Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 23, 2025, 17:52:41

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: En-Lil  (Przeczytany 26705 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« : Marzec 12, 2011, 11:52:28 »

Temat utworzony po podziale innego wÂątku

Cytat: JAN
Nie mogĂŞ jednak spokojnie patrzeĂŚ na powtarzanie za tym posÂłaĂącem ciemnoÂści, Âże czÂłowiek znany jako Jeszua (urodzony w niedzielĂŞ 1 marca 7 r. p.n.e. niedaleko Qumran, syn Mistrza Sztuki* JĂłzefa, z krĂłlewskiego Domu Judy) byÂł wcieleniem kosmity Enlila.
Nie byÂł. Nawet gdy ta istota byÂła lepsza od swojego brata.

Witaj JAN,
Mi rĂłwnieÂż energia Jezusa nie za bardzo pasuje do Enlila, dlatego napisaÂłam <jeÂśli>.
ChociaÂż biorÂąc pod uwagĂŞ reinkarnacjĂŞ i role do odegrania, trudno stwierdziĂŚ kim Jezus bywaÂł wczeÂśniej
i czy w ogĂłle wczeÂśniej inkarnowaÂł na Ziemi.

Po³¹czenie tych dwu imion by³o konsekwencj¹ tutejszych rozwa¿aù. Tzn. wynika³o to z przekazów Enkiego
oraz z tego, co gÂłosi Kiara. I faktycznie moÂżna uznaĂŚ, Âże sÂą to jedynie prawdy ich gÂłosicieli,
bo materialnych dowodĂłw raczej nie ma a przynajmniej ja takich nie znam.

Jeœli posiadasz jakieœ argumenty na niepodwa¿alnoœÌ swojej tezy, chêtnie je poznam.
PoniewaÂż na razie dowodami w tej kwestii bywajÂą jedynie nasze wewnĂŞtrzne przekonania. A te nie zawsze
odzwierciedlajÂą prawdĂŞ, mimo Âże dla nas sÂą jak najbardziej prawdziwe. Poszerzenie ÂświadomoÂści
czĂŞsto jednak zmienia oglÂąd.     

Pozdrawiam  UÂśmiech

>Ptak'u<, pozwoli³em sobie na ma³¹ modyfikacjê Twego posta.
Darek

« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:14:06 wysłane przez chanell » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2011, 20:50:30 »

Ciekawe i szczegó³owe wieœci tu nam jawisz >JAN'ie<.
Czy mĂłgÂłbyÂś podaĂŚ ich ÂźrĂłdÂło i w ogĂłle coÂś wiĂŞcej w tej sprawie?
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:14:21 wysłane przez chanell » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2011, 22:58:33 »

A co napisaÂł JAN?... bo nie bardzo widaĂŚ Smutny
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:15:01 wysłane przez chanell » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2011, 11:39:58 »

A co napisaÂł JAN?... bo nie bardzo widaĂŚ Smutny

To w nawiÂązaniu do tego posta:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6572.msg75224#msg75224

jak rĂłwnieÂż do jego fragmentu zacytowanego w pierwszym poÂście tego wÂątku.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:15:15 wysłane przez chanell » Zapisane

Thotal
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2011, 23:19:20 »

Samo patrzenie i sÂłuchanie (ze zrozumieniem) jest bardzo waÂżne, a ja nalegam na naukĂŞ ODCZUWANIA...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2011, 10:19:21 »

WyciÂąganie wnioskĂłw na temat Enlila jest zabawÂą nieprawdziwymi informacjami , lub czĂŞÂściowo prawdziwymi ale uÂłoÂżonymi tak by tworzyÂły informacje o projektowanym kolorycie ( zakÂładajÂąc oczywiÂście Âże imiona dotyczÂące okreÂślonej osoby sÂą prawdziwe ,a tej pewnoÂści w 100% teÂż nikt mieĂŚ nie moÂże).

MoÂżna natomiast rozwaÂżaĂŚ ( gdy nie ma siĂŞ prawdziwych informacji)to co siĂŞ ma na pÂłaszczyÂźnie matematycznej. WiedzÂąc iÂż kaÂżde dziaÂłanie musi mieĂŚ dane i wynik, a biorÂą w nim udziaÂł tylko 3 podstawowe i zasadnicze elementy.
SÂą nimi + ( plus) , 0 ( zero) i - ( minus) oraz mamy do dyspozycji cztery czĂŞÂści osi.
KrzyÂż , ustawienie jego ramion pokazuje nam czesaĂŚ osi ( dó³ , lub gĂłrĂŞ , prawÂą ,lub lewÂą stronĂŞ na ktĂłrej w danym czasie  trwa wielka praca poznawania Âżycia w materii.
Zawsze sÂą to dziaÂłania rĂłwnoczesne w dwĂłch przestrzeniach duchowej i fizycznej , w ktĂłrych tak naprawdĂŞ oddziaÂływajÂą na siebie dwie siÂły (plus) powiĂŞkszanie i - ( minus) pomniejszanie. Zero- w kaÂżdym wypadku jest neutralne , jest miÂłoÂściom , ktĂłra stajÂąc raz po jednej innym razem po drugiej stronie wzmacnia ich moc w zaleÂżnoÂści od miejsca akcji.

Ludzie to nie programy zaprojektowane z  niemoÂżliwoÂściÂą przekroczenia tego progu , ludzie posiadajÂą uczucia , ktĂłre powodujÂą ich nie do koĂąca przewidywalnoœÌ.
A kto zanurzy siĂŞ w materiĂŞ i rodzi siĂŞ CzÂłowiekiem musi usn¹Ì snem zapomnienia o tym kim jest w ZaÂświatach  , takie sÂą zasady wcieleĂą obecne.

Zatem najwiêksza i najpiêkniejsza Energia Zaœwiata podlega tym samym zasadom , jedynie przebudzenie jej prawdziwej œwiadomoœci bywa szybsze ze wzglêdu na jej moc energetyczn¹ i silnie ukszta³towana osobowoœÌ , która mimo wszystko przemawia przez ni¹.

Jak przemawia? Zwyczajnie systemem wartoÂści , ktĂłrym kieruje siĂŞ CzÂłowiek w swoim Âżyciu.  Tak wiĂŞc  Jezus pomimo swojego snu Âżycia budziÂł swojÂą ÂświadomoœÌ  szybciej i swoimi czynami ÂświadczyÂł o tym jakom jest Energiom.

Tak samo robiÂł i robi Enki widaĂŚ to doskonale po sytuacjach w naszym fizycznym Âświecie.
Te same zasady dotyczyÂły rĂłwnieÂż Enlila. PoniewaÂż nie ma dwĂłch minusĂłw ( a wiemy juÂż iÂż Enki jest Panem tej Ziemi , wiĂŞc Enlil jest jego przeciwieĂąstwem czyli + plusem. I tego zmieniĂŚ siĂŞ nie da niezaleÂżnie od informacji pozostawionych przez Enki , ktĂłrego oszustwa sÂą normÂą.

Wielu z was nie posiada dostêpu do informacji które pozwoli³y bo to zauwa¿yÌ i odró¿niÌ , bo wielu nie otworzy³o jeszcze swojej œwiadomoœci na tyle.
Opieracie siĂŞ wiĂŞc na sÂłowach pisanych , ktĂłre w   tym Âświecie niestety w duÂżej mierze sÂą faÂłszywe , nastawione na konkretny efekt myÂślowy i konkretne dziaÂłanie.
Jest to nie mniej nie wiĂŞcej kopiowane podstawionych cudzych myÂśli.
Czy moÂżna na ich podstawie wyciÂągaĂŚ prawidÂłowe wnioski?
OczywiÂście Âże nie , bĂŞdÂą one moÂże i prawidÂłowe na podstawie nieprawdziwych danych, jak zmieniÂą siĂŞ dane informacje wnioski bĂŞdÂą juÂż inne.
Pisa³am ju¿ kiedyœ co oznacza wspó³czesne przebiegunowanie? Jakiœ niedawno zamieszczony przekaz to potwierdza.
Nie bĂŞdzie inaczej , bĂŞdzie wÂłaÂśnie tak.

Trzeba sobie wyobraziÌ oœ tworz¹c¹ wokó³ siebie okr¹g , który jest oœwietlany przez s³up œwiat³a nad nim. Ten s³up œwiat³a ma swój œrodek idealnie zgrany ze œrodkiem okrêgu na dole owej osi.
Jest to perfekcyjne idealne ustawienie dajÂące 100% ÂświatÂła i wiedzy pÂłynÂącej z niego tym co sÂą na dole i z niej korzystajÂą , czyli ziemi i ludziom.

Ale.... ktoœ mia³ mo¿liwoœÌ i zna³ sposób i przesun¹³ oœ ziemi w stosunku do osi œwiat³a padaj¹cego na ni¹ pod kontem 45 stopni w prawo.
Co z tego wyszÂło? ÂŚwiatÂło , czyli wiedza nie tworzy zgrywajÂącego siĂŞ w 100% okrĂŞgu z tym na ktĂłry pada, powstaÂł cieĂą i ciemnoœÌ na dole czyli wiedza niepeÂłna , brak prawdziwej  wiedzy , brak energii. PrzesuniĂŞcie stworzyÂło okreÂślonÂą figurĂŞ geometrycznÂą inny wzĂłr wyjÂściowy od pierwotnego.
Na tej bazie zbudowano caÂły system informacyjny ca³¹ wiedzĂŞ , ktĂłra jest w stosunku do wzoru obecnego  prawdziwa , ale w stosunku do pierwotnego faÂłszywa.

Tak wiĂŞc rozpatrywanie wszelakich informacji w oparciu o wiedzĂŞ tego wymiaru jest faÂłszem , wiedzÂą tylko czĂŞÂściowÂą.
A na domiar  zÂłego zmanipulowanÂą przez wÂładce wymiaru , ktĂłry promuje siebie.
¦WIAT£O NIE PADA NA WSZYSTKIE ÆWIARTKI OSI TRUDNO WIÊC SZUKAÆ PRAWDZIWEJ WIEDZY O CA£O¦CI W DZIA£ANIACH W TYLKO OKRE¦LONYCH PRZESTRZENIACH.
Czyli w przestrzeni Enki nie znajdziemy prawdziwej informacji o Enlilu , nie ma siĂŞ czym ÂłudziĂŚ , nie bĂŞdzie teÂż tam prawdziwej informacji o ich siostrze , bo on nie akceptuje miÂłoÂści w caÂłej jej peÂłni , wydzieliÂł sobie z niej przestrzeĂą niÂższÂą zwanÂą emocjami.
GdyÂż tÂą sfera moÂżna wÂładaĂŚ , jest uzaleÂżniona od materii cokolwiek niÂą jest.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2011, 01:08:46 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2011, 11:22:48 »

Cytat: Kiara
Tak samo robiÂł i robi Enki widaĂŚ to doskonale po sytuacjach w naszym fizycznym Âświecie.
Te same zasady dotyczyÂły rĂłwnieÂż Enlila. PoniewaÂż nie ma dwĂłch minusĂłw ( a wiemy juÂż iÂż Enki jest Panem tej Ziemi , wiĂŞc Enlil jest jego przeciwieĂąstwem czyli + plusem. I tego zmieniĂŚ siĂŞ nie da niezaleÂżnie od informacji pozostawionych przez Enki , ktĂłrego oszustwa sÂą normÂą.

Nie rozumiem Kiaro, dlaczego nie moÂże byĂŚ dwĂłch minusĂłw? Jest ich na osi nieskoĂączona iloœÌ, podobnie jak plusĂłw. A jeÂśli juÂż identyfikujemy znaki po owocach, to zarĂłwno Enkiego jak i Enlila powinno zaliczyĂŚ  siĂŞ do minusa. Jak wiĂŞkszoœÌ ich cywilizacji, pod ktĂłrej wpÂływem jesteÂś i ktĂłrej mienisz siĂŞ przedstawicielem. Takie jest moje odczucie.

Opieracie siĂŞ wiĂŞc na sÂłowach pisanych , ktĂłre w   tym Âświecie niestety w duÂżej mierze sÂą faÂłszywe , nastawione na konkretny efekt myÂślowy i konkretne dziaÂłanie.
Jest to nie mniej nie wiĂŞcej kopiowane podstawionych cudzych myÂśli.
Czy moÂżna na ich podstawie wyciÂągaĂŚ prawidÂłowe wnioski?

Dlatego generalnie odrzucam Twoje myÂśli, jako niewystarczajÂące a nawet szkodliwe do wyciÂągania prawidÂłowych wnioskĂłw. ChociaÂż z niektĂłrymi siĂŞ zgadzam.
Widzisz, ludzie potrafi¹ samodzielnie myœleÌ, czuÌ, maj¹ te¿ intuicjê. I potrafi¹ na ogó³ wy³apywaÌ fa³sz, choÌby nie wiem jak g³oœno ktoœ prawi³ o mi³oœci. Jest coœ takiego jak wibracja osobista, j¹ trudno ukryÌ pod s³owami.
Wielu wys³uguje siê Jezusem jako parawanem. Pocz¹wszy od koœcio³a a na poszczególnych jednostkach i bytach koùcz¹c. Ale tak by³o i zapewne bêdzie. Bo na osi s¹ minusy i plusy. I mo¿na po niej balansowaÌ, co daje zmiennoœÌ, zgodnie z osobistym wyborem. Nic nie jest zatem constans. Matematyka jedynie to potwierdza.

No i faktycznie Enki promuje siebie, jego siostra zaÂś siebie, oskarÂżajÂąc braciszka o faÂłsz. I komu tu wierzyĂŚ? Istna komedia. I to wcale nieboska.  DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:25:04 wysłane przez ptak » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2011, 11:52:26 »

Wiem i¿ wielu rzeczy nie rozumiesz Ptaku ale to nie jest moja wina Twoja niemo¿liwoœÌ pojmowania. Naprawdê nie.

KaÂżdy posiada jakieÂś "progi" to jego sprawÂą jest je przekraczaĂŚ a nie obniÂżaĂŚ innych do siebie.
Ja teÂż je mam , ale caÂły czas d¹¿ê do zrozumienia moich ograniczeĂą , nie zamknĂŞÂłam siĂŞ w sferze zÂłoÂśliwoÂści ni zawiÂści  do nikogo , bo wiem iÂż ta przestrzeĂą bardzo skutecznie blokuje zrozumienie.
SzczegĂłlnie staram siĂŞ przekraczaĂŚ te bariery w stosunku do Enki, bowiem zrozumieĂŚ kogoÂś to zrozumieĂŚ rĂłwnieÂż siebie w takiej sytuacji.
DziaÂłaĂą na osi moÂże byĂŚ wiele i jest wiele ale zawsze jest wyjÂściowy plus i minus , ktĂłry powielamy w roÂżnych operacjach.
Tymi wzorcowymi przedstawicielami tych znaków s¹ w³aœnie Enlil i Enki , ich siostra utrzymuje tylko istnienie przeciwnoœci, które zmieniaj¹ siebie eliminuj¹c ca³kowicie dotychczasowoœÌ osobowoœci po przekroczeniu owego punktu , lub przesuniêcie go na kolejn¹ Ìwiartkê.

Wieloma sposobami mo¿na usi³owaÌ wyt³umaczyÌ wielorakoœÌ doœwiadczeù. Ka¿dy niech wybierze zrozumia³y i czytelny dla siebie.

A jeÂżeli nie chce? TeÂż dobrze bo jest to jego prawo zagwarantowane wolnÂą wolÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech 

ps. W tym Âświecie Enlil urodziÂł siĂŞ tylko jeden jedyny raz jako Jezus ,dodawanie mu jakichÂś innych wcieleĂą jest nieprawdÂą o nim.

Zatem  kr¹¿¹ce informacje o jakichÂś Jego paskudnych czynach teÂż nie sÂą prawdziwe , nawet jeÂżeli oddajÂą tylko czeœÌ prawdy sÂą manipulacjÂą caÂłej.
ale... jeÂżeli komuÂś bardzo zaleÂży na akceptacji tych informacji jako prawdziwe? Niech to robi , jego sprawa.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:59:55 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2011, 12:18:50 »

Czy wiesz Kiaro, co najbardziej blokuje w rozwoju i daje zÂłudne poczucie wszechwiedzy i wÂłasnej nieomylnoÂści?
A innych sprowadza wci¹¿ do poziomu i niemo¿noœci rozumienia?
OdsyÂłam do tematu acentaura o Heraklesie i jego pracach. NaprawdĂŞ Ego, to niezÂły przeciwnik.
DopĂłki sobie z tym nie poradzimy, zawsze bĂŞdziemy walczyĂŚ, przepychajÂąc wÂłasne racje.
Czy warto?

Pozdrawiam  UÂśmiech

Ps. O ile dobrze pamiĂŞtam, jeszcze na starym forum PCh oraz na x-forum twierdziÂłaÂś, Âże Enlil to Jezus.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 12:25:10 wysłane przez ptak » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2011, 12:40:46 »

Nie posiadam monopolu na ca³¹ wiedzê , na razie operujê tylko tym co ja wiem na teraz.
DzielĂŞ siĂŞ tÂą informacjom i tyle.

ZakÂładajÂąc iÂż Pan tej ziemi to Enki , jak najbardziej Jezus to Enlil , a Âże informacje o nim sÂą jakie sÂą wcale nie zmienia to tego faktu. Raczej zwraca uwagĂŞ na nieprawdziwoœÌ informacji , lub  manipulacje nimi w okreÂślonym celu.

Czas odsÂłoni prawdĂŞ wszystko idzie w tÂą stronĂŞ nieodwoÂłalnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 12:41:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2011, 13:12:00 »

WidzĂŞ, Âże zachowane na Ziemi stare informacje o braciach Enkim i Enlilu sÂą traktowane przez Ciebie wybiĂłrczo.
Z wczeÂśniejszych Twoich postĂłw wynikaÂło rĂłwnieÂż, Âże MyÂśliciel Wojtek, to Jezus. WiĂŞc MyÂśliciele, to kosmici z Nibiru.
A ich naczelny, to PAN, StwĂłrca, jak go nazywasz.
Wszystko zatem sprowadza siê do jednej rodziny. I tu widzimy ci¹g³¹ walkê o w³adzê, o w³asne interesy.
Dlaczego mamy Ci wierzyĂŚ, skoro jesteÂś stamtÂąd? Skoro ludzie byli traktowani przez owych najeÂźdÂźcĂłw przedmiotowo?
Czy coÂś siĂŞ zmieniÂło? 
Tym bardziej Jezus nie pasuje do tej cywilizacji i wydaje siĂŞ byĂŚ tylko parawanem.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #11 : Marzec 14, 2011, 13:28:46 »

Pierwsza sprawa, to mĂłw w liczbie pojedynczej zawsze za siebie.

A druga sprawa to skÂąd wiesz kto jest skÂąd?

Czy posiadasz na to dowody Âże ja jestem z Nibiru czy jakiejÂś innej planety?

A trzecia sprawa chyba przez kilkanaÂście lat obcowania z wiedzÂą MyÂślicieli pochodzÂącÂą z przekazĂłw od nich o sobie wypadaÂło by w koĂącu wiedzieĂŚ i zaakceptowaĂŚ iÂż MyÂśliciele to Energie , ktĂłre nie posiadajÂą ciaÂł fizycznych , tak wiĂŞc nie mieszkajÂą na Âżadnej planecie!

Czy to naprawdĂŞ tak trudno zrozumieĂŚ?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Jest jedna rzecz któr± napisa³a¶ prawdziw±, otó¿ wszystko sprowadza siê tak naprawdê do JEDNEJ RODZINY , a jest ni± RODZINA ISKIER pochodz±cych od STWÓRCY.
A Wojtek ( takiego imienia On uÂżywa obecnie do kontaktu z LudÂźmi) to naprawdĂŞ Jezus.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 13:33:13 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #12 : Marzec 14, 2011, 13:55:25 »

1/ Gdy problem jest dostrzegany i podnoszony przez wielu, moÂżna mĂłwiĂŚ nie tylko we wÂłasnym imieniu. 

2/ StÂąd wiem, Âże podawaÂłaÂś siĂŞ kiedyÂś za siostrĂŞ Enkiego, a on przybyÂł z Nibiru. JeÂśli Ty pochodzisz z innej planety, moÂżesz sprostowaĂŚ.

3/ Myœliciele równie¿ wcielali siê, poza nielicznymi wyj¹tkami. Poza tym mo¿na bytowaÌ na planetach w ró¿nej postaci, niekoniecznie czysto fizycznej. Sami zreszt¹ nakreœlili w którejœ ksi¹¿ce miejsce swego bytowania, niedaleko Ziemi. No i nie mam obowi¹zku œlepo wierzyÌ Myœlicielom.

4/ Co do JEDNEJ RODZINY, to niewiele jej na Ziemi. Wszak wg Ciebie zdecydowana wiêkszoœÌ, to androidy bez iskry bo¿ej.
Inna sprawa, Âże owÂą iskrÂą moÂże byĂŚ DNA przekazane przez Enkiego, zatem mniejszoœÌ, to hybrydy, zaÂś ta zdecydowana wiĂŞkszoœÌ bez owej „iskry”, to rdzenni Ziemianie.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Marzec 14, 2011, 14:33:05 »

Jak widaĂŚ nadal niczego nie rozumiesz , albo specjalnie mieszasz informacje Âżeby wprowadziĂŚ dezinformacje.

Ale to ju¿ Twoja sprawa , ka¿dy ma jak¹œ rolê.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Tylko androidy nie pochodzÂą z rodziny StwĂłrcy. MyÂśliciele jako Energie zaÂświatowe nigdy siĂŞ nie wcielajÂą , jak kaÂżda Energia ZaÂświatowa, ale mogÂą wydzielaĂŚ z siebie jak kaÂżda Energia ZaÂświatowa IskrĂŞ , ktĂłra staje siĂŞ DuszÂą niezaleÂżnie od ich niewcielania siĂŞ.

Zatem Energia MyÂśliciel Wojtek , moÂże swojÂą IskrĂŞ wcieliĂŚ w materiĂŞ i ona bĂŞdzie ÂżyÂła jako CzÂłowiek pomimo iÂż Wojtek jako Wielka Energia nigdy siĂŞ nie wcieli.
PrzebywaĂŚ duchowo w jakiejÂś przestrzeni a ÂżyĂŚ fizycznie na planecie to naprawdĂŞ nie to samo.

Z zasady ludzie mĂłwiÂą we wÂłasnym imieniu gdy nie majÂą zapĂŞdĂłw wÂładczych.
DNA nigdy nie byÂło Iskrom Âżycia , byÂło i jest sposobem tworzenia materii wedle okreÂślonego wzoru w nim zawartego
Rdzenni ziemianie wszyscy posiadaj¹ Iskrê Bo¿¹. hybrydy chocia¿ te¿ tworzone na ziemi rdzennymi ziemianami nie s¹.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 14:43:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #14 : Marzec 14, 2011, 15:31:24 »

2/ StÂąd wiem, Âże podawaÂłaÂś siĂŞ kiedyÂś za siostrĂŞ Enkiego, a on przybyÂł z Nibiru. JeÂśli Ty pochodzisz z innej planety, moÂżesz sprostowaĂŚ.
Ptak, nabijasz siĂŞ, prawda?
ptak
Gość
« Odpowiedz #15 : Marzec 14, 2011, 15:38:12 »

Jak widaĂŚ nadal niczego nie rozumiesz
OczywiÂście, to juÂż wynika z definicji i jest Twoim standardowym argumentem.
Czyli gadaÂł dziad do obrazu.  DuÂży uÂśmiech

Tylko androidy nie pochodzÂą z rodziny StwĂłrcy.
PrzecieÂż zostali przez rodzinĂŞ StwĂłrcy stworzone. WiĂŞc z czyjej sÂą rodziny? StwĂłrca nie przyznaje siĂŞ do wÂłasnych zabawek? OczywiÂście mowa o Twoim StwĂłrcy.

MyÂśliciele jako Energie zaÂświatowe nigdy siĂŞ nie wcielajÂą , jak kaÂżda Energia ZaÂświatowa, ale mogÂą wydzielaĂŚ z siebie jak kaÂżda
Energia ZaÂświatowa IskrĂŞ , ktĂłra staje siĂŞ DuszÂą niezaleÂżnie od ich niewcielania siĂŞ.
Czyli jak kaÂżdy z nas zgodnie z TwojÂą teoriÂą. Bo kaÂżdy posiada swojÂą matrycĂŞ zaÂświatowÂą, ktĂłra siĂŞ nie wciela.

PrzebywaĂŚ duchowo w jakiejÂś przestrzeni a ÂżyĂŚ fizycznie na planecie to naprawdĂŞ nie to samo.
Czy przebywanie w postaci duchowej nie oznacza Âżycia?
MĂłwiĂŚ o sobie moÂżna wszystko (przykÂład Enkiego). Wg mnie MyÂśliciele sÂą kosmicznÂą cywilizacjÂą, co nie znaczy, Âże nie bywajÂą rĂłwnieÂż w zaÂświatach miĂŞdzy wcieleniami. Jak my wszyscy.

Z zasady ludzie mĂłwiÂą we wÂłasnym imieniu gdy nie majÂą zapĂŞdĂłw wÂładczych.
No chyba nie posÂądzasz mnie o zapĂŞdy wÂładcze tylko dlatego, Âże raz uÂżyÂłam pro forma liczby mnogiej?
NaprawdĂŞ, moÂżna mĂłwiĂŚ we wÂłasnym imieniu i mieĂŚ ogromne zapĂŞdy wÂładcze.  DuÂży uÂśmiech

DNA nigdy nie byÂło Iskrom Âżycia , byÂło i jest sposobem tworzenia materii wedle okreÂślonego wzoru w nim zawartego
Rdzenni ziemianie wszyscy posiadaj¹ Iskrê Bo¿¹. hybrydy chocia¿ te¿ tworzone na ziemi rdzennymi ziemianami nie s¹.
W pewnym sensie DNA jest iskrÂą Âżycia. Bez niego przecieÂż Âżycie nie mogÂłoby siĂŞ przejawiaĂŚ. Dobrze, Âże chociaÂż rdzennym Ziemianom przyznajesz prawo do posiadania iskry boÂżej.  MrugniĂŞcie
Czy chcesz powiedzieĂŚ, Âże hybrydy jako krzy¿ówki nie posiadajÂą iskry boÂżej? Z kim zatem sÂą skrzyÂżowane jeÂśli nie z rdzennymi Ziemianami? 

==================================

Ptak, nabijasz siĂŞ, prawda?

AleÂż skÂąd. ByÂło to waÂłkowane parĂŞ lat temu na x-forum.

Mnie teÂż to rozÂśmiesza.  DuÂży uÂśmiech

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 22:00:51 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Marzec 14, 2011, 17:31:28 »

Ani androidy ani hybrydy nie posiadajÂą Iskry BoÂżej i nie majÂą Âżycia duchowego po Âśmierci ciaÂła fizycznego.
S¹ to modyfikowane programy do ka¿dego wcielenia w materiê.Androidy nigdy nie zosta³y stworzone , nie odró¿niasz tworzenia od stwarzania.
Androidy sÂą tworzone przez swoich twĂłrcĂłw wykorzystujÂących do tego zasady Âśw. geometrii , nie sÂą i nie byÂły stworzone prze StwĂłrcĂŞ.

Powtarzane jest to na tym forum dziesiÂątki razy jednak widaĂŚ sÂą ludzie do ktĂłrych ta bardzo prosta wiedza nie dociera.
Ja myÂślĂŞ iÂż na temat tworzenia "zabawek" z ograniczonymi moÂżliwoÂściami myÂślenia porozmawiaj ze swoim s"twĂłrca" jeÂżeli uwaÂżasz i Âż mĂłj nie jest Twoim.
Nie kaÂżdy posiada matrycĂŞ zaÂświatowÂą , androidy i hybrydy jej nie posiadajÂą.
Trzeba odró¿niaÌ ¿ycie fizyczne od bytowania energetycznego , bo to nie jest to¿same sobie. Tak wiêc DNA w ¿adnym wypadku nie jest iskrom ¿ycia.
Bez powietrza Âżycie rĂłwnieÂż nie mogÂło by istnieĂŚ a ono iskrom Âżycia teÂż nie jest.
Iskra Âżycia nie krzyÂżuje siĂŞ z nikim i niczym , Ona jest. Natomiast ciaÂło fizyczne dla hybryd i androidĂłw byÂło tworzone w oparciu o DNA istniejÂące na ziemi.
Programy hybryd ( ich energia) nie radzi³y sobie bardzo d³ugo z samodzielnym rozmna¿aniem , dopiero dodanie nasienia ¿ycia Enki spowodowa³o krzy¿ówkê , która poradzi³a sobie z rozrodem jak Ziemianie.
Wczeœniej tworzono ich wy³¹cznie przez klonowanie.
Powtarzamy ten zestaw informacji kilkanaÂście razy na tym forum , moÂże wydrukuj sobie  odpowiedzi i trzymaj w pobliÂżu zanim zaczniesz zadawaĂŚ po raz kolejny te same pytania.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #17 : Marzec 14, 2011, 19:26:36 »

Kiaro juÂż mi nawet nie chce siĂŞ tego czytaĂŚ, a tym bardziej drukowaĂŚ.  MrugniĂŞcie
Niech siĂŞ tam Enki rozmnaÂża, skoro ma takÂą potrzebĂŞ. Byleby czyniÂł to gdzie indziej, bo Ziemia przeludniona.

Pozdrawiam   UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #18 : Marzec 14, 2011, 20:35:47 »

JANIE, wierzysz w cuda, Âże Wojtek da siĂŞ zweryfikowaĂŚ?
IdĂŞ o zakÂład, Âże nie odpowie na Twoje pytania.

Pozdrawiam  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Marzec 14, 2011, 20:47:54 »

Jak zmienisz ton tych pytaĂą to poproszĂŞ o odpowiedz , ale to Jego wola czy zechce teraz dyskutowaĂŚ na te tematy czy teÂż nie.

Mam wraÂżenie iÂż Ty wiesz  ... a wiedzÂą swojÂą chcesz tylko zweryfikowaĂŚ odpowiedz Wojtka.

Z tymi Energiami nie rozmawia siĂŞ w ten sposĂłb.
Zatem przypuszczam ( ale to moje odczucie , byĂŚ moÂże nie wÂłaÂściwe) Âże przyjdzie Tobie  nieco poczekaĂŚ na odpowiedz Wojtka.
Wszystko we wÂłaÂściwym czasie bĂŞdzie ujawnione , cierpliwoÂści nieco.

A tak naprawdĂŞ wcale nie musisz wierzyĂŚ w to co ja przekazujĂŞ wierz w to co potrafisz uwierzyĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 20:51:17 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Marzec 15, 2011, 10:48:23 »

Posty o siostrze En-Ki'ego przeniosÂłem tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6601.0

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Marzec 15, 2011, 11:09:49 »

CzeœÌ >JAN'ie<,
dziĂŞki, bardzo nam miÂło, Âże tak pozytywnie oceniasz nasze forum.

Cytat: JAN
CiĂŞÂżko mi  bĂŞdzie udokumentowaĂŚ, zwÂłaszcza na internetowym forum, Âże staroÂżytny desantowiec z Marduka

Chyba warto przez chwilê skupiÌ siê na tym aspekcie (podkreœlenie), gdy¿ kr¹¿y ju¿ kilka wersji co do ich pochodzenia. Planeta Marduk. Czy to Sitchinowska Nibiru, czy Maldek - planeta, na której szarzy utworzyli swoj¹ cywilizacjê i na skutek jej zniszczenia przesiedlili jej mieszkaùców na nasz¹ Ziemiê? Bo zapewne nie jest to Tiamat - czyli pra Ziemia.

ptak
Gość
« Odpowiedz #22 : Marzec 16, 2011, 13:47:43 »

Do Wojtka,

MyÂślicielu Wojtku, ja czÂłowiek myÂślÂący (mam nadziejĂŞ, Âże w jakimÂś stopniu samodzielnie) - w imiĂŞ tegoÂż wolnomyÂślicielstwa bardzo CiĂŞ proszĂŞ o odpowiedÂź na dwa zadane Tobie przez JANA pytania, zawarte w poÂście # 19 tegoÂż wÂątku.

Pro¶bê swoj± uzasadniam tym, ¿e wiêkszo¶æ obecnych na tym forum, jak równie¿ je czytaj±cych, za nadrzêdn± warto¶æ uznaje PRAWDÊ i JASNO¦Æ.
I by w zagmatwaniu, które tu powsta³o sta³a siê JASNO¦Æ, proszê Ciê o zajêcie stanowiska odno¶nie wspomnianych pytañ.
Bo jak zapewne wiesz, JEZUS jest dla nas (przepraszam za liczbê mnog¹, nie z zapêdów w³adczych jej u¿y³am) postaci¹ godn¹ naœladowania. Jest wci¹¿ niedoœcignionym wzorem, jest tym, kim pragnêlibyœmy siê staÌ.

Czy jesteÂś zatem Jezusem?

Wiem, Âże „zmuszanie” CiĂŞ do odpowiedzi moÂże naruszaĂŚ TwojÂą sferĂŞ wolnoÂści, ale jeÂśli jesteÂś tym, za kogo Kiara CiĂŞ podaje, Ego nie ma tu zastosowania (tak przynajmniej sÂądzĂŞ) i z miÂłoÂściÂą oraz zrozumieniem pochylisz siĂŞ nad nami.
Prosi CiĂŞ ta, ktĂłra przez wiele lat byÂła blisko Was, a ktĂłrÂą zamĂŞt tu powstaÂły, od MyÂślicieli oddaliÂł. 
Tym bardziej, odpowiedÂź Twoja ma dla mnie znaczenie… i z pewnoÂściÂą nie tylko dla mnie…

Pozdrawiam  UÂśmiech
Ptak (imiĂŞ moje znasz)

Kiara
Gość
« Odpowiedz #23 : Marzec 17, 2011, 11:03:24 »

.
Darku,
Oczywiœcie z ró¿nych wzglêdów po tysi¹cach lat trochê siê zatar³o i pomiesza³o nazewnictwo. Mo¿e nawet komuœ dawno temu zale¿a³o, aby zatrzeÌ œlady...
Sitchin uÂżyÂł akadyskiego  "nēberu" do oznaczenia planety z ktĂłrej to przybyÂł nasz dobry znajomy En-Ki i rzekomy póŸniejszy Jezus - En-Lil. Dlaczego? UwaÂżam, Âże nie wiedziaÂł,  poszedÂł na skrĂłty, albo uÂżyÂł zÂłego tÂłumaczenia pewnej tabliczki i tym siĂŞ zasugerowaÂł.

Ja preferujĂŞ stosowanie nazwy Marduk, bo uwaÂżam za prawidÂłowÂą, ale, by nie zaciemniaĂŚ tematu - potwierdzam, Âże chodzi o to samo.

WracajÂąc do sprawy En-Lil = Jeszua:

Kiaro !

Smutne to i przykre, ale unikanie odpowiedzi na te zaledwie 2 proste pytania -  kompletnie i definitywnie kompromituje zarĂłwno Ciebie jak i rzekome istoty, ktĂłre podobno reprezentujesz.

Wiesz doskonale, czujesz to, Âże mogĂŞ Ci zadaĂŚ takich pytaĂą znacznie wiĂŞcej, a na Âżadne nie mogÂłabyÂś daĂŚ prawdziwej odpowiedzi. I wiesz dlaczego... NastĂŞpne mogÂą byĂŚ jeszcze trudniejsze.

Naprawdê, wola³bym, aby istnia³y jakieœ realne, uduchowione istoty, a nie samotnoœÌ i pustka w Tobie.

Mimo swojego g³êbokiego wspó³czucia dla Ciebie, ostatni raz apelujê, abyœ przesta³a zabieraÌ ludziom czas, energiê i mo¿liwoœÌ spokojnego wzrastania bez Twojej "pomocy". Pisz¹c tysi¹ce postów pe³nych nonsensów i pó³prawd - czynisz niewinnym krzywdê. Zabierasz im jasne spojrzenie na œwiat, który jest ich domem, a oni i tak prêdzej czy póŸniej poczuj¹ Twoj¹ sztucznoœÌ, nieszczeroœÌ Twoich intencji.

Co najgorsze, tak prowadzona publiczna dzia³alnoœÌ nieprawdopodobnie szkodzi tematom, które
poruszasz - stajÂą siĂŞ one mniej ciekawe i atrakcyjne, tracÂą na znaczeniu dla wielu ludzi.

Nawet prawda, ale podawana w niewiarygodny sposĂłb lub przez maÂło przekonujÂącÂą osobĂŞ - staje siĂŞ karykaturÂą. 

Czy o to Ci chodzi ? Fakty ÂświadczÂą o (Âświadomym lub nieÂświadomym) kompromitowaniu przez Ciebie/ Twoje ego/ Obce byty/ JakieÂś istoty* - wartoÂści, ktĂłre powinny sÂłuÂżyĂŚ ludziom. ChoĂŚby poprzez gmatwanie tego, co jasne i proste.

A przecieÂż prawda o historii Ziemi, obcych bytach i istotach, o ludziach niosÂących przez wieki ÂświatÂło innym, o potĂŞdze czÂłowieka, o WszechÂświecie i Bogu, o prawach rzÂądzÂących wszystkim - to sprawa najwaÂżniejsza. WaÂżniejsza od kogokolwiek i czegokolwiek.

UwaÂżam, Âże dalszy spĂłr na ten konkretny temat nie ma juÂż wielkiego sensu. Ale jestem teÂż przekonany, Âże nadmierna tolerancja dla faÂłszu, kÂłamstw czy nawet czyjejÂś wybujaÂłej fantazji - moÂże szkodziĂŚ.

I, niestety, caÂłe epoki w historii tego Âświata bardzo szkodzi.

*niepotrzebne pomin¹Ì Mrugniêcie

PoniewaÂż odczuwaÂłam Twoje intencje i pryzmat oceniania mnie dokÂładnie na miarĂŞ takiej Twojej wypowiedzi  , nie wejdĂŞ w ÂżadnÂą wymianĂŞ zdaĂą z TobÂą ni z ludÂźmi o podobnych intencjach.
Z prostego powodu ,nie muszĂŞ i nie chcĂŞ wdawaĂŚ siĂŞ w Âżadne  udowadnianie nikomu niczego na temat mojej osoby. Tak chcesz mnie oceniaĂŚ to rĂłb to. To Twoja spawa , TwĂłj osÂąd mnie  jest caÂłkowicie obojĂŞtny.

OczywiÂście nie musisz ..... prawda? To tylko taka maÂła dygresja dla tych co znajÂą tÂą historiĂŞ z dawnego forum.
CzyÂżby akt zemsty za tamte dyskusje straszÂące mnie dawniej podawaniem do sÂądu  Panie Jan?
Wykorzystywanie cudzej osoby do pisania postĂłw przeciw mnie na Twoje Âżyczenie ,no tak wyglÂąda  uczciwoœÌ  pewnych ludzi.....
Ta osoba przeprosi³a mnie za to , ka¿dy pope³nia b³êdy , ale...
UczciwoœÌ to uczciwoœÌ , je¿eli chcesz jej od kogoœ to sam j¹ stosuj w swoim ¿yciu.

Zatem nie oczekuj Âże podejmĂŞ dyskusjĂŞ z TobÂą.

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech

ps. Ptaku je¿eli Twoja petycja do Wojtka pop³ynê³a z g³êbi serca , bez w¹tpienia otrzymasz od niego czyteln¹ odpowiedz.
Jednak ja ( na razie , byĂŚ moÂże zmieniĂŞ swojÂą decyzjĂŞ) nie bĂŞdĂŞ pisaÂła przekazĂłw na uÂżytek publiczny.
Jedyne co bĂŞdĂŞ to przekazy - wiedzĂŞ mojej Energii.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 14:10:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #24 : Marzec 17, 2011, 12:49:35 »

OczywiÂście Kiaro, Âże petycja popÂłynĂŞÂła z serca, bo na niczym innym mi tak nie zaleÂży, jak na tym, by w koĂącu prawda ujrzaÂła ÂświatÂło dzienne.
Mam uzasadnione podejrzenia co do MyÂślicieli. Jednak jest we mnie tĂŞsknota rĂłwnieÂż za innÂą ewentualnoÂściÂą, za Âświatem, w ktĂłrym blisko CZÂŁOWIEKA przebywajÂą istoty Âświetliste i mu przyjazne, ktĂłre faktycznie chcÂą pomĂłc.
Dotychczasowe kontakty wielu ludzi z TobÂą i MyÂślicielami, niestety podwaÂżajÂą moje pierwotne wyobraÂżenia. Dlaczego MyÂśliciele nie sÂą w stanie dawaĂŚ prostych i jasnych odpowiedzi, co do wszelkich zasad dziaÂłania WszechÂświata, a jedynie szafujÂą ogĂłlnikami o miÂłoÂści itp.? PamiĂŞtasz dobijanie siĂŞ Leszka o odpowiedÂź na pewne pytania? I co otrzymywaÂł w zamian?

Ideê mi³oœci ju¿ znamy. Chocia¿by od Jezusa i wielu innych mistrzów. Mi³oœÌ urzeczywistnion¹ te¿ znamy, chocia¿ warunki ziemskiego bytowania nie zawsze sprzyjaj¹ jej czystemu przejawianiu siê. G³ównie dziêki mieszaniu przez byty nam wrogie. To nie jest tak, ¿e istniej¹ one tylko w naszych umys³ach. Z³o jest tak¿e na zewn¹trz, ucieleœnione, które wnika w nas, czêsto podstêpnie.

Jak uwierzyÌ w szczeroœÌ intencji bytów, które nie udzielaj¹ odpowiedzi na proste a wa¿ne pytania?
Wyjaœnienia, ¿e jeszcze nie czas, s¹ absurdalne. Bo brak rzetelnej wiedzy wci¹¿ usuwa nam ten czas, utrzymuj¹c nas w ignorancji i ciemnoœci. Czy o to chodzi? Tak ma wygl¹daÌ pomoc?

No i skÂąd tak nerwowa reakcja na proste, weryfikujÂące pytania JANA?
Dlaczego na mojÂą proÂśbĂŞ zostaÂło rzucone zastrzeÂżenie „jeÂżeli z serca…”, ktĂłre jest furtkÂą do nieudzielania odpowiedzi. No i to Twoje zastrzeÂżenie, Âże nie bĂŞdziesz pisaÂła przekazĂłw na uÂżytek publiczny. Doprawdy trudno dopatrzeĂŚ siĂŞ w tym miÂłoÂści, zaÂś wiele asekuracji, strachu i zabezpieczania wÂłasnych, niejasnych interesĂłw.

I jeszcze jedno, by by³a jasnoœÌ. Nie piszê na zlecenie JANA, piszê sama od siebie i to co chcê. A ¿e zachodzi zbie¿noœÌ interesów, dotycz¹cych poznania PRAWDY odnoœnie wszelkich bytów i ich DZIA£ALNOŒCI, nie uzasadnia to Twoich podejrzeù.

Wielka szkoda, Âże Wojtek nie zabraÂł gÂłosu. Ale tego siĂŞ spodziewaÂłam, chociaÂż miaÂłam teÂż niejakÂą nadziejĂŞ.
Ptak
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 12:52:39 wysłane przez ptak » Zapisane
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: