ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #75 : Kwiecień 21, 2012, 19:46:45 » |
|
CzytajÂąc powyÂższe i do mojej mĂłzgownicy przylazÂło pytanie.  O modĂŞ na imiona. Czy dostosowuje siĂŞ ona (ta moda) do rodzÂących siĂŞ wibracji, czy jest jednak zaburzajÂącym produktem Ego? I co, gdy zamiast Jasia mamy Dominika a potem w Âżyciu nic nie styka?  U mnie np. byÂły ustalone dwa imiona dla syna, a m¹¿ rejestrujÂąc w UrzĂŞdzie niespodziewanie zmieniÂł (SAMOWOLNIE!) pierwsze imiĂŞ i zamiast Artura mam Adama. I Âżebym chociaÂż wiedziaÂła, zaszkodziÂł tym, czy pomĂłgÂł? Ot, wspó³czesne ingerencje rodzicielskie. Do tego dochodzÂą jeszcze zmiany nazwiska dla mĂŞÂżatek, teÂż trzeba uwaÂżaĂŚ. No i podpis dobraĂŚ odpowiedni, by wzmacniaÂł numerologicznie. I tak siĂŞ ocyferkowujemy, Âświadomie lub nieÂświadomie uzyskujÂąc wypadowÂą wibracjĂŞ, ktĂłra nas umacnia lub rozwala. Tyle teoria. A praktyka? Trzeba obserwowaĂŚ i wyciÂągaĂŚ wnioski. Jeszcze ciekawostka lokalna.  DziÂś moja dusza wyziernĂŞÂła mi z oczu, gdy popatrzyÂłam w lustro i aÂż mnie zamurowaÂło. Kilkakrotnie powiedziaÂło mi siĂŞ na gÂłos ‘kocham CiĂŞ’, tylko nie bardzo wiem, kto do kogo gadaÂł i kto kogo kocha. East potrzebny! Ale poczuÂłam ogromnÂą i gorÂącÂą miÂłoœÌ i to jest autentyk.  Niesamowite, gdy odczuwa siĂŞ coÂś takiego do siebie. GapiÂąc siĂŞ w dodatku we wÂłasne Âślipia.  Dla takich chwil warto ÂżyĂŚ. No nie tylko dla takich, dla innych teÂż. Pa.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #76 : Kwiecień 21, 2012, 19:51:27 » |
|
Fajnie prawicie ale utworzyliÂście juÂż inny wÂątek (ofa). WiĂŞc chyba juÂż czas go wydzieliĂŚ.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Kwiecień 21, 2012, 22:48:36 » |
|
@ AstreAby po coœ siêgn¹Ì, trzeba po prostu to mieÌ ! A po co siêgaÌ ,skoro to jest ? Nie bardzo wiadomo dlaczego mia³byœ siêgaÌ po coœ, co ju¿ masz. To co opisujesz Astre to ci¹g³e wgryzanie siê w koncepcje. Tak to mo¿na w nieskoùczonoœÌ . @ Lagunanie nazwalabym tego szufladkowaniem to najzwyklejszy porzadek wszechswiata
Ale ten "najzwyklejszy porzÂądek wszechÂświata" moÂże byĂŚ rĂłwnie dobrze najwiĂŞkszÂą ÂściemÂą specjalnie przygotowanÂą dla egotycznego JA, ktĂłre wyobraÂża sobie porzÂądki takie, siakie, owakie. Taki design dla dedykowanego odbiorcy  @ PtakOczywiÂście, moÂżna to odrzuciĂŚ, jako szufladkowanie przez „nieistniejÂące JA”, co czyni JA easta. Ale on sam zapĂŞtliÂł siĂŞ w swoim "nieistnieniu" i jeszcze trochĂŞ a zniknie nam z oczu, nie daj boÂże! DuÂży uÂśmiech I kto nas bĂŞdzie oÂświecaÂł, Âże nie ma nas? Chichot
NieistniejÂące w tym sensie, Âże to jedynie iluzoryczne utoÂżsamienie , coÂś jak przekonanie na jakiÂś temat (tu akurat swĂłj), podczas, gdy otoczenie moÂże mieĂŚ caÂłkiem inne przekonania co do Ciebie. Kto ma bardziej wÂłaÂściwe przekonania ? Czyje sÂą lepsze ? Twoje ? hahah ,tylko dlatego, ze rozpoznane jakoby pochodziÂły z Twojej gÂłowy MyÂśli sÂą i bĂŞdÂą przybywaĂŚ tak jak zawsze.Tylko juÂż nie bĂŞdÂą tworzyĂŚ toÂżsamoÂści , przekonaĂą na temat samego siebie. Nie bĂłj siĂŞ nie znikniesz jako Istnienie. Nie bĂŞdzie tylko etykietki na temat Istnienia  DziÂś moja dusza wyziernĂŞÂła mi z oczu, gdy popatrzyÂłam w lustro i aÂż mnie zamurowaÂło. Kilkakrotnie powiedziaÂło mi siĂŞ na gÂłos ‘kocham CiĂŞ’, tylko nie bardzo wiem, kto do kogo gadaÂł i kto kogo kocha. Chichot East potrzebny! Ale poczuÂłam ogromnÂą i gorÂącÂą miÂłoœÌ i to jest autentyk. Bardzo interesujÂące doznanie. Ja zostaÂło zamurowane hihihihi .. SÂłowa wyszÂły same z ust , opisaÂły stan ,ktĂłry zostaÂł zauwaÂżony, kiedy JA siĂŞ "zamurowaÂło" (czyli zawiesiÂło jakby). I nie byÂło tego, kto wie, czy ktoÂś gadaÂł i do kogo . Wiedza dotyczyÂła ODCZUCIA , zaistnienia ogromnej ,gorÂącej miÂłoÂści odebranej jako autentyk. W tym doÂświadczeniu nie byÂło zadnego interpretatora tego ,co zaszÂło. WidaĂŚ to, co widaĂŚ i zostaÂło to opisane. Proste i kropka. NiektĂłrym rozpoznanie iluzji JA , oraz tego, Âże nikt nie myÂśli myÂśli zajmuje caÂłe Âżycie. Inni doÂświadczajÂą tego w mgnieniu oka wraz z wydobywajÂącym siĂŞ "znikÂąd" gÂłosem, ktĂłrego nikt nie "pomyÂślaÂł" wczeÂśniej przecieÂż. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : Kwiecień 24, 2012, 18:24:28 » |
|
Myœli - moje?  Bardzo przepraszam co to znaczy moje myœli? Pawlak widz¹c samolot nad gospodarstwem stwierdzi³, ¿e lata nad jego niebem  Kod w³asnoœci troszkê dzia³a  Je¿eli myœli s¹ moje to gdzie ja je przechowuje  Bo np moje skarpetki w szufladzie  Có¿ ca³e ¿ycie cz³ek siê uczy poczytam obaczê  Co do imion nie przecenia³ bym ich wagi S³owianie np mieli postrzy¿yny. Zwyczaj zmiany imion u cz³owieka, którym ju¿ rodzice nie musieli siê opiekowaÌ  Mo¿emy oczywiœcie cofn¹Ì siê do pradziejów do pierwszych s³ów. Wtedy by³y inne uwarunkowania energetyczne, inna praca, inne cia³o, inne jego predyspozycje. Mo¿na siê cofn¹Ì dlaczego nie ale podobno wa¿ne jest teraz 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2012, 18:36:13 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #79 : Kwiecień 24, 2012, 18:49:22 » |
|
PrzebiÂśnieg ..... niech siĂŞ to JA zweryfikuje w koĂącu ...... aÂż do bĂłlu. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Kwiecień 24, 2012, 19:33:47 » |
|
- Kto to ja w tym Âświecie  OdpowiedÂź na to pytanie jest dla umysÂłu niezwykle istotna.  UmysÂł rzÂądzi  jest cool  wymiata  UtoÂżsamiliÂśmy siĂŞ z osobÂą, za jakÂą siĂŞ uwaÂżamy, czyli z ciaÂłem fizycznym  A tu bĂŞc  jest to NAJMNIEJSZA czÂąstka nas. WiĂŞc kim jestem? Jestem TobÂą, tak jak Ty jesteÂś mnÂą.  Nawet w channelingach jest mowa o lustrach  Wszystko jest CaÂłoÂściÂą, rzec by trzeba  MoÂżna powiedzieĂŚ, rozmawiasz sam ze sobÂą Jednej pani nawet oczami dusza wyszÂła jak na lustro spojrzaÂła  DoÂświadczajÂąc siebie wychodzimy od punktu: ja, koĂącowym efektem jest dojÂście do rozumienia, Âże wszyscy stanowimy CaÂłoœÌ PodziaÂł, ktĂłry postrzegamy, jest fikcjÂą.  Tak siĂŞ skÂłada, Âże wiĂŞkszoœÌ z nas utoÂżsamia siĂŞ ze swoim ciaÂłem fizycznym. Có¿ budowaliÂśmy takie wyobraÂżenie o sobie latami hm nawet wiekami.  Teraz kaÂżdy indywidualnie powinien (choĂŚ nie ma musu ) siĂŞ od tego uwolniĂŚ Na 100% pomoÂże to w peÂłni otworzyĂŚ swĂłj umysÂł na caÂłoœÌ istnienia  Wtedy powinno znikaĂŚ utoÂżsamienie z „ja”.  Pojawia siĂŞ stan: jestem – istnienie w czystej postaci, bez zak³óceĂą bez wyobraÂżeĂą, ani przekonaĂą. To tak w uproszczeniu, a moÂże w zagmatwaniu bo rzecz sama w sobie jest prosta  Wystarczy decyzja i ciach 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2012, 19:41:18 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #81 : Kwiecień 25, 2012, 05:41:44 » |
|
PrzebiÂśnieg ..... niech siĂŞ to JA zweryfikuje w koĂącu ...... aÂż do bĂłlu.  Na 100% pomoÂże to w peÂłni otworzyĂŚ swĂłj umysÂł na caÂłoœÌ istnienia  Wtedy powinno znikaĂŚ utoÂżsamienie z „ja”.  Pojawia siĂŞ stan: jestem – istnienie w czystej postaci, bez zak³óceĂą bez wyobraÂżeĂą, ani przekonaĂą. To tak w uproszczeniu, a moÂże w zagmatwaniu bo rzecz sama w sobie jest prosta  Wystarczy decyzja i ciach   Przebisnieg , East  Wiec czy zatem mozemy czytajac powyzsze napisac jedno zdanie Nie utozsamiam sie z moim Ja , rozpuszczam sie w moim nieistnieniu ?  Forum tez mozna zamknac , bo tak naprawde Ono nie istnieje , a jesli jestem w nim to znaczy , ze identyfikuje sie z moim Ja albo je wypieram ? he  Kiedys czesto slyszalam i sama mowilam jeszcze kilka dni temu :wystarczy , ze wiesz ! tak wystarczy bo ,jak wiesz to wlasnie zaczales 1 rozdzial nastepnej ksiazki i dopiero przy ostanim wiesz naprawde co wiesz.  , ale sa niekonczace sie ksiazki ,a w nich rodzialy (nieskonczonosci w calosci )  Ps. TroszkĂŞ bym siĂŞ nie zgodziÂł, ze nie ma MY.  Dlaczego?  Dlatego, Âże tĂŞcza jest jednoÂściÂą, a skÂłada siĂŞ na niÂą kilka kolorĂłw  KaÂżdy czÂłowiek jest inny, kaÂżdy kowalem swojego losu itd to prawda. Tylko, ze nie ma przypadkĂłw, a wiec kaÂżdy z nas jest potrzeby, kaÂżdy z nas ma coÂś do zaoferowania, kaÂżdy z nas moÂże coÂś wnieœÌ  Ja to nazywam CaÂłoœÌ choĂŚ spotkaÂłem siĂŞ z nazwa JednoœÌ i teÂż mi siĂŞ spodobaÂła  hihihi 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 06:09:56 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #82 : Kwiecień 25, 2012, 05:45:41 » |
|
Kiedys czesto slyszalam i sama mowilam jeszcze kilka dni temu :wystarczy , ze wiesz ! tak wystarczy bo ,jak wiesz to wlasnie zaczales 1 rozdzial nastepnej ksiazki i dopiero przy ostanim wiesz naprawde co wiesz.  , ale sa niekonczace sie ksiazki ,a w nich rodzialy (nieskonczonosci w calosci )  ponoĂŚ jest tylko droga, ale i ona ma swoje wyjÂątkowe odcinki/etapy 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #83 : Kwiecień 25, 2012, 08:31:58 » |
|
Samo Wiesz moim skromnym zdaniem nie wystarczy  Bo ,,wiedzieÌ" trzeba stosowaÌ.  Je¿eli Wiedzy siê nie stosuje to bardzo szybko zamiast Wiedzy mamy - wiarê  Czy jak komuœ opowiem jak siê k³adzie glazurê to ten ktoœ bêdzie umia³ j¹ po³o¿yÌ? Oczywiœcie s¹ geniusze  ale tak naprawdê to trzeba spróbowaÌ - zastosowaÌ to co siê Wie w praktyce  Ilu ludzi bardzo fajnie gada o Wiedzy naprawdê mi³o pos³uchaÌ  Natomiast gorzej wygl¹da zastosowanie w praktyce tego o czym siê teoretycznie Wie. Spotka³em kobietê, która pisa³a ekstra posty (jedyne co mi w nich nie pasowa³o to mentorski ton  ), ale generalnie treœci by³y nic dodaÌ nic uj¹Ì. Wiêc mimo, ze bardzo ostro¿nie nawi¹zuje znajomoœci (d³ugo obw¹chuje) spotka³em siê z t¹ kobiet¹. Có¿ szybko bardzo szybko przekona³em siê, ¿e mam do czynienia z jeszcze jednym teoretykiem ba nawet ksiê¿niczk¹.  Brakowa³o jej do szczêœcia poddanych  No mo¿e byli, ale z nic mi na ten temat nie wiadomo  Zastosowanie Wiedzy w praktyce by³o minimalne. Jak to siê czêsto zdarza towarzyszy³o temu ,,punkt pierwszy ja mam racje, punkt drugi nawet jak nie mam to nic ci do tego"  itd itp Ma³o tego kobieta ta czu³a wrêcz zakodowan¹ niechêÌ do facetów Bardzo mi pomog³a Nauczy³em siê, ¿e co innego glêdzenie o tym, ¿e siê Wie co innego stosowanie tego co siê Wie  East Twoje ja siê zweryfikuje w koùcu czuÌ to przez œcianê  Sam znajdziesz na to lekarstwo wedle zasady dla ka¿dego co innego  Po ch³opsku szukaj rozwi¹zania i siebie nie u innych 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 09:03:58 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #84 : Kwiecień 25, 2012, 14:43:42 » |
|
@ PrzebiÂśniegTak siĂŞ skÂłada, Âże wiĂŞkszoœÌ z nas utoÂżsamia siĂŞ ze swoim ciaÂłem fizycznym. Có¿ budowaliÂśmy takie wyobraÂżenie o sobie latami hm nawet wiekami. Teraz kaÂżdy indywidualnie powinien (choĂŚ nie ma musu ) siĂŞ od tego uwolniĂŚ Na 100% pomoÂże to w peÂłni otworzyĂŚ swĂłj umysÂł na caÂłoœÌ istnienia Wtedy powinno znikaĂŚ utoÂżsamienie z „ja”. Pojawia siĂŞ stan: jestem – istnienie w czystej postaci, bez zak³óceĂą bez wyobraÂżeĂą, ani przekonaĂą. (..) Dzieki za to rozpoznanie. Istnienie w czystej postaci ... ró¿nie o tym siĂŞ pisze i ten stan ró¿nie siĂŞ nazywa. OczywiÂście to sÂą nazwy konceptualne, ale na przykÂład ÂŚwiadomoœÌ. Jest fantastyczny wykÂład Petera Russela pt "PierwszeĂąstwo ÂŚwiadomoÂści" . W ÂŚwiadomoÂści nie ma koncepcji JA, ale jest to czyste Istnienie wÂłaÂśnie. Rozpuszczenie iluzorycznego JA nie skutkuje znikniĂŞciem  - jak wiele osĂłb (zroÂśniĂŞtych ze swoim JA ) wypiera . WrĂŞcz przeciwnie. To uwolnienie od zasÂłony, ktĂłra rozdziela JednoœÌ. Do zrealizowania w doÂświadczeniu oczywiÂście, bo na forum to duÂżo moÂżna pisaĂŚ, a to nie to samo (jak zauwaÂżyÂł PrzebiÂśnieg ) ,co rzeczywiste, "namacalne" rozpoznanie, ktĂłre bywa, Âże boli  @ Laguna, Przebisnieg , East Wiec czy zatem mozemy czytajac powyzsze napisac jedno zdanie Nie utozsamiam sie z moim Ja , rozpuszczam sie w moim nieistnieniu ?
NapisaÌ to mo¿na. Doœwiadcz, sprawdŸ co siê stanie , kiedy rozpuœcisz JA w Œwiadomoœci. Nie ma "mojego istnienia" , albo "Twojego nieistnienia", ale mo¿na napisaÌ "JA nie istnieje". Istnienie jako Ca³oœÌ, czy te¿ JednoœÌ po prostu JEST. Tyle, ¿e nie ma w tym ¿adnego "mnie"/"mojego"/"dla mnie". Forum tez mozna zamknac , bo tak naprawde Ono nie istnieje , a jesli jestem w nim to znaczy , ze identyfikuje sie z moim Ja albo je wypieram ? he Gdzie fizycznie istnieje forum ? Gdzieœ na serwerze, ok, ale co w tym serwerze fizycznie siê zapisuje ? To wirtualna pamiêÌ podtrzymywana sztucznie w formie jakiejœ tam konfiguracji ³adunków elektrycznych . Zaledwie okienko na ekranie komputera. Komputery ³¹cz¹c siê z adresem otwieraj¹ dostêp do zawartoœci wirtualnej, a kiedy nie ³¹cz¹ siê , wówczas forum "nie istnieje" tutaj. Podobnie jest z zawartoœci¹ pamiêci ludzkiej. Dlaczego nie mia³oby tak byÌ z zawartoœci¹ materii ca³ego Wszechœwiata ? Co o tym decyduje , albo dlaczego nie ma dostêpu do zupe³nie innej pamiêci ? Dlatego, ¿e kluczem otwieraj¹cym konkretny dostêp do konkretnej zawartoœci tego hologramu jest sekwencja kodów informacyjnych pt "JA". Ju¿ samo rozpoznanie iluzji JA to pocz¹tek poziomu administratora, który zyskuje dostêp do zawartoœci wszystkich kodów  Jednak¿e to nie takie proste. Byt z myœli bêdzie strasznie zazdrosny, ¿e go tak po prostu pozostawiasz  Jego nienasycona wa¿noœÌ bêdzie siê rekonfigurowa³a na wszystkie mo¿liwe sposoby . Nie po to mêczy³o siê te tysi¹ce lat wcieleù ,gromadzi³o mozolnie wiedzê, zdobywa³o kolejne wtajemniczenia, nie po to sobie zbudowa³o wie¿ê z miliardami komnat (ech ta fraktalnoœÌ), których nawet w po³owie nie zwiedzi³o, ¿eby teraz je ot tak porzuciÌ....  Dlatego da siê odczuÌ silny opór.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #85 : Kwiecień 25, 2012, 14:59:09 » |
|
East, jesteÂś jak Âśw. Franciszek z AsyÂżu! Bacz, by CiĂŞ Twoje JA nie wydziedziczyÂło!  Zostaniesz nagÂą wersjÂą… czego?  ...ale i takiego teÂż CiĂŞ lubiĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #86 : Kwiecień 25, 2012, 17:31:17 » |
|
Ptaku, to nawet wiêcej ni¿ lubienie  Mi³oœÌ po prostu jest woko³o, wszêdzie  Zestrojenie z ni¹ jest bardzo proste ...
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Kwiecień 25, 2012, 18:51:08 » |
|
East , cudnie sie wznosisz , a Twoje "orgazowanie" czuc nawet na innych planetach hihi.  Spotkałem kobietę, która pisała ekstra posty (jedyne co mi w nich nie pasowało to mentorski ton  ), ale generalnie treści były nic dodać nic ująć. Więc mimo, ze bardzo ostrożnie nawiązuje znajomości (długo obwąchuje) spotkałem się z tą kobietą. Cóż szybko bardzo szybko przekonałem się, że mam do czynienia z jeszcze jednym teoretykiem ba nawet księżniczką.  Brakowało jej do szczęścia poddanych  No może byli, ale z nic mi na ten temat nie wiadomo  Zastosowanie Wiedzy w praktyce było minimalne. Jak to się często zdarza towarzyszyło temu ,,punkt pierwszy ja mam racje, punkt drugi nawet jak nie mam to nic ci do tego"  itd itp Mało tego kobieta ta czuła wręcz zakodowaną niechęć do facetów Bardzo mi pomogła Przebisnieg  zauwazyles jak wiele kobiet uczestniczy w Twoim zyciu? W snach kobieta mowi o kodach . Teraz piszesz o nastepnej , zapewne wiecej masz doswiadczen. Jak One duzo Ci pokazuja - widzisz to ? wiesz o tym ? czy moze chcesz w to wierzyc , ze to one ,a nie Ty sam ? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 23:15:37 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #88 : Kwiecień 25, 2012, 20:22:44 » |
|
@ Laguna_ East , cudnie sie wznosisz , a Twoje "orgazowanie" czuc nawet na innych planetach hihi.
eeee ale jak odczytaĂŚ to "orgazowanie" ? ? organizowanie ? ; or-gazowanie ? ; orgazmowanie ?? ÂŁobuziakiiiiiiii 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #89 : Kwiecień 25, 2012, 22:36:48 » |
|
East, jesteÂś jak Âśw. Franciszek z AsyÂżu! Bacz, by CiĂŞ Twoje JA nie wydziedziczyÂło!  Zostaniesz nagÂą wersjÂą… czego?  ...ale i takiego teÂż CiĂŞ lubiĂŞ.  Oby tylko nie ulegÂł matamorfozie i nie zacz¹³ gÂłosiĂŚ ewangeliĂŞ ptaszkom i motylkom jak czyniÂł to rzeczony Âśw. Franciszek.
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #90 : Kwiecień 25, 2012, 22:44:25 » |
|
a czy sw Francis nie mial racji? przeciez wszystkie istoty maja nature buddy  skoro mial dobre intencje to potrafil przemawiac w odpowidnim jezyku 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Kwiecień 25, 2012, 22:54:48 » |
|
a czy sw Francis nie mial racji? przeciez wszystkie istoty maja nature buddy  skoro mial dobre intencje to potrafil przemawiac w odpowidnim jezyku  Do wnioskĂłw siĂŞ dochodzi, a nie je udowadnia racjÂą ! Mimo wszystko pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #92 : Kwiecień 25, 2012, 22:55:04 » |
|
Oby tylko nie ulegÂł matamorfozie i nie zacz¹³ gÂłosiĂŚ ewangeliĂŞ ptaszkom i motylkom jak czyniÂł to rzeczony Âśw. Franciszek.  No przecieÂż east nie bĂŞdzie gÂłosiÂł antyjaszczurzej ewangelii, od tego jesteÂś Ty, Astre. KaÂżdy ma swego motylka… 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #93 : Kwiecień 25, 2012, 23:01:33 » |
|
Przepraszam Âże ,ja tak,ni z gruchy,ni z piertuchy,ale tak mi siĂŞ ten tekst,spodobaÂł Âże postanowiÂłam zapodaĂŚ,go wam na dobranoc.MyÂślĂŞ Âże doskonale pasuje do tego wÂątku  
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2012, 23:02:06 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #94 : Kwiecień 26, 2012, 00:23:49 » |
|
KaÂżdy ma swego motylka…  " http://www.youtube.com/embed/fx9GtA7R6CA" Oto mĂłj motylek na dziÂś ....., a jutro postaram siĂŞ znaleŸÌ innego motylka... EDIT: Bo bym zapomniaÂł. A, te kobiety taĂączÂące na scenie to syntetyki, ktĂłre w swej ksenofobii deklaruje KIARA.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2012, 00:37:42 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #95 : Kwiecień 26, 2012, 06:33:42 » |
|
Odbiegajac od motylkow :-), Astre przypomniales mi lata kiedy wkraczalam malymi kroczkami w zycie pelnoletnosci , lubie Savage :-) Channell tekst naprawde i zabawny i madry.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Kwiecień 30, 2012, 20:42:17 » |
|
Wiele Kobiet  Je¿eli znamy budowê Ca³oœci to wiemy, ¿e na t¹ chwile jeszcze symbolizuje ja magnez  Je¿eli pozbêdziemy siê seksualnych podtekstów to zauwa¿ymy ze przyjemniej siê rozmawia facetowi z kobiet¹ ....  Kobiecie z facetem - oczywiœcie  s¹ odchylenia  Je¿eli mówi o Ca³oœci to ka¿dy z nas ma w sobie dwie po³owy + i -  Równowaga. Osobiœcie uwa¿am, (zreszt¹ na wielu ezoterycznych forach pojawiaj¹ siê podobne informacje), ¿e czas tzw mistrzów, nauczycieli guru itd siê skoùczy³  Swoje wykonali  Teraz, albo zaczn¹ ¿yÌ na w³asny rachunek albo oddadz¹ cia³a fizyczne.... Teraz ka¿dy sobie rzepkê skrobie  Zreszt¹ pozwoli³em sobie nawet na tym zacnym forum u¿yÌ Darka jako ,,podpórki" tak jak kiedyœ u¿ywa³em ró¿d¿ki czy wahade³ka czy.....  Drogi s¹ ro¿ne - dla ka¿dego co innego, kazdy inny  Dobrze jest nawi¹zaÌ kontakt ze sob¹, a czy ,,podpórk¹" bêdzie kobieta, facet czy kot lub kruk to jest raczej ma³o wa¿ne  Je¿eli jest kontakt z wnêtrzem nastêpuje równowaga  Wtedy cz³owiek wysy³a tylko pozytywne myœli i takie odbiera bez zak³óceù 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2012, 20:46:14 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #97 : Maj 02, 2012, 12:52:36 » |
|
Przebiœniegu wejrzyj na drogê, któr¹ przeby³eœ kiedyœ u¿ywa³em ró¿d¿ki czy wahade³ka czy..... Zobacz ile rzeczy porzuci³eœ, z ilu to¿samoœci siê wyleczy³eœ, ilu "mistrzów" ju¿ rozpozna³eœ (¿e siê skoùczyli a¿  ). I ca³y ten czas ³apiesz siê jeszcze czegoœ nowego ? Przed ka¿dym jeszcze jedno rozpoznanie. To , i¿ cz³owiek wysy³a tylko pozytywne myœli i takie odbiera bez zak³óceù to te¿ iluzja Przede wszystkim z powodu tego egocentrycznego kogoœ, który myœli, ¿e to on wysy³a myœli  Tymczasem jest on tylko efektem (ubocznym) procesu, który dzieje siê w mózgu na 6 sekund wczeœniej, zanim pojawi siê iluzja tego, kto uwa¿a, ¿e myœli myœli 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #98 : Maj 02, 2012, 16:55:34 » |
|
JesteÂś ciaÂłem czy masz ciaÂło east  CzytajÂąc Twoje posty wiem, ze to samo nazywamy inaczej wiĂŞc polemizowaÂł nie bĂŞdĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #99 : Maj 08, 2012, 09:40:51 » |
|
Jesteœ cia³em czy masz cia³o east  Cia³o JEST. Forma istnieje (na pewnym poziomie postrzegania) . Nie ma tam nikogo, kto mia³by to mieÌ. Natomiast co do "byÌ cia³em " .hhmhmhm . Ono zawiera siê w Ca³oœci, wiêc Ca³oœÌ jest równie¿ tym cia³em. Conajmniej tu i teraz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2012, 09:41:18 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
|