Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 22, 2025, 05:18:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: DEIR  (Przeczytany 92196 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 07, 2011, 13:05:23 »

CzeœÌ  UÂśmiech

A ja mam dwa pytania do Kiary:

1. Czy trzeba byĂŚ koniecznie deirowcem, by takie strzaÂły energetyczne przesyÂłaĂŚ "ludziom w prezencie", czy po prostu moÂże "wystarczy" znaĂŚ siĂŞ np. na magii lub mieĂŚ ogĂłlnie coÂś do czynienia z pracÂą z energiÂą oraz poznaĂŚ tÂą technikĂŞ przesyÂłania strzaÂł energetycznych, by mĂłc jÂą zastosowaĂŚ?

2. Czy taka strzaÂła koniecznie musi zabiĂŚ, czy teÂż moÂżna jÂą tak zmodyfikowaĂŚ, by uzdrowiÂła czÂłowieka?

Pozdrawiam

Witaj.

Nie trzeba byĂŚ deirowcem by mĂłc posÂługiwaĂŚ siĂŞ energiom , robi to na co dzieĂą kaÂżdy z nas z wiĂŞkszym lub mniejszym skutkiem , zaleÂżnym od swojej mocy.
ÂŻycie to naturalny  przepÂływ energii od ludzi do ludzi i od przyrody do nas i do przyrody , oraz od ZaÂświatu do nas i od nas do ZaÂświatu.

Intencje przekazu odgrywajÂą bardzo waÂżnÂą rolĂŞ w skutkach uczynionych przekazem.

Energia , to energia , moÂżna niÂą leczyĂŚ i zabijaĂŚ , ona sama w sobie nie jest ani zÂła ani dobra jest neutralna.
Jak np. nó¿ mo¿na nim chleb krajaÌ lub zabiÌ.
Lepiej gorzej szybciej , wolniej? To juÂż zaleÂży od poznanych technik i umiejĂŞtnoÂści z nich korzystania.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 13:05:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 07, 2011, 16:47:04 »

Nie wchodzilam w ta metode i nie mam ochoty tego robic.
Jednak wiem od osoby ktora zna to niezle ( profesor Wselenski , Rosjanin) iz nie jest to bezpieczne i dobre , stworzone w okreslonym celu.Naprawde nie wszystko jest ujawnione nawet w ksiazkach.

Kto chce stosowac deir   i mu to odpowiada jego sprawa.
Chcesz Wiki sprobowac , probuj.
Jest to metoda miedzy innymi  stosowana do zabijania ludzi bez uzycia broni tradycyjnej.
Polaczenie najprostsze i najskuteczniejsze do przesylki strzaly energetycznej to linia telefoniczna ( przewodowa i bezprzewodowa) , dziala blyskawicznie.
Uderza w mozg , lub serce , to co jest w ksiazkach to nie pelna wiedza ( pelnej sie nie ujawnia), trzeba miec zawsze  przewage nad przeciwnikiem.
Ludzie , ktorzy wchodza w deir sa w tzw. sieci energetycznej , gdy jest potrzebna wielka moc energetyczna , osoba " dowodzaca" czerpie ich energie dla wlasnych celi.
Praktycznie kazde takie uderzenie deiru  jest smiertelne , zwykly czlowiek nie jest w stanie sie przed nim obronic.
JeÂśli nie ma takich informacji w ksi¹¿kach, a na zajĂŞciach w szkole Deir rĂłwnieÂż technik sÂłu¿¹cych zabijaniu ludzi nie ma, to dlaczego mamy siĂŞ tego baĂŚ i zniechĂŞcaĂŚ do systemu Deir. Jeszcze raz Kiaro powtĂłrzĂŞ, techniki "przesyÂłki strzaÂły energetycznej" nie uczÂą w szkole Deir, ani Âżadnej innej sÂłu¿¹cej uÂśmiercaniu ludzi. SkÂąd wziĂŞÂłaÂś takie informacje? Bo nie z wykÂładĂłw w szkole Deir.           

Ja bynajmniej wiem iÂż jest to absolutnie moÂżliwe ale tylko w trakcie prowadzenia rozmowy. Skoro Ty tego nie wiesz moÂże pora siĂŞ dowiedzieĂŚ.
Bowiem jest to zwykÂły transfer energetyczny przez otworzonÂą liniĂŞ energetycznÂą.

Rozszerz swoj¹ wiedzê w temacie bowiem nie ma problemu w wysy³ce strza³y energetycznej lini¹ myœli , a co dopiero przyspieszenie przez energetyczn¹ liniê po³¹czenia telefonicznego.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Kiaro, przedmiotem naszej dyskusji nie jest udowodnienie, ktĂłre techniki sÂą skuteczne i czy ja posiadam wiedzĂŞ na temat wszystkich technik energetycznych znanych ludzkoÂści. Rozmawiamy o systemie Deir. JeÂśli chcesz rozmawiaĂŚ o strzaÂłach energetycznych, to moÂże warto otworzyĂŚ nowy wÂątek, bo nijak to siĂŞ ma do deiru.

=========================================

DoszÂły mnie sÂłuchy, Âże wiosnÂą moÂże byĂŚ zorganizowany kurs DEIR'u w ÂŁodzi, wiesz coÂś wiĂŞcej na ten temat?
Nie ma filii szkoÂły Deir w ÂŁodzi i Âżadnych informacji na ten temat na oficjalnej stronie szkoÂły Deir. 1 st. ma byĂŚ w Krakowie, gdy tylko zbierze siĂŞ odpowiednia liczba chĂŞtnych. BĂŞdÂą teÂż kursy w Poznaniu i WrocÂławiu w najbliÂższym czasie, osoby, ktĂłre nie miaÂły do czynienia z systemem Deir do tej pory i nie majÂą zaliczonych Âżadnych stopni, mogÂą przyjechaĂŚ do WrocÂławia na seminarium  EXTREME MASTER CLASS "Krok na spotkanie ze strachem". Informacje na ten temat znajdziesz na stronie szkoÂły deir. Ja od siebie mogĂŞ dodaĂŚ tylko to, Âże wykÂładowca, ktĂłry bĂŞdzie prowadziÂł seminarium, to niezwykle ciekawa osoba, charyzmatyczna, otwarta na drugiego czÂłowieka i jego potrzeby. Do tego bardzo przystĂŞpnie wszystko tÂłumaczy i pomaga odczuĂŚ to, co konieczne na danych zajĂŞciach.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 17:11:39 wysłane przez Mistrz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 07, 2011, 17:02:19 »

Nie wiem czego uczÂą na wykÂładach Deir i o tym nie dyskutujĂŞ.

NapisaÂłam wyraÂźnie iÂż jest moÂżliwe uÂżywanie wiedzy Deir do zabijania ludzi i byÂło to robione.  NiezaleÂżnie od uÂżytego nazewnictwa dla Âśmiertelnego Âładunku , ktĂłrym odbierano Âżycie ofierze.

Zdarzenia takie sÂą opisane w jednej z pierwszych ksi¹¿ek o Deir , ktĂłrÂą ja osobiÂście przeczytaÂłam i posiadam. Zatem nie ma co  zmieniaĂŚ tej prawdy  o Deir opisanej przez jej jednego z twĂłrcĂłw.

Deir  jego techniki sÂłu¿¹ do korzystania z energii otaczajÂącej czÂłowieka , powstaÂło mnĂłstwo szkĂłl zwiÂązanych z tematem bardzo dawno temu i wspó³czeÂśnie.   
Zasada ich dotyczÂąca zawsze jest ta sama korzystanie i wykorzystywanie w celu dobra lub zÂła , jak? To juÂż zaleÂży od intencji i systemu wartoÂści tego , kto to czyni.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 07, 2011, 17:08:17 »

Aloha !

Ja rĂłwnieÂż siĂŞ piszĂŞ na wykÂładziki Mistrza, chĂŞtnie poczytam (i posÂłucham) - wykÂładowcĂŞ ? / praktyka ?

Czy kolega Mistrz reprezentuje mo¿e szko³ê DEIR w Polsce - http://www.deir.vgh.pl/news.php - bom tak¹ stronkê znalaz³ ?

barneyos, ja nie jestem trenerem szkoÂły deir, nie mogĂŞ prowadziĂŚ wykÂładĂłw, mogĂŞ jedynie odpowiedzieĂŚ na zwykÂłe pytania, jeÂśli moja wiedza mi na to pozwoli. Nie pracujĂŞ teÂż w szkole deir w Âżadnym innym charakterze. Praktykiem systemu Deir jestem  UÂśmiech Strona, ktĂłrÂą podaÂłeÂś, to oficjalna strona szkoÂły deir w Polsce i tam moÂżesz spokojnie szukaĂŚ informacji na interesujÂące ciĂŞ tematy, rĂłwnieÂż zadawaĂŚ pytania.  Cool
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 17:09:54 wysłane przez Mistrz » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 07, 2011, 19:36:33 »

Nie wiem czego uczÂą na wykÂładach Deir i o tym nie dyskutujĂŞ.

NapisaÂłam wyraÂźnie iÂż jest moÂżliwe uÂżywanie wiedzy Deir do zabijania ludzi i byÂło to robione.  NiezaleÂżnie od uÂżytego nazewnictwa dla Âśmiertelnego Âładunku , ktĂłrym odbierano Âżycie ofierze.

Zdarzenia takie sÂą opisane w jednej z pierwszych ksi¹¿ek o Deir , ktĂłrÂą ja osobiÂście przeczytaÂłam i posiadam. Zatem nie ma co  zmieniaĂŚ tej prawdy  o Deir opisanej przez jej jednego z twĂłrcĂłw.

Deir  jego techniki sÂłu¿¹ do korzystania z energii otaczajÂącej czÂłowieka , powstaÂło mnĂłstwo szkĂłl zwiÂązanych z tematem bardzo dawno temu i wspó³czeÂśnie.  
Zasada ich dotyczÂąca zawsze jest ta sama korzystanie i wykorzystywanie w celu dobra lub zÂła , jak? To juÂż zaleÂży od intencji i systemu wartoÂści tego , kto to czyni.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Kiaro, czy mo¿esz podaÌ tytu³ i autora tej ksi¹¿ki. Uwa¿am, ¿e jest to warte szerszego zapoznania przez nas i wyrobienia sobie pe³niejszego obrazu na temat DEIR.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 07, 2011, 20:14:32 »

Teraz nie mogê , bo ksi¹¿ka nie jest dostêpna dla mnie przez jakiœ czas.
Ale jest to jedna z pierwszych , jeÂżeli nie pierwsza , ktĂłra ukazaÂła siĂŞ w Polsce , sÂą w niej wyraÂźne ostrzeÂżenia i opis tworzonych przez autora zabezpieczeĂą przed dziaÂłaniami tej techniki.
Bowiem opisuje on ÂśmierĂŚ jej pozostaÂłych twĂłrcĂłw spowodowanÂą przez ludzi  ktĂłrzy wykorzystali technikĂŞ przeciw im samym.

Nie do koĂąca jest to bezpieczne moim zdaniem  i znane co niesie w sobie  naprawdĂŞ ta metoda.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 07, 2011, 20:38:07 »

Dimitri Wereszczagin "Wyzwolenie" Deir I. Jest jeszcze 7 innych, kolejnych czĂŞÂści, tego samego autora. Wereszczagin faktycznie pisze w I czĂŞÂści o tym, jak zginĂŞli dwaj spoÂśrĂłd czterech twĂłrcĂłw systemu Deir, ale absolutnie nie mĂłwi, Âże wykorzystano przeciwko nim techniki deir. Zaznacza tylko, Âże znaleÂźli siĂŞ pod ostrzaÂłem broni psychotronicznej. Jakiej? Nie wiadomo. ZnĂłw Kiaro wprowadzasz zamĂŞt! Wereszczagin nie ostrzega przeciwko stosowaniu technik Deir. To byÂło by nielogiczne. On zachĂŞca do pracy nad sobÂą z wykorzystaniem technik deir. I zaznacza, Âże to cenna wiedza, dlatego razem z pozostaÂłymi twĂłrcami chcieli jÂą udostĂŞpniĂŚ caÂłej ludzkoÂści, aby inni rĂłwnieÂż mogli z niej korzystaĂŚ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 07, 2011, 20:52:10 »

>Kiara'o<,
chyba nie do koùca przeczyta³aœ albo nie do koùca zrozumia³aœ to co przeczyta³aœ. Mam za sob¹ cztery tomy tej ksi¹¿ki i nic podobnego nie pamiêtam. Faktem jest, ¿e wspó³twórcy tego systemu nie ¿yj¹, ale przyczyn¹ ich œmierci s¹ ludzie, którzy (byÌ mo¿e równie¿ wykorzystuj¹cy niektóre techniki DEIR'u) zajmuj¹ siê zawodowo manipulowaniem i niszczeniem ludzi. Wereszzagin wyraŸnie zaznacza, ¿e system jest ca³kowicie bezpieczny. Podkreœla równie¿, ¿e on i jego wspó³autorzy - DEIR'u, byli wynajêci przez rz¹d ZSRR do stworzenia takiego mechanizmu, który pozwoli manipulowaÌ ca³ymi masami. Im bardziej pracowali nad t¹ technik¹ tym bardziej przekonywali siê , ¿e dzia³a ona w odwrotny sposób, ¿e sprzyja ona nie uzale¿nieniu ludzi od czegokolwiek, a ich uniezale¿nieniu, czyli na ich korzyœÌ. Postanowili wiêc tê metodê rozpropagowaÌ pomimo ca³kowitego zakazu zleceniodawców i st¹d wzi¹³ siê atak na ¿ycie jego i jego kolegów. Wereszczaginowi siê uda³o ujœÌ z ¿yciem i niejako w ho³dzie swym nie¿yj¹cym kolegom ale i w zgodzie z wczeœniejszymi z nimi ustaleniami opublikowa³ tê metodê i utworzy³ szko³ê DEIR.
NaleÂży pamiĂŞtaĂŚ, Âże Rosjanie - zresztÂą nie tylko oni - do dziÂś pracujÂą nad podobnymi rozwiÂązaniami (nad jakimi pracowaÂła grupa Werezczagina), a istnieje  teÂż duÂżo ró¿nych metod dopracowanych, ktĂłre zapewne posÂłuÂżyÂły do wyniszczenia jego kolegĂłw, ale to nie DEIR byÂł przyczynÂą ich Âśmierci.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 07, 2011, 20:52:41 »

Ten 7-tomowy cykl jest znany w Polsce, bardzo popularny np. w rankingach Nieznanego ÂŚwiata. Ja mam I, ktĂłra czeka na swojÂą kolej.

Kiara byÌ mo¿e mia³a inn¹ ksi¹¿kê na myœli, ale mo¿e siê to póŸniej wyjaœni.

Mnie interesuje np. porĂłwnanie DEIR do innych technik, np. Hemi-Synca i dziaÂłalnoÂści Monroe Institute czy teÂż do technik szamaĂąskich.

No nic, trza siĂŞ wzi¹Ì za lekturĂŞ. Chyba mnie nic nie nawiedzi od samego czytania ??  Afro    DuÂży uÂśmiech

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 07, 2011, 21:21:15 »

>Barneyos<,
na tym chomiku znajdziesz 4 tomy w wersji elektronicznej tej ksi¹¿ki.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
wwwodz
Gość
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 07, 2011, 21:46:21 »

Witaj.

Nie trzeba byĂŚ deirowcem by mĂłc posÂługiwaĂŚ siĂŞ energiom , robi to na co dzieĂą kaÂżdy z nas z wiĂŞkszym lub mniejszym skutkiem , zaleÂżnym od swojej mocy.
ÂŻycie to naturalny  przepÂływ energii od ludzi do ludzi i od przyrody do nas i do przyrody , oraz od ZaÂświatu do nas i od nas do ZaÂświatu.

Intencje przekazu odgrywajÂą bardzo waÂżnÂą rolĂŞ w skutkach uczynionych przekazem.

Energia , to energia , moÂżna niÂą leczyĂŚ i zabijaĂŚ , ona sama w sobie nie jest ani zÂła ani dobra jest neutralna.
Jak np. nó¿ mo¿na nim chleb krajaÌ lub zabiÌ.
Lepiej gorzej szybciej , wolniej? To juÂż zaleÂży od poznanych technik i umiejĂŞtnoÂści z nich korzystania.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

W ten sam sposĂłb rozumujĂŞ w sprawach energetycznych UÂśmiech

Z Twojego postu z pierwszej strony tego tematu z Kwiecieù 20, 2010, 18:55:49 wywnioskowa³em jednak, ¿e tylko jakiœ naddeirowiec pobieraj¹cy energiê od innych mo¿e takie strza³ki robiÌ, a z posta powy¿szego wnioskujê, ¿e de facto jednak mo¿e to robiÌ ka¿dy cz³owiek. SprzecznoœÌ? Help Uœmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 07, 2011, 21:52:39 »

Nic co jest zwiÂązane z technikami oddziaÂływania na ludzki mĂłzg nie jest do koĂąca bezpieczne i do koĂąca zbadane.
SÂą to nowoÂści , ktĂłrych efekty wyjdÂą po czasie.

Tak Darek, niektĂłre techniki Deir.

"... Faktem jest, ¿e wspó³twórcy tego systemu nie ¿yj¹, ale przyczyn¹ ich œmierci s¹ ludzie, którzy (byÌ mo¿e równie¿ wykorzystuj¹cy niektóre techniki DEIR'u) zajmuj¹ siê zawodowo manipulowaniem i niszczeniem ludzi...."

Wereszczagin tworzyÂł dla siebie dodatkowe techniki zabezpieczajÂące przed dziaÂłaniem tych juÂż istniejÂących.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 16:56:56 wysłane przez Kiara » Zapisane
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 09, 2011, 16:16:34 »

Nic co jest zwiÂązane z technikami oddziaÂływania na ludzki mĂłzg nie jest do koĂąca bezpieczne i do koĂąca zbadane.
SÂą to nowoÂści , ktĂłrych efekty wyjdÂą po czasie.

Zgadzam siĂŞ, ale system Deir nie zajmuje siĂŞ oddziaÂływaniem na ludzki mĂłzg. Interesuje go ludzka ÂświadomoœÌ, ciaÂło eteryczne, energia wÂłasna kaÂżdego czÂłowieka (potoki centralne - wschodzÂący i zstĂŞpujÂący), czakry. Uczy, jak odczuwaĂŚ swoje ciaÂło eteryczne, oczyszczaĂŚ je, wzmacniaĂŚ potoki i wykorzystywaĂŚ swojÂą wÂłasnÂą energiĂŞ (nie cudzÂą) do realizowania swoich celĂłw. Po 4 stopniu energii jest tak duÂżo, Âże moÂżna jÂą oddawaĂŚ innym, dzieliĂŚ siĂŞ niÂą i koniecznie trzeba dziaÂłaĂŚ, mieĂŚ cele, niejeden. JuÂż na 2 stopniu poznaje siĂŞ technikĂŞ rozpoznawania i usuwania zÂłej karmy. SÂą teÂż techniki poÂświĂŞcone pracy nad zdrowiem i takie, ktĂłre pozwalajÂą nam lepiej zrozumieĂŚ drugiego czÂłowieka. IstniejÂą teÂż seminaria przeznaczone tylko dla kobiet lub tylko dla mĂŞÂżczyzn :-) Ludzki mĂłzg nie jest przedmiotem zainteresowania systemu deir Kiaro  UÂśmiech

Kiara
Gość
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 09, 2011, 16:55:43 »

¯adna z opisanych czynnoœci nie odbywa siê bez u¿ycia ludzkiego mózgu , to on i on w ciele fizycznym jest g³ównym decydentem zwi¹zanym ze wszelakimi czynnoœciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi.

Synchronizacja pó³kul mĂłzgowych po³¹czenie ich pracy   z szyszynkom i przysadkom oraz peÂłna osobista moc energetyczna , ktĂłrÂą uzyskuje siĂŞ tylko przez pokonywanie trudnoÂści fizycznych i energetycznych w sposĂłb fizyczny w naszym Âświecie , daje opisane przez Ciebie rezultaty Ludziom.

* Ludzie Istoty posiadaj¹ce Iskrê Bo¿¹.

Wszystko co dotyczy czyszczenia aury , "zerowania" dawnych b³êdnych kodĂłw zachowaĂą musi odbyĂŚ siĂŞ fizycznie w naszym Âświecie przez pracĂŞ osobistÂą z doÂświadczaniem zdarzeĂą i podejmowaniem kolejnych  decyzji opartych na prawidÂłowoÂści wzorcowej , czyli   naÂładowanie kolejnego doÂświadczenia energiom wiĂŞkszÂą od poprzedniego.
Etyka , moralnoœÌ , czyli SYSTEM WARTOŒCI najwy¿szej rangi s¹ podstaw¹ w tych dzia³aniach , bowiem tworz¹ coraz wy¿sza moc energetyczn¹ Cz³owieka.

Ona to swojÂą mocÂą "wyzeruje" poprzednie wzorce i wpisze obecne lepsze , lub juÂż wÂłaÂściwe.
Temu wÂłaÂśnie podlega wcielanie siĂŞ w materiĂŞ i nauka z podejmowaniem decyzji przez osobiste wybory.
Osobiste odczuwanie dobra i zÂła jest miernikiem poziomu na ktĂłrym siĂŞ znajdujemy  ( kaÂżdy na innym) i decydentem  podejmowanych decyzji , ktĂłre nam sÂłu¿¹ lub nie.
A co za tym idzie inspirujÂą i mobilizujÂą do pracy nad sobÂą i zmian etyki.
Tak dziaÂła Âświat Ludzi. KaÂżda decyzja myÂślowo sÂłowno , czynowa to energia pÂłynÂąca przez system nerwowy , ktĂłry rozwija siĂŞ lub nie i ma wpÂływ na wszystkie nasze ciaÂła , tworzÂąc kolejne gdy zakoĂączy siĂŞ proces tworzenia jednego.

Ludzie wymyÂślajÂą ró¿ne techniki w celu jakim? Przyspieszenia wÂłasnego rozwoju duchowego , powiĂŞkszenia  swojego potencjaÂłu energetycznego?

Zarobienia na tym pieniĂŞdzy , zbudowania sobie autorytetu? Bardzo roÂżnym.

Jednak prawda jest jedna i niezmienna , w Âświecie fizycznym , rozwijasz ciaÂło fizyczne ( jego niewidzialne fizycznie funkcje o ktĂłrych nawet nie mamy pojĂŞcia) , gromadzimy energiĂŞ i z tych wypracowanych osobiÂście profitĂłw.
Nasza praca ma bezpoÂśredni wpÂływ na oczyszczenie naszych ciaÂł energetycznych ,  uwolnienie siĂŞ z kodĂłw karmicznych , zwiĂŞkszenie poziomu energii , po³¹czenie siĂŞ z wiedzÂą Duszy i liczne moÂżliwoœÌ ci paranormalne jak lewitacja , teleportacja , telepatia  itp.....

Innej drogi nie ma pomimo licznych zapewnieĂą , ktĂłre najbliÂższy czas zweryfikuje.
Mimo to ludzie szukaj¹ ró¿nych dróg na skróty , wymyœlaj¹ ró¿ne techniki , ale one nie daj¹ mo¿liwoœci kompleksowego rozwoju duchowego nikomu.
Mog¹ wyszkoliÌ jak¹œ czynnoœÌ , cz³owiek krêci siê w jej obrêbie wiele myœl¹c....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Kto chce niech sobie korzysta z DEIR , kto nie , nie , ja nikomu nie doradzam i nie odradzam. NapisaÂłam jakie jest moje zdanie na temat.

Mimo wszystko polecam uwaÂżne przeczytanie ROZDZIAÂŁ 2 . Aktywne oddziaÂływanie energetyczne......

http://www.kos.alpha.pl/pdf/Przyklad_deir3.pdf
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 19:53:54 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 09, 2011, 19:38:27 »

Cytat: Kiara
  Mimo wszystko polecam uwaÂżne przeczytanie ROZDZIAÂŁ 2 . Aktywne oddziaÂływanie energetyczne......

PrzeczytaÂłam i aÂż mnie odrzuciÂło. Absolutnie nie do przyjĂŞcia jest dla mnie nawet pomyÂślenie
o moÂżliwoÂści zastosowania opisywanych technik.

Blokowanie czyjejkolwiek energii, wysysanie jej w celu obezwÂładnienia przeciwnika i uczynienia
z niego naszej marionetki, choÌby tylko czasowej, jest z gruntu wstrêtne i g³êboko nieetyczne.
UwaÂżam, Âże takie dziaÂłania cofajÂą nas duchowo, zamiast rozwijaĂŚ. Ohyda. 

Argumentowanie autora, Âże to dla osiÂągniĂŞcia celu, gdy zawodzÂą inne techniki, Âże to niby dla dobra,
jest Âśmieszne i trÂąci hipokryzjÂą. Czyli cel uÂświĂŞca Âśrodki?
Hitler, Stalin teÂż tak uwaÂżali.

Jak moÂżna nazwaĂŚ ÂświadomÂą i podstĂŞpnÂą ingerencjĂŞ w wolnÂą wolĂŞ drugiego czÂłowieka?
Do jakiego poziomu trzeba siê zni¿yÌ, by osi¹gn¹Ì w³asne cele?
Czy twĂłrcy DEIR  zadali sobie to pytanie i szczerze na nie odpowiedzieli?

DziĂŞkujĂŞ za takie "mistrzostwo".
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 09, 2011, 19:50:35 »

¯adna z opisanych czynnoœci nie odbywa siê bez u¿ycia ludzkiego mózgu , to on i on w ciele fizycznym jest g³ównym decydentem zwi¹zanym ze wszelakimi czynnoœciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi.

W takim razie oddychania, trawienia, myÂślenia teÂż powinnaÂś siĂŞ baĂŚ, bo bez udziaÂłu mĂłzgu siĂŞ nie odbywajÂą, wiĂŞc mogÂą byĂŚ niebezpieczne. No i wszystkie inne systemy rĂłwnieÂż nie sÂą polecane, bo bez pracy mĂłzgu nie da siĂŞ pracowaĂŚ nad sobÂą ani niczym innym.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 09, 2011, 20:08:16 »

MoÂże DEIR chciaÂł by wy³¹czyĂŚ ludzki mĂłzg i uczucia , tworzyĂŚ bezmyÂślne  ludzkie roboty powiĂŞkszajÂące jedynie pola energetyczne wokó³ siebie?

MoÂże i tak.

Ró¿ne armie teraz siê Ìwiczy do ró¿nych walk ro¿nymi sposobami.

Funkcje fizyczne  Âżycia czÂłowieka poniekÂąd mogÂą odbywaĂŚ siĂŞ poza Âświadomym kierowaniem nimi ale jego  rozwĂłj juÂż nie.
A DEIR wedle Twoich pierwotnych oÂświadczeĂą chce pretendowaĂŚ do  SzkoÂły uczÂącej czegoÂś...

"
Zgadzam siê, ale system Deir nie zajmuje siê oddzia³ywaniem na ludzki mózg. Interesuje go ludzka œwiadomoœÌ, cia³o eteryczne, energia w³asna ka¿dego cz³owieka (potoki centralne - wschodz¹cy i zstêpuj¹cy), czakry. Uczy, jak odczuwaÌ swoje cia³o eteryczne, oczyszczaÌ je, wzmacniaÌ potoki i wykorzystywaÌ swoj¹ w³asn¹ energiê (nie cudz¹) do realizowania swoich celów. Po 4 stopniu energii jest tak du¿o, ¿e mo¿na j¹ oddawaÌ innym, dzieliÌ siê ni¹ i koniecznie trzeba dzia³aÌ, mieÌ cele, niejeden. Ju¿ na 2 stopniu poznaje siê technikê rozpoznawania i usuwania z³ej karmy. S¹ te¿ techniki poœwiêcone pracy nad zdrowiem i takie, które pozwalaj¹ nam lepiej zrozumieÌ drugiego cz³owieka. Istniej¹ te¿ seminaria przeznaczone tylko dla kobiet lub tylko dla mê¿czyzn :-) "

Co nie jest zgodne z tym co napisaÂłeÂś , szkoÂła ta uczy bezwzglĂŞdnego wykorzystywania energii drugiego czÂłowieka , bez morale , bez etyki , bez szacunku dla odmiennoÂści , bez Âżadnych praw dla niej.

Zestaw technik dla bezprawia i ludzkich robotĂłw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. ".... bo bez pracy mĂłzgu nie da siĂŞ pracowaĂŚ nad sobÂą ani niczym innym."

Tak bez pracy mózgu po³±czonego z prac± serca , która tworzy M¡DRO¦Æ SERCA nie da siê pracowaæ nad sob± , absolutnie nie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 20:13:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
Mistrz
Gość
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 09, 2011, 21:19:01 »

CzÂłowiek boi siĂŞ tego, czego nie zna. Nie znasz Kiaro systemu Deir, przeczytaÂłaÂś tylko ksi¹¿ki, nie  wiem, czy wszystkie, dostrzegÂłaÂś w nich to, co chciaÂłaÂś albo co umiaÂłaÂś dostrzec i stÂąd Twoja niechĂŞĂŚ do caÂłego systemu. Atakujesz ludzi, ktĂłrych nie znasz, tylko dlatego, Âże wedÂług Ciebie krzywdzÂą innych, oceniasz to, z czym w praktyce siĂŞ nie zetknĂŞÂłaÂś, prĂłbujesz zaraziĂŚ swojÂą niechĂŞciÂą innych i potem piszesz o MÂĄDROÂŚCI SERCA.

Mnisi uczÂą siĂŞ sztuk walki, aby nigdy  ich nie uÂżywaĂŚ. Wereszczagin wyraÂźnie zaznacza, Âże osiÂągajÂąc wyÂższy stopieĂą rozwoju, sami zaczynamy rozumieĂŚ, iÂż wszystkie techniki siÂłowe sÂą nam niepotrzebne. W Âżyciu sÂą ciekawsze rzeczy niÂż walka z innymi ludÂźmi. A osoby praktykujÂące deir nie czerpiÂą przyjemnoÂści z wysysania z innych energii. Powiem wiĂŞcej, nie czujÂą takiej potrzeby, bo majÂą swojej wÂłasnej energii pod dostatkiem, w dodatku jest to energia czysta. Przeczytaj Kiaro dokÂładniej czêœÌ pierwszÂą "Wyzwolenie", szczegĂłlnie strony 56-71, 100-115, moÂże zrozumiesz wtedy, jak to jest z tym oddziaÂływaniem na drugiego czÂłowieka, w jakim celu tworzy siĂŞ otoczkĂŞ i kto komu moÂże zaszkodziĂŚ. Wiem, Âże trudno uwierzyĂŚ w coÂś, czego nie potrafi siĂŞ odczuĂŚ, wiĂŞc jeÂśli nie posiadÂłaÂś umiejĂŞtnoÂści odczucia wzajemnych oddziaÂływaĂą energetycznych miĂŞdzy ludÂźmi, trudno bĂŞdzie Ci to zrozumieĂŚ, ale sprĂłbuj. Czasami warto  przeÂłamaĂŚ schematy myÂślenia, dla samego siebie chociaÂżby  UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 22:20:15 wysłane przez Mistrz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 09, 2011, 22:48:53 »

Moja wiedza polega na odczuwaniu , ufam wÂłasnym odczuciom . UwaÂżam iÂż nie mam potrzeby uczyĂŚ siĂŞ czegoÂś z czego nie chciaÂła bym w moim Âżyciu korzystaĂŚ.

Zacytowa³am wa¿ne fragmenty ksi¹¿ki ukazuj¹ce system wartoœci twórcy , który nie jest mój.
Wiem iÂż ĂŚwiczenie technik ( Âżadnej) to nie jest droga rozwoju duchowego.
Ale jeÂżeli komuÂś jest bliski taki wybĂłr to jego sprawa , powodzenia.
W dalszym ci¹gu uwa¿am i¿ okradanie ludzi z ich energii ( niezale¿nie od naszych ocen potrzeby tej sytuacji) jest nieetyczne i krzywdz¹ce, tak mówi mi m¹droœÌ mojego serca i jej bêdê nadal s³uchaÌ.

Oceniam system Deir i jego techniki a nie osoby praktykujÂące Deir  z nimi moÂże mi byĂŚ po drodze lub nie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 10, 2011, 08:35:03 »

Czy to moÂżliwe , Âże USA ĂŚwiczy sobie tÂą technikĂŞ DEIR na portalach spoÂłecznoÂściowych ?
http://www.globalnaswiadomosc.com/dlaczegomilczelismy.htm

Czy teÂż bardziej jest to "wina" czÂłowieka, ktĂłry ze Âświadomego wyboru porusza siĂŞ wÂśrĂłd energii strachu ? Tak jakby to jego wÂłasny organizm podpowiada co jest dla niego niewÂłaÂściwe .
greta
Gość
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 10, 2011, 09:00:10 »

Nie znam technik DEIR i nie chce ich znac.Czytajac powyzsze Wasze rozwazania,mozna z nich wysnuc jeden wniosek:Pranie mozgu!!!
Jakby na to nie patrzec,zgadzam sie z Kiara.Nie nalezy w zaden sposob wplywac na prace naszego mozgu,bo niestety mamy za malo wiedzy na jego temat.To jest jak takie macanie w ciemnosci.Albo sie uda ,albo nie.
Ja osobiscie staram sie nie macac w ciemnosci.Wole jasne i klarowne sytuacje.
W dzisiejszych czasach takie praktyki staja sie modne,a ludzie je wykonujacy czuja sie ponad innymi.Dlaczego?
Moim zdaniem trzeba samemu dojsc do pewnych poziomow swiadomosci.Nie nalezy nic przyspieszac.Kazdy z nas ma swoj czas na to.Kazdy indywidualnie reaguje na rozne,nowe dla niego wiadomosci.Kazdy inaczej patrzy i odbiera te rzeczywistosc.
Tak ,jak pisze Kiara,samemu trzeba wyrobic sobie i w sobie swoj sposob postrzegania i odbioru.
Nalezy sobie samemu zaufac i isc za wlasnym glosem,ktory w polaczeniu z wolna wola,jest dla nas nasza droga zycia.Kazdy ma prawo wyboru.Sznuje to,ale nie zgadzam sie na nic,co jest wbrew ludziom,robi im wode z mozgu itp.Wystarczy,ze z kazdej strony jestesmy w jakis sposob inwigilowani,czy to poprzez chemtrails,czy poprzez zatruta zywnosc,czy szczepionki,ktore sa przeciwko nam,czy poprzez HAARP itd.Zrobilo sie tego w ostatnich latach cale mnostwo,wiec nie dodawajmy sobie jeszcze swiadomie naszych wlasnych dzialan na nasze zdrowie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 10, 2011, 09:13:05 »

Ale¿ tak te i tym podobne techniki s¹ u¿ywane do blokowania w ró¿noraki sposób ludzi , którzy z ró¿nych wzglêdów s¹ bardzo niewygodni systemowi.
Robione jest to ludziom przez ludzi którym wystarczy daÌ do r¹k mo¿liwoœÌ a ich brak etyki zrobi resztê.

Mog³a bym opowiedzieÌ moje przebogate doœwiadczenia zwi¹zane z tematem , w³¹cznie z dzisiejszymi nocnymi.

Moja nietykalnoœÌ ( bo jak widaĂŚ mam siĂŞ dobrze) jest efektem mojego systemu wartoÂści dziĂŞki niemu  i pokonywanym trudom Âżycia codziennego osiÂąga siĂŞ takom moc.
OsiÂąganie mocy to nie "zabawa" technikami  , czytanie ksi¹¿ek i bywanie na kursach wszelakich , jeszcze raz to etyczne Âżycie codzienne z pokonywaniem etycznym jego wszelakich trudnoÂści.

Wówczas stajemy siê nietykalni dla ro¿nych zabiegów energetycznych i nawet fizycznych ( w³¹cznie z wyk¹paniem naszej szczoteczki do zêbów w sedesie ,.... fujj , fujjj)

Dodam jeszcze iÂż za wszystko ci czyniÂący te obrzydliwoÂści muszÂą zapÂłaciĂŚ rachunek swojÂą energiÂą Âżycia i nie kiedyÂś tam , a juÂż , tu i teraz.
A ja o to proszĂŞ caÂłym sercem , bowiem nie moÂżna czerpaĂŚ korzyÂści z  wyrachowanego krzywdzenia innych ludzi..

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 10, 2011, 09:41:17 »

Moim zdaniem nale¿y pewne rzeczy rozró¿niÌ. Z jednej strony nie ma nic z³ego w poszerzaniu wiedzy o sobie i o œwiecie, o tym w jaki sposób funkcjonujemy w po³¹czeniu z Wszechœwiatem. Wiedzê tê mo¿na zdobyÌ bez potrzeby uczestnictwa w kursach za które siê p³aci. Bo tak jak wspomnia³aœ greto , faktycznie ka¿dy zdobywa j¹ na swój sposób poprzez w³asne doœwiadczenia ¿yciowe. Zdobyta wiedza umo¿liwia inne spojrzenie na zdarzenia , w których uczestniczymy jako istoty wielowymiarowe ,a tym samym rozpocz¹Ì rozwój osobisty, o którym piszesz Kiaro.
Z drugiej strony trzeba uwaÂżaĂŚ na "obce instalacje" , ktĂłre coÂś tam dajÂą , ale z drugiej strony uzaleÂżniajÂą. Nie mĂłwiĂŞ, Âże kaÂżdego. Wolna wola.

WolnÂą wolÂą ludzkÂą jest wybĂłr sposobu interpretacji rzeczywistoÂści. MoÂżna zaufaĂŚ sobie, zdaĂŚ siĂŞ na swĂłj wÂłasny , wyÂższy wymiar "ja" i konsekwentnie przeÂżyĂŚ to co ma siĂŞ do przeÂżycia w planach WJ, a  moÂżna teÂż zapÂłaciĂŚ za kurs i pozwoliĂŚ innym siebie prowadziĂŚ poprzez meandry zagroÂżeĂą prawdziwych czy teÂż wyimaginowanych.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 10, 2011, 10:07:13 »

CaÂły czas podkreÂślam iÂż kaÂżdy ma prawo wyboru swojej drogi , nie negujĂŞ niczyjej wolnej woli w doborze doÂświadczeĂą.
Jednak informujĂŞ o innych opcjach i odkrywam to co niektĂłrzy usilnie chcÂą zakryĂŚ nie mĂłwiÂąc caÂłej prawdy , manipulujÂąc informacjom.

Jednak decyzje  zawsze sÂą i bĂŞdÂą indywidualne.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 10:09:43 wysłane przez Kiara » Zapisane
wwwodz
Gość
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 10, 2011, 11:24:39 »

Nie znam technik DEIR i nie chce ich znac.Czytajac powyzsze Wasze rozwazania,mozna z nich wysnuc jeden wniosek:Pranie mozgu!!!

Wniosek jak wniosek: waÂżne Âże swĂłj MrugniĂŞcie

Cytat: greta
Jakby na to nie patrzec,zgadzam sie z Kiara.Nie nalezy w zaden sposob wplywac na prace naszego mozgu,bo niestety mamy za malo wiedzy na jego temat.To jest jak takie macanie w ciemnosci.Albo sie uda ,albo nie.

MedytacjĂŞ teÂż moÂżna uznaĂŚ za "sztucznÂą technikÂą rozwoju" i wpÂływa ona na prace mĂłzgu.. JÂą teÂż odradzasz?

Ja osobiscie staram sie nie macac w ciemnosci.Wole jasne i klarowne sytuacje.
W dzisiejszych czasach takie praktyki staja sie modne,a ludzie je wykonujacy czuja sie ponad innymi.Dlaczego?

Nie wszyscy lubiÂą chodziĂŚ utartymi ÂścieÂżkami. Gdyby kaÂżdy takimi chodziÂł to wielu przeÂłomowych odkryĂŚ w dowolnej dziedzinie, by po prostu nie byÂło..
Potrzeba bezpieczeùstwa czy to finansowego czy innego jest jedn¹ z podstawowych potrzeb. Dlatego nie dziwiê siê ¿e wiêkszoœÌ ludzi wybiera pewne, ale skromne prze¿ycie od pierwszego do pierwszego, ni¿ mniej pewne, ale ciekawsze i w rezultacie bogatsze pod wszystkimi wzglêdami ¿ycie..

Moim zdaniem trzeba samemu dojsc do pewnych poziomow swiadomosci.Nie nalezy nic przyspieszac.Kazdy z nas ma swoj czas na to.

Czy do szko³y te¿ nie chodzi³aœ tylko dochodzi³aœ do ca³ej wiedzy samodzielnie? Na nowo odkrywa³aœ ko³o, liczby, litery? ¯eby gdziekolwiek dojœÌ potrzebna jest choÌby elementarna wiedza. Dopiero posiadaj¹c j¹ mo¿na, a nawet trzeba, samodzielnie iœÌ dalej.

Kazdy indywidualnie reaguje na rozne,nowe dla niego wiadomosci.Kazdy inaczej patrzy i odbiera te rzeczywistosc.
Tak ,jak pisze Kiara,samemu trzeba wyrobic sobie i w sobie swoj sposob postrzegania i odbioru.
Nalezy sobie samemu zaufac i isc za wlasnym glosem,ktory w polaczeniu z wolna wola,jest dla nas nasza droga zycia.Kazdy ma prawo wyboru.Sznuje to,ale nie zgadzam sie na nic,co jest wbrew ludziom,robi im wode z mozgu itp.Wystarczy,ze z kazdej strony jestesmy w jakis sposob inwigilowani,czy to poprzez chemtrails,czy poprzez zatruta zywnosc,czy szczepionki,ktore sa przeciwko nam,czy poprzez HAARP itd.Zrobilo sie tego w ostatnich latach cale mnostwo,wiec nie dodawajmy sobie jeszcze swiadomie naszych wlasnych dzialan na nasze zdrowie.

Poznanie samego siebie- to cel tego ca³ego rozwoju. Fajnie by by³o rozwijaÌ siê tylko naturalnie. ByÌ œwiadomym siebie w ka¿dej chwili dnia. Jednak jak napisa³aœ: jesteœmy sztucznie ograniczani przez te ró¿ne ustrojstwa, które wymieni³aœ i pewnie przez niezliczon¹ iloœÌ innych, do których badacze NWO jeszcze nie dotarli, albo Ktoœ im nie rzuci³ och³apów wiedzy i nie umo¿liwi³ dotarcia do nich. Skoro interesujesz siê t¹ tematyk¹ to pewnie zdajesz sobie sprawê, ¿e za kilka lat mo¿emy mieÌ ju¿ w ciele chipa, który mo¿e nam kodowaÌ do podœwiadomoœci ró¿ne dziwne programy. Jak w takich warunkach wyobra¿asz sobie swój "naturalny" rozwój?
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: