Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #950 : Wrzesień 24, 2012, 12:27:43 » |
|
Pisz o czym myœlisz, nikt Tobie tego nie zabrania, ale licz siê z tym, ¿e nie jesteœ tutaj wyroczni¹. Ka¿dy ma swoje w³asne przemyœlenia i w ró¿ny sposób je przekazuje. Na tym polega WolnoœÌ. No wlasnie tak robie. Nie jestem sztywniakiem, lubie humor i nawet rubasznosc (jak sam miales okazje zauwazyc). Wyrocznia? O ile widze, to Ty wlasnie starasz sie nia byc. //Po co ja to pisze Ty i tak tego nie zrozumiesz  //
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #951 : Wrzesień 24, 2012, 13:31:31 » |
|
AleÂż mylicie siĂŞ oboje. ForumowÂą wyroczniÂą jest Kiara.  A tak powaÂżnie, to kaÂżdy niÂą (wyroczniÂą) jest wobec siebie samego. I gdy jest inaczej, raczej nie jest dobrze. Bo stajesz siĂŞ ubezwÂłasnowolniony na wÂłasne Âżyczenie. Czasami jednak wypadaÂłoby posÂłuchaĂŚ dobrych oraz Âżyczliwych rad innych i sprawdziĂŚ ich skutecznoœÌ w odniesieniu do siebie. Korona przez to z gÂłowy nie spadnie a nawet jak spadnie, to zawsze moÂżna jÂą podnieœÌ.  Czy byÂła tu wojenka? Wg mnie nie, byÂła za to wymiana zdaĂą i wÂłasnych poglÂądĂłw. ChoĂŚ east powiedziaÂłby, Âże to myÂśli ‘przyb³êdy’ siĂŞ tu wyklikaÂły. Lecz nie waÂżne, przyb³êda, czy rodzona myÂśl – wszystkie niosÂą jak¹œ treœÌ. ZaÂś treœÌ albo CiĂŞ delikatnie muska, albo zwala z nĂłg. Zatem kondycja w szerokim rozumieniu jest waÂżna. I uÂśmiech oraz wdziĂŞcznoœÌ za wspó³istnienie i wspó³brzmienie innych istot, nawet, gdy muza nie za bardzo nam siĂŞ sÂłyszy. Za to potem jaka rozkosz z ciszy.  Pa kochani, nadal uwaÂżam, Âże regulamin, to przeÂżytek. Ani skuteczny, ani wyzwalajÂący pozytywy. I go wcale nie akceptujĂŞ ani aprobujĂŞ.  ZostaÂł na mnie wymuszony, bym mogÂła tu pisaĂŚ. Tak, jak System wymusza bycie w nim, by mĂłc ÂżyĂŚ na planecie Ziemia. WaÂżne jest, by rozpoznaĂŚ i nie powielaĂŚ negatywĂłw Systemu, ktĂłrego regulaminy sÂą g³ównym narzĂŞdziem. Kto ma uszy do sÂłuchania…  …a serce do czucia… 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #952 : Wrzesień 24, 2012, 14:08:23 » |
|
cyt ptakPa kochani, nadal uwaÂżam, Âże regulamin, to przeÂżytek. Ani skuteczny, ani wyzwalajÂący pozytywy. I go wcale nie akceptujĂŞ ani aprobujĂŞ. ZostaÂł na mnie wymuszony, bym mogÂła tu pisaĂŚ. Cos w tym jest, bo ja zanim sie tu zapisalam, to tez ten regulamin czytalam i odrzucilo mnie na jakis kwartal, ale potem sie przemoglam. Bo podgladac innych nie lubie, ani w zyciu ani w necie, jesli chce dyskutowac to robie to o ile mozliwe. Niech sobie regulamin jakis bedzie, bo byc moze sa jeszcze ludzie "perfidni"  itp. Nota bene regulaminow, to swietny ma forum swietageometria - chcialam sie tam zapisac, ale otwiera sie funkcja z pytaniami: czy jestes botem, wiesz co to?, jestes troche botem itp. bzdury (sorry!) - kliknelam "jestem botem" odp. botow nie przyjmujemy, piszemy tylko z ludzmi! Ot, postepowi, a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze;)  
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #953 : Wrzesień 24, 2012, 14:23:11 » |
|
a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze;) No ten Wielki BĂłg, co nas tworzyÂł, wie co jeszcze. A my powolutku i spokojnie rozszyfrowujemy, mimo obciĂŞcia nam tych helis, czy czegoÂś tam jeszcze. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #954 : Wrzesień 24, 2012, 17:15:07 » |
|
Lady, manipulowa³aœ moj¹ wypowiedzi¹, nie kosmosem, na szczêœcie. WolnoœÌ, dla ka¿dego co innego znaczy i jakby ci tu powiedzieÌ, ma³o kto rozumie poprawnie znaczenie tego s³owa i dopóki wolnoœÌ nie jest równoznaczna z odpowiedzialnoœci¹, to dla jednostki nie istnieje, bo nie mo¿na byÌ wolnym w 50%. Warunków jest zreszt¹ wiêcej, ale to na inny topic.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #955 : Wrzesień 24, 2012, 18:47:09 » |
|
a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze Fair Lady twoje wypowiedzi wyraÂźnie pokazujÂą jakie masz podejÂście do innych forumowiczĂłw i co sobÂą reprezentujesz. Twoje humory czy humorki mnie nie interesujÂą. Dlatego koĂączĂŞ dyskusjĂŞ na ten temat i ostrzegam, Âże kaÂżde dalsze nie przestrzeganie regulaminu bĂŞdzie ''karane'', czy siĂŞ komuÂś to podoba czy nie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 18:48:50 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #956 : Wrzesień 24, 2012, 21:50:48 » |
|
Lindo (ja to muszĂŞ gdzieÂś zapisaĂŚ - tak mi siĂŞ spodobaÂło, a szmaragdowym okiem w awatarze bez reszty mnie ujĂŞÂłaÂś), Chanel, Songo, Rafaelo, Januszu (sÂłuszna ambiwalencja odczuĂŚ) i inni, ktĂłrych jeszcze nie poczytaÂłam: oi, oi, kupa lat!  janneth pisala regulamin, wiec byc moze jest w stanie dokonac przerobek (udoskonalen), i mysle, ze sama widzi niedoskonalosci.
Nie widzĂŞ, jednakÂże tu jest temat, gdzie moÂżesz wychodziĂŚ z wÂłasnymi innowacjami lub caÂłkiem nowym konceptem, jeÂśli uznasz oczywiÂście, Âże warto.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #957 : Wrzesień 25, 2012, 11:24:25 » |
|
janusz cyt Fair Lady twoje wypowiedzi wyraÂźnie pokazujÂą jakie masz podejÂście do innych forumowiczĂłw i co sobÂą reprezentujesz. Twoje humory czy humorki mnie nie interesujÂą. Dlatego koĂączĂŞ dyskusjĂŞ na ten temat i ostrzegam, Âże kaÂżde dalsze nie przestrzeganie regulaminu bĂŞdzie ''karane'', czy siĂŞ komuÂś to podoba czy nie. Mnie osobiscie nie podoba sie! A moze by tak znizyc ton o pare decybeli? Uprzejmosc wszak nic nie kosztuje, po co dmuchac w wygasniete iskry ogniska. Doroslych ludzi i tak nie zmienisz i tak, to nie zaklad wychowawczy, lecz otwarta platforma, dostepna dla roznych opcji, a nie tylko wybranych. Jako, ze naleze do "mniejszosci" (jak zauwazyles wczoraj) nie musze byc tresowana. P.S. Ciekawa jestem jak zachowasz sie, gdy regulamin jednak zostanie zmieniony? Co wtedy zrobi rozjuszone EGO? 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #958 : Wrzesień 25, 2012, 23:13:50 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 00:31:37 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #959 : Wrzesień 26, 2012, 14:18:13 » |
|
 ...umar³am! Smerfetka z termometrem wymiata! A tak powa¿nie, coby tematu nie zaœmiecaÌ: Ja siê jeszcze nie ze wszystkim tu oswoi³am i w ogóle dzia³y siê rozmno¿y³y, ¿e a¿ w oczy dobrobyt razi, ale rola regulaminu, na który utyskuje siê permanentnie (a zw³aszcza wtedy, gdy ktoœ siê nazbyt rozhula i jest przez to upominany), jest wa¿na i niepodwa¿alna, moim zdaniem. Nie jestem ju¿ moderatorem (wiêc proszê mi nie zarzucaÌ parcia na w³adzê) i nadal uwa¿am, ¿e okreœlenie jasnych zasad w spo³ecznoœciach (szczególnie tak zró¿nicowanych i nie znaj¹cych siê przecie¿ na co dzieù) jest konieczne, by te spo³ecznoœci mog³y istnieÌ, a egzekwowanie ich przez moderacjê daje (mi przynajmniej) poczucie sprawiedliwoœci i spokoju.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #960 : Wrzesień 26, 2012, 15:26:56 » |
|
To termometr specjalnie na smerfa "marudĂŞ" , Janneth  Tylko czy aby na pewno pod pachĂŞ  ??
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #961 : Wrzesień 26, 2012, 17:16:17 » |
|
Nie jestem juÂż moderatorem Janneth jak to nie jesteÂś  a dziaÂły: Polska ,Zdrowie Fizyczne czy ÂŚmietnik ? no chyba ze to twĂłj klon  edit; i jeszcze Pytania ,uwagi i opinie to teÂż chyba twĂłj koln 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 17:18:53 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #962 : Wrzesień 26, 2012, 17:31:11 » |
|
Uhm... Bardziej siĂŞ zatem ku swojemu roztrzepaniu skÂłaniam, niÂż ku klonom 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #963 : Wrzesień 26, 2012, 17:36:21 » |
|
AleÂż mylicie siĂŞ oboje. ForumowÂą wyroczniÂą jest Kiara. oj mnie siĂŞ wydaje Âże Sfinks  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #964 : Wrzesień 26, 2012, 19:48:49 » |
|
smerfetka Ok!  a nie Wyrocznia delficka? 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #965 : Wrzesień 26, 2012, 20:08:47 » |
|
jannethJa siĂŞ jeszcze nie ze wszystkim tu oswoiÂłam Zapraszam do "oswajania" 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #966 : Październik 22, 2012, 11:33:03 » |
|
Panie PHIRIOORI W zwi¹zku z ca³kowitym brakiem szacunku wobec administracji karzê pana banem na 30 dni. Chyba Januszu ³amiesz regulamin, bo nigdzie w nim nie ma punktu o koniecznoœci posiadania i przejawiania szacunku dla Administracji. I co to jest szacunek dla Administracji? By wymagaÌ, trzeba wpierw sprecyzowaÌ. Czyli rozbudowaÌ regulamin.  Podobnie, jak niektórzy rozbudowuj¹ w³asne Ego i to bezkarnie. Natomiast karz¹ cudze, gdy w³asne uzna, ¿e szacunek od drugich nie taki.  A z w³adzy niewielu potrafi korzystaÌ sprawiedliwie. W³adza obna¿a s³aboœci w³adcy. Dobrze przynajmniej, gdy potrafi siê to dostrzec i skorygowaÌ niedoskona³oœÌ. Gorzej, gdy brnie siê w zaparte i nadu¿ycia w³adzctwa. Bogowie na Olimpie te¿ wymagali dla siebie szacunku od maluczkich, wiêc nie dziwota, ¿e pozostawiony wzorzec w maluczkich funkcjonuje. Tylko, ¿e w³adaÌ nale¿y sob¹, nie drugim. Ale z tym wzorcem s¹ ju¿ k³opoty, które uwidaczniaj¹ siê, gdy otrzyma siê jakiœ zakres w³adztwa. Smutne jest obserwowaÌ, jak ludzie sobie z tym nie radz¹, mimo, ¿e uwa¿aj¹ inaczej. No i kasuje siê w efekcie tych, którzy maj¹ coœ m¹drego i konkretnego do powiedzenia, ale zagra¿aj¹ w³adzy w jej wyobra¿eniu. Jak np. Phirioori, który tyle m¹droœci przekaza³ w wyrzuconym do œmietnika poœcie. I niech ktoœ spróbuje podwa¿yÌ zawarte w nim tezy. Janusz piszac te s³owa lansuje sie na osobê pokojow¹.
Powierzchownie i owszem - cechy kolezeĂąstwa i swoistej sympatycznoÂści sÂą tu bardzo perfidnie dezinformujÂące. JednakÂże pozory moga zmylic tych naiwnych, ktĂłrzy sytuacje okreslaja po bardzo zewnĂŞtrznych przejawach jedynie.
Oczywistym jest Âże POKĂJ moÂże byĂŚ zbudowany na stabilnym i rzetelnym fundamencie - nie zas na KONFORMIÂŹMIE oraz NIESPRAWIEDLIWOÂŚCI. NIE na BrniĂŞciu w WYGDNE ZÂŁUDZENIA czy USÂŁUÂŻNE naciÂągania sytuacji pod wiĂŞkszoœÌ czy stadne konwenanse.
Ludzie którzy ida na ³atwiznê pozorów pokoju zbudowanego na z³udzeniach sami siê oszukuj¹, a wci¹gn¹Ì te rytmy samooszustwa mog¹ jedynie sobie podobnych.
Czasami osoby, które zdolne sa do postawienia sprawy wprost, (czasem towarzyszy temu przejaw nuty pozornego awanturnictwa - jako forma zniecierpliwienia i buntu sprzeciwu wobec jawnej i bezczelnej niesprawiedliwoœci, wobec brniêcia w K£AMSTWA i ró¿ne ZUPY WZAJEMNYCH ADORACJI p³yn¹ce w dryfie DESTRUKTYWNYCH ILUZJII ..takie osoby wnosz¹ wiêcej dla trwa³ego pokoju.
Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wĂłwczas, gdy ktoÂś siĂŞ przy jakims status quo upiera. CzszczÂąc zrĂŞcznie rÂączki i cedujÂąc (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, ktĂłry dostarczyÂł informacjĂŞ o faktach.
W tym "duszku" oczywiÂście kurier jest "zÂły" - bo zakÂłuciÂł odwieczny spokĂłj fauszu. Czyli ludeczkowie muszÂą wiedzieĂŚ, ze burzycielem spokoju. )))
Natomiast osoby pedantycznie poprawne to czĂŞsto swĂłj pokĂłj okupuja NIEÂŚWIADOMIE kosztem burzenia pokoju innych - naruszajÂąc podstawowÂą miare sprawiedliwoÂści. (takiim jest miÂło dopuki nic ich nie zmusz do wykonania pracy wewnĂŞtrznej, wiĂŞc unikajÂą konfronttacji z RzeczywistoÂściÂą jak ognia i diabÂła)
i to nie jest niĂŚ ad personam, niemniej akurat zawsze przychodzi w kontekÂście pewnych zjawisk. Nic dodaĂŚ, nic uj¹Ì. Bo... ...POKĂJ, to nie unikanie walki, POKĂJ, to SPRAWIEDLIWOÂŚĂ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #967 : Październik 22, 2012, 13:11:37 » |
|
Czasami osoby, które zdolne sa do postawienia sprawy wprost, (czasem towarzyszy temu przejaw nuty pozornego awanturnictwa - jako forma zniecierpliwienia i buntu sprzeciwu wobec jawnej i bezczelnej niesprawiedliwoœci, Osobiœcie ten fragment bardzo mi nie le¿y w ustach Phi. Powodem jest, ¿e t¹ formê dopuszcza wy³¹cznie dla siebie i swoich wypowiedzi. By³y przypadki, ¿e ktoœ zwróci³ mu uwagê w mniej emocjonalny i dobitny sposób ni¿ on to czasami zwyk³¹ czyniÌ i... zaraz bieg³ z p³aczem na skargê. To zdaje siê nosi miano hipokryzji vel mentalnoœci Kalego. Swoj¹ drog¹ równie¿ któryœ raz z kolei daje siê dostrzec zabawn¹ zale¿noœÌ - im bardziej ktoœ "uduchowiony" i im wiêksz¹ "wiedzê" prezentuje tym bardziej rozbudowane ego i wyczulenie na krytykê i "niedocenianie" wielkopomnoœci tej¿e "wiedzy".
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #968 : Październik 22, 2012, 13:38:39 » |
|
Arteq, to jest Twoja opinia, a gdzie dowód na twierdzenie, ¿e Phi dopuszcza tê formê wy³¹cznie dla siebie i swoich wypowiedzi?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #969 : Październik 22, 2012, 14:08:57 » |
|
WskazywaÂłem ten fakt juÂż dwu- czy trzykrotnie w dyskusji z nim/komentarzu, ostatnio rĂłwnieÂż poskarÂżyÂł siĂŞ na... mojÂą wypowiedÂź, sprawĂŞ z ramienia moderacji "prowadziÂł" Barneyos. WiĂŞc skoro innym zabrania (skarga/i), a sam uwaÂża za dopuszczalne w swoich wypowiedziach (ostatnie z jego wypowiedzi) wiĂŞc chyba jest to oczywiste.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 14:10:01 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #970 : Październik 22, 2012, 14:24:04 » |
|
I gdzie Phi zabrania? WskaÂż to miejsce. Zawsze chodziÂło i chodzi o zasadnoœÌ „skargi”, a nie o sam fakt jej zÂłoÂżenia.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #971 : Październik 22, 2012, 14:29:24 » |
|
Problem PHI jest taki, ¿e bije siê z "gównem"  , a jak tak, to siê do niego przylepia. To ju¿ inny cz³owiek ni¿ kiedyœ i chyba zrozumia³ istotê rzeczy a zatem i wypowiedzi sta³y siê bardziej klarowne i rozpoznanie g³êbsze. Ptak sprawiedliwie ujê³a siê za PHI. Aczkolwiek ban chyba jeszcze nie funkcjonuje ?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #972 : Październik 22, 2012, 14:39:47 » |
|
PrzecieÂż Janusz oficjalnie ukaraÂł Phi banem na 30 dni, wiĂŞc dlaczego ban ma nie funkcjonowaĂŚ?
No i Phi zamilkÂł, z wielkÂą stratÂą dla forum, bo w jego posty zawierajÂą wiele mÂądroÂści oraz odkrywczych reguÂł i prawd.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #973 : Październik 22, 2012, 14:58:52 » |
|
To moÂże jakaÂś petycja w sprawie zniesienia bana , Ptaku ? . SiĂŞ podpisze 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #974 : Październik 22, 2012, 15:15:34 » |
|
No i Phi zamilk³, z wielk¹ strat¹ dla forum, bo w jego posty zawieraj¹ wiele m¹droœci oraz odkrywczych regu³ i prawd. Je¿eli a¿ tak¹ stratê czujesz to mam dobr¹ wiadomoœÌ. Phi zdaje siê ma swoje forum, na którym wszak bêd¹ jego liczne "m¹droœci". Tym ciekawiej i milej dla Ciebie i Easta, ¿e bez przylepionego do nich "gówna" o którym East by³ ³askawy wspomnieÌ. Zauwa¿y³em równie¿, ¿e bród naj³atwiej przylepia siê do... brudu, zaprawa do... zaprawy a nie np. szk³a, etc...
|
|
|
|
|
|
|
|