Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 20, 2025, 06:56:36

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 127812 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 28, 2012, 13:34:34 »

CzÂłowieka naturalny poza materiÂą III wymiarowa jest bardzo piĂŞkny
czyli sniady wg Ciebie.
A moge spytac ile procent  Afro zawiera?UÂśmiech (sniadosc).
Kiara
Gość
« Odpowiedz #76 : Czerwiec 28, 2012, 13:42:10 »

CzÂłowieka naturalny poza materiÂą III wymiarowa jest bardzo piĂŞkny
czyli sniady wg Ciebie.
A moge spytac ile procent  Afro zawiera?UÂśmiech (sniadosc).

Nie jestem specjalistkÂą od takich weryfikacji , poszukaj sobie w medycznych info. MoÂże sÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 13:42:33 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #77 : Czerwiec 28, 2012, 13:44:52 »

Narazie studiuje to co Lucyfer mi zadal na watku LO SHU, tam tez jest o  Afro:)
Ale, ze Templariusze chyba jednak z  Afro niewiele mieli wspolnego, wiec pozostane przy swoich teoriach. Cool
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 28, 2012, 15:15:41 »

Cytat: Fair Lady
Narazie studiuje to co Lucyfer mi zadal na watku LO SHU, tam tez jest o   Afro:)
Ale, ze Templariusze chyba jednak z   Afro niewiele mieli wspolnego, wiec pozostane przy swoich teoriach.  Cool

Lalibela
Legenda g³osi, ¿e Lalibela urodzi³ siê jako brat króla. Pewnego razu, gdy by³ jeszcze m³ody, obsiad³ go rój pszczó³ co matka uzna³a za znak, ¿e to on powinien byÌ imperatorem. Jak ³atwo siê domyœliÌ panuj¹cy w³adca nie by³ tym zachwycony i rozkaza³ pretendenta otruÌ. Trucizna zadzia³a³a w niespodziewany sposób - Lalibela przez trzy dni spa³. Podczas snu zosta³ przeniesiony przez anio³y do nieba, gdzie zobaczy³ miasto œwi¹tyù wykutych w ska³ach. Jego kopiê mia³ zbudowaÌ na ziemi.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,1110,133468491,134413951.html
<a href="http://www.youtube.com/v/nXZA6-Wadek?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/nXZA6-Wadek?version=3&amp;</a>

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 28, 2012, 15:51:15 »

A to tez wyrzezbily pszczoly:)

A moze cos w tym jest?

<a href="http://youtube.com/v/QDku8Q96fk8" target="_blank">http://youtube.com/v/QDku8Q96fk8</a>

Albo Roksolana!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Roksolana

east
Gość
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 28, 2012, 16:14:21 »

ChciaÂłbym abyÂśmy w tym wÂątku zebrali dane z genetyki, antropologii, jĂŞzykoznawstwa i archeologii, wskazujÂące na wspĂłlne pochodzeniem PrasÂłowian, AriĂłw, ScytĂłw i PrahellenĂłw oraz wyjaÂśnili historiĂŞ ich migracji i wpÂływ na ksztaÂłtowanie siĂŞ innych kultur.

JakimÂś ÂźrĂłdÂłem wiedzy n/t wspĂłlnego pochodzenia sÂą legendy. JednÂą z takich legend jest ta o Vinecie  -zaginionym mieÂście w ktĂłrym wiele kultur, w tym Grecka , SÂłowiaĂąska i GermaĂąska zbudowaÂły potĂŞgĂŞ na BaÂłtyku
WÂątek o tym szerzej tutaj  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8268.0

Chodzi o to, Âże takie Âślady istniejÂą wiĂŞc nie naleÂży ich lekcewaÂżyĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 16:14:33 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 28, 2012, 16:40:21 »

Lalibela
Legenda g³osi, ¿e Lalibela urodzi³ siê jako brat króla...... a mo¿e jako siostra króla i dlatego owe pszczo³y oznaczy³y ja symbolicznie jako królowa? Dla pszczó³ nie jest wa¿ny on- truteù , a ona , królowa.
Ale jak wiĂŞkszoœÌ informacji  i ta zostaÂła przekrĂŞcona, po za tym La - jest odnoÂśnikiem rodzaju ÂżeĂąskiego nie mĂŞskiego, jak rĂłwnieÂż bella - piĂŞkna.
La- bella znaczy ta piĂŞkna.

O powstaniu blondynĂłw napisaÂłam w skrĂłcie, w wiĂŞkszoÂści wypadkĂłw sÂą to genetyczne doÂświadczenia tworzone dawno temu z ktĂłrymi CzÂłowiek nie powinien siĂŞ mieszaĂŚ ( a zrobiÂł to i pomieszaÂł Ludzkie  DNA z tworzonymi na Ziemi androidami), "cĂłrki ziemi", to nie to samo co Gwiezdne DNA.
CĂłrki Ziemi , byÂły tworzone na ziemi , nie majÂą DNA Gwiazdy Matki.
Ale Âładne "lalki" zawsze przyciÂągaÂły mĂŞÂżczyzn , a juÂż inne niÂż znane do tej pory , byÂły interesujÂące. Faceci Âłatwo dajÂą siĂŞ zwodziĂŚ swoim zmysÂłom , sÂą wzrokowcami gÂłownie , to nic trudnego manipulowaĂŚ nimi za pomocÂą odbiorĂłw wzrokowych. W wiĂŞkszoÂści wypadkĂłw idÂą jak po sznurku.

Lud o nazwie S³owenia to du¿o , du¿o póŸniejsza bajka ni¿ wczeœniej ¿yj¹cy na tych terenach ARIOWIE.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 28, 2012, 16:50:37 »

Lucyfer - nawijasz o tej Etiopii, ale tak na dobra sprawe, to nie wiem, czy wiesz jaki to symbol (jako mezczyzna) reprezentuje wlasnie Menelik.
east - a moze napisz cos o Gottach, bo ciekawam ich pochodzenia;)
Kiara tak natura to urzadzila, ze wolimy otaczac sie pachnacymi kwiatami, choc niektorzy hoduja kaktusy.
Lalki tez zostaly zrobione na czyjs wzor i podobienstwo, nieprawdaz?
Estella dla przykladu MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #83 : Czerwiec 28, 2012, 17:02:05 »

Trudno siĂŞ z TobÂą dyskutuje bo zupeÂłnie nie Âłapiesz sensu moich wypowiedzi. Nie mam nic przeciwko lalkom, sÂą fajne.. ale tylko do zabawy , myÂśleĂŚ nigdy nie potrafiÂły i potrafiÂły nigdy nie bĂŞdÂą. JakieÂś podstawy majÂą kawaÂły o blondynkach, nie sadzisz?

Kobiety sÂą piĂŞkne bywajÂą bardzo mÂądre , kobiety nie mechaniczne  lalki z programami.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 17:03:45 wysłane przez Kiara » Zapisane
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #84 : Czerwiec 28, 2012, 18:01:08 »

Lucyfer - nawijasz o tej Etiopii, ale tak na dobra sprawe, to nie wiem, czy wiesz jaki to symbol (jako mezczyzna) reprezentuje wlasnie Menelik.

Cytat: Kiara
Legenda g³osi, ¿e Lalibela urodzi³ siê jako brat króla...... a mo¿e jako siostra króla i dlatego owe pszczo³y oznaczy³y ja symbolicznie jako królowa? Dla pszczó³ nie jest wa¿ny on- truteù , a ona , królowa.
Ale jak wiĂŞkszoœÌ informacji  i ta zostaÂła przekrĂŞcona, po za tym La - jest odnoÂśnikiem rodzaju ÂżeĂąskiego nie mĂŞskiego, jak rĂłwnieÂż bella - piĂŞkna.
La- bella znaczy ta piĂŞkna.
Diana z Efezu

Czarna Diana MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 18:21:52 wysłane przez Lucyfer » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #85 : Czerwiec 28, 2012, 21:56:39 »

Gdy AR-gumenty koncza sie zaczynaja sie piesci.
A wtedy jest walka.
Kiara od poczatku masz cos negatywnego w sobie...
Atakujesz MNIE, bo walczysz o SIEBIE.

Ssaki jestesmy Lucyfer, wygra ten kto sie podlaczy, albo podessie lepiej.

O tym juz pisalam, ale nikt nie czyta wiedzy.
Tylko czeka na przyjscie "boga" ...

Przyjdzie nie przyjdzie --- Tiara jestem, bylam i bede, tak jaki nosze algorytm w sobie.

edit:

moj filmik o America 3000, ktory (nota bene) na indeksie zakazanych w USA byl, to nie skomentowales.
A wiec jak to jest z ta Tiara? (Diadem Ariany).

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 21:58:20 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #86 : Czerwiec 28, 2012, 23:26:21 »

Nie rozumiem dlaczego moje ar-gumenty odbierasz jako walkĂŞ z TobÂą? SÂą to aÂż nadto wymowne argumenty i tylko argumenty , nie ma w nich walki, jest opowieœÌ, o tym co jest. Nie atakujĂŞ Ciebie  tylko przedstawiam dowody sÂłowne , nie ma tam odnoÂśnikĂłw do Lady....

Diana z Efezu symbolizuje BoginiĂŞ PramatkĂŞ LudzkoÂści przekazano przyszÂłym pokoleniom w postaci karmicielki z wieloma piersiami, bo takie byÂły wĂłwczas motywy myÂślowe ludzi.

Anatolia- Lidia jak najbardziej jest prakrainÂą AriĂłw.

Mnie to nie przeszkadza czy jesteÂś tiarÂą , czy koronÂą i co nosisz w sobie to Twoja sprawa, moÂżesz siĂŞ tytuÂłowaĂŚ nawet AryiadnÂą, mnie to ani grzeje ani ziĂŞbi.

Czy mam w sobie coœ negatywnego? Gdybym nie mia³a by³a bym mega doskona³a, a tak siê nie czujê to zapewne mam nie jedn¹ niedoskona³oœÌ. Nad którymi pracujê analizuj¹c siebie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 06:52:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #87 : Czerwiec 29, 2012, 02:13:31 »

idz dalej ta droga. na najlepszej z mozliwych jestes... to ostatni post ode mnie do ciebie, bo ... tak chcialas.

P.S. Wlaczylam na neta specjalna grupe kontrolerow. Sprawdzisz sie, jestes czysta, a jak nie, to od nowa.
Milosc = ?

Ale mod jest po twojej stronie..., wiec nie mam szans.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #88 : Czerwiec 29, 2012, 07:20:05 »

JesteÂś dorosÂła zrobisz co bĂŞdziesz uwaÂżaÂła za sÂłuszne przez siebie. Nikt nie wymusi na mnie robienia niczego wbrew sobie. MyÂślami moim wÂładam ja sama, na szczĂŞÂście, bowiem w peÂłni korzystam z mojego wolnostojeĂąstwa.
............

Jeszcze o historii  ARIÓW.

"30 czerwca 2008
Takht - I Sulaiman
Wysoko w górach pó³nocnego Iranu le¿a ruliny staro¿ytnego miasta - najœwietszego miasta staroperskiej religii, której trzech kap³anów z³o¿y³o pok³on dzieci¹tku Jezus.

W sercu ruin sasanidzkiego miasta Shiz, nazwanego przez Mongo³ów Saturiq a dzis znanego pod nazwa Takht-I Sulaiman (Tron Salomona) mieœci sie jezioro o œrednicy oko³o 100 metrów. Wody tej sadzawki która rzekomo nie ma dna sa bogate w minera³y.

AÂż do nadejscia islamu to piekna, a zarazem tajemnicze jezioro uwazane bylo za gÂłowny oÂśrodek religijny Iranu.
Niemiecki instytut archeologiczny ktĂłry przeprowadziÂł tam badania dowiĂłdÂł ze istotnie miejsce te bylo centrum zoroastryzmu - staroÂżytnej religii bazujacej na koncepcji wiecznej walki pomiedzy bogiem stworzenia, a duchem zÂła.

Bardzo mo¿liwe ze trzech medrców (albo magów) którzy ponoÌ wyruszyli w Saveh w Iranie, aby z³o¿yc ho³d dzieciatku Jezus w Betlejem, byli zoroastranskimi kap³anami. (nazwa magów okreœlano plemie pierwotnie ¿yjace na pó³nocnym zachodzie Iranu) To w³asnie od magów pochodzi s³owo \"magiczny\", u¿ywane do obrzedów religijnych zoroastryzmu.

Zwiazek pomiedzy Takht-I Sulaiman, a zoroastryzmem jest dla kilku tysiecy dziesiejszych wyznawcĂłw tej religii waÂżnym ogniwem Âłaczacym ich z przeszÂłoscia.
Zoroastranie opuœcili Persjê w VIII wieku uchodz¹c przed przeœladowaniami muzu³manów. Kontakt z wspó³wyznawcami odzyskali dopiero w XV wieku. Dzis znani s¹ g³ownie pod nazwa persów i mieszkaja w Pakistanie oraz Indiach, lecz jak to czesto bywa ich zwolennicy rozrzuceni sa po ca³ym swiecie.

Dzieje Takht-I Sulaiman oraz historia powstania zoroastryzmu splataja sie ze sobÂą, a ich poczÂątki siegaja plemienia AriĂłw, pradawnych zaÂłozycieli Iranu (nazwa oznacza \"ziemie AriĂłw\"). Czcili oni naturalne ÂżywioÂły, zwÂłaszcza ogien i wode, w ktĂłrych upatrywali uosobienie swych bĂłstw toteÂż Takht-I Sulaiman - gdzie wystepujÂą wulkany oraz jeziora zasilane woda z gorÂących zrĂłdeÂł -byÂły dla nich szczegĂłlnie waÂżne.

Oko³o 600 r.p.n.e nale¿¹cy do plemienia Ariów kap³an Zaratusztran (po gerecku brzmi Zoroaster) który uwaza³ sie za proroka, spróbowa³ zreformowaÌ wierzenia religijne swych rodaków, uznajacych wielu bogów.

UstaliÂł zasady wÂłasnej wiary, ktĂłra zyskaÂła miano zoroastryzmu. Nowa religia zwieraÂła zaczatki monoteizmu: naczelnym bogiem byÂł Zaratusztry, Ahura Mazda (Ormuzd), \"Pan Madry\", ktĂły wraz z pomniejszymi bĂłstwami ma w koncu pokonac Angra Mainju (Arymana), \"ZÂłego\". Zaratusztra gÂłosiÂł ze czÂłowiek ma obowiazek wybraĂŚ, po ktĂłrej stronie stoi w walece dobra ze zÂłem, a jego dusza bĂŞdzie potem sÂądzona za ten wybĂłr.
Kilka aspektów starej religii po³¹czona z nowa. Ogieù, zarówno ten p³on¹cy w œwiatyni czy domach uznano za œwiety - jako symbol Ahura Mazdy. Zoroastralianie szczególnie dbali aby nie skalaÌ ¿ywio³ów, co szczególnie widaÌ w obrzêdach zwi¹zanych ze œmiercia.

ZwÂłoki nie grzebano, by nie zanieczysciĂŚ ziemi, a takÂże nie palono by nie skaziĂŚ ognia.. Dlatego budowano z kamienia wielkie okragÂłe budowle tak zwane DAKHMES, czyli wieÂże milczenia. Na ich szczycie ukÂładano nagie ciaÂło zmarÂłych. Wystawione tam ciaÂło obieraÂły do kosci sĂŞpy, a promienie sÂłoĂąca wyciagaÂły dusze do nieba. RytuaÂł ten, do dzis dnia jest praktykowany przez persĂłw.

Kazde miasto miaÂło swĂłj wÂłasny ogien. ByÂły rĂłzne jego kategorie:
- Atur Gusznasp - ogien wojownikĂłw i krĂłlĂłw,
- Atur Burzen-Mihr - ogien rolinkĂłw
- AturFarnbag - ogieĂą kapÂłanĂłw.
Dzis wiemy ze jedyny Atur Gusznasp pÂłonie w Takht-I Sulaiman. "

http://hm-a-salazarka.blog.onet.pl/Takht-I-Sulaiman,2,ID326432248,n

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 08:16:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #89 : Czerwiec 29, 2012, 08:48:54 »

@Kiara
Nie mam nic przeciwko lalkom, sÂą fajne.. ale tylko do zabawy , myÂśleĂŚ nigdy nie potrafiÂły i potrafiÂły nigdy nie bĂŞdÂą. JakieÂś podstawy majÂą kawaÂły o blondynkach, nie sadzisz?
ZauwaÂżmy, Âże sÂą "lalki" ,ktĂłre wydajÂą siĂŞ totalnie gÂłupie i bezmyÂślne, choĂŚ piĂŞkne, a przy tym rozbrajajÂąco szczere. ÂŻyjÂą bez-myÂślnie, ÂżyjÂą w teraz, a Âżycie im daje wszystko , czego potrzebujÂą. Niczego sobie nie projektujÂą ,nie wymyÂślajÂą, nie wyobraÂżajÂą, nie dopowiadajÂą, nie konfabulujÂą i nie mniemajÂą. Tak po prostu ÂżyjÂą i sÂą szczĂŞÂśliwe, a ludzie nazywajÂą je gÂłupimi jakby byÂły jakimÂś gorszym gatunkiem czÂłowieka. Jest zupeÂłnie odwrotnie - to one sÂą prawdziwe, bo nie udajÂą nikogo.
A do tego sÂą "groÂźne" bo ich wglÂądy sÂą trafne.

Poza tym to wszyscy jesteÂśmy po trosze takimi "lalkami". PielĂŞgnujemy te swoje "sznureczki" za ktĂłre pociÂąga nas Âżycie, jakby to byÂły nasze wÂłasne. PeÂłne utoÂżsamienie, ktĂłre jest tylko wyobraÂżeniem, bo nie ma Âżadnego dowodu na to, Âże produkujesz myÂśli, Âże one sÂą Twoje.

MyÂślami moim wÂładam ja sama, na szczĂŞÂście, bowiem w peÂłni korzystam z mojego wolnostojeĂąstwa
Co wiĂŞcej ,powyÂższe przekonanie to przyzwolenie na zdalne sterowanie. Gwarancja, Âże wykonasz wszelkie instrukcje, ktĂłre do Ciebie przyjdÂą bezrefleksyjnie, bezb³êdnie i bezdyskusyjnie. Tylko dlatego , Âże jesteÂś ÂświĂŞcie przekonana iÂż myÂśli (instrukcje) nale¿¹ do Ciebie i Âże to Ty nimi wÂładasz. Wybacz Kiaro , Âże opisuje siĂŞ to na Twoim przykÂładzie - to dotyczy kaÂżdego, takÂże "mnie" -  ale tylko dlatego, Âże po prostu jesteÂś najbardziej czytelna ze wszystkich MrugniĂŞcie

Istnienie ³¹czy wszystkie swoje wypustki na miliardy sposobĂłw. Wszystko podlega harmonicznym przepÂływom pomimo tego, Âże pod³¹czone podeĂą sÂą toÂżsamoÂści ssiÂące energie (nota bene Âświetne wyobraÂżenie bĂłstwa z piersiami - zreszta bardzo "fraktalne") i narzucajÂące filtry na myÂśli. Tylko takie myÂśli siĂŞ przez ten filtr przebijajÂą, jakie wewnĂŞtrzny kontroler "ja" dopuszcza, a poniewaÂż jest utoÂżsamienie z tym  "ja" to i myÂśli wydajÂą siĂŞ wÂłasne. A Istnienie na to odpowiada wiĂŞkszÂą iloÂściÂą zdarzeĂą do przepracowania.
Niekiedy MyÂśliciele nie wydajÂą siĂŞ byĂŚ pasoÂżytami. PojawiajÂą siĂŞ myÂśli o miÂłoÂści, ale jaka za tym idzie energia ? Tylko Twoje "lustro" , Kiaro , lustro w postaci drugiego czÂłowieka moÂże Ci to unaoczniĂŚ. Nie odcinaj siĂŞ od tego obrazu. Odwagi !

zrobisz co bĂŞdziesz uwaÂżaÂła za sÂłuszne przez siebie

Fair Lady przynajmniej w pewnym zakresie rozpoznaje iluzorycznoœÌ "siebie" . Jest wra¿enie, ¿e pozornie nie zwi¹zane z tematem w¹tku wtrêty i wgl¹dy które wrzucasz Fair Lady pochodz¹ spoza to¿samoœci, œwietnie .
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 08:49:18 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #90 : Czerwiec 29, 2012, 09:19:47 »

east poroponujêCi za³o¿enie nowego topiku filozofa nad m¹droœci¹ lalek. Du¿y uœmiech ten jest , ARIOWIE. Bowiem lalki , to lalki .... a Ludzie to Ludzie ró¿nimy siê nie tylko wygl¹dem ale mo¿liwoœciami tworzenia i przezywania w³asnej twórczoœci.Programy zawsze s¹ autentyczne , nie mog¹ byÌ inne, Cz³owiek posiada bogactwo palety doznaù i reakcji na nie.
Nie zmienisz mojego œwiata odczuwania siebie, nie wp³yniesz na moj¹ samoœwiadomoœÌ, je¿eli coœ Cie uwiera w innych Ludziach east poszukaj przyczyny w sobie , w swoim wnêtrzu , bo to Twój nie cudzy problem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 09:31:47 wysłane przez Kiara » Zapisane
Robin
Gość
« Odpowiedz #91 : Czerwiec 29, 2012, 09:59:27 »

@Kiara
Nie mam nic przeciwko lalkom, sÂą fajne.. ale tylko do zabawy , myÂśleĂŚ nigdy nie potrafiÂły i potrafiÂły nigdy nie bĂŞdÂą. JakieÂś podstawy majÂą kawaÂły o blondynkach, nie sadzisz?
ZauwaÂżmy, Âże sÂą "lalki" ,ktĂłre wydajÂą siĂŞ totalnie gÂłupie i bezmyÂślne, choĂŚ piĂŞkne, a przy tym rozbrajajÂąco szczere. ÂŻyjÂą bez-myÂślnie, ÂżyjÂą w teraz, a Âżycie im daje wszystko , czego potrzebujÂą. Niczego sobie nie projektujÂą ,nie wymyÂślajÂą, nie wyobraÂżajÂą, nie dopowiadajÂą, nie konfabulujÂą i nie mniemajÂą. Tak po prostu ÂżyjÂą i sÂą szczĂŞÂśliwe, a ludzie nazywajÂą je gÂłupimi jakby byÂły jakimÂś gorszym gatunkiem czÂłowieka. Jest zupeÂłnie odwrotnie - to one sÂą prawdziwe, bo nie udajÂą nikogo.
A do tego sÂą "groÂźne" bo ich wglÂądy sÂą trafne.

Poza tym to wszyscy jesteÂśmy po trosze takimi "lalkami". PielĂŞgnujemy te swoje "sznureczki" za ktĂłre pociÂąga nas Âżycie, jakby to byÂły nasze wÂłasne. PeÂłne utoÂżsamienie, ktĂłre jest tylko wyobraÂżeniem, bo nie ma Âżadnego dowodu na to, Âże produkujesz myÂśli, Âże one sÂą Twoje.

MyÂślami moim wÂładam ja sama, na szczĂŞÂście, bowiem w peÂłni korzystam z mojego wolnostojeĂąstwa
Co wiĂŞcej ,powyÂższe przekonanie to przyzwolenie na zdalne sterowanie. Gwarancja, Âże wykonasz wszelkie instrukcje, ktĂłre do Ciebie przyjdÂą bezrefleksyjnie, bezb³êdnie i bezdyskusyjnie. Tylko dlatego , Âże jesteÂś ÂświĂŞcie przekonana iÂż myÂśli (instrukcje) nale¿¹ do Ciebie i Âże to Ty nimi wÂładasz. Wybacz Kiaro , Âże opisuje siĂŞ to na Twoim przykÂładzie - to dotyczy kaÂżdego, takÂże "mnie" -  ale tylko dlatego, Âże po prostu jesteÂś najbardziej czytelna ze wszystkich MrugniĂŞcie

Istnienie ³¹czy wszystkie swoje wypustki na miliardy sposobĂłw. Wszystko podlega harmonicznym przepÂływom pomimo tego, Âże pod³¹czone podeĂą sÂą toÂżsamoÂści ssiÂące energie (nota bene Âświetne wyobraÂżenie bĂłstwa z piersiami - zreszta bardzo "fraktalne") i narzucajÂące filtry na myÂśli. Tylko takie myÂśli siĂŞ przez ten filtr przebijajÂą, jakie wewnĂŞtrzny kontroler "ja" dopuszcza, a poniewaÂż jest utoÂżsamienie z tym  "ja" to i myÂśli wydajÂą siĂŞ wÂłasne. A Istnienie na to odpowiada wiĂŞkszÂą iloÂściÂą zdarzeĂą do przepracowania.
Niekiedy MyÂśliciele nie wydajÂą siĂŞ byĂŚ pasoÂżytami. PojawiajÂą siĂŞ myÂśli o miÂłoÂści, ale jaka za tym idzie energia ? Tylko Twoje "lustro" , Kiaro , lustro w postaci drugiego czÂłowieka moÂże Ci to unaoczniĂŚ. Nie odcinaj siĂŞ od tego obrazu. Odwagi !

zrobisz co bĂŞdziesz uwaÂżaÂła za sÂłuszne przez siebie

Fair Lady przynajmniej w pewnym zakresie rozpoznaje iluzorycznoœÌ "siebie" . Jest wra¿enie, ¿e pozornie nie zwi¹zane z tematem w¹tku wtrêty i wgl¹dy które wrzucasz Fair Lady pochodz¹ spoza to¿samoœci, œwietnie .

moim zdaniem za nikiem  Fair Lady ,kryjÂą siĂŞ dwie ró¿ne osoby ,raz pisze ta  ktĂłra moÂżna zrozumieĂŚ,a innym razem ktoÂś kto jest nieÂźle zakrecony DuÂży uÂśmiech
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #92 : Czerwiec 29, 2012, 10:08:03 »

A wiec jak to jest z ta Tiara? (Diadem Ariany)

<a href="http://www.youtube.com/v/nYrib-CiZ5E?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/nYrib-CiZ5E?version=3&amp;</a> <a href="http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=108787156,t=1,mt=video" target="_blank">http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=108787156,t=1,mt=video</a>

Cytat: Kiara
OgieĂą, zarĂłwno ten pÂłonÂący w Âświatyni czy domach uznano za Âświety - jako symbol Ahura Mazdy.

Ahura Mazda

Thriae http://en.wikipedia.org/wiki/Bee_%28mythology%29

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 10:16:59 wysłane przez Lucyfer » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #93 : Czerwiec 29, 2012, 10:48:13 »

Kontrowersje:

"

Alan Bittles et al. 2007
stwierdziÂł istnienie doœÌ znacznych zagĂŞszczeĂą R1a1 (M17, M198), czyli obecnie R1a1a, w dwĂłch pó³nocnych prowincjach Chin: Liaoning (pó³nocnowschodnie Chiny) i Gansu (pó³nocne Chiny), zwÂłaszcza w plemionach Bonan, Dongxiang, Hui (czyt. Huej) i Salar. W niektĂłrych z nich czĂŞstotliwoœÌ R1a1a dochodzi do 32 %.  Etnolodzy wskazujÂą na istniejÂące u wiĂŞkszoÂści z tych plemion przekonanie o ich obcym pochodzeniu, spoza Chin.
 Anatole Klyosov 2009
 w co dopiero opublikowanym Вестник Российской Академии ДНК-генеалогии (WiadomoÂści Rosyjskiej Akademii genealogii Y-DNA) Том 2, № 5 2009 август,  w artykule Древнейшие восточно-азиатские ветви гаплогруппы R1a, (Stare wschodnioazjatyckie ga³êzi haplogrupy R1a) dokonaÂł obliczeĂą i ustaliÂł, Âże

R1a1a  wywodzi siĂŞ z poÂłudniowej Syberii; mutacja M17-M198 powstaÂła tam 20.000 lat temu

bowiem na taki czas wskazujÂą  jej haplotypy STR, ktĂłre Klosov w swojej pracy opublikuje.
 DoszedÂł do wniosku, Âże jedna czêœÌ tej populacji z poÂłudniowej Syberii wyemigrowaÂła przez pó³nocnowschodnie i Âśrodkowe Chiny do poÂłudniowych Indii i Pakistanu; w Indiach stanowi starÂą populacjĂŞ wÂśrĂłd drawidĂłw,  ze wspĂłlnymi przodkami z czasu 7000-12000 lat temu.
 Druga czêœÌ, ktĂłra pozostaÂła “na miejscu” w Syberii, daÂła póŸniej  poczÂątek byĂŚ moÂże niektĂłrym starym tamtejszym kulturom archeologicznym, jak np. taszbuÂłatowskiej (8000-7000 lat) i Afanasjewo (rejon AÂłtaju 4500-4000 lat temu).
 Trzecia zaÂś czêœÌ wyemigrowaÂła na zachĂłd, docierajÂąc okoÂło 12.000 lat temu na BaÂłkany, by po kilku tysiÂącach lat okoÂło 5000-4000 rozejœÌ siĂŞ po Europie, w tym takÂże do pontyjsko-kaspijskich stepĂłw, oraz dalej na wschĂłd, za Ural, tworzÂąc kulturĂŞ Sintaszta i Andronowo, gdzie uformowaÂła sie populacja AriĂłw, ktĂłra w pó³nocnych Indiach daÂła poczÂątek mÂłodszej, indoeuropejskiej czĂŞÂści R1a1a (o czym niÂżej).
 Datowanie haplogrupy R1a1a na czas okoÂło 20.000 lat pociÂągnie za sobÂą wczeÂśniejsze datowanie  powstania takÂże mutacji M173, czyli haplogrupy R1, datowanej przez T. Karafet et al. 2008 na czas 18.500lat temu.
 Klosow jednak dodaje, Âże konieczne sÂą dalsze ustalenia w temacie datowania i migracji hg. R1 i R1a1a oraz  jej rozprzestrzeniania siĂŞ.
 Najnowsza publikacja o starych azjatyckich haplogrupach, w tym R1a1a, zob. Shou et al. 2010   Ocena artykuÂłu w Rodstwo.ru

Klosow, przeprowadzaj¹c rewizjê dotychczasowego datowania haplogrup europejskich i azjatyckich, w tym tak¿e R1a1a, zauwa¿y³, ¿e dokonane przez historyków, jêzykoznawców i archeologów datowanie inwazji pó³wyspu Indyjskiego przez Ariów z pó³nocy i zaistnienie tam indoeuropejskiego jêzyka dopiero na po³owê drugiego tysi¹clecia p.n.e. jest zgodne tylko z poprawnym datowaniem i genealogi¹ hinduskiego haplotypu R1a1a, wyraŸnie identycznego z haplotypem wschodnios³owiaùskim, lecz nieco m³odszego.
 Bowiem spoÂśrĂłd PrasÂłowian wschodnich, ktĂłrych wspĂłlny przodek wywĂŞdrowaÂł okoÂło 2750 lat p.n.e na ukraiĂąsko-rosyjskie stepy, czêœÌ populacji migrowaÂła dalej na wschĂłd, na teren dzisiejszego pó³nocnego Kazachstanu i poÂłudniowego Uralu, tworzÂąc tam rozleg³¹ kulturĂŞ andronowskÂą (z centrum nad Jeziorem Aralskim). Prawdopodobnie w tej populacji powstaÂła waÂżna Âśrodkowo i poÂłudniowoazjatycka oraz bliskowschodnia nutacja L432.2, wykryta w lipcu 2011 r.

Niewielka grupa z tej populacji zbudowaÂła sobie okoÂło 1800 r. p.n.e m.in. miasto/zamek o nazwie Arkaim na poÂłudniowym kraĂącu Uralu. ZostaÂł on jednak porzucony po okoÂło 200 latach. Bowiem po jakiejÂś katastrofie, ktĂłrÂą moÂżna kojarzyĂŚ z wybuchem (okoÂło 1628 lat p.n.e) wulkanu Santorini (zwanym teÂż Thera) na Morzu Egejskim i ktĂłry pochÂłon¹³ cywilizacje minojskÂą, a na szerokiej przestrzeni pó³nocnej pó³kuli na dÂługi czas zak³óciÂł pogodĂŞ (znaczne ciemnoÂści i obniÂżenie temperatury)  ludnoœÌ Arkaim z R1a1a porzuciÂła grĂłd i udaÂła sie na poÂłudnie, zaludniajÂąc KirgizjĂŞ i TadÂżykistan (tam dziÂś wÂśrĂłd ludnoÂści – do kilkadziesiÂąt procent genetycznych ex-SÂłowian R1a1a!) oraz pó³nocne Indie, a chyba osobno – pó³nocny Iran (badania iraĂąskie sÂą dotÂąd niewystarczajÂące).

Co do hinduskiej populacji R1a1a trzeba wiedzieĂŚ i braĂŚ pod uwagĂŞ, Âże na podstawie tekstĂłw hinduskiej ÂświĂŞtej ksiĂŞgi Rygwedy i innych badaĂą, zwÂłaszcza archeologii i jĂŞzykoznawstwa, Âświatowa nauka dotÂąd uwaÂża indoeuropejski lud AriĂłw, ktĂłry daÂł poczÂątek kastom braminĂłw hinduskich i hinduskim Indoeuropejczykom, raczej za najeÂźdÂźcĂłw z pó³nocy w poÂłowie II tysiÂąclecia p.n.e., co potwierdza genealogia genetyczna. Dlatego Genetyka na portalu Eupedia podkreÂśla: “KapÂłaĂąska kasta braminĂłw  skÂłada siĂŞ niemal wy³¹cznie z haplogrup R1a1, R2 i J2a (chociaÂż R1a1a stanowi dwie trzecie z linii), przybyÂłych w ramach indoaryjskiej migracji z zewnÂątrz w epoce brÂązu 3500 lat temu”. Genealogia Y-DNA w badaniach A.K. zdaje siĂŞ potwierdzaĂŚ pochodzenie jĂŞzykowo indoeuropejskich AriĂłw od SÂłowian wschodnich, o czym niÂżej, w rozdziale o ekspansji SÂłowian.

Uwaga. Obecnie juÂż wiadomo, Âże w trakcie migracji ludnoÂści z haplogrupÂą R-M417 i jej synowskiej R-Z645 z Europy (ÂŚrodkowej?) ku Azji Centralnej i PoÂłudniowej doszÂło do powstania synowskiej mutacji Z93, ktĂłra Âłatwo odró¿nia azjatyckÂą czêœÌ rodu R1a od Europejskiej i wyraÂźnie wskazuje na kierunek migracji – od Europy ku Azji: Kirgizja, Iran, Pakistan i Pó³wysep Indyjski."

http://bialczynski.wordpress.com/slowianie-tradycje-kultura-dzieje/dzieje/slowianie-pochodza-znad-dunaju-i-wisly/genetyczne-odkrycia-2010-%E2%80%93-nowa-genealogia-slowian-i-innych-ludow-bialego-ladu-europy/

Kiara
Gość
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 29, 2012, 10:57:44 »

DokÂładnie tak Lucyfer korona faraona czy tiara nie sÂą fizycznymi przedmiotami tak naprawdĂŞ, a osiÂągniĂŞciami osobistego rozwoju duchowego dziĂŞki Âżyciu etycznemu przepeÂłnionemu miÂłoÂściÂą.

SERCE! Jak bardzo ono jest waÂżne dla nas to fizyczne i to duchowe ... CZAKRA SERCA ktĂłra dziĂŞki przepÂływowi uczucia miÂłoÂści powoduje nasz rozwĂłj osobisty. Tworzy nad naszymi gÂłowami KoronĂŞ Faraona lub inaczej TiarĂŞ.

Prawo do niej posiada KA¯DY CZ£OWIEK , KTÓRY DZIÊKI SWOJEMU SWOIM DUCHOWEMU ROZWOJOWI stworzy ³ nad swoj± g³ow± ten przepiêkny energetyczny wizerunek odtworzony w fizyczno¶ci jako w³a¶nie kszta³t korony Faraona lub tiary.

Reszta wyjaÂśnieĂą w poniÂższym filmie.

http://www.youtube.com/watch?v=nYrib-CiZ5E&feature=player_embedded

Jaki zwiÂązek majÂą z tym faktem ARIOWIE? Otó¿ oni niosÂą w sobie , w swoich sercach ogieĂą Âżycia czego nie posiadajÂą propagowani jako wzorce doskonaÂłoÂści ARYIANIE. Tylko potomkowie dwĂłch linii DNA po ojcach  i tej samej linii Rna po matce posiadajÂą przekazane im te moÂżliwoÂści.

Stworzenia dla siebie korony faraona lub tiary jak ktoœ woli , z czym wi¹¿e siê s³awetne "przebudzenie faraona" w nas, a nie w grobowcu Egiptu.

Ale tez w kontekÂście tej wiedzy bardzo Âśmiesznie  i ÂżenujÂąco wyglÂąda strojenie siĂŞ w tiarĂŞ dostojnikĂłw katolickich.

No có¿? Wszystko polega na blokowaniu wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 11:05:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 29, 2012, 13:04:54 »

nagumulululi dobrze, ze przytoczyles te informacje o Arkheimie.
Kiedys w ten sposob sortowano mieso ludzkie wg literek i typow. Do 1999 roku. Projekt zakonczony.

Lucyfer bardzo ladnie wytlumaczyles, o tych pszczolkach, ja zas powiedzialabym, ze jest wlasnie odwrotnie, od lilijki poprzez pszczolki, do wzorca pierwotnego - diamentowego.

//Robin ciesze sie, ze czytasz moje posty, wyjdz z cienia, podyskutuj, pogadaj z innymi uzytkownikami, nie trzeba z wszystkim leciec na skarge:) nawet, gdy ktos moze czasem cos mocniejszego wstawi MrugniĂŞcie//
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 29, 2012, 15:01:02 »

"Drugi fakultet, o ktorym nie pisalam, bo nie musze.
Jestem linguista, znam pare narzeczy, co laczy sie rowniez z wyksztalceniem."
Kiedys w ten sposob sortowano mieso ludzkie wg literek i typow. Do 1999 roku. Projekt zakonczony.
Rozumiem, Âże lingwista wrzuca wrzystko do jednego wora -  nie istniejÂącego w jezyku polskim pojecia Aryanie i wykazuje na zasadzie ssania z palca zwiazki z wszystkim na AR. W Beuenos Aires mieszkajÂą aryanie, hahaha. CzytaÂłem pare rozpraw lingwistycznych i niestety twoja luÂźne skojarzenia w niczym tego nie przypominaja, UÂśmiech.

Generalnie rzecz biorÂąc istotne jest wnioskowanie, ale czy prawomocne, dla laikĂłw pewnie tak, szkoda Âże tu nie ma lingwisty, UÂśmiech))):
1. Aries -> Ram -> Ares -> Baran -> Agni -> OgieĂą
2. Aries -> Ram -> Baran -> Zbawiciel -> Jezus.
3. Aries -> Ram -> Ares (greek) -> Mars (roman)
4. Agni -> Indra -> Wojna -> Haria -> Wojownik -> Iron.
Wojownik?Baran?OgieĂą?Wilk?ÂŻelazo?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 15:16:37 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 29, 2012, 15:50:06 »

Zampmniales Aether mod (AR) ale jako doktorowi informatyki  DuÂży uÂśmiech o tym wspominac nie musze.

W Beuenos Aires mieszkajÂą aryanie

Tak wlasnie jest. Argentyna.

Coz w tym dziwnego? Nie zgadza sie z wiedza wyczytana na necie?°°
east
Gość
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 29, 2012, 18:24:29 »

Eupedia podkreÂśla: “KapÂłaĂąska kasta braminĂłw  skÂłada siĂŞ niemal wy³¹cznie z haplogrup R1a1, R2 i J2a (chociaÂż R1a1a stanowi dwie trzecie z linii), przybyÂłych w ramach indoaryjskiej migracji z zewnÂątrz w epoce brÂązu 3500 lat temu”. Genealogia Y-DNA w badaniach A.K. zdaje siĂŞ potwierdzaĂŚ pochodzenie jĂŞzykowo indoeuropejskich AriĂłw od SÂłowian wschodnich, o czym niÂżej, w rozdziale o ekspansji SÂłowian.

Czy to znaczy, Âże Ariowie (w odró¿nieniu od Arian /Aryan ) siĂŞ wywodzÂą z PrasÂłowian czy to raczej SÂłowianie pochodzÂą od AriĂłw  ?
Tak czy inaczej pó³nocni Hindusi i S³owianie maj¹ wiele wspólnego i ,byÌ mo¿e, to tam nale¿y szukaÌ korzennych zwyczajów i wiedzy pradawnych S³owian ?

Tu jeszcze ciekawostka, ktĂłra potwierdza, Âże w Himalajach do dzisiaj mieszkajÂą dÂługowieczne plemiona o sÂłowiaĂąskim rodowodzie :
najbardziej znanym i najlepiej zbadanym plemieniem d³ugowiecznych ludzi s¹ ¿yj¹cy u podnó¿a Himalajów Hunzowie. Wielu z nich do¿ywa ponad 100 lat, przy czym do koùca cieszy siê witalnoœci¹ i dobrym zdrowiem. Nic wiêc dziwnego, ze styl ¿ycia i dieta Hunzów sta³y siê przedmiotem zainteresowania wspó³czesnej nauki.
(...)
ludzie Ci nie znajÂą  dolegliwoÂści gastrycznych, takich jak wrzody dwunastnicy, Âżo³¹dka czy wyrostka robaczkowego. Co ciekawe, lud ten nie wie, co to nowotwory, przemĂŞczenie, stany depresyjne czy lĂŞkowe a nawet pospolite przeziĂŞbienie. MĂŞÂżczyÂźni nie cierpiÂą na  schorzenia ukÂładu kr¹¿enia,  zawaÂły serca czy wysoki poziom cholesterolu. JakieÂż musiaÂło byĂŚ zdziwienie dr McCarrisona, gdy odkryÂł, Âże przypadki zostania ojcem w wieku 90 lat nie nale¿¹ wÂśrĂłd HunzĂłw do rzadkoÂści, podobnie zresztÂą jak macierzyĂąstwo 50- letnich kobiet!
Dieta

Angielski lekarz podszedÂł do zbadania niezwykÂłego zagadnienia w sposĂłb metodyczny. StwierdziÂł, Âże musi istnieĂŚ zwiÂązek miĂŞdzy dietÂą HunzĂłw, ich stylem Âżycia a dÂługowiecznoÂściÂą i niewystĂŞpowaniem chorĂłb.  OkazaÂło siĂŞ, Âże jadÂłospis HunzĂłw oparty jest na kilku rodzajach zbó¿, takich jak pszenica, jĂŞczmieĂą, proso i gryka. Do tego dochodzÂą zielone warzywa,  ziemniaki oraz warzywa strÂączkowe, przede wszystkim fasola i groch. Dieta HunzĂłw bogata jest rĂłwnieÂż w mleko i jego przetwory, takie jak lassi, maÂślanka czy masÂło. Morele i owoce morwy suszy siĂŞ na sÂłoĂącu, zaÂś miĂŞso jada siĂŞ w maÂłych iloÂściach, w zasadzie tylko przy wyjÂątkowych okazjach.(..)

Ciekawostki
Nie wszyscy wiedzÂą, Âże Hunzowie nale¿¹ do grupy ludĂłw Scyto-SÂłowiaĂąskich. CzĂŞsto spotkamy tam wiĂŞc dziewczyny o blond wÂłosach i niebieskich oczach. Z kolei starsze przedstawicielki pÂłci piĂŞknej sÂłynÂą z gÂładkiej cery twarzy, mimo Âże zbiegi medycyny estetycznej, takie jak botox WrocÂław, sÂą tam raczej nie znane. MĂŞÂżczyÂźni cieszÂą siĂŞ Âżyciem nawet w podeszÂłym wieku, zachowujÂą witalnoœÌ i dobre samopoczucie oraz peÂłniĂŞ mĂŞskoÂści. PracujÂą do koĂąca swych dni, a sÂłowo „emerytura” jest im nieznane.

http://www.artykuly.net.pl/index.php/hunzowie-dlugowieczny-lud-podnoza-himalajow/

Dieta taka w zasadzie jakÂą u nas spokojnie moÂżna prowadziĂŚ. Himalaje i blondynki o niebieskich oczach ?

Fajna Chichot
I jeszcze BiaÂłczyĂąski pisze o tym plemieniu fajne rzeczy
http://bialczynski.wordpress.com/krolestwo-sis-i-jego-cuda/ludy-albo-plemiona-krolestwa-sis/lud-dlugowiecznych-hunzow-czyli-guniow-hakownikow-w-krakorum/

Ciekawostka :
Karimabad – stolica Kraju Hunza. LeÂży on w pakistaĂąskiej obecnie prowincji nazywanej Baltistan – czyli BaÂłtystan – Kraj BaÂłtĂłw. Czy to wam cvzegoÂś nie przypomina z nazwy? CaÂłoœÌ jest czĂŞÂściÂą Kaszmiru – Ziemi skoÂłocko-sÂłowiaĂąskiego plemienia WindĂłw (WedĂłw), -KoszetyrsĂłw, zwanych w Indiach Kasztriami – twĂłrcĂłw kast (najdawniejszej kasty kasztrijĂłw – wojownikĂłw) i grupy w 80% tworzÂących dzisiaj kastĂŞ braminĂłw.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 29, 2012, 20:52:33 »

Przestaw to pisanie do watku o Viniecie.
SUPER!
Nie mam teraz czasu, ale z przyjemnoscia podyskutuje, ale zejdzmy stad w inne miejsce bardziej adekwatne.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: