Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #225 : Maj 21, 2010, 17:26:08 » |
|
- zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).
Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie. Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek. Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony marek324.Jak to wlasnie On uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Maj 21, 2010, 18:13:46 » |
|
PiszÂąc o marku, nie miaÂłem na myÂśli jego konkretnych personalnych atakĂłw (szkoda, Âże nie zaznaczyÂłem). JednakÂże pewne uwagi i spostrzeÂżenia ma po prostu sÂłuszne. WzglĂŞdem mnie napewno i o tym wspomniaÂłem. Z mojego postu nie wynika teÂż, bym popieraÂł jakiekolwiek ataki i z jakiejkolwiek strony, jeÂśli majÂą charakter personalny. Zdaje siĂŞ, Âże wyraziÂłem wrĂŞcz dezaprobatĂŞ. Czy Tobie, Rafaelo siĂŞ to udaÂło, to sama spĂłjrz, bowiem i tak za duÂżo pouczam. JednakÂże jeÂśli masz takie potrzeby, to sÂą iÂście Twoje wybory ale i konsekwencje teÂż. KÂłoniĂŞ siĂŞ ciepÂło i bardzo, bardzo milusio!.  koliberek33. Och!och, nie dla mnie, nie dla mnie doskonaÂłoÂści wir nie dla mnie, nie dla mnie pokĂłj i mir wojenka szabelka, armatka niewielka to dla mnie guzik, guzik z pĂŞtelkÂą uwielbiam ja szranki, uwielbiam ja boje nie bramy ÂświatÂła i raju podwoje nie dla mnie anielskie splendory gdyÂż nie mam spokoju i nie mam pokory piÂąsteczki zaciskam, napinam miĂŞÂśnie wrogoÂści mojej nie rozpuszczÂą wiersze bo: nie dla mnie, nie dla mnie doskonaÂłoÂści wir juÂż taki Âłajza ze mnie, prostak i Âświr! (ĂŚwir, cwir, ĂŚwir!) 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 19:03:33 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Tronk
Gość
|
 |
« Odpowiedz #227 : Maj 21, 2010, 19:49:19 » |
|
Z takÂą poezjÂą to ty moÂżesz wiesz ............. no Jak masz problemyt z mĂŞskoÂściÂą to do lekarza a nie tu Âżalisz siĂŞ Âże masz niewielkÂą armatke. Ja to widze Âże ty taki Fighter teoretyk jesteÂś. Pewnie siedzisz gdzieÂś w zabitej dechami dziurze i jedynÂą rozrywkÂą jakÂą siĂŞ zajmujesz to molestowanie klawiszy ale nie bĂłj nic z tego da sie wyleczyĂŚ - elektrowstrzÂąsy dziaÂłajÂą cuda. Ale ksywa zaje...a koliberek33 chciaÂłeÂś chyba napisaĂŚ 3,3cm a ten koliberek to zdradza twoje skÂłonnoÂści homoseksualne i tu wyjaÂśnia siĂŞ ta wojenka duÂżo chÂłopcĂłw te sprawy.
Mam racje no i co sie tak czerwienisz z³oœÌ pieknoœci szkodzi ale nie bójh tobie ju¿nic nie zaszkodzi na tej wojence z tak¹ facjata to za zasieki mo¿esz robiÌ.
P.S. JakaÂś riposta?
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #228 : Maj 21, 2010, 21:24:45 » |
|
TronkRozumiem Twoja niechĂŞĂŚ.poniewaÂż myslisz ,ze Koliberek to ChÂłopak jakis jest...  WierzĂŞ,Âże przeprosisz gdy powiem Ci ,ze to bardzo fajna kobietka ,ktĂłra w trzy minutki potrafi uÂłoÂżyĂŚ takie rymowanki ,ze nawet mnie wprawia w zdumienie....  Nie znam powodu, dlaczego pisze jako "On"ale kazdy juz wie ,ze to" Ona" Pisze teÂż piekne wiersze ..np ten.. czas miÂłoÂści... ona tÂłumaczyÂła, on zatrzasn¹³ drzwi do kolejnego stulecia. ona pÂłakaÂła on myÂślaÂł, Âże orÂłem znowu uleciaÂł… mijajÂą sÂłoĂąca, galaktyki rodzÂą siĂŞ nowe oni niezwyciĂŞÂżeni wci¹¿ wÂłos dzielÂą na czworo kiedy powrĂłcÂą, bo wreszcie zabraknie im s³ów Âświat przestanie istnieĂŚ na chwilĂŞ - odpocznie sobie po tej miÂłoÂści, w nieustannej wojnie. Fajnie byÂłoby, gdyby ta informacja Ci sie przydaÂła i spowodowaÂła ,ze zmodyfikjesz swojego posta... 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #229 : Maj 21, 2010, 21:28:32 » |
|
Cieszê siê  , ¿e degeneracja pod³ej maœci zauwa¿a duchowoœÌ, jest to wielce buduj¹ca wiadomoœÌ. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Maj 21, 2010, 21:30:06 » |
|
riposta na posta!nie dla mnie, nie dla mnie doskonaÂłoÂści wir juÂż taki Âłajza ze mnie, prostak i Âświr! ma koliberek kaliberek maÂły z Âżalu inne chÂłopaki siĂŞ popÂłakaÂły oj, nie ma uÂżywaĂŚ na kim wszak koliberek, to nie Anakin! Lindo, a dziĂŞki, dziĂŞki, sama piĂłrem wÂładaĂŚ nieÂżle umiesz teÂż!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 22:57:48 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #231 : Maj 21, 2010, 21:52:29 » |
|
 Marek znowu prowokuje , on to robi specjalnie nie dajmy siê wci¹gn¹c w dyskusjê znim ,wystarczy zajrzeÌ w jego statystyki , 99 % postów to ataki na niczego nie winnych ludzi ,zero no prawie zero ( 1%)postów mo¿na zaliczyÌ do wnosz¹cych do dyskusji coœ ciekawego. Szkoda twoich i naszych nerwów ,najlepiej go ignorowaÌ,niech sobie dalej wypisuje te bzdury o nas.Nie mam zamiaru z nim dyskutowaÌ. Mysle Chanell,¿e potrafisz byc uczciwa...i zuwazysz równie¿ i ten post..... Farmace³tom Du¿y uœmiech to "on" buty czyœci, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e zarz¹dza swoim brudem pod paznokciami. Nie mo¿na w tej sprawie siê nie odzywaÌ....zadziwiaj¹ce,¿e nikt do tej pory nie zwróci³ na to uwagi.U Marka widzê du¿¹ zmianê.... Bardzo to ceniê, ale to ,ze moderatorowi przeszkadza spokój, jaki by³ na forum...tego zrozumieÌ nie mogê...  Pokaz mi choÌ jedno zdanie w dzisiejszej wypowiedzi Marka,które by agresj¹ dorównywa³o temu.....Tym bardziej ,ze wypowiedzi Marka by³y tylko odpowiedzi¹ na atak..WidaÌ,jeszcze d³ugo, czytaj¹c posty niektórych ludzi dziwiÌ sie nie przestanê.... Ps. Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejê ,¿e jestes w stanie nad tym sie zastanowic..... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 13:50:10 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #232 : Maj 21, 2010, 22:41:42 » |
|
Lindo... Coœ fajnego ci poka¿ê... a kto powiedzia³ ¿e jestem farmaceutom?
Farmace³tom  to "on" buty czyœci, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e zarz¹dza swoim brudem pod paznokciami. Marek: 1 b³¹d, Thotal: 2 b³êdy. St¹d komentarz Marka wielce wymowny: wiesz thotal jak to mówi¹: lepiej milczeÌ i stwarzaÌ pozory g³upca, ni¿ siê odezwaÌ i rozwiaÌ wszelkie w¹tpliwoœci. taki jest mój komentarz do powy¿szego zdania.
Jeden potrzebuje reagowaÌ agresj¹, drugiemu wystarczy opanowana spostrzegawczoœÌ...
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #233 : Maj 21, 2010, 22:49:14 » |
|
Lindo!Jak ju¿ siê przyzna³em, wiele w¹tków pomijam, a zw³aszcza konfliktowych i dos³ownie przed chwil¹ cofn¹³em siê i przeczyta³em, to co zacytowa³aœ. Wczeœniej per telefon, zwróci³ mi na to zdegustowany t¹ treœci¹ Ptak i nie bez kozery, gdy¿ istotnie zosta³ wytoczony ciê¿ki kaliber i to naprawdê poni¿ej pasa, co tam wiêc kaliberek koliberka!  Przy okazji jednak, zainteresowa³y mnie inne posty ImÌ Marka, a przy tym wstêpnym o dyrektorze uœmia³em siê setnie i polubi³em ch³opaka, a priori! Nie znam jego innych wyczynów specjality. Innych ciê¿kich przewinieù na szczêœcie te¿ nie znam, bo za ma³o siê tu "kulam" po forum  , ale takie poczucie humoru lubiê. A ju¿ ten cytacik, to pasuje niemal do ka¿dego z nas tutaj: marek: (...)nie marnuj czasu godzinami œlêcz¹c i œpi¹c na klawiaturze. wyjdŸ do ludzi. przestaù nauczaÌ a zwyczajnie zainteresuj siê tym kto obok ciebie mieszka. porozmawiaj z nim. o zwyczajnych ludzkich rzeczach a nie o wibracjach... zbuduj relacje miêdzyludzkie których jak widaÌ nie masz, a mo¿e poznasz kogoœ ciekawego. mo¿e komuœ pomo¿esz, mo¿e ktoœ pomo¿e tobie - i wiesz co? mo¿e poczujesz siê w koùcu ¿e jesteœ komuœ potrzebna. ¿e zrobi³aœ w koùcu coœ po¿ytecznego. ¿e zwyk³a, ludzka, codzienna uczynnoœÌ jest znacznie wiêcej warta ni¿ wirualne wibracje ascetycznych bytów z krainy nibylandii. przestaù wype³niaÌ pustk¹ pustki bo ¿ycie zmarnujesz. a i tak nie wype³nisz go niczym innym tak bardzo jak drug¹ ¿yczliw¹ osob¹. a mo¿e nawet i kochan¹... Wiêc o co wiêc a¿ tak rwaÌ szaty i w³osy z g³ów. W³osy w tych czasach i tak same nadmiernie wypadaj¹, ¿e i farmaceuta niewiele wskóra, jeœliby siê tu nawet iœcie pojawi³. Wszak cnota krytyk siê nie boi, cytujê sobie tutejszy cytat w dowolnym t³umaczeniu. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:11:40 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #234 : Maj 21, 2010, 23:32:34 » |
|
Ps. Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejĂŞ ,Âże jestes w stanie nad tym sie zastanowic.. Nie gniewam siĂŞ i wÂłasnie siĂŞ zastaawiam ........... 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2010, 05:37:10 » |
|
A ja widzĂŞ, Âże "UĂŚ" popÂłynĂŞÂła caÂłkowicie w stronĂŞ gÂłupoty 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2010, 10:31:59 » |
|
hej ³ódeczko, dla ciebie piosneczka!hej, ³ódeczko, ³ódeczko prowadŸ mnie na ocean szeroki gdzie chwyciÌ ze œmiechu mo¿na siê pod boki! gdzie g³upota siêga do nieba gdzie bóg przestaje byÌ bogiem bo zwyk³ym zjadaczem chleba  gdzie jeden drugiemu ur¹ga choÌ sam w tym dziele rekordy wiêksze osi¹ga  .
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 10:32:29 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #237 : Maj 22, 2010, 10:48:20 » |
|
OKi, OKi, zrywam boki, "UĂŚ" nie zdrowe ma zatoki 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #238 : Maj 22, 2010, 11:10:54 » |
|
UÌ i ³ódeczkatwoja uÌ pewnie ciê¿ka w zatokach dusznych cumuje moja zwinna, maleùka po oceanach lekko dryfuje! unosi j¹ fala g³upoty wiêc siê œmieje - na powa¿nie nie rozprawia o tym bo inaczej zdurnieje! ! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:18:30 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #239 : Maj 22, 2010, 13:09:58 » |
|
 £odz ma siê dobrze ...  i serdecznie pozdrawia.... £odz siê œciœle kursu trzyma... Swoich klêsk tak nie prze¿ywa.. Jak to ró¿nej maœci dusze.... Na ich WIELKOŒà siê nie skuszê.. 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Maj 22, 2010, 13:20:34 » |
|
Lodzi lodz nie rowna bywa lodzia tratwe sie nazywa sa naniebne i podwodne bo ich mysli nie sa zgodne jedne ciaza dno zwiedzajac inne lekkosc objawiajac zatem zanim lodz wybierzesz mysli w jasnosc swe ubierzesz by z armada szlak przemierzac nie szlamowatym szlakiekm mieszac... Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:00:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #241 : Maj 22, 2010, 13:21:32 » |
|
£ódŸ nie musi p³yn¹Ì wcale Wody rzeki ma w kanale ¯adna powódŸ jej nie groŸna Gdy fale ujarzmiÌ mo¿na
A Âłodzianie - mÂądre gÂłowy ZbĂŞdny im waÂł powodziowy Rzeka doÂłem, oni gĂłrÂą Przed ÂżywioÂłem siĂŞ nie kulÂą
BliÂżej nam niÂż dalej zatem By byĂŚ dla was starszym bratem Co na pokÂład wciÂągnie wtedy Gdy wyĂŚ bĂŞdzieta z potrzeby
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #242 : Maj 22, 2010, 13:38:47 » |
|
 ÂŁodz przez Boga jest kochana.. W przepowiedniach oszczĂŞdzana... Stan ten nie jest przypadkowy... Bo to z naszej wyszÂło gÂłowy.... 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #243 : Maj 22, 2010, 14:04:37 » |
|
i ja kocham tak¿e £ódŸ bo to miasto jest nad miasty mi³e bardzo tam ludziska ch³opy wszystkie i niewiasty!  Janneth wieszczy piêkne rzeczy ma mieszkaùców £ódŸ na pieczy! serca zbo¿ne tam i proste w duszy jasnoœÌ, no i wiosna!!!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #244 : Maj 22, 2010, 20:29:04 » |
|
Naukowcy ustalili, kto jest najwiĂŞkszym kÂłamcÂąCNN, PH/20.05.2010 17:20 MĂŞÂżczyÂźni kÂłamiÂą wiĂŞcej i czujÂą siĂŞ w zwiÂązku z tym mniej winni – ale kobiety sÂą lepszymi kÂłamcami. Takie wnioski przedstawili wÂłaÂśnie brytyjscy naukowcy. ... G³ówne kÂłamstwa mĂŞÂżczyzn:1. Wcale tak duÂżo nie wypiÂłem 2. Nic siĂŞ nie staÂło; wszystko dobrze 3. Nie miaÂłem Âżadnego sygnaÂłu 4. To wcale nie byÂło takie drogie 5. Jestem juÂż w drodze 6. Utkn¹³em w korku 7. Twoja pupa wcale nie wyglÂąda w tym na du¿¹ 8. Przepraszam, nie sÂłyszaÂłem twojego telefonu 9. SchudÂłaÂś/ schudÂłeÂś 10. Tego wÂłaÂśnie zawsze chciaÂłem ... G³ówne kÂłamstwa kobiet:1. Nic siĂŞ nie staÂło; wszystko dobrze 2. Nie wiem, gdzie to jest 3. To wcale nie byÂło takie drogie 4. Wcale tak duÂżo nie wypiÂłam 5. Boli mnie gÂłowa 6. To byÂła wyprzedaÂż 7. Jestem juÂż w drodze 8. Oh, mam to od wiekĂłw 9. Nie, wcale tego nie wyrzuciÂłam 10. Tego wÂłaÂśnie zawsze chciaÂłam ... http://wiadomosci.onet.pl/2173127,441,naukowcy_ustalili_kto_jest_najwiekszym_klamca,item.html////////////////////////////////////////////////////// Inwazja zabĂłjczych grzybĂłw; mutacje u ludzi
CNN, PH/23.04.2010 12:10 Rzadkie, ale zagraÂżajÂące Âżyciu grzyby tropikalne, ktĂłre powodujÂą infekcjĂŞ pÂłuc zarĂłwno u ludzi, jak i u zwierzÂąt, zostaÂły zauwaÂżone na pó³nocnozachodnim wybrzeÂżu Pacyfiku. Jak mĂłwiÂą naukowcy, grzyby te mogÂą siĂŞ rozprzestrzeniaĂŚ na inne terytoria. W ciÂągu ostatnich piĂŞciu lat grzyb, zwany Cryptococcus gattii (lub C. gattii), doprowadziÂł juÂż do zaraÂżenia kilkudziesiĂŞciu ludzi i zwierzÂąt, w tym kotĂłw, psĂłw i delfinĂłw, w Waszyngtonie i Oregonie. - ChoĂŚ wystĂŞpuje on rzadko, koĂączy siĂŞ ÂśmierciÂą u okoÂło 25 procent przypadkĂłw u ludzi, u ktĂłrych wystÂąpiÂła infekcja – twierdzi Edmond Byrnes III, doktorant z Uniwersytetu Duke, jeden z g³ównych autorĂłw nowego badania na temat tych grzybĂłw. W ramach badania Byrnes oraz jego koledzy przeanalizowali 18 przypadkĂłw infekcji u ludzi oraz 21 u zwierzÂąt, ktĂłre wystÂąpiÂły w Stanach Zjednoczonych miĂŞdzy 2005 a 2009 rokiem. ... http://wiadomosci.onet.pl/2159970,441,inwazja_zabojczych_grzybow_mutacje_u_ludzi,item.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 20:57:31 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #245 : Maj 22, 2010, 22:16:41 » |
|
Wszyscy widzÂą jak ÂŁĂłdÂź pÂłynie, a kto zechce czekaĂŚ Âłaski, niech nie wierzy byle drwinie, bo to tylko "luckie" maski  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 21:45:31 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #246 : Maj 23, 2010, 21:04:25 » |
|
Nie odpowiem rymowank¹, ale pragnê j¹ uzupe³niÌ, bo dla niektórych zdaje siê byÌ niewiarygodna, gdy¿ ka¿dy s¹dzi wg. siebie. Otó¿, stwierdzam z ca³ym przekonaniem, i¿ najlepsze wspomnienia mam z £odzi, oprócz mojego ukochanego Wroc³awia, poniewa¿ w ¿adnym mieœcie (a by³em w baardzo wielu miastach), nie zazna³em tyle ¿yczliwoœci ze strony mieszkaùców, co w³aœnie tam. A moi najwspanialsi przyjaciele, wielkiego serca, umys³u i szlachetnoœci, to w³aœnie £odzianie. PrzyjaŸù ta trwa niezmiennie ok. ÌwierÌ wieku. Ka¿demu ¿yczê takich wiêzi, której nie podzieli³y ani czas, ani odleg³oœÌ.
koliberek
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 19:33:54 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #247 : Maj 24, 2010, 07:01:33 » |
|
- zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).
Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie. Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek. Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony marek324.Jak to wlasnie On uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela
ela, rafaela, channel, thotal, etc. - proponujê zapoznaÌ siê z etymologi¹ s³owa nagabywanie. bo jest ogromna ró¿nica pomiêdzy natrêtnym nak³anianiem kogoœ do rozmowy a komentowaniem jego wypowiedzi. wrêcz zasadnicza. ka¿dy z forumowiczów umieszczaj¹c na forum post z za³o¿enia zgadza siê na jego komentowanie. i tego mi zabroniÌ mi nie mo¿ecie, nikomu innemu zreszt¹ te¿. je¿eli wam ta forma nie odpowiada proponujê przenieœÌ siê na blog - a przecie¿ i tam wystêpuj¹ komentarze zamieszczanych wypowiedzi - albo w ogóle siê publicznie nie wypowiadaÌ. a swoj¹ drog¹ wasze wypowiedzi nie reprezentuj¹ sob¹ nic nowego - ot, dalsza kontynuacja ma³ostkowoœci, zawziêtoœci i pamiêtliwoœci jakiœ tam zasz³ych epizodów  zamiast patrzeÌ w przysz³oœÌ wolicie roztrz¹saÌ ma³o znacz¹ce zasz³oœci historyczne... jakie¿ to patetyczne. i zamiast kojarzyÌ siê z rozwojem bardziej przypomina cofanie siê... ... i ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse.. Nalezy tez wiedziec. ze nie nalezy wkadac rak tam gdzie nie trzeba. nie wiem rafaela za kogo siê uwa¿asz i jak wielkie masz o sobie mniemanie, ale twoje stwierdzenie: "ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse" nazywa siê megalomani¹. nie jesteœ nikim szczególnym ani wogóle, ani dla mnie wiêc trochê wiêcej samooceny i obiektywizmu. nie jesteœ te¿ ¿adnym wyznacznikiem gdzie nale¿y, a gdzie nie nale¿y wk³adaÌ r¹k. o tym ka¿dy sam decyduje. najwy¿ej sobie je przytrzaœnie. pozdrawiam was serdecznie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 11:21:45 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #248 : Maj 24, 2010, 12:46:08 » |
|
Mam od wielu, wielu lat przyjaciela w ÂŁodzi  W moich wypowiedziach przysÂłowiowa ÂŁĂłdÂź odnosi siĂŞ do tworzenia regionalnej sitwy, widocznej najbardziej w gminnych zaÂściankach... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #249 : Maj 24, 2010, 13:15:58 » |
|
Nie wiem czy coÂś przebije tzw.WarszawkĂŞ ( nie myliĂŚ z rdzennymi Warszawiakami, ktĂłrych jest nadto maÂło by mogli zrĂłwnowaÂżyĂŚ te szowinistyczne zapĂŞdy), KrakusĂłw, etc... Gminne wiĂŞc zaÂścianki majÂą siĂŞ nijak do tej megalomaĂąskiej "struktury", gdzie np. poza WarszawÂą wszystko jest prowincjÂą, ale jeÂśli spĂŞdziĂŚ miÂłe chwile, zrobiĂŚ festiwal z zaÂżyczeniem najdroÂższych hoteli i najlepszych warunkĂłw za koszmarne pieniÂądze mieszkaĂącĂłw gminy tejÂże prowincji, to czemu nie!!! ZwÂłaszcza jeÂśli to sÂą kurorty, miejscowoÂści nadmorskie etc...
Znam z autopsji tê niewyobra¿aln¹ rozrzutnoœÌ, nie za swoje, czy warszawskie pieni¹dze, i to w kraju, gdzie bieda piszczy bardziej, ani¿eli mo¿na przypuszczaÌ! Mno¿y siê coraz to nowe formu³y, nowe festiwale, by pod pozorem krzewienia kultury zrobiÌ sobie tydzieù (w ramach pracy, oczywiœcie) znakomitego urlopu, najlepiej z morsk¹ bryz¹... Gdyby nie ten rozbuchany splendor, idea by³aby s³uszna, a tak na kilometr pachnie cwaniactwem i wykorzystactwem, ¿e tak pozwolê sobie to okreœliÌ po swojemu.
La waltze Grand Hotel
tÂłumy kwieciste, zadowolone laureaci nastĂŞpnego z wielu, festiwalu w tym kraju zboÂżnie rozdartym, pociĂŞtym na treÂści, banaÂły i role
ach, witam, gratulujĂŞ, podziwiam och, co to za wielkie dzieÂło i trud!
przepraszam, czy mogĂŞ z tak wielkim i wielkÂą choĂŚ zdjĂŞcie i uÂścisk dÂłoni na pamiÂątkĂŞ mĂłc?
bo, widzi pani, to epokowe dzieÂło trzeba je byÂło zrobiĂŚ wÂłaÂśnie tak, a nie powielaĂŚ jakiegoÂś tam bĂłluszarpania i rozdzierania szat
sztuka, zawsze piĂŞkna, miÂłoÂści wymaga, znajomoÂści czÂłowieka lecz w aspekcie dzisiejszego dnia
........................................................................................
o tak! znĂłw sztuka siĂŞ dzieje i wielka rzecz i coraz bardziej dÂławi i krztusi papierosowym dymem
la grand waltze w szaroniebieskich oparach tytoniu i czegoÂś tam jeszcze ...........................................................
odwraca pani gÂłowĂŞ? czyÂżby ten kawior pani nie w smak?
(Sopot 2005)
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 14:17:30 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|