Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Styczeń 02, 2009, 18:07:41 » |
|
A gadaj sobie co chcesz.
Ale ja nie mĂłwiĂŞ, Âże to coÂś nie tak z TobÂą, tyle, Âże to nie Âświadczy, ze ksiÂądz wie i akceptuje istnienie takich federacji etc. Nic wiĂŞcej, jeÂśli CiĂŞ osobiÂście jakoÂś uraziÂłem, to przepraszam, bo zupeÂłnie nie o to mi chodziÂło 
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Styczeń 02, 2009, 18:19:40 » |
|
Oki. Spoko. 
|
|
|
|
|
|
|
MoniaP
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Styczeń 03, 2009, 10:28:04 » |
|
Jestem pewna, ¿e wiedz¹.przecie¿ czegoœ tam siê ucz¹ na tych uczelniach ,ale s¹ póŸniej odpowiednio ukierunkowani na parafiach przez swoich prze³o¿onych o czym mówiÌ a o czym nie .Ci którzy siê nie daj¹ przewa¿nie s¹ wys³ani na jak¹œ dziurê i tam nie szkodz¹.Chocia¿ by³ jeden przypadek gdzie ksi¹dz który szkodzi³ proboszczowi(zabiera³ sponsorów) i wiernych z ca³ego miasta dosta³ awans na du¿¹ parafiê w Lublinie,ale on mia³ poparcie u biskupa i u lokalnych w³adz i nie skoùczy³ jak inni. A co do zagadnienia w temacie. U mnie w tym roku ju¿ po kolêdzie.Zwróci³am delikatnie uwagê ksiêdzu na zbyt ³agodne przekazywanie PRAWDY i na brak Boga w jego parafii.By³ w szoku.Wskaza³am mu koœció³ ,w którym mówi¹ i ostrzegaj¹ wprost o nadchodz¹cym nieszczêœciu.By³ naprawdê zaskoczony tym ¿e ludzie nie oczekuj¹ g³askania po g³ówce tylko Prawdy popartej prostymi przyk³adami z ¿ycia.Oczywiœcie mówiliœmy o wszystkim w kontekœcie przekazywania wiary i mi³oœci przez ksiê¿y.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Styczeń 03, 2009, 10:34:00 » |
|
DziĂŞki Moniu.  UwaÂżam,Âże tak jak mĂłwisz, oni teÂż zaczynajÂą siĂŞ w "sobie" buntowaĂŚ. I bĂŞdÂą z ludÂźmi wkrĂłtce, a nie z tymi co siejÂą kÂłamstwa od 2000 lat. Pozdrawiam. Ps. To powoli juÂż pĂŞka.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Styczeń 03, 2009, 11:15:19 » |
|
Moim zdaniem baaardzo mocno uogólniacie. Piszecie tak, jakby ka¿dy ksi¹dz wiedzia³, jaka jest "prawda" (jakakolwiek by ona by³a...), od maluczkich ksiê¿y, przed proboszczów, biskupów, arcybiskupów, kardyna³ów, do papie¿a. Osobiœcie uwa¿am, ¿e pewne zafa³szowania (czy raczej przeinaczenia, bo jedynie o nich mo¿na mówiÌ) oczywiœcie istniej¹, ale dokona³y siê w dalekiej przesz³oœci, i ewentualne dowody na to mog¹ byÌ jedynie w Archiwach Watykanu. Co w zwi¹zku? W zwi¹zku z tym wiedz¹ o nich jedynie papie¿e i kardyna³owie. Tak wiêc mówienie, ¿e wszyscy ksiê¿a znaj¹ i ukrywaj¹ ow¹ tajemnicz¹ "prawdê" jest dla mnie lekkim nonsensem.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Styczeń 03, 2009, 17:38:19 » |
|
Gwoli ÂścisÂłoÂści, jak siĂŞ waÂży nonsensy? Czy jak sÂą lekkie, to jest lepiej czy lekko gorzej?
|
|
|
|
|
|
|
kabaretka28
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Styczeń 26, 2009, 12:53:29 » |
|
Czy ktoœ jest zainteresowany tym aby wspólnie zorganizowaÌ jakieœ przedsiêwziêcie, pokazac ludziom mo¿liwoœci, aby to co robimy-nasze codzienne wybory s³u¿y³y wszystkim. Mo¿e napisaÌ wspólnie ksi¹¿kê, propozycjê filmu, programu telewizyjnego, cokolwiek, co trafi³oby do jak najwiêkszej liczby ludzi. Mam na mysli stworzenie czegoœ, co pójdzie w œwiat. Albo nawet przekazaÌ to, juz zosta³o stworzone jeœli jest tego warte. To, co da do myslenia wielu ludziom. Nas równie¿ rozwinie. Chwalebne s¹ dyskusje na forum, na pewno te¿ otwieraja serca ale mo¿e przyszed³ czas, ¿eby pokazaÌ to o czym piszemy. ObróciÌ to w czyn. 
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Styczeń 26, 2009, 13:30:52 » |
|
Czy ktoœ jest zainteresowany tym aby wspólnie zorganizowaÌ jakieœ przedsiêwziêcie, pokazac ludziom mo¿liwoœci, aby to co robimy-nasze codzienne wybory s³u¿y³y wszystkim. Mo¿e napisaÌ wspólnie ksi¹¿kê, propozycjê filmu, programu telewizyjnego, cokolwiek, co trafi³oby do jak najwiêkszej liczby ludzi. Mam na mysli stworzenie czegoœ, co pójdzie w œwiat. Albo nawet przekazaÌ to, juz zosta³o stworzone jeœli jest tego warte. To, co da do myslenia wielu ludziom. Nas równie¿ rozwinie. Chwalebne s¹ dyskusje na forum, na pewno te¿ otwieraja serca ale mo¿e przyszed³ czas, ¿eby pokazaÌ to o czym piszemy. ObróciÌ to w czyn.  czyli o czym konkretniej
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Styczeń 26, 2009, 14:17:11 » |
|
Czy ktoś jest zainteresowany tym aby wspólnie zorganizować jakieś przedsięwzięcie, pokazac ludziom możliwości, aby to co robimy-nasze codzienne wybory służyły wszystkim. Może napisać wspólnie książkę, propozycję filmu, programu telewizyjnego, cokolwiek, co trafiłoby do jak największej liczby ludzi. Mam na mysli stworzenie czegoś, co pójdzie w świat. Albo nawet przekazać to, juz zostało stworzone jeśli jest tego warte. To, co da do myslenia wielu ludziom. Nas również rozwinie. Chwalebne są dyskusje na forum, na pewno też otwieraja serca ale może przyszedł czas, żeby pokazać to o czym piszemy. Obrócić to w czyn.  Ciekawy pomysł. Trzeba by do tego zaangażować zawodowych dziennikarzy i reporterów, którzy zrobią z tego książkę, albo wideo-wykłady jak Icke. Inny pomysł to sympozjum na żywo, na które każdy by mógł przyjść (z ulicy). Prelegenci z forum omawialiby różne zagadnienia w formie 20-30-minutowych prezentacji...
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 14:37:34 wysłane przez Lucyna D. »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Styczeń 26, 2009, 14:32:19 » |
|
albo program na TVN...  [tak, zÂłoÂśliwie]
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Styczeń 26, 2009, 14:38:52 » |
|
albo program na TVN...  [tak, z³oœliwie] Z Artqiem w roli g³ównej. [te¿ z³oœliwie]
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Styczeń 26, 2009, 14:54:34 » |
|
S³aba ta z³oœliwoœÌ, potrenuj - mo¿esz na mnie. Zadawa³bym pytania te same co na forum.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Styczeń 26, 2009, 15:25:38 » |
|
Och, nie. Zapyta mnie jeszcze ktoÂś, co wyniosÂłam z tego forum, a ja bĂŞdĂŞ odpowiadaĂŚ, Âże nauczyÂłam siĂŞ tu zÂłoÂśliwoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Styczeń 26, 2009, 15:30:41 » |
|
zawÂładnijcie youtube ; rĂłbcie filmiki ; bĂŞdziecie sÂławni a potem juÂż w DzieĂą dobry TVN hehe
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Styczeń 26, 2009, 15:37:36 » |
|
Zapyta mnie jeszcze ktoœ, co wynios³am z tego forum, a ja bêdê odpowiadaÌ, ¿e nauczy³am siê tu z³oœliwoœci. rozwinê³am, rozwinê³am  edit: teraz nieco powa¿niej. Wiem jak pch móg³by pomóc sam sobie. S³ysza³em o wyzwaniu jakie zosta³o jakiœ czas temu rzucone przez pewnego cz³owika/grupê ludzi osobom twierdz¹cym, ¿e posiadaj¹ zdolnoœci paranolmale. Z tego co wiem nie ma ograniczeù wiekowych, tematycznych, narodowoœciowych. Je¿eli osoba bêdzie w stanie przejœÌ próby a tym samym potwierdziÌ, ¿e takowe zdolnoœci ma - otrzyma coœ oko³o 1 miliona $. Wiêc œmia³o, ludzie z pch byli ju¿ niejednokrotnie w USA, wiêc szlak za ocean maj¹ przetarty. Kapitalna sprawa! Za jednym zamachem mogliby udowodniÌ, ¿e to co mówi¹ chcoÌ w czêœci jest prawd¹ i zdobyÌ to "nieszczêsne z³oto" na wykopaliska. My forumowicze - mielibyœmy nieco obiektywnych badaù/informacji. Có¿ za problem spróbowaÌ? Same pozytywy. Teraz i tak czekaj¹ na pozwolenie, samolotami lubi¹ lataÌ, maj¹ okazjê aby samemu w ³atwy i szybki sposób pozyskaÌ œrodki zamiast prosiÌ o datki. Kto jest za?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 16:11:46 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Styczeń 26, 2009, 17:01:43 » |
|
Pomys³ dobry ale chocia¿ nie jestem zwolennikiem Pani Lucyny to nasuwa mi siê pytanie... w jaki sposób oni chc¹ tych ludzi przetestowaÌ... czy maj¹ kompetencje?, techniczne mo¿liwoœci? i czy przede wszystkim bior¹ to na powa¿nie? Przyda³by siê jakiœ link do szczegó³ów
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Styczeń 26, 2009, 17:36:29 » |
|
spróbujê przypomnieÌ sobie gdzie o tym s³ysza³em i namierzyÌ. Opieraj¹ siê na naukowych przes³ankach. Wiem, wiem Lucynka i samcio tego nie lubi¹, ale ten 1 mln $... edit: no i mam: http://pl.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_Foundationhttp://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.htmlJackowski te¿ mia³ chrapkê: http://forums.randi.org/showthread.php?t=29681Myœlê, ¿e to nie odstraszy naszej dzielnej ekipy, wszak Jackowski czêsto rozmija siê z samciem. O ile dobrze zrozumia³em, kandydat powinien siê czymœ wykazaÌ/udokumentowaÌ to... Kurczê, to mo¿e byÌ problem [ale wy³¹cznie moim wstrêtnym, sceptycznym zdaniem], ale pch wszem i wobec chwali siê tak licznym zbiorem pora¿¹j¹cych odkryÌ, ¿e Randi bêdzie móg³ przebieraÌ w nich jak w ulêga³kach... Tak¿e widzê tutaj miejsce dla forumowiczów [oczywiœcie tych z jedynym s³usznym zdaniem: "informacje od pch to prawda"] - proszê o propozycjê jakiegoœ zdarzenia/osi¹gniêcia pch, które to moznaby zaproponowaÌ Randiemu [oczywiœcie mo¿e byÌ kilka]. W³aœnie - spróbujcie dla samych siebie stworzyÌ projekt takiego pisma. Przypominam o zamieszczaniu faktów a nie tylko przypuszczeù i deklaracji. Uczciwie, bez lania wody - taki zwiêz³y CV pch.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 18:18:09 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Styczeń 26, 2009, 19:15:35 » |
|
Mam nadzieje Âże na tym teÂście nie zadajÂą tak "trudnych" pytaĂą jak w Rozmowach w toku bo moÂże byĂŚ krucho 
|
|
|
|
|
|
|
kabaretka28
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Styczeń 26, 2009, 20:09:41 » |
|
ok. jutro napiszĂŞ dokÂładnie o co mi chodzi. Nie jest moim zamiarem bynajmniej "reklamowaĂŚ" PCH. Mam na myÂśli obudzenie ludzi z letargu aby przejrzeli na oczy co robia (robimy) z naszÂą planeta i z soba nawzajem. Jutro rozwinĂŞ temat.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Styczeń 26, 2009, 20:31:57 » |
|
ok. jutro napiszĂŞ dokÂładnie o co mi chodzi. Nie jest moim zamiarem bynajmniej "reklamowaĂŚ" PCH. Mam na myÂśli obudzenie ludzi z letargu aby przejrzeli na oczy co robia (robimy) z naszÂą planeta i z soba nawzajem. Jutro rozwinĂŞ temat.
No w³aœnie, o to chodzi³o (o ile dobrze zrozumia³am). Czyli nie o PCh, a o wszystko inne, do czego na tym forum doszliœmy. Tak naprawdê, to tutaj wiêkszoœÌ ludzi jest przeciw PCh, wiêc nie wiem, co tu robimy, mo¿e powinniœmy mieÌ inne forum. W obecnej sytuacji, gdy chcê zareklamowaÌ komuœ to forum, to muszê t³umaczyÌ, czym jest Projekt Cheops, a takie t³umaczenie wygl¹da tak, jak ukryte werbowanie do Projektu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanley
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Styczeń 27, 2009, 00:28:27 » |
|
DorzucĂŞ Wam jeden link tylko tak, dla wstĂŞpnej orientacji, ile trzeba by byÂło materiaÂłu przerobiĂŚ dokÂładnie, by zdaĂŚ sobie, Âże jest to wprost niewykonalne. Tak wiem, zaraz posypiÂą siĂŞ wrzaski ignorantĂłw, Âże jest to ukierunkowywane, tendencyjne itp., ale tak nie jest, poniewaÂż kaÂżdy czÂłowiek doÂłoÂży do tego wszystkiego swĂłj wÂłasny bagaÂż rzeczy wg. niego najwaÂżniejszych, istotnych i zrobi siĂŞ z tego podwĂłjna objĂŞtoœÌ wiedzy startowej dla nastĂŞpnego i tak w trybie geometrycznym powiĂŞkszy siĂŞ caÂłoœÌ do niewyobraÂżalnych wprost rozmiarĂłw. Teraz to juÂż jest za póŸno na przerobienie takiego monstrum wiedzy, nawet nie biorÂąc pod uwagĂŞ choĂŚby jednego zdania z przekazĂłw PCh. Od dawna rozdajĂŞ 4,7Gb DVD pÂłyty (poczÂątkowo to byÂły tylko 700Mb CD), na ktĂłrych zamieszczam najwaÂżniejsze wg mnie materiaÂły sÂłu¿¹ce "obudzeniu" jak najwiĂŞkszej liczby ludzi. To sÂą wybrane z poniÂższego linku te najlepsze i nie zastanawiam siĂŞ juÂż kompletnie nad dalszym losem tych pÂłytek - czy ktoÂś PODAÂŁ DALEJ czy nie, bo to tylko ogranicza dalsze dziaÂłania. http://skocz.eu/8e Niech kaÂżdy zrobi listĂŞ swoich najcenniejszych materia³ów w kierunku przyspieszonego kursu duchowego dla innych, wypali je przynajmniej na dwĂłch pÂłytkach i PODA DALEJ, tak wÂłaÂśnie je podpisujÂąc lub jak tylko uzna za stosowne (ja podpisujĂŞ WYPAL DWIE KOPIE TEJ PÂŁYTY I PODAJ DALEJ OSOBOM, NA KTĂRYCH CI NAJBARDZIEJ ZALEÂŻY - przypomnijcie sobie fabu³ê filmu "Pay It Forward", a bĂŞdziecie wiedzieĂŚ dlaczego). Nic wiĂŞcej nie potrzeba - tylko chĂŞci zamieniĂŚ w dziaÂłanie. Poczujecie siĂŞ duÂżo lepiej - obiecujĂŞ. To by byÂło na tyle jeÂśli chodzi o zrobienie czegoÂś w tym konkretnym kierunku. Przy okazji postu w tym wÂątku zwracam siĂŞ do Dziewczyn, by KtĂłra tylko ma dostĂŞp do kanaÂłu Club Zone, niech rozpowszechni zainteresowanie seriÂą pt. "Lisa Williams - MiĂŞdzy ÂŻyciem a ÂŚmierciÂą" Wczoraj w nocy zgraÂłem na dysk nieprawdopodobny odcinek, ktĂłry jest kwintesencjÂą wszystkich KsiÂąg na Ziemi w dziale: "ÂŻycie Po ÂŚmierci" w³¹cznie z mojÂą wÂłasnÂą, ÂświadomÂą eksploracjÂą ZaÂświatĂłw. By za bardzo siĂŞ nie rozwlekaĂŚ tematu do formy traktatu, wrzucam Wam linki do dwĂłch czĂŞÂści tego akurat odcinka. - Kiedy juÂż siĂŞ wypakujÂą wszystkie do formy podglÂądu to wrzucĂŞ je razem do mojego wÂątku "...jak je zrozumieĂŚ", poniewaÂż chodzi rĂłwnieÂż o to, by jak najwiĂŞcej ludzi przede wszystkim "UWIERZYÂŁO W DUCHA": http://chomikuj.pl/ShowVideo.aspx?id=55731869http://chomikuj.pl/ShowVideo.aspx?id=55751836 JeÂśli ten caÂły odcinek "05...." nie jest dla kogoÂś przekonujÂącym, to takiej osobie nie pomoÂże uwierzyĂŚ juÂż Âżaden dowĂłd, poza przejÂściem na tamtÂą stronĂŞ i nie moÂżna juÂż takiej osobie pomĂłc zrozumieĂŚ za tego Âżycia. Pozdrawiam LDW i OS
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Styczeń 27, 2009, 07:38:42 » |
|
Arteq - a akurat to z poddaniem siĂŞ "prĂłbie" jest Âświetnym pomysÂłem. Bo to jest, niestety, najwiĂŞkszÂą bolÂączkÂą wszystkich medium i innych takich - wiedzÂą i umiejÂą wiele, do czasu, kiedy nie podda siĂŞ ich prĂłbie. Ciekawe, jak by tu p.Lucynka wypadÂła...
Kabaretka - jestem za czymÂś takim. Z tym, Âże znowu, musiaÂłoby to byĂŚ udokumentowane, ciekawe, a przy tym wiarygodne. Bo kiedy dasz komuÂś nawet tony filmikĂłw, z ktorych kaÂżdy z autorĂłw jedynie "plecie o niczym" albo propaguje swoje wÂłasne tezy, opierajÂąc je na bardzo wÂątpliwej jakoÂści przesÂłankach, to tego typu "prezentacja" mogÂłaby jedynie wywoÂłaĂŚ ironiczny usmieszek, a nie Âżywe zainteresowanie.
|
|
|
|
|
|
|
kabaretka28
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Styczeń 27, 2009, 15:17:41 » |
|
Jeśli chodzi o filmiki na youtube to wszystko super ale po pierwsze jest to za długie, ponadto ktoś kto "śpi" niekoniecznie zdaje sobie z tego sprawę, wiec podejrzewam nie wpisze hasła na toutube "przebudzenie"  Nie szuka się rozwiązania problemu, którego sie nie widzi albo nie chce widzieć  Mam na myśli stworzenie czegoś co da mozliwość poznania dokładnych faktów, coś co potrząśnie ludźmi ale nie w formie zastraszenia tylko pokazania jak jest naprawdę i przedstawieniu w związku z tym możliwości działania. Jeśli miałby to być filmik nie powinien być rozwleczony i nudny ze spekulacjami ale przedstawienie czystych faktów oraz pokazanie ludziom kim są naprawdę.Moglibysmy stworzyć wspólnie jakiś film, książkę, program nie po to, żeby być "sławnym" ale po to aby jak najwięcej ludzi miało sposobność to obejrzeć czy przeczytać i zastanowić się co zamierza dalej z tym zrobić. Pomysł z dyskiem jest ciekawy. Stanley - to ciekawy pomysł, przeslij mi ten materiał  Nie mam na tyle obszernej wiedzy aby przekazac na przykład dane odnośnie klimatu, eksploatacji środowiska naturalnego, dlatego potrzebuję chętnych do zaangażowania się w projekt. O PCH również można wspomnieć ale też na zasadzie faktów bez oceniania. Ludzie muszą zacząć myślec samodzielnie! ;
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 15:20:27 wysłane przez kabaretka28 »
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
 |