Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 24, 2025, 09:22:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 515207 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #950 : Wrzesień 24, 2012, 12:27:43 »

Pisz o czym myœlisz, nikt Tobie tego nie zabrania, ale licz siê z tym, ¿e nie jesteœ tutaj wyroczni¹. Ka¿dy ma swoje w³asne przemyœlenia i w ró¿ny sposób je przekazuje. Na tym polega WolnoœÌ.

No wlasnie tak robie. Nie jestem sztywniakiem, lubie humor i nawet rubasznosc (jak sam miales okazje zauwazyc).
Wyrocznia? O ile widze, to Ty wlasnie starasz sie nia byc.
//Po co ja to pisze Ty i tak tego nie zrozumiesz MrugniĂŞcie//
ptak
Gość
« Odpowiedz #951 : Wrzesień 24, 2012, 13:31:31 »

AleÂż mylicie siĂŞ oboje. ForumowÂą wyroczniÂą jest KiaraChichot

A tak powaÂżnie, to kaÂżdy niÂą (wyroczniÂą) jest wobec siebie samego. I gdy jest inaczej,
raczej nie jest dobrze. Bo stajesz siĂŞ ubezwÂłasnowolniony na wÂłasne Âżyczenie.
Czasami jednak wypadaÂłoby posÂłuchaĂŚ dobrych oraz Âżyczliwych rad innych i sprawdziĂŚ ich
skutecznoœÌ w odniesieniu do siebie. Korona przez to z g³owy nie spadnie a nawet jak spadnie,
to zawsze moÂżna jÂą podnieœÌ.  DuÂży uÂśmiech

Czy byÂła tu wojenka? Wg mnie nie, byÂła za to wymiana zdaĂą i wÂłasnych poglÂądĂłw.
ChoĂŚ east powiedziaÂłby, Âże to myÂśli ‘przyb³êdy’ siĂŞ tu wyklikaÂły.  DuÂży uÂśmiech
Lecz nie waÂżne, przyb³êda, czy rodzona myÂśl – wszystkie niosÂą jak¹œ treœÌ. ZaÂś treœÌ albo CiĂŞ
delikatnie muska, albo zwala z nĂłg.  MrugniĂŞcie
Zatem kondycja w szerokim rozumieniu jest wa¿na. I uœmiech oraz wdziêcznoœÌ za wspó³istnienie
i wspó³brzmienie innych istot, nawet, gdy muza nie za bardzo nam siê s³yszy.
Za to potem jaka rozkosz z ciszy.  Chichot

Pa kochani, nadal uwaÂżam, Âże regulamin, to przeÂżytek. Ani skuteczny, ani wyzwalajÂący pozytywy.
I go wcale nie akceptujĂŞ ani aprobujĂŞ.  DuÂży uÂśmiech ZostaÂł na mnie wymuszony, bym mogÂła tu pisaĂŚ.
Tak, jak System wymusza bycie w nim, by mĂłc ÂżyĂŚ na planecie Ziemia.
Wa¿ne jest, by rozpoznaÌ i nie powielaÌ negatywów Systemu, którego regulaminy s¹ g³ównym narzêdziem.
Kto ma uszy do sÂłuchania…  MrugniĂŞcie

…a serce do czucia…  UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #952 : Wrzesień 24, 2012, 14:08:23 »

cyt ptak
Pa kochani, nadal uwaÂżam, Âże regulamin, to przeÂżytek. Ani skuteczny, ani wyzwalajÂący pozytywy.
I go wcale nie akceptujĂŞ ani aprobujĂŞ.  ZostaÂł na mnie wymuszony, bym mogÂła tu pisaĂŚ.

Cos w tym jest, bo ja zanim sie tu zapisalam, to tez ten regulamin czytalam i odrzucilo mnie na jakis kwartal, ale potem sie przemoglam.
Bo podgladac innych nie lubie, ani w zyciu ani w necie, jesli chce dyskutowac to robie to o ile mozliwe.
Niech sobie regulamin jakis bedzie, bo byc moze sa jeszcze ludzie "perfidni" MrugniĂŞcie itp.

Nota bene regulaminow, to swietny ma forum swietageometria - chcialam sie tam zapisac, ale otwiera sie funkcja z pytaniami: czy jestes botem, wiesz co to?, jestes troche botem itp. bzdury (sorry!) - kliknelam "jestem botem" odp. botow nie przyjmujemy, piszemy tylko z ludzmi! Ot, postepowi, a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze;)MrugniĂŞcieMrugniĂŞcie
ptak
Gość
« Odpowiedz #953 : Wrzesień 24, 2012, 14:23:11 »

Cytat: Fair Lady
a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze;)   

No ten Wielki BĂłg, co nas tworzyÂł, wie co jeszcze.  Chichot
A my powolutku i spokojnie rozszyfrowujemy, mimo obciĂŞcia nam tych helis, czy czegoÂś tam jeszcze.  DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #954 : Wrzesień 24, 2012, 17:15:07 »

Lady, manipulowaÂłaÂś mojÂą wypowiedziÂą, nie kosmosem, na szczĂŞÂście.
WolnoœÌ, dla ka¿dego co innego znaczy i jakby ci tu powiedzieÌ, ma³o kto rozumie poprawnie znaczenie tego s³owa i dopóki wolnoœÌ nie jest równoznaczna z odpowiedzialnoœci¹, to dla jednostki nie istnieje, bo nie mo¿na byÌ wolnym w 50%. Warunków jest zreszt¹ wiêcej, ale to na inny topic.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #955 : Wrzesień 24, 2012, 18:47:09 »

a u nas hybrydy, mieszance, syntetyki i Bog wie co jeszcze

Fair Lady twoje wypowiedzi wyraÂźnie pokazujÂą jakie masz podejÂście do innych forumowiczĂłw i co sobÂą reprezentujesz.
Twoje humory czy humorki mnie nie interesujÂą. Dlatego koĂączĂŞ dyskusjĂŞ na ten temat i ostrzegam, Âże kaÂżde dalsze nie przestrzeganie regulaminu bĂŞdzie ''karane'', czy siĂŞ komuÂś to podoba czy nie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 18:48:50 wysłane przez janusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #956 : Wrzesień 24, 2012, 21:50:48 »

Lindo (ja to muszĂŞ gdzieÂś zapisaĂŚ - tak mi siĂŞ spodobaÂło, a szmaragdowym okiem w awatarze bez reszty mnie ujĂŞÂłaÂś), Chanel, Songo, Rafaelo, Januszu (sÂłuszna ambiwalencja odczuĂŚ) i inni, ktĂłrych jeszcze nie poczytaÂłam: oi, oi, kupa lat!  DuÂży uÂśmiech

janneth pisala regulamin, wiec byc moze jest w stanie dokonac przerobek (udoskonalen), i mysle, ze sama widzi niedoskonalosci.

Nie widzĂŞ, jednakÂże tu jest temat, gdzie moÂżesz wychodziĂŚ z wÂłasnymi innowacjami lub caÂłkiem nowym konceptem, jeÂśli uznasz oczywiÂście, Âże warto.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #957 : Wrzesień 25, 2012, 11:24:25 »

janusz cyt
Fair Lady twoje wypowiedzi wyraÂźnie pokazujÂą jakie masz podejÂście do innych forumowiczĂłw i co sobÂą reprezentujesz.
Twoje humory czy humorki mnie nie interesujÂą. Dlatego koĂączĂŞ dyskusjĂŞ na ten temat i ostrzegam, Âże kaÂżde dalsze nie przestrzeganie regulaminu bĂŞdzie ''karane'', czy siĂŞ komuÂś to podoba czy nie.

Mnie osobiscie nie podoba sie! A moze by tak znizyc ton o pare decybeli? Uprzejmosc wszak nic nie kosztuje, po co dmuchac w wygasniete iskry ogniska. Doroslych ludzi i tak nie zmienisz i tak, to nie zaklad wychowawczy, lecz otwarta platforma, dostepna dla roznych opcji, a nie tylko wybranych. Jako, ze naleze do "mniejszosci" (jak zauwazyles wczoraj) nie musze byc tresowana.

P.S. Ciekawa jestem jak zachowasz sie, gdy regulamin jednak zostanie zmieniony? Co wtedy zrobi rozjuszone EGO? MrugniĂŞcie

janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #958 : Wrzesień 25, 2012, 23:13:50 »

''Specjalistom od poprawy'' zalecam naturalne, sprawdzone metody uzdrawiania. Zdrowiej siĂŞ Âżyje a i agresja szybciej mija.  UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 00:31:37 wysłane przez janusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #959 : Wrzesień 26, 2012, 14:18:13 »

Szok DuÂży uÂśmiech ...umarÂłam! Smerfetka z termometrem wymiata!

A tak powaÂżnie, coby tematu nie zaÂśmiecaĂŚ:
Ja siĂŞ jeszcze nie ze wszystkim tu oswoiÂłam i w ogĂłle dziaÂły siĂŞ rozmnoÂżyÂły, Âże aÂż w oczy dobrobyt razi, ale rola regulaminu, na ktĂłry utyskuje siĂŞ permanentnie (a zwÂłaszcza wtedy, gdy ktoÂś siĂŞ nazbyt rozhula i jest przez to upominany), jest waÂżna i niepodwaÂżalna, moim zdaniem.
Nie jestem ju¿ moderatorem (wiêc proszê mi nie zarzucaÌ parcia na w³adzê) i nadal uwa¿am, ¿e okreœlenie jasnych zasad w spo³ecznoœciach (szczególnie tak zró¿nicowanych i nie znaj¹cych siê przecie¿ na co dzieù) jest konieczne, by te spo³ecznoœci mog³y istnieÌ, a egzekwowanie ich przez moderacjê daje (mi przynajmniej) poczucie sprawiedliwoœci i spokoju.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Gość
« Odpowiedz #960 : Wrzesień 26, 2012, 15:26:56 »

To termometr specjalnie na smerfa "marudĂŞ" , Janneth MrugniĂŞcie
Tylko czy aby  na pewno pod pachĂŞ DuÂży uÂśmiech ??
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #961 : Wrzesień 26, 2012, 17:16:17 »

Nie jestem juÂż moderatorem

Janneth  jak to nie jesteÂś  Szok Szok a dziaÂły: Polska  ,Zdrowie Fizyczne czy ÂŚmietnik ?  no chyba ze to twĂłj klon DuÂży uÂśmiech

edit; i jeszcze Pytania ,uwagi i opinie to teÂż chyba twĂłj koln DuÂży uÂśmiech Szok
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 17:18:53 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #962 : Wrzesień 26, 2012, 17:31:11 »

Uhm... Bardziej siĂŞ zatem ku swojemu roztrzepaniu skÂłaniam, niÂż ku klonom MrugniĂŞcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #963 : Wrzesień 26, 2012, 17:36:21 »

AleÂż mylicie siĂŞ oboje. ForumowÂą wyroczniÂą jest Kiara.
oj mnie siĂŞ wydaje Âże Sfinks ZÂły
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #964 : Wrzesień 26, 2012, 19:48:49 »

smerfetka Ok! DuÂży uÂśmiech
a nie Wyrocznia delficka? MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #965 : Wrzesień 26, 2012, 20:08:47 »

janneth
Ja siĂŞ jeszcze nie ze wszystkim tu oswoiÂłam

Zapraszam do "oswajania" MrugniĂŞcie
ptak
Gość
« Odpowiedz #966 : Październik 22, 2012, 11:33:03 »

Cytat: Janusz
Panie PHIRIOORI
W zwiÂązku z caÂłkowitym brakiem szacunku wobec administracji karzĂŞ pana banem na 30 dni.

Chyba Januszu Âłamiesz regulamin, bo nigdzie w nim nie ma punktu o koniecznoÂści posiadania i przejawiania
szacunku dla Administracji. I co to jest szacunek dla Administracji? By wymagaĂŚ, trzeba wpierw sprecyzowaĂŚ.
Czyli rozbudowaĂŚ regulamin.  Chichot Podobnie, jak niektĂłrzy rozbudowujÂą wÂłasne Ego i to bezkarnie. Natomiast karzÂą cudze,
gdy wÂłasne uzna, Âże szacunek od drugich nie taki.  DuÂży uÂśmiech

A z wÂładzy niewielu potrafi korzystaĂŚ sprawiedliwie. WÂładza obnaÂża sÂłaboÂści wÂładcy. Dobrze przynajmniej,
gdy potrafi siê to dostrzec i skorygowaÌ niedoskona³oœÌ. Gorzej, gdy brnie siê w zaparte i nadu¿ycia w³adzctwa.

Bogowie na Olimpie teÂż wymagali dla siebie szacunku od maluczkich, wiĂŞc nie dziwota, Âże pozostawiony wzorzec
w maluczkich funkcjonuje. Tylko, Âże wÂładaĂŚ naleÂży sobÂą, nie drugim. Ale z tym wzorcem sÂą juÂż kÂłopoty,
ktĂłre uwidaczniajÂą siĂŞ, gdy otrzyma siĂŞ jakiÂś zakres wÂładztwa.

Smutne jest obserwowaĂŚ, jak ludzie sobie z tym nie radzÂą, mimo, Âże uwaÂżajÂą inaczej.
No i kasuje siĂŞ w efekcie tych, ktĂłrzy majÂą coÂś mÂądrego i konkretnego do powiedzenia, ale zagraÂżajÂą wÂładzy
w jej wyobraÂżeniu. Jak np. Phirioori, ktĂłry tyle mÂądroÂści przekazaÂł w wyrzuconym do Âśmietnika poÂście.

I niech ktoÂś sprĂłbuje podwaÂżyĂŚ zawarte w nim tezy.

Cytat: Phirioori
Janusz piszac te sÂłowa lansuje sie na osobĂŞ pokojowÂą.

Powierzchownie i owszem - cechy kolezeĂąstwa i swoistej sympatycznoÂści sÂą tu bardzo perfidnie dezinformujÂące.
JednakÂże pozory moga zmylic tych naiwnych, ktĂłrzy sytuacje okreslaja po bardzo zewnĂŞtrznych przejawach jedynie.

Oczywistym jest ¿e POKÓJ mo¿e byæ zbudowany na stabilnym i rzetelnym fundamencie
- nie zas na KONFORMIÂŹMIE oraz NIESPRAWIEDLIWOÂŚCI.
NIE na Brniêciu w WYGDNE Z£UDZENIA czy US£U¯NE naci¹gania sytuacji pod wiêkszoœÌ
czy stadne konwenanse.

Ludzie ktĂłrzy ida na ÂłatwiznĂŞ pozorĂłw pokoju zbudowanego na zÂłudzeniach
sami siê oszukuj¹, a wci¹gn¹Ì te rytmy samooszustwa mog¹ jedynie sobie podobnych.

Czasami osoby, ktĂłre zdolne sa do postawienia sprawy wprost,
(czasem towarzyszy temu przejaw nuty pozornego awanturnictwa - jako forma zniecierpliwienia i buntu
sprzeciwu wobec jawnej i bezczelnej niesprawiedliwoÂści,
wobec brniêcia w K£AMSTWA i ró¿ne ZUPY WZAJEMNYCH ADORACJI
pÂłynÂące w dryfie DESTRUKTYWNYCH ILUZJII
..takie osoby wnoszÂą wiĂŞcej dla trwaÂłego pokoju.

Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wĂłwczas, gdy ktoÂś siĂŞ przy jakims status quo upiera.
CzszczÂąc zrĂŞcznie rÂączki i cedujÂąc (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, ktĂłry dostarczyÂł informacjĂŞ o faktach.

W tym "duszku" oczywiÂście kurier jest "zÂły" - bo zakÂłuciÂł odwieczny spokĂłj fauszu. Czyli ludeczkowie muszÂą wiedzieĂŚ, ze burzycielem spokoju.
 )))

Natomiast osoby pedantycznie poprawne to czĂŞsto swĂłj pokĂłj okupuja NIEÂŚWIADOMIE kosztem burzenia pokoju innych
- naruszajÂąc podstawowÂą miare sprawiedliwoÂści.
(takiim jest miÂło dopuki nic ich nie zmusz do wykonania pracy wewnĂŞtrznej,
wiĂŞc unikajÂą konfronttacji z RzeczywistoÂściÂą jak ognia i diabÂła)

i to nie jest niĂŚ ad personam,
niemniej akurat zawsze przychodzi w kontekÂście pewnych zjawisk.

Nic dodaÌ, nic uj¹Ì. Bo...

...POKÓJ, to nie unikanie walki, POKÓJ, to SPRAWIEDLIWO¦Æ.
arteq
Gość
« Odpowiedz #967 : Październik 22, 2012, 13:11:37 »

Czasami osoby, ktĂłre zdolne sa do postawienia sprawy wprost,
(czasem towarzyszy temu przejaw nuty pozornego awanturnictwa - jako forma zniecierpliwienia i buntu
sprzeciwu wobec jawnej i bezczelnej niesprawiedliwoÂści,
Osobiœcie ten fragment bardzo mi nie le¿y w ustach Phi. Powodem jest, ¿e t¹ formê dopuszcza wy³¹cznie dla siebie i swoich wypowiedzi. By³y przypadki, ¿e ktoœ zwróci³ mu uwagê w mniej emocjonalny i dobitny sposób ni¿ on to czasami zwyk³¹ czyniÌ i... zaraz bieg³ z p³aczem na skargê. To zdaje siê nosi miano hipokryzji vel mentalnoœci Kalego.

Swoj¹ drog¹ równie¿ któryœ raz z kolei daje siê dostrzec zabawn¹ zale¿noœÌ - im bardziej ktoœ "uduchowiony" i im wiêksz¹ "wiedzê" prezentuje tym bardziej rozbudowane ego i wyczulenie na krytykê i "niedocenianie" wielkopomnoœci tej¿e "wiedzy".
ptak
Gość
« Odpowiedz #968 : Październik 22, 2012, 13:38:39 »

Arteq, to jest Twoja opinia, a gdzie dowĂłd na twierdzenie, Âże Phi dopuszcza
tê formê wy³¹cznie
dla siebie i swoich wypowiedzi?

arteq
Gość
« Odpowiedz #969 : Październik 22, 2012, 14:08:57 »

WskazywaÂłem ten fakt juÂż dwu- czy trzykrotnie w dyskusji z nim/komentarzu, ostatnio rĂłwnieÂż poskarÂżyÂł siĂŞ na... mojÂą wypowiedÂź, sprawĂŞ z ramienia moderacji "prowadziÂł" Barneyos. WiĂŞc skoro innym zabrania (skarga/i), a sam uwaÂża za dopuszczalne w swoich wypowiedziach (ostatnie z jego wypowiedzi) wiĂŞc chyba jest to oczywiste.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 14:10:01 wysłane przez arteq » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #970 : Październik 22, 2012, 14:24:04 »

I gdzie Phi zabrania? WskaÂż to miejsce.
Zawsze chodziÂło i chodzi o zasadnoœÌ „skargi”, a nie o sam fakt jej zÂłoÂżenia.
east
Gość
« Odpowiedz #971 : Październik 22, 2012, 14:29:24 »

Problem PHI jest taki, ¿e bije siê z "gównem" Du¿y uœmiech , a jak tak, to siê do niego przylepia. To ju¿ inny cz³owiek ni¿ kiedyœ i chyba zrozumia³ istotê rzeczy a zatem i wypowiedzi sta³y siê bardziej klarowne i rozpoznanie g³êbsze.

Ptak sprawiedliwie ujĂŞÂła siĂŞ za PHI. Aczkolwiek ban chyba jeszcze nie funkcjonuje ?
ptak
Gość
« Odpowiedz #972 : Październik 22, 2012, 14:39:47 »

PrzecieÂż Janusz oficjalnie ukaraÂł Phi banem na 30 dni, wiĂŞc dlaczego ban ma nie funkcjonowaĂŚ?

No i Phi zamilkÂł, z wielkÂą stratÂą dla forum, bo w jego posty zawierajÂą wiele mÂądroÂści
oraz odkrywczych reguÂł i prawd.
east
Gość
« Odpowiedz #973 : Październik 22, 2012, 14:58:52 »

To moÂże jakaÂś petycja w sprawie zniesienia bana , Ptaku ? . SiĂŞ podpisze DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #974 : Październik 22, 2012, 15:15:34 »

No i Phi zamilkÂł, z wielkÂą stratÂą dla forum, bo w jego posty zawierajÂą wiele mÂądroÂści oraz odkrywczych reguÂł i prawd.
Je¿eli a¿ tak¹ stratê czujesz to mam dobr¹ wiadomoœÌ. Phi zdaje siê ma swoje forum, na którym wszak bêd¹ jego liczne "m¹droœci". Tym ciekawiej i milej dla Ciebie i Easta, ¿e bez przylepionego do nich "gówna" o którym East by³ ³askawy wspomnieÌ.
ZauwaÂżyÂłem rĂłwnieÂż, Âże brĂłd najÂłatwiej przylepia siĂŞ do... brudu, zaprawa do... zaprawy a nie np. szkÂła, etc...
Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: