Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #550 : Wrzesień 27, 2011, 19:23:22 » |
|
Potęsknię sobie na „dobranoc”, zawinę w kłębek cierpki dzień, wystarczy wcisnąć łeb w kolano, i poudawać że wszystko wiem… Zatęsknię tylko małą chwilę, zatrzymam myśli, serca nie, i chociaż ciebie brakuje tyle, to poudaję, że dużo mniej… Tęsknota wyschnie w ciszy bez łez, starczy cierpienie schować pod koc, wszystko zapomnę i ciebie też, wystarczy tylko przetrwać tę noc… Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #551 : Wrzesień 27, 2011, 20:06:53 » |
|
fajne te wiersze masz Thotalu piękne nawet
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #552 : Wrzesień 27, 2011, 20:32:12 » |
|
fajne te wiersze masz Thotalu piękne nawet East ,ja to już daaaawno stwierdziłam Totuś proszę o jeszcze
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #553 : Wrzesień 27, 2011, 20:36:33 » |
|
Nie czesto sie zdarza, aby meszczyzna tak pieknie wyrazal swoje uczucia do kobiety. Szczesliwa ta niewiasta ktora do Ciebie nalezy.
Pozdrawiam serdecznie i prosze o jeszcze. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #554 : Wrzesień 27, 2011, 20:50:11 » |
|
Spać mi nie da EGO, gdy uwierzy kolegom Dziękuję - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #555 : Wrzesień 27, 2011, 21:03:21 » |
|
Rafaelo , Czy ktoś tu do kogoś należy ? Tu bym polemizował. Thotal uwalnia totalnie uczucia, obdarzając przestrzenią istotę, którą kocha, to się czuje, się widzi. Rozdarty a jednak : i chociaż ciebie brakuje tyle, to poudaję, że dużo mniej… Dokładnie mam to samo . Nie ma się co męczyć, trzeba poudawać, że to nie dotyczy nas Pomaga ps. Sam jesteś mistrzem Thotal i nie zawstydzaj mnie takimi wpisami na pw ... jak będę to się odezwe.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #556 : Wrzesień 30, 2011, 09:21:34 » |
|
Gdy mi psychika nawala, czytam wiersze Thotala. Gdy mnie dopada deprecha, East jedyna pociecha . Gdy potrzebuję Anioła, Krysię na pomoc wołam....
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #557 : Październik 13, 2011, 23:57:26 » |
|
Obudź mnie proszę z tego snu, nie tylko „KOCHAM” do mnie mów, bo nie możliwe żeby ten stan, pisany ciągle był właśnie nam. Obudź mnie proszę z tego snu, kochaj, a potem kochaj mnie znów, żebym na jawie sen miał jak sen, i nasze noce wciąż mylił z dniem. Nie budź mnie proszę z tego snu, bądź przytulanką i „KOCHAM” mi mów, świat dookoła gapi się lecz, sen się nie cofnie przy tobie wstecz. Nie budź mnie proszę z tego snu… Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #558 : Październik 16, 2011, 08:47:45 » |
|
Totuś Loguję się na forum troszkę zaspana i zdołowana ,a tu proszę twój nowiutki wiersz Bardzo ci dziękuję ,dałeś mi nadzieję że jeszcze są na świcie romantyczni i liryczni faceci ps; przepraszam .....wiem że na tym forum jest was takich więcej i dziękuję wam panowie
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2011, 08:48:02 wysłane przez chanell »
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #559 : Październik 22, 2011, 13:18:17 » |
|
" Wszystko się spełniaKiedy był wybór? W którym to roku? Papież zestarzał się nam już bardzo! Dzisiaj widziałem film w Internecie, jak nim biskupi niemieccy gardzą. Papież staruszek, rękę wyciąga. Lecz serdecznością nikt nie odpowie. Wszyscy udają, że go nie widzą, myślą, że świat się o tym nie dowie! Butni biskupi, komu służycie? Wszak on Namiestnik jest Chrystusowy! Niezbicie spadnie na Ziemię ogień, w ogniu powstanie wybór już nowy. Nie wiem, czy było to powitanie? Czy prezentacja prezydentowi? Dziwne wrażenie jednak ja miałem, że to są czasy wbrew Kościołowi! Dziś internauci spór swój prowadzą. Tłumaczą, że to obrazów zmowa. Kto się przywitał, kto się wycofał? A tu przed nami wojna gotowa! Kadafi umarł, został zabity, w stronę Iranu mafia się zwraca. Syberia także łakomym kąskiem – kryzys się zawsze w wojnę obraca! Wojna zakończy się kataklizmem, królowej Saby to przepowiednia. I Nostradamus też to przewidział. Na naszych oczach – wszystko się spełnia." Podyktowane przez Krzysztofa Kamila Baczyńskiego 22.10.2011, rano po zobaczeniu filmu w Internecie http://gloria.tv/?media=199947
|
|
|
|
"Pustka to mniej niż nic, a jednak to coś więcej niż wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstają wszystkie możliwości. To jest Absolutna Świadomość; coś o wiele więcej niż nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #560 : Grudzień 26, 2011, 04:45:17 » |
|
Święta,święta już tuż tuż a wierszyka ani rusz. Gdzie ten wierszyk od Thotala ? Gdzie świąteczna wierszy gala ? Gdzie Thotalu muza Twa ? Wiem ! Przy garach dyżur ma ps;przepraszam wcześniej nie miałam czasu apelować do Thotala bo miałam dyżur przy garach
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #561 : Grudzień 26, 2011, 12:38:36 » |
|
" Wszystko się spełniaKiedy był wybór? W którym to roku? Papież zestarzał się nam już bardzo! Dzisiaj widziałem film w Internecie, jak nim biskupi niemieccy gardzą. Papież staruszek, rękę wyciąga. Lecz serdecznością nikt nie odpowie. Wszyscy udają, że go nie widzą, myślą, że świat się o tym nie dowie! Butni biskupi, komu służycie? Wszak on Namiestnik jest Chrystusowy! Niezbicie spadnie na Ziemię ogień, w ogniu powstanie wybór już nowy. Nie wiem, czy było to powitanie? Czy prezentacja prezydentowi? Dziwne wrażenie jednak ja miałem, że to są czasy wbrew Kościołowi! Dziś internauci spór swój prowadzą. Tłumaczą, że to obrazów zmowa. Kto się przywitał, kto się wycofał? A tu przed nami wojna gotowa! Kadafi umarł, został zabity, w stronę Iranu mafia się zwraca. Syberia także łakomym kąskiem – kryzys się zawsze w wojnę obraca! Wojna zakończy się kataklizmem, królowej Saby to przepowiednia. I Nostradamus też to przewidział. Na naszych oczach – wszystko się spełnia." Podyktowane przez Krzysztofa Kamila Baczyńskiego 22.10.2011, rano po zobaczeniu filmu w Internecie http://gloria.tv/?media=199947Ja jestem zszokowana tą żenadą odstawioną przez biskupów, ich sposób zachowania świadczy wyłącznie o nich samych. Jacy ludzie takie reakcje , to jedno. A drugie czy ten Krzysztof Kamil Baczyński zgłosił się już do żyjącej jego rodziny po dywidendy z publikowanej swojej poezji? Co , na to prawdziwa rodzina Krzysztofa Kamila Baczyńskiego i świat kultury? Może ich wszystkich należało by publicznie powiadomić? http://www.bognalewtakb.dt.pl/kamil_pl.phpNo i coś talent ukazany we współczesnych wierszach daleko odbiega od tamtego z czasów wojny. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 12:45:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #562 : Grudzień 26, 2011, 23:31:15 » |
|
Święta przeszły do historii. Czy ostatnie? Któż to wie...? Znowu Chrystus jaśniał w glorii, Zbaw od złego - także mnie!
Daj nam rozum i natchnienie, Daj nam szansę na zły czas. Pozwól znosić ludzkie brzemię I złe moce stłum dziś w nas.
Może czas to już ostatni, By na nowo stworzyć Raj? Wyzwól nas z tej strasznej matni, Nową szansę ludziom daj...
Amen.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #563 : Styczeń 24, 2012, 22:55:37 » |
|
Nic się nie zmienia, ,życie wciąż trwa, ty moją miłość dla siebie masz, możesz uczynić co tylko chcesz, przecież nikt nie wie, ty tylko wiesz, co jest najlepsze żebyśmy my, mogli się cieszyć uczuciem swym. Kochać to znaczy, dawać i brać, radość od serca do serca słać, dlatego czule pozwalam ci, być w moim sercu i mocno w nim bić Pozdrawiam Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #564 : Maj 11, 2012, 15:00:35 » |
|
poszukiwacze w poszukiwaniach....
W sercach ciepło mętlik w głowach w sercach mądrość , wiedza w głowach Ale Człowiek ciągle szuka, choć ta wiedza wciąż się chowa taka jego ludzka ludzka droga....
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #565 : Sierpień 15, 2012, 02:15:07 » |
|
z Dedykacją dlaA post OŁÓW (kilku napranych winą i naćpanych śniętym zarybiem kolesi oraz DodY elektrodY)
Był raz sobie zWiedlny Gość Czasem miał jej całkiem dość Wówczas brał z tej Wiedzy coś
no i był wnet Świetlny gość co się mijał z swoim cieniem Wówczas był to Świetny gość Mniemał nawet kiedyś Ktoś że ten gość to Święty ktoś
Więcej Ktośiów - no i coś Święty gość wnet Śnięty Łoś
Śnięty Ktoś popadał w złość Jakby trochę Zwiędły wskroś.
Bywać sobie taki zWiędły Żeby chociaż trochę Śnięty Wówczas Święty jakby prawie Kto nabierze się że Świętlny Wnet pokażesz mu jak zWiedlny?
Histeria miniona
PhizMo zWiedlne PhizMo Świetlne Pismo Świetne Pismo Święte Pismo Śnięte Pizmo Zwiędłe
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2012, 02:22:18 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
|
« Odpowiedz #566 : Sierpień 15, 2012, 09:56:11 » |
|
Thotal gdzie TY jestes!
Gdzie Twoja tworczosc?
Pozdrawiam serdecznie.Greta
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #567 : Listopad 06, 2012, 12:15:29 » |
|
"STANISŁAW GROCHOWIAK
Rozmowa o poezji
D z i e w c z y n a: Czy pan ją widzi? Czy ona się śni? Czy też nadbiega - nagła jak z pagórka?
P o e t a: Ona wynika z brodawek ogórka...
D z i e w c z y n a: Pan kpi. Pan ją jedwabnie - pan ją jak motyla Po takich złotych i okrągłych lasach... To jest jak z Dafnis bardzo czuła chwila...
P o e t a: Owszem. Jak ostro Całowany tasak.
D z i e w c z y n a: Rozumiem pana. Z wierzchu ta ironia, A spodem czułość podpełza ku sercu...
P o e t a: Dlaczego z pani jest taka piwonia, Co chce zawzięcie być butelką perfum?..."http://www.budniak.grupaphp.com/tresci/rozmowy.php#2
|
|
|
|
"Pustka to mniej niż nic, a jednak to coś więcej niż wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstają wszystkie możliwości. To jest Absolutna Świadomość; coś o wiele więcej niż nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #568 : Listopad 19, 2012, 18:03:16 » |
|
Wpadłem sobie tu na chwilę, by pozdrowić wszystkich wytrwałych, wierzących, nie wierzących, wiedzących i nie wiedzących, ja jestem i ja nie jestem też! I osobiście zaprosić na swoją działkę, która bardzo zwyczajna jest, wbrew temu, co wielkoskrzydły tu opisuje, ale Wielkie Ptaki już tak mają...a dla Przebiśniega i piwko się znajdzie, a jakże!!!
Dziwnie….
dziwnie ułożony jest ten świat gdzie ofiara tam i kat
róża kolcem piękna broni pazurami swej wolności kot
miłość, nienawiścią czasem dyszy czasem głuchy, dość ma ciszy
zapach skunksa też jest po coś i pod ziemią srebro, złoto
karaluchy czyszczą nadmiar i szczur mądry - tonie tylko głupi wariat!
dziwnie, dziwnie ułożony jest ten świat zło i dobro? niezupełnie to jest tak...
oraz z ze specjalną dedykacją Eastowi ( łac. east - jestem)
JESTEM
jestem słońcem, jestem cieniem jestem ptakiem, cudnym kwiatem jestem tęczą i nadzieją
jestem, jestem, jestem...
przepaścią bez dna i panem księżyca pyłkiem na wietrze, który wciąż wieje...
zorzą na skraju świata lodową górą, bezbrzeżną pustynią
z tych, co kochają, a potem winią
jestem wszędzie, jestem zawsze czy los trudny, jasny, marny
czasem biały, czasem czarny...
jestem orłem i wiewiórką synem, matką, ojcem, córką
jestem jasny, lub przeklęty ale zawsze JESTEM wielki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2012, 19:50:23 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #569 : Listopad 19, 2012, 19:00:28 » |
|
koliberku dziękuję ci że jesteś
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #570 : Listopad 27, 2012, 00:41:04 » |
|
Jak miło Chanel, też się cieszę na Twoja reakcję.
Oto przeróbka starych treści na nowe:
o krokodylu sen
chciał mnie połknąć krokodyl dziś zapaliłam trzy świeczki, szesnaście kadzideł
kupiłam cztery nowe sukienki korali sznur dwa złote buciki i wieniec czosnku na odstraszenie
usunęłam się za zakręt wód
(lecz przypłynął na falach przerażenia i w bezruchu. z pozoru beznamiętnie tak trwa)
gdy zasypia zmęczony myślę, że naprawdę żyję i tak samo nieprzerwanie wciąż
gdy otworzy następne oko
ach! przepraszam, że wciąż jeszcze śnię poczekaj więc chwilę
jak zawsze usiądę do stołu. codzienność jak kromkę chleba podając i zwyczajnie piękne. zjem z Tobą śniadanie
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #571 : Listopad 27, 2012, 01:21:52 » |
|
Miło że jesteś koliberku.... Przed kolejną wędrówką ku szczęściu.... W jesiennych pieleszy szumie gdy wiatr listkami szeleści tamburyn kroplami deszczu wygrywa barwne pieśni nutki ubrane w tęsknotę marzą o kolorach koliberek zwabiony muzyką o jeszcze tabor woła warkoczem długim do ziemi muzyki takt dyktuje Lekkie serce radośnie rozkwitu czas zwiastuje by jeszcze i jeszcze ognie płonęły w ognisku wielkim koliberek zaś szczęścia z niego nie straci ni jednej kropelki..... na pięcioliniach wiatru muzykę czas zapisze jedni odnajdą w niej sekret inni usłyszą ciszę...... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 16:26:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #572 : Listopad 27, 2012, 17:41:42 » |
|
Kiaro Miła!na pięcioliniach wiatruniech i Tobie siostro w radości odnalezionego szczęścia niesie się pieśń niechaj wieści o powrocie do Złotego Domu z taborem a także bez, niosą się w przestworza Nowe dla Ziemi Nowej niech będzie chwała, niech będzie cześć! Ps. rozczulił się koliberek mały tak pięknym witaniem żarem ogniska, co tabor rozpalił, łzami jesieni, co za minionym jeszcze się żali lecz zobaczył słoneczne promienie nadziei uchwyci się ich mocno, zatańczy, zaśpiewa odkryje nowe gwiazdy i nowe nieba a potem z mądrymi w sercu i słowie świat zastany z radością przemieni.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2012, 17:48:26 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Przebiśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #573 : Grudzień 02, 2012, 06:43:25 » |
|
Pozwolę sobie wieczorkiem wypić zdrówko małego ptaszka o dużym sercu
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #574 : Grudzień 02, 2012, 09:49:16 » |
|
Wybory... Niech świat pachnący szczęściem wieści wciąż swoją drogę ja zaś dokonam wyboru z kim nią pójść zechcę i mogę..... wybiorę jedynie sercem, co szczęście ogląda z lubością niech każdy tuląc radość stworzy barw setki lub więcej mieniące się odrębnością paletę życia zapełńmy tym co pięknem wiruje spełnieniem złożymy podpis życie tak oczekuje.... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2012, 16:48:37 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|