Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #800 : Listopad 09, 2012, 20:06:49 » |
|
Widzê, ¿e w dalszym ci¹gu chcesz t³umaczyÌ wszystko w pospolity sposób ? W przeciwnym wypadku czeka nas degeneracja i upadek cywilizacji. Œmiem twierdziÌ, ¿e trudno wogóle nazwaÌ to cóœ ? cywilizacj¹ ? A, degenaracja trwa 24/h na dobê. A Ci co zginêli, nie przyczynili siê nawet na centymetr, aby t¹ degeneracjê choÌ trochê zatrzymaÌ. To by³o tylko to, co okreœlamy mianem wielkiej w³adzy, wielkiej polityki, wielkiej ideologii.... Tymczasem cz³owiek prawdziwie wolny, prawdziwie œwiadomy i twórczy daleko jest od takich bzdet !
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 20:07:37 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #801 : Listopad 09, 2012, 20:21:00 » |
|
A czyÂż przypadkiem degeneracja nie zaczyna siĂŞ wĂłwczas, gdy czÂłowiek drugiemu zaczyna ujmowaĂŚ jego czÂłowieczeĂąstwa? Bo skupia siĂŞ jedynie na czynach zamiast na potencjale?
Daleka byÂłabym od jednakowej oceny wszystkich, ktĂłrzy zginĂŞli w tym nieszczĂŞsnym samolocie. Nie badaÂłam ich Âżycia, wiĂŞc nie wiem ile, kto wniĂłsÂł dla ludzkoÂści a ile jej odebraÂł.
Niemniej, Âżycie to Âżycie i nikt nie ma prawa odbieraĂŚ go innym. GdyÂż w przeciwnym wypadku, jutro ktoÂś inny oceni ciebie i uzna, Âże niewiele wniosÂłeÂś, albo wrĂŞcz zaszkodziÂłeÂś Âświatu swoimi ideami i zwyczajnie ciĂŞ unicestwi.
KaÂżdy czÂłowiek ma w sobie potencjaÂł i nigdy nie wiadomo, kiedy go rozwinie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 20:23:20 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #802 : Listopad 09, 2012, 21:11:19 » |
|
Witam, To powiedz mi Astre, czym ró¿ni siê œmierÌ wielu ludzi wskutek wybuchu bomby w samolocie od œmierci g³odowej afrykaùskich dzieci, o których tak czêsto wspominasz? W jednym i drugim przypadku jest zamach na czyjeœ ¿ycie. Ró¿nica w sposobie wykonania egzekucji moze dodam, ze takze nie ma roznicy, gdy wybieramy polityka o nieciekawym prawdziwym nazwisku i zmanipulowanej religii, ktory idac za sposobem myslenia pasozyta , doprowadzi do ruiny Twoj kraj, w wyniku czego, przyplaci zyciem calkiem sporo ludzi tyle ze anonimowo i w przeciagu dlugiego czasu. Odpowiedz, ze przeciez jakis np. Polak z wegierskim czy tatarskim pochodzeniem moze tez i dobrze funkcjonowac-tak byc moze, ale jesli realizuje calosc jego rzadu polityke nacjonalistyczna kraju w ktorym mieszka.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #803 : Listopad 09, 2012, 21:42:45 » |
|
Kochani, nie bardzo chcê braÌ udzia³ w tej dyskusji, ale zjechaliœcie na trotyl. To niesamowicie ma³o prawdopodobna hipoteza. Czarne skrzynki rejestruj¹ du¿o, dawno s¹ w Polsce, z tego co ja o tym wiem nie da siê "podrobiÌ" czy skasowaÌ zapisów, s¹ zabezpieczenia, znaczniki itd. Wybuch by³by zarejestrowany na kilku œcie¿kach, a ods³uchiwa³o to mnóstwo naszych, nawet poprawiali wypowiedzi zniekszta³cone przez Rosjan. Nie wierzê, ¿eby taka informacja nie wyciek³a, by³y zreszt¹ te¿ jakieœ przecieki ze skrzynek, ale bez wybuchu. Wiêc dla mnie jest doœÌ oczywiste, ¿e by³a to prowokacja i byÌ mo¿e "niewygodnych" ludzi ju¿ nie ma za sterami. Szkoda mi tylko szarpania nerwów rodzin, ale polityka tak ma. Naprawdê jest wiele sposobów spowodowania takiej katastrofy, w/g mnie trotyl (ogólnie wybuch) odpada.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #804 : Listopad 09, 2012, 22:12:15 » |
|
Niemniej, Âżycie to Âżycie i nikt nie ma prawa odbieraĂŚ go innym.
To utopia myÂślenia przynajmniej dla ignostyka takiego jak ja. Nikt nie ma prawa odbieraĂŚ Âżycia? Ale, ma prawo odebraĂŚ Ci Âżycie choĂŚby tasiemiec, ktĂłry w nadzwyczaj zakamuflowany sposĂłb przez 20 lat bĂŞdzie CiĂŞ rujnowaÂł, aÂż koniec koĂącem znajdziesz siĂŞ na pobliskim cmentarzu. Jak widaĂŚ WrzechÂświat wogĂłle nie choÂłubi formy i najzupeÂłniej nie dba oto. To nie znaczy, Âże mamy siĂŞ unicestwiaĂŚ ! Niemniej jednak jakbyÂśmy nie dbali o to Âżycie, przysÂłowiowy wirus grypy i tak co rok powali 1.5 mln ludzi. I on siĂŞ nie bĂŞdzie pytaÂł, czy jesteÂś ojcem/matkÂą trojga dzieci, czy jesteÂś ksiĂŞdzem, prezydentem, naukowcem ... PĂłjdziesz w piach i tyle.... Zatem pytanie o sens Âżycia, to nie pytanie o Âżycie, tylko o jego ewolucje. Bo, to, Âże ktoÂś Âżyje, to jeszcze nic wiele nie znaczy ! GdyÂż w przeciwnym wypadku, jutro ktoÂś inny oceni ciebie i uzna, Âże niewiele wniosÂłeÂś, albo wrĂŞcz zaszkodziÂłeÂś Âświatu swoimi ideami i zwyczajnie ciĂŞ unicestwi.
To ''WyÂższa Inteligencja'' kieruje rezultatami - procesami, a nie ludzkie ÂświatopoglÂądy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 22:18:53 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #805 : Listopad 09, 2012, 22:12:59 » |
|
MoÂże i trotyl odpada, nie wiem. Mam nadziejĂŞ, Âże prawda ujrzy ÂświatÂło dzienne. Na razie jest wielkie zamieszanie.
Przy okazji, Ace poruszy³ bardzo wa¿ny temat. Odpowiedzialnoœci narodu, ka¿dego z nas, za wybór polityków, którzy rujnuj¹ kraj. I pytanie, na ile wyborcy ponosz¹ odpowiedzialnoœÌ a na ile politycy? Jedni i drudzy dokonuj¹ wyborów. Potem jedni pozwalaj¹ drugim (chocia¿by poprzez biern¹ postawê) na dewastacjê kraju i ludnoœci. I tu wracamy do sedna sprawy, czyli braku rozliczania z pe³nionych funkcji. Czy przymykanie oczu, bagatelizowanie b³êdnych decyzji, które nieraz tr¹c¹ o przestêpstwa, nie niesie groŸnych skutków dla narodu, planety? Przyk³ad - GMO, szczepionki, wyprzeda¿ obcemu kapita³owi polskiego maj¹tku, dewastacja rodzimego rolnictwa, ochrony zdrowia, itp., itd.
Przecie¿ dzieje siê to na naszych oczach i za naszym przyzwoleniem. Bo brak konkretnych dzia³aù jest przyzwoleniem. Czy jesteœmy wspó³winni?
--------------------
Edit: Astre, przecie¿ partycypujemy w inteligencji, wy¿szej lub ni¿szej. I powinniœmy czyniÌ z niej w³aœciwy u¿ytek. Jednak, czy sama inteligencja wystarczy dla czynienia dobra? Potrzebna jeszcze mi³oœÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 22:21:58 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #806 : Listopad 09, 2012, 22:18:17 » |
|
Przecie¿ dzieje siê to na naszych oczach i za naszym przyzwoleniem. Bo brak konkretnych dzia³aù jest przyzwoleniem. Czy jesteœmy wspó³winni?
jesteÂśmy odpowiedzialni/zmanipulowani i w pewnym sensie ubezwÂłasnowolnieni przez system dem.,- gdzie nie sposĂłb wskazaĂŚ wÂłaÂściwego winnego.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #807 : Listopad 09, 2012, 22:30:24 » |
|
Jednak, czy sama inteligencja wystarczy dla czynienia dobra? Potrzebna jeszcze mi³oœÌ.
A ja myœlê, ¿e ani jedno, ani drugie. Myœle, ¿e mechanizm dzia³a tak. Doskonal¹c siebie doskonalimy wszystko.... W³aœnie siê doskonalê i szukam piêkna w najrozmaitrzych postaciach.... W³aœnie teraz natkn¹³em siê na jego pewn¹ formê ...., wiêc przy okazji dedykujê tê piosenkê dla Ciebie.... Siostro.... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 22:45:51 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #808 : Listopad 09, 2012, 22:36:46 » |
|
nie sposĂłb wskazaĂŚ wÂłaÂściwego winnego. CzyÂżby? KaÂżdego posÂła, kaÂżdego ministra, premiera, prezydenta moÂżna rozliczyĂŚ. Tylko, Âże nasz strach powstrzymuje nas przed machinÂą. Jak to siĂŞ mĂłwi, nikt nie chce wystÂąpiĂŚ przed szereg, bo kaÂżdy chroni wÂłasny tyÂłek, nie dostrzegajÂąc, Âże w efekcie traci gÂłowĂŞ. DoskonalÂąc siebie doskonalimy wszystko.... Astre, to teÂż.... ale doskonalimy siebie poprzez branie odpowiedzialnoÂści za Âżycie, za czyny, za wybory, za troskĂŞ o innych, planetĂŞ... a nawet za wybĂłr wÂłaÂściwego polityka lub detronizacjĂŞ niewÂłaÂściwego. Ps. DziĂŞkujĂŞ za dedykacjĂŞ. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 22:40:41 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #809 : Listopad 09, 2012, 22:39:55 » |
|
Zrozumienie, dlaczego przytrafia siê to nam, to jedno, a reakcja na niesprawiedliwoœÌ to drugie. Czy by³aby reakcja jeœli by³oby pe³ne zrozumienie ? Zrozumienie ca³ego mechanizmu a nie fragmentu dotycz¹cego w¹sko rozumianego "dlaczego MNIE siê to przytrafia". Oczywiœcie mo¿na od tego wyjœÌ, bo te¿ samo ¿ycie w takie pytania wpêdza, aby rozpoznaÌ czym jest JA. No ale pe³ne zrozumienie ca³ego mechanizmu PO£¥CZONYCH naczyù jakimi s¹ ludzkie istoty, to coœ wiêcej. Zaanga¿owane w to jest równie¿ prawo przyci¹gania. Zrozumienie pe³ne faktycznie eliminuje cz¹stkowe przywi¹zania do SWOICH wartoœci. Tak jak pisa³ Astre w zrozumieniu nie ma winnych, jest rozpoznanie stanu pe³nego i faktycznego. Bez winnych nie ma te¿ niesprawiedliwych. Ostatecznie i tak sprowadza siê to do braku przywi¹zaù do okreœlonych SWOICH postaw. Bez tego da siê zaprojektowaÌ odwetowych odruchów i nie by³oby zamachu - o ile to by³ zamach. Ale o tym jak nas postrzega "wróg" ( ju¿ abstrahuj¹c czy wyimaginowany czy prawdziwy) decyduje stopieù rozpoznania lub inaczej -stopieù zrozumienia mechanizmów tego œwiata. @ AstreLudzi zatracili na wskutek obciêcia ich naturalnych potencja³ów, a zarazem odciêcia ich od struktury informacyjnej Wszechœwiata natruraln¹ zdolnoœÌ ¿ycia w chwili obecnej i traktowanie ka¿dego wydarzenia jako doœwiadczenia TREAZ. A dzieci ,które reaguj¹ TERAZ na to co jest TERAZ ? Nie kombinuj¹. G³ód wywo³uje reakcjê po prostu. Wzruszenie ³zy, a kawa³ek niebieskiego nieba i s³oneczko radoœÌ . Tak siê dzieje dopóty, póki nie zostanie zaimplementowana zas³ona , filtr JA . To jest owo odciêcie. Odciêcie nabyte, a wiêc da siê je znieœÌ. Nie jesteœmy tu za karê, Astre, albo na ³asce czy nie³asce kosmicznych manipulatorów. Odciêcie jest iluzj¹. @ Ptak Naszym obowi¹zkiem jest szerzyÌ œwiadomoœÌ
Ona siĂŞ sama szerzy. Nie musisz jej w tym przeszkadzaĂŚ obowiazkami  Wystarczy jak Âżycie Âżyje rozpoznaniem. jak i chroniĂŚ Âżycie, w jakiejkolwiek formie. WyglÂąda na to, Âże Natura sama zmienia formy w ktĂłrych przejawia siĂŞ Âżycie jak rĂŞkawiczki , ale nie czyni to ochraniajÂąc. W ogĂłle to jak Âżycie ochroniĂŚ ? Przed czym ? Ono siĂŞ samoorganizuje, samo ubiera stroje (formy) - siĂŞ stroi /dostraja  Inaczej, po co nam Norymbergi i wszelkie sÂądy? Prawo ... to jedna z iluzji do przetestowania. WpadÂły pÂłotki, a rekiny pracujÂą dla innych tuzĂłw dalej, tylko, Âże pod innym pÂłaszczykiem. Czy piekÂło ma siĂŞ potĂŞgowaĂŚ, pĂłki ofiary nie zrozumiejÂą? byĂŚ moÂże byĂŚ moÂże wÂłaÂśnie tak. Ofiar nie ma. Powinny zrozumieĂŚ ,Âże nimi nie sÂą, Âże to iluzja. Nawet kÂładÂąc gÂłowy pod topĂłr , bo piekÂło siĂŞ w Âświetle nie jest w stanie utrzymaĂŚ. Tu moÂżna przywoÂłaĂŚ pokojowÂą walkĂŞ Tybetu przeciwko Chinom. DziĂŞki nieprzejednanej postawie pokojowego oporu Tybetu, Chiny siĂŞ zmieniajÂą od wewnÂątrz. czÂłowieczeĂąstwo do czegoÂś zobowiÂązuje, a Âżycie jest najwyÂższÂą wartoÂściÂą oraz ÂświĂŞtoÂściÂą, ktĂłrÂą powinniÂśmy chroniĂŚ. JuÂż nie wspomnĂŞ o miÂłoÂści.
¯ycie chcesz chroniÌ ? A co to jest ¿ycie ? Ta forma ludzka , tamta, a mo¿e ca³ego narodu ? ¯ycie siê samo zatroszczy o siebie. "Popatrzcie na ptaki niebieskie ... nie orz¹, nie siej¹, a Pan im daje" . Nie, wcale nie jakiœ tam Pan, ale samo ¿ycie im daje. To ono siê troszczy, a formy ludzkie je bezczeszcz¹ równie¿ wtedy, gdy czyni¹ z ¿ycia œwiêtoœÌ , relikwiê ,któr¹ trzeba chroniÌ. Uczyù z Twojego wroga œwiêtego, wynieœ go na piedesta³y, ka¿ go czciÌ, a wtedy go ³atwo pokonasz - wiedzia³ o tym Stalin buduj¹c pomniki Leninowi.Wiedzia³, ¿e Lenin stanie siê oderwany od ¿ycia, od codziennoœci, która jest. Olewanie prawdy, rezygnacja z jej dochodzenia jest przyzwoleniem na wszelk¹ zbrodniê.
Prawda obroni siĂŞ sama.
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #810 : Listopad 09, 2012, 22:43:55 » |
|
Nie jesteÂśmy tu za karĂŞ, Astre, albo na Âłasce czy nieÂłasce kosmicznych manipulatorĂłw. OdciĂŞcie jest iluzjÂą.
OczywiÂście, Âże tak.... Jest pewnym eksperymentem, pewnym modelem.... jak i wszystko ... NazwaÂł bym to - ''dobrobytem'' wielopoziomowego MATRIXA.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 22:47:01 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #811 : Listopad 09, 2012, 22:59:15 » |
|
To ono siê troszczy, a formy ludzkie je bezczeszcz¹ równie¿ wtedy, gdy czyni¹ z ¿ycia œwiêtoœÌ , relikwiê ,któr¹ trzeba chroniÌ. Astre coœ ju¿ dziœ pisa³ jak to ¿ycie troszczy siê o ¿ycie, gdzie zwyk³y tasiemiec, wirus grypy eliminuje jego najwy¿sz¹ formê, czyli cz³owieka. Jeœli dodamy do tego troskê cz³owieka o to ¿ycie, to.... ?
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #812 : Listopad 10, 2012, 11:09:48 » |
|
Sorry za dygresje, ale widze, ze ktos wg wlasnego widzimisie zamknal watek PREZENTY... (w ktorym zadalam sobie wiele trudu, aby opisac zwyczaje znane mi z zycia i opowiadan). A tam arteq pisal: WytÂłumaczcie forumowiczce K., Âże nie pisze do niej, ani teÂż nie mam ciÂśnieĂą aby z niÂą rozmawiaĂŚ - bo mi juÂż opadÂły rĂŞce - to raz. Forumowiczka K. - sama napisaÂła, Âże nie ma na myÂśli Âżadnych konkretnych osĂłb, tylko opisaÂła sytuacjĂŞ... hmmm... ja na tej samej zasadzie teÂż nie uÂżywaÂłem konkretnych imion/nickĂłw. Ja tez jestem forumowiczka K. - przyjmuje do wiadomosci. Weszlam tu, bo nie wiem, gdzie mam to wpisac. To tylko tyle.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #813 : Listopad 10, 2012, 11:23:47 » |
|
To ono siê troszczy, a formy ludzkie je bezczeszcz¹ równie¿ wtedy, gdy czyni¹ z ¿ycia œwiêtoœÌ , relikwiê ,któr¹ trzeba chroniÌ. Astre coœ ju¿ dziœ pisa³ jak to ¿ycie troszczy siê o ¿ycie, gdzie zwyk³y tasiemiec, wirus grypy eliminuje jego najwy¿sz¹ formê, czyli cz³owieka. Jeœli dodamy do tego troskê cz³owieka o to ¿ycie, to.... ? Jeœli patrzymy na rzeczywistoœÌ oczyma z pozycji najwy¿szej, uprzywilejowanej formy to wirus bêdzie wrogiem tak jak i wszystko inne - bo z za³o¿enia ni¿sze, podleg³e. Ludzie wymyœlaj¹ lekarstwa, a wirusy , niczym inteligentni wrogowie, mutuj¹ uodparniaj¹c siê na leki. Cz³owiek przykleja do tego ³atkê - to jest wojna. I wymyœla coœ nowego. Traktujesz ¿ycie jak wroga to ono tak w³aœnie siê zachowuje. Uwa¿asz siê za wyj¹tek, a wiêc to zostanie zweryfikowane. Cz³owiek jak i wirus to w gruncie rzeczy jedna ŒwiadomoœÌ. W Naturze wszystko d¹¿y do harmonii i równowagi. Jeœli pojawi³ siê œmiertelny wirus to po to, aby zredukowaÌ formy które zagra¿aj¹ owej harmonii. Patologia dopiero pojawia siê wtedy, kiedy cz³owiek produkuje szczepionki które zabijaj¹ ludzi zamiast ich chroniÌ przed chorobami, których ju¿ dawno nikt nie widzia³. I jeszcze do tego wmawia siê ,¿e nikt ich nie widzia³, bo dobra szczepionka czyni chorobê niewidzialn¹. Nic tak nie dzia³a³o skutecznie na ludzkoœÌ jak niewidzialny straszak lub okrutny , zazdrosny i mœciwy Bóg wszechmog¹cy na którego nie ma rady i który wszêdzie jest i wszystko widzi, ale .... nikt nie widzi jego. Poznajecie tego boga ? To jest w³aœnie JA . Bycie cz³owiekiem w ¿aden sposób nie stawia nikogo w bardziej uprzywilejowanej pozycji.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #814 : Listopad 10, 2012, 11:31:44 » |
|
.. "ÂŻycie jako Âśmiertelna choroba przenoszona drogÂą pÂłciowÂą",- na tym polega paradoks, Âże najwyÂższa forma jest najlepiej wyspecjalizowana do zwalczania samej siebie 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #815 : Listopad 10, 2012, 11:40:09 » |
|
.. "ÂŻycie jako Âśmiertelna choroba przenoszona drogÂą pÂłciowÂą",- na tym polega paradoks, Âże najwyÂższa forma jest najlepiej wyspecjalizowana do zwalczania samej siebie 
Mo¿na w ten sposób te¿ na to patrzeÌ, ale jeœli rozpoznasz iluzorycznoœÌ "samego siebie" to zostanie ju¿ tylko ¿ycie - nie jako œmiertelna choroba, tylko Kreacja. I wtedy dopiero ujawni¹ siê zadziwiaj¹ce mo¿liwoœci owej najwy¿ej zorganizowanej formy. Wobec braku wroga do zwalczania owe umiejêtnoœci samozniszczenia zamieni¹ siê w naturalny sposób w Kreacjê, one siê bêd¹ wyra¿aÌ jako Kreacja. Nie dlatego, ¿e jakieœ JA tworzy, ale dlatego, ¿e ¯ycie jest tworzeniem w swojej istocie, nieustann¹ ,inteligentn¹ akreacj¹. Niech siê dzieje zatem  Ono samo znajdzie drogê. Obserwuj.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #816 : Listopad 10, 2012, 12:28:36 » |
|
Niech siĂŞ dzieje zatem Ono samo znajdzie drogĂŞ. Obserwuj. Ciekawa jestem, co bĂŞdzie dziaÂło siĂŞ z eastem, gdy jakiÂś tasiemiec zalĂŞgnie siĂŞ w jego wnĂŞtrzu i zacznie sobie kreowaĂŚ. Czy east spokojnie i filozoficznie nadal bĂŞdzie przyglÂądaÂł siĂŞ niezmierzonej twĂłrczoÂści przejawiajÂącego siĂŞ Âżycia, czy z bojowym okrzykiem wyciÂągnie armatĂŞ, by zabiĂŚ obrzydliwego, kilkumetrowego wroga? A moÂże go tylko potraktuje jakimÂś Âłagodnym specyfikiem, by jednak oszczĂŞdziĂŚ cenne Âżycie tasiemca i by on sam spokojnie opuÂściÂł eastowe labirynty? East, tylko szczerze, proszĂŞ… 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #817 : Listopad 10, 2012, 14:34:25 » |
|
Sorry za dygresje, ale widze, ze ktos wg wlasnego widzimisie zamknal watek PREZENTY... (w ktorym zadalam sobie wiele trudu, aby opisac zwyczaje znane mi z zycia i opowiadan). A tam arteq pisal: Wyt³umaczcie forumowiczce K., ¿e nie pisze do niej, ani te¿ nie mam ciœnieù aby z ni¹ rozmawiaÌ - bo mi ju¿ opad³y rêce - to raz. Forumowiczka K. - sama napisa³a, ¿e nie ma na myœli ¿adnych konkretnych osób, tylko opisa³a sytuacjê... hmmm... ja na tej samej zasadzie te¿ nie u¿ywa³em konkretnych imion/nicków. Ja tez jestem forumowiczka K. - przyjmuje do wiadomosci. Weszlam tu, bo nie wiem, gdzie mam to wpisac. To tylko tyle. Szkoda i¿ tak szybko nie zamyka siê w¹tków w których ja jestem szkalowana na podstawie pomówieù, jakoœ w tej kwestii administracji sumienie i prawoœÌ nie przemawia. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #818 : Listopad 10, 2012, 15:43:51 » |
|
Teoretycznie to trzeba by³oby zamkn¹Ì wszystkie w¹tki, w których piszesz, wytrzymaj jeszcze trochê.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #819 : Listopad 10, 2012, 16:03:39 » |
|
Teoretycznie to trzeba by³oby zamkn¹Ì wszystkie w¹tki, w których piszesz, wytrzymaj jeszcze trochê.
Najlepiej zamkn¹Ì ca³e forum.  Zreszt¹, ktoœ ju¿ to systematycznie i pedantycznie czyni. Widocznie masa krytyczna zosta³a osi¹gniêta. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #820 : Listopad 10, 2012, 16:16:05 » |
|
I tu twoja uwaga ptaku jest godna g³êbokiego przemyœlenia. Forum powinno byÌ forum, a nie nieustaj¹cym polem kolejnych bitew, nie maj¹cych nawet zwi¹zku z ¿adnym z poruszanych tematów. Gdzieœ pisa³aœ o kochaniu, jak widaÌ nie ma odpowiedniej dojrza³oœci jeszcze, nie chce samo przyjœÌ, jak w/g easta powinno, a odwo³ywanie siê do czegokolwiek ju¿ nie dzia³a, i choÌ doraŸnie ktoœ próbuje wcisn¹Ì hamulec to zaczyna siê od nowa gdzie indziej. O pewnych wzorcach, idea³ach, mistrzach nie ma co nawey wspominaÌ - nie dzia³a i ju¿.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #821 : Listopad 10, 2012, 16:16:42 » |
|
Najlepiej zamkn¹Ì ca³e forum.  Zreszt¹, ktoœ ju¿ to systematycznie i pedantycznie czyni. Widocznie masa krytyczna zosta³a osi¹gniêta.  b.zabawny jest ten ptak co sw¹ mow¹ mówi tak,- koùczy siê stare, bêdzie nowe,- czy¿ to nie przedziwny zbieg okolicznoœci, a w³aœciwie nie,- wszystkie ma³e cykle zamykaj¹ siê z tym wielkim w tym samym czasie. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 16:17:29 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #822 : Listopad 10, 2012, 16:36:58 » |
|
Niech siĂŞ dzieje zatem Ono samo znajdzie drogĂŞ. Obserwuj. Ciekawa jestem, co bĂŞdzie dziaÂło siĂŞ z eastem, gdy jakiÂś tasiemiec zalĂŞgnie siĂŞ w jego wnĂŞtrzu i zacznie sobie kreowaĂŚ. CiaÂło easta ulegnie tasiemcowi bÂądÂź nie ulegnie .. w tym zakresie bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło podÂług praw Natury. Czy east spokojnie i filozoficznie nadal bĂŞdzie przyglÂądaÂł siĂŞ niezmierzonej twĂłrczoÂści przejawiajÂącego siĂŞ Âżycia, czy z bojowym okrzykiem wyciÂągnie armatĂŞ, by zabiĂŚ obrzydliwego, kilkumetrowego wroga?
Wywabi anakondĂŞ na zewnÂątrz i tam jÂą pokona hahahahaha  No niekoniecznie, ale wiadomo, Âże nie zaÂłamie siĂŞ bo Ăłw potwĂłr nie zdarzyÂł siĂŞ eastowi. Po prostu siĂŞ zdarzyÂł. Zapewne jakieÂś tego przyczyny by byÂły, zarĂłwno te bezpoÂśrednie, jak i te nie od razu do koĂąca widoczne . Dysharmonia musi wrĂłciĂŚ do harmonii , taka jest naturalna kolej rzeczy, a zatem jest to droga postĂŞpowania - w wyniku zaistniaÂłej akcji pojawia siĂŞ reakcja. Robienie nic. Nie ma tu wci¹¿ tego, ktĂłry postĂŞpuje ,ale jest dziaÂłanie . Tasiemiec ma prawo robiĂŚ swoje, po to w koĂącu Âżyje i taka a nie inna rola jego, ale rĂłwnieÂż forma pt east ma prawo wrĂłciĂŚ do harmonii. UznajÂąc prawo tasiemca do Âżycia uznaje siĂŞ teÂż jego prawo do Âśmierci. East, tylko szczerze, proszĂŞ…  Szczerze ... wygra silniejszy lub lepiej przystosowany ,ale w kaÂżdym razie wygra ÂŚwiadomoœÌ 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #823 : Listopad 10, 2012, 19:44:37 » |
|
cyt KiaraSzkoda i¿ tak szybko nie zamyka siê w¹tków w których ja jestem szkalowana na podstawie pomówieù, jakoœ w tej kwestii administracji sumienie i prawoœÌ nie przemawia. Kiara administracja (po moich wniklywych obserwcjach) jest od karania, a nie od nagradzania. Ciekawe KTO JEST TYM AGENTEM??? hmmm....  P.S. Zalozylas watek, czyli wg myslenia MASZYNY moglabys osiagnac szybko 3 PUNKTY +, ot odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #824 : Listopad 10, 2012, 20:06:08 » |
|
Moja wartoœÌ to nie cyferki obok awatara, moja wartoœÌ to prawoœÌ mojego serca to etyka któr¹ stosujê na co dzieù i dobro którym staram siê wype³niaÌ wszystko co robiê. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|