Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 20, 2025, 19:57:40

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Straznicy Kluczy.....  (Przeczytany 22080 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Sierpień 29, 2011, 12:18:48 »

Przypadkowo przeczytaÂłam takie wezwanie do straÂżnikĂłw kluczy....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

"Witajcie,

do wszystkich STRA¯NIKÓW KLUCZY:

Je¿eli masz klucze, lub czujesz, ¿e mo¿esz je mieÌ, u¿yj ich. Po prostu wyraŸ zgodê, aby wszystkie Twoje kody dostêpu, w imiê Najwy¿szej Boskiej Woli zosta³y u¿yte w procesie Transformacji. Poproœ o Najwy¿sze Przewodnictwo. Wszystko co bêdzie Ci na tej drodze potrzebne, bêdzie Ci pokazane. Wielu czeka na Twoj¹ decyzjê. Okres oczekiwania dla nas wszystkich w³aœnie siê skoùczy³. Prosimy, jakakolwiek jest Twoja rola, na jakimkolwiek poziomie jest Twoja odpowiedzialnoœÌ, teraz przejdŸ do fazy dzia³ania.

W wielu z Was s¹ ukryte kody dostêpu, klucze do reakcji ³aùcuchowej kosmicznej przemiany. ChoÌ macie je w sobie od zawsze, czêœÌ z Was nadal nie zdaje sobie sprawy, ¿e je posiada. Kody te daj¹ moc skutecznego przywo³ania p³omienia transformacji. Jedynym sposobem na to aby siê przekonaÌ, czy t¹ moc w sobie masz, jest po prostu j¹ wypróbowaÌ.

WyobraÂź sobie Âże masz kod uruchamiajÂący reakcjĂŞ prowadzÂącÂą do caÂłkowitej i nieodwracalnej zmiany tej rzeczywistoÂści. Musisz caÂłym sobÂą, na wszystkich poziomach ÂświadomoÂści wyraziĂŚ zgodĂŞ na to, aby nieodwracalna reakcja transformacji planety wydarzyÂła siĂŞ TERAZ. Nie za 10 lat, nie za 2 lata, nie za tydzieĂą, lecz TERAZ. Takie bezwarunkowe przyzwolenie jest otwarciem wrĂłt dla kosmicznej energii transformacji. Jest to reakcja o tak wielkiej skali oddziaÂływania, Âże ogarniĂŞcie jej nie mieÂści siĂŞ w kategoriach uznawanych przez racjonalny umysÂł.

99 procent kandydatĂłw zatrzymuje siĂŞ na etapie „TERAZ”, gdyÂż zawsze jest coÂś, co kaÂże odÂłoÂżyĂŚ plan ostateczny na póŸniej. JeÂżeli jednak dokonasz wyboru, aby byĂŚ wybranym, uaktywnisz kody przemiany. WĂłwczas patrz ze zdumieniem, lecz wy³¹cz umysÂł, gdyÂż umysÂł skali tego zjawiska nie pomieÂści. Nawet jedna osoba jest w stanie tÂą reakcjĂŞ zainicjowaĂŚ, jednak reakcja przemiany w peÂłnym wymiarze moÂże zajœÌ dopiero wtedy, gdy wszyscy straÂżnicy kodĂłw wyra¿¹ swoje przyzwolenie.

Nie wiemy gdzie jesteœcie. Wiemy ¿e jesteœcie. Gdziekolwiek jesteœcie, TERAZ jest czas na wyra¿enie przyzwolenia. WyraŸcie je zatem ca³ym sob¹, z ca³ej mocy. Do³ó¿my nasze przyzwolenia do stosu reaktora. Wiemy, ¿e istnieje masa krytyczna która rozpali reakcjê, lecz ¿adne z nas nie wie ile osób brakuje do jej osi¹gniêcia. Pamiêtaj, wszechœwiat mo¿e oczekiwaÌ w³aœnie na Twoje brakuj¹ce przyzwolenie.

PowstaĂą z kolan Boska Istoto!

OdrzuĂŚ okowy obcych ograniczeĂą!

Twój czas w³aœnie siê rozpocz¹³!

DziĂŞkuje."

http://davidicke.pl/forum/stra-nicy-kluczy-t7847.html

No tak , a czego moÂżna byÂło siĂŞ spodziewaĂŚ? Tylko podstĂŞpu do wyÂłudzenia klucza do kodĂłw.
Bo zwyczajnie przestrzeĂą gÂłoszÂąca siĂŞ tÂą doskonalÂą nie posiada ich.

Droga do kluczy jest bardzo dÂługa skomplikowana wymagajÂąca niezÂłomnoÂści prawoÂści na kaÂżdym swoim etapie , pomimo wielu podstĂŞpĂłw.

Energetyczne klucze maj¹ swój symbol równie¿ w fizycznoœci by³y zlokalizowane w ró¿nych paùstwach. By³ konkretny czas na odnalezienie ich , oraz otrzymanie prawa u¿ywania.

StraÂżnik klucza , straÂżnik kodu wie , kiedy i gdzie ma byĂŚ uÂżyty klucz.
Nie zwabi go Âżadne nawoÂływanie , ni podstĂŞpne prowokacje.

Aktywacja klucza  odbywa siĂŞ energetycznie w odpowiednim czasie i miejscu. Nic by i tak nie daÂło takie przekazanie... bo nie jest ono moÂżliwe.

Klucza siĂŞ nie daje , kluczem siĂŞ staje , jest nim straÂżnik kodĂłw.

On rĂłwnieÂż nie moÂże uÂżyĂŚ klucza gdy nie jest gotĂłw na to , o tym Âświadczy  jego poziom energetyczny.

NaprawdĂŞ nic z tego gdy pÂłynÂą sÂłowa ja jestem rozwiniĂŞty duchowo i gotĂłw na..... nic.

To siĂŞ dzieje , jest spektakularne i na ziemi i w Âświecie duchowym. Bowiem  zmiana energetyczna  jest konkretnym widocznym  procesem , jej poziom to widoczna barwa , odczuwalna wibracja. To nie sÂą mentalne zabawy w naukowe udowadniania posiadania.

Najpierw nastêpuje posiadanie rozwojowe a póŸniej wchodzi nauka z poznawaniem i przek³adaniem tych istotnoœci na swój jêzyk. Nigdy odwrotnie , w tej dziedzinie nie tworzy siê za pomoc¹ nauki a uczuÌ.

Zatem klucz  kodĂłw dostĂŞpu nie jest czymÂś co moÂżna komuÂś daĂŚ , przekazaĂŚ.

On jest jak rozkwitaj¹ca jedna jedyna ró¿a , która swoim kwitniêciem budzi ten proces u wszystkich pozosta³ych.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Jasne wiĂŞc dlaczego wielka uroczystoœÌ w Piramidzie Cheopsa 11. 11 2011. to oszustwo? 
Bo niezbĂŞdny jest wÂłaÂśnie ten klucz kodu dostĂŞpu , a oni go zwyczajnie nie posiadajÂą i posiadaĂŚ nie bĂŞdÂą , pomimo usilnych bardzo poszukiwaĂą.

Jest to zabawa naiwnymi ludÂźmi , nic wiĂŞcej.

MrugniĂŞcie UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2011, 12:20:06 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #1 : Sierpień 29, 2011, 13:02:48 »

Kody te dajÂą moc skutecznego przywoÂłania pÂłomienia transformacji.
A moja babcia mĂłwiÂła mi ze z Ogniem nie ma ÂżartĂłw.

Ty, jak ja naraz uÂżyje swoich - to siĂŞ zrobi przeciÂąg do PozaPrzestrzeni..
a wiatr roznieca ogieĂą ..SpÂłonie wiele materii

Do³ó¿my nasze przyzwolenia do stosu reaktora.
Eksperyment ze zdal. artefaktami & kwant biokomp
..hmm.. zastanawiam sie.. a gdyby tak wtedy wÂłaÂśnie..
Jasne wiêc dlaczego wielka uroczystoœÌ w Piramidzie Cheopsa 11. 11 2011. to oszustwo?
Bo niezbĂŞdny jest wÂłaÂśnie ten klucz kodu dostĂŞpu , a oni go zwyczajnie nie posiadajÂą i posiadaĂŚ nie bĂŞdÂą , pomimo usilnych bardzo poszukiwaĂą.
Podszept to nieco "diabelski", ale Di-Abel z KoœÌ ma swój U-Rok (2011):
""Jak pĂłjdzi dobrze - to i tym ludziom trafi siĂŞ (wbrew kiarze) jak kurze Âślepej garÂśc satysfakcji,
a jesli coÂś pĂłjdzie nie tak - to na nich to bĂŞdzie""
 JĂŞzyk DuÂży uÂśmiech takie polacko-podwĂłrkowe cwaniakowanie
Nikt Nigdy Nigdzie tego jeszcze nie robiÂł.

Droga do kluczy jest bardzo dÂługa skomplikowana wymagajÂąca niezÂłomnoÂści prawoÂści na kaÂżdym swoim etapie,
pomimo wielu podstĂŞpĂłw.

(...) ByÂł konkretny czas na odnalezienie ich , oraz otrzymanie prawa uÂżywania.

StraÂżnik klucza , straÂżnik kodu wie , kiedy i gdzie ma byĂŚ uÂżyty klucz.
Nie zwabi go Âżadne nawoÂływanie , ni podstĂŞpne prowokacje.

Aktywacja klucza  odbywa siĂŞ energetycznie w odpowiednim czasie i miejscu.

-----

StraÂż-Nick
StraÂż-Nicy(a)

Nic-Nica

(Obstawa Pró¿ni)
MrugniĂŞcie

-----

Najpierw nastêpuje posiadanie rozwojowe a póŸniej wchodzi nauka z poznawaniem i przek³adaniem tych istotnoœci na swój jêzyk. Nigdy odwrotnie.

OgĂłlnie zgadzam siĂŞ z tymi teoriami wszystkimi Kiaro,
ale pytanie czy one sÂą a`propos..

bo ja nie wyczuwam tu namowy do przekazywania czegokolwiek
a raczej do uaktywnienia tego - co siĂŞ w sobie ma.
Do aktywacji tych uÂśpionych potencjalĂłw i zasobĂłw.

Jedno drugiego nie musi wykluczac ani stac w opozycji.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2011, 13:15:50 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #2 : Sierpień 29, 2011, 14:23:57 »

Tak juÂż jest iÂż kaÂżdy moÂże wyczuwaĂŚ coÂś innego ... Ty , to a ja tamto....

I niech tak pozostanie , nie trzeba nikogo do niczego naginaĂŚ stanie siĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #3 : Sierpień 29, 2011, 19:44:11 »

Jak w wielu tak i w tej kwestii  zgadzam sie z KiarÂą (ró¿ni nas tylko stosunek do KK  DuÂży uÂśmiech  )
Wed³ug mnie dodatkowo ka¿dy klucz a w³aœciwie klucznik ma wewnêtrzne pragnienie i d¹¿enie bycia w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze . Kiedy czas przeminie zaczyna czuÌ potrzebê szukania nastêpnych "drzwi" z nowym kluczem bo stary jest ju¿ "nieaktualny" nowy klucz powstaje w nim , kluczniku , wraz z jego rozwojem . Próbuj¹c u¿yÌ starego klucza bêdzie tylko kimœ w rodzaju w³amywacza , który próbuje wykraœÌ tajemnice jakich poznanie nie jest mu dane .
east
Gość
« Odpowiedz #4 : Sierpień 30, 2011, 12:27:41 »

OsobnÂą podkategoriÂą StraÂżnikĂłw Kluczy sÂą kluczniczki MrugniĂŞcie One majÂą takie dziurki, do ktĂłrych dobierajÂą sobie klucznikĂłw, a potem zazdroÂśnie strzegÂą swojego kluczyka ....  DuÂży uÂśmiech  DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #5 : Sierpień 30, 2011, 17:45:54 »

..sÂą tez klucze uniwersalne  JĂŞzyk    Afro   ZÂły   Cool

A le ró¿nie to bywa, gdy jedno haslo do sezamu
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2011, 17:46:28 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #6 : Sierpień 30, 2011, 19:25:31 »

Odnośnie tego co napisał East i Phi wydaje mi się że klucz "francuski" jest w miarę uniwersalny DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 19:50:46 wysłane przez zodiakus71 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #7 : Sierpień 30, 2011, 20:30:51 »

Wiadomo faceci i wam to tylko jedno w gÂłowach....... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech JĂŞzyk a ÂśliniaczkĂłw juÂż wam nie potrzeba....  Buziak Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. MoÂże i klucz  francuski jest uniwersalny , ale mnie interesuje dwustronny i to bardzo , ale to bardzo specjalistyczny!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2011, 20:32:38 wysłane przez Kiara » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #8 : Sierpień 31, 2011, 19:57:39 »

Kiaro a moÂże tak coÂś wiĂŞcej odnoÂśnie Twojego P.S. ?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Sierpień 31, 2011, 20:24:47 »

>PHI<, lubisz prowokowaĂŚ, nie?
Nie zminusujĂŞ CiĂŞ za to, tym razem, ale proszĂŞ, nie prowokuj.

DziĂŞki >Kiara'o<.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #10 : Sierpień 31, 2011, 20:55:25 »

Dariusz , phi siĂŞ dostaÂło,ale czemu nie pogroziÂłeÂś Kiarze za tego dwuznacznego "Âśliniaczka" CoÂś? hĂŞ ?? MrugniĂŞcie
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #11 : Sierpień 31, 2011, 22:09:22 »

uuu
a tak pasowaÂło do
W Pogotowiu Wzniesieniowym

ja tam lubie poczucie humoru. JeÂśli "Prowokacja" - to byÂła juÂż rozkrecona MrugniĂŞcie
A i tak sie ocenzurowalem, bo byÂło coÂś caÂłkiem innego pierwotnie bez obrazkĂłw..
a tu "afera" o oferte z allegro.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 22:12:48 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 01, 2011, 10:28:47 »

Ja równie¿ lubiê poczucie humoru, ale nale¿y wzi¹Ì pod uwagê gdzie i w jakich okolicznoœciach co zapodamy.
Nie zrobiÂła siĂŞ z tego nijaka "afera", tylko maÂłe zwrĂłcenie uwagi.

I koĂączymy ofa
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2011, 10:29:45 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 01, 2011, 10:58:43 »

Prawd¹ jest i¿ przechodz¹c przez fizycznoœÌ musimy równie¿ przejœÌ przez seksualnoœÌ ( przynajmniej w tym wymiarze i kolejnym tak jest) , ale.... forma opowieœci nie musi nieœÌ wulgaryzmów ni ¿adnych technicznych dosadnoœci.
One nie stanowiÂą istotnoÂści ni w tym temacie ni w Âżadnym innym zwiÂązanym z rozwojem duchowym.

A chwila relaksu z humorem zawsze jest mile widziana.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 03, 2011, 21:22:43 »

Kiaro a moÂże tak coÂś wiĂŞcej odnoÂśnie Twojego P.S. ?

NapiszĂŞ wiĂŞcej ale nie teraz , raczej poczekam na tÂą sÂławetnÂą datĂŞ 11.11. 2011.
Niech inni siĂŞ wyka¿¹  i speÂłniÂą swoje obietnice , dajmy im szansĂŞ.

Ca³a historia tych kluczy jest naprawdê bardzo ciekawa , wi¹¿e siê z Atlantyd¹ , dotyczy naszego rozwoju zdeponowanego w cyklach rodzajowych.

Ale ma rĂłwnieÂż zwiÂązek z tzw. ognistym mieczem , lub  z 4 mieczami , ktĂłre ³¹czy 5 element.

Wiem iÂż sÂą ludzie na ziemi posiadajÂący taki energetyczne miecze , w zaleÂżnoÂści od swojego rozwoju od 1 do 4 ale nikt nie ma prawa do miecza ognistego z 5 substancji.

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2011, 21:23:03 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 03, 2011, 23:06:55 »

MentalnoœÌ rodem z przedszkola - "wiem... ale nie powiem".
Spokojnie, nie ma ciÂśnienia, poniewaÂż z Twoich szumnych zapowiedzi nic nie wynika - o czym mogliÂśmy siĂŞ juÂż wielokrotnie przekonaĂŚ. Jednak nieco zastanawia mnie cel takowych zachowaĂą, ktĂłre to ostatnio nadzwyczaj czĂŞsto serwujesz na tym forum. JeÂżeli miaÂłbym podaĂŚ najbardziej prawdopodobnÂą przyczynĂŞ to postawiÂłbym na to, Âże panicznie potrzebujesz zwrĂłciĂŚ na siebie uwagĂŞ, za wszelkÂą cenĂŞ - tak jakby czas na dziaÂłania Ci siĂŞ niesamowicie skurczyÂł i w jakimÂś amoku Âłapiesz z pó³ek co popadnie - "po nas choĂŚby i potop"... 
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 12, 2011, 21:45:06 »

w zaleÂżnoÂści od swojego rozwoju od 1 do 4 ale nikt nie ma prawa do miecza ognistego z 5 substancji.
Kiara zna WSZYSTKICH we WszechÂświecie, skoro wie Âże NIKT nie ma prawa.

KiedyÂś byÂł taki polityk mÂłody zarozumiaÂły katolizujÂący..
On - wyobraÂźcie sobie.. nagraÂł to, czego niepowiedziaÂł..
..i wyobraÂźcie sobie.. "prawnikiem" byÂł uzurpowaÂł sobie.. a nawet prokuratorem.

I jak tu nie patrzeĂŚ z akceptacjÂą - jak tonie lud co na takie kuriozalne hipokryzje przyzwala

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2011, 21:49:56 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 12, 2011, 22:16:39 »

Raczej powinna byÂłam napisaĂŚ nikt z osĂłb , ktĂłre siĂŞ reklamujÂą  w wielu ró¿nych publikacjach.
A z tego co wiem to tylko jedna Energia otrzymaÂła to prawo ( chyba od poczÂątku swojego istnienia je posiada), ³¹czy siĂŞ ono  z rozwojem osobistym.

Owszem nastÂąpi taki czas kiedy inne Energie teÂż bĂŞdÂą je posiadaÂły , obecnie nie posiadajÂą.

AleÂż skÂąd nie znam wszystkich w kosmosie , ale znam zasady praw i ich stosowanie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 12, 2011, 22:23:36 »

z tego co wiem to tylko jedna Energia otrzymaÂła to prawo
OtrzymaÂła czy pobraÂła?
energia poniekÂąd jest jedna.. z natury rzeczy.

AleÂż skÂąd nie znam wszystkich w kosmosie , ale znam zasady praw i ich stosowanie.
Co ty powiesz?.. 
A jakie zasady praw znasz najbardziej i stosujesz najpraktyczniej?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2011, 22:47:55 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 13, 2011, 00:19:41 »

WidaĂŚ inne masz niÂż ja pojmowanie Energii , dla mnie Energia osobowoÂściowa to pospolicie nazywany Duch.

Nie wszystkie Energie sÂą  identyczne i sobie rĂłwne ( w sensie osobowoÂści i mocy oraz kierunku realizacji siebie ) zatem majÂą inne aspekty osobowoÂści oraz inne moÂżliwoÂści dziaÂłania.

Pierwsze i podstawowe prawo to wolnostojeĂąstwo z prawem i obowiÂązkiem nie ingerowania w cudzÂą przestrzeĂą oraz zachowania wÂłasnej nietykalnoÂści.

Powiem co wiem , a Âże wiedzÂą  mojÂą nie rĂłwnam siĂŞ Tobie? No có¿ kaÂżdy jest inny.
Nikt kto by uÂżyÂł miecza tego w celu wyrzÂądzenia krzywdy sobie lub innym nie uzyska moÂżliwoÂści posiadania go.
A Âże miecz ten poniekÂąd jest kluczem to inna sprawa , nie jest to miecz w zrozumieniu naszej tradycji , jest to wiÂązka energii o nieprzeciĂŞtnej mocy i moÂżliwoÂściach.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2011, 00:23:29 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 13, 2011, 10:58:46 »

Chyba przeoczyÂłem to:
³¹czy siĂŞ ono  z rozwojem osobistym.

Ale Twoj jĂŞzyk tez nie upraszcza a komplikuje niekiedy sprawy proste.

Czyli rozwój osobisty OTWIERA mozliwoœÌ 'pobrania/otrzymania." (tego, co jest w Polu..
choĂŚ istoty, ktĂłra tego wgrania dokonala onegdaj.. moÂże juÂż nie byĂŚ w tym "miejscu").

Cytat: Kiara
Nikt kto by uÂżyÂł miecza tego w celu wyrzÂądzenia krzywdy sobie lub innym nie uzyska moÂżliwoÂści posiadania go.
PowinnaÂś zajÂąc siĂŞ politykÂą.. ona wymaga populizmu. Przeciez doskonale wiesz, ze to o czym na swĂłj sposĂłb piszesz,
dziaÂła na innym poziomie.. poziomie, na ktĂłrym pojecie "krzywada" okazuje siĂŞ byc powierzchownym nieprecyzyjnym frazesem.

..bo co na przykÂład z "poczuciem krzywdy" gwaÂłciciela czy pasoÂżyta-okupanta, ktĂłremu odmĂłwiÂło sie Âżerowiska?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 13, 2011, 12:23:35 »

"Cytat: Kiara
PowinnaÂś zajÂąc siĂŞ politykÂą.. ona wymaga populizmu. Przeciez doskonale wiesz, ze to o czym na swĂłj sposĂłb piszesz,
dziaÂła na innym poziomie.. poziomie, na ktĂłrym pojecie "krzywada" okazuje siĂŞ byc powierzchownym nieprecyzyjnym frazesem.

..bo co na przykÂład z "poczuciem krzywdy" gwaÂłciciela czy pasoÂżyta-okupanta, ktĂłremu odmĂłwiÂło sie Âżerowiska?"

Dlatego podstawÂą  systemu wartoÂści jest twierdzenie " o niekrzywdzeniu SIEBIE i INNYCH"
Trzeba siĂŞ zastanawiaĂŚ czy czyn dla mnie dobry jest krzywdzeniem innych, jeÂżeli tak , to oczywiÂście nie czynimy go.
A Ty nie wiesz dobrze iÂż krzywdzenie innych jest rĂłwnoczeÂśnie krzywdzeniem siebie?
Na innych planach jest to oczywistÂą oczywistoÂściÂą.

Poczucie krzywdy nigdy nie jest frazesem a inspiracjom do dziaÂłania ukierunkowujÂącÂą to dzialanie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 13, 2011, 12:53:40 »

A Ty nie wiesz dobrze iÂż krzywdzenie innych jest rĂłwnoczeÂśnie krzywdzeniem siebie?
Na innych planach jest to oczywistÂą oczywistoÂściÂą.
o Oczywistych oczywistosciach nie musze pisaĂŚ.

Pisze natomiast o REALIZMIE.. na uczciwosc z nim zwiazana nie skuszÂą siĂŞ osoby zawieszone i ÂżyjÂące w gestosci obszaru idei czy wartoÂści.. bo one pasozytujÂą wÂłaÂśnie na obszarach gĂŞstszej fizycznoÂści ... i majÂą w dupie praktyczna stronĂŞ Âżycia. (zawsze mozna sobie Âślicznie poteoretyzowac).
Ale CIAÂŁO, FIzycznoÂśc przez ktĂłre idzie impuls decyzyjny miewa bardziej zlozone rozstrzygniĂŞcia do przepracowania niz:
"skrzywdzic kogoÂś czy nie"..

dlatego twierdze ze frazesem sa pojecia idealistyczne z dala od realiĂłw.

Dlatego podstawÂą  systemu wartoÂści jest twierdzenie " o niekrzywdzeniu SIEBIE i INNYCH"
..tak.. wielu ludzi..
i percepujÂąc krzywdy jedynie doraÂźne generujÂą krzywdy chroniczne, strukturalne na eony lat - i oni tez beda musieli wypiĂŚ skutek takiego selektywnego patrzenia.
Kazdy chce wygladaĂŚ slicznie - ale to propaganda i populizm tani.

Praktyczne wybory i decyzje maja bardziej zloÂżone odczyty na wejÂściu/wyjÂściu.
Ale te¿ i skutecznoœÌ tego wyjœcia jest wiaz¹ca, dziêki realizmowi.

MĂłgÂłbym wykazaĂŚ jak wiele sprzecznoÂści zawiera siĂŞ w tym systemie wartoÂści, przy niekompletnym wypracowaniu ciaÂł subtelnych i selektywnej percepcji, ale zwyczajnie mi szkoda czasu na to.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 13, 2011, 13:37:16 »

Obecny czas nie jest czasem ocen zbiorowoÂści i szacowania jej dobra jako priorytetu.

Obecny czas jest czasem jednostki , indywidualnoÂści oraz szacowania wartoÂści przez jej osobiste odczuwanie oraz dokonywanie wyboru.
Jednostka , indywidualnoœÌ gra g³ówna rolê jej reakcje i jej dobro osobiste.

Dlaczego? Bo o wiele szybciej nastĂŞpuje rozwĂłj grupy przez rozwĂłj indywidualnoÂści w niej.
RozwĂłj indywidualnoÂści przez caÂłoksztaÂłt rozwoju grupy jest powolnym procesem i nie ksztaÂłtuje cech indywidualnoÂści.

Na tym polega zmiana oraz nowa wiedza w jej polach , na korzystaniu zbiorowoœci z ró¿norodnoœci indywidualnoœci w niej zawartej.

Gdyby wyÂścigi wygrywaÂła cala klasa biegnÂąca i dobiegajÂąca do mety w komplecie , to dÂługo by moÂżna byÂło na to czekaĂŚ , czasami , oj bardzo dÂługo.
Gdy wybiera siĂŞ przedstawiciela i on reprezentuje grupĂŞ a ona stara siĂŞ darzyĂŚ do jego sukcesĂłw jest o wiele szybszy rozwĂłj.

Nazywa siê to indywidualnym d¹¿eniem do doskona³oœci wzorca , ale trzeba go posiadaÌ ¿eby mieÌ do czego d¹¿yÌ.

Dlatego w okreœlonym czasie pojawiaj¹ siê prekursorzy czegoœ ( którzy ju¿ ten stan , naukê , czy opcjê) osi¹gnêli , wpisuj¹ wzór w pola morfogenetyczne poprzez zdarzenie na ziemi. a póŸniej przez kolejne lata ka¿dy , jako indywidualnoœÌ d¹¿y do osi¹gniêcia tej doskona³oœci.

I tak naprawdĂŞ takie osoby sÂą kluczami do ró¿nych  przestrzeni wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2011, 22:08:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 13, 2011, 19:26:52 »

CzujĂŞ to co tutaj teraz piszesz.
ChoĂŚ mam wraÂżenie alternatywnego tematu omĂłwienia (zmiany/przesuniecia tematu).
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: