Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #175 : Kwiecień 04, 2010, 19:29:56 » |
|
Ile pieniĂŞdzy przejadÂłeÂś podczas wielkanocnego Âśniadania? ÂŚwiĂŞta w naszych domachWedÂług wyliczeĂą analitykĂłw finansowych w tym roku Âśrednia wydatkĂłw na przygotowanie ÂświÂąt dla czteroosobowej rodziny wynosi 350 zÂłotych. SprawdÂźmy, ile kosztujÂą poszczegĂłlne produkty i ile pieniĂŞdzy przejedliÂśmy w te ÂświĂŞta. 1/14 ... http://finanse.wp.pl/gid,12136166,galeria.html
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #176 : Kwiecień 28, 2010, 21:30:37 » |
|
Filmy 3D szkodliwe dla zdrowia. 3D mo¿e byÌ niebezpieczne?Wtorek, 27 kwietnia (10:26)  3D z kin przenios³o siê do naszych domów. Czy jest to bezpieczna dla zdrowia forma rozrywki? /A Telewizyjna technologia 3D dopiero zaczyna zyskiwaÌ popularnoœÌ, ale wraz z debiutem pierwszych telewizorów 3D rodzi siê pytanie, czy ta forma rozrywki mo¿e byÌ groŸna dla naszych oczu?Samsung ostrzega przed w³asnymi odbiornikami wyœwietlaj¹cymi trójwymiarowe obrazy. Na australijskiej stronie www koncernu pojawi³a siê lista, wyszczególniaj¹ca drastyczne skutki uboczne ogl¹dania telewizji w trzech wymiarach. Oprócz zaburzeù wzroku mówi siê o dr¿eniu miêœni, skurczach, md³oœciach i zaburzeniach œwiadomoœci. Ogólnie producent zaleca ludziom "o s³abej kondycji fizycznej", aby zrezygnowali z 3D. Jeœli ktoœ nie jest wyspany albo wypi³ alkohol, powinien równie¿ poprzestaÌ na tradycyjnym, p³askim obrazie. ... Prawdziwa g³êbiaWszystko o filmach - raport specjalny o 3Dhttp://nt.interia.pl/raport/3dJeœli w którymœ momencie mózg zacznie siê przyzwyczajaÌ do separowania ostroœci i akomodacji oraz - w ró¿nicowanych p³aszczyznach - skupienia wzroku, ogl¹daj¹cemu mo¿e zacz¹Ì brakowaÌ w realnym ¿yciu informacji na temat sytuacji przestrzennej. Zwykle takie "zaburzenie dwuocznoœci" ustêpuje po kilku minutach, ale orêdownicy pewnej teorii nie wykluczaj¹, ¿e u dzieci pojawia siê ryzyko permanentnych problemów w postrzeganiu "prawdziwej" g³êbi. W konsekwencji czêste ogl¹danie obrazów w 3D mo¿e doprowadziÌ do utraty zmys³u wzrokowej orientacji przestrzennej.  ... http://nt.interia.pl/audio-wideo/wiadomosci/news/3d-moze-byc-niebezpieczne,1470354
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #177 : Maj 04, 2010, 20:44:48 » |
|
Jest wielki krater, ale nie wiadomo, jak powsta³Wtorek, 4 maja (17:31) Eksperci przebadaj¹ próbki proszku wydobyte z dna leja powsta³ego w lesie niedaleko Sulêczyna na Kaszubach. Dziura ma 6 m œrednicy i 3 m g³êbokoœci i do dziœ nikt nie wie, w jaki sposób powsta³a.Badaj¹cy wyrwê w ziemi astronomowie wykluczyli hipotezê o uderzeniu meteorytu. Na dnie leja nie znaleziono ¿adnych materia³ów pochodz¹cych z kosmosu. Nie znaleziono ich tak¿e, co jest charakterystyczne w przypadku uderzenia meteorytu, pod dnem leja. O badaniu poinformowa³ Cezary Sreberski ze Starostwa Powiatowego w Kartuzach. Teraz to urzêdnicy Starostwa wyjaœniaj¹ tajemnicê leja. ... http://polskalokalna.pl/wiadomosci/pomorskie/news/tajemniczy-krater-w-lesie-na-kaszubach,1473816
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #178 : Maj 04, 2010, 21:58:23 » |
|
A mo¿e to poszukiwacze bursztynu ? Kiedyœ coœ s³ysza³em, ¿e wwiercaj¹ siê w ziemiê i pod ciœnieniem wt³aczaj¹ tam wodê, a potem wysysaj¹ powsta³e b³oto wraz z drogocennym kruszcem i wywo¿¹ gdzieœ do odp³ukania. W efekcie powstaje lej . U¿ywaj¹ do tego szambowozów. Tak mi siê dziwnie skojarzy³ ten proceder z tym lejem bo w³aœnie na Kaszubach on kwitnie. Mo¿liwe jednak , ¿e siê mylê.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #179 : Maj 04, 2010, 22:45:31 » |
|
Sulêczyno znajduje siê zaledwie kilka kilometrów od Wêsiorów, mo¿e miejsca "mocy" maj¹ szczególny wp³yw na okolicê? A mo¿e któremuœ Kaszubowi potrzebny by³ piach na budowê domu, a kopalniê potraktowano jako "dziw" natury  Czego to cz³owiek nie wymyœli, by podkreœliÌ atrakcyjnoœÌ miejsca poprzez odmiennoœÌ swojej okolicy, oczywiœcie bezinteresownie... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #180 : Maj 04, 2010, 23:03:39 » |
|
Tam jest œwietny piasek pod budowê, a i bursztyn znaleŸÌ mo¿na. Morze by³o i tam kiedyœ tak¿e...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #181 : Maj 04, 2010, 23:15:45 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #182 : Maj 05, 2010, 09:14:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #183 : Maj 05, 2010, 12:10:27 » |
|
Ja przychylam sie do odpowiedzi Chanell . KtoÂś szukaÂł Trufli przy uÂżyciu genetycznie zmodyfikowanej Âświnki giganta 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #184 : Maj 05, 2010, 16:52:29 » |
|
Tam jest Âświetny piasek pod budowĂŞ,
TeÂż tak sÂądzĂŞ,to jest pierwsza myÂśl jaka mi przyszÂła do gÂłowy. Sam znam kilka takich miejsc,nic nadzwyczajnego.....
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #185 : Maj 10, 2010, 13:19:56 » |
|
Ekolodzy ostrzegaj¹: Jordan wysycha 2010-05-08, ostatnia aktualizacja 2010-05-07 15:51 Rzeka Jordan, jedno z miejsc kultu chrzeœcijan, wysycha. Jej rozleg³e odcinki mog¹ znikn¹Ì jeszcze przed koùcem 2011 roku.Sytuacja jest bardzo powa¿na. Nie chodzi tylko o to, ¿e znacz¹ca czêœÌ biblijnej rzeki mo¿e znikn¹Ì z powierzchni Ziemi. Równie istotnym problemem jest fakt, ¿e to, co pozostanie, bêdzie przypomina³o zwyk³y œciek. W³aœnie takie wnioski widniej¹ w raporcie, który grupa izraelskich, jordaùskich i palestyùskich badaczy œrodowiska opublikowa³a w poniedzia³ek. - Mo¿na prawie przeskoczyÌ przez rzekê. W innych miejscach nie musisz nawet skakaÌ, mo¿esz j¹ zwyczajnie przekroczyÌ. Jest g³êboka do kostki. Trudno zobaczyÌ wodê - skomentowa³ Gidon Bromberg, izraelski dyrektor organizacji Przyjaciele Ziemi Bliskiego Wschodu, która zleci³a raport. ... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,7854779,Ekolodzy_ostrzegaja__Jordan_wysycha.html
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #186 : Maj 12, 2010, 14:30:46 » |
|
Ech co za zycie nastêpna katastrofa , tyle ze tym razem ktoœ przezy³ dziecko. Zobaczcie na ile ma³ych czêœci rozsypa³ siê ten samolot! http://wiadomosci.onet.pl/156181,21,0,pokaz.htmlPrze¿y³o dziecko, 103 osoby zginê³y - katastrofa Airbusa Samolot libijskich linii lotniczych Afriqiyah Airways rozbi³ siê na lotnisku w Trypolisie - poinformowa³y s³u¿by bezpieczeùstwa na lotnisku. W katastrofie zginê³y 103 osoby, jednak prze¿y³ j¹ 8-letni holenderski ch³opiec. Nie wiadomo, w jakim jest stanie. Wed³ug dpa, która cytuje rzecznika portu w Trypolisie, katastrofê prze¿y³a 9-letnia Holenderka. Zdjêcia z miejsca katastrofy Airbusa w Trypolisie. Samolot lecia³ z Johannesburga w Republice Po³udniowej Afryki. Na pok³adzie Airbusa 330 znajdowa³o siê 93 pasa¿erów i 11 cz³onków za³ogi. Docelowym portem rejsu, po l¹dowaniu w Trypolisie, by³o londyùskie lotnisko Heathrow - podaje BBC News. REKLAMA Czytaj dalej Wed³ug BBC samolotem podró¿owa³y osoby ró¿nej narodowoœci, Brytyjczycy i obywatele RPA. Wszyscy cz³onkowie za³ogi byli Libijczykami. Polska konsul w Libii poinformowa³a, ¿e na liœcie pasa¿erów nie by³o polsko brzmi¹cych nazwisk. Do katastrofy dosz³o oko³o godziny 6.00 rano podczas l¹dowania. Wed³ug korespondentów BBC warunki atmosferyczne by³y sprzyjaj¹ce - by³o s³onecznie i bezchmurnie. Sprzeczne informacje nap³ywaj¹ o dziecku, które prze¿y³o katastrofê. Powo³uj¹c siê na Ÿród³a na lotnisku, AFP poda³a, ¿e chodzi o 8-letniego ch³opca z Holandii, który zosta³ odwieziony do szpitala w Trypolisie. Obra¿enia dziecka nie zagra¿aj¹ jego ¿yciu - powiedzia³ minister Zidan. Wed³ug dpa, która cytuje rzecznika portu w Trypolisie, katastrofê prze¿y³a 9-letnia Holenderka. AFP pisze, ¿e po katastrofie wzmocniono œrodki bezpieczeùstwa na lotnisku, na które wci¹¿ przyje¿d¿aj¹ karetki pogotowia i pojazdy obrony cywilnej. Zakazano wstêpu na miejsce zdarzenia. Rzeczniczka po³udniowoafrykaùskiej dyplomacji Nomfanelo Kota powiedzia³a, ¿e samolot wylecia³ z Johannesburga we wtorek wieczorem i na trasie znikn¹³ z ekranów radarów. - Nie wiemy, co siê sta³o - powiedzia³a Kota agencji Reutera. Warunki meteorologiczne w œrodê rano w Trypolisie by³y dobre; niebo by³o lekko zachmurzone. PrzewoŸnik Afriqiyah Airways, pierwszy ca³kowicie kontrolowany przez paùstwo libijskie, rozpocz¹³ dzia³alnoœÌ w 2001 roku. (tbe, meg, ap, oso) TAGI: katastrofa, samolot, libia http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Przezylo-dziecko-103-osoby-zginely---katastrofa-Airbusa,wid,12256929,wiadomosc.html
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #187 : Maj 17, 2010, 10:59:30 » |
|
No to karmic dzieci kielbasami i boczkiem , Samuel bedzie zadowolony , i nie zapominac o pol szklaneczki slalcu dziennie. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #188 : Maj 17, 2010, 11:30:34 » |
|
Kiara, co ty tutaj wygadujesz za dyrdyma³y o w³aœciwoœciach izolacyjnych t³uszczów itd... twierdzisz sama ¿e w swojej diecie t³uszcze zwierzêce praktycznie wyeliminowa³aœ. a wystarczy spojrzeÌ na twoje zdjêcie aby z ca³¹ pewnoœci¹ stiwerdziÌ i¿ czego jak czego, ale t³uszczy, a zw³aszcza zwierzêcych w twojej diecie nie brakuje - wrêcz przeciwnie. jest ich zbyt du¿o. to o co chodzi? kolejne pozerstwo?
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 11:42:14 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
janek-kula
Gość
|
 |
« Odpowiedz #189 : Maj 17, 2010, 12:02:45 » |
|
Panie Mareczku troszkê kultury,rozmawiasz pan z kobiet¹.  Ka¿dy z nas lubi co lubi i mo¿e przekazaÌ tutaj swoje doœwiadczenia dotycz¹ce zdrowego od¿ywiania. Ja lubiê ogl¹daÌ TV,a tutaj otrzyma³em wiadomoœÌ,¿e powinienem siê z tym ograniczyÌ. I to ja sam zadecydujê co z tym fantem zrobiê. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 12:16:43 wysłane przez janek-kula »
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #190 : Maj 17, 2010, 12:10:53 » |
|
janek, ledwo siĂŞ pojawiÂłeÂś a juÂż zaczynasz zwracaĂŚ uwagĂŞ? pokulaj siĂŞ trochĂŞ po forum, poczytaj, wyrĂłb sobie opiniĂŞ... i wtedy bĂŞdziemy mogli porozmawiaĂŚ o tym, jak to w moim poÂście brakuje kultury. bo ja twierdzĂŞ Âże to jest stwierdzenie faktu. tak jak z otyÂłoÂściÂą klinicznÂą. nie piszĂŞ Âże ktoÂś jest pÂączkiem, grubasem czy tym podobne. stwierdzam fakt zwÂłaszcza w kontekÂście faktu jak to Kiara kiedyÂś zaczeÂła wypowiadaĂŚ siĂŞ o tÂłuszczach i braku ich spoÂżywania w jej diecie. jeÂśli ktoÂś pisze coÂś takiego moÂże zostaĂŚ to skomentowane - prawo forum.
|
|
|
|
|
|
|
janek-kula
Gość
|
 |
« Odpowiedz #191 : Maj 17, 2010, 12:25:31 » |
|
Marek ja ju¿ wczeœniej podgl¹da³em to forum i wiem co w trawie piszczy.  Jak wspomnia³em ju¿ wy¿ej,wszystko jest w moich rêkach i dlatego wiele mogê wys³uchaÌ a postêpowanie co do ka¿dego z nas powinno byÌ ludzkie tzn. bez nienawiœci do drugiego i ze zrozumieniem,¿e ka¿dy mo¿e b³¹dziÌ. 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #192 : Maj 17, 2010, 12:29:54 » |
|
dlatego skoro nie rozumiesz to powtĂłrzĂŞ jeszcze raz: w moim poÂście nie ma nienawiÂści, chĂŞci dokuczenia komuÂś itp. tylko suche stwierdzenie faktu w kontekÂście propagowanej diety. i nie moralizuj bo w takim wydaniu jest ona poprostu mĂŞczÂąca. Jak wspomniaÂłem juÂż wyÂżej,wszystko jest w moich rĂŞkach
bardzo krótkie i bardzo lakoniczne stwierdzenie jak¿e wiele mówi¹ce o twojej osobie. czasami wystarczy parê s³ów... ¿eby rozwiaÌ w¹tpliwoœci. Marek ja ju¿ wczeœniej podgl¹da³em to forum i wiem co w trawie piszczy.  a mo¿e raczej siê udziela³eœ tylko pod innym nickiem, bo twój styl jakoœ dziwnie wydaje siê byÌ znajomy...
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 12:47:53 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
janek-kula
Gość
|
 |
« Odpowiedz #193 : Maj 17, 2010, 12:34:01 » |
|
Z³oœliwoœÌ zdrowiu szkodzi  Dlatego lepiej trzymajmy siê tematu,który jest tutaj poruszany,a wyjdziemy na tym korzystniej. 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #194 : Maj 17, 2010, 14:06:39 » |
|
janek, ledwo siĂŞ pojawiÂłeÂś a juÂż zaczynasz zwracaĂŚ uwagĂŞ? pokulaj siĂŞ trochĂŞ po forum, poczytaj, wyrĂłb sobie opiniĂŞ... i wtedy bĂŞdziemy mogli porozmawiaĂŚ o tym, jak to w moim poÂście brakuje kultury. bo ja twierdzĂŞ Âże to jest stwierdzenie faktu. tak jak z otyÂłoÂściÂą klinicznÂą. nie piszĂŞ Âże ktoÂś jest pÂączkiem, grubasem czy tym podobne. stwierdzam fakt zwÂłaszcza w kontekÂście faktu jak to Kiara kiedyÂś zaczeÂła wypowiadaĂŚ siĂŞ o tÂłuszczach i braku ich spoÂżywania w jej diecie. jeÂśli ktoÂś pisze coÂś takiego moÂże zostaĂŚ to skomentowane - prawo forum.
Czy napewno mozesz i potrafisz udowodnic fakt co ja jadam , jaka jest moja dieta? Jezeli tak to prosze o dowody tych faktow. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 14:07:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #195 : Maj 18, 2010, 07:09:33 » |
|
Czy napewno mozesz i potrafisz udowodnic fakt co ja jadam , jaka jest moja dieta? Jezeli tak to prosze o dowody tych faktow. Kiara  Odp: Fenomen duchĂłw sterujÂących KIARÂĄ « Odpowiedz #2 : Maj 08, 2010, 11:25:54 » "Naprawde wiecie wszystko na temat , co ja jem? Czy ktos z Wasz zapytal mnie o to chociaz jeden raz? Dziwne nigdy tego az tak dokladnie nie napisalam , a oprucz tego jezeli juz tak bardzo chcecie stosowac moja diete , to niech nikomu nie przyjdzie do glowy przestac jesc calkowicie tluszcze. Ja jem je , faktycznie sa niezbedne, ale w 99% ograniczylam tluszcze zwierzece. Jedynym, w minimalnych ilosciacj jest smietana (ona jest tluszczem zwierzecym) , tak wiec zanim cos napiszecie o mnie , prosze sie mnie zapytac , by sie nie osmieszac. Kiara" "w 99% ograniczylam tluszcze zwierzece", "Jedynym, w minimalnych ilosciacj jest smietana (ona jest tluszczem zwierzecym)" - tak wiĂŞc jak to sama piszesz, "by siĂŞ nie oÂśmieszaĂŚ" nie pisz Âże praktycznie zrezygnowaÂłaÂś z tÂłuszczĂłw zwierzĂŞcych, bo powtĂłrzĂŞ - tak nie wyglÂąda osoba ktĂłra z nich zrezygnowaÂła. nie wycofuj siĂŞ rakiem, nie kÂłam. bo skoro moÂżna stwierdziĂŚ Âże spekulujesz faktami oczywistymi, ktĂłre masz powyÂżej to rĂłwnie dobrze moÂżna zaÂłoÂżyĂŚ Âże wiarygodnoœÌ wszystkich innych twoich wypowiedzi jest rĂłwnie wiarygodna - czyli Âżadna. tak bardzo starasz rozbudowaĂŚ swĂłj wuizerunek Âże zaczynasz siĂŞ gubiĂŚ w szczegó³ach. nie doœÌ Âże zaczynasz siĂŞ gubiĂŚ w szczegó³ach, to jeszcze zaczynasz kÂłamaĂŚ. moÂże w przeciwieĂąstwie do chwili obecnej przestaĂą godzinami przklepywaĂŚ mÂądroÂści wÂątpliwej reputacji mĂŞdrcĂłw, nie marnuj czasu godzinami ÂślĂŞczÂąc i ÂśpiÂąc na klawiaturze. wyjdÂź do ludzi. przestaĂą nauczaĂŚ a zwyczajnie zainteresuj siĂŞ tym kto obok ciebie mieszka. porozmawiaj z nim. o zwyczajnych ludzkich rzeczach a nie o wibracjach... zbuduj relacje miĂŞdzyludzkie ktĂłrych jak widaĂŚ nie masz, a moÂże poznasz kogoÂś ciekawego. moÂże komuÂś pomoÂżesz, moÂże ktoÂś pomoÂże tobie - i wiesz co? moÂże poczujesz siĂŞ w koĂącu Âże jesteÂś komuÂś potrzebna. Âże zrobiÂłaÂś w koĂącu coÂś poÂżytecznego. Âże zwykÂła, ludzka, codzienna uczynnoœÌ jest znacznie wiĂŞcej warta niÂż wirualne wibracje ascetycznych bytĂłw z krainy nibylandii. przestaĂą wypeÂłniaĂŚ pustkÂą pustki bo Âżycie zmarnujesz. a i tak nie wypeÂłnisz go niczym innym tak bardzo jak drugÂą ÂżyczliwÂą osobÂą. a moÂże nawet i kochanÂą...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #196 : Maj 18, 2010, 10:25:37 » |
|
Dla scislosci dodac nalezy 1 lyzeczke od herbaty smietany dziennie , nie caly pojemnik , 1 lyzeczke. Milych doznan smakowych. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #197 : Maj 18, 2010, 10:47:33 » |
|
Marku jako farmaceuta ( tak coÂś kiedyÂś obiÂło mi siĂŞ, nie wiem czy dobrze pamiĂŞtam) sÂłabo z Twoja wiedzÂą, uwaÂżasz Âże tylko jedzÂąc tÂłuszcze moÂżna dorobiĂŚ siĂŞ nadwagi? oj braki braki widzĂŞ ...... to tak w temacie czepiania siĂŞ Kiary.............. czy wegetarianin np nie moÂże mieĂŚ nadwagi? Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #198 : Maj 18, 2010, 11:06:22 » |
|
nie w temacie czepiania siê kiary tylko stwierdzenia prostego faktu. poza tym przy ca³ej m¹droœci, wiedzy, uduchowienia i kontaktów z zaœwiatami myœ³isz wiki ¿e potrzebna jej jest pomoc ciebie jako adwokata? wegetarianizm to nie tylko brak spo¿ywania miêsa i jego pochodnych. to doœÌ szeroko rozumiana filozofia "jedzenia". chcesz przez to powiedzieÌ ¿e brak miêsa nadrabia cukrami - pustymi kaloriami? a mo¿e alkoholami? wtedy ca³y ten zabieg by³by warty funta k³aków 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #199 : Maj 18, 2010, 11:23:54 » |