Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 31, 2025, 14:00:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kosmiczne DNA CZÂŁOWIEKA, pochodzenie BIAÂŁYCH LUDZI  (Przeczytany 226368 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #200 : Styczeń 20, 2011, 12:44:52 »

Otó¿ jak pisa³am wczeœniej ¿ycie nie zaczê³o siê razem z przyjœciem Jezusa na ziemiê.

Energia ktĂłrÂą znamy pod imieniem Jezus zapoczÂątkowaÂła swĂłj genetyczny przekaz ( swojÂą linie DNA) duÂżo , duÂżo wczeÂśniej.

PowrĂłt 2000 lat temu byÂł tylko otworzeniem nowej drogi dla niej.

ChrzeÂścijaĂąstwo w formie znanej nam jako katolicyzm nie ma nic wspĂłlnego z Jezusem poza szyldem , ktĂłry sobie zrobiÂło z Jego osoby.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haplogrupa_R1a1_%28Y-DNA%29

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #201 : Styczeń 20, 2011, 13:10:31 »

Szmer tak, tyle, Âże tych SerbĂłw LuÂżyckich dziÂś jest moÂże .. 60 tys ?
Technicznie dziÂś to Niemcy.

Ale nie do koĂąca.

Znalazlem ciekawe info na ten temat

"MaÂło kto wie, Âże ÂŁuÂżyczanie to potomkowie... PolakĂłw! W III w. n.e. wyemigrowali z naszych piĂŞknych gĂłr do dzisiejszych ÂŁuÂżyc i tam osiedlili siĂŞ. Ich jĂŞzyk podlegaÂł wpÂływom niemieckim, czeskim i poÂłabskim, lecz jest to obcy nam jĂŞzyk NAJBARDZIEJ ze wszystkich podobny do polskiego! (lepiej niÂż sÂłowacki!). Oto przykÂład tekstu z Serbskiego Kodeksu Narodowego: “Serbski lud a kuÂżdy Serb ma prawo na zachowanje swojeje narodneje identity w starodawnem sedleĂąskem- ÂŁuÂżicach“. TrochĂŞ zalatuje czeskim, ale brzmi swojsko! Dodatkowo polecam przesÂłuchanie 2 wersji hymnu ÂŁuÂżyc aranÂżowanego przez mnie (1. wersja i 2. wersja) oraz obejrzenie mapki, gdybyÂście mieli kÂłopoty z odnalezieniem “Serbskiej macicy“ (cytat z ww. kodeksu). OficjalnÂą stronĂŞ ÂŁuÂżyc znajdziecie po wpisaniu w przeglÂądarce “Domowina“ (lub w dziale linki)."

http://www.slavinja.republika.pl/luzyce.html

hymn LUÂŻYCZAN odtworzony : http://www.slavinja.republika.pl/luzyce.mid
Kto ma wÂątpliwoÂści niech zobaczy slowa tego hymnu
hudÂźba [=muzyka]: Korla Awgust Kocor
sÂłowa [=sÂłowa UÂśmiech]: Handrij Zejler

Rjana £užica

Rjana £užica,
sprawna pøeÌelna,
mojich serbskich wĂłtcow kraj,
mojich zbóžnych sonow raj,
swjate su mi twoje hona!

Èaso pøichodny,
zakĂŚĂŹj radostny!
Ow, zo bychu z twojeho
klina wušli mužojo,
hódni wÏènoh wopomnjeÌa!

RÏdna £užyca

RÏdna £užyca,
spšawna, pœijazna,
mojich serbskich woÂścow kraj,
mojich glucnych myslow raj,
swĂŹte su mĂŹ twoje strony.

Cas ty pÂśichodny,
zakwiÂś radostny!
Och, gab muže stanuli,
za swoj narod ŸÏ³ali,
godne nimjer wobspomnjeÂśa!

Na pewno to nie jest jĂŞzyk niemiecki UÂśmiech
JACK
Gość
« Odpowiedz #202 : Styczeń 20, 2011, 13:14:06 »

Poniewa¿ cofn¹Ì czasu nie mo¿na by wymazaÌ dzie³a Enki , trzeba je zaakceptowaÌ
Ja nie bĂŞdĂŞ rozliczaĂŚ Enki ni Jego grupy
Kiara UÂśmiech UÂśmiech

WidzĂŞ, Âże dostrzegasz, Âże to nie sam Enki jest winien tego ambarasu.
MiaÂł przecieÂż jakichÂś genetykĂłw, no i ten oddziaÂł  kumpli ktĂłry razem z Nim zapÂładniaÂł Ziemianki.

Piszesz teÂż, Âże tylko nieliczni majÂą dobre linie genetyczne. No a reszta biaÂłych?

Czy moÂżesz wymieniĂŚ jakiekolwiek pozytywy tej przewaÂżajÂącej wiĂŞkszoÂści biaÂłego DNA ludzi  bĂŞdÂących pochodnÂą stosunkĂłw seksualnych "druÂżyny", oddziaÂłu Enkiego?
Czy sÂą jakieÂś plusy?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:17:04 wysłane przez JACK » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #203 : Styczeń 20, 2011, 13:28:35 »

Otó¿ jak pisa³am wczeœniej ¿ycie nie zaczê³o siê razem z przyjœciem Jezusa na ziemiê.

Energia ktĂłrÂą znamy pod imieniem Jezus zapoczÂątkowaÂła swĂłj genetyczny przekaz ( swojÂą linie DNA) duÂżo , duÂżo wczeÂśniej.

PowrĂłt 2000 lat temu byÂł tylko otworzeniem nowej drogi dla niej.

ChrzeÂścijaĂąstwo w formie znanej nam jako katolicyzm nie ma nic wspĂłlnego z Jezusem poza szyldem , ktĂłry sobie zrobiÂło z Jego osoby.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Ale to niczego nie wyjaÂśnia. Jezus, patrzÂąc przez pryzmat caÂłej ludzkoÂści to bardzo mÂłodziutki wytwĂłr. WczeÂśniej nie byÂło mowy o tym. Wierzenia byÂły zupeÂłnie inne, jedyne co mogÂłoby mieĂŚ zwiÂązek wczeÂśniej z Jezusem to kult sÂłoĂąca. W takim wypadku nie ma potrzeby wymyÂślania takich historii, jest to teoria, ktĂłrÂą juÂż znamy, teoria o powstaniu czÂłowieka i jego ewolucji.
Inna sprawa...

Znacznie wczeÂśniej to znaczy ile? "duÂżo wczeÂśniej" niczego nie okreÂśla. JeÂżeli masz na myÂśli poczÂątki ludzkoÂści - teÂż nie rozumiem czemu polscy SÂłowianie mieli by byĂŚ tymi, ktĂłrzy posiadajÂą najwiĂŞcej iskierek.
Kolejna sprawa, czemu Jezus, ktĂłry miaÂł otworzyĂŚ nowÂą drogĂŞ dla swoich iskierek, pojawiÂł siĂŞ tam gdzie jego iskierek nie byÂło? (zakÂładajÂąc Âże iskierki nie sÂą czarnoskĂłre i nie wywodzÂą siĂŞ z Afryki).
Reasumuj¹c... w innym temacie powiedzia³aœ mi ¿e nie jesteœ w stanie wskazaÌ kto posiada iskierkê bo¿¹ a kto nie... tutaj, nazywaj¹c to lini¹ energetyczn¹ i Jezusowym DNA, dopuszczasz siê jednak tego czynu. Jak zwykle te¿ operujesz niepe³nymi, niesprecyzowanymi informacjami. Tak¿e, skoro jednak potrafisz wskazaÌ iskierki, to proszê abyœ te informacje sprecyzowa³a. KTO wywodzi siê z tej twojej "linii DNA Jezusa".

east, tu chodziÂło o powiÂązania genetyczne nie jĂŞzykowe (co zresztÂą w tym cytacie jest napisane). Co nie zmienia faktu Âże jak by na to nie patrzeĂŚ, SÂłowianie szerokim Âłukiem omijali tereny gdzie chrzeÂścijaĂąstwo siĂŞ narodziÂło i gdzie Jezus szukaÂł swoich iskierek.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:51:20 wysłane przez Szmer » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #204 : Styczeń 20, 2011, 13:43:28 »

PrzecieÂż ja nie popieram tamtego procederu , ale uwaÂżam , Âże skoro zaistniaÂł nie mogÂło siĂŞ wydarzyĂŚ inaczej , nie miaÂło szans.

Tak naprawdĂŞ te doÂświadczenia Âżyciowe doprowadziÂły rĂłd Enki do wspó³czesnego momentu w ktĂłrym ludzie juÂż sÂą duchowo i energetycznie  gotowi na przejÂście w wyÂższy wymiar.

ÂŻeby to staĂŚ siĂŞ mogÂło musiaÂły zaistnieĂŚ zdarzenia Âżyciowe powodujÂące ich rozwĂłj zarĂłwno fizyczny ( caÂły system nerwowy) jak i energetyczny wszystkie czakry i merydiany.
To by³a bardzo ciê¿ka praca - droga doœwiadczeù przez wiele set tysi¹cleci. Jedynym mo¿liwym sposobem jest zawsze korekta b³êdów. Czyli zrobienie Ÿle doœwiadczenie bólu pora¿ki i wybranie nastêpnym razem wersji zdarzeù bez bólowej , nios¹cej radoœÌ i szczêœcie.

OsiÂągniĂŞcie takiego puÂłapu osobistej wiedzy niechĂŞĂŚ bycia w destrukcyjnych sytuacjach za cenĂŞ dĂłbr materialnych , poznanie tych stanĂłw i dokonywanie wyborĂłw zgodnych z osobistym nie cudzym systemem wartoÂści jest ewidentnÂą korzyÂściÂą LudzkoÂści po przejÂściu drogi , ktorom przeprowadziÂł jÂą Enki.

To jest nasza korzyœÌ chocia¿ strata Enki i Jego grupy hierarchicznej.

Nie ma niczego co miaÂło by tylko negatyw , negatyw jest zawsze podstawÂą do odczytu pozytywu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech   

ps. Ewolucja LudzkoÂści przechodzi przez wszystkie rasy i wszystkie miejsca na ziemi , kolor skĂłry nie ma wiĂŞkszego znaczenia w linii DNA ktĂłra jest we wszystkich rodach.

Ró¿ne ustawienie ziemi w stosunku do Gwiazdy Matki decyduje o ty w którym miejscu i który ród w którym czasie odegra decyduj¹c¹ rolê.

Nie napisa³am i¿ nie wiem jak odró¿niaÌ androidy od Ludzi , wiem , wiem doskonale. Napisa³am i¿ nie zrobiê tego , bo uznajê ich godnoœÌ ¿ycia na równi z Ludzkim i nikt nie ma prawa nikogo dehumanizowaÌ! Jasne?

Owszem Jezus jako ÂżyjÂący na ziemi CzÂłowiek to w stosunku do miliardowy lat ewolucji Âżycia jest mÂłodÂą Istotom , Ja uÂżywajÂąc Jego imienia ( bo jest znane) mam na myÂśli Jego pradawnÂą Energie wzorzec Âżycia aspektu mĂŞskiego Jego rodu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:54:26 wysłane przez Kiara » Zapisane
JACK
Gość
« Odpowiedz #205 : Styczeń 20, 2011, 13:56:26 »

To jest nasza korzyœÌ chocia¿ strata Enki i Jego grupy hierarchicznej.

Nie ma niczego co miaÂło by tylko negatyw , negatyw jest zawsze podstawÂą do odczytu pozytywu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech  

TrochĂŞ niejasno siĂŞ wyraziÂłem.

Mnie chodziÂło o korzyÂści genetyczne.

Ta wiêkszoœÌ bia³ych ludzi dosta³a ogromne iloœci genów z dru¿yny Enkiego.

Czy sÂą jakieÂś korzyÂści genetyczne z posiadania w sobie genĂłw tej "upadÂłej grupy"  brata Enlila.

Czy geny tzw. upadÂłych anio³ów (KsiĂŞga Henocha), ktĂłrzy krzyÂżowali siĂŞ z Ziemiankami daÂły nam, tym zwykÂłym ludziom  jakieÂś lepsze moÂżliwoÂści np. duchowe.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 13:57:52 wysłane przez JACK » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #206 : Styczeń 20, 2011, 14:12:41 »

Cytat: Szmer
SÂłowianie szerokim Âłukiem omijali tereny gdzie chrzeÂścijaĂąstwo siĂŞ narodziÂło i gdzie Jezus szukaÂł swoich iskierek.

JeÂśli prawdÂą jest, Âże Enki i ferajna to reptilianie, to Jezus, rĂłwnieÂż reptilian nie mĂłgÂł szukaĂŚ swoich wÂśrĂłd SÂłowian…
Kiara
Gość
« Odpowiedz #207 : Styczeń 20, 2011, 14:14:46 »

Nie bardzo znam siĂŞ na genetyce, ale , to co wiem. I mĂłwimy tylko o CzÂłowieku a nie o androidzie.

Tak prosto i w skrĂłcie myÂślowym.

SÂą tylko dwa rody.

1. Rod Enlila

2. RĂłd Enki

Pramatka tych rodĂłw to ta sama ÂżeĂąska energia ich "siostra" , imion co niemiara, powiedzmy Szechina.

Tak wiêc pramatka ta sama , ró¿nica w ojcach energiach mêskich.

Czym siĂŞ ró¿niÂą? PochodzÂą z tego samego ÂźrĂłdÂła, tylko kierunkiem mocy ( + i  -) moc ta sama , ale prĂŞdkoœÌ inna.
Bo , np - 300 ma inn¹ prêdkoœÌ dzia³ania ni¿ +300.
Cala reszta to dochodzenie do prĂŞdkoÂści , czyli czasu tworzenia. Bo czym jest czas jak wszystko jest myÂślÂą , energiom myÂśli? Czas jest prĂŞdkoÂściom myÂśli.

Tak wiĂŞc w DNA kompozycje linii mĂŞskiej  to moc przekazu rozwoju dojrzewania a nie odmiennoÂści jako takiej.

To trochĂŞ skomplikowany temat , ma duÂżo niuansĂłw , jedna prostÂą zasadĂŞ.

Dlaczego coœ jest bia³e? Mo¿na rzec niedojrzale , brak mu œwiat³a.... albo z czarnego powraca do idealnej bieli œwietlistoœci ... trzeba odnaleŸÌ okolicznoœci wskazuj¹ce na moment.

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech

To trochĂŞ dÂłuÂższa dyskusja teraz nie mam czasu, muszĂŞ przerwaĂŚ.

ps. Skoro LudzkoœÌ ma tylko jednÂą pramatkĂŞ i tylko dwĂłch praojcĂłw , to SÂłowianie nie majÂąc Âżadnego z nich  majÂą kogo?

Nie istnieje inna opcja pochodzeniowa.

A jeÂżeli ktoÂś jÂą zna to proszĂŞ upubliczniĂŚ i nie powielaĂŚ bzdur o jakichÂś reptylianach.

Bo albo wszyscy , cala LudzkoœÌ jest reptylianami albo nikt. Jasne?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 14:20:12 wysłane przez Kiara » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #208 : Styczeń 20, 2011, 14:23:34 »

ps. Ewolucja LudzkoÂści przechodzi przez wszystkie rasy i wszystkie miejsca na ziemi , kolor skĂłry nie ma wiĂŞkszego znaczenia w linii DNA ktĂłra jest we wszystkich rodach.

To nie rozumiem w takim razie czemu pojawili siĂŞ SÂłowianie w twojej wypowiedzi.

No nie jasne! A co jeœli Ci powiem ¿e ró¿ne ludzkie rasy wynikaj¹ z tego ¿e pochodzimy z ró¿nych Ÿróde³? ¯e jesteœmy wytworami lub potomkami ró¿nych ras? I tylko czêœÌ ludzi jest reptylianami? no wiêc... tak jest! Jasne?

Nie bardzo znam siĂŞ na genetyce, ale , to co wiem. I mĂłwimy tylko o CzÂłowieku a nie o androidzie.
Nie rozumiem jak ktoÂś moÂże wypowiadaĂŚ siĂŞ tyle o genetyce "nie bardzo siĂŞ na tym znajÂąc"

Skoro LudzkoœÌ ma tylko jednÂą pramatkĂŞ i tylko dwĂłch praojcĂłw , to SÂłowianie nie majÂąc Âżadnego z nich  majÂą kogo?
A nie! LudzkoœÌ ma wiele matek i wielu Ojców! Coœ nieaktualne masz te dane...

Nie istnieje inna opcja pochodzeniowa.
Czemu miaÂłaby nie istnieĂŚ? tylko trzeba jeszcze o tym wiedzieĂŚ nie? A skÂąd ja mam wiedzieĂŚ Âże posiadasz kompletnÂą wiedzĂŞ? Raczej w to wÂątpiĂŞ...

Czym siĂŞ ró¿niÂą? PochodzÂą z tego samego ÂźrĂłdÂła, tylko kierunkiem mocy ( + i  -) moc ta sama , ale prĂŞdkoœÌ inna.
Bo , np - 300 ma inn¹ prêdkoœÌ dzia³ania ni¿ +300.
Cala reszta to dochodzenie do prĂŞdkoÂści , czyli czasu tworzenia. Bo czym jest czas jak wszystko jest myÂślÂą , energiom myÂśli? Czas jest prĂŞdkoÂściom myÂśli.
Od kiedy znaki dodatnie i ujemne okreœlaj¹ prêdkoœÌ? -300 to -300... a +300 to +300. Ja tutaj nie widzê ¿adnej prêdkoœci.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 14:34:44 wysłane przez Szmer » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #209 : Styczeń 20, 2011, 14:35:53 »

Cytat: Kiara

Nie, nie jest jasne, bo to tylko Twoja prawda. MoÂżliwoÂści moÂże byĂŚ wiele. I ich szukamy.
east
Gość
« Odpowiedz #210 : Styczeń 20, 2011, 14:37:07 »

Szmer
east, tu chodziÂło o powiÂązania genetyczne nie jĂŞzykowe (co zresztÂą w tym cytacie jest napisane). Co nie zmienia faktu Âże jak by na to nie patrzeĂŚ, SÂłowianie szerokim Âłukiem omijali tereny gdzie chrzeÂścijaĂąstwo siĂŞ narodziÂło i gdzie Jezus szukaÂł swoich iskierek.
Rozumiem, Âże nie o jĂŞzyk chodzi a o fakt pochodzenia ÂŁUÂŻYCZAN , SerbĂłw ÂŁuÂżyckich, ktĂłrzy wg Twojego info niosÂą haplogrupĂŞ R1a1 (M17) sÂłowiaĂąskÂą -
    * 63% Serbowie ÂŁuÂżyccy - ÂŁuÂżyce, Niemcy
To SÂłowianie , ktĂłrzy przywĂŞdrowali z Polski.
I dlatego "akurat Polska ".
GdzieÂś widziaÂłem badania ( moÂże nawet podane wczeÂśniej tu na forum juÂż ), Âże ta haplogrupa pochodzi z ... Azji ..
A poniÂżej info z wiki :

Pochodzenie

Mutacja tworz¹ca R1a1 powsta³a u osoby zamieszkuj¹cej stepy Euroazji ok. 15 000 lat temu (Europa po³udniowo-wschodnia, Pó³nocny Kaukaz lub Azja Œrodkowa). Wed³ug niektórych teorii do mutacji dosz³o w cieplejszej strefie klimatycznej nazywanej ukraiùsk¹ ostoj¹ LGM. Badacz Semino pierwszy wykaza³ zwi¹zek R1a1 z kurhanowcami (ich potomkowie to Scytowie i potem Sarmaci), uto¿samianymi z ludami pos³uguj¹cymi siê wczesnymi jêzykami praindoeuropejskimi, oraz pierwszymi, którzy oswajali konie, dosiedli ich i rozprzestrzenili haplogrupê R1a1 po Europie i Azji[1].

IstniejÂą teÂż poglÂądy, Âże mutacja powstaÂła na terenie Indii lub Afganistanu i stamtÂąd rozprzestrzeniÂła siĂŞ w przeciwnym kierunku[7].
(..)
cyt"R1a1 (M17) – w genetyce haplogrupa wystĂŞpujÂąca w mĂŞskim chromosomie Y. WystĂŞpuje najczĂŞÂściej wÂśrĂłd mieszkaĂącĂłw Indii Pó³nocnych (48-73%) i Azji ÂŚrodkowej: iraĂąskojĂŞzycznych IszkaszimĂłw (68%), TadÂżykĂłw (64%) i PasztunĂłw (40-45%), ludĂłw tureckich: KirgizĂłw (63%) i AÂłtajczykĂłw (38-53%), ugrofiĂąskich WĂŞgrĂłw (20,4-60%) oraz u ludĂłw sÂłowiaĂąskich: SerbĂłw ÂŁuÂżyckich (63%), PolakĂłw (56%), UkraiĂącĂłw (41,5-54%), Rosjan (47%) i BiaÂłorusinĂłw (39-46%)."

Tak wiĂŞc moÂżliwy jest, przynajmniej teoretycznie, zwiÂązek krwi pomiĂŞdzy ancesorami Jezusa, pochodzÂącymi z Indii (?), a SÂłowianami. Na to wskazywaÂłoby pochodzenie haplogrupy. Tyle, Âże mowa jest aÂż o 15000 lat wstecz .. hmhmhm
Ponadto , jeÂśli ta mapka

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:IE_expansion.png&filetimestamp=20051003134117

odzwierciedla rzeczywistÂą migracjĂŞ, kolebkÂą naszej grupy  krwi znajduje siĂŞ gdzieÂś w Rumunii  MrugniĂŞcie

I jeszcze ciekawa strona o migracjach na podstawie badaĂą genetycznych DNA :
http://bialczynski.wordpress.com/2010/02/17/genetyczne-odkrycia-2010-nowa-genealogia-slowian-i-innych-ludow-bialego-ladu-europy/

JACK
Gość
« Odpowiedz #211 : Styczeń 20, 2011, 14:37:19 »

I mĂłwimy tylko o CzÂłowieku a nie o androidzie.
Kiara. UÂśmiech UÂśmiech

No wÂłaÂśnie niekoniecznie.
 Chodzi wÂłaÂśnie o tego jak go nazwaÂłaÂś androida - robotnika w kopalniach Enki, czÂłowieka bez Iskry BoÂżej, ktĂłry jak pisali Sumerowie mnoÂżyÂł siĂŞ prawie jak krĂłliki.

Wg Twojej (i mojej teÂż)  wersji historii  ekipa Enkiego  krzyÂżowaÂła siĂŞ z samicami  tego robotnika ,gĂłrnika - jak piszesz bezdusznego androida.

No i z tego seksu  powstaÂł biaÂły mieszaniec, ktĂłrego sÂą caÂłe masy , nieporĂłwnywalnie wiĂŞksze od tych z genami Enlila,  bo On  nie namnaÂżaÂł tych robotnikĂłw, ani siĂŞ z nimi nie krzyÂżowaÂł.

Czy takie biaÂłe anrdoidy- mieszaĂące Enkiego ja np. ja,  z ogromnÂą iloÂściÂą genĂłw Enkiego i jego chÂłopcĂłw, majÂą tĂŞ IskrĂŞ Bo¿¹ po swoim upadÂłym praojcu, czy nie.

Jak moÂżesz to odpowiedz w wolnej chwili.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 14:40:56 wysłane przez JACK » Zapisane
marman1983
Gość
« Odpowiedz #212 : Styczeń 20, 2011, 14:59:46 »

Szmer... Bedac kamieniem probujesz przekonac Kiare iz ona rowniez nim jest (choc tak naprawde jest powietrzem)
Szmer
Gość
« Odpowiedz #213 : Styczeń 20, 2011, 15:09:50 »

Szmer... Bedac kamieniem probujesz przekonac Kiare iz ona rowniez nim jest (choc tak naprawde jest powietrzem)

Uhm... w takim razie czemu powietrze wcina siĂŞ w egzystencjĂŞ kamieni?
east
Gość
« Odpowiedz #214 : Styczeń 20, 2011, 15:23:46 »

Znalazlem fajne opracowanie na temat Polskich genĂłw

SzczegĂłlnie wart podkreÂślenia fragment :
Wstêpne badania genetyczne populacji Polski pokazuj¹, ¿e jesteœmy narodem "dobrze wymieszanym" i mamy zaskakuj¹co nisk¹ domieszkê osobników, którzy mogli przywêdrowaÌ z nawet tak niedalekich terenów jak Ba³kany lub Ural. W naszych haplotypach trudno dopatrzyÌ siê takiego rozwarstwienia genetycznego jak w Indiach, ani takiego geograficznego zró¿nicowania jak w Chorwacji, Wielkiej Brytanii lub Francji. Czy¿byœmy tu wiêc byli od zawsze? Jak pozostaj¹ca w tym samym miejscu oœ ko³a historii.

caly :
ÂŁukasz ÂŁuczaj

Geny EuropejczykĂłw

Od kilku lat na ³amach Taraki przewija siê dyskusja na temat pochodzenia S³owian. Nikt nie wspomnia³ jednak o tym, ¿e mamy obecnie coraz wiêcej ciekawych danych genetycznych na temat pokrewieùstw poszczególnych narodów Europy oraz wewnêtrznego zró¿nicowania genetycznego krajów.

W jaki sposób prowadzone s¹ takie badania? U¿ywa siê w nich mêskiego chromosomu Y oraz mitochondrialnego DNA (mDNA). Dlaczego nie innego materia³u genetycznego? Otó¿ wspomniane wy¿ej dwa typy DNA nie ulegaj¹ crossing over, czyli przekrzy¿owaniu podczas rozmna¿ania. Chromosom Y, który determinuje p³eÌ i wystêpuje tylko u ch³opców, przekazywany jest z ojca na syna. Zmianom ulega jedynie pod wp³ywem rzadkich mutacji. A wiêc z biegiem wielu pokoleù ró¿ne mutacje zostawiaj¹ œlad na tym chromosomie i iloœÌ ró¿nic w kodzie genetycznym, zapisana na tym chromosomie, pomiêdzy dwoma osobnikami jest w du¿ym stopniu proporcjonalna do czasu, w którym ich linie rozesz³y siê. Natomiast mDNA przekazywane jest dzieciom tylko przez matkê. Mitochondrialne DNA nie jest przekazywane przez ojca.

Co do tej pory ustalono dziêki analizie chromosomu Y i mDNA? Udowodniono, ¿e zdecydowana wiêkszoœÌ wspó³czeœnie ¿yj¹cych cz³onków plemienia Aarona, niegdyœ kap³anów ¿ydowskich, rzeczywiœcie mia³a w niedawnej przesz³oœci wspólnego przodka (przypuszczalnie Aarona), gdy¿ wszyscy maj¹ bardzo podobny chromosom Y. A sami kap³ani byli tylko niezwykle rzadko (du¿o rzadziej ni¿ siê sami mo¿e spodziewali!) zdradzani przez swoje ¿ony.[1] W po³udniowej Afryce istnieje grupa zwana Lembo, która wyznaje religiê ¿ydowsk¹, choÌ wykazuje rasowe cechy negroidalne. Badania DNA pokaza³y, ¿e geny po mieczu pochodz¹ od jednego lub niewielkiej grupy kap³anów ¿ydowskich z linii Aarona, którzy kilkaset lat temu zawêdrowali do Afryki i wziêli za ¿ony kobiety afrykaùskie, gdy¿ badane mDNA mia³o w³aœnie takie cechy.[2]

WiêkszoœÌ genotypu europejskiego jest bardzo stara i pochodzi od ludzi, którzy zasiedlili Europê ok. 40 tys. lat temu. Najwy¿ej 20% genotypu Europejczyków pochodzi od przybyszów z Azji Mniejszej i Azji Œrodkowej, którzy przywêdrowali w ci¹gu ostatnich 10 tys. lat.[3] Udowodniono te¿ zdecydowanie jednolite pochodzenie Romów od niewielkiej grupki, która wywêdrowa³a z Indii.[4]

Poszczególne narody ró¿ni¹ siê jednorodnoœci¹ swojego materia³u genetycznego. Na przyk³ad Chorwacja kontynentalna ma du¿y udzia³ haplotypów typowych dla Polaków i Rosjan, ale ju¿ wyspy Dalmacji s¹ prawdziw¹ mieszank¹ i dopatrzono siê tam nawet genów Awarów.[5]

Najwiêkszym zaskoczeniem w genetyce Europy by³o spowinowacenie Greków z Etiopczykami i innymi mieszkaùcami okolic Sahary. Grecy s¹ do nich bardziej podobni ni¿ do W³ochów, S³owian, czy Turków.[6] Jedna z hipotez mówi, ¿e jest to wynik importu wielkiej liczby niewolników z terenu Afryki w czasach staro¿ytnej Grecji. Natomiast wœród ¿yj¹cych na pó³nocy Grecji Macedoùczyków dopatrzono siê innych genotypów, mo¿e w³aœnie prawdziwych pra-Greków, a mo¿e jeszcze zupe³nie innego zaginionego narodu. Z drugiej strony pokazano, ¿e populacja Norwegów jest genetycznie bardzo podobna do Niemców i innych œrodkowych Europejczyków, chocia¿ zawiera elementy wschodnioeuropejskie, które byÌ mo¿e s¹ dowodem pobytu S³owian tak¿e na tych terenach.[7]

I co ciekawe. Polska wydaje siê jednym z najbardziej jednorodnych i zwartych genetycznie narodów Europy. Próbki wziête z ró¿nych czêœci Polski ró¿ni³y siê miêdzy sob¹ w mniejszym stopniu ni¿ podobne próbki brane z ró¿nych zak¹tków innych krajów. Genetycznie wykazujemy du¿e podobieùstwo zarówno do zachodnich, jak i wschodnich s¹siadów, choÌ podobieùstwo do Niemców jest trochê mniejsze ni¿ do Rosjan. Podobieùstwo do Niemców jest mniejsze ni¿ siê spodziewano - pomimo du¿ego natê¿enia œredniowiecznej kolonizacji niemieckiej i d³ugiego kontaktu obu narodów.[8]

Wstêpne badania genetyczne populacji Polski pokazuj¹, ¿e jesteœmy narodem "dobrze wymieszanym" i mamy zaskakuj¹co nisk¹ domieszkê osobników, którzy mogli przywêdrowaÌ z nawet tak niedalekich terenów jak Ba³kany lub Ural. W naszych haplotypach trudno dopatrzyÌ siê takiego rozwarstwienia genetycznego jak w Indiach, ani takiego geograficznego zró¿nicowania jak w Chorwacji, Wielkiej Brytanii lub Francji. Czy¿byœmy tu wiêc byli od zawsze? Jak pozostaj¹ca w tym samym miejscu oœ ko³a historii.

Podsumowuj¹c, badania europejskiego DNA pokazuj¹ ¿e migracje ludnoœci mia³y mniejsze znaczenie ni¿ siê spodziewano, a udzia³ elementów wschodnich, mongoloidalnych, w genomie europejskim jest niezwykle ma³y. Nawet Wêgrzy okazuj¹ siê mieÌ jedynie kilka procent krwi "azjatyckiej" i podobnie jak inni Ugrofinowie (Finowie lub Estoùczycy) s¹ genetycznie blisko spokrewnieni-wymieszani z s¹siadami, tak ¿e na linii Wêgry-Polska-Litwa-Estonia-Finlandia istnieje prawie ¿e kontinuum genetyczne, bez wzglêdu na skrajnie niepodobne jêzyki! Na przyk³ad najczêstszy w Europie Œrodkowej haplotyp XI chromosomu Y wystêpuje u 44% Ukrainców, 44% Rosjan i 41% Wêgrów, co sugerowa³oby silnie s³owiaùski element u Wêgrów. Co ciekawe, Wêgrzy maj¹ najwy¿szy spoœród ludnoœci nie-¿ydowskiej udzia³ haplotypów typowych dla Izraelitów! Na tym dosyÌ nudnym tle nasz kraj wydaje siê jeszcze bardziej monotonny! Po prostu polski. Wed³ug wstêpnych, pobie¿nych badaù DNA mieszkaùców Polski na razie trudno dopatrzyÌ siê wyraŸnego rozwarstwienia genetycznego miêdzy potomkami ludnoœci ch³opskiej a szlacht¹, co sugerowa³yby teorie pochodzenia szlachty polskiej od Sarmatów, Scytów czy Chazarów, chyba, ¿e... byli oni ju¿ wczeœniej dobrze z nami wymieszanymi s¹siadami, albo by³o ich tak ma³o, ¿e zgubili siê w marginesie b³êdu statystycznego.

ÂŁukasz ÂŁuczaj
lukasz.luczaj@interia.pl
bĂŞdÂący pewnie tÂłumaczeniem stÂąd http://forums.familytreedna.com/showthread.php?t=3725

Ponawiam pytanie : CZYÂŻBYÂŚMY TU BYLI OD ZAWSZE ?

Kiara
Gość
« Odpowiedz #215 : Styczeń 20, 2011, 15:29:00 »

Szmer ju¿ dzisiaj pisa³am o migracji rodów , plemion i o przechodzeniu ich przez ró¿ne strony œwiata.

PisaÂłam rĂłwnieÂż o  ustawieniu planety wzglĂŞdem Gwiazdy Matki oraz o aktywnoÂści czakramĂłw w okreÂślonym czasie w okreÂślonym miejscu , ktĂłre majÂą decydujÂące znaczenie na wszystko co dzieje siĂŞ na ziemi.

ProszĂŞ czytaĂŚ uwaÂżnie.

JACK nie jest moim celem weryfikacja kto posiada a kto Iskrê Bo¿¹. W pewnym sensie ka¿dy mo¿e doœwiadczaÌ w ka¿dej linii DNA , ale linia androidów nie daje mo¿liwoœci takich jak Ludzka.

Iskrê Bo¿¹ posiada siê od Stwórcy a nie od Enki , On te¿ ma od Stwórcy. FizycznoœÌ mo¿na dziedziczyÌ od Enki.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Szmer
Gość
« Odpowiedz #216 : Styczeń 20, 2011, 15:45:07 »

Super... wiêc co maj¹ wspólnego ze sob¹ S³owianie, Jezus i boska iskierka. Bo na to pytanie wci¹¿ mi nie odpowiedzia³aœ.
east
Gość
« Odpowiedz #217 : Styczeń 20, 2011, 16:01:49 »

Na zgodĂŞ w tym temacie proponujĂŞ ciekawostkĂŞ :
Marihuana sprzed 2700 lat
789 gramów ususzonych konopii znaleŸli naukowcy w grobowcu mê¿czyzny o europejskim wygl¹dzie, który odkopano niedaleko Turpan (Turfan) w pó³nocno-zachodnich Chinach.
Zdaniem naukowcĂłw, ktĂłrzy opisali znalezisko w „Journal of Experimental Botany”, nie ma wÂątpliwoÂści, Âże znalezione konopie miaÂły sÂłuÂżyĂŚ jako narkotyk.(..)Ustalili za to, Âże znaleziony susz miaÂł bardzo wysokÂą zawartoœÌ psychoaktywnej substancji THC.
ZmarÂły 45-latek miaÂł niebieskie oczy i jasne wÂłosy. Naukowcy podejrzewajÂą, Âże mĂłgÂł byĂŚ szamanem ludzi tworzÂących kulturĂŞ Gushi. PochĂłwki ludzi o europejskim wyglÂądzie sÂą w tym rejonie Chin stosunkowo czĂŞste.
http://archeowiesci.pl/2008/12/01/marihuana-sprzed-2700-lat/?like=1

Europejski szaman w Chinach UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #218 : Styczeń 20, 2011, 16:11:47 »

Super... wiêc co maj¹ wspólnego ze sob¹ S³owianie, Jezus i boska iskierka. Bo na to pytanie wci¹¿ mi nie odpowiedzia³aœ.

Jezus jest energetycznie prawie rĂłwny StwĂłrcy , staÂł siĂŞ wiec twĂłrcÂą fizycznej linii DNA dla chcÂących siĂŞ wcielaĂŚ w materiĂŞ dusz z jego grupy wibracyjnej o potencjale +.
Zwyczajnie byÂł praojcem jednej z dwĂłch linii DNA , pierwotnym niezmiennym kodem wzorcowym. Natomiast Energie - Iskry BoÂże wcielaÂły siĂŞ w stworzony materialny wzorzec.

PoniewaÂż Jezus wiedziaÂł jak siĂŞ potoczÂą losy Jego linii rodowej na bliskim wschodzie stworzyÂł teÂż drugom  rozwijajÂącÂą siĂŞ jak by na uboczu historii. ByÂła niÂą linia SÂłowian , jednak praojcem z bardzo odlegÂłych czasĂłw tej linii jest ta sama Dusza , ktĂłra duÂżo póŸniej urodziÂła siĂŞ jako Jezus.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 16:15:56 wysłane przez Kiara » Zapisane
Szmer
Gość
« Odpowiedz #219 : Styczeń 20, 2011, 16:15:46 »

To juÂż wiemy... poniekÂąd z Biblii. Co majÂą do tego SÂłowianie? pytam po raz kolejny...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #220 : Styczeń 20, 2011, 16:19:27 »

To juÂż wiemy... poniekÂąd z Biblii. Co majÂą do tego SÂłowianie? pytam po raz kolejny...

Energia niewcielajÂąca siĂŞ to jedno a jej kolejne wcielajÂące siĂŞ Iskry to drugie. Iskry pochodzÂą z jednej energii i po wcieleniu majÂą roÂżne imiona. Jednym z kolejnych imion byÂło znane nam jako Jezus. Nie mniej jednak jest to caÂły czas ta sama energia , ktora w bardzo odlegÂłych czasach byÂła praojcem SÂłowian.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 16:19:47 wysłane przez Kiara » Zapisane
JACK
Gość
« Odpowiedz #221 : Styczeń 20, 2011, 17:22:52 »

FizycznoœÌ moÂżna dziedziczyĂŚ od Enki.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

A duchowoÂści to nie, skoro teÂż pochodzi od samego StwĂłrcy?

Enki to doœÌ mocny kolo ze spor¹ Iskr¹ Bo¿¹.
MyÂślĂŞ, Âże nawet dla jego mieszaĂąca z  owym robotnikiem-androidem  potencjaÂłu do zapalenia Iskry BoÂżej teÂż wystarczy.
I to bez linii Enlila.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 19:32:29 wysłane przez JACK » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #222 : Styczeń 20, 2011, 19:05:46 »

Nie nie jest tak jak myÂślisz. Iskry BoÂżej siĂŞ nie dziedziczy po nikim!

Tak jak Duszy dzieci nie dziedziczÂą po rodzicach! Rodzice tworzÂą dla dzieci tylko ciaÂła materialne w ktĂłre wciela siĂŞ juÂż istniejÂąca Dusza.
W trakcie oddzielenia siĂŞ od jedni powstaÂły wszystkie  dusze  rĂłwnoczeÂśnie. Jedne z wiĂŞkszym potencjaÂłem energetycznym jak Enki i Enlil inne z mniejszym jak zbiorowa ÂświadomoœÌ zwierzÂąt.

Ale i ta zbiorowa ÂświadomoœÌ skÂłada siĂŞ z indywidualnoÂści , ktĂłre bĂŞdÂą odkrywaÂł z czasem  ( na drodze miliardĂłw lat istnienia)swojÂą indywidualnoœÌ.

Chyba juÂż rozumiesz iÂż Duszy swojej  siĂŞ nie przekazuje nikomu.To nie jest moÂżliwe w Âżadnym wypadku.
Mo¿na skopiowaÌ wspomnienia i wgraÌ w program androida , który normalnie ich nie posiada bo jet tworzony na bie¿¹co dla ka¿dego rodz¹cego siê cia³a.
Gdy taki android umiera , bo przeÂżyÂł swoje Âżycie dysk pamiĂŞciowy jest odzyskiwany modyfikowany na podstawie ziemskich doÂświadczeĂą i nowa wersja gotowa do wcielenia.

Tylko braĂŚ trzeba pod uwagĂŞ iÂż technologia innych cywilizacji przewyÂższa ziemskÂą o wiele tysiÂąc leci. Biotechnologia jest mikroskopijna zbudowana z wiÂązek energetycznych.

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech
JACK
Gość
« Odpowiedz #223 : Styczeń 20, 2011, 19:28:15 »

Cytat: East
Ponawiam pytanie : CZYÂŻBYÂŚMY TU BYLI OD ZAWSZE ?

East
PozwolĂŞ sobie wypowiedzieĂŚ siĂŞ na ww temat.

KrĂłtko:   Nie.

ZostaliÂśmy tu nagle osadzeni!   Szok

TroszkĂŞ obszerniej:

AnalizujÂąc dane archeologiczne  J.Wasilik  ustaliÂł, Âże  w caÂłej Europie  przez doœÌ dÂługi czas  "rzÂądziÂł"
myÂśliwy-zbieracz,  ktĂłrego czaszka nosiÂła znamiona czÂłowieka rasy mongloidnalnej (¿ó³tej).
Po czym ów myœliwy nagle znikn¹³, niemal z dnia na dzieù.

I rĂłwnie nagle pojawiÂł siĂŞ na jego miejscu nowy osadnik- biaÂły rolnik.

To, ¿e nie by³ to wymys³ Wasilika okaza³o siê dopiero 8 lat póŸniej, po badaniach genetycznych ludnoœci Europejskiej (chyba szwedzkich).
PamiĂŞtam wypowiedz jednego z chyba wÂłaÂśnie szwedzkich profesorĂłw:

"Gdybym nie widziaÂł wynikĂłw badaĂą genetycznych, nigdy bym w to nie uwierzyÂł"

OkazaÂło siĂŞ bowiem, Âże wspó³czesny Europejczyk , praktycznie nie posiada genĂłw  poprzedniego rezydenta Europy, czyli myÂśliwego-zbieracza.

Potwierdza to historiĂŞ opisanÂą w Biblii o tzw Programie Naprawczym (Eksperymencie Ludzkim), o czym takÂże pisaÂłem na poczÂątku tego tematu, o czym mĂłwiÂł teÂż Enki w sesjach.

BiaÂłego mieszaĂąca Homo sapiens, ktĂłry pojawiÂł siĂŞ po tym jak mĂŞski oddziaÂł Enkiego z nim na czele skrzyÂżowaÂł siĂŞ z ziemskimi kobietami,  nie pozostawiono na Ziemi tak zupeÂłnie bez Âżadnych dziaÂłaĂą naprawczych.

Wykonano parĂŞ zdecydowanych dziaÂłaĂą, w tym sÂławne wymieszanie jĂŞzykĂłw i  "osadzenie" biaÂłego mieszaĂąca w Europie, wpierw "oczyszczonej " z myÂśliwego-zbieracza".

Na wczeÂśniejszych stronach tego tematu znajdziesz wiĂŞcej informacji o tym i link do artykuÂłu z "Rzeczypospolitej".

Kiaro
Nie nie jest tak jak myÂślisz. Iskry BoÂżej siĂŞ nie dziedziczy po nikim!

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech

NieÂściÂśle siĂŞ wyraziÂłem.
ZmodyfikowaÂłem tekst. Teraz jest wÂłaÂściwy.
Kiaro
Chodzi mi o to, Âże genetycznej linii Enlila na Ziemi prawie nie ma.
To jakaÂś elita.
Wg mnie genĂłw Enkiego  u ludzi  jest 10, a moÂże i  100 razy wiĂŞcej niÂż genĂłw Enlila.

A ty w swoich teoriach skazujesz te 98% ludzkoÂści na dezintegracjĂŞ do poziomu energii pierwotnej.

Twoje teorie to holocaust w mega skali.

To przeciwieĂąstwo miÂłoÂści bezwarunkowej.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 22:05:45 wysłane przez JACK » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #224 : Styczeń 20, 2011, 21:46:34 »

Jack oczywiÂście, Âże nie miaÂłem na myÂśli tego, czy jako SÂłowianie byliÂśmy tu od zawsze bo przecieÂż kiedyÂś byÂł jakiÂś poczÂątek i moÂżliwe, Âże tym poczÂątkiem byÂło "osadzenie" w tej czĂŞÂści Âświata nowej hybrydy ludzkiej z czyimiÂś tam genami. ChodziÂło mi o to, Âże badania wskazujÂą na to, Âże byĂŚ moÂże lud zamieszkujÂący konkretnie dzisiejsze tereny Polski nie przybyÂł tu z Azji, tak jak inne ludy, lecz Âże stÂąd ( stÂąd czyli gdzieÂś od Rumunii po BaÂłtyk ) pochodzi rdzennie. Pewne badania, jak choĂŚby te ze ÂŚlĂŞÂży ( film z prof. Lemisiewiczem ) wskazujÂą, Âże ZANIM nastaÂło tu chrzeÂścijaĂąstwo tzw poganie wznosili tu murowane ! budowle. O tym bardzo duÂżo ciekawych badaĂą forumowiczĂłw znajdziecie tutaj :
http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,592.0.html

W Âświetle tychÂże badaĂą oraz danych z badaĂą o haplogrupach wylania siĂŞ podejrzenie, Âże prawdziwa historia naszych ziem i SÂłowian jest zupeÂłnie inna niÂż utrzymuje to wersja, nazwijmy jÂą - chrzeÂścijaĂąska.

KwitÂła tu prawdopodobnie potĂŞÂżna cywilizacja o ktĂłrej dziÂś mĂłwi siĂŞ oficjalnie, Âże to byÂły niemalÂże dzikie plemiona ÂłowcĂłw. ChrzeÂścijaĂąstwo nie przyniosÂło tu oÂświecenia, choĂŚ za takie chce uchodziĂŚ.

A co do gadĂłw na Ziemi, jeszcze ten kogutek ma fajne wypowiedzi, Trechlebov MrugniĂŞcie  :
http://www.youtube.com/watch?v=_QkuKWDI-SU&feature=player_embedded
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2011, 22:00:55 wysłane przez east » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: