arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #325 : Luty 05, 2010, 17:08:05 » |
|
Aby nie robiÌ offa, odpowiem Phi [na post w w¹tku Nowa ksia¿ka...] tutaj: Kolejne manipulacje: teraz u¿ywasz s³owa "Dawna", a tam u¿y³eœ s³owa "Downa" w po³¹czeniu z rzeczownikiem "zespó³" co jednoznacznie okreœla zamiary i wydŸwiêk. Tego typu zagrywki nazywam gówniarskimi. Nikogo nie mieszam z gównem. To mnie Kot raczy³ okreœliÌ przymiotnikiem "ka³owy" - wiêc nie ten adres. Tak¿e jestem pewien, ¿e nie bierzesz ze mnie wzoru - móg³bym d³ugo wykazywaÌ kolosalne ró¿nice w naszych zachowaniach. Nie wiem sk¹d wynosi³eœ "nauki", nie obchodzi mnie to, obchodzi natomiast to, ¿e l¿ysz innych. I nie p³acz teraz, nie zwalaj winy i odpowiedzialnoœci za swoje zachowanie na innych - b¹dŸ przyzwoity [nie u¿yjê s³owa: mê¿czyzn¹] i ponieœ konsekwencje w³asnych zachowaù. Sam najpierw os¹dzasz - mnie [ok, nie ma sprawy] ale dlaczego chwilê potem piêtnujesz dokonywanie oceny ³¹cz¹c to s³owo z wyrazem "donosicielstwo"? Nic nie musia³em donosiÌ - Twoja wypowiedŸ by³a jaki najbardziej publiczna. Szkoda, ¿e l¿enie nazywasz niefrasobliwoœci¹, zamiast wprost, po imieniu. Ciesz siê, ¿e tak¹ "niefrasobliwoœÌ" raczy³eœ przejawiÌ w stosunku do ludzi którzy czerpi¹ z Biblii. Podobna niefrasobliwoœÌ w stosunku do Koranu mog³aby siê tragicznie dla Ciebie zakoùczyÌ.
Dyskusji na temat tego, Âże NT nie zdezaktualizowaÂł siĂŞ - nawet nie rozpoczynam. Swojego czasu Kiara prĂłbowaÂła to udowadniaĂŚ... i niczego nie powiedziaÂła poza suchym "to byÂło dobre 2000 lat temu". Nie potrafiÂła wykazaĂŚ co i dlaczego nie jest dobre aktualnie.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #326 : Luty 05, 2010, 18:17:56 » |
|
Ta rozmowa NIE ma sensu. WiĂŞc sprubĂłjĂŞ pÂłynnie zmieniĂŚ temat: Co do DaÂłna- to ja nie wiem jak to siĂŞ pisze..
Ale przyszÂło mi do gÂłowy, Âże jest UP i kontra do tego jest DAWN.. a jak siĂŞ ÂściÂąga nieustannie innych daÂłn... to mozna dostac daÂłna.
czyli jakby dwa zwroty jakiegoÂś kierunku.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #327 : Luty 06, 2010, 20:34:40 » |
|
Darku, je¿eli rozdzia³ kar mia³ byÌ salomonowym wyrokiem to chybi³eœ mocno jednoczeœnie daj¹c kolejny raz wyraz stronniczoœci i kolesiostwa. Bezdyskusyjnym jest, ¿e u¿yte przeze mnie s³owa za które mnie raczy³eœ ukaraÌ by³y cytatem z postu Phi. Te same s³owa z tego samego postu który jednak wczeœniej nie wyda³ Ci siê niczym zdro¿nym - wszak nie raczy³eœ wtedy zareagowaÌ nawet w du¿o bardziej b³ahy sposób ni¿ w moim przypadku. Nie zareagowa³eœ w ogóle - a na forum obecny by³eœ. Rozumiem, ¿e powodem jest niechêÌ do KK której wielokrotnie dawa³eœ wyraz. Wiêc sk¹d nagle tak drastycznie odmienna reakcja na te s³owa? Mo¿e dlatego, ¿e nimi ujawniam hipokryzjê panuj¹c¹ na tym forum wœród tak "œwiadomych i otwartych" osób. Raczy³eœ moje zachowanie okreœliÌ mianem "prowokowania do scysji". Jak ¿ywo takie t³umaczenie kojarzy mi siê z wypowiedziami gwa³cicieli "sama siê o to prosi³a" - bo sz³a ulic¹, bo przysz³a na dyskotekê... A tak naprawdê jedynym czym "zawini³a" to tym,¿e znalaz³a siê w pobli¿u zwyrodnialca który mia³ zaburzenia... Tak samo i ja "zawini³em" bo ukaza³em prawdziwe oblicze pewnych osób z forum, oblicze które stoi w opozycji z tym na kogo siê kreuj¹. Dodatkowo moim "nieszczêœciem" by³o, ¿e tkn¹³em osobê z krêgu "kolesi". Nie, nie prowokowa³em do ¿adnych scysji - zachêca³em jedynie do zastanowienia siê nad swoim postêpowaniem i charakterem. Zachêca³em w sposób prosty, rzeczowy i odczuwalny. To nie ja kaza³em Kotu ods³oniÌ twarz i u¿yÌ obel¿ywych s³ów. Móg³ wyraziÌ siê w sposób do którego sam nawo³uje - z minimum przyzwoitoœci i kultury. Nie chcia³ lub nie potrafi³ tego zrobiÌ, ot co. Rozumiem, ¿e nie mog³eœ ju¿ nie zareagowaÌ na zg³oszenie jawnego z³amania regulaminu ewentualnie uznaÌ s³owa "wesz, gnida" za przyzwoite. Czy aby zadoœÌuczyniÌ Kotu za minusa [jestem pewien, ¿e zrobi³eœ to z du¿ym trudem], aby zmniejszyÌ mu gorycz i w formie przeprosin za wyrz¹dzon¹ "krzywdê" - odczu³eœ nagle odrazê do zacytowanych s³ów [przypomnê: wczeœniej by³y OK, bo w ustach innej osoby] i da³eœ i mi minusa... Mo¿e to i lepiej, bo Kot wpada w histeriê gdy przymuszany jest do odpowiedzialnoœci za w³asne s³owa - szczególnie skierowane do mnie. Je¿eli mia³by trz¹œÌ siê przez najbli¿szy tydzieù to faktycznie, ten minus jest "mniejszym z³em". Chocia¿ niesmak pozostaje.
W tej ca³ej sytuacji najbardziej zasmuca mnie fakt, ¿e ludzie w pewnym wieku, których mo¿na by pos¹dzaÌ i oczekiwaÌ pewnej m¹droœci ¿yciowej w imiê Ÿle pojêtej solidarnoœci [wczeœniej np. Chanell - z³ama³a dane s³owo, Kiara - nie dostrzega³a u 718 braku minimum szacunku do otoczenia, wczeœniej i teraz -Darek - niweluj¹c 718 minusy w iloœci 47, tym samym akceptuj¹c jego zachowanie] rezygnuj¹ z przyzwoitoœci i minimum uczciwoœci. Je¿eli takie sygna³y/przes³anie przekazuj¹ m³odszemu pokoleniu to co od niego wymagaÌ. I to te osoby deklaruj¹ otwartoœÌ, nowe spojrzenie i now¹ jakoœÌ w kontaktach miêdzyludzkich... smutne. To zasmuca mnie najbardziej, bo czego spodziewaÌ siê i wymagaÌ od m³odego pokolenia?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #328 : Luty 06, 2010, 21:07:23 » |
|
Zachowujesz siĂŞ kolego,jak rozhisteryzowana zakonnica,jako branka wziĂŞta do zakonu w dzieciĂąstwie i o BoÂżym ÂŚwiecie nie wiedzÂąca - i przynajmniej molestowana seksualnie w tym momencie. Zachowaj choĂŚ szczyptĂŞ godnoÂści i nie kwicz,bo nic sie nie staÂło.Poprostu zostaÂłes oceniony za postawĂŞ swojÂą,wiĂŞc kwilenia zarzynanego nie wydawaj,bo to podpaÂłka jest dla uciechy sprawiedliwoÂści siĂŞ domagajÂących.Efekt odwrotny uzyskujesz ku mojej uciesze na przykÂład i innych myÂślĂŞ. Nie licz na zrozumienie,bo zrozumieĂŚ Ciebie nie sposĂłb. To ta zapÂłata,o ktĂłrej wczoraj Ci pisaÂłem-czĂŞÂściowa zapÂłata. 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #329 : Luty 06, 2010, 22:05:11 » |
|
I to te osoby deklaruj¹ otwartoœÌ, nowe spojrzenie i now¹ jakoœÌ w kontaktach miêdzyludzkich... smutne. To zasmuca mnie najbardziej, bo czego spodziewaÌ siê i wymagaÌ od m³odego pokolenia? Smutne jest to ¿e u¿y³eœ prowokacji po to by wywo³aÌ k³ótniê na forum i dlatego (moim zdaniem )dosta³eœ minusa . rezygnuj¹ z przyzwoitoœci i minimum uczciwoœci. Mylisz siê zawsze by³am przyzwoit¹ i uczciw¹ osob¹ .
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #330 : Luty 06, 2010, 22:26:28 » |
|
A ja nie wierzĂŞ,Âże byÂła to prowokacja kontrolowana. To jakiÂś chory pomysÂł z takim uzasadnieniem. Podobno wczeÂśniej Janusz o tym wiedziaÂł. Ciekawe,czy wiedzĂŞ tĂŞ posiada.(Nie sprawdzam z lenistwa ale wydaje mi siĂŞ,Âże kolega pokrzywdzony twierdziÂł,Âże Janusz o tym teÂście,czyli prowokacji wczeÂśniej zostaÂł poinformowany). JakaÂś dziecinada z "powaÂżnego" dostojnika emanuje,gdy treÂści takie na usprawiedliwienie zachowania swego-emituje.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #331 : Luty 06, 2010, 23:59:10 » |
|
Chanell - odnoÂśnie Twojej osoby mam na myÂśli jeden konkretny przypadek z tego forum - doskonale wiesz o ktĂłry chodzi. PoniewaÂż nie znam CiĂŞ osobiÂście, nie widzĂŞ jaka jesteÂś na codzieĂą - jestem jak najdalszy od stwierdzenia, Âże to TwĂłj "standard". Natomiast przypadek o ktĂłrym mĂłwiĂŞ jest bezdyskusyjny i do potwierdzenia na forum. WedÂług mnie nie jest godnym naÂśladowania, oczywiÂście dopuszczam do wiadomoÂści, Âże moÂżesz uwaÂżaĂŚ, Âże zÂłamanie dobrowolnie danego sÂłowa jest jak najbardziej OK.
Nie chodzi³o mi równie¿ o wywo³anie k³ótni lecz sk³onienie do zastanowienia siê, a zarazem udowodniÌ to czemu wielu forumowiczów zaprzecza³o - stronniczoœÌ przechodz¹c¹ w hipokryzjê... i zrobi³em to. Faktem jest równie¿, ¿e ani Kotu, ani Darkowi wczeœniej zacytowane s³owa nie przeszkadza³y - to bezdyskusyjne. Zaczê³y - zgodnie z moimi przewidywaniami granicz¹cymi z pewnoœci¹ - przeszkadzaÌ gdy przepisa³em je w swoim poœcie. Nie mo¿na tego inaczej nazwaÌ ni¿ stronniczoœci¹/hipokryzj¹.
Kocie - nie z lenistwa nie zapytasz ale z uzasadnionej obawy, ¿e to prawda. Œmieszne, ¿e wolisz snuÌ oskar¿enia pozwalaj¹ce przedstawiaÌ mnie w z³ym œwietle ni¿ wyci¹gn¹Ì rêkê [pyatjaÌ Janusza/Janneth: czy arteq tak zrobi³] i znaÌ prawdê. Twierdzi³em i nadal twierdzê, i nie ma najmniejszego problemu abym to udowodniÌ. Aby to zrobiÌ musia³bym mieÌ pozwolenie osób do których by³a kierowana PW. Twoje oskar¿enia - jak ju¿ wspomina³em - s¹ wyssane z palca.
Janusz/Janneth je¿eli chcecie to czy mo¿ecie potwierdziÌ, ¿e takie info otrzymaliœcie zanim ktokolwiek zd¹¿y³ siê wypowiedzieÌ pod moim postem? Zamknê³o by to lipne oskar¿enia Kota.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 00:12:33 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #332 : Luty 07, 2010, 00:20:20 » |
|
Widzisz Chanell? On Ci nigdy czegoÂś nie zapomni-bo to taka rasa. Cokolwiek sobie kiedyÂś ubzdura-za rok,czy dwa wyciÂągnie to-on pamiĂŞtny,Jak Macierewicza teczki jest,wiĂŞc niech nikt nie myÂśli,Âże cokolwiej jego uwadze minie a o przebaczeniu-mowy nie ma.Nie ma takiej opcji z tym kolegÂą.ZwÂłaszcza,jeÂśli o kobietĂŞ sie rozchodzi. A moÂże i chyba niepotrzebnie pytam-jesteÂś z ubecji? Chcesz zaprowadziĂŚ nam swĂłj porzÂądek,choĂŚ to nie te czasy.Ale rozumiem- te dawne siĂŞ skoĂączyÂły i niektĂłrzy do dziÂś majÂą poczucie dawnej swojej "wartoÂści". Innego wytÂłumaczenia jakoÂś nie wyglÂądam. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #333 : Luty 07, 2010, 00:49:09 » |
|
Nie, nie jestem i nie by³em z ubecji ani ¿adnych innych "bojówek" i organizacji - przecie¿ to by³o ju¿ wyjaœniane. Na Twój zawê¿ony i czêsto mylny sposób postrzegania/interpretacji nic nie poradzê, nie mam na to wp³ywu. Wielokrotnie udowodniono Ci, ¿e Twoje os¹dy, przypuszczenia, oskar¿enia by³y mylne - nie ma problemu aby to przytoczyÌ. Z pewnymi s³owami Chanell siê nie zgadzam i piszê konkretnie z jakimi i dlaczego - popieram to dowodami, argumentami, dlaczego to ma byÌ z³e? Rzetelnie, konkretnie, bez wyzwisk, bez wulgaryzmów, bez pokrzykiwania - czyli zgodnie ze standardem o który tak apelujesz, a sam nie mo¿esz mu sprostaÌ... Teraz w³aœnie zarzucasz mi takie postêpowanie. Ze swoich s³ów siê nie wycofujê i zawsze siê do nich przyznam czy po roku czy po dwóch. Czy w Twoim przypadku jest inaczej?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 00:56:35 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #334 : Luty 07, 2010, 01:15:54 » |
|
Pyta³em na odpowiedŸ nie zwa¿aj¹c. Moja opinia w³asna w tym temacie warta wiêcej jest uwa¿am od Twojej-zw³aszcza,gdy dotyczy Twojej mrocznej czêœci,której nigdy nam ujawniÌ siê nie zgodzisz. Przy ka¿dym zarzucie idziesz w zaparte-nigdy winy Twojej nie ma a bio¹c pod uwagê iloœÌ potyczek Twoich oznacza to,¿e musisz byc kryszta³owy. Znajac taka definicjê o kryszta³owoœci Twojej wnoszê-aby kazdy kryszta³ filtracji wtórnej siê poddawa³,bo skazi³eœ doœÌ skutecznie klar w tym œrodowisku-do którego chcia³byœ przylgn¹c.  Bój sie Boga Wielki Cz³owieku,bo kara musi spe³niÌ swoje podstawowe za³ozenia wychwawcze. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 01:16:47 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #335 : Luty 07, 2010, 11:55:50 » |
|
Smutne jest to ¿e u¿y³eœ prowokacji po to by wywo³aÌ k³ótniê na forum i dlatego (moim zdaniem )dosta³eœ minusa . Bêdê to powtarzaÌ a¿ do skutku ,mo¿e zrozumiesz Artek ¿e czasem trzeba przemilczeÌ pewne sprawy.Acha ! ¿eby by³o wszystko jasne, to uzyta przez ciebie ,wypowiedŸ PHI te¿ mi siê nie podoba³a .Pomyœla³am jednak ¿e ch³opak m³ody i porywczy i napewno nie o to mu chodzi³o .Ty zaœ uzy³eœ okreœlenia z premedytacj¹. Smutne jest to ¿e u¿y³eœ prowokacji po to by wywo³aÌ k³ótniê na forum i dlatego (moim zdaniem )dosta³eœ minusa . Widzisz Chanell? On Ci nigdy czegoœ nie zapomni Tak ,wiem to Kocie 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #336 : Luty 07, 2010, 13:38:20 » |
|
Czy nie macie wraÂżenia, Âże sprawy wymknĂŞÂły siĂŞ spod kontroli? Palicie czarownice na stosie … lecz w rzeczy samej siebie palicie … Jest ogieĂą oczyszczajÂący, niszczÂący i ogieĂą miÂłoÂści. KtĂłry pÂłomieĂą Was trawi? KtĂłry Âświatu niesiecie? Z pozdrowieniami serdecznymi  ptak
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #337 : Luty 07, 2010, 14:09:38 » |
|
- Rok 2009/10 bĂŞdzie rokiem strategii, jednakowych szans i moÂżliwoÂści dla wszystkich, zarĂłwno tych po stronie ÂŚwiatÂła, jak i po stronie Cienia. Có¿, Âżyjemy w strefie Wolnej Woli. KaÂżda ÂświadomoœÌ chce przetrwaĂŚ i ma do tego prawo, ale do przetrwania potrzebuje Âżyciodajnej energii. Skoro generatory energii Starego Czasu zostaÂły juÂż wy³¹czone, jego stwĂłrcy i egzekutorzy bĂŞdÂą musieli znaleŸÌ jÂą na ziemi wÂśrĂłd niczego nieÂświadomych ludzi. To wskazuje, Âże spotĂŞguje siĂŞ wampiryzm energetyczny, nasili siĂŞ przeciÂąganie ludzi na swojÂą stronĂŞ i propaganda prĂłbujÂąca zaprzeczaĂŚ faktom – nie ominie to takÂże proroctw i wiedzy kalendarzowej MajĂłw. Tylko ten, kto ma wiedzĂŞ, nie zostanie okradziony z energii.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #338 : Luty 07, 2010, 14:13:46 » |
|
Jakie¿ to dla Was typowe: 718 - "ale¿ to porywczy ch³opak i po prostu ma taki sposób wypowiedzi" Phi - "Pomyœla³am jednak ¿e ch³opak m³ody i porywczy i na pewno nie o to mu chodzi³o". Nie Chanell, on wielokrotnie podkreœla³ takie swoje stanowisko i pogl¹dy. a, arteq? a powiesiÌ go za to na co innym przyzwalamy bez szemrania... Nie widzê aby w regulamin forum zapewnia³ jakieœ wyj¹tki od regu³y, Ty widzisz taki zapis? Skoro Chanell, s³owa Phi Ci wczeœniej przeszkadza³y - dlaczego nic z tym nie zrobi³aœ lub dlaczego nagle zapragnê³aœ mnie podaÌ krytyce [tego który wyjaœnia³, ¿e te¿ z nimi siê nie zgadza i jako jedyny raczy³ zareagowaÌ]? Czy¿by dlatego, ¿e ci¹gle obarczasz mnie win¹ za krzywdê któr¹ sama sobie wyrz¹dzi³aœ? Takie stanowisko jest w³aœnie stronniczym i mocno tr¹ci hipokryzj¹. Tak u¿y³em z premedytacj¹ aby wskazaÌ Wasz¹ hipokryzjê. Natomiast - jak wielokrotnie napisa³em ju¿ - w ¿aden sposób nie uto¿samiam siê z tymi s³owami czy pogl¹dami - wiêcej - jestem im stanowczo przeciwny. Natomiast Twoje zarzuty i uzasadnienie Darka powodu przyznania minusa jest ca³kowicie chybione poniewa¿ nie póŸniej ni¿ 2 godziny po pierwszym poœcie, gdy widzia³em do czego mo¿e rozwin¹Ì siê "dyskusja" ze strony "oburzonych" napisa³em: Nie Darku, nie chybi³em, bo post nie mia³ na celu dogryzienie Phi. T¹ - aktualn¹ - wypowiedzi¹ popsujê ten test, ale wczeœniej móg³bym siê za³o¿yÌ, ¿e do jutra by³aby ca³a kolejka oburzonych na mnie o u¿yte s³ownictwo, brak szacunku dla innych czy tez l¿enie - i jak najbardziej s³usznie. Na post Phi nikt nie zareagowa³... Dalszy przebieg ujawni³by hipokryzjê wielu z forumowiczów.
Tak, to miaÂł byĂŚ sprawdzian "wyczulenia" forumowiczĂłw, szkoda, Âże tak wczeÂśnie przerwany...
Dla jasnoœci - œlepo wierz¹cych w pogadanki £obos jak najbardziej nazwa³bym ³atwowiernymi czy tez mocniej - naiwniakami - dlaczego, ju¿ wielokrotnie wyjaœnia³em. Natomiast s³owa w stylu "opóŸnieni w rozwoju" czy te¿ "z zespo³em Downa" by³yby chybione i nie na miejscu. Do tego obraŸliwe i wyszydzaj¹ce chorobê/osoby na ni¹ cierpi¹ce. Dlatego - je¿eli pozwolicie - zaedytujê post.
edit: zanim ktoÂś powie, Âże teraz chroniĂŞ wÂłasnÂą dupĂŞ - moÂżecie zapytaĂŚ siĂŞ Janneth bÂądÂź Janusza kiedy otrzymali info z opisem moich zamiarĂłw i rodzaju przeprowadzenia testu. ZamierzaÂłem nieco dÂłuÂżnej poczekaĂŚ z wklejeniem powyÂższej wiadomoÂści lecz widzĂŞ, Âże dojdzie znowu do offa i sprzeczek, chociaÂż wtedy wiĂŞcej osĂłb wykazaÂłoby siĂŞ hipokryzjÂą...
Wiêc zarzuty ca³kowicie chybione, bo sam wyraŸnie wyartyku³owa³em o co mi chodzi³o i ¿e nie chcê offa i przepychanek. Ujawni³em swoje zamiary i apel o rozs¹dn¹ dyskusjê, ujawni³em aby nie dosz³o do k³ótni. Jak mo¿na zarzucaÌ mi wobec tych faktów chêÌ wywo³ania k³ótni? Przecie¿ takie zarzuty s¹ najzwyczajniej k³amliwe i pod³e. Natomiast za jakoœÌ wypowiedzi innych Waszych kolegów z TWA [towarzystwa wzajemnej adoracji] nie mogê ponosiÌ odpowiedzialnoœci któr¹ tak chêtnie chcecie mnie obarczyÌ. To, ¿e np. Kot nie mo¿e powstrzymaÌ siê od wyzwisk to nie moja wina - jego raczcie wobec tego pouczaÌ. Dlaczego Darkowi nie przeszkadza³o to, ¿e l¿y siê forumowiczów okreœlaj¹c ich mianem "wszy", "ka³owców" czy "gnid"? Myœla³em, ¿e admin takimi sprawami zajmuje siê niejako "z urzêdu". Spokojnie czeka³em czy zareaguje, da³em mu na to czas - nie zrobi³ tego, dopiero gdy stanowczo za¿¹da³em wyjaœnienia takiego stanu. Dlaczego nie obarcza³ mnie i nie zarzuca³ mi wszczynanie k³ótni do czasu gdy... poprosi³em o zajêcie stanowiska w temacie skandalicznego zachowania Kota? Wtedy nagle go oœwieci³o? Pytam wprost, bo na PW pomimo proœby nie raczy³ uzasadniÌ/odpowiedzieÌ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #339 : Luty 07, 2010, 14:22:11 » |
|
Smutne jest to ¿e u¿y³eœ prowokacji po to by wywo³aÌ k³ótniê na forum i dlatego (moim zdaniem )dosta³eœ minusa . Smutne jest to ¿e wzajemnie siê niszczycie ,odpuœcie proszê:)
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #340 : Luty 07, 2010, 14:56:53 » |
|
To siê rozpisaliœcie... SpuœciÌ forum z oczu na trochê to jakby tydzieù min¹³  Artku: Rzeczywiœcie dosta³am informacjê z Twoim planowanym dzia³aniem. Zak³adam, ¿e Janusz i Darek tak¿e, bo zwracasz siê w niej tak¿e do nich. Post Phirioori zosta³ nie tylko usuniêty. Zosta³ mu te¿ odjêty -1pf, ale z racji tego, ¿e mia³ 1pf na plusie, to teraz widnieje przy nim zero. Nie wiem, jak szbko zareagowa³am. Mo¿e faktycznie jakiœ czas min¹³. Kocie: Wda³eœ siê w ten konflikt na w³asne ¿yczenie, da³eœ siê wyprowadziÌ z równowagi. Natychmiast przypisa³eœ autorstwo s³ów o zacofaùcach Artkowi, choÌ pewnie zdawa³eœ sobie sprawê, ¿e u¿y³ po prostu tego samego sformu³owania co Phirioori. Ca³kowicie niepotrzebnie zwyzywa³eœ Artka, wierzê ¿e mo¿na by³o wszystko powiedzieÌ ³agodniej. Dlatego dosta³eœ od Darka minusa i uwa¿am, ¿e powinieneœ wynieœÌ z tego lekcjê. Ale Ty Arteq podobnie. Ja rozumiem chêci, które Tob¹ kierowa³y. Opisa³eœ je doœÌ dok³adnie, ale takie prowokacje nie mog¹ byÌ na forum prowadzone. S¹ sytuacje, gdy naprawdê administrator czy moderator mo¿e coœ przeoczyÌ. Sami pewnie czêsto siadacie przed komputerem dopiero póŸnym wieczorem i zastanawiacie siê po kilka razy nad ka¿dym pojedynczym napisanym przez kogoœ zdaniem. Czasem cz³owiek jest zmêczony, mo¿e coœ przeoczyÌ. Ja zareagowa³am dopiero po otrzymaniu zg³oszenia i choÌ w tym temacie wczeœniej by³am, to naprawdê tego posta Phi najzwyczajniej w œwiecie przeoczy³am. Czyta³am go pierwszy raz. Jestem tylko cz³owiekiem, nie maszyn¹... I niektóre niegodziwoœci choÌ dziej¹ siê pod moim nosem s¹ czasem dla mnie niezauwa¿alne. Post Phi, od którego to wszystko siê zaczê³o by³ jednym z takich, które mog¹ obraziÌ wiele osób. Nawet ja siê poczu³am nim dotkniêta. Myœlê jednak, ¿e o ile do wczoraj ta sprawa by³a otwarta i nadal pozostawa³a niesmak, tak po reakcji Darka i przyznaniu dwóch punktów karnych dla Kota i Artka - powinny uci¹Ì siê wszelkie spekulacje na ten temat. Ka¿demu siê w efekcie dosta³o. Jeszcze jedna proœba do Was. Jeœli s¹dzicie, ¿e jakiœ post ³amie regulamin, obra¿a b¹d¿ dyskryminuje kogokolwiek b¹dŸ jak¹œ grupê osób, jeœli COKOLWIEK wam siê nie podoba - zg³aszajcie do moderatora. To nie jest wstyd ani donosicielstwo. To jest odwaga pokazania, ¿e z czymœ siê nie zgadzamy, ¿e czegoœ nie aprobujemy. Ta opcja pomaga i nam (unikaÌ takich sytuacji jak wy¿ej okreœlona) i wam (unikaÌ s³ownych utarczek). A przy tym inni u¿ytkownicy czy te¿ goœcie forum nie musz¹ czytaÌ komentarzy poni¿ej pewnego poziomu i zwi¹zanych z nimi przepychanek. A na koniec jeszcze coœ - moderatorzy nie ujawniaj¹ autorów zg³oszeù. W tej sytuacji Arteq po prostu sam siê przyzna³ do zg³oszenia czyjejœ wiadomoœci. Ale ani ja, ani Janusz ani ¿aden inny moderator PCh nie ujawnia autora zg³oszeù. Trzeba postêpowaÌ tak, by wszystkim nam ¿y³o siê tu dobrze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 15:00:12 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #341 : Luty 07, 2010, 16:11:55 » |
|
Darkowi w pierwszej chwili chcia³em równie¿ opisaÌ swoje zamiary - jednak nie uczyni³em tego, nie potrafi³em zaufaÌ, ¿e zachowa tê informacjê dla siebie, ¿e nie ostrze¿e "kolegów". Nie potrafi³em zaufaÌ, bo wielokrotnie wykazywa³ stronniczoœÌ, na zg³aszanie ³amania regulaminu kpi¹co potrafi³ odpowiedzieÌ: "sam wyjaœnij sobie tê sprawê"...
Podejmuj¹c opisane czynnoœci bra³em pod uwagê, ¿e mogê zostaÌ "ukarany" przez Darka za to, ¿e oœmieli³em siê ukazaÌ prawdziwe oblicze - stronniczoœÌ, hipokryzjê i relatywizm ocen - osób z "paczki". Rozumiem, ¿e to mia³ byÌ swoisty "prztyczek i nauczka", pogro¿enie na przysz³oœÌ/dla innych. Sta³o siê jak bra³em pod uwagê, tylko uzasadnienie mnie ca³kowicie zaskoczy³o, szkoda, mia³em nadziejê, ¿e wyka¿e siê minimum obiektywizmu. Zrozumia³bym, je¿eli w pierwszym swoim poœcie napiêtnowa³by moj¹ wypowiedŸ i powiedzia³by: "prowokacja prowokacj¹, zamiar zamiarem, ale ty tak¿e wypowiedzia³eœ te s³owa, pojawi³y siê w Twoich ustach, a nie zaznaczy³eœ wyraŸnie ¿e to cytat", wiêc ponieœ za nie odpowiedzialnoœÌ. Darek nie mo¿e teraz powiedzieÌ, ¿e nie widzia³ tych s³ów, ¿e nie komentowa³. Œledzi³ równie¿ w¹tek [przenosi³ posty] i nie zareagowa³ na Kocie wyzwiska, a swojego czasu zwraca³ uwagê na u¿ywanie przeze mnie samego nazwiska £obos... W œwietle takich zachowaù jego postawa w tej sprawie jest ¿enuj¹ca i wybitnie stronnicza. Pozwoli³em sobie wyraziÌ taki pogl¹d wraz z uzasadnieniem. Je¿eli ktoœ ma jakiekolwiek zastrze¿enia do mnie - chêtnie wys³ucham, odniosê siê do nich - jedyne czego oczekujê to powstrzymanie siê od czczych wyzwisk.
Pomimo tego nie zawahaÂłbym siĂŞ ponownie tego uczyniĂŚ - jeÂżeli taka ma byĂŚ cena ujawniania tego, Âże wiele osĂłb na tym forum kreuje siĂŞ na caÂłkowicie innych w rzeczywistoÂści, tego, Âże zapewniania o miÂłoÂści, otwartoÂści i szacunku sÂą li tylko czczym paplaniem - poniosĂŞ jÂą z radoÂściÂą. Rozumiem, Âże zamiar moÂże byĂŚ ewentualnie okolicznoÂściÂą ÂłagodzÂącÂą lecz nie zdejmuje odpowiedzialnoÂści za czyny/sÂłowa.
PowtĂłrzĂŞ raz jeszcze: nie unikam odpowiedzialnoÂści za wÂłasne sÂłowa, bez wzglĂŞdu kiedy i w jaki sposĂłb byÂły wypowiedziane, dlatego nie mam nic przeciwko temu aby na nie siĂŞ powoÂływaĂŚ i wykorzystywaĂŚ w dyskusji - oczywiÂście takÂże te z PW.
Jedyne czego oczekiwa³bym to konsekwencji, bezstronnoœci i równoœci w ocenach poczynaù forumowiczów co najmniej przez administracjê - to jej powinnoœÌ. Mi³o by³oby gdyby i forumowicze mogli siê tym wykazaÌ, ale jak widaÌ i co udowodni³em w pewnych przypadkach s¹ to p³onne nadzieje.
Tyle ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #342 : Luty 07, 2010, 17:44:25 » |
|
Drogi Artqu, JeÂżeli ktoÂś ma jakiekolwiek zastrzeÂżenia do mnie - chĂŞtnie wysÂłucham, odniosĂŞ siĂŞ do nich - jedyne czego oczekujĂŞ to powstrzymanie siĂŞ od czczych wyzwisk. Nie mam do Ciebie Âżadnych zastrzeÂżeĂą, naprawdĂŞ CiĂŞ lubiĂŞ …. i serce mi siĂŞ kraje, gdy patrzĂŞ jak walczysz z wiatrakami. Zapewne pamiĂŞtasz, jak kiedyÂś, jeszcze na starym forum podobnie walczyÂłam o sprawiedliwoœÌ, o innych, o wolnoœÌ wyraÂżania sÂłowa, podpieraÂłam siĂŞ nawet konstytucjÂą i … zostaÂłam zbanowana! Oj, dziaÂło siĂŞ wtedy, dziaÂło… Lecz byÂła to wspaniaÂła lekcja, ktĂłra wyniosÂła mnie na inny poziom rozumienia i czucia. Powoli poodpadaÂły wszelkie Âżale, oczekiwania, zmieniÂł siĂŞ stosunek do tych samych osĂłb, ktĂłre uprzednio jakoby „krzywdziÂły” mnie. DziÂś widzĂŞ w nich wspaniaÂłe boskie istoty … I chociaÂż jeszcze czasami zdarzy siĂŞ, Âże ego zareaguje na jakiÂś przytyk, to dusza bogatsza o bolesne doÂświadczenia szybko potrafi zapanowaĂŚ nad sytuacjÂą. I harmonia zostaje utrzymana, nie ma niepotrzebnej i bezsensownej utraty energii. A ta waÂżna jest dla naszego Âżycia, szczegĂłlnie w obecnych czasach. Zapewniam CiĂŞ, Âże gdy wybaczysz swoim „wrogom”, niezliczone jej pokÂłady uwiĂŞzione teraz, zostanÂą odblokowane i CiĂŞ wzmocniÂą. PrzecieÂż powinieneÂś wiedzieĂŚ, Âże nie jesteÂś w stanie zmieniĂŚ nikogo prĂłcz siebie samego. Podaj zatem rĂŞkĂŞ Kotu, Darkowi, PHI, Rafaeli i Wszystkim, do ktĂłrych masz jakikolwiek Âżal. To tacy sami ludzie jak Ty, o takich samych sercach i moÂżliwoÂściach kochania. Nie ma lepszych ni gorszych. Jedynie nasze myÂśli dzielÂą i klasyfikujÂą, to one potrafiÂą otworzyĂŚ nas na szersze perspektywy istnienia, nadaĂŚ g³êbszy sens Âżyciu lub zamkn¹Ì w klatce nienawiÂści, wiecznych pretensji i ÂżalĂłw. To myÂśli otwierajÂą nas lub zamykajÂą na miÂłoœÌ. Czy to takie waÂżne dla Twego istnienia jakie kto ma przekonania? Albo, czy ktoÂś dotrzymaÂł danego kiedyÂś sÂłowa, czy nie? Czy musisz byĂŚ sĂŞdziÂą? Wiem, Âże jesteÂś odpowiedzialny za wÂłasne sÂłowa i bardzo dobrze. KtoÂś inny moÂże jeszcze tego nie potrafi, albo nie ma to dla niego takiego znaczenia, albo dane sÂłowo straciÂło na aktualnoÂści z ró¿nych przyczyn. Pozostaw innym prawo decydowania o sobie, nie naprawiaj nikogo wbrew jego woli. To nie dopuszczalne i nie efektywne. KaÂżdy sam musi to z sobÂą zaÂłatwiĂŚ. I myÂślĂŞ, Âże to wszystko wiesz… ÂŻyczĂŞ Ci Artqu podjĂŞcia sÂłusznych decyzji i pozostania w harmonii z sobÂą i Âświatem. Pozdrawiam serdecznie ptak 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #343 : Luty 07, 2010, 18:14:53 » |
|
Podpisuje sie pod postem Ptaka wszystkimi moimi platkami. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #344 : Luty 07, 2010, 18:36:43 » |
|
Do³¹czam siê do Ptaka i Kiary... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #345 : Luty 07, 2010, 18:36:48 » |
|
O, zapomniaÂłam jeszcze KiarĂŞ dopisaĂŚ do listy…  Do³¹czam siĂŞ do Ptaka i Kiary... No to jest juÂż nas troje... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 18:39:49 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #346 : Luty 07, 2010, 18:45:58 » |
|
Ojej! To Ci Ptak Artequ wy³o¿y³, co i jak nale¿y. Jako, pobratymiec jego, koliberek, potwierdzam w ca³ej rozci¹g³oœci. A by³o, by³o, ¿e siê Ptak naawanurowa³, nawojowa³, oczywiœcie w imiê wy¿szych, s³usznych celów. Ile siê to koliberek za to ubawi³, a i nieraz czepi³ sie piór ptakowych, co by hecy wiêcej z tego zacietrzewienia by³o. A i nieraz Ptak wzi¹³ to na powa¿nie, a innym razem bawi³ siê znowu setnie. Sie dzia³o w ka¿dym b¹dŸ i razie!!! I weso³o by³o i to nierzadko z powodu w/w imÌ Ptaka, ¿e a¿ ¿al i¿ padoch³a atmosfera taka; a to przez wszystkich arteqpodobnych!  Nasz, b¹dŸ co b¹dŸ, historyczny ju¿ Ptak wzi¹³ i zm¹drza³, nabra³ jeszcze wiêkszego dystansu (baniki jak siê okazuje, nie s¹ takie bezskuteczne  ) i dobrze wie, co tu rzecze. Ty Artequ tak pieruùsko powa¿ny jesteœ, i¿ nawet trudno to wszystko w humor zamieniÌ. A koliberek twierdzi, i¿ poczucie humoru jest wyk³adni¹ dystansu do siebie samego i œwiata w ogóle. A to z kolei jest wprost proporcjonalne do poziomu rozwoju cz³owieka.Ptaku, a swoj¹ drog¹, to móg³byœ trochê tak jakoœ siê poawanturowaÌ, ot chocia¿by z koliberekiem. Piekielnie tu nudno....a i Kiara nawet nie sypie iskrami humoru, a najbardziej to Dryfa naszego szlachetnego tu brak. Ten skurczybyk to ma zaciêcie humorystyczne! Bracie, jeœli czytasz, wracaj jak najprêdzej, gdy¿ zdechniem tutaj z nadmiaru powagi. koliberek, ach nie ten ju¿ sam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 13:50:34 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #347 : Luty 07, 2010, 18:51:28 » |
|
Ja sie tez podpisuje z Wami, nie ma czym oddychac moze w koncu dostaniemy swiezego zdrowego powietrza, zycze sobie i wszystkim z calego serca. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #348 : Luty 07, 2010, 19:24:46 » |
|
Oj, nie prowokuj koliberku, nie prowokuj, bo siĂŞ jeszcze licho jakieÂś przypa³êta …. a i bez tego atmosfera nieco ciĂŞÂżka … chyba coÂś siĂŞ rymÂło niechcÂący …
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 19:25:48 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #349 : Luty 07, 2010, 19:28:12 » |
|
Smutne to wszystko. I wasze "radosne" has³a niewiele s¹ warte w obliczu krzywd, jakie ktoœ komuœ wyrz¹dzi³ i doœÌ, ¿e przeprosiÌ nie zamierza³, to jeszcze s³owa w³asne za œwiête uzna³. Na tyle istotne i niewinne, ¿e inni natychmiast w jego obronie stanêli. Proponujê rozejrzeÌ siê dooko³a i spróbowaÌ dostrzec, kto pierwszy w tym wszystkim tutaj zawini³.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
|