Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 22, 2025, 07:00:18

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 19 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziennikarka pozywa ONZ i WHO o bioterroryzm i zamiar ludobĂłjstwa - A/H1N1  (Przeczytany 250945 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #125 : Listopad 05, 2009, 21:47:38 »

http://www.bioter.pl/prasa/fluor.htm

WWW.NATURALHEALINGTODAY.COM

[  NATURAL HEALING TODAY ]

ROK 6 / PIERWSZE DARMOWE WYDANIE / WIOSNA 2002

Wielkie kÂłamstwo - WpÂływ propagandy fluorku na nasze Âżycie
 < czêœÌ 1 >

W niemieckim magazynie Stern ukazaÂł siĂŞ w 1978 r. ilustrowany zdjĂŞciami reportaÂż z tureckiej wioski Kizilcaoern.
   “Dzieci, mÂłode dziewczĂŞta, a nawet jedyny w tej wiosce koĂą, wszyscy majÂą brÂązowe zĂŞby – pisaÂł Stern. – Trzydziestoletni mĂŞÂżczyÂźni z przygarbionymi plecami snujÂą siĂŞ z trudem po ulicy, pomagajÂąc sobie laskami. Kobiety w czwartym miesiÂącu ci¹¿y rodzÂą martwe dzieci. Czterdziestolatki wyglÂądajÂą jak starcy...
   ZarĂłwno mĂŞÂżczyÂźni jak i kobiety cierpiÂą tutaj na przedwczesne starzenie siĂŞ. W okresie miĂŞdzy trzydziestym i czterdziestym rokiem Âżycia na ich twarzach pojawiajÂą siĂŞ zmarszczki, miĂŞÂśnie stajÂą siĂŞ znacznie sÂłabsze i zaczynajÂą siĂŞ trudnoÂści z chodzeniem”.
   Tutejszy dentysta jako pierwszy zacz¹³ podejrzewaĂŚ zatrucie. PowiadomiÂł o tym KlinikĂŞ UniwersyteckÂą w Eskisehir, a wszczĂŞte przez niÂą badania wykazaÂły, Âże wszyscy mieszkaĂący wioski cierpiÂą na choroby koÂści: zgrubienie kostek, sztywnoœÌ stawĂłw, nadmiernÂą produkcjĂŞ tkanki kostnej. Stern kontynuuje:
   “Dr Yusuf C. Ozkan oraz jego wspó³pracownicy z Katedry Medycyny Uniwersytetu Eskisehir podejrzewajÂą, Âże wszystkie te cierpienia powoduje wysoka zawartoœÌ fluorku w tutejszej wodzie...W sÂąsiednich wioskach, gdzie woda pitna pochodzi z innego ÂźrĂłdÂła, ogĂłlny stan zdrowia jest normalny. Lekarze twierdzÂą, Âże zawartoœÌ fluorku w wodzie wynosi 5.4 ppm”. (ppm = parts per million oznacza, Âże na milion jednostek wody przypada jednostka fluorku, co rĂłwna siĂŞ 1 miligram/litr)

itd, itp....

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #126 : Listopad 05, 2009, 21:50:24 »

WidziaÂłem kiedyÂś wywiad z tÂą paniÂą. Robi wraÂżenie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siĂŞ do czyszczenia co najwyÂżej ruskiej latryny.
JakoÂś za bardzo nie jest powaÂżana w krĂŞgach naukowych - i to oczywiÂście nie bez przyczyny.

Nie bĂŞdĂŞ komentowaÂł  wypowiedzi czÂłowieka, ktĂłry twierdzi, Âże tak zasÂłuÂżony dla nauki polskiej  prof. M. D. Majewska nadaje siĂŞ co najwyÂżej do czyszczenia ruskiej latryny. 
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 21:51:09 wysłane przez Silver » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #127 : Listopad 05, 2009, 21:56:45 »

A te wypociny z Goœcia Niedzielnego jak i t¹ ca³¹ gazetê wrzuÌ do ruskiej latryny, bo do tego celu siê najlepiej nadaje.

I tak dochodzimy do wyÂższoÂści ruskiej latryny nad polskÂą. Zapewne wypociny z „GoÂścia Niedzielnego” wÂłaÂśnie tam znajdÂą bardziej swojskie Âśrodowisko, tylko, Âże to juÂż czymÂś trÂąci …
Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieĂąstwie do niektĂłrych …
No i niezwykle waÂżnÂą sprawÂą jest odpowiednia segregacja odpadĂłw niedzielnych.  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam CiĂŞ braciszku serdecznie  UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #128 : Listopad 05, 2009, 21:59:27 »

WidziaÂłem kiedyÂś wywiad z tÂą paniÂą. Robi wraÂżenie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siĂŞ do czyszczenia co najwyÂżej ruskiej latryny.
JakoÂś za bardzo nie jest powaÂżana w krĂŞgach naukowych - i to oczywiÂście nie bez przyczyny.

Nie bĂŞdĂŞ komentowaÂł  wypowiedzi czÂłowieka, ktĂłry twierdzi, Âże tak zasÂłuÂżony dla nauki polskiej  prof. M. D. Majewska nadaje siĂŞ co najwyÂżej do czyszczenia ruskiej latryny. 

nie tylko ruskiej ;P
Silver
Gość
« Odpowiedz #129 : Listopad 06, 2009, 08:33:26 »

I tak dochodzimy do wyÂższoÂści ruskiej latryny nad polskÂą. Zapewne wypociny z „GoÂścia Niedzielnego” wÂłaÂśnie tam znajdÂą bardziej swojskie Âśrodowisko, tylko, Âże to juÂż czymÂś trÂąci …
Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieĂąstwie do niektĂłrych …
No i niezwykle waÂżnÂą sprawÂą jest odpowiednia segregacja odpadĂłw niedzielnych.  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam CiĂŞ braciszku serdecznie  UÂśmiech

Tu mi nie chodzi dokÂładnie o ruskÂą latrynĂŞ, moÂże byĂŚ nawet syberyjska.
Ale nie od dziÂś boli mnie gÂłowa od cynicznej dezinformacji, ktĂłra  Ci  "intelektualiÂści"  bez duszy wypisujÂą.
Opium dla ludu.
WiĂŞc co drugÂą ''polskÂą'' gazetĂŞ wraz z ''GoÂściem Niedzielnym'' wrzucam do rusko - syberyjskiej latryny.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #130 : Listopad 06, 2009, 08:42:33 »

Znam osobĂŞ, ktĂłra szczepi siĂŞ rok w rok i zawsze po upÂływie dziesiĂŞciu dni ma grypĂŞ, dalej wierzy w szczepionki i w to co usÂłyszy w dzienniku Z politowaniem

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
CzeœÌ Thotal Uœmiech
TakÂą osobÂą jest mĂłj m¹¿ DuÂży uÂśmiech ktĂłry w ubiegÂłym roku wkoĂącu zrozumiaÂł Âże to szkodzi i nie zaszczepiÂł siĂŞ DuÂży uÂśmiech  od tamtej pory nie chorowaÂł,po za lekkim przeziĂŞbieniem.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:26:03 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Leszek
Gość
« Odpowiedz #131 : Listopad 06, 2009, 08:59:51 »

Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka ObamĂŞ stanu zagroÂżenia paĂąstwa.

<a href="http://www.youtube.com/v/lKQU0pffJBY&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lKQU0pffJBY&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=lKQU0pffJBY

Jane Burgermeister w TV Superstacja
<a href="http://www.youtube.com/v/aBSVzttc9sw&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/aBSVzttc9sw&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

===================================================================

Minister Ewa Kopacz o szczepionkach A/H1N1 w Sejmie (05.XI.2009)

Cz. 1/2
<a href="http://www.youtube.com/v/bxGzy6Bzw98&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bxGzy6Bzw98&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
Cz. 2/2
<a href="http://www.youtube.com/v/2yUwgS4mt_I&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2yUwgS4mt_I&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

====================================================================

PozwoliÂłem sobie wysÂłaĂŚ skromnego e-maila do Ministerstwa Zdrowia i kancelarii premiera RP.

----- Original Message -----
From: lec1
To: kancelaria@mz.gov.pl ; kontakt@kprm.gov.pl
Cc: kancelaria-mz@mz.gov.pl
Sent: Friday, November 06, 2009 10:20 AM
Subject: Wyrazy poparcia w sprawie grypy h1n1 + parê FAKTÓW

WysyÂłamy wyrazy poparcia.
Niestety sprawa jest jeszcze g³êbsza. I tylko dlatego, ¿e ludzie s¹ przyzwoici, nie chc¹ wierzyÌ w to, co mówi pani Burgermeister czy Horowitz.

A fakty sÂą takie:
Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka ObamĂŞ stanu zagroÂżenia paĂąstwa.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=334.msg1856#msg1856

Nie mĂłwiÂąc juÂż o protestach pielĂŞgniarek w USA:
http://news10now.com/all-regions-news-2133-content/all_news/romemohawk_valley/484873/nurses-fight-back-over-mandatory-vaccination

Jestem pewien, ¿e "poci±gaj±cy za sznurki" bêd± chcieli zdyskredytowaæ w³adze Ministerstwa. PROSZÊ SIÊ NIE PODDAWAÆ i czuæ siê upowa¿nionym do przekazania spo³eczeñstwu wszystkiego co Pañstwo wiedz± o "nieludzkich zapêdach" koncernów farmaceutycznych i powi±zanych z nimi krêgów w³adzy. Ludzie zrobi± resztê, ale wola walki o ¿ycie powinna wyj¶æ od góry - wtedy lepiej zadzia³a.
Tu juÂż nie chodzi o nasze zdrowie. TU CHODZI O NASZE ÂŻYCIE!

Pozdrawiam!
Leszek"

EDIT:

NadeszÂła krĂłtka odpowiedÂź. Dobrze wiedzieĂŚ, Âże poszÂło dalej... MrugniĂŞcie

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:22:45 wysłane przez Dariusz » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #132 : Listopad 06, 2009, 11:21:44 »

WOW! Leszek szacun!

PODPISUJÊ SIÊ POD TYM!!!

uwaÂżam tak samo...

718'
Silver
Gość
« Odpowiedz #133 : Listopad 06, 2009, 13:27:22 »

Drodzy PaĂąstwo !
Przytoczê kilka zaledwie s³ów z wypowiedzi minister zdrowia p.Ewy Kopacz.

1. O wielu lat w ciÂągu roku na sezonowÂą grypĂŞ choruje 1 miliard ludzi. Z tego 1 milion umiera.
Dlaczego, dlaczego nigdy z tego powodu nie ogÂłoszano pandemii.No dlaczego ?
To dlaczego ogÂłasza siĂŞ globalistycznÂą pandemiĂŞ na H1N1, skoro jak podaje p. minister Ci wszyscy, ktĂłrzy zachorowali odchorowali jÂą wdomu i nikt nie zszedÂł z tego Âświata.

2. Dalej jak mĂłwi minister, jak moÂżna rekomendowaĂŚ spoÂłeczeĂąstwu szczepionkĂŞ w ktĂłrej :
 - nie ma wglÂądu w badania
 - nie ma wglÂądu w jej skÂład ( czyli skÂład szczepionki jest poprostu nieznany)
 - nie ma wglÂądu jakich wÂłaÂściwie moÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ niepo¿¹danych dziaÂłaĂą ubocznych.
 Czy wystarczy powiedzieĂŚ - ludzie szczepcie siĂŞ ?...!

WiĂŞc kto chce i w jakim celu chce sprzedaĂŚ szczepionki, gdzie jak podaje minister - departament prawny doszukaÂł siĂŞ co najmniej 20 punktĂłw sprzecznych.
Kto chce sprzedaÌ szczepionki, gdzie jest spraw¹ wrêcz niepojêt¹, gdzie producent zrzuca z siebie odpowiedzialnoœÌ za to co wyprodukowa³ na kupuj¹cego !

KrĂłtko i na temat, reszta wszystko jasne...

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Listopad 06, 2009, 13:54:17 »

Silver, a skÂąd Ty masz informacjĂŞ, Âże skÂład szczepionki jest owiany tajemnicÂą? Pani minister tak powiedziaÂła, a Ty uwierzyÂłeÂś?
Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaÌ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyÌ przed ludŸmi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymyœlaÌ bajek na temat jej nieznanych sk³adników?

CaÂły Âświat ma wglÂąd do tych danych, caÂły Âświat Âśmieje siĂŞ z naszego ministerstwa, Âże aby nie siaĂŚ paniki zwiÂązanej z niedostĂŞpnoÂściÂą u nas szczepionek zasÂłania siĂŞ tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy skÂładu szczepionki".
A nawet gdyby ministerstwo miaÂło jeszcze wÂątpliwoÂści odnoÂśnie tego skÂładu, to maÂło mamy laboratoriĂłw chemicznych, Âżeby samemu sprawdziĂŚ? Fakt, Âże majÂą trochĂŞ pracy, bo dostali teraz kilka tysiĂŞcy prĂłbek z Ukrainy i pomagajÂą zdiagnozowaĂŚ, ile jest tam przypadkĂłw zachorowaĂą na ÂświĂąskÂą grypĂŞ, ale badanie tej szczepionki nie zajmie wiĂŞcej niÂż kilka godzin, a moÂże zapobiegnie rozpowszechnieniu siĂŞ epidemii u nas.

I jeszcze jedno chciaÂłam przypomnieĂŚ. Jak w 1918 roku ludzie zaczĂŞli chorowaĂŚ na grypĂŞ, to sprawĂŞ bagatelizowali, bo tak jak teraz przeleÂżeli w domu kilka dni i grypa ustĂŞpowaÂła. Pierwsza fala grypy hiszpaĂąskiej przebiegaÂła bardzo Âłagodnie, potem jednak przyszÂła fala druga, ktĂłra odznaczaÂła siĂŞ niezwykle wysokÂą ÂśmiertelnoÂściÂą, a fala trzecia grypy (w 1919r) poÂłoÂżyÂła kres zÂłudzeniom czÂłowieka, Âże jego organizm jest sobie w stanie sam z grypÂą poradziĂŚ. WĂłwczas na grypĂŞ zachorowaÂła 1/3 populacji. Ludzie migrowali, bo byÂły to lata pierwszej wojny Âświatowej, grypa dotarÂła wszĂŞdzie, w kaÂżde miejsce na globie...
Jak siê okaza³o póŸniej, ci którzy zachorowali na grypê w fali pierwszej, ³atwiej radzili sobie z gryp¹ w drugiej i trzeciej fali.
W fali pierwszej wirus nie byÂł jeszcze taki silny, wiĂŞc organizm nauczyÂł siĂŞ go rozpoznawaĂŚ i z nim walczyĂŚ. Tak samo dziaÂła szczepionka przeciw ÂświĂąskiej grypie. Zaznajamia nasz organizm z wirusem, Âłagodnym bÂądÂź caÂłkiem uÂśpionym i uczy nas z nim walczyĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:12:30 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Silver
Gość
« Odpowiedz #135 : Listopad 06, 2009, 14:14:01 »

Silver, a skÂąd Ty masz informacjĂŞ, Âże skÂład szczepionki jest owiany tajemnicÂą? Pani minister tak powiedziaÂła, a Ty uwierzyÂłeÂś?
Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaÌ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyÌ przed ludŸmi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymyœlaÌ bajek na temat jej nieznanych sk³adników?

CaÂły Âświat ma wglÂąd do tych danych, caÂły Âświat Âśmieje siĂŞ z naszego ministerstwa, Âże aby nie siaĂŚ paniki zwiÂązanej z niedostĂŞpnoÂściÂą u nas szczepionek zasÂłania siĂŞ tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy skÂładu szczepionki".

Janneth.
Nie chcĂŞ tutaj wiĂŞcej widzieĂŚ, ani czytaĂŚ Twoich jaÂśnieoÂświeconych postĂłw.
 Niniejszym zgÂłaszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczĂłw o usuniĂŞcie tego uÂżytkownika z tego forum.
Czekam do godz. 24-  tej na decyzjĂŞ.
Macie teraz okazjĂŞ wszyscy wykazaĂŚ siĂŞ swojÂą ÂświadomoÂściÂą.

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:15:06 wysłane przez Silver » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Listopad 06, 2009, 14:24:32 »

To siê teraz popisa³eœ Silver... To ja Ci pomagam, podajê strony z odpowiedziami, jakich Ci nawet pani minister udzieliÌ nie mo¿e, a Ty mi nó¿ w plecy wbijasz? I co? S¹dzisz, ¿e mnie usun¹ z forum? Naprawdê tak dalece posuwasz siê w swojej naiwnoœci? To, co robisz ma swoj¹ nazwê. To fanatyzm.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #137 : Listopad 06, 2009, 14:30:15 »

Janneth.
Nie chcĂŞ tutaj wiĂŞcej widzieĂŚ, ani czytaĂŚ Twoich jaÂśnieoÂświeconych postĂłw.
 Niniejszym zgÂłaszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczĂłw o usuniĂŞcie tego uÂżytkownika z tego forum.
Czekam do godz. 24-  tej na decyzjĂŞ.
Macie teraz okazjĂŞ wszyscy wykazaĂŚ siĂŞ swojÂą ÂświadomoÂściÂą.

Jestem za Silverem.
Zosta³a tu przekroczona "wolna wola". Narzucanie si³¹.
Pozdrawiam.
Ps.
Janeth co do fanatyzmu- iloÂści Âśladowe w szczepionce "rtĂŞci" juÂż nie sÂą fanatyzmem.
JeÂśli jesteÂś zaÂślepiona ich cudownymi szczepionkami, to siĂŞ szczep sama, ja nie skorzystam.
Bez urazy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:32:29 wysłane przez komandos040 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #138 : Listopad 06, 2009, 14:44:08 »

A w ktĂłrym miejscu cokolwiek narzucam?  Zacytujesz jakieÂś moje sÂłowa namawiajÂące CiĂŞ bÂądÂź kogokolwiek innego do przyjĂŞcia szczepionki? Ja napisaÂłam, Âże sama siĂŞ nie bĂŞdĂŞ wahaÂła, jeÂżeli epidemia stanie siĂŞ w Polsce realnym zagroÂżeniem:

Ja ze swojej strony powiem tylko tyle, Âże jeÂśli jednak uzbierajÂą jakieÂś pieniÂądze i postanowiÂą sprowadziĂŚ szczepionki, a grypa bĂŞdzie siĂŞ w Polsce rozprzestrzeniaĂŚ, to z chĂŞciÂą siĂŞ zaszczepiĂŞ! Nikogo do tego nie namawiam, w koĂącu kaÂżdy z nas jest kowalem wÂłasnego losu. Dlatego unikaÂłam pisania tutaj, dÂłuÂżej jednak nie chciaÂłam siĂŞ wstrzymywaĂŚ.

Czyli nie napisaÂłam nic, czego Wy byÂście nie pisali. Wy piszecie, Âże nie weÂźmiecie, ja piszĂŞ, Âże wezmĂŞ.

A odnoÂśnie rtĂŞci w szczepionkach, to zajrzyj na poprzedniÂą stronĂŞ tego tematu, wyraÂźnie napisaÂłam, jakie skÂładniki wystĂŞpujÂą zarĂłwno w szczepionce przeciw ÂświĂąskiej grypie, jak i w innych szczepionkach.
Problem, jaki napotkaÂł Silver, to dane statystyczne, ktĂłre w przeciwieĂąstwie do niego potrafiĂŞ wyszukaĂŚ i potrafiĂŞ podeprzeĂŚ siĂŞ wynikami chemicznymi badaĂą prowadzonych przez laboratoria na caÂłym Âświecie. MoÂże moja przewaga nad nim jest jedynie w tym, Âże znam angielski i co za tym idzie, potrafiĂŞ skorzystaĂŚ z wiĂŞkszej iloÂści informacji w sieci. WiedziaÂł, Âże rozmowa ze mnÂą na argumenty nie zda mu siĂŞ na wiele... Tak to jest kiedy naprzeciw fanatyka staje czÂłowiek podpierajÂący siĂŞ zdrowym rozsÂądkiem i danymi naukowymi. Fanatyk ucieka gdzie pieprz roÂśnie... W tym wypadku fanatyk jest zbyt leniwy, wiĂŞc uderzyÂł w drugÂą stronĂŞ: rozstrzelaĂŚ jaÂśnieoÂświeconego! Na szczĂŞÂście nie zÂłamaÂłam Âżadnego punktu regulaminu, wiĂŞc Âżadnych podstaw do tego nie ma, a nawet gdybym zÂłamaÂła, to naleÂży siĂŞ za to ostrzeÂżenie...
No chyba, Âże aÂż tak bardzo Wam zagraÂżam... Administracja rozsÂądzi, nie bĂłj Âżaby MrugniĂŞcie
Ja juÂż siĂŞ nie mogĂŞ doczekaĂŚ, mam nadziejĂŞ Âże Silver teÂż siĂŞ juÂż niecierpliwi.... Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #139 : Listopad 06, 2009, 14:51:37 »

Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ.

Nie jestem zwolennikiem obecnego rzÂądu,ale za tĂŞ decyzjĂŞ akurat majÂą u mnie plusa.
Media nakrĂŞcajÂą spiralĂŞ strachu,jak pewnie zauwaÂżyÂłaÂś jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych.
Koncerny farmaceutyczne zarobiÂą krocie dziĂŞki sztucznie wytworzonemu zagroÂżeniu,a wy dajecie siĂŞ na to nabraĂŚ....ÂżaÂłosne......

Ale po Ci ta szczepionka?
Zabezpiecz siê przed zwyk³¹,sezonow¹ gryp¹ która jest o wiele bardziej groŸniejsza i ma wy¿szy wskaŸnik œmiertelnoœci....-wystarczy.
"ÂŚwiĂąska grypa" w jakiÂś 90% przypadkach przebiega bardzo Âłagodnie,nie ma siĂŞ czego baĂŚ.
Ja nie pamiĂŞtam kiedy ostatni raz byÂłem chory (nawet na gÂłupie przeziĂŞbienie) i Âżadnej ptasiej,ÂświĂąskiej czy innej grypy siĂŞ nie bojĂŞ! Chichot

A myÂślaÂłem,Âże czarna pantera jest odwaÂżna.... Szok

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Listopad 06, 2009, 15:00:21 »

Media nakrĂŞcajÂą spiralĂŞ strachu,jak pewnie zauwaÂżyÂłaÂś jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych.
Koncerny farmaceutyczne zarobiÂą krocie dziĂŞki sztucznie wytworzonemu zagroÂżeniu,a wy dajecie siĂŞ na to nabraĂŚ....ÂżaÂłosne......

Wystarczy siê zastanowiÌ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac¹... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj¹Ì szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj¹ czy trac¹? Trac¹... A my zaczêliœmy panikowaÌ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód.

Ale po Ci ta szczepionka?
Zabezpiecz siê przed zwyk³¹,sezonow¹ gryp¹ która jest o wiele bardziej groŸniejsza i ma wy¿szy wskaŸnik œmiertelnoœci....-wystarczy.
"ÂŚwiĂąska grypa" w jakiÂś 90% przypadkach przebiega bardzo Âłagodnie,nie ma siĂŞ czego baĂŚ.

Po co mi szczepionka? Nie lubiĂŞ traciĂŚ swojego cennego czasu - to pierwszy mĂłj argument. A juÂż na pewno nie chcĂŞ go traciĂŚ na choroby. Ja teÂż nie chorowaÂłam od bardzo dawna. Ostatnie choroby pamiĂŞtam za czasĂłw studiĂłw, a od tego minĂŞÂło juÂż kilka lat. I teÂż nie biorĂŞ szczepionek, ostatnie braÂłam w liceum Chichot
Ale nie jestem panikar¹ ani te¿ osob¹ podatn¹ na manipulacje. Nie wezmê szczepionki, dopóki nie bêdzie realnego zagro¿enia epidemi¹ w Polsce. Pierwsza fala mo¿e przebiegaÌ ³agodnie, napisa³am ju¿ ¿e tak samo by³o w przypadku hiszpanki, grypy która zdziesi¹tkowa³a ludnoœÌ ca³ej planety.
Czarna Pantera te¿ siê boi... Ale nie ogl¹da wiadomoœci ani stron z teoriami spiskowymi... Dziêki temu ma czystszy umys³ i lepsz¹ mo¿liwoœÌ diagnozowania sytuacji. Wolê informacji i faktów szukaÌ na w³asn¹ rêkê ni¿ podpieraÌ siê tymi, którymi jestem na si³ê wrêcz bombardowana... A chyba przyznasz, ¿e szum jest niez³y...
A ludzie jak to ludzie... W sytuacji paniki trac¹ zdolnoœÌ logicznego myœlenia.

EDIT:
Thimerosal i inne niebezpieczne substancje zawarte we WSZYSTKICH szczepionkach maj¹ zadanie konserwuj¹ce (m.in. wirusy w nich podawane). Jak kupujesz ¿ywnoœÌ, to te¿ wybierasz zawsze tylko t¹ bez konserwantów? A wiesz, jakie normy i czego dopuszczaj¹ rygory spo¿ywcze? Wiesz, ¿e w konserwach s¹ szczury, robale i trochê miêsa zakonserwowane substancjami wywo³uj¹cymi te same schorzenia co te zawarte w szczepionkach? A jak bierzesz leki, to czytasz ich sk³ad? Zdajesz sobie sprawê z tego, ¿e te¿ maj¹ te same sk³adniki? Nie! Nagle ludzie potracili rozum... Ktoœ im da³ namiastkê informacji, ¿e gdzieœ w czymœ jest rtêÌ i jest wielkie halo! Pospolite ruszenie! Najlepiej nic nie jeœÌ ani nie braÌ leków, bo zawieraj¹ to samo, tyle ¿e dopóki ktoœ Wam tego nie powie, to jesteœcie na to œlepi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:06:13 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #141 : Listopad 06, 2009, 15:07:12 »

ja jestem za usuniĂŞciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaĂŚ i to mocno, przykÂłady powyÂżej nie mĂłwiÂąc o idiotycznym wrĂŞcz pojechaniu mnie gdy staraÂłem siĂŞ coÂś CIEKAWEGO wyjaÂśniĂŚ (serpent grail)

ogĂłlnie mod z takim nastawieniem to ZÂŁY MOD...

janneth MÓWIMY NIE!

A PANI¡ MINISTER ZDROWIA EWÊ KOPACZ POPIERAM CA£KOWICIE!

a ty janneth, moÂże swĂłj "cenny" gÂłos oddasz na "PISS" ?!

na tym forum nie ma miejsca dla tak zamkniĂŞtych ludzi, to forum ma otwieraĂŚ oczy a nie zamykaĂŚ...

718'
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #142 : Listopad 06, 2009, 15:15:41 »

ja jestem za usuniĂŞciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaĂŚ i to mocno, przykÂłady powyÂżej nie mĂłwiÂąc o idiotycznym wrĂŞcz pojechaniu mnie gdy staraÂłem siĂŞ coÂś CIEKAWEGO wyjaÂśniĂŚ (serpent grail)

To "coÂś ciekawego" to symbol od lat obecny w aptekach bĂŞdÂący ich logo, ktĂłry Ty przyrĂłwnaÂłeÂś do serpent grail!
Jedyne, co ma z nim wspĂłlnego to pochodzenie mitologiczne... A takich symboli jest peÂłno. WeÂźmy na przykÂład krzyÂż.
Jest symbolem koœcio³a, pogotowia i milionów innych firm b¹dŸ organizacji! Czy to oznacza, ¿e one wszystkie s¹ ze sob¹ po³¹czone? Czy koœció³ po³¹czony jest ze s³u¿b¹ zdrowia? Chichot
ProszĂŞ CiĂŞ... Nie oÂśmieszaj siĂŞ juÂż do reszty.

a ty janneth, moÂże swĂłj "cenny" gÂłos oddasz na "PISS" ?!

Nie TwĂłj interes, na co oddam swĂłj cenny gÂłos. To jest sprawa miĂŞdzy mnÂą a kartÂą do gÂłosowania. W Polsce wybory sÂą tajne! A jak juÂż mam Ci coÂś interesujÂącego powiedzieĂŚ, to dodam, Âże jeÂżeli nie masz kandydata, ktĂłrego naprawdĂŞ popierasz, to nie ma sensu, ÂżebyÂś szedÂł na wybory. KaÂżdy wyborca daje dodatkowe pieniÂądze, im wiĂŞksza jest frekwencja tym wiĂŞcej pieniĂŞdzy pĂłjdzie do budÂżetu wygranej strony (czyli niekoniecznie tej, ktĂłrÂą wybierasz).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #143 : Listopad 06, 2009, 15:26:36 »

ty SIÊ NIE O¦MIESZAJ! ju¿ NIC wiêcej o tym nie napiszê na tym forum...

niech ci inni "podziĂŞkujÂą" wiĂŞc

i to chyba na tyle...

NA POHYBEL GRYPIE I KONCERNOM "Farmaceutycznym"!!!

718'
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #144 : Listopad 06, 2009, 15:30:16 »

Jak chcesz, ja Ci pisaĂŚ nie zabraniam. Wczoraj TwĂłj post wyjÂątkowo poprawiÂł mi nastrĂłj i jak siĂŞ okazaÂło, nie ja jedyna z uÂśmiechem czytaÂłam TwĂłj komentarz w sprawie pucharu Hygiei Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #145 : Listopad 06, 2009, 15:32:59 »

Wystarczy siê zastanowiÌ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac¹... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj¹Ì szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj¹ czy trac¹? Trac¹... A my zaczêliœmy panikowaÌ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód.

Je¿eli 50% osób które mia³y mo¿liwoœÌ zaszczepiÌ siê na now¹ grypê a zrezygnowa³y z przyjêcia szczepionki doskonale œwiadczy o tym,¿e ludzie s¹ rozs¹dni i nie maj¹ zamiaru ryzykowaÌ zdrowia i przyjmowaÌ szczepionkê które nie jest po wszystkich testach,i nie wiadomo jakie ma skutki uboczne.
Po drugie ryzyko zachorowania jest nie wielkie a choroba w zdecydowanej wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw przebiega bardzo Âłagodnie.
DziwiĂŞ,siĂŞ tym ktĂłrzy siĂŞ zaszczepili-ich zdrowie,i ich Âżycie.

Druga rzecz.
Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac¹-nie wiem jak to rozumujesz ale jesteœ w du¿ym b³êdzie...
RZÂĄD skÂłada zamĂłwienie na szczepionkĂŞ, PÂŁACI za niÂą,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest juÂż ich wewnĂŞtrzna sprawa.
Koncern dostaÂł kasĂŞ za sprzedaÂż 100% szczepionek,

Na Ukrainie moÂże i jest panika ale tylko w niektĂłrych obwodach.
W ÂśrodĂŞ oglÂądaÂłem mecz w ramach ligi mistrzĂłw0
Dynamo KIJÓW-Inter MEDIOLAN,
na mecz ktĂłry odbyÂł siĂŞ w Kijowie przyszedÂł komplet 20 tysiĂŞcy widzĂłw,( w tym kilkadziesiÂąt przyjezdnych z WÂłoch-kibicĂłw Interu)
I jakoœ ludzie nie bali siê przyjœÌ na stadion,ma³o tego,Niewiele osób by³o w maskach (nawet w³ochów),mo¿e jakieœ 20% wszystkich osób mia³o te maski,
A to mĂłwi duÂżo o caÂłym  "zagroÂżeniu"
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:35:34 wysłane przez kamil771 » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #146 : Listopad 06, 2009, 15:35:38 »

chodzi mi o TWOJE podejÂście, nie tylko do mnie ale ogĂłlnie - zobacz co piszÂą ludzie w tym wÂątku powyÂżej - jesteÂś MODERATOREM! a to zobowiÂązuje do bycia PONAD zaczepkami itp...

dlatego modem nie mogê byÌ, jak ju¿ to jestem adminem - aktualnie pracujê nad www.swietygraal.pl - wykupi³em witrynê, zacz¹³em bloga ale to nie to, powstanie za pewne DU¯Y SERWIS (Darku mam nadziejê, ¿e nie dasz mi bana jako tomek za podanie adresu swojej stronki...)

718'

===========================================

Jak chcesz, ja Ci pisaĂŚ nie zabraniam. Wczoraj TwĂłj post wyjÂątkowo poprawiÂł mi nastrĂłj i jak siĂŞ okazaÂło, nie ja jedyna z uÂśmiechem czytaÂłam TwĂłj komentarz w sprawie pucharu Hygiei Chichot

co autorka miaÂła na myÂśli CoÂś

718'

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:29:20 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #147 : Listopad 06, 2009, 15:39:46 »

Z ostatniej chwili

JeÂśli na caÂłym Âświecie ponad miliard ludzi choruje na grypĂŞ sezonowÂą, a okoÂło milion umiera, to czy ktoÂś z tego powodu ogÂłaszaÂł pandemiĂŞ?  ChoĂŚ te wirusy sÂą bardziej zjadliwie, powodujÂą ciĂŞÂżkie powikÂłania. Dlaczego akurat przy tym wirusie jest taka histeria? Dlaczego ci, ktĂłrzy dziÂś mnie namawiajÂą do zakupu tej szczepionki, zlekcewaÂżyli wirusa grypy w latach ubiegÂłych? - pytaÂła minister zdrowia.
Teresa Piotrowska z PO mĂłwiÂła, Âże statystyki wskazujÂą, Âże sezonowa grypa jest bardziej powszechna niÂż ÂświĂąska. - SkÂąd wiĂŞc decyzja o pandemii? - pytaÂła Piotrowska. - Francuscy epidemiolodzy apelujÂą, ze szczepionki mogÂą zabiĂŚ nawet 60 tys. FrancuzĂłw, bo zawierajÂą rtĂŞĂŚ. RĂłwnieÂż polscy naukowcy stwierdzajÂą, Âże szczepionka ma niebezpieczne substancje - tÂłumaczyÂła posÂłanka.

Ca³oœÌ:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,5-osob-zmarlo-po-podaniu-szczepionki-na-nowa-grype-w-UE,wid,11661855,wiadomosc.html?ticaid=190d1&_ticrsn=3

No i co siĂŞ okazaÂło?
ProszĂŞ:

SkÂąd te informacje?

Jak dowiedzieliÂśmy siĂŞ w ministerstwie zdrowia, nie ma Âżadnego oficjalnego raportu w sprawie Âśmierci na skutek szczepionki. Rzecznik ministerstwa przyznaÂł, Âże informacje resort czerpaÂł z doniesieĂą prasowych. Z jakich - nie sprecyzowaÂł. PoszukaliÂśmy. O przypadkach zgonĂłw po szczepionce pisaÂły szwedzkie oraz wĂŞgierskie portale i blogi.

Szwedzki tabloid "Aftonbladet" informuje nie o czterech, lecz o piĂŞciu zgonach. Teksty na ten temat ukazaÂły siĂŞ na stronie internetowej gazety 23 i 27 paÂździernika. "Aftonbladet" podkreÂśla jednak wyraÂźnie: zwiÂązek miĂŞdzy ÂśmierciÂą piĂŞciu pacjentĂłw, a podaniem szczepionki nie jest wyjaÂśniony.

W tekœcie gazeta cytuje Jana Liliemarka z Läkemedelsverket, szwedzkiego Instytutu Leków. Jak zapewni³, zwi¹zek miêdzy zgonami a szczepionkami jest badany. Wyników badaù dot¹d nie opublikowano.

Wszyscy byli bardzo chorzy

"Aftonbladet" opisuje wiek i stan zdrowia piĂŞciu pacjentĂłw, ktĂłrzy zmarli po szczepionce. ByÂły to osoby w wieku: 54, 65, 74, 80, 89 lat. Wszyscy cierpieli dodatkowo na powaÂżne schorzenia: choroba serca, choroba naczyniowa, cukrzyca, ciĂŞÂżka choroba miĂŞÂśni. U jednej osoby stwierdzono ciĂŞÂżkÂą reakcjĂŞ alergicznÂą. Czy byÂła ona wywoÂłana podanÂą szczepionkÂą? Tego nie wiadomo. Jak podaje gazeta, zgony nie nastÂąpiÂły tuÂż po podaniu szczepionki. ByÂło to od 12 godzin do 4 dĂłb po zaszczepieniu.

Po co byÂło siaĂŚ panikĂŞ?

I druga kwestia - ta pani Kopacz, która Waszym zdaniem tak walczy o dobro pacjenta ma zamiar znieœÌ ograniczenie do 5 ³ó¿ek w jedenj sali szpitalnej... ciekawe prawda?
PrzecieÂż to pozwoli na przepeÂłnienie szpitali a co za tym idzie obniÂżenie standardĂłw zdrowotnych i higienicznych.

A dla wielbicieli teorii spiskowych ciekawostka-zagadka:
JeÂśli pani Kopacz jest przeciwko szczepionkom a jednoczeÂśnie przygotowuje szpitale do przetrzymania (bo o wyleczeniu w przepeÂłnionych szpitalach mowy byĂŚ nie moÂże) wiĂŞkszej iloÂści osĂłb to co to oznacza? ;P

KapÂłan - nie kompromituj siĂŞ wiĂŞcej, nie wiem czy masz jakiekolwiek wyksztaÂłcenie ale jeÂśli w tvn prĂłbujesz sobie wyszukaĂŚ poszukiwaczy Graala to proponujĂŞ odwiedziĂŚ najbliÂższego psychiatrĂŞ...
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #148 : Listopad 06, 2009, 15:42:35 »

kolejny siĂŞ uczepiÂł, ah tak pamiĂŞtam, my siĂŞ nie lubimy  Z politowaniem

nie poszukiwaczy GRAALA, TYLKO SYMBOLIKA kielich + w¹¿ jest bardzo ciekawa - ale... mniejsza z tym  DuÂży uÂśmiech

janneth, przepraszam CiĂŞ, Âże siĂŞ uniosÂłem, jesteÂś kobietÂą i nie powinienem...

718'
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #149 : Listopad 06, 2009, 15:43:54 »

Druga rzecz.
Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac¹-nie wiem jak to rozumujesz ale jesteœ w du¿ym b³êdzie...
RZÂĄD skÂłada zamĂłwienie na szczepionkĂŞ, PÂŁACI za niÂą,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest juÂż ich wewnĂŞtrzna sprawa.
Koncern dostaÂł kasĂŞ za sprzedaÂż 100% szczepionek,

Tylko widzisz - z jednej strony Polska nie chce sama wykupowaĂŚ szczepionek ale z drugiej strony chce aby trafiÂł do aptek...
Jak Ty to rozumiesz?
Bo ja nastĂŞpujÂąco: my (jako paĂąstwo) nie mamy pieniĂŞdzy na wykupienie szczepionek wiĂŞc niech ludzie sami sobie kupiÂą...
Z drugiej strony - jakby szczepionka trafiÂła do aptek to farmaceuci mieliby zyski wielokrotnie wiĂŞksze. WiĂŞc moÂże pani Kopacz chodzi o to, aby zwiĂŞkszyĂŚ im te zyski? W koĂącu jej zastĂŞpca sam organizuje konferencje dla firm farmaceutycznych...

Wnioski pozostawiam Wam ;P
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: