KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #225 : Listopad 10, 2009, 11:58:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Listopad 10, 2009, 12:52:21 » |
|
OglÂądam wÂłaÂśnie materiaÂł podany na forum Leszka. W pierwszej czĂŞÂści Marek Balicki trzyma siĂŞ mocno przepisĂłw i autorytetu UE zasÂłaniajÂąc siĂŞ zapisami i nie wychodzÂąc z niczym poza nie. On sam nie ma sobie niczego do zarzucenia. Efekt : 1 200 000 zachorowaĂą -chorych osĂłb -na grypĂŞ sezonowÂą za czasĂłw ministrowania Balickiego i nikt nie ogÂłosiÂł nawet epidemii, a powikÂłania i swoje Âżniwo ÂśmierĂŚ teÂż zebraÂła. Postawa Ewy Kopacz to troska o to, czego litera prawa jeszcze (na szczĂŞÂście) nie reguluje, czyli ZDROWY ROZSÂĄDEK.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #227 : Listopad 10, 2009, 13:53:54 » |
|
Akcja siĂŞ rozwija. Mamy MajewskÂą w wp.pl. "Szczepionki przeciw grypie A/H1N1 mogÂą byĂŚ niebezpieczne" 2009-11-10 (11:50)Brakuje kompletnych badaĂą wÂśrĂłd dzieci, kobiet w ci¹¿y i ludzi starszych dotyczÂących skutkĂłw ubocznych szczepionek przeciw wirusowi grypy A/H1N1, a firmy farmaceutyczne wywierajÂą du¿¹ presjĂŞ na polski rzÂąd, ktĂłry decydujÂąc siĂŞ na kupno szczepionek musiaÂłby wzi¹Ì za nie odpowiedzialnoœÌ - to nie teoria spiskowa, ale oficjalne stanowisko premiera Donalda Tuska i minister zdrowia. – Minister Kopacz zachowuje siĂŞ jak odpowiedzialny lekarz – mĂłwi Wirtualnej Polsce prof. Maria Dorota Majewska, ekspert ds. szczepieĂą z Uniwersytetu KardynaÂła Stefana WyszyĂąskiego. – Co najmniej dwie z tych szczepionek zawierajÂą skÂładniki niebezpieczne dla zdrowia – podkreÂśla. UE wycofaÂła termometry bo rtĂŞĂŚ szkodliwa, a teraz aprobuje pakowanie nam rtĂŞci prosto w ciaÂło? To jest chore. Chyba Polska musi zacz¹Ì leczyĂŚ UE..."RtĂŞĂŚ i skwalen w szczepionkach - niebezpieczne"Czy szczepionki przeciw A/H1N1 mogÂą byĂŚ niebezpieczne? Pani dawno zwracaÂła uwagĂŞ polskim wÂładzom, Âże szczepionki u nas dostĂŞpne zawierajÂą m.in. toksycznÂą, niebezpiecznÂą dla zdrowia rtĂŞĂŚ. Z tego powodu wycofano wiele szczepionek w USA. - Pochwalam wstrzemiĂŞÂźliwoœÌ minister Kopacz, ktĂłra domaga siĂŞ dodatkowych badaĂą szczepionek przeciw grypie A/H1N1, poniewaÂż dotychczasowe testy przeprowadzono tylko na zdrowej populacji mÂłodych ludzi. Nie wiemy, jak zareagujÂą na te szczepionki ludzie starsi, dzieci i kobiety w ci¹¿y, ani jakie bĂŞdÂą odlegÂłe ich skutki. A efekty uboczne w dÂłuÂższym terminie mogÂą byĂŚ tragiczne. Dwie ze szczepionek przeciw grypie A/H1N1 zawierajÂą dwa skÂładniki potencjalnie groÂźne dla ludzkiego zdrowia. Jeden to rtĂŞĂŚ, ktĂłrÂą zawiera thimerosal, zwiÂązek neurotoksyczny, powodujÂący powaÂżne zaburzenia w rozwoju, wci¹¿ dodawany do szczepionek niemowlĂŞcych dostĂŞpnych w Polsce. Z naszych badaĂą, przeprowadzonych z unijnych funduszy w ZakÂładzie Farmakologii Instytutu Psychiatrii i Neurologii wynika, Âże rtĂŞĂŚ szkodzi rozwijajÂącym siĂŞ organizmom ssakĂłw i moÂże mieĂŚ zwiÂązek z rozwojem autyzmu u dzieci (w ciÂągu ostatnich 30 lat autyzm staÂł siĂŞ epidemiÂą, liczba chorych wzrosÂła 13-krotnie). ZaobserwowaliÂśmy, Âże dzieci autystyczne majÂą m.in. problemy z wydalaniem rtĂŞci. RtĂŞĂŚ szkodzi teÂż dorosÂłym – moÂże powodowaĂŚ schorzenia neurodegeneracyjne m.in. choroby Parkinsona i Alzheimera. Dlatego kraje skandynawskie oraz zachodnioeuropejskie juÂż wiele lat temu zakazaÂły stosowania szczepionek zawierajÂących rtĂŞĂŚ u niemowlÂąt i starszych dzieci. AmerykaĂąski badacz dr Thomas Verstraeten, ktĂłry przebadaÂł ok. 100 tys. dzieci, byÂł pierwszym, ktĂłry udowodniÂł silny zwiÂązek thimerosalu z autyzmem i chorobami neurologicznymi dzieci. ZwiÂązek ten potwierdziÂły badania innych niezaleÂżnych naukowcĂłw. AmerykaĂąska instytucja Food And Drug Administration pod koniec lat 90. zalecaÂła producentom szczepionek, by usuwali rtĂŞĂŚ ze szczepionek dzieciĂŞcych, ale - co ciekawe i zastanawiajÂące - bez nakazu i sankcji prawnych. Dr. Verstraeten nie mĂłgÂł opublikowaĂŚ oficjalnego raportu ze swych badaĂą, ostatecznie zwiÂązaÂł siĂŞ z koncernem farmaceutycznym, a pierwotne, „przeraÂżajÂące” - jego zdaniem - dane raportu, ktĂłry stworzyÂł „wyparowaÂły”. Gdy raport siĂŞ w koĂącu ukazaÂł, byÂł drastycznie ocenzurowany. Drugi skÂładnik groÂźny dla ludzkiego zdrowia, obecny w szczepionce przeciw wirusowi grypy A/H1N1 to skwalen. Jest to naturalny zwiÂązek tÂłuszczowy wystĂŞpujÂący we wszystkich komĂłrkach krĂŞgowcĂłw, ale dodanie go do szczepionek powoduje wytworzenie siĂŞ przeciwciaÂł antyskwalenowych, w rezultacie czego organizm zaczyna atakowaĂŚ wÂłasne komĂłrki. Powoduje to szereg chorĂłb autoimmunologicznych takich jak schorzenia reumatyczne, endokrynologiczne, neurologiczne. SÂą na to dowody wynikajÂące zarĂłwno z doÂświadczeĂą na zwierzĂŞtach, jak i kliniczne. W 1991 r. setkom tysiĂŞcy amerykaĂąskich ÂżoÂłnierzy podawano szczepionki ze skwalenem, ktĂłry wywoÂłaÂł chorobĂŞ autoimmunologicznÂą, tzw. syndrom choroby Zatoki Perskiej. PrzeciwciaÂła przeciw skwalenowi znaleziono u wszystkich ÂżoÂłnierzy, cierpiÂących na tĂŞ okaleczajÂącÂą, degeneracyjnÂą i nieodwracalnÂą chorobĂŞ. Co wiĂŞcej, nawet dzieci tych ÂżoÂłnierzy rodziÂły siĂŞ z ciĂŞÂżkimi wadami. W 1976 r. szczepionkĂŞ przeciw „ÂświĂąskiej” grypie podano ponad 40 mln AmerykanĂłw. AkcjĂŞ szybko przerwano, poniewaÂż potwierdzono 500 wypadkĂłw syndromu Guilliana-Barre'a, neurologicznej choroby prowadzÂącej do paraliÂżu. Po szczepieniach zmarÂło co najmniej kilkadziesiÂąt osĂłb, a do pandemii nigdy nie doszÂło. W wywiadzie dla „Angory” powiedziaÂła pani: „W Polsce przymusowo szczepi siĂŞ noworodki w pierwszych godzinach Âżycia przeciwko ¿ó³taczce typu B. Tymczasem ostatnie badania amerykaĂąskie wykazaÂły, Âże dzieci szczepione szczepionkami ze zwiÂązkiem rtĂŞci dziewiĂŞĂŚ razy czĂŞÂściej sÂą upoÂśledzone umysÂłowo niÂż te, ktĂłre nie otrzymaÂły tej szczepionki. W wielu cywilizowanych krajach Âświata na ¿ó³taczkĂŞ typu B szczepi siĂŞ dopiero nastolatkĂłw, przed rozpoczĂŞciem Âżycia pÂłciowego. A jeÂśli chodzi o gruÂźlicĂŞ, badania zlecone przez WHO w Indiach dowiodÂły, Âże szczepieni chorowali czĂŞÂściej”. Te wyniki sÂą bardzo niepokojÂące. - RzeczywiÂście iloœÌ i jakoœÌ szczepionek podawanych niemowlĂŞtom jest dyskusyjna. W wielu krajach zachodnich szczepi siĂŞ niemowlĂŞta po raz pierwszy po ukoĂączeniu 2. lub 3. miesiÂąca Âżycia i na ogó³ nie szczepi siĂŞ noworodkĂłw. Problemem, ktĂłry wzbudza najwiĂŞcej emocji wÂśrĂłd rodzicĂłw, lekarzy i naukowcĂłw jest wspomniane przeze mnie uÂżywanie rtĂŞci w szczepionkach. Wydaje siĂŞ jednak, Âże takÂże w Polsce coraz powszechniejsza staje siĂŞ ÂświadomoœÌ spoÂłeczna oraz lekarska odnoÂśnie neurotoksycznoÂści thimerosalu. – Po dwĂłch konferencjach (jednej zorganizowanej przez nas, drugiej przez DAN) poÂświĂŞconych autyzmowi - tematem tym zainteresowaÂły siĂŞ polskie Ministerstwo Zdrowia oraz PaĂąstwowy Instytut Higieny. Jak wyczytaÂłam na stronie G³ównego Inspektoratu Sanitarnego, wyglÂąda na to, Âże w ciÂągu dwĂłch lat rtĂŞĂŚ ma zostaĂŚ wycofana ze szczepionek stosowanych w Polsce. ByÂłby to sukces. Mam nadziejĂŞ, Âże tak siĂŞ stanie. Nierzadko prawda o szkodliwoÂści pewnych lekĂłw czy szczepionek wychodzi na jaw po latach, kiedy jest juÂż za póŸno na ratunek dla osĂłb trwale okaleczonych tymi preparatami. A przecieÂż liczy siĂŞ kaÂżde ludzkie Âżycie. CaÂły tekst:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Szczepionki-przeciw-grypie-AH1N1-moga-byc-niebezpieczne,wid,11674081,wiadomosc.htmlRozmawiaÂł Adam PrzegaliĂąski, Wirtualna Polska
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 13:54:13 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #228 : Listopad 10, 2009, 15:36:27 » |
|
OglÂądam wÂłaÂśnie materiaÂł podany na forum Leszka. W pierwszej czĂŞÂści Marek Balicki trzyma siĂŞ mocno przepisĂłw i autorytetu UE zasÂłaniajÂąc siĂŞ zapisami i nie wychodzÂąc z niczym poza nie. On sam nie ma sobie niczego do zarzucenia..
Ale gdzie¿ by on mia³ sobie coœ do zarzucenia.To przecie Anio³. East, widzia³eœ kiedykolwiek i jakiegokolwiek polityka, który otwarcie powiedzia³ ca³emu œwiatu - pope³ni³em b³¹d ? Niestety nie ogl¹dn¹³em jeszcze ca³oœci, bo bez przerwy mi siê obraz zacina, chyba z tej racji, ¿e mam kiepski internet. Ale zauwa¿y³em jedn¹ rzecz, w jaki bezczelny sposób ten niejaki Balicki rozmawia z innymi ludŸmi, rozmawia z kobiet¹. W³aœciwie to wszystko robi³, aby Ewê Kopacz zag³uszyÌ i zakrzyczeÌ. Ale to tylko totalny brak kultury dyskusji jakim mo¿e publicznie i na oczach ca³ego œwiata pochawliÌ siê prostak. Chcia³o mi siê w pewnym momencie powiedzieÌ, ale bezczelny facet. Ale czegó¿ mo¿na siê spodziewaÌ po uœpionym cz³owieku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 15:38:39 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #229 : Listopad 10, 2009, 15:45:20 » |
|
I co ? ta organizacja sprawdza skrupulatnie skÂład kaÂżdej szczepionki ? Czy ta organizacja poprostu podaje taki skÂład jaki podaje producent ? Pozatem laboratoryjnie sprawdzajÂąc nie szuka siĂŞ w szczepionkach tego co potencjalnie istnieĂŚ nie moÂże.WiĂŞc moÂże w szczepionce byĂŚ np. nawet kwas siarkowy lub dowolny inny syf i nikt tego nie znajdzie poniewaÂż kto bĂŞdzie szukaÂł w szczepionce H2SO4. PrzykÂład z Rzeszowskiej Polfy, gdzie do syropu dla dzieci , przez przypadek wlano 3 beczki kwasu solnego i poszÂło w PolskĂŞ i dzieci wypiÂły. Ale po kilku miesiÂącach pracownik, ktĂłry niechcÂąco to zrobiÂł siĂŞ wygadaÂł.
Producentów szczepionki na A/H1N1v jest o wiele wiêcej ni¿ Baxter i Novartis. A w ka¿dej szczepionce w zaleznoœci od producenta jest inny syf. Novartis sam wczeœniej podawa³, ¿e jego rewelacyjna nowa szczepionka z dn. 12 czerwca 2009 bêdzie wykonana w komórkach PER.C6 i bêdzie zawieraÌ MF-59 w którego sk³ad wchodzi skwalen, Tween 80 i Span 85. Nie bêdê opisywa³ do jakich rekacji immunologicznych prowadzi skwalen. Nie wspomnê o innym syfie typu : ¯elatyna - reakcje alergicznych. Polysorbate 80 - mo¿e spowodowaÌ ciê¿kie reakcje alergiczne, w³¹czaj¹c anafilaksjê. Aldehyd mrówkowy (Formaldehyd) - znany karcynogen (substancja rakotwórcza) Triton X100 - silny detergent Ludzie poprostu zaszczepcie siê tak¹ lub inn¹ cholern¹ szczepionk¹ jak komuœ to pasuje.Ja odpowiadam za swoje ¿ycie, a nie czyjeœ ? Moge tylko przypomnieÌ o zakupie koloidu srebra, bo za chwilê mo¿e byÌ niedostêpny. Pozatem Janneth. ''Ja'' bogiem na tym forum nie jestem, tylko takim samym u¿ytkownikiem jak ka¿dy inny. Ja masz jakieœ wa¿ne wieœci do przekazania, które to mnie przyprawi³y by o zawa³ serca to porostu przeka¿ je wszystkim u¿ytkownikom tego forum.
Silver, w³aœnie udowodni³eœ, ¿e nawet nie wszed³eœ na stronê, jak¹ poda³am zanim postanowi³eœ wnioskowaÌ o usuniêcie mnie z forum. Gdybyœ to zrobi³, nie napisa³byœ tego powy¿ej. Z prostych przyczyn. Substancje, o jakich mówisz, s¹ zawarte w szczepionkach przeciwko œwiùskiej grypie i nie ulega to ¿adnym w¹tpliwoœciom, nikt tego nie zataja, a ju¿ na pewno nie zataja tego strona, jak¹ Ci wys³a³am. Mam wra¿enie, ¿e gdy wys³a³am Ci do niej link, kierowa³eœ siê uprzedzeniami do mnie, pomyœla³eœ, ¿e podeœlê jakieœ skorumpowane Ÿród³o, w którym z³ego s³owa o szczepieniu nie bêdzie. Tymczasem mnie tak samo jak i nam wszystkim nie zale¿y na zatajaniu informacji, ale jej ujawnieniu, a skoro ju¿ ujawniamy sk³ady tej jednej szczepionki, to pokusi³am siê te¿ o znalezienie sk³adów tych szczepionek, które ka¿dy z Was wzi¹³ b¹dŸ zezwoli³ na ich podanie swoim dzieciom bez mrugniêcia okiem. Stronê wys³a³am Ci nie po to, ¿eby mówiÌ - ta szczepionka jest cacy, a po to, ¿eby Ci udowodniÌ, ¿e pani minister Kopacz doskonale wie, co jest w jej sk³adzie, a maj¹c wykszta³cenie medyczne powinna wiedzieÌ, ¿e te same substancje s¹ te¿ we wszystkich innych szczepieniach. Z tego wynika, ¿e powód (nie wiemy, co jest w szczepionkach), dla jakiego "boi siê" sprowadziÌ szczepionki jest z palca wyssany na potrzeby szarego ludu. Pomogê Ci z nawigacj¹ na tej stronie. W tym linku http://www.novaccine.com/specific-vaccines/vaccine.asp?v_id=16 znajdziesz sk³ady i opisy wszystkich szczepionek przeciwko grypie (tak, masz racjê, ¿e jest wiêcej firm ni¿ Baxter i Novartis). Jak ju¿ tam jesteœ, to otwórz okienko szukania (wciœnij ctrl + F) i wpisz "swine flu" (œwiùska grypa). To Ci pomo¿e wyszukaÌ te, które s¹ przeciwko A/H1N1. W ich sk³adzie znajdziesz wymienione przez siebie i przeze mnie substancje, które stanowi¹ potencjalne zagro¿enie dla naszego zdrowia (i tak, jest ich o wiele wiêcej ni¿ nieszczêsny Thimerosal). Ogrom firm i ogrom niebezpiecznych sk³adników (niektóre z nich opisywa³am tutaj po polsku, wiêc nie bêdê ju¿ siê powtarzaÌ). Jak widzisz Silver, ja nie zatajam tego, co w szczepionkach jest. Mam otwarty umys³ i jestem tego w pe³ni œwiadoma. Jednak¿e przy tej œwiadomoœci wiem tak¿e, ¿e pani minister "protestuje" przeciwko jednej z tysi¹ca niebezpiecznych szczepionek (i to nie obowi¹zkowej). Po co jej to? Dla PR'u! Tylko dlatego, bo wie, ¿e nasze spo³eczeùstwo pad³o ofiar¹ paniki nie w stosunku do grypy, a do szczepionki. I tylko dlatego postêpuje teraz "heroicznie", bo gdyby naprawdê zale¿a³o jej na zdrowiu naszym i naszych dzieci, to by tupnê³a nog¹ na wszystkie szczepionki, które podajemy maleùkim dzieciom bez pytania matek o zgodê. I jeszcze jedno Silver - nawet gdyby ta organizacja nie bada³a sk³adu, a wklepywa³a ten podany przez producentów, to czego to dowodzi? ¯e oni siê otwarcie przyznaj¹ do tego, co jest w szczepionkach, informacje s¹ wiêc na wyci¹gniêcie rêki, a pani minister jak zwykle nie poinformowana. W pierwszej czêœci Marek Balicki trzyma siê mocno przepisów i autorytetu UE zas³aniaj¹c siê zapisami i nie wychodz¹c z niczym poza nie. On sam nie ma sobie niczego do zarzucenia. Efekt : 1 200 000 zachorowaù -chorych osób -na grypê sezonow¹ za czasów ministrowania Balickiego i nikt nie og³osi³ nawet epidemii, a powik³ania i swoje ¿niwo œmierÌ te¿ zebra³a.
East, a nie sÂądzisz, Âże gdyby pan Balicki wĂłwczas teÂż nie chciaÂł sprowadziĂŚ szczepionki przeciwko grypie sezonowej, to zachorowaĂą byÂłoby jeszcze wiĂŞcej? A czy ktoÂś z Was w ogĂłle zdaje sobie sprawĂŞ, Âże w szczepionce przeciwko grypie sezonowej i grypie ÂświĂąskiej sÂą dokÂładnie te same skÂładniki z wyjÂątkiem samego wirusa? ÂŻe w obu sÂą te same konserwanty, Âże w obu jest Thimerosal, Âżelatyna, formaldehyd i inne? I jak ja mam teraz uwierzyĂŚ, Âże pani minister chodzi o moje zdrowie, skoro mĂłwi nie dla szczepionki przeciw ÂświĂąskiej grypie a tak dla tej przeciwko grypie sezonowej? Jak ktoÂś nie wierzy, niech zajrzy na stronĂŞ, jakÂą podaÂłam Silverowi i sprawdzi te szczepionki na grypĂŞ sezonowÂą i porĂłwna z A/H1N1.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
asia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Listopad 10, 2009, 16:31:02 » |
|
nie pisze czesto,ale tu musze wcisnac swoje trzy grosze,otoz moj maz raz w tygodniu jedzie na ukraine a konkretnie do Lwowa,lub Kijowa i wiezie im tam gaz a konkretnie dwutlenek wegla,kiedy do nas zaczely docierac wiadomosci o zachorowaniach w obwodzie lwowskim on akurat dojezdzal do tego miasta,wpadlam w panike,rodzina zaczela do mnie wydzwaniac itp.,pisalismy do siebie sms-y,tamtego tygodnia nie widzial ani jednej osoby w maseczce,ludzie normalnie zyja,na granicach nie ma lekarzy,celnicy nie nosza masek,zycie toczy sie normalnie i spokojnie,okres grzewczy na ukrainie zaczyna sie w listopadzie i dlatego co roku o tej porze ludzie duzo choruje tam jest to rok w rok,nikt nie robi z tego sensacji,przypomina mi sie to samo z ptasia grypa,silnie zmrozony dwutlenek,tzw.suchy lod wykorzystuje sie do zaduszania ptactwa,kiedy maz miak kurs na kurnik zarazonych ptaszkow,prosilam,zeby na siebie uwazal,kiedy wrocil-opowiadal,ze to wszystko pic,kiedy pracownicy zbierali martwe kury nikt nie mial rekawiczek,kombinezonow,malo tego przyjechala pani doktor tak samo golymi rekami brala kurke,a wlasciciel fermy konsumowal kanapki,jestesmy zdrowi,maz akurat jutro wraca z kijowa,czuje sie dobrze-to wszystko to jakies napedzanie spirali strach
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #231 : Listopad 10, 2009, 16:49:56 » |
|
Jak to na wojnie.. kluczowe sprawy rozstrzgajÂą siĂŞ na poziomie informacyjnym.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #232 : Listopad 10, 2009, 17:20:15 » |
|
I jak ja mam teraz uwierzyĂŚ, Âże pani minister chodzi o moje zdrowie, skoro mĂłwi nie dla szczepionki przeciw ÂświĂąskiej grypie a tak dla tej przeciwko grypie sezonowej? Jak ktoÂś nie wierzy, niech zajrzy na stronĂŞ, jakÂą podaÂłam Silverowi i sprawdzi te szczepionki na grypĂŞ sezonowÂą i porĂłwna z A/H1N1.
Po pierwsze to : sk³ad szczepionek zna ca³y naukowy œwiat i to nie od dziœ. I nie rozumiem dlaczego mia³bym zrzucaÌ odpowiedzialnoœÌ i wyœmiewaÌ publicznie p.Ewe Kopacz, ¿e nie mówi ona o tym co jest w szczepionkach na grypê sezonow¹ i nie chce kupiÌ od farmaceutycznych karteli szczepionki na H1N1. O tym to powinni dyskutowaÌ ju¿ poprzedni ministrowie zdrowia, którzy chyba wiedzieli co w nich jest i zatwierdzali kalendarze szczepieù.Wiêc co oni robili i gdzie byli? , Hà ? Oni rutynowo podpisywali i zatwierdzali to co podsuwa³y im faramceutyczne kartele i chc¹ robiÌ to samo dalej. Pozatem nie s³yszyszysz tego czego nie chcesz s³yszeÌ i nie widzisz tego czego nie chcesz widzieÌ.W zwi¹zki z tym rozmowa z Tob¹ jest wybitnie uci¹¿liwa i prowadz¹ca pomimo piêknej symfoni s³ów do niczego. Poprostu zrozum to co pisz¹ rozs¹dne, wiarygodne Ÿródla i o czym te¿ wspomina p.Ewa Kopacz. A mówi ¿e : po raz pierwszy i jest to bezprecedensowy przypadek, ¿e w przyapdku H1N1v, producent zrzuca pe³n¹ odpowiedzialnoœÌ na kupuj¹cego.W przypadku poprzednich szczepionek nie by³o takiej klauzuli i odpowiedzialnoœÌ spoczywa³a zgodnie z dokumentami na producenta. I TERAZ mamy zakupiÌ 4mln (gówna) za 20 milionów dolarów, i wzi¹Ì odpowiedzialnoœÌ za wszystko co siê z tym wi¹¿e TERAZ i na pszysz³oœÌ na siebie. Niestety trzeba by byÌ ostatnim durniem, aby coœ takiego zrobiÌ.Wiêc je¿eli ktoœ wczeœniej i TERAZ manipuluje ¿yciem i zdrowiem ca³ej populacji ludzkoœci i to na tak niewyobra¿alan¹ skalê w imiê swoich interesów, zrzucaj¹c z siebie ca³¹ odpowiedzialnoœÌ, a inni to popieraj¹ to dla mnie s¹ to agenci ciemnej mocy. I nie ma dwóch zadaù, jest tylko jedno zdanie - weŸ odpowiedzialnoœÌ za to co robisz, za to co produkujesz i chcesz TERAZ sprzedaÌ ca³ej ludzkoœci i to z tak ogromn¹ presj¹, wrêcz nawet z rozkazem. Dlaczego, bo co  I nie wracajmy do tego co zasta³a po innych ministrach p.Kopacz, a zasta³a ona to o czym piszesz.Otrzyma³a w spadku - szczepionkê na sezonow¹ grypê, która nie ró¿ni siê od H1N1, a TERAZ jeszcze ma kupiÌ kolejny wynalazek farmaceutycznych karteli wzbogacony o skwaren, a mo¿e jeszcze o coœ wiêcej, bo sk¹d masz tak¹ pewnoœÌ, ¿e czegoœ tam jeszcze w niej nie ma.Bo jaki jest problem technologiczny wrzuciÌ do setnej, czy tysiêcznej szczepionki wirus ptasiej grypy lub cokolwiek innego.Je¿eli zainfekowano wirusem ptasiej grypy, a¿ ! 72 kilogramy szczepionek, to chyba istota dwuno¿na o nazwie cz³owiek powinna siê nad tym zastanowiÌ. Co gorsza jesteœ jedyn¹ osob¹ na tym forum, która próbuje w ró¿ny zawaluowany sposób blokowaÌ pojawiaj¹ce siê œwiat³a w tej szczepionkowej aferze, której Ÿród³o jest nie tu w Polsce, ale poza nami. Wiêc My piszemy TAK, a za chwilê pojawiaj¹ siê Twoje na NIE. Czujesz siê tutaj jak jaœnieoœwiecona i nieomylna niczym Papie¿. Wybacz, ale ja rozmawiam z te¿ z innymi ludŸmi, nie tylko czytam co pisz¹ ''trole'' na forach.Mam w rodzinie dwóch profesorów, jeden pracuje w Centrum Zdrowia Dziecka, a drugi w Centrum Kszta³cenia podyplomowego Akademi Medycznej w £odzi i rozmawiam z nimi. I wiem o wiele wiêcej rzeczy na ten temat ni¿ sobie myœlisz. Osobna spraw¹ jest to o czym Ty myœlisz, do czego zmierza rz¹d w sprawie s³u¿by zdrowia.Wiem, ¿e chodzi Ci o to, ¿e celowo mówi siê, ¿e NFZ nie ma kasy, wiêc s³u¿ba zdrowia zostanie wch³oniêta w prywatne rêce. A co za tym idzie, wielu lekarzy, pielêgniarek pójdzie na zasi³ek dla bezrobotnych.Oczywiœcie konsekwencje tego s¹ dalekoid¹ce, wrêcz przera¿aj¹ce. Ale jest to osobny temat i na dzieù dzisiejszy nie chcê mówiÌ jaki ma to zwi¹zek afer¹ szczepionkow¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 17:26:52 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #233 : Listopad 10, 2009, 18:04:52 » |
|
Po pierwsze to : skÂład szczepionek zna caÂły naukowy Âświat i to nie od dziÂś.
No proszê... Dziêkujê za przyznanie mi racji przynajmniej w tej jednej kwestii  I nie rozumiem dlaczego mia³bym zrzucaÌ odpowiedzialnoœÌ i wyœmiewaÌ publicznie p.Ewe Kopacz, ¿e nie mówi ona o tym co jest w szczepionkach na grypê sezonow¹ i nie chce kupiÌ od farmaceutycznych karteli szczepionki na H1N1.
Widzisz, ¿ebym ja gdzieœ wyœmia³a pani¹ Kopacz? Je¿eli tak, to wska¿ mój cytat, w którym "wyœmiewam" pani¹ minister. Ja poddajê w g³êbok¹ w¹tpliwoœÌ prawdziwy powód takiego jej postêpowania. Jeszcze zanim pani minister Kopacz odznaczy³a siê "odwag¹" za sprzeciw, nie cieszy³a siê spo³ecznym uznaniem, a jej poczynania nie by³y doceniane... Ciekawe? Eee, nie bardzo. O tym to powinni dyskutowaÌ ju¿ poprzedni ministrowie zdrowia, którzy chyba wiedzieli co w nich jest i zatwierdzali kalendarze szczepieù.
I tu siê w³aœnie bardzo mylisz! Proste porównanie. By³a u nas na forum zmiana stanowiska administratora. Nowym adminem zosta³ Darek. Co zrobi³ w pierwszej kolejnoœci? Zmieni³ decyzje starej administracji, wyzerowa³ wszystkim ostrze¿enia tak, aby zacz¹Ì z czystym kontem i ¿eby ka¿de wydarzenie by³o zale¿ne od niego, a nie od starej administracji. Chcia³ te¿ wprowadziÌ w³asny regulamin, w³asne zasady, którym on jest wierny i które uwa¿a za s³uszne. Obowi¹zkowy kalendarz szczepieù tak¿e da siê zmieniÌ, tym bardziej, ¿e pani minister jest z PO, co oznacza, ¿e mia³aby poparcie dla swoich innowacji. Jednak nie zdecydowa³a siê wczeœniej dzia³aÌ zgodnie ze swoim sumieniem, a teraz na odwracanie kota ogonem wg mnie jest ju¿ za póŸno. Wiêc albo swoje obawy i w¹tpliwoœci zastosuje do wszystkich szczepieù albo wybiórczo zajmie siê tym jednym, by podnieœÌ s³upki wyborcze sobie i rz¹dowi. Niestety trzeba by byÌ ostatnim durniem, aby coœ takiego zrobiÌ.Wiêc je¿eli ktoœ wczeœniej i TERAZ manipuluje ¿yciem i zdrowiem ca³ej populacji ludzkoœci i to na tak niewyobra¿alan¹ skalê w imiê swoich interesów, zrzucaj¹c z siebie ca³¹ odpowiedzialnoœÌ, a inni to popieraj¹ to dla mnie s¹ to agenci ciemnej mocy.
Czujê, ¿e jesteœ zwolennikiem wszelkich teorii spiskowych i odczuwasz silne uzale¿nienie od strachu. I niestety odnoszê te¿ wra¿enie, ¿e i mnie zaliczasz do grona "agentów ciemnej mocy" zapominaj¹c, ¿e to co dooko³a widzisz to normalne ¿ycie, a nie plan filmu science-fiction. Wszak ju¿ napisa³eœ, ¿e nie ¿yczysz sobie tutaj stron masoùskich (wiêc zak³adasz ¿e doœÌ ¿e istniej¹, to jeszcze jestem ich przedstawicielem  - BRAWO!). Bo jaki jest problem technologiczny wrzuciÌ do setnej, czy tysiêcznej szczepionki wirus ptasiej grypy lub cokolwiek innego.Je¿eli zainfekowano wirusem ptasiej grypy, a¿ ! 72 kilogramy szczepionek, to chyba istota dwuno¿na o nazwie cz³owiek powinna siê nad tym zastanowiÌ.
Tak, powinna. O ile te dane pochodz¹ z pewnego Ÿród³a i jesteœ w stanie mi je przytoczyÌ, bo pierwszy raz o tym s³yszê. Co gorsza jesteœ jedyn¹ osob¹ na tym forum, która próbuje w ró¿ny zawaluowany sposób blokowaÌ pojawiaj¹ce siê œwiat³a w tej szczepionkowej aferze, której Ÿród³o jest nie tu w Polsce, ale poza nami.
Takie jest Twoje zdanie na mój temat i nie zamierzam nawet na nie wp³ywaÌ. Mnie nie interesuje to, co kto o mnie s¹dzi - ja Ciê nawet nie znam osobiœcie i szczerze mówi¹c - jesteœ mi obojêtny. Gdybyœ poczyta³ to, co piszê (ale tego nie robisz i ju¿ to tu udowodni³eœ), to byœ zrozumia³, ¿e moje zdanie niewiele ró¿ni siê od Twojego. East dostrzeg³ puentê w moich wypowiedziach - nigdy nie powiedzia³am, ¿e ta szczepionka jest bezpieczna ani te¿ nigdy nie powiedzia³am, ¿e jakakolwiek inna jest. Odk¹d siê tu wypowiadam, robiê coœ dok³adnie odwrotnego. Mówiê jasno i otwarcie, co jest zawarte w szczepionkach, czym to jest i jak mo¿e wp³ywaÌ na nasze zdrowie. Ró¿niê siê od Ciebie jedynie tym, ¿e analizujê sobie zachowanie naszych przedstawicieli i dochodzê do innego wniosku. Uwa¿am, ¿e to hipokryzja blokowaÌ jedn¹ szczepionkê, gdy na rynku s¹ tysi¹ce bardziej szkodliwych, a wpisanych do kalendarza szczepieù obowi¹zkowych. To zak³amanie, które przeprowadzone jest w sposób doskona³y, z odpowiednim akcentem medialnym, z odpowiednim podtrzymywaniem nieuzasadnionej paniki i lêku wœród ludzi, którzy nie maj¹ czasu tak jak ja poszperaÌ w internecie i wyszukaÌ wiêcej informacji ni¿ tylko te, które s¹ nam na srebrnej tacy w TV podawane. Uwa¿am te¿, ¿e ostatecznie i tak sprowadzimy te szczepionki i oka¿e siê, ¿e przez kilka miesiêcy po prostu by³ stworzony sztuczny szum, ¿eby co niektórzy mogli zyskaÌ zwolenników. Jak ju¿ powiedzia³am - to jest przerost formy nad treœci¹. Zbêdna panika... Czujesz siê tutaj jak jaœnieoœwiecona i nieomylna niczym Papie¿.
Zawsze wychodzê z za³o¿enia, ¿e ka¿dy inteligentny cz³owiek mo¿e siê myliÌ. I dopuszczam do œwiadomoœci, ¿e i ja siê mogê myliÌ odnoœnie intencji pani minister. Jednak¿e œwiadomoœÌ tego nie hamuje mnie w rozwa¿aniach na ten temat, którymi chcia³am siê z Wami podzieliÌ. To, ¿e mam inne zdanie... No có¿ - nie od dzisiaj tak jest. Powinieneœ to ju¿ dawno zauwa¿yÌ, ale skoro dopiero teraz rzuca Ci siê to w oczy, znaczy ¿e dopiero teraz moja "racja" tak bardzo godzi w Twoj¹, a to z kolei oznacza, ¿e to nie ja, a Ty jesteœ przekonany, ¿e masz œwiêt¹ racjê i nikt nie powinien siê jej sprzeciwiaÌ. A jak ju¿ ktoœ to robi, znaczy ¿e jest masonem albo w najlepszym wypadku "agentem ciemnej mocy". To nie ja postawi³am pod œcian¹ Twoj¹ racjê, a Ty moj¹ osobê za posiadanie w³asnego zdania. Dodam jedynie, ¿e jest mi w zwi¹zku z tym przykro. Nie s¹dzi³am, ¿e mo¿na kogoœ chcieÌ usun¹Ì tylko z tego powodu, ¿e reprezentuje inne stanowisko. Na pró¿no napisa³am do Ciebie PW z proœb¹ o wyjaœnienie Twojego wzglêdem mnie postêpowania. Nie liczy³am na przeprosiny, ale jedynie na dwa zdania odpowiedzi. Nawet na to nie by³o Ciê staÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #234 : Listopad 10, 2009, 18:09:55 » |
|
Osobna sprawÂą jest to o czym Ty myÂślisz, do czego zmierza rzÂąd w sprawie sÂłuÂżby zdrowia.Wiem, Âże chodzi Ci o to, Âże celowo mĂłwi siĂŞ, Âże NFZ nie ma kasy, wiĂŞc sÂłuÂżba zdrowia zostanie wchÂłoniĂŞta w prywatne rĂŞce. A co za tym idzie, wielu lekarzy, pielĂŞgniarek pĂłjdzie na zasiÂłek dla bezrobotnych.OczywiÂście konsekwencje tego sÂą dalekoidÂące, wrĂŞcz przeraÂżajÂące. Ale jest to osobny temat i na dzieĂą dzisiejszy nie chcĂŞ mĂłwiĂŚ jaki ma to zwiÂązek aferÂą szczepionkowÂą.
TrochĂŞ zoftopujĂŞ ale caÂłkowicie siĂŞ nie zgadzam - im szybciej sÂłuÂżba zdrowia zostanie sprywatyzowana tym bĂŞdzie lepiej i dla pacjentĂłw i dla lekarzy.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #235 : Listopad 10, 2009, 18:15:44 » |
|
Witaj janneth Z tego co wiem, sezonowe szczepienia p/grypie w sÂławetnym roku epiedemicznym w Polsce szÂły peÂłnÂą parÂą , ale na szczĂŞÂście ja siĂŞ nie szczepiÂłem , jak zwykle, i nie znalazÂłem siĂŞ wtedy w gronie 1200 000 wybraĂącĂłw piszesz "Z tego wynika, Âże powĂłd (nie wiemy, co jest w szczepionkach), dla jakiego "boi siĂŞ" sprowadziĂŚ szczepionki jest z palca wyssany na potrzeby szarego ludu." To onie jest g³ówny powĂłd, ale jeÂśli w OFICJALNEJ umowie brakuje skÂładu , to umowa nie moze byĂŚ zawarta. Podobnie jak nie przyjmiesz pomieszczenia do wynajĂŞcia "na gĂŞbĂŞ" jeÂśli NA PIÂŚMIE nie bĂŞdzie w umowie zawartego wyposaÂżenia. Proste. Tak na prawdĂŞ chodzi jednak o ODPOWIEDZIALNOÂŚĂ, o ktĂłrej pisze Silver"I nie ma dwĂłch zadaĂą, jest tylko jedno zdanie - weÂź odpowiedzialnoœÌ za to co robisz, za to co produkujesz i chcesz TERAZ sprzedaĂŚ caÂłej ludzkoÂści" To jedno zdanie dotyczyĂŚ powinno KAÂŻDEGO czÂłowieka na Ziemi, w kaÂżdej sprawie, a nie tylko koncernu farmaceutycznego, nie tylko rzÂądu. OdpowiedzialnoœÌ to jeden z filarĂłw ÂŚwiadomoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #237 : Listopad 10, 2009, 18:24:02 » |
|
East, ja równie¿ nie szczepi³am siê nigdy przeciwko grypie sezonowej. W ogóle nigdy nie szczepi³am siê poza szko³¹ na cokolwiek dodatkowego. Nie jestem zwolennikiem, a przeciwnikiem szczepieù. A powodem, dla którego jeszcze nie tak dawno nie chciano sprowadziÌ leku by³ w³aœnie sk³ad leku oraz Thimerosal, o którego zawartoœci w szczepionce "nagle" dowiedzieli siê ludzie. I tu w³aœnie chodzi³o o odpowiedzialnoœÌ. Pani minister nie chcia³a braÌ odpowiedzialnoœci za ewentualne powik³ania zwi¹zane z obecnoœci¹ wielu szkodliwych substancji z szczepieniu (ca³kiem s³usznie, ale jak na razie i tak na niej spoczywa odpowiedzialnoœÌ za obecnie dostêpne szczepionki, nie zmieni³a tego na swoj¹ korzyœÌ, nieprawda¿?). Ko³o siê nam zapêtli³o, ale dalej chodzi o to samo.
|
|
|
|
|
|
|
Agawa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #238 : Listopad 10, 2009, 18:46:55 » |
|
z tego co do tej pory usÂłyszaÂłam nigdy wczeÂśniej nie byÂło takich historii Âżeby producent szczepionki nie chciaÂł braĂŚ za nie odpowiedzialnoÂści a chciaÂł obarczyĂŚ niÂą rzÂąd (np. Polski, czy Czech!!!-tam juÂż majÂą z tym kÂłopot) janneth jak myÂślisz dlaczego? <licze na odpowiedÂź  >
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #239 : Listopad 10, 2009, 18:47:51 » |
|
Janneth, jasne ,¿e mnie równie¿ zastanawia ta niekonsekwencja w postawie Ministra Zdrowia. Po pierwsze - inne szczepionki s¹ cacy , choÌ znajduj¹ siê w nich TE SAME substancje co w tej p swine flue. Ja rozumiem , ¿e ró¿nica jest taka, ¿e inne szczepionki s¹ dostêpne na rynku , ¿e bierze za nie odpowiedzialnoœÌ koncern je promuj¹cy i ¿e s¹ dobrowolne , to znaczy, ¿e ich status nie jest zale¿ny od ewentualnie og³oszonej PANDEMII . Pandemia to stan wy¿szego zagro¿enia, którego tak na prawdê NIE MA o czym mówi w³aœnie Pani Minister Ewa Kopacz. Ot i ca³a ró¿nica. Po drugie jednak - skoro ju¿ dyskutujemy o szczepionkach i skoro wyp³ywa na wierzch tyle zabójczych sk³adników dla zdrowia W KA¯DEJ szczepionce to teraz logicznym krokiem by³oby WYCOFANIE istniej¹cych specyfików z rynku, albo chocia¿by poddanie ich dzia³ania monitoringowi i drobiazgowym badaniom. I dlatego ten ca³y szum medialny i pierwsze NIE wypowiedziane przez w³adzê teraz jest takie wa¿ne i dlatego w³aœnie ludzie popieraj¹ to dzia³anie. Minister powinna teraz KONSEKWENTNIE zainicjowaÌ szereg kontroli tego co jest na rynku i konsekwentnie zdejmowaÌ z rynku szkodliwe specyfiki plus wyci¹gn¹Ì konsekwencje od Big Pharama.
A przy tym zauwa¿cie, ¿e wyp³ynê³y na medialne œwiat³o machlojki koncernów dotycz¹ce ³apówek dla lekarzy i aptekarzy odnoœnie ordynowania konkretnych leków. Ta patologia powinna byÌ przede wszystkim wyeliminowana. Tu nie chodzi o cukierki, ale o NASZE ZDROWIE. Chodzi te¿ o coœ jeszcze - o zaufanie do Rz¹du, ¿e stoi on na stra¿y praworz¹dnoœci i praw obywatelskich. Bo skoro Rz¹d ( Kopacz i Tusk ) w tej kwestii powiedzieli A to musz¹ dalej powiedzieÌ B , powiedzieÌ SPRAWDZAM wobec tego, co budzi w¹tpliwoœci, a nie zrzucaÌ odpowiedzialnoœÌ na koncern farmaceutyczny w kwestii jednej szczepionki i po sprawie. TO ZA MA£O W MOIM PRZEKONANIU.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Listopad 10, 2009, 18:48:51 » |
|
W programie „Teraz My” dwĂłch dociekliwych dziennikarzy, przypominajÂąc amerykaĂąskie doÂświadczenia z poczÂątku lat 70-tych ubiegÂłego wieku, ukazaÂło nam jedno z powikÂłaĂą jakie moÂże wystÂąpiĂŚ po zaraÂżeniu siĂŞ wirusem grypy. Zespó³ Guillain-Barre, ktĂłrego przebieg w optymistycznej wersji koĂączy siĂŞ wĂłzkiem inwalidzkim, dziÂś leczy siĂŞ plazmaferezÂą. Zapewne ze wzglĂŞdu na ograniczenia czasowe programu dziennikarze nie przypomnieli pani minister Kopacz, iÂż kosz jednego zabiegu plazmaferezy wyceniony przez NFZ wynosi ponad 7 tysiĂŞcy zÂłotych, a Âśrednia iloœÌ zabiegĂłw u jednego pacjenta rĂłwna siĂŞ 10. OczywiÂście w przypadku gwaÂłtownego skoku zachorowaĂą na tÂą chorobĂŞ, na przykÂład wskutek pandemii grypy, Âżaden system ochrony zdrowia na Âświecie nie jest wstanie z przyczyn technicznych ich wykonaĂŚ. Zabieg plazmaferezy jest procedurÂą wysoko inwazyjnÂą wymagajÂącÂą specjalnego oprzyrzÂądowania, bardzo duÂżych iloÂści preparatĂłw krwi i specjalnie przeszkolonych perfuzjonistĂłw. Dlatego ministrowie zdrowia wszystkich krajĂłw poza PolskÂą, wolÂą szczepiĂŚ wÂłasnych obywateli, i byĂŚ przygotowani na jednostkowe osobnicze reakcje na szczepionki, niÂż masowo rozwijaĂŚ sektor usÂług cmentarnych. Minister Kopacz rĂłwnieÂż w najbliÂższym czasie kupi szczepionkĂŞ i to bez Âżadnych specjalnych gwarancji od producentĂłw, poniewaÂż takie jest zalecenie Komitetu Pandemicznego dotyczÂące tak zwanych grup ryzyka. Ale przedtem sprawdzi ile jeszcze kitu moÂżna wcisn¹Ì przeciĂŞtnemu wyborcy i jak moÂżna zmanipulowaĂŚ elektorat przed zbliÂżajÂącymi siĂŞ wyborami. I wÂłaÂśnie to dziaÂłanie budzi u pani minister takÂą troskĂŞ o kondycjĂŞ umysÂłowÂą PolakĂłw. DziÂś mistrzom propagandy z PO udaÂło siĂŞ wmĂłwiĂŚ czĂŞÂści spoÂłeczeĂąstwa, Âże wspó³czesna nauka, zsumowana wiedza wszystkich specjalistĂłw na Âświecie, troska wiĂŞkszoÂści rzÂądĂłw jest podporzÂądkowana tylko interesom firm farmaceutycznych i tylko rzÂąd Tuska przeciwstawia siĂŞ wszechÂświatowej korupcji. Korupcji w walce z ktĂłrÂą juÂż polegÂł wybitny przedstawiciel partii miÂłoÂści, zastĂŞpca i wspó³pracownik minister Kopacz, oraz przyjaciel pani Sawickiej wiceminister Krzysztof Grzegorek. http://paw1.salon24.pl/137234,poligon-doswiadczalny-ewy-kopaczz tego co do tej pory usÂłyszaÂłam nigdy wczeÂśniej nie byÂło takich historii Âżeby producent szczepionki nie chciaÂł braĂŚ za nie odpowiedzialnoÂści a chciaÂł obarczyĂŚ niÂą rzÂąd (np. Polski, czy Czech!!!-tam juÂż majÂą z tym kÂłopot) janneth jak myÂślisz dlaczego? <licze na odpowiedÂź  > bo jest niesprawdzona - paĂąstwa same chciaÂły kupiĂŚ je jak najszybciej i powinny podj¹Ì konsekwencje swojego poÂśpiechu, my te szczepionki kupimy, nieco póŸniej ale taniej
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 18:50:11 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #241 : Listopad 10, 2009, 19:02:30 » |
|
Val Dee , zadziwiajÂąca jest niekonsekwencja w Twojej wypowiedzi, ale moÂże ona wynika z niezrozumienia tematu.
Otó¿ powikÂłania w latach 70tych (tak zachwalanych wtedy i popieranych przez RzÂąd i Prezydenta USA ) wynikÂły Z POWODU SZCZEPIEĂ, a nie - jak sugerujesz - z powodu braku szczepieĂą . Tam jednak odszkodowania pÂłaciÂły koncerny. Ministrowie KrajĂłw UE po prostu wierzÂą rekomendacji WHO, ktĂłrej decydenci sÂą sponsorowani przez koncerny farmaceutyczne. Co wiĂŞcej , status PANDEMII , jako akt najwyÂższej naglÂącej koniecznoÂści zostaÂł perfidnie wykorzystany ( bo iloœÌ zachorowaĂą i skutki nie kwalifikujÂą siĂŞ nawet do poziomu epidemii ) , by wywrzeĂŚ presjĂŞ na RzÂądy natychmiastowÂą presjĂŞ w postaci rakcji zakupu szczepionki i na wziĂŞcie za niÂą peÂłnej odpowiedzialnoÂści. Nasza Pani Minister miaÂła czelnoœÌ stan¹Ì dyktaturze okoniem i powiedzieĂŚ SPRAWDZAM .
|
|
|
|
|
|
|
Agawa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #242 : Listopad 10, 2009, 19:07:49 » |
|
Val Dee , zadziwiajÂąca jest niekonsekwencja w Twojej wypowiedzi, ale moÂże ona wynika z niezrozumienia tematu.
Otó¿ powikÂłania w latach 70tych (tak zachwalanych wtedy i popieranych przez RzÂąd i Prezydenta USA ) wynikÂły Z POWODU SZCZEPIEĂ, a nie - jak sugerujesz - z powodu braku szczepieĂą . Tam jednak odszkodowania pÂłaciÂły koncerny. Ministrowie KrajĂłw UE po prostu wierzÂą rekomendacji WHO, ktĂłrej decydenci sÂą sponsorowani przez koncerny farmaceutyczne. Co wiĂŞcej , status PANDEMII , jako akt najwyÂższej naglÂącej koniecznoÂści zostaÂł perfidnie wykorzystany ( bo iloœÌ zachorowaĂą i skutki nie kwalifikujÂą siĂŞ nawet do poziomu epidemii ) , by wywrzeĂŚ presjĂŞ na RzÂądy natychmiastowÂą presjĂŞ w postaci rakcji zakupu szczepionki i na wziĂŞcie za niÂą peÂłnej odpowiedzialnoÂści. Nasza Pani Minister miaÂła czelnoœÌ stan¹Ì dyktaturze okoniem i powiedzieĂŚ SPRAWDZAM .
...i to w 2/3 !
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #243 : Listopad 10, 2009, 19:56:47 » |
|
Val Dee. Je¿eli Ty masz racjê w tym co piszesz i w tym co pisze Janneth, to dlaczego w tak ubogi wrêcz nêdzny sposób tutaj dzia³acie. Macie tyle do powiedzenia, tyle wa¿nych i s³usznych rzeczy, tylko dlaczego to co tak wa¿ne, m¹dre i s³uszne g³osicie z tak¹ determinacj¹ tutaj ? Ja zajmuje siê procesami przemiany œwiadomoœci, polem ¿ycia, jego to¿samoœci¹, a sprawami H1N1 zajmuje siê przy okazji i traktuje to jak zwyk³e hobby. Jest dostêpny telefon, mail do p.Kopacz, s¹ powa¿ne organizacje typu stopocodex i wiele innych wiêc tam skieruj swoje niepodwa¿alne argumenty.Na co liczysz tutaj, ¿e tu napiszesz to i owo? Jaki odniesie to skutek ? Wyg³osi³eœ swój pogl¹d, ¿e prof. Maria Dorota Majewska nadaje siê do czyszczenia ruskiej latryny, Janneth oœwiadczy³a, ¿e rz¹dy paùstw œmiej¹ siê z polski, która nie chce kupiÌ tej cholernej szczepionki, bo zas³ania siê, ¿e nie zna sk³adu. Wiêc zapytam ? Do czego zmierzacie, bo forum to tylko forum nic wiêcej. To g³os na pustyni.G³os, który nie ma ¿adanego wiêkszego znaczenia na to co siê dzieje lub co siê stanie. Wiêc jeœli chcesz odnieœÌ jakiœ skutek, a nie tylko og³osiÌ œwiatu co myœlisz, (a œwiat przeczyta i jutro zapomni) to dzia³ajcie inaczej, bardziej praktycznie. Je¿eli uwa¿asz, jak uwa¿asz, ¿e prof.Majewska nadaje siê do ruskiej latryny to jej to powiedz, napisz do niej, a nie za jej plecami tupiesz nogami i wylewasz swoje frustracje w odpowiedzi na mój post. £atwo kogoœ os¹dziÌ, ale co takiego praktycznego zrobi³eœ w swym zacietrzewieniu, aby by³o lepiej ? Ja nie zrobi³em NIC, oprócz tego, ¿e wys³a³em maila do p.Kopacz, ¿e wspieram jej dzia³ania i nie oceniam tego, czy zrobi³em dobrze, czy Ÿle ? A Ty co zrobi³eœ ? Co zrobi³a Janneth ? Wiêc powtarzam - ja nie zrobi³em NIC, a Wy co zrobiliœcie ? Nie widzê tu ¿adnego pragmatyzmu, oprócz pisaniny w postaci udowadniania i argumentowania, w istocie - programowania ludzkich umys³ów. Ja nie jestem ''uzdrawiaczem œwiata'' i nie mam zamiaru na nikogo wp³ywaÌ, wrzucaÌ kogoœ do ruskiej latryny itd.. Dla mnie to profanacja cz³owieka kim by on nieby³ i oœmielam siê wytworzyÌ teoriê, ¿e tak dzia³aj¹ agenci ,,ciemnej mocy''. No có¿ , jak us³ysza³em - jestem fanatykiem, jak równie¿ idiot¹ jak pisz¹ o takich na innych portalach, którzy wierz¹ w tzw.teorie spiskowe. Ja nie muszê wierzyÌ w teorie spiskowe.Wystarczy, ¿e siêgnê po konstytucjê, która dla Polaków jest niewiele znacz¹cym kawa³kiem zwyk³ego papieru.Wystarczy, ¿e mam pe³n¹ œwiadomoœÌ, kto Polskê odda³ pod panowanie Unii. Wiêc Val Dee.Odpowiedz na w/w pytania, bo ja nie mam naprawdê czasu na ja³owe dyskusje. Ps.Janneth. Je¿eli tak bardzo Ciê to ubod³o i powtarzasz to w co drugim poœcie, ¿e zg³osi³em Ciebie do usuniêcia z forum, to przyk³ad tylko tego, ¿e masz niskie poczucie swojej wartoœci i samooceny. Nie mówiê, ¿e ja mam wysokie poczucie swojej wartoœci, niemniej œwiadomomy jestem tego, ¿e NIC nie dzieje siê przez przypadek, bo takowych nie ma. A poniewa¿ przebrn¹³em przez ciê¿kie lekcje z zakresu tzw. psycholgii zorientowanej na proces, to wiem, ¿e takie dzia³ania wynikaj¹ z tego, ¿e w naszym ¿yciu pojawiaj¹ siê nauczyciele, których zdaniem jest pchn¹Ì nas ku wolnoœci. Rujnuj¹ nam oni nasze ¿ycie po to, abyœmy swoj¹ energiê i potencja³ zwrócili nie wobec tego co dzieje siê w zewnêtrznym œwiecie ( og³upiaj¹ca polityka, medialny be³kot i szum, prawada, która nie ma wiele wspólnego z prawd¹ ), lecz po to, abyœmy siêgnêli po swój wewnêtrzny potencja³, swoj¹ prawdê, swoj¹ to¿samoœÌ, swoje œwiadectwo. Wiem, ¿e dla Ciebie jest obce lub ma³o przekonywuj¹ce, niemniej umys³, który nie dopuszcza do œwiadomoœci wszelkich mo¿liwoœci (scenariuszy) rozwoju pewnych zdarzeù i uwarunkowaù jest jak tu ju¿ pisaliœmy zorientowany nie na proces, lecz jego uproszczenie.
pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 20:20:05 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #244 : Listopad 10, 2009, 19:58:04 » |
|
Zespó³ Guillaina-BarrÊgo (ZGB) jest ostr¹ polineuropati¹ o zapalnym i prawdopodobnie autoimmunologicznym charakterze. W 2/3 przypadków wyst¹pienie ZGB poprzedzone jest ostr¹ chorob¹ zakaŸn¹, najczêœciej pod postaci¹ biegunki lub zaka¿enia górnych dróg oddechowych. Do patogenów wi¹zanych z ZGB nale¿¹ wirusy cytomegalii i mononukleozy zakaŸnej, Campylobacter jejuni, Mycoplasma pneumoniae i Haemophilius influenzae. Mechanizmem inicjowania ZGB przez zaka¿enie wydaje siê byÌ mimikra molekularna, prowadz¹ca do syntezy autoprzeciwcia³ przeciwko gangliozydom nerwów obwodowych. Do reakcji autoimmunologicznej dochodzi u znikomego odsetka nara¿onych osób, a czynniki decyduj¹ce o jej wyst¹pieniu nie s¹ znane. Poszczególne czynniki zakaŸne wi¹¿¹ siê z postaciami ZGB o innym spektrum autoprzeciwcia³ i innej czêstoœci wystêpowania poszczególnych objawów klinicznych, co mo¿e mieÌ znaczenie rokownicze, a w przysz³oœci byÌ mo¿e warunkowaÌ postêpowanie terapeutyczne. Czynnikiem wyzwalaj¹cym zachorowanie na ZGB mo¿e byÌ szczepienie ochronne, jednak ryzyko jest w tym wypadku znikome i dla ¿adnej ze stosowanych obecnie szczepionek nie przekracza jednego zachorowania na ok. 1 mln dawek. EDIT: A te wypociny z Goœcia Niedzielnego jak i t¹ ca³¹ gazetê wrzuÌ do ruskiej latryny, bo do tego celu siê najlepiej nadaje.
Nawet nie zada³eœ sobie trudu przeczytania mojego postu a okreœli³eœ ca³¹ redakcjê GN jako nadaj¹cych siê do ruskiej latryny wiêc mi tu nie pisz g³upot. Tak wg Ciebie wygl¹da, to co sam okreœlasz jako: "zajmuje siê procesami przemiany œwiadomoœci, polem ¿ycia, jego to¿samoœci¹"?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 20:10:33 wysłane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #245 : Listopad 10, 2009, 20:29:27 » |
|
Nawet nie zada³eœ sobie trudu przeczytania mojego postu a okreœli³eœ ca³¹ redakcjê GN jako nadaj¹cych siê do ruskiej latryny wiêc mi tu nie pisz g³upot. Tak wg Ciebie wygl¹da, to co sam okreœlasz jako: "zajmuje siê procesami przemiany œwiadomoœci, polem ¿ycia, jego to¿samoœci¹"?
A czy Ty cz³owieku widzisz ró¿nicê pomiêdzy ocen¹ jakiejœ tam gazety, których miliony i ka¿da usi³uje wmówic czytelnikowi jak¹œ swoj¹ prawdê, a personaln¹ i publiczn¹ ocen¹ cz³owieka - kobiety, któr¹ uwa¿asz, ¿e nadaje siê do czyszzcenia ruskiej latryny? Czy Ty widzisz t¹ ró¿nicê, czy poprostu dla Ciebie to wszystko jedno. A skoro tak, to nie mamy o czym rozmawiaÌ, bo i o czym? Ps. Przy okazji pytanie do Admina.Czy pomimo wielkich zmian, porz¹dków itp... , wzio³eœ pod uwagê fakt, w jaki sposób owe forum staje siê zwyk³ym przytu³kiem nieœwiadomoœci i jego mizernego poziomu, gdzie pozwala siê, na to, aby bezkrytycznie przyjmowaÌ fakt, gdzie jedni ludzie wrzucaj¹ za ich plecami innych ludzi do ruskiej latryny. No có¿.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 20:44:49 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #246 : Listopad 10, 2009, 21:37:02 » |
|
Œmiem twierdziÌ, ¿e Twoja postawa to typowy przyk³ad moralnoœci Kalego - jak Kali ukraœÌ krowê - to dobrze - jak Kalemu ukraœÌ krowê - to Ÿle
Gazeta nie pojawia siĂŞ znikÂąd, to, Âże tworzÂą jÂą ludzie dla Ciebie anonimowi nie oznacza, Âże moÂżna po nich i ich projekcie jechaĂŚ jak po ruskiej kobyle. A gdybym Ci podaÂł ich nazwiska to juÂż byÂś nie pisaÂł Âżebym ich wrzuciÂł do latryny?
MoÂżna krytykowaĂŚ ale trzeba to robiĂŚ kulturalnie prawda?
Jestem teraz z³y na siebie, ¿e zni¿y³em siê w argumentach do Twojej postawy ale có¿... doskona³y (w przeciwieùstwie zapewne do Twej osoby) nie jestem, wiêc pewnie mi wybaczysz ¿e tak niedoskona³y osobnik, nieœwiadomy i niemog¹cy wskoczyÌ powy¿ej swego mizernego poziomu (mniemam i¿ chodzi o poziom intelektualny i kulturalny) oœmieli³ siê zwróciÌ Ci uwagê.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #247 : Listopad 10, 2009, 22:01:29 » |
|
A Ty co zrobiÂłeÂś ? Co zrobiÂła Janneth ? WiĂŞc powtarzam - ja nie zrobiÂłem NIC, a Wy co zrobiliÂście ?
Du¿o zrobi³eœ, a mianowicie du¿y offtop w tym temacie. Temat jest o szczepieniach jako zamiarze ludobójstwa i zbêdne s¹ tu posty, w których zamiast oceniaÌ poczynania rz¹du i koncernów, oceniamy siebie nawzajem. A Ty to w³aœnie robisz i dlatego zwraca³am Ci uwagê "co drugi post" na temat Twojego protestu/wniosku czy jak to tam nazwaÌ. Ma³o informacji do dyskusji wprowadzasz, niektóre wrêcz blokujesz, a zarzucasz to mnie. Jak ka¿dy mam mo¿liwoœÌ przedstawienia tu swojego zdania, Ty te¿ mia³eœ i ok - nie usunê³am, a powinnam, bo takie sprawy mo¿esz do administratora zg³aszaÌ, a demokracja na forum nie ma zastosowania i mo¿esz sobie tworzyÌ czyimœ przyk³adem ró¿ne ankiety, ale nie zmieni to faktu, ¿e to forum ma regulamin i ma zasady. ¯yczy³abym sobie, ¿eby wszystko by³o takie przejrzyste i klarowne, tak¿e w wypadku koncernów i dzia³aù rz¹du. Zdania jednak s¹ zawsze podzielone, jedni przyklaskuj¹, inni wygwizduj¹. Wed³ug mnie panika wobec grypy by³a sztucznie nadmuchiwana przez te same media, które dzisiaj przyklaskuj¹ naszemu ministerstwu. Szczepionka jak wszystkie inne powoduje powik³ania. Nie ma realnego zagro¿enia pandemi¹, a nawet gdyby by³o, to zdecydowanie groŸniejsza w skutkach jest szczepionka ni¿ sama choroba. Nawet ci, co siê nie szczepi¹, truj¹ siê w podobny sposób na co dzieù i nie pytaj¹ producentów spo¿ywczych czy tytoniowych o to, czy wezm¹ odpowiedzialnoœÌ za nich, jeœli zachoruj¹. Nie wierzê te¿, aby sytuacja gdy koncern nie jest odpowiedzialny by³a wyj¹tkiem wœród tylu uprzednio wprowadzanych szczepionek - to, ¿e siê o tym nie mówi³o, nie znaczy, ¿e siê tak nie dzia³o. Szczepionki pewnie i tak dotr¹ do Polski i wówczas oka¿e siê, ¿e by³o du¿o czczego gadania, a ma³o realnego dzia³ania. z tego co do tej pory us³ysza³am nigdy wczeœniej nie by³o takich historii ¿eby producent szczepionki nie chcia³ braÌ za nie odpowiedzialnoœci a chcia³ obarczyÌ ni¹ rz¹d (np. Polski, czy Czech!!!-tam ju¿ maj¹ z tym k³opot) janneth jak myœlisz dlaczego? <licze na odpowiedŸ  > A czy to, ¿e o czymœ nie wiesz znaczy ¿e nie mia³o miejsca? A o ilu przyk³adach korupcji i innych przestêpstw nie wiesz, a jednak siê odbywaj¹? Rz¹dy i koncerny farmaceutyczne maj¹ jakiœ obowi¹zek Ciê o tym informowaÌ? Czy robi¹ to za nie media w 1% tego, co uda im siê przechwyciÌ? Masz gwarancjê, ¿e w przypadku szczepionki na grypê sezonow¹ rz¹d nie przyj¹³ zwi¹zanych z ni¹ konsekwencji? Oczywiœcie by siê do tego nie przyzna³, bo i po có¿? To¿ mu to by³oby nie na rêkê, gdybyœ wiedzia³a, do kogo siê zg³osiÌ z rachunkiem.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #248 : Listopad 10, 2009, 22:43:13 » |
|
Zespó³ Guillaina-BarrÊgo (ZGB) jest ostr¹ polineuropati¹ o zapalnym i prawdopodobnie autoimmunologicznym charakterze.
Przepraszam CiĂŞ, ale nad tym jednym zdaniem dziÂś siĂŞ skupiĂŞ. PozostaÂłych zdaĂą nie ogarniam  cyt za wikipediÂą "Choroby autoimmunologiczne, choroby autoimmunizacyjne - grupa chorĂłb, w patogenezie ktĂłrych ukÂład immunologiczny (odpornoÂściowy) organizmu niszczy wÂłasne komĂłrki i tkanki. U podÂłoÂża chorĂłb autoimmunologicznych leÂży proces nazywany autoimmunizacjÂą." Autoimmunizacja : Autoimmunizacja – reakcja immunologiczna ukladu odpornoÂściowego organizmu, w przebiegu ktĂłrej powstajÂą nieprawidÂłowo skierowane przeciw wÂłasnym tkankom limfocyty T i/lub przeciwciaÂła i ktĂłra moÂże prowadziĂŚ do powstania chorĂłb autoimmunologicznych.
Przyk³ady chorób autoimmunologicznych to: celiakia, cukrzyca typu 1, toczeù uk³adowy, zespó³ SjÜgrena, stwardnienie rozsiane, choroba Hashimoto, choroba Gravesa-Basedowa, trombocytopenia samoistna i reumatoidalne zapalenie stawów.
Oznacza to ni mniej ni wiĂŞcej to, Âże w wyniku szczepieĂą to coÂś, co byÂło w tych szczepionkach ( w latach 70 tych ) ZMUSIÂŁO ukÂład odpornoÂściowy czÂłowieka do zwrĂłcenia siĂŞ przeciwko wÂłasnemu organizmowi. I to staÂło siĂŞ Z POWODU SZCZEPIEĂ . janneth napisaÂła Szczepionka jak wszystkie inne powoduje powikÂłania. Nie ma realnego zagroÂżenia pandemiÂą, a nawet gdyby byÂło, to zdecydowanie groÂźniejsza w skutkach jest szczepionka niÂż sama choroba UwaÂżam, Âże mamy takie samo spojrzenie na tĂŞ kwestiĂŞ. Podobnie, jak mniemam uwaÂża Silver, z tym, Âże on jest wojownikiem, co oznacza, Âże wojuje I stÂąd siĂŞ biorÂą kontrowersje. 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #249 : Listopad 10, 2009, 22:53:08 » |
|
Jak zwykle odpowiadasz swoim dziennikarskim tonem. Naprawdê nie jestem zainteresowany takimi wywodami. Dlatego napisa³em, ¿e NIE zrobi³em NIC jak równie¿ Ty nie zrobi³as NIC oprócz tego co tam napisa³aœ. Telefony i maile do pani Kopacz s¹ dostêpne, wiêc prosze bardzo swoj¹ twórczoœÌ, lepiej mo¿e skieruj do niej.Powiedz jej co o niej i o ca³ym misterstwie zdrowia myœlisz mo¿e Ciê wys³uchaj¹. I na koniec.Jestem przeciwko wszelkim szczepieniom w odróznieniu od Ciebie gdzie napisa³aœ - nie jestem za szczepieniami, ale wola³abym mieÌ szczepionke pod rek¹. Dla mnie nie ma dwuznacznych sytuacji. Wyznaje zasadê, albo w prawo, albo w lewo. Wiêc nie intersuje mnie ten wynalazek ludzkoœci, w kórej sk³ad wchodz¹ ewidentene trucizny. Uwa¿am, ¿e mamy takie samo spojrzenie na tê kwestiê. Podobnie, jak mniemam uwa¿a Silver, z tym, ¿e on jest wojownikiem, co oznacza, ¿e wojuje I st¹d siê bior¹ kontrowersje.  Nie East.To nie jest do koùca prawd¹. Odbieram wiele rzeczy energetycznie.Co do Twoich energii nie mam najmniejszych zastrze¿eù. Poprostu to co Ty piszesz to tak jakbym ja pisa³. Jednak ...hmmm. co od innych, róznych wypowiedzi kodujê je niestety niezbyt pozytwnie. Zawsze mia³em nawet od m³odych lat negatywny odbiór energii np.od Watykanu.Wmawaia³em sobie sobie nawet na si³ê, ¿e to nieprawda !! Jednak ... jak pisa³em ju¿ kiedyœ pod powierzchni¹ rzecz kryje siê zupe³nie inna prawda. Gdy Watykan og³osi³, ¿e wspiera i b³ogos³awi GMO, to dla mnie oznacza wiele, w konfrontacji z tym co w³aœnie czujê. Ale to temat nie na forum.  Wiêc pytanie dlaczego ''ja wojownik'' nigdy nie toczê sporów z Tob¹ , Thotalem, Zigrinem, Ptakiem.Dlatego, ¿e poprostu nasze intencje siê zgadzaj¹. A intencje sie zgadzaj¹ daltego, ¿e s¹ one skierowane nie na zewnetrzny œwiat, który jest lustrem, iluzj¹, tylko s¹ one skierowane na - duchowe dobro. Scali³am posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 16:09:48 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
|