gosc5690
Gość
|
 |
« : Grudzień 10, 2009, 15:48:04 » |
|
Jako, ¿e ca³a zabawa z przekazami lucyny, samuelami, enkami, nibiru, przebiegunowaniem, upadkami religii etc. coraz to bardziej powinna coraz to wiêkszej iloœci osób wydawaÌ siê jednym wielkim k³amstwem (czas biegnie - brak potwierdzeù, dowodów), s¹dzê, ¿e czas ju¿ po temu, aby pog³ówkowaÌ, jakie to scenariusze bêd¹ wymyœlaÌ mniej lub bardziej ortodoksyjni wyznawcy wiadomego, celem t³umaczenia braku jakichkolwiek wywró¿onych (z fusów chyba) zdarzeù. Umówmy siê wiêc, ¿e nasta³ dzieù 22 grudnia roku paùskiego 2012. Nie ró¿ni siê w zasadzie wiele od tego¿ grudniowego dnia roku 2011 i poprzednich, mówi¹c inaczej - nic siê nie sta³o, co mia³o siê staÌ bior¹c pod uwagê liczne przepowiednie (z kataklizmem na czele). Ot... zwyk³y sobotni dzieù, kolejna rocznica narodzin Pucciniego, kolejna rocznica pierwszej próby rozszczepienia j¹dra atomu itd, czas przedœwi¹tecznych przygotowaù itd. Oczywiœcie dla uproszczenia przyjmujê ten dzieù, jako, ¿e zapewne wielu spadn¹ klapki z oczu du¿o wczeœniej, wielu zaœ dalej bêdzie brnê³o w œlep¹ uliczkê wyznawców wspomnianych zagadnieù. Jaki wiêc te scenariusze/t³umaczenia wg was mog¹ byÌ? Ja s¹dzê, ¿e jednym z 2-ch podstawowych zachowaù bêdzie w³o¿enie g³owy w piasek. Inaczej rzecz ujmuj¹c - nie by³o tematu. Ci, którzy z tak¹ pasj¹ (jeszcze) wieszcz¹ niechybne zmiany, wierz¹ w wyimaginowane moce ingeruj¹ce w ziemskie sprawy w wielu wypadkach po prostu prze³kn¹ gorycz, nazwijmy to pora¿ki (bo tak chyba mo¿na nazwaÌ sytuacjê, w której wierzy siê w coœ z ca³ych si³, a okazuje siê to bredni¹). Prze³kn¹ i znikn¹, tak z tego forum, jak i z jakichkolwiek dyskusji a propos tego, co mia³o siê wydarzyÌ. Ale zapewne wielu z nich znajdzie sobie po cichu nowy cel, now¹ datê, nowych ³¹czników w miejsce lucyny... bo czy¿ mo¿na przyj¹Ì, ¿e mimo wszystko nie ostanie siê nikt, kto bêdzie dalej wyczekiwa³ nastêpcy nibiru? Drugim scenariuszem, wg mnie równie prawdopodobnym to przeinaczanie faktów i bzdurna interpretacja zjawisk. Bêd¹ wiêc t³umaczenia, ¿e "religie nie upad³y, a upadaj¹, bo przecie¿ coraz mniej ludzi chodzi do koœcio³a, wiêc wszystko siê zgadza", ¿e "klimat siê przecie¿ ociepla/oziêbia (odpowiednie skreœliÌ)", "¿e przecie¿ S³oùce coraz bardziej szaleje, wiêc to musi siê odbijaÌ na naszej planecie", "¿e kolejne tsunami, powodzie, wybuchy wulkanów - wiêc mamy katastrofy (a nie by³o tego wczeœniej?)", ze nibiru to nie planeta, a asteroida i nie w 2012, tylko za 10 czy 20 lat i ze na pewno leci i na pewno doczekamy siê!". Itd, itp. Jednym s³owem - propagowane przez tych ludzi twarde (w ich mniemaniu) fakty bêd¹ marginalizowane i ust¹pi¹ pola wolnej interpretacji, która bêdzie t³umaczyÌ (nie)zaistnia³¹ sytuacjê tak, aby ca³y czas pasowa³a do scenariusza tych wszystkich przepowiedni. Osobiœcie taki widzê dwie najbardziej realne mo¿liwoœci t³umaczenia (siê) gdy ju¿ bêdzie wiadomo, ¿e nic siê nie sta³o. Jakie s¹ natomiast szanownego grona pomys³y na przys³owiowy dzieù 22 grudnia 2012, na dzieù "po"?  =================================================================================== siê rozpêdzi³em... czy mo¿na ten temat przenieœÌ do innego dzia³u, czy szanowna administracja jest jedynie w³adna? Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 23:15:30 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 10, 2009, 16:21:18 » |
|
WyobraŸmy sobie trenera pi³karskiej kadry narodowej Polski,który nieczekaj¹c na rozpoczêcie mistrzostw Europy w 2012 roku zbierze zawodników,zwo³a konferencjê prasow¹ i oznajmi: "Za³ó¿my,ze przer¿niecie(mówi do pi³karzy) wszystkie mecze. S³ucham was wiêc-co macie na swoj¹ obronê?" Drogi Goœciu PiêÌ Tysiêcy SzeœÌset DziewiêÌdziesi¹t!! Taki ma sens Twoje pytanie do forumowiczów w dniu dzisiejszym,jak zwo³anie konferencji prasowej przez trenera pi³karskiej kadry na temat przyczyn pora¿ki naszych zawodników w turnieju,który odbêdzie sie w przysz³oœci. 
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 10, 2009, 16:24:06 » |
|
Jak narazie to dziÂś w radiu sÂłyszaÂłem o "dryfie" B-17. OdÂłamaÂł siĂŞ ten lodowiec i sobie pÂłynie.  Raczej takich klimatĂłw moÂżemy oczekiwaĂŚ, oraz moÂżliwego braku energi energetycznej - przez te burze sÂłoneczne.:/
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2009, 16:37:30 » |
|
oj nie do koùca dobra analogia. Obrazowo w twym poœcie: ja - trener moi pi³karze - to przeciwnicy "³ubudu" 2012 pi³karze dru¿yny przeciwnej - to wyznawcy/zwolennicy "³ubudu" 2012 I ja siê pytam MOICH pi³karzy: "jak s¹dzicie, co TA DRUGA, przegrana dru¿yna zrobi po pora¿ce? jak siê bêdzie t³umaczyÌ?"  ))) Poniewa¿ jestem PEWNY zwyciêstwa  Inaczej mówi¹c - ja nie pytam zwolenników 2012 jak siê bêd¹ t³umaczyÌ, ja siê pytam przeciwników - co s¹dz¹ na temat przysz³ych t³umaczeù p³yn¹cych z ust zwolenników  Tak to powinieneœ widzieÌ kocie  ____________________________ ponowiê te¿ pytanie - czy mo¿na jakoœ ów temat przenieœÌdo innego dzia³u?
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 16:39:13 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 10, 2009, 16:58:36 » |
|
ModyfikujĂŞ wiĂŞc analogiĂŞ i zakÂładamy,Âże trener zaprasza na konferencjĂŞ rĂłwnieÂż przeciwnÂą druÂżynĂŞ. Dwie reprezentacje bĂŞdÂą odpowiednikiem naszego forum a Ty jesteÂś jednym z trenerĂłw. Zadajesz wiĂŞc pytanie nastĂŞpujÂące: "co powiecie na temat waszej poraÂżki? Dlaczego jesteÂście przegrani?" 
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 10, 2009, 17:00:41 » |
|
oj nie do koùca dobra analogia. Obrazowo w twym poœcie: ja - trener moi pi³karze - to przeciwnicy "³ubudu" 2012 pi³karze dru¿yny przeciwnej - to wyznawcy/zwolennicy "³ubudu" 2012 I ja siê pytam MOICH pi³karzy: "jak s¹dzicie, co TA DRUGA, przegrana dru¿yna zrobi po pora¿ce? jak siê bêdzie t³umaczyÌ?"  ))) Poniewa¿ jestem PEWNY zwyciêstwa  Inaczej mówi¹c - ja nie pytam zwolenników 2012 jak siê bêd¹ t³umaczyÌ, ja siê pytam przeciwników - co s¹dz¹ na temat przysz³ych t³umaczeù p³yn¹cych z ust zwolenników  Tak to powinieneœ widzieÌ kocie  ____________________________ ponowiê te¿ pytanie - czy mo¿na jakoœ ów temat przenieœÌdo innego dzia³u? OdpowiedŸ jest bardzo prosta.  Myœl pozytywnie, a nie siej negatywnych energi- myœli katastroficznych, dziêki którym siê podkrêcasz, i je tworzysz osobiœcie. Wszak¿e My równie¿ tworzymy ten Wszechœwiat. Trochê wiêcej wiary w siebie i Boga. 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 10, 2009, 17:11:56 » |
|
Otucha jest nie tylko w Tobie,skoro tak deklarujesz. OdezwaÂłem siĂŞ tylko po to,aby nie dzieliĂŚ skĂłry na niedÂźwiedziu. ÂŻeby nie pastwiĂŚ siĂŞ nad tymi,ktĂłrzy widzÂą sprawy inaczej,poniewaÂż:http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4317.msg49849#msg49849 
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 10, 2009, 17:12:19 » |
|
Komandosie, jeÂśli chcesz interpretowaĂŚ moje wywody, rĂłb to z sensem. Ja siejĂŞ myÂśli katastroficzne? Ja je tworzĂŞ? No wybacz.... ale mam wraÂżenie, Âże nie czytasz moich postĂłw. Tu masz link do strony z moim pierwszym na tym forum postem. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1933.250Tu jest swego rodzaju deklaracja, dlaczego tu piszĂŞ i O CZYM TU PISZĂ. JeÂśli przeczytasz to, zapewne zorientujesz siĂŞ, Âże jestem PRZECIWNIKIEM WSZELAKICH Z PALCA WYSSANYCH BZDUR, z nibiru, enki'm, przekazami Âłobos itd na czele. Tak wiĂŞc, komandosie, myÂśl katastroficzna to ta, Âże... "przebiegunowanie ziemi zaraz nastÂąpi". MyÂśl katastroficzna to ta Âże... "Nibiru nadleci i zrobi baÂłagan". Wiedz wiĂŞc, Âże ja zdecydowanie przeciwstawiam siĂŞ podobnym wymysÂłom (o czym piszĂŞ jasno w co drugim swoim poÂście). A juÂż w ogĂłle nie rozumiem, co w tym kontekÂście ma znaczyĂŚ "wiĂŞcej wiary w boga i siebie". ========================================================================== Kocie - co do zmodyfikowanej wersji Twego porĂłwnania - masz racjĂŞ, w takim wypadku nie zapytaÂłbym gdyÂż byÂłoby to niegrzeczne, nie na miejscu, wrĂŞcz chamskie. Wytykanie natomiast nieÂścisÂłoÂści, uwidacznianie bezsensu wywodĂłw a propos 2012, nibiru, upadkĂłw religii itd - to ma na celu obnaÂżenie kÂłamstwa ubranego (pĂłki co) w szaty przepowiedni. Tu natomiast Ciebie rĂłwnieÂż odsyÂłam do linka z mego postu powyÂżej - gdzie wyjaÂśniam dlaczego pojawiÂłem siĂŞ tu na forum. WyjaÂśniam teÂż, dlaczego bĂŞdĂŞ siĂŞ czepiaÂł, ganiÂł i nie zgadzaÂł siĂŞ z wymysÂłami propagowanymi przez niektĂłrych. Co do Twego ostatniego postu - odnoÂśnie niepastwienia siĂŞ nad tymi, ktĂłrzy widzÂą sprawy inaczej - pisaÂłem teÂż o tym w swoim pierwszym poÂście - patrz link, ale wklejĂŞ Ci tu fragment, wyjaÂśniajÂący dlaczego bĂŞdĂŞ w opozycji (a opozycja to jeszcze nie pastwienie siĂŞ) "Rok 2012 staÂł siĂŞ nieomal markÂą. ZewszÂąd roztacza swĂłj „blask” – z kina, z nag³ówkĂłw gazet, internetu itd. Jest wszĂŞdobylski. Z czym siĂŞ zdecydowanie nie zgadzam i co potĂŞpiam to propagowanie apokaliptycznych wizji zwiÂązanych z grudniowym dniem 2012 roku. A potĂŞpiam nie dlatego, Âże siĂŞ z tym absolutnie nie zgadzam. PotĂŞpiam, gdyÂż wielu jest niezdecydowanych, zaciekawionych, niesprecyzowanych, powÂątpiewajÂących. I wÂłaÂśnie na takiej Âżyznej glebie okraszonej pewnÂą dawkÂą naiwnoÂści ziarno o nazwie „panika 2012” moÂże zakieÂłkowaĂŚ." ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 23:16:39 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 10, 2009, 17:22:27 » |
|
Komandosie, jeÂśli chcesz interpretowaĂŚ moje wywody, rĂłb to z sensem. Ja siejĂŞ myÂśli katastroficzne? Ja je tworzĂŞ? No wybacz.... ale mam wraÂżenie, Âże nie czytasz moich postĂłw. Tu masz link do strony z moim pierwszym na tym forum postem. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1933.250Tu jest swego rodzaju deklaracja, dlaczego tu piszĂŞ i O CZYM TU PISZĂ. JeÂśli przeczytasz to, zapewne zorientujesz siĂŞ, Âże jestem PRZECIWNIKIEM WSZELAKICH Z PALCA WYSSANYCH BZDUR, z nibiru, enki'm, przekazami Âłobos itd na czele. Tak wiĂŞc, komandosie, myÂśl katastroficzna to ta, Âże... "przebiegunowanie ziemi zaraz nastÂąpi". MyÂśl katastroficzna to ta Âże... "Nibiru nadleci i zrobi baÂłagan". Wiedz wiĂŞc, Âże ja zdecydowanie przeciwstawiam siĂŞ podobnym wymysÂłom (o czym piszĂŞ jasno w co drugim swoim poÂście). A juÂż w ogĂłle nie rozumiem, co w tym kontekÂście ma znaczyĂŚ "wiĂŞcej wiary w boga i siebie". Skoro tak to spoko.  A wiĂŞc witaj w tym "kotle". 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 17:23:54 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 10, 2009, 17:29:46 » |
|
Ja osobiÂście nie widzĂŞ paniki. Rok 2012 jest jedynie tematem luÂźnych dyskusji,sÂą przeciwnicy i sÂą tacy,ktĂłrzy wierza,Âże coÂś moÂże ta data oznaczaĂŚ. Nie slyszaÂłem jednak o panikujÂących. JeÂśli juÂż,to najgÂłoÂśniej sceptykom histeria 2012 siĂŞ udziela. 
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 10, 2009, 17:38:29 » |
|
Komandosie, jeÂśli chcesz interpretowaĂŚ moje wywody, rĂłb to z sensem. Ja siejĂŞ myÂśli katastroficzne? Ja je tworzĂŞ? No wybacz.... ale mam wraÂżenie, Âże nie czytasz moich postĂłw. Tu masz link do strony z moim pierwszym na tym forum postem. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1933.250Tu jest swego rodzaju deklaracja, dlaczego tu piszĂŞ i O CZYM TU PISZĂ. JeÂśli przeczytasz to, zapewne zorientujesz siĂŞ, Âże jestem PRZECIWNIKIEM WSZELAKICH Z PALCA WYSSANYCH BZDUR, z nibiru, enki'm, przekazami Âłobos itd na czele. Tak wiĂŞc, komandosie, myÂśl katastroficzna to ta, Âże... "przebiegunowanie ziemi zaraz nastÂąpi". MyÂśl katastroficzna to ta Âże... "Nibiru nadleci i zrobi baÂłagan". Wiedz wiĂŞc, Âże ja zdecydowanie przeciwstawiam siĂŞ podobnym wymysÂłom (o czym piszĂŞ jasno w co drugim swoim poÂście). A juÂż w ogĂłle nie rozumiem, co w tym kontekÂście ma znaczyĂŚ "wiĂŞcej wiary w boga i siebie". Skoro tak to spoko.  A wiĂŞc witaj w tym "kotle".  No...to koĂączymy te bezsensowne przepychanki to i w tym drugim temacie  , ja nei nale¿ê do tych "oÂświeconych"  ___________________ A co do Twojego postu kocie, rozumiem, Âże chĂŞĂŚ zbudowania / wykupu pomieszczeĂą w bunkrach (w RPA - dobrze pamiĂŞtam?) to jest nie poczÂątek paniki, a.. powiedzmy, inwestycja na przyszÂłoœÌ, tak? KupiĂŞ bunkier dla zabawy? Ile osĂłb wierzy w nadciÂągajÂące Nibiru? Ale pewnie oni wszyscy sÂą juÂż pogodzeni z losem, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 10, 2009, 17:51:21 » |
|
Ludzie od dawna bunkry sobie budowali-czĂŞsto z dziwactwa. JeÂśli ktos ma akurat takÂą potrzebĂŞ,to nie musi byĂŚ ona zaraÂźliwa i nie musi wpÂływaĂŚ na zachowania innych. Raczej w czoÂło jeden z drugim siĂŞ popuka,niÂż paniczny nastrĂłj budowniczego bunkra siĂŞ udzieli. Bez paniki. 
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 10, 2009, 18:09:05 » |
|
Za³agadzasz kocie wymianê ostatnich kilku zdaù. "Bez paniki" piszesz. Piszesz, ¿e jej (paniki) nie widzisz. Wiadomym jest, ¿e pewna liczba osób wierzy (czytaj: jest przekonana), ¿e za 3 lata najzwyczajniej przestan¹ istnieÌ (wielu z nich wierzy dziêki takim, wybacz okreœlenie, nawiedzonym jak tu coponiektórzy). Czy Tobie siê wiêc wydaje, ¿e ów odsetek populacji, którym w ich mniemaniu zosta³o oko³o 1000 dni ¿ycia, bêd¹ spokojnie egzystowaÌ tak, jakby nic nie mia³o siê staÌ? No daruj. Ja ca³y czas bêdê w postach wraca³ do meritum sprawy (czyli 2012, nibiru, przebiegunowanie, upadek religii, enki, kataklizm czy co tam jeszcze), bo mam wra¿enie, ¿e zbyt czêsto odchodzi siê od g³ównych tematów forum, a przecie¿ ca³a dyskusja w³aœnie o te sprawy siê rozbija. Poza tym zaraz mi zamkn¹ ten temat.... bo nie na temat piszemy 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 18:09:46 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 10, 2009, 20:18:33 » |
|
Gosciu 5690, czytajac ciebie mam wrazenie ze sie szaleju napiles. Nie rozumiem co ty tu szukasz, chcesz jakies interesy zrobic, cos sprzedac, cos kupic, zalkady zorganizowac. Kazdy ma prawo wierzyc w co chce, takich mieszadel jak ty jestes ,tu nikt nie potrzebuje. Nie tylko na tym forum rozmawia sie o roku 2012, tu nikt nikogo do niczego nie zmusza i nikt nikomu nic nie karze. Ja jestem tu na forum juz dobry rok, osobiscie nie wierze w te przepowiednie, ale tez nie robie zadnego niepokoju. Widze ze jestes duzym przeciwnikiem pani L.Lobos, to jest twoj problem. Mam uczucie ze dzialasz jak po zazyciu jakichs srodkow podniecajacych, opanoj sie. Jezeli zeczywiscie sie cos zdazy, to nie bedzie tych co mieli racje i tych co nie mieli racji. Dla wszystkich bedzie jedna droga. Poza tym jesli sie urodziles, to tez musisz umrzec, wszesniej czy pozniej. Narazie mamy sokoj, mozemy spokojnie zyc i starac sie abysmy mieli swieze powietrze do oddychania i czysta wode do picia. To sa problemy o ktore dzisiaj powinnismy walczyc. Mnie po glowie nie chodzi cos od kogos dostac, tak jak ty tu oferujesz, tedy owendy. Bierz sie chlopie do pracy, zarob sam pieniadze na utrzymanie rodziny, wyksztalcenie dzieci i na koniec przygotuj swoja starosc , aby byla ludzka. To sa problemy na dzisiaj, i na przyszlosc.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 10, 2009, 20:35:53 » |
|
27.12.2012 r. ... Pytanie: Pani Lucyno - i jak Pani wyt³umaczy brak jakichkolwiek zmian - nie mówi¹c ju¿ o tych przedstawianych w Pani wizjach? £obos: ...yyyyy... zostawi³am w³¹czone ¿elazko, muszê biec do domu...
lub
Halo? Pani ÂŁobos? ...yyy... tu nie mieszka Âżadna ÂŁobos
Stawiam jednak na to, Âże bĂŞdÂą karmili karkoÂłomnymi interpretacjami [juÂż mamy tego przygrywki na forum] vel "zostaÂło przesuniĂŞte, dano nam wiĂŞcej czasu"
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 10, 2009, 21:06:03 » |
|
Ja mam nadziejĂŞ, Âże jak zacznie sie wszystko rozpiepszaĂŚ w 2012 to przynajmniej bĂŞdÂą piĂŞkne widoki.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 10, 2009, 21:24:20 » |
|
WyobraŸmy sobie trenera pi³karskiej kadry narodowej Polski,który nieczekaj¹c na rozpoczêcie mistrzostw Europy w 2012 roku zbierze zawodników,zwo³a konferencjê prasow¹ i oznajmi: "Za³ó¿my,ze przer¿niecie(mówi do pi³karzy) wszystkie mecze. S³ucham was wiêc-co macie na swoj¹ obronê?" Drogi Goœciu PiêÌ Tysiêcy SzeœÌset DziewiêÌdziesi¹t!! Taki ma sens Twoje pytanie do forumowiczów w dniu dzisiejszym,jak zwo³anie konferencji prasowej przez trenera pi³karskiej kadry na temat przyczyn pora¿ki naszych zawodników w turnieju,który odbêdzie sie w przysz³oœci.  Kocie. Obama posun¹³ siê znacznie dalej ni¿ nasz przyk³adowy trener. On tworzy oddzia³y prewencji, które bêd¹ zamykaÌ ludzi do wiêzieù za niedozwolone czyny DOMNIEMANE czyli takie, jakie podejrzane osoby MOG¥ w przysz³oœci pope³niÌ. http://www.youtube.com/watch?v=F2EvMqVI2o0Kolega gosc5690 idzie po prostu z duchem czasów 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 10, 2009, 21:29:55 » |
|
Ciekawa jestem co jest mowione w kk na ten temat. Jak KK przygotowuje sie do tej katastrofy, moze ktos wie?
Z tymi widokami jest roznie, zalezy co komu sie podoba. Inaczej bedzie ze strachem, jak zobacza co niektorzy co sie dzieje i jaki koniec ich czeka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 21:36:07 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 10, 2009, 22:19:50 » |
|
Gosciu 5690, czytajac ciebie mam wrazenie ze sie szaleju napiles. Nie rozumiem co ty tu szukasz, chcesz jakies interesy zrobic, cos sprzedac, cos kupic, zalkady zorganizowac. Kazdy ma prawo wierzyc w co chce, takich mieszadel jak ty jestes ,tu nikt nie potrzebuje. Nie tylko na tym forum rozmawia sie o roku 2012, tu nikt nikogo do niczego nie zmusza i nikt nikomu nic nie karze. Ja jestem tu na forum juz dobry rok, osobiscie nie wierze w te przepowiednie, ale tez nie robie zadnego niepokoju. Widze ze jestes duzym przeciwnikiem pani L.Lobos, to jest twoj problem. Mam uczucie ze dzialasz jak po zazyciu jakichs srodkow podniecajacych, opanoj sie. Jezeli zeczywiscie sie cos zdazy, to nie bedzie tych co mieli racje i tych co nie mieli racji. Dla wszystkich bedzie jedna droga. Poza tym jesli sie urodziles, to tez musisz umrzec, wszesniej czy pozniej. Narazie mamy sokoj, mozemy spokojnie zyc i starac sie abysmy mieli swieze powietrze do oddychania i czysta wode do picia. To sa problemy o ktore dzisiaj powinnismy walczyc. Mnie po glowie nie chodzi cos od kogos dostac, tak jak ty tu oferujesz, tedy owendy. Bierz sie chlopie do pracy, zarob sam pieniadze na utrzymanie rodziny, wyksztalcenie dzieci i na koniec przygotuj swoja starosc , aby byla ludzka. To sa problemy na dzisiaj, i na przyszlosc.
Po kolei: 1. "Gosciu 5690, czytajac ciebie mam wrazenie ze sie szaleju napiles" Nie wnikam, jakie wraÂżenie na Tobie wywieram. 2. "Nie rozumiem co ty tu szukasz" OdpowiedziÂą niech bĂŞdzie fragment mojego pierwszego postu na tym forum: < Z czym siĂŞ zdecydowanie nie zgadzam i co potĂŞpiam to propagowanie apokaliptycznych wizji zwiÂązanych z grudniowym dniem 2012 roku. A potĂŞpiam nie dlatego, Âże siĂŞ z tym absolutnie nie zgadzam. PotĂŞpiam, gdyÂż wielu jest niezdecydowanych, zaciekawionych, niesprecyzowanych, powÂątpiewajÂących. I wÂłaÂśnie na takiej Âżyznej glebie okraszonej pewnÂą dawkÂą naiwnoÂści ziarno o nazwie „panika 2012” moÂże zakieÂłkowaĂŚ. > oraz: < Jak napisaÂł ktoÂś tu na tym forum - musi byĂŚ zachowana rĂłwnowaga pomiĂŞdzy dwoma siÂłami/opcjami. Nie moÂże byĂŚ tak, Âże – w moim odczuciu – rozpowszechniane sÂą bzdury, ktĂłre to bzdury mogÂą mieĂŚ negatywny wpÂływ na ludzi, a jednoczeÂśnie nie ma czynnika przemawiajÂącego za zdrowym rozsÂądkiem.> I ja wÂłaÂśnie stojĂŞ tu po stronie rozsÂądku. 3. "chcesz jakies interesy zrobic, cos sprzedac, cos kupic, zalkady zorganizowac" nawiÂązujesz do mojej wypowiedzi na temat tego, kto byÂłby chĂŞtny w zamian za dane profity obecnie, przekazaĂŚ mi swe dobra materialne po 12 grudnia 2012 roku jeÂśli siĂŞ nic nie wydarzy, tak? BiorÂąc pod uwagĂŞ, Âże na tym forum jest mnĂłstwo ludzi ÂświĂŞcie przekonanych, Âże coÂś katastrofalnego stanie siĂŞ w 2012 i skoro tak bardzo chcÂą broniĂŚ swych przekonaĂą i "wiedzy na ten temat" - proszĂŞ, niech dadzÂą dowĂłd swego "przekonania". Chyba dla takiej osoby tego typu transakcja byÂła by sensowna, nieprawdaÂż? 4. "takich mieszadel jak ty jestes ,tu nikt nie potrzebuje" Wybacz, ale maÂło mnie obchodzi, czy ty takiego mieszadÂła jak ja potrzebujesz czy nie (za innych chyba nie bardzo masz prawo siĂŞ wypowiadaĂŚ) 5. "Ja jestem tu na forum juz dobry rok, osobiscie nie wierze w te przepowiednie, ale tez nie robie zadnego niepokoju" Patrz moja odpowiedÂź do punktu 2-go. CaÂłe zagadnienie odnoÂśnie katastroficznych wizji 2012 roku to potencjalnie jeden wielki niepokĂłj. 6. "Widze ze jestes duzym przeciwnikiem pani L.Lobos, to jest twoj problem" primo - nie lubiĂŞ, gdy z ludzi ktoÂś robi stado baranĂłw, secundo - ja nie nazwaÂłbym tego problemem 7. "Mam uczucie ze dzialasz jak po zazyciu jakichs srodkow podniecajacych, opanoj sie." Hmm... jak sama widzisz, "uczucia" bywajÂą mylne. ZresztÂą tyczy siĂŞ to teÂż zagadnieĂą spod hasÂła 2012. 8. "Jezeli zeczywiscie sie cos zdazy, to nie bedzie tych co mieli racje i tych co nie mieli racji. Dla wszystkich bedzie jedna droga." Nic o czym traktuje to forum (powtĂłrzĂŞ do znudzenia: nibiru, kataklizm, przebiegunowanie, upadek religii itd, itp) siĂŞ nie zdarzy. 9. "Bierz sie chlopie do pracy, zarob sam pieniadze na utrzymanie rodziny, wyksztalcenie dzieci i na koniec przygotuj swoja starosc , aby byla ludzka" No tego nie bĂŞdĂŞ w zasadzie w ogĂłle komentowaÂł. MoÂże jestem kloszardem, a moÂże rentierem, , moÂże na staroœÌ jestem przygotowany, a moÂże nie. Nic ci do tego, prawda? 10. "To sa problemy na dzisiaj, i na przyszlosc" Pewnie tak, pewnie jedne z podstawowych. Lecz jednym z problemĂłw jest rĂłwnieÂż sianie zamĂŞtu przez ortodoksyjnych wyznawcĂłw kataklizmu 2012. A tych nie brakuje. i o tych zagadnieniach jest to forum, nie o pracy, staroÂści itd, pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 22:20:27 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 10, 2009, 23:30:19 » |
|
>goœc5690< mieliœmy juz na tym forum ma³¹ dyskusjê na temat wzajemnego szacunku, w wyniku której ustaliliœmy, ¿e pisz¹c jakiekolwiek imiona i mówi¹c i jakichkolwiek instytucjach (nie istotne czy mamy do nich powa¿ny, czy przeœmiewczy stosunek) ich nazwy piszemy zgodnie z zasadami j. Polskiego, czyli wilek¹ liter¹. Zrozumia³e, ¿e mo¿esz o tym nie wiedzieÌ, jednak liczymy, ze bêdziesz stosowa³ siê do tych wspólnych postanowieù. Pozdrawiam.siê rozpêdzi³em... czy mo¿na ten temat przenieœÌ do innego dzia³u, czy szanowna administracja jest jedynie w³adna? W tym dziale jest idealne miejsce na takie tematy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 23:51:25 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 11, 2009, 08:04:12 » |
|
dobrze, imiona, nazwy instytucji - wielk¹ ____________________________________________- 27.12.2012 r. ... Pytanie: Pani Lucyno - i jak Pani wyt³umaczy brak jakichkolwiek zmian - nie mówi¹c ju¿ o tych przedstawianych w Pani wizjach? £obos: ...yyyyy... zostawi³am w³¹czone ¿elazko, muszê biec do domu...
lub
Halo? Pani ÂŁobos? ...yyy... tu nie mieszka Âżadna ÂŁobos
Stawiam jednak na to, Âże bĂŞdÂą karmili karkoÂłomnymi interpretacjami [juÂż mamy tego przygrywki na forum] vel "zostaÂło przesuniĂŞte, dano nam wiĂŞcej czasu"
tak, ja te¿ s¹dzê ¿e ró¿ne dziwne nadinterpretacje bêd¹ królowaÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 08:04:38 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 11, 2009, 11:31:34 » |
|
Gosc 5690 dziekuje ci ze sie ustosunkowales do mojej wypowiedzi. Widze ze nie jestes az taki szalony jak sie pokazales i potrafisz jak trzeba tez odpowiednio myslec. Oczywiscie ze masz racje, ze z tym 2012 jest robiony niepokoj. Jednak musze stwierdzic ze nie tylko na naszym forum o tym sie mowi, ale na calym swiecie, miedzy innymi koniec kalendarza Aztekow. Mozna by bylo duzo dyskutowac, mysle ze kazdy by mial racje. Tu na forum dbamy, ja tez ,aby byl spokoj, kazdy ma prawo napisac to co mysli, jakie posiada informacje, mozemy tez dyskutowac zachowujac przepisy forum, i nie zapominajac o osobistej kulturze bycia miedzy ludzmi. Mozna kogos nie lubiec, albo uwazac go za nie interesujacego, jednak on tez ma prawo tu byc i pisac. Osoby ktore permanentnie szukaja zaczepki i robia zamieszanie, niestety nie maja tu co szukac. Bywam tez na innych forach i niestety, ale porzadku nalezy pilnowac dla dobra nas wszystkich. Jesli chodzi o Krytyka, to mamy juz na forum i nie potrzebujemy nastepnego , wystarczy nam ten jeden, jest wystarczajaco aktywny. Zycze ci duzo zadowolenia na tym forum, moze napisz cos ciekawego. W tym dziale mozna pisac o wszystkim. Tak wiec zycze ci pomyslnosci Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 11, 2009, 11:42:51 » |
|
Gosc 5690 dziekuje ci ze sie ustosunkowales do mojej wypowiedzi. Widze ze nie jestes az taki szalony jak sie pokazales i potrafisz jak trzeba tez odpowiednio myslec. Oczywiscie ze masz racje, ze z tym 2012 jest robiony niepokoj. Jednak musze stwierdzic ze nie tylko na naszym forum o tym sie mowi, ale na calym swiecie, miedzy innymi koniec kalendarza Aztekow. Mozna by bylo duzo dyskutowac, mysle ze kazdy by mial racje. Tu na forum dbamy, ja tez ,aby byl spokoj, kazdy ma prawo napisac to co mysli, jakie posiada informacje, mozemy tez dyskutowac zachowujac przepisy forum, i nie zapominajac o osobistej kulturze bycia miedzy ludzmi. Mozna kogos nie lubiec, albo uwazac go za nie interesujacego, jednak on tez ma prawo tu byc i pisac. Osoby ktore permanentnie szukaja zaczepki i robia zamieszanie, niestety nie maja tu co szukac. Bywam tez na innych forach i niestety, ale porzadku nalezy pilnowac dla dobra nas wszystkich. Jesli chodzi o Krytyka, to mamy juz na forum i nie potrzebujemy nastepnego , wystarczy nam ten jeden, jest wystarczajaco aktywny. Zycze ci duzo zadowolenia na tym forum, moze napisz cos ciekawego. W tym dziale mozna pisac o wszystkim. Tak wiec zycze ci pomyslnosci Rafaela.
"Nie jesteÂś taki szalony" - miÂło mi to sÂłyszeĂŚ  SwojÂą drogÂą, postawĂŞ, ktĂłrÂą przyj¹³em trudno nazwaĂŚ szalonÂą - to w koĂącu ja i mi podobni (sceptycy/negujÂący) stoimy po stronie racjonalnoÂści. MyÂślĂŞ, Âże szalonych bĂŞdzie wiĂŞcej po drugiej stronie barykady. Co do wspomnianej kultury osobistej. Czy sugerujesz, Âże takowÂą siĂŞ nie popisaÂłem w swoich postach? JeÂśli tak - przytocz proszĂŞ fragmenty, ustosunkujĂŞ siĂŞ do nich. "Jesli chodzi o Krytyka, to mamy juz na forum i nie potrzebujemy nastepnego , wystarczy nam ten jeden, jest wystarczajaco aktywny. " Wybacz, ale idea mojego pojawienia siĂŞ na tym forum ma w definicji krytykĂŞ zagadnieĂą, o ktĂłrych mĂłwiÂłem. I tu znĂłw przytoczĂŞ fragment swej pierwszej wypowiedzi (znajdujÂącej siĂŞ w innym wÂątku): "Rok 2012 staÂł siĂŞ nieomal markÂą. ZewszÂąd roztacza swĂłj „blask” – z kina, z nag³ówkĂłw gazet, internetu itd. Jest wszĂŞdobylski. Z czym siĂŞ zdecydowanie nie zgadzam i co potĂŞpiam to propagowanie apokaliptycznych wizji zwiÂązanych z grudniowym dniem 2012 roku. A potĂŞpiam nie dlatego, Âże siĂŞ z tym absolutnie nie zgadzam. PotĂŞpiam, gdyÂż wielu jest niezdecydowanych, zaciekawionych, niesprecyzowanych, powÂątpiewajÂących. I wÂłaÂśnie na takiej Âżyznej glebie okraszonej pewnÂą dawkÂą naiwnoÂści ziarno o nazwie „panika 2012” moÂże zakieÂłkowaĂŚ." oraz: "Jak napisaÂł ktoÂś tu na tym forum - musi byĂŚ zachowana rĂłwnowaga pomiĂŞdzy dwoma siÂłami/opcjami. Nie moÂże byĂŚ tak, Âże – w moim odczuciu – rozpowszechniane sÂą bzdury, ktĂłre to bzdury mogÂą mieĂŚ negatywny wpÂływ na ludzi, a jednoczeÂśnie nie ma czynnika przemawiajÂącego za zdrowym rozsÂądkiem." BiorÂąc pod uwagĂŞ powyÂższy fragment mej pierwszej wypowiedzi - pozwĂłl, Âże postojĂŞ na straÂży zdrowego rozsÂądku sprzeciwiajÂąc siĂŞ szerzeniu ciemnoty (a có¿rozumiem pod pojĂŞciem "ciemnota" chyba doœÌ jasno wyjaÂśniÂłem w postach w tym temacie i w Lucynie ÂŁobos/Kolejna zmiana pojawienia siĂŞ Nibiru) pozdrawiam )
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 11, 2009, 12:00:46 » |