Nie da siĂŞ nie zauwaÂżyĂŚ, Âże coraz wiĂŞcej ludzi zaczyna zdawaĂŚ sobie sprawĂŞ z dziaÂłania procesĂłw myÂślowych.

Jednak brak pewnoœci tzw namacalnego potwierdzenia, lêk, obawy, przesz³oœÌ samoocena sprawiaj¹, ¿e nie do koùca jesteœmy ich œwiadomi dzia³a w ten sposób, ¿e zamiast myœleÌ przetwarza siê cudze twierdzenia, has³a, treœci
Có¿ czy to siê komu podoba czy nie zas³yszane, czy przeczytane gdzieœ wydawa³aby siê bez znaczenia informacje wywieraj¹ spory wp³yw na nasze myœlenie i sposób, w jaki postrzegamy œwiat.
I Âżeby byÂło weselej wpÂływajÂą na nasz sposĂłb reagowania i w jakimÂś wiĂŞkszym lub mniejszym stopniu ksztaÂłtujÂą nasz charakter.
Nasza podœwiadomoœÌ jest bombardowana tysi¹cami informacji ka¿dego dnia.
Jedni s¹ tego œwiadomi,ale chyba siê zgodzimy, ¿e wiêkszoœÌ nie.
Pozwolê sobie wyci¹gn¹Ì wniosek z moich w³asnych doœwiadczeù, ¿e te tzw bombardowanie du¿o ludzi zamienia bezmyœlne bioroboty.(ta nazwê podpatrzy³em na tym forum i mi sie spodoba³a)
Od jakiegoÂś czasu staram siĂŞ przebywajÂąc w jakimkolwiek miejscu publicznym, wÂśrĂłd innych ludzi: w sklepie, pracy zatrzymaĂŚ siĂŞ..
Wyciszony zauwaÂżam (odbieram) staÂły ostrzaÂł bodÂźcĂłw dÂźwiĂŞkowych, emocjonalnych, mentalnych.
Widzê jak ludzie np. zajêci swoimi myœlami wch³aniaj¹ ró¿ne has³a, informacje, pogl¹dy, stany emocjonalne innych osób. (ostatnio katastrofê smoleùsk¹)
DuÂżo z nas zgodzi siĂŞ, Âże im gÂłoÂśniej, im wiĂŞcej dÂźwiĂŞkĂłw, tym Âłatwiej rozbiĂŚ pole energetyczne, a wraz z nim spokĂłj czÂłowieka.
Dodatkowo na nasz¹ podœwiadomoœÌ oddzia³uj¹ stale ró¿nego rodzaju kolorowe reklamy Jest to œwiadome kodowanie okreœlonych wzorców zachowaù, narzucanie modelu ¿ycia.
I Âżeby byÂło weselej wszystko to dzieje siĂŞ poza naszÂą ÂświadomoÂściÂą.
DuÂżo ludzi w taki sposĂłb nieÂświadomy ksztaÂłtuje sobie poglÂąd na Âświat, ksztaÂłtuje swoje upodobania i potrzeby.
Có¿ warto to zauwa¿yÌ bo wtedy jest szansa by przej¹Ì kontrolê nad prac¹ naszego umys³u.
SprawdziÂłem, Âże wyciszenie umysÂłu jest warunkiem stania siĂŞ Âświadomym czÂłowiekiem, a kontrola wÂłasnych myÂśli i reakcji umoÂżliwia stanie siĂŞ „wÂłaÂścicielem wÂłasnego umysÂłu i ciaÂła”.
Co za tym idzie jest najlepszÂą obronÂą przed kodowaniem stadnych zachowaĂą.
W innym przypadku ktoÂś, kto nas zakodowaÂł przejmuje i utrzymuje nad nami kontrolĂŞ. Czy wypada siĂŞ wtedy dziwiĂŚ gwaÂłtownymi reakcjami swoimi lub bliskich osĂłb, pojawiajÂącymi siĂŞ bez widocznej przyczyny.
PrzecieÂż tkwi to w podÂświadomoÂści i zapisach, ktĂłre zostaÂły tam umieszczone bez naszej wiedzy.
St¹d koniecznoœÌ kontroli wszelkich reakcji: kuriozum
Udowodnij.

SÂąd to instytucja, gdzie teoretycznie trzeba udowodniĂŚ.
JeÂżeli jest ktoÂś na tym forum kto twierdzi, Âże sÂąd nigdy siĂŞ nie pomyliÂł i nigdy czÂłowiek nie zostaÂł niewinnie skazany to hm...
Ja np. jeÂżeli chodzi o tzw „techniki dowodowe”.mam duÂżo obiekcji
WystarczyÂło przedstawiĂŚ nawet wÂątpliwego Âświadka, aby bez wiĂŞkszych problemĂłw skazaĂŚ „winnego”na ciĂŞÂżkie wiĂŞzienie, lub ÂśmierĂŚ.
W orzeczeniach sÂądu winy byÂły czĂŞsto „przeraÂżajÂące” i mocno dziaÂłajÂące na wyobraÂźniĂŞ zgromadzonej
myÂślÂącej Âświadomie grupy ludzi

Tak sobie siedzĂŞ nad historycznym wyrokiem nad ,,czarownicÂą” ,,zajĂŞÂła” siĂŞ niÂą ÂświĂŞta inkwizycja,
Udowodniono je jnp. kontakt z diabÂłem, ten seksualny teÂż

zabieranie krowom mleka, rzucaniem urokĂłw na maÂłe dzieci, ktĂłre powodowaÂły np. biegunki, pryszcze, wrzody, oskarÂżanie o spowodowanie Âśmierci itp.

To udowodnij byÂło i jest precyzyjnie reÂżyserowane!
Udowodnij – cierpliwy jestem wiĂŞc cierpliwie powtĂłrzĂŞ – sprawdÂź

Medytuje

Tak medytuje oczywiÂście jest to fajne o ile nie staje siĂŞ rytuaÂłem.
Ci co medytujÂą wiedzÂą bo doÂświadczyli, choĂŚ oczywiÂście, ciĂŞÂżko byÂło by im to udowodniĂŚ, Âże w czasie wyciszenia umysÂłu gromadzona jest energia, czuje siĂŞ choĂŚ nie zawsze takie hm ,,doÂładowanie”
Jednak pozwolĂŞ sobie zauwaÂżyĂŚ, Âże brak kontroli wÂłasnych reakcji powodujĂŞ utratĂŞ wiĂŞkszej czĂŞÂści tej energii na „rozpatrywanie” nie swoich problemĂłw.
Zebrana iloœÌ energii pomno¿ona przez iloœÌ ludzi (partiê ojca dyrektora) to dopiero moc dzia³ania.
Có¿ udowodniĂŚ namacalnie tego tez nie potrafiĂŞ – jestem szczery
Wiem tylko bo to sprawdziÂłem osobiÂście, Âże Cisza umysÂłu umoÂżliwia takÂże korzystanie z wewnĂŞtrznej skarbnicy wiedzy i z dorobku, jaki gromadziliÂśmy przez wieki.
Cierpliwy jestem wiĂŞc cierpliwie powtĂłrzĂŞ, choĂŚ chyba juÂż ostatni raz na tym zacnym forum (pÂłyta siĂŞ zdarÂła),uwaÂżam Âże jednym z elementĂłw rozwoju czÂłowieka jest wyciÂąganie wnioskĂłw z doÂświadczeĂą , a nastĂŞpnie przekazanie ich innym.
Dodawanie tego co siĂŞ wie do tego co wiedzÂą inni Synteza w JednoÂści (CaÂłoÂści) jak zwaÂł...
skutkiem oczywistym takiej pracy jest to, ¿e w ten sposób pomna¿amy wiedzê i poszerzamy œwiadomoœÌ.
Dobrze jest mieÌ œwiadomoœÌ, ¿e synteza, z drugim cz³owiekiem jest niezbêdna do istnienia i do tworzenia nowego (innego) œwiata.
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego sÂą tacy co oczekujÂą pomocy z kosmosu, od stwĂłrcy, anio³ów, czy zbawiciela, ktĂłry rzekomo oddaÂł za nas Âżycie (nie jest to moÂżliwe, bo kaÂżdy ponosi skutki swoich dziaÂłaĂą – jest to jedno z praw uniwersalnych.)
Wszystko jest w naszych rĂŞkach i oczywiÂście jesteÂśmy tego Âświadomi albo hm....