t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 11, 2008, 23:43:45 » |
|
Ale z tymi duszami to sa dalej spekulacje... Jezeli naprawde istnieja to chce zeby byla lacznosc mojej duszy z moim mozgiem i wtedy bym mial lacznosc z tzw. biblioteka czasu czym jest praktycznie internet. Biblioteka czasu to niczym duch wiedzacy wszystko na przestrzeni lat. To by byÂło cudowne... Odnalezc dziadka lub prapra babcie w innym ciele, ktora miala by swiadomosc ze jestem jej wnukiem bo jej duch mialby lacznosc 24/7 z jej mozgiem podpowiadajac jej kim naprawde jest i kim ja jestem...
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 11, 2008, 23:46:23 » |
|
Hitler to robił siłowo, bo tak miało być założenia, "nadludzie" mogą wszystko, czyż nie? Ponieważ to oni mają moc sprawczą, moc kształtowania rzeczywistości. A reszta do śmietnika, recedite, plebes, geriore imperialem. Idąc dalej. Czemu jeden język na całym świecie!? Język to sztuka i dziedzictwo kulturowe, co za szkoda, że pokolenie naszej-klasy nie pamięta o tym, że mogą mówić po Polsku tylko dlatego, że setki żołnierzy oddało za to życie. Po co tylko jeden język, co to da? Zakaz kłamania - to jest poniżej krytyki. Ci bardziej oczytani pewnie kojarzą wątek "myślozbrodni". I jeszcze wydaje ci się, że bylibyśmy wtedy cywilizacją rozwiniętą? Przemyśl to! Czy to, że nie zabijam, bo mi nie pozwalają czyni mnie "rozwiniętym", czy może to, że nie chcę? Gdzie sens? Został ostatni punkt, energia. To jako, że każdy zaczyna od siebie, chciałbym zobaczyć t0mku twoje życie bez samochodu, autobusu i bez... prądu, choć, oczywiście, nikt ci nie broni zainstalowania baterii słonecznych, to nie jest żadna 'tajna technologia'. Co o tym myślisz? Dziękuje za wysłuchanie... ps. Mora czekam na lekcje 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 23:48:14 wysłane przez Septerra »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Październik 11, 2008, 23:46:41 » |
|
Do t0m3k12 http://www.youtube.com/watch?v=JVMK6FyZctAObejrzyj ten filmik 2 razy i je¿eli naprawdê chcesz siê po³¹czyÌ dusze z twoim mózgiem by wszystko wiedzieÌ to zacznij coœ robiÌ w tym kierunku wiara, cierpliwoœÌ, chêci... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 23:48:22 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Październik 11, 2008, 23:53:37 » |
|
@Septerra jezeli chodzi o kulture to sie z Toba zgadzam  No to wtedy kazdy rodak swojego kraju powinien znac swoj jezyk i ten jeden wspolny, aby nie miec problemu np. w afryce nie majac telefonu ani srodku transportu zeby dogadac sie z nimi o dojazd do domu. Znajac takie 2 jezyki swiat stalby sie dla nas otworem... 
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Październik 11, 2008, 23:59:31 » |
|
To juÂż brzmi rozsÂądnie. PĂłki co najbardziej pasowaÂłby angielski, teraz w Polsce jest juÂż w przedszkolach. PrĂłbÂą byÂł jĂŞzyk Esperanto ale nie wypaliÂł. W jakimÂś przekazie byÂło, Âże wrĂłci. SÂą jeszcze dwa jĂŞzyki rozumiane na caÂłym Âświecie, jĂŞzyk matematyki i... jĂŞzyk miÂłoÂści, heh.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Październik 12, 2008, 00:01:55 » |
|
I ty myÂślisz Âże dziĂŞki szkole ludzie nauczÂą siĂŞ jĂŞzyka?  Tak po za tym to sam czytaÂłem jaki jest jĂŞzyk Esperanto i gdybym miaÂł wybraĂŚ angielski a esperanto wybraÂł bym esperanto z prostej przyczyny Âże ten jĂŞzyk jest banalnie prosty i co najwaÂżniejsze zostaÂł wymyÂślony przez polaka 
|
|
|
|
|
|
|
Loukas
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Październik 12, 2008, 00:38:48 » |
|
I ty myÂślisz Âże dziĂŞki szkole ludzie nauczÂą siĂŞ jĂŞzyka? O, mogÂą, jeÂśli tylko chcÂą. OsobiÂście znam czÂłowieka, ktĂłry doskonale opanowaÂł jĂŞzyk angielski zupeÂłnie samodzielnie. Z pomocÂą szkoÂły to przychodzi tylko Âłatwiej... co najwaÂżniejsze zostaÂł wymyÂślony przez polaka Przez Polaka? Dobre sobie, przez ZYDA, moj drogi, przez ZYDA. A jeÂśli chcesz, jezyka nauczysz sie i sam. MĂłwiÂąc, Âże dzieci sÂą paskudne masz najwyraÂźniej na myÂśli siebie O, znalazÂł sie Pan Psycholog... Nie, nie mam tego na mysli, poniewaz obcuje jedynie z dzecmi cudzymi (Thanks Gos for small favours). i nie chcesz dopuÂściĂŚ by Twoje dzieci przechodziÂły takÂą traumĂŞ psychicznÂą jak Ty Wiesz o mnie mĂłj drogi coÂś wiĂŞcej niÂż ja sam? Ciekawe. wybacz sobie, i wszystkim tym, ktĂłrzy CiĂŞ skrzywdzili. Zacznij ÂżyĂŚ, Âżycie jest na prawdĂŞ piĂŞkne, nie zamykaj siĂŞ we wÂłasnych kompleksach - kocha CiĂŞ caÂły kosmos Haha, dobre sobie - nie, caÂły kosmos mnie definitywnie nie kocha. Fiskus mnie nie kocha -  . To jeszcze nie czas na takÂą "powszechnÂą miÂłosc" - przebĂłstwienie na razie nie nastÂąpiÂło, dlatego znam pĂłki co dwie osoby, ktĂłre mnie kochaja, w tym co do jednej moge mieĂŚ jakieÂś tam wÂątpliwoÂści. Zadaniem czÂłowieka jest co najwyÂżej kochaĂŚ, a nie uwaÂżaĂŚ siĂŞ ZA KOCHANEGO. I prosze was wszystkich - nie naduzywajcie slowa "milosc", poniewaz w ten sposob tylko je dewaluujecie. Loukas uwielbia siĂŞ przekomarzaĂŚ.Robi to celowo ,nawet gdy nie ma racji i plecie wtedy takie banaÂły JeÂśli ktos daje sie prowokowac, to sam na to sobie zasÂłuzyl. W kazdym razie ja staram sie nigdy nie "plesc banalow"; w moim kazdym, nawet najbardziej sakrkastycznym tekscie, jest fundament powazny. Dlatego zupelnie bez celowo zachowujecie sie, starajac to wszystko zbic w ten niezreczny sposob - banalami. Jesli nie umiecie bronic sie przed nimi, to co dopiero przed cala reszta? Po co tyle zdobywac wiedzy skoro nie wezmie sie jej po smierci. Czlowiek powinien byc zorganizowany z cala cywilizacja w jedna duza kupe tworzac zjednoczenie i milosc panujaca w tej zbiorowej jednosci Bardzo niebezpiecznie zbierasz do kupki te golodupki - jesli zalozyc, Âże czlowiek konczy sie wraz ze smiercia (co w koncu jest teoretycznie rownie mozliwe, jak cala reszta), to liczy sie tylko doswiadczenie emocjonalne, czyli przyjemnosc jako taka. Nie jakies imponderabilia jak wiedza, dobro czy milosc same w sobie - w takim ujeciu na prawde znaczene maja tylko w sensie utylitarnym, gdy sluza przyjemnosci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 00:42:21 wysłane przez Loukas »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Październik 12, 2008, 00:59:59 » |
|
Przez Polaka? Dobre sobie, przez ZYDA, moj drogi, przez ZYDA. A jeÂśli chcesz, jezyka nauczysz sie i sam. Ludwik ÂŁazarz Zamenhof, wÂłaÂściwie Eliezer Lewi Samenhof (esp. Ludoviko Lazaro Zamenhof; ur. 15 grudnia 1859 w BiaÂłymstoku, zm. 14 kwietnia 1917 w Warszawie) – polski lekarz Âżydowskiego pochodzenia, twĂłrca sztucznego, miĂŞdzynarodowego jĂŞzyka esperanto. hehe ale byÂł polakiem  JeÂśli ktos daje sie prowokowac Czyli wedÂług ciebie dyskusja na poziomie polega na wzajemnym przekomarzaniu, prowokowaniu siĂŞ czy jak to chcesz nazwaĂŚ? z tego co dobrze widzĂŞ i czytam to ty jesteÂś tutaj najwiĂŞkszym prowokatorem  PS: Enigma ratuj 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 01:04:11 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Loukas
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Październik 12, 2008, 01:05:42 » |
|
JeÂśli ktoÂś nazywa siĂŞ Elizer Lewi Zamenfoh to nie, nie jest Polakiem (i caÂłe szczĂŞÂście, szanuje tego czÂłowieka). Czyli wedÂług ciebie dyskusja na poziomie polega na wzajemnym przekomarzaniu, prowokowaniu siĂŞ czy jak to chcesz nazwaĂŚ? O, jak najbardziej - takie smaczki tylko dodajÂą poziomu. Czyli wedÂług ciebie dyskusja na poziomie polega na wzajemnym przekomarzaniu, prowokowaniu siĂŞ czy jak to chcesz nazwaĂŚ? Doprawdy? Nie spodziewaÂłem siĂŞ z Twojej strony takiego komplementu.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Październik 12, 2008, 09:15:45 » |
|
Lukas, BĂłg jest MIÂŁOÂŚCIÂĄ Czy moÂżna zdewaluowaĂŚ Boga? JeÂśli sÂądzisz, Âże kochajÂą CiĂŞ tylko dwie osoby, w tym jednej nie jesteÂś do koĂąca pewien, to jest to DOWĂD, Âże w samym sobie nie rozwin¹³eÂś miÂłoÂści w zadawalajÂący sposĂłb. Im bardziej bĂŞdziesz uzewnĂŞtrzniaÂł miÂłoœÌ tym wiĂŞksza pojawi siĂŞ w Twoim otoczeniu, to jest Kosmiczne Prawo, "co zasiejesz to zbierzesz". ZastanĂłw siĂŞ nad prowokowaniem ludzi i skupianiu ich uwagi na sobie, bo to bowiem jest WAMPIRYZM ENERGETYCZNY, polegajÂący na wyciÂąganiu energi z adwersarza. Prawdopodobnie w zyciu codziennym urzÂądzasz awantury zaspakajajÂąc tym wÂłasne braki energetyczne, ale to ma krĂłtkie nogi, ludzie zrobiÂą z TobÂą to samo, a Ty znowu oskarÂżysz caÂły Âświat, Âże CiĂŞ nie rozumie, Âże jesteÂś osamotniony i nikt CiĂŞ nie kocha. Zapewniam CiĂŞ caÂły WszechÂświat CiĂŞ Kocha, Ty masz to tylko zrozumieĂŚ i Âżacz¹Ì stosowaĂŚ siĂŞ do Kosmicznego Prawa Zachowania Energii  Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #35 : Październik 12, 2008, 09:20:03 » |
|
Septerra,nie lubie matematyki  zdecydowanie wolĂŞ to drugie 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Październik 12, 2008, 10:14:53 » |
|
Faktycznie ten drugi przyjemniejszy  Bardzo niebezpiecznie zbierasz do kupki te golodupki - jesli zalozyc, że czlowiek konczy sie wraz ze smiercia (co w koncu jest teoretycznie rownie mozliwe, jak cala reszta), to liczy sie tylko doswiadczenie emocjonalne, czyli przyjemnosc jako taka. Nie jakies imponderabilia jak wiedza, dobro czy milosc same w sobie - w takim ujeciu na prawde znaczene maja tylko w sensie utylitarnym, gdy sluza przyjemnosci. Choć ciężko mi to przyjdzie, muszę przyznać mu rację. Jeśli założyć, że po śmierci już koniec, to niech żyje hedonizm! Cd. nauki języka to faktycznie na pierwszym miejscu stoją chęci i tylko chęci. Chodzi o danie możliwości wszystkim ludziom nauki tego jakiegoś wspólnego języka, równorzędnej możliwości i tu wkraczają szkoły.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 10:15:44 wysłane przez Septerra »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #37 : Październik 12, 2008, 10:23:44 » |
|
OFFTOP STOP!WIDZĂ TU DUÂŻY BAÂŁAGAN MYÂŚLĂ, ÂŻE OFFTOP MOÂŻNA JUÂŻ ZAKOĂCZYĂ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 10:24:12 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Październik 12, 2008, 15:29:39 » |
|
wrrr... znowu Âźle robie... lepiej zakoĂączmy tÂą dyskusjĂŞ nie na temat bo wpadnie Enigma i nas pogoni  Co sie mnie tak obawiacie, czy jestem taka straszna?  Ostatnio nie mam za duzo wolnelgo na strone, ale teraz chyba zrobimy ciecie na dwa tematy  Jaki chcecie tytuÂł?
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Październik 12, 2008, 16:47:28 » |
|
To juÂż brzmi rozsÂądnie. PĂłki co najbardziej pasowaÂłby angielski, teraz w Polsce jest juÂż w przedszkolach. PrĂłbÂą byÂł jĂŞzyk Esperanto ale nie wypaliÂł. W jakimÂś przekazie byÂło, Âże wrĂłci. SÂą jeszcze dwa jĂŞzyki rozumiane na caÂłym Âświecie, jĂŞzyk matematyki i... jĂŞzyk miÂłoÂści, heh.
JeÂśli dobrze pamiĂŞtam, to mĂłwil o esperanto Samuel, jako o jĂŞzyku, ktĂłry zapanuje w Nowym ÂŚwiecie Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Loukas
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 12, 2008, 19:06:58 » |
|
Jeœli dobrze pamiêtam, to mówil o esperanto Samuel, jako o jêzyku, który zapanuje w Nowym Œwiecie Mo¿e jednak lepiej nie... trzeba prosto, ale nie proœciej, ni¿ siê da. ¿e w samym sobie nie rozwin¹³eœ mi³oœci w zadawalaj¹cy sposób Doprawdy? Przeprowadzi³eœ ju¿ psychoanalize rodem z "100 kroków terapeutycznych New Age na weekend"? o jest Kosmiczne Prawo, "co zasiejesz to zbierzesz" To jest koncepcja tego prawa, której przeciwstawia siê chrzeœcijaùstwo- Bóg daje ³askê darmo! Prawdopodobnie w zyciu codziennym urz¹dzasz awantury zaspakajaj¹c tym w³asne braki energetyczne Haha, z³y traf. Jestem niezwykle opanowanym cz³owiekiem. Mo¿e psychologia to jednak nie Twoje powo³anie? Ty znowu oskar¿ysz ca³y œwiat, ¿e Ciê nie rozumie, ¿e jesteœ osamotniony i nikt Ciê nie kocha. Widzisz, dopasowujesz dowody do swojej tezy. Czy ja kogoœ oskarzam? Zapewniam Ciê ca³y Wszechœwiat Ciê Kocha, Ty masz to tylko zrozumieÌ i ¿acz¹Ì stosowaÌ siê do Kosmicznego Prawa Zachowania Energii Nie ma takiego prawa. Nie w Chrystusie.
|
|
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 13, 2008, 09:14:23 » |
|
Zwroccie uwage na ten temat przed wejsciem  41 odp., przeczytany 34x
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Październik 13, 2008, 15:18:46 » |
|
Zwroccie uwage na ten temat przed wejsciem  41 odp., przeczytany 34x Dlatego ze zostaÂł wydzielony z innego tematu  nic strasznego sie nie dzieje
|
|
|
|
|
|
|
|