Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 31, 2025, 05:10:23

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: DRUGA TWARZ CHRZEÂŚCIJAÑSTWA....  (Przeczytany 101719 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #125 : Grudzień 19, 2012, 20:51:56 »

Nie praktycznie wszyscy tylko ci w których interesie materialnym le¿a³o utworzenie nowej religii i zrobienie z siebie ...nazwê pozwolê sobie pomin¹Ì.
Chyba zapominasz, Âże chrzeÂścijanie byli przeÂśladowani i ukrzyÂżowywani... wiĂŞc sÂłaby ten pomysÂł na "biznes".

Dlaczego na Freskach kaplicy sykstyĂąskiej (znajduje siĂŞ w Watykanie) dÂługo widniaÂł napis ÂŁukasz kÂłamie.
bo tak autor napisaÂł?

Tak merytorycznie moÂżesz coÂś powiedzieĂŚ na temat wprowadzania katolicyzmu na ziemiach np zamieszkaÂłych przez SÂłowian UÂśmiech O przyczynĂŞ ich buntĂłw prawie przez caÂłe panowanie PiastĂłw teÂż nie zapytam tak z uprzejmoÂści UÂśmiech O inkwizycje nie zapytam bo tu i nie ma o co.
Alez pytaj, ÂśmiaÂło. Nie zakÂładaj, Âże uniknĂŞ odpowiedzi... jak niektĂłrzy. To byÂło niedopuszczalne, karygodne, tragiczne i straszne. Wstyd mi za to, bardzo czĂŞsto o tym myÂślĂŞ. Wiesz mĂłgÂłbym w tym momencie zastosowaĂŚ "logikĂŞ" niektĂłrych forumowiczĂłw  - to doÂświadczenie byÂło im potrzebne, powinni podziĂŞkowaĂŚ... straszne prawda? a taka logika czĂŞsto pojawia siĂŞ w postach na tym forum. Zawsze niestety takie sÂą konsekwencje gdy czÂłowiek prĂłbuje zaj¹Ì miejsce Boga, gdy uwaÂża siĂŞ za boskiego, gdy zasÂłania siĂŞ sposobem postrzegania - prawem do jego caÂłkowitej dowolnoÂści. Jezus nauczaÂł inaczej - ewangelizowaĂŚ nie znaczy zmuszaĂŚ.

Rozumiem, Âże o Jakubie od Ciebie siĂŞ nie dowiem dlaczego zginaÂł z rĂŞki sÂług KK
By³o niestety wiele innych morderstw w imiê chciwoœci i ¿¹dz. Nigdy i nigdzie nie napisa³em, ¿e samo na³o¿enie sutanny daje œwiêtoœÌ. Tak samo katolikiem nie jest osoba która siê tak deklaruje tylko osoba która zachowuje siê, a przynajmniej szczerze i mocno siê stara zachowywaÌ zgodnie z przykazaniami, naukami Jezusa.

Dlaczego 100 lat czekano by ogÂłosiĂŚ Marie ÂświĂŞta i ,,wziĂŞta Âżywcem do nieba" teÂż nie UÂśmiech
Mo¿e pomys³ pojawi³ siê wczeœniej, mo¿e szukano potwierdzenia - nawet poœredniego - tej tezy. Z tych samych powodów koœció³ nie og³asza od razu cudu, podchodzi mo¿liwie analitycznie do zdarzenia.

Co do zÂłamania golenia panu w rzece to troszkĂŞ mnie dziwi, Âże nie sÂłyszaÂłeÂś ale przecieÂż jak nie posiadasz ST to zapytaj ksiĂŞdza w koÂściele  UÂśmiech
No i po co te - kolejne juÂż - insynuacje nt. braku moÂżliwoÂści samodzielnego myÂślenia. CzyÂżbyÂś ze wszystkim od razu lataÂł do innych, wujka?

Swoja droga jeÂżeli odrzucasz istnienie Âświata energii to z czysto fizycznego punktu widzenia naleÂżaÂło by zadaĂŚ pytanie  dlaczego nikt nie widziaÂł jak bĂłg wyglÂąda
Nie. Nie odrzucam, mam inny poglÂąd, znaczÂąco inny od Twojego na to jak wyglÂąda ten Âświat energii.

Wiesz nie mam prawa oczekiwaĂŚ, Âże obroĂąca na tym forum KK przyzna, Âże zdarza mu siĂŞ sÂłyszeĂŚ gÂłupoty z ambony
Po pierwsze nie wystĂŞpujĂŞ tutaj jako obroĂąca. Po drugie - nie musisz oczekiwaĂŚ - moje krytyczne gÂłosy na pewne zdarzenia w KRK sÂą... na tym forum.

MogĂŞ tez poinformowaĂŚ CiĂŞ szacowny, Âże tzw przekonanym coÂś takiego jak merytoryczna dyskusja nie istnieje. Dlaczego? Dlatego, Âże taki czÂłowiek jest przekonany, Âże wie ...pozwoliÂłem sobie juÂż to wczeÂśniej napisaĂŚ
A czyÂż Ty nie jesteÂś przekonany, Âże... wiesz? CzyÂż zarzucajÂąc mi mylny oglÂąd Âświata tym samym nie dajesz do zrozumienia, Âże... wiesz jaki jest prawidÂłowy? tylko dlaczego od siebie to wypierasz jednoczeÂśnie przypisujÂąc mi wiedzĂŞ/przekonania za... wadĂŞ?

Szacowny blu informacja jak postrzegali Jezusa jego apostoÂłowie znaczy siĂŞ oprĂłcz ÂŁukasza, Marka, SzawÂła i sÂług wymienionych jest mi znana - widzieli w nim CzÂłowieka UÂśmiech Np Tomasza do tej pory nazywa siĂŞ ,,niewiernym Tomaszem" UÂśmiech
Ale ale, dlaczego wy³¹czasz z grona aposto³ów wiarygodnych tych w/w? Dlaczego Tomasza nazwano niewiernym chyba wiesz?

Moim skromnym zdaniem dalsza ,,dyskusja"  to byÂła by zwyczajna prĂłba przekonania i jako taka k³ócÂąca siĂŞ z zasadÂą poszanowania innoÂści drugiego UÂśmiech
MyÂślaÂłem, Âże nieci dÂłuzej "podyskutujesz" zanim padnie taka decyzja/zdanie. Tutaj przyznam - nie wyczuÂłem czasu.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #126 : Grudzień 19, 2012, 22:33:18 »

Nie ja wiele razy uciekaÂłem przed dyskusjÂą.

I znĂłw pomĂłwienie z twojej strony, odpowiem ci wiĂŞc podobnie.
Czy ty, jesteÂś w stanie zrozumieĂŚ Âże ludzie majÂą caÂłkiem zajmujÂące Âżycie poza Pch, czy nie jesteÂś w stanie tego zrozumieĂŚ?

Warujesz tu tak wytrwale Âże musze spytaĂŚ z sympatii, czy z czystego obowiÂązku? Tak to retoryczne pytanie.

A wracajÂąc do treÂści watku:

Ciekawy fragment ktĂłry ujawnia, Âże genezÂą wyznania wiary, byÂły krwawe walki miĂŞdzy wiernymi, ktĂłrych napuszczali na siebie biskupi:

Film 'Konstantyn Wielki'
36 min
"... Wkrótce jednak wybuch³y spory miêdzy ró¿nymi od³amami chrzeœcijan. Wœród chrzeœcijan na wschodzie panowa³ wieki zamêt, toczy³y siê spory o naturê Chrystusa, oraz o to kto powinien sprawowaÌ w³adzê w koœciele.
ZwaÂśnieni biskupi wysyÂłali przeciw rywalom swoich wiernych. Skala przemocy przypominaÂła przeÂśladowania sprzed dwudziestu lat.
Szukaj¹c rozwi¹zania Konstantyn za¿¹da³ by biskupi zakoùczyli krwawy spór. Zwo³a³ w Nicei sobór, uczestniczy³o w nim trzystu biskupów. Cesarz nakaza³ im ustalenie jednej definicji wiary chrzeœcijaùskiej. Tak powsta³o credo Nicejskie, wyznanie wiary który przetrwa³o 1600 lat i wci¹¿ jest recytowane w koœcio³ach na ca³ym œwiecie. "Wierzê w jednego Boga, ojca Wszechmog¹cego, stworzyciela rzeczy widzialnych i niewidzialnych i jednego pana Jezusa Chrystusa, syna bo¿ego jednorodzonego, który z ojca jest zrodzony"
arteq
Gość
« Odpowiedz #127 : Grudzień 20, 2012, 18:27:51 »

Oczywiœcie, ¿e wiem, ¿e maj¹ inne ¿ycie poza forum, choÌ w przypadku niektórych zbytnio siê nie ró¿ni, ale to inny w¹tek.
Jedyne czemu siĂŞ dziwiĂŞ, Âże najpierw majÂą duÂżo czasu - np. roztaczanie nauk, potem nagle im brakuje - gdy dyskusja wchodzi na niewygodne dla ich wizerunku obszary; by po niedÂługim czasie (jak temat przycichnie) znowu mieĂŚ go aÂż nadto. Ale ok, ich sprawa.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #128 : Grudzień 20, 2012, 18:49:22 »

Co innego jest przekazywanie informacji czĂŞsto opartej na wyciÂągniĂŞciu wnioskĂłw z wÂłasnych doÂświadczeĂą  co innego prĂłba przekonania drugiego.
Co innego reprezentowanie jakiejÂś partii grupy wyznaniowej organizacji co innego tylko siebie UÂśmiech
To chyba kaÂżdy powinien zrozumieĂŚ  UÂśmiech
Czym skutkujÂą prĂłby przekonania teÂż chyba kaÂżdy wie.
Od siebie mogĂŞ dodaĂŚ, Âże majÂą teÂż skutek energetyczny - zasada nieingerencji w rozwĂłj drugiego.
OsobiÂście staram siĂŞ zauwaÂżyĂŚ co mnie z drugim ³¹czy a nie dzieli  UÂśmiech
Dodam teÂż, Âże o ile ktoÂś nie prĂłbuje zostaĂŚ jakimÂś tam roÂżnej maÂści guru to zauwaÂżajÂąc, Âże rozmowa przeradza siĂŞ w przekonywanie rezygnuje z niej, a przynajmniej tak powinien zrobiĂŚ oczywiÂście moim skromnym zdaniem. UÂśmiech
Dzielenie siĂŞ wnioskami nie jest bronieniem swoich racji - nie wiem jak mam czytelniej napisaĂŚ.
BroniÂąc swoich racji, swojej wÂłasnoÂści...czÂłowiek zaczyna walczyĂŚ  UÂśmiech
Có¿ jak ktoœ lubi walczyÌ jego sprawa.
Dla kaÂżdego co innego UÂśmiech
to pa UÂśmiech

PS
arteq

..
Och, gdybyÂś tylko miaÂł czym - rzuciÂłbyÂś mi tym z satysfakcjÂą w twarz, no ale... jak widaĂŚ nie masz.
Szacowny do³¹czê do grona tych, którym brakuje czasu by z Tob¹ ,,dyskutowaÌ" Uœmiech

« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2012, 19:01:30 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
goratha
Gość
« Odpowiedz #129 : Grudzień 20, 2012, 20:33:58 »

Co innego jest przekazywanie informacji czĂŞsto opartej na wyciÂągniĂŞciu wnioskĂłw z wÂłasnych doÂświadczeĂą  co innego prĂłba przekonania drugiego.
Co innego reprezentowanie jakiejÂś partii grupy wyznaniowej organizacji co innego tylko siebie UÂśmiech
To chyba kaÂżdy powinien zrozumieĂŚ  UÂśmiech
Czym skutkujÂą prĂłby przekonania teÂż chyba kaÂżdy wie.
Od siebie mogĂŞ dodaĂŚ, Âże majÂą teÂż skutek energetyczny - zasada nieingerencji w rozwĂłj drugiego.
OsobiÂście staram siĂŞ zauwaÂżyĂŚ co mnie z drugim ³¹czy a nie dzieli  UÂśmiech
Dodam teÂż, Âże o ile ktoÂś nie prĂłbuje zostaĂŚ jakimÂś tam roÂżnej maÂści guru to zauwaÂżajÂąc, Âże rozmowa przeradza siĂŞ w przekonywanie rezygnuje z niej, a przynajmniej tak powinien zrobiĂŚ oczywiÂście moim skromnym zdaniem. UÂśmiech
Dzielenie siĂŞ wnioskami nie jest bronieniem swoich racji - nie wiem jak mam czytelniej napisaĂŚ.
BroniÂąc swoich racji, swojej wÂłasnoÂści...czÂłowiek zaczyna walczyĂŚ  UÂśmiech
Có¿ jak ktoœ lubi walczyÌ jego sprawa.
Dla kaÂżdego co innego UÂśmiech
to pa UÂśmiech

PS
arteq

..
Och, gdybyÂś tylko miaÂł czym - rzuciÂłbyÂś mi tym z satysfakcjÂą w twarz, no ale... jak widaĂŚ nie masz.
Szacowny do³¹czê do grona tych, którym brakuje czasu by z Tob¹ ,,dyskutowaÌ" Uœmiech

mily Przebisniegu- calkowicie masz racje co do skutkow  dyskusji :-)) Dlatego wlasnie  sie na forum nie udzielam , bo jeszcze nie doroslam, zeby to robic bez emocji. Na razie" cwicze" asertywnosc na   4 doroslych psach-czyli naszych  braciach mniejszych ze schroniska.Zdecydowanie bardziej sie z nimi dogaduje niz z ludzmi. Zawsze cieplo o tobie mysle , czytajac twoje posty- i pije twoje noworoczne zdrowko[ no nie, nie pifkiem, tylko wspanialym domowej  mojej robotki winem z aronii:-))]Moze chcialbys sprobowac, jesli nie mieszkasz dalej niz 50 km od W-wy:))
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #130 : Grudzień 20, 2012, 20:36:21 »

Nie wiem, czy widzieliÂście, choĂŚ stare jest.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #131 : Grudzień 21, 2012, 13:06:41 »

goratha
mily Przebisniegu- calkowicie masz racje co do skutkow  dyskusji :-)) Dlatego wlasnie  sie na forum nie udzielam , bo jeszcze nie doroslam, zeby to robic bez emocji. Na razie" cwicze" asertywnosc na   4 doroslych psach-czyli naszych  braciach mniejszych ze schroniska.Zdecydowanie bardziej sie z nimi dogaduje niz z ludzmi. Zawsze cieplo o tobie mysle , czytajac twoje posty- i pije twoje noworoczne zdrowko[ no nie, nie pifkiem, tylko wspanialym domowej  mojej robotki winem z aronii:-))]Moze chcialbys sprobowac, jesli nie mieszkasz dalej niz 50 km od W-wy:))

Szacowna dziĂŞkuje bardzo za zaproszenie na winko z aronii  UÂśmiech
Mieszkam w CzoÂłowie  (koÂło WÂłocÂławka), ale jeÂżd¿ê sÂłuÂżbowo do Wyszogrodu i myÂślĂŞ Âże jak bĂŞdzie cieplej itd.... to dam znaĂŚ jak propozycja bĂŞdzie aktualna to chĂŞtnie siĂŞ winka poczĂŞstuje - odwdziĂŞczĂŞ siĂŞ pifkiem przyrzÂądzanym w/g starej receptury UÂśmiech
Kontakt z naszymi braÌmi mniejszymi ma t¹ dobr¹ stronê, ¿e trenuje wra¿liwoœÌ i myœlomowê i nie porusza tych nie widocznych strun membrany odbioru wra¿liwego œrodeczka z sercem na czele Uœmiech
I jeÂżeli juÂż to czuje siĂŞ tylko ciepÂło UÂśmiech
Ja mam kontakt z krukiem i kotem UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Szacowny blu znany mi jest ten plakacik doskonale oddajÂący akceptacje innoÂści drugiego w wykonaniu KK UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2012, 13:07:50 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #132 : Grudzień 21, 2012, 13:49:42 »

No wÂłaÂśnie a co z przyszÂłoÂściÂą KRK ?
Co zadecyduje Benek ? ..hmm... UÂśmiech

Nie wiem, czy widzieliÂście, choĂŚ stare jest.

To byÂło na czasie w 3D teraz to juÂż wiadomo, Âże to wszystko byÂło dezinformacjÂą, by ludzie byli cisi, bojÂący siĂŞ i posÂłuszni,
oraz by nie wiedzieli za duÂżo bo by Im KRK w tym mieszali. to tak jak w Faraonie, ciemnotÂą lepiej siĂŞ rzÂądzi !!!
Koniec tego nareszcie. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2012, 13:54:42 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #133 : Grudzień 21, 2012, 17:04:50 »

Hej, a to znacie?

Dekalog1

20
1 Wtedy mĂłwiÂł BĂłg wszystkie te sÂłowa:
2 «Ja jestem Pan, twĂłj BĂłg, ktĂłry ciĂŞ wywiĂłdÂł z ziemi egipskiej, z domu niewoli.3 Nie bĂŞdziesz miaÂł cudzych bogĂłw obok Mnie! 4 Nie bĂŞdziesz czyniÂł Âżadnej rzeÂźby ani Âżadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemiÂą! 5 Nie bĂŞdziesz oddawaÂł im pokÂłonu i nie bĂŞdziesz im sÂłuÂżyÂł, poniewaÂż Ja Pan, twĂłj BĂłg, jestem Bogiem zazdrosnym, ktĂłry karze wystĂŞpek ojcĂłw na synach do trzeciego i czwartego pokolenia wzglĂŞdem tych, ktĂłrzy Mnie nienawidzÂą. 6 OkazujĂŞ zaÂś ÂłaskĂŞ aÂż do tysiÂącznego pokolenia tym, ktĂłrzy Mnie miÂłujÂą i przestrzegajÂą moich przykazaĂą.

http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=70
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Grudzień 21, 2012, 23:16:16 »

My znamy, ale ...  Afro

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #135 : Grudzień 22, 2012, 19:09:06 »

A to znacie DuÂży uÂśmiech

Co zdarzyÂło siĂŞ na Soborze w Nicei?

Chuck May

CzĂŞsto jestem zagadywany przez krytykĂłw chrzeÂścijaĂąstwa, ktĂłrzy mĂłwiÂą, Âże w pierwszych stu latach istnienia koÂścioÂła Jezus postrzegany byÂł jako dobry czÂłowiek, nie jako BĂłg.
ByÂło tak – mĂłwiÂą – do czasu Soboru w Nicei w roku 325, kiedy to gÂłosowano na temat boskoÂści Chrystusa i zaaprobowano to jako oficjalnÂą doktrynĂŞ.
Krytycy mĂłwiÂą, Âże SobĂłr w Nicei zostaÂł zwoÂłany przez cesarza Konstantyna, ktĂłry potrzebowaÂł zjednoczonego chrzeÂścijaĂąstwa dla celĂłw politycznych – dziĂŞki Chrystusowi bĂŞdÂącemu Bogiem cesarz osiÂągn¹³by ten cel.
Tak wiĂŞc z przyczyn politycznych chrzeÂścijaĂąstwo miaÂło rzekomo wymyÂśliĂŚ koncepcjĂŞ, Âże Jezus jest Bogiem.
Pozwolê sobie te¿ dodaÌ, ¿e Konstantyn przyj¹³ chrzest na ³o¿u œmierci , czyli za ¿ycia by³ hm ...poganinem Du¿y uœmiech
Dodam te¿, ¿e atrakcyjnoœÌ religii katolickiej dla wierchuszki zapewnia³ dogmat, który zreszt¹ funkcjonuje do dziœ :Wszelka w³adza pochodzi od boga"
Czyli wÂładca jest pomazaĂącem boskim - zamach na wÂładce zamachem na religiĂŞ... DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #136 : Grudzień 22, 2012, 19:27:58 »

To byÂło gdzieÂś wyÂżej. Konstantyn zwoÂłaÂł sobĂłr, bo biskupi organizowali lokalne wojny miĂŞdzy sobÂą, oczywiÂście w ich imieniu walczyli wierni.
Nic dziwnego zreszt¹, mieli za przyk³ad Szaw³a, który "wyci¹³" konkurencjê.

Enigma
Gość
« Odpowiedz #137 : Grudzień 23, 2012, 22:04:12 »

Heh, temat i ostatnie przemyÂślenia tak mnie zainspirowaÂły Âże pod wpÂływem Âświetnego kawaÂłka GregorianĂłw napisaÂłam wiersz.  JĂŞzyk

Ale prosze najpierw zadbaĂŚ o odpowiedniÂą atmosferĂŞ do wysÂłuchania siĂŞ w poezjĂŞ, czy odpalenie utworu:

<a href="http://www.youtube.com/v/Wb4_9cciW0o" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Wb4_9cciW0o</a>

"BĂłg tego chce, maszerujmy wiĂŞc.
NaprzĂłd ile ci wystarczy siÂł.
Bóg chce tego, walczmy wiêc, znika ciemnoœÌ z naszych serc.
WÂątpliwoÂści obce nam, teraz tĂŞ muzykĂŞ gram.
Tak wiĂŞc nie ociÂągaj siĂŞ, dziÂś speÂłnimy myÂśli zÂłe.
MaszerujÂąc krokiem rĂłwnym, wprost ku wszystkim celom zgubnym.
Razem i z Imieniem Twym, choĂŚby i w piekielny dym.
ÂŚciskam w dÂłoni swojÂą broĂą, wnet czerwona spÂłynie toĂą.
I niech zginÂą wszelkie mary, gusÂła i pogaĂąskie czary.
Nie oszczĂŞdzim ni robaka, niechaj pÂłonie zdrada Âświata.
Ty mĂłj BoÂże wszystko wiesz, znasz li kaÂżdÂą z moich Âłez.
Niech zap³aci za niewiernoœÌ, cz³owiek który mia³ tê czelnoœÌ
zwÂątpiĂŚ Panie w w Twoje ImiĂŞ, niecha spÂłonie, niechaj zginie...

Szok
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2012, 22:26:37 wysłane przez Enigma » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #138 : Grudzień 28, 2012, 11:27:56 »

Fajny wierszyk UÂśmiech
Doda³bym tylko pytanie o zasadnoœÌ przetrzymywania w archiwach Watykanu te¿ dzie³ pisanych nie przez synów i córy KK tylko przez ten KK przejête - delikatnie nazywaj¹c Cool
CzyÂżby obawa o reakcje wiernych Cool
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #139 : Grudzień 28, 2012, 11:47:33 »

Heh, temat i ostatnie przemyÂślenia tak mnie zainspirowaÂły Âże pod wpÂływem Âświetnego kawaÂłka GregorianĂłw napisaÂłam wiersz.  JĂŞzyk

Ale prosze najpierw zadbaĂŚ o odpowiedniÂą atmosferĂŞ do wysÂłuchania siĂŞ w poezjĂŞ, czy odpalenie utworu:

<a href="http://www.youtube.com/v/Wb4_9cciW0o" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Wb4_9cciW0o</a>

"BĂłg tego chce, maszerujmy wiĂŞc.
NaprzĂłd ile ci wystarczy siÂł.
Bóg chce tego, walczmy wiêc, znika ciemnoœÌ z naszych serc.
WÂątpliwoÂści obce nam, teraz tĂŞ muzykĂŞ gram.
Tak wiĂŞc nie ociÂągaj siĂŞ, dziÂś speÂłnimy myÂśli zÂłe.
MaszerujÂąc krokiem rĂłwnym, wprost ku wszystkim celom zgubnym.
Razem i z Imieniem Twym, choĂŚby i w piekielny dym.
ÂŚciskam w dÂłoni swojÂą broĂą, wnet czerwona spÂłynie toĂą.
I niech zginÂą wszelkie mary, gusÂła i pogaĂąskie czary.
Nie oszczĂŞdzim ni robaka, niechaj pÂłonie zdrada Âświata.
Ty mĂłj BoÂże wszystko wiesz, znasz li kaÂżdÂą z moich Âłez.
Niech zap³aci za niewiernoœÌ, cz³owiek który mia³ tê czelnoœÌ
zwÂątpiĂŚ Panie w w Twoje ImiĂŞ, niecha spÂłonie, niechaj zginie...

Szok

wierszyk idealnie pasuje do tych co to lubiÂą na marsze chodziĂŚ,-
idealnie.. ZÂły

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Grudzień 31, 2012, 14:03:05 »

Witam,
wroce do tego najlepszego przyjaciela czlowieka, do psa. Jest on symbolem falszu, zdrady, obludy i jako taki paleta sie w historii.
Traktowany jako zdrajca wilka. Juz w starozytnosci zwano Slowian psami wlasnie, ciagnelo sie to dlugo, az do czasow sredniowiecza napewno. W konstelacji Syriusza mamy tez Psia Gwiazde, oddzialowujaca na Ziemie, i to od zarania. Mamy tez swietych o tej twarzy, nawet
Jezus mial z nimi do czynienia. Nawet nie ma co wspominac o Koranie. Chinczycy tez go nie darza miloscia.
Ale wszedzie siedzi. Nawet na wyspach. I podobno ma z delfinem wspolnego przodka. Czyli wlazl do wody.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #141 : Grudzień 31, 2012, 15:38:00 »

Szacowny chciaÂłbym Ci przypomnieĂŚ, Âże czytajÂą nas teÂż goÂście UÂśmiech
WiĂŞc proszĂŞ jak mĂłwisz a to i z UÂśmiech
Co do nazw zaÂś SÂłowian przez innych to proszĂŞ byÂła ich caÂła gama UÂśmiech
No jakoÂś trzeba byÂło usprawiedliwiĂŚ rzezie i najazdy i stosy ... Cool
Czy ktoÂś przeprosiÂł?
Jak jeszcze ÂżyÂł K WojtyÂła to w czasie jednej z pielgrzymek wypomniaÂł Pomorzanom, Âże kiedyÂś tam w Âśredniowieczu wypĂŞdzili biskupa i wygnali lub pomordowali ksiĂŞÂży Cool
Wiem, Âże hm to dziwne, ale trochĂŞ mi siĂŞ ÂśmiaĂŚ chciaÂło jak patrzyÂłem na zdziwione miny nierozumiejÂących o co chodzi ludzi UÂśmiech
Normalnie nie zwrĂłciÂłbym na to uwagi ale przecieÂż jak oczywiÂście wierzyĂŚ w zapiski Gala Anonima (czĂŞsto przytaczane przez Bunscha w jego ksi¹¿kach) to na pytanie Morawskiego posÂła, ktĂłry widzÂąc  topionych z kamieniem przy szyi SÂłowian poÂłabskich - obojĂŞtnym dla oprawcĂłw byÂł wiek i pÂłeĂŚ - dlaczego na to pozwalacie - biskupĂłw byÂło kilki i wielu duchownych - usÂłyszaÂł odpowiedÂź zdziwionego pytaniem biskupa toĂŚ przecieÂż SÂłowianie tzn poganie poprawiÂł siĂŞ bo przypomniaÂł sobie Âże hm poseÂł wywodzi siĂŞ ze sÂłowiaĂąskiego kraju UÂśmiech
Ale có¿ dla ka¿dego co innego Du¿y uœmiech
Dodam tylko, Âże w ,,akceptacji innoÂści drugiego" KK nie ustĂŞpuje nikomu no moÂże jakims radykalnym odÂłamom innych religii Cool
to pa DuÂży uÂśmiech

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #142 : Grudzień 31, 2012, 16:22:37 »

Witaj Przebisniegu,
Co do nazw zaÂś SÂłowian przez innych to proszĂŞ byÂła ich caÂła gama UÂśmiech
No jakoÂś trzeba byÂło usprawiedliwiĂŚ rzezie i najazdy i stosy ..
dziekuje za zwrocenie uwagi i za uzupelnienie. Rzeczywiscie nie byla to jedyna nazwa.
No i kiedys nie bylo tylu licznych organizacji, zrzucajacych z samolotow worki ze stara maka dla ludzi masowo mordowanych.
pozdrawiam
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #143 : Grudzień 31, 2012, 16:46:47 »

Witam,
wroce do tego najlepszego przyjaciela czlowieka, do psa. Jest on symbolem falszu, zdrady, obludy i jako taki paleta sie w historii.
Traktowany jako zdrajca wilka. Juz w starozytnosci zwano Slowian psami wlasnie, ciagnelo sie to dlugo, az do czasow sredniowiecza napewno. W konstelacji Syriusza mamy tez Psia Gwiazde, oddzialowujaca na Ziemie, i to od zarania. Mamy tez swietych o tej twarzy, nawet
Jezus mial z nimi do czynienia. Nawet nie ma co wspominac o Koranie. Chinczycy tez go nie darza miloscia.
Ale wszedzie siedzi. Nawet na wyspach. I podobno ma z delfinem wspolnego przodka. Czyli wlazl do wody.
WidzĂŞ znajome ... juÂż goethe twierdziÂł gdzie siedzi inkluz.  Pies to niewolnik ale ... ÂżyczĂŞ dalszych owocnych poszukiwaĂą w 2013 UÂśmiech

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #144 : Grudzień 31, 2012, 17:06:12 »

kiedyÂś to bym wiele napisaÂł w takim wÂątku, ale teraz? starzejĂŞ siĂŞ JĂŞzyk no ale wierzĂŞ, Âże 2013 bĂŞdzie poczÂątkiem koĂąca tej religii...

amen DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #145 : Grudzień 31, 2012, 17:26:13 »

ok, niektĂłrzy juÂż wierzyli - przepraszam, zapewniali - Âże koniec bĂŞdzie do 2009 r.
to tak w kwestii formalnej.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #146 : Grudzień 31, 2012, 17:56:41 »

Tak w kwestii formalnej sprawdzaÂł ktoÂś statystyki obecnoÂści niedzielnej w koÂściele  Cool
Dalej tÂłumy?
Dalej duÂżo mÂłodzieÂży?
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #147 : Grudzień 31, 2012, 18:18:54 »

W kwestii formalnej to u mnie raz na miesiÂąc msza w niektĂłrych koÂścioÂłach , a niektĂłre caÂłkowicie zamkniĂŞte  , bo nie ma komu i dla kogo raz na tydzieĂą, o raz na dzieĂą od dawna siĂŞ juÂż nie dyskutuje.
Pokazowe ÂświÂąteczne w duÂżych miastach i w katedrach to tak , ale tÂłoku jak dawniej nie ma.

Zatem ten 2009 rok zrobiÂł swoje chociaÂż niektĂłrzy usilnie zapierajÂą siĂŞ iÂż nic siĂŞ nie zmieniÂło przez te trzy lata.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2012, 18:20:20 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #148 : Grudzień 31, 2012, 18:21:59 »

M³odzie¿y jakby coraz mniej, zajêta bardzo piciem po parkach i skwerkach, ewentualnie siedzeniem przed kompem, czy tez wyzywaniem starszych, okupowaniem miejsc w MZK... ale có¿ widaÌ takie s¹ oznaki g³oszonego wzrostu œwiadomoœci i duchowoœci, oddzia³ywania gwiazd-matek etc. W koœciele widzê natomiast ca³e rodziny naiwniaków, których to dzieci nie potrafi¹ odnaleŸÌ siê w aktualnym œwiecie - bo i przekl¹Ì to nie za bardzo umie, dzieù dobry nauczycielowi powie po szkole na ulicy, miejsca ust¹pi starszym w kolejce, g³upawych seriali nie chce - ku rozpaczy rodziców - ogl¹daÌ, od alkoholu za harcówk¹ stroni, po zakupy - o zgrozo! - pójdzie, w ksi¹¿kach i lekcjach jak g³upie siedzi marnuj¹c m³odoœÌ... jakieœ to takie mama³ygi nie¿yciowe... ech, szkoda gadaÌ. Ale jak to ma wyrosn¹Ì na ludzi jak rodzice nie daj¹ odpowiedniego przyk³adu - nie chcê siê za bardzo pok³óciÌ, nie zamierzaj¹ siê rozwieœÌ - o przepraszam - obdarzyÌ wolnoœci¹, oczywiœcie w imiê mi³oœci, no chocia¿by jakiœ ma³y skok w bok - a gdzie tam, g³upie to i wpatrzone od lat w sienie nawzajem, niedziele razem spêdzaj¹, zamiast wyskoczyÌ do marketa, a zamiast tego to co najwy¿ej dziadków odwiedz¹. No dziecko nie ma szans na normalny - uduchowiony rozwój... I tak siê kisz¹ w tej 3G i wch³aniaj¹ to fizyczne po¿ywienie, zamiast siedzieÌ sobie subatomowo w zapowiadanym 4G i od¿ywiaÌ siê s³oùcem... jak to czyni¹ uduchowieni - oczywiœcie zgodnie z wype³nieniem siê przekazywanych zawczasu "proroctw"...

Co do statystyk - podawane s¹ w... sylwestra, wystarczy pójœÌ i pos³uchaÌ.

Có¿ niektórzy, zamiast ¶lepo wierzyæ "proroctwom" uduchowionych, rozgl±daj± siê i niestety nie widz± zapowiadanego upadku DO KOÑCA 2009 r. Do tego przespali zapowiadane rozdzielenie wymiarów... ale trzeba im to wybaczyæ - tacy s± za¶lepieni i niespostrzegawczy.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2012, 18:32:11 wysłane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #149 : Grudzień 31, 2012, 19:05:12 »

Z tego, co ja tu widzê to chyba tak sobie jest, bo gdzieœ od 3 gimnazjalnej ju¿ s¹ globalnie ustawieni na nie wobec lekcji religii, uczestnictwa w nabo¿eùstwach itd. WiêkszoœÌ tych co uczêszczaj¹ jest raczej przymuszona przez rodziców. Myœlê, ¿e wiêkszoœÌ tej generacji nie da rady dowieŸÌ do blokady 3-go oka.
O starszych nieco w tym kontekÂście nie warto pisaĂŚ, bo uczestniczÂą wyjÂątki.
Doros³ych w wieku "produkcyjnym" du¿o mniej, bo obecny styl i tempo ¿ycia daj¹ w koœÌ.
Jedna grupa siĂŞ nie zmienia i powiedziaÂłbym jest nad aktywna - to starsi emeryci, ale to dla nich tradycja, choĂŚ na moje oko tez juÂż nie to co w latach 90-tych.

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: