Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 31, 2025, 06:44:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Szum w uszach.  (Przeczytany 96556 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #50 : Grudzień 07, 2010, 10:25:33 »

PrawdÂą jest, ze moÂżna przyzwyczaiĂŚ siĂŞ do wszystkiego niemal, ja kiedyÂś, za mÂłodu, na praktykach przyzwyczaiÂłem siĂŞ do zasypiania przy haÂłasujÂącym mÂłocie pneumatycznym. DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie
ZaÂś te szumy sÂą jakoÂś inne, nie trzeba siĂŞ do nich przyzwyczajaĂŚ, przynajmniej w moim przypadku.

dokÂładnie, moÂże moje porĂłwnanie nie byÂło najlepsze.. MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Styczeń 23, 2011, 20:11:23 »

Na temat szumu w uszach wyczytaÂłem jeszcze coÂś takiego:

"Niektórzy ludzie odczuwaj¹ niepokój, poniewa¿ zdarza im siê s³yszeÌ jakieœ niewyt³umaczalne dŸwiêki albo widzieÌ przeb³yski œwiat³a. To równie¿ s¹ oznaki przechodzenia do rzeczywistoœci czwartej gêstoœci. Podobne wra¿enia s³uchowe wystêpuj¹ na przyk³ad w samolocie, a powoduje je zmieniaj¹ce siê ciœnienie atmosferyczne. Oczywiœcie to niepokoj¹ce dzwonienie w uszach jest skutkiem zmiany nie ciœnienia powietrza, ale ciœnienia kosmicznego czy energii kosmicznej. Ludzkie zmys³y rejestruj¹ wszelkie zmiany energii kosmicznej i mog¹ interpretowaÌ je jako ró¿nice ciœnienia.
Innej natury jest œwiat³o, które dostrzegacie. Ma ono powi¹zanie z waszym rosn¹cym otwarciem na przewodnictwo duchowe, na sw¹ wy¿sz¹ jaŸù. Czêsto zdarza siê, ¿e energia wielowymiarowa osi¹ga tak du¿y potencja³, ¿e przenika do rzeczywistoœci 3G i ukazuje siê wam w formie fizycznej. Poza tym wasze oczy zaczynaj¹ przystosowywaÌ siê do nowego, bardziej wielowymiarowego mechanizmu widzenia, obejmuj¹cego du¿o szerszy zakres barw. Wasz udoskonalony zmys³ wzroku bêdzie odbiera³ równie¿ nowe, typowe dla czwartej gêstoœci d³ugoœci fal œwietlnych."

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #52 : Styczeń 23, 2011, 21:32:53 »

To wszystko zeczywiscie zdaza sie. Ludzie najczesciej nie rozmawiaja na ten temat, bo maja strach przed innymi ludzmi
ktorzy moga ocenic ich jako nie normalnych. Zyjemy niestety w spoleczenstwie, ze nie mozna szczerze rozmawiac
o swoich przezyciach  czy uczuciach. Ciesze sie Darku, ze napisales ten artykul.

W grudniu lecialam samolotem do Egiptu. Postanowilam zaobserwowac jak to bedzie w ciagu lotu z moim szumem w uszach.
Musze przyznac ze wszystko bylo calkiem normalnie, musialam niekiedy przelknac sline, aby uszy sie odetkaly. Po wyladowaniu, bylo tak samo z szumem jak przed lotem. Tak wiec nic sie nie zmienilo w moim przypadku.
W tym miesiacu pojde do laryngologa, zobacze co mi powie.

Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #53 : Luty 09, 2011, 13:59:25 »

7 lutego bylam u bardzo dobrego doktora laryngologa, w sprawie tych szumow w uszach, czy w glowie/wlasiwie to jest trudno okreslic/.
Zostalam dokladnie przebadana i przetestowana. Okazuje sie ze sluch mam bardzo dobry. Szum w uszach jest zjawiskiem wlasciwie nie opracowanym, nie wiadomo dlaczego wystepuje i jak sie jego pozbyc. Lekarz zalecil mi nie zwracac uwage na to zjawisko, postarac sie
zyc z nim. Oczywiscie nie jest to latwe, jesli te szumy sa silne. Poza tym zalecil mi tabletki " Tebonin"-koncentrat 240 mg sa to suszone liscie z drzewa
Ginko-biloba. Zalecil mi je brac 2x1/2 tabletki dziennie. Minal juz tydzien, sa momenty ze jest nieco spokojniej w uszach,glowie. Medykament
jest dosc drogi bo 20 tabletek kosztuje ok.25-27 Euro.  Producent  zapewnia poprawe pracy mozgu. Tak wiec poddalam sie leczeniu, zobaczymy czy cos sie zmieni. Oczywiscie c.d.n w tym temacie. Pozdrawiam Rafaela
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Luty 09, 2011, 22:40:04 »

JeÂśli uwaÂżasz, ze farmaceutyki Ci pomogÂą, to bierz. Powodzenia.
UwaÂżam, Âże ten "problem" pozostanie nim do pĂłty, do pĂłki nie uÂświadomimy sobie, ze to coÂś wiĂŞcej niÂż zwykÂłe szumy. Te powstaÂłe w wyniku jakichÂś urazĂłw czy chorĂłb moÂżemy zniwelowaĂŚ, jednak te ÂświadczÂące o "zmianach" zawsze z nami pozostanÂą. No, moÂże nie na zawsze, ale do momentu osiÂągniĂŞcia "przejÂścia". UÂśmiech

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #55 : Luty 09, 2011, 22:50:11 »

A ja kiedyÂś czytaÂłem, Âże szumy w uszach to czĂŞsty skutek uboczny choroby nadciÂśnieniowej. Jestem gotĂłw siĂŞ z tym zgodziĂŚ, bo akurat od lat chorujĂŞ na tĂŞ przypadÂłoœÌ, a w uszach gwiÂżdÂże mi tak, jakby w gÂłowie zalĂŞgÂło siĂŞ stado cykad  DuÂży uÂśmiech
W koĂącu "czajnik" powinien gwizdaĂŚ  DuÂży uÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #56 : Luty 09, 2011, 22:57:01 »

ha ha ha to mĂłj czajnik gwiÂżdÂże od dawna  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Luty 10, 2011, 21:21:20 »

O
A ja kiedyÂś czytaÂłem, Âże szumy w uszach to czĂŞsty skutek uboczny choroby nadciÂśnieniowej. Jestem gotĂłw siĂŞ z tym zgodziĂŚ, bo akurat od lat chorujĂŞ na tĂŞ przypadÂłoœÌ, a w uszach gwiÂżdÂże mi tak, jakby w gÂłowie zalĂŞgÂło siĂŞ stado cykad  DuÂży uÂśmiech

Oczywiœcie, masz tez racjê i tego nie próbujê podwa¿aÌ, jednak istniej¹ doœÌ wyraŸne ró¿nice pomiêdzy szumem, o którym wspominasz (czyli na bazie chorób, urazów), a tym, o którym ja, z w³asnego równie¿ doœwiadczenia, prawiê. Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 21:21:50 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #58 : Luty 10, 2011, 21:58:52 »

Ja mam skoki cisnienia, nawet do 180, narazie mierze cisnienie 3x dziennie i mam ciagle puls 100 -110
Dostalam tez lekarstwo na uregulowanie cisnienia, mimo lekarstwa  te skoki istnieja. Czas pokaze co dalej. Moje szumy jakby nieco zmalaly, nie sa tak meczace.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #59 : Luty 11, 2011, 07:05:49 »

z tym nadciÂśnieniem moÂżna by powiedzieĂŚ Âże przypadek potwierdza reguÂłe, ale z pewnoÂściÂą znalazÂło by siĂŞ teÂż mnĂłstwo os. z nadciÂśnieniem bez szumu w uszach/gÂłowie...?

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
greta
Gość
« Odpowiedz #60 : Kwiecień 12, 2011, 08:51:49 »

http://monitorpolski.wordpress.com/2011/01/09/dzwieki-w-uszach-plomby-w-zebach-i-ladowanie-gigantycznego-ufo-w-peru/

Rafaelo,to cos dla Ciebie i innych,ktorzy maja ten problem.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #61 : Kwiecień 20, 2011, 06:02:47 »

to jeszcze coÂś od Samuela-

"SAMUEL:
Tabletkami sobie, niestety, pogarszacie stan. MĂłwiÂłem to, Âże to jest zmiana poziomu wibracji, a nie choroba… choroba medyczna. PrzecieÂż o tym wiecie. Co ja mogĂŞ zaproponowaĂŚ? Bezpieczne zió³ka na kr¹¿enie krwi i dotlenienie mĂłzgu. Znany, ceniony miÂłorzÂąb, ale o glistniku teÂż nie zapominajcie. Nie wszczepiajcie sobie implantĂłw, bo niszczycie sobie sÂłuch. W momencie zmiany wibracji na naszej Planecie te implanty bĂŞdÂą bardzo przeszkadzaĂŚ. Rozumiesz Andrzeju?"

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Kwiecień 20, 2011, 19:43:53 »

"SAMUEL:
Tabletkami sobie, niestety, pogarszacie stan. MĂłwiÂłem to, Âże to jest zmiana poziomu wibracji, a nie choroba… choroba medyczna. 

A ja siĂŞ zastanawiaÂłam, czemu ten temat zdezerterowaÂł z dziaÂłu o zdrowiu fizycznym! Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Kwiecień 20, 2011, 22:40:34 »

"SAMUEL:
Tabletkami sobie, niestety, pogarszacie stan. MĂłwiÂłem to, Âże to jest zmiana poziomu wibracji, a nie choroba… choroba medyczna. 

A ja siĂŞ zastanawiaÂłam, czemu ten temat zdezerterowaÂł z dziaÂłu o zdrowiu fizycznym! Chichot

Ja go tu przeniosÂłem ze wzglĂŞdu n jego ukierunkowanie na aspekt ezoteryczny, bardziej niÂż fizyczny.
Ale chyba masz racjĂŞ.przeniosĂŞ go na jego stare miejsce.

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #64 : Kwiecień 20, 2011, 22:44:33 »

Prosze Darku pozostaw gu tutaj, to jest bardzo wazne aby wlasnie tu pozostal.

Tak naprawde to chyba nie ma zadnych mozliwosci na "wyleczenie". Jak mialam szumy, tak mam dalej.
Jedno co jest ciekawe, to mam bardzo rozne tony i dzwieki /calkiem nowe/.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 22:47:02 wysłane przez Rafaela » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Kwiecień 20, 2011, 22:56:25 »

Ja go tu przeniosÂłem ze wzglĂŞdu n jego ukierunkowanie na aspekt ezoteryczny, bardziej niÂż fizyczny.
Ale chyba masz racjĂŞ.przeniosĂŞ go na jego stare miejsce.

Nie przenoÂś go, Darku. WÂątek jest autorstwa Rafaeli, a ona chce, Âżeby tutaj zostaÂł.
Zreszt¹, nawet, gdyby patrzeÌ pod k¹tem ogó³u wypowiedzi - to ja jako jedyna podesz³am do niego od strony medycznej, proponuj¹c leczenie konwencjonalne, sugeruj¹c powody itd. Ca³a reszta userów posz³a w ezoterykê, a skoro tak - niech tu zostanie Uœmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #66 : Kwiecień 20, 2011, 23:10:58 »

Janneth UÂśmiech  nie w kaÂżdym przypadku zadziaÂła leczenie konwencjonalne .Podobno szumy w uszach to wynik wysokiego ciÂśnienia ,ale ja mam normalne ciÂśnienie,natomiast sÂłyszĂŞ pisk ,zwÂłaszcza jak jest cisza.Moja znajoma ma wysokie ciÂśnienie,bierze leki ,ale szumu w uszach niema. Co wiĂŞc to jest CoÂś Chyba jednak zmiana wibracji  Z politowaniem

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Kwiecień 20, 2011, 23:17:26 »

Dlatego teÂż nikogo do leczenia nie nakÂłaniam. Tak tylko napisaÂłam, z chĂŞciÂą pomocy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #68 : Kwiecień 21, 2011, 13:31:10 »

Ja lecze ten szum w uszach medycznie. Rozmawiajac z lekarzami, oni nie daja nawet nadziei na polepszenie.
Powodow szumu w uszach moze byc duzo, wiek, sposob zycia, sluchanie muzyki na sluchawki, wypadki losowe. Mam znajomego ktory jest prawie gluchy, nosi aparaty sluchu. Opowiadal mi ze ma tez bardzo mocne
swisty i szumy, co czesto jest dla niego bardzo uciazliwe. Ja mialam tez badany sluch, mam bardzo dobry i nigdy jako dziecko nie mialam stanow zapalnych uszow. Jedyna rada, tak jak i inni pisali, trzeba ten problem
przyjac serdecznie do zycia codziennego. Dobrze robi muzyka, nie za glosna. Kiedy ide spac, to szumy zmieniaja sie na typowo elektroniczne. Wtenczas mysle, Boze jak ja usne, przeciesz to jest niemozliwe.
I w tym wszystkim zasypiam. Kiedy budze sie w nocy, to jakos ten problem nie daje tak mocno znac o sobie.
Medykamenty ktore bralam, w kierunku szumow nie mialy zadnego znaczenia- nie moge powiedziec o poprawie, bo jej nie ma. Cisnienie mam uregulowane, tak ze praktycznie nie ma podstaw abym mogla cos leczyc, bo nie ma co.
east
Gość
« Odpowiedz #69 : Kwiecień 21, 2011, 14:18:30 »

Ja mam to samo , co i Ty,  Rafaelo. Szum w uszach, czasem pisk. Ostatnio jest bardziej wyraÂźny,  ale nie oznacza to, Âże jakoÂś bardziej mi przeszkadza. SĂŞk  w tym Âże coraz trudniej odnaleŸÌ mi ciszĂŞ w sobie. Zaczynam  siĂŞ przyzwyczajaĂŚ do tego dÂźwiĂŞku, przebywa ze mnÂą niemalÂże caÂły czas,ale nie utrudnia mi zasypiania, ani nie przeszkadza spaĂŚ. Nigdy nie przyjmowaÂłem na to Âżadnych lekĂłw, bo nie jest aÂż tak uci¹¿liwe , Âżebym  musiaÂł  to robiĂŚ. SÂą chwile, kiedy obserwujĂŞ go ze spokojem wsÂłuchany w  siebie , ale zdystansowany. Tak,jakby nie dotyczyÂł on mnie. Zastanawiam siĂŞ wtedy skÂąd pochodzi i  co oznacza. I on siĂŞ wtedy chwilowo nasila, tak jakby chciaÂł mi coÂś przekazaĂŚ w swojej mowie nieustannego pisku. Niestety nie rozumiem go jeszcze. Wszystko jest czĂŞstotliwoÂściÂą i wibracjÂą  wiĂŞc rĂłwnieÂż ten pisk jest we mnie po coÂś. Cierpliwie czekam aÂż okaÂże siĂŞ po co ...
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #70 : Kwiecień 21, 2011, 15:18:44 »

chyba tym razem Samuel dobrze kombinuje z tÂą "CzĂŞstotliwoÂściÂą Schumanna", bo to ona moÂże za to odpowiadaĂŚ..

"Ziemia produkuje naturalne pole elektromagnetyczne w zakresie 0-100Hz. IstniejÂą naukowe hipotezy, iÂż wÂłaÂśnie miĂŞdzy innymi dziĂŞki temu promieniowaniu rozwinĂŞÂło siĂŞ Âżycie na ziemi. Fale mĂłzgowe operujÂą na bardzo podobnych czĂŞstotliwoÂściach. Wnioski jakie nam siĂŞ nasuwajÂą sÂą nastĂŞpujÂące: ziemia nie generuje fal o czĂŞstotliwoÂściach mikrofalowych, a te Schumanna majÂą moc tysiĂŞcznych czĂŞÂści tego, co sztucznie generuje czÂłowiek."

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #71 : Kwiecień 21, 2011, 19:08:58 »

Zapomnialam napisac. Lekarz laryngolog poradzil mi abym wkraplala do uszu olej z oliwek po jednej kropelce. Nalezy pilnowac aby w uszach nie bylo zbyt sucho, to jest dobry sposob i to robie.
Pozdrawiam serdecznie . Rafaela.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #72 : Kwiecień 22, 2011, 00:04:34 »

Raczej nie powinniœcie porzucaÌ aspektu ezoterycznego tego zagadnienia, poniewa¿ jest on doœÌ ciekawy.
Pewnie rodzajów szumu w uszach jest wiele, a jeœli utrudnia zwyczajne funkcjonwanie w ¿yciu, to znak ¿e dzieje sie coœ niedobrego. Po sprawdzeniu czy nie dosz³o do urazu mechanicznego (po p³ukaniu wypadaj¹ bardzo ró¿ne mikro-elementy), defektu biologicznego, jak np to wysokie ciœnienie, mo¿na zastosowaÌ coœ niekonwencjoalnego. Wspomniane wy¿ej œwiece Hopi chêtnie polecam jako sprawdzone na sobie. I nie ma tu jakiejœ szczególnej magii, poniewa¿ woskowana rurka 'œwieczki' jest pusta w œrodku, a wytworzone podczas jej spalania podciœnienie wymiata l¿ejsze paprochy i py³ z ucha. Po zabiegu czuje sie pewn¹ lekkoœÌ i odœwierzenie w tych jak¿e waznych kanalikach.
Wogóle rozwa¿aj¹c funkcje i po³o¿enie ucha trzeba zauwa¿yÌ, bliskoœÌ i po³¹czenie z mózgiem. Podobnie jak ból ¿êbów, dokczliwy przez bliskoœÌ po³¹czeù nerwowych, tak i dolegliwoœci uszne w moim przekonaniu nie pozostaj¹ bez wp³ywu na 'g³owe'. WyraŸniej uœwiadomi³ mi to pewien tekst, który traktuje o oczyszczeniu organów (przez medytacje i recytacje) dla oczyszczenia pow³oki duchowej Mrugniêcie

Sutra Medytacji Na BodhisattwĂŞ

Przyczyna:

Uniwersalna PrawoœÌ ponownie zwrĂłci siĂŞ do wyznawcy, mĂłwiÂąc: „Przez wiele kalp, z powodu swego organu sÂłuchu pod¹¿aÂłeÂś za zewnĂŞtrznymi dÂźwiĂŞkami; sÂłuchanie mistycznych dÂźwiĂŞkĂłw wywoÂłaÂło przywiÂązanie do nich; sÂłuchanie zÂłych dÂźwiĂŞkĂłw sprowadziÂło na ciebie nieszczĂŞÂście stu oÂśmiu iluzji. W ten sposĂłb odpÂłata za sÂłuchanie zÂła sprowadzi zÂło a nieustanne sÂłuchanie zÂłych dÂźwiĂŞkĂłw stwarza rozliczne powikÂłania. Z powodu twego b³êdnego sÂłuchania, zszedÂłeÂś na zÂłe ÂścieÂżki, dalekie obszary faÂłszywych poglÂądĂłw, gdzie nie moÂżna usÂłyszeĂŚ Prawa. Obecnie recytowaÂłeÂś i zachowaÂłeÂś Wielki Pojazd, ocean obfitoÂści zasÂług. DziĂŞki temu w koĂącu zobaczyÂłeÂś buddĂłw we wszystkich kierunkach oraz stupa Buddy Liczne Skarby ukazaÂła siĂŞ aby poÂświadczyĂŚ o tobie. Sam musisz wyznaĂŚ swoje wÂłasne b³êdy i zÂło oraz musisz wyraziĂŚ skruchĂŞ za wszystkie grzechy”. (...)

's³uchanie z³ych dŸwiêków' to nie tylko s³uchanie g³oœnej muzyki, ale równie¿ (imho) s³uchanie 'z³ej mowy', zawistnej, k³ótni. Osobom które musz¹ znosiÌ w swoim otoczeniu krzyki, robi¹ sie problemy ze s³uchem (przypadek w moim otoczeniu).

ProÂśba o oczyszczenie:

WĂłwczas wyznawca, usÂłyszawszy to, musi ponownie zÂłoÂżyĂŚ rĂŞce i zrobiwszy pokÂłon do ziemi musi powiedzieĂŚ tak: „PosiadajÂący PeÂłnÂą MÂądroœÌ, Czczony przez ÂŚwiat! BÂądÂź Âłaskaw ukazaĂŚ siĂŞ i poÂświadczyĂŚ o mnie! Sutry Wielkiego ZasiĂŞgu sÂą mistrzami wspó³czucia. BÂądÂź Âłaskaw spojrzeĂŚ na mnie i wysÂłuchaĂŚ mnie! AÂż do obecnego Âżycia, przez wiele kalp, z powodu swego organu sÂłuchu, byÂłem przywiÂązany do sÂłuchania zÂłych dÂźwiĂŞkĂłw, niczym klej przylepiajÂący siĂŞ do ÂźdÂźbeÂł trawy; sÂłuchanie zÂłych dÂźwiĂŞkĂłw sprowadziÂło truciznĂŞ iluzji, ktĂłre towarzyszÂą wszystkim okolicznoÂściom i nie mogĂŞ odetchn¹Ì ani na krĂłtkÂą chwilĂŞ; stwarzanie zÂłych dÂźwiĂŞkĂłw mĂŞczy moje nerwy i sprawia, Âże zbaczam na trzy zÂłe ÂścieÂżki. Teraz zrozumiawszy to po raz pierwszy, zwracajÂąc siĂŞ do czczonych przez Âświat, wyznajĂŞ i wyraÂżam za to skruchĂŞ”.

Skutek zanieczyszczenia zmysÂłu:

Jego organ sÂłuchu sÂłyszy rozstrojone dÂźwiĂŞki
I zak³óca zasadê harmonii.
To stwarza w nim ob³¹kany umys³,

Brzmi groŸnie ale jest to zupe³nie zrozumia³e, gdy¿ osoby np cierpi¹ce na zaburzenia psychiczne s³ysz¹ tzw g³osy, omamy. Nie widze w tym nic nadzwyczajnego bo jak wczeœniej by³o wyt³umaczone, mózg potrafi przestroiÌ sie na inna czêstotliwoœÌ. Mo¿liwe wiêc ¿e osoby cierpi¹ce na takie zaburzenia, nie maj¹ omamów-urojonych, lecz rzeczywiœcie s³ysz¹ dŸwiêki nies³yszalne dla osób 'zdrowych'. ¯eby nie tragizowaÌ druga strona 'rozstrojenia' fal mózgowych, nazywa sie 'dostrojeniem' i ma œcis³y zwi¹zek ze wspomnian¹ równie¿ tu synchronizacj¹ pó³kól. Wysokiego dŸwiêku w uszach doœwiadczaj¹ osoby, wchodz¹ce w tzw 'odmienne stany œwiadomoœci' - jest to specyficzny pisk, nie nazbyt g³oœny, acz zapowiadaj¹cy falê nowych wra¿eù. Nie jest to jednak stan czêsty, lecz bardzo sporadyczny i najczêœciej mo¿na go doœwiadczyÌ przed/po œnie w fazie odpoczynku. Nie powinno wiêc byÌ identyfikowane z codziennym zmêczeniem organizmu.
east
Gość
« Odpowiedz #73 : Kwiecień 22, 2011, 11:11:49 »

z powodu swego organu s³uchu pod¹¿a³eœ za zewnêtrznymi dŸwiêkami;

Powodem "ob³êdnego umys³u" nie jest organ s³uchu , tylko w³aœnie POD¥¯ANIE za wra¿eniami zewnêtrznymi.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #74 : Kwiecień 22, 2011, 13:56:55 »

Dziekuje Enigma. Musze przyznac ze dobrze odebralam ten tekst. Napewno wyprobuje to, jak sie cos potem
zmieni to napisze. Pozdrawiam Rafaela.
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: