|
BoGu$
Gość
|
 |
« Odpowiedz #576 : Październik 27, 2008, 00:55:51 » |
|
A wracając do nietypowych chmurek moi drodzy, mam coś co was zainteresuje: http://pl.youtube.com/watch?v=HnEfhOuiihY&feature=relatedCo wy na to?? Bardzo prawdopodobne że używają chmur do kamuflażu (samemu je tworząc) 
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 Gaduła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #577 : Październik 27, 2008, 07:06:46 » |
|
Janusz - właśnie o to chodzi, że złoto było potrzebne do ratowania atmosfery a nie by dolepiać kawałki planety. Nibiru nigdy nie była zrobiona ze złota.
|
|
|
|
"Jutro to dziś, tyle że jutro" 
|
|
|
janusz
 Wielki gaduła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #578 : Październik 27, 2008, 18:49:13 » |
|
Witaj Stolo. Masz rację że Nibiru nie była ze złota,ale może rozpylany w atmosferze metal spowodował, że kolor planety widzianej wówczas w kosmosie był tak postrzegany. Nasza Ziemia nazywana jest błękitną planetą i tak ją widzimy na zdjęciach. Sam fakt niebezpieczeństwa grożącego nam ze strony złotej planety bogów, mógł zapisać się w pamięci ludzkiej jako archetyp,który artysta na tym obrazie w symboliczny sposób ukazał.Możliwe też, że znał księgę Izajasza której autor mówił o wędrującym przybyszu z dalekiego Nieba,który przyjdzie by zmierzyć Ziemię.  BoGuS to prawda chmurki ich kryją. Ciekawe jest i to że na obrazie Masolino z 24 osób tylko jedna odważyła się spojrzeć w niebo.Czyżby dostojeństwo pracującego ciężko Papieża, nie pozwoliło na oderwanie wzroku od ziemi. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 19:06:56 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #579 : Październik 28, 2008, 00:32:08 » |
|
Bardzo ciekawy ten film z chmurkami  ja tez sadzę ze sie za nimi ukrywają  np dzisiaj widziałam chmurką w kształcie ufo i jakoś dziwnie promieniała na tle nieba z innymi chmurkami . Janusz ten obraz zawiera wszystko co wazne dla nas wierzących w Ufo i Boga 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
janusz
 Wielki gaduła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #580 : Październik 28, 2008, 10:46:03 » |
|
''I ujrzałem,a oto biały obłok,a na obłoku zasiadał ktoś podobny do syna człowieczego, mający na swej glowie złotą koronę,a w swej ręce ostry sierp.....I zasiadający na obloku rzucił swój sierp na ziemię,i ziemia została zżęta'' ''...i pokazał mi święte miasto Jeruzalem zstępujące z nieba od Boga....Blask jego był podobny do najdrogocenniejszego kamienia'' W/w cytaty pochodzą z księgi Objawienia,ostatniej w Piśmie Świetym, kończącej dzieje cywilizacji po potopowej,czyli naszej. Opis miasta schodzącego z nieba pzypomina scenę z filmu Stevena Spielberga ''Bliskie Spotkania III Stopnia''. W Bibli miasto to jest ratunkiem dla tych co przeżyją tzw ''Wielkie Żniwo''. Po zejściu tego obiektu na Ziemię nastaną nowe prawa i nowe rządy. 
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #581 : Październik 28, 2008, 12:56:30 » |
|
A ja uważam, że widzenie UFO w każdej chmurce to jakaś niezdrowa mania...
|
|
|
|
|
|
|
BoGu$
Gość
|
 |
« Odpowiedz #582 : Październik 28, 2008, 19:38:32 » |
|
nie w każdej  tylko w tej wyjątkowej 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 19:39:01 wysłane przez BoGu$ »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #583 : Październik 28, 2008, 19:47:38 » |
|
Cześć Septerra  czy ja pisałam o kazdej chmurce? jedna wydawała mi się wyjątkowa,bo była bardzo ciemna ,otoczona kolorową poświatą jak tęcza ,podczas gdy inne chmury były białe , gęste i przysłaniały słońce 
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich mało
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #584 : Październik 28, 2008, 20:30:01 » |
|
Odnośnie filmu z "chmurką", którego link wkleił Janusz, to ktoś w komentarzach do niego zasgerował, że mamy do czynienia z procesem mitozy, czyli podziału w wyniku którego powstają komórki o identycznym materiale genetycznym do komórki macierzystej. Nie wiem jak to wygląda i jak to się ma do chmur, aczkolwiek mogło by stanowić zaprzeczenie tezy, że nad chmurkami lata UFO.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 20:30:26 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #585 : Październik 28, 2008, 20:35:17 » |
|
Odnośnie filmu z "chmurką", którego link wkleił Janusz, to ktoś w komentarzach do niego zasgerował, że mamy do czynienia z procesem mitozy, czyli podziału w wyniku którego powstają komórki o identycznym materiale genetycznym do komórki macierzystej. Nie wiem jak to wygląda i jak to się ma do chmur, aczkolwiek mogło by stanowić zaprzeczenie tezy, że nad chmurkami lata UFO.
Witaj janneth  Moze to jakis proces,moze nie ale proszę nie odbieraj mi nadziei ze to Ufo 
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich mało
Email
|
 |
« Odpowiedz #586 : Październik 28, 2008, 20:38:35 » |
|
Chanell przepraszam  Sama chciałabym wierzyć, tzn wierzę. Ach... gdybym ich kiedyś zobaczyła, to chyba już nic w życiu by mnie nie zaskoczyło. Uwierzyłabym w jednej chwili, że wszystko jest możliwe. Nawet nie wiesz, jak bardzo bym chciała udowodnić sobie samej, że to wszystko dookoła nas nie jest oczywistą oczywistością.
|
|
|
|
|
|
|
Netharon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #587 : Październik 28, 2008, 21:25:31 » |
|
Wystarczy, ze otworzysz oczy i zapytasz siebie, co wokol Ciebie jest prawda, a co iluzja. Zadaj to pytanie z poziomu Serca, a rozbudzona w ten sposob swiadomosc sama okresli prawde na podstawie samej siebie i dostaniesz odpowiedz od siebie samej. Odpowiedz na kazde Twoje pytanie jest w Tobie.
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #589 : Październik 28, 2008, 22:37:40 » |
|
Ja mam chyba jakieś "deja vi" już gdzieś czytałam taki post 
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Michał
Gość
|
 |
« Odpowiedz #590 : Październik 28, 2008, 22:54:43 » |
|
Ja mam chyba jakieś "deja vi" już gdzieś czytałam taki post  ale już trafił na forumowe niebo (czytaj śmietnik)
|
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 Gaduła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #592 : Październik 29, 2008, 08:34:46 » |
|
widziałem, podobne kroki są podejmowane także m.in. w Indiach, Japoni i krajach latynoamerykańskich
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 08:35:08 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze należy do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich mało
Email
|
 |
« Odpowiedz #593 : Październik 29, 2008, 14:57:16 » |
|
I tak najciekawsze w moim mniemaniu było by odtajnienie archiwów USA. Gdzieś czytałam, że się do tego przygotowywali, ale kryzys ekonomiczny pokrzyżował te plany i takie rewelacje zostały odłożone na bliżej nie określony termin. Nie pamiętam źródła, więc proszę to przyjąć jako niekoniecznie potwierdzoną ciekawostkę.
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #594 : Październik 29, 2008, 18:12:53 » |
|
Było by super! Ale czy odtajną wszystko? Moga tylko odtajnić tylko błachostki...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich mało
Email
|
 |
« Odpowiedz #595 : Październik 29, 2008, 19:08:29 » |
|
Hironibu15... ehh, masz rację. Bardzo możliwe, że nawet jeśli przekażą te materiały opinii publicznej, to będzie to tylko uboga część całości. Możliwe nawet, że jeśli do takiego ujawnienia by kiedykolwiek doszło, to będzie ono miało na celu wyłącznie przekonanie ludzi, że nie mają na ten temat nic bardziej interesującego do pokazania niż inne państwa. Ja jednak jestem przekoana, że mają, ale asa zostawia się w rękawie zawsze na wypadek niepomyślnego obrotu sytuacji.
|
|
|
|
|
|
|
BoGu$
Gość
|
 |
« Odpowiedz #596 : Październik 30, 2008, 02:12:12 » |
|
I tak najciekawsze w moim mniemaniu było by odtajnienie archiwów USA. Gdzieś czytałam, że się do tego przygotowywali, ale kryzys ekonomiczny pokrzyżował te plany i takie rewelacje zostały odłożone na bliżej nie określony termin. Nie pamiętam źródła, więc proszę to przyjąć jako niekoniecznie potwierdzoną ciekawostkę.
Mowa o Disclosure project. Bardzo ciekawy materiał i do tego z napisami PL. Obejrzyjcie koniecznie. Zastanawia mnie jedynie czemu projekt jeszcze nie wyjawił wszystkich zebranych informacji przed kongresem.... http://video.google.pl/videosearch?q=disclosure+project&emb=0&aq=0&oq=disclo#q=disclosure%20project%20pl&emb=0
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich mało
Email
|
 |
« Odpowiedz #597 : Październik 30, 2008, 04:05:44 » |
|
Nie mówiłam o Disclosure Project, ten temat już był poruszany, ale rzeczywiście - warte obejrzenia  BoGu$ - nie wiem, czy są jakiekolwiek postępy. Tak na dobrą sprawę Disclosure Project miał swój początek w 1993 roku, a ta konferencja została chyba zorganizowana w 2001 :| Przez 15 lat raczej niewiele się dowiedzieliśmy.
|
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 Gaduła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #599 : Październik 30, 2008, 21:50:41 » |
|
byłem na stronce: Masowe Lądowania – 11 listopada 2008 hehehehe szczerze wątpie w to  ale poczekam do 11.11 i zobaczymy
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze należy do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
|