arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1650 : Czerwiec 12, 2012, 22:07:10 » |
|
Krytykanctwo? Nieco mnie zaskoczy³eœ, poniewa¿ zawsze gdy mam jakieœ zastrze¿enia b¹dŸ odmienne zdanie popieram to przyk³adami i argumentami. "Wytykanie b³êdów" nie jest z³e - szczególnie gdy chce siê zbadaÌ wiarygodnoœÌ tez, zapewnieù, po prostu dociec do prawdy. Ponadto nasza postawa w stosunku do wskazanych b³êdów mówi o tym jacy naprawdê jesteœmy - czy zdajemy sobie sprawê z w³asnych u³omnoœci, czy otwarci jesteœmy na dyskusje, czy chcemy siê podci¹gaÌ, czy mo¿e jednak uwa¿amy, ¿e pozjadaliœmy wszystkie rozumy... O wiele wiêksz¹ rzecz¹ i wartoœciow¹ jest zrozumieÌ drugiego cz³owieka ni¿ wskazywaÌ mu bez przerwy i bez koùca palcami miejsca, w których robi b³êdy. Astre, czy Ty czasem w³aœnie nie wytykasz mi ¿e... wytykam? :]
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1651 : Czerwiec 12, 2012, 22:57:42 » |
|
Krytykanctwo? Nieco mnie zaskoczy³eœ, poniewa¿ zawsze gdy mam jakieœ zastrze¿enia b¹dŸ odmienne zdanie popieram to przyk³adami i argumentami. "Wytykanie b³êdów" nie jest z³e - szczególnie gdy chce siê zbadaÌ wiarygodnoœÌ tez, zapewnieù, po prostu dociec do prawdy. Ponadto nasza postawa w stosunku do wskazanych b³êdów mówi o tym jacy naprawdê jesteœmy - czy zdajemy sobie sprawê z w³asnych u³omnoœci, czy otwarci jesteœmy na dyskusje, czy chcemy siê podci¹gaÌ, czy mo¿e jednak uwa¿amy, ¿e pozjadaliœmy wszystkie rozumy... O wiele wiêksz¹ rzecz¹ i wartoœciow¹ jest zrozumieÌ drugiego cz³owieka ni¿ wskazywaÌ mu bez przerwy i bez koùca palcami miejsca, w których robi b³êdy. Astre, czy Ty czasem w³aœnie nie wytykasz mi ¿e... wytykam? :] Tylko zauwa¿, ¿e ja nie piszê personalnie wprost do Ciebie, tylko próbujê wyci¹gaÌ wnioski ogólne. Mog¹ one byÌ w jakiœ sposób trafne wobec toczonych przez Ciebie ''odwiecznych sporów'' z Kiar¹, ale wcale nie musz¹ byÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2012, 00:00:25 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1652 : Czerwiec 13, 2012, 11:14:45 » |
|
UwagĂŞ owszem, nie kierowaÂłeÂś wprost do mnie (nie uÂżyÂłeÂś nicka) ale byÂła mocno zwiÂązana z mojÂą wczesniejszÂą wypowiedziÂą - zamieÂściaÂłes uwage do niej.
Astre, spoko moÂżesz wytykaĂŚ, nad kaÂżdym wytykiem nieco przysiadam i zastanawiam siĂŞ - przemyÂślenie innego punktu widzenia rozwija.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1653 : Czerwiec 22, 2012, 11:38:01 » |
|
Tytul watku. Czy gdybym utworzyla watek "Pytania do rabina", to byloby to samo? Ide pytac drzew, wody i slonca. 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1654 : Czerwiec 22, 2012, 20:37:53 » |
|
Nie znasz <Kap³ana718< i st¹d zdziwienie, choÌ przyznam, ¿e i s³uszne. >Kiara< mog³a przenieœÌ tê dyskusjê do innego w¹tku. A mo¿e wyrêczyÌ j¹ w tym? 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1655 : Czerwiec 22, 2012, 21:35:32 » |
|
Janusz mnie uswiadomil:) JARUHA  wiec teraz trzeciej wody po kisielu nie potrzeba;)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1656 : Czerwiec 22, 2012, 22:18:13 » |
|
Je¿eli ufasz Lady tylko w to czym ciê uœwiadamiaj¹ inni .. to sama jesteœ dla mnie ( wybacz i¿ tak dosadnie) dziesi¹t¹ wod¹ po kisielu. Zreszt¹ ju¿ dawno zauwa¿y³am i¿ zaczynasz tematy wyczytane w aktualnej prasie ezoterycznej, ale rozwin¹Ì ich jakoœ samodzielnie ju¿ nie potrafisz. Wychwalasz siê tym i tamtym ale przy konkretnym pytaniu wycofujesz siê zas³aniaj¹c tajemnicami których siê nie przekazuje. Zatem zamiast oceniaÌ innych bez ¿adnej znajomoœci ich, postaraj siê oceniÌ siebie. A swoj¹ drog¹ chcia³abyœ posiadaÌ tak¹ wiedzê ( w niektórych tematach) jak¹ posiada Kaplan 718 ( mówiê o wiedzy, a nie wyczytanych tu i tam informacjach i cytowanych jako niesamowite m¹droœci). Kap³an 718 jest bardzo m³odym i dosyÌ porywczym Cz³owiekiem , ma prawo do pope³niania wielu b³êdów , uczy siê dopiero ¿ycia, jednak samodzielnym logicznym myœleniem oraz otwartoœci¹ umys³u i wiedz¹ , a nawet sposobem analiz przewy¿sza tu nie jednego forumowicza. A swoj¹ drog¹ obmawianie innych poza forum to taki akt "wysokiego poziomu osobistego rozwoju duchowego" ....... Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 06:03:36 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1657 : Czerwiec 23, 2012, 09:13:00 » |
|
Szacowna Kiara czy zasadnym jest bycie adwokatem lub rzecznikiem kogokolwiek  Jak jest tak jak mĂłwisz to co zmieÂści w swoich postach KapÂłan bĂŞdzie najlepsza obronÂą. Samy tytuÂł wÂątku dla mnie tez jest troszkĂŞ hm nie bĂłjmy siĂŞ powiedzieĂŚ ...dziwny pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1658 : Czerwiec 23, 2012, 09:38:43 » |
|
A Ty szacowny czyim teraz prĂłbujesz byĂŚ adwokatem? Zapewne obrabianie komuÂś zakulisowo d..... odpowiada Ci? mnie nie i wyraÂżam to oficjalnie. Skoro powstaÂł taki wÂątek , to komuÂś byÂł potrzebny, nie chodzi w nim o osobĂŞ, a o poruszany temat. Jednak kapÂłan byÂł dla kogoÂś autorytetem w konkretnym temacie, komu siĂŞ to nie podoba? PrzebiÂśnieg.Jak jest tak jak mĂłwisz to co zmieÂści w swoich postach KapÂłan bĂŞdzie najlepsza obronÂą. zatem po co to? ladyJanusz mnie uswiadomil:) JARUHA UÂśmiech wiec teraz trzeciej wody po kisielu nie potrzeba;) powtĂłrzĂŞ... A swojÂą drogÂą obmawianie innych poza forum to taki akt "wysokiego poziomu osobistego rozwoju duchowego" ....... Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 09:40:47 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1659 : Czerwiec 23, 2012, 18:21:37 » |
|
Szacowna Kiara je¿eli chodzi o obrabianie komuœ przys³owiowej dupy to masz ca³kowit¹ absolutn¹ racje  Osobiœcie cieniê gdy ktoœ mi na coœ zwróci uwagê prosto w oczy. Oczywiœcie uwagi poza plecami ..... Nie próbuje byÌ niczyim adwokatem dodatkowo na tym szacownym forum wystêpuje od niedawna Troszkê tylko zdziwi³o mnie ze ktoœ maj¹cy tak du¿¹ wiedzê i tyle wniosków z doœwiadczeù co Ty szacowna wchodzi jeszcze w takie hm utarczki i tylko tyle bo nie znam ani Kap³ana a ni Fair Lady Co do tematu to zupe³nie nie rozumie dlaczego nie mam prawa siê zdziwiÌ, ¿e taki zaistnia³. Nie uwa¿am, ¿e wszystko wiem i wszystko rozumiem wiêc od czasu do czasu zdarzy mi siê zadaÌ pytanie pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1660 : Czerwiec 23, 2012, 18:26:51 » |
|
Zatem szacowny skupmy siĂŞ na treÂściach postĂłw a nie na osobach je piszÂących, bowiem niezaleÂżnie od tego kim sÂą w cudzych oczach , bywa iÂż maja duÂżo do przekazania. Gdy ta zasada bĂŞdzie powszechnie stosowana nie bĂŞdzie kwasĂłw na forum , ja zaÂś wystÂąpiĂŞ w obronie kaÂżdej osoby w stosunku do ktĂłrej czyni siĂŞ takie rzeczy. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 18:27:10 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1661 : Czerwiec 23, 2012, 18:31:54 » |
|
DokÂładnie szacowna Kiaro podpisuje siĂŞ pod tym co mĂłwisz szacowna caÂłym sobÂą  Wielokrotnie pozwoliÂłem sobie zamieÂściĂŚ tu moja opinie iz nie jest waÂżne kto pisze tylko o czym pisze 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1662 : Czerwiec 23, 2012, 20:46:58 » |
|
Zydzi zawsze lubia prowokowac. A potem skarza sie, ze im sie krzywda dzieje.
Gdy ta zasada bĂŞdzie powszechnie stosowana nie bĂŞdzie kwasĂłw na forum Ale ja KOCHAM kapustke i ogorasy KWASZONE.
Edit:
Dosc tej Reklamy. I OSADZANIA, teraz MY chcemy wiedziec, gdzie JEST nasze ZLOTO.
//Darek sorry!//
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 20:49:39 wysłane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1663 : Czerwiec 23, 2012, 20:56:06 » |
|
Zydzi zawsze lubia prowokowac. A potem skarza sie, ze im sie krzywda dzieje.
Gdy ta zasada bĂŞdzie powszechnie stosowana nie bĂŞdzie kwasĂłw na forum Ale ja KOCHAM kapustke i ogorasy KWASZONE.
Edit:
Dosc tej Reklamy. I OSADZANIA, teraz MY chcemy wiedziec, gdzie JEST nasze ZLOTO.
//Darek sorry!//
MoÂżesz Lady jasno i zrozumiale siĂŞ wyraziĂŚ o co ci chodzi? Kto jest tym ÂŻydem ktĂłry ciebie do czegoÂś prowokuje i ktĂłry zabraÂł ci twoje zÂłoto? My ... to kto? W czyim jeszcze imieniu siĂŞ wypowiadasz? A moÂżne masz jakiÂś problem ktĂłrego sama nie rozumiesz? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 20:58:08 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1664 : Czerwiec 23, 2012, 20:57:29 » |
|
Ty szacowna Cyganeczko--m
Aryan jest byl i bedzie gotowy do nauk. A "inni" albo uznaja wyzszosc, albo trzepia jk. Tak jak Ty.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 21:01:40 wysłane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1665 : Czerwiec 23, 2012, 21:04:05 » |
|
Ty szacowna Cyganeczko--m
ÂŻydĂłwkÂą czy CyganeczkÂą? Dla mnie osobiÂście obydwa pochodzenia jednakowoÂż sÂą godne. OskarÂżenie publiczne o zabranie tobie zÂłota jakiegoÂś ( tym bardziej Âże w Âżyciu nie widziaÂłam ciĂŞ na oczy) to powaÂżna sprawa prawna , albo twoja powaÂżna choroba z gÂłowÂą. Kiara. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 21:25:49 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1666 : Czerwiec 23, 2012, 21:06:49 » |
|
czujesz zbyt duzoOM energieM w sobie, i powiem, krotko jak Darek uczy ...s..
GF
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 21:07:19 wysłane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1667 : Czerwiec 23, 2012, 21:10:21 » |
|
czujesz zbyt duzoOM energieM w sobie, i powiem, krotko jak Darek uczy ...s..
GF
Jak masz problemy zdrowotne to lecz siĂŞ , zrĂłb sobie przerwĂŞ od forum i lecz siĂŞ puki czas. CoÂś mi siĂŞ zdaje Âże zbyt wysoka wibracja i niektĂłrym gÂłowy siadajÂą juÂż. Moja rada lecz siĂŞ. A, Aryan to moÂżesz postraszyĂŚ babcie klozetowÂą , a nie mnie miÂła moja. Jeszcze tydzieĂą , dwa i po GF jako wspomnienie jedynie pozostanÂą tylko dawne przekazy, to juÂż koniec niewolenia Ludzi przez maszyny. Jeszcze tego nie zrozumiaÂłaÂś? ÂŻadna maszyna nie dorĂłwnaÂła i nie dorĂłwna CzÂłowiekowi nie ma z nim Âżadnych szans. Baj, baj.... przedstawicielko GF  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 21:24:50 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1668 : Czerwiec 23, 2012, 21:47:15 » |
|
Aryan to moÂżesz postraszyĂŚ babcie klozetowÂą , a nie mnie miÂła moja. Jak widze, nie musze. CZEKASZ. Ale ku mojemu wielkiemu uznaniu, aby Tobie pomoc, odgryzlas reke... Wiesz, zaczynam sie zastanawiac CZEGO ty sie tak strasznie boisz. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #1669 : Czerwiec 23, 2012, 22:29:28 » |
|
Kobiety, aleÂż Âłatwo dajecie siĂŞ podpuÂściĂŚ, ja ceniĂŞ wypowiedzi nawet bardzo luÂźno zwiÂązane z tematem, ale jak ich nie ma to sam teÂż muszĂŞ pisaĂŚ nie na temat, wtedy temat moÂże powrĂłci.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1670 : Czerwiec 23, 2012, 22:54:31 » |
|
Bo najdawniejszym pytaniem jest, bylo i bedzie... czy pierwsza byla kura, czy jajo. Ale wypraszam sobie teoretyzowanie i obrazanie Aryan.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 22:55:37 wysłane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1671 : Czerwiec 23, 2012, 22:56:22 » |
|
Wychwalasz siĂŞ tym i tamtym ale przy konkretnym pytaniu wycofujesz siĂŞ zasÂłaniajÂąc tajemnicami ktĂłrych siĂŞ nie przekazuje. jakoÂś zabrzmiaÂło dziwnie znajomo... takÂże sugerowanie komuÂś choroby umysÂłowej swojego czasu kogoÂś bardzo oburzaÂło, straszono adminem i takie tam...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 23:03:04 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1672 : Czerwiec 23, 2012, 23:01:56 » |
|
Malpie nie daje sie brzytwy. Jestem zwolennikiem uczenia polowu RYB a nie karmienia na oslep ... Ale mo"rz"e sie myle.
//Madrej glowie dosc dwie slowie. Ale Aryanom nie wolno nic powiedziec, zas Zydzi... i ta cal szopka..., czego sie nie robi dla szmalcu//
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1673 : Czerwiec 23, 2012, 23:41:52 » |
|
Tak siĂŞ zdarza, Âże kto sieje wiatr, ten zbiera burzĂŞ, a wiĂŞc nie dziwmy siĂŞ ...a zdziwieĂą wkrĂłtce bĂŞdzie caÂła masa 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1674 : Czerwiec 23, 2012, 23:42:56 » |