east
Gość
|
|
« Odpowiedz #225 : Maj 10, 2012, 09:25:40 » |
|
Ufasz Kiaro ,ze jesteś ? Ufasz prawdziwości tego, co nazywasz sobą, ale to również może być "cudze", choć utożsamiasz się z tym JA. Pytanie Acentaura pozostaje aktualne . Wszystko to są tylko interpretacje. Zjawiska dzieją się . Która interpretacja jest najbliższa prawdzie ? Się okaże, jak zasłony opadną
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #226 : Maj 10, 2012, 12:01:09 » |
|
Tak bezwzględnie ufam sobie, nie swoim myślowym analizom , i obrazom , bo to dla mnie zbyt mało, JA ufam moim odczuciom. Jest to jedyny autentyczny i niezaburzony oraz nie zmanipulowany miernik rzeczywistości we mnie. Nikt i nic nie jest w stanie wymusić na mnie jako odczucia mojego dobra jeżeli JA tego tak nie czuję. Dopóki są moje odczucia JA jestem. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2012, 12:01:56 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #227 : Maj 10, 2012, 12:15:38 » |
|
@ Kiaro JA ufam moim odczuciom (..) Dopóki są moje odczucia JA jestem. A jeśli one nie są Twoje ? Jest tam ktoś w środku kto panuje nad odczuciami ? Tego nie odczuwamy dziś, odczuwamy tamto, albo nie, lekko je zmodyfikujemy , aby było lepsze odczuwanie ... tak to się odbywa ? Masz taką kontrolę, żeby na przykład zatrzymać pojawiające się odczucia ? I jeszcze jedno, gdyby zabrakło odczuć ( bo na przykład zrobiły sobie dziś wolne ) to czy dziś znikłoby JA ? W "inni o energii" napisałaś, że Twoje JA powstaje na skutek przychodzących odczuć. Czyli pochodzenie tego JA ma naturę zewnętrzną, a nie pierwotną . Jeszcze tylko sprawdź czy możesz rozkazać sercu nie kochanie, albo odwrotnie - kochanie. I wtedy zweryfikujesz to JA, które rzekomo tak świetnie kontroluje rzeczywistość.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #228 : Maj 10, 2012, 14:04:43 » |
|
east. W "inni o energii" napisałaś, że Twoje JA powstaje na skutek przychodzących odczuć. Jak zwykle manipulujesz moimi tekstami. Nie tak napisałam! napisałam wiele razy iż moje JA i wszystkie inne JA są ENERGIAMI -OSOBOWOŚCIOWYMI które były zawsze i będą zawsze, są wieczne i niezniszczalne! JA - Samoświadomość -Energia rozwija się , ewoluuje i wzbogaca na wskutek SWOICH OSOBISTYCH ODCZUĆ! One do nas z znikąd nie przychodzą my ich doznajemy w kontakcie ze darzeniami i innymi Energiami -Ludźmi.. Zwyczajnie odczuwamy przez naszą świadomość doznań, ta możliwość odczuwania mieliśmy zawsze i będziemy mieli zawsze. Rozwijamy tylko skalę doznawania odczuć. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #229 : Maj 10, 2012, 14:08:31 » |
|
Moze tak do konca nie powinno sie niczemu ufac. Ale gdy kilka niezaleznych zrodel twierdzi to samo to mamy jakas podstawe temu zawierzyc. No i praktyka. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #230 : Maj 10, 2012, 14:26:31 » |
|
Te kilka „niezależnych” źródeł może pochodzić z jednego źródła. Ufać? Wybór jest nasz, konsekwencje również. Praktyka i tak wszystko zweryfikuje.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #231 : Maj 10, 2012, 15:14:52 » |
|
east. W "inni o energii" napisałaś, że Twoje JA powstaje na skutek przychodzących odczuć. Jak zwykle manipulujesz moimi tekstami. Nie tak napisałam! Napisałaś cytata Kiara : JA , to jest cała osobowość Myśliciela stworzona na podstawie przeżywanych uczuć i odczuć http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7155.msg96066#msg96066JA - Samoświadomość -Energia rozwija się , ewoluuje i wzbogaca na wskutek SWOICH OSOBISTYCH ODCZUĆ! One do nas z znikąd nie przychodzą my ich doznajemy w kontakcie ze darzeniami i innymi Energiami -Ludźmi.. Wybacz to drążenie. Wynika z tego co napisałaś ,że uczucia też pojawiają się NA SKUTEK KONTAKTU ze zdarzeniami oraz innymi (JA). To jest dokładnie ten proces tworzenia się JA "własnego " . Napisałaś przyczynę odczuć. Najpierw jest "inne JA" lub zdarzenie i kontakt -> odczucie na temat/wyobrażenie na temat/doznanie -> poczucie odrębności JA w wyniku doświadczenia skutku/doznania/odczucia/wyobrażenia. Właśnie opisałaś skąd wzięło się JA u małych dzieci w ten sposób to się odbywa. Rodzimy się ze zdolnością do odczuwania, ale interpretacja tych odczuć dopiero zostaje implementowane z zewnątrz plus tożsamość. I dopiero kiedy nastąpi pełne zestrojenie z JA dziecko nabywa pełnych praw uczestnika społeczeństwa-JA. Oficjalnie w wieku 18 tu lat uznaje się , że człowiek jest przystosowany do życia w tym matrixie bez przewodników, rodziców czy innych opiekunów szkolnych. 18 lat trwa oprogramowywanie człowieka. Ile lat potrzeba, aby ten domek z kart runął ? napisałam wiele razy iż moje JA i wszystkie inne JA są ENERGIAMI -OSOBOWOŚCIOWYMI które były zawsze i będą zawsze, są wieczne i niezniszczalne!
A to jest tylko założenie Życzenia uznane za niepodważalne prawdy, a wynikające z wieloletniego treningu. Zwyczajnie odczuwamy przez naszą świadomość doznań, ta możliwość odczuwania mieliśmy zawsze i będziemy mieli zawsze. Rozwijamy tylko skalę doznawania odczuć.
Pewne podstawowe funkcje , takie jak odczucia, biorą się z takiego , a nie innego systemu nerwowego. Zanim człowiek zostanie nauczony jak je interpretować to je odczuwa po prostu w sposób "przyjemny", albo "nieprzyjemny". Bardziej podstawowe to "bezpiecznie/niebezpiecznie" , na czym opiera się później system ocen walcz/uciekaj itd itp Interpretator podstawowych odczuć jest wobec nich czymś wtórnym . Ten system można wykorzystać na wiele sposobów (przykładowo-> kij i marchewka ).
|
|
|
|
|
|
|
Przebiśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #232 : Maj 15, 2012, 18:07:29 » |
|
NIE WIERZ NIKOMU, NIE UFAJ NIKOMU!… Jak, że często spotykamy się z tymi powiedzeniami. Nazwałbym to nawet zapisem bo to tak w większości z nas tkwi. Pozwolę sobie dodać, że tkwi tak głęboko, iż nawet wtedy, gdy ktoś przedstawia nam fakty, czy własne doświadczenia, a nam wydają się one niewiarygodne, odrzucamy je, negujemy lub wyśmiewamy. Oczywiście wieki wymodelowania różnymi dogmatami, teoriami sprawiają, że się traci umiejętność rozeznawania fałszywych treści i informacji od rzeczywistych. Przypomina to pomieszanie pojęć, (często tworzonych dla ludzi), którzy i tak je nie rozumieją, ale tradycyjnie – powtarzają. Powtarzają i nadal nie rozumieją ! Poszczególne określenie czy stwierdzenia nie powstały przypadkowo. Jak to zwykle bywa w starym procesie komuś były potrzebne Historia świata pozwala przynajmniej mi wyciągnąć wniosek, że całe zamieszanie w myśleniu człowieka dokonała religia, stwarzając stwórcę boga jedynego. Dziś to pojęcie tak wrosło w świadomość człowieka, że nie tylko nie chce zrozumieć swojego pochodzenia, ale broni boga i jego istnienia za wszelką cenę, często życia. Nawet jak wie, że tam w górze nie ma nieba, a pod powierzchnią ziemi nie ma Hadesu czy też piekła. .Nawet na tym szacownym forum widać, że choć wiele osób zdaje sobie sprawę z intencji, jakie towarzyszyły wprowadzeniu w ludzką świadomość postaci boga, to nadal temu programowi ulega. Dalej w tym tkwią i podświadomie bronią boga używając różnych określeń, które wedle nich mają uwiarygodnić jego istnienie. Najlepiej by zrozumieli dlaczego tak jest, (oczywiście moim skromnym zdaniem) jest przypomnienie sobie budowy człowieka i tego, kim człowiek jest, dlaczego jest i co robi. Religie. „Nie wierz nikomu!” – tylko komu można Wyraźny akcent w różnych religiach. Wniosek rodzi się prosty : nie wierz nikomu tylko mnie, bo ja jestem tym, który cię oświeci, poprowadzi do zbawienia, wskaże jedyną słuszną drogę. Jednym słowem – uwierz mi, a ja ciebie doprowadzę do boga, czy nirwany itd. itp Kodowanie określenia – „ nie ufaj” to jeden ze sposobów oddzielenie człowieka od człowieka i od siebie samego. Podobne znaczenie ma określenie : „a ja i tak w to nie wierzę !” Często nie bo nie Kiedyś zadałem sobie pytanie ,,Dobrze, że nie wierzysz, ale czy myślisz? -czy po prostu wierzysz w coś innego ?" Dotarło do mnie, że to stwierdzenie wynika nadal z wiary, a nie z wnioskowania i myślenia. Samo wnioskowanie jest tylko początkiem myślenia. Myślenia jako proces przebiega w przestrzeni mentalnej, a nie jest tylko pracą mózgu. Mózg przetwarza, a nie myśli. (po „śmierci ciała” również myślimy , choć już brak nam mózgu „Nie wierz nikomu” – to także świadome wprowadzenie wątpliwości w człowieka. Brak wiedzy sprawia, że nigdy nie można być do końca pewnym Intelekt (cczęsto mylnie utożsamiany z JA) podejmuje za człowieka decyzje, wyrokuje co jest prawdziwe, a co fałszywe. Jest to moim zdaniem największa z przeszkód poznania siebie. Z tym miałem często problemy odpowiadając na pytania:,,czy jesteś tego pewien w 100 % ,,Czy aby na pewno tak jest, czy jest tak jak myślę” Na początku przyjmując informację, z którą wcześniej się nie zetknąłem przestałem zaprzeczać, nie negowałem, odkładałem ją do momentu sprawdzenia. Sprawdzając byłem pewien w 100%. W ten sposób oduczyłem się natychmiastowego, automatycznego odrzucenia informacji Intelekt !!! (JA) Kiedyś z tym się utożsamiałem, co uważałem za własne i tego intelekt broni. Broni, a przecież jest on jedynie naszym narzędziem, tak jak ręce ,czy nogi w budowie ciała ludzkiego. Cóż warto nauczyć się rozróżniać pojęcia, jak nie to można nadal błądzić między myśleniem a wiarą. Ziemia jest płaska, że tak pozwolę sobie na zakończenie przytoczyć wielowiekowy dogmat. Czy za to oszustwo przeproszono nie pamiętam
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #233 : Maj 15, 2012, 22:03:32 » |
|
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ale nic nie jest wzgledne
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #234 : Maj 16, 2012, 12:53:04 » |
|
@ Przebiśnieg
Mózg przetwarza, a nie myśli. (po „śmierci ciała” również myślimy , choć już brak nam mózgu ) Oczywiście, że mózg nie myśli. Gdzie zatem znajdujesz się Ty, skoro nie w mózgu ? ( bo mózg nie myśli, tylko uważasz, że Ty myślisz). Czyżby poza mózgiem , co sugerujesz twierdząc, ze myślisz po śmierci mózgu ? „Nie wierz nikomu” – to także świadome wprowadzenie wątpliwości w człowieka. Brak wiedzy sprawia, że nigdy nie można być do końca pewnym "Nie wierz nikomu" to niepewność implantowana w celu utrzymania rozdzielenia. Ta niepewność jest podtrzymywana przez JA (czy może intelekt hmhmhm ) Intelekt (cczęsto mylnie utożsamiany z JA) podejmuje za człowieka decyzje, wyrokuje co jest prawdziwe, a co fałszywe.
Intelekt podejmuje decyzje ? Czyli ,że myśli. Ale Ty, jak twierdzisz,nie jesteś Intelektem (bo intelekt to narzędzie). Ty myślisz i intelekt myśli (podejmuje decyzje). Więc ilu tam Was jest w jednej formie ? W jaki sposób dogadujesz się z myślącym intelektem ? Nie jest to tworzenie bytów ponad miarę ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2012, 12:53:17 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduła ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2012, 20:01:58 » |
|
Witam, Apokalipsa - objawienie św. Jana, zarys i próba wyjaśnienia cz.9Krzyz czyli 4 przechodzi w 7 a z tego w 12. Cztery punkty kardynalne Orzel, Byk, Lew, Czlowiek to stale pozycje. Ale mozna je dalej rozwinac i dopisac faze wzrostu i faze oslabienia, spadku. Dla Byka bedzie to Koziorozec i Panna odpowiednio. Tabele juz tu prezentowano. Tak wiec mamy 4 pukty stale i 8 zmiennych, razem 12. Oba cykle to 24. Punkty te mozna roznie interpretowac. Z pozycji Ducha beda to jego fazy rozwojowe, czy fazy przemiany Ega czy inne procesy dotyczace czlowieka. Ale istnieja i inne punkty widzenia. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2012, 21:44:23 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 21:49:34 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #237 : Listopad 08, 2012, 00:38:09 » |
|
APOKALIPSA.Na razie wstęp do pełnego odczytu. Ponieważ czas dobiega niebawem końca, czyli zamyka się cykl inaczej wielki okrąg już pora na odsłonięcie- pełnej informacji z nią związanej. Przed odsłonięciem jest "sąd", który określa pozycje dostępu do wiedzy , przypływającej do nas niebawem z falą światła. Każdy wyznacza sobie swoje miejsce, wyznacza sam swoim systemem wartości , swoimi zachowaniami ,czynami , reakcjami , podjętymi decyzjami ( na naszym forum już to się odbyło nie tak dawno), czyli ustawiliśmy siebie sami w miejscach dostępu do wiedzy. Żebym mogła dokonać odczytu Apokalipsy muszę dokładnie wytłumaczyć czym ona jest, co to znaczy? Wówczas stanie się zrozumiała ta prosta symboliczna treść przekazywana przez to odsłonięcie - objawienie, czyli zobaczenie ze zrozumieniem. ą Znaczenie tytułuSłowo „apokalipsa” bierze swoje źródło w greckim apokalypsis („apo” – z dala od czegoś; „kalypto” – zakrywać, zasłaniać), co znaczy objawienie, usunięcie tego, co zakryte. Tytuł sugeruje więc, że mamy do czynienia z wizjami danymi od Boga, które tyczą się przyszłości. Apokalipsy były dość częste na przestrzeni dwóch wieków przed i dwóch po Chrystusie. Wypowiedzi tego rodzaju to z jednej strony proroctwa, z drugiej zaś stanowiły one osobny rodzaj literacki nieznany zupełnie dla polskiego piśmiennictwa. Do tekstów Starego Testamentu zawierających fragmenty będące apokalipsami zaliczamy księgi: Daniela, Izajasza, Ezechiela, Zachariasza. Do apokaliptyki pozabiblijnej należą między innymi: Apokalipsa Abrahama, 4 Księga Ezdrasza, Etiopska Księga Henocha, Testament Dwunastu Patriarchów. Warto zwrócić uwagę, iż dziś słowu „apokalipsa” nadajemy odmienny sens. Wyraz ten niesie za sobą takie konotacje, jak: groza, strach, katastrofa, przerażenie. Należy pamiętać, że dzieło świętego Jana ukazuje zwycięstwo dobra nad złem, dlatego ta zmiana znaczenia pokazuje, jak sugestywnie autor odmalował zło.Monika Moryń http://www.polskina5.pl/znaczenie_tytulu_apokalipsaJuż wiemy Apokalipsa to odsłona , odsłonięcie czegoś, skoro jest odsłonięcie było również zasłonięcie, czego przed czym? I co było zasłonięte oraz co będzie odsłonięte i kiedy następuje zasłonięcie ,a kiedy następuje odsłonięcie? To nie jest skomplikowana wiedza, gdy myśli się logicznie i analizuje informacje , które otaczają nas cały czas , powiedziała bym jest to bardzo prosta informacja z prostym niezmiernie przekazem. Apokalipsa opowiada o rozwoju Człowieka o wyzwoleniu się jego z mocy ciemności przejście z Bestii- zwierzęcia w Człowieka fizycznego i Człowieka fizycznego w Człowieka duchowego. Są to naturalne koleje rozwoju Ludzkości, finał drogi rozgrywającej się w 4 cyklach fraktalnych. Czasowe przejście po zakończeniu wielkiego galaktycznego cyklu rozwojowego który identycznie jak małe roczne i mniejsze dobowe składajace się z 4 etapów również składa się z 4 cykli. Jego pełny duży etap to około 26 tys lat , które dokładnie za chwilkę dobiegną kończ , czas się zamknie w wielkim okręgu składającym się z 4 małych kół czasowych by zdjąć przysłonę ( czego, co napłynie po jej zdjęciu?) otwierającą dostęp do kolejnego cyklu rozwojowego Człowieka duchowego. Wiemy już ( a przynajmniej wiedzieć by wypadało po prawie 8 letniej bytności na tym forum starym i nowym)iż decydującą rolę we wszystkich zdarzeniach odgrywa światło , tak światło , ono i tylko ono powoduje rozwój życia , dając jasność , ciepło i moc czyli trzy elementy powodujące wzrost. Zatem Apokalipsa - zdjęcie przysłony to otworzenie pełni dopływu światła ...... ( wynika z tego iż była i jest przysłona , która blokuje całkowity dopływ światła ograniczając możliwość pełnego wzrostu ludzkości), Apokalipsa tak naprawdę dotyczyła każdego z III wymiarów, wiedza światła mogła zapładniać umysły i serca Ludzi przy podnoszącej się stopniowo przysłonie szyszynki. Proces ten dotyczy każdego wymiaru, odsłaniająca się szyszynka- brama między wymiarowa łączyła z wzorcem życia przeznaczonym dla danego wymiaru. Gdzie są te wzorce życia dla każdego z trzech wymiarów i co jest tymi wzorcami życia? Otóż I wymiar to I czakra, czakra życia, II , to druga czakra , III to trzecia czakra, depozyt wiedzy dla tych wymiarów ( zresztą dla wszystkich wymiarów) zawsze jest w czakrze serca , w sacrum czyli świętym świętych, ale wiedza doświadczalna ma swój zapis w szyszynce i to ona jest bramą przejścia która otwiera się gdy napłynie do niej cała moc światła. A co to znaczy otwiera się? Inaczej podnosi się przysłona która blokuje pełny dopływ światła, inaczej dokonuje się APOKALIPSA - czyli odsłona dostępu do całego depozytu wiedzy w niej zawartej. Szyszynka inaczej to złote ziarno , ziarno wiedzy zasiane w świadomości Człowieka , które kiełkuje i wzrasta zależnie od dopływu światła życia czyli tak naprawdę kosmicznej energii miłości , która jest najjaśniejszym światłem istnienia całego życia, ono z niej się składa i na niej wzrasta poznając wiedzę miłości.O szyszynce jej roli i zachodzących w niej cyklach otwierania dostępu do wiedzy jest olbrzymi temat( mam nadzieję iż nie wykasowany) tam jet dosyć precyzyjny opis ( Melanina i grzyb wodny) otwierania się wrót czasu, bramy między wymiarowej czyli Apokalipsa zdejmowanie odsłony z połączenia nas z kolejnym wyższym IV wymiarem. Gdzie jest szyszynka i jaka ma nazwę Biblijną? Otóż to Góra Magedon ( Mag najwyższe wtajemniczenie kapłańskie chaldejskie - Edon , albo Eden , czyli góra najwyższego Boga z dostępem do Edenu- wyższego wymiaru) inaczej brama miedzy wymiarowa , która otwiera Stwórca. http://pl.wikipedia.org/wiki/Har-Magedon Wiadomo to czubek głowy czyli korona albo wzgórze najwyższe, szczyt , ukoronowanie... świętość , złota aureola wokół głowy. czyli pełnia dopływu światła do szyszynki i odsłonięcie dopływu światła by poznać wiedzę , która jest w nas cały czas , to my sami sobie zamykamy do niej dostęp obniżając własną wibrację niegodnością życia. Nikt nam tego nie robi, siejesz zbierasz, taką masz wiedzę jaki plon życia , światło pozwala ci tylko zobaczyć ten zbiór i odczytać zawartą w nim wiedzę. Har - hebrajska nazwa szczytu góry Mag - http://pl.wikipedia.org/wiki/Mag_%28kap%C5%82an_perski%29Edom - http://pl.wikipedia.org/wiki/Edom_%28kraj%29Co to jest Har MAG EDON albo przy niemym H Ar MA GEDON?Najwyższy przekaz wiedzy - szczyt osiągniętej wiedzy kapłańskiej MAGA.cd.... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 11:45:24 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #238 : Listopad 08, 2012, 10:40:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #239 : Listopad 08, 2012, 13:02:58 » |
|
Słowo „apokalipsa” bierze swoje źródło w greckim apokalypsis („apo” – z dala od czegoś; „kalypto” – zakrywać, zasłaniać), co znaczy objawienie, usunięcie tego, co zakryte. Tytuł sugeruje więc, że mamy do czynienia z wizjami danymi od Boga, które tyczą się przyszłości. Nie, tytuł tego nie sugeruje, ani tego nie znaczy. Wniosek, że coś sugeruje lub znaczy to interpretacja autorki , czyli autoprezentacja określonej postawy JA. Zasłona jest rozdzieleniem, jest iluzją tak jak tłumaczy etymologia słowa (j/w) . Chodzi tu o tę zasłonę. W tym sensie rozpoznanie tego czym jest zasłona prowadzi do jej demontażu. Apokalipsa to rozwianie iluzji . To ta konkretna czynność. Nie znamy tego ,co poza zasłoną więc nie interpretujmy tego umysłami ,które poruszają się w kategoriach znanych po tej stronie zasłony, albo na postawie czyichś konstrukcji myślowych czy widzimisię. Klasyczne odwracanie od rozpoznania samej iluzji prezentuje taka postawa : @ KiaraJuż wiemy Apokalipsa to odsłona , odsłonięcie czegoś, skoro jest odsłonięcie było również zasłonięcie, czego przed czym? I co było zasłonięte oraz co będzie odsłonięte i kiedy następuje zasłonięcie ,a kiedy następuje odsłonięcie?
To klasyczny umysłowy szum. Umysł-JA skupia się na tym co było i co będzie i kiedy będzie zupełnie ignorujac TERAZ. W pytaniach zasłona jest zupełnie pomijana, nieważna, a przecież to ona działa w każdej chwili , to ona filtruje prawdę TERAZ. To zasłonę trzeba rozpoznać, a nie skupiać się na efektach specjalnych terminach i gdybaniu - wyniku działania filtra. Czym jest zasłona ? Zabierz się ,człowieku za "własną" apokalipsę Potem sam zobaczysz czy potrzebne Ci będą konstrukcje ezoteryczne ,tajemna wiedza czy inny bełkot.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #240 : Listopad 08, 2012, 13:03:12 » |
|
Tak przygladam sie temu "bugsowi" i widze piramide, oraz oko, ale tylko jedno. A tak na rozsadek biorac, to istota inteligentna wg mnie ma dwoje oczu, wiec, gdyby spojrzec na przeciw oka (w dol) moznaby zalozyc, ze i tam jest oko, tylko ukryte - jakby dzialalo w podziemiu (underground) Ciekawe, czy to dobrze, czy zle...
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #241 : Listopad 08, 2012, 13:04:51 » |
|
..pewnie to trzecie oko na 2012 żeby spojrzeć za zasłonę! hej
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 13:07:14 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej niż nic, a jednak to coś więcej niż wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstają wszystkie możliwości. To jest Absolutna Świadomość; coś o wiele więcej niż nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #242 : Listopad 08, 2012, 13:08:48 » |
|
Albo taka wersja -
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduła ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #243 : Listopad 08, 2012, 13:55:18 » |
|
Witam pewnych procesow czy fenomenow nie da sie inaczej opisac jak przy pomocy metafor. W ludzkich jezykach brak odpowiednich slow i dotyczy to bardzo wielu pojec, jak te trzecie oko, czakry, kundalini z jednej strony , zas wymiary, przestrzen, czas...itd z drugiej.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #244 : Listopad 08, 2012, 16:14:43 » |
|
Witam pewnych procesow czy fenomenow nie da sie inaczej opisac jak przy pomocy metafor. W ludzkich jezykach brak odpowiednich slow i dotyczy to bardzo wielu pojec, jak te trzecie oko, czakry, kundalini z jednej strony , zas wymiary, przestrzen, czas...itd z drugiej.
i tak mimowolnie się zwodzimy tu dyskutując,- ale co zrobić, język niby jeden, ale jaki bogaty w synonimy.
|
|
|
|
"Pustka to mniej niż nic, a jednak to coś więcej niż wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstają wszystkie możliwości. To jest Absolutna Świadomość; coś o wiele więcej niż nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Przebiśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #245 : Listopad 08, 2012, 16:50:49 » |
|
Zgadzając się z szacownym poprzednikiem dodam, że bardzo lubię stare wyrazy i wsłuchuję się w starą mowę Bo im język był hm młodszy tym bliżej był energii i praw ,,jesteś praw" ,,wróćmy do materii" można by wiele wymieniać przykładów to pa
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #246 : Listopad 09, 2012, 12:31:24 » |
|
Wracając do tematu.... treść Apokalipsy jest istotna warto sobie ją przypomnieć. Tysiącletnie królestwo
1 Potem ujrzałem anioła, zstępującego z nieba, który miał klucz od Czeluści i wielki łańcuch w ręce. 2 I pochwycił Smoka, Węża starodawnego, którym jest diabeł i szatan, i związał go na tysiąc lat. 3 I wtrącił go do Czeluści, i zamknął, i pieczęć nad nim położył, by już nie zwodził narodów, aż tysiąc lat się dopełni. A potem ma być na krótki czas uwolniony. 4 I ujrzałem trony - a na nich zasiedli [sędziowie], i dano im władzę sądzenia - i ujrzałem dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego, i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi i nie wzięli sobie znamienia na czoło ani na rękę. Ożyli oni i tysiąc lat królowali z Chrystusem. 5 A nie ożyli inni ze zmarłych, aż tysiąc lat się skończyło. To jest pierwsze zmartwychwstanie. 6 Błogosławiony i święty, kto ma udział w pierwszym zmartwychwstaniu: nad tymi nie ma władzy śmierć druga, lecz będą kapłanami Boga i Chrystusa i będą z Nim królować tysiąc lat.
Walka ostateczna i potępienie wrogów Boga
Walka ostateczna i potępienie wrogów Boga 7 A gdy się skończy tysiąc lat, z więzienia swego szatan zostanie zwolniony. 8 I wyjdzie, by omamić narody z czterech narożników ziemi, Goga i Magoga, by ich zgromadzić na bój, a liczba ich jak piasek morski. 9 Wyszli oni na powierzchnię ziemi i otoczyli obóz świętych i miasto umiłowane; a zstąpił ogień od Boga z nieba i pochłonął ich. 10 A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków.
Sąd nad narodami
Sąd nad narodami 11 Potem ujrzałem wielki biały tron i na nim Zasiadającego, od którego oblicza uciekła ziemia i niebo, a miejsca dla nich nie znaleziono. 12 I ujrzałem umarłych - wielkich i małych - stojących przed tronem, a otwarto księgi. I inną księgę otwarto, która jest księgą życia. I osądzono zmarłych z tego, co w księgach zapisano, według ich czynów. 13 I morze wydało zmarłych, co w nim byli, i Śmierć, i Otchłań wydały zmarłych, co w nich byli, i każdy został osądzony według swoich czynów. 14 A Śmierć i Otchłań wrzucono do jeziora ognia. To jest śmierć druga - jezioro ognia. 15 Jeśli się ktoś nie znalazł zapisany w księdze życia, został wrzucony do jeziora ognia.
NOWE JERUZALEM
Nowe stworzenie - Jeruzalem niebiańskie
Nowe stworzenie - Jeruzalem niebiańskie 1 I ujrzałem niebo nowe i ziemię nową, bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły, i morza już nie ma. 2 I Miasto Święte - Jeruzalem Nowe ujrzałem zstępujące z nieba od Boga, przystrojone jak oblubienica zdobna w klejnoty dla swego męża. 3 I usłyszałem donośny głos mówiący od tronu: "Oto przybytek Boga z ludźmi: i zamieszka wraz z nimi, i będą oni Jego ludem, a On będzie "BOGIEM Z NIMI". 4 I otrze z ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ani żałoby, ni krzyku, ni trudu już [odtąd] nie będzie, bo pierwsze rzeczy przeminęły". 5 I rzekł Zasiadający na tronie: "Oto czynię wszystko nowe". I mówi: "Napisz: Słowa te wiarygodne są i prawdziwe". 6 I rzekł mi: "Stało się. Jam Alfa i Omega, Początek i Koniec. Ja pragnącemu dam darmo pić ze źródła wody życia. 7 Zwycięzca to odziedziczy i będę Bogiem dla niego, a on dla mnie będzie synem. 8 A dla tchórzów, niewiernych, obmierzłych, zabójców, rozpustników, guślarzy, bałwochwalców i wszelkich kłamców: udział w jeziorze gorejącym ogniem i siarką. To jest śmierć druga".
Jeruzalem czasów mesjańskich
Jeruzalem czasów mesjańskich 9 I przyszedł jeden z siedmiu aniołów, co trzymają siedem czasz pełnych siedmiu plag ostatecznych, i tak się do mnie odezwał: "Chodź, ukażę ci Oblubienicę, Małżonkę Baranka". 10 I uniósł mnie w zachwyceniu na górę wielką i wyniosłą, i ukazał mi Miasto Święte - Jeruzalem, zstępujące z nieba od Boga, 11 mające chwałę Boga. Źródło jego światła podobne do kamienia drogocennego, jakby do jaspisu o przejrzystości kryształu: 12 Miało ono mur wielki a wysoki, miało dwanaście bram, a na bramach - dwunastu aniołów i wypisane imiona, które są imionami dwunastu pokoleń synów Izraela. 13 Od wschodu trzy bramy i od północy trzy bramy, i od południa trzy bramy, i od zachodu trzy bramy. 14 A mur Miasta ma dwanaście warstw fundamentu, a na nich dwanaście imion dwunastu Apostołów Baranka. 15 A ten, który mówił ze mną, miał złotą trzcinę jako miarę, by zmierzyć Miasto i jego bramy, i jego mur. 16 A Miasto układa się w czworobok i długość jego tak wielka jest, jak i szerokość. I zmierzył Miasto trzciną poprzez dwanaście tysięcy stadiów: długość, szerokość i wysokość jego są równe. 17 I zmierzył jego mur - sto czterdzieści cztery łokcie: miara, którą ma anioł, jest miarą człowieka. 18 A mur jego jest zbudowany z jaspisu, a Miasto - to czyste złoto do szkła czystego podobne. 19 A warstwy fundamentu pod murem Miasta zdobne są wszelakim drogim kamieniem. Warstwa pierwsza - jaspis, druga - szafir, trzecia - chalcedon, czwarta - szmaragd, 20 piąta - sardoniks, szósta - krwawnik, siódma - chryzolit, ósma - beryl, dziewiąta - topaz, dziesiąta - chryzopraz, jedenasta - hiacynt, dwunasta - ametyst. 21 A dwanaście bram to dwanaście pereł: każda z bram była z jednej perły. I rynek Miasta to czyste złoto jak szkło przeźroczyste. 22 A świątyni w nim nie dojrzałem: bo jego świątynią jest Pan Bóg wszechmogący oraz Baranek. 23 I Miastu nie trzeba słońca ni księżyca, by mu świeciły, bo chwała Boga je oświetliła, a jego lampą - Baranek. 24 I w jego świetle będą chodziły narody, i wniosą do niego królowie ziemi swój przepych. 25 I za dnia bramy jego nie będą zamknięte: bo już nie będzie tam nocy. 26 I wniosą do niego przepych i skarby narodów. 27 A nic nieczystego do niego nie wejdzie ani ten, co popełnia ohydę i kłamstwo, lecz tylko zapisani w księdze życia Baranka. http://www.nonpossumus.pl/ps/Ap/20.phpKiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 12:50:14 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #247 : Listopad 09, 2012, 16:26:25 » |
|
Fajne ,ale ponoć sama piszesz, że stare wizje sie zdezaktualizowały, Kiaro ... to po co je przytaczać ?
|
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
|
« Odpowiedz #249 : Listopad 14, 2012, 21:20:41 » |
|
co to jest do rozumienia wszystko jest elektromagnetyczne, jasne bedzie lgnelo do jasnego, ciemne do ciemnego i koniec pozniej ma to byc rozdzielone..
|
|
|
|
|
|
|
|