Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 17, 2025, 18:00:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sesje: 91, 92 i 93  (Przeczytany 142520 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #75 : Styczeń 11, 2009, 15:48:07 »

Wiesz Ty sobie sam zaprzeczasz w tych twierdzeniach. Poczatkowo mowisz iz Iluminanci chca "oczyscic Ziemie", czyli pozbyc sie duzej grupy ludzi , to ich tajny plan. A teraz twierdzisz iz wojna na Bliskim Wschodzie to wybicie Iluminantow. A wiesz przynajmniej jakich ludzi tam najwiecej ginie? Prostych , nieswiadomych , nie interesujacych sie szeroko rozumianym rozwojem duchowym. Chcacych zwyczajnie zyc.
To co piszesz to cynizm, przykro.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Stanley
Gość
« Odpowiedz #76 : Styczeń 11, 2009, 15:55:26 »

Masz teraz na œwie¿o doskona³y przyk³ad, w jaki sposób sama wszystko opacznie pojmujesz, a nastêpnie podsycasz i nakrêcasz tê spiralê na swoj¹ mod³ê, tak ¿e nie muszê d³ugo szukaÌ Twoich podprogowych intencji.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2009, 15:57:13 wysłane przez Stanley » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #77 : Styczeń 11, 2009, 16:00:35 »

Wiesz Ty sobie sam zaprzeczasz w tych twierdzeniach. Poczatkowo mowisz iz Iluminanci chca "oczyscic Ziemie", czyli pozbyc sie duzej grupy ludzi , to ich tajny plan. A teraz twierdzisz iz wojna na Bliskim Wschodzie to wybicie Iluminantow. A wiesz przynajmniej jakich ludzi tam najwiecej ginie? Prostych , nieswiadomych , nie interesujacych sie szeroko rozumianym rozwojem duchowym. Chcacych zwyczajnie zyc.
To co piszesz to cynizm, przykro.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Ciekawe, bo ja nie odebra³em s³ów Stana w sposób jaki sugerujesz Kiaro.
Moim skromnym zdaniem chodziÂło mu o to, Âże Ziemia oczyÂści siĂŞ z tych, ktĂłrzy tak Âłatwo dajÂą siĂŞ manewrowaĂŚ "iluminatom". To logiczne, Âże tychÂże iluminatĂłw nie ma wÂśrĂłd walczÂących.
ByÌ mo¿e i ja coœ Ÿle poj¹³em, ale na pewno nie tak jak zasyhnalizowa³aœ.
Stanley
Gość
« Odpowiedz #78 : Styczeń 11, 2009, 16:08:21 »

CzeœÌ >Sepptera< !
   Nie mogÂłem siĂŞ pogubiĂŚ w teoriach, poniewaÂż juÂż od bardzo dawna nie istnieje w moim Âżyciu pojĂŞcie "teoria". Nic i nikt nie jest wstanie tego juÂż niestety zmieniĂŚ, wiĂŞc nie wmawiajcie mi tego typu niejasnych pojĂŞĂŚ. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2009, 16:11:15 wysłane przez Stanley » Zapisane
Septerra
Gość
« Odpowiedz #79 : Styczeń 11, 2009, 16:10:30 »

Nie mogÂłem siĂŞ pogubiĂŚ w teoriach, poniewaÂż juÂż od bardzo dawna nie istnieje w moim Âżyciu pojĂŞcie "teoria". Nic i nikt nie jest wstanie tego juÂż niestety zmieniĂŚ, wiĂŞc nie wmawiajcie mi tego typu niejasnych pojĂŞĂŚ. Pozdrawiam.
MoÂżliwe. Ja w ostatniej chwili zreflektowaÂłem siĂŞ i zdecydowaÂłem nie angaÂżowaĂŚ siĂŞ tu w dyskusjĂŞ wiĂŞc wybacz.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #80 : Styczeń 11, 2009, 16:17:52 »

Dariusz sugerujesz iz ginacy ludzie ( nie swiadomi niczego) to ci ktorymi manipuluja Iluminanci? Bo jezeli tak ? To ja Ciebie nie rozumiem. Dla mnie w takim toku rozumowania powinni zginac ci ktorzy krzewia wiedze o rozwoju duchowym, daza do rozswietlenia nas energia milosci, bo to jest prawdziwa ILUMINACJA CZLOWIEKA.
A nie ci ktorzy nieswiadomi gina w walce innych.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #81 : Styczeń 11, 2009, 16:17:53 »

>Kiara< czy Ty naprawdĂŞ nie rozumiesz, Âże Ziemia musi w kaÂżdym przypadku zostaĂŚ oczyszczona z tej "Iluminackiej Zgnilizny" czy tylko udajesz? -

To moÂże ktoÂś wyjaÂśni, co to jest ta "Iluminacka Zgnilizna"  CoÂś
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #82 : Styczeń 11, 2009, 16:36:58 »

Ja Ci to mogê wyjaœniÌ na podstawie analogii. Jeœli interesowa³aœ siê kiedyœ inkwizycj¹ (albo cokolwiek o niej wiesz) zapewne wiesz, ¿e inkwizytorzy dzielili œwiat na "zgodny z Bogiem" i "pomiot i dzie³o Szatana". Przy czym dzie³o Szatana by³o nijak nieokreœlone - by³o nim wszystko, czego nie aprobowa³ koœció³. Pomiotem Szatana i jego dzie³em mog³o wiêc byÌ posiadanie czarnego kota, nie przyjœcie na mszê, nie podzielanie czy nie zastosowanie siê do uczonych rad ksiêdza, posiadanie w domu ksi¹¿ki innej ni¿ religijne itp itd. W zasadzie wszystko. Podobnie jest tutaj. "Iluminacka Zgnilizna" to to, co nie zgadza siê z pogl¹dami ludzi, którzy poœwiêceni s¹ ideom g³oszonym (m.in) przez Samuela. Jeœli zaprzeczasz, nie wierzysz, krytykujesz, zauwa¿asz b³êdy - przyk³adasz rêkê do dzie³a Iluminatów, którzy z uporem maniaka chc¹ pazernie trzymaÌ œwiat w niewiedzy i w³asnej w³adzy. I w Inkwizycji, i w SamcioniŸmie trzeba takie "k³ody" zlikwidowaÌ, bo s¹ one tragiczne w skutkach dla dobra ludzkoœci. Jak widzisz, czasy siê zmieniaj¹, idee te¿, metody te¿ - ale tendencje - NIGDY.
Stanley
Gość
« Odpowiedz #83 : Styczeń 11, 2009, 17:02:02 »

...

Tu jest wszystko, co niezbĂŞdne do wstĂŞpnego zapoznania siĂŞ z niniejszym terminem:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=50.0

Pozdrawiam.
arteq
Gość
« Odpowiedz #84 : Styczeń 11, 2009, 20:26:39 »

NajwaÂżniejszym jest, Âże pozwolenie wydane zostaÂło przez NajwyÂższÂą RadĂŞ StaroÂżytnoÂści na podstawie NAUKOWEGO POTWIERDZENIA PRZEKAZÓW PANI LUCYNY. Nic wiĂŞcej nie jest nam potrzebne. Prace siĂŞ toczÂą, przyspiesza eskalacja przemocy na Bliskim Wschodzie, co wcale nie musi mieĂŚ Âżadnego zwiÂązku z prowadzonymi pracami w Hawarze, chociaÂż nigdy nic nie wiadomo.
   Co do ÂŚlĂŞÂży to idĂŞ o zakÂład, Âże biskupi sami, bez niczyjego nadzoru penetrujÂą nastĂŞpny poziom drugi, by przekonaĂŚ siĂŞ samemu o prawdziwoÂści informacji z przekazĂłw, by po raz kolejny (jak to siĂŞ dzieje z mnĂłstwem tego typu miejsc "zakazanej archeologii") ukrĂŞciĂŚ sprawĂŞ w zarodku. Pozdrawiam.
PrawdÂą jest, Âże pch sam siĂŞ wykaĂącza - ze wzglĂŞdu na coraz wiĂŞksze rozbieÂżnoÂści pomiĂŞdzy sÂłowami a czynami. Co do pozwolenia to racz zauwaÂżyĂŚ, Âże dostali pozwolenie na PRACE PORZÂĄDKOWE i wygasÂło ono z koĂącem 2008 r., wiĂŞĂŚ prace nie postĂŞpujÂą. TakÂże kÂłamstewm jest, Âże naukowo potwierdzone zostaÂły przekazy lucynki, bo jeÂżeli uwaÂżasz, Âże tymi "naukowymi" potwierdzeniami sÂą "jakieÂś anomalie" to proszĂŞ, nie Âżartuj sobie z nas w ten sposĂłb.
Z tego co mi wiadomo, to w okolicach koœció³ka na Œlê¿y nie ma ¿adnego ruchu [nikt tam siê nie krêci, a koœció³ek jest zamkniêty na przys³owiowe 7 spustów - no chyba, ¿e Ci robotnicy s¹ nies³yszalni i niewidoczni] wieÌ biskupi nie ryj¹ tam cichaczem - zawsze mo¿esz sam to sprawdziÌ - jedŸ i zobacz zanim zaczniesz siê zak³adaÌ.

Tom1ek, w tym momencie nie chodzi mi o to czy naleÂży czy nie naleÂży kopaĂŚ na ÂŚlĂŞÂży, ale o to, Âże sÂłowa samcia zapewniajÂące, Âże prace przez pch zostanÂą wznowione byÂły niczym innym tylko kÂłamstwem - a niby wszechwiedzÂący taki. PowtĂłrzĂŞ siĂŞjeszcze po raz kolejny, Âże ÂŚlĂŞÂża miaÂła rzuciĂŚ na kolana archeologiczny Âświat i byĂŚ przepustkÂą do Gizy - no i jakoÂś nikogo nie rzucili - znowu kÂłamstwo.

tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #85 : Styczeń 12, 2009, 08:10:10 »

arteq, dwukrotnie prosiłem cię o dokładny cytat, i poproszę po raz trzeci. Zacytuję po raz kolejny o co prosiłem, a nie byłeś w stanie mi podać:

Cytat: tom1ek
a ja bym prosił o cytat, gdzie było mówione, że ruszymy z pracą na Ślęży w 2008?

No bo jak pisałeś...

Ależ nie potrzeba czekać do 1 sierpnia. lucynka przekazując słowa samcia powiedziała, że prace na Ślęży ruszą do końca 2008 r.

Nie ruszyły - samcio znowu łgał i tyle.

Na razie na mój apel o podanie potwierdzającego cytatu, podałeś tylko cytat o tym, że "biskup zmądrzeje" - a nie:

Cytat: tom1ek
(...) cytat, gdzie było mówione, że ruszymy z pracą na Ślęży w 2008?

Proszę więc po raz trzeci.

------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------

Tom1ek, w tym momencie nie chodzi mi o to czy należy czy nie należy kopać na Ślęży, ale o to, że słowa samcia zapewniające, że prace przez pch zostaną wznowione były niczym innym tylko kłamstwem - a niby wszechwiedzący taki. Powtórzę sięjeszcze po raz kolejny, że Ślęża miała rzucić na kolana archeologiczny świat i być przepustką do Gizy - no i jakoś nikogo nie rzucili - znowu kłamstwo.

Wszechwiedzący nie jest, co było wielokrotnie podkreślane.
Ale jednak JEST WAŻNE, czy należy kopać na Ślęży czy nie. Ślęża miała być faktycznie przepustką do Egiptu (może nie od razu do Gizy, ale pośrednio faktycznie - bo po niej miano przystąpić do odkopywania Labiryntu i później Giza). Prace w Egipcie udało się rozpocząć wcześniej, więc jak dla mnie wykopaliska na Ślęży można spokojnie porzucić.

Kiedyś warto będzie tam wrócić, ale prowadzenie wykopalisk dwutorowo w tym samym czasie jest zbyt trudne.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2009, 08:10:38 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #86 : Styczeń 12, 2009, 08:33:29 »

tom1ek - masz racjĂŞ, jeÂśli chodzi o wznowienie kopania na ÂŚlĂŞÂży (aczkolwiek fakt faktem, ze mitem okazaÂły siĂŞ przepowiednie, Âże na ÂŚlĂŞÂży pĂłjdzie gÂładko i odkopiÂą coÂś, co przetrze im drogĂŞ do Egiptu - tak siĂŞ nie staÂło). Ale z drugiej strony, moim zdaniem, nie chodzi tyle o to, czy fizyczne kopanie dojdzie do skutku. JedynÂą moÂżliwÂą oznakÂą "zmÂądrzenia" biskupa byÂłoby przywrĂłcenie pozwolenia (nie waÂżne, czy wykorzystane przez PCh, czy nie). A z tego, co mi wiadomo, pozwolenie dalej przywrĂłcone nie zostaÂło - wiĂŞc wychodzi w zasadzie na to samo.
arteq
Gość
« Odpowiedz #87 : Styczeń 12, 2009, 12:51:34 »

Tom1ek, czy mia³es do czynienia z logik¹? Je¿eli uwa¿asz, ¿e jestem stronniczy to poka¿ komuœ niezwi¹zanemu [tak¿e forumowo] wypowiedŸ samcia i niech Ci ta osoba powie jak rozumie treœÌ cytatu. Mo¿e to Ciê przekona. Dla mnie nie ma tutaj pola na interpretacje.

Z tekstu jednoznacznie wynika:
1. biskup blokuje prace
2. prace ruszÂą gdy biskup "zmÂądrzeje"
3. biskup zmÂądrzeje do koĂąca przyszÂłego roku [biorÂąc pod uwagĂŞ, Âże sÂłowa te padÂły w 2007 r. chodzi o termin do koĂąca 2008 r.]

Na bie¿¹c¹ chwilê:
1. biskup nie "zmÂądrzaÂł"
2. prace nie ruszyÂły

Wnioski:
1. samcio vel lucynka mĂłwiÂąc, Âże biskup zmÂądrzeje=prace ruszÂą przed 2009 zwyczajnie kÂłamali.

W ktĂłrym z punktĂłw dokonaÂłem niby to przeinaczenia?
Starasz siê na si³ê wybroniÌ pch dokonuj¹Ì karko³omnych interpretacji, a œciœlej: chcesz obaliÌ logiczne i rozs¹dne wnioski.
Dla mnie jest jasnym, Âże na podstawie wypowiedzi samcia: prace ruszÂą przed koĂącem 2008 r.
Widzisz, dlatego tak wa¿ne jest aby wypowiedzi by³y jasne, bo póŸniej mo¿na je ³atwo zweryfikowaÌ. Im wiêcej zmyœlasz, tym bardziej mgliste wypowiedzi aby póŸniej mo¿na by³o siê wy³gaÌ.
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #88 : Styczeń 12, 2009, 21:44:37 »

Tenebrael zrozumiaÂł w czym rzecz,
arteq... hemm... ale to wyÂłoÂżyÂłeÂś -> a to podobno PCH dokonuje karkoÂłomnych nadinterpretacji... Cool

Tenebrael skÂąd wiesz, czy biskup teraz nie pozwoliÂłby kopaĂŚ? Nikt siĂŞ do niego w tej sprawie juÂż nie zwracaÂł - wiĂŞc nie wiadomo jakie jest jego zdanie TERAZ. MoÂżna by to sprawdziĂŚ, ale my nie bĂŞdziemy na razie nawet prĂłbowaĂŚ wracaĂŚ do ÂŚlĂŞÂży, bo teraz priorytetem jest dla nas Egipt. Na razie nie moÂżemy znĂłw prosiĂŚ biskupa o pozwolenie na kopanie, gdy kapaĂŚ tam wcale teraz nie zamierzamy.

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #89 : Styczeń 12, 2009, 21:58:12 »

arteq... hemm... ale to wyÂłoÂżyÂłeÂś -> a to podobno PCH dokonuje karkoÂłomnych nadinterpretacji... Cool

W takim razie proszĂŞ wskaÂż mi w ktĂłrym miejscu [zamiast lakonicznych: "hemm"] wykazaÂłem siĂŞ brakiem logiki czy nadinterpretacjÂą, chĂŞtnie siĂŞ dowiem.

EDIT: pytanie by³o do Tene, ale podam pewn¹ informacjê któr¹ przekaza³ AW: u biskupa le¿y pismo od pch w sprawie dalszych prac nad Œl꿹 i nie otrzymali odpowiedzi. Wydaje mi siê, ¿e gdyby za³o¿yÌ, ¿e biskup zm¹drza³ to dostaliby odpowiedŸ.

Tom1ek, wielokrotnie prosiÂłem [posÂądzany o brak cierpliwoÂści odnoÂśnie postĂŞpĂłw prac pch] aby ktoÂś ze zwolennikĂłw okreÂśliÂł konkretnÂą datĂŞ po ktĂłrej - gdyby zadeklarowane prace nie zostaÂły wykonane - moÂżna byÂłoby uznaĂŚ, Âże pch oszukuje i nie wywiÂązuje siĂŞ z deklaracji. Nikt siĂŞ nie odwaÂżyÂł [ach, byÂła jedna "propozycja" - 21.12.2012]...

Zadam Tobie pytanie wprost:
1. gdy wyjdĂŞ w sierpniu przed dom i nie zobaczĂŞ nibiru na niebie - czy przyznasz, Âże samcio nakÂłamaÂł
2. gdy w styczniu 2010 religie [np. katolicyzm, muzuÂłmanizm, judaizm] bĂŞdÂą istniaÂły - czy wtedy przyznasz, Âże samcio i pch skÂłamaÂło?

Czy moÂże bĂŞdziesz znowu mĂłwiÂł, Âże naciÂągam?

poza konkursem:
czy tak dobrze poinformowany samcio:
3. myliÂł siĂŞ co do wielkoÂści nubiru - sam sobie zaprzeczajÂąc podajÂąc rĂłzne wilekoÂści?
4. "myliÂło" mu siĂŞ kto przyjaciel a kto wrĂłg [syriusz, pleyadanie]?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2009, 22:07:46 wysłane przez arteq » Zapisane
gadzfilm
Gość
« Odpowiedz #90 : Styczeń 12, 2009, 22:20:36 »

3. Samcio wytÂłumaczyÂł siĂŞ juz ze swojego b³êdu co do wielkoÂści Nibiru  MrugniĂŞcie Jest to w sesji 91.
RAFAÂŁ:

DziĂŞkujĂŞ. Kolejna taka rzecz. PadÂły z twojej strony dwa rozmiary tej planety Nibiru w porĂłwnaniu z rozmiarem Ziemi. W jednych [twoich sÂłowach] byÂło, Âże jest kilkanaÂście razy wiĂŞksza, Âże nie kilka a kilkanaÂście razy wiĂŞksza – to byÂło w trzydziestej sesji. A w Kielcach – zdajĂŞ siĂŞ – ktoÂś zasugerowaÂł [w rzeczywistoÂści we WrocÂławiu], Âże planeta jest rzĂŞdu rozmiaru wielkoÂści Jowisza i wtedy powiedziaÂłeÂś, Âże jest kilka razy wiĂŞksza od Ziemi. To jak to pogodziĂŚ?

EN-KI:

PogodziĂŚ bardzo Âłatwo moÂżna. MĂłwiÂąc kilkanaÂście razy mogÂłem nie dokoĂączyĂŚ, co zostaÂło skrzĂŞtnie uchwycone – nie dokoĂączyĂŚ s³ów. Otó¿, liczÂąc ogon meteorytĂłw, ktĂłry ona ciÂągnie za sobÂą, to mogĂŞ spokojnie powiedzieĂŚ, obliczajÂąc samÂą planetĂŞ wraz z ogonem, Âże bĂŞdzie to miaÂło rozmiar kilkanaÂście razy wiĂŞkszy od Ziemi. Sama planeta – dalej obstajĂŞ przy swoim – jest kila razy wiĂŞksza ..., sama planeta. Ale tak jak powiedziaÂłem, zagroÂżenie jest zarĂłwno od strony planety, jak i tego ogona, ktĂłry ona ciÂągnie za sobÂą. I trwoga jest zarĂłwno od planety, jak i od meteorytĂłw. SÂłucham.
arteq
Gość
« Odpowiedz #91 : Styczeń 12, 2009, 22:42:24 »

ProszĂŞ, szanujmy siĂŞ.
samcio skoĂączyÂł wypowiedÂź, nikt mu nie przerywaÂł. Pytanie wyraÂźnie dotyczyÂło planety. Skoro jednak upieracie siĂŞ aby liczyĂŚ wielkoœÌ planety z przejĂŞtymi przez niÂą obiektami to czy nie powinien porĂłwnaĂŚ jej do Ziemii wraz z ksiĂŞzycem?  :]
Je¿eli natomiast - znowu wykazujê maksymalnie dobr¹ wolê naci¹gniêcia faktów na rzecz samcia - liczy wielkoœÌ nibiru wraz z ogonem meteorytów to niestety znowu pud³o - wielkoœÌ powinna byÌ duuu¿o wiêksza. Dlaczego? Przyjrzyjcie siê kometom - jaki du¿y warkocz maj¹... [nawet w sporej odleg³oœci od s³oùca]

Gdy podawane s¹ wielkoœci planet np. w uk³adzie s³onecznym to czy wielkoœÌ saturna podawana jest z jego pierœcieniami, a mo¿e Jowisza z jego licznymi ksiê¿ycami?
Septerra
Gość
« Odpowiedz #92 : Styczeń 12, 2009, 22:53:13 »

Dla mnie to teÂż brzmi nieco jak Âściema.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #93 : Styczeń 12, 2009, 23:01:38 »

Dla mnie to teÂż brzmi nieco jak Âściema.

A szczerze, to co z Samcionizmu nie brzmi? SwojÂą drogÂą, dziwnym trafem Sesja 91 "nagle" po 3 latach zapomnienia siĂŞ odnalazÂła, i to zawiera akurat odpowiedzi na zarzuty, ktĂłre pojawiajÂą siĂŞ dzisiaj...w dodatku to sesja prywatna (!!!) CzyÂż to nie dziwne?
Mora
Gość
« Odpowiedz #94 : Styczeń 12, 2009, 23:13:12 »

Intuicja mĂłwi nam Âże coÂś jest nie tak lepiej jest posÂłuchaĂŚ JEJ. En-Ki wpadÂłeÂś DuÂży uÂśmiech
Septerra
Gość
« Odpowiedz #95 : Styczeń 12, 2009, 23:20:47 »

Nie wszystko z projektu cheops brzmi na wyssane z palca.
Jak zapoznawaÂłem siĂŞ z treÂściami sesji i byÂłem jeszcze na gdzieÂś, 50, wszystko mi pasowaÂło.. Potem taki moment, jakby enki nagle zgÂłupiaÂł.

Ew to ja siĂŞ zmieniÂłem, hehe.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #96 : Styczeń 13, 2009, 08:52:44 »

Nie wszystko z projektu cheops brzmi na wyssane z palca.
Jak zapoznawaÂłem siĂŞ z treÂściami sesji i byÂłem jeszcze na gdzieÂś, 50, wszystko mi pasowaÂło.. Potem taki moment, jakby enki nagle zgÂłupiaÂł.

Ew to ja siĂŞ zmieniÂłem, hehe.

Wiesz, Septerra, ja te¿ odnios³em takie wra¿enie (jakby En-ki nagle zg³upia³). Zastanawia³em siê nad przyczyn¹, analizowa³em sesje, i doszed³em do jednego wniosku. En-ki "zg³upia³" mniej wiêcej w okresie, gdy PCh zaczê³o siê rozprzestrzeniaÌ, gdy sta³o siê "popularne". Wtedy te¿ zaczê³y siê sypaÌ pytania z zewn¹trz, pytania o szczegó³y, konkrety, rozliczanie En-kiego z tego, co mówi³ wczeœniej. Zauwa¿, ze przed tym by³o to raczej mówienie do zamkniêtej grupy ludzi, którzy go raczej s³uchali i nie zadawali zbyt wiele "prowokacyjnych" pytaù. To nieco tak, jak z naukowcem, który przedstawia swoj¹ teoriê. Dopóki przedstawia j¹ ma³ej grupce zaufanych wspó³pracowników, wszystko jest ok, bo jest autorytetem, bo nie musi siê do wielu rzeczy ustosunkowywaÌ, a jedynie prowadziÌ wywód. Ale kiedy ju¿ sprawa jest dyskutowana na ogólnym forum, pojawiaj¹ siê polemiki, trudne pytania... i czêsto okazuje siê, ¿e misternie u³o¿ona teoria jest pe³na dziur, niedoskona³oœci, przek³amaù. Podobnie chyba by³o z En-kim...
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #97 : Styczeń 13, 2009, 09:33:49 »

arteq, jak do koĂąca roku nie zobaczymy Nibiru na niebie, to bĂŞdĂŞ z PCH juÂż pewnie jako obserwator/sceptyk - a nie jako zwolennik.

Co do tej wypowiedzi, ktĂłrÂą cytuje poniÂżej, to Mora juÂż jÂą skomentowaÂł, a ja czekam jeszcze na komentarz innych ludzi na forum:
A szczerze, to co z Samcionizmu nie brzmi? SwojÂą drogÂą, dziwnym trafem Sesja 91 "nagle" po 3 latach zapomnienia siĂŞ odnalazÂła, i to zawiera akurat odpowiedzi na zarzuty, ktĂłre pojawiajÂą siĂŞ dzisiaj...w dodatku to sesja prywatna (!!!) CzyÂż to nie dziwne?

Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #98 : Styczeń 13, 2009, 09:50:28 »

arteq, jak do koĂąca roku nie zobaczymy Nibiru na niebie, to bĂŞdĂŞ z PCH juÂż pewnie jako obserwator/sceptyk - a nie jako

Wiesz, tak gwoli ÂścisÂłoÂści, to samcio stwierdziÂł, Âże nie do koĂąca roku, a do poÂłowy roku. Ale to tylko tak btw UÂśmiech
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #99 : Styczeń 13, 2009, 10:05:33 »

Wiem, ale ja będę cierpliwy i poczekam do końca - miałem już styczność z podobnymi bytami z "innego wymiaru" - cierpliwość zawsze popłacała.

Ale teraz ciągle czekam na dalsze komentarze odnośnie tego:

A szczerze, to co z Samcionizmu nie brzmi? Swoją drogą, dziwnym trafem Sesja 91 "nagle" po 3 latach zapomnienia się odnalazła, i to zawiera akurat odpowiedzi na zarzuty, które pojawiają się dzisiaj...w dodatku to sesja prywatna (!!!) Czyż to nie dziwne?

Chce po prostu sprawdzić, czy warto dłużej być aktywnym na tym forum - czy może lepiej trochę się wyłączyć... Ale nie pytajcie, czekam na komentarze.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 10:05:58 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: