Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #200 : Styczeń 20, 2011, 12:44:52 » |
|
Otó¿ jak pisa³am wczeœniej ¿ycie nie zaczê³o siê razem z przyjœciem Jezusa na ziemiê. Energia któr¹ znamy pod imieniem Jezus zapocz¹tkowa³a swój genetyczny przekaz ( swoj¹ linie DNA) du¿o , du¿o wczeœniej. Powrót 2000 lat temu by³ tylko otworzeniem nowej drogi dla niej. Chrzeœcijaùstwo w formie znanej nam jako katolicyzm nie ma nic wspólnego z Jezusem poza szyldem , który sobie zrobi³o z Jego osoby. http://pl.wikipedia.org/wiki/Haplogrupa_R1a1_%28Y-DNA%29Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #201 : Styczeń 20, 2011, 13:10:31 » |
|
Szmer tak, tyle, Âże tych SerbĂłw LuÂżyckich dziÂś jest moÂże .. 60 tys ? Technicznie dziÂś to Niemcy.  Ale nie do koĂąca. Znalazlem ciekawe info na ten temat "MaÂło kto wie, Âże ÂŁuÂżyczanie to potomkowie... PolakĂłw! W III w. n.e. wyemigrowali z naszych piĂŞknych gĂłr do dzisiejszych ÂŁuÂżyc i tam osiedlili siĂŞ. Ich jĂŞzyk podlegaÂł wpÂływom niemieckim, czeskim i poÂłabskim, lecz jest to obcy nam jĂŞzyk NAJBARDZIEJ ze wszystkich podobny do polskiego! (lepiej niÂż sÂłowacki!). Oto przykÂład tekstu z Serbskiego Kodeksu Narodowego: “Serbski lud a kuÂżdy Serb ma prawo na zachowanje swojeje narodneje identity w starodawnem sedleĂąskem- ÂŁuÂżicach“. TrochĂŞ zalatuje czeskim, ale brzmi swojsko! Dodatkowo polecam przesÂłuchanie 2 wersji hymnu ÂŁuÂżyc aranÂżowanego przez mnie (1. wersja i 2. wersja) oraz obejrzenie mapki, gdybyÂście mieli kÂłopoty z odnalezieniem “Serbskiej macicy“ (cytat z ww. kodeksu). OficjalnÂą stronĂŞ ÂŁuÂżyc znajdziecie po wpisaniu w przeglÂądarce “Domowina“ (lub w dziale linki)." http://www.slavinja.republika.pl/luzyce.htmlhymn LUÂŻYCZAN odtworzony : http://www.slavinja.republika.pl/luzyce.midKto ma wÂątpliwoÂści niech zobaczy slowa tego hymnu hudÂźba [=muzyka]: Korla Awgust Kocor sÂłowa [=sÂłowa  ]: Handrij Zejler Rjana ÂŁužica Rjana ÂŁužica, sprawna pøeĂŚelna, mojich serbskich wĂłtcow kraj, mojich zbóžnych sonow raj, swjate su mi twoje hona! Ăaso pøichodny, zakĂŚĂŹj radostny! Ow, zo bychu z twojeho klina wušli mužojo, hĂłdni wÏènoh wopomnjeĂŚa! RĂŹdna ÂŁužyca RĂŹdna ÂŁužyca, spšawna, pÂśijazna, mojich serbskich woÂścow kraj, mojich glucnych myslow raj, swĂŹte su mĂŹ twoje strony. Cas ty pÂśichodny, zakwiÂś radostny! Och, gab muže stanuli, za swoj narod ŸÏ³ali, godne nimjer wobspomnjeÂśa! Na pewno to nie jest jĂŞzyk niemiecki 
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #202 : Styczeń 20, 2011, 13:14:06 » |
|
Poniewa¿ cofn¹Ì czasu nie mo¿na by wymazaÌ dzie³a Enki , trzeba je zaakceptowaÌ Ja nie bêdê rozliczaÌ Enki ni Jego grupy Kiara  Widzê, ¿e dostrzegasz, ¿e to nie sam Enki jest winien tego ambarasu. Mia³ przecie¿ jakichœ genetyków, no i ten oddzia³ kumpli który razem z Nim zap³adnia³ Ziemianki. Piszesz te¿, ¿e tylko nieliczni maj¹ dobre linie genetyczne. No a reszta bia³ych? Czy mo¿esz wymieniÌ jakiekolwiek pozytywy tej przewa¿aj¹cej wiêkszoœci bia³ego DNA ludzi bêd¹cych pochodn¹ stosunków seksualnych "dru¿yny", oddzia³u Enkiego?Czy s¹ jakieœ plusy?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:17:04 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #203 : Styczeń 20, 2011, 13:28:35 » |
|
Otó¿ jak pisa³am wczeœniej ¿ycie nie zaczê³o siê razem z przyjœciem Jezusa na ziemiê. Energia któr¹ znamy pod imieniem Jezus zapocz¹tkowa³a swój genetyczny przekaz ( swoj¹ linie DNA) du¿o , du¿o wczeœniej. Powrót 2000 lat temu by³ tylko otworzeniem nowej drogi dla niej. Chrzeœcijaùstwo w formie znanej nam jako katolicyzm nie ma nic wspólnego z Jezusem poza szyldem , który sobie zrobi³o z Jego osoby. http://pl.wikipedia.org/wiki/Haplogrupa_R1a1_%28Y-DNA%29Kiara Ale to niczego nie wyjaœnia. Jezus, patrz¹c przez pryzmat ca³ej ludzkoœci to bardzo m³odziutki wytwór. Wczeœniej nie by³o mowy o tym. Wierzenia by³y zupe³nie inne, jedyne co mog³oby mieÌ zwi¹zek wczeœniej z Jezusem to kult s³oùca. W takim wypadku nie ma potrzeby wymyœlania takich historii, jest to teoria, któr¹ ju¿ znamy, teoria o powstaniu cz³owieka i jego ewolucji. Inna sprawa... Energia któr¹ znamy pod imieniem Jezus zapocz¹tkowa³a swój genetyczny przekaz ( swoj¹ linie DNA) du¿o , du¿o wczeœniej. Znacznie wczeœniej to znaczy ile? "du¿o wczeœniej" niczego nie okreœla. Je¿eli masz na myœli pocz¹tki ludzkoœci - te¿ nie rozumiem czemu polscy S³owianie mieli by byÌ tymi, którzy posiadaj¹ najwiêcej iskierek. Kolejna sprawa, czemu Jezus, który mia³ otworzyÌ now¹ drogê dla swoich iskierek, pojawi³ siê tam gdzie jego iskierek nie by³o? (zak³adaj¹c ¿e iskierki nie s¹ czarnoskóre i nie wywodz¹ siê z Afryki). Reasumuj¹c... w innym temacie powiedzia³aœ mi ¿e nie jesteœ w stanie wskazaÌ kto posiada iskierkê bo¿¹ a kto nie... tutaj, nazywaj¹c to lini¹ energetyczn¹ i Jezusowym DNA, dopuszczasz siê jednak tego czynu. Jak zwykle te¿ operujesz niepe³nymi, niesprecyzowanymi informacjami. Tak¿e, skoro jednak potrafisz wskazaÌ iskierki, to proszê abyœ te informacje sprecyzowa³a. KTO wywodzi siê z tej twojej "linii DNA Jezusa". east, tu chodzi³o o powi¹zania genetyczne nie jêzykowe (co zreszt¹ w tym cytacie jest napisane). Co nie zmienia faktu ¿e jak by na to nie patrzeÌ, S³owianie szerokim ³ukiem omijali tereny gdzie chrzeœcijaùstwo siê narodzi³o i gdzie Jezus szuka³ swoich iskierek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:51:20 wysłane przez Szmer »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #204 : Styczeń 20, 2011, 13:43:28 » |
|
Przecie¿ ja nie popieram tamtego procederu , ale uwa¿am , ¿e skoro zaistnia³ nie mog³o siê wydarzyÌ inaczej , nie mia³o szans. Tak naprawdê te doœwiadczenia ¿yciowe doprowadzi³y ród Enki do wspó³czesnego momentu w którym ludzie ju¿ s¹ duchowo i energetycznie gotowi na przejœcie w wy¿szy wymiar. ¯eby to staÌ siê mog³o musia³y zaistnieÌ zdarzenia ¿yciowe powoduj¹ce ich rozwój zarówno fizyczny ( ca³y system nerwowy) jak i energetyczny wszystkie czakry i merydiany. To by³a bardzo ciê¿ka praca - droga doœwiadczeù przez wiele set tysi¹cleci. Jedynym mo¿liwym sposobem jest zawsze korekta b³êdów. Czyli zrobienie Ÿle doœwiadczenie bólu pora¿ki i wybranie nastêpnym razem wersji zdarzeù bez bólowej , nios¹cej radoœÌ i szczêœcie. Osi¹gniêcie takiego pu³apu osobistej wiedzy niechêÌ bycia w destrukcyjnych sytuacjach za cenê dóbr materialnych , poznanie tych stanów i dokonywanie wyborów zgodnych z osobistym nie cudzym systemem wartoœci jest ewidentn¹ korzyœci¹ Ludzkoœci po przejœciu drogi , ktorom przeprowadzi³ j¹ Enki. To jest nasza korzyœÌ chocia¿ strata Enki i Jego grupy hierarchicznej. Nie ma niczego co mia³o by tylko negatyw , negatyw jest zawsze podstaw¹ do odczytu pozytywu. Kiara ps. Ewolucja Ludzkoœci przechodzi przez wszystkie rasy i wszystkie miejsca na ziemi , kolor skóry nie ma wiêkszego znaczenia w linii DNA która jest we wszystkich rodach. Ró¿ne ustawienie ziemi w stosunku do Gwiazdy Matki decyduje o ty w którym miejscu i który ród w którym czasie odegra decyduj¹c¹ rolê. Nie napisa³am i¿ nie wiem jak odró¿niaÌ androidy od Ludzi , wiem , wiem doskonale. Napisa³am i¿ nie zrobiê tego , bo uznajê ich godnoœÌ ¿ycia na równi z Ludzkim i nikt nie ma prawa nikogo dehumanizowaÌ! Jasne? Owszem Jezus jako ¿yj¹cy na ziemi Cz³owiek to w stosunku do miliardowy lat ewolucji ¿ycia jest m³od¹ Istotom , Ja u¿ywaj¹c Jego imienia ( bo jest znane) mam na myœli Jego pradawn¹ Energie wzorzec ¿ycia aspektu mêskiego Jego rodu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:54:26 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #205 : Styczeń 20, 2011, 13:56:26 » |
|
To jest nasza korzyœÌ chocia¿ strata Enki i Jego grupy hierarchicznej. Nie ma niczego co mia³o by tylko negatyw , negatyw jest zawsze podstaw¹ do odczytu pozytywu. Kiara Trochê niejasno siê wyrazi³em. Mnie chodzi³o o korzyœci genetyczne. Ta wiêkszoœÌ bia³ych ludzi dosta³a ogromne iloœci genów z dru¿yny Enkiego. Czy s¹ jakieœ korzyœci genetyczne z posiadania w sobie genów tej "upad³ej grupy" brata Enlila. Czy geny tzw. upad³ych anio³ów (Ksiêga Henocha), którzy krzy¿owali siê z Ziemiankami da³y nam, tym zwyk³ym ludziom jakieœ lepsze mo¿liwoœci np. duchowe.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:57:52 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #206 : Styczeń 20, 2011, 14:12:41 » |
|
SÂłowianie szerokim Âłukiem omijali tereny gdzie chrzeÂścijaĂąstwo siĂŞ narodziÂło i gdzie Jezus szukaÂł swoich iskierek. JeÂśli prawdÂą jest, Âże Enki i ferajna to reptilianie, to Jezus, rĂłwnieÂż reptilian nie mĂłgÂł szukaĂŚ swoich wÂśrĂłd SÂłowian…
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #207 : Styczeń 20, 2011, 14:14:46 » |
|
Nie bardzo znam siê na genetyce, ale , to co wiem. I mówimy tylko o Cz³owieku a nie o androidzie. Tak prosto i w skrócie myœlowym. S¹ tylko dwa rody. 1. Rod Enlila 2. Ród Enki Pramatka tych rodów to ta sama ¿eùska energia ich "siostra" , imion co niemiara, powiedzmy Szechina. Tak wiêc pramatka ta sama , ró¿nica w ojcach energiach mêskich. Czym siê ró¿ni¹? Pochodz¹ z tego samego Ÿród³a, tylko kierunkiem mocy ( + i -) moc ta sama , ale prêdkoœÌ inna. Bo , np - 300 ma inn¹ prêdkoœÌ dzia³ania ni¿ +300. Cala reszta to dochodzenie do prêdkoœci , czyli czasu tworzenia. Bo czym jest czas jak wszystko jest myœl¹ , energiom myœli? Czas jest prêdkoœciom myœli. Tak wiêc w DNA kompozycje linii mêskiej to moc przekazu rozwoju dojrzewania a nie odmiennoœci jako takiej. To trochê skomplikowany temat , ma du¿o niuansów , jedna prost¹ zasadê. Dlaczego coœ jest bia³e? Mo¿na rzec niedojrzale , brak mu œwiat³a.... albo z czarnego powraca do idealnej bieli œwietlistoœci ... trzeba odnaleŸÌ okolicznoœci wskazuj¹ce na moment. Kiara.  To trochê d³u¿sza dyskusja teraz nie mam czasu, muszê przerwaÌ. ps. Skoro LudzkoœÌ ma tylko jedn¹ pramatkê i tylko dwóch praojców , to S³owianie nie maj¹c ¿adnego z nich maj¹ kogo? Nie istnieje inna opcja pochodzeniowa. A je¿eli ktoœ j¹ zna to proszê upubliczniÌ i nie powielaÌ bzdur o jakichœ reptylianach. Bo albo wszyscy , cala LudzkoœÌ jest reptylianami albo nikt. Jasne?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 14:20:12 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #208 : Styczeń 20, 2011, 14:23:34 » |
|
ps. Ewolucja Ludzkoœci przechodzi przez wszystkie rasy i wszystkie miejsca na ziemi , kolor skóry nie ma wiêkszego znaczenia w linii DNA która jest we wszystkich rodach. To nie rozumiem w takim razie czemu pojawili siê S³owianie w twojej wypowiedzi. Bo albo wszyscy , cala LudzkoœÌ jest reptylianami albo nikt. Jasne? No nie jasne! A co jeœli Ci powiem ¿e ró¿ne ludzkie rasy wynikaj¹ z tego ¿e pochodzimy z ró¿nych Ÿróde³? ¯e jesteœmy wytworami lub potomkami ró¿nych ras? I tylko czêœÌ ludzi jest reptylianami? no wiêc... tak jest! Jasne? Nie bardzo znam siê na genetyce, ale , to co wiem. I mówimy tylko o Cz³owieku a nie o androidzie. Nie rozumiem jak ktoœ mo¿e wypowiadaÌ siê tyle o genetyce "nie bardzo siê na tym znaj¹c" Skoro LudzkoœÌ ma tylko jedn¹ pramatkê i tylko dwóch praojców , to S³owianie nie maj¹c ¿adnego z nich maj¹ kogo? A nie! LudzkoœÌ ma wiele matek i wielu Ojców! Coœ nieaktualne masz te dane... Nie istnieje inna opcja pochodzeniowa. Czemu mia³aby nie istnieÌ? tylko trzeba jeszcze o tym wiedzieÌ nie? A sk¹d ja mam wiedzieÌ ¿e posiadasz kompletn¹ wiedzê? Raczej w to w¹tpiê... Czym siê ró¿ni¹? Pochodz¹ z tego samego Ÿród³a, tylko kierunkiem mocy ( + i -) moc ta sama , ale prêdkoœÌ inna. Bo , np - 300 ma inn¹ prêdkoœÌ dzia³ania ni¿ +300. Cala reszta to dochodzenie do prêdkoœci , czyli czasu tworzenia. Bo czym jest czas jak wszystko jest myœl¹ , energiom myœli? Czas jest prêdkoœciom myœli.
Od kiedy znaki dodatnie i ujemne okreœlaj¹ prêdkoœÌ? -300 to -300... a +300 to +300. Ja tutaj nie widzê ¿adnej prêdkoœci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 14:34:44 wysłane przez Szmer »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #209 : Styczeń 20, 2011, 14:35:53 » |
|
Bo albo wszyscy , cala LudzkoœÌ jest reptylianami albo nikt. Jasne? Nie, nie jest jasne, bo to tylko Twoja prawda. Mo¿liwoœci mo¿e byÌ wiele. I ich szukamy.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #210 : Styczeń 20, 2011, 14:37:07 » |
|
Szmer east, tu chodziÂło o powiÂązania genetyczne nie jĂŞzykowe (co zresztÂą w tym cytacie jest napisane). Co nie zmienia faktu Âże jak by na to nie patrzeĂŚ, SÂłowianie szerokim Âłukiem omijali tereny gdzie chrzeÂścijaĂąstwo siĂŞ narodziÂło i gdzie Jezus szukaÂł swoich iskierek.
Rozumiem, Âże nie o jĂŞzyk chodzi a o fakt pochodzenia ÂŁUÂŻYCZAN , SerbĂłw ÂŁuÂżyckich, ktĂłrzy wg Twojego info niosÂą haplogrupĂŞ R1a1 (M17) sÂłowiaĂąskÂą - * 63% Serbowie ÂŁuÂżyccy - ÂŁuÂżyce, Niemcy To SÂłowianie , ktĂłrzy przywĂŞdrowali z Polski. I dlatego "akurat Polska ". GdzieÂś widziaÂłem badania ( moÂże nawet podane wczeÂśniej tu na forum juÂż ), Âże ta haplogrupa pochodzi z ... Azji .. A poniÂżej info z wiki : Pochodzenie
Mutacja tworz¹ca R1a1 powsta³a u osoby zamieszkuj¹cej stepy Euroazji ok. 15 000 lat temu (Europa po³udniowo-wschodnia, Pó³nocny Kaukaz lub Azja Œrodkowa). Wed³ug niektórych teorii do mutacji dosz³o w cieplejszej strefie klimatycznej nazywanej ukraiùsk¹ ostoj¹ LGM. Badacz Semino pierwszy wykaza³ zwi¹zek R1a1 z kurhanowcami (ich potomkowie to Scytowie i potem Sarmaci), uto¿samianymi z ludami pos³uguj¹cymi siê wczesnymi jêzykami praindoeuropejskimi, oraz pierwszymi, którzy oswajali konie, dosiedli ich i rozprzestrzenili haplogrupê R1a1 po Europie i Azji[1].
IstniejÂą teÂż poglÂądy, Âże mutacja powstaÂła na terenie Indii lub Afganistanu i stamtÂąd rozprzestrzeniÂła siĂŞ w przeciwnym kierunku[7]. (..) cyt"R1a1 (M17) – w genetyce haplogrupa wystĂŞpujÂąca w mĂŞskim chromosomie Y. WystĂŞpuje najczĂŞÂściej wÂśrĂłd mieszkaĂącĂłw Indii Pó³nocnych (48-73%) i Azji ÂŚrodkowej: iraĂąskojĂŞzycznych IszkaszimĂłw (68%), TadÂżykĂłw (64%) i PasztunĂłw (40-45%), ludĂłw tureckich: KirgizĂłw (63%) i AÂłtajczykĂłw (38-53%), ugrofiĂąskich WĂŞgrĂłw (20,4-60%) oraz u ludĂłw sÂłowiaĂąskich: SerbĂłw ÂŁuÂżyckich (63%), PolakĂłw (56%), UkraiĂącĂłw (41,5-54%), Rosjan (47%) i BiaÂłorusinĂłw (39-46%)." http://pl.wikipedia.org/wiki/Haplogrupa_R1a1_%28Y-DNA%29Tak wiĂŞc moÂżliwy jest, przynajmniej teoretycznie, zwiÂązek krwi pomiĂŞdzy ancesorami Jezusa, pochodzÂącymi z Indii (?), a SÂłowianami. Na to wskazywaÂłoby pochodzenie haplogrupy. Tyle, Âże mowa jest aÂż o 15000 lat wstecz .. hmhmhm Ponadto , jeÂśli ta mapka http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:IE_expansion.png&filetimestamp=20051003134117odzwierciedla rzeczywistÂą migracjĂŞ, kolebkÂą naszej grupy krwi znajduje siĂŞ gdzieÂś w Rumunii  I jeszcze ciekawa strona o migracjach na podstawie badaĂą genetycznych DNA : http://bialczynski.wordpress.com/2010/02/17/genetyczne-odkrycia-2010-nowa-genealogia-slowian-i-innych-ludow-bialego-ladu-europy/
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #211 : Styczeń 20, 2011, 14:37:19 » |
|
I mówimy tylko o Cz³owieku a nie o androidzie. Kiara.  No w³aœnie niekoniecznie. Chodzi w³aœnie o tego jak go nazwa³aœ androida - robotnika w kopalniach Enki, cz³owieka bez Iskry Bo¿ej, który jak pisali Sumerowie mno¿y³ siê prawie jak króliki. Wg Twojej (i mojej te¿) wersji historii ekipa Enkiego krzy¿owa³a siê z samicami tego robotnika ,górnika - jak piszesz bezdusznego androida. No i z tego seksu powsta³ bia³y mieszaniec, którego s¹ ca³e masy , nieporównywalnie wiêksze od tych z genami Enlila, bo On nie namna¿a³ tych robotników, ani siê z nimi nie krzy¿owa³. Czy takie bia³e anrdoidy- mieszaùce Enkiego ja np. ja, z ogromn¹ iloœci¹ genów Enkiego i jego ch³opców, maj¹ tê Iskrê Bo¿¹ po swoim upad³ym praojcu, czy nie. Jak mo¿esz to odpowiedz w wolnej chwili.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 14:40:56 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
marman1983
Gość
|
 |
« Odpowiedz #212 : Styczeń 20, 2011, 14:59:46 » |
|
Szmer... Bedac kamieniem probujesz przekonac Kiare iz ona rowniez nim jest (choc tak naprawde jest powietrzem)
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #213 : Styczeń 20, 2011, 15:09:50 » |
|
Szmer... Bedac kamieniem probujesz przekonac Kiare iz ona rowniez nim jest (choc tak naprawde jest powietrzem) Uhm... w takim razie czemu powietrze wcina siĂŞ w egzystencjĂŞ kamieni?
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #214 : Styczeń 20, 2011, 15:23:46 » |
|
Znalazlem fajne opracowanie na temat Polskich genów Szczególnie wart podkreœlenia fragment : Wstêpne badania genetyczne populacji Polski pokazuj¹, ¿e jesteœmy narodem "dobrze wymieszanym" i mamy zaskakuj¹co nisk¹ domieszkê osobników, którzy mogli przywêdrowaÌ z nawet tak niedalekich terenów jak Ba³kany lub Ural. W naszych haplotypach trudno dopatrzyÌ siê takiego rozwarstwienia genetycznego jak w Indiach, ani takiego geograficznego zró¿nicowania jak w Chorwacji, Wielkiej Brytanii lub Francji. Czy¿byœmy tu wiêc byli od zawsze? Jak pozostaj¹ca w tym samym miejscu oœ ko³a historii. caly : £ukasz £uczaj Geny Europejczyków Od kilku lat na ³amach Taraki przewija siê dyskusja na temat pochodzenia S³owian. Nikt nie wspomnia³ jednak o tym, ¿e mamy obecnie coraz wiêcej ciekawych danych genetycznych na temat pokrewieùstw poszczególnych narodów Europy oraz wewnêtrznego zró¿nicowania genetycznego krajów. W jaki sposób prowadzone s¹ takie badania? U¿ywa siê w nich mêskiego chromosomu Y oraz mitochondrialnego DNA (mDNA). Dlaczego nie innego materia³u genetycznego? Otó¿ wspomniane wy¿ej dwa typy DNA nie ulegaj¹ crossing over, czyli przekrzy¿owaniu podczas rozmna¿ania. Chromosom Y, który determinuje p³eÌ i wystêpuje tylko u ch³opców, przekazywany jest z ojca na syna. Zmianom ulega jedynie pod wp³ywem rzadkich mutacji. A wiêc z biegiem wielu pokoleù ró¿ne mutacje zostawiaj¹ œlad na tym chromosomie i iloœÌ ró¿nic w kodzie genetycznym, zapisana na tym chromosomie, pomiêdzy dwoma osobnikami jest w du¿ym stopniu proporcjonalna do czasu, w którym ich linie rozesz³y siê. Natomiast mDNA przekazywane jest dzieciom tylko przez matkê. Mitochondrialne DNA nie jest przekazywane przez ojca. Co do tej pory ustalono dziêki analizie chromosomu Y i mDNA? Udowodniono, ¿e zdecydowana wiêkszoœÌ wspó³czeœnie ¿yj¹cych cz³onków plemienia Aarona, niegdyœ kap³anów ¿ydowskich, rzeczywiœcie mia³a w niedawnej przesz³oœci wspólnego przodka (przypuszczalnie Aarona), gdy¿ wszyscy maj¹ bardzo podobny chromosom Y. A sami kap³ani byli tylko niezwykle rzadko (du¿o rzadziej ni¿ siê sami mo¿e spodziewali!) zdradzani przez swoje ¿ony.[1] W po³udniowej Afryce istnieje grupa zwana Lembo, która wyznaje religiê ¿ydowsk¹, choÌ wykazuje rasowe cechy negroidalne. Badania DNA pokaza³y, ¿e geny po mieczu pochodz¹ od jednego lub niewielkiej grupy kap³anów ¿ydowskich z linii Aarona, którzy kilkaset lat temu zawêdrowali do Afryki i wziêli za ¿ony kobiety afrykaùskie, gdy¿ badane mDNA mia³o w³aœnie takie cechy.[2] WiêkszoœÌ genotypu europejskiego jest bardzo stara i pochodzi od ludzi, którzy zasiedlili Europê ok. 40 tys. lat temu. Najwy¿ej 20% genotypu Europejczyków pochodzi od przybyszów z Azji Mniejszej i Azji Œrodkowej, którzy przywêdrowali w ci¹gu ostatnich 10 tys. lat.[3] Udowodniono te¿ zdecydowanie jednolite pochodzenie Romów od niewielkiej grupki, która wywêdrowa³a z Indii.[4] Poszczególne narody ró¿ni¹ siê jednorodnoœci¹ swojego materia³u genetycznego. Na przyk³ad Chorwacja kontynentalna ma du¿y udzia³ haplotypów typowych dla Polaków i Rosjan, ale ju¿ wyspy Dalmacji s¹ prawdziw¹ mieszank¹ i dopatrzono siê tam nawet genów Awarów.[5] Najwiêkszym zaskoczeniem w genetyce Europy by³o spowinowacenie Greków z Etiopczykami i innymi mieszkaùcami okolic Sahary. Grecy s¹ do nich bardziej podobni ni¿ do W³ochów, S³owian, czy Turków.[6] Jedna z hipotez mówi, ¿e jest to wynik importu wielkiej liczby niewolników z terenu Afryki w czasach staro¿ytnej Grecji. Natomiast wœród ¿yj¹cych na pó³nocy Grecji Macedoùczyków dopatrzono siê innych genotypów, mo¿e w³aœnie prawdziwych pra-Greków, a mo¿e jeszcze zupe³nie innego zaginionego narodu. Z drugiej strony pokazano, ¿e populacja Norwegów jest genetycznie bardzo podobna do Niemców i innych œrodkowych Europejczyków, chocia¿ zawiera elementy wschodnioeuropejskie, które byÌ mo¿e s¹ dowodem pobytu S³owian tak¿e na tych terenach.[7] I co ciekawe. Polska wydaje siê jednym z najbardziej jednorodnych i zwartych genetycznie narodów Europy. Próbki wziête z ró¿nych czêœci Polski ró¿ni³y siê miêdzy sob¹ w mniejszym stopniu ni¿ podobne próbki brane z ró¿nych zak¹tków innych krajów. Genetycznie wykazujemy du¿e podobieùstwo zarówno do zachodnich, jak i wschodnich s¹siadów, choÌ podobieùstwo do Niemców jest trochê mniejsze ni¿ do Rosjan. Podobieùstwo do Niemców jest mniejsze ni¿ siê spodziewano - pomimo du¿ego natê¿enia œredniowiecznej kolonizacji niemieckiej i d³ugiego kontaktu obu narodów.[8] Wstêpne badania genetyczne populacji Polski pokazuj¹, ¿e jesteœmy narodem "dobrze wymieszanym" i mamy zaskakuj¹co nisk¹ domieszkê osobników, którzy mogli przywêdrowaÌ z nawet tak niedalekich terenów jak Ba³kany lub Ural. W naszych haplotypach trudno dopatrzyÌ siê takiego rozwarstwienia genetycznego jak w Indiach, ani takiego geograficznego zró¿nicowania jak w Chorwacji, Wielkiej Brytanii lub Francji. Czy¿byœmy tu wiêc byli od zawsze? Jak pozostaj¹ca w tym samym miejscu oœ ko³a historii. Podsumowuj¹c, badania europejskiego DNA pokazuj¹ ¿e migracje ludnoœci mia³y mniejsze znaczenie ni¿ siê spodziewano, a udzia³ elementów wschodnich, mongoloidalnych, w genomie europejskim jest niezwykle ma³y. Nawet Wêgrzy okazuj¹ siê mieÌ jedynie kilka procent krwi "azjatyckiej" i podobnie jak inni Ugrofinowie (Finowie lub Estoùczycy) s¹ genetycznie blisko spokrewnieni-wymieszani z s¹siadami, tak ¿e na linii Wêgry-Polska-Litwa-Estonia-Finlandia istnieje prawie ¿e kontinuum genetyczne, bez wzglêdu na skrajnie niepodobne jêzyki! Na przyk³ad najczêstszy w Europie Œrodkowej haplotyp XI chromosomu Y wystêpuje u 44% Ukrainców, 44% Rosjan i 41% Wêgrów, co sugerowa³oby silnie s³owiaùski element u Wêgrów. Co ciekawe, Wêgrzy maj¹ najwy¿szy spoœród ludnoœci nie-¿ydowskiej udzia³ haplotypów typowych dla Izraelitów! Na tym dosyÌ nudnym tle nasz kraj wydaje siê jeszcze bardziej monotonny! Po prostu polski. Wed³ug wstêpnych, pobie¿nych badaù DNA mieszkaùców Polski na razie trudno dopatrzyÌ siê wyraŸnego rozwarstwienia genetycznego miêdzy potomkami ludnoœci ch³opskiej a szlacht¹, co sugerowa³yby teorie pochodzenia szlachty polskiej od Sarmatów, Scytów czy Chazarów, chyba, ¿e... byli oni ju¿ wczeœniej dobrze z nami wymieszanymi s¹siadami, albo by³o ich tak ma³o, ¿e zgubili siê w marginesie b³êdu statystycznego. £ukasz £uczaj lukasz.luczaj@interia.pl bêd¹cy pewnie t³umaczeniem st¹d http://forums.familytreedna.com/showthread.php?t=3725Ponawiam pytanie : CZY¯BYŒMY TU BYLI OD ZAWSZE ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #215 : Styczeń 20, 2011, 15:29:00 » |
|
Szmer ju¿ dzisiaj pisa³am o migracji rodów , plemion i o przechodzeniu ich przez ró¿ne strony œwiata. Pisa³am równie¿ o ustawieniu planety wzglêdem Gwiazdy Matki oraz o aktywnoœci czakramów w okreœlonym czasie w okreœlonym miejscu , które maj¹ decyduj¹ce znaczenie na wszystko co dzieje siê na ziemi. Proszê czytaÌ uwa¿nie. JACK nie jest moim celem weryfikacja kto posiada a kto Iskrê Bo¿¹. W pewnym sensie ka¿dy mo¿e doœwiadczaÌ w ka¿dej linii DNA , ale linia androidów nie daje mo¿liwoœci takich jak Ludzka. Iskrê Bo¿¹ posiada siê od Stwórcy a nie od Enki , On te¿ ma od Stwórcy. FizycznoœÌ mo¿na dziedziczyÌ od Enki. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #216 : Styczeń 20, 2011, 15:45:07 » |
|
Super... wiêc co maj¹ wspólnego ze sob¹ S³owianie, Jezus i boska iskierka. Bo na to pytanie wci¹¿ mi nie odpowiedzia³aœ.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #217 : Styczeń 20, 2011, 16:01:49 » |
|
Na zgodĂŞ w tym temacie proponujĂŞ ciekawostkĂŞ : Marihuana sprzed 2700 lat 789 gramĂłw ususzonych konopii znaleÂźli naukowcy w grobowcu mĂŞÂżczyzny o europejskim wyglÂądzie, ktĂłry odkopano niedaleko Turpan (Turfan) w pó³nocno-zachodnich Chinach. Zdaniem naukowcĂłw, ktĂłrzy opisali znalezisko w „Journal of Experimental Botany”, nie ma wÂątpliwoÂści, Âże znalezione konopie miaÂły sÂłuÂżyĂŚ jako narkotyk.(..)Ustalili za to, Âże znaleziony susz miaÂł bardzo wysokÂą zawartoœÌ psychoaktywnej substancji THC. ZmarÂły 45-latek miaÂł niebieskie oczy i jasne wÂłosy. Naukowcy podejrzewajÂą, Âże mĂłgÂł byĂŚ szamanem ludzi tworzÂących kulturĂŞ Gushi. PochĂłwki ludzi o europejskim wyglÂądzie sÂą w tym rejonie Chin stosunkowo czĂŞste. http://archeowiesci.pl/2008/12/01/marihuana-sprzed-2700-lat/?like=1Europejski szaman w Chinach
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #218 : Styczeń 20, 2011, 16:11:47 » |
|
Super... wiêc co maj¹ wspólnego ze sob¹ S³owianie, Jezus i boska iskierka. Bo na to pytanie wci¹¿ mi nie odpowiedzia³aœ.
Jezus jest energetycznie prawie równy Stwórcy , sta³ siê wiec twórc¹ fizycznej linii DNA dla chc¹cych siê wcielaÌ w materiê dusz z jego grupy wibracyjnej o potencjale +. Zwyczajnie by³ praojcem jednej z dwóch linii DNA , pierwotnym niezmiennym kodem wzorcowym. Natomiast Energie - Iskry Bo¿e wciela³y siê w stworzony materialny wzorzec. Poniewa¿ Jezus wiedzia³ jak siê potocz¹ losy Jego linii rodowej na bliskim wschodzie stworzy³ te¿ drugom rozwijaj¹c¹ siê jak by na uboczu historii. By³a ni¹ linia S³owian , jednak praojcem z bardzo odleg³ych czasów tej linii jest ta sama Dusza , która du¿o póŸniej urodzi³a siê jako Jezus. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 16:15:56 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #219 : Styczeń 20, 2011, 16:15:46 » |
|
To juÂż wiemy... poniekÂąd z Biblii. Co majÂą do tego SÂłowianie? pytam po raz kolejny...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #220 : Styczeń 20, 2011, 16:19:27 » |
|
To juÂż wiemy... poniekÂąd z Biblii. Co majÂą do tego SÂłowianie? pytam po raz kolejny...
Energia niewcielajÂąca siĂŞ to jedno a jej kolejne wcielajÂące siĂŞ Iskry to drugie. Iskry pochodzÂą z jednej energii i po wcieleniu majÂą roÂżne imiona. Jednym z kolejnych imion byÂło znane nam jako Jezus. Nie mniej jednak jest to caÂły czas ta sama energia , ktora w bardzo odlegÂłych czasach byÂła praojcem SÂłowian. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 16:19:47 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #221 : Styczeń 20, 2011, 17:22:52 » |
|
FizycznoœÌ mo¿na dziedziczyÌ od Enki. Kiara  A duchowoœci to nie, skoro te¿ pochodzi od samego Stwórcy? Enki to doœÌ mocny kolo ze spor¹ Iskr¹ Bo¿¹. Myœlê, ¿e nawet dla jego mieszaùca z owym robotnikiem-androidem potencja³u do zapalenia Iskry Bo¿ej te¿ wystarczy. I to bez linii Enlila.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 19:32:29 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #222 : Styczeń 20, 2011, 19:05:46 » |
|
Nie nie jest tak jak myœlisz. Iskry Bo¿ej siê nie dziedziczy po nikim! Tak jak Duszy dzieci nie dziedzicz¹ po rodzicach! Rodzice tworz¹ dla dzieci tylko cia³a materialne w które wciela siê ju¿ istniej¹ca Dusza. W trakcie oddzielenia siê od jedni powsta³y wszystkie dusze równoczeœnie. Jedne z wiêkszym potencja³em energetycznym jak Enki i Enlil inne z mniejszym jak zbiorowa œwiadomoœÌ zwierz¹t. Ale i ta zbiorowa œwiadomoœÌ sk³ada siê z indywidualnoœci , które bêd¹ odkrywa³ z czasem ( na drodze miliardów lat istnienia)swoj¹ indywidualnoœÌ. Chyba ju¿ rozumiesz i¿ Duszy swojej siê nie przekazuje nikomu.To nie jest mo¿liwe w ¿adnym wypadku. Mo¿na skopiowaÌ wspomnienia i wgraÌ w program androida , który normalnie ich nie posiada bo jet tworzony na bie¿¹co dla ka¿dego rodz¹cego siê cia³a. Gdy taki android umiera , bo prze¿y³ swoje ¿ycie dysk pamiêciowy jest odzyskiwany modyfikowany na podstawie ziemskich doœwiadczeù i nowa wersja gotowa do wcielenia. Tylko braÌ trzeba pod uwagê i¿ technologia innych cywilizacji przewy¿sza ziemsk¹ o wiele tysi¹c leci. Biotechnologia jest mikroskopijna zbudowana z wi¹zek energetycznych. Kiara. 
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #223 : Styczeń 20, 2011, 19:28:15 » |
|
Ponawiam pytanie : CZYÂŻBYÂŚMY TU BYLI OD ZAWSZE ?
EastPozwolê sobie wypowiedzieÌ siê na ww temat. Krótko: Nie. Zostaliœmy tu nagle osadzeni!  Troszkê obszerniej: Analizuj¹c dane archeologiczne J.Wasilik ustali³, ¿e w ca³ej Europie przez doœÌ d³ugi czas "rz¹dzi³" myœliwy-zbieracz, którego czaszka nosi³a znamiona cz³owieka rasy mongloidnalnej (¿ó³tej). Po czym ów myœliwy nagle znikn¹³, niemal z dnia na dzieù. I równie nagle pojawi³ siê na jego miejscu nowy osadnik- bia³y rolnik. To, ¿e nie by³ to wymys³ Wasilika okaza³o siê dopiero 8 lat póŸniej, po badaniach genetycznych ludnoœci Europejskiej (chyba szwedzkich). Pamiêtam wypowiedz jednego z chyba w³aœnie szwedzkich profesorów: "Gdybym nie widzia³ wyników badaù genetycznych, nigdy bym w to nie uwierzy³"Okaza³o siê bowiem, ¿e wspó³czesny Europejczyk , praktycznie nie posiada genów poprzedniego rezydenta Europy, czyli myœliwego-zbieracza. Potwierdza to historiê opisan¹ w Biblii o tzw Programie Naprawczym (Eksperymencie Ludzkim), o czym tak¿e pisa³em na pocz¹tku tego tematu, o czym mówi³ te¿ Enki w sesjach. Bia³ego mieszaùca Homo sapiens, który pojawi³ siê po tym jak mêski oddzia³ Enkiego z nim na czele skrzy¿owa³ siê z ziemskimi kobietami, nie pozostawiono na Ziemi tak zupe³nie bez ¿adnych dzia³aù naprawczych. Wykonano parê zdecydowanych dzia³aù, w tym s³awne wymieszanie jêzyków i "osadzenie" bia³ego mieszaùca w Europie, wpierw "oczyszczonej " z myœliwego-zbieracza". Na wczeœniejszych stronach tego tematu znajdziesz wiêcej informacji o tym i link do artyku³u z "Rzeczypospolitej". KiaroNie nie jest tak jak myœlisz. Iskry Bo¿ej siê nie dziedziczy po nikim! Kiara.  Nieœciœle siê wyrazi³em. Zmodyfikowa³em tekst. Teraz jest w³aœciwy. Kiaro Chodzi mi o to, ¿e genetycznej linii Enlila na Ziemi prawie nie ma. To jakaœ elita. Wg mnie genów Enkiego u ludzi jest 10, a mo¿e i 100 razy wiêcej ni¿ genów Enlila. A ty w swoich teoriach skazujesz te 98% ludzkoœci na dezintegracjê do poziomu energii pierwotnej. Twoje teorie to holocaust w mega skali. To przeciwieùstwo mi³oœci bezwarunkowej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 22:05:45 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #224 : Styczeń 20, 2011, 21:46:34 » |
|
Jack oczywiÂście, Âże nie miaÂłem na myÂśli tego, czy jako SÂłowianie byliÂśmy tu od zawsze bo przecieÂż kiedyÂś byÂł jakiÂś poczÂątek i moÂżliwe, Âże tym poczÂątkiem byÂło "osadzenie" w tej czĂŞÂści Âświata nowej hybrydy ludzkiej z czyimiÂś tam genami. ChodziÂło mi o to, Âże badania wskazujÂą na to, Âże byĂŚ moÂże lud zamieszkujÂący konkretnie dzisiejsze tereny Polski nie przybyÂł tu z Azji, tak jak inne ludy, lecz Âże stÂąd ( stÂąd czyli gdzieÂś od Rumunii po BaÂłtyk ) pochodzi rdzennie. Pewne badania, jak choĂŚby te ze ÂŚlĂŞÂży ( film z prof. Lemisiewiczem ) wskazujÂą, Âże ZANIM nastaÂło tu chrzeÂścijaĂąstwo tzw poganie wznosili tu murowane ! budowle. O tym bardzo duÂżo ciekawych badaĂą forumowiczĂłw znajdziecie tutaj : http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,592.0.htmlW Âświetle tychÂże badaĂą oraz danych z badaĂą o haplogrupach wylania siĂŞ podejrzenie, Âże prawdziwa historia naszych ziem i SÂłowian jest zupeÂłnie inna niÂż utrzymuje to wersja, nazwijmy jÂą - chrzeÂścijaĂąska. KwitÂła tu prawdopodobnie potĂŞÂżna cywilizacja o ktĂłrej dziÂś mĂłwi siĂŞ oficjalnie, Âże to byÂły niemalÂże dzikie plemiona ÂłowcĂłw. ChrzeÂścijaĂąstwo nie przyniosÂło tu oÂświecenia, choĂŚ za takie chce uchodziĂŚ. A co do gadĂłw na Ziemi, jeszcze ten kogutek ma fajne wypowiedzi, Trechlebov  : http://www.youtube.com/watch?v=_QkuKWDI-SU&feature=player_embedded
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 22:00:55 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
|