Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 18, 2025, 07:03:21

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Podró¿ do Twojego ÂŚwiĂŞtego Serca; 18 - 25 maja w Egipcie, medytacje w Piramidzie  (Przeczytany 5617 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« : Kwiecień 13, 2012, 17:11:30 »

Podró¿ do Twojego Œwiêtego Serca
czwartek, 12 kwietnia 2012 23:00 |  |  | 

18 - 25 maja w Egipcie, medytacje w Piramidzie CHEOPSA i w ÂświÂątyniach

Zapraszamy na dziewi¹ty medytacyjny wyjazd do magicznego Egiptu organizowany dla polskich uczestników. Warsztat Podró¿ do Twojego Œwiêtego Serca oraz medytacje poprowadzi niezwyk³a osoba Shirlie Roden z Wielkiej Brytanii, która przyje¿d¿a do Polski regularnie od wielu lat.

Wyjazd zawiera unikalny program obejmujÂący dwudniowy warsztat oraz juÂż tradycyjnie medytacje w Wielkiej Piramidzie Cheopsa (w trzech komnatach), w ÂświÂątyni Karnak i Abydos. Ponadto zwiedzimy Kair, Luksor, Abydos, DenderĂŞ  oraz pojedziemy do uzdrowiciela Adela El Atara. Warsztat i medytacje sÂą tÂłumaczone na polski.

Od listopada energia w piramidzie Cheopsa i w innych miejscach mocy w Egipcie stale wzrasta. Jedna z uczestniczek dokonaÂła pomiarĂłw energii wg skali Bovisa podczas ostatnich dwĂłch medytacyjnych wyjazdĂłw i wyniki okazaÂły siĂŞ niesamowite:

Pomiary przed 11.11.2011 (dane znalezione w internecie): piramida Cheopsa, Komnata KrĂłla 170 000 jednostek Bovisa
Pomiary z 19.11.2011: Cheops, Komnata KrĂłlowej 494 000 // Cheops, Komnata KrĂłla   647 000 // Cheops, Komnata na dole  860 000 // Sfinks 287 000

Pomiary z 23.03.2012
Cheops, Komnata KrĂłlowej  790 000; wnĂŞka w Âścianie przy wejÂściu 2 000 000 // Cheops, Komnata KrĂłla  3 100 000 na skrzyÂżowaniu przekÂątnych komnaty; 1 350 000 w prawym (od wejÂścia) rogu przy sarkofagu // Cheops, Komnata na dole  2 950 000 // Sfinks 480 000.

Wg Wikipedii Skala Bovisa uÂżywana przez radiestetĂłw i zwolennikĂłw geomancji sÂłu¿¹ca do pomiaru promieniowania oraz okreÂślania poziomu bioenergetycznego. WartoœÌ 6500 w skali Bovisa jest uznawana za wartoœÌ „neutralnÂą” i jest uznawana za wartoœÌ promieniowania ciaÂła dorosÂłego, zdrowego czÂłowieka. WartoÂści promieniowania poniÂżej 6500 sÂą uznawane za szkodliwe dla organizmĂłw Âżywych, natomiast wartoÂści powyÂżej 6500 wskazujÂą na promieniowania dziaÂłajÂące korzystnie.

20-tego maja jest peÂłnia KsiĂŞÂżyca a my bĂŞdziemy medytowaĂŚ w piramidzie Cheopsa 21-go!

Medytacje prowadzi  Shirlie Roden
 18 - 25 maja w Egipcie

Zapisy: Agnieszka Jurko, agnieszka@agnieszkajurko.pl , tel: 501 625 528

PeÂłna informacje: http://agnieszkajurko.pl/shirlie-roden-warsztaty/494-shirlieroden-egipt.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 13, 2012, 19:28:37 »

O cholibka, chyba rzeczywiÂście tak jest. Ja w lutym namierzyÂłem Sfinksa na 360 tysiĂŞcy, muszĂŞ porĂłwnaĂŚ resztĂŞ pomiarĂłw.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 13, 2012, 20:37:30 »

To zupeÂłnie normalne iÂż wzrasta tam energia , bo jÂądro ziemi jest Âładowane caÂły czas i podnosi siĂŞ zarĂłwno wibracja Ludzi jak i ziemi. ten proces trwa i nikt go nie powstrzyma zatem pomiary muszÂą to pokazywaĂŚ.
ale nie dzieje siĂŞ tak na wskutek jakiÂś medytacji , ktorejÂś grupy gdzieÂś , tylko dopÂływu energii z kosmosu z Gwiazdy Matki i SÂłoĂąca.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 13, 2012, 22:14:59 »

Zadam z pozoru trywialne pytanie: a czym i jak siĂŞ mierzy poziom owych "bowisĂłw"? Czy istnieje jakiÂś wzorzec uznawany za punkt odniesienia? Tak z ciekawoÂści pytam...
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 14, 2012, 06:12:46 »

"Skala Bovisa
 Skocz do: nawigacji, szukaj

Skala Bovisa – uÂżywana przez radiestetĂłw i zwolennikĂłw geomancji, skala sÂłu¿¹ca do pomiaru promieniowania oraz okreÂślania poziomu bioenergetycznego. SformuÂłowana przez francuskiego radiestetĂŞ AndrĂŠ Bovisa (1871 – 1947).

Jednostka skali Bovisa nie ma œciœle okreœlonej definicji. Nie jest to równie¿ ¿adna wielkoœÌ fizyczna, któr¹ mo¿na w sposób dok³adny zmierzyÌ. Pomiar wykonywany jest przez ró¿d¿karza (radiestetê), który badaj¹c okreœlone miejsce lub obiekt przy u¿yciu odpowiedniego sprzêtu (np. wahad³a, ró¿d¿ki) deklaruje liczbê Bovisa.

WartoœÌ 6500 w skali Bovisa jest uznawana za wartoœÌ „neutralnÂą” i jest uznawana za wartoœÌ promieniowania ciaÂła dorosÂłego, zdrowego czÂłowieka. WartoÂści promieniowania poniÂżej 6500 sÂą uznawane za szkodliwe dla organizmĂłw Âżywych, natomiast wartoÂści powyÂżej 6500 wskazujÂą na promieniowania dziaÂłajÂące korzystnie.

Oryginalna skala Bovisa zak³ada wartoœci graniczne od 0 do 10000 jednostek. WartoœÌ 10000 (w tej skali) to maksymalne natê¿enie promieniowania odbierane przez cia³o fizyczne."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Bovisa

Âżeby ktoÂś nie myÂślaÂł, Âże jestem promotorem tego wyjazdu, trafiÂłem na info, a widzĂŞ,-
Âże sporo osĂłb siĂŞ tym interesuje/wyjeÂżdÂża wiĂŞc wkleiÂłem.
Nie jako przy okazji mglistej skali Bovisa, ktĂłrej nie znam- to warto dodaĂŚ, iÂż nasz ukochany czas jest tak wzglĂŞdny,-
¿e liczony jest przez w³aœciw¹ instytucjê z tyg. opóŸnieniem i podawany jako uœredniony wynik z ca³ego œwiata, dla ca³ego œwiata œcis³ych naukowców
DuÂży uÂśmiech

"MiĂŞdzynarodowy czas atomowy
 Skocz do: nawigacji, szukaj

MiĂŞdzynarodowy czas atomowy (ang. International Atomic Time, fr. Temps Atomique International, TAI) - miĂŞdzynarodowy standard pomiaru czasu, utworzony w 1955 r., bazujÂący na uÂśrednieniu czasu mierzonego przez wiele cezowych zegarĂłw (zegarĂłw atomowych) na caÂłym Âświecie. TAI jest utrzymywany przez MiĂŞdzynarodowe Biuro Wag i Miar (Bureau International des Poids et Mesures (BIPM)), Âświatowe ciaÂło zarzÂądzajÂące pomiarami czasu dla celĂłw cywilnych. TAI jest podstawÂą Universal Time Coordinated."
http://pl.wikipedia.org/wiki/MiĂŞdzynarodowy_czas_atomowy"
http://pl.wikipedia.org/wiki/MiĂŞdzynarodowy_czas_atomowy

pozdrawiam w poczuciu uÂśrednionego wyniku MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2012, 06:13:38 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 14, 2012, 07:41:56 »

Jako Âże pierwotnie skala Bovisa okreÂślona byÂła do 10 tys., jej rozwiniĂŞciem staÂła siĂŞ skala BSM (Bovis-Simeneton-Matela), dlatego bardziej wÂłaÂściwe jest podawanie jednostki BSM powyÂżej 10 tys.

WiĂŞcej info w wÂątku o radiestezji:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4908.0

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: