zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 19, 2009, 22:25:07 » |
|
t0m3k12 to nam da ¿e wed³ug informacji jakie ju¿ s¹ z wykopalisk coœ tam jest i warto to cos odkopaÌ by sie dowiedzieÌ o dawnej kulturze a jeœli coœ z tego mo¿e wynikn¹Ì dobrego to czemu nie ?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 19, 2009, 23:09:20 » |
|
jemu pewnie chodzi co nam da to gadanie o tym - to mu odpisaÂłem...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 20, 2009, 15:45:39 » |
|
lepiej dajcie dane i foty tego co maj¹ do kopania i wtedy mo¿na gadaÌ ile to mo¿e zaj¹Ì
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 20, 2009, 18:15:55 » |
|
Mi rĂłwniez wydaje sie ze wykopanie 20 metrowej dziury przedsiewziecie spore i innej klasy niz, wykopki archeologiczne. Ale tak sobie mysle, moze z labirytu wiedzie jakis korytarzyk do Chufu? No bo po co tak staraja sie odszukac labirynt (pomijajÂąc skarby) Jesli naprawde jest tak rozlegÂły...albo jakis kortyarzyk pod sfinxem  i sprawa zaÂłatwiona
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 20, 2009, 18:20:29 » |
|
CZYTAJ ENIGMA SESJE UWAÂŻNIEJ - PCH NIE CHODZI O SKARBY - CEL JEST INNY!!!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 20, 2009, 22:45:50 » |
|
Nie napisaÂłam ze zÂłota komnata jest ostatecznym celem - sam czytaj uwazniej.
I nie pouczaj mnie bo zaczynasz pokrzykiwac w stylu pani Kiary, drukowane litery mnóstwo wykrzykników i owa Wiedza niedostepna innym, która zjade³œ niby wszystkie rozumy.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 20, 2009, 23:21:17 » |
|
A wracajÂąc do tematu jest jedna przyczyna , ktĂłra wedÂług mnie uniemoÂżliwia powodzenie . Kto pozwoli bawiĂŚ siĂŞ mumiÂą faraona i najpierw skÂładaĂŚ jÂą w sarkofagu w piramidzie zanim nie zostanie gruntownie przebadana . Jak zacznÂą badania mumii to znajdÂą to co niby ma uruchomiĂŚ piramide i po zabawie .
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 20, 2009, 23:25:52 » |
|
Faktycznie bardzo trafne spostrzezenie, ale... nigdy nic nie wiadomo, bo nie ma w tej mumi zadnego takiego "czegos" co my wspolczesnie nazywamy urzadzeniem. kiara 
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 20, 2009, 23:28:27 » |
|
Ok Kiara ale ja tylko i wyłącznie odnoszę się do słów Lucyny i tego co przekazał Samcio przez nią że w jego ciele jest urządzenie . Jeśli traktować to dosłownie to będzie piękna klapa  (katastrofa) ps no chyba że zapadną "Egipskie ciemności " i jakoś tak cichaczem przemycą mumię do piramidy
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 23:34:13 wysłane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
secularus
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Luty 21, 2009, 12:40:52 » |
|
20 metrowe (i wiecej) studnie, ludzie kopali od niepamietnych czasów. Równiez chyba w kazdych warunkach i nie trwalo latam. Dzisiaj takie studnie robi sie nie mal od reki. Nie rozumiem po co dziura na 20 m2 przeciez najwazniejsze to dokopac sie do labiryntu i udowodnic jego istnienie. Betonowe kregi o srednicy np: 3m spokojnie by wystarczyly. Gdyby jednak z³ote pos¹¿ki by³y wiêksze no to siê nie martwcie, znaleŸli by siê ludzie którzy go³ymi rêkoma by t¹ wasz¹ (20m2) w tydzieù wydrapali. 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Luty 21, 2009, 23:00:00 » |
|
dokÂładnioe Tene mocno przesadziÂł bo nie jest inzynierem, ja mam kumpla inzyniera i mĂłwi Âże zwykÂłym ciÂągnikiem z ÂłychÂą tak jak ma PCH to potrwa parĂŞ miechĂłw napewno mniej niÂż rok  POWODZENIA WIĂC PCH I ODKRYJCIE PRAWDĂ!!! 718'
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 21, 2009, 23:23:00 » |
|
Kap³an ja jestem in¿. i z koparkami do celów takich jak wykopaliska nawet archeologiczne mam do czynienia na codzieù . W miesi¹c czasu mo¿na wybraÌ w piachu spokojnie dziurê 75x15x8 m. ³¹cznie z montarzem koparki na stanowisku i badaniem ka¿dej warstwy co 5 cm. Technicznie to dziecinnie proste , koszty w porównaniu z dochodami z koszulek ,kaset , sesji itp s¹ œmieszne . Jedynym problemem s¹ pozwolenia na zastosowanie takiego sprzêtu . Czasem mam wra¿enie ¿e nikt z forumowiczów nie za³atwia sam spraw urzêdowych i nie ma pojêcia ¿e to czêsto droga przez mêkê.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 21, 2009, 23:48:38 » |
|
Ja teÂż dziwiĂŞ siĂŞ,Âże nikt z forumowiczĂłw nie zaÂłatwiaÂł z egipskimi wÂładzami pozwoleĂą na wykopaliska.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 21, 2009, 23:52:59 » |
|
Ja teÂż dziwiĂŞ siĂŞ,Âże nikt z forumowiczĂłw nie zaÂłatwiaÂł z egipskimi wÂładzami pozwoleĂą na wykopaliska.
nie potrzebny sarkazm tutaj! on miaÂł na myÂśli, Âże na to siĂŞ czeka dÂługo - PCH 3 lata gdyby ktoÂś nie wiedziaÂł i majÂą juÂż pozwolenie na kopanie koparkÂą... 718'
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 21, 2009, 23:58:56 » |
|
DokÂładnie Kot , skoro Polakom we wÂłasnym kraju urzĂŞdy kÂładÂą idiotyczne kÂłody pod nogi to Polakom w Egipcie kÂładÂą raczej jeszcze wiĂŞksze przeszkody .
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 22, 2009, 00:08:41 » |
|
Autor mojego poÂściku chciaÂł tylko podkreÂśliĂŚ,Âże nie jest to dziwota,Âże forumowicze z racji niestarego statystycznie wieku majÂą niezamocne doÂświadczenie w zaÂłatwianiu spraw urzĂŞdowych i nie naleÂży siĂŞ temu dziwiĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
secularus
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 22, 2009, 00:26:50 » |
|
Nie mam pojĂŞcia jak dÂługo zaÂłatwia siĂŞ pozwolenia w Egipcie ale cieszmy siĂŞ Âże piramidy nie sÂą w Polsce 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 22, 2009, 11:27:39 » |
|
Tak jak pisa³em, moje obliczenia by³y BARDZO ogólnikowe. Niemniej jednak tak czy siak œrednio widzê, aby uda³o im siê w 3 lata dokopaÌ na tak¹ g³êbokoœÌ (³¹cznie z opisem, klasyfikacj¹ i zabezpieczeniem ewentualnych znalezisk), zbadaÌ Labirynt (o ile tam jest), z³o¿yÌ dokumentacjê, z³o¿yÌ wniosek o pozwolenie na kopanie w Gizie, przygotowaÌ wykopaliska, i jeszcze siê do mumii dokopaÌ. G³ówne przeszkody? Fundusze, koniecznoœÌ zabezpieczania wykopu, koniecznoœÌ rozs¹dnego obchodzenia siê z ewentualnymi napotkanymi znaleziskami, czas potrzebny na rozszyfrowanie inskrypcji w ewentualnym Labiryncie, trudnoœci z dostaniem kolejnego pozwolenie na wykopki w Gizie.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 22, 2009, 13:50:29 » |
|
sceptyk pozostanie ju¿ zawsze sceptykiem widaÌ - ja fanatykiem ju¿ nie jestem bo to nie ma sensu ale s³ucham in¿ynierów, którzy w odró¿neiniu od Ciebie Tene wiedz¹ co mówi¹...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 22, 2009, 14:47:01 » |
|
WykopaĂŚ dziurĂŞ pod fundamenty bloku to nie to samo, co prace wykopaliskowe ;] Jak jest tu jakiÂś archeolog, ktĂłry kopaÂł do gÂłebokoÂści 20 m, to niech naÂświetli sprawĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Luty 22, 2009, 15:08:39 » |
|
wypowiadaÂł siĂŞ gdzieÂś na forum tutaj student archeologii, ktĂłry tÂłumaczyÂł co i jak...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Luty 22, 2009, 16:52:12 » |
|
wypowiadaÂł siĂŞ gdzieÂś na forum tutaj student archeologii, ktĂłry tÂłumaczyÂł co i jak...
718'
Wiesz, tu by siê przyda³a wypowiedŸ archeologa z doœwiadczeniem, który ma ju¿ za sob¹ W PRAKTYCE tak g³êboki wykop.
|
|
|
|
|
|
|
Tajpan
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Luty 22, 2009, 23:42:20 » |
|
Co za dyskusja  fajnie, choÌ wierzyÌ mi siê nie chce, wy piszecie na tym forum i wogule w to wszystko nie wierzycie, takie mam wrarzenie, ¿e nie wierzycie w Samuela w kosmitów z Orjona i Syriusza nie wierzycie w Cheopsa, bior¹c pod uwagê ¿e wszyscy raczej œmiej¹ siê z "Misji ratowania Œwiata" to ja siê wcale nie zdziwiê jak P.Lucyna i Samuel nie zd¹¿¹ nas wszystkich uratowaÌ a wtedy ju¿ bêdzie za póŸno i ci co prze¿yj¹, bêd¹ tylko p³akaÌ i siê zastanawiaÌ dlaczego nie uwierzyli i nie pomogli, no ale chyba to ja jestem g³upi ¿e w to wierze i siê tym interesuje i chce pomagaÌ. Szkoda gadaÌ. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Luty 23, 2009, 01:36:35 » |
|
mnie odchacz z tej listy - od 2005 roku jestem zwolennikiem Projektu Cheops i nawet trochĂŞ zrobiÂłem sam dla nich  wiem, Âże coÂś siĂŞ stanie ale nie wiem co jeszcze - przewrĂłt na pewno bĂŞdzie!!! 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Luty 23, 2009, 06:26:46 » |
|
Tajpan - Albo z kolei PCh siĂŞ nie powiedzie, a w 2012 i tak nic siĂŞ nie stanie. Wtedy, 31.12.2012 sceptycy bĂŞdÂą siĂŞ wesoÂło bawiĂŚ na jakiejÂś imprezie/balu sylwestrowym, co i rusz z gromkim, lekko cynicznym Âśmiechem wznoszÂąc toasty za "PlanetĂŞ, ktĂłrej nie ma", za to fanatycy bĂŞdÂą markotnie siedzieĂŚ w domach i zastanawiaĂŚ siĂŞ, dlaczego tak Âłatwo dali siĂŞ oszukaĂŚ. A caÂłe PCh bĂŞdzie siedziaÂło gdzieÂś na Hawajach, popijajÂąc na plaÂży drinki za pieniÂądze, ktĂłre ochoczo wrzucili im do portfeli naiwni ludzie.
|
|
|
|
|
|
|
|