Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 14, 2025, 12:15:50

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Apokalipsa/Objawienie Jana  (Przeczytany 163131 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Betti
Gość
« : Grudzień 30, 2008, 10:42:25 »

Ogladalam ostatnio na you tube Tajemnice Biblii -Apokalipsa  nie wnikam w szczegòly ale mam niejasne wrazenie .ze ktos przybral imie Jana i nie jest to ten sam ktòry napisal ewangelie (moze przybral to imie ,bo pod swoim nie byl by brany za wiarygodnego?) moze juz nie zyl? Moze jest to wizja naszych czasòw az nazbyt pasuje co o tym myslicie? CoÂś
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 17:00:50 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2008, 11:08:23 »

hmmm postaram siĂŞ obejrzeĂŚ i wezmĂŞ udziaÂł w dyskusji
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2008, 11:29:51 »

JuÂż nic mnie nie zdziwi Z politowaniem MrugniĂŞcie
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2008, 12:50:41 »

A jakich ma byĂŚ czasĂłw jak nie obecnych.
Hironobu15
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2008, 15:36:21 »

Ja kiedyÂś ogladaÂłem to na National Geo. i naukowcy okreÂślili nawet gdzie rozegra siĂŞ bitwa Armagedon,  ale z kolei Newton porobiÂł jakieÂś obliczenia kodu Bibli i wyszlo mu Âże apokalipsa bĂŞdzie w roku 2060.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2008, 16:43:03 »

Ja kiedyÂś ogladaÂłem to na National Geo. i naukowcy okreÂślili nawet gdzie rozegra siĂŞ bitwa Armagedon, 

PamiĂŞtasz gdzie to ma byĂŚ ??
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2008, 16:53:05 »

Bliski WschĂłd, gĂłra Megiddo.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 30, 2008, 20:01:46 »

Ja kiedyÂś ogladaÂłem to na National Geo. i naukowcy okreÂślili nawet gdzie rozegra siĂŞ bitwa Armagedon, 

PamiĂŞtasz gdzie to ma byĂŚ ??

...taaa, na moim podwĂłrku  Niezdecydowany wierzycie w takie szemrane obliczenia?
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2008, 20:55:10 »

Wierzysz, nie wierzysz, odpowiedzieĂŚ warto.
ZwÂłaszcza gdy ktoÂś pyta a Ty wiesz gdzie dzwoniÂą.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 30, 2008, 20:58:15 »

Wierzysz, nie wierzysz, odpowiedzieĂŚ warto.
ZwÂłaszcza gdy ktoÂś pyta a Ty wiesz gdzie dzwoniÂą.

a ty Darku wierzysz w takie obliczenia? czy to tajemnica?  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2008, 20:58:24 wysłane przez MichaÂł » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #10 : Grudzień 30, 2008, 21:02:43 »

Rzadna tajemnica.
W te akurat nie wierzĂŞ.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 30, 2008, 21:44:54 »

teÂż w obliczenia jakieÂś nie wierze ale zawsze zna siĂŞ jakoÂś ciekawostkĂŞ
Hironobu15
Gość
« Odpowiedz #12 : Grudzień 30, 2008, 22:21:36 »

Jaby 2012 nie wypaliÂł to mamy nastepna date;] hihihi...
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Styczeń 02, 2009, 19:19:26 »

Witam wszystkich,
Jan byl przede wszystkim mistykiem i to niezgorszym w swoim czasie. I zaprezentowal swoja wiedze
jezykiem symboli . Przestawia ona nic innego jak stany psychiczne czlowieka w stanach ekstremalnych,
trumatycznych jak ciezkie zatrucie alkoholowe, schizofrenia, po srodkach psychotropowych czy tez
po uderzeniu w glowe ciezkim przedmiotem i wiele podobnych...
Problem jest taki, ze obrazy takie zwykle zastaja gwaltownie stlumione, wyparte ale czasem jak cos
umknie kontroli to generuje brzydkie rzeczy, ktore staja sie naszym swiatem.
pozdrawiam
Mora
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2009, 20:20:16 »

Rzucam linka do apokalipsy ÂŚw.Jana jakby ktoÂś chciaÂł poczytaĂŚ
http://www.geocities.com/apokalipsa_jana/index.htm#22

Sam nie wiem czy moÂżna temu wierzyĂŚ, przecieÂż biblia byÂła tyle razy zmieniana Âże trudno w cokolwiek wierzyĂŚ u tej religii. Nawet jak Janowi ktoÂś przekazaÂł te "Proroctwa" to na pewno nie byÂł to bĂłg.

Pozdro
Mora
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 02, 2009, 21:01:03 »

nie d³ugo PRAWDA ZOSTANIE ODS£ONIÊTA, pojawi siê do¶æ specyficzne wyja¶nienie tego wszystkiego - szególnie Ksiêga Apokalilpsy idzie na warsztat, ale nie kabalistycznie lecz symbolicznie, dosta³em klucz i teraz tylko pozosta³o go zastosowaæ w specjalny sposób - ¿eby by³o ciekawiej to bêd± za to odpowiedzialne osoby z tego forum - jaki ten ¶wiat ma³y Chichot ale wiêcej na razie nie powiem - dodam jedno, nasze wniooski bêd± absolutnie nie do przyjêcia dla ortodoksyjnych katolików / chrze¶cijan - chyba, ¿e zaryzykuj± obrócenie w to co wierz± niby - o 180 stopni wtedy mo¿e co¶ zmieni...

KapÂłan 718'

Rzucam linka do apokalipsy ÂŚw.Jana jakby ktoÂś chciaÂł poczytaĂŚ
http://www.geocities.com/apokalipsa_jana/index.htm#22

Sam nie wiem czy moÂżna temu wierzyĂŚ, przecieÂż biblia byÂła tyle razy zmieniana Âże trudno w cokolwiek wierzyĂŚ u tej religii. Nawet jak Janowi ktoÂś przekazaÂł te "Proroctwa" to na pewno nie byÂł to bĂłg.

Pozdro
Mora

i to jest najpiĂŞkniejsze - biblia byÂła zmieniona "sto tysiĂŞcy razy" ale KsiĂŞga Apokalipsy NIE, czemu spytacie? pierwotnie nie byÂła czĂŞÂściÂą biblii i te matoÂły co kompliowaÂły bibliĂŞ nie zrozumiaÂły wcale przekazu apokalipsy i zostawili to nie zmienione od poczÂątku - czego dowodem jest wersja grecka, przetÂłumaczyÂłem parĂŞ wersĂłw i zgadza siĂŞ prawie sÂłowo w sÂłowo z wersjÂą polskÂą jakÂą dzisiaj znamy - nie ulegÂła znieksztaÂłceniom, dziĂŞki bogom!!!

718'

by michaÂł - kapÂłanie718, nastĂŞpnym razem proszĂŞ, byÂś edytowaÂł wÂłasne posty, tak by nie widniaÂły jeden pod drugim
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 21:50:31 wysłane przez MichaÂł » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 18, 2009, 11:03:52 »

Ogladalam ostatnio na you tube Tajemnice Biblii -Apokalipsa  nie wnikam w szczegòly ale mam niejasne wrazenie .ze ktos przybral imie Jana i nie jest to ten sam ktòry napisal ewangelie (moze przybral to imie ,bo pod swoim nie byl by brany za wiarygodnego?) moze juz nie zyl? Moze jest to wizja naszych czasòw az nazbyt pasuje co o tym myslicie? CoÂś

Nie oglÂądaÂłam tego, ale fakt, Jan nie pisaÂł ewangelii, pisali je inni ludzie. A co dokÂładnie opisuje Apokalipsa? Hmm, nie wiem, wydaje mi siĂŞ, Âże upadek Rzymu (w tych czasach). Albo coÂś, co wydarzyÂło siĂŞ juÂż w tamtych czasach. Tego siĂŞ nie da tak "normalnie odczytaĂŚ", trzeba znaĂŚ kod.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 18, 2009, 21:01:38 »

Kod zna Kiara a wy j¹ tak Ÿle traktujecie, có¿, nie wnikam, nie moja sprawa... a co do Jana - zrozumcie w koùcu WSZYSCY ró¿nicê - Jan nie napisa³ Ksiêgi Apokalipsy lecz SPISA£ co mu dyktowano / ukazano / objawiono - niby ma³a ró¿nica a WSZYSTKO t³umaczy, parafrazuj¹c s³owa Chrystusa (Jezus po przemianie!) KTO MA OCZY DO CZYTANIA TEN ODCZYTA Uœmiech

ta jasna gwiazda, która od pewnego czasu œwieci intensywnym blaskiem na niebie dos³ownie, ju¿ nie d³ugo coœ ujawni - nie wiem co ale przypuszczam i siê nie podzielê tym bo to tylko poszlaki póki co... pamiêtacie historiê o Betlejem? no ale nie sfa³szowan¹ wersjê lecz t¹ prawdziw¹ - nie znan¹ i ukryt¹ przez Koœció³...

"mylnie nazywacie to GwiazdÂą BetlejemskÂą" - to zostaÂło mi przekazane, czas pokaÂże co to oznacza...

KapÂłan 718'
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 18, 2009, 21:25:12 »

co do kody to nie kapuje o co z nim chodzi
KapÂłan  718 chodzi ci Âże Apokalipsa jest objawieniem ; Jan stworzyÂł apokalipsĂŞ przez objawienia , przekazy od Boga tak ?

A co do jasnej gwiazdy - nie wiem co to za gwiazda myÂślaÂłem Âże Wenus ; coÂś ujawni?? A co moÂże ujawniĂŚ gwiazda ? Chyba tylko to jakÂą jest

A sfaÂłszowanej jak to mĂłwisz historii i prawdziwej nie znam ; znam tylko tÂą z Biblii
Blad
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 18, 2009, 21:27:44 »

przecieÂż nie moÂżna jej pamiĂŞtaĂŚ (znaĂŚ) skoro zostaÂła ukryta. Co do apokalipsy, myÂślĂŞ ze kapÂłanowi chodzi o to Âże apokalipsa jest czymÂś w rodzaju automatycznego pisma, zapisu na gorÂąco tego co siĂŞ widzi czy co siĂŞ czuje, bez zagÂłebiania siĂŞ w temat.
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 18, 2009, 21:31:02 »

Kod zna Kiara a wy j¹ tak Ÿle traktujecie, có¿, nie wnikam, nie moja sprawa... a co do Jana - zrozumcie w koùcu WSZYSCY ró¿nicê - Jan nie napisa³ Ksiêgi Apokalipsy lecz SPISA£ co mu dyktowano / ukazano / objawiono - niby ma³a ró¿nica a WSZYSTKO t³umaczy, parafrazuj¹c s³owa Chrystusa (Jezus po przemianie!) KTO MA OCZY DO CZYTANIA TEN ODCZYTA Uœmiech

MoÂżliwe, Âże tak byÂło (choĂŚ mam wÂątpliwoÂści), ale to nie Jan kodowaÂł te przekazy.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 19, 2009, 02:49:50 »

BÓG
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 19, 2009, 04:37:34 »

Człowiek.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 04:38:39 wysłane przez Lucyna D. » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 19, 2009, 04:53:53 »

CzÂłowiek.

czÂłowiek nie odkoduje tego co podyktowaÂł BĂłg - tylko ten co posiÂądzie PEÂŁNIE WIEDZY - a jej na ziemii jeszcze nie ma!

@Lucyna D. piszesz, ¿e cz³owiek ukry³ tam ten SZCZEGÓLNY KOD to odpowiedz dlaczego od DWÓCH TYSIÊCY LAT (!) nikt tego nie odczyta³... no w³a¶nie, co Bóg zapisa³ cz³owiek nie odczyta (póki co!)

KapÂłan 718'
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 19, 2009, 07:55:11 »

JeÂśli pod pojĂŞciem BĂłg masz (w tym wypadku) Elohim, to siĂŞ zgadzam, ale StwĂłrcy bym do tego nie mieszaÂła.
CzÂłowiek przez 2000 lat nie mĂłgÂł tego odkodowaĂŚ, gdyÂż to wszystko z gĂłry byÂło ustalone, rozwĂłj czÂłowieka tak byÂł zaplanowany; wszystko siĂŞ musiaÂło staĂŚ i wypeÂłniĂŚ, teraz wibracje z Kosmosu sÂą silniejsze, czlowiek siĂŞ zmienia, czasy sÂą szczegĂłlne, dusze zeszÂły szczegĂłlne, i co siĂŞ ma wypeÂłniĂŚ, juÂż siĂŞ wypeÂłnia.
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: