blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #825 : Listopad 10, 2012, 20:13:34 » |
|
Kate chyba ¿artujesz, a przynajmniej tak mi siê wydaje. Kiara to ma punktów 100 (gratulacje) i w zwi¹zku z tym nie muszê pisaÌ gdzie ona je ma, choÌ to oczywiœcie moje domniemanie. Zastanów siê czy mo¿na kogoœ karaÌ, jeœli nie ma powodów? To by³aby raczej egzekucja. WeŸ pod uwagê, ¿e agenci s¹ ró¿ni, specjalizowani, ale na to jest inny w¹tek, a wskazywanie palcem mo¿e przynieœÌ nieoczekiwane skutki.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #826 : Listopad 10, 2012, 20:16:46 » |
|
blu...Kate chyba Âżartujesz, a przynajmniej tak mi siĂŞ wydaje. Kiara to ma punktĂłw 100 (gratulacje) i w zwiÂązku z tym nie muszĂŞ pisaĂŚ gdzie ona je ma, choĂŚ to oczywiÂście moje domniemanie. Twoje domniemania sÂą stu procentowo trafione...  Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #827 : Listopad 10, 2012, 20:22:47 » |
|
cyt bluWeŸ pod uwagê, ¿e agenci s¹ ró¿ni, specjalizowani, ale na to jest inny w¹tek, a wskazywanie palcem mo¿e przynieœÌ nieoczekiwane skutki. Commandorem nikt nie stanie sie tylko i wylacznie przez kopiowanie i "szczekanie" - na ten TYTUL trzeba sobie na prawde zasluzyc. //Proponuje watek o tytule nie MANUSKRYPTY PRZETRWANIA, ... tylko MANUSKRYPTY dania umiejetnie w pier...l// Zapraszam do cwiczen! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 20:26:07 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #828 : Listopad 10, 2012, 20:26:58 » |
|
Kate chyba jesteÂś bardzo mÂłoda, i brak ci zdrowego osÂądu, jeÂśli juÂż musisz kogoÂś oceniaĂŚ. Nikt ci nie zabrania przetÂłumaczyĂŚ i skopiowaĂŚ, sprĂłbuj, moÂże bĂŞdziesz wiedziaÂła, co to znaczy praca.
Edit: Manuskrypt zaÂłoÂżyÂła Kiara i prosiÂła o tÂłumaczenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 20:29:18 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #829 : Listopad 10, 2012, 20:53:02 » |
|
Kate chyba jesteÂś bardzo mÂłoda, i brak ci zdrowego osÂądu, jeÂśli juÂż musisz kogoÂś oceniaĂŚ. Nikt ci nie zabrania przetÂłumaczyĂŚ i skopiowaĂŚ, sprĂłbuj, moÂże bĂŞdziesz wiedziaÂła, co to znaczy praca.
Edit: Manuskrypt zaÂłoÂżyÂła Kiara i prosiÂła o tÂłumaczenie.
Tak to prawda, uwaÂżam iÂż sÂą potrzebne bo kaÂżdy korzysta z innej informacji inne rzeczy sÂą dla niego czytelne. dziĂŞki blu... za to tÂłumaczenie. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #830 : Listopad 10, 2012, 21:40:04 » |
|
Kate chyba Âżartujesz, a przynajmniej tak mi siĂŞ wydaje. Kiara to ma punktĂłw 100 (gratulacje) i w zwiÂązku z tym nie muszĂŞ pisaĂŚ gdzie ona je ma, choĂŚ to oczywiÂście moje domniemanie. Zgadza siĂŞ, to Twoje domniemanie, bo... ona jako jedyny forumowicz upomniaÂła siĂŞ o punkty... dla samej siebie, groteskowoÂści sytuacji dodaje fakt, Âże kiedy je wprowadzano byÂła zdecydowanie przeciwna im. :]
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #831 : Listopad 10, 2012, 21:47:37 » |
|
Kate chyba Âżartujesz, a przynajmniej tak mi siĂŞ wydaje. Kiara to ma punktĂłw 100 (gratulacje) i w zwiÂązku z tym nie muszĂŞ pisaĂŚ gdzie ona je ma, choĂŚ to oczywiÂście moje domniemanie. Zgadza siĂŞ, to Twoje domniemanie, bo... ona jako jedyny forumowicz upomniaÂła siĂŞ o punkty... dla samej siebie, groteskowoÂści sytuacji dodaje fakt, Âże kiedy je wprowadzano byÂła zdecydowanie przeciwna im. :] Tak czytam, czytam co tu wypisujecie i odnoszĂŞ coraz czĂŞÂściej nieodparte wraÂżenie, Âże merytoryczny poziom dyskusji ruchem jednostajnie przyÂśpieszonym zbliÂża siĂŞ do zera..... Na pewno o czymÂś to Âświadczy, a raczej o kimÂś ....? Chyba czas siĂŞ stÂąd wylogowaĂŚ ....na amen...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #832 : Listopad 10, 2012, 22:24:13 » |
|
Merytoryczny poziom dyskusji w znacznej czêœci tematów (nawet na starym forum) nigdy nie by³ najwy¿szych lotów - lecz muszê przyznaÌ, ¿e pojawia³y siê i w nich od czasu do czasu próby rzeczowej dyskusji. Jednak szybko umiera³y, niestety. Wile rzeczy mnie interesowa³o/interesuje, wtedy staram siê mocno w nie wnikaÌ - ale czêsto spotyka³em siê z niechêci¹ pewnych autorów do rozmawiania o szczegó³ach. S¹ i w¹tki ciekawe.
"Na amen" = bark powrotu pod innym nickiem? :]
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #833 : Listopad 11, 2012, 09:23:05 » |
|
Nie trzeba ani uciekac na amen, ani wdawac sie w glupawe dyskusje, starczy nabrac dystansu. Sa inne platformy wymiany zdan i dyskusji.
P.S. Ale prywatnosc to tabu!
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 09:24:34 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #834 : Listopad 12, 2012, 00:10:55 » |
|
Kate, Manuskrypt Przetrwania jest najbardziej poczytnym wÂątkiem w ezoteryce - wytÂłumaczysz to?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #835 : Listopad 12, 2012, 00:21:26 » |
|
Kate, Manuskrypt Przetrwania jest najbardziej poczytnym wÂątkiem w ezoteryce - wytÂłumaczysz to?
raczej- odznaczanym. Bardzo rzadko coÂś w nim przeczytam, wchodzĂŞ aby odhaczyĂŚ z nieprzeczytanych.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #836 : Listopad 12, 2012, 18:01:18 » |
|
Ja wyt³umaczê  Ano skasowano w¹tek Prawa Uniwersalne  W manuskrypcie przetrwania jak sama nazwa wskazuje ucz¹ siê prze de wszystkim ufo ludkowie jak przetrwaÌ. Trochê tam jest naszych komentarzy, czy tez postów w³asnych, ale ogromna wiêkszoœÌ to wklejone channelingi.  Wiêc ludziska czytaj¹ i œmiej¹ siê w duchu i nie tylko w duchu jak tamci sobie na wzajem dodaj¹ otuchy, postrzegaj¹c wszystko po staremu i z poziomu cia³a fizycznego, a co za tym idzie rozwoju oczywiœcie ale tylko na planie fizycznym  My oczywiœcie oficjalnie nie mamy tak technologicznie ,,rozwiniêtej" cywilizacji jak te ,,lepsze"  Dodatkowo wprowadzenie tzw ,,wolnej woli" w ostatnim cyklu uchyli³o furtkê najwiêkszemu podzia³owi w dziejach historii cz³owieka w ogóle  No wiêc ka¿dy cz³owiek inny a tam ca³ymi seriami jak z taœmy  Teorie, które jeszcze nie tak dawno przyci¹ga³y miliony teraz z ledwoœci¹ przyci¹gaj¹ tysi¹ce  Treœci, które kiedyœ wywo³ywa³y uniesienia ekstazy teraz œmiesz¹  Ano nowy rodzaj wspó³pracy wymaga akceptacji innoœci drugiego i to nie go³os³ownej napisanej tanim chiùskim piórem na chiùskim papierze z makulatury tylko tylko hm stosowanej w praktyce i wykutej w kamieniu  Je¿eli siê zauwa¿y zmiany u siebie zauwa¿y siê i dooko³a siebie i zauwa¿y siê zmiany u drugiego i wtedy mo¿e nie bêdzie siê widzia³o co mnie z drugim dzieli, ale co mnie z drugi ³¹czy.  Co mo¿na by tu dodaÌ do drugiego bo wtedy on doda coœ do mnie i np jak siê nawi¹¿e kontakt z archanio³em Micha³em to mo¿na bêdzie mu zakomunikowaÌ info. Goœciu realizujemy taki a taki projekt potrzeba nam ludzi do wspó³pracy co potrafisz oprócz glêdzenia starych tekstów i bycia œwiêtym Jak bêdzie potrafi³ coœ jak zaakceptuje innoœÌ drugiego i jak nie bêdzie leniem ¿e tak siê wyra¿ê kiepsko pachn¹cym to czemu nie  A jak nie to fora ze dwora  Ot rozpisa³em siê troszkê  to pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 18:03:44 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #837 : Listopad 12, 2012, 19:25:19 » |
|
Przebiœniegu, fakt nieco siê rozpisa³eœ, to nawet dobrze, no i trochê siê rozmarzy³eœ. W Manuskrypcie najczêœciej to mówili ostatnio, ¿e ma ciê boleÌ g³owa albo druga strona, w ramach przetrwania. A o "wspó³" coœ tam to te¿ klepali do znudzenia. Problem jest doczytaÌ, bo potem innych rêce bol¹ od odhaczania nieprzeczytanych, nieŸle z 50 haczyków na przekaz, po 10 na aktywn¹ sztukê tutaj. Z tym Archanio³em to jest du¿o wiêkszy problem. Fizycznie jest tak z kilkudziesiêciu nadawców, wiêc jest oczywiste, ze jakaœ czêœÌ to przebieraùcy. Ja pod tym szyldem wstawia³em przekazy chyba 3 nadawców. Oczywiœcie wybiera³em, czasami kontrowersyjne, ale moim zdaniem jest tam znacznie wiêcej poza glêdzeniem, ale to moje zdanie i wcale nie mam parcia, aby wszystkich o tym przekonywaÌ, zakomunikowaÌ tak. Ka¿dy interpretuje sam, tobie odpowiada twoje widzenie, a mnie moje i nie widzê w tym niczego z³ego, albo potrzeby wywalczenia mojego punktu widzenia. Myœlê, ¿e jeszcze trochê i ziemskie nadajniki oraz ufo klony pozbêd¹ siê masek, jeœli wczeœniej po cichu nie znikn¹. Z GFOL ju¿ "afery przekazowe" wychodzi³y, poczekamy na nastêpne. Co do zmian masz racjê, jest tylko problem, ¿e nie da siê ciebie porównaÌ z nikim innym, wiêc wszelkie porównania zawodz¹. ¯eby poczuÌ wiêzi zamiast ró¿nic to mówi¹c popularnie trzeba "umrzeÌ" dla œwiata, bo stare oprogramowanie nie odpuszcza. Moim zdaniem masowo jest to tylko mo¿liwe (rozpuszczenie, zmiana oprogramowania) z pomoc¹ energii zewnêtrznych. Oczywiœcie zastanawiam siê na ile jest to mo¿liwe (eh logika 3D), jak d³ugo ta fala musi potrwaÌ, czy wywo³a ten efekt setnej ma³py itp. I na dziœ mam wiêcej pytaù ni¿ odpowiedzi. Ale niektóre odpowiedzi znajdujê jeœli nie w tekstach, to miêdzy wierszami jak szacowna prawi. Fakt, nie wszystko i w sumie niezbyt wiele, ale "lepszy rydz...".
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #838 : Listopad 12, 2012, 19:43:29 » |
|
blueray21 Moim zdaniem masowo jest to tylko mo¿liwe (rozpuszczenie, zmiana oprogramowania) z pomoc¹ energii zewnêtrznych. Dodam szacowny, ¿e z tego co mi wiadomo, to zmiana czy zamiana bêdzie troszkê przypominaÌ rozpuszczanie. Te¿ siê zgodzê, ¿e stare oprogramowanie nie odpuszcza. Wiêc prawdopodobnie (to ju¿ mój wniosek) chodzi o jak najwiêcej wyci¹gniêtych wniosków. Hm nazwa³bym to bibliotek¹, sk³adnica wyci¹gniêtych wniosków. Teraz by do nich siêgn¹Ì trzeba hm w³¹czyÌ odbiór no jak to zwa³ trzeba siê postaraÌ jeden wiêcej drugi mniej jeden tak drugi inaczej trzeci jeszcze inaczej. Pewnym jestem tego, ¿e dochodzimy do tego, ¿e wystarczy jak ktoœ otworzy pierwszy jakiœ zamek furtkê i na innych siê przelewa wa¿ne jest tylko zauwa¿yÌ. Do tego pomocne przynajmniej dla mnie jest wy³¹czenie automatyzmu. Ano obserwuje siê czy nie dzia³am jak rzeŸnik, którym kiedyœ by³em, albo jak drwal, którym kiedyœ by³em  , albo jak....którym kiedyœ by³em tylko jak murarz którym teraz jestem  Nie zak³adam kim bêdê bo to wyznaczy potrzeba, a tzw chciejstwo by ja wykluczy³o  Có¿ mo¿e jeszcze to co wiem dodam do kogoœ  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #839 : Listopad 12, 2012, 20:37:27 » |
|
Ludzie po wylewach,to tez jest zmiana oprogramowania?
Pozdrawiam.Greta
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #840 : Listopad 12, 2012, 20:53:25 » |
|
Na pewno. Teoretycznie tam by³o / jest ³atwiej z t¹ zmian¹. Chcia³em coœ napisaÌ, ale spróbujê inaczej to uj¹Ì. Je¿eli po 21.12.2012 rehabilitacja nie bêdzie natychmiastowa, to i tak bêdzie bardzo szybka. Nie jest to moja przepowiednia, czy "wiedza wewnêtrzna", to takie jakieœ odczucie, w³aœciwie nie wiem sk¹d. Z drugiej strony czas bêdziemy postrzegali zupe³nie inaczej. Pozostaje nam jeszcze trochê poczekaÌ, robi¹c swoje, ¿e tak powiem. Podobno te Œwiêta nie bêd¹ podobne do ¿adnych innych i mam tak¹ nadziejê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 20:53:50 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #841 : Listopad 12, 2012, 21:13:16 » |
|
Ludzie po wylewach,to tez jest zmiana oprogramowania?
Pozdrawiam.Greta
szczerze mĂłwiÂąc- to wÂłaÂściwie co macie na myÂśli "zmiana oprogramowania" ? pozdrawiam 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #842 : Listopad 12, 2012, 21:17:11 » |
|
bluKate, Manuskrypt Przetrwania jest najbardziej poczytnym wÂątkiem w ezoteryce - wytÂłumaczysz to? Wytlumacze to tym, ze TY blu mi to przekazales. Dzis ludzie nie sa juz tak glupi, zeby trzymali sie pedzla, gdy "drabine" sie odstawia  Programiki sa MANIPULOWANE, jak i w polityce zreszta bywa. Teraz chodzi o JAKOSC - ilosc klikow mozna uzyskac np. od czlonkow(sorry za wyrazenie) i czlonkin RM, czyli starych bab! w wiekszosci. Widzialam na wlasne oczy STRACH (w oczach) u tych odbiorcow. Co sie dziwisz, ze szukaja polepszenia, wybawienia, NADZEII?? I na tym zeruje Mistrz o nazwie Skynet - ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 21:17:40 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #843 : Listopad 12, 2012, 22:11:55 » |
|
Kate, jednak wyt³umaczy³aœ, ¿e to babcie. Co z³ego widzisz w tym, ¿e babcie (oj teraz bywaj¹ bardzo m³ode) te¿ poszukuj¹? Czy to akurat nie jest przypadkowo zbie¿ne z tym, co Kiara gdzieœ pisa³a o starszych? Zawsze mo¿na twierdziÌ, ¿e coœ jest be, gdy inni odbieraj¹ to inaczej. Jak widaÌ prawie ka¿de t³umaczenie jest naci¹gane jak przys³owiowa ko³derka. Wa¿na jest jakoœÌ oceny, a w niej obiektywnoœÌ. Zacytujê po raz kolejny motto Dariusza: "pozwól sobie byÌ sob¹, a innym byÌ innymi". Ja przynajmniej próbujê umo¿liwiÌ im czytanie ró¿nych treœci poprzez wstawianie tu t³umaczeù. Mo¿e na ciebie nie dzia³a prawo przyci¹gania ale dziêki niemu niektórzy znajduj¹ to co w danej chwili jest im potrzebne, nie ka¿dy jest na takim etapie rozwoju jak ty. Czy to tak trudno zrozumieÌ - nie jesteœmy tu sami!
Edit: a gdyby by³y z RM moja radoœÌ by³aby potrójna!
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 22:14:36 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #844 : Listopad 12, 2012, 22:18:58 » |
|
Kazdy ma jakiegos SZEFA (no chyba, ze udaja). Nie trzeba brac doslownie. Szefem moze byc wlasny zoladek, albo inne ... potrzeby. blu - pytales, otrzymales odpowiedz.
Ja nauczam. Ty tlumaczysz chanellingi. A kazdy z nas ma inne grono odbiorcow. Gdy o ilosc chodzi punkt dla ciebie, ale jakosc? tu bede polemizowala.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #845 : Listopad 12, 2012, 22:40:26 » |
|
JakoœÌ jak w tym i innych w¹tkach próbuje siê nam udowadniaÌ zale¿y równie¿ od odbiorcy. I w tym jest sporo prawdy. Dwie osoby czytaj¹ to samo, a raportuj¹ co innego. W niektórych przypadkach masz racjê, z jakoœci¹ tak sobie i wiele powtórzeù, ale gdzieœ by³o powiedziane, ¿e prawdziwe przekazy nios¹ przes³anie na trzech poziomach kodowania. Ja zwykle widzê dwa, ale to nie znaczy, ¿e nie ma wiêcej. Jeœli chodzi o szefów, to raczej ka¿dy ma ich piramidê, ale to na inny temat. Nauczanie to bardzo szeroka dzia³alnoœÌ, i w tradycyjnym znaczeniu ono jest powiedzia³bym "pouk³adane", a ty moim zdaniem rzucasz kostk¹, albo wysypujesz kawa³ki puzzli, przy czym nie mam na myœli oceny Ÿle / dobrze ale jest to zupe³nie inaczej ni¿ (prawie) wszyscy s¹ przyzwyczajeni. Mo¿e nowe tak ma, ale ja ju¿ stary.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #846 : Listopad 13, 2012, 09:46:29 » |
|
blu - swietnie, ze trzymasz sie jakiejs pasji, masz czas, wiec udzielasz sie, znasz sie na obsludze komputerow, studiujesz jezyk, to wszystko trenuje umysl, szare komory. Wiec tym roznisz sie zapewne od rowiesnikow. Tak trzymaj! Co do moich metod nauczania w istocie sa odmienne od standardowego "kladzenia lopata do glowy", bo nie sa adresowane do kazdego. Szukam prawdziwych odbiorcow, aby pojsc razem dalej, tak jak robili Pitagorejczycy;) P.S. pssst! blu, a Ty myslisz, ze mi kto to wszystko nakladl? 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #847 : Listopad 13, 2012, 10:06:41 » |
|
Kate, a kto ciĂŞ tam wie, moÂże anielscy zrobili ci upload i pstryk i juÂż jasno, a moÂże sypiasz ze sÂłuchawkami w uszach. Metod jest teraz bezlik, jak kiedyÂś mĂłwili w reklamie. W/g mnie ty szukasz raczej rĂłwnych sobie (chociaÂż wydaje ci siĂŞ / chciaÂłabyÂś inaczej), ale to takie moje spostrzeÂżenie z boku. Nie chcĂŞ ci tu dokuczaĂŚ, ale prawdziwi nauczyciele nie szukali uczniĂłw, oni sami przychodzÂą, gdy jest czas dla obydwu stron.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #848 : Listopad 13, 2012, 10:38:03 » |
|
Faktycznie przetwarzasz wylacznie liniowo. Napisalam, ze szukam prawdziwych odbiorcow, aby razem pojsc dalej. A ty wyjezdzasz ze staroswiecka hierarchia uczen-czeladnik-mistrz°° Tak anielscy pokonali tych drugich, czego wynikiem byl upgrade. Nie chcesz mi dokuczac tak piszesz, alez ja sie wcale nie gniewam, bo i za co? //Ale to chyba Ty chcesz mi pstryczka w ucho dac za te "manuskrypty"  // - pisz czlowieku! Nie przejmuj sie moim gadaniem.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #849 : Listopad 13, 2012, 10:50:51 » |
|
Ale¿ Kate, manuskrypty nie mój wymys³, i nie jestem staroœwieckim nauczycielem, ¿eby ci dawaÌ pstryczki. Ale stara hierarchia funkcjonowa³a nieŸle, ale to zale¿a³o od nauczyciela, jeœli potrafi³ wypracowaÌ partnerstwo w uczniach, mimo ró¿nic poziomów nauka zawsze sz³a wspaniale i by³a niezwykle efektywna. Gdy siê "okopa³" w swojej "wiedzy" to nigdy nie potrafi³ jej przekazaÌ. I tu masz jedn¹ odpowiedŸ na wiele pytaù - wspó³praca buduje. A gadaniem, nie tylko twoim, jak widzisz siê nie przejmujê, bo jakby nie patrzeÌ nie znajdziesz dwóch jednakowych punktów widzenia, które krótko mówi¹c zale¿¹ od punktu "siedzenia".
|
|
|
|
|
|
|
|