Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 15, 2025, 17:17:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 22 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚWIÊTA GEOMETRIA  (Przeczytany 453729 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #25 : Październik 03, 2008, 23:34:16 »

Dzieki Leszku za szczegó³owy opis, jak tylko znajde wiecej wolnego zapoznam sie wnikliwie  UÂśmiech
Leszek
Gość
« Odpowiedz #26 : Październik 06, 2008, 22:09:04 »

Panno X, powiem nieco enigmatycznie o pewnych zaÂłoÂżeniach.

ÂŻycie opiera siĂŞ na pierwotnym polu wirowania (Szypow).
Wirowanie to przebiega wg wzorca, jakim jest spirala zÂłotego Âśrodka.

Graficzny obraz zÂłotej spirali

JeÂśli naÂłoÂżysz 10 spiral zÂłotego Âśrodka na piĂŞciokÂąt foremny lub pentagram (pitagorejski symbol doskonaÂłoÂści czÂłowieka),
a dokÂładniej 2x 5 spiral (5 mĂŞskich i 5 ÂżeĂąskich),
to otrzymasz geometriê idealnego fraktala i przy okazji ró¿ê (symbol mi³oœci).
Dwie spirale oznaczone kolorem czerwonym (jedna mĂŞska i jedna ÂżeĂąska) tworzÂą serce:

Ró¿a w naturze:

Ta sama ró¿a - symbol, nieco animowana ukazuje wir wstêpuj¹cy i zstêpuj¹cy, czyli minus/plus, yin/yang, etc. Przy czym animacja zachowuje wszelkie proporcje podczas ruchu. Œrodek tej "ró¿anej klepsydry" to koniec jednego cyklu i pocz¹tek nastêpnego cyklu - coœ siê koùczy i coœ siê zaczyna. Taki Big Bang, który siê powtarza cyklicznie z obiegiem wokó³ matematycznego torusa.

Wir

Torus

Pola toroidalne wokó³ ludzkiego serca

[Opisywane juÂż wczeÂśniej] pola toroidalne wokó³ serca wraz z jego opisem  (w j. angielskim) na stronie Instytutu HeartMath:
http://www.heartmath.org/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=51&limit=1&limitstart=3

To sÂą oczywiÂście wizualizacje, ale nie do koĂąca dowolne, albowiem tylko spirale zÂłotego Âśrodka tworzÂą idealny geometryczny fraktal, ktĂłry moÂżna pomniejszaĂŚ graficznie bez koĂąca ku centrum.

Spirala zÂłotego Âśrodka i ÂŚwiĂŞty Graal.

OprĂłcz tego, Âże zÂłote spirale tworzÂą ró¿e, to jedna spirala zÂłotego Âśrodka obrĂłcona wokó³ wÂłasnej osi tworzy fraktalny kielich w kielichu, ktĂłry moÂżna bez koĂąca powiĂŞkszaĂŚ/pomniejszaĂŚ i zawsze otrzymywaĂŚ ten sam ksztaÂłt. NiektĂłrzy zwÂą ten kielich ÂŚwiĂŞtym Graalem, poniewaÂż jest on graficznym odwzorowaniem tzw. zÂłotego ciaÂła energetycznego, ktĂłre dla jego wÂłaÂściciela oznacza po prostu nieÂśmiertelnoœÌ. Kielich Graala wiĂŞc to symbol doskonaÂłoÂści energetycznej czÂłowieka, ktĂłra daje jego duszy - a niektĂłrzy twierdzÂą, Âże takÂże jego ciaÂłu  - nieÂśmiertelnoœÌ. (W tym drugim przypadku chodzi o coÂś na wzĂłr wniebowstÂąpienia Chrystusa po transmutacji czy transfiguracji jego ciaÂła przy pomocy tej doskonaÂłej, zÂłotej czy boskiej energii).
Ten drugi przypadek tak sobie niektĂłrzy wyobraÂżajÂą:

Jak powstaje kielich Graala?
Gdy pomno¿ymy JEDN¥ spiralê z³otego œrodka (a dok³adnej, obrócimy j¹ wokó³ jej w³asnej osi) to utworzy ona kielich Graala.

Kielich Graala (widok z boku) z jego konstrukcyjnÂą spiralÂą zÂłotego Âśrodka oznaczonÂą na zielono.

Jak pisaÂłem  jest to fraktalny kielich w kielichu, ktĂłry moÂżna bez koĂąca powiĂŞkszaĂŚ/pomniejszaĂŚ i zawsze otrzymywaĂŚ ten sam ksztaÂłt, tyle, Âże na przemian dnem do gĂłry i na dó³. WidaĂŚ to na obrazku.

Graficzny obraz Graala to dzieÂło ludzi z Heart Coherence Team.

Animacja kielicha
http://www.heartcoherence.com/chalice/

Od dwunastoÂścianu ("stelaÂżu" wszechÂświata) do kielicha Graala. JeÂśli animacja okaÂże siĂŞ w odbiorze zbyt agresywna, to wklejĂŞ tylko link do niej.

Pozdrawiam serdecznie   DuÂży uÂśmiech

...takÂże rycerzy OkrÂągÂłego StoÂłu  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 21:07:59 wysłane przez Leszek » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #27 : Październik 06, 2008, 22:21:41 »

Leszek napisaÂł:
"Tu moÂżna pobawiĂŚ siĂŞ kielichem dotykajÂąc go myszkÂą:"

A moÂże mozna pobawiĂŚ siĂŞ myszkÂą dotykajÂąc jÂą kielichem. DuÂży uÂśmiech

Wiem, zbereÂźne to.
Wybaczcie ofa. To po dwĂłch piwach takie zberezieĂąstwa przychodzÂą mi do gÂłowy.
 Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 22:25:13 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #28 : Październik 06, 2008, 22:31:36 »

Leszek napisaÂł:
"Tu moÂżna pobawiĂŚ siĂŞ kielichem dotykajÂąc go myszkÂą:"
A moÂże mozna pobawiĂŚ siĂŞ myszkÂą dotykajÂąc jÂą kielichem. DuÂży uÂśmiech
No w³aœnie zapodzia³em gdzieœ link do tego myszkowego graala, wiêc usun¹³em to zdanie.
Dariuszu, ró¿ne drogi mog¹ prowadziÌ do tego samego celu.. Mrugniêcie

Pozdrawiam
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #29 : Październik 08, 2008, 09:59:31 »

Fantastyczne opracowanie Leszek.
Mam nadzieję że niedługo wszyscy będą mogli obejrzeć rewelacyjne wykłady Wintera, bo dzięki Leszkowi,  oficjalnie zrobimy polską wersję DVD. Za co mu bardzo Dziękuję i myślę że po konsultacjach naukowych. Będzie to profesjonalnie zrobione.
To co reprezentuje Dan Winter nazywa się jak to mówi Icke "Otwarta Umysłowo Nauka" i wyjaśnia wiele wiele spraw.
Oprócz tego mam nadzieję że opublikujemy wykłady Dr Bruce'a Liptona, który udowadnia że umysłem możemy zmieniać swoje geny co jest idealnym wręcz uzupełnieniem Dana Wintera. O ILE UWOLNIMY SWÓJ UMYSŁ Z WIĘZIENIA.
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 12:15:31 wysłane przez redmuluc » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #30 : Październik 12, 2008, 11:35:05 »

Witam wszystkich , Witaj Leszku
Poruszy³eœ bardzo istotny i ciekawy temat , zapewne bardzo mnie osobiœcie zaciekawi³eœ tematem Geometrii..Od jakiegoœ czasu obserwuje na fotografiach ludzi symbole na czole, praktycznie ka¿dy ma jakiœ symbol.. Dziwi³o mnie to dlaczego akurat widze symbole,-zaczê³am szukac w ró¿nych ¿ród³ach i dopiero jak przeczyta³am Twój materia³ zrozumia³am co widzê i czym s¹ te symbole ....Nie znam jeszcze odpowiedzi na wiele nutruj¹cych mnie pytaù np. gdzie mog³abym znaleœÌ powi¹zanie geometrii z poszczególnymi czakrami u cz³owieka ? Bo jeœli potwierdzi sie moja hipoteza to bêde mi³o zaskoczona .
pozdrawiam CiĂŞ Leszku bardzo serdecznie  UÂśmiech UÂśmiech
Enigma
Gość
« Odpowiedz #31 : Październik 12, 2008, 13:34:18 »

Panno X, powiem nieco enigmatycznie o pewnych zaÂłoÂżeniach.

Panno X? Skad takie skojarzenie? Dobrze, skoro zwróci³eœ mi uwage ze mam pisaÌ w w¹tku a nie na priva, dzis po ca³ym tyg (a w³aœciwie wczoraj w nocy) znalaz³am doœc czasu aby przegladn¹Ì wybrane przez ciebie posty, chociaz widze z poprzedniego fora ze dyskusja w tamtym temacie trwa³a prawie rok.

ZÂłotÂą spirale oczywiÂście znam, zaÂłozenia teoretyczne jak i zdarzaÂło mi sie nie raz narysowaĂŚ takie schematy. Dlatego pytaÂłam sie na priva skÂąd pochodzi ten rysunek:

i wkoĂącu znalazÂłam w temacie ze zaczerpnoÂłeÂś go ze strony
http://www.goldenmean.info/germination/

Natomist swĂłj ktĂłry zamieÂściÂłam w watku Co sÂądzicie o nowym Forum? zobacz jak bardzo sÂą podobne:

wybraÂłam nawet ten sam kolor, wogĂłle nie znajÂąc strony ani nawe teorii z goldenmean  DuÂży uÂśmiech Jedyna ró¿nica to iloÂśc ÂścieÂżek, u goldenmena jest ich 20, u mnie 24 ale mysle ze to nie tak istotne - peÂłny okrÂąg powinno utworzyĂŚ 36 lini (36stopni)

Tak czy inaczej mam w swoim dorobków sporo takich konstrukcji (nawet czysto liniowych, czyli po okregu od punktu do punktu) i powiem ze najbardzie spodoba³ mi sie wykres liczby 21, gdzie 22 pkt(0) pozostaje centrum. Wygl¹da³ jak rozwiniety kawiat (liczba 21 to liczba spe³nienia) natomist okr¹g o 22 pkt, nosi³ cechy kwiatka zwiednietego - no ale to tez moje subiektywne odczucia Jêzyk Ciekawe efekty otrzymuje sie takze ³¹cz¹c te wykresy ze schematem drzewa zycia (jeden z tych obrazków wys³a³am ci na piriv)

Dodam ze teorii szkicĂłw zgÂłebiÂłam (w porĂłwnaniu do ciebie ) nie tak duzo. Wiem oczywiÂście ze konstrukcje geometryczne najlepiej rozpoczÂąc od trĂłjkÂąta, lub dwu przenikajÂących sie (gwiazda davida) ziemi i nieba. Kilka lat temu wykonaÂłam tzw. Star Tetrahedron posÂługujÂąc sie papierem i zwykÂłym klejem - niestety materiaÂł doÂśc niewdzieczny, ze wzgledu ze przy wiekszej iloÂści trĂłjkÂącikĂłw bryÂła zaczeÂła traciĂŚ swÂą pieknÂą forme. Wiec dalsze  kombinacje zarzuciÂłam, czekajÂąc na odpowiedniÂą konstrukcjie. Wykorzystanie patyczkĂłw (takich jak przy budowie modeli atomĂłw) to chyba najlepsze rozwiÂązanie.

A teraz kilka relfleski jakie nasuneÂły mi sie po przeczytaniu postĂłw (dodam ze wszystkich linkĂłw nie zdÂąrzyÂłam przejrzec)
Na samym pocz¹tku tego w¹tku, forumowicz o nicku Krzysiek zasugerowa³, ze jest to wiedza nie dla ka¿dego i powiem ze mia³am podobne wra¿enie. Merkaba, czy sztuka georetrii (nie znam dok³adnych nazw) jest dla mnie wiedz¹ tajemn¹ i nie chodzi nawet o to ze powinna czy nie byÌ rozpowszechniana. Niebezpieczeùstwo widze jesli mia³aby popaœÌ w nieprzygotowany umys³. Taka wiedza moze s³u¿yÌ przecie¿ zarówno budowaniu, jak i nieszczeniu. No ale skoro postanowi³es sie podzieliÌ tym, to widze ze potrafie teraz nazwaÌ to, co od dawna ko³acze mi sie po g³owie.

Bardzo podobaÂł mi sie fragment o Harmonii sfer i dzwiekach (czestotliwoÂści planet)

siedmiokrotny labirynt - przyciagaÂł mnie wiele razy, jednak samej cieÂżko mi byÂło wskazaĂŚ...dlaczego?

teraz juz wiem czemu UÂśmiech

Filmik Flatland - sÂłodkie. Dialog mniedzy kulkÂą a kwadratem tez znaczÂący:
-that's mee?
-noo, I'ts you reflection
-thank yopu, thank you for showing me this. I see now, I see everythink, everythink I undersnend it all. I can see 

Odnosnie Katedry Chartres
Cytat: Leszek
Gotycka katedra wzniesiona na miejscu magicznego sanktuarium druidĂłw stanowi przykÂład fantastycznego postĂŞpu techniki konstrukcyjnej. Zawiera enigmatyczne dziedzictwo templariuszy, liczne klucze i elementy wiedzy hermetycznej.
Teraz wiem dalczego czesto uzywasz tego sÂłowa MrugniĂŞcie

I na koniec pytanie co do obniÂżenia sie pola magnetycznego w ciagu ostatnich 500lat o poÂłowe. Dlaczego tak sie dzieje, z czego to moze wynikaĂŚ?
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 13:38:59 wysłane przez Enigma » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #32 : Październik 12, 2008, 20:12:57 »

Pole magnetyczne ziemi jest scisle polaczone  z polem magnetycznym czlowieka z energia ktora tworzymy zyjac ( opisywalam ten proces kilkakrotnie  na starym forum w Przekazach od Myslicieli). Jezeli wiec ludzie obnizaja swoj styl zycia wprowadzajac niski system wartosci , obnizaja wibracje pola magnetycznego ziemi.
Takie fizyczne warunki sprowadzaja na ziemie ( daja mozliwosc zycia, wcielania sie) dusza o jeszcze niskim systemie wartosci , niskim poziomie rozwoju, potrzebujacych w swoim zyciu doswiadczen napelnionych bolem i cierpieniem( wojny, strach, przez nie sie rozwijaja), ale tworza one wokol siebie pola magnetyczne niskie , ktore obnizaja pole ziemi. W ten sposob nakreca sie spirala sciagajaca w dol. Potrzebni wiec sa prekursorzy , ktorzy pomimo "tych niskich teperatur ziemi" i trudnosci w ktorych im przyjdzie zyc rodza sie zyja etycznie napelniaja miloscia swoje zycie i podnosza tym samym wibracje ziemi  w gore.To proces i zarazem walka z ciemnoscia , ktora wcale nie chce by ludzkosc weszla w epoke jasnosci. Trwa wiec roznymi sposobami eliminacja z " gry- zycia" ludzi  o wysokiej etyce, krzewiacych zycie miloscia, moralnosc i prawosc jako priorytet, tworzacych harmonie.Podniesc pole magnetyczne ziemi moze tylko i wylacznie CZLOWIEK, kazdy z nas indywidualnie, poprzez prawosc wlasnego zycia, poprzez dobro ktorym obdarowywujemy innych.
Kiara
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 20:17:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #33 : Październik 13, 2008, 14:21:39 »

Cytat: Kiara
Pole magnetyczne ziemi jest scisle polaczone  z polem magnetycznym czlowieka z energia ktora tworzymy zyjac

ÂŁadunek grawitacyjny w spoczynku tworzy wokĂłl siebie pole grawitacyjne.
Jezeli Âładunek grawitacyjny zacznie rotowac, pojawi siĂŞ odpowiednie pole torsyjne zwane piÂątym miĂŞdzysprzĂŞÂżeniem.
Rotacja jakiejkolwiek materii(ciĂŞzaru lub energii)daje w rezultacie pojawienie siĂŞ tego pola.
Czasteczki elementarne obracaj¹ siê wytwarzaj¹c si³ê sumaryczna zwana si³¹ inercji powstaj¹c¹ w skutek obrotu.
Energia pola torsyjnego rĂłwna siĂŞ pracy siÂł inercji.
KaÂżde promieniowanie elektromagnetyczne zawiera w sobie torsyjny komponent.
Kazdy czlowiek emituje pole torsyjne, generatorami owych pĂłl sÂą czakry, czyli osrodki energetyczne.
Kazdemu oÂśrodkowi odpowiada pole ze swoistymi charakterystykami.
Im wyÂżej usytuowany oÂśodek, tym subtelniejsze, o wyzszych czestotliwosciach pole torsyjne.

Pasywne rezonatory pĂłl torsyjnych
Dla eksperymentĂłw z polami torsyjnymi nie koniecznie naleÂży budowaĂŚ aktywne generatory tych pĂłl, my sami jesteÂśmy ich ÂźrĂłdÂłami. Dla obserwacji wÂłaÂściwoÂści pĂłl torsyjnych moÂżna posÂłuÂżyĂŚ siĂŞ prostymi konstrukcjami pasywnych rezonatorĂłw.
WystarczÂą kawaÂłki miedzianego, aluminiowego lub stalowego prĂŞta o dÂługoÂści 6-15 cm i gruboÂści 0,4-1,5 mm np. szprychy od roweru.

PrĂŞty ukÂładamy tak jak na Rys. 1. PrzesuwajÂąc prĂŞt 1 wzglĂŞdem prĂŞta 2 i sprĂłbowaĂŚ wyczuĂŚ rezonans z osobistym polem torsyjnym. Przy czym u kaÂżdego czÂłowieka mogÂą pojawiĂŚ siĂŞ ró¿ne wraÂżenia. Pole torsyjne moÂżna takÂże zobaczyĂŚ przy specjalnie dobranym oÂświetleniu, jako mg³ê wokó³  krzyÂża i promykĂłw wychodzÂących z koĂącĂłwek drutĂłw.
Maksymalne natĂŞÂżenie pola torsyjnego moÂżna zaobserwowaĂŚ gdy poziomy prĂŞt 1 jest umieszczony w 1/3 dÂługoÂści prĂŞta pionowego 2 (jest to rejon zÂłotego podziaÂłu Phi=0,618), w tym miejscu moÂże zachodziĂŚ podwĂłjnej gĂŞstoÂści wzbudzenie pola torsyjnego.
MoÂżna zmieniĂŚ kÂąt miĂŞdzy prĂŞtami zgodnie z Rys. 2.

PrzemieszczajÂąc punkt przeciĂŞcia prĂŞtĂłw oraz kÂąt miĂŞdzy nimi prĂłbujemy otrzymaĂŚ maksymalne natĂŞÂżenie pola. Punkt przeciĂŞcia prĂŞtĂłw wypada w rejonie zÂłotego podziaÂłu a optymalny kÂąt miĂŞdzy dÂłuÂższymi koĂącami bĂŞdzie w rejonie 30-45 stopni. MoÂżliwe, iÂż jest to zwiÂązane z kÂątem wirowania spinĂłw elektronĂłw i jÂąder atomĂłw wystĂŞpujÂących w materiale ktĂłrego uÂżywamy.
Wariant "wide³ek" jest czêsto bardziej efektywny od konstrukcji krzy¿a, bior¹c pod uwagê zarówno wra¿enia jak i obserwacjê otaczaj¹cej je aury. Maksymalna gêstoœÌ pola torsyjnego wystêpuje w p³askich wide³kach po stronie d³u¿szych ramion i w odleg³oœci od nich równej szerokoœci rozwarcia d³u¿szych koùców.
Pole torsyjne "wide³ek" mo¿na wykorzystaÌ podczas punktowej akupunktury i w dzia³aniu na energetyczne meridiany cz³owieka. Poœrednio mo¿na znacznie podwy¿szyÌ wra¿liwoœÌ r¹k na pola torsyjne.
Pole torsyjne "wide³ek" mo¿na w niewielki sposób zwiêkszyÌ dok³adaj¹c do tej konstrukcji trzeci prêt, tak aby wszystkie ³¹czy³y siê w jednym punkcie (w z³otym podziale) w taki sposób aby k¹ty miêdzy prêtami by³y jednakowe (czyli po oko³o 60 stopni ka¿dy przyp. MR). W takim wypadku otrzymamy potrójn¹ piramidê, przy czym jest ona bardziej efektywna pod wzglêdem si³y pola ni¿ piramida tradycyjna. Dalsze zmiany w po³o¿eniu prêtów nie daj¹ szczególnych efektów.
Prêty mo¿na umieœciÌ w innych kombinacjach w³¹cznie z p³askim roz³o¿eniem lub trójwymiarowym, przechodz¹c od podwójnej do potrójnej gêstoœci wzbudzenia pola.
EfektywnoœÌ "wide³ek" mo¿na zwiêkszyÌ wygiêtym w kszta³cie litery "gamma" miedzianym drutem d³ugoœci rzêdu 15 cm i œrednicy 1 mm. W tym wariancie punkt przeciêcia drucików nale¿y przykryÌ dyskiem wykonanym z miki o œrednicy 3 cm i gruboœci 0,2 mm.
Charakter pracy pasywnych rezonatorĂłw pola torsyjnego w duÂżej czĂŞÂści zaleÂży od myÂśli konstruktora, i ten fakt naleÂży braĂŚ pod uwagĂŞ.

Leszek
Gość
« Odpowiedz #34 : Listopad 18, 2008, 20:11:22 »

To nie geometria ksztaltuje nas nasze mysli i uczucia, nie od niej ich piekno jest uzaleznione.
I tak i nie. ZaleÂży jak spojrzeĂŚ.
OkreÂślone myÂśli i uczucia MAJÂĄ po prostu swojÂą geometriĂŞ (moÂżna wartoÂści fal EEG lub EKG przeÂłoÂżyĂŚ na jĂŞzyk ksztaÂłtĂłw).
JeÂśli dana myÂśl/uczucie (ich ksztaÂłt) ma okreÂślonÂą geometriĂŞ, to okreÂślone jednostki i grupy ludzi mogÂą jÂą energetycznie wzmacniaĂŚ, tworzÂąc okreÂślone myÂślo-KSZTAÂŁTY. Geometria tych myÂślo-ksztaÂłtĂłw moÂże wpÂływaĂŚ nastĂŞpnie na uczucia i myÂśli innych ludzi.
To tak jak z kszta³tem fal tworzonych przez budynki i ró¿ne urz¹dzenia.
Nie wiem, jak kto czuje siê gdy d³u¿ej "posiedzi", np. w aluminiowo-szklanym centrum handlowym albo w polu promieniowania w³asnego monitora komputerowego. Podejrzewam, ¿e nie najlepiej... Nastêpuje tu bowiem interferencja fal w³asnych i szkodliwych fal centrum handlowego albo monitora komputerowego. Fale tych miejsc maj¹ swoj¹ geometriê i wp³ywaj¹ ujemnie na nasz¹ aurê i samopoczucie, a przez to zmieniaj¹ lub przynajmniej zak³ócaj¹ geometriê naszych uczuÌ i myœli. Warto wiêc wiedzieÌ jaka geometria fal tworzy dobre lub z³e samopoczucie.
Wniosek?
Nie nale¿y pomijaÌ w swej "wibracyjno-energetycznej higienie" aspektu otoczenia, w którym ¿yjemy. S¹ miejsca sprzyjaj¹ce naszym wibracjom i takie, które je zaburzaj¹. Dlatego CI, którzy posiadaj¹ odpowiedni¹ wiedzê mog¹ tworzyÌ ró¿ne energetyczne i architektoniczne "pu³apki" (Feng Shui wyjaœnia czêœÌ z nich), w których "ogranicza siê" ludzi energetycznie.

To istota ludzka znalazla sposob zeby te mysli i uczucia graficznie zobrazowac. 
MoÂżna myÂśli i uczucia geometrycznie zobrazowaĂŚ, co pozwala zobaczyĂŚ, jaki ksztaÂłt tworzÂą myÂśli/uczucia okreÂślonej osoby. DziĂŞki temu mamy jasny obraz tego kto co naprawdĂŞ "emituje". MoÂżna oczywiÂście czuĂŚ kogoÂś intuicyjnie, ale jak np. dwie osoby zupeÂłnie inaczej czujÂą osobĂŞ trzeciÂą, to wtedy dziĂŞki urzÂądzeniu w rodzaju HeartTuner PRO ( http://www.heartcoherence.com/ ) moÂżna zobaczyĂŚ co naprawdĂŞ dzieje siĂŞ w "energetyce" danej osoby, a szczegĂłlnie w energetyce jej serca - Heart Tuner ("Stroiciel serca").

[istota ludzka - L.] Stworzyla sobie  czytelny system( na swoja miare) geometrie.
ÂŚwiĂŞta geometria to nie jest "wymysÂł" czÂłowieka stworzony "na jego miarĂŞ", tylko uniwersalna matryca, ktĂłra leÂży u podstaw caÂłego miĂŞdzywymiarowego Stworzenia. To ta matryca okreÂśla wewnĂŞtrzne prawa dziaÂłania Natury. Innymi sÂłowy jest to wzorzec, z ktĂłrego moÂżna czerpaĂŚ, tworzÂąc ró¿ne Âświaty, ale odejÂście od wzorca koĂączy siĂŞ prĂŞdzej czy póŸniej jak¹œ katastrofÂą. Nie moÂżna tego dowolnie naginaĂŚ, bo wtedy stworzymy chaos  i  - jak w mitach - zaczniemy od poczÂątku: "Ordo Ab Chao", czyli "Z Chaosu PorzÂądek" ÂŚwiĂŞta geometria okreÂśla zasady symetrii (oparte na osiach symetrii 5 bryÂł platoĂąskich) wedÂług ktĂłrych porzÂądek moÂże w ogĂłle wyÂłoniĂŚ siĂŞ z chaosu. To, jak to siĂŞ dzieje - to odrĂŞbny temat.

PoÂżytki, jakie pÂłynÂą z posiadania tej wiedzy o "wewnĂŞtrznych prawach dziaÂłania Natury" sÂą wielorakie i nie ograniczajÂą siĂŞ oczywiÂście do okreÂślenia, kto jakÂą energiÂą emanuje. Wiedza ta pozwala organizowaĂŚ Âśrodowisko Âżycia tak, aby sÂłuÂżyÂło wszystkiemu i wszystkim.
JeÂśli jednak ktoÂś ukrywa wiedzĂŞ o ÂświĂŞtej geometrii lub do niej zniechĂŞca, to wĂłwczas, moÂżna podejrzewaĂŚ, Âże chce zachowaĂŚ na niÂą jak¹œ formĂŞ monopolu, ktĂłry umoÂżliwia tym "wtajemniczonym"  wpÂływaĂŚ na otoczenie w sposĂłb, ktĂłry "zaburza" ludzi (jak choĂŚby energetyka wspomnianego centrum handlowego) i szkodzi Âżyciu w taki lub inny sposĂłb.

SÂą na Âświecie ludzie, ktĂłrzy majÂą tÂą wiedzĂŞ i udostĂŞpniajÂą jÂą innym. W tym wzglĂŞdzie polecam Dana Wintera, ktĂłrego twĂłrczoœÌ jest bardzo wszechstronna, ale czêœÌ z tego uda nam siĂŞ na pewno przeÂłoÂżyĂŚ na jĂŞzyk polski. PRAWDOPODOBNIE  w przyszÂłoÂści na stronie Dana Wintera http://goldenmean.info/ pojawi siĂŞ polska podstrona o adresie http://goldenmean.info/polish/

Wiedza o zasadach pozwoli Ci ¿yæ samo¶wiadomie i zrozumieæ, w JAKI SPOSÓB jeste¶ cz±stk± wszech¶wiata. Co to znaczy, ¿e twoje cia³o zawiera w sobie holograficznie wszelk± informacjê o wszech¶wiecie oraz poka¿e Ci jak mo¿esz NAPRAWDÊ uzyskaæ do niej dostêp.
W jaki sposĂłb?
NajproÂściej mĂłwiÂąc, poprzez konkretne pokazanie, w jaki sposĂłb okreÂślone "szkoÂły duchowe" czy po prostu "style Âżycia duchowego" PROWADZÂĄ LUB NIE PROWADZÂĄ do celu, ktĂłry sobie zakÂładajÂą. KaÂżdorazowo przyczyny "sukcesu lub poraÂżki" mogÂą byĂŚ oczywiÂście inne. To jednak odrĂŞbny temat.  KaÂżdorazowo przyczyny "sukcesu lub poraÂżki" mogÂą byĂŚ oczywiÂście inne. To jednak odrĂŞbny temat.

Z ulotki szkoleniowej Implosion Group:
"¦wiêta Geometria daje Ci mo¿liwo¶æ SZERSZEGO SPOJRZENIA na siebie samego oraz na miejsce, jakie zajmujesz w ¶wiecie. Gdy siê j± mistrzowsko opanuje, mo¿e znale¼æ zastosowanie w leczeniu, doradztwie, badaniach, nauczaniu, projektowaniu i tworzeniu POKOJU, SZCZʦCIA i JEDNO¦CI. "
http://goldenmean.info/course/
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 18:12:24 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #35 : Listopad 19, 2008, 14:51:50 »

... ka¿dy system opisuj¹cy œwiat, z jednej strony pozwala wychwyciÌ ró¿ne mechanizmy w tym swiecie, zale¿noœci i to jest fajne, ale z drugiej strony, potrafi zamkn¹Ì w swoich szponach.
Jeœli coœ zaczynasz odczuwaÌ jako "szpony", to znaczy, ¿e przesadzi³eœ albo, ¿e to po prostu nie to, o co CI chodzi. Ludzie odnajduj¹ siebie w ró¿nych miejscach...

WeÂźmy np: drzewo. Jak widzÂą to drzewo poszczegĂłlni ludzie?
Biolog widzi... (...) Fizyk widzi... (...) Chemik widzi... (...) etc
DodaÂłbym jeszcze poetĂŞ, dla ktĂłrego to drzewo jest po prostu piĂŞkne i zachwyt nad nim jest najwaÂżniejszy, jest "esencjÂą Âżycia". UÂśmiech

I czyÂż nie jest od nich wszystkich "mÂądrzejszy" ignorant, ktĂłry wie, Âże aby powstaÂło drzewo, trzeba po prostu wsadziĂŚ do ziemi nasiono?
S¹ ró¿ne m¹droœci. Dla mnie brakuje tu trochê rozmachu i piêkna w³aœnie. Taka postawa pachnie mi rezygnacj¹, lekko zabarwion¹ smutkiem. No, ale to ja tak czujê.

PodsumowujÂąc:
niejaki Martin Heidegger "ustawiÂł" niegdyÂś hierarchiĂŞ sposobĂłw przeÂżywania Âświata w ten sposĂłb:
1) waÂżna jest nauka
2) waÂżniejsza filozofia
3) najwaÂżniejsza poezja, ktĂłry to sposĂłb przeÂżywania Âświata nazwaÂł po swojemu "poetyckim byciem bytu" UÂśmiech

ÂŚwiĂŞta geometria ma to do siebie, Âże "zbiera" wszelkie perspektywy oglÂądu Âświata, bo jest MATRYCÂĄ STWORZENIA. Jest raczej uniwersalnym opisem "ÂświĂŞtego graala" fizykĂłw czyli jednolitej teorii pola, niÂż kolejnym wycinkowym oglÂądem Âświata.

PozwĂłl, Âże zacytujĂŞ znĂłw fragment ulotki szkoleniowej Implosion Group:

"ÂŚwiĂŞta Geometria jest DROGÂĄ DO ZROZUMIENIA tego kim jesteÂś, skÂąd pochodzisz i dokÂąd zmierzasz. Jest to matryca (blueprint) stworzenia; swoisty „pomost” miĂŞdzy tym co widzialne i niewidzialne, objawione i nieobjawione, skoĂączone i nieskoĂączone.

Pocz¹wszy od mozaik Œrodkowego Wschodu i piramid Staro¿ytnego Egiptu, poprzez kalendarz Azteków i taoistyczne filozofie, a skoùczywszy na medycynie Indii, Tybetu i Chin - Œwiêta Geometria od dawna ³¹czy³a ze sob¹ œwiat duchowy i materialny, Niebo i Ziemiê. Dziœ nadal odgrywa integraln¹ rolê w sztuce, architekturze Feng Shui, geomancji, matematyce, muzyce, alchemii, nauce i najnowszej fizyce."

http://goldenmean.info/course/

ÂŚG to taki kurs prawa jazdy. Jak juÂż zaÂłapiesz proste w istocie "przepisy", to siadasz w swĂłj wehikuÂł i jedziesz UÂśmiech
I wiesz co wynika z tych "zimnych formalnych analiz"? Ano to, Âże "zwieĂączeniem" wszelkich operacji "na osiach symetrii" jest... MIÂŁO¦Æ i WSPÓ£CZUCIE. Po prostu "zimne naukowe fale", generowane przez osoby przeÂżywajÂące MiÂłoœÌ przyjmujÂą proporcje... ZÂłotej Spirali  (na obrazku sÂą dwie symetryczne wzglĂŞdem siebie "ZÂłote Spirale").

HARMONIA SERCA

Ta sama ZÂłota Spirala, jest rozwiÂązaniem dla jednolitej teorii pola, o ktĂłrej marzyÂł Einstein. Winter twierdzi, Âże rozwiÂązaniem jest wÂłaÂśnie ZÂłota Spirala (ZÂłoty PodziaÂł, ZÂłoty ÂŚrodek). I teraz zobacz. JeÂśli siĂŞ to UDOWODNI, to wiesz co to znaczy? JakÂą to ma "moc raÂżenia"? Jednolite pole to pole energii miÂłoÂści??? NiemoÂżliwe! A moÂże jednak?

Maj¹c bazê, rozumiej¹c prawa (czyli CZYSTE ZASADY) stajesz siê panem samego siebie. I nikt nie wmówi Ci niczego, zw³aszcza, jak zobaczysz, ¿e to co robisz po prostu DZIA£A. A kiedy dzia³a? Jak masz w sobie pasjê, a najlepiej mi³oœÌ.
Masz wiĂŞc prawo jazdy, masz paliwo, masz siebie i moÂżesz jechaĂŚ!
Bez prawa jazdy napisanego uniwersalnym jêzykiem matematyki i geometrii mo¿esz paœÌ ofiar¹ jakichœ z³oœliwców, którzy w karnawa³owych maskach mog¹ postawiÌ Ci drogowskaz z napisem "Zbawienie", ale jakimœ "dziwnym trafem" zaprowadzi ciê on na skraj przepaœci...
I to jest moc i siÂła tego zdrowego podejÂścia. Masz wiedzĂŞ, wiĂŞc idÂź i kochaj, piĂŞkniej, podziwiaj drzewa i szalej z radoÂści! Po prostu Âżyj!

P.S
Widzisz, ludzie czêsto szukaj¹ 'zbawienia' w teoriach, bo nie znaj¹ swej prawdziwej potrzeby, która popcha ich ku poznawaniu tych teorii. Wiêc prêdzej czy póŸniej zaczynaj¹ siê mêczyÌ i czuj¹, ¿e "to nie to" i ci¹gle im czegoœ brakuje.

* * *
PodejÂście Wintera jest takie: Poznaj ZASADY, ktĂłre dadzÂą Ci klucz do szczĂŞÂścia. Reszta naleÂży do Ciebie (poza jednym wyjÂątkiem - "architektury krajobrazu", ktĂłra zaleÂży nie tylko od Ciebie... ksztaÂłt i materiaÂł z ktĂłrego wykonane sÂą centra handlowe, smogi elektroniczne, a nawet sam ukÂład miast, itp)

Z podejÂściem Wintera jest trochĂŞ jak z frazÂą "Prawda Was wyzwoli"
Zamiast czciĂŚ jakiekolwiek osobowoÂści czy istoty, naucz siĂŞ ZASAD i staĂą siĂŞ autorytetem sam dla siebie! (zasada samo-autorytatywnoÂści)
Jakby to powiedziaÂł np. Jezus czy Jan PaweÂł II - nie czcij mojej osoby, tylko Âżyj wedÂług zasad, ktĂłre przekazujĂŞ. NaÂśladowaĂŚ mnie, znaczy ÂżyĂŚ wedÂług "moich" ZASAD.
[W tym miejscu trzeba bardzo uwaÂżaĂŚ, bo moÂżna uzaleÂżniĂŚ siĂŞ rĂłwnie dobrze od tych, ktĂłrzy ciÂągle powtarzajÂą, Âże masz byĂŚ samodzielny i niezaleÂżny. ZnajÂą oni ludzka psychikĂŞ i wiedzÂą, Âże przez samo kreowanie siĂŞ na "wiedzÂących" sprawiÂą, Âże W PRAKTYCE bĂŞdÂą funkcjonowaĂŚ jako autorytety, mimo, iÂż DEKLARUJÂĄ, Âże nie chcÂą nimi byĂŚ... WiedzÂą, Âże przekazanie wiedzy o zasadach, czyni ludzi niezaleÂżnymi. Dlatego ich nie przekazujÂą... Nie raz zdarzyÂło siĂŞ przecieÂż, Âże uczeĂą odszedÂł od mistrza, gdy poznaÂł zasady, wdroÂżyÂł je w Âżycie i staÂł siĂŞ samodzielny...]

Zasady moÂżesz poznaĂŚ dziÂś, a nie jutro czy pojutrze, bo ktoÂś leniwy lub manipulujÂący tobÂą twierdzi, Âże nie jesteÂś gotowy...
Jesteœ gotowy, bo ci¹gle ¿yjesz w œwiecie opartym na czystych zasadach, tych które le¿¹ U PODSTAW EWOLUCJI!
Poznasz je na tyle, na ile JESTEÂŚ GOTOWY.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 01:10:46 wysłane przez Leszek » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Listopad 19, 2008, 22:28:43 »

Witaj Leszku,
najpierw uznanie za prace jaka wkladasz w ten i inne tematy. Ma to swoje znaczenie i dobrze , ze o tym
na forum mowisz.
Ale moim zdaniem
Jakby to powiedziaÂł np. Jezus czy Jan PaweÂł II - nie czcij mojej osoby, tylko Âżyj wedÂług zasad, ktĂłre przekazujĂŞ. NaÂśladowaĂŚ mnie, znaczy ÂżyĂŚ wedÂług "moich" ZASAD.
tu tkwi problem. Bo "zasadami" nie jest jakikolwiek twor zwany religia, nauka czy lepsza nauka przed,
ktorym mamy sie zachwycac czy czcic. ZASADY1 sa nam pokazane jako kierunek, za nimi stoja ZASADY2, a za nimi... Oznacza to, ze i swieta geometria , wyrosla zreszta na tych samych podstawach matematycznych co oficjalna nauka, stanowi tylko czesc tego samego systemu. Wszystko da sie bowiem wyprowadzic z istniejacych teorii i metod. I nie ma sie co ludzic , ze bedzie na tym swiecie inaczej. Geometria i inne systemy objete byly przez wieki milczeniem i wydaja sie teraz tak wspaniale, ze chcemy im automatycznie nadac range na ktora raczej nie zasluguja. Nie zamieniajmy jednego bozka na drugiego.
"ÂŚwiĂŞta Geometria jest DROGÂĄ DO ZROZUMIENIA tego kim jesteÂś, skÂąd pochodzisz i dokÂąd zmierzasz. Jest to matryca (blueprint) stworzenia; swoisty „pomost” miĂŞdzy tym co widzialne i niewidzialne, objawione i nieobjawione, skoĂączone i nieskoĂączone.
z cala pewnoscia tak nie jest, pozostanmy dwoma nogami na ziemi. Najpierw gdy zmienisz sam siebie
to dojrzysz ograniczenia i tej geometrii. Nie zachlystujmy sie tak kolejna nowa-stara wiedza i nie
wyciagajmy pochopnych wnioskow co do jej znaczenia.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 22:30:10 wysłane przez acentaur » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 19, 2008, 23:03:01 »

Bog dal nam wiedze ,dobro i zlo, oraz  mierniki , rozum i serce. Istota ludzka korzystajac z informacji oraz wzorca Boskiego ( madrosci serca), ma poznac WIEDZE CALKOWITA. DOBRA I ZLA, sama dokonac wyboru co jest jej dobrem, co jest jej blizsze. Zdajac egzamin z ZYCIA dokona tego.
Jezeli odbiezemy jej wiedze doswiadczalna "zla", zastepujac wzorcami sw. geometrii, pozbawimy ja czesci wiedzy o zle i sobie, ograniczymy jej rozwoj.
Bedzie posiadala zgodnie z zalozeniem wzorca sw. geometrii, wiedze jednego aspektu, wiedze "dobra" i "doskonalosci". Jednak i dobro jest dobrem na miare rozumienia rozwoju tego kto je kreuje jako ta i taka  opcje. Moze to i wlasciwe zalozenie dla tej osobowosci ( na miare ludzkiego zrozumienia , pewnie i tak), ale..., to  zawsze tylko czesc wiedzy.

Wiedzy ?  informacji ograniczonej, nie calkowitej  calkowitej. Uczymy sie poznawac i swiatlosc i ciemnosc , oraz i cieplo i zimno, oraz i cisze i dzwiek, i dobro i zlo. Poznajemy przez dualizm. Dlaczego czesc tej wiedzy ma nam byc odebrana przez stworzenie wzorca doskonalosci i wlozenie naszego zycia w takie ramy zgodne z cudza instrukcja? W takim kontekscie nie nauczymy sie nigdy samodzielnego odrozniania. Zewnetrznie z zasadami sw. geometrii moze byc bardzo ladne i harmonijne ( ale to tylko atrapa. Jak piekny cyborg, przyciagajacy uroda z programem zabijania i niszczenia), jaka polapka zaprogramowanej geometrycznie zewnetrznosci, wyrachowanej perfekcyjnym wyliczeniem , bez uczuc.
A gdzie jest MOC z pokonywania trudnosci? To nie tylko wiedza, to rowniez energia, ktora umozliwia nam ewolucje, rozwija nasze cialo astralne , wynoszac nas w wyzsza energetycznie przestrzen..
Kto i dlaczego chce nam ja odebrac? wkladajac nas w geometryczna instrukcje zycia?
Rozwoj to WOLNOSC TWORZENIA, to uczucie , ktore zyjac tworzy.

Kiara

ps. Piekne doskonale zbudowane zgodnie z wzorcem sw. geometrii budowle, ustawione wedlug wzorca na calej ziemi , nie uczynily lepszym ni swiata ni nas. Pomimo ze w ich wnetrzach czuc sie mozemy naprawde bardzo dobrze.
Ta wiedza jest znana i stosowana na ziemi  od bardzo dawna, i co z tego?
Swiat  na lepszy przemienic moze tylko Czlowiek przemieniajac siebie.Dzieje sie to nawet wowczas gdy jego cialo materialne nie jest idealnie piekne ( zgodne z zasadami zlotej harmonni), wazne zeby jego wnetrze emanowalo miloscia a zycie tworzylo dobro.
Uzaleznienie wewnetrznosci ( dobra i piekna w nas) , od zewnetrznosci, ( pieknego ciala ), to bajka zludna  , ktora kiepski ma koniec.

« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 23:04:04 wysłane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #38 : Listopad 19, 2008, 23:32:37 »

Prawda jak zwykle jest po Âśrodku... (w ZÂłotym ÂŚrodku)
Jeœli mam pe³n¹ œwiadomoœÌ jak stworzyÌ piêkn¹ rzecz, nauczy³em siê projektowaÌ architekturê wg zasad z³otego podzia³u, wiem jak tematy zwi¹zane z przestrzeni¹ prze³o¿yÌ na idea³, to równie¿ chcia³bym te same zasady przenieœÌ na inne dziedziny mojego ¿ycia. Chcia³bym projektowaÌ stosunki miêdzyludzkie w pe³nej harmonii, chcia³bym tworzyÌ i komponowaÌ wed³ug takich zasad ca³¹ swoj¹ przysz³oœÌ, jednoczeœnie ciesz¹c siê wczeœniej zaplanowan¹ teraŸniejszoœci¹. Taki stan nazwa³bym b³ogoœci¹, Mi³oœÌ jest najlepsz¹ siostr¹ B³ogoœci i Harmonii Chichot

Pozdrawiam - Thotal
Kiara
Gość
« Odpowiedz #39 : Listopad 20, 2008, 00:44:27 »

To tworz swoj swiat, do tego otrzymales milosc. Ale pozwol  tez innym tworzyc  wlasny swiat samodzielnie wedlog ich spojrzenia i ich odczucia milosci. Roznorodnosc to piekno, idetycznosc byla by nuda.
Kiara
Thotal
Gość
« Odpowiedz #40 : Listopad 20, 2008, 11:26:03 »

Projeky wg. z³otego podzia³u nie s¹ nudne, poszukuj¹c wci¹¿ nowych mo¿liwoœci, nowych rozwi¹zaù, kieruj¹c siê ustalonymi zasadami tworzymy ró¿norodnoœÌ form i doœwiadczeù. Zamykaj¹c siê na wiedzê i nowe mo¿liwoœci, blokujemy w³asn¹ twórczoœÌ, kreacjê samych siebie, a tym samym przep³yw energii...

Tworzenie jest g³ównym zadaniem ¿yj¹cego cz³owieka, jeœli tworzy œwiadomie pope³ni mniej b³êdów, bez œwiadomoœci nie zdaje sobie sprawy ¿e takie coœ stworzy³, nawet nie zdaje sobie sprawy ¿e ca³a destrukcja pochodzi w³aœnie od niego. Przeœwiadczenie o nieomylnoœci jest jednym z symptomów b³¹dzenia po zakamarkach twórczoœci.

Poszukiwanie drĂłg teÂż jest twĂłrczoÂściÂą, sceptycyzm jest energetycznÂą blokadÂą. Sceptyk zatrzymuje siebie, ale takÂże i innych...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #41 : Listopad 20, 2008, 11:53:16 »

Droga rozwoju DUCHOWEGO, to zaufanie wlasnym ODCZUCIOM, INTUICJI ( one sa nieomylne), natomiast zorce  utworzone przez czlowieka ( nawet wedlog zasad zlotego srodka), nie dla wszystkich (w danym momecie )sa odpowiednie. Wzory tworzymy zgodnie ze swoim poziomem rozwoju ( sadzisz iz uzyskalismy juz maksymalny) caly czas jestesmy w drodze. To co wiemy teraz jest tylko na dany momet naszego istnienia.
My mamy sie nie ograniczac wylacznie do materialnego przelozenia na wzorce. My tworzymy mysla i uczuciem , tworczosc nasza mozemy w swiecie materii ( odczytac) skonstruowanymi wzorami, ale nie uzalezniac jej tworczosci od wzorcow.
Kiara MrugniĂŞcie UÂśmiech

ps. Gdyby te wzorce , ktorymi dysponuje obecnie czlowiek ( Dan Winter, czy inni) byly juz doskonale, swiat nie wygladal by tak jak obecnie, wiec nie sa. Zamykanie sie w kanonie mysli wspolczesnego czlowieka to ograniczanie siebie i swiata do obecnych mozliwosci.
Wzorzec doskonalosci nosimy w sobie ( kazdy Czlowiek, to Iskra Boza jej swiatlosc), kazdy indywidualnie dazy do przelozenia tego wzorca na swoja tworczosc. I to jest najwlasciwsze rozwiazanie, samorozwoj.
Natomiast tworzenie jednego uniwersalnego dla ludzkosci, to wkladanie nas w ramy swiadomosci zbiorowej o wyznaczonym wzorcem rozwoju.
Czy naprawde tego chcemy?

Ja NIE, NIE, NIE !!!!
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 12:02:04 wysłane przez Kiara » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #42 : Listopad 20, 2008, 14:22:28 »

Hm.. widzê Kiaro, ¿e starasz siê jako¶ poradziæ sobie z tym utrapieniem ¶wiêtej geometrii U¶miech i wpisujesz j± NA SI£Ê w swoje konstrukcje my¶lowe. Problem w tym, ¿e twoje konstrukcje my¶lowe nie s± w stanie nawet jej uszczypn±æ. Po prostu nie pasuj± one do opisywanego przedmiotu. Zdradzasz tym samym niezrozumienie natury rzeczy i to w sposób, ¿e tak powiem do¶æ ra¿±cy. Ech...
Szkoda mi czasu, aby pokazywaĂŚ, Âże prawie kaÂżde twoje zdanie zdradza niezrozumienie tematu, nie dotyczy tematu albo jest zbiorem insynuacji.  WezmĂŞ tylko jedno, aby pokazaĂŚ o co chodzi.

"Rozmowa" z TobÂą jest taka.

Ja piszĂŞ, Âże ÂŚwiĂŞta Geometria jest MATRYCÂĄ CAÂŁEGO STWORZENIA i chcĂŞ to pokazaĂŚ  przy pomocy miĂŞdzy innymi Winterowskich filmĂłw, o ktĂłrych moÂżna dyskutowaĂŚ.

Na tomiast Ty piszesz :
ps. Gdyby te wzorce , ktorymi dysponuje obecnie czlowiek ( Dan Winter, czy inni) byly juz doskonale, swiat nie wygladal by tak jak obecnie, wiec nie sa. Zamykanie sie w kanonie mysli wspolczesnego czlowieka to ograniczanie siebie i swiata do obecnych mozliwosci.

No có¿, zalewasz ludzi nieprawdziwymi za³o¿eniami:

1) Winter nie "dysponuje" wzorcami. On stara siĂŞ je odkryĂŚ i opisaĂŚ.
2) Jakich innych masz na myœli i czym siê oni ró¿ni¹ od WIntera?
3) WInter nie twierdzi, Âże jego opis jest doskonaÂły.
4) Gdyby Winter i inni odkryli doskonaÂłe wzorce, to uwaÂżasz, Âże Âświat byÂłby doskonaÂły, bo oni wiedzÂą jak one wyglÂądajÂą?
5)Jak miaÂłby siĂŞ staĂŚ doskonaÂły?  Nie uwaÂżasz, Âże w imiĂŞ odpowiedzialnoÂści trzeba by najpierw te wzorce poznaĂŚ, omĂłwiĂŚ (choĂŚby tu na forum), aby potem moÂżna byÂło dyskutowaĂŚ o tym CZY i  JAK wdroÂżyĂŚ je w codzienne Âżycie?
Tu jest o strukturze wodzie i tym kiedy ma wiĂŞcej energii, a kiedy mniej (po... angielsku)
http://goldenmean.info/fractalwater/

6) Na koniec wreszcie wzorce, które Winter stara siê opisaÌ nie s¹ kanonem myœlenia wspó³czesnego cz³owieka. Te wzorce, jak ju¿ pisa³em ci¹gn¹ siê przez Staro¿ytnoœÌ a¿ do wspó³czesnoœci i uwa¿ane s¹ za Matrycê Stworzenia.

Zamiast coÂś (kogoÂś) poznaĂŚ i zrozumieĂŚ Ty po prostu piszesz o swoich odczucia i wyobraÂżeniach na temat ÂŚwiĂŞtej geometrii i Wintera.

OtwartoœÌ polega na tym, ¿e jeœli siê z czymœ nie zgadzasz, to UZASADNIASZ dlaczego i proponujesz inne rozwi¹zanie w danym temacie. To jest takie proste... Ty zamiast tej prostej czynnoœci negujesz coœ bez zapoznania siê z tym. Trochê to jak z dzieckiem, które nie rozumiej¹c fizyki mówi "ta fizyka jest g³upia" i bez sensu...

No có¿, myÂślĂŞ kaÂżdy bĂŞdzie mĂłgÂł wyrobiĂŚ sobie zdanie na temat  ÂświĂŞtej geometria, jeÂśli tylko zechce. Wiem, Âże operuje ona doœÌ "suchym" jĂŞzykiem przez co wydaje siĂŞ byĂŚ "zimna" jednak , opisuje rzeczy jak najbardziej "ciepÂłe" z miÂłoÂściÂą w³¹cznie.
ZdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże jĂŞzyk opisu moÂże zachĂŞcaĂŚ lub zniechĂŞcaĂŚ do czytania. ChciaÂłbym, aby w miarĂŞ moÂżliwoÂści (sam siĂŞ uczĂŞ tego tematu) byÂło PROSTO, JASNO i ZROZUMIALE UÂśmiech

Pozdrawiam! UÂśmiech

P.S
No có¿, nie dziwi mnie atak na chĂŞĂŚ umoÂżliwienia poznania CZYSTYCH ZASAD  w jĂŞzyku polskim, bo w angielskim kaÂżdy moÂże sobie je poznaĂŚ, choĂŚby na filmiku z konferencji na temat wody tu:
http://goldenmean.info/fractalwater/  <--- ten sam link co troszkĂŞ wyÂżej

Filmik mo¿na obejrzeÌ online lub œci¹gn¹Ì na dysk. Jest w formacie Real Player.
Jak siê sam nie uruchomi, to mo¿na go znaleŸÌ nad tekstem:
"If the video does not play in your browser, verify Real Player is installed,
or try downloading the real media zaragoza1.rm file for external play"

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 15:23:47 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #43 : Listopad 20, 2008, 14:34:53 »

Teraz czêœÌ POZYTYWNA Chichot
No proszĂŞ. Kiara, ktĂłra napomina innych ludzi, aby nie straszyli, sama wrĂŞcz zaciekle straszy ludzi i to czym! JuÂż nie kimÂś tylko samÂą, bezosobowÂą wiedzÂą o CZYSTYCH ZASADACH!:, ktĂłrÂą moÂżna poznaĂŚ, o ktĂłrej moÂżna rozmawiaĂŚ, wyrobiĂŚ sobie zdanie... PozostawiĂŞ to bez komentarza...
Kiara:
"Uczymy sie poznawac i swiatlosc i ciemnosc , oraz i cieplo i zimno, oraz i cisze i dzwiek, i dobro i zlo. Poznajemy przez dualizm. Dlaczego czesc tej wiedzy ma nam byc odebrana przez stworzenie wzorca doskonalosci i wlozenie naszego zycia w takie ramy zgodne z cudza instrukcja? W takim kontekscie nie nauczymy sie nigdy samodzielnego odrozniania. Zewnetrznie z zasadami sw. geometrii moze byc bardzo ladne i harmonijne ( ale to tylko atrapa. Jak piekny cyborg, przyciagajacy uroda z programem zabijania i niszczenia), jaka polapka zaprogramowanej geometrycznie zewnetrznosci, wyrachowanej perfekcyjnym wyliczeniem , bez uczuc."

W³aœciwie to móg³bym zadaÌ Kiarze pytanie: w którym miejscu ta piêkna geometria "robi sama przez siê" to, co Kiara jej przypisuje? Nie bêdê jednak taki ... , wiêc kilka s³ów o "+" i "-"

"Dobro" i "zÂło", czyli "+" i "-".

Otó¿ zamiast zwyczajnie spytaÌ siê czy jest tu miejsce na "plus" i "minus", Ty od razu twierdzisz, ¿e nie ma miejsca, ¿e geometria "zniewala", "zabiera doœwiadczenia", i woln¹ twórczoœÌ, s³owem jest be i ju¿... Przypomina siê, jak w latach 50-tych w ZSRR pojawi³ siê s³ownik filozoficzny, w którym napisano, ¿e Platon, to filozof reakcyjny... Mrugniêcie Tak po prostu, a jak - nie pasowa³ do koncepcji, tzn. polityki...

Otó¿ KA¯DA oœ symetrii jakiejkolwiek bry³y platoùskiej jest osi¹ na której mog¹ "osadziÌ siê" magnetyczne torusy, które z definicji maj¹ w sobie wir wstêpuj¹cy i zstêpuj¹cy, czyli ten "+" i "-".
Taki poglÂądowy, ale tylko poglÂądowy obrazek (jak siĂŞ "dorysuje" wiry do koĂąca to stworzÂą torus):

Tak tak jak kaÂżdy kij - tak i kaÂżda oÂś symetrii ma dwa koĂące, czyli "+" i "-".
Sama nazwa "oÂś symetrii" mĂłwi, Âże coÂś jest w symetrii do czegoÂś, a wiĂŞc sÂą jakieÂś dwa bieguny... Te osie symetrii wyznaczajÂą pewne zasady "osadzania" i "nakÂładania siĂŞ" na siebie torusĂłw magnetycznych tak, aby mogÂły one harmonijnie "wspó³pracowaĂŚ".  Torusy sÂą zawsze spolaryzowane na "+" i "-" i nakÂładajÂą siĂŞ na siebie tak, Âże w ostatecznoÂści powstaje to, co nazywamy tablicÂą Mendelejewa.

Jest wiêc tak, jak choÌby w polu magnetycznym Ziemi. Ma ono wir wstêpuj¹cy i zstêpuj¹cy, czyli "+" i "-" czy te¿ Yang i Yin - jeœ³i ktoœ woli. Jak byœmy tego nie nazwali zawsze mamy tu symetriê/dualizm/dwoistoœÌ. Ca³a œwiêta geometria, to gra odbiÌ i symetrii...

Pozdrawiam UÂśmiech
Na resztĂŞ postĂłw odpowiem jak tylko znajdĂŞ czas. Przedtem pozwolĂŞ sobie zamieÂściĂŚ (w nastĂŞpnym poÂście) fragment ulotki - przewodnika po ÂświĂŞtej geometrii
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 23:02:17 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #44 : Listopad 20, 2008, 14:46:31 »

Przewodnik po ÂŚwiĂŞtej Geometrii

ÂŚwiĂŞta Geometria jest DROGÂĄ DO ZROZUMIENIA tego kim jesteÂś, skÂąd pochodzisz i dokÂąd zmierzasz. Jest to matryca stworzenia; swoisty "pomost" miĂŞdzy tym co widzialne i niewidzialne, objawione i nieobjawione, skoĂączone i nieskoĂączone.

Pocz¹wszy od mozaik Œrodkowego Wschodu i piramid Staro¿ytnego Egiptu, poprzez kalendarz Azteków i taoistyczne filozofie, a skoùczywszy na medycynie Indii, Tybetu i Chin - Œwiêta Geometria od dawna ³¹czy³a ze sob¹ œwiat duchowy i materialny, Niebo i Ziemiê. Dziœ nadal odgrywa integraln¹ rolê w sztuce, architekturze Feng Shui, geomancji, matematyce, muzyce, alchemii, nauce i najnowszej fizyce.
TURCJA

WiĂŞcej: http://www.floweroflife.org/folindia.htm
(...)
Wszystkie dzia³ania podlegaj¹ ró¿nym wzorcom, a Œwiêta Geometria opisuje ich prawa za pomoc¹ kszta³tów, form i proporcji. Jest to uniwersalny jêzyk czystych prawd bazuj¹cy na wewnêtrznym dzia³aniu natury.

Aby naprawdê poj¹Ì Œwiêt¹ Geometriê, musimy zrozumieÌ, ¿e wszystko we wszechœwiecie sk³ada siê z energii, bêd¹cej w stanie nieustannej transformacji.

EnergiĂŞ moÂżna zdefiniowaĂŚ w kategoriach jej czĂŞstotliwoÂści i harmonik. WĂłwczas okazuje siĂŞ, Âże nawet struktura ludzkiego ciaÂła opiera siĂŞ na tych samych zasadach, ktĂłre funkcjonujÂą na wszystkich poziomach stworzenia.

Nasze ciaÂła zawierajÂą w sobie holograficznie wszystkie informacje o wszechÂświecie. WiedzĂŞ geometrycznÂą mamy "wrodzonÂą" i jesteÂśmy w naturalny sposĂłb zestrojeni z "harmonicznymi" wszechÂświata nie tylko za Âżycia, ale rĂłwnieÂż przed narodzeniem i po Âśmierci.

¦wiêta Geometria daje Ci mo¿liwo¶æ SZERSZEGO SPOJRZENIA na siebie samego oraz na miejsce, jakie zajmujesz w ¶wiecie. Gdy siê j± mistrzowsko opanuje, mo¿e znale¼æ zastosowanie w leczeniu, doradztwie, badaniach, nauczaniu, projektowaniu i tworzeniu POKOJU, SZCZʦCIA i JEDNO¦CI. "

Implosion Group:
http://goldenmean.info/course

* * * * * * * * * * * * *
DziĂŞkujĂŞ za pomoc w tÂłumaczeniu UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 00:41:53 wysłane przez Leszek » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #45 : Listopad 20, 2008, 16:14:08 »

Idealna forma geometryczna zawierajaca w sobie pelnie informacji jest kula. Posiada ona roznice potecjalow oraz wszystkie inne ksztalty. Do tej doskonalosci na drodze ewolucji dazymy.Nie jest czyms zlym poszukiwanie i odkrywanie zawartej w niej wiedzy.  Stworzony przez czlowieka  wzor (jest mometem jego rozwoju na dany czas),poszukiwania sa rowniez tworzeniem. Niech zatem czlowiek szuka i odkrywa, niech go doskonalosc ( samorozwoj) niesiona w sobie inspiruje  do nowego. Po to jest nam dana wolna wola.
Jednak tworzenie wzorow , ktore maja stac sie wyznacznikiem drog zycia, tworczosci i odkryc innych ludzi, nie jest wlasciwe.
Jest to ograniczanie wolnosci tworczej innym ludziom, wzor doskonalosci jest w nas, w kazdym z nas,caly zapis tego, co nazywasz sw. geometria. Droga tworczego rozwoju Czlowieka to mysl przepelniona uczuciem , ktora tworzy i tworzyc bedzie formy zblizajace sie do doskonalosci wzorca Stworcy,  sw. wzorca.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 19:24:40 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 20, 2008, 18:17:38 »

W³¹czê siê do dyskusji. Tak obserwujê, ¿e dla niektórych idealnym kszta³tem by³by kszta³t m³otka, ¿eby w koùcu wbiÌ sobie pewne rzeczy do g³owy, bo jak widzê inne metody nie skutkuj¹.

Czy mo¿e mi ktoœ - jak ch³op krowie na miedzy - wyt³umaczyÌ jak kula mo¿e w sobie zawieraÌ wszystkie inne kszta³ty? Bo ani wpisaÌ ani opisaÌ na kuli nie mo¿na wszystkich innych kszta³tów. Co najwy¿ej figury i bry³y foremne. Co do jej wyj¹tkowoœci to przychodzi mi na myœl jedna w³aœciwoœÌ: posiada najwiêkszy stosunek objêtoœci do pola powierzchni, tak¹ sam¹ odleg³oœÌ dowolnego punktu na powierzchni od srodka i nieskoùczenie wiele osi symetrii [to ju¿ dla ko³a]
Thotal
Gość
« Odpowiedz #47 : Listopad 20, 2008, 19:01:02 »

Kula, jak Âżadna inna bryÂła, ma najwiĂŞksze moÂżliwoÂści absorbowania energii.
PowstaÂła wewnÂątrz niej "siÂła" pozwala uruchomiĂŚ energiĂŞ Âżycia, dowodem na to, jest ksztaÂłt wiĂŞkszoÂści zarodkĂłw.
WiĂŞksze kule potrafiÂą skupiĂŚ i uzewnĂŞtrzniĂŚ swÂą energiĂŞ na wiele tysiĂŞcy lat Âświetlnych...
¯eby policzyÌ iloœÌ bry³, które potrafi pomieœciÌ w sobie kula wystarczy zbadaÌ w tym wzglêdzie mo¿liwoœci Ziemi.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #48 : Listopad 21, 2008, 21:48:53 »

Ta, w takim razie odpowiednio duÂży szeÂściaĂą, stoÂżek, ostrosÂłup teÂż potrafi pomieÂściĂŚ w sobie wszystkie ksztaÂłty.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #49 : Listopad 22, 2008, 17:24:03 »

Idealna forma geometryczna zawierajaca w sobie pelnie informacji jest kula. Posiada ona roznice potecjalow oraz wszystkie inne ksztalty.
Czy moÂże mi ktoÂś - jak chÂłop krowie na miedzy - wytÂłumaczyĂŚ jak kula moÂże w sobie zawieraĂŚ wszystkie inne ksztaÂłty? Bo ani wpisaĂŚ ani opisaĂŚ na kuli nie moÂżna wszystkich innych ksztaÂłtĂłw. Co najwyÂżej figury i bryÂły foremne.
Arteq, sam sobie odpowiedziaÂłeÂś. Tak, chodzi konkretnie o piĂŞĂŚ bryÂł platoĂąskich, ktĂłre majÂą unikalne wÂłaÂściwoÂści. KaÂżda z tych bryÂł osobno ma:
wszystkie krawĂŞdzie o tej samej dÂługoÂści,
wszystkie powierzchnie o tej samej wielkoÂści,
wszystkie kÂąty takie same.

KaÂżdÂą z tych bryÂł z osobna moÂżna wpisaĂŚ w kulĂŞ w sposĂłb idealny, co oznacza,
Âże WSZYSTKIE wierzchoÂłki kaÂżdej bryÂły bĂŞdÂą idealnie stykaĂŚ siĂŞ z powierzchniÂą kuli.
PoglÂądowy rysunek:

OkreÂślonej bryle alchemicy przypisujÂą dany ÂżywioÂł, co moÂże sugerowaĂŚ,
Âże kaÂżda z nich peÂłni w Stworzeniu innÂą funkcjĂŞ...

KtoÂś moÂże zapytaĂŚ "I co z tego?".
To wÂłaÂśnie, Âże ÂświĂŞta geometria jest MATRYCÂĄ Stworzenia - BOSKIM WZORCEM STWORZENIA, z ktĂłrego wynikajÂą okreÂślone prawa rzÂądzÂące Stworzeniem.
PominĂŞ tu tzw." krĂŞgi w zboÂżu", ktĂłre sÂą mniej lub bardziej zaawansowanÂą geometriÂą? CzyjÂą? CzyÂżby ktoÂś poza czÂłowiekiem teÂż siĂŞ tym interesowaÂł? MrugniĂŞcie

WiĂŞcej: http://www.cropcircleconnector.com/anasazi/introduction2001P.html
OdwoÂłam siĂŞ natomiast do Johannesa Keplera, by pokazaĂŚ jak bryÂły platoĂąskie wyznaczajÂą wedÂług niego orbity planet UkÂładu SÂłonecznego.

Opisz na orbicie Merkurego OÂśmioÂścian, wĂłwczas otaczajÂąca go sfera, wyznaczy orbitĂŞ Wenus,
opisz na orbicie Wenus DwudziestoÂścian, wĂłwczas otaczajÂąca go sfera, wyznaczy orbitĂŞ Ziemi;
opisz na orbicie Ziemi DwunastoÂścian, wĂłwczas otaczajÂąca go sfera, wyznaczy orbitĂŞ Marsa;
opisz na orbicie Marsa CzworoÂścian, wĂłwczas otaczajÂąca go sfera, wyznaczy orbitĂŞ Jowisza;
opisz na orbicie Jowisza SzeÂścian, wĂłwczas otaczajÂąca go sfera, wyznaczy orbitĂŞ Saturna.

w: Johannes Kepler (1571-1620) "Mysterium Cosmographicum" (Tajemnica kosmograficzna)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawa_Keplera#Czwarte_.22prawo.22_Keplera

W czasach wspó³czesnych Anglik, John Martineau wprowadzi³ do komputera wiêkszoœÌ danych, jakie posiadamy na temat œwiêtej geometrii oraz dok³adne, uzyskane przez NASA informacje dotycz¹ce maksymalnej, minimalnej oraz œredniej wielkoœci orbit planetarnych w celu dokonania porównania. Okaza³o siê, ¿e proste zasady œwiêtej geometrii wyznaczaj¹ orbitalne relacje miêdzy planetami, i ¿e wszystko ma swoje uzasadnienie.
WiĂŞcej w tym samym wÂątku PaÂździernik 02, 2008, 18:43:17
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=272.0

System sÂłoneczny z bryÂłami platoĂąskimi
+ widok z bliska
ÂŹrĂłdÂło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Kepler-solar-system-1.png

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * *
PONI¯SZA CZÊ¦Æ to "prostowanie niejasno¶ci", a to zajmuje trochê miejsca... Mrugniêcie

W zwi±zku z tym, ¿e przekazywanie wiedzy o ¶wiêtej geometrii spotyka siê z nieustann± krytyk± ze strony Kiary, chcia³bym JEDNORAZOWO po¶wiêciæ temu nieco miejsca i zwróciæ uwagê na charakterystyczny jêzyk tej krytyki. Otó¿ jêzyk ten opiera siê na stwierdzeniach ogólnych i wieloznacznych, mieszaniu ze sob± ró¿nych poziomów analizy oraz uto¿samianiu ze sob± s³ów, które nie s± to¿same. Jêzyk ten "zamazuje" ISTOTNE ROZRÓ¯NIENIA, które s± wa¿ne dla odkrycia i zrozumienia ¶wiata,w którym ¿yjemy. Jego pojêcia kreuj± to, co nazywam FA£SZYW¡ PROSTOT¡, czyli pozór wiedzy ubrany w krótkie, czasem chwytliwe metafory lub has³a.
MaÂły przykÂład z ostatniego posta
1)
Nie jest czyms zlym poszukiwanie i odkrywanie zawartej w niej wiedzy [w kuli zawierajÂące inne ksztaÂłty - L.].
Tak, poszukiwanie i odkrywanie "nie jest czym¶ z³ym", a mo¿e po prostu jest czasem jest PIÊKNE I RADOSNE? :-) Widaæ to choæby w u¶miechu dziecka. U¶miech

2)
Stworzony przez czlowieka wzor (jest momentem jego rozwoju na dany czas),poszukiwania sa rowniez tworzeniem. Niech zatem czlowiek szuka i odkrywa, niech go doskonalosc (samorozwoj) niesiona w sobie inspiruje  do nowego. Po to jest nam dana wolna wola.
Jak zwykle zamiast konkretu duÂży poziom ogĂłlnoÂści, ktĂłry z definicji jest wieloznaczny...
WieloznacznoœÌ.
Fraza "Stworzony przez czÂłowieka wzĂłr" sugeruje, Âże chodzi o tworzone przez czÂłowieka wzory geometryczne, podczas gdy dodanie nawiasu daje zdanie: "Stworzony przez czÂłowieka wzĂłr (jest momentem jego rozwoju na dany czas)" co sugeruje, Âże chodzi o wzĂłr energetyczny czÂłowieka (wynika on z momentu jego rozwoju).
Wiêc: TAK - cz³owiek mo¿e próbowaÌ opisaÌ geometrycznie œwiat i mo¿e b³¹dziÌ. TAK - wzór energetyczny cz³owieka mo¿e siê zmieniaÌ w trakcie jego ¿ycia.

Tylko ja nie piszê o PROCESIE "poszukiwania, rozwoju i samodoskonalenia" tylko o tym, ¿e cz³owiek POSIAD£ wiedzê o BOSKICH WZORCACH STWORZENIA i o nich jest ¦WIÊTA GEOMETRIA. Moje zdania WPISUJESZ W INNY KONTEKST ZNACZENIOWY (kontekst "poszukiwania i rozwoju"), co nastêpnie otwiera drogê do stwierdzenia, ¿e ¦wiêta Geometria jest tylko poszukiwaniem prawdy przez cz³owieka... Tak, cz³owiek szuka prawdy, tyle, ¿e nie o to tu chodzi. Chodzi o to, ¿e istnieje wiedza o ¶wiêtej geometrii, która jest stara jak samo stworzenie i jej podstawowe wzorce s± niezmienne.

Piszesz "niech go doskonalosc (samorozwoj) niesiona w sobie"
Po co komu samorozwĂłj skoro jest doskonaÂły? Jak jest doskonaÂłoœÌ, to ewolucja staje siĂŞ zbĂŞdna. SamorozwĂłj  MOÂŻE BYÆ d¹¿eniem ku doskonaÂłoÂści... Ró¿okrzyÂż, ktĂłry myÂśli w sposĂłb podobny do twojego jest tu precyzyjny i uwaÂża, Âże czÂłowiek ma "Âślad" doskonaÂłoÂści w sobie - iskrĂŞ boskÂą, ale dlatego Âże "czÂłowiek doskonaÂły nabroiÂł", to teraz musi wygrzebaĂŚ siĂŞ z niezÂłego baÂłaganu i ODZYSKAÆ swÂą doskonaÂłoœÌ.
To inny, szeroki temat...

3)
Jednak tworzenie wzorow , ktore maja stac sie wyznacznikiem drog zycia, tworczosci i odkryc innych ludzi, nie jest wlasciwe.
PRAWDZIWE, BOSKIE WZORCE tworzÂą "Âład z chaosu" i w ogĂłle UMOÂŻLIWIAJÂĄ Âżycie, ktĂłre opiera siĂŞ HARMONII, a nie chaosie.
Sama twierdzisz, Âże zmierzamy do urzeczywistnienia WZORCA, wiĂŞc przemyÂśl sprawĂŞ i pomyÂśl czy ten twĂłj wzĂłr czasem CiĂŞ nie ogranicza...
A moÂże mylisz samo istnienie wzorcĂłw z brzydkim wykorzystywaniem przez kogoÂś zawartej w nich wiedzy?

4)
Jest to ograniczanie wolnosci tworczej innym ludziom, wzor doskonalosci jest w nas, w kazdym z nas,caly zapis tego, co nazywasz sw. geometria.
Czy boska matryca stworzenia ogranicza wolnoœÌ twórcz¹ czy j¹ umo¿liwia?
Czy bicie twojego serca CiĂŞ ogranicza? Czy ruchy planet CIĂŞ ograniczajÂą? Czy Âżycie CiĂŞ ogranicza?
Który KONKRETNIE wzorzec ogranicza wolnoœÌ twórcz¹ i w jaki sposób?
MoÂżesz powiedzieĂŚ coÂś konkretnego w tej sprawie?

TAK, ZGADZAM SIÊ, WZÓR DOSKONAÂŁOÂŚCI JEST W NAS I ÂŚWIÊTA GEOMETRIA GO OPISUJE. PisaÂłem wczeÂśniej, Âże nasze ciaÂło zawiera w sposĂłb holograficzny wszystkie informacje o wszechÂświecie. Ty jakby tego nie widzÂąc, piszesz to samo w sposĂłb, jakbyÂś ze mnÂą polemizowaÂła.  Kolejny monolog z twojej strony...

5)
Droga tworczego rozwoju Czlowieka to mysl przepelniona uczuciem , ktora tworzy i tworzyc bedzie formy zblizajace sie do doskonalosci wzorca Stworcy,  sw. wzorca.
To jest - jak by powiedzia³ J. Kaczyùski - "oczywista oczywistoœÌ". Ka¿dy artysta, naukowiec czy w ogóle ka¿da osoba, która ma w sobie trochê "ognia" potwierdzi t¹ prawdê. Tak, napêdza nas myœl powi¹zana z uczuciem. Tak jest "od zawsze".
Nie widzê tu sprzecznoœci. Œwiat uczuÌ jest jak najbardziej geometryczny. Fale energii tworzone przez uczucia maj¹ swoj¹ geometriê, któr¹ mo¿na ju¿ dziœ pokazaÌ empirycznie (Heart Tuner), ³¹cznie z falami Mi³oœci:

HARMONIA W SERCU

P.S
Twoje ostanie zdanie sugeruje, ¿e istnieje WZORZEC STWÓRCY, ¦WIÊTY WZORZEC, który Ty zdajesz siê przeciwstawiaæ wzorcom, które ja te¿ nazywam ¦WIÊTYMI. Mo¿esz podaæ konkretny przyk³ad wzorca, o który Ci chodzi i który bêdzie ¶wiadczy³ o tym, ¿e twoje s³owa maj± jakiekolwiek uzasadnienie?

Czy Âświat doskonaÂłych uczuĂŚ jest sprzeczny z geometriÂą boskich wzorcĂłw czy wrĂŞcz odwrotnie?

MaÂła refleksja ogĂłlna.
NIESTETY, twoim (myÂślicieli?) kolejnym krytykom ÂŚwiĂŞtej Geometrii nie towarzyszÂą ÂŻADNE kontrargumenty, nie mĂłwiÂąc juÂż o ALTERNATYWNYCH PROPOZYCJACH.  Zamiast tego sugerujesz, Âże "czÂłowiek nie zna prawdy", Âże "do niej nie dorĂłsÂł", Âże ktoÂś zna prawdĂŞ lepiej i ...zaraz obok, Âże czÂłowiek jest doskonaÂły...  Super... UÂśmiech

PrzypomnĂŞ Ci, Âże kiedyÂś mĂłwiÂłaÂś, iÂż widziaÂłaÂś "ponadzmysÂłowo" wszystkie 5 bryÂł platoĂąskich. PowiedziaÂłaÂś "one wszystkie tam sÂą" (u ÂźrĂłdeÂł stworzenia - L.) CoÂś siĂŞ od tego czasu zmieniÂło? WiĂŞc jak to jest? Czy 5 bryÂł platoĂąskich skÂłada siĂŞ na boski wzorzec stworzenia czy nie? Nie odpowiadaj jak nie chcesz, ale jak juÂż krytykujesz, to uzasadniaj, a jak nie chcesz tego zrozumieĂŚ, bo wolisz czuĂŚ, to po co w ogĂłle siĂŞ w tym temacie wypowiadaĂŚ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2008, 23:44:43 wysłane przez Leszek » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 22 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: