Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 22, 2025, 07:00:18

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Egipt - luÂźne dyskusje  (Przeczytany 76375 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #75 : Luty 06, 2011, 13:25:57 »

Kiaro mnie siĂŞ wydaje, ze tam w Egipcie nie moÂżna wrzucaĂŚ do jednego worka Hawassa i armii.
To, Âże RzÂąd Egiptu miaÂł pod pieczÂą zabytki to jedno, ale generaÂłowie niekoniecznie muszÂą sÂłuchaĂŚ RzÂądu, czy Prezydenta.Owszem tak , kiedy Prezydent jest silny. Kiedy sÂłabnie sytuacja siĂŞ zmienia a siÂła pozostaje przecieÂż po stronie armii. Nadmieniam o tym, abyÂś uzmysÂłowiÂła sobie, Âże jest wiele grup o rozbieÂżnych interesach i Egipt nie jest pod tym wzglĂŞdem wcale monolitem.

Natomiast co do informacji.

Informacja nt zapisĂłw w komnacie moÂże i jest dostĂŞpna , choĂŚ oficjalnie utajniona. Utajniona dla wymiernych korzyÂści okreÂślonych grup ludzi w Egipcie i poza nim. ZakÂładam tu, Âże Mubaraka popiera USA bardziej ze strachu przed ujawnieniem przez niego wiedzy ( na zasadzie, Âże lepiej wroga trzymaĂŚ przy sobie niÂż z dala ) niÂż z dobroci serca. Rozpowszechnienie informacji na masowÂą skalĂŞ przez Egipcjan zmieniÂłoby , uwaÂżam, zbyt wiele w skali globalnej. System boi siĂŞ wzrostu masowej ÂświadomoÂści.
ObecnoœÌ armii wokó³ Piramid , którym przecie¿ zamieszki nie s¹ w stanie nic z³ego zrobiÌ, œwiadczy, jak dla mnie o tym, ¿e pojawili siê kolejni chêtni do wtajemniczenia.
Paradoksalnie , moÂże siĂŞ to okazaĂŚ dla Âświata korzystne, gdyÂż zagroÂżony konkurencjÂą Mubarak ( i Hawass teÂż, bo jadÂą na jednym wĂłzku ) czujÂąc, Âże i tak przegrywa , moÂże jeszcze sprĂłbowaĂŚ uÂżyĂŚ posiadanych informacji, podajÂąc do publicznej wiadomoÂści jednoczeÂśnie wyjaÂśniajÂąc, Âże musiaÂł je ukrywaĂŚ ze wzglĂŞdu na naciski miĂŞdzynarodowe. ByÂłaby to desperacka prĂłba samooczyszczenia i poprawy wizerunku w oczach opinii miĂŞdzynarodowej.
Na razie jednak, pĂłki ma wsparcie USA nie zrobi tego.

Ale to tylko takie moje political fiction UÂśmiech
greta
Gość
« Odpowiedz #76 : Luty 06, 2011, 13:35:37 »

Wiecie,ja tez mam takie odczucie,ze ktos chcial sie dobrac,do tej skladnicy ukrytych faktow.Ale dla mnie znamiennym jest to,ze Mubarak,nie bral od razu nog za pas,jak to zrobil jego sasiad z Tunezji,wyjezdzajac z 1,5tonami zlota,pewnie sam ich nie wzial z banku i nie zaladowal,ale to tak na marginesie.Siedzac 30 lat na fotelu Prezydenta i to jeszcze w Egipcie,ma sie ze tak powiem reke na pulsie,jezeli chodzi o te starozytnosc,o ktorej tutaj mowimy.
Ale,ze cos zaczyna sie dziac,to widac golym okiem.To wrzenie w innych krajach tamtego regionu,i co wg.mnie jest wazne,zaraz rzady sie poddaja,mianuja innych.Dzieje sie to za szybko.
Teraz chyba przyszla pora na Algierie,bo tez cos tam sie zaczyna.

Wydaje mi sie,ze ten scenariusz sie dopiero rozkreca.Jeszcze kilka dni i zobaczymy,co sie z tego "wykluje".
JACK
Gość
« Odpowiedz #77 : Luty 06, 2011, 14:05:32 »

Z tego co wiem maj¹ jeszcze zapasy energii na dwa dni i dwa dni na ³¹cza ze swoj¹ przestrzeni¹. Za dwa dni Ziemia ustawi siê tak w kosmosie ( zmieni swoje parametry) i¿ utrac¹ bezpowrotnie te mo¿liwoœci.

To co siĂŞ zacznie dziaĂŚ za dwa dni?

Kahuna
Gość
« Odpowiedz #78 : Luty 06, 2011, 14:21:58 »

Kiara
To "pojedyncza "mrĂłwka Ludzka" osiÂągnĂŞÂła ten sukces , jej wola tworzenia dobra , wola Âżycia w miÂłoÂści osiÂągnĂŞÂła sukces.

By³y dwie drogi i dwie mo¿liwoœci d³ugo aktywne dla ka¿dej opcji. Jednak opcja rozwoju indywidualnego z woln¹ wol¹ i rozwojem przez mi³oœÌ bezwarunkow¹ z woli "pojedynczej Ludzkiej mrówki" zosta³a aktywowana. Weszliœmy w inny paradygmat istnienia ni¿ propagowali Zetki ( czyli Syriuszanie B , inaczej androidy) , Enki i ca³a grupa Elity Bia³ego Braterstwa tworz¹cego Hierarchiê w³adców.
Nareszcie jakies rozsadne rozumowanie,Kiara.To mi pasuje i jestem za i nigdy przeciw..,mimo,ze nie uznaje istnienia En-ki'ego,jego zalogi, a co za tym idzie rowniez hartowania osob przeciwnych Projektowi.Skoro nie uznaje En-ki,logicznym jest,ze zadnego hartowania osob z Chicago nie bylo.Uzywalem tego stwierdzenia tylko jako argumentu zakladajacego jego hipotetyczne istnienie.Kropka.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 14:25:18 wysłane przez Kahuna » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #79 : Luty 06, 2011, 14:23:44 »

Kiara
Z kim wspó³pracuje Hawas i kto go kszta³ci³ i lansowa³ na zajmowane stanowisko? Co robi¹ tam Amerykanie w zagrodzonych wysokimi plotami stanowiskach archeologicznych?
Dlaczego od wielu lat staraj¹ siê wypompowaÌ wodê z pod p³askowy¿? Dlaczego mo¿na wejœÌ w Piramidzie Cheopsa tylko do komnaty z sarkofagiem a do innych ju¿ nie? Dlaczego Sfinks jest tak odgrodzony i¿ nie mo¿na siê do niego zbli¿yÌ?

Jednak najbardziej strzeÂżono dostĂŞpu do piramid. Dlaczego?

Amerykanie nie muszÂą serio czy nie serio traktowaĂŚ przekazĂłw Enki oni majÂą przekazy "ÂśpiÂącego proroka" te traktujÂą aÂż nadto serio.
Enki i Projekt Cheops to tylko odwrĂłcenie uwagi no i moÂże coÂś jeszcze....

bardzo trafne pytania ! teÂż je sobie zadajĂŞ !! UÂśmiech

east

Natomiast co do informacji.

Informacja nt zapisĂłw w komnacie moÂże i jest dostĂŞpna , choĂŚ oficjalnie utajniona. Utajniona dla wymiernych korzyÂści okreÂślonych grup ludzi w Egipcie i poza nim. ZakÂładam tu, Âże Mubaraka popiera USA bardziej ze strachu przed ujawnieniem przez niego wiedzy ( na zasadzie, Âże lepiej wroga trzymaĂŚ przy sobie niÂż z dala ) niÂż z dobroci serca. Rozpowszechnienie informacji na masowÂą skalĂŞ przez Egipcjan zmieniÂłoby , uwaÂżam, zbyt wiele w skali globalnej. System boi siĂŞ wzrostu masowej ÂświadomoÂści.
ObecnoœÌ armii wokó³ Piramid , którym przecie¿ zamieszki nie s¹ w stanie nic z³ego zrobiÌ, œwiadczy, jak dla mnie o tym, ¿e pojawili siê kolejni chêtni do wtajemniczenia.
Paradoksalnie , moÂże siĂŞ to okazaĂŚ dla Âświata korzystne, gdyÂż zagroÂżony konkurencjÂą Mubarak ( i Hawass teÂż, bo jadÂą na jednym wĂłzku ) czujÂąc, Âże i tak przegrywa , moÂże jeszcze sprĂłbowaĂŚ uÂżyĂŚ posiadanych informacji, podajÂąc do publicznej wiadomoÂści jednoczeÂśnie wyjaÂśniajÂąc, Âże musiaÂł je ukrywaĂŚ ze wzglĂŞdu na naciski miĂŞdzynarodowe. ByÂłaby to desperacka prĂłba samooczyszczenia i poprawy wizerunku w oczach opinii miĂŞdzynarodowej.
Na razie jednak, pĂłki ma wsparcie USA nie zrobi tego.

Ale to tylko takie moje political fiction

East to co napisaÂłeÂś ,to nie tylko twoje  political fiction Chichot uwazam Âże tak wÂłasnie jest ! PrawdĂŞ mĂłwiÂąc czekam Âże Hawass uÂżyje tych informacji . Niedawno Kiara pisaÂła o tym Âże w Egipcie stanie siĂŞ coÂś co zmieni wszystko ( czy coÂś w tym stylu ) Oby zmiany nastÂąpiÂły i to zmiany na lepsze Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #80 : Luty 06, 2011, 14:46:29 »

DziĂŞki chanell. ZachĂŞcony Twoim wpisem kontynuujĂŞ swoje  political fiction ....

Tymczasem Mubarak szykuje sobie "dupochron" w Niemczech..
Prezydent Egiptu Hosni Mubarak mĂłgÂłby udaĂŚ siĂŞ do Niemiec na badania lekarskie na nieokreÂślony czas, stwarzajÂąc w ten sposĂłb okazjĂŞ do zaÂżegnania kryzysu w swoim kraju
(..)
O moÂżliwoÂści takiego scenariusza, ktĂłry pozwoliÂłby 82-letniego Mubarakowi na odejÂście z godnoÂściÂą z urzĂŞdu prezydenta, napisaÂł w sobotĂŞ amerykaĂąski dziennik "New York Times".

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/320843,niemiecka-kanclerz-przygarnie-prezydenta-egiptu.html
Czyli rozwaÂża schronienie siĂŞ pod skrzydÂłami Systemu. PomysÂł wyszedÂł z Ameryki, a neutralne Niemcy oczywiÂście zagwarantujÂą "leczenie" . Takie , ze Mubarak zapomni o tym co wie MrugniĂŞcie

Inny news otwiera zupeÂłnie nowÂą perspektywĂŞ ..

Anonimowy czÂłonek
Bractwa MuzuÂłmaĂąskiego powiedziaÂł agencji AFP, Âże w sobotĂŞ rano dojdzie do spotkania przedstawicieli Bractwa z wiceprezydentem Omarem Sulejmanem.

PodkreÂśliÂł on, Âże celem jego ugrupowania jest "ochrona
interesĂłw narodu, zachowanie niepodlegÂłoÂści kraju oraz zapobieÂżenie wszelkiej ingerencji, miĂŞdzynarodowej lub regionalnej, w nasze sprawy wewnĂŞtrzne".
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/320830,przelom-w-egipcie-opozycja-usiadla-do-rozmow-z-rezimem.html

Egipt to nie tylko Mubarak. Nie wiemy ilu tak na prawdĂŞ ludzi z jego otoczenia posiada prawdziwe informacje i dowody. I tak sobie myÂślĂŞ ...
W jaki sposĂłb Egipt mĂłgÂłby staĂŚ siĂŞ w regionie aÂż tak niezaleÂżny, Âżeby nikogo nie potrzebowali ?
MoÂżna byĂŚ niezaleÂżnym posiadajÂąc broĂą atomowÂą, albo cenne surowce, albo ..... cenne informacje.
Na przykÂład informacje o historii ludzkoÂści zwiÂązanej ÂściÂśle z Kosmosem.. cenne artefakty ...

Oczyma wyobraÂźni widzĂŞ juÂż te tÂłumy turystĂłw i naukowcĂłw zmierzajÂących do Egiptu niczym do Mekki wiedzy.
Turystyka postawiÂłaby ten Kraj szybko na nogi. Nie mĂłwiÂąc o Âświatowej sÂławie .
Kiara
Gość
« Odpowiedz #81 : Luty 06, 2011, 14:57:56 »

Chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego iÂż w Egipcie rzÂądzi wojsko , to jemu podporzÂądkowany jest caÂły Egipt , nie policji.
Nikt kto posiada jakieÂś stanowisko nie moÂżne mu siĂŞ przeciwstawiĂŚ.
Pozwolenia na wszystko wydaje wojsko i wojsko uczestniczy we wszystkich wyprawach archeologicznych w cywilu i w mundurach.
Nie ma Âżadnego , ale to Âżadnego egipskiego ministerstwa czy regionu kraju w ktĂłrym nie byÂło by jednostek wojskowych , ktĂłrym podporzÂądkowana jest administracja cywilna.
Policja jest formÂą zewnĂŞtrznej wÂładzy ale wÂładzĂŞ ma wojsko i ono o wszystkim decyduje.

To wojsko decyduje o tym , kto , gdzie i kiedy i za ile....

Nie bÂądÂźcie naiwni oni nie maja Âżadnych konkurentĂłw w swoim kraju. Gdyby Hawas siĂŞ czemuÂś kiedykolwiek przeciwstawiÂł od dawna nie posiadaÂł by stanowiska , ktĂłre ma.
Dostêp do wszelakiej odkopanej wiedzy posiada rz¹d egipski i ci , którzy z nim wspó³pracuj¹ , nikt inny nie ma i bez ich zgody na ¿aden teren nie wejdzie. Tam jest tyle wojska œwietnie uzbrojonego ¿e mrówka siê nie przeciœnie.

MyÂślicie wÂłasnymi kategoriami  , tam obowiÂązujÂą inne zasady.

Gdyby Mubarak czuÂł siĂŞ zagroÂżony to dawno by juÂż zwiaÂł , on siĂŞ czuje bezpieczny , wie Âże wojsko ma wszystko pod  kontrolÂą. Zamieszki sÂą programowe w celu odwrĂłcenia uwagi od innych zdarzeĂą i spowodowania tworzenia energii im niezbĂŞdnej.

Bez energii nic nie moÂżna zrobiĂŚ posiadajÂąc nie wiem jakom wiedzĂŞ. JuÂż pisaÂłam nawet jeÂżeli skonstruujesz super samochĂłd ( bo otrzymasz dostĂŞp do wiedzy jak to zrobiĂŚ) to on i tak i tak nie pojedzie bez energii. To chyba proste?

I jeszcze coœ... ten ma³y szczegó³ , który go uruchomi nie zosta³ znaleziony.

Czyli nici z tego...

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Co bĂŞdzie za dwa dni? PowrĂłt do "normalnoÂści" bo juÂż nic nie moÂżna zrobiĂŚ  w sprawie cofniĂŞcia osi ziemi do miejsca ktĂłre utrzymywaÂło jÂą w paradygmacie przesuniĂŞtym od wzorca StwĂłrcy.

Za dwa dni miniemy punkt ostatniego odchylenia wyznaczajÂącego przestawiony wzorzec. To ostateczne i nie odwracalne. ÂŚwiatÂło , wiedza pÂłynÂąca z kosmosu coraz bardziej bĂŞdzie napeÂłniaÂła naszÂą przestrzeĂą otwierajÂąc nam dostĂŞp do wiedzy wzorca Jedni , wiedzy Jedni.

Ju¿ nie bêdzie mo¿na Ludzi utrzymywaÌ w pó³ œwiadomoœci z odwrócon¹ i niekompletn¹ wiedz¹ , która miast nas wynosiÌ blokuje nam rozwój.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 14:58:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #82 : Luty 06, 2011, 15:16:09 »

Cytat: Kahuna
Skoro nie uznaje En-ki,logicznym jest,ze zadnego hartowania osob z Chicago nie bylo.Uzywalem tego stwierdzenia tylko jako argumentu zakladajacego jego hipotetyczne istnienie.Kropka.

I tu siê Kahuna mylisz. Utrzymywa³am swego czasu doœÌ bliski kontakt mailowy i na skype z Basi¹ Parzoch, która jest by³¹ jaskó³k¹ i przyjació³k¹ S³awy. I znam jej osobiste relacje o tym zdarzeniu. By³y autentyczne i szczegó³owe. Nie pos¹dzam Basi i S³awy o k³amstwo. Zreszt¹, potwierdzi³a to jeszcze inna osoba bêd¹ca blisko tamtych wydarzeù.
Inna sprawa, kto rzeczywiÂście staÂł za tym hartowaniem. Hartowanie jednak byÂło, to fakt.

Pozdrawiam  UÂśmiech

arteq
Gość
« Odpowiedz #83 : Luty 06, 2011, 19:05:09 »

No có¿ Krzysiu arteq wiedziaÂł co robi i zasiaÂł wokó³ mnie "wiem ale nie powiem..." czyli kÂłamstwo powtarzane tysiÂąc razy staje siĂŞ prawdÂą  ... ale tylko dla niektĂłrych nie myÂślÂących samodzielnie , bowiem kÂłamstwo prawdÂą siĂŞ nie stanie nigdy. To taka maÂła dygresja.
Kiaro, Kiaro, znowu te Twoje insynuacje - wiele juÂż byÂło ich z Twojej strony i Âżadna nie byÂła prawdÂą - Âżadnej nie byÂłaÂś w stanie dowieœÌ i z wielu musiaÂłaÂś siĂŞ wycofaĂŚ. Dlaczego ponownie uciekasz siĂŞ do tego?  Nie rozumiem dlaczego teraz mnie chcesz obarczyĂŚ konsekwencjami swojego zachowania? PrzecieÂż to wÂłaÂśnie Ty uciekaÂłaÂś od odpowiedzi, wyjaÂśnieĂą - ja nigdy. To Ty sugerowaÂłaÂś - nawet wprost zapewniaÂłaÂś - o swojej "wiedzy" i... na zapewnieniach siĂŞ koĂączyÂło. Tyle osĂłb prosiÂło CiĂŞ o wyjaÂśnienia - i w zamian wykrĂŞty. NaprawdĂŞ jestem zaskoczony Twoimi sugestiami, Âże to ja miaÂłem coÂś wspĂłlnego z Twoimi wykrĂŞtami. CiÂągle te manipulacje - czy nie widzisz, Âże coraz mniej osĂłb siĂŞ na to Âłapie?
KibicujĂŞ Ci z caÂłych siÂł abyÂś wyjaÂśniaÂła, byÂła otwarta na dyskusje i pytania.

Dlaczego od wielu lat staraj¹ siê wypompowaÌ wodê z pod p³askowy¿? Dlaczego mo¿na wejœÌ w Piramidzie Cheopsa tylko do komnaty z sarkofagiem a do innych ju¿ nie? Dlaczego Sfinks jest tak odgrodzony i¿ nie mo¿na siê do niego zbli¿yÌ?
Nie potrafiĂŞ podaĂŚ konkretnych powodĂłw ktĂłre to czyniÂą. MogĂŞ natomiast przytoczyĂŚ bardzo wiele bardziej logicznych - nawet zwykÂłe prace budowy sÂą zagrodzone i zamkniĂŞty wstĂŞp osobom postronnym - czyÂżby kaÂżdy z deweloperĂłw prowadziÂł tajne wykopaliska? Nie, chodzi o bezpieczeĂąstwo. Jest bardzo wiele zabytkĂłw w ktĂłrych dostĂŞp dla turystĂłw jest czĂŞÂściowy. NajczĂŞstszymi powodami sÂą prace archeologiczne, restauracyjne czy najzwyczajniej dbaÂłoœÌ o ochronĂŞ - np. mikroklimat.   

Ale oni kradnÂą wĂłwczas , a nie rozbijajÂą  w drobny mak gliniane figurki , ktĂłrych byÂło peÂłno potÂłuczonych na podÂłodze.
To wskazywaÂło na poszukiwanie czegoÂś co mogÂło by byĂŚ ukryte w takiej figurce. Robili to ludzie , ktĂłrzy dokÂładnie wiedzieli czego i gdzie szukaĂŚ. Nie sÂądzĂŞ Âżeby robili to pracownicy muzeum , zbyt duÂże ryzyko utraty dobrej pracy , ktĂłrej w Egipcie zbyt wiele nie ma.
Och Kiaro, gdyby zniszczeĂą dokonywali ludzie ktĂłrzy "dobrze wiedzÂą" czego szukajÂą to nie dziaÂłaliby tak po omacku. Wiedzieliby dobrze do ktĂłrej figurki dotrzeĂŚ, a stary reÂżim byÂł jeszcze na tyle silny, Âże nie musiaÂłby dziaÂłaĂŚ w tak wandaliczny sposĂłb. Nie wspomnĂŞ juÂż o tym, Âże wczeÂśniej mieli bardzo wiele czasu aby figurki, mumie przeÂświetlaĂŚ i to bez zawracania na siebie uwagi.
W takim baÂłaganie ludzie mogli np. usÂłyszeĂŚ pogÂłoskĂŞ np. o cennym brylancie umieszczonym w jednej figurce... reszta potoczyÂłaby siĂŞ sama - kosmiczny zysk kontra niepewna w takich okolicznoÂściach praca.
Jak byÂło naprawdĂŞ? Nie wiem, ale te tÂłumaczenia sÂą bardziej logiczne.

Cytat: Kiara link=topic=5916.msg73497#msg73497 date=1296993257Zamieszki byÂły , ale nie aÂż tak olbrzymie  i to w centrum Kairu , nie w muzeum. [...
Niby turyÂści mieli byĂŚ chronieni , no niby. Skoro najspokojniej byÂło pod piramidami i tam byÂło wojsko , to tam powinny byĂŚ kierowani turyÂści i  stamtÂąd  eskortowani do oÂśrodkĂłw wczasowych. A tak nie byÂło?
Dlaczego wojsko nie otoczyÂło muzeum wiedzÂąc iÂż tam sÂą najcenniejsze egipskie skarby? A odciĂŞto dostĂŞp do piramid?
MoÂże dlatego, Âże w okolicy samych piramid nie ma takiej bazy turystycznej aby zmieÂściĂŚ tam tysiÂące turystĂłw? MoÂże dlatego, Âże bazy turystyczne sÂą nawet do dzisiaj jednymi z najbezpieczniejszych miejsc? MoÂże samo wojsko w obliczu przewrotu nie wie jak siĂŞ zachowaĂŚ, kogo stronĂŞ trzymaĂŚ? Wszak wojskiem dowodzi generalicja ktĂłra nie chciaÂłaby spadaĂŚ ze swoich stoÂłkĂłw...

ps. JeÂżeli jawiÂą siĂŞ przed kimÂś ró¿ne elementy jakiejÂś ukÂładanki , to nie powinno ich siĂŞ selekcjonowaĂŚ ograniczonoÂściÂą wÂłasnego umysÂłu ( bowiem cudzy robiÂący tÂą ukÂładankĂŞ  moÂże byĂŚ o wiele bardziej wszechstronny) , naleÂży je pozbieraĂŚ wszystkie  i staraĂŚ siĂŞ zÂłoÂżyĂŚ w caÂłoœÌ tworzÂącÂą logicznÂą choĂŚ czasami maÂło zrozumia³¹ dla nas opowieœÌ.
Kiaro, powtarzasz siĂŞ. Wielokrotnie forumowicze sÂłyszeli zarĂłwno wprost jak i pomiĂŞdzy wierszami, Âże jesteÂś "wszechwiedzÂąca" i najlepiej poinformowana, a oni skoro Ci nie wierzÂą to sÂą ograniczeni w jakiÂś sposĂłb. Nie znudziÂło Ci siĂŞ to? OsobiÂście wÂłaÂśnie ukÂładam tĂŞ ukÂładankĂŞ i wiele Twoich puzzli nie pasuje. Gdy to mĂłwiĂŞ - oburzasz siĂŞ, uciekasz, pomawiasz, insynuujesz. Szkoda.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 19:05:57 wysłane przez arteq » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #84 : Luty 06, 2011, 19:14:01 »

Kiaro, ja widzĂŞ, Âże Ty uwaÂżasz siĂŞ za rodowitÂą EgipcjankĂŞ UÂśmiech Tyle wiesz o tym kraju ..

Ze s³ów , ktĂłre piszesz wynikaÂłoby, Âże tym krajem rzÂądzi wojskowa hunta. Gdyby tak istotnie byÂło to wszelkie zamieszki zduszone zostaÂłyby w zarodku, a nie byÂłoby tego co jest teraz. Mubarak nie szukaÂłby schronienia aÂż w Niemczech, skoro armia go chroni ?.  Poza tym hunta nie potrzebowaÂłaby obstawiaĂŚ Gizy bo i po co, skoro juÂż i tak wszystko wiedzÂą i od dawna majÂą wszystkie sznurki w rĂŞkach ? A jednak , moim zdaniem nie majÂą tych sznurkĂłw, a bardzo chcieliby je mieĂŚ.

Jak sÂądzĂŞ sytuacja tam jest wielce skomplikowana i teraz na wielu poziomach ona siĂŞ na raz rozgrywa. Armia pewnie ma tam wielkÂą wÂładzĂŞ, ale musi siĂŞ liczyĂŚ z zewnĂŞtrznymi uwarunkowaniami politycznymi , z uzaleÂżnieniem od sojusznikĂłw. Gdyby tak nie bylo o Mubarak i Hawas zostaliby zmieceni przez wiatr historii juÂż dawno temu.
I jeszcze raz - nie odnoszĂŞ siĂŞ do kwestii Arki Przymierza i zagubionych do niej kluczykĂłw MrugniĂŞcie tylko do wartoÂści informacyjnej tego , co potencjalnie moÂże siĂŞ znajdowaĂŚ w Komnacie ZapisĂłw. Informacja w dzisiejszym Âświecie jest nawet bardziej cenna niÂż zÂłoto.

A jeszcze bardziej niÂż posiadanie tej informacji groÂźne dla Systemu jest jej potencjalne ujawnienie.
Gdyby Mubarak nie posiada³ ¿adnych informacji to pies z kulaw¹ nog¹ by siê za nim nie obejrza³ nie mówi¹c o oferowaniu mu schronienia w Niemczech. Musia³by on radziÌ sobie sam uciekaj¹c z ca³ym maj¹tkiem do jakiegoœ neutralnego kraju jak niegdyœ uczynili to hitlerowcy wiej¹c do Brazylii. I musia³by siê modliÌ , aby nikt sobie o nim nie przypomnia³ . Nie musi tego robiÌ, bo coœ wie i nie ujawnianie tego jest jego jedyn¹ gwarancj¹ ochrony i dostatniej staroœci. Wie na przyk³ad gdzie i jakie informacje na temat ludzkoœci zosta³y odkopane w Egipcie i bezpiecznie ukryte. W razie jego niespodziewanego znikniêcia lub "nieszczêœliwego wypadku" te informacje mog³yby wyciekn¹Ì w œwiat, a na to hegemoni tacy jak USA nie mog¹ sobie pozwoliÌ na razie.

Co nie oznacza, Âże informacje te nie wycieknÂą i tak, tylko , Âże juÂż z innych ÂźrĂłdeÂł. Od innej wÂładzy na przykÂład.
Natomiast intryguje mnie Twoje przekonanie Kiaro co do tych dwĂłch dni. Powiesz coÂś wiĂŞcej, czy ma pozostaĂŚ to nieweryfikowalnÂą , sÂłodkÂą tajemnicÂą ?

political fiction writer
East UÂśmiech
Sventer
Gość
« Odpowiedz #85 : Luty 06, 2011, 19:14:12 »

Arteq nie rajcuj siĂŞ juÂż tak, Kiary nie przegadasz - zresztÂą Ciebie teÂż nie idzie, macie coÂś wspĂłlnego.

==========================================================

MogĂŞ Wam zadaĂŚ pytanie?
Chodzi Wam o prawdĂŞ? Czy o to czy Wy macie racjĂŞ?

scaliÂłam posty chanell
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 22:13:29 wysłane przez chanell » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #86 : Luty 06, 2011, 19:20:48 »

Ja mam swojÂą wersjĂŞ politycznej fikcji MrugniĂŞcie i siĂŞ jej trzymam , Seventer MrugniĂŞcie Prawdy sie chyba nie dowiemy majÂąc tak maÂło rzetelnych informacji ..
Sventer
Gość
« Odpowiedz #87 : Luty 06, 2011, 19:22:47 »

Nie chodzi mi teraz o samÂą prawdĂŞ ale o intencje Kiary, Artqa i reszty. Bo wiesz nie wszystko jest w jednym kolorze i potrafi siĂŞ zmieniaĂŚ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #88 : Luty 06, 2011, 21:27:28 »

"Kiaro, ja widzĂŞ, Âże Ty uwaÂżasz siĂŞ za rodowitÂą EgipcjankĂŞ UÂśmiech Tyle wiesz o tym kraju .. "

Nie east, nie uwaÂżam siĂŞ za kogoÂś takiego , sÂą to Twoje bezpodstawne insynuacje.

GdybyÂś zadaÂł pytanie skÂąd wiem?
OdpowiedziaÂła bym , jestem w staÂłym kontakcie z kimÂś , kto od wielu lat mieszka w Egipcie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #89 : Luty 08, 2011, 00:59:02 »

Posty na temat tymczasowego rzÂądu USA przeniosÂłam do Hydeparku.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #90 : Luty 08, 2011, 08:19:43 »

CzyÂżby poczÂątek rewolucji Âświatowej ?                                                8-2-2011

Kategoria: Polityka-NWO-Spiski/ ÂŚwiat
Autor: GlobalnaSwiadomosc

Kryzys ekonomiczny trwa i nie widaĂŚ  jego koĂąca. Ceny ÂżywnoÂści i surowcĂłw szybujÂą w gĂłrĂŞ. Wzrasta iloœÌ i natĂŞÂżenie kataklizmĂłw oraz anomalii pogodowych. Sytuacja polityczna w Âświecie wydaje siĂŞ byĂŚ coraz bardziej napiĂŞta.  Do tego wszystkiego w przeraÂżajÂącym tempie roÂśnie iloœÌ krajĂłw objĂŞtych zamieszkami i demonstracjami. Czy program "Web Bot" miaÂł racjĂŞ, przepowiadajÂąc poczÂątek rewolucji Âświatowej w 2011 roku i wielkie zmiany na Âświecie w roku 2012 ?

Jeszcze niedawno, zamieszczone u nas pó³tora roku temu: artykuÂł i wideo z  konferencji w Los Angeles, z udziaÂłem Jay Weidnera i Sharron Rose (link do artykuÂłu  oraz link do wideo), byÂły przez wiĂŞkszoœÌ odbierane z doœÌ duÂżym przymruÂżeniem oka. Dlaczego ?

Otó¿, w swoim wyst¹pieniu Jay Weidner wspomina o bardzo specyficznym programie komputerowym o nazwie Web Bot (link), który zosta³ stworzony do analizy zachowaù w internecie, aby przewidywaÌ zmiany ekonomiczne i zachowania gie³d œwiatowych. Zamierzenia te z jakichœ powodów zosta³y póŸniej zaniechane i program rozbudowano i przerobiono tak, aby przewidywa³ ró¿nego typu zdarzenia na œwiecie z du¿ym wyprzedzeniem.

Wiem - to brzmi fantastycznie i trudno uwierzyĂŚ, aby taki program dziaÂłaÂł niezawodnie. 

Co jednak zastanawia, to fakt iÂż program ten przewidziaÂł  zamach na WTC, kryzys ekonomiczny ostatnich lat oraz poczÂątek czegoÂś w rodzaju ogĂłlnoÂświatowej rewolucji w 2011 roku, ktĂłra wraz z innymi zdarzeniami doprowadzi do wielkich zmian na Âświecie, w roku 2012.

Jay wspomina takÂże o zaniku heliosfery (pola magnetycznego, chroniÂącego ziemiĂŞ przed promieniowaniem z kosmosu) oraz o tym, Âże ziemia jest bombardowana strumieniem silnie naÂładowanych czÂąsteczek, napÂływajÂących do nas z centrum galaktyki. Bombardowanie to miaÂło by doprowadziĂŚ do zmian u ludzi, takÂże w sferze odczuwania i ÂświadomoÂści, co w konsekwencji, jako jeden z wielu efektĂłw, mogÂło by doprowadziĂŚ do wspomnianej wyÂżej, spoÂłecznej rewolucji Âświatowej.

O silnym promieniowaniu, jakiemu ostatnio poddana jest ziemia, napisaliœmy ju¿ seriê artyku³ów, w których nie tylko niezbicie wykazaliœmy, ¿e ma ono miejsce, ale tak¿e fakt i¿ ma ono znacz¹cy wp³yw na genotyp cz³owieka (link do artyku³u i link do naszego monitoringu tego zjawiska).

Teraz wyglÂąda na to, Âże przepowiednia Web Bot, dotyczÂąca poczÂątku rewolucji na Âświecie w 2011 roku, moÂże siĂŞ jednak naprawdĂŞ speÂłniĂŚ. 

ZdjĂŞcie poniÂżej: masowe protesty w Serbii (5 luty 2011) - ÂźrĂłdÂło: AFP 

Trudno jest komukolwiek zaprzeczyĂŚ, Âże w ostatnim okresie Âświat ulega ogromnym zmianom. Mamy wci¹¿ trwajÂący Âświatowy kryzys ekonomiczny. Spora czêœÌ europejskich krajĂłw (i nie tylko) znajduje siĂŞ na krawĂŞdzi bankructwa. ÂŚwiat nĂŞkany jest narastajÂącymi anomaliami pogodowymi i kataklizmami, ktĂłre przyczyniÂły siĂŞ do wzrostu cen ÂżywnoÂści i surowcĂłw jak i pog³êbienia aktualnego kryzysu. Wzrost aktywnoÂści sejsmicznej i wulkanicznej na ziemi oraz ww. promieniowanie kosmiczne, dopeÂłniajÂą ten mocno niepokojÂący obraz naszej aktualnej rzeczywistoÂści. 

Ludzie na caÂłym Âświecie odczuwajÂą te zmiany, co powoduje wzrost ich wewnĂŞtrznego niepokoju, przede wszystkim o swojÂą przyszÂłoœÌ i przyszÂłoœÌ swych rodzin. Ten niepokĂłj jest  jednÂą z waÂżnych przyczyn organizowania masowych protestĂłw, ktĂłre w miarĂŞ upÂływu czasu ogarniajÂą coraz wiĂŞkszÂą iloœÌ  krajĂłw.

Po necie kr¹¿¹, czĂŞsto caÂłkiem zasadne spekulacje, iÂż niepokoje te sÂą umiejĂŞtnie przez "czynniki zewnĂŞtrzne" podsycane. Jedni oskarÂżajÂą o to bezpoÂśrednio USA, inni tajne organizacje o zasiĂŞgu Âświatowym. Jedno jest pewne: ktokolwiek (jeÂśli) za tym stoi, dobraÂł ten a nie inny moment celowo. 

MaÂło ludzi zdaje sobie sprawĂŞ jak aktualnie wielka jest skala zamieszek i protestĂłw, i Âże w aktualnym stanie nie moÂżna juÂż mĂłwiĂŚ o lokalnej sytuacji ludnoÂści jako jedynym ich powodzie.

Niezadowolenie ludzi z reguÂły ukierunkowane jest na ich rzÂąd, lub jakiegoÂś polityka, poniewaÂż tam dopatrujÂą siĂŞ oni winnych swojej sytuacji (i w duÂżej mierze sÂłusznie), ale nie znaczy to Âże jest to jedyna prawdziwa przyczyna ich niepokoju.

PoniÂżej przedstawiamy czÂąstkowe i pobieÂżne zestawienie tego, co siĂŞ w ostatnim czasie na Âświecie dzieje:
w maju 2010 zamieszki i demonstracje ogarnĂŞÂły RumuniĂŞ i IrlandiĂŞ (link) 
protesty i zamieszki w Grecji (2009 i 2010)
protesty i zamieszki nie ominĂŞÂły teÂż Hiszpanii (link) i Francji
zamieszki w Argentynie
coraz czĂŞstsze protesty w Rosji (link) i to mimo twardej postawy Putina w tej kwestii
niepokoje spoÂłeczne i demonstracje nie ominĂŞÂły takÂże NiemcĂłw
masowe protesty w Jordanii (link)
protesty i walki w Tunezji, ktĂłre ogarnĂŞÂły caÂły kraj
protesty i walki w Egipcie (caÂły kraj)
masowe protesty w Serbii (link i link)
masowe protesty w Jemenie (link)
planowane na 13 lutego demonstracje w Tajlandii (link)

NiektĂłre hasÂła, ktĂłre moÂżna usÂłyszeĂŚ w ww. protestach sÂą nam - Polakom dobrze znane: "rzÂąd powinien byĂŚ dla ludzi a nie odwrotnie", "arogancja wÂładz", itp. HasÂła te sÂą nam tak samo bliskie teraz, jak i przed 30 laty. 

Kiedy weÂźmiemy pod uwagĂŞ ww. kryzys, narastajÂące kataklizmy i jak poÂżar rozprzestrzeniajÂące siĂŞ po Âświecie niepokoje spoÂłeczne, to Âłatwo jest przewidzieĂŚ, iÂż takÂże sytuacja polityczna na arenie miĂŞdzynarodowej bĂŞdzie siĂŞ stawaĂŚ coraz bardziej napiĂŞta, co w konsekwencji moÂże doprowadziĂŚ do konfliktĂłw zbrojnych, na nieznanÂą naszemu pokoleniu skalĂŞ.

Pierwszym sygnaÂłem tego moÂże byĂŚ fakt, iÂż amerykanie wysyÂłajÂą do Egiptu swoje oddziaÂły zbrojne (link i  link).

ZdjĂŞcie poniÂżej:  USS Kearsarge warship (ÂźrĂłdÂło: http://info-wars.org)

Czy w tej sytuacji moÂżna uznaĂŚ, Âże Web Bot miaÂł racjĂŞ ? Czy mamy do czynienia z poczÂątkiem Âświatowej rewolucji spoÂłecznej i wielkich przemian Âświatowych ?

Tego jeszcze nie wiemy na pewno, ale wiele to zapowiada i dlatego warto obserwowaÌ co siê na œwiecie dzieje, poniewa¿ jeœli Web Bot jednak mia³ racjê, to powinnismy zacz¹Ì siê jako Polacy, przede wszystkim lokalnie organizowaÌ, aby przygotowaÌ siê na nadchodz¹ce, bardzo ciê¿kie czasy.

Raczej nie liczyÂł bym na nasz rzÂąd. JeÂśli ktoÂś jednak zamierza naszym politykom zaufaĂŚ, to niech najpierw porozmawia z ofiarami ostatnich powodzi.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #91 : Luty 08, 2011, 11:04:40 »

jeœli Web Bot jednak mia³ racjê, to powinniœmy zacz¹Ì siê jako Polacy, przede wszystkim lokalnie organizowaÌ, aby przygotowaÌ siê na nadchodz¹ce, bardzo ciê¿kie czasy.

Jak czytam takie sprytnie umieszczone wstawki osadzone w publicystycznych tekstach to a¿ zastanawiam siê czasami , kto p³aci tym pisarzom za ich twórczoœÌ.
Nale¿y zasiaÌ niepewnoœÌ , strach, by wymusiÌ organizowanie siê ... wokó³ kogo i czego - nie podaj¹. Ale za³o¿ê siê , ¿e cudowne panaceum na tzw "ciê¿kie czasy" ju¿ ktoœ sprytny ma. Oczywiœcie w imiê dobra wszystkich ludzi. Wcale bym siê nie zdziwi³, gdyby tym kimœ okaza³o siê ... NWO . Niczym diabe³ z pudelka wyskoczy kiedy nastanie odpowiedni czas .... czas w którym bêdziesz szuka³ lokalnie kogoœ/czegoœ do czego byœ móg³ siê przy³¹czyÌ, aby poczuÌ siê bezpieczniej ( ze strachu oczywiœcie).

Na koĂącu tekstu jest niby niewinna wzmianka o tym, Âżeby nie ufaĂŚ rzÂądowi, ani politykom. Najlepiej nikomu. Nigdy i pod Âżadnym pozorem. Tak tak .. w ten sposĂłb  Âłatwiej przecieÂż CiĂŞ kontrolowaĂŚ ..

Ach, no i sÂłuchaĂŚ siĂŞ musisz Web Bota UÂśmiech Maszyna prawdĂŞ Ci powie.

Coraz bardziej skÂłaniam siĂŞ ku przekonaniu, Âże coraz wiĂŞcej tzw "wolnoÂściowych i niezaleÂżnych" portali to  tak na prawdĂŞ narzĂŞdzia w rĂŞkach Systemu. MoÂżliwe, Âże nie uÂświadamiajÂą sobie sami, ze nimi sÂą.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #92 : Luty 08, 2011, 11:30:39 »

Coraz bardziej skłaniam się ku przekonaniu, że coraz więcej tzw "wolnościowych i niezależnych" portali to  tak na prawdę narzędzia w rękach Systemu. Możliwe, że nie uświadamiają sobie sami, ze nimi są.

to racja east, ale czy to znaczy żeby ich w ogóle nie czytać?,-
no i w kontekscie powyższego stwierdzenie- "przekaźnik jest przekazem" niemal się materializuje MrugniĂŞcie

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 11:31:01 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #93 : Luty 08, 2011, 11:46:56 »

east bardzo sÂłuszne spostrzeÂżenia info z Los Angeles jest nastawione na projektowanie rzeczywistoÂści wedle ich scenariusza.
Tak trzymaj i pisz co czujesz i myÂślisz.

Ludzie to nie maszyny majÂą uczucia i nie do koĂąca sÂą przewidywalni wedle komputera  i programu maszyn.

Mamy siĂŞ nie daĂŚ sprowokowaĂŚ!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. we Francji odby³a siê konferencja przedstawicieli wielkiej finansjery , ktora ustala w co inwestowaÌ by czerpaÌ najwiêksze zyski wspó³czeœnie. Wyeliminowali wszystkie produkty techniczne , ludzie kupuj¹ ich coraz mniej.
Zosta³a tylko ¿ywnoœÌ!
PodjĂŞli decyzje podniesienia cen a tym samym zwiĂŞkszy siĂŞ dochĂłd i podatki. Ale najpierw trzeba wywoÂłaĂŚ sztucznie psychozĂŞ jej braku. Co ogĂłlnie jest robione na Âświecie , pomimo iÂż ÂżywnoÂści wcale nam nie brakuje!

Ja mówiê temu NIE! NIE! NIE! i STOP!!!! DOSYÆ TEGO!!!!

Jest to jedno wielkie oszustwo na skalĂŞ globalnÂą. WyjÂściem z sytuacji jest zwiĂŞkszenie produkcji ÂżywnoÂści u nas w POLSCE ona jest podstawÂą wyjÂścia z kryzysu.
W najbli¿szej przysz³oœci ona bêdzie najcenniejsz¹ kart¹ przetargow¹ , zdrowa ( bez sztucznych nawozów) ¿ywnoœÌ.

PracownikĂłw francuskich fabryk samochodowych wysyÂłajÂą do pracy do Rosji z powodu braku produkcji , a tym samym pracy we Francji.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 12:29:27 wysłane przez Kiara » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #94 : Luty 08, 2011, 12:08:35 »

Kiara,jestem jak najbardziej za tym co piszesz.
A odnosnie tej pracy na Ukrainie czy w Polsce,to wiadomo jak jest.Ludzie zarabiaja mini w porownaniu z placami w zach.europie.Dlatego fabryki sie przenosza na te tereny,Ale,wydaje
mi sie,ze i u nas ludzie sie budza ze snu i juz nie tak chetnie ida do pracy za 200euro.
A jeszcze troche i calkiem sie to wszystko sypnie.Teraz dzieje sie wszystko znacznie szybciej.To na pewno jest to przyspieszenie o ktorym wszyscy mowia,zreszta na naszym forum rowniez.
Ale jezeli spojrzec na srednia place,ktora podaje GUS,to jak najbardziej,jest ona porownywalna z zach.europa.Tylko gdzie,pytam sie ludzie zarabiaja tyle ile oni podaja?
Wydaje mi sie,ze jest to takze manipulacja,zeby bylo cicho,bo na pewno ludzie sie zdziwia,ale beda siedziec cicho.Tak to jest dobrze!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #95 : Luty 08, 2011, 12:25:22 »

..no tak do nas, do Rosji,- mogę tu przytoczyć historię którą znam os. z pobytu w Ulsterze-
otóż w miejscowości w której mieszkałem była stara fabryka tekstyliów, i dalej stoi- pusta!, bo zanim otwarli granice, właściciel przeniósł produkcję właśnie do Polski(rok 40/05), a gdy już stamtąd wyjeżdżałem dowiedziałem się, że maszyny już są w Indiach- bo Polska za droga!
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 12:25:52 wysłane przez songo1970 » Zapisane

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #96 : Luty 09, 2011, 22:10:23 »

NiezwykÂły film nagrany podczas demonstracji w Kairze:

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Upiorny-jezdziec-apokalipsy-objawil-sie-demonstrantom-w-Egipcie,wid,13117208,wiadomosc.html

Przyjrzyjcie siĂŞ uwaÂżnie dolnym partiom obrazu. Niesamowite i zÂłowieszcze  Szok
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #97 : Luty 10, 2011, 14:30:06 »

a mo¿e jednak lepiej przykuÌ uwagê do Apokalipsy œw. Jana, a nie jakichœ sekciarskich Projektow cheops. W biblii ostrze¿ono, ¿e przed S¹dem Ostatecznym, bedzie wielu fa³szywych proroków, ¿ebyœcie nie dali siê zwieœÌ...
ptak
Gość
« Odpowiedz #98 : Luty 10, 2011, 14:36:15 »

A jeÂśli to Âśw. Jan jest faÂłszywym prorokiem?
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #99 : Luty 10, 2011, 14:52:03 »

a jeÂśli Biblia to dzieÂło Szatana ?

A moÂże Szatan stworzyÂł ZiemiĂŞ w celu zamieszania ?

w PC Jezus jest bratem Enkiego. Ciekawe co byÂło pierwsze Enki w  Projekt Cheops czy Jezus w Biblii?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: