Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #125 : Listopad 05, 2009, 21:47:38 » |
|
http://www.bioter.pl/prasa/fluor.htmWWW.NATURALHEALINGTODAY.COM[ NATURAL HEALING TODAY ] ROK 6 / PIERWSZE DARMOWE WYDANIE / WIOSNA 2002 Wielkie kÂłamstwo - WpÂływ propagandy fluorku na nasze Âżycie < czêœÌ 1 > W niemieckim magazynie Stern ukazaÂł siĂŞ w 1978 r. ilustrowany zdjĂŞciami reportaÂż z tureckiej wioski Kizilcaoern. “Dzieci, mÂłode dziewczĂŞta, a nawet jedyny w tej wiosce koĂą, wszyscy majÂą brÂązowe zĂŞby – pisaÂł Stern. – Trzydziestoletni mĂŞÂżczyÂźni z przygarbionymi plecami snujÂą siĂŞ z trudem po ulicy, pomagajÂąc sobie laskami. Kobiety w czwartym miesiÂącu ci¹¿y rodzÂą martwe dzieci. Czterdziestolatki wyglÂądajÂą jak starcy... ZarĂłwno mĂŞÂżczyÂźni jak i kobiety cierpiÂą tutaj na przedwczesne starzenie siĂŞ. W okresie miĂŞdzy trzydziestym i czterdziestym rokiem Âżycia na ich twarzach pojawiajÂą siĂŞ zmarszczki, miĂŞÂśnie stajÂą siĂŞ znacznie sÂłabsze i zaczynajÂą siĂŞ trudnoÂści z chodzeniem”. Tutejszy dentysta jako pierwszy zacz¹³ podejrzewaĂŚ zatrucie. PowiadomiÂł o tym KlinikĂŞ UniwersyteckÂą w Eskisehir, a wszczĂŞte przez niÂą badania wykazaÂły, Âże wszyscy mieszkaĂący wioski cierpiÂą na choroby koÂści: zgrubienie kostek, sztywnoœÌ stawĂłw, nadmiernÂą produkcjĂŞ tkanki kostnej. Stern kontynuuje: “Dr Yusuf C. Ozkan oraz jego wspó³pracownicy z Katedry Medycyny Uniwersytetu Eskisehir podejrzewajÂą, Âże wszystkie te cierpienia powoduje wysoka zawartoœÌ fluorku w tutejszej wodzie...W sÂąsiednich wioskach, gdzie woda pitna pochodzi z innego ÂźrĂłdÂła, ogĂłlny stan zdrowia jest normalny. Lekarze twierdzÂą, Âże zawartoœÌ fluorku w wodzie wynosi 5.4 ppm”. (ppm = parts per million oznacza, Âże na milion jednostek wody przypada jednostka fluorku, co rĂłwna siĂŞ 1 miligram/litr) itd, itp.... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #126 : Listopad 05, 2009, 21:50:24 » |
|
WidziaÂłem kiedyÂś wywiad z tÂą paniÂą. Robi wraÂżenie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siĂŞ do czyszczenia co najwyÂżej ruskiej latryny. JakoÂś za bardzo nie jest powaÂżana w krĂŞgach naukowych - i to oczywiÂście nie bez przyczyny.
Nie bĂŞdĂŞ komentowaÂł wypowiedzi czÂłowieka, ktĂłry twierdzi, Âże tak zasÂłuÂżony dla nauki polskiej prof. M. D. Majewska nadaje siĂŞ co najwyÂżej do czyszczenia ruskiej latryny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 21:51:09 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #127 : Listopad 05, 2009, 21:56:45 » |
|
A te wypociny z Goœcia Niedzielnego jak i t¹ ca³¹ gazetê wrzuÌ do ruskiej latryny, bo do tego celu siê najlepiej nadaje.
I tak dochodzimy do wyÂższoÂści ruskiej latryny nad polskÂą. Zapewne wypociny z „GoÂścia Niedzielnego” wÂłaÂśnie tam znajdÂą bardziej swojskie Âśrodowisko, tylko, Âże to juÂż czymÂś trÂąci … Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieĂąstwie do niektĂłrych … No i niezwykle waÂżnÂą sprawÂą jest odpowiednia segregacja odpadĂłw niedzielnych.  Pozdrawiam CiĂŞ braciszku serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #128 : Listopad 05, 2009, 21:59:27 » |
|
WidziaÂłem kiedyÂś wywiad z tÂą paniÂą. Robi wraÂżenie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siĂŞ do czyszczenia co najwyÂżej ruskiej latryny. JakoÂś za bardzo nie jest powaÂżana w krĂŞgach naukowych - i to oczywiÂście nie bez przyczyny.
Nie bĂŞdĂŞ komentowaÂł wypowiedzi czÂłowieka, ktĂłry twierdzi, Âże tak zasÂłuÂżony dla nauki polskiej prof. M. D. Majewska nadaje siĂŞ co najwyÂżej do czyszczenia ruskiej latryny. nie tylko ruskiej ;P
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #129 : Listopad 06, 2009, 08:33:26 » |
|
I tak dochodzimy do wyÂższoÂści ruskiej latryny nad polskÂą. Zapewne wypociny z „GoÂścia Niedzielnego” wÂłaÂśnie tam znajdÂą bardziej swojskie Âśrodowisko, tylko, Âże to juÂż czymÂś trÂąci … Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieĂąstwie do niektĂłrych … No i niezwykle waÂżnÂą sprawÂą jest odpowiednia segregacja odpadĂłw niedzielnych.  Pozdrawiam CiĂŞ braciszku serdecznie Tu mi nie chodzi dokÂładnie o ruskÂą latrynĂŞ, moÂże byĂŚ nawet syberyjska. Ale nie od dziÂś boli mnie gÂłowa od cynicznej dezinformacji, ktĂłra Ci "intelektualiÂści" bez duszy wypisujÂą. Opium dla ludu. WiĂŞc co drugÂą ''polskÂą'' gazetĂŞ wraz z ''GoÂściem Niedzielnym'' wrzucam do rusko - syberyjskiej latryny.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #130 : Listopad 06, 2009, 08:42:33 » |
|
Znam osobê, która szczepi siê rok w rok i zawsze po up³ywie dziesiêciu dni ma grypê, dalej wierzy w szczepionki i w to co us³yszy w dzienniku  Pozdrawiam - Thotal  CzeœÌ Thotal  Tak¹ osob¹ jest mój m¹¿  który w ubieg³ym roku wkoùcu zrozumia³ ¿e to szkodzi i nie zaszczepi³ siê  od tamtej pory nie chorowa³,po za lekkim przeziêbieniem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:26:03 wysłane przez Dariusz »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #131 : Listopad 06, 2009, 08:59:51 » |
|
Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka ObamĂŞ stanu zagroÂżenia paĂąstwa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:22:45 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #132 : Listopad 06, 2009, 11:21:44 » |
|
WOW! Leszek szacun!
PODPISUJĂ SIĂ POD TYM!!!
uwaÂżam tak samo...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #133 : Listopad 06, 2009, 13:27:22 » |
|
Drodzy Paùstwo ! Przytoczê kilka zaledwie s³ów z wypowiedzi minister zdrowia p.Ewy Kopacz.
1. O wielu lat w ciÂągu roku na sezonowÂą grypĂŞ choruje 1 miliard ludzi. Z tego 1 milion umiera. Dlaczego, dlaczego nigdy z tego powodu nie ogÂłoszano pandemii.No dlaczego ? To dlaczego ogÂłasza siĂŞ globalistycznÂą pandemiĂŞ na H1N1, skoro jak podaje p. minister Ci wszyscy, ktĂłrzy zachorowali odchorowali jÂą wdomu i nikt nie zszedÂł z tego Âświata.
2. Dalej jak mówi minister, jak mo¿na rekomendowaÌ spo³eczeùstwu szczepionkê w której : - nie ma wgl¹du w badania - nie ma wgl¹du w jej sk³ad ( czyli sk³ad szczepionki jest poprostu nieznany) - nie ma wgl¹du jakich w³aœciwie mo¿emy spodziewaÌ siê niepo¿¹danych dzia³aù ubocznych. Czy wystarczy powiedzieÌ - ludzie szczepcie siê ?...!
Wiêc kto chce i w jakim celu chce sprzedaÌ szczepionki, gdzie jak podaje minister - departament prawny doszuka³ siê co najmniej 20 punktów sprzecznych. Kto chce sprzedaÌ szczepionki, gdzie jest spraw¹ wrêcz niepojêt¹, gdzie producent zrzuca z siebie odpowiedzialnoœÌ za to co wyprodukowa³ na kupuj¹cego !
KrĂłtko i na temat, reszta wszystko jasne...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #134 : Listopad 06, 2009, 13:54:17 » |
|
Silver, a sk¹d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic¹? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³eœ? Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaÌ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyÌ przed ludŸmi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymyœlaÌ bajek na temat jej nieznanych sk³adników? Ca³y œwiat ma wgl¹d do tych danych, ca³y œwiat œmieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaÌ paniki zwi¹zanej z niedostêpnoœci¹ u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki". A nawet gdyby ministerstwo mia³o jeszcze w¹tpliwoœci odnoœnie tego sk³adu, to ma³o mamy laboratoriów chemicznych, ¿eby samemu sprawdziÌ? Fakt, ¿e maj¹ trochê pracy, bo dostali teraz kilka tysiêcy próbek z Ukrainy i pomagaj¹ zdiagnozowaÌ, ile jest tam przypadków zachorowaù na œwiùsk¹ grypê, ale badanie tej szczepionki nie zajmie wiêcej ni¿ kilka godzin, a mo¿e zapobiegnie rozpowszechnieniu siê epidemii u nas. I jeszcze jedno chcia³am przypomnieÌ. Jak w 1918 roku ludzie zaczêli chorowaÌ na grypê, to sprawê bagatelizowali, bo tak jak teraz przele¿eli w domu kilka dni i grypa ustêpowa³a. Pierwsza fala grypy hiszpaùskiej przebiega³a bardzo ³agodnie, potem jednak przysz³a fala druga, która odznacza³a siê niezwykle wysok¹ œmiertelnoœci¹, a fala trzecia grypy (w 1919r) po³o¿y³a kres z³udzeniom cz³owieka, ¿e jego organizm jest sobie w stanie sam z gryp¹ poradziÌ. Wówczas na grypê zachorowa³a 1/3 populacji. Ludzie migrowali, bo by³y to lata pierwszej wojny œwiatowej, grypa dotar³a wszêdzie, w ka¿de miejsce na globie... Jak siê okaza³o póŸniej, ci którzy zachorowali na grypê w fali pierwszej, ³atwiej radzili sobie z gryp¹ w drugiej i trzeciej fali. W fali pierwszej wirus nie by³ jeszcze taki silny, wiêc organizm nauczy³ siê go rozpoznawaÌ i z nim walczyÌ. Tak samo dzia³a szczepionka przeciw œwiùskiej grypie. Zaznajamia nasz organizm z wirusem, ³agodnym b¹dŸ ca³kiem uœpionym i uczy nas z nim walczyÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:12:30 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #135 : Listopad 06, 2009, 14:14:01 » |
|
Silver, a sk¹d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic¹? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³eœ? Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaÌ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyÌ przed ludŸmi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymyœlaÌ bajek na temat jej nieznanych sk³adników? Ca³y œwiat ma wgl¹d do tych danych, ca³y œwiat œmieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaÌ paniki zwi¹zanej z niedostêpnoœci¹ u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki". Janneth. Nie chcê tutaj wiêcej widzieÌ, ani czytaÌ Twoich jaœnieoœwieconych postów. Niniejszym zg³aszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczów o usuniêcie tego u¿ytkownika z tego forum. Czekam do godz. 24- tej na decyzjê. Macie teraz okazjê wszyscy wykazaÌ siê swoj¹ œwiadomoœci¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:15:06 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #136 : Listopad 06, 2009, 14:24:32 » |
|
To siê teraz popisa³eœ Silver... To ja Ci pomagam, podajê strony z odpowiedziami, jakich Ci nawet pani minister udzieliÌ nie mo¿e, a Ty mi nó¿ w plecy wbijasz? I co? S¹dzisz, ¿e mnie usun¹ z forum? Naprawdê tak dalece posuwasz siê w swojej naiwnoœci? To, co robisz ma swoj¹ nazwê. To fanatyzm.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #137 : Listopad 06, 2009, 14:30:15 » |
|
Silver, a sk¹d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic¹? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³eœ? Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaÌ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyÌ przed ludŸmi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymyœlaÌ bajek na temat jej nieznanych sk³adników? Ca³y œwiat ma wgl¹d do tych danych, ca³y œwiat œmieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaÌ paniki zwi¹zanej z niedostêpnoœci¹ u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki". Janneth. Nie chcê tutaj wiêcej widzieÌ, ani czytaÌ Twoich jaœnieoœwieconych postów. Niniejszym zg³aszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczów o usuniêcie tego u¿ytkownika z tego forum. Czekam do godz. 24- tej na decyzjê. Macie teraz okazjê wszyscy wykazaÌ siê swoj¹ œwiadomoœci¹.Jestem za Silverem. Zosta³a tu przekroczona "wolna wola". Narzucanie si³¹. Pozdrawiam. Ps. Janeth co do fanatyzmu- iloœci œladowe w szczepionce "rtêci" ju¿ nie s¹ fanatyzmem. Jeœli jesteœ zaœlepiona ich cudownymi szczepionkami, to siê szczep sama, ja nie skorzystam. Bez urazy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:32:29 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #138 : Listopad 06, 2009, 14:44:08 » |
|
A w ktĂłrym miejscu cokolwiek narzucam? Zacytujesz jakieÂś moje sÂłowa namawiajÂące CiĂŞ bÂądÂź kogokolwiek innego do przyjĂŞcia szczepionki? Ja napisaÂłam, Âże sama siĂŞ nie bĂŞdĂŞ wahaÂła, jeÂżeli epidemia stanie siĂŞ w Polsce realnym zagroÂżeniem: Ja ze swojej strony powiem tylko tyle, Âże jeÂśli jednak uzbierajÂą jakieÂś pieniÂądze i postanowiÂą sprowadziĂŚ szczepionki, a grypa bĂŞdzie siĂŞ w Polsce rozprzestrzeniaĂŚ, to z chĂŞciÂą siĂŞ zaszczepiĂŞ! Nikogo do tego nie namawiam, w koĂącu kaÂżdy z nas jest kowalem wÂłasnego losu. Dlatego unikaÂłam pisania tutaj, dÂłuÂżej jednak nie chciaÂłam siĂŞ wstrzymywaĂŚ.
Czyli nie napisaÂłam nic, czego Wy byÂście nie pisali. Wy piszecie, Âże nie weÂźmiecie, ja piszĂŞ, Âże wezmĂŞ. A odnoÂśnie rtĂŞci w szczepionkach, to zajrzyj na poprzedniÂą stronĂŞ tego tematu, wyraÂźnie napisaÂłam, jakie skÂładniki wystĂŞpujÂą zarĂłwno w szczepionce przeciw ÂświĂąskiej grypie, jak i w innych szczepionkach. Problem, jaki napotkaÂł Silver, to dane statystyczne, ktĂłre w przeciwieĂąstwie do niego potrafiĂŞ wyszukaĂŚ i potrafiĂŞ podeprzeĂŚ siĂŞ wynikami chemicznymi badaĂą prowadzonych przez laboratoria na caÂłym Âświecie. MoÂże moja przewaga nad nim jest jedynie w tym, Âże znam angielski i co za tym idzie, potrafiĂŞ skorzystaĂŚ z wiĂŞkszej iloÂści informacji w sieci. WiedziaÂł, Âże rozmowa ze mnÂą na argumenty nie zda mu siĂŞ na wiele... Tak to jest kiedy naprzeciw fanatyka staje czÂłowiek podpierajÂący siĂŞ zdrowym rozsÂądkiem i danymi naukowymi. Fanatyk ucieka gdzie pieprz roÂśnie... W tym wypadku fanatyk jest zbyt leniwy, wiĂŞc uderzyÂł w drugÂą stronĂŞ: rozstrzelaĂŚ jaÂśnieoÂświeconego! Na szczĂŞÂście nie zÂłamaÂłam Âżadnego punktu regulaminu, wiĂŞc Âżadnych podstaw do tego nie ma, a nawet gdybym zÂłamaÂła, to naleÂży siĂŞ za to ostrzeÂżenie... No chyba, Âże aÂż tak bardzo Wam zagraÂżam... Administracja rozsÂądzi, nie bĂłj Âżaby  Ja juÂż siĂŞ nie mogĂŞ doczekaĂŚ, mam nadziejĂŞ Âże Silver teÂż siĂŞ juÂż niecierpliwi.... 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #139 : Listopad 06, 2009, 14:51:37 » |
|
Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaÌ z posady, skoro nie potrafi¹ znaleŸÌ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wejœÌ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeÌ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s¹ one obarczone b¹dŸ te¿ wszystkie niepo¿¹dane skutki uboczne, jakie mog¹ wywo³aÌ. Nie jestem zwolennikiem obecnego rz¹du,ale za tê decyzjê akurat maj¹ u mnie plusa. Media nakrêcaj¹ spiralê strachu,jak pewnie zauwa¿y³aœ jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych. Koncerny farmaceutyczne zarobi¹ krocie dziêki sztucznie wytworzonemu zagro¿eniu,a wy dajecie siê na to nabraÌ....¿a³osne......
CaÂły Âświat ma wglÂąd do tych danych, caÂły Âświat Âśmieje siĂŞ z naszego ministerstwa, Âże aby nie siaĂŚ paniki zwiÂązanej z niedostĂŞpnoÂściÂą u nas szczepionek zasÂłania siĂŞ tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy skÂładu szczepionki".
Ale po Ci ta szczepionka? Zabezpiecz siê przed zwyk³¹,sezonow¹ gryp¹ która jest o wiele bardziej groŸniejsza i ma wy¿szy wskaŸnik œmiertelnoœci....-wystarczy. "Œwiùska grypa" w jakiœ 90% przypadkach przebiega bardzo ³agodnie,nie ma siê czego baÌ. Ja nie pamiêtam kiedy ostatni raz by³em chory (nawet na g³upie przeziêbienie) i ¿adnej ptasiej,œwiùskiej czy innej grypy siê nie bojê!  A myœla³em,¿e czarna pantera jest odwa¿na.... 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #140 : Listopad 06, 2009, 15:00:21 » |
|
Media nakrĂŞcajÂą spiralĂŞ strachu,jak pewnie zauwaÂżyÂłaÂś jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych. Koncerny farmaceutyczne zarobiÂą krocie dziĂŞki sztucznie wytworzonemu zagroÂżeniu,a wy dajecie siĂŞ na to nabraĂŚ....ÂżaÂłosne......
Wystarczy siê zastanowiÌ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac¹... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj¹Ì szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj¹ czy trac¹? Trac¹... A my zaczêliœmy panikowaÌ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód. Ale po Ci ta szczepionka? Zabezpiecz siê przed zwyk³¹,sezonow¹ gryp¹ która jest o wiele bardziej groŸniejsza i ma wy¿szy wskaŸnik œmiertelnoœci....-wystarczy. "Œwiùska grypa" w jakiœ 90% przypadkach przebiega bardzo ³agodnie,nie ma siê czego baÌ.
Po co mi szczepionka? Nie lubiê traciÌ swojego cennego czasu - to pierwszy mój argument. A ju¿ na pewno nie chcê go traciÌ na choroby. Ja te¿ nie chorowa³am od bardzo dawna. Ostatnie choroby pamiêtam za czasów studiów, a od tego minê³o ju¿ kilka lat. I te¿ nie biorê szczepionek, ostatnie bra³am w liceum  Ale nie jestem panikar¹ ani te¿ osob¹ podatn¹ na manipulacje. Nie wezmê szczepionki, dopóki nie bêdzie realnego zagro¿enia epidemi¹ w Polsce. Pierwsza fala mo¿e przebiegaÌ ³agodnie, napisa³am ju¿ ¿e tak samo by³o w przypadku hiszpanki, grypy która zdziesi¹tkowa³a ludnoœÌ ca³ej planety. Czarna Pantera te¿ siê boi... Ale nie ogl¹da wiadomoœci ani stron z teoriami spiskowymi... Dziêki temu ma czystszy umys³ i lepsz¹ mo¿liwoœÌ diagnozowania sytuacji. Wolê informacji i faktów szukaÌ na w³asn¹ rêkê ni¿ podpieraÌ siê tymi, którymi jestem na si³ê wrêcz bombardowana... A chyba przyznasz, ¿e szum jest niez³y... A ludzie jak to ludzie... W sytuacji paniki trac¹ zdolnoœÌ logicznego myœlenia. EDIT: Thimerosal i inne niebezpieczne substancje zawarte we WSZYSTKICH szczepionkach maj¹ zadanie konserwuj¹ce (m.in. wirusy w nich podawane). Jak kupujesz ¿ywnoœÌ, to te¿ wybierasz zawsze tylko t¹ bez konserwantów? A wiesz, jakie normy i czego dopuszczaj¹ rygory spo¿ywcze? Wiesz, ¿e w konserwach s¹ szczury, robale i trochê miêsa zakonserwowane substancjami wywo³uj¹cymi te same schorzenia co te zawarte w szczepionkach? A jak bierzesz leki, to czytasz ich sk³ad? Zdajesz sobie sprawê z tego, ¿e te¿ maj¹ te same sk³adniki? Nie! Nagle ludzie potracili rozum... Ktoœ im da³ namiastkê informacji, ¿e gdzieœ w czymœ jest rtêÌ i jest wielkie halo! Pospolite ruszenie! Najlepiej nic nie jeœÌ ani nie braÌ leków, bo zawieraj¹ to samo, tyle ¿e dopóki ktoœ Wam tego nie powie, to jesteœcie na to œlepi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:06:13 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #141 : Listopad 06, 2009, 15:07:12 » |
|
ja jestem za usuniĂŞciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaĂŚ i to mocno, przykÂłady powyÂżej nie mĂłwiÂąc o idiotycznym wrĂŞcz pojechaniu mnie gdy staraÂłem siĂŞ coÂś CIEKAWEGO wyjaÂśniĂŚ (serpent grail)
ogĂłlnie mod z takim nastawieniem to ZÂŁY MOD...
janneth MĂWIMY NIE!
A PANIÂĄ MINISTER ZDROWIA EWĂ KOPACZ POPIERAM CAÂŁKOWICIE!
a ty janneth, moÂże swĂłj "cenny" gÂłos oddasz na "PISS" ?!
na tym forum nie ma miejsca dla tak zamkniĂŞtych ludzi, to forum ma otwieraĂŚ oczy a nie zamykaĂŚ...
718'
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #142 : Listopad 06, 2009, 15:15:41 » |
|
ja jestem za usuniĂŞciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaĂŚ i to mocno, przykÂłady powyÂżej nie mĂłwiÂąc o idiotycznym wrĂŞcz pojechaniu mnie gdy staraÂłem siĂŞ coÂś CIEKAWEGO wyjaÂśniĂŚ (serpent grail)
To "coœ ciekawego" to symbol od lat obecny w aptekach bêd¹cy ich logo, który Ty przyrówna³eœ do serpent grail! Jedyne, co ma z nim wspólnego to pochodzenie mitologiczne... A takich symboli jest pe³no. WeŸmy na przyk³ad krzy¿. Jest symbolem koœcio³a, pogotowia i milionów innych firm b¹dŸ organizacji! Czy to oznacza, ¿e one wszystkie s¹ ze sob¹ po³¹czone? Czy koœció³ po³¹czony jest ze s³u¿b¹ zdrowia?  Proszê Ciê... Nie oœmieszaj siê ju¿ do reszty. a ty janneth, mo¿e swój "cenny" g³os oddasz na "PISS" ?!
Nie TwĂłj interes, na co oddam swĂłj cenny gÂłos. To jest sprawa miĂŞdzy mnÂą a kartÂą do gÂłosowania. W Polsce wybory sÂą tajne! A jak juÂż mam Ci coÂś interesujÂącego powiedzieĂŚ, to dodam, Âże jeÂżeli nie masz kandydata, ktĂłrego naprawdĂŞ popierasz, to nie ma sensu, ÂżebyÂś szedÂł na wybory. KaÂżdy wyborca daje dodatkowe pieniÂądze, im wiĂŞksza jest frekwencja tym wiĂŞcej pieniĂŞdzy pĂłjdzie do budÂżetu wygranej strony (czyli niekoniecznie tej, ktĂłrÂą wybierasz).
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #143 : Listopad 06, 2009, 15:26:36 » |
|
ty SIĂ NIE OÂŚMIESZAJ! juÂż NIC wiĂŞcej o tym nie napiszĂŞ na tym forum...
niech ci inni "podziĂŞkujÂą" wiĂŞc
i to chyba na tyle...
NA POHYBEL GRYPIE I KONCERNOM "Farmaceutycznym"!!!
718'
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #144 : Listopad 06, 2009, 15:30:16 » |
|
Jak chcesz, ja Ci pisaĂŚ nie zabraniam. Wczoraj TwĂłj post wyjÂątkowo poprawiÂł mi nastrĂłj i jak siĂŞ okazaÂło, nie ja jedyna z uÂśmiechem czytaÂłam TwĂłj komentarz w sprawie pucharu Hygiei 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #145 : Listopad 06, 2009, 15:32:59 » |
|
Wystarczy siê zastanowiÌ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac¹... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj¹Ì szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj¹ czy trac¹? Trac¹... A my zaczêliœmy panikowaÌ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód.
JeÂżeli 50% osĂłb ktĂłre miaÂły moÂżliwoœÌ zaszczepiĂŚ siĂŞ na nowÂą grypĂŞ a zrezygnowaÂły z przyjĂŞcia szczepionki doskonale Âświadczy o tym,Âże ludzie sÂą rozsÂądni i nie majÂą zamiaru ryzykowaĂŚ zdrowia i przyjmowaĂŚ szczepionkĂŞ ktĂłre nie jest po wszystkich testach,i nie wiadomo jakie ma skutki uboczne. Po drugie ryzyko zachorowania jest nie wielkie a choroba w zdecydowanej wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw przebiega bardzo Âłagodnie. DziwiĂŞ,siĂŞ tym ktĂłrzy siĂŞ zaszczepili-ich zdrowie,i ich Âżycie. Druga rzecz. Piszesz,Âże koncerny farmaceutyczne tracÂą-nie wiem jak to rozumujesz ale jesteÂś w duÂżym b³êdzie... RZÂĄD skÂłada zamĂłwienie na szczepionkĂŞ, PÂŁACI za niÂą,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest juÂż ich wewnĂŞtrzna sprawa. Koncern dostaÂł kasĂŞ za sprzedaÂż 100% szczepionek, Na Ukrainie moÂże i jest panika ale tylko w niektĂłrych obwodach. W ÂśrodĂŞ oglÂądaÂłem mecz w ramach ligi mistrzĂłw0 Dynamo KIJĂW-Inter MEDIOLAN, na mecz ktĂłry odbyÂł siĂŞ w Kijowie przyszedÂł komplet 20 tysiĂŞcy widzĂłw,( w tym kilkadziesiÂąt przyjezdnych z WÂłoch-kibicĂłw Interu) I jakoÂś ludzie nie bali siĂŞ przyjœÌ na stadion,maÂło tego, Niewiele osĂłb byÂło w maskach (nawet wÂłochĂłw),moÂże jakieÂś 20% wszystkich osĂłb miaÂło te maski, A to mĂłwi duÂżo o caÂłym "zagroÂżeniu"
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:35:34 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #146 : Listopad 06, 2009, 15:35:38 » |
|
chodzi mi o TWOJE podejœcie, nie tylko do mnie ale ogólnie - zobacz co pisz¹ ludzie w tym w¹tku powy¿ej - jesteœ MODERATOREM! a to zobowi¹zuje do bycia PONAD zaczepkami itp... dlatego modem nie mogê byÌ, jak ju¿ to jestem adminem - aktualnie pracujê nad www.swietygraal.pl - wykupi³em witrynê, zacz¹³em bloga ale to nie to, powstanie za pewne DU¯Y SERWIS (Darku mam nadziejê, ¿e nie dasz mi bana jako tomek za podanie adresu swojej stronki...) 718' =========================================== Jak chcesz, ja Ci pisaÌ nie zabraniam. Wczoraj Twój post wyj¹tkowo poprawi³ mi nastrój i jak siê okaza³o, nie ja jedyna z uœmiechem czyta³am Twój komentarz w sprawie pucharu Hygiei  co autorka mia³a na myœli  718' Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:29:20 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #147 : Listopad 06, 2009, 15:39:46 » |
|
Z ostatniej chwili Jeœli na ca³ym œwiecie ponad miliard ludzi choruje na grypê sezonow¹, a oko³o milion umiera, to czy ktoœ z tego powodu og³asza³ pandemiê? ChoÌ te wirusy s¹ bardziej zjadliwie, powoduj¹ ciê¿kie powik³ania. Dlaczego akurat przy tym wirusie jest taka histeria? Dlaczego ci, którzy dziœ mnie namawiaj¹ do zakupu tej szczepionki, zlekcewa¿yli wirusa grypy w latach ubieg³ych? - pyta³a minister zdrowia. Teresa Piotrowska z PO mówi³a, ¿e statystyki wskazuj¹, ¿e sezonowa grypa jest bardziej powszechna ni¿ œwiùska. - Sk¹d wiêc decyzja o pandemii? - pyta³a Piotrowska. - Francuscy epidemiolodzy apeluj¹, ze szczepionki mog¹ zabiÌ nawet 60 tys. Francuzów, bo zawieraj¹ rtêÌ. Równie¿ polscy naukowcy stwierdzaj¹, ¿e szczepionka ma niebezpieczne substancje - t³umaczy³a pos³anka. Ca³oœÌ: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,5-osob-zmarlo-po-podaniu-szczepionki-na-nowa-grype-w-UE,wid,11661855,wiadomosc.html?ticaid=190d1&_ticrsn=3 No i co siê okaza³o? Proszê: Sk¹d te informacje? Jak dowiedzieliœmy siê w ministerstwie zdrowia, nie ma ¿adnego oficjalnego raportu w sprawie œmierci na skutek szczepionki. Rzecznik ministerstwa przyzna³, ¿e informacje resort czerpa³ z doniesieù prasowych. Z jakich - nie sprecyzowa³. Poszukaliœmy. O przypadkach zgonów po szczepionce pisa³y szwedzkie oraz wêgierskie portale i blogi. Szwedzki tabloid "Aftonbladet" informuje nie o czterech, lecz o piêciu zgonach. Teksty na ten temat ukaza³y siê na stronie internetowej gazety 23 i 27 paŸdziernika. "Aftonbladet" podkreœla jednak wyraŸnie: zwi¹zek miêdzy œmierci¹ piêciu pacjentów, a podaniem szczepionki nie jest wyjaœniony. W tekœcie gazeta cytuje Jana Liliemarka z Läkemedelsverket, szwedzkiego Instytutu Leków. Jak zapewni³, zwi¹zek miêdzy zgonami a szczepionkami jest badany. Wyników badaù dot¹d nie opublikowano. Wszyscy byli bardzo chorzy "Aftonbladet" opisuje wiek i stan zdrowia piêciu pacjentów, którzy zmarli po szczepionce. By³y to osoby w wieku: 54, 65, 74, 80, 89 lat. Wszyscy cierpieli dodatkowo na powa¿ne schorzenia: choroba serca, choroba naczyniowa, cukrzyca, ciê¿ka choroba miêœni. U jednej osoby stwierdzono ciê¿k¹ reakcjê alergiczn¹. Czy by³a ona wywo³ana podan¹ szczepionk¹? Tego nie wiadomo. Jak podaje gazeta, zgony nie nast¹pi³y tu¿ po podaniu szczepionki. By³o to od 12 godzin do 4 dób po zaszczepieniu. Po co by³o siaÌ panikê? I druga kwestia - ta pani Kopacz, która Waszym zdaniem tak walczy o dobro pacjenta ma zamiar znieœÌ ograniczenie do 5 ³ó¿ek w jedenj sali szpitalnej... ciekawe prawda? Przecie¿ to pozwoli na przepe³nienie szpitali a co za tym idzie obni¿enie standardów zdrowotnych i higienicznych. A dla wielbicieli teorii spiskowych ciekawostka-zagadka: Jeœli pani Kopacz jest przeciwko szczepionkom a jednoczeœnie przygotowuje szpitale do przetrzymania (bo o wyleczeniu w przepe³nionych szpitalach mowy byÌ nie mo¿e) wiêkszej iloœci osób to co to oznacza? ;P Kap³an - nie kompromituj siê wiêcej, nie wiem czy masz jakiekolwiek wykszta³cenie ale jeœli w tvn próbujesz sobie wyszukaÌ poszukiwaczy Graala to proponujê odwiedziÌ najbli¿szego psychiatrê...
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #148 : Listopad 06, 2009, 15:42:35 » |
|
kolejny siê uczepi³, ah tak pamiêtam, my siê nie lubimy  nie poszukiwaczy GRAALA, TYLKO SYMBOLIKA kielich + w¹¿ jest bardzo ciekawa - ale... mniejsza z tym  janneth, przepraszam Ciê, ¿e siê unios³em, jesteœ kobiet¹ i nie powinienem... 718'
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #149 : Listopad 06, 2009, 15:43:54 » |
|
Druga rzecz. Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac¹-nie wiem jak to rozumujesz ale jesteœ w du¿ym b³êdzie... RZ¥D sk³ada zamówienie na szczepionkê, P£ACI za ni¹,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest ju¿ ich wewnêtrzna sprawa. Koncern dosta³ kasê za sprzeda¿ 100% szczepionek,
Tylko widzisz - z jednej strony Polska nie chce sama wykupowaĂŚ szczepionek ale z drugiej strony chce aby trafiÂł do aptek... Jak Ty to rozumiesz? Bo ja nastĂŞpujÂąco: my (jako paĂąstwo) nie mamy pieniĂŞdzy na wykupienie szczepionek wiĂŞc niech ludzie sami sobie kupiÂą... Z drugiej strony - jakby szczepionka trafiÂła do aptek to farmaceuci mieliby zyski wielokrotnie wiĂŞksze. WiĂŞc moÂże pani Kopacz chodzi o to, aby zwiĂŞkszyĂŚ im te zyski? W koĂącu jej zastĂŞpca sam organizuje konferencje dla firm farmaceutycznych... Wnioski pozostawiam Wam ;P
|
|
|
|
|
|
|
|