Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 21, 2025, 23:57:20

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Egzorcyzmy  (Przeczytany 68861 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
soook
Gość
« Odpowiedz #75 : Październik 08, 2010, 13:09:38 »

A tak , to z dala od tego mrocznego zagadnienia .
   UÂśmiech
   .
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Październik 30, 2010, 19:13:31 »

Tajemnice opĂŞtania - historie z Âżycia

- ZostaÂłem kiedyÂś opluty przez Szatana - mĂłwi egzorcysta, ks. WiesÂław Jankowski. Czy wierzyĂŚ w opĂŞtania? Obejrzyj to wideo i oceĂą »

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/tajemnice-opetania,7777664,1,klip.html#

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Styczeń 08, 2011, 15:08:30 »

Watykan ujawni sekrety egzorcyzmĂłw!
niewiarygodne.pl 07.01.2011 18:08

TwĂłrcy serialu bĂŞdÂą korzystaĂŚ z tajnego archiwum. (fot. AFP)

ZawĂłd egzorcysty wci¹¿ postrzegany jest jako jeden z najbardziej tajemniczych fachĂłw na Âświecie. Duchowni, ktĂłrzy podejmujÂą siĂŞ trudnego zadania wypĂŞdzania diabÂła majÂą do czynienia ze zjawiskami, ktĂłre trudno jest wyjaÂśniĂŚ nie dotknÂąwszy sfery zjawisk nadnaturalnych. I choĂŚ specjaliÂści od walki z siÂłami piekielnymi zapewniajÂą o tym, Âże procedura egzorcyzmĂłw nie jest tak spektakularna, jak moÂżna by sÂądziĂŚ po obejrzeniu wielu hollywoodzkich produkcji, zainteresowanie obrzÂądkiem oraz pracÂą, ktĂłrÂą na co dzieĂą wykonujÂą egzorcyÂści nie sÂłabnie. Sami przedstawiciele KoÂścioÂła takÂże coraz chĂŞtniej opowiadajÂą o tajemniczym rytuale. Niedawno wÂładze koÂścielne wydaÂły nawet zgodĂŞ na realizacjĂŞ serialu dokumentalnego przez jednÂą z najpopularniejszych stacji edukacyjnych Âświata, ktĂłry poÂświĂŞcony bĂŞdzie temu obrzĂŞdowi. Przy tworzeniu filmu majÂą zostaĂŚ wykorzystane dokumenty pochodzÂące z watykaĂąskich archiwĂłw. Tak daleko idÂąca przychylnoœÌ autorytetĂłw koÂścielnych wobec realizacji podobnego projektu jest rzeczÂą bez precedensu – poinformowaÂł serwis „Entertainment Weekly”.

...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Watykan-ujawni-sekrety-egzorcyzmow,wid,13014524,wiadomosc.html?ticaid=6b908

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
pheasant
Gość
« Odpowiedz #78 : Marzec 30, 2011, 12:52:55 »

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzieÂłem ZÂłego. KtĂłry chce Was omamiĂŚ.
To iluzja, fantazja. Ja wiem, ¿e to ekscytuj¹ce, ciekawe itd. ale tak w³aœnie dzia³a Z³y. On robi wszystko by Was odci¹gn¹Ì od Boga.
Robi to bardzo umiejêtnie, ma swoje diabelskie sztuczki. A jedna z najwiêkszych jego sztuczek jest taka aby sprawiÌ by ludzie przestali w niego wierzyÌ. Wtedy mo¿e maskowaÌ siê pod ró¿nymi postaciami, i nikomu nawet do g³owy nie przyjdzie ¿e to jest on. Mo¿e wtedy rozkrêcaÌ swoj¹ machinê walki z Bogiem i z nami.
PrzyszÂłam wÂłaÂśnie dlatego by Wam to zakomunkowaĂŚ.
JeÂśli macie jakies wÂątpliwoÂści co do jego istnienia zachĂŞcam do obejrzenia na youtube wypowiedzi ksiĂŞdza egzorcysty.
Wiem Âże to ksiÂądz, Âżaden autorytet, ale ma on wielkie doÂświadczenie w walce z Szatanem. ZachĂŞcam. JeÂśli komuÂś siĂŞ spodoba moÂżemy zaÂłoÂżyĂŚ osobny wÂątek dotyczÂący tego filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=JXgFlyr-F4A&feature=related
east
Gość
« Odpowiedz #79 : Marzec 30, 2011, 16:49:07 »

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzieÂłem ZÂłego. KtĂłry chce Was omamiĂŚ.
To iluzja, fantazja. Ja wiem, ¿e to ekscytuj¹ce, ciekawe itd. ale tak w³aœnie dzia³a Z³y. On robi wszystko by Was odci¹gn¹Ì od Boga.
Robi to bardzo umiejêtnie, ma swoje diabelskie sztuczki. A jedna z najwiêkszych jego sztuczek jest taka aby sprawiÌ by ludzie przestali w niego wierzyÌ. Wtedy mo¿e maskowaÌ siê pod ró¿nymi postaciami, i nikomu nawet do g³owy nie przyjdzie ¿e to jest on.
Z³y ,którego nikt nie widzi, ale wiemy , ¿e jest on wszêdzie ? Czai siê pod ró¿nymi postaciami i nikomu nie przychodzi do g³owy , ¿e to jest on ?
Strach ... strach to potĂŞÂżna energia. Jednym ze sposobĂłw ucieczki przed niÂą jest modlenie siĂŞ do Boga ...ktĂłrego teÂż nikt nie widziaÂł, ale jest wszĂŞdzie. Niestety, to tylko ucieczka. Patowa sprawa. DopĂłki nie doÂświadczysz samej siebie, dopĂłty bĂŞdziesz ÂżyĂŚ z niewidocznymi cieniami.
Wydaje siĂŞ , Âże nie ma z tego patu wyjÂścia. ..... a moÂże po prostu przyjĂŞÂłaÂś niewÂłaÂściwe zaÂłoÂżenia w tej Grze ?
MoÂżna bowiem  wyjœÌ z caÂłkiem innego zaÂłoÂżeniem , a mianowicie, Âże nie ma rozdzielenia. WszechÂświat to naczynia po³¹czone. Wszystko jest po³¹czone ze wszystkim. W takim ujĂŞciu rolÂą tzw "zÂła" ( np  w postaci nieszczĂŞÂścia ) jest otwarcie WYBORU. Twojego wyboru. To nauka kreacji. Tzw. "zÂło" jest czĂŞÂściÂą niezmierzonego dobra, jest dla  niego tÂłem i kontrastem.
W filozofii rozdzielenia  Boga od Szatana tkwi pewien haczyk - oto Wszechmocny pozwala na istnienia ZÂła. Skoro jest Wszechmocny, to czemu to robi ? Z tego punktu widzenia rodzi siĂŞ zwÂątpienie, Âże moÂże  wcale nie jest taki Wszechmocny. Z takiego rozumowania logicznie wynika ucieczka "w stronĂŞ Boga" w caÂłkiem nieboskim stylu, a  mianowicie osÂądem, Âże "Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzieÂłem ZÂłego"
Oto zatem Bracia i Siostry , ktĂłrych BĂłg TwĂłj kaÂże miÂłowaĂŚ zaczynajÂą funkcjonowaĂŚ (wg tej bogobojnej postawy) jako "dzieÂła ZÂłego". W konsekwencji wynikajÂącej z takiego rozdzielenia i osÂądzenia pojawia siĂŞ dylemat, czy naleÂży uciec stÂąd jak najdalej, czy teÂż z "dzieÂłami zÂłego"  walczyĂŚ do upadÂłego. W tym drugim przypadku na pewno pojawiÂą siĂŞ ofiary. W ImiĂŞ BoÂże oczywiÂście.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #80 : Marzec 30, 2011, 17:41:35 »

Najdziwniejsze jest to, ¿e Jezus ³¹czy³ ludzi, a jego wyznawcy ci¹gle jeszcze dziel¹...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #81 : Marzec 30, 2011, 17:58:18 »

oj tam owce od koz musza byc oddzielone...UÂśmiech, pozatym katolicym malo ma wspolnego z chrzescijanstwem..
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 18:11:55 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #82 : Marzec 30, 2011, 20:45:14 »

Niech sobie ¿yj¹ owce i kozy , choÌ wydaje siê, ¿e s¹ w pozornym rozdzieleniu .Tak na prawdê s¹ tym samym. Wszystko jest zbudowane z tego samego - z wêz³ów fal Uœmiech
ÂŻycie pojawia siĂŞ  wszĂŞdzie tam, gdzie znajdzie warunki dla jego pojawienia siĂŞ. Wszelkie Âżycie. Wszak to jest tylko i aÂż energia.  To, Âże nie wiemy jeszcze jak Âświadomie kreowaĂŚ Âżycie nie znaczy , Âże musi byĂŚ to domenÂą boskÂą na zawsze.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #83 : Marzec 30, 2011, 21:01:16 »

chodzi poprostu o pewna opcje - rozwoj duchowy, jakas harmonia, wolnosc, albo absolutna wladza, manipulacja, zniewolenie umyslow, technologia, materializm, kontrola itd, nic co nie miesci sie w systemie nie ma racji bytu...a swiadomosc i zrozumienie jest bardzo male bo przeciez wszystko mozna..UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #84 : Marzec 30, 2011, 21:07:05 »

Tia.
Faktycznie !
Wszystko co my tutaj piszemy jest dzieÂłem zÂłego.

Znam pewnego nauczyciela historii juÂż na emeryturze, ktĂłry ciÂągle mĂłwiÂł o tym, Âże Âświat jest opĂŞtany przez Szatana.  Ups ! Co ciekawe - zwariowaÂł.
Z tego co wiem, byÂł problematycznym czÂłowiekiem w sensie rodzinnym i spoÂłecznym.Kilka dni przed faktem postradania zmys³ów kupiÂł na Allegro jakieÂś  dziwne obrazy, za ktĂłre jego Âżona musiaÂła zapÂłaciĂŚ ponad 3000 zÂł.
RozmawiaÂłem z nim kilka razy i nie byÂło dyskusji. Szatan rzÂądzi Âświatem i ludÂźmi i koniec nie ma dwĂłch zdaĂą !
Co siaÂł to zebraÂł - zgodnie z prawem manifestacji. MrugniĂŞcie
Co gorsza prĂłbowaÂłem mu wyperswadowaĂŚ, Âże wszystko tworzy myÂślÂą i w co wierzy to ma, ale nie docieraÂło.PamiĂŞtam jak rzekÂł, Âże prawo manifestacji, to rĂłwnieÂż szataĂąska sztuczka.
WiĂŞc padÂł ofiarÂą wÂłasnych iluzji i projekcji.
Raz skusiÂłem siĂŞ i pojechaÂłem do pewnego koÂścioÂła, w ktĂłrym ksiÂądz odprawiaÂł egzorcyzmy.
WidziaÂłem na wÂłasne oczy jak ludzie padali jak muchy.A ja sobie tak staÂłem z boku i przyglÂądaÂłem siĂŞ tej caÂłej mistyfikacji.
Pada³y g³ównie starsze kobiety, ¿e tak powiem - dewoty, w których umys³ach zaimputowano diab³a - szatana.
PadÂło tez kilku mĂŞÂżczyzn i teÂż w starszym wieku.
Gdy ten szataĂąski proceder siĂŞ juÂż prawie skoĂączyÂł podszedÂłem do owego ksiĂŞdza - egzorcysty i powiedziaÂłem wprost.
Proszê ze mnie wyci¹gn¹Ì tego szatana !
A on rzekÂł : skoro przyszedÂłeÂś do mnie z tymi sÂłowami, to nie jesteÂś opĂŞtany.
A ja mu na to : a dlaczego nie jestem opĂŞtany, czyÂżby szatan omijaÂł mnie wielkim Âłukiem ?

Pragnê przypomnieÌ to co mo¿na jeszcze gdzieœ znaleŸÌ w necie, a chodzi, o pewne oœwiadczenie polskich egzorcystów.
MiĂŞdzy innymi powiedzieli oni tak : gdy w polskich kinach pojawiÂł siĂŞ film ''DEMON'' mieliÂśmy peÂłne rĂŞce roboty.Normalni  ludzie, studenci, mÂłodzieÂż nagle zostaÂła opĂŞtana !
Có¿ za powód - czy¿by wyœwietlenie na kinowym (p³ótnie-ekranie) jakiejœ filmowej bajki sf. uruchomi³o Szatana ? Przecie¿ to absurd !

Szczegó³owe analizy problemu ujawniÂły w rozmowach z ''opĂŞtanymi'', Âże opĂŞtani zostali akurat wÂłaÂśnie Ci, ktĂłrzy faktycznie g³êboko uwierzyli w istnienie jakiegoÂś Demona- diabÂła.
OczywiÂście na filmie nie byÂło mowy o Âżadnym religijnym Szatanie, tylko byÂł wymyÂślony po prostu  pewien filmowy (twĂłr).
Tak dzia³aj¹ mechanizmy tego wszechœwiata, gdzie œwiadomoœÌ tworzy wzorzec, który póŸniej w œrodowisku siê uruchamia.
ÂŚciÂślej mĂłwiÂąc to Âśrodowisko jest tym wzorcem, w ktĂłrym poprzez caÂłe wieki (KRK) wpisywaÂł do ÂświadomoÂści ludzi istnienie Szatana. I teraz ten wzorzec myÂślowy, ktĂłry jest nie tylko wzorcem (programem), ale teÂż energiÂą- manifestuje, poniewaÂż nie moÂże pozostawaĂŚ w zamkniĂŞciu na zawsze.
I wystarczy film Demon, albo pĂłjÂście do koÂścioÂła, w ktĂłrym niejako wygania siĂŞ z czÂłowieka diabÂła i wzorzec siĂŞ uruchamia.
Tylko sprawc¹ pierwotnym tego wszystkiego jest nikt inny tylko katolicki koœció³, który przez ca³e wrêcz wieki imputowa³ ludziom do g³ów - jak to napisa³ Sventer - straszaka.
I teraz ten domniemany energetyczny wzorzec myÂślowy - manifestuje !
Ludzie o niskim poziomie ÂświadomoÂści nie sÂą wstanie zrozumieĂŚ Who is Who.
Dla nich manifestacja wzorcĂłw energii jest rzeczywistoÂściÂą - jest prawdziwym istnieniem.
Swego czasu byÂłem zabujany w buddyjskiej filozofii.
Po nocach mi siĂŞ ÂśniÂła. Budda byÂł dla mnie wzorem Âżycia i do tego stopnia, Âże zobaczyÂłem ja jedzie na biaÂłym koniu.
Tylko to nie byÂł Budda, to byÂła moja wÂłasna projekcja.Buddy nie byÂło na zewnÂątrz, on byÂł w mojej gÂłowie.

ÂŻal mi bardzo takich ludzi, ktĂłrzy nie zadadzÂą sobie trudu zrozumienia, tylko wierzÂą w to co widzÂą, nadajÂąc im jeszcze znamiona ''ÂświĂŞtej prawdy''.
To sÂą wÂłaÂśnie ludzie ''opĂŞtani'' - odrealnieni od rzeczywistoÂści. Czyli opĂŞtanie to nie opĂŞtanie, tylko odrealnienie od rzeczywistoÂści - prawdy.
Dla nich argumentem jest wzrokowa percepcja - co widzÂą, no to w to wierzÂą.... i basta.
WiĂŞc film na YT przedstawiajÂący opĂŞtania lub koÂścielne egzorcyzmy, czy Ojciec Pio, opĂŞtany  przez Szatana stanowi dla nich absolutny i nie podwaÂżalny dowĂłd.
DowĂłd czego ?
 SÂą wiĂŞc opĂŞtani przez  TWORY wÂłasnej wyobraÂźni- myÂśli - energii.
OpĂŞtani przez ontologiczne byty.

RozmawiaÂłem kiedyÂś z pewnÂą psychoterapeutkÂą, ktĂłra powiedziaÂła mi, Âże miaÂła klientkĂŞ, ktĂłrÂą stwierdziÂła, Âże odzwiedza jÂą  Szatan i jÂą gwaÂłci.PowiedziaÂła, Âże wchodzi do niej przez okno balkonowe.
Psychoanaliza tej patologii umysÂłowej wykazaÂła, Âże pochodziÂła ona z rodziny, gdzie autentycznie g³êboko wierzono w Szatana - DiabÂła. Co ciekawe, wyszÂło na jaw, Âże to jej babka nakrĂŞciÂła w tej rodzinie scenariusz, ktĂłry siĂŞ póŸniej realizowaÂł  poniewaÂż wci¹¿ opowiadaÂła i przestrzegaÂła wszystkich w rodzinie przed Szatanem, ktĂłrego oczywiÂście na wÂłasne oczy widziaÂła, ktĂłry ÂśmierdziaÂł i temu podobne rzeczy. PrzejĂŞÂła tÂą ''ÂświĂŞtÂą prawdĂŞ''  matka i wkleiÂła do gÂłowy cĂłrce.
Có¿ za wspaniaÂły przykÂład  pokoleniowej karmy !
Koniec koùcem psychoterapeutka skierowa³a pacjentkê do klinicznego psychologa, który zastosowa³ hipnozê i usun¹³ tego agregora - Szatana z jej podœwiadomoœci.
I skoĂączyÂł siĂŞ problem... a Szatan przestaÂł gwaÂłciĂŚ kobietĂŞ.
Ciekawe, Âże przestaÂł ? CzyÂżby siĂŞ przestraszyÂł hipnozy i klinicznego psychologa ?  CoÂś

A wiĂŞc wszystko na tym forum jak twierdzi Pheasant jest dzieÂłem zÂłego, ktĂłry chce nas omamiĂŚ.
Ludzie ... sÂłyszycie - jesteÂśmy omamieni ....!
Tylko nie omamiona jest Pheasant. JÂą to zÂło nie rusza... MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 22:53:09 wysłane przez Silver » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #85 : Marzec 30, 2011, 21:26:57 »

nie chodzi o jakis strach, ale o rozeznanie co jest czym, i tak kazdy umrze, wiec dobrze byloby jakos sie rozwinac duchowo i cos zrozumiec..a zawsze to bylo blokowane, zawsze chodzilo tylko o wladze i materializm, a teraz napewno tez nie jest inaczej...i czesto prawda sie manipuluje, najczesciej samemu trzeba do niej dochodzic...

no wlasnie chrzest ogniem, budzenie kundalini...no ale na to trzeba byc gotowym...

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.williamhenry.net/coast.html&ei=9J-TTbawMozPsgaevviyCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.williamhenry.net/coast.html%26hl%3Dpl%26sa%3DG%26biw%3D1260%26bih%3D616%26prmd%3Divnsb
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 22:28:48 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
pheasant
Gość
« Odpowiedz #86 : Marzec 31, 2011, 12:52:07 »

W filozofii rozdzielenia  Boga od Szatana tkwi pewien haczyk - oto Wszechmocny pozwala na istnienia ZÂła. Skoro jest Wszechmocny, to czemu to robi ? Z tego punktu widzenia rodzi siĂŞ zwÂątpienie, Âże moÂże  wcale nie jest taki Wszechmocny.
ZÂło przyszÂło na ten Âświat nie z woli Boga, ale z woli czÂłowieka. PoniewaÂż BĂłg daÂł nam wolnÂą wolĂŞ.

Oto zatem Bracia i Siostry , ktĂłrych BĂłg TwĂłj kaÂże miÂłowaĂŚ zaczynajÂą funkcjonowaĂŚ (wg tej bogobojnej postawy) jako "dzieÂła ZÂłego". W konsekwencji wynikajÂącej z takiego rozdzielenia i osÂądzenia pojawia siĂŞ dylemat, czy naleÂży uciec stÂąd jak najdalej, czy teÂż z "dzieÂłami zÂłego"  walczyĂŚ do upadÂłego. W tym drugim przypadku na pewno pojawiÂą siĂŞ ofiary. W ImiĂŞ BoÂże oczywiÂście.
Widocznie Âźle siĂŞ wyraziÂłam. Nie uwaÂżam nikogo na tym forum jak to napisaÂł East za "dzieÂło zÂłego". JeÂśli ktoÂś tak to odebraÂł to przepraszam. Z nikim teÂż nie chcĂŞ walczyĂŚ.
greta
Gość
« Odpowiedz #87 : Marzec 31, 2011, 12:57:51 »

Nic na Ziemii nie dzieje sie bez Bozej woli i Bozego przyzwolenia.Czlowiek jest tylko wykonawca Bozej woli tak wiec zlo nie moze byc z woli czlowieka!
pheasant
Gość
« Odpowiedz #88 : Marzec 31, 2011, 13:11:51 »

Nic na Ziemii nie dzieje sie bez Bozej woli i Bozego przyzwolenia.Czlowiek jest tylko wykonawca Bozej woli tak wiec zlo nie moze byc z woli czlowieka!

Przyjmijmy Greta Âże to co napisaÂłaÂś jest prawdÂą. Wtedy kaÂżdy morderca, mĂłgÂłby powiedzieĂŚ Âże zabiÂł kogoÂś z woli Boga i mordowanie siebie nawzajem nie byÂło by grzechem i nie byÂłoby karane przez prawo. Wtedy kaÂżdy mĂłgÂłby robiĂŚ to co chce.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #89 : Marzec 31, 2011, 13:19:05 »

A Wy dalej prĂłbujecie uczÂłowieczyĂŚ Boga? Dalej brniecie w tÂą ÂślepÂą ulicĂŞ tworzenia Boga osobowego?

pheasant spodziewaÂłem siĂŞ innego podejÂścia do tematu ale zaprzeczasz sama sobie.

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzieÂłem ZÂłego
WskaÂż mi ktĂłre elementy sÂą dzieÂłem zÂłego? JakoÂś nie wierzĂŞ w Twoje przepraszam to z tego powodu iÂż Twoje powyÂższe sÂłowa jasno pokazujÂą co chciaÂłaÂś powiedzieĂŚ.

A wracajÂą do tematu, oglÂądaÂłem mnĂłstwo programĂłw o egzorcyzmach, filmy w ktĂłrych wielcy "guru" lecza niby takich ludzi. W Islamie, ChrzeÂścijaĂąstwie jest to jedno bardziej powszechnych zjawisk tzn. opĂŞtaĂą.

A co gdybym Ci powiedzia³ i¿ opêtania le¿¹ w naturze umys³u? A nie ¿adnego Boga, Szatana.
WyobraŸ sobie ¿e mo¿na wyró¿niÌ dwie grupy opêtanych jedno totalni anty wierz¹cy a drudzy mo¿e s¹ wierz¹cy ale to trudno ustaliÌ. W sumie ciekawy temat bo ciê¿ko jest sklasyfikowaÌ osobowoœÌ opêtanego.

Jest kilka takich cech które moim zdaniem mog¹ powodowaÌ opêtanie. Pewnie chodzi o g³êboki wp³yw na podœwiadomoœÌ, miêdzy innymi strach, doznanie krzywdy, doktryna katolicka jest w du¿ej mierze przyczyn¹, byÌ mo¿e strach przed szatanem jest tego efektem.

Cz³owiek widzi to co chce widzieÌ mo¿na równie dobrze obróciÌ w ten sposób. Myœl ludzka tworzy to co chce. Chcesz byÌ opêtana? To bêdziesz. Chcesz byÌ z³a? To bêdziesz. To zale¿y wy³¹czenie od Cienie.

Ludzki umys³ ma niewyobra¿alny potencja³ od ludzi zdolnych czytaÌ 400 ksi¹¿kê parê minut w i s¹ wstanie pamiêtaÌ s³owo w s³owo tzn. Sawanci do ludzi osi¹gaj¹cych niemo¿liwe jak choÌby ci¹gniêcie samolotu, ³amanie kilku dziesiêciu desek lub kamieni le¿¹cych na sobie a¿ do chodzenia po szkle, roz¿arzonym wêglu itd.

TakÂże byÂł taki przypadek gdy spadÂł facet z 30 ktĂłregoÂś piĂŞtra(nie pamiĂŞtam dokÂładnie ale to byÂło strasznie wysoko) i przeÂżyÂł. Jak myÂślisz skÂąd wynika to wszystko? PomyÂślisz od Boga, a moÂże siÂła opĂŞtanych leÂży w szatanie? Nie.

To jest b³êdna odpowiedŸ, nale¿y patrzeÌ na siebie bo sam dla siebie jesteœ Bogiem i masz nieograniczony potencja³. Taki jest cz³owiek. Nasze DNA jest tak skonstruowane ¿e potrafi wydziwiaÌ cuda. Wszystko zale¿y od uwarunkowaù œrodowiska zewnêtrznego. A teraz wyobraŸ sobie ¿e robiono badaniach na myszach gdzie wyci¹gniêto gen odpowiedzialny za uczenie. I co siê sta³o mysz zosta³a umieszczona w odpowiednich warunkach i siê uczy³a!

Czy to o czymÂś nie Âświadczy... trochĂŞ siĂŞ rozpisaÂłem nie na temat ale ma to wspĂłlny wÂątek.

Twoja wiara mo¿e podzia³aÌ cuda i jeœli g³êboko czegoœ pragniesz i wierzysz mo¿esz to dostaÌ. Ale jeœli siê boisz i "wierzysz" ¿e coœ ci zagra¿aÌ mo¿e i siê z tym uto¿samiasz to potem wychodz¹ "Opêtania".

ZresztÂą post Silvera teÂż duÂżo wyjaÂśnia choĂŚby z tÂą psychoterapeutkÂą. OpĂŞtanie ma uwarunkowania w umyÂśle w psychice czÂłowieka, a nie w nie istniejÂącym szatanie.

greta
Gość
« Odpowiedz #90 : Marzec 31, 2011, 13:26:35 »

Wiesz sek w tym,ze prawo ktore obowiazuje na Ziemii,nas ludzi jest prawem stworzonym przez czlowieka,istote niestety nie doskonala,Boskie prawa kazdy z nas ma w sercu i je wykonuje,kazdy na swoj sposob.Ale mamu wolna wole do podejmowania takich czy innych decyzji i tylko my bedziemy przed Bogiem,ze nie odpowiadac,ale to juz pozniej na drugim swiecie.
Tak wiec z Boskiego prawa,poki co odpowiadamy przed Bogiem,ale z ludzkiego przed ludzmi.Choc powiem Ci,ze i na Ziemii Bog takze rozlicza za zle postepowanie i jest to jak najbardziej widoczne.Tylko widza to ci,ktorzy chca widziec.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #91 : Marzec 31, 2011, 13:29:12 »

Nie jestem odpowiedzialny przed Bogiem. W swoje istocie to co stworzy³ wszystko nie ogranicza³o by siê do tak kruchego os¹dzania cz³owieka. Myœlê ¿e tutaj jest o wiele, wiele g³êbszy sens który poznamy kiedyœ tam...

MrugniĂŞcie
ptak
Gość
« Odpowiedz #92 : Marzec 31, 2011, 13:33:47 »

Cytat: sventer
…do ludzi osiÂągajÂących niemoÂżliwe jak choĂŚby ciÂągniĂŞcie samolotu, Âłamanie kilku dziesiĂŞciu desek lub kamieni le¿¹cych na sobie aÂż do chodzenia po szkle, rozÂżarzonym wĂŞglu itd.

E tam. ChodziÂłam po rozÂżarzonych wĂŞglach wielokrotnie i nie uwaÂżam tego za Âżaden nadzwyczajny,
a tym bardziej niemoÂżliwy wyczyn. KaÂżdy to potrafi, o ile uwierzy, Âże potrafi.

No chyba, Âże to szatan mnie nosiÂł po tych wĂŞglach!  DuÂży uÂśmiech
Sventer
Gość
« Odpowiedz #93 : Marzec 31, 2011, 13:35:40 »

Cytat: sventer
…do ludzi osiÂągajÂących niemoÂżliwe jak choĂŚby ciÂągniĂŞcie samolotu, Âłamanie kilku dziesiĂŞciu desek lub kamieni le¿¹cych na sobie aÂż do chodzenia po szkle, rozÂżarzonym wĂŞglu itd.

E tam. ChodziÂłam po rozÂżarzonych wĂŞglach wielokrotnie i nie uwaÂżam tego za Âżaden nadzwyczajny,
a tym bardziej niemoÂżliwy wyczyn. KaÂżdy to potrafi, o ile uwierzy, Âże potrafi.

No chyba, Âże to szatan mnie nosiÂł po tych wĂŞglach!  DuÂży uÂśmiech

Hehe to musiaÂł byĂŚ gorÂące szatanek Chichot
greta
Gość
« Odpowiedz #94 : Marzec 31, 2011, 13:36:29 »

Sven,Bog stworzyl Cie na swoje podobienstwo i dal Ci iskre boza abys zyl i wykonywal zaplanowane przed Twoim przyjsciem na swiat,zadania.Jak to zrobisz,zalezy od Ciebie,a Bog bedzie Cie korygowal w tym co robisz,nawracaniem na Twoja sciezke zycia.Tak,ze czy chcesz czy nie i tak kazde Twoje nastepne zycie bedzie po to,abys byl coraz doskonalszy i blizej Boga,czyli blizej doskonalosci.
greta
Gość
« Odpowiedz #95 : Marzec 31, 2011, 13:38:49 »

Sluchaj ptaku,skoro pieklo jest tu na Ziemii,to kto tam wie kto Cie nosil po tych weglach.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #96 : Marzec 31, 2011, 13:38:55 »

ProszĂŞ CiĂŞ. MrugniĂŞcie
Ja w takie bajki nie wierzĂŞ, tak siĂŞ wyÂśpisz jakiego Boga bĂŞdziesz miaÂła.
Ja tam ÂżyjĂŞ bez Boga i wiesz co? W Âżyciu nie byÂłem bardziej szczĂŞÂśliwy! Brak straszakĂłw, wmawianie chorych idei i ciÂągÂła indoktrynacja tylko ciÂągle mi ciĂŞÂżyÂła. KiedyÂś to sobie uÂświadomisz.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 13:40:41 wysłane przez Sventer » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #97 : Marzec 31, 2011, 13:44:01 »

O tym wlasnie pisalam wczesniej.Odrzucenie jakichkolwiek wzorcow wcale nie swiadczy,ze zyjesz bez Boga.Robisz to,co chcesz na swoj sposob i ok.Jak najbardziej popieram!
Uczysz sie swiata na swoj sposob i to tez nie jest bez Boga.Wszystko ,co robisz i jak sie zachowujesz,jakich masz rodzicow,znajomych itd,slowiem jakie masz zycie,jest to wybrane przez Ciebie przed urodzeniem jako nastepne doswiadczenie i jak najbardziej jest zgodne z Boskim planem dla Twojej osoby.
Przeczywat sobie ksiazke,juz zreszta nie raz polecanom na forum,"Odwazne dusze" i inaczej spojrzysz na swoje zycie.
pheasant
Gość
« Odpowiedz #98 : Marzec 31, 2011, 13:45:05 »

pheasant spodziewaÂłem siĂŞ innego podejÂścia do tematu ale zaprzeczasz sama sobie.

Wszystko to o czym tu piszecie, po prostu wszystko na tym forum jest dzieÂłem ZÂłego
WskaÂż mi ktĂłre elementy sÂą dzieÂłem zÂłego? JakoÂś nie wierzĂŞ w Twoje przepraszam to z tego powodu iÂż Twoje powyÂższe sÂłowa jasno pokazujÂą co chciaÂłaÂś powiedzieĂŚ.

No to jeszcze raz. Napisa³am ¿e wszystko o czym tu PISZECIE jest dzie³em z³ego. Tzn chodzi³o mi o tytu³y w¹tków tu na forum. Na przyk³ad "Dziwne zjawiska na górze Œlê¿y", "Astrologia" itd. Faktycznie mo¿e nie "wsystko" jak to ujê³am przyznaje ¿e b³êdnie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 13:45:38 wysłane przez pheasant » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #99 : Marzec 31, 2011, 13:54:29 »

ProszĂŞ CiĂŞ. MrugniĂŞcie
Ja w takie bajki nie wierzĂŞ, tak siĂŞ wyÂśpisz jakiego Boga bĂŞdziesz miaÂła.
Ja tam ÂżyjĂŞ bez Boga i wiesz co? W Âżyciu nie byÂłem bardziej szczĂŞÂśliwy! Brak straszakĂłw, wmawianie chorych idei i ciÂągÂła indoktrynacja tylko ciÂągle mi ciĂŞÂżyÂła. KiedyÂś to sobie uÂświadomisz.

Ode mnie rĂłwnieÂż jakieÂś osobowe bogi poodpadaÂły.  DuÂży uÂśmiech Za to wrĂłciÂła wiara w siebie. I coraz lepiej mi z tym.
Nie znaczy to, Âże nie wierzĂŞ w praprzyczynĂŞ wszystkiego. Oraz w inteligentne, organizujÂące siĂŞ Pole ÂŚwiadomoÂści,
ktĂłrego jestem czÂąstkÂą i z ktĂłrego czerpiĂŞ moc.  UÂśmiech
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: