Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 14, 2025, 02:42:10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Enki - Gad z Oriona  (Przeczytany 35005 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
JACK
Gość
« Odpowiedz #50 : Marzec 22, 2011, 08:33:42 »

Zgadzam sie z sensem KsiĂŞgi Henocha, ktĂłry ostrzegaÂł przed pÂłodzeniem dzieci z ziemiankami. (Jak to byÂło 'bĂŞdÂą ginÂąc od miecza?'). Zabijamy siĂŞ przecieÂż do dziÂś.
.................

Niestety z obserwacji samych siebie, widzĂŞ ze ludzie nie sÂą gotowi na takowe narzĂŞdzia  Smutny .

Gdy doszÂło do nieplanowanego "spÂłodzenia" rasy biaÂłej czÂłowieka, o ktĂłrym rozpisaÂłem siĂŞ tu:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2367.0

Od razu zauwaÂżono, jej tendencje do wzajemnej agresji i  totalnego niszczenia przyrody na Ziemi.

WiêkszoœÌ "bogów" chcia³a nas zlikwidowaÌ i zamieniÌ na lepszy model.
To nie byÂłaby zÂła decyzja.

PodjĂŞto jednak innÂą.
DoszÂło do eksperymentu ludzkiego. Szybkiej szkoÂły dla dusz.

Specjalnie sk³ócono ludzi, aby zabijali siê mocniej.
Pozostawiono w izolacji (kwarantanna ziemska), aby w wielokrotnych wcieleniach doszÂło do szybkiego rozwoju  ludzkich-dusz (iskier ÂświadomoÂści)

Dano nam czas (wiele wcieleĂą), abyÂśmy poprzez to Mega ZÂło w koĂącu zrozumieli, Âże Ono nie popÂłaca.
....widzĂŞ ze ludzie nie sÂą gotowi na takowe narzĂŞdzia (miecze)

To prawda , nadal wielu jest na to za gÂłupich.

Ale Ziemia to szkoÂła dusz.

Nadchodzi koniec roku szkolnego (sÂąd ostateczny)

Czeka nas rozdanie Âświadectw.

Ci co nie nauczyli siĂŞ, Âże miecza naleÂży uÂżywaĂŚ z umiarem - odejdÂą do innych szkó³ bardziej dostosowanych  do Ich poziomu (inne planety, podobno wodne, bez lÂądu bo takich jest najwiĂŞcej, a Ziemia naleÂży do elity planet).

« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2011, 08:39:57 wysłane przez JACK » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 23, 2011, 16:26:18 »

Dzieki za linka, w wolnym czasie postaram siĂŞ z tym zapoznac.
Mam tylko nieodparte wraÂżenie Âże zmiany ktĂłre mamy juÂż za sobÂą, sÂą nieodwracalne tzn pewne 'wrota' pozamykaÂły sie  Niezdecydowany. O ile jeszcze jakiÂś czas temu moÂżna byÂło coÂś zmienic, tym razem przeczucie to jest jak odciĂŞcie... byc moÂże od nieznanych mi wpÂływĂłw. Akurat w zeszÂłym tygodniu, natrafiÂłam na figure z Kaduceuszem w moim mieÂście (na zdjeciu akurat figura damska usytuowana na poczcie). WczeÂśniej atrybut ten byÂł powiÂązany z Hermesem-Mercury (posÂłaniec BogĂłw Rzym-Grecja). Oraz jeÂśli dalej posznupac, oprĂłcz schematu kana³ów krĂŞgosÂłupa Ida-Suszumna-Pigala (z uskszydlonÂą szyszynkÂą), ostatecznie dwa splecione nitki dna.

WiĂŞc jeÂśli dwa ÂłaĂącuchy dna byÂły splecione, tym razem drogi te rozeszÂły sie. I nie chodzi mi nawet o Enkiego, lecz o samych ludzi.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2011, 16:28:08 wysłane przez Enigma » Zapisane
JACK
Gość
« Odpowiedz #52 : Marzec 24, 2011, 00:04:56 »

WiĂŞc jeÂśli dwa ÂłaĂącuchy dna byÂły splecione, tym razem drogi te rozeszÂły siĂŞ. I nie chodzi mi nawet o Enkiego, lecz o samych ludzi.

To prawda z tym rozdzieleniem ludzi. To juÂż postanowione.
 Nie bĂŞdziemy mogli wszyscy razem egzystowaĂŚ na jednej planecie.
To niemo¿liwe na d³u¿sz¹ metê, bo nie wszyscy rozwijamy siê tak samo i musi doœÌ do podzia³u.
Gdyby do rozdzielenia nie doszÂło, to przeszkadzalibyÂśmy sobie mocno w rozwoju.

Jak w liceum. NiektĂłrzy idÂą na mat-fiz , a inni na profil humanistyczny.
Trzymanie dalej wszystkich razem byÂłoby b³êdem ze strony Duchowych Hierarchii  sterujÂących rozwojem ludzkoÂści.

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: