Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 07, 2011, 13:05:23 » |
|
CzeœÌ  A ja mam dwa pytania do Kiary: 1. Czy trzeba byÌ koniecznie deirowcem, by takie strza³y energetyczne przesy³aÌ "ludziom w prezencie", czy po prostu mo¿e "wystarczy" znaÌ siê np. na magii lub mieÌ ogólnie coœ do czynienia z prac¹ z energi¹ oraz poznaÌ t¹ technikê przesy³ania strza³ energetycznych, by móc j¹ zastosowaÌ? 2. Czy taka strza³a koniecznie musi zabiÌ, czy te¿ mo¿na j¹ tak zmodyfikowaÌ, by uzdrowi³a cz³owieka? Pozdrawiam Witaj. Nie trzeba byÌ deirowcem by móc pos³ugiwaÌ siê energiom , robi to na co dzieù ka¿dy z nas z wiêkszym lub mniejszym skutkiem , zale¿nym od swojej mocy. ¯ycie to naturalny przep³yw energii od ludzi do ludzi i od przyrody do nas i do przyrody , oraz od Zaœwiatu do nas i od nas do Zaœwiatu. Intencje przekazu odgrywaj¹ bardzo wa¿n¹ rolê w skutkach uczynionych przekazem. Energia , to energia , mo¿na ni¹ leczyÌ i zabijaÌ , ona sama w sobie nie jest ani z³a ani dobra jest neutralna. Jak np. nó¿ mo¿na nim chleb krajaÌ lub zabiÌ. Lepiej gorzej szybciej , wolniej? To ju¿ zale¿y od poznanych technik i umiejêtnoœci z nich korzystania. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 13:05:41 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 07, 2011, 16:47:04 » |
|
Nie wchodzilam w ta metode i nie mam ochoty tego robic. Jednak wiem od osoby ktora zna to niezle ( profesor Wselenski , Rosjanin) iz nie jest to bezpieczne i dobre , stworzone w okreslonym celu.Naprawde nie wszystko jest ujawnione nawet w ksiazkach.
Kto chce stosowac deir i mu to odpowiada jego sprawa. Chcesz Wiki sprobowac , probuj. Jest to metoda miedzy innymi stosowana do zabijania ludzi bez uzycia broni tradycyjnej. Polaczenie najprostsze i najskuteczniejsze do przesylki strzaly energetycznej to linia telefoniczna ( przewodowa i bezprzewodowa) , dziala blyskawicznie. Uderza w mozg , lub serce , to co jest w ksiazkach to nie pelna wiedza ( pelnej sie nie ujawnia), trzeba miec zawsze przewage nad przeciwnikiem. Ludzie , ktorzy wchodza w deir sa w tzw. sieci energetycznej , gdy jest potrzebna wielka moc energetyczna , osoba " dowodzaca" czerpie ich energie dla wlasnych celi. Praktycznie kazde takie uderzenie deiru jest smiertelne , zwykly czlowiek nie jest w stanie sie przed nim obronic. Jeœli nie ma takich informacji w ksi¹¿kach, a na zajêciach w szkole Deir równie¿ technik s³u¿¹cych zabijaniu ludzi nie ma, to dlaczego mamy siê tego baÌ i zniechêcaÌ do systemu Deir. Jeszcze raz Kiaro powtórzê, techniki "przesy³ki strza³y energetycznej" nie ucz¹ w szkole Deir, ani ¿adnej innej s³u¿¹cej uœmiercaniu ludzi. Sk¹d wziê³aœ takie informacje? Bo nie z wyk³adów w szkole Deir. Ja bynajmniej wiem i¿ jest to absolutnie mo¿liwe ale tylko w trakcie prowadzenia rozmowy. Skoro Ty tego nie wiesz mo¿e pora siê dowiedzieÌ. Bowiem jest to zwyk³y transfer energetyczny przez otworzon¹ liniê energetyczn¹. Rozszerz swoj¹ wiedzê w temacie bowiem nie ma problemu w wysy³ce strza³y energetycznej lini¹ myœli , a co dopiero przyspieszenie przez energetyczn¹ liniê po³¹czenia telefonicznego. Kiara  Kiaro, przedmiotem naszej dyskusji nie jest udowodnienie, które techniki s¹ skuteczne i czy ja posiadam wiedzê na temat wszystkich technik energetycznych znanych ludzkoœci. Rozmawiamy o systemie Deir. Jeœli chcesz rozmawiaÌ o strza³ach energetycznych, to mo¿e warto otworzyÌ nowy w¹tek, bo nijak to siê ma do deiru. ========================================= Dosz³y mnie s³uchy, ¿e wiosn¹ mo¿e byÌ zorganizowany kurs DEIR'u w £odzi, wiesz coœ wiêcej na ten temat?
Nie ma filii szkoÂły Deir w ÂŁodzi i Âżadnych informacji na ten temat na oficjalnej stronie szkoÂły Deir. 1 st. ma byĂŚ w Krakowie, gdy tylko zbierze siĂŞ odpowiednia liczba chĂŞtnych. BĂŞdÂą teÂż kursy w Poznaniu i WrocÂławiu w najbliÂższym czasie, osoby, ktĂłre nie miaÂły do czynienia z systemem Deir do tej pory i nie majÂą zaliczonych Âżadnych stopni, mogÂą przyjechaĂŚ do WrocÂławia na seminarium EXTREME MASTER CLASS "Krok na spotkanie ze strachem". Informacje na ten temat znajdziesz na stronie szkoÂły deir. Ja od siebie mogĂŞ dodaĂŚ tylko to, Âże wykÂładowca, ktĂłry bĂŞdzie prowadziÂł seminarium, to niezwykle ciekawa osoba, charyzmatyczna, otwarta na drugiego czÂłowieka i jego potrzeby. Do tego bardzo przystĂŞpnie wszystko tÂłumaczy i pomaga odczuĂŚ to, co konieczne na danych zajĂŞciach. ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 17:11:39 wysłane przez Mistrz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 07, 2011, 17:02:19 » |
|
Nie wiem czego ucz¹ na wyk³adach Deir i o tym nie dyskutujê. Napisa³am wyraŸnie i¿ jest mo¿liwe u¿ywanie wiedzy Deir do zabijania ludzi i by³o to robione. Niezale¿nie od u¿ytego nazewnictwa dla œmiertelnego ³adunku , którym odbierano ¿ycie ofierze. Zdarzenia takie s¹ opisane w jednej z pierwszych ksi¹¿ek o Deir , któr¹ ja osobiœcie przeczyta³am i posiadam. Zatem nie ma co zmieniaÌ tej prawdy o Deir opisanej przez jej jednego z twórców. Deir jego techniki s³u¿¹ do korzystania z energii otaczaj¹cej cz³owieka , powsta³o mnóstwo szkól zwi¹zanych z tematem bardzo dawno temu i wspó³czeœnie. Zasada ich dotycz¹ca zawsze jest ta sama korzystanie i wykorzystywanie w celu dobra lub z³a , jak? To ju¿ zale¿y od intencji i systemu wartoœci tego , kto to czyni. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 07, 2011, 17:08:17 » |
|
Aloha ! Ja równie¿ siê piszê na wyk³adziki Mistrza, chêtnie poczytam (i pos³ucham) - wyk³adowcê ? / praktyka ? Czy kolega Mistrz reprezentuje mo¿e szko³ê DEIR w Polsce - http://www.deir.vgh.pl/news.php - bom tak¹ stronkê znalaz³ ? barneyos, ja nie jestem trenerem szko³y deir, nie mogê prowadziÌ wyk³adów, mogê jedynie odpowiedzieÌ na zwyk³e pytania, jeœli moja wiedza mi na to pozwoli. Nie pracujê te¿ w szkole deir w ¿adnym innym charakterze. Praktykiem systemu Deir jestem  Strona, któr¹ poda³eœ, to oficjalna strona szko³y deir w Polsce i tam mo¿esz spokojnie szukaÌ informacji na interesuj¹ce ciê tematy, równie¿ zadawaÌ pytania. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 17:09:54 wysłane przez Mistrz »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 07, 2011, 19:36:33 » |
|
Nie wiem czego ucz¹ na wyk³adach Deir i o tym nie dyskutujê. Napisa³am wyraŸnie i¿ jest mo¿liwe u¿ywanie wiedzy Deir do zabijania ludzi i by³o to robione. Niezale¿nie od u¿ytego nazewnictwa dla œmiertelnego ³adunku , którym odbierano ¿ycie ofierze. Zdarzenia takie s¹ opisane w jednej z pierwszych ksi¹¿ek o Deir , któr¹ ja osobiœcie przeczyta³am i posiadam. Zatem nie ma co zmieniaÌ tej prawdy o Deir opisanej przez jej jednego z twórców. Deir jego techniki s³u¿¹ do korzystania z energii otaczaj¹cej cz³owieka , powsta³o mnóstwo szkól zwi¹zanych z tematem bardzo dawno temu i wspó³czeœnie. Zasada ich dotycz¹ca zawsze jest ta sama korzystanie i wykorzystywanie w celu dobra lub z³a , jak? To ju¿ zale¿y od intencji i systemu wartoœci tego , kto to czyni. Kiara  Kiaro, czy mo¿esz podaÌ tytu³ i autora tej ksi¹¿ki. Uwa¿am, ¿e jest to warte szerszego zapoznania przez nas i wyrobienia sobie pe³niejszego obrazu na temat DEIR.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 07, 2011, 20:14:32 » |
|
Teraz nie mogê , bo ksi¹¿ka nie jest dostêpna dla mnie przez jakiœ czas. Ale jest to jedna z pierwszych , je¿eli nie pierwsza , która ukaza³a siê w Polsce , s¹ w niej wyraŸne ostrze¿enia i opis tworzonych przez autora zabezpieczeù przed dzia³aniami tej techniki. Bowiem opisuje on œmierÌ jej pozosta³ych twórców spowodowan¹ przez ludzi którzy wykorzystali technikê przeciw im samym. Nie do koùca jest to bezpieczne moim zdaniem i znane co niesie w sobie naprawdê ta metoda. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 07, 2011, 20:38:07 » |
|
Dimitri Wereszczagin "Wyzwolenie" Deir I. Jest jeszcze 7 innych, kolejnych czĂŞÂści, tego samego autora. Wereszczagin faktycznie pisze w I czĂŞÂści o tym, jak zginĂŞli dwaj spoÂśrĂłd czterech twĂłrcĂłw systemu Deir, ale absolutnie nie mĂłwi, Âże wykorzystano przeciwko nim techniki deir. Zaznacza tylko, Âże znaleÂźli siĂŞ pod ostrzaÂłem broni psychotronicznej. Jakiej? Nie wiadomo. ZnĂłw Kiaro wprowadzasz zamĂŞt! Wereszczagin nie ostrzega przeciwko stosowaniu technik Deir. To byÂło by nielogiczne. On zachĂŞca do pracy nad sobÂą z wykorzystaniem technik deir. I zaznacza, Âże to cenna wiedza, dlatego razem z pozostaÂłymi twĂłrcami chcieli jÂą udostĂŞpniĂŚ caÂłej ludzkoÂści, aby inni rĂłwnieÂż mogli z niej korzystaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 07, 2011, 20:52:10 » |
|
>Kiara'o<, chyba nie do koùca przeczyta³aœ albo nie do koùca zrozumia³aœ to co przeczyta³aœ. Mam za sob¹ cztery tomy tej ksi¹¿ki i nic podobnego nie pamiêtam. Faktem jest, ¿e wspó³twórcy tego systemu nie ¿yj¹, ale przyczyn¹ ich œmierci s¹ ludzie, którzy (byÌ mo¿e równie¿ wykorzystuj¹cy niektóre techniki DEIR'u) zajmuj¹ siê zawodowo manipulowaniem i niszczeniem ludzi. Wereszzagin wyraŸnie zaznacza, ¿e system jest ca³kowicie bezpieczny. Podkreœla równie¿, ¿e on i jego wspó³autorzy - DEIR'u, byli wynajêci przez rz¹d ZSRR do stworzenia takiego mechanizmu, który pozwoli manipulowaÌ ca³ymi masami. Im bardziej pracowali nad t¹ technik¹ tym bardziej przekonywali siê , ¿e dzia³a ona w odwrotny sposób, ¿e sprzyja ona nie uzale¿nieniu ludzi od czegokolwiek, a ich uniezale¿nieniu, czyli na ich korzyœÌ. Postanowili wiêc tê metodê rozpropagowaÌ pomimo ca³kowitego zakazu zleceniodawców i st¹d wzi¹³ siê atak na ¿ycie jego i jego kolegów. Wereszczaginowi siê uda³o ujœÌ z ¿yciem i niejako w ho³dzie swym nie¿yj¹cym kolegom ale i w zgodzie z wczeœniejszymi z nimi ustaleniami opublikowa³ tê metodê i utworzy³ szko³ê DEIR. Nale¿y pamiêtaÌ, ¿e Rosjanie - zreszt¹ nie tylko oni - do dziœ pracuj¹ nad podobnymi rozwi¹zaniami (nad jakimi pracowa³a grupa Werezczagina), a istnieje te¿ du¿o ró¿nych metod dopracowanych, które zapewne pos³u¿y³y do wyniszczenia jego kolegów, ale to nie DEIR by³ przyczyn¹ ich œmierci.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 07, 2011, 20:52:41 » |
|
Ten 7-tomowy cykl jest znany w Polsce, bardzo popularny np. w rankingach Nieznanego Œwiata. Ja mam I, która czeka na swoj¹ kolej. Kiara byÌ mo¿e mia³a inn¹ ksi¹¿kê na myœli, ale mo¿e siê to póŸniej wyjaœni. Mnie interesuje np. porównanie DEIR do innych technik, np. Hemi-Synca i dzia³alnoœci Monroe Institute czy te¿ do technik szamaùskich. No nic, trza siê wzi¹Ì za lekturê. Chyba mnie nic nie nawiedzi od samego czytania ?? 
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 07, 2011, 21:21:15 » |
|
>Barneyos<, na tym chomiku znajdziesz 4 tomy w wersji elektronicznej tej ksi¹¿ki.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
wwwodz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 07, 2011, 21:46:21 » |
|
Witaj. Nie trzeba byÌ deirowcem by móc pos³ugiwaÌ siê energiom , robi to na co dzieù ka¿dy z nas z wiêkszym lub mniejszym skutkiem , zale¿nym od swojej mocy. ¯ycie to naturalny przep³yw energii od ludzi do ludzi i od przyrody do nas i do przyrody , oraz od Zaœwiatu do nas i od nas do Zaœwiatu. Intencje przekazu odgrywaj¹ bardzo wa¿n¹ rolê w skutkach uczynionych przekazem. Energia , to energia , mo¿na ni¹ leczyÌ i zabijaÌ , ona sama w sobie nie jest ani z³a ani dobra jest neutralna. Jak np. nó¿ mo¿na nim chleb krajaÌ lub zabiÌ. Lepiej gorzej szybciej , wolniej? To ju¿ zale¿y od poznanych technik i umiejêtnoœci z nich korzystania. Kiara  W ten sam sposób rozumujê w sprawach energetycznych  Z Twojego postu z pierwszej strony tego tematu z Kwiecieù 20, 2010, 18:55:49 wywnioskowa³em jednak, ¿e tylko jakiœ naddeirowiec pobieraj¹cy energiê od innych mo¿e takie strza³ki robiÌ, a z posta powy¿szego wnioskujê, ¿e de facto jednak mo¿e to robiÌ ka¿dy cz³owiek. SprzecznoœÌ? Help 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 07, 2011, 21:52:39 » |
|
Nic co jest zwi¹zane z technikami oddzia³ywania na ludzki mózg nie jest do koùca bezpieczne i do koùca zbadane. S¹ to nowoœci , których efekty wyjd¹ po czasie. Tak Darek, niektóre techniki Deir. "... Faktem jest, ¿e wspó³twórcy tego systemu nie ¿yj¹, ale przyczyn¹ ich œmierci s¹ ludzie, którzy (byÌ mo¿e równie¿ wykorzystuj¹cy niektóre techniki DEIR'u) zajmuj¹ siê zawodowo manipulowaniem i niszczeniem ludzi...." Wereszczagin tworzy³ dla siebie dodatkowe techniki zabezpieczaj¹ce przed dzia³aniem tych ju¿ istniej¹cych. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 16:56:56 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 09, 2011, 16:16:34 » |
|
Nic co jest zwiÂązane z technikami oddziaÂływania na ludzki mĂłzg nie jest do koĂąca bezpieczne i do koĂąca zbadane. SÂą to nowoÂści , ktĂłrych efekty wyjdÂą po czasie.
Zgadzam siê, ale system Deir nie zajmuje siê oddzia³ywaniem na ludzki mózg. Interesuje go ludzka œwiadomoœÌ, cia³o eteryczne, energia w³asna ka¿dego cz³owieka (potoki centralne - wschodz¹cy i zstêpuj¹cy), czakry. Uczy, jak odczuwaÌ swoje cia³o eteryczne, oczyszczaÌ je, wzmacniaÌ potoki i wykorzystywaÌ swoj¹ w³asn¹ energiê (nie cudz¹) do realizowania swoich celów. Po 4 stopniu energii jest tak du¿o, ¿e mo¿na j¹ oddawaÌ innym, dzieliÌ siê ni¹ i koniecznie trzeba dzia³aÌ, mieÌ cele, niejeden. Ju¿ na 2 stopniu poznaje siê technikê rozpoznawania i usuwania z³ej karmy. S¹ te¿ techniki poœwiêcone pracy nad zdrowiem i takie, które pozwalaj¹ nam lepiej zrozumieÌ drugiego cz³owieka. Istniej¹ te¿ seminaria przeznaczone tylko dla kobiet lub tylko dla mê¿czyzn :-) Ludzki mózg nie jest przedmiotem zainteresowania systemu deir Kiaro 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 09, 2011, 16:55:43 » |
|
¯adna z opisanych czynnoœci nie odbywa siê bez u¿ycia ludzkiego mózgu , to on i on w ciele fizycznym jest g³ównym decydentem zwi¹zanym ze wszelakimi czynnoœciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi. Synchronizacja pó³kul mózgowych po³¹czenie ich pracy z szyszynkom i przysadkom oraz pe³na osobista moc energetyczna , któr¹ uzyskuje siê tylko przez pokonywanie trudnoœci fizycznych i energetycznych w sposób fizyczny w naszym œwiecie , daje opisane przez Ciebie rezultaty Ludziom. * Ludzie Istoty posiadaj¹ce Iskrê Bo¿¹.Wszystko co dotyczy czyszczenia aury , "zerowania" dawnych b³êdnych kodów zachowaù musi odbyÌ siê fizycznie w naszym œwiecie przez pracê osobist¹ z doœwiadczaniem zdarzeù i podejmowaniem kolejnych decyzji opartych na prawid³owoœci wzorcowej , czyli na³adowanie kolejnego doœwiadczenia energiom wiêksz¹ od poprzedniego. Etyka , moralnoœÌ , czyli SYSTEM WARTOŒCI najwy¿szej rangi s¹ podstaw¹ w tych dzia³aniach , bowiem tworz¹ coraz wy¿sza moc energetyczn¹ Cz³owieka.Ona to swoj¹ moc¹ "wyzeruje" poprzednie wzorce i wpisze obecne lepsze , lub ju¿ w³aœciwe. Temu w³aœnie podlega wcielanie siê w materiê i nauka z podejmowaniem decyzji przez osobiste wybory. Osobiste odczuwanie dobra i z³a jest miernikiem poziomu na którym siê znajdujemy ( ka¿dy na innym) i decydentem podejmowanych decyzji , które nam s³u¿¹ lub nie. A co za tym idzie inspiruj¹ i mobilizuj¹ do pracy nad sob¹ i zmian etyki. Tak dzia³a œwiat Ludzi. Ka¿da decyzja myœlowo s³owno , czynowa to energia p³yn¹ca przez system nerwowy , który rozwija siê lub nie i ma wp³yw na wszystkie nasze cia³a , tworz¹c kolejne gdy zakoùczy siê proces tworzenia jednego. Ludzie wymyœlaj¹ ró¿ne techniki w celu jakim? Przyspieszenia w³asnego rozwoju duchowego , powiêkszenia swojego potencja³u energetycznego? Zarobienia na tym pieniêdzy , zbudowania sobie autorytetu? Bardzo ro¿nym. Jednak prawda jest jedna i niezmienna , w œwiecie fizycznym , rozwijasz cia³o fizyczne ( jego niewidzialne fizycznie funkcje o których nawet nie mamy pojêcia) , gromadzimy energiê i z tych wypracowanych osobiœcie profitów. Nasza praca ma bezpoœredni wp³yw na oczyszczenie naszych cia³ energetycznych , uwolnienie siê z kodów karmicznych , zwiêkszenie poziomu energii , po³¹czenie siê z wiedz¹ Duszy i liczne mo¿liwoœÌ ci paranormalne jak lewitacja , teleportacja , telepatia itp..... Innej drogi nie ma pomimo licznych zapewnieù , które najbli¿szy czas zweryfikuje. Mimo to ludzie szukaj¹ ró¿nych dróg na skróty , wymyœlaj¹ ró¿ne techniki , ale one nie daj¹ mo¿liwoœci kompleksowego rozwoju duchowego nikomu. Mog¹ wyszkoliÌ jak¹œ czynnoœÌ , cz³owiek krêci siê w jej obrêbie wiele myœl¹c.... Kiara  ps. Kto chce niech sobie korzysta z DEIR , kto nie , nie , ja nikomu nie doradzam i nie odradzam. Napisa³am jakie jest moje zdanie na temat. Mimo wszystko polecam uwa¿ne przeczytanie ROZDZIA£ 2 . Aktywne oddzia³ywanie energetyczne......http://www.kos.alpha.pl/pdf/Przyklad_deir3.pdf
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 19:53:54 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 09, 2011, 19:38:27 » |
|
Mimo wszystko polecam uwa¿ne przeczytanie ROZDZIA£ 2 . Aktywne oddzia³ywanie energetyczne...... Przeczyta³am i a¿ mnie odrzuci³o. Absolutnie nie do przyjêcia jest dla mnie nawet pomyœlenie o mo¿liwoœci zastosowania opisywanych technik. Blokowanie czyjejkolwiek energii, wysysanie jej w celu obezw³adnienia przeciwnika i uczynienia z niego naszej marionetki, choÌby tylko czasowej, jest z gruntu wstrêtne i g³êboko nieetyczne. Uwa¿am, ¿e takie dzia³ania cofaj¹ nas duchowo, zamiast rozwijaÌ. Ohyda. Argumentowanie autora, ¿e to dla osi¹gniêcia celu, gdy zawodz¹ inne techniki, ¿e to niby dla dobra, jest œmieszne i tr¹ci hipokryzj¹. Czyli cel uœwiêca œrodki? Hitler, Stalin te¿ tak uwa¿ali. Jak mo¿na nazwaÌ œwiadom¹ i podstêpn¹ ingerencjê w woln¹ wolê drugiego cz³owieka? Do jakiego poziomu trzeba siê zni¿yÌ, by osi¹gn¹Ì w³asne cele? Czy twórcy DEIR zadali sobie to pytanie i szczerze na nie odpowiedzieli? Dziêkujê za takie "mistrzostwo".
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 09, 2011, 19:50:35 » |
|
¯adna z opisanych czynnoœci nie odbywa siê bez u¿ycia ludzkiego mózgu , to on i on w ciele fizycznym jest g³ównym decydentem zwi¹zanym ze wszelakimi czynnoœciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi.
W takim razie oddychania, trawienia, myÂślenia teÂż powinnaÂś siĂŞ baĂŚ, bo bez udziaÂłu mĂłzgu siĂŞ nie odbywajÂą, wiĂŞc mogÂą byĂŚ niebezpieczne. No i wszystkie inne systemy rĂłwnieÂż nie sÂą polecane, bo bez pracy mĂłzgu nie da siĂŞ pracowaĂŚ nad sobÂą ani niczym innym.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 09, 2011, 20:08:16 » |
|
Mo¿e DEIR chcia³ by wy³¹czyÌ ludzki mózg i uczucia , tworzyÌ bezmyœlne ludzkie roboty powiêkszaj¹ce jedynie pola energetyczne wokó³ siebie? Mo¿e i tak. Ró¿ne armie teraz siê Ìwiczy do ró¿nych walk ro¿nymi sposobami. Funkcje fizyczne ¿ycia cz³owieka poniek¹d mog¹ odbywaÌ siê poza œwiadomym kierowaniem nimi ale jego rozwój ju¿ nie. A DEIR wedle Twoich pierwotnych oœwiadczeù chce pretendowaÌ do Szko³y ucz¹cej czegoœ... " Zgadzam siê, ale system Deir nie zajmuje siê oddzia³ywaniem na ludzki mózg. Interesuje go ludzka œwiadomoœÌ, cia³o eteryczne, energia w³asna ka¿dego cz³owieka (potoki centralne - wschodz¹cy i zstêpuj¹cy), czakry. Uczy, jak odczuwaÌ swoje cia³o eteryczne, oczyszczaÌ je, wzmacniaÌ potoki i wykorzystywaÌ swoj¹ w³asn¹ energiê (nie cudz¹) do realizowania swoich celów. Po 4 stopniu energii jest tak du¿o, ¿e mo¿na j¹ oddawaÌ innym, dzieliÌ siê ni¹ i koniecznie trzeba dzia³aÌ, mieÌ cele, niejeden. Ju¿ na 2 stopniu poznaje siê technikê rozpoznawania i usuwania z³ej karmy. S¹ te¿ techniki poœwiêcone pracy nad zdrowiem i takie, które pozwalaj¹ nam lepiej zrozumieÌ drugiego cz³owieka. Istniej¹ te¿ seminaria przeznaczone tylko dla kobiet lub tylko dla mê¿czyzn :-) " Co nie jest zgodne z tym co napisa³eœ , szko³a ta uczy bezwzglêdnego wykorzystywania energii drugiego cz³owieka , bez morale , bez etyki , bez szacunku dla odmiennoœci , bez ¿adnych praw dla niej. Zestaw technik dla bezprawia i ludzkich robotów. Kiara  ps. ".... bo bez pracy mózgu nie da siê pracowaÌ nad sob¹ ani niczym innym." Tak bez pracy mózgu po³¹czonego z prac¹ serca , która tworzy M¥DROŒà SERCA nie da siê pracowaÌ nad sob¹ , absolutnie nie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 20:13:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 09, 2011, 21:19:01 » |
|
Cz³owiek boi siê tego, czego nie zna. Nie znasz Kiaro systemu Deir, przeczyta³aœ tylko ksi¹¿ki, nie wiem, czy wszystkie, dostrzeg³aœ w nich to, co chcia³aœ albo co umia³aœ dostrzec i st¹d Twoja niechêÌ do ca³ego systemu. Atakujesz ludzi, których nie znasz, tylko dlatego, ¿e wed³ug Ciebie krzywdz¹ innych, oceniasz to, z czym w praktyce siê nie zetknê³aœ, próbujesz zaraziÌ swoj¹ niechêci¹ innych i potem piszesz o M¥DROŒCI SERCA. Mnisi ucz¹ siê sztuk walki, aby nigdy ich nie u¿ywaÌ. Wereszczagin wyraŸnie zaznacza, ¿e osi¹gaj¹c wy¿szy stopieù rozwoju, sami zaczynamy rozumieÌ, i¿ wszystkie techniki si³owe s¹ nam niepotrzebne. W ¿yciu s¹ ciekawsze rzeczy ni¿ walka z innymi ludŸmi. A osoby praktykuj¹ce deir nie czerpi¹ przyjemnoœci z wysysania z innych energii. Powiem wiêcej, nie czuj¹ takiej potrzeby, bo maj¹ swojej w³asnej energii pod dostatkiem, w dodatku jest to energia czysta. Przeczytaj Kiaro dok³adniej czêœÌ pierwsz¹ "Wyzwolenie", szczególnie strony 56-71, 100-115, mo¿e zrozumiesz wtedy, jak to jest z tym oddzia³ywaniem na drugiego cz³owieka, w jakim celu tworzy siê otoczkê i kto komu mo¿e zaszkodziÌ. Wiem, ¿e trudno uwierzyÌ w coœ, czego nie potrafi siê odczuÌ, wiêc jeœli nie posiad³aœ umiejêtnoœci odczucia wzajemnych oddzia³ywaù energetycznych miêdzy ludŸmi, trudno bêdzie Ci to zrozumieÌ, ale spróbuj. Czasami warto prze³amaÌ schematy myœlenia, dla samego siebie chocia¿by 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 22:20:15 wysłane przez Mistrz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 09, 2011, 22:48:53 » |
|
Moja wiedza polega na odczuwaniu , ufam w³asnym odczuciom . Uwa¿am i¿ nie mam potrzeby uczyÌ siê czegoœ z czego nie chcia³a bym w moim ¿yciu korzystaÌ. Zacytowa³am wa¿ne fragmenty ksi¹¿ki ukazuj¹ce system wartoœci twórcy , który nie jest mój. Wiem i¿ Ìwiczenie technik ( ¿adnej) to nie jest droga rozwoju duchowego. Ale je¿eli komuœ jest bliski taki wybór to jego sprawa , powodzenia. W dalszym ci¹gu uwa¿am i¿ okradanie ludzi z ich energii ( niezale¿nie od naszych ocen potrzeby tej sytuacji) jest nieetyczne i krzywdz¹ce, tak mówi mi m¹droœÌ mojego serca i jej bêdê nadal s³uchaÌ. Oceniam system Deir i jego techniki a nie osoby praktykuj¹ce Deir z nimi mo¿e mi byÌ po drodze lub nie. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 10, 2011, 08:35:03 » |
|
Czy to moÂżliwe , Âże USA ĂŚwiczy sobie tÂą technikĂŞ DEIR na portalach spoÂłecznoÂściowych ? http://www.globalnaswiadomosc.com/dlaczegomilczelismy.htmCzy teÂż bardziej jest to "wina" czÂłowieka, ktĂłry ze Âświadomego wyboru porusza siĂŞ wÂśrĂłd energii strachu ? Tak jakby to jego wÂłasny organizm podpowiada co jest dla niego niewÂłaÂściwe .
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 10, 2011, 09:00:10 » |
|
Nie znam technik DEIR i nie chce ich znac.Czytajac powyzsze Wasze rozwazania,mozna z nich wysnuc jeden wniosek:Pranie mozgu!!! Jakby na to nie patrzec,zgadzam sie z Kiara.Nie nalezy w zaden sposob wplywac na prace naszego mozgu,bo niestety mamy za malo wiedzy na jego temat.To jest jak takie macanie w ciemnosci.Albo sie uda ,albo nie. Ja osobiscie staram sie nie macac w ciemnosci.Wole jasne i klarowne sytuacje. W dzisiejszych czasach takie praktyki staja sie modne,a ludzie je wykonujacy czuja sie ponad innymi.Dlaczego? Moim zdaniem trzeba samemu dojsc do pewnych poziomow swiadomosci.Nie nalezy nic przyspieszac.Kazdy z nas ma swoj czas na to.Kazdy indywidualnie reaguje na rozne,nowe dla niego wiadomosci.Kazdy inaczej patrzy i odbiera te rzeczywistosc. Tak ,jak pisze Kiara,samemu trzeba wyrobic sobie i w sobie swoj sposob postrzegania i odbioru. Nalezy sobie samemu zaufac i isc za wlasnym glosem,ktory w polaczeniu z wolna wola,jest dla nas nasza droga zycia.Kazdy ma prawo wyboru.Sznuje to,ale nie zgadzam sie na nic,co jest wbrew ludziom,robi im wode z mozgu itp.Wystarczy,ze z kazdej strony jestesmy w jakis sposob inwigilowani,czy to poprzez chemtrails,czy poprzez zatruta zywnosc,czy szczepionki,ktore sa przeciwko nam,czy poprzez HAARP itd.Zrobilo sie tego w ostatnich latach cale mnostwo,wiec nie dodawajmy sobie jeszcze swiadomie naszych wlasnych dzialan na nasze zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 10, 2011, 09:13:05 » |
|
Ale¿ tak te i tym podobne techniki s¹ u¿ywane do blokowania w ró¿noraki sposób ludzi , którzy z ró¿nych wzglêdów s¹ bardzo niewygodni systemowi. Robione jest to ludziom przez ludzi którym wystarczy daÌ do r¹k mo¿liwoœÌ a ich brak etyki zrobi resztê. Mog³a bym opowiedzieÌ moje przebogate doœwiadczenia zwi¹zane z tematem , w³¹cznie z dzisiejszymi nocnymi. Moja nietykalnoœÌ ( bo jak widaÌ mam siê dobrze) jest efektem mojego systemu wartoœci dziêki niemu i pokonywanym trudom ¿ycia codziennego osi¹ga siê takom moc. Osi¹ganie mocy to nie "zabawa" technikami , czytanie ksi¹¿ek i bywanie na kursach wszelakich , jeszcze raz to etyczne ¿ycie codzienne z pokonywaniem etycznym jego wszelakich trudnoœci.Wówczas stajemy siê nietykalni dla ro¿nych zabiegów energetycznych i nawet fizycznych ( w³¹cznie z wyk¹paniem naszej szczoteczki do zêbów w sedesie ,.... fujj , fujjj) Dodam jeszcze i¿ za wszystko ci czyni¹cy te obrzydliwoœci musz¹ zap³aciÌ rachunek swoj¹ energi¹ ¿ycia i nie kiedyœ tam , a ju¿ , tu i teraz. A ja o to proszê ca³ym sercem , bowiem nie mo¿na czerpaÌ korzyœci z wyrachowanego krzywdzenia innych ludzi.. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 10, 2011, 09:41:17 » |
|
Moim zdaniem nale¿y pewne rzeczy rozró¿niÌ. Z jednej strony nie ma nic z³ego w poszerzaniu wiedzy o sobie i o œwiecie, o tym w jaki sposób funkcjonujemy w po³¹czeniu z Wszechœwiatem. Wiedzê tê mo¿na zdobyÌ bez potrzeby uczestnictwa w kursach za które siê p³aci. Bo tak jak wspomnia³aœ greto , faktycznie ka¿dy zdobywa j¹ na swój sposób poprzez w³asne doœwiadczenia ¿yciowe. Zdobyta wiedza umo¿liwia inne spojrzenie na zdarzenia , w których uczestniczymy jako istoty wielowymiarowe ,a tym samym rozpocz¹Ì rozwój osobisty, o którym piszesz Kiaro. Z drugiej strony trzeba uwa¿aÌ na "obce instalacje" , które coœ tam daj¹ , ale z drugiej strony uzale¿niaj¹. Nie mówiê, ¿e ka¿dego. Wolna wola.
WolnÂą wolÂą ludzkÂą jest wybĂłr sposobu interpretacji rzeczywistoÂści. MoÂżna zaufaĂŚ sobie, zdaĂŚ siĂŞ na swĂłj wÂłasny , wyÂższy wymiar "ja" i konsekwentnie przeÂżyĂŚ to co ma siĂŞ do przeÂżycia w planach WJ, a moÂżna teÂż zapÂłaciĂŚ za kurs i pozwoliĂŚ innym siebie prowadziĂŚ poprzez meandry zagroÂżeĂą prawdziwych czy teÂż wyimaginowanych.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 10, 2011, 10:07:13 » |
|
CaÂły czas podkreÂślam iÂż kaÂżdy ma prawo wyboru swojej drogi , nie negujĂŞ niczyjej wolnej woli w doborze doÂświadczeĂą. Jednak informujĂŞ o innych opcjach i odkrywam to co niektĂłrzy usilnie chcÂą zakryĂŚ nie mĂłwiÂąc caÂłej prawdy , manipulujÂąc informacjom. Jednak decyzje zawsze sÂą i bĂŞdÂą indywidualne. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 10:09:43 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
wwwodz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 10, 2011, 11:24:39 » |
|
Nie znam technik DEIR i nie chce ich znac.Czytajac powyzsze Wasze rozwazania,mozna z nich wysnuc jeden wniosek:Pranie mozgu!!! Wniosek jak wniosek: wa¿ne ¿e swój  Jakby na to nie patrzec,zgadzam sie z Kiara.Nie nalezy w zaden sposob wplywac na prace naszego mozgu,bo niestety mamy za malo wiedzy na jego temat.To jest jak takie macanie w ciemnosci.Albo sie uda ,albo nie. Medytacjê te¿ mo¿na uznaÌ za "sztuczn¹ technik¹ rozwoju" i wp³ywa ona na prace mózgu.. J¹ te¿ odradzasz? Ja osobiscie staram sie nie macac w ciemnosci.Wole jasne i klarowne sytuacje. W dzisiejszych czasach takie praktyki staja sie modne,a ludzie je wykonujacy czuja sie ponad innymi.Dlaczego? Nie wszyscy lubi¹ chodziÌ utartymi œcie¿kami. Gdyby ka¿dy takimi chodzi³ to wielu prze³omowych odkryÌ w dowolnej dziedzinie, by po prostu nie by³o.. Potrzeba bezpieczeùstwa czy to finansowego czy innego jest jedn¹ z podstawowych potrzeb. Dlatego nie dziwiê siê ¿e wiêkszoœÌ ludzi wybiera pewne, ale skromne prze¿ycie od pierwszego do pierwszego, ni¿ mniej pewne, ale ciekawsze i w rezultacie bogatsze pod wszystkimi wzglêdami ¿ycie.. Moim zdaniem trzeba samemu dojsc do pewnych poziomow swiadomosci.Nie nalezy nic przyspieszac.Kazdy z nas ma swoj czas na to. Czy do szko³y te¿ nie chodzi³aœ tylko dochodzi³aœ do ca³ej wiedzy samodzielnie? Na nowo odkrywa³aœ ko³o, liczby, litery? ¯eby gdziekolwiek dojœÌ potrzebna jest choÌby elementarna wiedza. Dopiero posiadaj¹c j¹ mo¿na, a nawet trzeba, samodzielnie iœÌ dalej. Kazdy indywidualnie reaguje na rozne,nowe dla niego wiadomosci.Kazdy inaczej patrzy i odbiera te rzeczywistosc. Tak ,jak pisze Kiara,samemu trzeba wyrobic sobie i w sobie swoj sposob postrzegania i odbioru. Nalezy sobie samemu zaufac i isc za wlasnym glosem,ktory w polaczeniu z wolna wola,jest dla nas nasza droga zycia.Kazdy ma prawo wyboru.Sznuje to,ale nie zgadzam sie na nic,co jest wbrew ludziom,robi im wode z mozgu itp.Wystarczy,ze z kazdej strony jestesmy w jakis sposob inwigilowani,czy to poprzez chemtrails,czy poprzez zatruta zywnosc,czy szczepionki,ktore sa przeciwko nam,czy poprzez HAARP itd.Zrobilo sie tego w ostatnich latach cale mnostwo,wiec nie dodawajmy sobie jeszcze swiadomie naszych wlasnych dzialan na nasze zdrowie.
Poznanie samego siebie- to cel tego ca³ego rozwoju. Fajnie by by³o rozwijaÌ siê tylko naturalnie. ByÌ œwiadomym siebie w ka¿dej chwili dnia. Jednak jak napisa³aœ: jesteœmy sztucznie ograniczani przez te ró¿ne ustrojstwa, które wymieni³aœ i pewnie przez niezliczon¹ iloœÌ innych, do których badacze NWO jeszcze nie dotarli, albo Ktoœ im nie rzuci³ och³apów wiedzy i nie umo¿liwi³ dotarcia do nich. Skoro interesujesz siê t¹ tematyk¹ to pewnie zdajesz sobie sprawê, ¿e za kilka lat mo¿emy mieÌ ju¿ w ciele chipa, który mo¿e nam kodowaÌ do podœwiadomoœci ró¿ne dziwne programy. Jak w takich warunkach wyobra¿asz sobie swój "naturalny" rozwój?
|
|
|
|
|
|
|
|