east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #75 : Luty 06, 2011, 13:25:57 » |
|
Kiaro mnie siê wydaje, ze tam w Egipcie nie mo¿na wrzucaÌ do jednego worka Hawassa i armii. To, ¿e Rz¹d Egiptu mia³ pod piecz¹ zabytki to jedno, ale genera³owie niekoniecznie musz¹ s³uchaÌ Rz¹du, czy Prezydenta.Owszem tak , kiedy Prezydent jest silny. Kiedy s³abnie sytuacja siê zmienia a si³a pozostaje przecie¿ po stronie armii. Nadmieniam o tym, abyœ uzmys³owi³a sobie, ¿e jest wiele grup o rozbie¿nych interesach i Egipt nie jest pod tym wzglêdem wcale monolitem. Natomiast co do informacji. Informacja nt zapisów w komnacie mo¿e i jest dostêpna , choÌ oficjalnie utajniona. Utajniona dla wymiernych korzyœci okreœlonych grup ludzi w Egipcie i poza nim. Zak³adam tu, ¿e Mubaraka popiera USA bardziej ze strachu przed ujawnieniem przez niego wiedzy ( na zasadzie, ¿e lepiej wroga trzymaÌ przy sobie ni¿ z dala ) ni¿ z dobroci serca. Rozpowszechnienie informacji na masow¹ skalê przez Egipcjan zmieni³oby , uwa¿am, zbyt wiele w skali globalnej. System boi siê wzrostu masowej œwiadomoœci. ObecnoœÌ armii wokó³ Piramid , którym przecie¿ zamieszki nie s¹ w stanie nic z³ego zrobiÌ, œwiadczy, jak dla mnie o tym, ¿e pojawili siê kolejni chêtni do wtajemniczenia. Paradoksalnie , mo¿e siê to okazaÌ dla œwiata korzystne, gdy¿ zagro¿ony konkurencj¹ Mubarak ( i Hawass te¿, bo jad¹ na jednym wózku ) czuj¹c, ¿e i tak przegrywa , mo¿e jeszcze spróbowaÌ u¿yÌ posiadanych informacji, podaj¹c do publicznej wiadomoœci jednoczeœnie wyjaœniaj¹c, ¿e musia³ je ukrywaÌ ze wzglêdu na naciski miêdzynarodowe. By³aby to desperacka próba samooczyszczenia i poprawy wizerunku w oczach opinii miêdzynarodowej. Na razie jednak, póki ma wsparcie USA nie zrobi tego. Ale to tylko takie moje political fiction
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #76 : Luty 06, 2011, 13:35:37 » |
|
Wiecie,ja tez mam takie odczucie,ze ktos chcial sie dobrac,do tej skladnicy ukrytych faktow.Ale dla mnie znamiennym jest to,ze Mubarak,nie bral od razu nog za pas,jak to zrobil jego sasiad z Tunezji,wyjezdzajac z 1,5tonami zlota,pewnie sam ich nie wzial z banku i nie zaladowal,ale to tak na marginesie.Siedzac 30 lat na fotelu Prezydenta i to jeszcze w Egipcie,ma sie ze tak powiem reke na pulsie,jezeli chodzi o te starozytnosc,o ktorej tutaj mowimy. Ale,ze cos zaczyna sie dziac,to widac golym okiem.To wrzenie w innych krajach tamtego regionu,i co wg.mnie jest wazne,zaraz rzady sie poddaja,mianuja innych.Dzieje sie to za szybko. Teraz chyba przyszla pora na Algierie,bo tez cos tam sie zaczyna.
Wydaje mi sie,ze ten scenariusz sie dopiero rozkreca.Jeszcze kilka dni i zobaczymy,co sie z tego "wykluje".
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Luty 06, 2011, 14:05:32 » |
|
Z tego co wiem maj¹ jeszcze zapasy energii na dwa dni i dwa dni na ³¹cza ze swoj¹ przestrzeni¹. Za dwa dni Ziemia ustawi siê tak w kosmosie ( zmieni swoje parametry) i¿ utrac¹ bezpowrotnie te mo¿liwoœci.
To co siĂŞ zacznie dziaĂŚ za dwa dni?
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : Luty 06, 2011, 14:21:58 » |
|
KiaraTo "pojedyncza "mrĂłwka Ludzka" osiÂągnĂŞÂła ten sukces , jej wola tworzenia dobra , wola Âżycia w miÂłoÂści osiÂągnĂŞÂła sukces.
By³y dwie drogi i dwie mo¿liwoœci d³ugo aktywne dla ka¿dej opcji. Jednak opcja rozwoju indywidualnego z woln¹ wol¹ i rozwojem przez mi³oœÌ bezwarunkow¹ z woli "pojedynczej Ludzkiej mrówki" zosta³a aktywowana. Weszliœmy w inny paradygmat istnienia ni¿ propagowali Zetki ( czyli Syriuszanie B , inaczej androidy) , Enki i ca³a grupa Elity Bia³ego Braterstwa tworz¹cego Hierarchiê w³adców.
Nareszcie jakies rozsadne rozumowanie, Kiara.To mi pasuje i jestem za i nigdy przeciw..,mimo,ze nie uznaje istnienia En-ki'ego,jego zalogi, a co za tym idzie rowniez hartowania osob przeciwnych Projektowi.Skoro nie uznaje En-ki,logicznym jest,ze zadnego hartowania osob z Chicago nie bylo.Uzywalem tego stwierdzenia tylko jako argumentu zakladajacego jego hipotetyczne istnienie.Kropka. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 14:25:18 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #79 : Luty 06, 2011, 14:23:44 » |
|
KiaraZ kim wspó³pracuje Hawas i kto go kszta³ci³ i lansowa³ na zajmowane stanowisko? Co robi¹ tam Amerykanie w zagrodzonych wysokimi plotami stanowiskach archeologicznych? Dlaczego od wielu lat staraj¹ siê wypompowaÌ wodê z pod p³askowy¿? Dlaczego mo¿na wejœÌ w Piramidzie Cheopsa tylko do komnaty z sarkofagiem a do innych ju¿ nie? Dlaczego Sfinks jest tak odgrodzony i¿ nie mo¿na siê do niego zbli¿yÌ? Jednak najbardziej strze¿ono dostêpu do piramid. Dlaczego?
Amerykanie nie muszÂą serio czy nie serio traktowaĂŚ przekazĂłw Enki oni majÂą przekazy "ÂśpiÂącego proroka" te traktujÂą aÂż nadto serio. Enki i Projekt Cheops to tylko odwrĂłcenie uwagi no i moÂże coÂś jeszcze.... bardzo trafne pytania ! teÂż je sobie zadajĂŞ !! eastNatomiast co do informacji.
Informacja nt zapisów w komnacie mo¿e i jest dostêpna , choÌ oficjalnie utajniona. Utajniona dla wymiernych korzyœci okreœlonych grup ludzi w Egipcie i poza nim. Zak³adam tu, ¿e Mubaraka popiera USA bardziej ze strachu przed ujawnieniem przez niego wiedzy ( na zasadzie, ¿e lepiej wroga trzymaÌ przy sobie ni¿ z dala ) ni¿ z dobroci serca. Rozpowszechnienie informacji na masow¹ skalê przez Egipcjan zmieni³oby , uwa¿am, zbyt wiele w skali globalnej. System boi siê wzrostu masowej œwiadomoœci. ObecnoœÌ armii wokó³ Piramid , którym przecie¿ zamieszki nie s¹ w stanie nic z³ego zrobiÌ, œwiadczy, jak dla mnie o tym, ¿e pojawili siê kolejni chêtni do wtajemniczenia. Paradoksalnie , mo¿e siê to okazaÌ dla œwiata korzystne, gdy¿ zagro¿ony konkurencj¹ Mubarak ( i Hawass te¿, bo jad¹ na jednym wózku ) czuj¹c, ¿e i tak przegrywa , mo¿e jeszcze spróbowaÌ u¿yÌ posiadanych informacji, podaj¹c do publicznej wiadomoœci jednoczeœnie wyjaœniaj¹c, ¿e musia³ je ukrywaÌ ze wzglêdu na naciski miêdzynarodowe. By³aby to desperacka próba samooczyszczenia i poprawy wizerunku w oczach opinii miêdzynarodowej. Na razie jednak, póki ma wsparcie USA nie zrobi tego.
Ale to tylko takie moje political fiction East to co napisaÂłeÂś ,to nie tylko twoje political fiction  uwazam Âże tak wÂłasnie jest ! PrawdĂŞ mĂłwiÂąc czekam Âże Hawass uÂżyje tych informacji . Niedawno Kiara pisaÂła o tym Âże w Egipcie stanie siĂŞ coÂś co zmieni wszystko ( czy coÂś w tym stylu ) Oby zmiany nastÂąpiÂły i to zmiany na lepsze 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Luty 06, 2011, 14:46:29 » |
|
DziĂŞki chanell. ZachĂŞcony Twoim wpisem kontynuujĂŞ swoje political fiction .... Tymczasem Mubarak szykuje sobie "dupochron" w Niemczech.. Prezydent Egiptu Hosni Mubarak mĂłgÂłby udaĂŚ siĂŞ do Niemiec na badania lekarskie na nieokreÂślony czas, stwarzajÂąc w ten sposĂłb okazjĂŞ do zaÂżegnania kryzysu w swoim kraju (..) O moÂżliwoÂści takiego scenariusza, ktĂłry pozwoliÂłby 82-letniego Mubarakowi na odejÂście z godnoÂściÂą z urzĂŞdu prezydenta, napisaÂł w sobotĂŞ amerykaĂąski dziennik "New York Times". http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/320843,niemiecka-kanclerz-przygarnie-prezydenta-egiptu.htmlCzyli rozwaÂża schronienie siĂŞ pod skrzydÂłami Systemu. PomysÂł wyszedÂł z Ameryki, a neutralne Niemcy oczywiÂście zagwarantujÂą "leczenie" . Takie , ze Mubarak zapomni o tym co wie  Inny news otwiera zupeÂłnie nowÂą perspektywĂŞ .. Anonimowy czÂłonek Bractwa MuzuÂłmaĂąskiego powiedziaÂł agencji AFP, Âże w sobotĂŞ rano dojdzie do spotkania przedstawicieli Bractwa z wiceprezydentem Omarem Sulejmanem.
PodkreÂśliÂł on, Âże celem jego ugrupowania jest "ochrona interesĂłw narodu, zachowanie niepodlegÂłoÂści kraju oraz zapobieÂżenie wszelkiej ingerencji, miĂŞdzynarodowej lub regionalnej, w nasze sprawy wewnĂŞtrzne".
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/320830,przelom-w-egipcie-opozycja-usiadla-do-rozmow-z-rezimem.htmlEgipt to nie tylko Mubarak. Nie wiemy ilu tak na prawdĂŞ ludzi z jego otoczenia posiada prawdziwe informacje i dowody. I tak sobie myÂślĂŞ ... W jaki sposĂłb Egipt mĂłgÂłby staĂŚ siĂŞ w regionie aÂż tak niezaleÂżny, Âżeby nikogo nie potrzebowali ? MoÂżna byĂŚ niezaleÂżnym posiadajÂąc broĂą atomowÂą, albo cenne surowce, albo ..... cenne informacje. Na przykÂład informacje o historii ludzkoÂści zwiÂązanej ÂściÂśle z Kosmosem.. cenne artefakty ... Oczyma wyobraÂźni widzĂŞ juÂż te tÂłumy turystĂłw i naukowcĂłw zmierzajÂących do Egiptu niczym do Mekki wiedzy. Turystyka postawiÂłaby ten Kraj szybko na nogi. Nie mĂłwiÂąc o Âświatowej sÂławie .
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #81 : Luty 06, 2011, 14:57:56 » |
|
Chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego i¿ w Egipcie rz¹dzi wojsko , to jemu podporz¹dkowany jest ca³y Egipt , nie policji. Nikt kto posiada jakieœ stanowisko nie mo¿ne mu siê przeciwstawiÌ. Pozwolenia na wszystko wydaje wojsko i wojsko uczestniczy we wszystkich wyprawach archeologicznych w cywilu i w mundurach. Nie ma ¿adnego , ale to ¿adnego egipskiego ministerstwa czy regionu kraju w którym nie by³o by jednostek wojskowych , którym podporz¹dkowana jest administracja cywilna. Policja jest form¹ zewnêtrznej w³adzy ale w³adzê ma wojsko i ono o wszystkim decyduje. To wojsko decyduje o tym , kto , gdzie i kiedy i za ile.... Nie b¹dŸcie naiwni oni nie maja ¿adnych konkurentów w swoim kraju. Gdyby Hawas siê czemuœ kiedykolwiek przeciwstawi³ od dawna nie posiada³ by stanowiska , które ma. Dostêp do wszelakiej odkopanej wiedzy posiada rz¹d egipski i ci , którzy z nim wspó³pracuj¹ , nikt inny nie ma i bez ich zgody na ¿aden teren nie wejdzie. Tam jest tyle wojska œwietnie uzbrojonego ¿e mrówka siê nie przeciœnie. Myœlicie w³asnymi kategoriami , tam obowi¹zuj¹ inne zasady. Gdyby Mubarak czu³ siê zagro¿ony to dawno by ju¿ zwia³ , on siê czuje bezpieczny , wie ¿e wojsko ma wszystko pod kontrol¹. Zamieszki s¹ programowe w celu odwrócenia uwagi od innych zdarzeù i spowodowania tworzenia energii im niezbêdnej. Bez energii nic nie mo¿na zrobiÌ posiadaj¹c nie wiem jakom wiedzê. Ju¿ pisa³am nawet je¿eli skonstruujesz super samochód ( bo otrzymasz dostêp do wiedzy jak to zrobiÌ) to on i tak i tak nie pojedzie bez energii. To chyba proste? I jeszcze coœ... ten ma³y szczegó³ , który go uruchomi nie zosta³ znaleziony. Czyli nici z tego... Kiara  ps. Co bêdzie za dwa dni? Powrót do "normalnoœci" bo ju¿ nic nie mo¿na zrobiÌ w sprawie cofniêcia osi ziemi do miejsca które utrzymywa³o j¹ w paradygmacie przesuniêtym od wzorca Stwórcy. Za dwa dni miniemy punkt ostatniego odchylenia wyznaczaj¹cego przestawiony wzorzec. To ostateczne i nie odwracalne. Œwiat³o , wiedza p³yn¹ca z kosmosu coraz bardziej bêdzie nape³nia³a nasz¹ przestrzeù otwieraj¹c nam dostêp do wiedzy wzorca Jedni , wiedzy Jedni. Ju¿ nie bêdzie mo¿na Ludzi utrzymywaÌ w pó³ œwiadomoœci z odwrócon¹ i niekompletn¹ wiedz¹ , która miast nas wynosiÌ blokuje nam rozwój.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 14:58:18 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #82 : Luty 06, 2011, 15:16:09 » |
|
Skoro nie uznaje En-ki,logicznym jest,ze zadnego hartowania osob z Chicago nie bylo.Uzywalem tego stwierdzenia tylko jako argumentu zakladajacego jego hipotetyczne istnienie.Kropka. I tu siê Kahuna mylisz. Utrzymywa³am swego czasu doœÌ bliski kontakt mailowy i na skype z Basi¹ Parzoch, która jest by³¹ jaskó³k¹ i przyjació³k¹ S³awy. I znam jej osobiste relacje o tym zdarzeniu. By³y autentyczne i szczegó³owe. Nie pos¹dzam Basi i S³awy o k³amstwo. Zreszt¹, potwierdzi³a to jeszcze inna osoba bêd¹ca blisko tamtych wydarzeù. Inna sprawa, kto rzeczywiœcie sta³ za tym hartowaniem. Hartowanie jednak by³o, to fakt. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #83 : Luty 06, 2011, 19:05:09 » |
|
No có¿ Krzysiu arteq wiedzia³ co robi i zasia³ wokó³ mnie "wiem ale nie powiem..." czyli k³amstwo powtarzane tysi¹c razy staje siê prawd¹ ... ale tylko dla niektórych nie myœl¹cych samodzielnie , bowiem k³amstwo prawd¹ siê nie stanie nigdy. To taka ma³a dygresja. Kiaro, Kiaro, znowu te Twoje insynuacje - wiele ju¿ by³o ich z Twojej strony i ¿adna nie by³a prawd¹ - ¿adnej nie by³aœ w stanie dowieœÌ i z wielu musia³aœ siê wycofaÌ. Dlaczego ponownie uciekasz siê do tego? Nie rozumiem dlaczego teraz mnie chcesz obarczyÌ konsekwencjami swojego zachowania? Przecie¿ to w³aœnie Ty ucieka³aœ od odpowiedzi, wyjaœnieù - ja nigdy. To Ty sugerowa³aœ - nawet wprost zapewnia³aœ - o swojej "wiedzy" i... na zapewnieniach siê koùczy³o. Tyle osób prosi³o Ciê o wyjaœnienia - i w zamian wykrêty. Naprawdê jestem zaskoczony Twoimi sugestiami, ¿e to ja mia³em coœ wspólnego z Twoimi wykrêtami. Ci¹gle te manipulacje - czy nie widzisz, ¿e coraz mniej osób siê na to ³apie? Kibicujê Ci z ca³ych si³ abyœ wyjaœnia³a, by³a otwarta na dyskusje i pytania. Dlaczego od wielu lat staraj¹ siê wypompowaÌ wodê z pod p³askowy¿? Dlaczego mo¿na wejœÌ w Piramidzie Cheopsa tylko do komnaty z sarkofagiem a do innych ju¿ nie? Dlaczego Sfinks jest tak odgrodzony i¿ nie mo¿na siê do niego zbli¿yÌ? Nie potrafiê podaÌ konkretnych powodów które to czyni¹. Mogê natomiast przytoczyÌ bardzo wiele bardziej logicznych - nawet zwyk³e prace budowy s¹ zagrodzone i zamkniêty wstêp osobom postronnym - czy¿by ka¿dy z deweloperów prowadzi³ tajne wykopaliska? Nie, chodzi o bezpieczeùstwo. Jest bardzo wiele zabytków w których dostêp dla turystów jest czêœciowy. Najczêstszymi powodami s¹ prace archeologiczne, restauracyjne czy najzwyczajniej dba³oœÌ o ochronê - np. mikroklimat. Ale oni kradn¹ wówczas , a nie rozbijaj¹ w drobny mak gliniane figurki , których by³o pe³no pot³uczonych na pod³odze. To wskazywa³o na poszukiwanie czegoœ co mog³o by byÌ ukryte w takiej figurce. Robili to ludzie , którzy dok³adnie wiedzieli czego i gdzie szukaÌ. Nie s¹dzê ¿eby robili to pracownicy muzeum , zbyt du¿e ryzyko utraty dobrej pracy , której w Egipcie zbyt wiele nie ma. Och Kiaro, gdyby zniszczeù dokonywali ludzie którzy "dobrze wiedz¹" czego szukaj¹ to nie dzia³aliby tak po omacku. Wiedzieliby dobrze do której figurki dotrzeÌ, a stary re¿im by³ jeszcze na tyle silny, ¿e nie musia³by dzia³aÌ w tak wandaliczny sposób. Nie wspomnê ju¿ o tym, ¿e wczeœniej mieli bardzo wiele czasu aby figurki, mumie przeœwietlaÌ i to bez zawracania na siebie uwagi. W takim ba³aganie ludzie mogli np. us³yszeÌ pog³oskê np. o cennym brylancie umieszczonym w jednej figurce... reszta potoczy³aby siê sama - kosmiczny zysk kontra niepewna w takich okolicznoœciach praca. Jak by³o naprawdê? Nie wiem, ale te t³umaczenia s¹ bardziej logiczne. Niby turyœci mieli byÌ chronieni , no niby. Skoro najspokojniej by³o pod piramidami i tam by³o wojsko , to tam powinny byÌ kierowani turyœci i stamt¹d eskortowani do oœrodków wczasowych. A tak nie by³o? Dlaczego wojsko nie otoczy³o muzeum wiedz¹c i¿ tam s¹ najcenniejsze egipskie skarby? A odciêto dostêp do piramid? Mo¿e dlatego, ¿e w okolicy samych piramid nie ma takiej bazy turystycznej aby zmieœciÌ tam tysi¹ce turystów? Mo¿e dlatego, ¿e bazy turystyczne s¹ nawet do dzisiaj jednymi z najbezpieczniejszych miejsc? Mo¿e samo wojsko w obliczu przewrotu nie wie jak siê zachowaÌ, kogo stronê trzymaÌ? Wszak wojskiem dowodzi generalicja która nie chcia³aby spadaÌ ze swoich sto³ków... ps. Je¿eli jawi¹ siê przed kimœ ró¿ne elementy jakiejœ uk³adanki , to nie powinno ich siê selekcjonowaÌ ograniczonoœci¹ w³asnego umys³u ( bowiem cudzy robi¹cy t¹ uk³adankê mo¿e byÌ o wiele bardziej wszechstronny) , nale¿y je pozbieraÌ wszystkie i staraÌ siê z³o¿yÌ w ca³oœÌ tworz¹c¹ logiczn¹ choÌ czasami ma³o zrozumia³¹ dla nas opowieœÌ. Kiaro, powtarzasz siê. Wielokrotnie forumowicze s³yszeli zarówno wprost jak i pomiêdzy wierszami, ¿e jesteœ "wszechwiedz¹ca" i najlepiej poinformowana, a oni skoro Ci nie wierz¹ to s¹ ograniczeni w jakiœ sposób. Nie znudzi³o Ci siê to? Osobiœcie w³aœnie uk³adam tê uk³adankê i wiele Twoich puzzli nie pasuje. Gdy to mówiê - oburzasz siê, uciekasz, pomawiasz, insynuujesz. Szkoda.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 19:05:57 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #84 : Luty 06, 2011, 19:14:01 » |
|
Kiaro, ja widzê, ¿e Ty uwa¿asz siê za rodowit¹ Egipcjankê  Tyle wiesz o tym kraju .. Ze s³ów , które piszesz wynika³oby, ¿e tym krajem rz¹dzi wojskowa hunta. Gdyby tak istotnie by³o to wszelkie zamieszki zduszone zosta³yby w zarodku, a nie by³oby tego co jest teraz. Mubarak nie szuka³by schronienia a¿ w Niemczech, skoro armia go chroni ?. Poza tym hunta nie potrzebowa³aby obstawiaÌ Gizy bo i po co, skoro ju¿ i tak wszystko wiedz¹ i od dawna maj¹ wszystkie sznurki w rêkach ? A jednak , moim zdaniem nie maj¹ tych sznurków, a bardzo chcieliby je mieÌ. Jak s¹dzê sytuacja tam jest wielce skomplikowana i teraz na wielu poziomach ona siê na raz rozgrywa. Armia pewnie ma tam wielk¹ w³adzê, ale musi siê liczyÌ z zewnêtrznymi uwarunkowaniami politycznymi , z uzale¿nieniem od sojuszników. Gdyby tak nie bylo o Mubarak i Hawas zostaliby zmieceni przez wiatr historii ju¿ dawno temu. I jeszcze raz - nie odnoszê siê do kwestii Arki Przymierza i zagubionych do niej kluczyków  tylko do wartoœci informacyjnej tego , co potencjalnie mo¿e siê znajdowaÌ w Komnacie Zapisów. Informacja w dzisiejszym œwiecie jest nawet bardziej cenna ni¿ z³oto. A jeszcze bardziej ni¿ posiadanie tej informacji groŸne dla Systemu jest jej potencjalne ujawnienie. Gdyby Mubarak nie posiada³ ¿adnych informacji to pies z kulaw¹ nog¹ by siê za nim nie obejrza³ nie mówi¹c o oferowaniu mu schronienia w Niemczech. Musia³by on radziÌ sobie sam uciekaj¹c z ca³ym maj¹tkiem do jakiegoœ neutralnego kraju jak niegdyœ uczynili to hitlerowcy wiej¹c do Brazylii. I musia³by siê modliÌ , aby nikt sobie o nim nie przypomnia³ . Nie musi tego robiÌ, bo coœ wie i nie ujawnianie tego jest jego jedyn¹ gwarancj¹ ochrony i dostatniej staroœci. Wie na przyk³ad gdzie i jakie informacje na temat ludzkoœci zosta³y odkopane w Egipcie i bezpiecznie ukryte. W razie jego niespodziewanego znikniêcia lub "nieszczêœliwego wypadku" te informacje mog³yby wyciekn¹Ì w œwiat, a na to hegemoni tacy jak USA nie mog¹ sobie pozwoliÌ na razie. Co nie oznacza, ¿e informacje te nie wyciekn¹ i tak, tylko , ¿e ju¿ z innych Ÿróde³. Od innej w³adzy na przyk³ad. Natomiast intryguje mnie Twoje przekonanie Kiaro co do tych dwóch dni. Powiesz coœ wiêcej, czy ma pozostaÌ to nieweryfikowaln¹ , s³odk¹ tajemnic¹ ? political fiction writer East 
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #85 : Luty 06, 2011, 19:14:12 » |
|
Arteq nie rajcuj siĂŞ juÂż tak, Kiary nie przegadasz - zresztÂą Ciebie teÂż nie idzie, macie coÂś wspĂłlnego.
==========================================================
MogĂŞ Wam zadaĂŚ pytanie? Chodzi Wam o prawdĂŞ? Czy o to czy Wy macie racjĂŞ?
scaliÂłam posty chanell
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 22:13:29 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #86 : Luty 06, 2011, 19:20:48 » |
|
Ja mam swojÂą wersjĂŞ politycznej fikcji  i siĂŞ jej trzymam , Seventer  Prawdy sie chyba nie dowiemy majÂąc tak maÂło rzetelnych informacji ..
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Luty 06, 2011, 19:22:47 » |
|
Nie chodzi mi teraz o samÂą prawdĂŞ ale o intencje Kiary, Artqa i reszty. Bo wiesz nie wszystko jest w jednym kolorze i potrafi siĂŞ zmieniaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #88 : Luty 06, 2011, 21:27:28 » |
|
"Kiaro, ja widzĂŞ, Âże Ty uwaÂżasz siĂŞ za rodowitÂą EgipcjankĂŞ UÂśmiech Tyle wiesz o tym kraju .. " Nie east, nie uwaÂżam siĂŞ za kogoÂś takiego , sÂą to Twoje bezpodstawne insynuacje. GdybyÂś zadaÂł pytanie skÂąd wiem? OdpowiedziaÂła bym , jestem w staÂłym kontakcie z kimÂś , kto od wielu lat mieszka w Egipcie. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #89 : Luty 08, 2011, 00:59:02 » |
|
Posty na temat tymczasowego rzÂądu USA przeniosÂłam do Hydeparku.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #90 : Luty 08, 2011, 08:19:43 » |
|
Czy¿by pocz¹tek rewolucji œwiatowej ? 8-2-2011 Kategoria: Polityka-NWO-Spiski/ Œwiat Autor: GlobalnaSwiadomosc Kryzys ekonomiczny trwa i nie widaÌ jego koùca. Ceny ¿ywnoœci i surowców szybuj¹ w górê. Wzrasta iloœÌ i natê¿enie kataklizmów oraz anomalii pogodowych. Sytuacja polityczna w œwiecie wydaje siê byÌ coraz bardziej napiêta. Do tego wszystkiego w przera¿aj¹cym tempie roœnie iloœÌ krajów objêtych zamieszkami i demonstracjami. Czy program "Web Bot" mia³ racjê, przepowiadaj¹c pocz¹tek rewolucji œwiatowej w 2011 roku i wielkie zmiany na œwiecie w roku 2012 ? Jeszcze niedawno, zamieszczone u nas pó³tora roku temu: artyku³ i wideo z konferencji w Los Angeles, z udzia³em Jay Weidnera i Sharron Rose (link do artyku³u oraz link do wideo), by³y przez wiêkszoœÌ odbierane z doœÌ du¿ym przymru¿eniem oka. Dlaczego ? Otó¿, w swoim wyst¹pieniu Jay Weidner wspomina o bardzo specyficznym programie komputerowym o nazwie Web Bot (link), który zosta³ stworzony do analizy zachowaù w internecie, aby przewidywaÌ zmiany ekonomiczne i zachowania gie³d œwiatowych. Zamierzenia te z jakichœ powodów zosta³y póŸniej zaniechane i program rozbudowano i przerobiono tak, aby przewidywa³ ró¿nego typu zdarzenia na œwiecie z du¿ym wyprzedzeniem. Wiem - to brzmi fantastycznie i trudno uwierzyÌ, aby taki program dzia³a³ niezawodnie. Co jednak zastanawia, to fakt i¿ program ten przewidzia³ zamach na WTC, kryzys ekonomiczny ostatnich lat oraz pocz¹tek czegoœ w rodzaju ogólnoœwiatowej rewolucji w 2011 roku, która wraz z innymi zdarzeniami doprowadzi do wielkich zmian na œwiecie, w roku 2012. Jay wspomina tak¿e o zaniku heliosfery (pola magnetycznego, chroni¹cego ziemiê przed promieniowaniem z kosmosu) oraz o tym, ¿e ziemia jest bombardowana strumieniem silnie na³adowanych cz¹steczek, nap³ywaj¹cych do nas z centrum galaktyki. Bombardowanie to mia³o by doprowadziÌ do zmian u ludzi, tak¿e w sferze odczuwania i œwiadomoœci, co w konsekwencji, jako jeden z wielu efektów, mog³o by doprowadziÌ do wspomnianej wy¿ej, spo³ecznej rewolucji œwiatowej. O silnym promieniowaniu, jakiemu ostatnio poddana jest ziemia, napisaliœmy ju¿ seriê artyku³ów, w których nie tylko niezbicie wykazaliœmy, ¿e ma ono miejsce, ale tak¿e fakt i¿ ma ono znacz¹cy wp³yw na genotyp cz³owieka (link do artyku³u i link do naszego monitoringu tego zjawiska). Teraz wygl¹da na to, ¿e przepowiednia Web Bot, dotycz¹ca pocz¹tku rewolucji na œwiecie w 2011 roku, mo¿e siê jednak naprawdê spe³niÌ. Zdjêcie poni¿ej: masowe protesty w Serbii (5 luty 2011) - Ÿród³o: AFP Trudno jest komukolwiek zaprzeczyÌ, ¿e w ostatnim okresie œwiat ulega ogromnym zmianom. Mamy wci¹¿ trwaj¹cy œwiatowy kryzys ekonomiczny. Spora czêœÌ europejskich krajów (i nie tylko) znajduje siê na krawêdzi bankructwa. Œwiat nêkany jest narastaj¹cymi anomaliami pogodowymi i kataklizmami, które przyczyni³y siê do wzrostu cen ¿ywnoœci i surowców jak i pog³êbienia aktualnego kryzysu. Wzrost aktywnoœci sejsmicznej i wulkanicznej na ziemi oraz ww. promieniowanie kosmiczne, dope³niaj¹ ten mocno niepokoj¹cy obraz naszej aktualnej rzeczywistoœci. Ludzie na ca³ym œwiecie odczuwaj¹ te zmiany, co powoduje wzrost ich wewnêtrznego niepokoju, przede wszystkim o swoj¹ przysz³oœÌ i przysz³oœÌ swych rodzin. Ten niepokój jest jedn¹ z wa¿nych przyczyn organizowania masowych protestów, które w miarê up³ywu czasu ogarniaj¹ coraz wiêksz¹ iloœÌ krajów. Po necie kr¹¿¹, czêsto ca³kiem zasadne spekulacje, i¿ niepokoje te s¹ umiejêtnie przez "czynniki zewnêtrzne" podsycane. Jedni oskar¿aj¹ o to bezpoœrednio USA, inni tajne organizacje o zasiêgu œwiatowym. Jedno jest pewne: ktokolwiek (jeœli) za tym stoi, dobra³ ten a nie inny moment celowo. Ma³o ludzi zdaje sobie sprawê jak aktualnie wielka jest skala zamieszek i protestów, i ¿e w aktualnym stanie nie mo¿na ju¿ mówiÌ o lokalnej sytuacji ludnoœci jako jedynym ich powodzie. Niezadowolenie ludzi z regu³y ukierunkowane jest na ich rz¹d, lub jakiegoœ polityka, poniewa¿ tam dopatruj¹ siê oni winnych swojej sytuacji (i w du¿ej mierze s³usznie), ale nie znaczy to ¿e jest to jedyna prawdziwa przyczyna ich niepokoju. Poni¿ej przedstawiamy cz¹stkowe i pobie¿ne zestawienie tego, co siê w ostatnim czasie na œwiecie dzieje: w maju 2010 zamieszki i demonstracje ogarnê³y Rumuniê i Irlandiê (link) protesty i zamieszki w Grecji (2009 i 2010) protesty i zamieszki nie ominê³y te¿ Hiszpanii (link) i Francji zamieszki w Argentynie coraz czêstsze protesty w Rosji (link) i to mimo twardej postawy Putina w tej kwestii niepokoje spo³eczne i demonstracje nie ominê³y tak¿e Niemców masowe protesty w Jordanii (link) protesty i walki w Tunezji, które ogarnê³y ca³y kraj protesty i walki w Egipcie (ca³y kraj) masowe protesty w Serbii (link i link) masowe protesty w Jemenie (link) planowane na 13 lutego demonstracje w Tajlandii (link) Niektóre has³a, które mo¿na us³yszeÌ w ww. protestach s¹ nam - Polakom dobrze znane: "rz¹d powinien byÌ dla ludzi a nie odwrotnie", "arogancja w³adz", itp. Has³a te s¹ nam tak samo bliskie teraz, jak i przed 30 laty. Kiedy weŸmiemy pod uwagê ww. kryzys, narastaj¹ce kataklizmy i jak po¿ar rozprzestrzeniaj¹ce siê po œwiecie niepokoje spo³eczne, to ³atwo jest przewidzieÌ, i¿ tak¿e sytuacja polityczna na arenie miêdzynarodowej bêdzie siê stawaÌ coraz bardziej napiêta, co w konsekwencji mo¿e doprowadziÌ do konfliktów zbrojnych, na nieznan¹ naszemu pokoleniu skalê. Pierwszym sygna³em tego mo¿e byÌ fakt, i¿ amerykanie wysy³aj¹ do Egiptu swoje oddzia³y zbrojne (link i link). Zdjêcie poni¿ej: USS Kearsarge warship (Ÿród³o: http://info-wars.org) Czy w tej sytuacji mo¿na uznaÌ, ¿e Web Bot mia³ racjê ? Czy mamy do czynienia z pocz¹tkiem œwiatowej rewolucji spo³ecznej i wielkich przemian œwiatowych ? Tego jeszcze nie wiemy na pewno, ale wiele to zapowiada i dlatego warto obserwowaÌ co siê na œwiecie dzieje, poniewa¿ jeœli Web Bot jednak mia³ racjê, to powinnismy zacz¹Ì siê jako Polacy, przede wszystkim lokalnie organizowaÌ, aby przygotowaÌ siê na nadchodz¹ce, bardzo ciê¿kie czasy. Raczej nie liczy³ bym na nasz rz¹d. Jeœli ktoœ jednak zamierza naszym politykom zaufaÌ, to niech najpierw porozmawia z ofiarami ostatnich powodzi.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Luty 08, 2011, 11:04:40 » |
|
jeœli Web Bot jednak mia³ racjê, to powinniœmy zacz¹Ì siê jako Polacy, przede wszystkim lokalnie organizowaÌ, aby przygotowaÌ siê na nadchodz¹ce, bardzo ciê¿kie czasy. Jak czytam takie sprytnie umieszczone wstawki osadzone w publicystycznych tekstach to a¿ zastanawiam siê czasami , kto p³aci tym pisarzom za ich twórczoœÌ. Nale¿y zasiaÌ niepewnoœÌ , strach, by wymusiÌ organizowanie siê ... wokó³ kogo i czego - nie podaj¹. Ale za³o¿ê siê , ¿e cudowne panaceum na tzw "ciê¿kie czasy" ju¿ ktoœ sprytny ma. Oczywiœcie w imiê dobra wszystkich ludzi. Wcale bym siê nie zdziwi³, gdyby tym kimœ okaza³o siê ... NWO . Niczym diabe³ z pudelka wyskoczy kiedy nastanie odpowiedni czas .... czas w którym bêdziesz szuka³ lokalnie kogoœ/czegoœ do czego byœ móg³ siê przy³¹czyÌ, aby poczuÌ siê bezpieczniej ( ze strachu oczywiœcie). Na koùcu tekstu jest niby niewinna wzmianka o tym, ¿eby nie ufaÌ rz¹dowi, ani politykom. Najlepiej nikomu. Nigdy i pod ¿adnym pozorem. Tak tak .. w ten sposób ³atwiej przecie¿ Ciê kontrolowaÌ .. Ach, no i s³uchaÌ siê musisz Web Bota  Maszyna prawdê Ci powie. Coraz bardziej sk³aniam siê ku przekonaniu, ¿e coraz wiêcej tzw "wolnoœciowych i niezale¿nych" portali to tak na prawdê narzêdzia w rêkach Systemu. Mo¿liwe, ¿e nie uœwiadamiaj¹ sobie sami, ze nimi s¹.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #92 : Luty 08, 2011, 11:30:39 » |
|
Coraz bardziej skłaniam się ku przekonaniu, że coraz więcej tzw "wolnościowych i niezależnych" portali to tak na prawdę narzędzia w rękach Systemu. Możliwe, że nie uświadamiają sobie sami, ze nimi są.
to racja east, ale czy to znaczy żeby ich w ogóle nie czytać?,- no i w kontekscie powyższego stwierdzenie- "przekaźnik jest przekazem" niemal się materializuje 
pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 11:31:01 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #93 : Luty 08, 2011, 11:46:56 » |
|
east bardzo s³uszne spostrze¿enia info z Los Angeles jest nastawione na projektowanie rzeczywistoœci wedle ich scenariusza. Tak trzymaj i pisz co czujesz i myœlisz. Ludzie to nie maszyny maj¹ uczucia i nie do koùca s¹ przewidywalni wedle komputera i programu maszyn. Mamy siê nie daÌ sprowokowaÌ! Kiara  ps. we Francji odby³a siê konferencja przedstawicieli wielkiej finansjery , ktora ustala w co inwestowaÌ by czerpaÌ najwiêksze zyski wspó³czeœnie. Wyeliminowali wszystkie produkty techniczne , ludzie kupuj¹ ich coraz mniej. Zosta³a tylko ¿ywnoœÌ!Podjêli decyzje podniesienia cen a tym samym zwiêkszy siê dochód i podatki. Ale najpierw trzeba wywo³aÌ sztucznie psychozê jej braku. Co ogólnie jest robione na œwiecie , pomimo i¿ ¿ywnoœci wcale nam nie brakuje! Ja mówiê temu NIE! NIE! NIE! i STOP!!!! DOSYà TEGO!!!! Jest to jedno wielkie oszustwo na skalê globaln¹. Wyjœciem z sytuacji jest zwiêkszenie produkcji ¿ywnoœci u nas w POLSCE ona jest podstaw¹ wyjœcia z kryzysu. W najbli¿szej przysz³oœci ona bêdzie najcenniejsz¹ kart¹ przetargow¹ , zdrowa ( bez sztucznych nawozów) ¿ywnoœÌ. Pracowników francuskich fabryk samochodowych wysy³aj¹ do pracy do Rosji z powodu braku produkcji , a tym samym pracy we Francji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 12:29:27 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #94 : Luty 08, 2011, 12:08:35 » |
|
Kiara,jestem jak najbardziej za tym co piszesz. A odnosnie tej pracy na Ukrainie czy w Polsce,to wiadomo jak jest.Ludzie zarabiaja mini w porownaniu z placami w zach.europie.Dlatego fabryki sie przenosza na te tereny,Ale,wydaje mi sie,ze i u nas ludzie sie budza ze snu i juz nie tak chetnie ida do pracy za 200euro. A jeszcze troche i calkiem sie to wszystko sypnie.Teraz dzieje sie wszystko znacznie szybciej.To na pewno jest to przyspieszenie o ktorym wszyscy mowia,zreszta na naszym forum rowniez. Ale jezeli spojrzec na srednia place,ktora podaje GUS,to jak najbardziej,jest ona porownywalna z zach.europa.Tylko gdzie,pytam sie ludzie zarabiaja tyle ile oni podaja? Wydaje mi sie,ze jest to takze manipulacja,zeby bylo cicho,bo na pewno ludzie sie zdziwia,ale beda siedziec cicho.Tak to jest dobrze!
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #95 : Luty 08, 2011, 12:25:22 » |
|
..no tak do nas, do Rosji,- mogę tu przytoczyć historię którą znam os. z pobytu w Ulsterze- otóż w miejscowości w której mieszkałem była stara fabryka tekstyliów, i dalej stoi- pusta!, bo zanim otwarli granice, właściciel przeniósł produkcję właśnie do Polski(rok 40/05), a gdy już stamtąd wyjeżdżałem dowiedziałem się, że maszyny już są w Indiach- bo Polska za droga!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 12:25:52 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Luty 09, 2011, 22:10:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #97 : Luty 10, 2011, 14:30:06 » |
|
a mo¿e jednak lepiej przykuÌ uwagê do Apokalipsy œw. Jana, a nie jakichœ sekciarskich Projektow cheops. W biblii ostrze¿ono, ¿e przed S¹dem Ostatecznym, bedzie wielu fa³szywych proroków, ¿ebyœcie nie dali siê zwieœÌ...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #98 : Luty 10, 2011, 14:36:15 » |
|
A jeÂśli to Âśw. Jan jest faÂłszywym prorokiem?
|
|
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #99 : Luty 10, 2011, 14:52:03 » |
|
a jeÂśli Biblia to dzieÂło Szatana ?
A moÂże Szatan stworzyÂł ZiemiĂŞ w celu zamieszania ?
w PC Jezus jest bratem Enkiego. Ciekawe co byÂło pierwsze Enki w Projekt Cheops czy Jezus w Biblii?
|
|
|
|
|
|
|
|