ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #125 : Czerwiec 13, 2011, 15:36:24 » |
|
W poniÂższym linku parĂŞ wypowiedzi na temat DEIR: http://www.goldenline.pl/forum/784554/czy-ktos-byl-na-kursie-deiri tu rĂłwnieÂż: http://davidicke.pl/forum/deir-t2580.htmla to niektĂłre z nich: Re: Dwa systemy rozwoju osobistego przez Hakun » 28 sty 2010, 15:21 W kwestii MAGII, zostaÂł poruszony wÂątek. MAGIA JEST JEDNA.
BiaÂła - czy - Czarna - to kwestia intencji i skÂładnikĂłw.
JeÂśli dziaÂłamy: bez narzucania swojej woli komukolwiek, bez czerpania korzyÂści czyimÂś kosztem w kierunku intencji pomocy komuÂś z najwyÂższego poziomu
mamy szansê ¿eby znaleŸÌ siê w panelu - bia³o magicznym.
Jest to jednak œliski temat - dlatego - dzia³anie umys³em, jest doœÌ niebezpieczne - jak siê nie wie - JAK?
Jakie sÂą konsekwencje, co to karma, jak dziaÂłajÂą systemy powiÂązaĂŚ.
Jak mawiaÂła wioskowa wiedzmo-czarownica... Ja tylko pomagam ludziom - ja tylko pomagam jak ktoÂś potrzebuje Âżeby zdechÂła krowa sÂąsiadĂłw - ja tylko pomagam...
DEIR faktem jest - iÂż technologia podana w druku - jest przestarzaÂła. Nie drukuje siĂŞ nowoÂści - w takim panelu skutecznoÂści. Trzeba wiĂŞc siĂŞ nastawiĂŚ na prace historycznÂą a nie najnowsze modele... To FAKT.
Drugi FAKT - iÂż agentem - nie jest siĂŞ przez kilka lat... Agentura - to praca na caÂłe Âżycie nie istnieje coÂś takiego jak ex-wywiad, ex-wojskowy pewien umysÂł pozostaje, i czĂŞsto w uÂśpieniu ludzie z takÂą przeszÂłoÂściÂą - robiÂą swojÂą kreciÂą robotĂŞ...
Z mojego poziomu percepcji - autorzy nie przekazywali w ksi¹¿kach DEIR pe³nego zestawienia zasiêgu i z³o¿onoœci metod, i zdecydowanie s¹ to dla nich straszliwie stare sprawy.
Im dalej - tym bardziej rozwadniali energiĂŞ.
Ka¿dy mo¿e siê przydaÌ do wspó³pracy jednak jest wa¿ne ¿eby zrozumia³ czym jest i w jakim kierunku dzia³a.
Ostatecznie decyzje i tak samodzielnie trzeba podj¹Ì, w zaleÂżnoÂści jakich kompetencji potrzebujemy, jakich doÂświadczeĂą - i jakÂą za to chcemy zapÂłaciĂŚ cenĂŞ. Ziemia - to strefa wolnej woli... Re: DEIR przez Godsend » 27 wrz 2010, 04:51 Pierwszy tom to rzeczywiÂście opisy prawie czysto techniczne i taki byÂł zamiar. Mam wraÂżenie Âże metodyka DEIR polega wÂłaÂśnie na tym by przed wkroczeniem w "rozwĂłj duchowy( coraz mniej lubiĂŞ to nieprecyzyjne sÂłodko ró¿owe okreÂślenie) zaprezentowaĂŚ ĂŚwiczenia ktĂłre majÂą uzmysÂłowiĂŚ czytelnikowi Âże jest czym wiĂŞcej niÂż miĂŞsa kawaÂłem . W DEIR nie spodobaÂła mi siĂŞ inna rzecz . Pod koniec I tomu bodajÂże autor wspomina coÂś o przesyÂłaniu energii DeirowcÂą ktĂłrzy przebywajÂą juÂż w Âświatach astralnych ,oni zaÂś w zamian majÂą wspieraĂŚ dziaÂłania przekazujÂących tĂŞ energiĂŞ tutaj na Ziemi .... taki ukÂład mi nie pasuje:)........ Co nie zmienia faktu Âże ĂŚwiczenia sÂą fajnie. Re: DEIR przez Hakun » 01 paÂź 2010, 11:23 Technicznie - z prawideÂł tego Âświata: - w ksi¹¿kach publikuje siĂŞ starÂą technologiĂŞ - nigdy nie jest siĂŞ byÂłym agentem - to doÂżywotnia praca - co autor miaÂł na myÂśli a czego nie powiedziaÂł w DEIR?
Najwa¿niejsze - cokolwiek to jest - jak to mo¿na wykorzystaÌ, i czy mo¿na na ca³oœÌ w tej praktyce siê rozwin¹Ì?
Kto siĂŞ tym oÂświeciÂł?
W moim prywatnym rozpoznaniu tej sytuacji - to kolejny Âświat iluzji. KaÂżdemu jednak polecam samodzielnie zobaczyĂŚ co moÂże z tego wycisn¹Ì i na ile mu siĂŞ to przyda. Dobrze nawet siĂŞ orientowaĂŚ - jakie sÂą tendencje. Aktualnie wdraÂżane metody pracy. Re: DEIR przez timewave » 01 paÂź 2010, 11:29 W duÂżej mierze teÂż tak uwaÂżam, iluzoryczny rozwĂłj i w momencie gdy zaczynasz Âświadomie grzebaĂŚ w karmie etc. to czy nie zak³ócasz swoim ego wiĂŞkszego planu.
"Przeklêty m¹¿ który wynosi swój rozum ponad"... nie cytujê dok³adnie ale to z Biblii albo obrzydliwe s¹ w oczach Boga praktyki magiczne etc.
DEIR wyp³ynê³o nieprzypadkowo, nie ujawnia siê technik operacyjnych w czysto dobrych intencjach ale zawsze mo¿na z tego wyci¹gn¹Ì wnioski. Czym zajmuj¹ siê rz¹dy i na co id¹ pieni¹dze, dlaczego nie og³asza siê odkryÌ publicznie etc.
Jest taka fajna scena w filmie-komedii z Careyem "Bruce Wszechmog¹cy" w której to scenie w barze Bruce jako wszechmog¹cy tworzy w talerzu z zup¹ "huragan" i jest tym zafascynowany a "Bóg" mówi mu póŸniej (ulubiony aktor Morgan Freeman), ¿e to tylko magia / sztuczki ale gdybyœ pomóg³ komuœ potrzebuj¹cemu (nie magi¹) to by³by to dobry krok / w³aœciwy uczynek.
I tak wÂłaÂśnie odbieram techniki psychotroniczne w tym DEIR, iluzja, sztuczny wyimaginowany Âświat oderwany od rozwoju i prawdziwego celu. Karma powinna byĂŚ realizowana w naturalny sposĂłb a nie sztucznie zmieniana / manipulowana - natury a przede wszystkim Boga (StwĂłrcy) nie oszukasz! Jest tam teÂż obszerna (pozytywna w odniesieniu do Deir) wypowiedÂź wwwodz, ale skoro On sam pisze na naszym forum, nie widzĂŞ potrzeby jej przytaczania.  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #126 : Czerwiec 13, 2011, 15:38:50 » |
|
DodaÂła bym rĂłwnieÂż ten fragment do uwaÂżnego przeczytania... Deir.
BroĂą psychologiczna , tajemnica wojskowych badaĂą na Syberii.http://www.biblioteka-df.ovh.org/arty/rai2.pdfTo teÂż warto poczytaĂŚ... http://www.mindweapon.org/http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://www.mindweapon.org/&ei=pyn2TaD0LNSzhAfU44DZBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.mindweapon.org/%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dim9%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1280%26bih%3D612%26prmd%3DivnsKiara  ps. Jedno jest pewne , osÂłonki blokujÂą odczucia czakrami , odczucia nasze sÂą czynnikiem dokonywania wyborĂłw. JeÂżeli sÂą zablokowane , wybory nie sÂą w peÂłni wÂłaÂściwe , w peÂłni prawidÂłowe a co za tym idzie blokujemy sobie sami rozwĂłj systemu nerwowo-energetycznego. Istniejemy w iluzorycznym Âświecie zÂłudzeĂą mocy , ktĂłra pryska razem ze zdjĂŞciem otoczek. I co wĂłwczas? SÂłaby CzÂłowiek , bezbronny wobec tych , ktĂłrzy przez ten czas ĂŚwiczyli siĂŞ w osiÂąganiu mocy. I jeszcze coÂś my w otoczkach pozĂłr bezpieczeĂąstwa , czy zamroÂżona i odwrĂłcona uwaga od czegoÂś co jest dla nas waÂżne naprawdĂŞ? A z drugiej strony ktoÂś , kto doskonale wie jak sobie poradziĂŚ z tymi otoczkami i w odpowiednim momencie siĂŞgnie po wyhodowanÂą sprytnie i dostĂŞpnÂą dla siebie energiĂŞ? Super! Bank energii , ktĂłra hoduje siĂŞ sama i jeszcze na dodatek nie potrafi odczytywaĂŚ odczuĂŚ bo siĂŞ przed nimi izoluje. Jak Âłatwo moÂżna manipulowaĂŚ takom ÂświadomoÂściom , bez ÂświadomoÂści , jaka naiwnoœÌ i jeszcze pÂłaci za to..... IÂście szataĂąski plan dla naiwnych , bez braku elementarnej wiedzy. Mocny jest tylko ten , kto na drodze konfrontacji z przeciwnoÂściami , pokonuje je uÂżywajÂąc etycznych sposobĂłw i poznaje doÂświadczalnie odczucia wszystkie z tym zwiÂązane. Jednym sÂłowem uzyskuje MOC I WIEDZĂ.Jest to naturalny i jedyny sposĂłb rozwoju duchowego innego nie ma i nie byÂło , ale jest mnĂłstwo podstĂŞpnych sposobĂłw na okradanie ludzi z energii i pozbawianie ich mocy w tzw. "uzyskiwanie przez nich wiĂŞkszej mocy"... Sprytne , ale i ÂżenujÂące , niestety za wszystko trzeba bĂŞdzie ponieœÌ odpowiedzialnoœÌ i zwrĂłciĂŚ ukradzionÂą energiĂŞ! Czas rozliczeĂą zbliÂża siĂŞ coraz szybciej i nie odwoÂłalne dla wszystkich. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 16:09:39 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #127 : Czerwiec 13, 2011, 16:12:33 » |
|
To tylko rozszerzony spis treœci I czêœci ksi¹¿ki Wereszczagina "Wyzwolenie". Wkrad³ tu siê b³¹d na dodatek. Nie troje wspó³pracowników Wereszczagina umar³o. Siergiej Desmencow wyemigrowa³ do Stanów. Jedno jest pewne , os³onki blokuj¹ odczucia czakrami , odczucia nasze s¹ czynnikiem dokonywania wyborów. Je¿eli s¹ zablokowane , wybory nie s¹ w pe³ni w³aœciwe , w pe³ni prawid³owe a co za tym idzie blokujemy sobie sami rozwój systemu nerwowo-energetycznego. Istniejemy w iluzorycznym œwiecie z³udzeù mocy , która pryska razem ze zdjêciem otoczek. I co wówczas? S³aby Cz³owiek , bezbronny wobec tych , którzy przez ten czas Ìwiczyli siê w osi¹ganiu mocy.
I jeszcze coœ my w otoczkach pozór bezpieczeùstwa , czy zamro¿ona i odwrócona uwaga od czegoœ co jest dla nas wa¿ne naprawdê? A z drugiej strony ktoœ , kto doskonale wie jak sobie poradziÌ z tymi otoczkami i w odpowiednim momencie siêgnie po wyhodowan¹ sprytnie i dostêpn¹ dla siebie energiê? Super! Bank energii , która hoduje siê sama i jeszcze na dodatek nie potrafi odczytywaÌ odczuÌ bo siê przed nimi izoluje. Jak ³atwo mo¿na manipulowaÌ takom œwiadomoœciom , bez œwiadomoœci , jaka naiwnoœÌ i jeszcze p³aci za to.....
IÂście szataĂąski plan dla naiwnych , bez braku elementarnej wiedzy.
Mocny jest tylko ten , kto na drodze konfrontacji z przeciwnoÂściami , pokonuje je uÂżywajÂąc etycznych sposobĂłw i poznaje doÂświadczalnie odczucia wszystkie z tym zwiÂązane. Jednym sÂłowem uzyskuje MOC I WIEDZĂ.
Jest to naturalny i jedyny sposĂłb rozwoju duchowego innego nie ma i nie byÂło , ale jest mnĂłstwo podstĂŞpnych sposobĂłw na okradanie ludzi z energii i pozbawianie ich mocy w tzw. "uzyskiwanie przez nich wiĂŞkszej mocy"...
Sprytne , ale i ¿enuj¹ce , niestety za wszystko trzeba bêdzie ponieœÌ odpowiedzialnoœÌ i zwróciÌ ukradzion¹ energiê!
Czas rozliczeĂą zbliÂża siĂŞ coraz szybciej i nie odwoÂłalne dla wszystkich.
Po poznaniu, doÂświadczeniu na wÂłasnej skĂłrze, czym jest system deir, powiedzieĂŚ mogĂŞ tylko jedno, WSZYSTKO, CO TU NAPISAÂŁAÂŚ, KIARO, TO WIELKA BZDURA. I dlaczego tak usilnie odwoÂłujesz siĂŞ do rozwoju duchowego? Deir nigdy nie pretendowaÂł do szkoÂły rozwoju duchowego. To chyba najwiĂŞksza pomyÂłka, dotyczÂąca systemu deir, jaka pojawiÂła siĂŞ na tym forum. MoÂże z tego podstawowego niezrozumienia celĂłw szkoÂły deir biorÂą siĂŞ takie dziwne wypowiedzi na tym forum i innych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 16:26:25 wysłane przez Mistrz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #128 : Czerwiec 13, 2011, 16:49:11 » |
|
No to ju¿ chyba zacz¹³eœ zaprzeczaÌ sam sobie , do tej pory pisa³eœ i¿ technologie te s³u¿¹ rozwojowi cz³owieka. Je¿eli nie duchowemu to jakiemu? Bo fizyczny proces rozwoju naszego cia³a zakoùczy³ siê ju¿ dawno temu. Obecnie wszyscy rozwijamy siê duchowo i temu s³u¿y ca³y nasz system energetyczny zwi¹zany z czakrami. Z podnoszeniem wibracji ze zwiêkszaniem wra¿liwoœci na bodŸce zewnêtrzne ze zwiêkszaniem osobistej mocy energetycznej. Temu nie da siê zaprzeczyÌ , a w³aœciwie niektórzy usilnie staraj¹ siê to robiÌ. Jednak trafi³eœ niestety na forum na którym ogólna œwiadomoœÌ i wiedza ludzi jest dosyÌ wysoka , tu nie da siê przys³owiowego makaronu na uszy nikomu nawin¹Ì.... Przytoczone fakty mówi¹ za siebie , podyskutuj z nimi je¿eli potrafisz. A widaÌ ¿e niestety nie. Deir to jeden ze sposobów w³adania ludzikom mózgiem , ludzko œwiadomoœci¹ , ludzk¹ energiom , ma zupe³nie inny cel od tego powszechnie propagowanego. Temu siê ju¿ nie da zaprzeczy. Widzisz ¿yjemy w œwiecie wolnej woli , kto zechce da siê wkrêciÌ w ten system , kupi ten produkt i stanie siê jego niewolnikiem. Ma do tego prawo , bo ma woln¹ wolê. Jednak ja nie lubiê podstêpów , brzydzê siê nimi dlatego odkrywam karty tych krêtactw. Kto mimo wszystko wybierze drogê Deir nale¿y to uszanowaÌ. Jednak niech to zrobi z pe³n¹ wiedz¹ co sob¹ reprezentuje ten system. Kiara  ps. Co Ty mog³eœ doœwiadczyÌ na w³asnej skórze , jak masz pozak³adane jakieœ otoczki na odczuwanie? ¯eby czegoœ doœwiadczyÌ energetycznie trzeba to odczuÌ , skonfrontowaÌ swój system wartoœci z tymi odczuciami i wyci¹gn¹Ì wnioski , czy jest to dla mnie dobre lub nie.A jak ktoœ ma zablokowane odczucia? To to samo co dyskusja ze œlepym o kolorach.... on ich nie widzi i nie robi¹ na nim ¿adnego wra¿enia , nie powoduj¹ odczuÌ. ¯yczê ci zrozumienia Twojej patowej sytuacji i poradzenia sobie z wybrniêciem z niej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 16:53:59 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #129 : Czerwiec 13, 2011, 17:10:58 » |
|
Oj, Kiaro, szkoda s³ów na Twoje obelgi, szkoda czasu na t³umaczenie w kó³ko tego samego.
Powiem tylko tyle, ja pamiĂŞtam, jak to jest nie mieĂŚ otoczki. Wiem, jak to jest mieĂŚ otoczkĂŞ i w kaÂżdej chwili mogĂŞ otworzyĂŚ otoczkĂŞ i doÂświadczyĂŚ wszystkiego, co zechcĂŞ, bez otoczki. A czy Ty, Kiaro, wiesz, jak to jest mieĂŚ otoczkĂŞ? Skoro tak duÂżo na ten temat piszesz, to sÂądzĂŞ, Âże tak.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #130 : Czerwiec 13, 2011, 17:18:05 » |
|
Oj, Kiaro, szkoda s³ów na Twoje obelgi, szkoda czasu na t³umaczenie w kó³ko tego samego.
Powiem tylko tyle, ja pamiĂŞtam, jak to jest nie mieĂŚ otoczki. Wiem, jak to jest mieĂŚ otoczkĂŞ i w kaÂżdej chwili mogĂŞ otworzyĂŚ otoczkĂŞ i doÂświadczyĂŚ wszystkiego, co zechcĂŞ, bez otoczki. A czy Ty, Kiaro, wiesz, jak to jest mieĂŚ otoczkĂŞ? Skoro tak duÂżo na ten temat piszesz, to sÂądzĂŞ, Âże tak.
Nie nie zak³adam sobie ¿adnej otoczki , nie mam takiej potrzeby. Nie ma we mnie strachu przed ¿adnymi wampirami , nie zbli¿aj¹ siê do mnie. A nawet gdy któryœ siê zbli¿y to moja moc radzi sobie z nim idealnie. Naprawdê nie korzysta³am i nie korzystam z takich dobrodziejstw powiêkszania energii jak propagujesz. Doskonale wiem jak siê to robi ¿yj¹c normalnie , œwietnie radzê sobie z poszerzaniem mojej wiedzy bez ¿adnych nauczycieli. Jestem wolna , czujê swoj¹ wolnoœÌ powiem i¿ jest to cudowne uczucie. Rozwój to ci¹g³y ruch , zmiana parametrów doznaù. co mo¿na powiedzieÌ o rozwoju jak ma siê lukê w doœwiadczaniu przez czas za³o¿enia otoczki? To tak samo jak przesiedzenie kilka lat w tej samej klasie a inni ju¿ dawno skoùczyli szko³ê. Zdj¹Ì otoczkê i cofn¹Ì siê do poziomu zatrzymanych doœwiadczeù i odczuÌ. Czy Ty nie rozumiesz iz jest to blokada rozwojowa dla wszystkich , którzy sobie za³o¿yli te otoczki? Przecie¿ to ¿ycie , a raczej istnienie w sztucznych cieplarnianych warunkach , zupe³nie nie rzeczywiste do zewnêtrznego rozwoju. Nie wiesz jak sportowcy uzyskuj¹ si³ê? Przez pokonywanie coraz wiêkszych trudnoœci a nie przez izolowanie siê od nich. Nasze ¿ycie rozwija siê na identycznych zasadach. Dodam , rozwój dzia³a wspaniale bez ¿adnych technik! Naprawdê nie s¹ konieczne. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 17:27:38 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
wwwodz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #131 : Czerwiec 13, 2011, 19:22:53 » |
|
Wodzu, osobiœcie pozna³am ju¿ ca³kiem sporo tych technologii i mogê stwierdziÌ, ¿e nie maj¹ nic wspólnego ze stawaniem siê bardziej œwiadomym czy uduchowionym. Technologia, to tylko technologia. Potrzebna do korzystniejszego zarz¹dzania materi¹. Jednak korzyœÌ materialna wcale nie musi iœÌ w parze z korzyœci¹ duchow¹. I w ogóle, co to jest korzyœÌ? Czy¿ nie zasadza siê na czyjejœ niekorzyœci? Tobie coœ przybywa, komuœ czegoœ ubywa.
We Wszechœwiecie jest obfitoœÌ wszystkiego. ŒwiadomoœÌ tego pozwala czerpaÌ wedle potrzeb. Tych naturalnych a nie wyimaginowanych. Tylko, ilu ludzi ¿yje z poczuciem dostatku i obfitoœci? Naprawdê szkoda czasu na technologie. Wolê prostotê natury. Nic jej nie przebije w skutecznoœci. No i gwarantuje harmoniê, gdzie znika wszelka potrzeba walki i ci¹g³ego zabezpieczania w³asnego bytu.
A co z technologia zen, dziêki której na przestrzeni stuleci oœwieci³o siê dziesi¹tki osób? Albo z krija- jog¹? Od tysiêcy lat ludzie maj¹ kontakt z natur¹ poprzez np. pracê na roli i jakoœ super œwiadomoœci u tych wczeœniejszych pokoleù i u teraŸniejszych rolników nie widaÌ. W jaki sposób to mo¿na wyjaœniÌ? Samo siedzenie na przyrodzie moim zdaniem to za ma³o. Potrzebny jest jeszcze znajomoœÌ celu, po co tam siedzimy i œwiadome do niego d¹¿enie. A ¿eby mieÌ ten cel najpierw trzeba sobie go w ogóle uœwiadomiÌ, ¿e jest nam potrzebny. A jak sobie mo¿na uœwiadomiÌ cel bez odpowiedniej œwiadomoœci? Z drugiej strony od setek lat ró¿ni mistrzowie zalecali stosowanie ró¿nych technik w³aœnie po to, aby poszerzyÌ swoj¹ œwiadomoœÌ. Nagle siê to teraz zmieni³o? I co- teraz te techniki zawê¿aj¹ ju¿ œwiadomoœÌ? Indywidualny program ¿ycia , kod przedurodzeniowy jest perfekcyjn¹ lekcj¹ rozwoju duchowego ka¿dego z nas. Naprawdê jest on dostosowany do mo¿liwoœci i potrzeb ka¿dego indywidualnie. Wystarczy z niego skorzystaÌ prawid³owo a( bez lêku z g³êboka wiar¹ i¿ wszystko jest najlepsze co nas w ¿yciu mo¿e spotkaÌ) a otworzy siê przed nami ten oczekiwany dostêp do wiedzy duchowej.
Ale naprawdĂŞ bardzo jak bardzo trudno w to uwierzyĂŚ iÂż wszystko jest za darmo i w wielkiej prostocie.
A jeœli w tym programie duchowym na dane wcielenie jest zapisana koniecznoœÌ zapoznania siê z ró¿nymi technikami? Moim zdaniem s¹ ró¿ne œcie¿ki: techniczne, samodzielne, kombinacyjne itd. Ilu ludzi tyle œcie¿ek, a ka¿da z nich prowadzi do jednego celu: poznanie siebie.. Z ka¿dej z tych œcie¿ek wynosimy pewne doœwiadczenie, wiedzê, zrozumienie, a w konsekwencji œwiadomoœÌ. Dlatego nie zgodzê siê, ¿e techniki nie poszerzaj¹ nam œwiadomoœci. To tak jakby mówiÌ, ¿e podró¿e nie kszta³c¹.. Ju¿ przez sam fakt dowiedzenia siê, ¿e masz aurê, a potem odczucia jej choÌby w rêkach zdobywasz jak¹œ wiedzê o sobie. Poznajesz nowy aspekt swojej rzeczywistoœci i w rezultacie dokonuje siê na tym polu poszerzenie Twojej œwiadomoœci. Tak ja to widzê..  P.S. Kiaro- podajesz ró¿ne linki, ale co w nich dok³adnie zwróci³o Twoj¹ uwagê? Bo czytania to z samej strony mindweapon.org by³oby na kilka dni..
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 19:28:24 wysłane przez wwwodz »
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #132 : Czerwiec 13, 2011, 21:56:03 » |
|
A czy Ty, Kiaro, wiesz, jak to jest mieĂŚ otoczkĂŞ? Skoro tak duÂżo na ten temat piszesz, to sÂądzĂŞ, Âże tak.
Nie nie zak³adam sobie ¿adnej otoczki , nie mam takiej potrzeby. Nie ma we mnie strachu przed ¿adnymi wampirami , nie zbli¿aj¹ siê do mnie. Absolutnie nie chodzi³o mi o jakikolwiek strach, przecie¿ o nim nie ma mowy w tym poœcie. Jeœli tak zdecydowanie i obszernie wypowiadasz siê na temat otoczki, to powinnaœ znaÌ odczucia zwi¹zane z posiadaniem jej z w³asnego doœwiadczenia, a nie tylko ze s³yszenia. A jeœli, tak jak piszesz, nigdy stanu jej posiadania nie doœwiadczy³aœ, nie mo¿esz wiedzieÌ, co siê czuje lub nie, gdy siê j¹ ma. No ale trzeba to zrozumieÌ, ¿eby to zaakceptowaÌ. Mo¿na wyobra¿aÌ sobie, jak smakuj¹ lody waniliowe, jak to jest nurkowaÌ w g³êbinach oceanu lub zdobyÌ jakiœ szczyt, i mo¿na pisaÌ o tych wyobra¿eniach i domys³ach, ale bêd¹ to tylko domys³y...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #133 : Czerwiec 13, 2011, 22:54:08 » |
|
Nie wiem juÂż o czym piszecie ..chodzi chyba o to , by z tej otoczki siĂŞ wydostaĂŚ , prawda ? Bo zaÂłoÂżenie jest takie, Âże w otoczkach rĂłznych tkwimy. ChoĂŚ to tylko iluzja ...
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #134 : Czerwiec 16, 2011, 08:14:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #135 : Lipiec 31, 2012, 08:25:18 » |
|
Nigdy nie slyszalam o DEIR, ale to co jest tu w watku opisane znam pod innymi postaciami. Cale szczescie nie kazdy ma predyspozycje do wyuczenia sie wg podawanych schematow. Pierwszy raz widze pozytywna ceche "glupich uczniow" - chwala Bogom za to. Brzytwa w rekach malpy, czy odbezpieczony granat bez rzucenia od siebie. Zgroza.
Ciekawosc jednak prowadzi mnie do zapytania np. Dariusza, jak ocenia te techniki dzis, po latach.
Gdy uczy sie ataku, przede wszystkim nalezy zapoznac adepta z obrona, to jest wazniejsze. Czy tego tez ucza na kursach DEIR?
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #136 : Lipiec 31, 2012, 11:52:33 » |
|
Prosze nie scalac.Z zycia. Cale przedpoludnie czakalam na hydraulika (spluczka w wc nie dzialala). Z nudow zaczelam czytac forum i natrafilam na den DEIR. W koncu przyszedl, godzine rozkrecal, wymienial, montowal i wystawil rachunek oraz odjechal. Ja do toalety, a tu woda leje sie bez zatrzymania. Za telefon do firmy, ku mojemu przerazeniu tylko automatyczna sekretarka z wiadomoscia, ze firma od dzis do 20 sierpnia ma urlop! Jakis jeden awaryjny numerek na komorkowy, ktory wlaczony mial mail box i tyle! Wkurzylam sie i pierwsza mysl, ktora mialam w glowie to wlasnie ten DEIR. Bylam zla na siebie, ze po co tam wlazlam, na pewno jakas nakumulowana energia mnie dorwala i sie zneca! Ale nagle pomyslalam sobie, chwileczke, skoro energia ma taka moc to niech zacznie dzialac na moja korzysc. I momentalnie przypomnialam sobie, ze w jednej ze szuflad jest taki srubokret kwadratowy. Znalazlam, odkrecilam klape, przykrecilam sruby i ... woda przestala ciec. Teraz co chwile testuje i dziala. Moze i tak jest wlasnie z tym DEIREM - zaczniesz o tym myslec to podlaczasz sie do zrodla pradu (jak zreszta Kiara slusznie zauwazyla), ale uwierzyc we wlasne mozliwosci moze byc silniejsze niz sila z zewnatrz. Na dzis mam wrazen dosc. Podzielilam sie z forumowiczami takim ad hoc przezyciem, bo po pierwsze na hydraulice nie znam sie wogole!!! Po drugie zaakceptowalam mozliwosc straszenia z zewnatrz, ale w koncu po trzecie naprawilam ten maly blad hydraulika, ja kobitka! 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #137 : Lipiec 31, 2012, 14:45:17 » |
|
Tak to jest z tymi "fachowcami" . ByĂŚ moÂże zdarzyÂło siĂŞ to wszystko wÂłaÂśnie dlatego, abyÂś poczuÂła moc DEIR  hihihi W koĂącu naprawiÂłaÂś, wiĂŞc dziaÂła !!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 14:45:46 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #138 : Lipiec 31, 2012, 14:46:18 » |
|
Nie rozumiem dlaczego do banalnie prostych i przejrzystych spraw dorabiaĂŚ niestworzone historie, toÂż to juÂż jakieÂś skrzywienie...
Ale, ok idŸmy dalej - wszak lej¹c¹ siê w kiblu wodê mo¿na wprost prze³o¿yÌ na strumieù, kaskadê wiedzy, oœwiecenia; alegoriê nadchodz¹cych zmian kiedy to sp³ywaj¹ca bujnie œwiadomoœÌ zmyje przylepione gó... - khm, przepraszam - mocno przylepione przeœwiadczenia albo... zaproszenie do medytacji nad szemrz¹cym strumykiem (z braku laku...) :]
edit: East, szkoda, Âże ta moc deir nie spÂłynĂŞÂła wczeÂśniej i nie podpowiedziaÂła jak naprawiĂŚ kibel bez fachowca, tylko zadziaÂłaÂła gdy przeraÂżonymi oczyma wyobraÂźni widziaÂło siĂŞ zalane mieszkanie kaskadÂą z kibla :]
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 14:47:49 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #139 : Lipiec 31, 2012, 15:15:25 » |
|
...tak jak leje siĂŞ woda, tak leje siĂŞ i energia. Blokady powodujÂą spiĂŞtrzenia i podtopienia. Zawsze jednak moÂżna "dokrĂŞciĂŚ ÂśrubkĂŞ” i przepÂływ bĂŞdzie kontrolowany a nieczystoÂści spÂłukiwane. Woda, to zakodowana informacja, wzorce, siÂły uzdrawiajÂące. Zbyt szybki przepÂływ uniemoÂżliwia odczyt, zbyt wolny zamulenie i rĂłwnieÂż utratĂŞ info. Wniosek? Warto trzymaĂŚ w szufladzie ÂśrubokrĂŞt (wielokÂątny). 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #140 : Lipiec 31, 2012, 15:32:18 » |
|
ptak cyt Warto trzymaĂŚ w szufladzie ÂśrubokrĂŞt (wielokÂątny). Nieoceniona dobra rady. Ale samo trzymanie tegoz narzedzia jeszcze nie wystarczy, aby naprawic cieknacy klop! Podpatrzylam jak facet robil, bo mu stalam godzine za plecami. Zreszta to juz trzeci hydraulik. Ale w koncu dziala! Chodzilo mi o ten DEIR, bo to tak jakby mi na zlosc "cos" zrobilo. Kto przezyl voodoo i inne zaklecia patrzy przytomniej na sprawy energetyki pozamaterialnej. To nie sa zarty.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #141 : Lipiec 31, 2012, 23:14:44 » |
|
@ Arteq East, szkoda, Âże ta moc deir nie spÂłynĂŞÂła wczeÂśniej i nie podpowiedziaÂła jak naprawiĂŚ kibel bez fachowca, tylko zadziaÂłaÂła gdy przeraÂżonymi oczyma wyobraÂźni widziaÂło siĂŞ zalane mieszkanie kaskadÂą z kibla :]
Nie doceniasz mocy prawdziwego Przebudzenia mĂłj drogi  Przebudzenie nie jest ezo, ani ÂświĂŞte. Przychodzi w potrzebie chwili  Bardzo znamienne, Âże pojawia siĂŞ wÂłaÂśnie wtedy, kiedy gĂłwno siĂŞ dzieje  Nie uwaÂżasz ?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #142 : Sierpień 01, 2012, 00:14:53 » |
|
Nie uwaÂżam. WolĂŞ zdecydowanie "swojÂą" wersjĂŞ - pomoc przychodzi w najbardziej wÂłaÂściwym momencie - kiedy jest niezbĂŞdna.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #143 : Sierpień 03, 2012, 20:37:26 » |
|
arteq - uzywasz slow "gow...o" co chwile i jakbys cieszyl sie z mojej krzywdy. Byc moze nie mam wlosow dlugich, i nawet byle jakie... ale po co te gow..a caly czas... potrzebujesz ujscia gdzies??
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #144 : Sierpień 03, 2012, 22:24:33 » |
|
MoÂże to po prostu skojarzenia z tym kiblem (wszak po to jest)... i jeÂżeli juÂż mamy wypowiadaĂŚ siĂŞ ÂściÂśle - sÂłowo "gĂł..o" zostaÂło uÂżyte przeze mnie jeden raz, wiĂŞc pisanie "ciÂągle" jest zdecydowanym naduÂżyciem (uÂżyÂłem dokÂładnie tyle samo razy co East a jakoÂś nie widzĂŞ abyÂś miaÂła do niego reklamacje). Stan i wyglÂąd Twoich wÂłosĂłw - nie obchodzi mnie. W kaÂżdym razie nigdy z niczyjej krzywdy siĂŞ nie cieszyÂłem, zresztÂą, uÂżywanie sÂłowa "krzywda" o odniesieniu do uszkodzonej spÂłuczki jest wg. mnie znacznie przewymiarowane... a odnosiÂłem siĂŞ w wypowiedzi do "mocy" i jej "przejawĂłw" :]
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #145 : Sierpień 04, 2012, 18:54:07 » |
|
Skoncentrowales sie na kiblu (jak w zyciu tez). A mnie chodzilo o swiat pozazmyslowy i o manipulacje werbalna, DEIR. Bo voodoo to wlasnie ... DEIR.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #146 : Sierpień 10, 2012, 20:14:25 » |
|
Je¿eli mo¿na coœ dodaÌ to ja pozwolê sobie przypomnieÌ szacownym zasadê : Dla ka¿dego co innegoChyba wszyscy siê zgodzimy, ¿e ka¿dy Cz³owiek jest inny. Proponuje uszanowaÌ t¹ innoœÌ i wypowiadaÌ siê we w³asnym imieniu np ,,Na mnie ten masa¿ stóp nie dzia³a" - to oczywiœcie mo¿e byÌ prawda i informacja oraz intencje tego Cz³owiek s¹ szczere. ,,Na mnie ten masa¿ stóp dzia³a" -to te¿ mo¿e byÌ prawda i informacja oraz intencje tego Cz³owiek s¹ szczere. Dlatego moim skromnym zdanie lepiej jednak jest dodaÌ to co siê wie do tego cowiedz¹ inni niz hm krytykowaÌ Bardzo przepraszam, ¿yczê  owocnej dyskusji to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #147 : Sierpień 10, 2012, 20:17:03 » |
|
A skad wiesz przebisniegu, ze od stop zaczynam szkolenia?? //Bez sciemki, trafiles! WOW!//
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #148 : Sierpień 10, 2012, 20:21:55 » |
|
ptakWarto trzymaĂŚ w szufladzie ÂśrubokrĂŞt (wielokÂątny). A kombinerki szacowna? fair lady zgadÂłem  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #149 : Sierpień 10, 2012, 21:22:49 » |
|
przebisniegcyt co do cynaderek:)A kombinerki szacowna? O kastach pisalam na innych watkach. //Widac bramnini nie potrzebuja juz kombi - nerek// 
|
|
|
|
|
|
|
|