Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 22, 2025, 11:58:51

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wÂątek offtopowy  (Przeczytany 333159 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #600 : Październik 06, 2012, 11:01:32 »

blu

A na tym forum oprĂłcz  przekazĂłw i obcych artyku³ów to chyba ponad 80% postĂłw jest ad persona.

Osobiscie takie lubie najbardziej. I mysle, ze inni tez, bo chyba kazdy z nas z internetem jest za pan brat i wie jakie portale lubi odwiedzac, a jakie nie, co nie oznacza, ze wszystko musi byc wykopiowane i wstawione na to forum. Tych dlugich tekstow nikt nie czyta.
Ale jak sie dwie baby za kudly wezma, to ho-ho! MrugniĂŞcie, albo jak ktos chcial Darka do sadu podac, to dopiero zrobil sie ruch.
Czesto uzytkownicy pisali do mnie na priv, ze nudno jest... no to jak jest nudno, to albo sie idzie gdzie indziej, albo ozywia sie, no nie? MrugniĂŞcie

ptak
Gość
« Odpowiedz #601 : Październik 06, 2012, 11:34:12 »

Masz zupeÂłnÂą racjĂŞ Fair Lady. Nudno jest i dÂługie, kopiowane teksty maÂło kto czyta. I tak naprawdĂŞ
niewiele one wnoszÂą do  osobistego rozwoju. Bo osobisty rozwĂłj, to osobiste doÂświadczenia.

I jak napisaÂłaÂś, dopiero gdy siĂŞ dwie baby za kudÂły wezmÂą (niekoniecznie zresztÂą baby  Chichot) i poczujÂą
co do siebie majÂą, wĂłwczas mogÂą coÂś z tym zrobiĂŚ.
NastĂŞpuje zrozumienie swoich emocji, uczuĂŚ i zaczyna siĂŞ wÂłaÂściwa praca. OczywiÂście, pod warunkiem,
Âże zrodzi siĂŞ chĂŞĂŚ zrobienia uÂżytku z wolnej woli wzglĂŞdem doskonalenia siebie. ZaÂś obserwatorzy odnajdujÂą
w cudzych procesach interpersonalnych wÂłasne podobieĂąstwa i majÂą okazjĂŞ przejrzeĂŚ siĂŞ w lustrach.

Tylko ogieĂą wypala, po to mamy emocje i uczucia. Rozumowe przepuszczanie tekstowych tasiemcĂłw
daje jedynie chwilowe zajĂŞcie dla intelektu i czĂŞsto jest zupeÂłnÂą stratÂą czasu.
Ale to moje zdanie, nikt nie musi siĂŞ z nim zgadzaĂŚ.  MrugniĂŞcie

To pa  DuÂży uÂśmiech

Ps. ÂŻeby nie byÂło, Âże goÂłosÂłownie. IleÂż to ptak z koliberkiem pierza nadarÂł... i co?  DuÂży uÂśmiech
I przyjaÂźni w niczym to nie zaszkodziÂło, zaÂś zrozumienia siebie daÂło wiele.  MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #602 : Październik 06, 2012, 12:26:22 »

Wybaczcie Panie, ale takie "stanowisko" przypomina mi rozmowy u fryzjera kiedyÂś, gdy siĂŞ w kolejce siedziaÂło. ToĂŚ jest takich portali, gdzie ekshibicjonizm krĂłluje ho ho albo jeszcze wiĂŞcej.
JeÂżeli rozwĂłj duchowy (kiepskie okreÂślenie) ma polegaĂŚ na "doÂłoÂżeniu komuÂś", choĂŚby wytykajÂąc mu przez parĂŞ lat to samo przy kaÂżdej okazji, albo bez, to ja wysiadam.
Nie mam takich chĂŞci, ani argumentĂłw, czy potrzeb.
A os¹dy chyba do oœwiecenia nie nale¿¹.
Ptaku, to dlaczego koliberek nas opuÂściÂł?

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
ptak
Gość
« Odpowiedz #603 : Październik 06, 2012, 13:04:12 »

U fryzjera, to bywa miÂło i przyjemnie, czasami mniej przyjemnie, gdy fryzjer robotĂŞ spartoli.  Chichot
Blue, tu nie chodzi o dokopywanie komuÂś. RĂłwnieÂż jestem przeciwko chamstwu i nadmiernemu ekshibicjonizmowi.
We wszystkim niezbĂŞdny jest umiar i kultura osobista.  UÂśmiech

Co do ocen. KaÂżdy w jakiÂś sposĂłb ocenia innych, tylko jedni przyznajÂą siĂŞ i piszÂą wprost, zaÂś inni udajÂą
dobrze uÂłoÂżonych, by wizerunek nie ucierpiaÂł. I to jest tÂłumienie, gra ego. WidaĂŚ to bardzo u niektĂłrych
i nie da siê zatuszowaÌ piêknymi s³ówkami i zaprzeczeniami.

JesteÂśmy na forum ezoterycznym, gdzie rzekomo rozwĂłj duchowy najwaÂżniejszy. A co jest podstawÂą rozwoju?
SzczeroœÌ i uczciwoœÌ w ka¿dym zakresie, a nie zak³adanie masek. Maski to produkcja ego i wiadomo w jakim celu.
Zatem, jeœli zwrócê uwagê komuœ na rozbie¿noœÌ miêdzy deklaracjami a czynami, to czy wyrz¹dzam
temu komuÂś krzywdĂŞ? Czy moÂże dajĂŞ szansĂŞ na przyjrzenie siĂŞ sobie. I co z tego, Âże Ego siĂŞ obrazi?
Nie bÂądÂźmy hipokrytami, energiĂŞ i tak siĂŞ czuje.
Ja w kaÂżdym razie dziĂŞkujĂŞ Wszystkim, ktĂłrzy zwracajÂą mi uwagĂŞ na moje niedoskonaÂłoÂści. WolĂŞ szczerÂą krytykĂŞ
od nieszczerego kadzenia.

A dlaczego koliberek nas opuÂściÂł? O to spytaj koliberka, ja nie mogĂŞ wypowiadaĂŚ siĂŞ za niego.
TeÂż niedÂługo forum opuszczĂŞ. Ale poczekam jeszcze do koĂąca roku…  Chichot

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 13:06:26 wysłane przez ptak » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #604 : Październik 06, 2012, 13:36:07 »

I tu Lady w poÂście powyÂżej masz nastĂŞpny przykÂład tego, o czym mĂłwiĂŞ, doskonaÂły zresztÂą.
Edit: gryzienie w jĂŞzyk bywa bolesne nie tylko dla jĂŞzyka, wiĂŞc nie liczyÂłbym na to.

Blueray, w takim razie dlaczego zajmujesz siê g³ównie przyklejaniem treœci (90% Twoich postów to przecie¿ wklejanki), jaki cel masz w tym? Dlaczego nie potrafisz siê nawet odnieœÌ do wklejanych treœci? Zada³em Ci kilka rzeczowych pytaù, œciœle odnosz¹cych siê do kopiowanych przez Ciebie treœci - i nic, przecie¿ one nie by³y od-persona... Wiêc czego w koùcu oczekujesz?
WedÂług mnie po prostu w wielu przypadkach nie wiesz nawet co wklejasz, wiĂŞc uwagi o przygryzieniu jĂŞzyka, moÂże w pierwszej kolejnoÂści odnieÂś do siebie?
Pope³niasz licznie podstawowe b³êdy rzeczowe - tak jak ostatnio pisz¹c, ¿e demony to byty bezosobowe...
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #605 : Październik 06, 2012, 14:35:19 »

Ptaku, mo¿na powiedzieÌ, ze na forum s¹ tylko doroœli. Dla mnie czym innym jest "napomnienie brata twego" i zupe³nie czym innym kopanie go, albo co najmniej szturchanie ca³y czas. Wiesz dobrze, ¿e dydaktyczne to nie jest, powiedzia³bym nawet, ¿e efekty s¹ przeciwne od zamierzonych. Piszemy tu sobie ró¿ne rzeczy o lustrach itp. Oczywiœcie ci, co kopi¹ i szturchaj¹ robi¹ to po to, aby brat zmieni³ siê stosownie do ich wizerunku. I gdyby brat to zrobi³ nie by³by sob¹, nawet jeœli wizerunek jest jego autorstwa.
Dlatego generalnie nie widzĂŞ potrzeby wymagania od kogoÂś zmiany. On siĂŞ zmieni, gdy do tego dojrzeje, kaÂżdy ma swoje tempo. CiÂągÂłe "wypominanie" w wiĂŞkszoÂści nie pomaga mu, tylko cofa go w rozwoju, bo "draÂżni" jego ego, a ono byÂło, jest i bĂŞdzie, choĂŚ zapewne w zmienionej funkcji.
I proszê spróbuj udowodniÌ, ¿e to nie ego wypominacza próbuje udowodniÌ jego wy¿szoœÌ, pamiêÌ itd, bo "ja mia³em racje". To widaÌ na ka¿dym kroku, w ka¿dym w¹tku. Znowu lusterko.
Jak gdzieÂś byÂło, w przekazach zresztÂą, "robienie dobrze" i "posiadanie racji" to zwykle dwa przeciwne bieguny w naszym dualiÂźmie.
I sprawdza siĂŞ tutaj wyjÂątkowo dobrze powiedzenie, Âże "dobrymi chĂŞciami piekÂło jest wybrukowane".
Koliberka nie mogĂŞ spytaĂŚ, bo go tu nie ma.

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #606 : Październik 06, 2012, 14:39:20 »

ptak
Ps. ÂŻeby nie byÂło, Âże goÂłosÂłownie. IleÂż to ptak z koliberkiem pierza nadarÂł... i co?  DuÂży uÂśmiech
I przyjaÂźni w niczym to nie zaszkodziÂło, zaÂś zrozumienia siebie daÂło wiele.

To szacowna powoli zaczynam CiĂŞ poznawaĂŚ DuÂży uÂśmiech
Przyjmij kwiaty z moich rÂąk (na razie wirtualne, ale jak doÂżyjemy do lata to zamieniÂą siĂŞ na realne UÂśmiech)
WracajÂąc do tematu trochĂŞ siĂŞ zgodzĂŞ z szacownÂą ptak i z szacownym arteqem jeÂżeli chodzi o dÂługie przepisane teksty tzw nie swoje.
Bo dodawanie to jest dzielenie siĂŞ tym co siĂŞ samemu doÂświadczyÂło z innymi a nie reprezentowanie kogoÂś.
Wtedy mo¿na to nazwaÌ wspó³prac¹ Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Dlaczego koliberek tu nie wchodzi ?
Oj moim zdaniem maÂło jÂą tu zrozumienia spotkaÂło oj maÂło.
Serduszko otwarte trochĂŞ trudniej obroniĂŚ niÂż te zamkniĂŞte lub te ktĂłrego nie ma (nie chodzi mi o organ) wcale siĂŞ jej nie dziwie sam bym zrobiÂł podobnie.
ptak
Gość
« Odpowiedz #607 : Październik 06, 2012, 16:25:37 »

Blu, powiem tak. Zawsze chodzi o wychowanie siebie, a z tym jest najtrudniej.  MrugniĂŞcie

PrzebiÂśniegu, szkoda zrywaĂŚ kwiatkĂłw, one najlepiej majÂą siĂŞ w swoim naturalnym Âśrodowisku.
Przykro jest patrzeĂŚ, jak powoli umierajÂą w wazonie. Dlatego wolĂŞ te w doniczkach i one kwitnÂąc
dostarczajÂą prawdziwej radoÂści. Podobnie jak ludzie, gdy kwitnÂą.  Chichot

Zatem, proponujĂŞ latem (jeÂśli doÂżyjemy  DuÂży uÂśmiech) podziwianie piĂŞkna wszelkich kwiatuszkĂłw na dziaÂłce koliberka.
NaprawdĂŞ, tam jest raj dla oka i duszy. I koliberek chĂŞtnie wszystkich zaprasza oraz raduje siĂŞ radoÂściÂą innych.
A Ciebie lubi szczegĂłlnie. Ja teÂż.  Chichot I piwko siĂŞ znajdzie.  MrugniĂŞcie

To pa i do spotkania, w realu albo w zaÂświatach… tam rĂłwnieÂż sÂą ogrody, mam nadziejĂŞ.  DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #608 : Październik 06, 2012, 17:18:02 »

Zaproszenie wielce szacownej koliberk przyjmĂŞ oczywiscie, a i zapas piwka przywiozĂŞ Chichot
DziĂŞki z gĂłry i za zaproszenie i lubienie DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #609 : Październik 06, 2012, 17:23:39 »

A gdzie ta dzialka?

Zanim odejde do "krainy wiecznych lowow" pisze sie na to piwko, zrobie grilla. MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #610 : Październik 06, 2012, 17:35:19 »

Ale bez szabli przy boku Z politowaniem
to pa DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #611 : Październik 06, 2012, 17:41:27 »

A gdzie ta dzialka?

Zanim odejde do "krainy wiecznych lowow" pisze sie na to piwko, zrobie grilla. MrugniĂŞcie

Na obrzeÂżach GdaĂąska. Ale nie wiem, czy nie zapĂŞdziÂłam siĂŞ z tym ‘spraszaniem goÂści’
na nie swojÂą dziaÂłkĂŞ?  Chichot MogĂŞ straciĂŚ piĂłrka.  DuÂży uÂśmiech

PrzebiÂśniegu, szabla Fair Lady przyda siĂŞ do koszenia okolicznych chwastĂłw.  DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #612 : Październik 06, 2012, 17:45:11 »

UÂśmiech

ptaku - to zapros koliberka tez MrugniĂŞcie

edit: a jak juz zjemy i popijemy tym piwkiem, to zapraszam do wspolnych medytacji na temat Nowych sesji z p. L. Lobos-Brown, tudziez innych. //Co by nam adminy nie zoffowaly;)//
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 17:47:30 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #613 : Październik 06, 2012, 17:51:04 »

Cytat: Fair Lady
ptaku - to zapros koliberka tez   

… aÂż zakrztusiÂłam siĂŞ herbatÂą!  Chichot To jest wspaniaÂłe! ZrobiĂŞ tak.  DuÂży uÂśmiech  Buziak
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #614 : Październik 06, 2012, 19:32:13 »

Co to wszystko ma wspĂłlnego z sesjami Pani Lucyny?

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #615 : Październik 06, 2012, 20:35:43 »

WytÂłumaczenie w postach - nudno jest na jeden temat. Tak czy owak zbaczamy ze ÂścieÂżki, ale wracamy, jak siĂŞ komuÂś przypomni.

ptak
Gość
« Odpowiedz #616 : Październik 06, 2012, 23:35:26 »

UÂśmiech
Szacowni forumowicze, wiadomoœÌ od koliberka, ktĂłry…

…czuje siĂŞ bardzo zaproszony na swojÂą dziaÂłkĂŞ i z tym wiĂŞkszÂą przyjemnoÂściÂą zaprasza forum caÂłe!
A pĂłki, co dzieli siĂŞ koncertami, na ktĂłrych niegdyÂś byÂł i rzewnie teraz wspomina.
MoÂże ktoÂś z forumowiczĂłw teÂż tam wĂłwczas byÂł?  UÂśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=JsRTSX57n8U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3PjepqxYk70 -etc...
http://www.youtube.com/watch?v=2_YurCOidEw

To offtopowo i odlotowo, pa  Chichot
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #617 : Październik 07, 2012, 09:49:24 »

Serdecznie dziekuje za zaproszenie. Melduje gotowosc MrugniĂŞcie
Na koncercie jazzowym nigdy nie bylam, choc znam jednego jazzmana, ktory gra na saksie UÂśmiech
Do piwkowania i grilla polecam jednak stare polskie utwory biesiadne.

Chichot MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #618 : Październik 07, 2012, 10:10:32 »

DziĂŞkujĂŞ koliberkowi za zaproszenie.
WracajÂąc do tematu nudno / nieciekawie / dÂługie posty na forum. Dyskutuje tu zaledwie kilka osĂłb.
Zajrza³em sobie do statystyk forum, we wrzeœniu to by³o ponad 13 000 wejœÌ na dzieù. Tu wchodzi mnóstwo ludzi, a z tych danych nie da siê powiedzieÌ ile, ale s¹ to tysi¹ce.
Czy sÂądzicie, Âże wchodzÂą tutaj, aby pooglÂądaĂŚ darcie pierza? WchodzÂą z wyszukiwarek czegoÂś konkretnego, a potem z przyzwyczajenia, bo majÂą u nas skoncentrowany pewien zakres tematyki, nie koniecznie z ezoteryki.
JeÂśli popatrzycie na iloÂści wyÂświetleĂą w wÂątkach to bĂŞdzie jasne co ich interesuje, bo nie my robimy te statystyki.
U nas króluje w¹tek "wyraŸ siebie" ze wzglêdu na iloœÌ, czêsto przenoszonych odpowiedzi - to my to kreujemy. Gdyby nie przekazy / artyku³y to jak wspomnia³em gdzieœ w procentach - udusilibyœmy siê sami w tym sosie personalnych wycieczek.
WedÂług mnie - rozwĂłj osobisty - tak, ale wymuszanie tego rozwoju - nie, zwÂłaszcza wedÂług mojego, czy czyjegoÂś punktu widzenia.
Aktywnych u¿ytkowników jest niewielu, obcy zarz¹dcy uproœcili nam nie tylko iloœÌ, ale nadal Darek nie ma wiêkszych problemów, aby znaleŸÌ dziesi¹tkê do "odstrza³u", ¿eby unikn¹Ì kolejnej obcej interwencji.
Dlatego proszĂŞ miejcie na uwadze nieoficjalnych uÂżytkownikĂłw, bo to oni fizycznie stanowiÂą 99% czytelnikĂłw tego forum.
Nie jestem przekonany, Âże sÂą zainteresowani "wojenkami" lub personalnymi odnoÂśnikami, ktĂłrych ciÂągle prĂłbujemy im dostarczaĂŚ.

« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2012, 10:11:25 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #619 : Październik 07, 2012, 10:23:13 »

Bardzo dobrze, ze o tym napisales. Choc wlasciwie informacje tego typu powinny znalezsc sie w watku "Informacje dla nowych forumowiczow". Ja czytalam regulamin, ale o ile nie przeoczylam czegos nie znalazlam tam info NAJWAZNIEJSZEGO, ze kazde moje slowo zostanie podane do SZYBKIEGO wyszukiwania w googlu.
Sama przez zupelny przypadek doswiadczylam tego, gdy chcialam dowiedziec sie, co oznacza ten nick nagumulululi i co uujrzalam???
Jego wpisy! Otworzyly sie natychmiast, lacznie z moimi postami!! ONIEMIALAM.

No coz, jest jak jest - ale mozna bylo uprzedzic.

Co do darcia pierza, to odpowiem tak, wolisz blu wieczorkiem po meczacym dniu obejrzec film sensacyjny, czy kazanie z mszy u sw. norbertynek czy filipinek, albo ojcow niepokalanych MrugniĂŞcie??

Ludziska tu klikajace, maja juz swoich wybrancow, "idoli" i umieja bezproblemowo ocenic szczerosc wypowiedzi, bo to w rezultacie zwyciezy, dosc z obluda!

Technicznie NIE MA zadnego problemu zalozenie countera kazdemu uzytkownikow (admini widza to), a wtedy blu przekonalbys sie kto kogo czyta najwiecej.

Nasunela mi sie mysl - tzn. ze TY od poczatku wiedziales, ze masz byc moze znajomych w  realu, ktorzy zagladaja tu?? To by tlumaczylo wczesniejsza sztywnote, ale teraz rozruszales sie i to mi sie bardzo podoba! Widac, ze poczciwe chlopisko z Ciebie, obys jeszcze ta miloscia "bezwyjsciowa" nie straszyl to juz bedzie dobrze. MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #620 : Październik 07, 2012, 10:57:46 »

Nikogo nie prĂłbujĂŞ straszyĂŚ i na pewno nie miÂłoÂściÂą, choĂŚ moÂżna byÂłoby beznadziejnÂą ewentualnie.
KaÂżdy kowalem swego..., albo to co PrzebiÂśnieg zwykle przywoÂłuje. DuÂży uÂśmiech
Nie sadzĂŞ, aby ktoÂś z moich znajomych to czytaÂł, lub mnie z tym kojarzyÂł.
O wyszukiwarkach wiem od "zawsze". To forum jest publiczne, wiĂŞc nie widzĂŞ potrzeby dalszych "ostrzeÂżeĂą", jak i inni nie widzieli.
Co do licznikĂłw, niektĂłre istniejÂą, ale nie da siĂŞ okreÂśliĂŚ kto kogo, bo jak pisaÂłem 99% to anonimowi.
Innych nie da siĂŞ wstawiĂŚ bo skrypt (program) forum nie pozwala, a na wstawianie wÂłasnych skryptĂłw na stronach nie pozwala admin "darmowefora".
TV nie oglÂądam od lat, czasami coÂś ÂściÂągnĂŞ na kompa, starego z rozrywki raczej. Darcie pierza w Âżadnym przypadku mi nie odpowiada, nawet to fizyczne, bo to Âżmudna robota.
Co do "idoli"  na forum, myÂślĂŞ, Âże to nie takie proste jak twoje szufladkowanie, niektĂłrzy potrafiÂą coÂś przekazaĂŚ z energiÂą w³¹cznie, a inni nie, ale to dÂługi temat.

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #621 : Październik 07, 2012, 11:08:59 »

blu

Ty wiedziales od "zawsze" a ja od niedawna. Nauczona doswiadczeniem wlasnie z googlem. Myslisz, ze moja prywatna domena (strona) otwiera sie na googlu??? Ha-ha-ha. A wiesz ile kosztuje abo? miesiecznie, gdybym chciala od dzis?
Czyli ktos za to placi, bo nie ma nic za darmo. I nie dam sobie powiedziec, ze sa to te byle jakie reklamki, ktore otwieraja sie po w klikaniu slowa podkreslonego dwoma zielonymi kreseczkami.

Co do "idoli"  na forum, myÂślĂŞ, Âże to nie takie proste jak twoje szufladkowanie, niektĂłrzy potrafiÂą coÂś przekazaĂŚ z energiÂą w³¹cznie, a inni nie, ale to dÂługi temat.

Moglbys to rozwinac? Bardzo prosze, bo byc moze nalezy wieksza uwage zwrocic na gospodarke energia na forum. Pisze powaznie.
Oznacza to, ze ktos wpisujac posty przywoluje demony, ktore go wysysaja z energii???
ptak
Gość
« Odpowiedz #622 : Październik 07, 2012, 12:47:25 »

Cytat: blueray21
Darcie pierza w Âżadnym przypadku mi nie odpowiada, nawet to fizyczne, bo to Âżmudna robota.

No to odetchnĂŞÂłam z ulgÂą, bo jakoÂś gÂłupio byÂło by tak z oskubanym kuperkiem po forum ganiaĂŚ.  DuÂży uÂśmiech

A jako ostatni pierzasty, co tu jeszcze siĂŞ ostaÂł, rzeknĂŞ. Nie sÂą tu mile widziane "kolorowe ptaki”.
Czyli ludzie z indywidualnoÂściÂą, nie myÂślÂący i dziaÂłajÂący standardowo, pod publiczkĂŞ.
I to one, ptaki kolorowe, naraÂżone sÂą na oskubywanie przez tych szarych i dobrze uÂłoÂżonych.
Regulaminowo i taÂśmowo drze siĂŞ pierze jak siĂŞ patrzy, zgodnie z paragrafem i obrzÂądkiem.

Wielu nie wytrzymaÂło standaryzacji i odfrunĂŞÂło. A gdy przyfrunie nowy, kolorowy ptak, do tego caÂłkiem fair,
to siĂŞ mu wmawia, Âże nie jest fair i siĂŞ skubie, z peÂłnÂą kulturÂą.  Chichot I walajÂą siĂŞ potem piĂłrka po Âśmietnikach
i innych poletkach.  I szarzeje nam ziemia wedle zamys³ów szarych, bo kolor jest be.
Bogobojne rĂłwnanie z gĂłry. By dziecko rodzica nie przerosÂło. Zatem programowo i channelingowo siĂŞ nas ugÂładza.

A do mnie po tysi¹ckroÌ bardziej przemawiaj¹ szczere i z g³êbi serca p³yn¹ce s³owa poety ziemskiego,
niÂż napuszone sÂłowa sÂłodkich. Ale widocznie nieuÂładzona jestem, choĂŚ gwiazda ta sama… 

i powtĂłrzĂŞ za poetkÂą…

Pod jednÂą gwiazdkÂą

Przepraszam przypadek, Âże nazywam go koniecznoÂściÂą.
Przepraszam koniecznoœÌ, jeœli jednak siê mylê.
Niech siĂŞ nie gniewa szczĂŞÂście, Âże biorĂŞ je jak swoje.
Niech mi zapomnÂą umarli, Âże ledwie tlÂą siĂŞ w pamiĂŞci.
Przepraszam czas za mnogoœÌ przeoczonego œwiata na sekundê.
Przepraszam dawn¹ mi³oœÌ, ¿e now¹ uwa¿am za pierwsz¹.
Wybaczcie mi, dalekie wojny, Âże noszĂŞ kwiaty do domu.
Wybaczcie, otwarte rany, Âże kÂłujĂŞ siĂŞ w palec.
Przepraszam woÂłajÂących z otchÂłani za pÂłytĂŞ z menuetem.
Przepraszam ludzi na dworcach za sen o piÂątej rano.
Daruj, szczuta nadziejo, Âże ÂśmiejĂŞ siĂŞ czasem.
Darujcie mi, pustynie, Âże z ÂłyÂżkÂą wody nie biegnĂŞ.
I ty, jastrzĂŞbiu, od lat ten sam, w tej samej klatce,
zapatrzony bez ruchu zawsze w ten sam punkt,
odpuœÌ mi, nawet gdybyœ by³ ptakiem wypchanym.
Przepraszam ÂściĂŞte drzewo za cztery nogi stoÂłowe.
Przepraszam wielkie pytania za maÂłe odpowiedzi.
Prawdo, nie zwracaj na mnie zbyt bacznej uwagi.
Powago, oka¿ mi wspania³omyœlnoœÌ.
ÂŚcierp, tajemnico bytu, Âże wyskrobujĂŞ nitki z twego trenu
Nie oskarÂżaj mnie duszo, Âże rzadko ciĂŞ miewam.
Przepraszam wszystko, Âże nie mogĂŞ byĂŚ wszĂŞdzie.
Przepraszam wszystkich, Âże nie umiem byĂŚ kaÂżdym i kaÂżdÂą.
Wiem, Âże pĂłki ÂżyjĂŞ, nic mnie nie usprawiedliwia,
poniewaÂż sama sobie na przeszkodzie.
Nie miej mi za z³e, mowo, ¿e po¿yczam patetycznych s³ów,
a potem trudu dokÂładam, Âżeby wydaÂły siĂŞ lekkie.

WisÂława Szymborska

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #623 : Październik 07, 2012, 14:35:16 »

Ano Âłezka siĂŞ zakrĂŞci w kaÂżdej sÂłowiaĂąskiej duszy czytajÂąc ten wierszy piĂŞkny UÂśmiech
Co do wielce szacownego blu to jak to u faceta lubi bronic swojej przestrzeni i troszkĂŞ jeszcze siĂŞ pogniewaĂŚ jak ktoÂś prĂłbuje ja naruszyĂŚ, co do intencji to ja nie czuje u niego nic nie wÂłaÂściwego UÂśmiech
Co do szacownej ptak to cieszy mnie Âże siĂŞ tu ostaÂła  DuÂży uÂśmiech
Tak jak cieszy mnie zaproszenie koliberka na jej wÂłasnÂą dziaÂłkĂŞ DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Szacowna ptak wylaÂła herbatĂŞ a ja piwo DuÂży uÂśmiech
Co to ma wspĂłlnego z sesjami pani Lusi ano nic DuÂży uÂśmiech
WolĂŞ osobiÂście u kobiet sesje zdjĂŞciowe DuÂży uÂśmiech
SÂą dla mnie znacznie ciekawsze DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #624 : Październik 07, 2012, 15:14:13 »

Prawda, Âże wiersz poruszajÂący?  UÂśmiech
Co do blu, zgadzam siĂŞ z TobÂą, intencje ma czyste i robi, co lubi.
Poza tym, kaÂżdy ma prawo do wypowiedzi, nawet, gdy gÂłos zza ÂświatĂłw.

Chyba wypijĂŞ piwko, za spotkanie na dziaÂłce koliberkaChichot
Bez sesji zdjĂŞciowych.  DuÂży uÂśmiech

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2012, 15:15:22 wysłane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: