Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 14, 2025, 15:36:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OdnoÂśnie nowego forum.  (Przeczytany 110430 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #25 : Styczeń 01, 2013, 18:05:50 »

Witam wszystkich milo
 Napisze kilka slow od siebie , jesli mozna  UÂśmiech

Czytelnosc tego Forum naprawde jest doskonala , a moze to nie o czytelnosc chodzi  MrugniĂŞcie
,,,, W kazdym razie kazdy ma swoja ulubiona gazete a moja jest wlasnie tu , moze to przyzwyczajenie , ale watpie . Probowalam przymierzac  sie do innych portali , ale z trudem mi to szlo i przyznam szczerze tylko to forum odpowiada mi od kilku lat . Nawet jesli mam przerwy w uczestniczeniu na forum to i tak zawsze chetnie tu wracam i jakos sie odnajduje nawet po polrocznej przerwie . Moze propozycja zmiany jest dobrym wyjsciem (, zreszta mozna sie bylo spodziewac , ze wreszcie ktos wyjdzie z taka propozycja ).Tylko co ta zmiana tak naprawde zmieni Darku ?
pozdrawiam wszystkich serdecznie  UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #26 : Styczeń 01, 2013, 19:11:13 »

Bardzo duÂżo zmieni technicznie, oraz bezpieczeĂąstwo.
Poza tym brak reklam, które teraz opóŸniaj¹ ³adowanie stron po kilkanaœcie sekund, a jak chcê pisaÌ odpowiedŸ to trafiam w reklamê PZU itd.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #27 : Styczeń 01, 2013, 21:04:23 »

IloœÌ czytelników to faktycznie jest jakiœ argument ZA starym forum . Tym niemniej nic nie stoi na przeszkodzie, aby nowe miejsce sta³o siê równie chêtnie odwiedzane. Zmiany ? TAK Chichot
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #28 : Styczeń 01, 2013, 21:09:55 »

pomysÂł utworzenia nowego forum bardzo uzasadniony, bo jak w chodziĂŚ w Nowe, to wchodziĂŚ.
szata jest piĂŞkna, ambitnie wykonana, jednakÂże mĂŞczy to moje oczy, zwÂłaszcza te rozbÂłyski. obecne forum jest, jak dla mnie, czytelniejsze; ale z tego, co wiem, to szatĂŞ zewnĂŞtrznÂą zawsze moÂżna zmieniĂŚ.

...i nazwa? czy ma wiÂązaĂŚ ze starym, skoro to miaÂło byĂŚ odciĂŞcie siĂŞ od tych idei?

osobiÂście nie jestem zainteresowany punktami nagradzajÂącymi, zero  wystarczyÂłoby mi w zupeÂłnoÂści, a o minusy to juÂż trzeba dobrze siĂŞ "postaraĂŚ". czy zasadne? nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wypowiadaĂŚ.

a co by byÂło, gdyby w kaÂżdym paĂąstwie zlikwidowaĂŚ zupeÂłnie system prawny??? to pytanie poddajĂŞ pod rozwagĂŞ, a to w odniesieniu do tutejszego regulaminu i wielu innych takich pomniejszych. czy wszyscy sÂą  gotowi na anarchiĂŞ i w konsekwencji chaos?

myÂślĂŞ, Âże w miejsce krytyki milej widziane byÂłyby konkretne sugestie, co do poszczegĂłlnych punktĂłw, czy teÂż podpunktĂłw. wszystko jest do przemyÂślenia i przedyskutowania. zwÂłaszcza, Âże tyle dobrej woli zauwaÂżyÂłem w rozjaÂśnieniu problemu i niepokojĂłw z tym zwiÂązanych.

pozdrawiam wszystkich jednako serdecznie.

UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Styczeń 01, 2013, 21:22:59 »

Nie martwcie siĂŞ, wszystko bĂŞdzie dopracowane.
Nie od razu PÂłock zbudowali.  Chichot MrugniĂŞcie

CzeœÌ >Laguna<,
powĂłd zmiany jest identyczny z tym, dla ktĂłrego utworzone zostaÂło to forum.
Technika i inwigilacja, szpÂącenie nam w szeregach przez jakieÂś dziwne, nienazwane persony.
Tam tego nie bĂŞdzie.  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #30 : Styczeń 01, 2013, 21:31:27 »

CieszĂŞ siĂŞ  koliberku i dziĂŞkujĂŞ, za poparcie wysiÂłkĂłw. Fakt, wszelakie zmiany sÂą moÂżliwe, ale zwykle zale¿¹ od wielu czynnikĂłw.
Administracja czeka³a doœÌ d³ugo i wystartowaliœmy w stadium, w jakim jest, bo dalsze zwlekanie przesta³o mieÌ sens.
Zmiany trzeba bĂŞdzie robiĂŚ "w locie" i trochĂŞ niespodzianek na pewno nas czeka. Wszyscy wiedzÂą co na hostingu darmowefora.pl nas spotkaÂło i nie raz, wiĂŞc lepiej podmuchaĂŚ na zimne, niÂż wylÂądowaĂŚ z rĂŞkÂą ... wiadomo.
Nic nie jest idealne, ale wspó³praca bêdzie przybli¿a³a to do lepszego stanu ni¿ by³, nie potrafiê powiedzieÌ, czy szybko, ale z pewnoœci¹.
I Âżeby nie byÂło niejasnoÂści. Admin obecnego hostingu olewa wszystko, nawet wÂłasne gwarancje, ktĂłre zapewniaÂły, Âże zarejestrowani uÂżytkownicy forĂłw nie bĂŞdÂą oglÂądali reklam. WidaĂŚ przychody zaczĂŞÂły byĂŚ zbyt maÂłe, ale nie rozumie, Âże efekt koĂącowy bĂŞdzie dokÂładnie odwrotny niÂż jego oczekiwania. To forum zostanie jako archiwum, oczywiÂście tak dÂługo, jak mu siĂŞ nie znudzi hosting duÂżego forum o znikomej iloÂści odwiedzin. Ale mamy kopie, takie jakie sÂą, ale zawsze to coÂś i my teÂż moÂżemy go olaĂŚ.
Niestety z tym panem nie mo¿na u³o¿yÌ wspó³pracy, ale niektórzy tak maj¹.

arteq
Gość
« Odpowiedz #31 : Styczeń 01, 2013, 21:49:43 »

DziwiĂŚ moÂże prĂłba obrony bzdurnego zapisu "admin ma zawsze racjĂŞ i demokracja nie ma zastosowana". Ten zapis jest nie do obrony w kontekÂście deklaracji szacunku i sprawiedliwego odnoszenia siĂŞ do forumowiczĂłw.
Jednak " obrona" zaczyna byĂŚ zrozumiaÂła gdyby obroĂący - songo i blue, darek mieli... na nowym odpowiednie posady...

Nie uwaÂżam siĂŞ za proroka ale jakieÂś 2 m-ce temu... pisaÂłem Âże to forum padnie, niedÂługo padnie...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 01, 2013, 21:59:04 »

PotwierdziÂłam doskonaÂły pomysÂł stworzenia nowego forum ( zarejestrowaÂłam siĂŞ juÂż na nim) jestem za! Te bÂłyski faktycznie sÂą nieco sylwestrowe...  MrugniĂŞcie UÂśmiech ale moÂżna je zlikwidowaĂŚ tak sÂądzĂŞ.
Graficznie ma Âładne kolory , nazwa jest ( jak dla mnie) symbolem i nietykalnoÂściÂą historycznÂą JĂŞzyk niech bĂŞdzie , Egipt i odkrycia w nim jeszcze przed nami, nie spieszmy siĂŞ z tym odciĂŞciem od tematu.
W koĂącu to on nas tak zbliÂżyÂł i zainspirowaÂł twĂłrczo, niech pozostanie, pomniki czasami sÂą potrzebne.

Jak w NOWYM to NOWE ale nie odcinajmy siĂŞ od korzeni , bo szybko padniemy....  DuÂży uÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #33 : Styczeń 01, 2013, 22:06:33 »

Mam tylko jedno pytanie... skoro nowe forum jest prywatne, na komercyjnym serwerze... To kto jest jego wÂłaÂścicielem?
 Szata graficzna z pewnoÂściÂą wyszÂła dpod kobiecej rĂŞki...
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #34 : Styczeń 01, 2013, 22:14:25 »

UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #35 : Styczeń 01, 2013, 22:25:28 »

A moÂże wÂłaÂściciel zechce pozostaĂŚ anonimowy, tak jak w przypadku tego tutaj hostingu.

Thotal
Gość
« Odpowiedz #36 : Styczeń 01, 2013, 22:26:01 »

Mam pytania...
-czy mo¿na przenieœÌ wszystkie wpisy ze starego forum na nowe?
-czy demokracja, starszyzna, b¹dŸ wybrany zespó³ mo¿e decydowaÌ o wszystkich wa¿nych decyzjach dotycz¹cych forum?
-czy sylwestrowy nastrĂłj w grafice nowego forum bĂŞdzie funkcjonowaÂł caÂły rok? MrugniĂŞcie

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #37 : Styczeń 01, 2013, 22:31:47 »

Wpisy dyskutowano - nie, bo nie ma dostĂŞpu do bazy danych, nie automatycznie.
Grafika, zapewne nie, ale jej architekt jest niedostĂŞpny.
Na drugie, szerokie pytanie ja nie potrafiĂŞ odpowiedzieĂŚ.

Edit: oczywiÂście na nowym forum sÂą miejsca, gdzie propozycje i uwagi sÂą zbierane.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 22:35:13 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #38 : Styczeń 01, 2013, 22:41:46 »

blu wytÂłumacz mi proszĂŞ , kto i jak ma te tematy przenosiĂŚ? Czy kaÂżdy swĂłj wedle uznania, tak post po poÂście w zaÂłoÂżony temat?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #39 : Styczeń 01, 2013, 22:42:44 »

DokÂładnie.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #40 : Styczeń 01, 2013, 22:48:02 »

PrzecieÂż te forum bĂŞdzie naszym archiwum. Tematy tutaj rozpoczĂŞte moÂżna kontynuowaĂŚ dalej na nowym forum.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #41 : Styczeń 01, 2013, 22:52:28 »

Nie sÂądzĂŞ... mamy juÂż doÂświadczenie z takimi archiwami z poprzedniego forum, zostanie zlikwidowane i nie bĂŞdzie do niego Âżadnego dostĂŞpu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #42 : Styczeń 01, 2013, 22:55:22 »

Je¿eli potrzebujesz przenieœÌ coœ wiêcej mo¿esz metod¹ kopiuj i wklej przenieœÌ ca³e strony postów, jeœli nie by³y zbyt obszerne, nowe forum ma limit 60 000 znaków na post.
Niestety w ten sposób stracisz sformatowanie tekstu, ale integralnoœÌ bêdzie zachowana.
WedÂług mojej opinii przenoÂśmy tylko to jest niezbĂŞdne, do kontynuowania dyskusji, bo to nieco upierdliwe zajĂŞcie. Ale Leszek ÂŚwiĂŞtÂą GeometriĂŞ przeniĂłsÂł post po poÂście (on nie miaÂł tyle co tu).
Stare forum zostaje jako dostĂŞpne on-line archiwum, oczywiÂście do czasu, aÂż wÂłaÂściciel znowu czegoÂś nie wymyÂśli. Ale i na to jest sposĂłb.

Thotal, mogê powiedzieÌ dodatkowo w zakresie drugiej kwestii, ¿e do tej pory te decyzje podejmowa³ zespó³ dotychczasowych administratorów i moderatorów tego forum - ³¹cznie 8 osób.

janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #43 : Styczeń 01, 2013, 23:02:08 »

Nie sÂądzĂŞ... mamy juÂż doÂświadczenie z takimi archiwami z poprzedniego forum, zostanie zlikwidowane i nie bĂŞdzie do niego Âżadnego dostĂŞpu.
Z tym tak nie bĂŞdzie UÂśmiech MĂłj znajomy miaÂł podobne, przeszedÂł jak my na phpBB i oba fora nadal istniejÂą (stare jako archiwum). MoÂżna oczywiÂście idywidualnie przenosiĂŚ tematy, ale zaleÂży to od osoby tym zainteresowanej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2013, 23:02:51 wysłane przez janusz » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #44 : Styczeń 01, 2013, 23:53:52 »

OsobiÂście uwazam ze kopiowanie postow nie ma sensu, bĂŞdzie co najwyÂżej podbijaniem ego - " moje posty muszÂą byĂŚ ocalone".
Proste - jezeli napisaÂłem coÂś waÂżnego, potrzebnego to ludzie zapamiĂŞtajÂą. JeÂżeli bzdury, to nawet kilkukrotne ich powielenie nie nada im wartoÂści.
Ale... zachowanie w tym zagadnieniu wiele moÂże powiedzieĂŚ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #45 : Styczeń 02, 2013, 00:17:52 »

Niech kaÂżdy robi jak uwaÂża, i uwaÂża jak robi....  DuÂży uÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kate
Gość
« Odpowiedz #46 : Styczeń 02, 2013, 11:18:21 »

Swietny trik marketingowy.
W ten sposob (teoretycznie) znow mozna bedzie sprzedawac stare wino w nowych butelkach Szok
A w istocie chodzi o te nieszczesne kliki i logowanie sie, tym napedza sie te machine (cyberworld).

Cos duzo tu tej Administaracji, a czlonkow (normalos) jakos ubozuchno, oj cieniutko.

Skoro ma powstac nowe, a to sie zamyka, to ja dziekuje wszystkim milym dyskutantom (liste mam w glowie kto i zacz) zycze milych chwil i duzo wrazen na nowej platformie. Osobiscie jestem teraz bardziej aktywna na swietageometria.info

Pozdrawiam.
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #47 : Styczeń 02, 2013, 12:54:43 »

Jak poczyta³em na tym waszym nowym forum regulamin, który ma na nim obowi¹zywaÌ to doszed³em do wniosku, ¿e posiada on tak surowy charakter wprowadzaj¹c tyle zakazów i ograniczeù wolnoœci s³owa, ¿e w nag³ówku strony pasowa³a by nazwa: Niezale¿ne Forum o Acta ale to tak ¿artem mówi¹c. Osobiœcie nie mam ¿adnej ochoty siê tam rejestrowaÌ widzê, ¿e dzieje siê dok³adnie to co ju¿ z dawna przewidywano i dlatego cieszê siê z tego jak jest.

Regulamin nowego forum ma je zabezpieczyÌ od strony tak zwanych (wedle wizji admina) szkodników, którzy nie popieraj¹ jego autorytetu i mog¹ zagroziÌ dzia³alnoœci forum inaczej mówi¹c - ktoœ kto nie bêdzie siê zgadza³ z narzuconym programem forum, jego teoriami, treœci¹ zostanie odsuniêty na bok. Ale to nic nie szkodzi, bo je¿eli trafi tam kiedyœ jakaœ m¹dra osoba, która zacznie strzelaÌ konkretnymi pytaniami to i tak wyjdzie na jaw ten sam brak kompetencji, racjonalnych wyt³umaczeù i wiedzy wœród ludzi, który równie¿ istnieje tutaj. Dlatego po prostu spo³ecznoœÌ bie¿¹cego forum mo¿na okreœliÌ jako fanatyków tematyki science-fiction i ezoteryczno - new age'owych teorii na czym siê opiera, a to co dotyczy science-fiction, ezoteryki i new age nigdy nie bêdzie mieÌ pokrycia o racjonalnie wyt³umaczalnych argumentach i niestety bez zdrowego rozs¹dku nikt tego nie zrozumie.

No ale powodzenia na nowym forum. Ciekawe co bĂŞdzie jak Projekt Cheops upadnie i co wtedy dalej postanowicie. W sumie to PCH juÂż dawno nie istnieje rozpadÂł siĂŞ na dwie czĂŞÂści, tak samo jak to forum.

Nowy testament bĂŞdzie w rzeczywistoÂści kamuflowaĂŚ pewne niedociÂągniĂŞcia tego co dziaÂło siĂŞ w starym testamencie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 13:01:16 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
Racjonalista
Gość
« Odpowiedz #48 : Styczeń 02, 2013, 13:25:05 »

Rozwijamy siĂŞ i bĂŞdzie to coraz bardziej widoczne, a wĂłwczas zmiany te uzewnĂŞtrzniÂą siĂŞ i w samym regulaminie. - moÂże nawet zupeÂłnie go zlikwidujemy.
A pĂłki co powodzenia w rozwoju.  DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

W jaki sposĂłb rozwijacie siĂŞ, czym jest ten rozwĂłj?
gdzie jest to widoczne, jak to moÂżna zauwaÂżyĂŚ?
i jak te zmiany uzewnĂŞtrzniÂą siĂŞ?
na czym to wszystko ma polegaĂŚ?

proszĂŞ siĂŞ okreÂśliĂŚ proszĂŞ Pana.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2013, 13:25:51 wysłane przez Racjonalista » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #49 : Styczeń 02, 2013, 13:48:10 »

Jak poczyta³em na tym waszym nowym forum regulamin, który ma na nim obowi¹zywaÌ to doszed³em do wniosku, ¿e posiada on tak surowy charakter wprowadzaj¹c tyle zakazów i ograniczeù wolnoœci s³owa, ¿e w nag³ówku strony pasowa³a by nazwa: Niezale¿ne Forum o Acta ale to tak ¿artem mówi¹c. Osobiœcie nie mam ¿adnej ochoty siê tam rejestrowaÌ widzê, ¿e dzieje siê dok³adnie to co ju¿ z dawna przewidywano i dlatego cieszê siê z tego jak jest.

Regulamin nowego forum ma je zabezpieczyÌ od strony tak zwanych (wedle wizji admina) szkodników, którzy nie popieraj¹ jego autorytetu i mog¹ zagroziÌ dzia³alnoœci forum inaczej mówi¹c - ktoœ kto nie bêdzie siê zgadza³ z narzuconym programem forum, jego teoriami, treœci¹ zostanie odsuniêty na bok. Ale to nic nie szkodzi, bo je¿eli trafi tam kiedyœ jakaœ m¹dra osoba, która zacznie strzelaÌ konkretnymi pytaniami to i tak wyjdzie na jaw ten sam brak kompetencji, racjonalnych wyt³umaczeù i wiedzy wœród ludzi, który równie¿ istnieje tutaj. Dlatego po prostu spo³ecznoœÌ bie¿¹cego forum mo¿na okreœliÌ jako fanatyków tematyki science-fiction i ezoteryczno - new age'owych teorii na czym siê opiera, a to co dotyczy science-fiction, ezoteryki i new age nigdy nie bêdzie mieÌ pokrycia o racjonalnie wyt³umaczalnych argumentach i niestety bez zdrowego rozs¹dku nikt tego nie zrozumie.

No ale powodzenia na nowym forum. Ciekawe co bĂŞdzie jak Projekt Cheops upadnie i co wtedy dalej postanowicie. W sumie to PCH juÂż dawno nie istnieje rozpadÂł siĂŞ na dwie czĂŞÂści, tak samo jak to forum.

Nowy testament bĂŞdzie w rzeczywistoÂści kamuflowaĂŚ pewne niedociÂągniĂŞcia tego co dziaÂło siĂŞ w starym testamencie.
Wyjasnij jaki jest cel twojego pisania? Jak ci sie nie podoba to idÂź do innej piaskownicy. Bynajmniej nie uwaÂżam siĂŞ za orĂŞdownika ufokolubnoÂści i new age'u.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: