Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 07, 2025, 21:24:56

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PrzejÂście ludzkoÂści do 4G  (Przeczytany 141951 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #250 : Sierpień 10, 2012, 20:33:59 »

Do dzieÂła czy to dziaÂła DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #251 : Sierpień 11, 2012, 17:34:51 »

przeczyta³em nag³ówek:
KWANTOWY WYMIAR - Iluzja czy rzeczywistoœÌ?

..przetÂłumaczyÂłem na
RODZIMY JÊZYK:
Porcjowy Wymiar (Quantum: porcja, czÂąstka)

"Porcjowy wymiar - Iluzja czy rzeczywistoœÌ"

Wymiar... Wy Miar..
co z 'mierzeniem'..

Lepiej mierzyĂŚ siÂły na zamiary
DuÂży uÂśmiech))

To takie ogÂłupiajÂące.
Jak juÂż to po Polsku siĂŞ mĂłwi:
'Wymiar porcji', czasoprzestrzeĂą porcyjki, miejsce porcji
albo w tym zestawieniu
'Porcja WYMIARU',
..wymiar rozumian jako CZASOPRZESTRZEÑ/obszar/miejsce:
Porcjowe miejsce/porcjowa czasoprzestrzeĂą/porcjowy obszar

..iluzja czy rzeczywistoœÌ?
rzeczwistoœÌ - bo KTOŒ tê porcjê zjad³/wzia³.
iluzja - bo ona KTOSIA zje od Âśrodka,
o ile ktoÂś nie dojdzie do Âładu ze swymi nawykowymi transformacjami pobranych PORCJI energii
w taki a nie inny sposĂłb.
A gdy juÂż dojdzie - pojawi siĂŞ ENERGIA ODNAWIALNA,
czyli taka, ktĂłra nie idzie  konsumpcjĂŞ, a  w ÂŻYWY OBIEG,
ktĂłry nie musi pobieraĂŚ PORCJI, by IST NIEC.
NieciĂŚ ist.

jĂŞzykowy beÂłkot jest obrazem pomieszania mentalnego.
mentalny beÂłkot nie uÂłatwia poznania
i trzyma z dala od Âładu w sferze zdarzeĂą i emocji.
takÂże uczuĂŚ.
WidaÌ wiêc jak istotna jest dla tych przestrzeni spójnoœÌ i klarownoœÌ organu mentalnego.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2012, 17:53:41 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #252 : Sierpień 11, 2012, 18:21:19 »

Hm duÂżo w tym racji
PozwolĂŞ sobie jeszcze tylko dodaĂŚ do tego co zamieÂściÂł szacowny PHIRIOORI , Âże tak obserwujÂąc dociekajÂąc nie mogĂŞ siĂŞ oprzeĂŚ wraÂżeniu iÂż po ostatnim kataklizmie - znaczy potopie i to nie tym szwedzkim pierwszymi naukowcami byli kapÂłani  Cool
Jak by nie spojrzaÂł czy to z gĂłry czy z doÂłu lub boku jednego i drugiego po „ Wielkiej Powodzi”, naukĂŞ jako nowÂą dziedzinĂŞ intelektualnÂą na Ziemi „wprowadziÂła” religia.
Ró¿nej maÂści kapÂłani, zakonnicy i tajne stowarzyszenia religijne byli pionierami odkryĂŚ tzn tych udokumentowanych i jedynie sÂłusznych.  UÂśmiech
NasuwaÂło mi siĂŞ pytanie: W jakim celu stworzono naukĂŞ?
ZapytaÂłem tego i tamtego poczytaÂłem popiÂłem piwka pomyÂślaÂłem i tak sÂądzĂŞ Âże zwyczajnie dla wsparcia i potwierdzenia teorii i dogmatĂłw religijnych poprzez „naukowy dowĂłd”.
KapÂłani np Horusa DuÂży uÂśmiech gÂłosili swoje „prawdy”, w ktĂłre bezwarunkowo mieli wierzyĂŚ wyznawcy.
Normalnie sÂłoĂące byÂło bogiem a ziemia pÂłaska UÂśmiech
Wygodnie i bezpiecznie byÂło w tamtych czasach Nie zadawaĂŚ pytaĂą, nie myÂśleĂŚ a wiĂŞc nie wÂątpiĂŚ. Wsparcie zapewniaÂła ,pozornie niezaleÂżna nauka i co za tym wytrÂącaÂło wiernemu  najmniejsze nawet wÂątpliwoÂści.
Ludkowie zaczĂŞli ufaĂŚ roÂżnej maÂści autorytetom itd...
Teraz œmia³o mo¿na wyci¹gn¹Ì wniosek ¿e nauka to inny rodzaj religii i wiary.
Dwa w jednym...
to pa DuÂży uÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #253 : Sierpień 11, 2012, 23:12:39 »

@PrzebiÂśniegu
Ludkowie zaczĂŞli ufaĂŚ roÂżnej maÂści autorytetom itd...
Teraz œmia³o mo¿na wyci¹gn¹Ì wniosek ¿e nauka to inny rodzaj religii i wiary.
Dwa w jednym...
Sporo racji, jeœli chodzi o dzisiejsz¹, oficjaln¹ naukê. Ka¿dy, kto odstaje od nauki g³ównego nurtu jest bezlitoœnie têpiony za dociekliwoœÌ. Nauka zosta³a kupiona - i to dos³ownie. Dziœ p³aci siê uczelniom za produkowanie doktrorów-podtrzymywaczy oficjalnej wersji.

pozornie niezaleÂżna nauka i co za tym wytrÂącaÂło wiernemu  najmniejsze nawet wÂątpliwoÂści.
Niemniej jednak jest wielu niepokornych naukowcĂłw, ktĂłrzy nie dajÂą siĂŞ pozorom, lecz odkrywajÂą rÂąbek rzeczywistoÂści takiej , jakÂą ona jest . Wspiera ich w tym sama Natura, bo w niej to moÂżna zobaczyĂŚ i zweryfikowaĂŚ, a jeszcze wiele jest do "odkrycia", czyli przywrĂłcenia wÂłaÂściwej perspektywy. Im wiĂŞcej wÂątpliwoÂści co do oficjalnego obrazu, tym lepiej.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #254 : Sierpień 12, 2012, 09:47:29 »

east
Niemniej jednak jest wielu niepokornych naukowcĂłw, ktĂłrzy nie dajÂą siĂŞ pozorom,
A zgadzam siĂŞ szacowny tylko racz zobaczyĂŚ iÂż nie traktuje siĂŞ ich jako autorytety.
Krytykuje przy ka¿dej nad¹¿aj¹cej siê okazji etc etc...
Z funduszami na ich pracĂŞ teÂż jest krucho MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #255 : Sierpień 12, 2012, 10:26:38 »

PHI - doszukiwanie sie etymologiczne kazdego slowa moze prowadzic na manowce, to tez rodzaj labiryntu. Homonimy dla przykladu : gdy powiem "zamek" co mam na mysli?
I tak w przypadku poruszonym przez Ciebie (o kwantowym wymiarze) nalezaloby to zwrocic ku postrzeganiu nie tylko ilosciowemu, lecz rowniez jakosciowemu.
quantitative and qualitative
Na tym polega fizyka kwantowa, ze dba o jakosc. Ale to zagadnienie juz zgola filozoficzne.

Przebisniegu -
KapÂłani np Horusa gÂłosili swoje „prawdy”, w ktĂłre bezwarunkowo mieli wierzyĂŚ wyznawcy.
Normalnie sÂłoĂące byÂło bogiem a ziemia pÂłaska

Tak, jest oczywiscie inaczej, bo ... widzielismy w telewizji, albo w youtubie, albo na "globusie"MrugniĂŞcie
Tylko zadziwiajace sa przekazy archeologiczne, budowle, rzezby - nic jakos do puzzli nie pasuje, wiec trzeba wymyslec "oficjalna" wersje, aby malucki nie pytal za duzo.

east -

Sporo racji, jeœli chodzi o dzisiejsz¹, oficjaln¹ naukê. Ka¿dy, kto odstaje od nauki g³ównego nurtu jest bezlitoœnie têpiony za dociekliwoœÌ. Nauka zosta³a kupiona - i to dos³ownie. Dziœ p³aci siê uczelniom za produkowanie doktrorów-podtrzymywaczy oficjalnej wersji.

Te oficjalne wersje, tak jak i oficjalna medycyna i tepienie metod alternatywnych (niczym za inkwizycji) to wlasnie sztuczki kaplanow (kogo?). Komu sluza owi "wtajemniczeni" - odpowiedz jest jedna... Panu Ciemnoty (-sci) °°

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 10:27:33 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #256 : Sierpień 12, 2012, 11:27:52 »

OczywiÂście szacowna Âże Wiedza byÂła od hm zawsze.
DuÂżo wiĂŞc musiaÂła siĂŞ ta oficjalna religio nauka na pracowaĂŚ napaliĂŚ naÂścinaĂŚ na tĂŞpiĂŚ by to zapomniano lub odrzucono lub....
to pa DuÂży uÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #257 : Sierpień 12, 2012, 11:28:55 »

ZapytaÂłem tego i tamtego poczytaÂłem popiÂłem piwka pomyÂślaÂłem i tak sÂądzĂŞ Âże zwyczajnie dla wsparcia i potwierdzenia teorii i dogmatĂłw religijnych poprzez „naukowy dowĂłd”.
Nie pij tyle MrugniĂŞcie ChoĂŚ sporo w tym historii.

KapÂłani np Horusa DuÂży uÂśmiech gÂłosili swoje „prawdy”, w ktĂłre bezwarunkowo mieli wierzyĂŚ wyznawcy.
Normalnie sÂłoĂące byÂło bogiem a ziemia pÂłaska UÂśmiech
!  Odkrycie Zdzisia
j:
To Mozliwe takie sÂą fakty, SÂłoĂące byÂło bogiem, ziemia w istocie byla pÂłaska, choĂŚ glob byÂł kulisty.
od strony mechaniki kola: ziemia jest piĂŞtrem(pÂłaska) a niebo jest powyÂżej.  ("E")
Ale to najmniej istotne - bo liczy siĂŞ przestzeĂą spotkania ziemi i nieba.

Pod pÂłaszczykiem nauki lubi skrywaĂŚ siĂŞ wiara.

Jednak nauka to nie teoria - a caÂłe laboratorium praktyczne. Nauka z EM-phir-ji.

quantitative and qualitative
Na tym polega fizyka kwantowa, ze dba o jakosc. Ale to zagadnienie juz zgola filozoficzne.
Fizyka Qualitowa.
Odpowiednie daĂŚ rzeczy slowo - to rzecz znaczniejsza niÂż sie zdaje.

PHI  - doszukiwanie sie etymologiczne kazdego slowa moze prowadzic na manowce, to tez rodzaj labiryntu. Homonimy dla przykladu : gdy powiem "zamek" co mam na mysli?
Nie masz mysli.
Co innego sie doszukiwaĂŚ, co innego potykac o.
Homo-Nimy MrugniĂŞcie Homo-Niby.

Te oficjalne wersje, tak jak i oficjalna medycyna i tepienie metod alternatywnych (niczym za inkwizycji) to wlasnie sztuczki kaplanow (kogo?). Komu sluza owi "wtajemniczeni" - odpowiedz jest jedna... Panu Ciemnoty (-sci) °°
Ciemnota sÂłuÂży ciemnocie - bo inaczej byĂŚ nie moÂże.
a rzucanie niewnoszÂącej nazwy pt. pan ciemnoty nic nie wnosi. Wszysto Ciemnoty.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #258 : Sierpień 12, 2012, 11:36:03 »

Chodzilo mi o Szatana - wladce swiata materialnego, przeciez to jemu holdy skladaja najwyzsi w pseudo-hierarchii moznowladcy.
Bo w istocie panuje nad ciemnoscia, tak mozna to sobie skojarzyc.

A ktos kiedys pisal "i stala sie jasnosc" - bo chyba przeszedl (po tej drabinie Jakubowej;))
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 11:36:26 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #259 : Sierpień 12, 2012, 12:36:07 »

Chodzilo mi o Szatana - wladce swiata materialnego, przeciez to jemu holdy skladaja najwyzsi w pseudo-hierarchii moznowladcy.
Bo w istocie panuje nad ciemnoscia, tak mozna to sobie skojarzyc.

A ktos kiedys pisal "i stala sie jasnosc" - bo chyba przeszedl (po tej drabinie Jakubowej;))

ÂŻonglujesz na-Zwami jedynie.
Czy to czyni Twoje Âżycie bardziej speÂłnionym? A mentalne ciaÂło krystalicznym?

Szatan
SzataAnu
Szata jednoÂści (Anu, One, itd) wiĂŞc nie moÂże byĂŚ szatÂą ciemnoÂści.

ÂŚwiatem materii nie rzÂądzi wladztwo ciemnoÂści.
CiemnoœÌ rz¹dzi zarówno w materii jak i swiatach pozamaterialnych,
podobnie jak ÂŚwiatÂło.

CiemnoœÌ zawiaduje ciemnoÂściÂą  a SwiatÂło ÂŚwiatÂłem - inaczej byĂŚ nie moÂże.

A co do personifikacji oraz przejœÌ ludzkoœci...
NastĂŞpujÂą takie czasy, Âże
poznanie bogĂłw z krwi i koÂści staje siĂŞ elementem ewolucji.
PeÂłna jawnosĂŚ.
Lecz to nastÂąpi w peÂłni, gdy zamknie siĂŞ w peÂłni etap
utrzymywania w peÂłni ÂświadomoÂści faktu, o ktĂłrym wspomina East
i¿ SwiadomoœÌ i wcieleni "Bogowie" nie s¹ uto¿samieni,
tj. gdy momenty utoÂżasmieĂą ÂŚwiadomoÂści w przejrzystoÂści czytelne.

MaÂło tego, KaÂżdy sam moÂże w te "Boskie" sloty wstÂąpiĂŚ i wystÂąpiĂŚ,
gdy poszerzy /skurczy ŒwiadomoœÌ.
tj. poziom swego otwarcia naù. Gdy¿ ŒwiadomoœÌ po prostu istnieje.

Bo tu nikt nikomu "miejsca" nie zabiera.
A PRACA na "Boskim" puÂłapie daje wielkie mozliwoÂści ale i rĂłwnie wielkie ograniczenia/zdyscyplinowania.

..i na tym etapie ludzkoÂści jednostki nie utrzymujÂą siĂŞ w slocie,
wiĂŞc jest rotacja 'ja'. Specyficzne formy "zmĂŞczenia" materiaÂłu.
Kiedy rotacja 'ja' bĂŞdzie sie zmniejszaĂŚ,
Bogowie albo stworzÂą dla "siebie" normĂŞ z Aktualizacji,
albo popadaĂŚ bĂŞdÂą w ciemnoÂści dryfu.

Natomiast personifikacje w ramach biblijnych dopasowaĂą sÂą zupeÂłnie czym innym
i  majÂą na celu siaĂŚ zamĂŞt i desorientacjĂŞ wÂśrĂłd wyzwalajacych siĂŞ "niebezpiecznie" spoÂłecznoÂści.
To dawni hodowcy majÂą ten orĂŞÂż tak przygotowany,
by obrzydziĂŚ PRAW DZIWÂĄ ukÂładanke relacji przepÂływu ÂŚwiadomoÂści,
a to dlatego , ¿e taka jakoœÌ 'ja' nie daje przestrzeni dla nadu¿yÌ ego.

(co i tak dzieje siĂŞ w Âświecie echa - gdyÂż do teraÂźniejszoÂści - jednorazowej i dokonanej
te formy dostĂŞpu nie majÂą).

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 12:58:55 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #260 : Sierpień 12, 2012, 13:23:49 »

PHI

ÂŻonglujesz na-Zwami jedynie.
Czy to czyni Twoje Âżycie bardziej speÂłnionym? A mentalne ciaÂło krystalicznym?

Szatan
SzataAnu
Szata jednoÂści (Anu, One, itd) wiĂŞc nie moÂże byĂŚ szatÂą ciemnoÂści.

Ja zongluje nazwami?? A Ty co robisz??

Po arabsku "shaytan" albo "Iblis" - i gdzie tu szate widzisz, albo jednosc (one)?

Satana - Saat po niemiecku ziarno (lub syty), tez niezle mozna rozwinac temat.

I na tym polega, ze kazdy warzy strawe wg wlasnego smaku.

//Co do szatana to istnieje cala gama odmian wszelkiej masci diablow (od greckiego), biesow, czortow itp.//

Szczegolowo opisywalam na poczatku watku o Templariuszach i ich tajemnicach, trudno powtarzac wkolko swoje mysli.
Tam ukazalam na przykladzie zoroastry i bogomilow (oraz potem katarow), jako wyznawcow dualizmu religijnego - zla i dobra, gdzie na podstawie zla ukazywano materie, nawet cialo.
Postawe taka widze niekiedy w postach forumowiczow, jakoby do wyzszych wymiarow mozna by dostac sie, ale tylko po porzuceniu szaty materialnej? Czyzby na prawde?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 13:25:04 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #261 : Sierpień 12, 2012, 17:13:31 »

Szacowna a nie sÂądzisz, Âże tzw Szatan- przeciwnik byÂł potrzebny wierchuszce do zastraszenia ubogich i prawych oraz pokornych Cool
Zobacz jak nisko upadÂło NATO po rozwiÂązaniu Paktu Warsiawskiego DuÂży uÂśmiech
ProszĂŞ szacowna zdejmij rĂŞkawice, a za³ó¿ okulary  DuÂży uÂśmiech
Bo jeÂżeli boga nie ma to czy jest szatan DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #262 : Sierpień 12, 2012, 18:14:10 »

Witam,
< ÂŚwiatem materii nie rzÂądzi wladztwo ciemnoÂści.
CiemnoœÌ rz¹dzi zarówno w materii jak i swiatach pozamaterialnych,
podobnie jak ÂŚwiatÂło.

CiemnoœÌ zawiaduje ciemnoÂściÂą  a SwiatÂło ÂŚwiatÂłem - inaczej byĂŚ nie moÂże. >

a moze, moze. Kiedys myslalem podobnie , ale po tym jak nieco wiecej poznalem, to to co uznawalem za pewnik okazalo sie tylko zwyklym dogmatem. A przeciez i hindusi, i Tybet i Chinczycy na rozne sposoby, przy pomocy mniej czy bardziej wydumanych metafor, od wiekow trabia , ze ciemnosc odpowiada za swiatlem/jasnoscia. Zas materia czeka dlugo w kolejce.
pozdrawiam

No ale tak to juz jest , kazda inna odpowiedz niesie w sobie czastke prawdy.  UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #263 : Sierpień 12, 2012, 18:55:05 »

CaÂłkiem fajna filozofia Âżyciowa normalnie DuÂży uÂśmiech
WyczerpujÂąca i wiele wyjaÂśniajÂąca
Wprawdzie jest w nim mowa o Âświetle ale czy wnosi ÂświatÂło to nie jestem pewien Cool
Szacowny wybacz ale przyzwyczai³em siê czytaÌ Twoje posty ...hm no ¿e tak siê wyra¿ê bardziej tematyczne Cool
Có¿ niedziela wiêc chyba nie tylko ja na tym szacownym forum piwkujê Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #264 : Sierpień 12, 2012, 19:46:27 »

Witaj  PrzebiÂśnieg,
< Wprawdzie jest w nim mowa o Âświetle ale czy wnosi ÂświatÂło to nie jestem pewien >

przyznaje, nie zawsze "sypie" sucha wiedze. Czasami wystarczy cos "zarysowac" lekko, a inni potrafia dalej rozwinac. Trzeba sie cieszyc nawet z
czesciowych odpowiedzi, interesujacy jest juz nawet ten inny punkt widzenia.  UÂśmiech
pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #265 : Sierpień 12, 2012, 20:01:22 »

Œwiat³o zawsze bêdzie w ciemnoœci, a ciemnoœÌ w œwietle.
NiektĂłrzy zaraz podstawiÂą do tego stwierdzenia symbol "ing-jang". MoÂże i tak byĂŚ.  DuÂży uÂśmiech
Jednak temat nabiera innych rumieĂącĂłw gdy napomykamy o "ciemnych" - wg religijnych wyznacznikĂłw, o demonach, szatanach i im podobnych istotach.
W tym kontekÂście zmienia siĂŞ wszystko, no prawie wszystko.
CiemnoœÌ w œwietle - b³¹dzenie, szukanie, doœwiadczanie. To bardzo pozytywne doœwiadczenia, które kszta³tuj¹ jednostkê.
Inaczej sprawa zaczyna wygl¹daÌ gdy opowiadamy siê po stronie tzw. "ciemnych", czyli istot, bytów, które opowiedzia³y siê po przeciwnej stronie g³ównego nurtu ewolucji i robi¹ wszystko by wci¹gn¹Ì do niego równie¿ i nas, czyli jak najwiêcej istnieù.
Nie ma to nic wspólnego z biblijnym "dramatem - Diabe³ kontra Bóg", niemniej ustanawia biegunowoœÌ.

Ale to juÂż rozkminki na inny wÂątek chyba.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #266 : Sierpień 12, 2012, 20:02:11 »

Dla mnie to sa pierdo---y i filozofia strachu.
Zacznijmy od JALTY, kto sprzedal kobiety?? Bo o geny wg ley-lines chodzilo (i chodzi).

UWAGA!

UFO wyladowalo na olimpiadzie, tylko jakiej??

DuÂży uÂśmiech

P.S. To UFO, ktorego sie tak boicie sie, to inteligencja, ktorej tak nie nawidzicie, a czy wyladowalo, czy wyladuje, to niech u mnie sie zamelduje, a nie straszy... bo ja juz sie nie boje...

edit: ktos, kto serca nie ma - jest tylko srubokretem...sorry Darek...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 20:04:01 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #267 : Sierpień 12, 2012, 21:08:13 »

gdy powiem "zamek" co mam na mysli?
Masz na myÂśli odciĂŞcie, odizolowanie czegoÂś od czegoÂś.
zamek w drzwiach - izoluje od niepo¿¹danych goœci
zamek w spluwie - izoluje ró¿ne stany gotowoœci narzêdzia
zamek we wsi - izoluje np szlachte od czworakĂłw
zamek w bluzie - izoluje stan zapiĂŞcia od stanu rozpiĂŞcia.

Ja zongluje nazwami??
ChodziÂło mi Âże byÂło wraÂżenie iÂż ÂżonglerkÂą etykietkami chcesz uzyskaĂŚ poczucie rozwiÂązania kwestii.

A Ty co robisz??
wchodze w g³¹b. Znajduje nieodkryte sensy i znaczenia.
MrugniĂŞcie
czepiam siĂŞ jĂŞzykowych desorientalizmĂłw (przy okazji czasem powstaje parĂŞ nowych pewnie)

Po arabsku "shaytan" albo "Iblis" - i gdzie tu szate widzisz, albo jednosc (one)?
Ja nie patrze po arbsku.
DaÂłbym Ci link, ale admin daÂł dupy i "chwilowo" niedostĂŞpne od 5 m-cy.
ZwÂłaszcza Âże o Pitagorasie teÂż coÂś jest..
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 21:13:54 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #268 : Sierpień 12, 2012, 21:29:12 »

Cytat: PHI
DaÂłbym Ci link, ale admin daÂł dupy i "chwilowo" niedostĂŞpne od 5 m-cy.

Nie, nikomu nie daÂłem i nie noszĂŞ siĂŞ z takim zamiarem.
Domyœlam siê, ¿e masz na myœli usuwanie stron zapodanych w stopkach i temu podobnych wpisach, które choÌ udostêpnione przez "darmowefora", to na naszym forum zabronione. Otó¿ spieszê Ci wyjaœniÌ, ¿e w dalszym ci¹gu nie ma mo¿liwoœci zamieszczania takich odnoœników, ale nikt Ci nigdy nie zabroni³, jak i nikomu innemu, zamieszczenia informacji o danej stronie czy forum w formie zwyk³ej informacji. Wci¹¿ to czynimy, zamieszczaj¹c linki do innych stron.
A¿ nie chce mi siê wierzyÌ, ¿e nie potrafisz rozró¿niÌ pewnych, zwyk³ych poczynaÌ od reklamy.
A, mo¿e to zwyk³a z³oœliwoœÌ z Twojej strony.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 21:30:40 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #269 : Sierpień 12, 2012, 21:45:30 »

hm nie wiem dokladnie o czym gadacie ale ja ostatnio odkrylem ze w szachach pojawia sie blad ktory uniemozliwia Ci wygranie..UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #270 : Sierpień 12, 2012, 21:46:04 »

Darek, wedÂług mnie PHI mĂłwi o innej stronie i jej adminie, nie o naszym forum, bo ono dziaÂła (jeszcze)!

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #271 : Sierpień 12, 2012, 23:50:01 »

Cytuj¹c Fair Lady nie mogê siê oprzeÌ wra¿eniu, ¿e wiêkszoœÌ z Was opowiada tu pier..³y zupe³nie nie zwi¹zane z tytu³em w¹tku.
"Œwiat³oœÌ jest w ciemnoœci, a ciemnoœÌ w œwiat³oœci" Odkrywcze! Tak jak gó..no jest w szambie, a to - prêdzej, czy póŸniej - wp³ynie do morza. I wtedy 4G stanie siê gów..em do 4 potêgi. Hawk! (jak mawiaj¹ Apacze).
east
Gość
« Odpowiedz #272 : Sierpień 12, 2012, 23:53:31 »

Krzysiek, wyczerpaÂłeÂś temat DuÂży uÂśmiech ...  i za to masz piwo Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #273 : Sierpień 15, 2012, 18:05:29 »

Do piwka te¿ siê przy³¹czê Du¿y uœmiech
PozwolĂŞ sobie tylko dodaĂŚ do szacownych iÂż tzw myÂślenie nie boli
PowaÂżnie sprawdziÂłem  DuÂży uÂśmiech
Sprawdzi³em, ¿e kiedy myœlê -jestem obecny, obserwujê ¿ycie wokó³ i siebie (swoje reakcje, MYŒLI przewalaj¹ce siê przez umys³, zachowania, decyzje).
Wtedy postrzegam wszystko wokó³ siebie, s³yszê i nie anga¿ujê siê w nic.
MĂłwiÂą mi, Âże coÂś jest „dobre”, prĂłbujĂŞ dowiedzieĂŚ siĂŞ dlaczego to jest dobre.
A moÂże wcale nie jest? Albo dla mnie nie jest.
Zbieram fakty, ³¹czê je i mam wniosek... Wtedy WIEM.
Nie muszĂŞ nikomu wierzyĂŚ. DuÂży uÂśmiech

PS
Szacowny blueray21 zgadzam siĂŞ Âże nie powinno siĂŞ wszystkiego wrzucaĂŚ do jednego worka MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #274 : Sierpień 15, 2012, 21:16:33 »

@PrzebiÂśnieg
Sprawdzi³em, ¿e kiedy myœlê -jestem obecny, obserwujê ¿ycie wokó³ i siebie (swoje reakcje, MYŒLI przewalaj¹ce siê przez umys³, zachowania, decyzje).
Wtedy postrzegam wszystko wokó³ siebie, s³yszê i nie anga¿ujê siê w nic.

Zatem znajdujesz siê w stanie obserwacji, w stanie wy³¹czenia spod kontroli wszêdobylskich kontrolerów (myœli, reakcji, zachowaù ,decyzji). Wtedy widaÌ, s³ychaÌ i czuÌ, ale nie -widzê s³yszê i czujê. Nie anga¿ujesz przecie¿ "siebie" w cokolwiek, zatem .. jesteœ wolny nawet od JA.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: