ptak
Gość
|
 |
« : Marzec 12, 2011, 11:52:28 » |
|
Temat utworzony po podziale innego w¹tkuNie mogê jednak spokojnie patrzeÌ na powtarzanie za tym pos³aùcem ciemnoœci, ¿e cz³owiek znany jako Jeszua (urodzony w niedzielê 1 marca 7 r. p.n.e. niedaleko Qumran, syn Mistrza Sztuki* Józefa, z królewskiego Domu Judy) by³ wcieleniem kosmity Enlila. Nie by³. Nawet gdy ta istota by³a lepsza od swojego brata. Witaj JAN, Mi równie¿ energia Jezusa nie za bardzo pasuje do Enlila, dlatego napisa³am <jeœli>. Chocia¿ bior¹c pod uwagê reinkarnacjê i role do odegrania, trudno stwierdziÌ kim Jezus bywa³ wczeœniej i czy w ogóle wczeœniej inkarnowa³ na Ziemi. Po³¹czenie tych dwu imion by³o konsekwencj¹ tutejszych rozwa¿aù. Tzn. wynika³o to z przekazów Enkiego oraz z tego, co g³osi Kiara. I faktycznie mo¿na uznaÌ, ¿e s¹ to jedynie prawdy ich g³osicieli, bo materialnych dowodów raczej nie ma a przynajmniej ja takich nie znam. Jeœli posiadasz jakieœ argumenty na niepodwa¿alnoœÌ swojej tezy, chêtnie je poznam. Poniewa¿ na razie dowodami w tej kwestii bywaj¹ jedynie nasze wewnêtrzne przekonania. A te nie zawsze odzwierciedlaj¹ prawdê, mimo ¿e dla nas s¹ jak najbardziej prawdziwe. Poszerzenie œwiadomoœci czêsto jednak zmienia ogl¹d. Pozdrawiam >Ptak'u<, pozwoli³em sobie na ma³¹ modyfikacjê Twego posta. Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:14:06 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2011, 20:50:30 » |
|
Ciekawe i szczegó³owe wieœci tu nam jawisz >JAN'ie<. Czy móg³byœ podaÌ ich Ÿród³o i w ogóle coœ wiêcej w tej sprawie?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:14:21 wysłane przez chanell »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2011, 22:58:33 » |
|
A co napisaÂł JAN?... bo nie bardzo widaĂŚ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:15:01 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2011, 11:39:58 » |
|
A co napisaÂł JAN?... bo nie bardzo widaĂŚ  To w nawiÂązaniu do tego posta: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6572.msg75224#msg75224jak rĂłwnieÂż do jego fragmentu zacytowanego w pierwszym poÂście tego wÂątku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:15:15 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2011, 23:19:20 » |
|
Samo patrzenie i sÂłuchanie (ze zrozumieniem) jest bardzo waÂżne, a ja nalegam na naukĂŞ ODCZUWANIA... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2011, 10:19:21 » |
|
WyciÂąganie wnioskĂłw na temat Enlila jest zabawÂą nieprawdziwymi informacjami , lub czĂŞÂściowo prawdziwymi ale uÂłoÂżonymi tak by tworzyÂły informacje o projektowanym kolorycie ( zakÂładajÂąc oczywiÂście Âże imiona dotyczÂące okreÂślonej osoby sÂą prawdziwe ,a tej pewnoÂści w 100% teÂż nikt mieĂŚ nie moÂże). MoÂżna natomiast rozwaÂżaĂŚ ( gdy nie ma siĂŞ prawdziwych informacji)to co siĂŞ ma na pÂłaszczyÂźnie matematycznej. WiedzÂąc iÂż kaÂżde dziaÂłanie musi mieĂŚ dane i wynik, a biorÂą w nim udziaÂł tylko 3 podstawowe i zasadnicze elementy. SÂą nimi + ( plus) , 0 ( zero) i - ( minus) oraz mamy do dyspozycji cztery czĂŞÂści osi. KrzyÂż , ustawienie jego ramion pokazuje nam czesaĂŚ osi ( dó³ , lub gĂłrĂŞ , prawÂą ,lub lewÂą stronĂŞ na ktĂłrej w danym czasie trwa wielka praca poznawania Âżycia w materii. Zawsze sÂą to dziaÂłania rĂłwnoczesne w dwĂłch przestrzeniach duchowej i fizycznej , w ktĂłrych tak naprawdĂŞ oddziaÂływajÂą na siebie dwie siÂły (plus) powiĂŞkszanie i - ( minus) pomniejszanie. Zero- w kaÂżdym wypadku jest neutralne , jest miÂłoÂściom , ktĂłra stajÂąc raz po jednej innym razem po drugiej stronie wzmacnia ich moc w zaleÂżnoÂści od miejsca akcji. Ludzie to nie programy zaprojektowane z niemoÂżliwoÂściÂą przekroczenia tego progu , ludzie posiadajÂą uczucia , ktĂłre powodujÂą ich nie do koĂąca przewidywalnoœÌ. A kto zanurzy siĂŞ w materiĂŞ i rodzi siĂŞ CzÂłowiekiem musi usn¹Ì snem zapomnienia o tym kim jest w ZaÂświatach , takie sÂą zasady wcieleĂą obecne. Zatem najwiĂŞksza i najpiĂŞkniejsza Energia ZaÂświata podlega tym samym zasadom , jedynie przebudzenie jej prawdziwej ÂświadomoÂści bywa szybsze ze wzglĂŞdu na jej moc energetycznÂą i silnie uksztaÂłtowana osobowoœÌ , ktĂłra mimo wszystko przemawia przez niÂą. Jak przemawia? Zwyczajnie systemem wartoÂści , ktĂłrym kieruje siĂŞ CzÂłowiek w swoim Âżyciu. Tak wiĂŞc Jezus pomimo swojego snu Âżycia budziÂł swojÂą ÂświadomoœÌ szybciej i swoimi czynami ÂświadczyÂł o tym jakom jest Energiom. Tak samo robiÂł i robi Enki widaĂŚ to doskonale po sytuacjach w naszym fizycznym Âświecie. Te same zasady dotyczyÂły rĂłwnieÂż Enlila. PoniewaÂż nie ma dwĂłch minusĂłw ( a wiemy juÂż iÂż Enki jest Panem tej Ziemi , wiĂŞc Enlil jest jego przeciwieĂąstwem czyli + plusem. I tego zmieniĂŚ siĂŞ nie da niezaleÂżnie od informacji pozostawionych przez Enki , ktĂłrego oszustwa sÂą normÂą. Wielu z was nie posiada dostĂŞpu do informacji ktĂłre pozwoliÂły bo to zauwaÂżyĂŚ i odró¿niĂŚ , bo wielu nie otworzyÂło jeszcze swojej ÂświadomoÂści na tyle. Opieracie siĂŞ wiĂŞc na sÂłowach pisanych , ktĂłre w tym Âświecie niestety w duÂżej mierze sÂą faÂłszywe , nastawione na konkretny efekt myÂślowy i konkretne dziaÂłanie. Jest to nie mniej nie wiĂŞcej kopiowane podstawionych cudzych myÂśli. Czy moÂżna na ich podstawie wyciÂągaĂŚ prawidÂłowe wnioski? OczywiÂście Âże nie , bĂŞdÂą one moÂże i prawidÂłowe na podstawie nieprawdziwych danych, jak zmieniÂą siĂŞ dane informacje wnioski bĂŞdÂą juÂż inne. PisaÂłam juÂż kiedyÂś co oznacza wspó³czesne przebiegunowanie? JakiÂś niedawno zamieszczony przekaz to potwierdza. Nie bĂŞdzie inaczej , bĂŞdzie wÂłaÂśnie tak. Trzeba sobie wyobraziĂŚ oÂś tworzÂącÂą wokó³ siebie okrÂąg , ktĂłry jest oÂświetlany przez sÂłup ÂświatÂła nad nim. Ten sÂłup ÂświatÂła ma swĂłj Âśrodek idealnie zgrany ze Âśrodkiem okrĂŞgu na dole owej osi. Jest to perfekcyjne idealne ustawienie dajÂące 100% ÂświatÂła i wiedzy pÂłynÂącej z niego tym co sÂą na dole i z niej korzystajÂą , czyli ziemi i ludziom. Ale.... ktoÂś miaÂł moÂżliwoœÌ i znaÂł sposĂłb i przesun¹³ oÂś ziemi w stosunku do osi ÂświatÂła padajÂącego na niÂą pod kontem 45 stopni w prawo. Co z tego wyszÂło? ÂŚwiatÂło , czyli wiedza nie tworzy zgrywajÂącego siĂŞ w 100% okrĂŞgu z tym na ktĂłry pada, powstaÂł cieĂą i ciemnoœÌ na dole czyli wiedza niepeÂłna , brak prawdziwej wiedzy , brak energii. PrzesuniĂŞcie stworzyÂło okreÂślonÂą figurĂŞ geometrycznÂą inny wzĂłr wyjÂściowy od pierwotnego. Na tej bazie zbudowano caÂły system informacyjny ca³¹ wiedzĂŞ , ktĂłra jest w stosunku do wzoru obecnego prawdziwa , ale w stosunku do pierwotnego faÂłszywa.Tak wiĂŞc rozpatrywanie wszelakich informacji w oparciu o wiedzĂŞ tego wymiaru jest faÂłszem , wiedzÂą tylko czĂŞÂściowÂą. A na domiar zÂłego zmanipulowanÂą przez wÂładce wymiaru , ktĂłry promuje siebie. ÂŚWIATÂŁO NIE PADA NA WSZYSTKIE ĂWIARTKI OSI TRUDNO WIĂC SZUKAĂ PRAWDZIWEJ WIEDZY O CAÂŁOÂŚCI W DZIAÂŁANIACH W TYLKO OKREÂŚLONYCH PRZESTRZENIACH. Czyli w przestrzeni Enki nie znajdziemy prawdziwej informacji o Enlilu , nie ma siĂŞ czym ÂłudziĂŚ , nie bĂŞdzie teÂż tam prawdziwej informacji o ich siostrze , bo on nie akceptuje miÂłoÂści w caÂłej jej peÂłni , wydzieliÂł sobie z niej przestrzeĂą niÂższÂą zwanÂą emocjami. GdyÂż tÂą sfera moÂżna wÂładaĂŚ , jest uzaleÂżniona od materii cokolwiek niÂą jest. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2011, 01:08:46 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2011, 11:22:48 » |
|
Tak samo robi³ i robi Enki widaÌ to doskonale po sytuacjach w naszym fizycznym œwiecie. Te same zasady dotyczy³y równie¿ Enlila. Poniewa¿ nie ma dwóch minusów ( a wiemy ju¿ i¿ Enki jest Panem tej Ziemi , wiêc Enlil jest jego przeciwieùstwem czyli + plusem. I tego zmieniÌ siê nie da niezale¿nie od informacji pozostawionych przez Enki , którego oszustwa s¹ norm¹. Nie rozumiem Kiaro, dlaczego nie mo¿e byÌ dwóch minusów? Jest ich na osi nieskoùczona iloœÌ, podobnie jak plusów. A jeœli ju¿ identyfikujemy znaki po owocach, to zarówno Enkiego jak i Enlila powinno zaliczyÌ siê do minusa. Jak wiêkszoœÌ ich cywilizacji, pod której wp³ywem jesteœ i której mienisz siê przedstawicielem. Takie jest moje odczucie. Opieracie siê wiêc na s³owach pisanych , które w tym œwiecie niestety w du¿ej mierze s¹ fa³szywe , nastawione na konkretny efekt myœlowy i konkretne dzia³anie. Jest to nie mniej nie wiêcej kopiowane podstawionych cudzych myœli. Czy mo¿na na ich podstawie wyci¹gaÌ prawid³owe wnioski? Dlatego generalnie odrzucam Twoje myœli, jako niewystarczaj¹ce a nawet szkodliwe do wyci¹gania prawid³owych wniosków. Chocia¿ z niektórymi siê zgadzam. Widzisz, ludzie potrafi¹ samodzielnie myœleÌ, czuÌ, maj¹ te¿ intuicjê. I potrafi¹ na ogó³ wy³apywaÌ fa³sz, choÌby nie wiem jak g³oœno ktoœ prawi³ o mi³oœci. Jest coœ takiego jak wibracja osobista, j¹ trudno ukryÌ pod s³owami. Wielu wys³uguje siê Jezusem jako parawanem. Pocz¹wszy od koœcio³a a na poszczególnych jednostkach i bytach koùcz¹c. Ale tak by³o i zapewne bêdzie. Bo na osi s¹ minusy i plusy. I mo¿na po niej balansowaÌ, co daje zmiennoœÌ, zgodnie z osobistym wyborem. Nic nie jest zatem constans. Matematyka jedynie to potwierdza. No i faktycznie Enki promuje siebie, jego siostra zaœ siebie, oskar¿aj¹c braciszka o fa³sz. I komu tu wierzyÌ? Istna komedia. I to wcale nieboska. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:25:04 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2011, 11:52:26 » |
|
Wiem i¿ wielu rzeczy nie rozumiesz Ptaku ale to nie jest moja wina Twoja niemo¿liwoœÌ pojmowania. Naprawdê nie. Ka¿dy posiada jakieœ "progi" to jego spraw¹ jest je przekraczaÌ a nie obni¿aÌ innych do siebie. Ja te¿ je mam , ale ca³y czas d¹¿ê do zrozumienia moich ograniczeù , nie zamknê³am siê w sferze z³oœliwoœci ni zawiœci do nikogo , bo wiem i¿ ta przestrzeù bardzo skutecznie blokuje zrozumienie. Szczególnie staram siê przekraczaÌ te bariery w stosunku do Enki, bowiem zrozumieÌ kogoœ to zrozumieÌ równie¿ siebie w takiej sytuacji. Dzia³aù na osi mo¿e byÌ wiele i jest wiele ale zawsze jest wyjœciowy plus i minus , który powielamy w ro¿nych operacjach. Tymi wzorcowymi przedstawicielami tych znaków s¹ w³aœnie Enlil i Enki , ich siostra utrzymuje tylko istnienie przeciwnoœci, które zmieniaj¹ siebie eliminuj¹c ca³kowicie dotychczasowoœÌ osobowoœci po przekroczeniu owego punktu , lub przesuniêcie go na kolejn¹ Ìwiartkê. Wieloma sposobami mo¿na usi³owaÌ wyt³umaczyÌ wielorakoœÌ doœwiadczeù. Ka¿dy niech wybierze zrozumia³y i czytelny dla siebie. A je¿eli nie chce? Te¿ dobrze bo jest to jego prawo zagwarantowane woln¹ wol¹. Kiara ps. W tym œwiecie Enlil urodzi³ siê tylko jeden jedyny raz jako Jezus ,dodawanie mu jakichœ innych wcieleù jest nieprawd¹ o nim. Zatem kr¹¿¹ce informacje o jakichœ Jego paskudnych czynach te¿ nie s¹ prawdziwe , nawet je¿eli oddaj¹ tylko czeœÌ prawdy s¹ manipulacj¹ ca³ej. ale... je¿eli komuœ bardzo zale¿y na akceptacji tych informacji jako prawdziwe? Niech to robi , jego sprawa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:59:55 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2011, 12:18:50 » |
|
Czy wiesz Kiaro, co najbardziej blokuje w rozwoju i daje z³udne poczucie wszechwiedzy i w³asnej nieomylnoœci? A innych sprowadza wci¹¿ do poziomu i niemo¿noœci rozumienia? Odsy³am do tematu acentaura o Heraklesie i jego pracach. Naprawdê Ego, to niez³y przeciwnik. Dopóki sobie z tym nie poradzimy, zawsze bêdziemy walczyÌ, przepychaj¹c w³asne racje. Czy warto? Pozdrawiam  Ps. O ile dobrze pamiêtam, jeszcze na starym forum PCh oraz na x-forum twierdzi³aœ, ¿e Enlil to Jezus.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 12:25:10 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2011, 12:40:46 » |
|
Nie posiadam monopolu na ca³¹ wiedzê , na razie operujê tylko tym co ja wiem na teraz. Dzielê siê t¹ informacjom i tyle. Zak³adaj¹c i¿ Pan tej ziemi to Enki , jak najbardziej Jezus to Enlil , a ¿e informacje o nim s¹ jakie s¹ wcale nie zmienia to tego faktu. Raczej zwraca uwagê na nieprawdziwoœÌ informacji , lub manipulacje nimi w okreœlonym celu. Czas ods³oni prawdê wszystko idzie w t¹ stronê nieodwo³alnie. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 12:41:18 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2011, 13:12:00 » |
|
Widzê, ¿e zachowane na Ziemi stare informacje o braciach Enkim i Enlilu s¹ traktowane przez Ciebie wybiórczo. Z wczeœniejszych Twoich postów wynika³o równie¿, ¿e Myœliciel Wojtek, to Jezus. Wiêc Myœliciele, to kosmici z Nibiru. A ich naczelny, to PAN, Stwórca, jak go nazywasz. Wszystko zatem sprowadza siê do jednej rodziny. I tu widzimy ci¹g³¹ walkê o w³adzê, o w³asne interesy. Dlaczego mamy Ci wierzyÌ, skoro jesteœ stamt¹d? Skoro ludzie byli traktowani przez owych najeŸdŸców przedmiotowo? Czy coœ siê zmieni³o? Tym bardziej Jezus nie pasuje do tej cywilizacji i wydaje siê byÌ tylko parawanem.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 14, 2011, 13:28:46 » |
|
Pierwsza sprawa, to mĂłw w liczbie pojedynczej zawsze za siebie. A druga sprawa to skÂąd wiesz kto jest skÂąd? Czy posiadasz na to dowody Âże ja jestem z Nibiru czy jakiejÂś innej planety? A trzecia sprawa chyba przez kilkanaÂście lat obcowania z wiedzÂą MyÂślicieli pochodzÂącÂą z przekazĂłw od nich o sobie wypadaÂło by w koĂącu wiedzieĂŚ i zaakceptowaĂŚ iÂż MyÂśliciele to Energie , ktĂłre nie posiadajÂą ciaÂł fizycznych , tak wiĂŞc nie mieszkajÂą na Âżadnej planecie!Czy to naprawdĂŞ tak trudno zrozumieĂŚ? Kiara  ps. Jest jedna rzecz ktĂłrÂą napisaÂłaÂś prawdziwÂą, otó¿ wszystko sprowadza siĂŞ tak naprawdĂŞ do JEDNEJ RODZINY , a jest niÂą RODZINA ISKIER pochodzÂących od STWĂRCY.A Wojtek ( takiego imienia On uÂżywa obecnie do kontaktu z LudÂźmi) to naprawdĂŞ Jezus.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 13:33:13 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 14, 2011, 13:55:25 » |
|
1/ Gdy problem jest dostrzegany i podnoszony przez wielu, moÂżna mĂłwiĂŚ nie tylko we wÂłasnym imieniu.
2/ St¹d wiem, ¿e podawa³aœ siê kiedyœ za siostrê Enkiego, a on przyby³ z Nibiru. Jeœli Ty pochodzisz z innej planety, mo¿esz sprostowaÌ. 3/ Myœliciele równie¿ wcielali siê, poza nielicznymi wyj¹tkami. Poza tym mo¿na bytowaÌ na planetach w ró¿nej postaci, niekoniecznie czysto fizycznej. Sami zreszt¹ nakreœlili w którejœ ksi¹¿ce miejsce swego bytowania, niedaleko Ziemi. No i nie mam obowi¹zku œlepo wierzyÌ Myœlicielom.
4/ Co do JEDNEJ RODZINY, to niewiele jej na Ziemi. Wszak wg Ciebie zdecydowana wiĂŞkszoœÌ, to androidy bez iskry boÂżej. Inna sprawa, Âże owÂą iskrÂą moÂże byĂŚ DNA przekazane przez Enkiego, zatem mniejszoœÌ, to hybrydy, zaÂś ta zdecydowana wiĂŞkszoœÌ bez owej „iskry”, to rdzenni Ziemianie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 14, 2011, 14:33:05 » |
|
Jak widaÌ nadal niczego nie rozumiesz , albo specjalnie mieszasz informacje ¿eby wprowadziÌ dezinformacje. Ale to ju¿ Twoja sprawa , ka¿dy ma jak¹œ rolê. Kiara  ps. Tylko androidy nie pochodz¹ z rodziny Stwórcy. Myœliciele jako Energie zaœwiatowe nigdy siê nie wcielaj¹ , jak ka¿da Energia Zaœwiatowa, ale mog¹ wydzielaÌ z siebie jak ka¿da Energia Zaœwiatowa Iskrê , która staje siê Dusz¹ niezale¿nie od ich niewcielania siê.Zatem Energia Myœliciel Wojtek , mo¿e swoj¹ Iskrê wcieliÌ w materiê i ona bêdzie ¿y³a jako Cz³owiek pomimo i¿ Wojtek jako Wielka Energia nigdy siê nie wcieli.PrzebywaÌ duchowo w jakiejœ przestrzeni a ¿yÌ fizycznie na planecie to naprawdê nie to samo. Z zasady ludzie mówi¹ we w³asnym imieniu gdy nie maj¹ zapêdów w³adczych. DNA nigdy nie by³o Iskrom ¿ycia , by³o i jest sposobem tworzenia materii wedle okreœlonego wzoru w nim zawartego Rdzenni ziemianie wszyscy posiadaj¹ Iskrê Bo¿¹. hybrydy chocia¿ te¿ tworzone na ziemi rdzennymi ziemianami nie s¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 14:43:57 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 14, 2011, 15:31:24 » |
|
2/ StÂąd wiem, Âże podawaÂłaÂś siĂŞ kiedyÂś za siostrĂŞ Enkiego, a on przybyÂł z Nibiru. JeÂśli Ty pochodzisz z innej planety, moÂżesz sprostowaĂŚ. Ptak, nabijasz siĂŞ, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 14, 2011, 15:38:12 » |
|
Jak widaÌ nadal niczego nie rozumiesz Oczywiœcie, to ju¿ wynika z definicji i jest Twoim standardowym argumentem. Czyli gada³ dziad do obrazu.  Tylko androidy nie pochodz¹ z rodziny Stwórcy. Przecie¿ zostali przez rodzinê Stwórcy stworzone. Wiêc z czyjej s¹ rodziny? Stwórca nie przyznaje siê do w³asnych zabawek? Oczywiœcie mowa o Twoim Stwórcy. Myœliciele jako Energie zaœwiatowe nigdy siê nie wcielaj¹ , jak ka¿da Energia Zaœwiatowa, ale mog¹ wydzielaÌ z siebie jak ka¿da Energia Zaœwiatowa Iskrê , która staje siê Dusz¹ niezale¿nie od ich niewcielania siê. Czyli jak ka¿dy z nas zgodnie z Twoj¹ teori¹. Bo ka¿dy posiada swoj¹ matrycê zaœwiatow¹, która siê nie wciela. PrzebywaÌ duchowo w jakiejœ przestrzeni a ¿yÌ fizycznie na planecie to naprawdê nie to samo. Czy przebywanie w postaci duchowej nie oznacza ¿ycia? MówiÌ o sobie mo¿na wszystko (przyk³ad Enkiego). Wg mnie Myœliciele s¹ kosmiczn¹ cywilizacj¹, co nie znaczy, ¿e nie bywaj¹ równie¿ w zaœwiatach miêdzy wcieleniami. Jak my wszyscy. Z zasady ludzie mówi¹ we w³asnym imieniu gdy nie maj¹ zapêdów w³adczych. No chyba nie pos¹dzasz mnie o zapêdy w³adcze tylko dlatego, ¿e raz u¿y³am pro forma liczby mnogiej? Naprawdê, mo¿na mówiÌ we w³asnym imieniu i mieÌ ogromne zapêdy w³adcze.  DNA nigdy nie by³o Iskrom ¿ycia , by³o i jest sposobem tworzenia materii wedle okreœlonego wzoru w nim zawartego Rdzenni ziemianie wszyscy posiadaj¹ Iskrê Bo¿¹. hybrydy chocia¿ te¿ tworzone na ziemi rdzennymi ziemianami nie s¹. W pewnym sensie DNA jest iskr¹ ¿ycia. Bez niego przecie¿ ¿ycie nie mog³oby siê przejawiaÌ. Dobrze, ¿e chocia¿ rdzennym Ziemianom przyznajesz prawo do posiadania iskry bo¿ej.  Czy chcesz powiedzieÌ, ¿e hybrydy jako krzy¿ówki nie posiadaj¹ iskry bo¿ej? Z kim zatem s¹ skrzy¿owane jeœli nie z rdzennymi Ziemianami? ================================== 2/ St¹d wiem, ¿e podawa³aœ siê kiedyœ za siostrê Enkiego, a on przyby³ z Nibiru. Jeœli Ty pochodzisz z innej planety, mo¿esz sprostowaÌ. Ptak, nabijasz siê, prawda? Ale¿ sk¹d. By³o to wa³kowane parê lat temu na x-forum. Mnie te¿ to rozœmiesza. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 22:00:51 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 14, 2011, 17:31:28 » |
|
Ani androidy ani hybrydy nie posiadaj¹ Iskry Bo¿ej i nie maj¹ ¿ycia duchowego po œmierci cia³a fizycznego. S¹ to modyfikowane programy do ka¿dego wcielenia w materiê.Androidy nigdy nie zosta³y stworzone , nie odró¿niasz tworzenia od stwarzania. Androidy s¹ tworzone przez swoich twórców wykorzystuj¹cych do tego zasady œw. geometrii , nie s¹ i nie by³y stworzone prze Stwórcê. Powtarzane jest to na tym forum dziesi¹tki razy jednak widaÌ s¹ ludzie do których ta bardzo prosta wiedza nie dociera. Ja myœlê i¿ na temat tworzenia "zabawek" z ograniczonymi mo¿liwoœciami myœlenia porozmawiaj ze swoim s"twórca" je¿eli uwa¿asz i ¿ mój nie jest Twoim. Nie ka¿dy posiada matrycê zaœwiatow¹ , androidy i hybrydy jej nie posiadaj¹. Trzeba odró¿niaÌ ¿ycie fizyczne od bytowania energetycznego , bo to nie jest to¿same sobie. Tak wiêc DNA w ¿adnym wypadku nie jest iskrom ¿ycia. Bez powietrza ¿ycie równie¿ nie mog³o by istnieÌ a ono iskrom ¿ycia te¿ nie jest. Iskra ¿ycia nie krzy¿uje siê z nikim i niczym , Ona jest. Natomiast cia³o fizyczne dla hybryd i androidów by³o tworzone w oparciu o DNA istniej¹ce na ziemi. Programy hybryd ( ich energia) nie radzi³y sobie bardzo d³ugo z samodzielnym rozmna¿aniem , dopiero dodanie nasienia ¿ycia Enki spowodowa³o krzy¿ówkê , która poradzi³a sobie z rozrodem jak Ziemianie. Wczeœniej tworzono ich wy³¹cznie przez klonowanie. Powtarzamy ten zestaw informacji kilkanaœcie razy na tym forum , mo¿e wydrukuj sobie odpowiedzi i trzymaj w pobli¿u zanim zaczniesz zadawaÌ po raz kolejny te same pytania. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 14, 2011, 19:26:36 » |
|
Kiaro juÂż mi nawet nie chce siĂŞ tego czytaĂŚ, a tym bardziej drukowaĂŚ.  Niech siĂŞ tam Enki rozmnaÂża, skoro ma takÂą potrzebĂŞ. Byleby czyniÂł to gdzie indziej, bo Ziemia przeludniona. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 14, 2011, 20:35:47 » |
|
JANIE, wierzysz w cuda, Âże Wojtek da siĂŞ zweryfikowaĂŚ? IdĂŞ o zakÂład, Âże nie odpowie na Twoje pytania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 14, 2011, 20:47:54 » |
|
Jak zmienisz ton tych pytaĂą to poproszĂŞ o odpowiedz , ale to Jego wola czy zechce teraz dyskutowaĂŚ na te tematy czy teÂż nie. Mam wraÂżenie iÂż Ty wiesz ... a wiedzÂą swojÂą chcesz tylko zweryfikowaĂŚ odpowiedz Wojtka. Z tymi Energiami nie rozmawia siĂŞ w ten sposĂłb. Zatem przypuszczam ( ale to moje odczucie , byĂŚ moÂże nie wÂłaÂściwe) Âże przyjdzie Tobie nieco poczekaĂŚ na odpowiedz Wojtka. Wszystko we wÂłaÂściwym czasie bĂŞdzie ujawnione , cierpliwoÂści nieco. A tak naprawdĂŞ wcale nie musisz wierzyĂŚ w to co ja przekazujĂŞ wierz w to co potrafisz uwierzyĂŚ. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 20:51:17 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 15, 2011, 10:48:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 15, 2011, 11:09:49 » |
|
CzeœÌ >JAN'ie<, dziêki, bardzo nam mi³o, ¿e tak pozytywnie oceniasz nasze forum. Ciê¿ko mi bêdzie udokumentowaÌ, zw³aszcza na internetowym forum, ¿e staro¿ytny desantowiec z Marduka Chyba warto przez chwilê skupiÌ siê na tym aspekcie (podkreœlenie), gdy¿ kr¹¿y ju¿ kilka wersji co do ich pochodzenia. Planeta Marduk. Czy to Sitchinowska Nibiru, czy Maldek - planeta, na której szarzy utworzyli swoj¹ cywilizacjê i na skutek jej zniszczenia przesiedlili jej mieszkaùców na nasz¹ Ziemiê? Bo zapewne nie jest to Tiamat - czyli pra Ziemia.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 16, 2011, 13:47:43 » |
|
Do Wojtka,MyÂślicielu Wojtku, ja czÂłowiek myÂślÂący (mam nadziejĂŞ, Âże w jakimÂś stopniu samodzielnie) - w imiĂŞ tegoÂż wolnomyÂślicielstwa bardzo CiĂŞ proszĂŞ o odpowiedÂź na dwa zadane Tobie przez JANA pytania, zawarte w poÂście # 19 tegoÂż wÂątku. ProÂśbĂŞ swojÂą uzasadniam tym, Âże wiĂŞkszoœÌ obecnych na tym forum, jak rĂłwnieÂż je czytajÂących, za nadrzĂŞdnÂą wartoœÌ uznaje PRAWDĂ i JASNOÂŚĂ. I by w zagmatwaniu, ktĂłre tu powstaÂło staÂła siĂŞ JASNOÂŚĂ, proszĂŞ CiĂŞ o zajĂŞcie stanowiska odnoÂśnie wspomnianych pytaĂą. Bo jak zapewne wiesz, JEZUS jest dla nas (przepraszam za liczbĂŞ mnogÂą, nie z zapĂŞdĂłw wÂładczych jej uÂżyÂłam) postaciÂą godnÂą naÂśladowania. Jest wci¹¿ niedoÂścignionym wzorem, jest tym, kim pragnĂŞlibyÂśmy siĂŞ staĂŚ. Czy jesteÂś zatem Jezusem? Wiem, Âże „zmuszanie” CiĂŞ do odpowiedzi moÂże naruszaĂŚ TwojÂą sferĂŞ wolnoÂści, ale jeÂśli jesteÂś tym, za kogo Kiara CiĂŞ podaje, Ego nie ma tu zastosowania (tak przynajmniej sÂądzĂŞ) i z miÂłoÂściÂą oraz zrozumieniem pochylisz siĂŞ nad nami. Prosi CiĂŞ ta, ktĂłra przez wiele lat byÂła blisko Was, a ktĂłrÂą zamĂŞt tu powstaÂły, od MyÂślicieli oddaliÂł. Tym bardziej, odpowiedÂź Twoja ma dla mnie znaczenie… i z pewnoÂściÂą nie tylko dla mnie… Pozdrawiam  Ptak (imiĂŞ moje znasz)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 17, 2011, 11:03:24 » |
|
. Darku, OczywiÂście z ró¿nych wzglĂŞdĂłw po tysiÂącach lat trochĂŞ siĂŞ zatarÂło i pomieszaÂło nazewnictwo. MoÂże nawet komuÂś dawno temu zaleÂżaÂło, aby zatrzeĂŚ Âślady... Sitchin uÂżyÂł akadyskiego "nēberu" do oznaczenia planety z ktĂłrej to przybyÂł nasz dobry znajomy En-Ki i rzekomy póŸniejszy Jezus - En-Lil. Dlaczego? UwaÂżam, Âże nie wiedziaÂł, poszedÂł na skrĂłty, albo uÂżyÂł zÂłego tÂłumaczenia pewnej tabliczki i tym siĂŞ zasugerowaÂł.
Ja preferujê stosowanie nazwy Marduk, bo uwa¿am za prawid³ow¹, ale, by nie zaciemniaÌ tematu - potwierdzam, ¿e chodzi o to samo. Wracaj¹c do sprawy En-Lil = Jeszua:Kiaro !Smutne to i przykre, ale unikanie odpowiedzi na te zaledwie 2 proste pytania - kompletnie i definitywnie kompromituje zarówno Ciebie jak i rzekome istoty, które podobno reprezentujesz. Wiesz doskonale, czujesz to, ¿e mogê Ci zadaÌ takich pytaù znacznie wiêcej, a na ¿adne nie mog³abyœ daÌ prawdziwej odpowiedzi. I wiesz dlaczego... Nastêpne mog¹ byÌ jeszcze trudniejsze. Naprawdê, wola³bym, aby istnia³y jakieœ realne, uduchowione istoty, a nie samotnoœÌ i pustka w Tobie. Mimo swojego g³êbokiego wspó³czucia dla Ciebie, ostatni raz apelujê, abyœ przesta³a zabieraÌ ludziom czas, energiê i mo¿liwoœÌ spokojnego wzrastania bez Twojej "pomocy". Pisz¹c tysi¹ce postów pe³nych nonsensów i pó³prawd - czynisz niewinnym krzywdê. Zabierasz im jasne spojrzenie na œwiat, który jest ich domem, a oni i tak prêdzej czy póŸniej poczuj¹ Twoj¹ sztucznoœÌ, nieszczeroœÌ Twoich intencji. Co najgorsze, tak prowadzona publiczna dzia³alnoœÌ nieprawdopodobnie szkodzi tematom, które poruszasz - staj¹ siê one mniej ciekawe i atrakcyjne, trac¹ na znaczeniu dla wielu ludzi. Nawet prawda, ale podawana w niewiarygodny sposób lub przez ma³o przekonuj¹c¹ osobê - staje siê karykatur¹. Czy o to Ci chodzi ? Fakty œwiadcz¹ o (œwiadomym lub nieœwiadomym) kompromitowaniu przez Ciebie/ Twoje ego/ Obce byty/ Jakieœ istoty* - wartoœci, które powinny s³u¿yÌ ludziom. ChoÌby poprzez gmatwanie tego, co jasne i proste. A przecie¿ prawda o historii Ziemi, obcych bytach i istotach, o ludziach nios¹cych przez wieki œwiat³o innym, o potêdze cz³owieka, o Wszechœwiecie i Bogu, o prawach rz¹dz¹cych wszystkim - to sprawa najwa¿niejsza. Wa¿niejsza od kogokolwiek i czegokolwiek.Uwa¿am, ¿e dalszy spór na ten konkretny temat nie ma ju¿ wielkiego sensu. Ale jestem te¿ przekonany, ¿e nadmierna tolerancja dla fa³szu, k³amstw czy nawet czyjejœ wybuja³ej fantazji - mo¿e szkodziÌ. I, niestety, ca³e epoki w historii tego œwiata bardzo szkodzi. * niepotrzebne pomin¹Ì  Poniewa¿ odczuwa³am Twoje intencje i pryzmat oceniania mnie dok³adnie na miarê takiej Twojej wypowiedzi , nie wejdê w ¿adn¹ wymianê zdaù z Tob¹ ni z ludŸmi o podobnych intencjach. Z prostego powodu ,nie muszê i nie chcê wdawaÌ siê w ¿adne udowadnianie nikomu niczego na temat mojej osoby. Tak chcesz mnie oceniaÌ to rób to. To Twoja spawa , Twój os¹d mnie jest ca³kowicie obojêtny. Oczywiœcie nie musisz ..... prawda? To tylko taka ma³a dygresja dla tych co znaj¹ t¹ historiê z dawnego forum. Czy¿by akt zemsty za tamte dyskusje strasz¹ce mnie dawniej podawaniem do s¹du Panie Jan? Wykorzystywanie cudzej osoby do pisania postów przeciw mnie na Twoje ¿yczenie ,no tak wygl¹da uczciwoœÌ pewnych ludzi..... Ta osoba przeprosi³a mnie za to , ka¿dy pope³nia b³êdy , ale... UczciwoœÌ to uczciwoœÌ , je¿eli chcesz jej od kogoœ to sam j¹ stosuj w swoim ¿yciu. Zatem nie oczekuj ¿e podejmê dyskusjê z Tob¹. Kiara  ps. Ptaku je¿eli Twoja petycja do Wojtka pop³ynê³a z g³êbi serca , bez w¹tpienia otrzymasz od niego czyteln¹ odpowiedz. Jednak ja ( na razie , byÌ mo¿e zmieniê swoj¹ decyzjê) nie bêdê pisa³a przekazów na u¿ytek publiczny. Jedyne co bêdê to przekazy - wiedzê mojej Energii.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 14:10:18 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 17, 2011, 12:49:35 » |
|
OczywiÂście Kiaro, Âże petycja popÂłynĂŞÂła z serca, bo na niczym innym mi tak nie zaleÂży, jak na tym, by w koĂącu prawda ujrzaÂła ÂświatÂło dzienne. Mam uzasadnione podejrzenia co do MyÂślicieli. Jednak jest we mnie tĂŞsknota rĂłwnieÂż za innÂą ewentualnoÂściÂą, za Âświatem, w ktĂłrym blisko CZÂŁOWIEKA przebywajÂą istoty Âświetliste i mu przyjazne, ktĂłre faktycznie chcÂą pomĂłc. Dotychczasowe kontakty wielu ludzi z TobÂą i MyÂślicielami, niestety podwaÂżajÂą moje pierwotne wyobraÂżenia. Dlaczego MyÂśliciele nie sÂą w stanie dawaĂŚ prostych i jasnych odpowiedzi, co do wszelkich zasad dziaÂłania WszechÂświata, a jedynie szafujÂą ogĂłlnikami o miÂłoÂści itp.? PamiĂŞtasz dobijanie siĂŞ Leszka o odpowiedÂź na pewne pytania? I co otrzymywaÂł w zamian?
Ideê mi³oœci ju¿ znamy. Chocia¿by od Jezusa i wielu innych mistrzów. Mi³oœÌ urzeczywistnion¹ te¿ znamy, chocia¿ warunki ziemskiego bytowania nie zawsze sprzyjaj¹ jej czystemu przejawianiu siê. G³ównie dziêki mieszaniu przez byty nam wrogie. To nie jest tak, ¿e istniej¹ one tylko w naszych umys³ach. Z³o jest tak¿e na zewn¹trz, ucieleœnione, które wnika w nas, czêsto podstêpnie.
Jak uwierzyÌ w szczeroœÌ intencji bytów, które nie udzielaj¹ odpowiedzi na proste a wa¿ne pytania? Wyjaœnienia, ¿e jeszcze nie czas, s¹ absurdalne. Bo brak rzetelnej wiedzy wci¹¿ usuwa nam ten czas, utrzymuj¹c nas w ignorancji i ciemnoœci. Czy o to chodzi? Tak ma wygl¹daÌ pomoc?
No i skÂąd tak nerwowa reakcja na proste, weryfikujÂące pytania JANA? Dlaczego na mojÂą proÂśbĂŞ zostaÂło rzucone zastrzeÂżenie „jeÂżeli z serca…”, ktĂłre jest furtkÂą do nieudzielania odpowiedzi. No i to Twoje zastrzeÂżenie, Âże nie bĂŞdziesz pisaÂła przekazĂłw na uÂżytek publiczny. Doprawdy trudno dopatrzeĂŚ siĂŞ w tym miÂłoÂści, zaÂś wiele asekuracji, strachu i zabezpieczania wÂłasnych, niejasnych interesĂłw.
I jeszcze jedno, by by³a jasnoœÌ. Nie piszê na zlecenie JANA, piszê sama od siebie i to co chcê. A ¿e zachodzi zbie¿noœÌ interesów, dotycz¹cych poznania PRAWDY odnoœnie wszelkich bytów i ich DZIA£ALNOŒCI, nie uzasadnia to Twoich podejrzeù.
Wielka szkoda, Âże Wojtek nie zabraÂł gÂłosu. Ale tego siĂŞ spodziewaÂłam, chociaÂż miaÂłam teÂż niejakÂą nadziejĂŞ. Ptak
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 12:52:39 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
|