Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 26, 2012, 19:51:46 » |
|
Popatrz na swoje b³êdy i zastanów siê czy to sprawa bytów z Twojego obszaru podœwiadomego czy Twoja?
Kiaro nie wdawaj siê w dyskusje z hybradami Draco-Iluminackimi, tudzie¿ innymi ''obcymi'' poniewa¿ tym Tworom, absolutnie nie zale¿y tutaj na ¿adnej merytorycznej zawartoœci dyskusji - a, co widaÌ czarno na bia³ym (pomimo wielokrotnego zwracania uwagi) zale¿y im, tylko na rozpalaniu negatywnych emocji i rozpalaniu sporów, poniewa¿ one siê tym syc¹.... Z poziomu naszego widzenia form (które z racji znacznej redukcji instrumentów poznawczych) wygl¹da jak cz³owiek, a..... (bo ''podobny''), to z poziomu Wszechœwiata jest to kawa³ek miêsa de stricto - neurouleptyk. Zatem proponujê NIE podejmowania ¿adnych dyskusji, aby nie wpadaÌ w sid³a takich robotów, bo mo¿esz do nich sto razy gadaÌ, ale oni i tak bêd¹ robiÌ swoje na co zostali przygotowani i zaprogramowani. Niestety, ale nie posiadam i nie bêdê nigdy posiada³ szacunku wobec ró¿nych kosmicznych eksperymentów w tym Zoo ( bo to nie ten adres !). Ale posiadam wielki szacunek choÌby do m¹droœci ptaków, które przepiêknym œpiewem budz¹ nowy dzieù, lub choÌby m¹droœci psa mojego s¹siada, który za ka¿dym razem gdy mu cokolwiek dam zjeœÌ, chce siê odwdziêczyÌ li¿¹c moje d³onie i nogi. Jak powiedzia³ NOE DO MORFEUSZA : Wiem, ¿e tam jesteœcie. Czujê was. Wiem, ¿e siê boicie. Boicie siê nas. Boicie siê wszelkich zmian.Tak, tego najbardziej siê boicie. Nie znam przysz³oœci. Nie powiem, jak to siê skoùczy. Ale, powiem wam, jak to siê zacznie..... I w³aœnie siê zaczê³o .......
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 19:58:44 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 26, 2012, 20:19:00 » |
|
Fair, pos³ugujesz siê nie istniejacym pojêciem "Aryanie". Je¿eli jesteœ przekonana ze coœ takiego istnieje i nie jest twoim prywatnym neologizmem to daj jakieœ namiary na opracowanie odnoœnie Aryan. Niby dlaczego ma nie istnieÌ takie pojêcie? Wszak to tylko pojêcie. Ale osobiœcie uwa¿am, ¿e Arianie/Aryan'ie s¹ jak najbardziej osobow¹ cywilizacj¹ nale¿¹c¹ do tzw. "Ras Podstawowych" ród³a? Ksi¹¿ka Podró¿nicy Ashayany Deane (w Polsce dostêpne tom I i II czêœÌ 1) oraz Anielskie Rzeczywistoœci - podrêcznik przetrwania tej samej autorki i równie¿ dostêpny u nas.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 26, 2012, 20:37:33 » |
|
ojj, widze ze nie mozesz przebolec tych "oszlomow". Ilosc pomyj, ktore z siebie wylewasz swiadcza tylko o twojej zawartosci. ========================================== Fair, pos³ugujesz siê nie istniejacym pojêciem "Aryanie". Je¿eli jesteœ przekonana ze coœ takiego istnieje i nie jest twoim prywatnym neologizmem to daj jakieœ namiary na opracowanie odnoœnie Aryan. Niby dlaczego ma nie istnieÌ takie pojêcie? Wszak to tylko pojêcie. Ale osobiœcie uwa¿am, ¿e Arianie/Aryan'ie s¹ jak najbardziej osobow¹ cywilizacj¹ nale¿¹c¹ do tzw. "Ras Podstawowych" ród³a? Ksi¹¿ka Podró¿nicy Ashayany Deane (w Polsce dostêpne tom I i II czêœÌ 1) oraz Anielskie Rzeczywistoœci - podrêcznik przetrwania tej samej autorki i równie¿ dostêpny u nas. Obawiam sie ze autorka uzywala w jezyku angielskim okreslenia Aryan race, czyli rasa aryjska w poprawnym tlumaczeniu a nie aryanska. A teraz pytanie ile ci "Aryanie" (jezeli w jez. polskim ktos tak to przetlumaczyl) z ksiazki tej Pani maja wspolnego z aryjczykami znanymi z mitlogii, archeologii. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2012, 11:17:02 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 26, 2012, 22:19:06 » |
|
bowiem ja gÂłownie odczytujĂŞ wibracje energetycznÂą , Tak, tak - pamiĂŞtam jak doskonale odczytaÂłaÂś wibracjĂŞ energetycznÂą samcia w... wytworze wyobraÂźni pewnego forumowicza (bo jak przyznaÂł sam sobie wymyÂśliÂł postaĂŚ - Baldura)... super ta Twoja "wiedza wewnĂŞtrzna"
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 26, 2012, 23:19:01 » |
|
ojj, widze ze nie mozesz przebolec tych "oszlomow". Ilosc pomyj, ktore z siebie wylewasz swiadcza tylko o twojej zawartosci. Mam ci pokazaÌ twoje pomyje, gdzie blueray21 trzy razy zwraca³ ci uwage, ale ty i tak swoje. Mi to wogóle rybka co robisz ! Stwierdzam tylko fakty, które s¹ tu wypisane na forum. A, to, ¿e inni nie reaguj¹ ? To tak samo jak nie reaguj¹ na to, ¿e bez ¿adnych konsultacji spo³ecznych i bez ¿adnych zapowiedzi odbêdzie siê za zamkniêtymi drzwiami wprowadzanie zmian ustawy o przesuniêciu, a¿ do roku 2017 wycofania pasz z GMO. A co¿ to wogóle kogo obchodzi prawda ? Przecie¿ liczy siê tylko i wy³¹cznie dobrze u³o¿ony œwiatek (czytaj : bezrefleksyjny b³ogi sen, mydlana opera).
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2012, 01:56:40 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 27, 2012, 10:39:52 » |
|
Gdy uzylam nazwy Aryanie (jako istoty gwiezdne) nie mialam na mysli jakichs ufokow, czy masonow etc. Uzylam tej nazwy celowo, aby odwrocic zbieznosc (naginana przez filozofow) od nasistowskich wynaturzen, bo z tym sie kojarzy chyba kazdemu. Propaganda dziala jak widac.
nagumulululi odpowiadam :
Gwiazd nie szukaj na niebie, lecz w systemie kodowania. Jezykiem informatykow (komputerow) jest jezyk angielski. Glownie chodzi o HTML i cody uzywane w necie dla wspolnego porozumienia.
Gwiazda to po angielsku STAR. Gdy rozdzielisz ST. od AR otrzymasz "Swietego Ara" i ja tak nazywam Aryan, aby wiadomo bylo, ze chodzi o swiat programowania.
P.S. Zasnanawialam sie nawet dzis rano, ze tak malo o tym na forum, Lucyfer zajmuje sie arytmetyka na rozne sposoby, ale nie wiem, czy informatyke tez lubi. Bo jest takie fajne okreslenia "magiczne liczby" w systemie hex (16), no ale moze na innym watku dalej o tym.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 27, 2012, 12:49:53 » |
|
Gdy uzylam nazwy Aryanie (jako istoty gwiezdne) nie mialam na mysli jakichs ufokow, czy masonow etc. Uzylam tej nazwy celowo, aby odwrocic zbieznosc (naginana przez filozofow) od nasistowskich wynaturzen, bo z tym sie kojarzy chyba kazdemu. Propaganda dziala jak widac.
nagumulululi odpowiadam :
Gwiazd nie szukaj na niebie, lecz w systemie kodowania. Jezykiem informatykow (komputerow) jest jezyk angielski. Glownie chodzi o HTML i cody uzywane w necie dla wspolnego porozumienia.
Gwiazda to po angielsku STAR. Gdy rozdzielisz ST. od AR otrzymasz "Swietego Ara" i ja tak nazywam Aryan, aby wiadomo bylo, ze chodzi o swiat programowania.
P.S. Zasnanawialam sie nawet dzis rano, ze tak malo o tym na forum, Lucyfer zajmuje sie arytmetyka na rozne sposoby, ale nie wiem, czy informatyke tez lubi. Bo jest takie fajne okreslenia "magiczne liczby" w systemie hex (16), no ale moze na innym watku dalej o tym.
Widzê ¿e nie masz do mnie zaufania jako informatyka, haha. Informuje ¿e z wykszta³cenia jestem doktorem informatyki,  )) i na programowaniu siê znam. Programowanie - nawet sieciowe, w odniesieniu do zasad funkcjonowania ludzkiego mózgu, ma siê jak kompilikacja zasad gry w kó³ko i krzy¿yk do z³ozonosci algorytmów przewidywania pogody. Ty jak mniemam informatyke wyobra¿asz sobie jak wspó³czesna magie?  )).
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2012, 12:50:58 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 27, 2012, 13:11:53 » |
|
nagumulululi kiedys pisales, ze masz ukonczony fakultet fizyki i matematyki wyzszej, potem cos wspominales o jakichs wiadomosciach, ktore Kiara rzekomo od Ciebie spisala - chyba nie mialo to z informatyka wiele do czynienia. Dzis odkrywasz kolejne karty jako doktor informatyki. Gratuluje tak rozleglych zainteresowan, powiem szczerze, ze bardziej oczekiwalabym tego po Lucyferze, no ale uczymy sie cale zycie;)
Informatyke wyobrazam sobie tak jak mnie uczono. Najwazniejsze, ze na moim poziomie potrafie poradzic sobie z pisaniem prostych, ale dzialajacych programow. Obsluga neta jako standard, baza danych, HTML i php... acha o pogodzie wlasnie tam dosc duzo jest, i chyba na zasadzie kolka i krzyzyka;)
Obecnie sprawdzam kody, bo niestety masa tam bledow, ktore potem gniezdza sie w DIN i ISO.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 27, 2012, 13:35:35 » |
|
nagumulululi kiedys pisales, ze masz ukonczony fakultet fizyki i matematyki wyzszej, potem cos wspominales o jakichs wiadomosciach, ktore Kiara rzekomo od Ciebie spisala - chyba nie mialo to z informatyka wiele do czynienia. Dzis odkrywasz kolejne karty jako doktor informatyki. Gratuluje tak rozleglych zainteresowan, powiem szczerze, ze bardziej oczekiwalabym tego po Lucyferze, no ale uczymy sie cale zycie;)
Informatyke wyobrazam sobie tak jak mnie uczono. Najwazniejsze, ze na moim poziomie potrafie poradzic sobie z pisaniem prostych, ale dzialajacych programow. Obsluga neta jako standard, baza danych, HTML i php... acha o pogodzie wlasnie tam dosc duzo jest, i chyba na zasadzie kolka i krzyzyka;)
Obecnie sprawdzam kody, bo niestety masa tam bledow, ktore potem gniezdza sie w DIN i ISO.
Ka¿dy cz³owiek z wykszta³cenie technicznym studiuje matametyke oraz fizykê wy¿sz¹. To by³o w odpowiedzi eastowi, który zak³ada³ i¿ o fizyce wspó³czesnej wiem niewiele. A poni¿ej to co napisa³em, a nie to co zapamiêta³aœ, jak¿e umus³ ludzki lubi p³ataÌ figle, ale mi³o ¿e w ogóle pamietasz. "No có¿, moja wiedza metematyczna skoùczy³a siê na poziomie uniwersyteckim jednej z renomowanych uczelni technicznych szczyc¹cych siê bardzo wysokim poziomem wyk³adania matematyki i nigdy nie s¹dzi³em i¿ ktoœ uzna ¿e moja wiedza w tym zakresie jest podstawowa. Sam fakt ¿e matematykê wy¿sz¹ z regu³y rozwijaj¹ "psychopaci" i œwiry matematyczne nie stanowio tym i¿ w³aœnie jest dziedzin¹ przestêpcz¹. Gdyby by³a w istocie, nigdy nie znalaz³aby siê w jakimkolwiek obiegu zgodnoœci z nurtem cywilizacji. Moje analizy na tym polu doprowadzi³y mnie do wniosku ze nie znalaz³ siê jeszze ¿aden taki, bo gdy nieliczni próbowali rozwijaÌ pewne teorie z dziedziny granicznej matematyki, czêsto koùczyli w wariatkowi i nigdy ju¿ siê nie podnieœli aby spojrzeÌ na to wszystko jeszcze raz. "
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 27, 2012, 18:20:54 » |
|
nagumulululi, a moÂże miaÂłeÂś "murzyna" na egzaminach... :]
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 27, 2012, 21:53:48 » |
|
SF = bialy Murzyn:)
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 28, 2012, 07:32:52 » |
|
nagumulululi, a moÂże miaÂłeÂś "murzyna" na egzaminach... :]
prorok jakis? skad wiedziales ze jestem murzynem? W koncu spotkalem prawdziwego jasnowidza, a raczej czarnowidza.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 28, 2012, 09:46:28 » |
|
ZnalazÂłam dzisiaj ciekawe rozwaÂżania o Ariach w naszych dyskusjach warto wzi¹Ì pod uwagĂŞ rĂłwnieÂż cudze. Kiara  " Offline Viraj SÂŁOWIANIE - ARIOWIE, SCYTOWIE, HELLENOWIE?« dnia: 11 Marzec 2011, 00:52:19 » InteresujÂą mnie zwiÂązki SÂłowian z ró¿nymi staroÂżytnymi ludami, a szczegĂłlnie pochodzenie takich indoeuropejskich ludĂłw jak Ariowie, Scytowie i Hellenowie. Mamy wiele podstaw by przypuszczaĂŚ, Âże te IE ludy, migrujÂące w epoce brÂązu do Azji Centralnej, Indii oraz na BaÂłkany pochodziÂły z Europy Centralnej i Wschodniej i pod wzglĂŞdem genetycznym i jĂŞzykowym byÂły bardzo podobne do PrasÂłowian. Analogiczne zagadnienia juÂż czĂŞÂściowo omawialiÂśmy w wÂątku „Czy PrasÂłowianie to Praindoeuropejczycy?” DoszliÂśmy tam do wspĂłlnego wniosku, Âże wszystkie dane wskazujÂą na to, Âże markera R1b-M269, ktĂłry naleÂży ³¹czyĂŚ z ludami stanowiÂącymi substrat dla ewolucji póŸniejszych etnosĂłw italoceltogermaĂąskich, najprawdopodobniej nie byÂło w epoce brÂązu ani w Europie Centralnej i Wschodniej, ani na stepie, ani w Azji Centralnej i dlatego ludĂłw, dla ktĂłrych ten marker jest charakterystyczny, nie bĂŞdziemy braĂŚ pod uwagĂŞ szukajÂąc przodkĂłw AriĂłw, ScytĂłw i PrahellenĂłw. Dla uÂściÂślenia dodam, Âże przez AriĂłw rozumiem tutaj wspĂłlnych przodkĂłw genetycznych i jĂŞzykowych ludĂłw indoaryjskich, iraĂąskich i sÂłowiaĂąskich (nie ma w tej chwili juÂż wÂątpliwoÂści, Âże mamy wspĂłlnych przodkĂłw), przez PrahellenĂłw ludy IE, ktĂłre migrujÂąc z Europy Centralnej i Wschodniej wpÂłynĂŞÂły na uksztaÂłtowanie siĂŞ etnosu greckiego i macedoĂąskiego, a przez ScytĂłw historyczne plemiona zamieszkujÂące stepy czarnomorskie i obszary lasostepu opisane przez Herodota. MĂłwiÂąc krĂłtko, poczÂątkĂłw historii SÂłowian, ScytĂłw, AriĂłw i HellenĂłw naleÂży ³¹czyĂŚ z ludami zamieszkujÂącymi EuropĂŞ CentralnÂą i WschodniÂą, najprawdopodobniej obszar miĂŞdzy BaÂłtykiem i Morzem Czarnym, czyli Odro-WiÂśle i Dniepr, o dominujÂących markerach genetycznych ³¹czonych z haplogrupÂą R1a-M17 i tym chciaÂłbym siĂŞ tutaj zaj¹Ì. Zostawimy w tym wÂątku na boku ciekawe ale trudne zagadnienie jĂŞzyka PIE i ojczyzny PIE. Wcale nie jest pewne, ze istniaÂł rzeczywisty, tzn. uÂżywany przez jakieÂś plemiona, jĂŞzyk PIE w formie obecnie zrekonstruowanej. James Clackson w swojej ksi¹¿ce“Indo-European Linguistics: An Introduction (Cambridge Textbooks in Linguistics)” 2007 na str. 16 pisze: Cytuj Firstly, it is useful to distinguish between the hypothetical, reconstructed ‘language’ which is the result of the operation of the comparative method on the IE languages, what we shall call ‘reconstructed PIE’, and the unattested spoken language from which we presume all the IE languages derived, which we shall refer to as ‘the spoken IE parent language’. Reconstructed PIE may have some features in common with the spoken IE parent language, but it is not the same as it, and is not a real language . Reconstructed PIE is a construct which does not have an existence at a particular time and place(other than in books such as this one) and is unlike a real language in that it contains data which may belong to different stages of its linguistic history. OsobiÂście uwaÂżam, Âże b³êdnie zrekonstruowany w XIX w. jĂŞzyk PIE nigdy nie istniaÂł. Nigdy nie istniaÂła wspĂłlnota PIE, ktĂłra rozpadÂła siĂŞ na jĂŞzyki celtyckie, germaĂąskie, sÂłowiaĂąskie, indoaryjskie itp., poniewaÂż ludy celtyckie i germaĂąskie nale¿¹ do zupeÂłnie innej genetycznie populacji charakteryzujÂącej siĂŞ dominujÂącÂą haplogrupÂą R1b-M269, podczas gdy ludy sÂłowiaĂąskie, indoaryjskie i scytyjskie ³¹czy wspĂłlna, dominujÂąca haplogrupa R1a-M17, co tÂłumaczy ich wspĂłlne pochodzenie i podobieĂąstwa jĂŞzykowe. ZakÂładamy oczywiÂście, Âże patriarchalne plemiona IE miaÂły wspĂłlnego przodka w linii mĂŞskiej i byÂły raczej homogeniczne w zakresie polimorfizmu Y-STR, przynajmniej w poczÂątkowym okresie swojej etnogenezy. Etnogeneza ludĂłw celtyckich i germaĂąskich to bardzo ciekawe zagadnienie, ktĂłrym warto zaj¹Ì siĂŞ w inny wÂątku. Ciekawa jest teÂż etnogeneza BaÂłtĂłw, ale jest to rĂłwnieÂż temat na inny wÂątek. Podobnie, jak prof. MaĂączak i wielu innych jĂŞzykoznawcĂłw, jestem przeciwnikiem teorii wspĂłlnoty baÂłtosÂłowiaĂąskiej i najnowsze dane z dziedziny genetyki wydajÂą siĂŞ to potwierdzaĂŚ wskazujÂąc na odrĂŞbnoœÌ populacji i ró¿nÂą historiĂŞ BaÂłtĂłw i SÂłowian. Ich obecne podobieĂąstwa genetyczne i jĂŞzykowe sÂą rezultatem raczej dÂługotrwaÂłych i bliskich kontaktĂłw, czyli konwergencji, niÂż wspĂłlnych poczÂątkĂłw. ChciaÂłbym abyÂśmy w tym wÂątku zebrali dane z genetyki, antropologii, jĂŞzykoznawstwa i archeologii, wskazujÂące na wspĂłlne pochodzeniem PrasÂłowian, AriĂłw, ScytĂłw i PrahellenĂłw oraz wyjaÂśnili historiĂŞ ich migracji i wpÂływ na ksztaÂłtowanie siĂŞ innych kultur. SzczegĂłlnie genetyka i najnowsze badania i publikacje dotyczÂące struktury genetycznej ró¿nych populacji, zarĂłwno od strony Y-STR jak i autosomalnej, dostarczajÂą wielu nowych danych nad ktĂłrymi warto siĂŞ zastanowiĂŚ........ " http://histmag.org/forum/index.php?topic=10317.0
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 09:47:50 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 28, 2012, 09:53:32 » |
|
Korona Polnocy (Corona Borealis) - jest jedna z 48 antycznych gwiazd niebosklonu na polnoc od rownika. Jej przeciwienstwem jest Corona Australis (Poludniowa). Wspominal juz o tym Klaudiusz Ptolomeusz. Starozytni Grecy widzieli w niej diadem (korone) Ariadny. O Ariadnie pisalam na watku o Basniach i legendach, dla przypomnienia podam tylko, ze corka krola Minosa z Krety. Zakochala sie w Tezeuszu i nie chciala, aby zostal zlozony w ofierze Minotaurowi, wiec podarowala mu czerwony klebek nici, aby mogl znalezsc droge wyjsciowa z labiryntu i ocalic zycie. Ariadna (Ariana) byla obiecana Dionizosowi, bogowi olimpijskiemu (pijakowi:), i pomimo zareczyn (czy juz stanu malzenskiego) poczula gleboki przyplyw uczuc do Tezeusza. Romans konczy sie tym, ze Dioniozos zabral zone na Olimp i splodzili cala mase dzieci (niebianskich) //ciekawe mity, ale tu chce ciagnac dalej o dziewczynach//. W mitologii zas celtyckiej gwiazda ta zwana jest Caer Arianrohd. //Wiki blednie tlumaczy jako "kolo", poprawnie jest "czerwony"// Arianrohd pochodzi z Arfonu - skala -Trega'r Anthrag na przeciw Dinas Dinlleu, w kantonie (carfon) wallijskim. Arianrohd zyla na dworze krolewskim wuja Math z Gwynedd. Krol mial w zwyczaju otaczac sie dziewicami. I razu pewnego, gdy obiecana mu dziewica, ktora juz nota bene nie byla za sprawa bratanka krola, Goewin, prosila o zastapienie jej przez Arianrohd. Krol zapytal - jestes dziwica, podejdz blizej i nagnij sie to sprawdze to moja zaczarowana rozdzka??? Jestem odpowiedziala, ale w tym samym momencie powila syna i corke. I cala historia toczy sie dalej ukrywanie dzieci, legendy gniewu, milosci etc.
Mnie chodzi o ukazanie wladzy krola, ktory jako niebianski wladca zapladnia dziewice. Kiedys panowal obrzydliwy rytual (prawo pierwonocy) w feudalnych zwyczajach. Przekazywanie genow.
Niebianscy jak widac nie musza klinik polozniczych budowac, za pomoca czarodziejskiej rozdzki (impulsy falowe) dokonuja badan, i przedluzania dynastii. Uprowadzenia i badania na zywych obiektach moga byc pokrewne tematowi.
Arianrohd zwana jest rowniez Argenta Rota, i uznawana za matke Boga Slonca.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 28, 2012, 11:09:57 » |
|
Wiesz bardzo mnie zainspirowaÂł ten "Diadem Ariadny"... wiem coÂś o nim, ale to póŸniej. Teraz ciekawostka co to jest " Gwiezdna Korona Pó³nocy"? Korona Pó³nocy.Korona Pó³nocna Skocz do: nawigacji, szukaj Korona Pó³nocna Korona Pó³nocna Nazwa ÂłaciĂąska Corona Borealis DopeÂłniacz ÂłaciĂąski Coronae Borealis SkrĂłt nazwy ÂłaciĂąskiej CrB Dane obserwacyjne (J2000) Rektascensja 16 h Deklinacja 30° Charakterystyka Powierzchnia 179 stopni kw. Liczba gwiazd o obserwowanej wielkoÂści gwiazdowej < 3 1 NajjaÂśniejsza gwiazda (α CrB) Aphecca lub Gemma (2,2m) Gwiazdozbiory sÂąsiadujÂące Herkules Wolarz GÂłowa WĂŞÂża Widoczny na szerokoÂściach geograficznych pomiĂŞdzy 60° S a 90° N. Korona Pó³nocna (Âłac. Corona Borealis, dop. Coronae Borealis, skrĂłt CrB) – niewielki lecz wyrazisty gwiazdozbiĂłr nieba pó³nocnego, le¿¹cy miĂŞdzy Wolarzem i Herkulesem. Jego gwiazdy ukÂładajÂą siĂŞ w Âłuk przypominajÂący diadem, bÂądÂź koronĂŞ. Jednym z ciekawszych obiektĂłw tego gwiazdozbioru jest nieregularna gwiazda zmienna R CrB. Co ciekawe, kiedy wybucha, jej jasnoœÌ maleje. Jego najjaÂśniejszÂą gwiazdÂą jest Gemma. GwiazdozbiĂłr jest jednym z 48 wyznaczonych przez Ptolemeusza. Podobnym gwiazdozbiorem na poÂłudniowej pó³kuli nieba jest Korona PoÂłudniowa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Korona_P%C3%B3%C5%82nocnaA to najjaÂśniejsza Gwiazda diademu. Gemma (gwiazda)Gemma (gwiazda) Skocz do: nawigacji, szukaj Gemma A/B α Coronae Borealis1,2 Dane obserwacyjne (J2000) GwiazdozbiĂłr Korona Pó³nocna Rektascensja 15h 34m 41,27s Deklinacja +26° 42' 52,9" OdlegÂłoœÌ 75 ly (23 pc) Charakterystyka fizyczna Rodzaj gwiazdy gw. ciÂągu g³ównego Typ widmowy A0V+G5V JasnoœÌ obserwowana +2,22m JasnoœÌ absolutna +0,18/+5,0 m Alternatywne oznaczenia Gemma, Alphekka, Alphecca, Gnosia, Ashtaroth, The Jewel, Gnosia Stella Coronae, 5 CrB, HR 5793, BD +27°2512, HD 139006, GCTP 3519.00, SAO 83893, FK5 578, HIP 76267 Gemma (Gnosia, Alphecca, α Coronae Borealis) – najjaÂśniejsza gwiazda konstelacji Korony Pó³nocnej, odlegÂła od UkÂładu SÂłonecznego o okoÂło 75-80 lat Âświetlnych. NaleÂży do tzw. Gromady Wielkiej NiedÂźwiedzicy - luÂźnej gromady otwartej zawierajÂącej m.in. Syriusza oraz piĂŞĂŚ jasnych gwiazd Wielkiej NiedÂźwiedzicy. WÂłaÂściwoÂści fizyczne Gemma jest gwiazdÂą zmiennÂą zaĂŚmieniowÂą, podobnÂą do Algola (β Persei). W ukÂładzie Gemmy wystĂŞpujÂą dwa skÂładniki - jest to zatem gwiazda podwĂłjna. Jej jasnoœÌ waha siĂŞ od +2,16 do +2,30 magnitudo w okresie rĂłwnym 17,36 doby. Alfa Coronae Borealis A to gwiazda trzykrotnie masywniejsza, 2,7-krotnie wiĂŞksza i szeœÌdziesiĂŞciokrotnie jaÂśniejsza od SÂłoĂąca. Temperatura jej powierzchni to 9750 K. Rotuje z prĂŞdkoÂściÂą ok. 133 km/s. Alfa Coronae Borealis B to gwiazda o masie 0,9 masy SÂłoĂąca, o takich samych rozmiarach jak ono. JasnoœÌ tego skÂładnika to 70% jasnoÂści naszej Dziennej Gwiazdy. Temperatura jej powierzchni to 5400 K. Zobacz teÂż lista gwiazd w gwiazdozbiorze Korony Pó³nocnej lista najjaÂśniejszych gwiazd w poszczegĂłlnych gwiazdozbiorach, najjaÂśniejsze gwiazdy, gwiazda zmienna http://pl.wikipedia.org/wiki/Gemma_%28gwiazda%29Jednak najbardziej ciekawy jest ten fragment; Gemma (Gnosia, Alphecca, α Coronae Borealis) – najjaÂśniejsza gwiazda konstelacji Korony Pó³nocnej, odlegÂła od UkÂładu SÂłonecznego o okoÂło 75-80 lat Âświetlnych. NaleÂży do tzw. Gromady Wielkiej NiedÂźwiedzicy - luÂźnej gromady otwartej zawierajÂącej m.in. Syriusza oraz piĂŞĂŚ jasnych gwiazd Wielkiej NiedÂźwiedzicy.Ze wzglĂŞdu na lokalizacjĂŞ Wielkiej NiedÂźwiedzicy dokÂładnie nad GĂłrÂą ÂŚlĂŞÂża w Polsce. RozwaÂżajÂąc dalej chodzi o Syriusza i 5 jasnych Gwiazd Niedzwiedzcy czyli symbole pentagramu inaczej 5 elementĂłw z ktĂłrych skÂłada siĂŞ Âżycie w Âświatach fizycznych. Mit Ariadny jest niezwykle piĂŞkny ale symboliczny, bowiem to droga wyjÂścia z ciemnego labiryntu mĂŞskiego aspektu , uwiĂŞzionego prymitywnymi zwierzĂŞcymi nawykami emocjonalnymi opartymi na seksie. Czerwona niĂŚ Ariadny to kierunek w gorĂŞ z pierwszej czerwonej czakry Âżycia do stanu oÂświecenia. DÂługa droga z wieloma przygodami. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:24:41 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 28, 2012, 11:23:28 » |
|
Ja tez jestem Tiara  Ale mysle, ze wiesz juz od dawna:)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 28, 2012, 11:33:37 » |
|
Ja tez jestem Tiara  Ale mysle, ze wiesz juz od dawna:) Mnie tam absolutnie nie przeszkadza kto siĂŞ jak tytuÂłuje.  Jak jesteÂś Tiara , to miÂło CiĂŞ poznaĂŚ pod nowym nickiem.  Albo mamy jeszcze jednÂą TyarĂŞ albo ty Ty ... TYARA - ElÂżbieta GasA poniewaÂż zastĂŞpujesz i, y-kiem moÂżesz byĂŚ to Ty, co mi wcale nie przeszkadza, biorÂąc rĂłwnieÂż pod uwagĂŞ iÂż zdjĂŞcie w nicku nie jest Twoje. http://objawieniapl.blog.onet.pl/Ja byÂłam i jestem niezmiennie Kiara.  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:45:09 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 28, 2012, 11:50:02 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:52:37 wysłane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 28, 2012, 12:03:03 » |
|
Spróbuj dojœÌ do takiego wygl¹du sama i wracajmy do tematu dyskusji. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 28, 2012, 12:06:48 » |
|
Nie jest perfekcyjny, ale jakos leci. Pracuje dla mediow, placa mi za to, a tam trzeba trzymac pewien standard. //Nie jestem p. Ela Gas - nie mam tak gestych wlosow//
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 28, 2012, 12:13:21 » |
|
Nie jest perfekcyjny, ale jakos leci. Pracuje dla mediow, placa mi za to, a tam trzeba trzymac pewien standard. //Nie jestem p. Ela Gas - nie mam tak gestych wlosow//
Ju¿ tyle swoich zawodów tu poda³aœ i¿ jeden mniej , jeden wiêcej do tej kolekcji to nic nie zmieni. ¯yczê Ci osi¹gniêcia gêstych w³osów, je¿eli sprawi Ci to przyjemnoœÌ. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 12:13:59 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 28, 2012, 12:59:23 » |
|
Ale nie podawalam, ze jestem strazakiem, czy astronauta. Mam wyksztalcenie wyzsze, w dziedzinie nauk ekonomiczno-politycznych. //Na studiach aktywnie udzielalam sie w roznych organizacjach, potem juz w pracy zawodowej - jako wolontariusz PCK// Drugi fakultet, o ktorym nie pisalam, bo nie musze. Jestem linguista, znam pare narzeczy, co laczy sie rowniez z wyksztalceniem. Prowadze wlasna dzialalnosc uslugowo-consultacyjna. I tyle. Uprawiam sport, jako hobby. A moze chcesz abym napisala dla kogo pracuje?  Zainteresowan nigdy za wiele! Wiedza zawsze moze sie przydac. //A tak na marginesie, to zyciowe doswiadczenie pokazalo mi twarda prawde nie wazne jest w robieniu kariery ile masz papierow, ale jak sie prezentujesz//. Sorry, za dygresje, ale nie lubie niedomowien. Mnie nie obchodzi z czego zyjesz, mysle, ze to sprawa prywatna kazdego uzytkownika.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 28, 2012, 13:09:39 » |
|
Ale nie podawalam, ze jestem strazakiem, czy astronauta. Mam wyksztalcenie wyzsze, w dziedzinie nauk ekonomiczno-politycznych. //Na studiach aktywnie udzielalam sie w roznych organizacjach, potem juz w pracy zawodowej - jako wolontariusz PCK// Drugi fakultet, o ktorym nie pisalam, bo nie musze. Jestem linguista, znam pare narzeczy, co laczy sie rowniez z wyksztalceniem. Prowadze wlasna dzialalnosc uslugowo-consultacyjna. I tyle. Uprawiam sport, jako hobby. A moze chcesz abym napisala dla kogo pracuje?  Zainteresowan nigdy za wiele! Wiedza zawsze moze sie przydac. //A tak na marginesie, to zyciowe doswiadczenie pokazalo mi twarda prawde nie wazne jest w robieniu kariery ile masz papierow, ale jak sie prezentujesz//. Sorry, za dygresje, ale nie lubie niedomowien. Mnie nie obchodzi z czego zyjesz, mysle, ze to sprawa prywatna kazdego uzytkownika. JeÂżeli masz chcesz pisaĂŚ dla kogo pracujesz to pisz, jak twierdzisz wiedzy nigdy zbyt wiele. Ja mam inna dewizĂŞ Âżyciowa na realizacjĂŞ mojej drogi, jest niÂą nie najwaÂżniejszy jest wyglÂąd zewnĂŞtrzny ( nie mĂłwimy o zaniedbaniach i brudach) , najwaÂżniejsze dla mnie jest moje wnĂŞtrze i depozyt mÂądroÂści , ktĂłry potrafiĂŞ stosowaĂŚ w moim Âżyciu. Mnie Âżycie nauczyÂło iÂż opieranie siĂŞ na wyglÂądzie zewnĂŞtrzny  to puÂłapka dla naiwnych i to wielka puÂłapka, czas pokazuje jej mit na mecie....  Do kaÂżdej "roli" potrzebny jest odpowiedni kostium.....  Po zakoĂączeniu spektaklu kaÂżdy obejrzy oryginaÂł.  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 13:10:22 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 28, 2012, 13:14:27 » |
|
Czyli z gory zakladasz, ze oryginal musi wygladac ?Utworzylas sobie pewne stereotypy, i nie dopuszczasz mysli, ze ktos kogo nazywa sie czlowiekiem sukcesu na tej MECIE wlasnie moze laczyc w sobie szlachetne cechy duszy i ciala. To bledne myslenie. //O tym wlasnie jest ten watek, bo uzytkownik chcialby sie w koncu dowiedziec, jak oni wygladali, czy wygladaja//.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 28, 2012, 13:25:28 » |
|
Nie traktujê wygl¹du zewnêtrznego ludzi ( piêkny , czy mniej piêkny) jako warunek jego sukcesu , dla mnie to nie ma znaczenia. Liczy siê wnêtrze, ale wiem i¿ wygl¹d zewnêtrzny ka¿dego Cz³owieka naturalny poza materi¹ III wymiarowa jest bardzo piêkny. Kostium III wymiarowy to tylko kostium niezbêdny mu do jak najlepszego zrealizowania planu przedurodzeniowego, zwyczajnie zagrania w nim wybranej wczeœniej przez siebie roli.. ... jaka rola taki do niej wygl¹d i otworzone predyspozycje wszystkie. Zatrzymanie siê na tym elemencie jako niezbêdnym warunku jakiegoœ sukcesu jest tylko wiara w majaki. Miar¹ sukcesu Cz³owieka jest jego m¹droœÌ , moc i mi³oœÌ. Nie zrozumiesz mojej mowy bo operujesz innymi wartoœciami. Oni wygl¹daj¹..... to kto Twoim zdaniem? Bo ARIOWIE to ju¿ wiemy œniadzi ( co jest zaliczane do rasy bia³ej) ciemnow³osi niebieskoocy , czasami rudzi , zielonoocy i te¿ œniadzi. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 15:11:46 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|