Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 21, 2025, 22:29:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ró¿dÂżkarstwo - rzecz o wahadeÂłkach i ró¿dÂżkach  (Przeczytany 85602 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #100 : Maj 17, 2012, 19:59:12 »

Fair Lady DuÂży uÂśmiech
Kiara zyjesz w swiecie zludzen i chanellingow, Twoja wiedza pochodzi od reakcji INNYCH, sama malo piszesz o REALU.
KiedyÂś jak zamontowaÂłem sobie antenĂŞ satelitarnÂą oglÂądaÂłem walkĂŞ kobiet w kisielu  Cool
Na ró¿d¿ki i wahade³ka jeszcze nie, ale mo¿e szacowny barneyos jako specjalista coœ doda Du¿y uœmiech
InteresujÂące byÂło by np zaginiecie ÂściekĂłw lub ÂżyÂł wodnych. Chichot
MoÂże od promienniki teÂż by okazaÂły siĂŞ bezuÂżyteczne ...  Z politowaniem
Podejrzewam, Âże z krecich kopcĂłw  szacownego arteqa teÂż by wiele nie zostaÂło, ba nawet krety daÂły by draÂła DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 19:59:56 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #101 : Maj 17, 2012, 20:41:56 »

O realu ( moim realu) napiszĂŞ we wÂłaÂściwym czasie, kiedyÂś duÂżo o tym pisaÂłam , wycofaÂłam siĂŞ i sÂądzĂŞ iÂż to byÂła Âświetna decyzja.

Teraz wiêcej piszê oceniaj¹c przeró¿ne sytuacje ,koryguj¹c informacje logicznym myœleniem , logicznymi wnioskami, a nie powtarzaj¹c cudze twierdzenia. Ufam moim odczuciom i uczuciom i dziêki nim obieram moj¹ drogê , jak dla mnie to bardzo dobra droga. Naprawdê nie czujê potrzeby snucia wielkich opowieœci o sobie, czas i tak zweryfikuje wszystko co zosta³o do tej pory powiedziane.
Widzisz ja nie opisujĂŞ reakcji INNYCH, ja opisujĂŞ reakcje swoje na cudze informacje, nie wstawiam Âżadnych moich channelingĂłw , nie mam takiej potrzeby.

I wielokrotne wejÂście na ró¿ne  gĂłrki oraz zejÂścia do roÂżnych jaskiĂą i piĂŞkne spotkania z Cyganami  i nie tylko to nie blichtr a real.  Trudna wytrwaÂła droga rozÂłoÂżona na wiele lat w ktĂłrej stawkÂą jest wiara w siebie, cierpliwoœÌ , wytrwaÂłoœÌ , zwiĂŞkszanie pĂłl miÂłoÂści zmniejszanie pĂłl strachu. Uwierz mi iÂż tylko taka wytrwaÂła i cierpliwa praca nad sobÂą , nad swoimi sÂłaboÂściami pozwala osiÂągn¹Ì moc.
G³êboka wiara w dobro i Âżycie tÂą wartoÂściÂą  ( nie mĂłwienie tylko o nim), a konkretne zdarzenia na drodze Âżycia weryfikujÂące deklaracje, pokazujÂące realnie osobisty system wartoÂści sÂą miernikiem rozwoju kaÂżdego CzÂłowieka.
Nie ma doskona³ych na ziemi , kto siê tu urodzi³ musia³ zapomnieÌ o swojej wielkoœci i odkryÌ j¹ ponownie na drodze prób i b³êdów korygowanych kolejnymi decyzjami.

Czy warto? Warto , nawet bardzo warto! ZupeÂłnie niezaleÂżnie od zdania ktĂłre majÂą inni na mĂłj temat. Bowiem wolĂŞ byĂŚ gÂłupcem w cudzych oczach niÂż we wÂłasnych.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 23:30:25 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #102 : Maj 17, 2012, 22:53:31 »

wszystko zalezy od potencjalu energetycznego osoby, dziwieki, slowa , moga byc tworcze, wszystko to tworzy swiat i na tym polega np przekodywanie symboli, slow, znaczen itd..UÂśmiech (symbole wlasciwe od niewlasciwych itd..)

ps oczywiscie kwiaty zywe i np namalowane nie wywolaja takiego samego efektu, ale odpowiednio namalowane moga UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 22:54:16 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #103 : Maj 17, 2012, 23:51:08 »

Do Kiary -
odp. tak ogolnie - takie podejscie oznacza dla mnie zycie w przeszlosci.
Cyganie tez maja oczy i nawet po zapachu potrafia rozeznac "who is who" ... takie sa prawa NATURY!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #104 : Maj 17, 2012, 23:59:20 »

A co w tym jest przesz³oœci¹? Ja widzê tylko teraŸniejszoœÌ, a Cyganie? tak œwietnie wyczuwaj¹ fa³sz. W du¿ym stopniu pos³uguj¹ siê intuicj¹.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #105 : Maj 18, 2012, 04:56:18 »

kiara
Teraz wiêcej piszê oceniaj¹c przeró¿ne sytuacje ,koryguj¹c informacje logicznym myœleniem , logicznymi wnioskami, a nie powtarzaj¹c cudze twierdzenia. Ufam moim odczuciom i uczuciom i dziêki nim obieram moj¹ drogê , jak dla mnie to bardzo dobra droga. Naprawdê nie czujê potrzeby snucia wielkich opowieœci o sobie, czas i tak zweryfikuje wszystko co zosta³o do tej pory powiedziane.
Widzisz ja nie opisujĂŞ reakcji INNYCH, ja opisujĂŞ reakcje swoje na cudze informacje, nie wstawiam Âżadnych moich channelingĂłw , nie mam takiej potrzeby.
SÂłusznie boĂŚ to zawsze jest ocena i jako taka zawsze ciÂągnie za sobÂą skutki Cool
Liczy siĂŞ teraz UÂśmiech
TeÂż staram siĂŞ ufaĂŚ swoim  odczuciom bo albo siebie poznaÂłem albo nie DuÂży uÂśmiech
A co w tym jest przesz³oœci¹? Ja widzê tylko teraŸniejszoœÌ, a Cyganie? tak œwietnie wyczuwaj¹ fa³sz. W du¿ym stopniu pos³uguj¹ siê intuicj¹.
Dodam tylko, Âże psy wyczujÂą wilka nawet jeÂżeli ten chowa siĂŞ miĂŞdzy nimi od szczeniaka.
Cyganie no có¿ z czego s³yn¹.... wiêc oszustwo czy oszusta potrafi¹ nie tyle wyczuc co dostrzec lub rozpoznaÌ Uœmiech 2
Co do tego ich rozpoznania kto jest kto to mam na ten temat swoje wÂłasne zdanie, ktĂłre za pozwoleniem zachowam dla siebie JĂŞzyk
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 04:57:45 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #106 : Maj 18, 2012, 08:59:16 »

Ciek wodny - ÂżyÂła wodna - strefa geopatyczna - strefa wodonoÂśna.

Tutaj moÂżna poczytaĂŚ rĂłwnieÂż o ciekach:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciek
http://slowa-serca-duszy.bloog.pl/kat,40441080,index.html?ticaid=6e781

Czy ciek wodny dziaÂła na kierowcĂłw ?

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/463219,ciek-wodny-usypia-kierowcow-na-a4,id,t.html?cookie=1

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #107 : Maj 18, 2012, 10:13:45 »

barneyos przeczytalam o ciekach po prostu ot tak, i musze przyznac, ze to co podaje wiki pokrywa sie poniekad z pojeciem w feng-shui. Wiki traktuje cieki, jako wody powierzchniowe. Zas drugi link ten z blogu, podaje cieki wod podziemnych.
Feng-shui za "cieki" uznaje rowniez drogi (ulice), tak samo jak gory i wiezowce to ten sam symbol.
Wazne jest wyrownanie dominacji zywiolu "woda", stad zapewne chodzilo o lampke naftowa;)

Polecam wszystkim, aby swe otoczenie wyposazyli we wszystkie zywioly, gdy ktoregos zabraknie burzy sie harmonia.
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #108 : Maj 18, 2012, 11:33:18 »

RozmawiaÂłem kiedyÂś z fachowcem od zabudowy urbanistycznej miast. PowiedziaÂł mi ciekawÂą rzecz, Âże niektĂłre ulice w miastach majÂą specjalne znaczenie, sÂą odpowiedzialne za "oddychanie" miasta, za wymianĂŞ powietrza w mieÂście. NiektĂłre kierujÂą powietrze do centrum, inne zaÂś odprowadzajÂą na zewnÂątrz. Takie kanaÂły wentylacyjne miasta. I jeÂśli zaburzy siĂŞ tĂŞ "kanalizacjĂŞ" to spada komfort mieszkania.

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
east
Gość
« Odpowiedz #109 : Maj 18, 2012, 11:33:57 »

A potem trzeba ze ÂściereczkÂą chodziĂŚ po otoczeniu i kurze ÂścieraĂŚ MrugniĂŞcie I Âżeby o milimetr siĂŞ nie przesunĂŞÂło bo ...harmoniĂŞ szlag trafi.
Ot kolejne przywiÂązanie do rozpuszczenia .

Pies siĂŞ kÂładzie spaĂŚ tam, gdzie czuje pozytywne wibracje. Pies nie kombinuje z otoczeniem niczego, nie przestawia pierdó³ z lewa na prawÂą. Rzeczy sÂą takie , jakie sÂą , przepÂływy energii sÂą. UwiÂązanie do miejsc i ich poprawianie kosztuje sporo energii i zachodu ,a takÂże kasy. A nie myÂślÂące zwierzĂŞ pokazuje wÂłaÂściwe zachowanie - wyczucie wÂłaÂściwego miejsca i pĂłjÂście za intuicjÂą.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #110 : Maj 18, 2012, 12:56:26 »

barneyos masz racje! Zajecia na studiach z planowania przestrzennego miast byly jednymi z najciekawszych dla mnie. Centralne biuro planowania, na dziesiatki lat z gory ustala jak bedzie miasto wygladalo. Stad zapewne mam kamienny krag pod balkonem:)
Sa miasta, w ktorych czuje sie cudownie, a w innych okropnie.
Tak jak pies:)
east moja sunia  spi w lozku ze mna, lezy na sofie, jest tam gdzie czlowiek, piescic sie chce i tyle, nie zauwazylam, aby miala ulubione miejsca, taaak, tam gdzie czysto i wygodnie.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #111 : Maj 19, 2012, 16:48:30 »

Ja mam ciekawe doÂświadczenia z kotami Cool
Normalnie kiedyÂś nie tolerowaÂłem, ale pewnego dnia jak siedziaÂłem na podwĂłrku i podlewaÂłem kwiaty podeszÂła do mnie kotka i przed nogami poÂłoÂżyÂła zÂłowiona mysz Z politowaniem
SzczĂŞka mi opadÂła, odebraÂłem , Âże to prezent od niej.
Powiem, krĂłtko, Âże zaprzyjaÂźniÂłem siĂŞ z niÂą.
Dziwi mnie tez fakt, ze zaprzyjaÂźniÂła siĂŞ z gawronem, ktĂłrego znalazÂł syn mojego kuzyna, przyniĂłsÂł do mnie
Razem pomogliœmy mu stan¹Ì na w³asne skrzyd³a, ale ptaszysko tak siê znarowi³o, ze nie chce siê z mojego strychu wyprowadziÌ Z politowaniem
Do tego taki jest bezczelny, Âże jada przy moim oknie Z politowaniem
Mo¿e szacowny barneyos by mia³ coœ m¹drego na ten temat do powiedzenia ja hm có¿ obserwuje i wyci¹gam wnioski boÌ to dla mnie nowe doœwiadczenia Cool
Do tej pory raczej oprawiaÂłem zwierzĂŞta a nie im pomagaÂłem i przyjaÂźniÂłem siĂŞ z nimi DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2012, 16:50:03 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #112 : Maj 19, 2012, 19:05:23 »

No to tak, kotek to jedyna zwierzyna kiler, tzn. zabija dla zabawy (nie zawsze) - chodzi o to, ¿e zabija równie¿ wtedy, gdy nie musi, czyli jak nie jest g³odny. Kot jest "perwersyjny", przed konsumpcj¹ bawi siê obiadem, zabawia go na œmierÌ. Kot przynosi swojemu Panu/Pani (tylko temu, któremu ufa) zdobycz po to, by byÌ pochwalonym, nale¿y wówczas okazaÌ radoœÌ, wyszczerzyÌ ³adnie k³y i pog³askaÌ przyjaciela i ¿yczyÌ mu jeszcze wiêkszych zdobyczy w przysz³oœci. Ostatnio tarza³em siê ze œmiechu widz¹c, jak kot chcia³ bawiÌ siê z "luntem" surowej kie³bachy zdziwiony, ¿e mu miêsko nie chce uciekaÌ. Mój wiejski kot przynosi miêsko raz na tydzieù, a to trafi mu siê inwalida niewidomy krecik, a to ryjówka, czy nawet jaszczureczka, bo myszka to rzecz normalna.

Z tym krukiem to te¿ normalka, tzn. ogólnie zwierzê lubi mieÌ inne zwierzê za domownika, niekoniecznie ze swojego gatunku. Ja widzia³em niezwyk³¹ przyjaŸù wilczura w stadninie koni.

PS. PowyÂższe info wprost od mojej cĂłrki, ktĂłra jest bardzo "zwierzĂŞca". Ja tyle nie wiem, poniewaÂż jestem jedynym "normalnym" w moim domu, znaczy kota traktujĂŞ jak .... kota.

Pzdr barneyos   Cool

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #113 : Maj 19, 2012, 19:27:10 »

Kupilam mej corce akwarium. Kocham ten swiat, ale roboty od groma. Te pompy, piguly, wiatraki, i coz... Akwarium (to byly czasy, moich poczatkow z Feng-Shui) biotop, ale okrutnie wymagajacy.
Mialam rybki, z Tajlandii, ktore wyrobily czas, rosly, i rosly... i zyly jakies dobre pare lat.
a na koncu jak czyszczono akwarium ten moj najfajniejszy wyskoczyl na Ziemie i padl potem, a codzien podawal mi "lape" te wasy... na jakies 10 cm to byl moj sukces!
Wiem, ze i ja jestem Ariel:) Syrenka, ale akwarium polecam!
W nauce Feng-Shui na pierwszym miejscu!
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2012, 19:28:17 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #114 : Maj 21, 2012, 20:09:33 »

Mam zamiar kupiĂŚ 200 litrĂłw DuÂży uÂśmiech
JuÂż zamĂłwiÂłem.
Mieczyki, molinezje skalary neonki hm gurami glonojady ... DuÂży uÂśmiech
DuÂżo bursztynĂłw i  hm musi byĂŚ piĂŞkne to i tv bĂŞdĂŞ miaÂł w Âżyci DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #115 : Maj 22, 2012, 10:02:44 »

PrzebiÂśnieg, ale nie hoduj tam karpi, bo zaczniesz "gadaĂŚ" jak one DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #116 : Maj 22, 2012, 11:32:37 »

Ok karpi nie bĂŞdĂŞ ale czy mogĂŞ tam mieĂŚ syrenĂŞ bo nie wiem Cool
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #117 : Maj 25, 2012, 07:37:31 »

Te rybki, ktore wymienil Przebisnieg, to lipa, nie zabieraj sie lepiej do tego. Mieczyki sa wojownikami i zezra w trymiga inne, skalary dobrze chowaja sie, ale w grupie, sa to rybki stadne i plochliwe, neonki, gubiki i inna drobnica sa malo estetyczne.
Takie akwarium dlugo nie postoi. Najwazniejsze sa rowniez roslinki, to one wymagaja ogromnej pielegnacji.
200 l to ciezar ogromny, a czyscic trzeba.
Czyli pozostaje Syrenka... MrugniĂŞcie

Ja osobiscie radzilabym na poczatek kupic zlote rybki. Takie akwarium jest wtedy akwarium zimnym, inna temperatura i wlasnie najbardziej odpowiada zaleceniom feng-shui.

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #118 : Maj 29, 2012, 18:12:05 »

Ok bĂŞdĂŞ hodowaÂł wĂŞgorza podobno kobiety go lubiÂą JĂŞzyk
ZÂłote rybki mam w Âżyci, brudne i nie obyczajne DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 18:12:47 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #119 : Czerwiec 04, 2012, 10:39:39 »

Wegorze najlepiej lowi sie na padline, wiec poczekaj jeszcze z rozpoczynaniem hodowli:)

Ciekawe jak bada sie wahadelkiem swiat wodny? Czy sa inne metody?
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #120 : Czerwiec 04, 2012, 19:40:15 »

Oj tu bym polemizowaÂł odnoÂśnie padliny. DuÂży uÂśmiech
Wystarczy byĂŚ pijanym w trupa DuÂży uÂśmiech
WahadeÂłkiem w wodzie zadziaÂłasz... hm bĂŞdzie wskazywaÂło kierunek nurtu rzeki  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2012, 19:41:19 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #121 : Czerwiec 04, 2012, 20:51:33 »

Nurty rzek wyznaczaja calosc.
Nawet wahadelka.
MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #122 : Czerwiec 07, 2012, 17:16:28 »

hm dlatego tak trudno facetowi zrozumieĂŚ co kobieta ma na myÂśli nawet za pomocÂą wahadeÂłka DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #123 : Październik 04, 2012, 09:13:18 »

Posty dotyczÂące odpromiennikĂłw wydzieliÂłem jako niezaleÂżny wÂątek: Odprominniki >>.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2012, 09:20:40 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: 1 2 3 4 [5] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: