Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 31, 2025, 15:44:53

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tsunami na BaÂłtyku !  (Przeczytany 109274 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
diabolicq
Gość
« Odpowiedz #50 : Marzec 22, 2009, 21:11:29 »

Cos mi sie widzi ze zwolennicy mieszkaja nad morzem i okolicach a przeciwnicy w glebi ladu.

kot
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 22, 2009, 22:46:54 »

Niestety nie kaÂżdy zwolennik ma ten zaszczyt zamieszkiwania nad naszym kochanym morzem.

ChorowaÂłbym z tĂŞsknoty gdybym przynajmniej raz do roku nie nasyciÂł oczu widokiem piĂŞknej polskiej wielkiej wody.

JastrzĂŞbia GĂłra mnie kocha z wzajemnosciÂą ale wiem,ze wszĂŞdzie jest pieknie i nadziejĂŞ mam,Âże Moc NajwyÂższa uchroni caÂłe wybrzeÂże przed rozkoÂłysaniem wody nadmiernym.
Hironobu15
Gość
« Odpowiedz #52 : Marzec 23, 2009, 21:27:05 »

Nawet w dzienniku polskim o tym pisza.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #53 : Marzec 23, 2009, 21:40:10 »

Nawet w dzienniku polskim o tym pisza.

to Âże tam piszÂą jeszcze nic nie znaczy  UÂśmiech podchwycili "gorÂący" temat i tyle.
Bober
Gość
« Odpowiedz #54 : Marzec 24, 2009, 14:37:46 »

Jak ja mia³abym wysy³aÌ faks po karzdym œnie tsunami id¹cym na Polskê to pewnie papieru by zabrak³o do faksu Uœmiech Na szczêœcie od 2 tygodni nie miewam ju¿ takowych wiêc siê cieszê niezmiernie Uœmiech Kochani poczekajmy, do kwietnia kilka dni ,sprawa siê wyjaœni lada dzieù. Jackowski ju¿ jakiœ czas temu mówi³ o oczóciach wobec swojej córki i znajomego z wybrze¿a ale o kwietniu to nie wspomina³ tylko 2 po³owie roku ( choÌ wszyscy wiemy ¿e czas jest wzglêdny w wielu jego przepowiedniach i nie tylko czas Mrugniêcie ) Zreszt¹ o ile siê nie mylê to mia³ jakiœ meteoryt dupn¹Ì w Ba³tyk w tym roku i te¿ mia³o czy ma byÌ tsunami. Oby by³a to kolejna historyjka bez pokrycia w rzeczywistym œwiecie Uœmiech
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #55 : Marzec 24, 2009, 15:31:50 »

Nie wiem dlaczego ludzie, którzy maja ró¿ne wizje, prorocy, przepowiadacze, mysl¹, ¿e przysz³oœÌ œwiata jest okreœlona i niezmienna.

pozdrawiam
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #56 : Marzec 25, 2009, 18:49:26 »

mam nadziejĂŞ, Âże tsunami nie bĂŞdzie bo to zawsze szkody wielkie sÂą...

co do wizji - nie sÂą oczywiÂście wiarygodnym ÂźrĂłdÂłem informacji ale skoro uruchomiÂły jakieÂś dziaÂłanie to znaczy Âże sÂą potrzebne UÂśmiech

co do anonimowoÂści - na forum internetowym gdzie nikt nie wie kto jest kim to raczej tego argumentu bym nie poruszaÂł
"widzimy ÂźdÂźbÂło w czyimÂś oku a w swoim belki nie dostrzeÂżemy" - parafrazujÂąc ;P
Bober
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 25, 2009, 20:48:19 »

UWAGA!

Jutro tj. 26 marca w programie DzieĂądobry TVN o godzinie miĂŞdzy 8:30 a 11:00 ma byĂŚ poruszony temat 2 wizjonerek ,ktĂłre przepowiedziaÂły Ăłw Tsunami o ktĂłrym mowa w temacie. MoÂże dowiemy siĂŞ czegoÂś wiĂŞcej ?!
kot
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 26, 2009, 09:37:32 »

OglÂądaÂłem ten program.

Pan specjalista wypowiedziaÂł siĂŞ,Âże prawdopodobieĂąstwo wystÂąpienia tsunami jest niewielkie-ale jest,bo jak wiadomo wystÂąpiĂŚ moÂże przy trzĂŞsieniu ziemii a takie pod koniec zeszÂłego roku wystÂąpiÂło w rejonie BaÂłtyku.
Wyst¹pienie wysokiej fali,która mog³aby podtopiÌ mocniej wybrze¿e wykluczy³ z tego wzglêdu,¿e Ba³tyk jest p³ytki-œrednia g³êbokoœÌ mierzy oko³o 50 metrów a wysokoœÌ fali tsunami jest pochodn¹ g³êbokoœci zbiornika.
Oceany maj¹ œredni¹ g³êbokoœÌ oko³o 3 km,wiêc warunki dla powstania takiej fali s¹ lepsze.

Podsumowujac tsunami jest moÂżliwe ale o maÂłej wysokoÂści fali-raczej niegroÂżnej dla miast nadmorskich. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 09:38:51 wysłane przez kot » Zapisane
diabolicq
Gość
« Odpowiedz #59 : Marzec 27, 2009, 12:05:22 »

Tsunami na BaÂłtyku - wizja czÂłowieka spod Pabianic
http://www.nautilus.org.pl/?i=1532
Bober
Gość
« Odpowiedz #60 : Marzec 27, 2009, 13:24:19 »

Trzeba jeszcze wzi¹œÌ pod uwagê ¿e jest mo¿liwoœÌ i¿ ów wizyjne Tsunami mo¿e wywo³aÌ meteoryt.... ostatnio czêsto s¹ przypadki ¿e informacje o takich zjawiskach docieraj¹ do nas "5 min" przed zderzeniem albo po Uœmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #61 : Marzec 27, 2009, 19:00:35 »

Ostatnio mĂłj dobry kolega ktĂłrego znam od kilku lat powiedziaÂł mi i innym znajomym Âże za rok bĂŞdzie startowaÂł na radnego miasta(18 lat wtedy bĂŞdzie miaÂł).

Na co mĂłj inny kolega "Jak Andrzej bĂŞdzie startowaÂł na radnego to bĂŞdzie koniec Âświata".

JakoÂś tak mi zapadÂło to w pamiĂŞĂŚ. Hehe. UÂśmiech

I raczej wÂątpiĂŞ w to tsunami na BaÂłtyku ale zobaczymy co siĂŞ wydarzy w 2012 roku.

Pozdro
Mora MrugniĂŞcie
Korybut13
Gość
« Odpowiedz #62 : Marzec 28, 2009, 19:51:16 »

Ostatnio mĂłwi siĂŞ o tym, Âże Rosjanie chcÂą uÂżywaĂŚ ÂładunkĂłw wybuchowych do tworzenia "rowu" na dnie BaÂłtyku do budowy rurociÂągu... ciekawe jakiej mocy sÂą Ăłw Âładunki.
east
Gość
« Odpowiedz #63 : Marzec 28, 2009, 21:37:56 »

PomijajÂąc fale, ktĂłre zawsze sÂą wypadkowÂą g³êbokoÂści danego akwenu ( a BaÂłtyk jest stosunkowo pÂłytki ) , to takie wybuchy, albo inne , dajmy na to  naturalne czynniki , mogÂą spowodowaĂŚ wyniesienie z dna BaÂłtyku zatopionych tam od czasu II WÂŚ chemicznych ÂśrodkĂłw bojowych ,albo ich uwolnienie. I w tym upatrywaÂłbym wiĂŞkszego zagroÂżenia , niÂż w samych falach, jeÂśli juÂż.
Cyt "Do najwiêkszej tragedii dosz³o latem 1955 roku w Dar³ówku. Fale wyrzuci³y na pla¿ê prze¿arty rdz¹ pojemnik, z którego wylewa³a siê br¹zowoczarna ciecz. Opodal bawili siê koloniœci. Pierwsze objawy ska¿enia iperytem siarkowym wyst¹pi³y ju¿ po pó³godzinie. Poparzonych zosta³o 102 dzieci, czworo straci³o wzrok.(..) Kilka lat temu genera³ Sulikow, rosyjski specjalista od broni chemicznej, stwierdzi³, ¿e amunicja chemiczna zatopiona w Ba³tyku mo¿e spowodowaÌ katastrofê ekologiczn¹ wiêksz¹ ni¿ ta, któr¹ wywo³a³ wybuch reaktora w Czarnobylu."
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080727/REPORTAZ/940973014
W sumie tego typu ÂśrodkĂłw na dnie BaÂłtyku spoczywa jeszcze okoÂło 69 tysiĂŞcy ÂśmiercionoÂśnych ton !!!
Co siĂŞ stanie jak fale wyrzucÂą ten syf na brzegi  ?
Mapka zagroÂżeĂą

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/misc?url=/templates/zoom.pbs&Site=NO&Date=20080727&Category=REPORTAZ&ArtNo=940973014&Ref=V3
secularus
Gość
« Odpowiedz #64 : Marzec 28, 2009, 23:42:43 »

I znĂłw Rosjanie powiedzÂą " ChcieliÂśmy dobrze a wyszÂło jak zawsze "  Smutny
Tylko  BaÂłtyk to nie jest ich jedyne morze.
Bober
Gość
« Odpowiedz #65 : Marzec 31, 2009, 15:49:05 »

Tsunami promuje UstkĂŞ (27.03.2009)
 Zapowiadane przez wró¿ki z ÂŁodzi tsunami, ktĂłre 15 kwietnia ma nawiedziĂŚ UstkĂŞ moÂże byĂŚ ÂświetnÂą promocjÂą kurortu. SamorzÂądowcy juÂż planujÂą na ten dzieĂą specjalne imprezy.

W ubiegÂły piÂątek do UrzĂŞdu Miasta w Ustce i KoÂłobrzegu trafiÂło oficjalne pismo od dwĂłch wró¿ek z ÂŁodzi. BoÂżena Pazik, wró¿ka, oraz Anna Bator, jasnowidz i wizjonerka ostrzegajÂą w nim przed olbrzymimi falami, ktĂłre w poÂłowie kwietnia majÂą zalaĂŚ nadmorskie kurorty. Olbrzymia fala ma powstaĂŚ po podwodnym trzĂŞsieniu ziemi.

- To, co byÂło pod koniec roku 2008, byÂło lekkie. Teraz bĂŞdzie silniejsze, rĂłwnieÂż w skutkach. NaleÂży siĂŞ zatem dobrze przygotowaĂŚ, poinformowaĂŚ o tym miejscowÂą ludnoœÌ, jak rĂłwnieÂż ÂżeglugĂŞ morskÂą, aby wstrzymaĂŚ rejsy statkĂłw pasaÂżerskich i wycieczkowych na ten czas. Epicentrum trzĂŞsienia bĂŞdzie miĂŞdzy DaniÂą a SzwecjÂą. To ono spowoduje tsunami. OczywiÂście nie bĂŞdzie tak silne jak to w 2004 r. na Oceanie Indyjskim, ale mogÂą byĂŚ ofiary - tak napisaÂły obie kobiety do wÂładz nadmorskich miast.

SamorzÂądowcy nie zbagatelizowali informacji i kopiĂŞ listu wysÂłali do wydziaÂłu bezpieczeĂąstwa i zarzÂądzania kryzysowego w starostwie powiatowym w SÂłupsku. Podobny dokument trafiÂł rĂłwnieÂż do wojewĂłdzkiego sztabu kryzysowego w GdaĂąsku. MoÂżliwoœÌ wystÂąpienia takiego zjawiska potwierdzajÂą rĂłwnieÂż naukowcy.

- Do takich zjawisk dochodziÂło juÂż w przeszÂłoÂści na BaÂłtyku, jednak biorÂąc pod uwagĂŞ zachowane opisy wysokoœÌ fal, nie przekraczaÂła kilku metrĂłw - wyjaÂśnia prof. WacÂław Florek z Instytutu Geografii Akademii Pomorskiej w SÂłupsku.
UrzĂŞdnicy przyznajÂą jednoczeÂśnie, Âże ciĂŞÂżko ca³¹ informacjĂŞ przyj¹Ì powaÂżnie.

JednoczeÂśnie zastanawiajÂą siĂŞ nad skorzystaniem z okazji i wypromowaniem kurortu.

- O wizji wró¿ek pisaÂły wszystkie serwisy internetowe oraz wiĂŞkszoœÌ gazet - mĂłwi Jacek CegÂła, rzecznik prasowy UrzĂŞdu Miasta w Ustce - Program na Âżywo z Ustki nadawaÂła jedna z telewizji ogĂłlnopolskich. Zastanawiamy siĂŞ nad zorganizowaniem 15 kwietnia jakiejÂś specjalnej imprezy. Chcemy na przykÂład zaprosiĂŚ meteorologĂłw, aby przez caÂły dzieĂą nadawali prognozy pogody prosto z ustceckiej plaÂży. 

Podobnie do pomysÂłu podchodzi ustecki radny PrzemysÂław Nycz.
- PowinniÂśmy zaprosiĂŚ na caÂły dzieĂą do Ustki telewizje, aby na Âżywo nadawaÂły prognozy pogody - wyjaÂśnia Nycz. - MoÂżnaby rĂłwnieÂż zaprosiĂŚ wró¿ki, ktĂłre ostrzegÂły nas o tsunami. To byÂłaby Âświetna promocja miasta przed dÂługim, majowym weekendem w ktĂłrym wiĂŞkszoœÌ z nas planuje wyjazdy.

Nycz zasugerowaÂł rĂłwnieÂż, aby w tym terminie zorganizowaĂŚ w Ustce konferencjĂŞ naukowÂą na temat globalnego ocieplenia i podnoszÂącego siĂŞ poziomu mĂłrz.

- To problem o ktĂłrym wszyscy wiemy, ale skutecznie go unikamy. Dotyczy on rĂłwnieÂż BaÂłtyku. ByÂłaby to idealna okazja do rozmĂłw na ten temat i szukania rozwiÂązaĂą tego problemu - dodaje Nycz.

Zdaniem Nycza wizje wró¿ki to równie¿ œwietna promocja usteckiej strony internetowej na której na ¿ywo mo¿na ogl¹daÌ pla¿ê i promenadê (na latarni morskiej zamontowane s¹ dwie kamery pod³¹czone do internetu).

Decyzje o tym, jakie promocje zorganizowane bĂŞdÂą w dniu 15 kwietnia dowiemy siĂŞ w ciÂągu najbliÂższych dni.

Hubert Bierndgarski  -  NaszeMiasto.pl

Teraz ju¿ wiemy kim s¹ ów wró¿ki Uœmiech -ChoÌ jak dla mnie to ani imiona ani nazwiska nic nie mówi¹ Uœmiech

I jeszcze kilka nowych informacji z nautilusa o tsunami..g³ównie s¹ to "prorocze" sny czytelników:
http://www.nautilus.org.pl/?i=1613
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 15:51:25 wysłane przez Bober » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #66 : Marzec 31, 2009, 18:34:40 »

NieÂźle. ChÂłopaki jak widaĂŚ nie zasypujÂą gruszek w popiele - kaÂżda sytuacja dobra aby wypromowaĂŚ UstkĂŞ. Mam mocno mieszane uczucia, jakoÂś dziwnie kojarzy mi siĂŞ to ze sÂławÂą rodzimych "gwiazdeczek".
WidzĂŞ, Âże pojawiÂły siĂŞ nazwiska obu PaĂą.
kot
Gość
« Odpowiedz #67 : Marzec 31, 2009, 19:42:44 »

Artequ-podanie nazwisk wizjonerek to wiadomoœÌ dnia!

MoÂżesz kontynuowaĂŚ krytykĂŞ dalej,niech siĂŞ dowiedzÂą te kobiety,jak niskie pobudki nimi kierujÂą.

ZrobiÂłbym to sam,ale byÂłoby to naciagane a Ty byÂłeÂś wyjÂątkowo zaangaÂżowany w to wiĂŞc wypadniesz jak zwykle wiarygodnie i osiÂągniesz znany sobie cel.
arteq
Gość
« Odpowiedz #68 : Marzec 31, 2009, 20:00:55 »

Tak jak mĂłwiÂłem - dajmy im szansĂŞ. Poczekajmy do tego 15.04.
A moÂże ktoÂś mi powie kto podaÂł te nazwiska?
east
Gość
« Odpowiedz #69 : Marzec 31, 2009, 20:09:43 »

A mnie siĂŞ podoba to , co zrobiÂła Ustka . W sumie wyjÂścia sÂą dwa i na oba postawili dobrze :
- Nic siĂŞ nie wydarzy na BaÂłtyku , ale bĂŞdzie impreza i promocja miasta zbudowana na strachu i ludzkiej ciekawoÂści. Niech mĂłwiÂą byle co i byle jak, ALE NIECH MÓWIÂĄ !!!! . ChÂłopaki kujÂą Âżelazo pĂłki gorÂące i to jest ta dobra wiadomoœÌ heheh  ;-)
- Tsunami bĂŞdzie i kilkumetrowa fala narobi baÂłaganu na wybrzeÂżu, zmiecie parĂŞ pomostĂłw, podtopi promenadĂŞ . I dopiero bĂŞdzie o czym gadaĂŚ i co promowaĂŚ . Przybywajcie na wybrzeÂże zobaczyĂŚ jak wysoko i daleko dotarÂła fala, oraz ile smaÂżalni ryb zmiotÂła !!!  BĂŞdzie na czym zrobiĂŚ biznes !
Ja bym na wszelki wypadek na ich miejscu zadbaÂł  o  jakieÂś Âśrodki w budÂżecie Miasta na ubezpieczenie siĂŞ od skutkĂłw powodzi ...
... a mo¿e za tymi wró¿kami stoi jakaœ firma ubezpieczeniowa Coœ - jak myœlisz Arteq ?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #70 : Marzec 31, 2009, 20:12:15 »

Tak wró¿ki napewno s¹ pracownikami takiej firmy Jêzyk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
kot
Gość
« Odpowiedz #71 : Marzec 31, 2009, 21:11:40 »

Artequ!

Po co czekaĂŚ do 15.04 ?

I tak maÂło prawdopodobne jest w tej dacie Tsunami na BaÂłtyku.

Twoja krytyka nie byÂła uzalezniona od tego,czy wystapi Tsunami,czy nie.

JeÂśli wystapi,to powiesz,Âże dla kasy to zrobiÂły,bo podaÂły nazwiska i teraz bĂŞdÂą podnosiĂŚ stawki.JuÂż zresztÂą tak twierdziÂłeÂś.

JeÂśli nie wystÂąpi,to skrytykujesz i powiesz,Âże zawracajÂą gÂłowĂŞ dla rozgÂłosu odwracajÂąc uwagĂŞ od prawdziwych wizji prawdziwych wizjonerĂłw,ktĂłrych przepowiednie mogÂą zostaĂŚ tym razem zbagatelizowane.

DuÂży przecieÂż rozgÂłos zostaÂł nadany ich wizji.

KtĂłra wersjĂŞ wybierzesz?

Zawsze siĂŞ znajdzie furtka do przejechania siĂŞ po kimÂś,wiec nie traĂŚ czasu do piĂŞtnastego.

A moze zaskoczysz mnie nowÂą interpretacjÂą niegodnego zachowania wizjonerek? UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 21:13:17 wysłane przez kot » Zapisane
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #72 : Kwiecień 01, 2009, 10:28:20 »

To bĂŞdzie 15 kwietnia 2009 roku o godzinie 14:50.
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #73 : Kwiecień 01, 2009, 10:50:37 »

Naukowcy mĂłwiÂą: Tsunami na BaÂłtyku jest moÂżliwe:
Za kilka tygodni dno morza siê zatrzêsie, a na Ba³tyku wyst¹pi groŸne tsunami. Samorz¹dy nadmorskich miast i miejscowoœci ostrzegaj¹ przed tym dwie wró¿ki z £odzi. Co o tym myœl¹ specjaliœci? Oto ich opinie.
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090322/POMORZE/664670722

no to naukowcy mówi¹ jedno a wró¿ki drugie - za parê dni zobaczymy kto ma racjê

ja myÂślĂŞ, Âże naukowcy

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #74 : Kwiecień 01, 2009, 10:51:46 »

No to czekamy z wielkÂą nie cierpliwoÂściÂą.  DuÂży uÂśmiech

JeÂżeli dojdzie do tego tsunami to obiecuje Âże przez miesiÂąc bĂŞdĂŞ mĂłwiĂŚ do Kota "Mistrzu". Chichot
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: