Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 18, 2025, 23:42:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KATASTROFA- SMOLEŃSK  (Przeczytany 90707 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #75 : Kwiecień 13, 2010, 13:48:32 »

czyli widzĂŞ, Âże bardzo krĂłtko trwaÂło to "niedÂługo"...

MiÂłoÂśnicy teorii spiskowych i wielbiciele koĂącĂłw Âświata,
Wy, ktĂłrzy uwielbiacie taplaĂŚ siĂŞ w swoim bÂłotku strachu,
Wy, ktĂłrzy kochacie kisiĂŚ siĂŞ w swoim smrodku podejrzeĂą kaÂżdego dookoÂła,

A siedÂźcie sobie w tym gĂł...nie aÂż do upragnionego przez Was koĂąca Âświata.

Ja idĂŞ skopaĂŚ ogrĂłdek.
Tam przynajmniej ÂżyjÂą chrzÂąszcze i ptak Âśpiewa.
Tam jest jeszcze trochĂŞ Âżycia.

Bo tutaj juÂż tylko trupy.

Bez odbioru.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #76 : Kwiecień 13, 2010, 13:59:04 »

tu nie chodzi o zaden strach, tylko o nie umywanie rak..bo wszysca sa za wszystko odpowidzialni i samo nie zmieni sie nic.., tz pewnie tez tylko bardzo dramtycznie..
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Kwiecień 13, 2010, 14:05:01 »

czyli widzĂŞ, Âże bardzo krĂłtko trwaÂło to "niedÂługo"...

MiÂłoÂśnicy teorii spiskowych i wielbiciele koĂącĂłw Âświata,
Wy, ktĂłrzy uwielbiacie taplaĂŚ siĂŞ w swoim bÂłotku strachu,
Wy, ktĂłrzy kochacie kisiĂŚ siĂŞ w swoim smrodku podejrzeĂą kaÂżdego dookoÂła,

A siedÂźcie sobie w tym gĂł...nie aÂż do upragnionego przez Was koĂąca Âświata.

Ja idĂŞ skopaĂŚ ogrĂłdek.
Tam przynajmniej ÂżyjÂą chrzÂąszcze i ptak Âśpiewa.
Tam jest jeszcze trochĂŞ Âżycia.

Bo tutaj juÂż tylko trupy.

Bez odbioru.

Jeremiasz, mam takie samo zdanie odnoœnie tego wszystkiego Smutny Ten temat przesta³am dok³adnie czytaÌ, da radê zatruÌ krew. Ludzie nie potrafi¹ uszanowaÌ kilku dni ciszy. Nie mog¹ wysiedzieÌ w spokoju. Tutaj siê przeœcigaj¹ w wynajdywaniu w internecie teorii spiskowych, powodów katastrofy (i w³aœnie - najlepiej, ¿eby byli winni). A tam gdzieœ... Rodziny ofiar nie mog¹ oka zmru¿yÌ pamiêtaj¹c to, co zobaczyli podczas identyfikacji. Ostatni widok najbli¿szych im osób. Dla mnie to coœ niewyobra¿alnego. Jedni p³acz¹, inni na si³ê sensacji szukaj¹. I okay - jeœli taka ich ochota... Naprawdê nie zamierzam nikogo umoralniaÌ, nikogo prostowaÌ itd... Ale na litoœÌ! Róbcie to po og³oszonym tygodniu ¿a³oby! Te cia³a... Ci ludzie jeszcze nawet nie spoczêli pod ziemi¹. Dajcie im, nam i sobie chwilê zadumy. To a¿ tak du¿o?

Jeremiasz... TeÂż wolaÂłabym pokopaĂŚ ogrĂłdek. GdybyÂś blisko mieszkaÂł, wpadÂłabym pomĂłc UÂśmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #78 : Kwiecień 13, 2010, 14:20:15 »

ta kilka dni ciszy a potem znowu to samo...wiec moze lepiej odrazu sobie darowac...chodzi o to ze nic nie jest normalnie

ZnalazÂłam przynajmniej czĂŞÂściowe rozwiÂązanie problemu. Ten kto bĂŞdzie miaÂł ochotĂŞ po prostu zÂłoÂżyĂŚ kondolencje lub wyraziĂŚ swoje ubolewanie, powinien zajrzeĂŚ do tego tematu http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4999.msg58109#new. Pozostali niech piszÂą w odpowiednich wÂątkach. Nowy temat bĂŞdzie dotyczyÂł nie tylko 10 kwietnia 2010. Takich sytuacji byÂło, jest i bĂŞdzie z pewnoÂściÂą wiĂŞcej. Tak samo byÂło z Haiti, tak samo jest teraz. Nic w tej materii raczej siĂŞ nie zmieni. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 14:54:43 wysłane przez janneth » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Kwiecień 13, 2010, 21:54:04 »

>Songo< za utworzenie popularnego na forum tematu +3pf

Cytat: regulamin
- zaÂłoÂżenie popularnego na forum tematu (min. 50 odpowiedzi). UÂżytkownik o tym fakcie powinien
   poinformowaĂŚ administratora poprzez PrywatnÂą WiadomoœÌ. W jej treÂści uwzglĂŞdniĂŚ tytuÂł wÂątku
   oraz iloœÌ udzielonych w nim odpowiedzi. Jeden temat pow. 50 postĂłw jest rĂłwnowaÂżny z
   przyznaniem +3pf.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #80 : Kwiecień 14, 2010, 13:28:31 »

ciekawa historia- właśnie odnaleziono flagę i wieniec które były na pokładzie samolotu- praktycznie nie naruszone,-
może to nic nie znaczy, ale wydaje się co najmniej zagadkowe biorąc pod uwagę porozrywany samolot i wszystkich poległych w katastrofie..??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 13:28:48 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #81 : Kwiecień 14, 2010, 15:42:41 »

Niech mnie posÂądzajÂą o sianie teorii spiskowych ,ale muszĂŞ to  podaĂŚ do wiadomoÂści wszystkich.Sami osÂądÂźcie i wyciÂągnijcie wnioski :

http://www.globalnaswiadomosc.com/jednakzamach.htm

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Kwiecień 14, 2010, 18:14:21 »

Niech mnie posÂądzajÂą o sianie teorii spiskowych ,ale muszĂŞ to  podaĂŚ do wiadomoÂści wszystkich.Sami osÂądÂźcie i wyciÂągnijcie wnioski :

http://www.globalnaswiadomosc.com/jednakzamach.htm

OsobiÂście uwaÂżam, Âże najbardziej trafne w tym linku sÂą komentarze. PozwolĂŞ sobie kilka z nich przytoczyĂŚ:

"Nie przesadzacjcie z tymi strzalami
Po prostu przy katastrofie lotniczej race i krotkofalowki w Polsce we wojsku tez sie tak robi najpierw podaje sie informacje przez krotkofalowke ze zostal odnaleziony samolot i oznacza sie miejsce racami i tu wlasnie tak bylo podal przez krotkofalowke wiadomosc o odnalezieniu wraku zostala wlaczona syrena ratunkowa i nastepnie odpala sie race i to wlasnie slychac I JUZ PO TEORII SPISKU"

"Pewnie strzaly ostrzegawcze przed szabrownikami, normalna rzecz. Zawsze po takim wypadku zlodzieje probuja cos ukrasc. Stad cofanie sie kamerzysty i odchodzenie od katastrofy"

" Jak sobie wyobrazacie, ze ktos sie tam znalazl zeby kogokolwiek zabijac - sa inne metody, w szpitalu itp po co sobie babrac lapy."

Ponadto, przy takiej temperaturze jaka panowa³a tam zaraz po katastrofie (mam na myœli po¿ar) mog³o dojœÌ do kilku wybuchów. Dopuszczam do œwiadomoœci, ¿e móg³ to byÌ zamach b¹dŸ zamierzone dzia³anie osób trzecich, nie mniej jednak istnieje zbyt wiele wyjaœnieù takich strza³ów, by na ich podstawie cokolwiek wnioskowaÌ. Dopóki nie zostan¹ przeprowadzone badania, analizy i rzetelne œledztwo, wszelkie takie nowoœci to doskona³a po¿ywka dla mediów i brukowców szukaj¹cych sensacji.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #83 : Kwiecień 14, 2010, 18:48:04 »

DokÂładnie tak, nawet oficjalnie wtedy nasz komentator w SmoleĂąsku, mĂłwiÂł Âże Rosjanie -sÂłuÂżby, tak wÂłaÂśnie analizujÂą znaleziska-race i dÂźwiĂŞk.
east
Gość
« Odpowiedz #84 : Kwiecień 14, 2010, 19:31:13 »

CzytaÂłem teÂż gdzieÂś na onecie, Âże znaleziono bodajÂże siedem pistoletĂłw pracownikĂłw BOR-u. Zatem mogÂła rĂłwnieÂż "strzelaĂŚ" amunicja w takiej temperaturze .. chyba.

W kaÂżdym razie strzaÂły w tyÂł gÂłowy ( jakby chcieli niektĂłrzy spiskowcy ), naleÂży wykluczyĂŚ .
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #85 : Kwiecień 15, 2010, 10:06:31 »

@chanell, ten TwĂłj artykuÂł to takie same bzdury jak sÂą gÂłoszone w mediach. Pogoda byÂła zÂła i to, Âże dziennikarze lÂądowali wczeÂśniej nic nie znaczy. Co do pilota to mieli po 1000 godzin wylatane... trochĂŞ Âśmieszne bo jest masa takich co przekroczyÂła 30 tysiĂŞcy godzin i wiĂŞcej i wielu z nich teÂż juÂż z nami nie ma. WiĂŞc nie mĂłwmy, Âże byli mistrzami Âświata.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 10:11:23 wysłane przez Nebulitos » Zapisane
Krons
Gość
« Odpowiedz #86 : Kwiecień 15, 2010, 11:35:57 »

CzytaÂłem teÂż gdzieÂś na onecie, Âże znaleziono bodajÂże siedem pistoletĂłw pracownikĂłw BOR-u. Zatem mogÂła rĂłwnieÂż "strzelaĂŚ" amunicja w takiej temperaturze .. chyba.

W kaÂżdym razie strzaÂły w tyÂł gÂłowy ( jakby chcieli niektĂłrzy spiskowcy ), naleÂży wykluczyĂŚ .

Dzisiaj sÂłyszaÂłem w radiu Eska o godz.9.30 nagranie z tych czarnych skrzynek i wiecie co tam siĂŞ staÂło? SÂłychaĂŚ byÂło gÂłos goÂścia w obcym jĂŞzyku przez ok. 7 sek. jak oddawaÂł strzaÂły!!!.NiedÂługo po tym podano relacjĂŞ Âświatka,ktĂłry widziaÂł jak ten samolot juÂż rozlatywaÂł siĂŞ w powietrzu zanim spadÂł na ziemiĂŞ.

Kiedy to usÂłyszaÂłem to moje przekonania o zamachu na Naszego Prezydenta staÂło siĂŞ bardzie realne.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #87 : Kwiecień 15, 2010, 11:58:47 »

nie wiem co tam siĂŞ dokÂładnie staÂło, ale do Krakowa przyjadÂą wszyscy "najwiĂŞksi" tego Âświata na uroczystoÂści pogrzebowe,-
czyÂżby ktoÂś zaplanowaÂł coÂś o wiele bardziej potworniejszego??

Âśredni zwolennik teorii spiskowych MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
greta
Gość
« Odpowiedz #88 : Kwiecień 15, 2010, 12:12:55 »

Mam takie same odczucia.Jak przeczytalam liste,nie zamknieta przeciez jeszcze,kto przyjedzie,gdzies w glebi mnie,jakis glos sie pojawil,ze cos jest nie tak.Nie wiem co,ale to jest we mnie caly czas.
Krons
Gość
« Odpowiedz #89 : Kwiecień 15, 2010, 14:10:58 »

Dla mnie to trochĂŞ dziwnie wyglÂąda no bo tak: przypomnijcie sobie...jakiÂś czas temu gÂłoÂśno byÂło w mediach o odkryciu sporych pokÂładĂłw gazu w Polsce tzw."Âłupkach skalnych"przez U,S.A. i to chyba wiĂŞkszych niÂż w caÂłej Rosji! Jednak Polska nie ma do tego odpowiedniego sprzĂŞtu by tg wydobyĂŚ(chciano to od nas wykupiĂŚ i wydobywaĂŚ poniewaÂż majÂą do tego odpowiedni sprzĂŞt.Wstrzymano siĂŞ z tym caÂłym zapaÂłem na sprzedaÂż i... cisza)
PóŸnej mieliÂśmy taka sytuacjĂŞ ,Âże nasz Prezydent  zacz¹³ gÂłoÂśno mĂłwiĂŚ  zbrodni Katynia jaszcze bĂŞdÂąc w Warszawie domagajÂąc siĂŞ przyznania oficjalnego PRAWDY przez RosjĂŞ oraz ujawnienia tajnych archiwĂłw z osobami ,ktĂłre tam zamordowano.

Jak myœlicie czy kraj który zrobi³ coœ takiego i nie przyzna³ siê ma tyle odwagi by po takim czasie to zrobiÌ.W dodatku czy jest mu na rêkê siê godziÌ ze "s¹siadem",który na swym podwórku posiada gaz,który mog¹cy zawojowaÌ ca³¹ Europ¹ w dodatku byÌ krajem nieuzale¿nionym od dostaw energii od swego wiêkszego "brata"

RACZEJ NIE

Lepiej dla takiego jest zgarn¹Ì wszystkie karty na jedn¹ kupê,a z reszt¹ bêdzie cisza.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 14:16:30 wysłane przez Krons » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #90 : Kwiecień 15, 2010, 15:01:20 »

Pokutuje w nas ta nienawiœÌ do s¹siada plus syndrom ofiary , prawda Krons ?

Dzisiaj sÂłyszaÂłem w radiu Eska o godz.9.30 nagranie z tych czarnych skrzynek (...) SÂłychaĂŚ byÂło gÂłos goÂścia w obcym jĂŞzyku przez ok. 7 sek. jak oddawaÂł strzaÂły!!!

To albo by³o s³ychaÌ g³os w obcym jêzyku ( jakim ? , co mówi³ ? ) , albo oddawa³ strza³y .. i sk¹d pewnoœÌ, ¿e to by³y strza³y ?
I na pewno s³u¿by puœci³yby takie nagranie w eter ... taa , ¿eby teorii spiskowych by³o wiêcej i wiêksza jeszcze nienawiœÌ. To oczywiste prawda ?
PomyÂślmy rozsÂądnie .
Takie nagranie trzeba poddaĂŚ drobiazgowej analizie niezaleÂżnych ekspertĂłw, a nie wyrokowaĂŚ raz tylko usÂłyszawszy coÂś przez kilka sekund i to przez radio ...

NamnoÂżyÂło siĂŞ nam tych ekspertĂłw .. oj namnoÂżyÂło.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #91 : Kwiecień 15, 2010, 15:07:00 »

Przed przylotem KaczyĂąskiego usunĂŞli dodatkowÂą nawigacjĂŞ?
http://www.sfora.pl/Przed-przylotem-Kaczynskiego-usuneli-dodatkowa-nawigacje-a19178

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #92 : Kwiecień 15, 2010, 16:40:08 »

Czyli mamy zamachowcĂłw - samobĂłjcĂłw, jak w krajach arabskich, czy tak? Albo coÂś w stylu kamikadze. A to ciekawe, kto siĂŞ na to odwaÂżyÂł... Z politowaniem? A co byÂło celem tych zamachowcĂłw, moÂże takÂże i przyczyny sÂą juÂż znane ? Bom ciekaw bardzo... UÂśmiech 2
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2010, 11:29:10 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #93 : Kwiecień 15, 2010, 17:12:07 »

Koliberek, pytasz , to pewnie zaraz ktoÂś dopisze odpowiedniÂą teoriĂŞ na zasadzie  , Âże skoro jest popyt to podaÂż siĂŞ znajdzie  UÂśmiech

I teraz zobacz - kaÂżdy w tym samolocie bĂŞdzie podejrzany. I to od razu caÂła Elita Narodu hehe. Czujesz tĂŞ absurdalnÂą traumĂŞ ?
Lucyna
Gość
« Odpowiedz #94 : Kwiecień 15, 2010, 17:28:20 »

Podobno wiceminister spraw zagranicznych Ali Ahani z Iranu na pokadzie swojego samolotu bêdzie mia³ jak¹œ atomówke do samobóczego ataku na ltonisku, gdzie wyl¹duj¹ g³owy paùstw.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #95 : Kwiecień 15, 2010, 17:29:50 »

Ano, nie doœÌ tego, co siĂŞ wydarzyÂło..., To cierpienie przerasta mojÂą wyobraÂźniĂŞ, a dla niektĂłrych, to tylko mÂłyn na wodĂŞ i budzenie wci¹¿ nowych, niezdrowych emocji, jakby maÂło tego byÂło...i to w momencie, gdy czas na zadumĂŞ i szacunek. NiektĂłrych boli ÂżaÂłoba w ogĂłle i taka dÂługa, a przecieÂż  nie zd¹¿yliÂśmy jeszcze wszystkich, ani przywitaĂŚ, ani poÂżegnaĂŚ, gdyÂż nie wszyscy powrĂłcili  z tego piekielnego krĂŞgu (Smol -eĂąsk, Kat -yĂą).

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 17:34:31 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #96 : Kwiecień 15, 2010, 19:31:18 »

Witam wszystkich,
koliberku prosze nie czytaj tego.

wiec mogli wszyscy zobaczyc jak odebrano komus DUSZE. I ten, ktory ja stracil, musial wykonac brudna robote wlasnymi rekami. To standartowa oplata. A potem tylko publicznie przyjac krokodyle lzy tego,ktory mu te Dusze odebral. Teraz wroci do swego kraju i juz wiecej powieka mu nie drgnie gdy bedzie tlamsil narod wykonujac rozkazy swego Pana.

pozdrawiam
Kiara
Gość
« Odpowiedz #97 : Kwiecień 16, 2010, 09:12:30 »

Wspomnienia o Naszym Prezydecie Lechu Kaczynskim i Marii Kaczynskiej.

http://www.youtube.com/watch?v=gLpc7O6h-RI

http://www.youtube.com/watch?v=DkmUUkOwu0s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=o8V7D3XJYxk&feature=related
Kiara
Gość
« Odpowiedz #98 : Kwiecień 16, 2010, 10:56:48 »

Teorie Spiskowe

DochodzÂą do nas niepokojÂące wieÂści…

Otó¿ wszystkie dokumenty dotycz¹ce WSI, tak¿e komisji ds. s³u¿b specjalnych czy by³ych agentów SB zosta³y przejête oko³o 2 godziny po informacji o katastrofie. W tamtym momencie nie by³o jeszcze wiadomo, czy Kurtyka prze¿y³ czy nie.

NastÂąpiÂło rĂłwnieÂż przeszukanie warszawskiego mieszkania Âś.p. Wassermana. Czego szukali tam funkcjonariusze moÂżemy siĂŞ tylko domyÂślaĂŚ.

SzykujÂą siĂŞ powaÂżne zmiany w wojsku, sÂłuÂżbach specjalnych i wszystkich instytucjach paĂąstwa.

NastÂąpiÂła prĂłba przejĂŞcia kierownictwa IPN i zablokowanie dotychczasowych ciaÂł kolegialnych. Mianowany przez Komorowskiego nastĂŞpca WÂładysÂława Stasiaka, przejmuje gabinet zmarÂłego nie pozwalajÂąc wdowie po zmarÂłym ministrze na zabranie osobistych rzeczy zmarÂłego.

Zostaje odwoÂłany dyrektor Polskiego Instytutu Spraw MiĂŞdzynarodowych, SÂławomir DĂŞbski, bez podania powodĂłw merytorycznych. NiepokojÂące sygnaÂły dochodzÂą z oÂśrodkĂłw wojskowych.

SÂą sygnaÂły o czystkach w biurze RPO, do poraÂżajÂących scen dochodzi w biurze BBN, a to wszystko pod przykrywkÂą ÂżaÂłoby narodowej.

ÂŹrĂłdÂło: Niepoprawni

OD REDAKCJI WM

WiĂŞcej informacji o dziwnych i szybkich posuniĂŞciach polskich wÂładz i sÂłuÂżb specjalnych TUTAJ i TUTAJ.

ÂŹrĂłdÂło: Wolne Media

http://przyszloscwprzeszlosci.info/teraniejszo/73-teorie-spiskowe/1608-polskie-wadze-nie-pronuj

Nowoza³o¿ony temat "Teorie spiskowe" scali³am z tym, poniewa¿ dotyczy on katastrofy w Smoleùsku. W tym temacie i tak pozwoliliœmy ju¿ sobie na zamieszczanie wszelkich domys³ów, tudzie¿ teorii spiskowych. Ponadto tematów o katastrofie z 10 kwietnia zosta³o otwartych ju¿ chyba piêÌ. Nastêpne s¹ zbêdne. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2010, 21:18:41 wysłane przez janneth » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #99 : Kwiecień 16, 2010, 11:27:28 »

to raczej nie mozliwe, caly swiat musialby  byc zaangazowany w ten spisek...i co to da teraz tym ktorzy nawet przejma wladze? , dla mnie zly jest ogolnie kierunek calego swiata i to jest tego symbol..

ale wiele jest spisko na ktore bylo przyzwolenie np. CERN, WTC...swiadomie badz nie swiadomie..
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2010, 11:48:16 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: