Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Lipiec 18, 2025, 15:50:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magazyn Ekspresu ReporterĂłw - sekta En-ki  (Przeczytany 197522 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #275 : Wrzesień 29, 2009, 23:05:21 »

Szkoda, ¿e nie ma w internecie ca³oœci magazynu ekspresu reporterów, ³¹cznie z wypowiedzi¹ ksiêdza i dziennikarzy, chêtnie bym to obejrza³. Natomiast ten krótki fragment, z którym siê zapozna³em, nie œwiadczy najlepiej o PCh i o pani Lucynie. Mo¿e teraz niektórym otworzy³y siê oczy.
Co do czytania w myÂślach, to podobno takie zÂłe byty nie mogÂą czytaĂŚ w naszych myÂślach, wiĂŞc Samuel mĂłgÂł siĂŞ nie zorientowaĂŚ o co chodzi.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #276 : Wrzesień 30, 2009, 07:13:26 »

Większość ludzi woli się nie wypowiadać ,poniewaz nie potrafią się bronić i odpierac zarzutów .osób które siedzą na tym forum  i.....................no własnie po co one tu siedzą i zrzędzą ?

Dla równowagi, gdyż każde zjawisko posiada i zwolenników, i przeciwników. W zasadzie uważam (choć nie uznaję siebie za jakiegoś dobrego ducha), że powinniście się z tego cieszyć. Dzięki temu zwolennik ma możliwość konfrontacji swoich wyobrażeń z innymi wersjami. Pomaga to nie popaść w złudny hurraoptymizm. Wymaga ciągłego analizowania tego, w co się wierzy. Chyba, że ktoś nie lubi słów krytyki, boi się ich (a krytyki boi się jeno ten, kto wie, że może nie mieć racji), i woli nie słyszeć, trwając we własnej ułudzie posiadania jedynej racji.

Osobiście cieszę się z krytki, z wytykania mi błędów - pomaga mi to się rozwijać, wciąż zmieniać i udoskonalać światopogląd. Bez tego byłbym naiwniakiem, zatopionym we własnych wydumaniach.

Tak więc dla sceptyka dyskusja na forum też przynosi profity.

Wiekszość osób poprostu czyta forum,jednak podczas anonimowej ankiety opowiedzieli się za.

A skąd taki wniosek? W ankiecie nie było dwóch pytań: "Czy udzielasz się na forum" i "Czy jesteś za czy przeciw?". Więc trudno wnioskować, że Ci, co się nie udzielają, są w większości "za".
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2009, 07:14:54 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
Sobek
Gość
« Odpowiedz #277 : Wrzesień 30, 2009, 08:50:06 »

MiaÂło byĂŚ merytorycznie - byÂło, miaÂło byĂŚ rzeczowo - byÂło. Bez epitetĂłw - byÂło... tzn. do czasu, z Twojej strony. WiĂŞc skÂąd ten nagÂły Âżal i ucieczka?
To nie jest ucieczka, mój zdrowy rozs¹dek nakazuje mi zakoùczyÌ t¹ - trzeba przyznaÌ - ¿a³osn¹ dyskusjê, bo idzie ona w z³¹ strone. Podam Ci przyk³ad cytuj¹c pierwsze zdanie twojej odpowiedzi(bez dwóch pierwszych)

Cytat: arteq
Wstawki o dzieciĂąstwie daruj sobie
Udowodni³eœ i owszem ale swoj¹ nierzetelnoœÌ.
JAk to nie wieszysz ÂŁobos?
Czyli jednak nie do koĂąca wie co mĂłwi, tak?
AleÂż poraÂżajÂąca argumentacja
Niesteto o Tobie nie mogĂŞ tego uczciwie powiedzieĂŚ

Jakie odbijanie piÂłeczki?
To co musiaÂłbym teraz zrobiĂŚ, to "odbiĂŚ piÂłeczkĂŞ" - niestety. Rozumiesz teraz dlaczego dyskusjĂŞ pozostawiam mÂądrzejszym od siebie? MrugniĂŞcie

Wszak dyskutowaliÂśmy w oparciu o pewne fakty.
Zgadza siĂŞ dyskutowaliÂśmy, ale w koĂącu zaczeÂły siĂŞ pytania typu:
Nie chcesz zarobiĂŚ 6000$?
WiĂŞc teraz ja stwierdzam, ze nasze pÂłaszczyzny merytoryczne siĂŞ nie pokrywajÂą.

Do tego sam uczulaÂłeÂś mnie abym nie uciekaÂł, lecz odpowiedziaÂł na Twoje spostrzeÂżenia - zrobiÂłem to.
Owszem, zrobiÂłeÂś to zgodnie z zasadÂą: najlepszÂą obrona jest atak.

Wystarczy uczciwie przyznaĂŚ siĂŞ - nie znajdujĂŞ rozsÂądnej obrony dla ÂŁobos w w/w punktach.
A wtedy arteQ-PROKURATOR odniesie zwyciĂŞstwo!!! Nie zgadzamy sie w wielu kwestiach i zgadzaĂŚ nie bĂŞdziemy, ale to dobrze, bo na tym polega instota tego forum

pozdrawiam
arteq
Gość
« Odpowiedz #278 : Wrzesień 30, 2009, 09:34:06 »

Dla ka¿dej swojej wypowiedzi poda³em argumenty. Tak¿e pytanie o "zarobek" mia³o unaoczniÌ na ile mo¿na polegaÌ na "prawdzie" £obos - czy jej obroùcy naprawdê wierz¹ w jej rzekom¹ uczciwoœÌ.

Mo¿esz mnie nazywaÌ prokuratorem, ale ¿aden prokurator nic nie osi¹gn¹³by gdyby zamiast argumentów i faktów przedstawia³ lipne wywody i uniki.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #279 : Wrzesień 30, 2009, 14:02:01 »

ObejrzaÂłem wczeÂśniej tylko ten fragment, do ktĂłrego link zamieÂściÂł Tomek. MyÂślaÂłem, Âże nie ma na tamtej stronie caÂłoÂści programu.
To co teraz zobaczyÂłem byÂło tragiczne. PCh potrafi zrobiĂŚ z ludzi bezrozumne istoty wpÂłacajÂące "mamonĂŞ" na ratowanie Ziemi. DziaÂłanie PCh oparte jest na zastraszaniu ludzi i namawianiu ich do wpÂłacania pieniĂŞdzy, bo jeÂśli nie wpÂłacÂą (nie pomogÂą) to umrÂą. Gdyby to wszystko miaÂło sesn, to napewno znalazÂłyby siĂŞ o wiele potĂŞÂżniejsze organizacje, ktĂłre wsparÂłyby finansowo caÂły projekt i juÂż dawno odkrytoby grobowiec faraona. Tak siĂŞ jednak nie dzieje, a dlaczego? Bo ludzie myÂślÂący i umiejÂący wyciÂągaĂŚ wnioski, widzÂą, Âże to co wygÂłasza Lucyna/Enki/PCh - mĂłwiÂąc kolokwialnie - poprostu siĂŞ kupy nie trzyma.
Jason
Gość
« Odpowiedz #280 : Wrzesień 30, 2009, 17:10:22 »

a oto co mi wyskakuje jak chce obejrzec:

Aby obejrzeÌ ten program nale¿y wnieœÌ
opÂłatĂŞ technicznÂą
Op³ata wynosi 12 z³otych za dostêp na 30 dni lub 120 z³otych za dostêp na rok. Umo¿liwia ona ogl¹danie wszystkich materia³ów wideo na tvp.pl (oprócz treœci premium, transmisji na ¿ywo ze
Speedway Ekstraligi, rozgrywek EuroBasket 2009 i materia³ów niedostêpnych ze wzglêdów licencyjnych) nieograniczon¹ iloœÌ razy. Inne treœci na tvp.pl, w tym program tv, informacje o programach, zdjêcia, ankiety, quizy s¹ dostêpne bezp³atnie.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #281 : Wrzesień 30, 2009, 19:34:26 »

Jason, to dziwne, bo u mnie dziaÂła bez przeszkĂłd.

Strefa niewyjaÂśnionych, wedÂług mnie z fragmentu nie wynika, Âże 25 tysiĂŞcy to cena za koliĂŞ, tam jest mniej wiĂŞcej coÂś takiego: Lucyna namawiaÂła nas do zakupu kolii, pokazano tÂą koliĂŞ, po czym zapytano siĂŞ "ile potrzeba teraz?" na co Lucyna odpowiedziaÂła 25 tys, nigdzie nie powiedziano, Âże to cenÂą za koliĂŞ.
kot
Gość
« Odpowiedz #282 : Wrzesień 30, 2009, 19:56:55 »

ZwĂŞszyli aferĂŞ w sprzedaÂży zÂłota koloidalnego,ktĂłrego producentem jest niezaleÂżna firma INWEX,ktĂłra promowana byÂła ze wzglĂŞdu na to,Âże wysokiej jakoÂści wyrĂłb proponuje,bo zÂłoto jest w nim rozbite prawie na atomy.
Wielka to afera,¿e ktoœ coœ takiego produkuje.Ta firma produkuje ró¿ny asortyment do ró¿nych ga³êzi przemys³u.Miêdzy innymi produkuje zalecany preparat AU100.
I co z tego miaÂło wynikaĂŚ? Gdzie afera?
O czym autor chciaÂł w tym wierszu powiedziec?
To by³a taka sztuczka na domyœlnoœÌ-niech widz sobie coœ jeszcze sam dopowie.
Tak,jak w szkole wypracowanie na dwie strony-to za maÂło.Musi byĂŚ na cztery.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #283 : Wrzesień 30, 2009, 19:57:35 »

Taa...Zauwa¿cie równie¿, ¿e zgin¹³ cz³owiek omamiony przez "sektê" PCh, rodzina straci³a ojca, ¿ona straci³a mê¿a, ¿ycie tego cz³owieka pod wp³ywem "sekty" zmienilo siê na gorsze, co doprowadzi³o do tragedii. To jest sedno tego reporta¿u.
Linda
Gość
« Odpowiedz #284 : Wrzesień 30, 2009, 20:02:44 »

UÂśmiech
Cytat: sfera niewyjasnionych
Manipulacja.. Manipulacja... 25tys to cena na wykopaliska a nie za KoliĂŞ ! Wiem bo byÂłem u P. Lucyny... i podawaÂła mi dokÂładnie tÂą samÂą cenĂŞ 25tys $

A jakÂą miaÂła podaĂŚ,przecieÂż takÂą zna caÂła Polska.
Ktoœ juz dawno z pieknej, dmuchanej zabawki wyciagn¹³ zatyczkê,a Wy tego nie zauwa¿acie i chcecie bawiÌ sie dalej...
 UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
ZauwaÂżcie rĂłwnieÂż Âże podczas caÂłego programu mieszajÂą wypowiedzi p. Lucynki z tym co mĂłwi En-Ki.

Nadal nie rozumiem....przeciez to normalne ,ze materiaÂł jest montowany...z wiĂŞkszej partii nagraĂą bierze sie to, co zmiesci sie w czasie antenowym...zgodnie z trescia jaka chce sie przekazac....a skoro ta tresc ma mĂłwic o tym ,ze Pch kzywdzi ludzi to tak to zostalo pokazane.Gdyby byÂły sygnaÂły i dowody ,ze pomaga i takie gÂłosy byÂłoby sÂłychaĂŚ to pewnie program to by pokazaÂł...
W ten sposĂłb mozna negowac wszystko....a maÂło prawdopodobne ,ze autorzy uwzieli sie akurat na pania LucynĂŞ..

Na mojej kasecie nie ma Âżadnej manipulacji .Tam jasno i wzraznie pani Lucyna zapomina ,ze powinna mowic jako Samuel i mowi

w rodzaju zenskim.Jest jeszcze wiele wpadek...ale to rzeczy bardzo osobiste...Dlatego powtarzam.....Doswiadcz ...a potem wierz Chichot
kamil771
Gość
« Odpowiedz #285 : Wrzesień 30, 2009, 20:06:06 »

Taa...Zauwa¿cie równie¿, ¿e zgin¹³ cz³owiek omamiony przez "sektê" PCh, rodzina straci³a ojca, ¿ona straci³a mê¿a, ¿ycie tego cz³owieka pod wp³ywem "sekty" zmienilo siê na gorsze, co doprowadzi³o do tragedii. To jest sedno tego reporta¿u.

Wydaje mi siê,¿e w reporta¿u by³o,¿e ten cz³owiek ZAGIN¥£ a nie zgin¹³,a to jest ró¿nica.
kot
Gość
« Odpowiedz #286 : Wrzesień 30, 2009, 20:21:38 »

Droga Lindo!!

Chodzi o to ,Âże reportaÂż byÂł zmontowany w sposĂłb nieuczciwy.

Do pytnia dopasowywano fragmenty wypowiedzi niebĂŞdÂące odpowiedziÂą na to pytanie.

W trakcie rozmawy zadano powiedzmy piêÌdziesi¹t ró¿nych pytaù i mo¿na juz sobie dowolnie dopasowywaÌ odpowiedzi.
JeÂśli pada pytanie do Lucyny,to czemu robione jest ciĂŞcie?
PrzecieÂż nie czeka siĂŞ na odpowiedÂź przez godzinĂŞ.
Czemu odpowiedÂź po ciĂŞciu jest z innego ujĂŞcia?
SÂą w tym reportaÂżu takie kwiatki. UÂśmiech UÂśmiech

Symeon
Gość
« Odpowiedz #287 : Wrzesień 30, 2009, 20:35:01 »

Wydaje mi siê,¿e w reporta¿u by³o,¿e ten cz³owiek ZAGIN¥£ a nie zgin¹³,a to jest ró¿nica.

O Jezu, jest to z pewnoœci¹ wielka ró¿nica dla rodziny. Nie maj¹ ojca bo "uciek³ przez balkon" i nie wiadomo co sie z nim dzieje i czy kiedykolwiek wróci, to jest dla nich tragedia.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2009, 20:36:06 wysłane przez Symeon » Zapisane
Linda
Gość
« Odpowiedz #288 : Wrzesień 30, 2009, 20:45:52 »

UÂśmiech
Chodzi o to ,Âże reportaÂż byÂł zmontowany w sposĂłb nieuczciwy.

No to co za problem....trzeba dostarczyc dowody na nowy reportaz....dowody na to ,ze to uczciwa organizacja,ze nie namawia do rozpadu rodziny ,,,,ze nie ingeruje w decyzje lekarzy ,dotyczace zdrowia ludzi..moze sa jakies informacje, dlaczego ta kobieta z reportazu kazaÂła sprzedac pĂłl domu...moze jest na to wytÂłumaczenie.MYsle ,ze to dobry materiaÂł na nastepny reportaz.
Tylko trzeba miec argumenty...te sprawy mnie na przykÂład zbulwersowaÂły..a nie to czy po pytaniu ,dopasowywano odpowiedz...manipulowano...Przeciez te fragmenty sÂą tak oczywiste ,ze bez wzgledu na kontekst mĂłwia same za siebie...
A jezeli jest inaczej..to wypowiedz WĂłjcikiewicza nie powinna wedÂług mnie byc tak ogĂłlna..ale powinna wÂłasne pokazac co jest kÂłamstwem i omĂłwic po kolei kazdy z zarzutĂłw...Wy ich tez tu nie omawiacie ..skupiacie sie tylko na tym ,co mozecie zakwestionowac....Mozna na rĂłzne sposoby odzyskaĂŚ dobre imie...z zaciekawieniem poczekam na rozwĂłj wypadkĂłw...ChociaÂż uczciwie przyznaje ,ze zdanie na ten temat by mi byÂło trudno zmieniĂŚ. MrugniĂŞcie
kot
Gość
« Odpowiedz #289 : Wrzesień 30, 2009, 20:55:56 »

ArgumentĂłw jest mnĂłstwo Lindo.

CaÂły materiaÂł jest manipulacjÂą i udowodniĂŚ nie byÂłoby trudno.

Ale to nie ja decydujê,czy sprawê do s¹du oddajê i bujam siê przez kilka lat,bo na sprawiedliwoœÌ u nas swoje odczekaÌ trzeba,czy odpuszczam. Uœmiech Uœmiech
Symeon
Gość
« Odpowiedz #290 : Wrzesień 30, 2009, 21:03:23 »

Babka o niebie a dziadek o chlebie....
Fakty przedstawione w reportaÂżu pozostanÂą faktami i nie wmawiajcie mi, Âże to wszystko byÂło manipulacjÂą. Poskracano pewne wypowiedzi zapewne ze wzglĂŞdu na ograniczony czas trwania tego reportaÂżu, w caÂłym programie pokazao wtedy chyba 3 lub 4 reportaÂże, poprostu nie byÂło czasu na pokazanie dÂłuÂższych fragmentĂłw rozmowy z LucynÂą.
kot
Gość
« Odpowiedz #291 : Wrzesień 30, 2009, 21:12:37 »

Masz racjĂŞ Symeonie!!

Co drugie sÂłowo powinni puÂściĂŚ,bo czas antenowy drogi a to jest chyba najwaÂżniejsze,jak piszesz.

Wtedy i czas oszczĂŞdzony i poglÂąd wyrobiony bĂŞdzie. UÂśmiech UÂśmiech
Dry007
Gość
« Odpowiedz #292 : Wrzesień 30, 2009, 21:15:00 »

Fakt bo jak sam tytuÂł wskazuje chodzi o sektĂŞ En-kiego, a nie o sektĂŞ Ojca. A kasĂŞ trzeba zdobywaĂŚ gdzie siĂŞ da.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #293 : Wrzesień 30, 2009, 21:18:17 »

Powinniœcie sie cieszyÌ, ¿e tylko tyle czasu poœwiêcono PCh, bo gdyby ten reporta¿ trwa³ przez ca³y program, to PCh/Enki/Lucyna zostaliby jeszcze bardziej pogr¹¿eni.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2009, 21:19:47 wysłane przez Symeon » Zapisane
Dry007
Gość
« Odpowiedz #294 : Wrzesień 30, 2009, 21:20:05 »

Symeonie to ich prywatna sprawa nie moja. MrugniĂŞcie
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #295 : Wrzesień 30, 2009, 21:26:15 »

Symeonie nie wzi¹³eœ pod uwagê ¿e facet najnormalniej w œwiecie mia³ doœÌ ¿ony a pieni¹dze da³ nie na projekt tylko kochance i zwia³.
arteq
Gość
« Odpowiedz #296 : Wrzesień 30, 2009, 21:27:18 »

MiaÂło byĂŚ zabawne?
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #297 : Wrzesień 30, 2009, 21:28:36 »

Nie ale teÂż caÂłkiem prawdopodobne
Linda
Gość
« Odpowiedz #298 : Wrzesień 30, 2009, 21:28:56 »

UÂśmiech
Ale to nie ja decydujê,czy sprawê do s¹du oddajê i bujam siê przez kilka lat,bo na sprawiedliwoœÌ u nas swoje odczekaÌ trzeba,czy odpuszczam.

Kocie
 Mozna uspokiĂŚ trochĂŞ emocje innymi sposobami..np..publikacjÂą dowodĂłw wpÂłat ,ktĂłre potwierdza darowizny Lucyny i Bila tak jak to twierdzi WĂłjcikiewicz.(znaczÂące darowizny.)Obecnoscia tutaj na forum lub czacie kogos z Pch.Wiele osĂłb moze by sie zastanowiÂło ,ze racja jest nie tylko po jednej stronie,Takie miejsca jak to forum to naprawde dobra okazja ,zeby rozwiac watpliwosci.Sam En-ki mĂłgÂłby przemawiac  UÂśmiech.Pani Lucyna przeciez nie potrzebuje zadnego czasu by uzyskac kontakt z nim.
PierwszÂą rzeczÂą jaka rzuciÂła mi sie w oczy na sesji prywatnej ..to ta Âłatwosc w nawiazywaniu kontaktu ..Pani Lucyna siada i zaczyna .......wydaÂło mi sie to juz na samym poczatku dziwne..OczekiwaÂłam jakiejs chwili skupenia przynajmniej... UÂśmiech
Zbierajac pieniadze na jakis cel organizowane sÂą aukcje...tam czasem mozna sprzedac ponizej wartosci ,ale przeciez dla ludzi majacych pasje to nie jest wazne..Czy taki  sposĂłb sprzedazy naszyjnika wywiera dobre wraÂżenie?Jak myÂślisz?
ReporteÂży reagujÂą na temat...i to wszystko....oni majÂą dziÂś duÂżo pracy...tyle sie dzieje...maja fakty potwerdzajace zdarzenie to je przedstawiaja.Dla mnie "Ekspres reporterĂłw" to wiarygodny program...Gdyby to byÂło w jakimÂś brukowcu...
Pamietacie  ten list byÂłej czÂłonkini Pch.?.Pewnie juz go tutaj omawialiscie..ja  znalazÂłam niedawno...tam tez jest sporo faktĂłw dajacych do myslenia... Smutny

Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #299 : Wrzesień 30, 2009, 21:28:58 »

Faktem jednak jest (nie wnikaj¹c, gdzie ta manipulacja MO¯E byÌ -choÌ nie wiadomo, czy jest) ¿e p.Lucynie myli siê ju¿, kiedy ma mówiÌ jako En-ki (w formie mêskiej), a kiedy jako ona sama (w formie ¿eùskiej). I tu ju¿ nie trudno o wykazanie tego, gdy¿, co jasno widaÌ na nagraniach z sesji, Lucyna innym tonem, prêdkoœci¹ etc g³osu mówi jako Enki, a inaczej - jako ona sama. Tak wiêc nawet, jeœli materia³ by³ pociêty, to mo¿na od razu rozró¿niÌ, która sytuacja jest która.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: