Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #600 : Październik 06, 2012, 11:01:32 » |
|
bluA na tym forum oprócz przekazów i obcych artyku³ów to chyba ponad 80% postów jest ad persona. Osobiscie takie lubie najbardziej. I mysle, ze inni tez, bo chyba kazdy z nas z internetem jest za pan brat i wie jakie portale lubi odwiedzac, a jakie nie, co nie oznacza, ze wszystko musi byc wykopiowane i wstawione na to forum. Tych dlugich tekstow nikt nie czyta. Ale jak sie dwie baby za kudly wezma, to ho-ho!  , albo jak ktos chcial Darka do sadu podac, to dopiero zrobil sie ruch. Czesto uzytkownicy pisali do mnie na priv, ze nudno jest... no to jak jest nudno, to albo sie idzie gdzie indziej, albo ozywia sie, no nie? 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #601 : Październik 06, 2012, 11:34:12 » |
|
Masz zupeÂłnÂą racjĂŞ Fair Lady. Nudno jest i dÂługie, kopiowane teksty maÂło kto czyta. I tak naprawdĂŞ niewiele one wnoszÂą do osobistego rozwoju. Bo osobisty rozwĂłj, to osobiste doÂświadczenia. I jak napisaÂłaÂś, dopiero gdy siĂŞ dwie baby za kudÂły wezmÂą (niekoniecznie zresztÂą baby  ) i poczujÂą co do siebie majÂą, wĂłwczas mogÂą coÂś z tym zrobiĂŚ. NastĂŞpuje zrozumienie swoich emocji, uczuĂŚ i zaczyna siĂŞ wÂłaÂściwa praca. OczywiÂście, pod warunkiem, Âże zrodzi siĂŞ chĂŞĂŚ zrobienia uÂżytku z wolnej woli wzglĂŞdem doskonalenia siebie. ZaÂś obserwatorzy odnajdujÂą w cudzych procesach interpersonalnych wÂłasne podobieĂąstwa i majÂą okazjĂŞ przejrzeĂŚ siĂŞ w lustrach. Tylko ogieĂą wypala, po to mamy emocje i uczucia. Rozumowe przepuszczanie tekstowych tasiemcĂłw daje jedynie chwilowe zajĂŞcie dla intelektu i czĂŞsto jest zupeÂłnÂą stratÂą czasu. Ale to moje zdanie, nikt nie musi siĂŞ z nim zgadzaĂŚ.  To pa  Ps. ÂŻeby nie byÂło, Âże goÂłosÂłownie. IleÂż to ptak z koliberkiem pierza nadarÂł... i co?  I przyjaÂźni w niczym to nie zaszkodziÂło, zaÂś zrozumienia siebie daÂło wiele. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #602 : Październik 06, 2012, 12:26:22 » |
|
Wybaczcie Panie, ale takie "stanowisko" przypomina mi rozmowy u fryzjera kiedyœ, gdy siê w kolejce siedzia³o. ToÌ jest takich portali, gdzie ekshibicjonizm króluje ho ho albo jeszcze wiêcej. Je¿eli rozwój duchowy (kiepskie okreœlenie) ma polegaÌ na "do³o¿eniu komuœ", choÌby wytykaj¹c mu przez parê lat to samo przy ka¿dej okazji, albo bez, to ja wysiadam. Nie mam takich chêci, ani argumentów, czy potrzeb. A os¹dy chyba do oœwiecenia nie nale¿¹. Ptaku, to dlaczego koliberek nas opuœci³?
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #603 : Październik 06, 2012, 13:04:12 » |
|
U fryzjera, to bywa miÂło i przyjemnie, czasami mniej przyjemnie, gdy fryzjer robotĂŞ spartoli. Blue, tu nie chodzi o dokopywanie komuÂś. RĂłwnieÂż jestem przeciwko chamstwu i nadmiernemu ekshibicjonizmowi. We wszystkim niezbĂŞdny jest umiar i kultura osobista.  Co do ocen. KaÂżdy w jakiÂś sposĂłb ocenia innych, tylko jedni przyznajÂą siĂŞ i piszÂą wprost, zaÂś inni udajÂą dobrze uÂłoÂżonych, by wizerunek nie ucierpiaÂł. I to jest tÂłumienie, gra ego. WidaĂŚ to bardzo u niektĂłrych i nie da siĂŞ zatuszowaĂŚ piĂŞknymi s³ówkami i zaprzeczeniami. JesteÂśmy na forum ezoterycznym, gdzie rzekomo rozwĂłj duchowy najwaÂżniejszy. A co jest podstawÂą rozwoju? SzczeroœÌ i uczciwoœÌ w kaÂżdym zakresie, a nie zakÂładanie masek. Maski to produkcja ego i wiadomo w jakim celu. Zatem, jeÂśli zwrĂłcĂŞ uwagĂŞ komuÂś na rozbieÂżnoœÌ miĂŞdzy deklaracjami a czynami, to czy wyrzÂądzam temu komuÂś krzywdĂŞ? Czy moÂże dajĂŞ szansĂŞ na przyjrzenie siĂŞ sobie. I co z tego, Âże Ego siĂŞ obrazi? Nie bÂądÂźmy hipokrytami, energiĂŞ i tak siĂŞ czuje. Ja w kaÂżdym razie dziĂŞkujĂŞ Wszystkim, ktĂłrzy zwracajÂą mi uwagĂŞ na moje niedoskonaÂłoÂści. WolĂŞ szczerÂą krytykĂŞ od nieszczerego kadzenia. A dlaczego koliberek nas opuÂściÂł? O to spytaj koliberka, ja nie mogĂŞ wypowiadaĂŚ siĂŞ za niego. TeÂż niedÂługo forum opuszczĂŞ. Ale poczekam jeszcze do koĂąca roku…  To pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 13:06:26 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #604 : Październik 06, 2012, 13:36:07 » |
|
I tu Lady w poœcie powy¿ej masz nastêpny przyk³ad tego, o czym mówiê, doskona³y zreszt¹. Edit: gryzienie w jêzyk bywa bolesne nie tylko dla jêzyka, wiêc nie liczy³bym na to. Blueray, w takim razie dlaczego zajmujesz siê g³ównie przyklejaniem treœci (90% Twoich postów to przecie¿ wklejanki), jaki cel masz w tym? Dlaczego nie potrafisz siê nawet odnieœÌ do wklejanych treœci? Zada³em Ci kilka rzeczowych pytaù, œciœle odnosz¹cych siê do kopiowanych przez Ciebie treœci - i nic, przecie¿ one nie by³y od-persona... Wiêc czego w koùcu oczekujesz? Wed³ug mnie po prostu w wielu przypadkach nie wiesz nawet co wklejasz, wiêc uwagi o przygryzieniu jêzyka, mo¿e w pierwszej kolejnoœci odnieœ do siebie? Pope³niasz licznie podstawowe b³êdy rzeczowe - tak jak ostatnio pisz¹c, ¿e demony to byty bezosobowe...
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #605 : Październik 06, 2012, 14:35:19 » |
|
Ptaku, mo¿na powiedzieÌ, ze na forum s¹ tylko doroœli. Dla mnie czym innym jest "napomnienie brata twego" i zupe³nie czym innym kopanie go, albo co najmniej szturchanie ca³y czas. Wiesz dobrze, ¿e dydaktyczne to nie jest, powiedzia³bym nawet, ¿e efekty s¹ przeciwne od zamierzonych. Piszemy tu sobie ró¿ne rzeczy o lustrach itp. Oczywiœcie ci, co kopi¹ i szturchaj¹ robi¹ to po to, aby brat zmieni³ siê stosownie do ich wizerunku. I gdyby brat to zrobi³ nie by³by sob¹, nawet jeœli wizerunek jest jego autorstwa. Dlatego generalnie nie widzê potrzeby wymagania od kogoœ zmiany. On siê zmieni, gdy do tego dojrzeje, ka¿dy ma swoje tempo. Ci¹g³e "wypominanie" w wiêkszoœci nie pomaga mu, tylko cofa go w rozwoju, bo "dra¿ni" jego ego, a ono by³o, jest i bêdzie, choÌ zapewne w zmienionej funkcji. I proszê spróbuj udowodniÌ, ¿e to nie ego wypominacza próbuje udowodniÌ jego wy¿szoœÌ, pamiêÌ itd, bo "ja mia³em racje". To widaÌ na ka¿dym kroku, w ka¿dym w¹tku. Znowu lusterko. Jak gdzieœ by³o, w przekazach zreszt¹, "robienie dobrze" i "posiadanie racji" to zwykle dwa przeciwne bieguny w naszym dualiŸmie. I sprawdza siê tutaj wyj¹tkowo dobrze powiedzenie, ¿e "dobrymi chêciami piek³o jest wybrukowane". Koliberka nie mogê spytaÌ, bo go tu nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #606 : Październik 06, 2012, 14:39:20 » |
|
ptakPs. ¯eby nie by³o, ¿e go³os³ownie. Ile¿ to ptak z koliberkiem pierza nadar³... i co? Du¿y uœmiech I przyjaŸni w niczym to nie zaszkodzi³o, zaœ zrozumienia siebie da³o wiele. To szacowna powoli zaczynam Ciê poznawaÌ  Przyjmij kwiaty z moich r¹k (na razie wirtualne, ale jak do¿yjemy do lata to zamieni¹ siê na realne  ) Wracaj¹c do tematu trochê siê zgodzê z szacown¹ ptak i z szacownym arteqem je¿eli chodzi o d³ugie przepisane teksty tzw nie swoje. Bo dodawanie to jest dzielenie siê tym co siê samemu doœwiadczy³o z innymi a nie reprezentowanie kogoœ. Wtedy mo¿na to nazwaÌ wspó³prac¹  to pa  PS Dlaczego koliberek tu nie wchodzi ? Oj moim zdaniem ma³o j¹ tu zrozumienia spotka³o oj ma³o. Serduszko otwarte trochê trudniej obroniÌ ni¿ te zamkniête lub te którego nie ma (nie chodzi mi o organ) wcale siê jej nie dziwie sam bym zrobi³ podobnie.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #607 : Październik 06, 2012, 16:25:37 » |
|
Blu, powiem tak. Zawsze chodzi o wychowanie siebie, a z tym jest najtrudniej. PrzebiÂśniegu, szkoda zrywaĂŚ kwiatkĂłw, one najlepiej majÂą siĂŞ w swoim naturalnym Âśrodowisku. Przykro jest patrzeĂŚ, jak powoli umierajÂą w wazonie. Dlatego wolĂŞ te w doniczkach i one kwitnÂąc dostarczajÂą prawdziwej radoÂści. Podobnie jak ludzie, gdy kwitnÂą.  Zatem, proponujĂŞ latem (jeÂśli doÂżyjemy  ) podziwianie piĂŞkna wszelkich kwiatuszkĂłw na dziaÂłce koliberka. NaprawdĂŞ, tam jest raj dla oka i duszy. I koliberek chĂŞtnie wszystkich zaprasza oraz raduje siĂŞ radoÂściÂą innych. A Ciebie lubi szczegĂłlnie. Ja teÂż.  I piwko siĂŞ znajdzie. To pa i do spotkania, w realu albo w zaÂświatach… tam rĂłwnieÂż sÂą ogrody, mam nadziejĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #608 : Październik 06, 2012, 17:18:02 » |
|
Zaproszenie wielce szacownej koliberk przyjmĂŞ oczywiscie, a i zapas piwka przywiozĂŞ  DziĂŞki z gĂłry i za zaproszenie i lubienie  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #609 : Październik 06, 2012, 17:23:39 » |
|
A gdzie ta dzialka? Zanim odejde do "krainy wiecznych lowow" pisze sie na to piwko, zrobie grilla. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #610 : Październik 06, 2012, 17:35:19 » |
|
Ale bez szabli przy boku  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #611 : Październik 06, 2012, 17:41:27 » |
|
A gdzie ta dzialka? Zanim odejde do "krainy wiecznych lowow" pisze sie na to piwko, zrobie grilla.  Na obrzeÂżach GdaĂąska. Ale nie wiem, czy nie zapĂŞdziÂłam siĂŞ z tym ‘spraszaniem goÂści’ na nie swojÂą dziaÂłkĂŞ?  MogĂŞ straciĂŚ piĂłrka. PrzebiÂśniegu, szabla Fair Lady przyda siĂŞ do koszenia okolicznych chwastĂłw. 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #612 : Październik 06, 2012, 17:45:11 » |
|
ptaku - to zapros koliberka tez  edit: a jak juz zjemy i popijemy tym piwkiem, to zapraszam do wspolnych medytacji na temat Nowych sesji z p. L. Lobos-Brown, tudziez innych. //Co by nam adminy nie zoffowaly;)//
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2012, 17:47:30 wysłane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #613 : Październik 06, 2012, 17:51:04 » |
|
ptaku - to zapros koliberka tez … aÂż zakrztusiÂłam siĂŞ herbatÂą!  To jest wspaniaÂłe! ZrobiĂŞ tak. 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #614 : Październik 06, 2012, 19:32:13 » |
|
Co to wszystko ma wspĂłlnego z sesjami Pani Lucyny?
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #615 : Październik 06, 2012, 20:35:43 » |
|
WytÂłumaczenie w postach - nudno jest na jeden temat. Tak czy owak zbaczamy ze ÂścieÂżki, ale wracamy, jak siĂŞ komuÂś przypomni.
|
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #617 : Październik 07, 2012, 09:49:24 » |
|
Serdecznie dziekuje za zaproszenie. Melduje gotowosc  Na koncercie jazzowym nigdy nie bylam, choc znam jednego jazzmana, ktory gra na saksie  Do piwkowania i grilla polecam jednak stare polskie utwory biesiadne. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #618 : Październik 07, 2012, 10:10:32 » |
|
Dziêkujê koliberkowi za zaproszenie. Wracaj¹c do tematu nudno / nieciekawie / d³ugie posty na forum. Dyskutuje tu zaledwie kilka osób. Zajrza³em sobie do statystyk forum, we wrzeœniu to by³o ponad 13 000 wejœÌ na dzieù. Tu wchodzi mnóstwo ludzi, a z tych danych nie da siê powiedzieÌ ile, ale s¹ to tysi¹ce. Czy s¹dzicie, ¿e wchodz¹ tutaj, aby poogl¹daÌ darcie pierza? Wchodz¹ z wyszukiwarek czegoœ konkretnego, a potem z przyzwyczajenia, bo maj¹ u nas skoncentrowany pewien zakres tematyki, nie koniecznie z ezoteryki. Jeœli popatrzycie na iloœci wyœwietleù w w¹tkach to bêdzie jasne co ich interesuje, bo nie my robimy te statystyki. U nas króluje w¹tek "wyraŸ siebie" ze wzglêdu na iloœÌ, czêsto przenoszonych odpowiedzi - to my to kreujemy. Gdyby nie przekazy / artyku³y to jak wspomnia³em gdzieœ w procentach - udusilibyœmy siê sami w tym sosie personalnych wycieczek. Wed³ug mnie - rozwój osobisty - tak, ale wymuszanie tego rozwoju - nie, zw³aszcza wed³ug mojego, czy czyjegoœ punktu widzenia. Aktywnych u¿ytkowników jest niewielu, obcy zarz¹dcy uproœcili nam nie tylko iloœÌ, ale nadal Darek nie ma wiêkszych problemów, aby znaleŸÌ dziesi¹tkê do "odstrza³u", ¿eby unikn¹Ì kolejnej obcej interwencji. Dlatego proszê miejcie na uwadze nieoficjalnych u¿ytkowników, bo to oni fizycznie stanowi¹ 99% czytelników tego forum. Nie jestem przekonany, ¿e s¹ zainteresowani "wojenkami" lub personalnymi odnoœnikami, których ci¹gle próbujemy im dostarczaÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2012, 10:11:25 wysłane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #619 : Październik 07, 2012, 10:23:13 » |
|
Bardzo dobrze, ze o tym napisales. Choc wlasciwie informacje tego typu powinny znalezsc sie w watku "Informacje dla nowych forumowiczow". Ja czytalam regulamin, ale o ile nie przeoczylam czegos nie znalazlam tam info NAJWAZNIEJSZEGO, ze kazde moje slowo zostanie podane do SZYBKIEGO wyszukiwania w googlu. Sama przez zupelny przypadek doswiadczylam tego, gdy chcialam dowiedziec sie, co oznacza ten nick nagumulululi i co uujrzalam??? Jego wpisy! Otworzyly sie natychmiast, lacznie z moimi postami!! ONIEMIALAM. No coz, jest jak jest - ale mozna bylo uprzedzic. Co do darcia pierza, to odpowiem tak, wolisz blu wieczorkiem po meczacym dniu obejrzec film sensacyjny, czy kazanie z mszy u sw. norbertynek czy filipinek, albo ojcow niepokalanych  ?? Ludziska tu klikajace, maja juz swoich wybrancow, "idoli" i umieja bezproblemowo ocenic szczerosc wypowiedzi, bo to w rezultacie zwyciezy, dosc z obluda! Technicznie NIE MA zadnego problemu zalozenie countera kazdemu uzytkownikow (admini widza to), a wtedy blu przekonalbys sie kto kogo czyta najwiecej. Nasunela mi sie mysl - tzn. ze TY od poczatku wiedziales, ze masz byc moze znajomych w realu, ktorzy zagladaja tu?? To by tlumaczylo wczesniejsza sztywnote, ale teraz rozruszales sie i to mi sie bardzo podoba! Widac, ze poczciwe chlopisko z Ciebie, obys jeszcze ta miloscia "bezwyjsciowa" nie straszyl to juz bedzie dobrze. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #620 : Październik 07, 2012, 10:57:46 » |
|
Nikogo nie próbujê straszyÌ i na pewno nie mi³oœci¹, choÌ mo¿na by³oby beznadziejn¹ ewentualnie. Ka¿dy kowalem swego..., albo to co Przebiœnieg zwykle przywo³uje.  Nie sadzê, aby ktoœ z moich znajomych to czyta³, lub mnie z tym kojarzy³. O wyszukiwarkach wiem od "zawsze". To forum jest publiczne, wiêc nie widzê potrzeby dalszych "ostrze¿eù", jak i inni nie widzieli. Co do liczników, niektóre istniej¹, ale nie da siê okreœliÌ kto kogo, bo jak pisa³em 99% to anonimowi. Innych nie da siê wstawiÌ bo skrypt (program) forum nie pozwala, a na wstawianie w³asnych skryptów na stronach nie pozwala admin "darmowefora". TV nie ogl¹dam od lat, czasami coœ œci¹gnê na kompa, starego z rozrywki raczej. Darcie pierza w ¿adnym przypadku mi nie odpowiada, nawet to fizyczne, bo to ¿mudna robota. Co do "idoli" na forum, myœlê, ¿e to nie takie proste jak twoje szufladkowanie, niektórzy potrafi¹ coœ przekazaÌ z energi¹ w³¹cznie, a inni nie, ale to d³ugi temat.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #621 : Październik 07, 2012, 11:08:59 » |
|
bluTy wiedziales od "zawsze" a ja od niedawna. Nauczona doswiadczeniem wlasnie z googlem. Myslisz, ze moja prywatna domena (strona) otwiera sie na googlu??? Ha-ha-ha. A wiesz ile kosztuje abo? miesiecznie, gdybym chciala od dzis? Czyli ktos za to placi, bo nie ma nic za darmo. I nie dam sobie powiedziec, ze sa to te byle jakie reklamki, ktore otwieraja sie po w klikaniu slowa podkreslonego dwoma zielonymi kreseczkami. Co do "idoli" na forum, myœlê, ¿e to nie takie proste jak twoje szufladkowanie, niektórzy potrafi¹ coœ przekazaÌ z energi¹ w³¹cznie, a inni nie, ale to d³ugi temat. Moglbys to rozwinac? Bardzo prosze, bo byc moze nalezy wieksza uwage zwrocic na gospodarke energia na forum. Pisze powaznie. Oznacza to, ze ktos wpisujac posty przywoluje demony, ktore go wysysaja z energii???
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #622 : Październik 07, 2012, 12:47:25 » |
|
Darcie pierza w Âżadnym przypadku mi nie odpowiada, nawet to fizyczne, bo to Âżmudna robota. No to odetchnĂŞÂłam z ulgÂą, bo jakoÂś gÂłupio byÂło by tak z oskubanym kuperkiem po forum ganiaĂŚ.  A jako ostatni pierzasty, co tu jeszcze siĂŞ ostaÂł, rzeknĂŞ. Nie sÂą tu mile widziane "kolorowe ptaki”. Czyli ludzie z indywidualnoÂściÂą, nie myÂślÂący i dziaÂłajÂący standardowo, pod publiczkĂŞ. I to one, ptaki kolorowe, naraÂżone sÂą na oskubywanie przez tych szarych i dobrze uÂłoÂżonych. Regulaminowo i taÂśmowo drze siĂŞ pierze jak siĂŞ patrzy, zgodnie z paragrafem i obrzÂądkiem. Wielu nie wytrzymaÂło standaryzacji i odfrunĂŞÂło. A gdy przyfrunie nowy, kolorowy ptak, do tego caÂłkiem fair, to siĂŞ mu wmawia, Âże nie jest fair i siĂŞ skubie, z peÂłnÂą kulturÂą.  I walajÂą siĂŞ potem piĂłrka po Âśmietnikach i innych poletkach. I szarzeje nam ziemia wedle zamys³ów szarych, bo kolor jest be. Bogobojne rĂłwnanie z gĂłry. By dziecko rodzica nie przerosÂło. Zatem programowo i channelingowo siĂŞ nas ugÂładza. A do mnie po tysiÂąckroĂŚ bardziej przemawiajÂą szczere i z g³êbi serca pÂłynÂące sÂłowa poety ziemskiego, niÂż napuszone sÂłowa sÂłodkich. Ale widocznie nieuÂładzona jestem, choĂŚ gwiazda ta sama… i powtĂłrzĂŞ za poetkÂą… Pod jednÂą gwiazdkÂą
Przepraszam przypadek, ¿e nazywam go koniecznoœci¹. Przepraszam koniecznoœÌ, jeœli jednak siê mylê. Niech siê nie gniewa szczêœcie, ¿e biorê je jak swoje. Niech mi zapomn¹ umarli, ¿e ledwie tl¹ siê w pamiêci. Przepraszam czas za mnogoœÌ przeoczonego œwiata na sekundê. Przepraszam dawn¹ mi³oœÌ, ¿e now¹ uwa¿am za pierwsz¹. Wybaczcie mi, dalekie wojny, ¿e noszê kwiaty do domu. Wybaczcie, otwarte rany, ¿e k³ujê siê w palec. Przepraszam wo³aj¹cych z otch³ani za p³ytê z menuetem. Przepraszam ludzi na dworcach za sen o pi¹tej rano. Daruj, szczuta nadziejo, ¿e œmiejê siê czasem. Darujcie mi, pustynie, ¿e z ³y¿k¹ wody nie biegnê. I ty, jastrzêbiu, od lat ten sam, w tej samej klatce, zapatrzony bez ruchu zawsze w ten sam punkt, odpuœÌ mi, nawet gdybyœ by³ ptakiem wypchanym. Przepraszam œciête drzewo za cztery nogi sto³owe. Przepraszam wielkie pytania za ma³e odpowiedzi. Prawdo, nie zwracaj na mnie zbyt bacznej uwagi. Powago, oka¿ mi wspania³omyœlnoœÌ. Œcierp, tajemnico bytu, ¿e wyskrobujê nitki z twego trenu Nie oskar¿aj mnie duszo, ¿e rzadko ciê miewam. Przepraszam wszystko, ¿e nie mogê byÌ wszêdzie. Przepraszam wszystkich, ¿e nie umiem byÌ ka¿dym i ka¿d¹. Wiem, ¿e póki ¿yjê, nic mnie nie usprawiedliwia, poniewa¿ sama sobie na przeszkodzie. Nie miej mi za z³e, mowo, ¿e po¿yczam patetycznych s³ów, a potem trudu dok³adam, ¿eby wyda³y siê lekkie.
WisÂława Szymborska
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #623 : Październik 07, 2012, 14:35:16 » |
|
Ano Âłezka siĂŞ zakrĂŞci w kaÂżdej sÂłowiaĂąskiej duszy czytajÂąc ten wierszy piĂŞkny  Co do wielce szacownego blu to jak to u faceta lubi bronic swojej przestrzeni i troszkĂŞ jeszcze siĂŞ pogniewaĂŚ jak ktoÂś prĂłbuje ja naruszyĂŚ, co do intencji to ja nie czuje u niego nic nie wÂłaÂściwego  Co do szacownej ptak to cieszy mnie Âże siĂŞ tu ostaÂła  Tak jak cieszy mnie zaproszenie koliberka na jej wÂłasnÂą dziaÂłkĂŞ  Szacowna ptak wylaÂła herbatĂŞ a ja piwo  Co to ma wspĂłlnego z sesjami pani Lusi ano nic  WolĂŞ osobiÂście u kobiet sesje zdjĂŞciowe  SÂą dla mnie znacznie ciekawsze  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #624 : Październik 07, 2012, 15:14:13 » |
|
Prawda, Âże wiersz poruszajÂący?  Co do blu, zgadzam siĂŞ z TobÂą, intencje ma czyste i robi, co lubi. Poza tym, kaÂżdy ma prawo do wypowiedzi, nawet, gdy gÂłos zza ÂświatĂłw. Chyba wypijĂŞ piwko, za spotkanie na dziaÂłce koliberka.  Bez sesji zdjĂŞciowych.  To pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2012, 15:15:22 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
|