Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 14, 2025, 07:36:25

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kamienne kregi-kamienny testament"  (Przeczytany 84946 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 16, 2012, 18:55:18 »

Mam nieodparte wra¿enie (poparte równie¿ swoimi w³asnymi b³êdami), ¿e my, którzy o tym piszemy, wiemy i¿ takie prawo, porz¹dek istnieje, ale ni w z¹b nie wiemy jak z tego prawa/przywileju korzystaÌ.
Jak to juÂż ktoÂś raczyÂł zauwaÂżyĂŚ, teoria i praktyka, to diametralnie ró¿ne dziedziny.  DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 18:55:50 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Astre
Gość
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 16, 2012, 19:41:02 »

NajwyraÂźniej kapÂłani Huny teÂż mieli racjĂŞ twierdzÂąc, Âże "Âświat jest taki jak myÂślisz, Âże jest" MrugniĂŞcie

Twierdzenie, Âże ''Âświat  taki jest jak o nim myÂślisz'', to fikcja sama w sobie.
Dlatego, Âże ''Âświat'' to pojĂŞcie wieloznaczne i odnosi siĂŞ przecieÂż do wielu rzeczy.
Zatem wpierw naleÂżaÂłoby uzgodniĂŚ nomenklaturĂŞ, co mamy na myÂśli mĂłwiÂąc - ÂŚWIAT ?
Dlatego nie moÂżemy wprost mowiĂŚ o Âświecie (takim lub innym). Ale moÂżemy mĂłwiĂŚ o ksztaÂłcie rzeczywistoÂści, A ten ksztaÂłt  jest niezaleÂżny ani od naszego postrzegania, a ani o tego co o nim myÂślimy. Czyli rzeczywistoœÌ ( cokolwiek o niej myÂślimy, czy jÂą rozumiemy, lub nie) i tak pozostanie takÂą, jakÂą jest !

MyÂśli, ani uczucia nie tworzÂą jak pisze szacowna KIARA.
Myœli i uczucia werbalizuje na poziomie biologicznej homeostazy œwiadomoœÌ.
To od poziomu œwiadomoœci istoty zale¿y jakoœÌ myœli i uczuÌ, a nie odwrotnie.
Trzeba przewartoœciowaÌ te NEW AGOWSKIE pojêcia, ¿e myœl¹ tworzysz wszystko i zrozumieÌ, ¿e jedyn¹ ''si³¹'' , która tworzy we Wszechswiecie jest œwiadomoœÌ, a myœli, uczucia, emocje, to tylko narzêdzia œwiadomoœci.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 19:46:21 wysłane przez Astre » Zapisane
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 16, 2012, 20:00:03 »

DosyÌ dawno temu jeden z moich wyk³adowców powiedzia³ podczas wyk³adu "wiêkszoœÌ z was powszechnie uwa¿a, ¿e cz³owiek ca³e ¿ycie uczy siê na b³êdach prawda..." Po jednog³oœnym potwierdzeniu przez studentów racji wyk³adowcy ten stwierdzi³: "a ja wam mówiê, ¿e cz³owiek powinien uczyÌ siê z ksi¹¿ek a je¿eli ju¿ na b³êdach to na cudzych a nie na w³asnych" Du¿y uœmiech
     Co do korzystania z tego prawa to my raczej wiemy tylko trudy dnia codziennego kierujÂą nas w zupeÂłnie innym kierunku (tak jakby komuÂś na tym zaleÂżaÂło) i po prostu takiej moÂżliwoÂści sobie nie uÂświadamiamy.
    Nie od dziÂś wiadomo jest, Âże nasza podÂświadomoœÌ rejestruje wszystko co sobie wyobraÂżamy i o czym myÂślimy a nastĂŞpnie to realizuje  bez podziaÂłu na dobre i zÂłe.
    JeÂżeli ktoÂś chce w peÂłni Âświadomie i powiedzmy w szybszym tempie kreowaĂŚ swojÂą rzeczywistoœÌ musi popracowaĂŚ nad wchodzeniem w stan theta okreÂślany przez naukowcĂłw stanem geniuszu. Kto osiÂągnie ten stan musi juÂż naprawdĂŞ panowaĂŚ nad swoimi myÂślami i uczuciami bo w tym stanie nasze myÂśli materializujÂą siĂŞ nawet bardzo szybko. ZresztÂą tzw "kurs cudĂłw" czyli metoda Theta healing opira siĂŞ wÂłaÂśnie na tej zasadzie. MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

=========================================

NajwyraÂźniej kapÂłani Huny teÂż mieli racjĂŞ twierdzÂąc, Âże "Âświat jest taki jak myÂślisz, Âże jest" MrugniĂŞcie
Twierdzenie, Âże ''Âświat  taki jest jak o nim myÂślisz'', to fikcja sama w sobie.
MyÂśli, ani uczucia nie tworzÂą jak pisze szacowna KIARA.
Oj przepraszam pope³ni³em b³¹d. W twierdzeniu kap³anów Huny wpisa³em s³owo "œwiat" co rzeczywiœcie nie mia³oby sensu zamiast s³owa "rzeczywistoœÌ". Czyli winno byÌ: "rzeczywistoœÌ jest taka jak myœlisz, ¿e jest".

Trzeba przewartoœciowaÌ te NEW AGOWSKIE pojêcia, ¿e myœl¹ tworzysz wszystko i zrozumieÌ, ¿e jedyn¹ ''si³¹'' , która tworzy we Wszechswiecie jest œwiadomoœÌ, a myœli, uczucia, emocje, to tylko narzêdzia œwiadomoœci.

No có¿... powiem krótko bez komplikowania sobie ¿ycia: "miej wiêc œwiadomoœÌ i kreuj swoj¹ rzeczywistoœÌ bez narzêdzi" Mrugniêcie Du¿y uœmiech

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 20:37:38 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 16, 2012, 20:49:10 »

A ja dodam i¿ œwiadomoœÌ jest taka jak myœli uczucia w niej zawarte, a myœli i uczucia takie jak œwiadomoœÌ bowiem miêdzy tymi pojêciami mo¿na postawiÌ znak równoœci.

Czy ktoœ nam tworzy nasz œwiat? Nie tworzymy go zawsze sami powstaje taki jakie myœli scalamy ze s³owami i czynami i nape³niamy je moc¹ realizacji. czyli dodatkowym elementem jest 100% harmonia myœli , s³ów i czynów. ale z tym u ludzi jest bardzo trudno, zazwyczaj coœ innego myœl¹ w swojej g³êbi , a coœ innego mówi¹ z ro¿nych powodów i jeszcze coœ innego robi¹ z powodu okolicznoœci przedziwnych.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 16, 2012, 20:56:44 »

Wybacz Kiaro - odbiegaj¹c od g³ównego tematu - ale czy Ty czasami nie masz na myœli dawnych "dzia³aczy spo³ecznych" a obecnych polityków którzy w³aœnie co innego myœl¹, co innego mówi¹ i co innego robi¹? Du¿y uœmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 16, 2012, 21:07:56 »

https://www.facebook.com/notes/zofia-piepi%C3%B3rka/klucz-do-tajemnicy-stonehenge-jest-w-polsce/332759956749883

Zycze milej lektory.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 16, 2012, 21:55:15 »

Wybacz Kiaro - odbiegaj¹c od g³ównego tematu - ale czy Ty czasami nie masz na myœli dawnych "dzia³aczy spo³ecznych" a obecnych polityków którzy w³aœnie co innego myœl¹, co innego mówi¹ i co innego robi¹? Du¿y uœmiech

DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech ubawiÂłeÂś mnie Âświetnie , oni to doskonaÂły przykÂład rzec moÂżna elita ze zÂłotymi medalami ! DuÂży uÂśmiech
Ale normalni ludzie teÂż tak robiÂą , przekonaÂłam siĂŞ o tym  sama wielokrotnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 21:40:31 wysłane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 16, 2012, 22:00:37 »

Z wyjÂątkiem "pÂłonÂących drzewa" ktorych jak widaĂŚ autorka nie rozumie i nie analizuje, nic nie wynika z tego tekstu, poza jej obsesjÂą oriona i gwiazd, oraz denikena. Z nadajnikami w kamieniach to juÂż przesada...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 22:01:46 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 17, 2012, 19:59:14 »

Uwa¿am, ¿e obsesjê Oriona i gwiazd mieli przede wszystkim ci, którzy zadali sobie sporo trudu aby z tak¹ dok³adnoœci¹ i pieczo³owitoœci¹ wybudowaÌ spor¹ liczbê kamiennych budowli. Tak na dobr¹ sprawê nie wiemy ile ich by³o faktycznie, byÌ mo¿e czêœÌ z nich czeka do tej pory na odkrycie. Nie znamy nawet prawdziwego wieku czy te¿ okresu ich budowy bo wszystkie dane s¹ tylko danymi szacunkowymi.
Wiele wskazuje na to, ¿e kamienne krêgi s¹ odwzorowaniem mapy nieba i z pewnoœci¹ ich budowa mia³a okreœlony cel. Na miejscu autorki - wzorem Leszka Mateli - szuka³bym usytuowania tych budowli wzglêdem linii mocy czyli ley lines a nastêpnie ich po³¹czenia z Wielk¹ Piramid¹ w Egipcie, która odgrywa kluczow¹ rolê w systemie energetycznym Ziemi. ByÌ mo¿e pe³na mapa rozmieszczenia kamiennych krêgów i trzech piramid w Egipcie jest odzwierciedleniem mapy nieba z okresu kiedy je budowano ale mo¿e te¿ byÌ wskazówk¹ b¹dŸ ostrze¿eniem przed zagro¿eniem z kosmosu dla przysz³ych pokoleù ludzi, którzy po osi¹gniêciu odpowiedniego poziomu wiedzy bêd¹ w stanie to wszystko rozszyfrowaÌ.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 18, 2012, 08:42:28 »

http://www.youtube.com/watch?v=GbKcRG0T8vc&feature=plcp

Ciekawa rozmowa.

http://www.youtube.com/watch?v=C8DdHaSCe8k
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2012, 08:46:11 wysłane przez Rafaela » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #60 : Wrzesień 18, 2012, 19:06:42 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, ze na podstawie tego co odebra³em i na podstawie tego co przeczyta³em i na podstawie tego co us³ysza³em i siê nauczy³em odnoœnie krêgów to, ¿e kr¹g symbolizowa³ przede wszystkim przeciwnoœÌ tego co symbolizowa³a piramida.
Z najstarszych podaĂą dotyczÂących SÂłowian wynika, Âże ,,nie byÂło u nich ni wÂładcĂłw ni bogĂłw."
Znaczy wszyscy rĂłwni UÂśmiech
OczywiÂście co symbolizuje piramida, wszyscy tu obecni wiedzÂą oczywiÂście w tzw piramidzie wszyscy to raczej rĂłwni nie sÂą UÂśmiech
Inne sÂą wibracje piramidy inne krĂŞgu
Co do ÂŚlĂŞÂży to pozwolĂŞ sobie dodaĂŚ do tego co o niej piszecie szacowni, Âże struktura tej gĂłry budzi zdziwienie bo hm jakby tu powiedzieĂŚ jest bardziej jak kopiec KoÂściuszki niÂż taka naturalna gĂłra choĂŚ oczywiÂście na to twardych dowodĂłw zaakceptowanych przez oficjalna naukĂŞ niet DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #61 : Wrzesień 18, 2012, 21:18:43 »

Skoro krÂąg symbolizowaÂł przeciwieĂąstwo tego co symbolizowaÂła piramida to w takim razie moÂże z tego wynikaĂŚ istotna wskazĂłwka tylko wÂłaÂśnie jaka? UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #62 : Wrzesień 19, 2012, 18:41:21 »

Uwa¿am, ¿e obsesjê Oriona i gwiazd mieli przede wszystkim ci, którzy zadali sobie sporo trudu aby z tak¹ dok³adnoœci¹ i pieczo³owitoœci¹ wybudowaÌ spor¹ liczbê kamiennych budowli. Tak na dobr¹ sprawê nie wiemy ile ich by³o faktycznie, byÌ mo¿e czêœÌ z nich czeka do tej pory na odkrycie. Nie znamy nawet prawdziwego wieku czy te¿ okresu ich budowy bo wszystkie dane s¹ tylko danymi szacunkowymi.
Wiele wskazuje na to, ¿e kamienne krêgi s¹ odwzorowaniem mapy nieba i z pewnoœci¹ ich budowa mia³a okreœlony cel. Na miejscu autorki - wzorem Leszka Mateli - szuka³bym usytuowania tych budowli wzglêdem linii mocy czyli ley lines a nastêpnie ich po³¹czenia z Wielk¹ Piramid¹ w Egipcie, która odgrywa kluczow¹ rolê w systemie energetycznym Ziemi. ByÌ mo¿e pe³na mapa rozmieszczenia kamiennych krêgów i trzech piramid w Egipcie jest odzwierciedleniem mapy nieba z okresu kiedy je budowano ale mo¿e te¿ byÌ wskazówk¹ b¹dŸ ostrze¿eniem przed zagro¿eniem z kosmosu dla przysz³ych pokoleù ludzi, którzy po osi¹gniêciu odpowiedniego poziomu wiedzy bêd¹ w stanie to wszystko rozszyfrowaÌ.
dowiadywa³em siê na miejscu w Odrach, niestety jakiejkolwiek korelacji z przesileniem nie uda³o siê udowodniÌ ze wzgledu na drzewa choÌ by³y próby, korelacja z niebem jest doœÌ naciagana, mo¿e przytoczysz jakieœ dowody to przeanalizujemy.
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #63 : Wrzesień 20, 2012, 20:03:33 »

No tak. ByÂłeÂś na miejscu, popytaÂłeÂś i niczego siĂŞ nie dowiedziaÂłeÂś i nie zobaczyÂłeÂś bo przeszkadzaÂły Ci drzewa. Nie przyszÂło Ci do gÂłowy, Âże ktoÂś mĂłgÂł robiĂŚ tam badania np 30 lat wczeÂśniej no i drzewa pewnie mogÂły byĂŚ niÂższe. ProponujĂŞ przeczytaĂŚ artykuÂł na stronie https://www.facebook.com/notes/zofia-piepi%C3%B3rka/magiczna-%C5%9Bl%C4%99%C5%BCa/417348744994769. Tam znajdziesz wzmiankĂŞ kto i kiedy badaÂł kamienne krĂŞgi, pod jakim kÂątem i komu przekazaÂł wyniki badaĂą. Nic teÂż nie stoi na przeszkodzie aby zwrĂłciĂŚ siĂŞ do tych osĂłb o potwierdzenie wynikĂłw ich badaĂą. 
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #64 : Wrzesień 20, 2012, 22:11:41 »

No tak. ByÂłeÂś na miejscu, popytaÂłeÂś i niczego siĂŞ nie dowiedziaÂłeÂś i nie zobaczyÂłeÂś bo przeszkadzaÂły Ci drzewa. Nie przyszÂło Ci do gÂłowy, Âże ktoÂś mĂłgÂł robiĂŚ tam badania np 30 lat wczeÂśniej no i drzewa pewnie mogÂły byĂŚ niÂższe. ProponujĂŞ przeczytaĂŚ artykuÂł na stronie https://www.facebook.com/notes/zofia-piepi%C3%B3rka/magiczna-%C5%9Bl%C4%99%C5%BCa/417348744994769. Tam znajdziesz wzmiankĂŞ kto i kiedy badaÂł kamienne krĂŞgi, pod jakim kÂątem i komu przekazaÂł wyniki badaĂą. Nic teÂż nie stoi na przeszkodzie aby zwrĂłciĂŚ siĂŞ do tych osĂłb o potwierdzenie wynikĂłw ich badaĂą. 
Ozymandiasie nie podskakuj, bo ci brĂłdka odpadnie ... Nie prowadziÂłem wÂłasnych badan, lecz pytaÂłem pracownika rezerwatu obeznanego w sprawie najlepiej ...

"Badania przeprowadzone przez astronomĂłw z Uniwersytetu PoznaĂąskiego pozwalajÂą sÂądziĂŚ, iÂż linia utworzona z czterech krĂŞgĂłw, wyznaczajÂąca miejsce wschodu i zachodu sÂłoĂąca w dniu rĂłwnonocy jest dzieÂłem przypadku. JednoczeÂśnie wnioskuje siĂŞ, Âże kamienne krĂŞgi sÂą niczym innym jak cmentarzem powstaÂłym w okresie wpÂływĂłw rzymskich, z ktĂłrego na poczÂątku naszej ery korzystali takÂże Gotowie"

http://www.kaszuby.info.pl/kamienne-kregi-odry/

Jak widaÌ zdania s¹ ró¿ne i nie ma siê co podniecaÌ internetowymi ciekawostkami. To ¿e Kubiak prowadzi³ jakieœ badania nic nie znaczy, bo nikt tego nie zweryfikowa³. Chyba ¿e wiesz coœ wiecej ... rozumiem ¿e równie¿ masz dowody na to ¿e to bazy kosmiczne ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2012, 22:22:00 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #65 : Wrzesień 21, 2012, 09:37:45 »

Czy legendarna Aleja MenhirĂłw w Carnac to „aleja gÂłupcĂłw”?
utworzona przez uÂżytkownika Zofia PiepiĂłrka w dniu 5 stycznia 2012 o 22:51 ·

Motto: „Spektakularne odkrycie menhirĂłw z Ery Kamiennej w Bretanii (Francja) mogÂłoby otworzyĂŚ kod jednego z najbardziej zagadkowych rozdzia³ów ludzkiego rozwoju i odmieniÂłoby naszÂą znajomoœÌ wczesnej historii ludzkoÂści.” - John Lichfield, The Independent, 31 lipiec 2006

*Carnac (bret. Karnag)  47°35′N 3°05′W.  NajsÂłynniejsza miejscowoœÌ  i gmina we Francji, w regionie Bretania, w departamencie Morbihan.  DorĂłwnuje popularnoÂściÂą brytyjskiemu Stonehege ze wzglĂŞdu na Menhiry w Carnac. SÂą one dziedzictwem Âświatowej kultury, stÂąd koniecznoœÌ ich ochrony w takim samym stopniu  jak Stonehenge, gdyÂż jest to muzeum prehistoryczne. Wszystkie megality bretoĂąskie sÂą  szanowane, pieczoÂłowicie utrzymane i opisane.

Carnac  to rĂłwnieÂż znane uzdrowisko i kÂąpielisko francuskie u wybrzeÂża Oceanu Atlantyckiego. Wokó³ zatoki Morbihan wznoszÂą siĂŞ najbardziej niezwykÂłe aleje megalitĂłw na Âświecie. Trzy tysiÂące kamiennych blokĂłw nadal stoi jak staÂło, natomiast pierwotnie skupisko obejmowaÂło prawdopodobnie okoÂło dziesiĂŞciu tysiĂŞcy menhirĂłw. Ten fenomenem wprawia w osÂłupienie wszystkich myÂślÂących ludzi Âświadomych tego, Âże te tajemnicze megalityczne konstrukcje nie mogÂą byĂŚ dzieÂłem ludĂłw prymitywnych, lecz dzieÂłem inteligentnej cywilizacji, ktĂłra pozostawiÂła potomnym niezwyk³¹ wiedzĂŞ zakodowanÂą w ustawieniu tysiĂŞcy megalitĂłw. OczywiÂście na ich temat sÂą ró¿ne teorie, ale nadal nikt nie rozumie sensu i celu ich przeznaczenia. Jest zbyt duÂżo pytaĂą na ktĂłre nie ma odpowiedzi! Te pytania sÂą najwaÂżniejsze.

„Kamienne Puzzle”.

Stare przysÂłowie mĂłwi - „Najtrudniej zrozumieĂŚ najprostsze sprawy”, dlatego zamierzam udowodniĂŚ czym sÂą Aleje MenhirĂłw w Carnac na przykÂładzie wÂłasnych badaĂą kamiennych krĂŞgĂłw.

Od 1993 roku badam ró¿ne megality i po swojemu ukÂładam te „Kamienne Puzzle”. PatrzÂąc na zdjĂŞcia  i filmy tajemniczych menhirĂłw w Carnac dostrzegÂłam pewnÂą prawidÂłowoœÌ! Co przeciĂŞtnemu turyÂście oraz naukowcowi patrzÂącemu na wielokilometrowe rzĂŞdy menhirĂłw dosÂłownie „rzuca siĂŞ w oczy”? OczywiÂście wielkoœÌ tego kamiennego przedsiĂŞwziĂŞcia! Musi to byĂŚ bardzo waÂżne dla sprawy „Kamiennych Puzzli”, a co za tym idzie - sprawy DYSKÓW o ktĂłrych pisaÂłam. OdpowiedÂź w tej sprawie jest prosta tak samo jak w przypadku STREFY 3c 123 oraz Stonehenge i Avebury - o czym pisaÂłam w art. „Klucz do tajemnicy Stonehenge jest w Polsce!”. WiĂŞc co to jest?

Wielkie w skali pasma kosmiczne!

Aleje MenhirĂłw to PASMA KOSMICZNE pokazane nam w Wielkiej Skali. Czy zrobiÂły to ludy prymitywne?! Dla mnie jest niepojĂŞte, Âże tysiÂące lat temu nasi inteligentni PRZODKOWIE przewidzieli, Âże nie bĂŞdziemy pamiĂŞtaĂŚ swojej toÂżsamoÂści? Co takiego wĂłwczas siĂŞ zdarzyÂło, Âże podjĂŞli siĂŞ aÂż tak wielkiego przedsiĂŞwziĂŞcia jakim jest Aleja MenhirĂłw, w ktĂłrej zakodowali wiedzĂŞ o najwaÂżniejszych pasmach kosmicznych? W jakiej SKALI to wykonali?

WÂłaÂśnie o tych pasmach mĂłwiÂłam w 1997 roku w SulĂŞczynie podczas sympozjum naukowego poÂświĂŞconemu kamiennym krĂŞgom. Brali w nim udziaÂł archeolodzy, fizycy i astronomowie, historycy, botanicy, radiesteci, dziennikarze, itd. Nasze referaty zostaÂły opublikowane w ksi¹¿ce pt. „Na szlaku GotĂłw” pod redakcjÂą prof. H. Panera - dyrektora Muzeum Archeologicznego w GdaĂąsku. (Do wglÂądu na miejscu oraz w UG SulĂŞczyno i w wielu Muzeach Archeologicznych w Polsce.)

Na podstawie pierwszych 100 wypraw i badaĂą kamiennych krĂŞgĂłw w Odrach k/Czerska – zrozumiaÂłam dlaczego 4 kamienne krĂŞgi ustawione sÂą w linii prostej z dokÂładnoÂściÂą astronomicznÂą na przesilenie letnie. ZrozumiaÂłam, Âże konstruktorzy kamiennych krĂŞgĂłw wiedzieli o istnieniu Pasm Kosmicznych i dlatego ustawili megality tak, abyÂśmy to zrozumieli gdy „doroÂśniemy” do poziomu ich inteligencji! Pasma te nazwaÂłam ZÂłote i Platynowe. Czy odkryÂłam coÂś zupeÂłnie nowego czy moÂże dokopujĂŞ siĂŞ do prawdy o naszych PRZODKACH?

Pasma ZÂłote przebiegajÂą w linii prostej z kierunku: poÂłudniowy-zachĂłd na pó³nocny-wschĂłd.  SzerokoœÌ tego pasma wynosi ok. 5 m. CzĂŞstotliwoœÌ promieniowania w widmie ÂświatÂła biaÂłego odpowiada kolorowi mieszczÂącemu siĂŞ w barwie czerwono - pomaraĂączowej fal elektromagnetycznych o dÂługoÂści ok. 623 nm lub Á,  przez ktĂłre przepÂływajÂą fale radiowe.

Pasma Platynowe wskazujÂą kierunek: poÂłudniowy-wchĂłd na pó³nocny-zachĂłd. SzerokoœÌ tego pasma wynosi ok. 6 m, czĂŞstotliwoœÌ promieniowania w widmie ÂświatÂła biaÂłego odpowiada kolorowi w granicach nadfioletu o dÂługoÂści ok. 382 nm lub Á, przez ktĂłre przechodzi promieniowanie „X” -  rentgenowskie i gamma.

Jaka to proporcja do SKALI Alei MenhirĂłw w Carnac? KtĂłry z matematykĂłw to policzy?

Pasma ZÂłote i Platynowe krzyÂżujÂą siĂŞ co 12 x 15 m tworzÂąc siatkĂŞ pasm kosmicznych otaczajÂących caÂła ZiemiĂŞ. Na skrzyÂżowaniu tych pasm stoi kamieĂą centralny w kaÂżdym kamiennym krĂŞgu. W kaÂżdym ukÂładzie kamiennych krĂŞgĂłw - jakie badaÂłam w Polsce - zawsze jest jakiÂś kluczowy krÂąg ze znakiem wyrytym na kamieniu centralnym.

MĂłwiÂąc i piszÂąc o pasmach kosmicznych ZÂłotych i Platynowych, w ktĂłrych przepÂływajÂą fale radiowe  (w 1997 r.!) nie myÂślaÂłam o naszej Galaktyce jako ÂźrĂłdle ich pochodzenia i promieniowania  docierajÂącego do Ziemi. Dopiero, gdy siĂŞgnĂŞÂłam po ksi¹¿ki z astronomii zrozumiaÂłam czym sÂą te pasma i do czego mogÂą sÂłuÂżyĂŚ. RozmawiaÂłam wĂłwczas na ten temat z kilkoma fizykami i astronomami w Akademii Morskiej w Gdyni, Uniwersytetu GdaĂąskiego oraz w Obserwatorium Astronomicznym w GrudziÂądzu. OkazaÂło siĂŞ, Âże astronomia i fizyka nie znaÂła jeszcze takich pasm, dlatego nie rozumieli o czym mĂłwiĂŞ. Gdy wspomniaÂłam o zdjĂŞciach tych pasm wykonanych w 1993 roku w Odrach, za pomocÂą aparatu fot. „Smiena”(!) - tylko astronom, pan Marek SzczepaĂąski w Akademii Morskiej w Gdyni wspomniaÂł, Âże byÂły publikowane (w miesiĂŞczniku dla astronomĂłw) zdjĂŞcia satelitarne pasmowych promieniowaĂą nad ZiemiÂą. Ja mam zdjĂŞcia pasma kosmicznego w Odrach i wĂłwczas nie mogÂłam zrozumieĂŚ jakim cudem zwykÂły aparat mĂłgÂł wyÂłapaĂŚ te promieniowania? ZwrĂłciÂłam siĂŞ w tej sprawie do specjalisty od fotografii. WyjaÂśniÂł, Âże w sprzedaÂży sÂą filmy o czuÂłoÂści do 700 nm i dlatego w odpowiednich warunkach moÂżna je sfotografowaĂŚ. Z naciskiem zwrĂłciÂł uwagĂŞ, Âże waÂżny jest teÂż aparat fotograficzny. (Co takiego jest w „Smienie” czego nie byÂło w innych aparatach fot.?) PoradziÂł, abym siĂŞgnĂŞÂła do podrĂŞcznikĂłw „Fotografia”, gdzie jest to dokÂładnie wyjaÂśnione.  ZainteresowaÂłam siĂŞ tym, gdyÂż byÂło to bardzo waÂżne w moich badaniach pasm kosmicznych, pomimo Âże nikt w to nie wierzyÂł. SiĂŞgnĂŞÂłam po podrĂŞczniki fotografii oraz astronomii. Wszystko siĂŞ potwierdzaÂło! Ale to byÂł rok 1994 i od tej pory jakoœÌ filmĂłw i aparatĂłw fotograficznych wzrosÂła nieporĂłwnywalnie, jak rĂłwnieÂż wiedza o kosmosie, ale ja nie jestem fizykiem ani astronomem.

W podrĂŞczniku dla astronomĂłw czytamy - „WiedzĂŞ na temat promieniowania zawdziĂŞczamy osiÂągniĂŞciom wspó³czesnej fizyki i najnowszym metodom obserwacyjnym, umoÂżliwiajÂącym rozszyfrowanie niewielkiego strumienia ÂświatÂła docierajÂącego do nas z odlegÂłych obszarĂłw WszechÂświata. Ten nieznaczny, czĂŞsto niezauwaÂżalny strumieĂą ÂświatÂła skÂłada siĂŞ z fal, ktĂłre rozprzestrzeniajÂąc siĂŞ w pró¿ni z olbrzymiÂą prĂŞdkoÂściÂą prawie 300 000 km/s. niosÂą g³ównÂą czêœÌ informacji o wysyÂłajÂących je ciaÂłach niebieskich oraz materii napotkanej po drodze. DÂługoÂści fal odbieranych przez ludzkie oko sÂą tak maÂłe, Âże najczĂŞÂściej wyraÂżamy je w specjalnych jednostkach - angstremach (Á) - aÂż 100 milionĂłw razy mniejszych od centymetra. Barwie czerwonej odpowiada najdÂłuÂższa widziana przez nas fala elektromagnetyczna o dÂługoÂści ok. 7000 Á, a fioletowej najkrĂłtsza, o dÂługoÂści ok. 4000 Á. Poza tymi granicami, zarĂłwno  w kierunku fal dÂługich jak i krĂłtkich, rozciÂąga siĂŞ obszar ÂświatÂła dla ludzkiego oka niewidzialnego. Od strony barwy czerwonej obejmuje on podczerwieĂą i fale radiowe, a od strony fioletu - nadfioletu, promieniowanie rentgenowskie oraz gamma. Wszystkie wymienione „rodzaje” promieniowania sÂą w postaci jednakowego typu fal rozchodzÂących siĂŞ w pró¿ni z tÂą samÂą prĂŞdkoÂściÂą, a ró¿niÂących siĂŞ, jedynie dÂługoÂściÂą i sposobem ich odbierania. NajdÂłuÂższe z nich, fale radiowe, wykorzystywane sÂą codziennie do przesyÂłania programĂłw R i TV oraz utrzymywania ³¹cznoÂści z dowolnymi obszarami na Ziemi. KrĂłtkie fale radiowe przepuszczane sÂą przez atmosferĂŞ, dziĂŞki czemu sÂłu¿¹ takÂże do przekazywania sygna³ów satelitarnych oraz otrzymywania radiowych map powierzchni sÂąsiednich planet i kosmosu. Radioastronomia narodziÂła siĂŞ w 1932 r, a póŸniej - w latach szeœÌdziesiÂątych ÂświĂŞciÂła wielkie tryumfy, kiedy to anteny wielkich radioteleskopĂłw odkryÂły mnĂłstwo radioÂźrĂłdeÂł, wÂśrĂłd ktĂłrych znalazÂły siĂŞ nieznane dotÂąd kwazary i pulsary. Otrzymano wĂłwczas nowy, radiowy obraz  WszechÂświata.”

SzukajÂąc dowodĂłw, czytajÂąc ró¿ne czasopisma i ksi¹¿ki dotyczÂące astronomii, (dla takich amatorĂłw jak ja), z zaskoczeniem stwierdziÂłam, Âże to co odkrywaÂłam podczas blisko 100 wypraw do Odr oraz  póŸniej do innych kamiennych krĂŞgĂłw - potwierdza w caÂłej rozciÂągÂłoÂści wspó³czesna wiedza naukowa o kosmosie, np. ksztaÂłt naszej galaktyki – dysk, ksztaÂłty galaktyk i gromady gwiazd, pasmowe promieniowanie radiowe, „X” i podczerwieni oraz kierunek wiru energii, zakodowany w kamiennych krĂŞgach, ktĂłry jest zgodny lub nie - z obrotami Ziemi i Galaktyki. PomogÂło mi to w zrozumieniu wielu spraw oraz odró¿nieniu prawdy od faÂłszu. ZrozumiaÂłam teÂż, Âże „klucz” jest w wirze energii oraz w naszym kodzie genetycznym.

„Wspó³czeÂśni fizycy oraz astronomowie majÂą do dyspozycji dobrze wyposaÂżone obserwatoria astronomiczne na Ziemi: satelity, stacje orbitalne, teleskop kosmiczny „Hubbla”, ktĂłry kr¹¿y wokó³ Ziemi od kwietnia 1990 r. DziĂŞki temu mogÂą obserwowaĂŚ najbardziej oddalone galaktyki, bez przeszkody jakÂą stanowi ziemska atmosfera. Ale jak dalece umoÂżliwi im  to wglÂąd  we WszechÂświat? WszĂŞdzie, niezaleÂżnie od zasiĂŞgu odnajdujÂą galaktyki podobne do naszej, ktĂłrych jest okoÂło 60%. Ale sÂą rĂłwnieÂż inne ksztaÂłty np. eliptyczne, soczewkowe, nieregularne.” Od kilku lat astronomowie odkrywajÂą setki planet w ró¿nych gwiazdozbiorach w naszej Galaktyce. Czy odkryli juÂż pasma kosmiczne ZÂłote i Platynowe w kosmosie?

Nie jestem naukowcem wiĂŞc pewnie jeszcze dÂługo szanowane autorytety naukowe nie uznajÂą mojego odkrycia i wieloletniej pracy. Dlaczego? Wg naukowej teorii K. Darwina jesteÂśmy potomkami maÂłp, dlatego to co wskazujÂą wielokilometrowe rzĂŞdy menhirĂłw jest sprzeczne z obowiÂązujÂącÂą TEORIÂĄ NAUKOWÂĄ wbrew logice i badaniom matematykĂłw, fizykĂłw i astronomĂłw.

Analizuj¹c swoje badaniami i odkrycia w kamiennych krêgach zrozumia³am, ¿e astronomowie odkrywaj¹ kosmos, ale nie widz¹ tego co w symbolu zosta³o odwzorowane w ustawieniu ró¿nych megalitów na Ziemi. W dalszych moich badaniach okaza³o siê, ¿e w ustawieniu kamiennych krêgów zosta³y w symbolu odwzorowane ró¿ne gwiazdozbiory, ale równie¿ typowe technologie Obiektów Lataj¹cych dla danych gwiazdozbiorów i galaktyk.

Powraca³o wci¹¿ pytanie - kto tysi¹ce lat temu o tym wiedzia³? Dlaczego ta wiedza zosta³a zabezpieczona w setkach kamiennych krêgów na Ziemi? Dlaczego w XXI wieku astronomowie i fizycy badaj¹cy kamienne krêgi i inne megality nie widz¹ tego? Ma to wielkie znaczenie dla zrozumienia tajemnicy Alei Menhirów w Carnac. Ale dlaczego?

Aleje MenhirĂłw to Kod Pasmowy

Jestem wizjonerk¹ a nie fizykiem, ale badaj¹c te pasma w 1993 roku bez ¿adnego sprzêtu technicznego, widzia³am i czu³am jak uk³adaj¹ siê ró¿ne promieniowania, m.in. - radiowe, X, gamma. Gdy w Polsce nasta³ czas, ¿e wszystko oznakowano kodem kreskowym, zrozumia³am, ¿e promieniowania w tych pasmach uk³adaj¹ siê jak KOD KRESKOWY zrozumia³y dopiero w naszych czasach. Dlatego mo¿na je sfotografowaÌ nawet starym aparatem fotograficznym i to równie¿ jest dowód na ich istnienie.

C.d.n  https://www.facebook.com/notes/zofia-piepi%C3%B3rka/czy-legendarna-aleja-menhir%C3%B3w-w-carnac-to-aleja-g%C5%82upc%C3%B3w/349822571710288
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #66 : Wrzesień 21, 2012, 19:17:06 »

Obecnie na szczycie stoi koÂśció³ pod wezwaniem Nawiedzenia NMP. W drugiej poÂłowie XVI w. augustianie wznieÂśli na ruinach zamku drewnianÂą kaplicĂŞ, a w latach 1698 – 1702 murowanÂą ÂświÂątyniĂŞ pw. Nawiedzenia NMP. Niestety, ulegÂła ona caÂłkowitemu zniszczeniu – w czerwcu 1834 r. koÂśció³ spÂłon¹³ od uderzenia pioruna. Odbudowa dokonaÂła siĂŞ w latach 1851 – 1852 i w ten sposĂłb powstaÂł znajdujÂący siĂŞ tam do dziÂś koÂśció³.
Czy to siĂŞ godzi by ,,Pan" niszczyÂł ,,swoje domy"  Cool
Czy to siĂŞ godzi by na sÂłowiaĂąskich krĂŞgach budowaĂŚ ÂświÂątynie Cool
Czy to siĂŞ godzi wreszcie by faÂłszowaĂŚ, przeinaczaĂŚ testament tych kamiennych krĂŞgĂłw Cool
to pa DuÂży uÂśmiech
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #67 : Wrzesień 21, 2012, 22:17:38 »

Ozymandiasie nie podskakuj, bo ci brĂłdka odpadnie ... Nie prowadziÂłem wÂłasnych badan, lecz pytaÂłem pracownika rezerwatu obeznanego w sprawie najlepiej ...

"Badania przeprowadzone przez astronomĂłw z Uniwersytetu PoznaĂąskiego pozwalajÂą sÂądziĂŚ, iÂż linia utworzona z czterech krĂŞgĂłw, wyznaczajÂąca miejsce wschodu i zachodu sÂłoĂąca w dniu rĂłwnonocy jest dzieÂłem przypadku. JednoczeÂśnie wnioskuje siĂŞ, Âże kamienne krĂŞgi sÂą niczym innym jak cmentarzem powstaÂłym w okresie wpÂływĂłw rzymskich, z ktĂłrego na poczÂątku naszej ery korzystali takÂże Gotowie"

http://www.kaszuby.info.pl/kamienne-kregi-odry/

Jak widaÌ zdania s¹ ró¿ne i nie ma siê co podniecaÌ internetowymi ciekawostkami. To ¿e Kubiak prowadzi³ jakieœ badania nic nie znaczy, bo nikt tego nie zweryfikowa³. Chyba ¿e wiesz coœ wiecej ... rozumiem ¿e równie¿ masz dowody na to ¿e to bazy kosmiczne ...
Czy Ty czasami RamzesĂłw  nie pomyliÂłeÂś i przy okazji czegoÂś jeszcze?
PrzytoczyÂłeÂś fragment tekstu ktĂłry akurat odpowiada Twojej koncepcji i prawdopodobnie koncepcji jego autora. Nieco wczeÂśniej w tym samym tekÂście pada stwierdzenie: " Badania prowadzone na terenie rezerwatu pozwalajÂą stwierdziĂŚ z du¿¹ dozÂą prawdopodobieĂąstwa, Âże obiekt ten jest czymÂś w rodzaju dawnego obserwatorium astronomicznego liczÂącego sobie ponad 6 tys. lat."!!! Czy w takim razie kamienne krĂŞgi sÂą czymÂś w rodzaju dawnego obserwatorium czy teÂż cmentarzyskiem? A moÂże jednak cmentarzyskiem  na terenie dawnego obserwatorium?
    Wydaje mi siĂŞ, Âże wystarczy odrobina logiki aby zrozumieĂŚ dlaczego naukowcy nie podejmujÂą kolejnych badaĂą kamiennych krĂŞgĂłw pod kÂątem ich roli jako chociaÂżby obserwatorium astronomicznego. KaÂżdy z nich zdaje sobie sprawĂŞ, Âże stanie przed nie lada dylematem i bĂŞdzie musiaÂł udzieliĂŚ odpowiedzi na doœÌ oczywiste pytanie: "w jaki sposĂłb (czy teÂż jakim cudem?) czÂłowiek z okresu predynastycznego StaroÂżytnego Egiptu poustawiaÂł kamienne krĂŞgi, Âże przez przypadek utworzyÂł z czterech krĂŞgĂłw liniĂŞ wyznaczajÂącÂą miejsce wschodu i zachodu sÂłoĂąca w dniu rĂłwnonocy?" JeÂżeli znajdzie odpowiedÂź na to pytanie to ciekawe czy znajdzie jeszcze tak bardzo po¿¹dany ....dowĂłd?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2012, 12:55:00 wysłane przez Dariusz » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #68 : Wrzesień 22, 2012, 10:27:43 »

Dodam tylko, Âże dziwi mnie, Âże ludzie zamieszkujÂący ten kraj tak siĂŞ dziwiÂą, ze ich przodkowie nie byli ,,ciemniakami"
Czy nie zastanawiaj¹cy jest fakt, ¿e Polacy dziwi¹ siê jak okazuje siê, ¿e ich przodkowie mieli du¿¹ wiedzê o budowie wszechœwiata, cz³owieka, zjawisk œwiata energii.
OczywiÂście wporzo jest dopiero jak jakiÂś Anglik, lub przedstawiciel bardziej cywilizowanego narodu Europy coÂś potwierdzi to dopiero to akceptujÂą.
Nie chodzi tylko o krĂŞgi rozmieszczenie, ktĂłrych jeszcze do niedawna okreÂślano jako przypadkowe.
Nie chodzi o budowanie wa³ów obronnych tak by agresorzy musieli atakowaÌ tak by tarcze im przeszkadza³y.
Nie chodzi ju¿ nawet o dziwn¹ sympatie jak¹ czuj¹ do S³owian przedstawiciele tzw rasy ¿ó³tej.
Nawet o zniszczenie wszystkiego co byÂło symbolikÂą sÂłowiaĂąskÂą krĂŞgi, gaje lub przeinaczenie jej na swoje potrzeby  (np kupaÂła - noc ÂświĂŞtojaĂąska, postrzyÂżyny - bierzmowanie...)
Teraz tak jak prĂłbuje siĂŞ wmĂłwiĂŚ ludziom ,,polskie obozy Âśmierci" tak prĂłbuje wmĂłwiĂŚ , Âże krĂŞgi na ziemiach tych byÂły dzieÂłem hm no moÂże gotĂłw, ktĂłrzy np nie myli siĂŞ wcale...
Poczekam moÂże jeszcze coÂś jakiÂś znawca krĂŞgĂłw coÂś tu rzeczowego napisze DuÂży uÂśmiech
Có¿ lobiê siê poœmiaÌ pij¹c piwko bo weso³o mi na duszy i na sercu Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #69 : Wrzesień 26, 2012, 21:32:22 »

Myœlê drogi Przebiœniegu, ¿e chocia¿byœ poœwiêci³ ca³y swój cenny czas na opró¿nienie zapasów wszystkich browarów w Polsce to i tak w tym czasie nic siê nie zmieni - wiêkszoœÌ naszych rodaków w dalszym ci¹gu bêdzie czeka³a na Anglika czy kogokolwiek z zachodu byle nie by³ to Polak! Mo¿e Zofia Piepiórko powinna do swych rodaków zacz¹Ì mówiÌ w obcym jêzyku? Zawsze by to by³o coœ bo nie po Polsku.
     Zastanawiam siĂŞ czasami co takiego potrafiÂł zrobiĂŚ Semir OsmanagiĂŚ, Âże zaledwie  przedstawiÂł swojÂą teoriĂŞ o odkryciu piramid w pobliÂżu miejscowoÂści Visoco w BoÂśni a ta nie wiedzieĂŚ czemu zostaÂła entuzjastycznie przyjĂŞta przez BoÂśniakĂłw? Czy caÂły problem polega tylko na tym, Âże BoÂśniacy bardziej lubiÂą to co swoje i  majÂą wiĂŞkszÂą wyobraÂźnie od naszej? NajwyraÂźniej w ich przypadku nie bardzo moÂżna zastosowaĂŚ powiedzenia "cudze chwalicie a swego nie znacie".
     PrawdĂŞ mĂłwiÂąc mnie teÂż nie tak od razu przekonaÂła koncepcja "tajemnicy ÂŚwiĂŞtej GĂłry w Gdyni" dopĂłki tego tematu nie sprawdziÂłem dostĂŞpnymi mi metodami. Có¿ mogĂŞ powiedzieĂŚ od siebie. WedÂług mnie we wnĂŞtrzu tej gĂłry faktycznie znajduje siĂŞ budowla w ksztaÂłcie piramidy.Z kolei we wnĂŞtrzu tej piramidy znajduje siĂŞ sarkofag i coÂś co najbardziej przykuwaÂło mojÂą uwagĂŞ. ByÂła to jakby krysztaÂłowa kula, ktĂłra co jakiÂś czas Âświeci niesamowicie mocnym, oÂślepiajÂącym biaÂłym ÂświatÂłem. MiaÂłem przy okazji wraÂżenie, Âże to ÂświatÂło dosÂłownie przenikaÂło Âściany piramidy. ÂŚwiatÂło a w zasadzie energia ma w odbiorze bardzo du¿¹ moc. Dlatego teÂż nie dziwi mnie fakt, Âże od czasu do czasu ludzie przebywajÂący na ÂŚwiĂŞtej GĂłrze majÂą negatywne odczucia.   

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #70 : Wrzesień 26, 2012, 22:05:38 »

PrawdĂŞ mĂłwiÂąc mnie teÂż nie tak od razu przekonaÂła koncepcja "tajemnicy ÂŚwiĂŞtej GĂłry w Gdyni" dopĂłki tego tematu nie sprawdziÂłem dostĂŞpnymi mi metodami. Có¿ mogĂŞ powiedzieĂŚ od siebie. WedÂług mnie we wnĂŞtrzu tej gĂłry faktycznie znajduje siĂŞ budowla w ksztaÂłcie piramidy.Z kolei we wnĂŞtrzu tej piramidy znajduje siĂŞ sarkofag i coÂś co najbardziej przykuwaÂło mojÂą uwagĂŞ. ByÂła to jakby krysztaÂłowa kula, ktĂłra co jakiÂś czas Âświeci niesamowicie mocnym, oÂślepiajÂącym biaÂłym ÂświatÂłem. MiaÂłem przy okazji wraÂżenie, Âże to ÂświatÂło dosÂłownie przenikaÂło Âściany piramidy. ÂŚwiatÂło a w zasadzie energia ma w odbiorze bardzo du¿¹ moc. Dlatego teÂż nie dziwi mnie fakt, Âże od czasu do czasu ludzie przebywajÂący na ÂŚwiĂŞtej GĂłrze majÂą negatywne odczucia.   

Bardzo to ciekawe co piszesz Ramzesie Czy moÂżesz napisaĂŚ coÂś bliÂżej ? Jakich metod (y) uÂżyÂłeÂś do sprawdzenia tych wiadomoÂści i jak zobaczyÂłeÂś tĂŞ piramidĂŞ i kulĂŞ ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 22:06:53 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #71 : Wrzesień 27, 2012, 09:39:37 »

A to to to jest bardzo ciekawe.

TakÂą kulĂŞ zauwaÂżyÂłem rĂłwnieÂż na szczycie piramidy bermudzkiej, na razie nie pisaÂłem o tym, bo temat muszĂŞ dokÂładniej rozpracowaĂŚ !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 27, 2012, 18:18:28 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, Âże szacowna Kiara ma troszkĂŞ racji piszÂąc o zagÂłuszani centr mocy, czakr - jak zwaÂł tak zwaÂł czy to na ÂŚlĂŞÂży czy na Wawelu itd.
PozwolĂŞ sobie przypomnieĂŚ szacownym przypadki zakopywania np na przejÂściu dla pieszych, gdzie dochodziÂło do czĂŞstych wypadkĂłw jakiÂś artefakt i wypadki malaÂły bardzo znacznie.
Zakopanie kryszta³ka przerwa³o wypadki z udzia³em aut na zakrêcie w okolicy którego œwietnie prosperowa³y dwa zak³ady specjalizuj¹ce siê w naprawach samochodów - có¿ ich obroty gwa³townie zmala³y.
WiĂŞc widaĂŚ, Âże takie dziaÂłania sÂą moÂżliwe i skuteczne.
Co do tych miejsc to przecieÂż przestaje dziwiĂŚ wieczny ,,marsz na wschĂłd GermanĂłw" - chodziÂło o te miejsca.
ChĂŞtnie poczytam co napisze szacowny barneyos , gdyÂż posty jego moim skromnym zdaniem sa bardzo tematyczne UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #73 : Wrzesień 27, 2012, 20:21:06 »

Bardzo to ciekawe co piszesz Ramzesie Czy moÂżesz napisaĂŚ coÂś bliÂżej ? Jakich metod (y) uÂżyÂłeÂś do sprawdzenia tych wiadomoÂści i jak zobaczyÂłeÂś tĂŞ piramidĂŞ i kulĂŞ ?
W przeszÂłoÂści uczestniczyÂłem w dwĂłch kursach tj. "trening alfa po³¹czony z eksterioryzacjÂą" oraz "wychodzenie z ciaÂła z hemi sync". Na bazie tych metod wypracowaÂłem wÂłasnÂą ktĂłra mi najbardziej odpowiadaÂła a tak sam dla siebie nazywam jÂą "przenoszeniem ÂświadomoÂści". Na poczÂątku okreÂślam miejsce do ktĂłrego chcĂŞ siĂŞ udaĂŚ. W tym przypadku dodatkowo skorzystaÂłem ze strony zumi.pl zdjĂŞcia satelitarne w celu uÂściÂślenia poÂłoÂżenia gĂłry.  Pierwszy etap: "uziemienie ciaÂła" np. przez wizualizacjĂŞ korzeni wychodzÂących ze stĂłp w g³¹b ziemi a dalej jak w kaÂżdej metodzie polega na zrelaksowaniu, wyciszeniu umysÂłu najlepiej jeÂżeli siĂŞ uda do poziomu theta. Dobrze teÂż jest zrobiĂŚ 7 do 11 pÂłynnych  oddechĂłw (wdech nosem wydech ustami) w celu zwiĂŞkszenia  zasobu energii w ciele. Drugi etap: wyobraÂżam sobie, Âże wychodzĂŞ z ciaÂła nie przywiÂązujÂąc wagi jakim ciaÂłem, popatrzĂŞ na swoje ciaÂło fizyczne, przechodzĂŞ przez ÂścianĂŞ i po prostu lecĂŞ w obranym kierunku. Sam lot jest kwestiÂą wyobraÂźni, moÂżna lecieĂŚ ponad chmurami czy teÂż "usi¹œÌ" na samolocie lecÂącym w tym samym kierunku. BĂŞdÂąc na miejscu intuicyjnie wybraÂłem ten punkt gĂłry przez ktĂłry najlepiej byÂło wejœÌ do jej wnĂŞtrza. PoczÂątkowo panowaÂła caÂłkowita ciemnoœÌ dlatego musiaÂłem siĂŞ skupiĂŚ nie tylko na widzeniu ale i na odczuwaniu caÂłym ciaÂłem. W pewnym momencie odczuÂłem coÂś co odró¿niaÂło siĂŞ od caÂłoÂści tak jakby to byÂł mur. DotykajÂąc go odebraÂłem, Âże jest to jakaÂś budowla. Po przejÂściu przez mur czuÂłem, Âże znajdujĂŞ siĂŞ wewnÂątrz jakiegoÂś pomieszczenia jednakÂże caÂły czas panowaÂła ciemnoœÌ, nie byÂłem w stanie niczego zobaczyĂŚ. Dlatego na tym etapie zakoĂączyÂłem podroÂż. Druga podró¿ zakoĂączyÂła siĂŞ podobnie jak pierwsza. Dopiero za trzecim i czwartym razem dane mi byÂło zobaczyĂŚ coÂś co trochĂŞ przeszÂło moje oczekiwania. JuÂż na samym poczÂątku po wejÂściu do gĂłry zobaczyÂłem dosÂłownie ÂświecÂącÂą Âświetlistym biaÂłym kolorem piramidĂŞ z ktĂłrej jakby wychodziÂły promienie ÂświatÂła a wokó³ niej dodatkowo co jakiÂś czas pojawiaÂły siĂŞ  wiry  energii. Po wejÂściu do jej wnĂŞtrza panowaÂła oÂślepiajÂąca jasnoœÌ. Poza ÂświatÂłem nie byÂło moÂżliwoÂści zobaczenia czegokolwiek poza tym, Âże wychodziÂło ono z jednego punktu znajdujÂącego siĂŞ na pewnej wysokoÂści na Âścianie. Przy okazji moÂżna byÂło odczuĂŚ bardzo silnÂą energiĂŞ. Dopiero gdy ÂświatÂło zaczĂŞÂło doœÌ szybko gasn¹Ì zauwaÂżyÂłem, Âże wychodziÂło ono z czegoÂś w rodzaju krysztaÂłowej kuli a przy okazji przez chwilĂŞ zobaczyÂłem teÂż zarys sarkofagu. Co do samego sposobu  widzenia to jest to trochĂŞ trudne do opisania. PoczÂątkowo obrazy pojawiajÂą siĂŞ "gdzieÂś w gÂłowie". Przy kontakcie z silnÂą energiÂą tak jak w opisanym przypadku obrazy zaczynajÂą pojawiaĂŚ siĂŞ jakby przed oczami czy teÂż inaczej mĂłwiÂąc jakby byÂły one widziane naszymi fizycznymi oczami.
Metodê jak¹ stosujê opisa³em dosyÌ szczegó³owo, poniewa¿ ma ona praktycznie nieograniczone mo¿liwoœci zastosowania pocz¹wszy od podro¿y w naszym fizycznym œwiecie, obserwacji wnêtrza naszego cia³a a¿ do pojedynczego atomu w³¹cznie.
Mo¿na te¿ dziêki niej podró¿owaÌ w kosmosie jak równie¿ przez poszczególne poziomy egzystencji.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 27, 2012, 20:55:08 »

A ja widziaÂłam jeszcze coÂś, schody, biaÂłe kamienne  prowadzÂące w dĂłl poniÂżej poziomu powiedzmy g³ównej pÂłaszczyzny piramidy pomieszczenie w ktĂłrym jest sarkofag ( w kaÂżdym bÂądÂź razie coÂś obÂłoÂżone piĂŞknie rzeÂźbionymi biaÂłymi kamieniami) a w nim ( wyglÂąda jak ÂśpiÂąca postaĂŚ), lekki uÂśmiech na twarzy nie mĂŞskiej , to kobieta. Otulona jak by biaÂła popelinÂą lub pÂłaszczem z kapturem. Nad tym poniÂższym pomieszczeniem jest ta ÂświecÂąca kula , ona utrzymuje niezmienne warunki we wnĂŞtrzu piramidy, co jeszcze robi? nie skupiaÂłam siĂŞ nad tym, bo wÂłaÂściwie byÂło to takie dosyĂŚ spontaniczne i przypadkowe  wejÂście do Âśrodka.

Dodam tylko i¿ postaÌ "œpi¹ca" takie robi wra¿enie jest wiêksza od wspó³czesnego cz³owieka. Warunki tam panuj¹ce ( utrzymywane przez t¹ œwiec¹c¹ kulê) s¹ trochê inne ni¿ nasze ziemskie teraz.

MoÂże kiedyÂś zrobiĂŞ dÂłuÂższy spacer. UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: