Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 16, 2025, 22:17:29

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 35 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wÂątek offtopowy  (Przeczytany 332798 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #225 : Maj 21, 2010, 17:26:08 »

- zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).

Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie.
Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest  jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek.
Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony  marek324.Jak to wlasnie On  uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #226 : Maj 21, 2010, 18:13:46 »

PiszÂąc o marku, nie miaÂłem na myÂśli jego konkretnych personalnych atakĂłw (szkoda, Âże nie zaznaczyÂłem). JednakÂże pewne uwagi i spostrzeÂżenia ma po prostu sÂłuszne. WzglĂŞdem mnie napewno i o tym wspomniaÂłem.

Z mojego postu nie wynika teÂż, bym popieraÂł jakiekolwiek ataki  i z jakiejkolwiek strony, jeÂśli majÂą charakter personalny. Zdaje siĂŞ, Âże wyraziÂłem wrĂŞcz dezaprobatĂŞ. Czy Tobie, Rafaelo siĂŞ to udaÂło, to sama spĂłjrz, bowiem i tak za duÂżo pouczam. JednakÂże jeÂśli masz takie potrzeby, to sÂą iÂście Twoje wybory ale i konsekwencje teÂż. 

KÂłoniĂŞ siĂŞ ciepÂło i bardzo, bardzo milusio!. UÂśmiech

koliberek33.

Och!

och, nie dla mnie, nie dla mnie  doskonaÂłoÂści wir
nie dla mnie, nie dla mnie pokĂłj i mir

wojenka szabelka, armatka niewielka
to dla mnie guzik, guzik z pĂŞtelkÂą

uwielbiam ja szranki, uwielbiam ja boje
nie bramy ÂświatÂła i raju podwoje

nie dla mnie anielskie splendory
gdyÂż nie mam spokoju i nie mam pokory

piÂąsteczki zaciskam, napinam miĂŞÂśnie
wrogoÂści mojej nie rozpuszczÂą wiersze

bo:

nie dla mnie, nie dla mnie doskonaÂłoÂści wir
juÂż taki Âłajza ze mnie, prostak i Âświr!

(ĂŚwir, cwir, ĂŚwir!)

Chichot Chichot Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 19:03:33 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Tronk
Gość
« Odpowiedz #227 : Maj 21, 2010, 19:49:19 »

Z takÂą poezjÂą to ty moÂżesz wiesz ............. no
Jak masz problemyt z mĂŞskoÂściÂą to do lekarza a nie tu Âżalisz siĂŞ Âże masz niewielkÂą armatke.
Ja to widze Âże ty taki Fighter teoretyk jesteÂś.
Pewnie siedzisz gdzieÂś  w zabitej dechami dziurze i jedynÂą rozrywkÂą jakÂą siĂŞ zajmujesz to molestowanie klawiszy ale nie bĂłj nic z tego da sie wyleczyĂŚ - elektrowstrzÂąsy dziaÂłajÂą cuda.
Ale ksywa zaje...a  koliberek33 chciaÂłeÂś chyba napisaĂŚ 3,3cm a ten koliberek to zdradza twoje skÂłonnoÂści homoseksualne i tu wyjaÂśnia siĂŞ ta wojenka duÂżo chÂłopcĂłw te sprawy.

Mam racje
no i co sie tak czerwienisz zÂłoœÌ pieknoÂści szkodzi ale nie bĂłjh tobie juÂżnic nie zaszkodzi na tej wojence z takÂą  facjata to za zasieki moÂżesz robiĂŚ.

P.S. JakaÂś riposta?
Linda
Gość
« Odpowiedz #228 : Maj 21, 2010, 21:24:45 »

UÂśmiech
Tronk

Rozumiem Twoja niechĂŞĂŚ.poniewaÂż myslisz ,ze Koliberek to ChÂłopak jakis jest... UÂśmiech
WierzĂŞ,Âże przeprosisz gdy powiem Ci ,ze to bardzo fajna kobietka ,ktĂłra w trzy minutki potrafi uÂłoÂżyĂŚ takie rymowanki ,ze nawet mnie wprawia w zdumienie.... Szok
Nie znam powodu, dlaczego pisze jako "On"ale kazdy juz wie ,ze to" Ona"

Pisze teÂż piekne wiersze ..np ten..

czas miÂłoÂści...

ona t³umaczy³a, on zatrzasn¹³ drzwi
do kolejnego stulecia. ona pÂłakaÂła
on myÂślaÂł, Âże orÂłem znowu uleciaÂł…

mijajÂą sÂłoĂąca, galaktyki rodzÂą siĂŞ nowe
oni niezwyciê¿eni wci¹¿ w³os dziel¹ na czworo

kiedy powróc¹, bo wreszcie zabraknie im s³ów
Âświat przestanie istnieĂŚ na chwilĂŞ - odpocznie sobie

po tej miÂłoÂści, w nieustannej wojnie.

Fajnie byÂłoby, gdyby ta informacja Ci sie przydaÂła i spowodowaÂła ,ze zmodyfikjesz swojego posta... UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #229 : Maj 21, 2010, 21:28:32 »

Cieszê siê Du¿y uœmiech, ¿e degeneracja pod³ej maœci zauwa¿a duchowoœÌ, jest to wielce buduj¹ca wiadomoœÌ.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #230 : Maj 21, 2010, 21:30:06 »

riposta na posta!

nie dla mnie, nie dla mnie doskonaÂłoÂści wir
juÂż taki Âłajza ze mnie, prostak i Âświr!

ma koliberek kaliberek maÂły
z Âżalu inne chÂłopaki siĂŞ popÂłakaÂły

oj, nie ma uÂżywaĂŚ na kim
wszak koliberek, to nie  Anakin!

DuÂży uÂśmiech

Lindo, a dziĂŞki, dziĂŞki, sama piĂłrem wÂładaĂŚ nieÂżle umiesz teÂż!

« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 22:57:48 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Linda
Gość
« Odpowiedz #231 : Maj 21, 2010, 21:52:29 »

Szok

Cytat: Chanell
Marek znowu prowokuje , on to robi specjalnie nie dajmy siĂŞ wciÂągnÂąc w dyskusjĂŞ znim ,wystarczy zajrzeĂŚ w jego statystyki , 99 % postĂłw to ataki na niczego nie winnych ludzi ,zero no prawie zero ( 1%)postĂłw moÂżna zaliczyĂŚ do wnoszÂących do dyskusji coÂś ciekawego.
Szkoda twoich  i naszych nerwĂłw ,najlepiej go ignorowaĂŚ,niech sobie dalej wypisuje te bzdury o nas.Nie mam zamiaru z nim dyskutowaĂŚ.

Mysle Chanell,Âże potrafisz byc uczciwa...i zuwazysz rĂłwnieÂż i ten post.....
FarmaceÂłtom DuÂży uÂśmiech to "on" buty czyÂści, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zdaÂł sobie sprawĂŞ Âże zarzÂądza swoim brudem pod paznokciami.

Nie moÂżna  w tej sprawie siĂŞ nie odzywaĂŚ....zadziwiajÂące,Âże nikt do tej pory nie zwrĂłciÂł na to uwagi.U Marka widzĂŞ du¿¹ zmianĂŞ.... Bardzo to ceniĂŞ, ale to ,ze moderatorowi przeszkadza spokĂłj, jaki byÂł na forum...tego zrozumieĂŚ nie mogĂŞ... UÂśmiech
Pokaz mi choĂŚ jedno zdanie w dzisiejszej wypowiedzi Marka,ktĂłre by agresjÂą dorĂłwnywaÂło temu.....Tym bardziej ,ze wypowiedzi Marka byÂły tylko odpowiedziÂą na atak..WidaĂŚ,jeszcze dÂługo, czytajÂąc posty niektĂłrych ludzi dziwiĂŚ sie nie przestanĂŞ....

Ps.
Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejĂŞ ,Âże jestes  w stanie nad tym sie zastanowic..... UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 13:50:10 wysłane przez Linda » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #232 : Maj 21, 2010, 22:41:42 »

Lindo... Coœ fajnego ci poka¿ê...

a kto powiedziaÂł Âże jestem farmaceutom?

FarmaceÂłtom DuÂży uÂśmiech to "on" buty czyÂści, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zdaÂł sobie sprawĂŞ Âże zarzÂądza swoim brudem pod paznokciami.

Marek: 1 b³¹d, Thotal: 2 b³êdy.
StÂąd komentarz Marka wielce wymowny:

wiesz thotal jak to mĂłwiÂą: lepiej milczeĂŚ i stwarzaĂŚ pozory gÂłupca, niÂż siĂŞ odezwaĂŚ i rozwiaĂŚ wszelkie wÂątpliwoÂści.
taki jest mĂłj komentarz do powyÂższego zdania.

Jeden potrzebuje reagowaÌ agresj¹, drugiemu wystarczy opanowana spostrzegawczoœÌ...

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #233 : Maj 21, 2010, 22:49:14 »

Lindo!

Jak juÂż siĂŞ przyznaÂłem, wiele wÂątkĂłw pomijam, a zwÂłaszcza konfliktowych i dosÂłownie przed chwilÂą cofn¹³em siĂŞ i przeczytaÂłem, to co zacytowaÂłaÂś.  WczeÂśniej per telefon, zwrĂłciÂł mi na to zdegustowany tÂą treÂściÂą Ptak i nie bez kozery, gdyÂż istotnie zostaÂł wytoczony ciĂŞÂżki kaliber  i to naprawdĂŞ poniÂżej pasa, co tam wiĂŞc kaliberek koliberka! ZÂły

Przy okazji jednak, zainteresowaÂły mnie inne posty ImĂŚ Marka, a przy tym wstĂŞpnym o dyrektorze uÂśmiaÂłem siĂŞ setnie i polubiÂłem chÂłopaka, a priori! Nie znam  jego innych wyczynĂłw specjality. Innych ciĂŞÂżkich przewinieĂą na szczĂŞÂście teÂż nie znam, bo za maÂło siĂŞ tu "kulam"  po forum Chichot, ale takie poczucie humoru lubiĂŞ.

A juÂż ten cytacik, to pasuje niemal do kaÂżdego z nas tutaj:

marek:
(...)nie marnuj czasu godzinami œlêcz¹c i œpi¹c na klawiaturze. wyjdŸ do ludzi. przestaù nauczaÌ a zwyczajnie zainteresuj siê tym kto obok ciebie mieszka. porozmawiaj z nim. o zwyczajnych ludzkich rzeczach a nie o wibracjach... zbuduj relacje miêdzyludzkie których jak widaÌ nie masz, a mo¿e poznasz kogoœ ciekawego. mo¿e komuœ pomo¿esz, mo¿e ktoœ pomo¿e tobie - i wiesz co? mo¿e poczujesz siê w koùcu ¿e jesteœ komuœ potrzebna. ¿e zrobi³aœ w koùcu coœ po¿ytecznego. ¿e zwyk³a, ludzka, codzienna uczynnoœÌ jest znacznie wiêcej warta ni¿ wirualne wibracje ascetycznych bytów z krainy nibylandii. przestaù wype³niaÌ pustk¹ pustki bo ¿ycie zmarnujesz. a i tak nie wype³nisz go niczym innym tak bardzo jak drug¹ ¿yczliw¹ osob¹. a mo¿e nawet i kochan¹...

Wiêc o co wiêc a¿ tak rwaÌ szaty i w³osy z g³ów. W³osy w tych czasach i tak same nadmiernie wypadaj¹, ¿e i farmaceuta niewiele wskóra, jeœliby siê tu nawet iœcie pojawi³. Du¿y uœmiech

Wszak cnota krytyk siĂŞ nie boi, cytujĂŞ sobie tutejszy cytat w dowolnym tÂłumaczeniu. MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:11:40 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #234 : Maj 21, 2010, 23:32:34 »

Ps.
Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejĂŞ ,Âże jestes  w stanie nad tym sie zastanowic..

Nie gniewam siĂŞ i wÂłasnie siĂŞ zastaawiam ........... Z politowaniem

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Thotal
Gość
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2010, 05:37:10 »

A ja widzĂŞ, Âże "UĂŚ" popÂłynĂŞÂła caÂłkowicie w stronĂŞ gÂłupoty Smutny
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2010, 10:31:59 »

hej ³ódeczko, dla ciebie piosneczka!

hej, ³ódeczko, ³ódeczko prowadŸ mnie na ocean szeroki
gdzie chwyciĂŚ ze Âśmiechu moÂżna siĂŞ pod boki!

gdzie gÂłupota siĂŞga do nieba
gdzie bĂłg przestaje byĂŚ bogiem
bo zwykÂłym zjadaczem chleba DuÂży uÂśmiech

gdzie  jeden drugiemu urÂąga
choĂŚ sam w tym dziele
rekordy wiĂŞksze osiÂąga Chichot.

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 10:32:29 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #237 : Maj 22, 2010, 10:48:20 »

OKi, OKi, zrywam boki,
"UĂŚ" nie zdrowe ma zatoki DuÂży uÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #238 : Maj 22, 2010, 11:10:54 »

UÌ i ³ódeczka

twoja uĂŚ pewnie ciĂŞÂżka
w zatokach dusznych cumuje
moja zwinna, maleĂąka
po oceanach lekko dryfuje!

unosi jÂą fala gÂłupoty
wiĂŞc siĂŞ Âśmieje -
na powaÂżnie nie rozprawia o tym
bo inaczej zdurnieje!

!

Chichot Chichot Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:18:30 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Linda
Gość
« Odpowiedz #239 : Maj 22, 2010, 13:09:58 »

UÂśmiech
ÂŁodz ma siĂŞ dobrze ... MrugniĂŞcie i serdecznie  pozdrawia....

ÂŁodz siĂŞ ÂściÂśle kursu trzyma...
Swoich klĂŞsk tak nie przeÂżywa..
Jak to ró¿nej maœci dusze....
Na ich WIELKO¦Æ siê nie skuszê.. Mrugniêcie

Kiara
Gość
« Odpowiedz #240 : Maj 22, 2010, 13:20:34 »

Lodzi lodz nie rowna bywa
lodzia tratwe sie nazywa
sa  naniebne i podwodne
bo ich mysli nie sa zgodne
jedne ciaza dno zwiedzajac
inne lekkosc objawiajac
zatem zanim lodz wybierzesz
mysli w jasnosc swe ubierzesz
by z armada szlak przemierzac
nie  szlamowatym szlakiekm  mieszac...

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:00:35 wysłane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #241 : Maj 22, 2010, 13:21:32 »

£ódŸ nie musi p³yn¹Ì wcale
Wody rzeki ma w kanale
ÂŻadna powĂłdÂź jej nie groÂźna
Gdy fale ujarzmiĂŚ moÂżna

A Âłodzianie - mÂądre gÂłowy
ZbĂŞdny im waÂł powodziowy
Rzeka doÂłem, oni gĂłrÂą
Przed ÂżywioÂłem siĂŞ nie kulÂą

BliÂżej nam niÂż dalej zatem
By byĂŚ dla was starszym bratem
Co na pokÂład wciÂągnie wtedy
Gdy wyĂŚ bĂŞdzieta z potrzeby

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Linda
Gość
« Odpowiedz #242 : Maj 22, 2010, 13:38:47 »

Chichot Chichot Chichot

ÂŁodz przez Boga jest kochana..
W przepowiedniach oszczĂŞdzana...
Stan ten nie jest przypadkowy...
Bo to z naszej wyszÂło gÂłowy.... MrugniĂŞcie
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #243 : Maj 22, 2010, 14:04:37 »

i ja kocham takÂże ÂŁĂłdÂź
bo to miasto jest nad miasty
miÂłe bardzo tam ludziska
chÂłopy wszystkie i niewiasty!

MrugniĂŞcie

Janneth wieszczy piĂŞkne rzeczy
ma mieszkaĂącĂłw ÂŁĂłdÂź na pieczy!
serca zboÂżne tam i proste
w duszy jasnoœÌ, no i wiosna!!!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #244 : Maj 22, 2010, 20:29:04 »

Naukowcy ustalili, kto jest najwiĂŞkszym kÂłamcÂą
CNN, PH/20.05.2010 17:20

MĂŞÂżczyÂźni kÂłamiÂą wiĂŞcej i czujÂą siĂŞ w zwiÂązku z tym mniej winni – ale kobiety sÂą lepszymi kÂłamcami. Takie wnioski przedstawili wÂłaÂśnie brytyjscy naukowcy.

...

G³ówne k³amstwa mê¿czyzn:

1. Wcale tak duÂżo nie wypiÂłem 
2. Nic siĂŞ nie staÂło; wszystko dobrze
3. Nie miaÂłem Âżadnego sygnaÂłu 
4. To wcale nie byÂło takie drogie 
5. Jestem juÂż w drodze 
6. Utkn¹³em w korku 
7. Twoja pupa wcale nie wygl¹da w tym na du¿¹
8. Przepraszam, nie sÂłyszaÂłem twojego telefonu
9. SchudÂłaÂś/ schudÂłeÂś
10. Tego wÂłaÂśnie zawsze chciaÂłem 

...

G³ówne k³amstwa kobiet:

1. Nic siĂŞ nie staÂło; wszystko dobrze 
2. Nie wiem, gdzie to jest 
3. To wcale nie byÂło takie drogie 
4. Wcale tak duÂżo nie wypiÂłam 
5. Boli mnie gÂłowa 
6. To byÂła wyprzedaÂż 
7. Jestem juÂż w drodze 
8. Oh, mam to od wiekĂłw 
9. Nie, wcale tego nie wyrzuciÂłam
10. Tego wÂłaÂśnie zawsze chciaÂłam 

...

http://wiadomosci.onet.pl/2173127,441,naukowcy_ustalili_kto_jest_najwiekszym_klamca,item.html

//////////////////////////////////////////////////////

Inwazja zabĂłjczych grzybĂłw; mutacje u ludzi

CNN, PH/23.04.2010 12:10

Rzadkie, ale zagra¿aj¹ce ¿yciu grzyby tropikalne, które powoduj¹ infekcjê p³uc zarówno u ludzi, jak i u zwierz¹t, zosta³y zauwa¿one na pó³nocnozachodnim wybrze¿u Pacyfiku. Jak mówi¹ naukowcy, grzyby te mog¹ siê rozprzestrzeniaÌ na inne terytoria.

W ciÂągu ostatnich piĂŞciu lat grzyb, zwany Cryptococcus gattii (lub C. gattii), doprowadziÂł juÂż do zaraÂżenia kilkudziesiĂŞciu ludzi i zwierzÂąt, w tym kotĂłw, psĂłw i delfinĂłw, w Waszyngtonie i Oregonie. - ChoĂŚ wystĂŞpuje on rzadko, koĂączy siĂŞ ÂśmierciÂą u okoÂło 25 procent przypadkĂłw u ludzi, u ktĂłrych wystÂąpiÂła infekcja – twierdzi Edmond Byrnes III, doktorant z Uniwersytetu Duke, jeden z g³ównych autorĂłw nowego badania na temat tych grzybĂłw.

W ramach badania Byrnes oraz jego koledzy przeanalizowali 18 przypadkĂłw infekcji u ludzi oraz 21 u zwierzÂąt, ktĂłre wystÂąpiÂły w Stanach Zjednoczonych miĂŞdzy 2005 a 2009 rokiem.

...

http://wiadomosci.onet.pl/2159970,441,inwazja_zabojczych_grzybow_mutacje_u_ludzi,item.html
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 20:57:31 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #245 : Maj 22, 2010, 22:16:41 »

Wszyscy widzÂą jak ÂŁĂłdÂź pÂłynie,
a kto zechce czekaĂŚ Âłaski,
niech nie wierzy byle drwinie,
bo to tylko "luckie" maski MrugniĂŞcie

Pozdrawiam - Thotal DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 21:45:31 wysłane przez Thotal » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #246 : Maj 23, 2010, 21:04:25 »

Nie odpowiem rymowankÂą, ale pragnĂŞ jÂą uzupeÂłniĂŚ, bo dla niektĂłrych zdaje siĂŞ byĂŚ niewiarygodna, gdyÂż kaÂżdy sÂądzi wg. siebie.
Otó¿, stwierdzam z caÂłym przekonaniem, iÂż najlepsze wspomnienia mam z ÂŁodzi, oprĂłcz mojego ukochanego WrocÂławia, poniewaÂż w Âżadnym mieÂście (a byÂłem w baardzo wielu miastach), nie zaznaÂłem tyle ÂżyczliwoÂści ze strony mieszkaĂącĂłw, co wÂłaÂśnie tam. A moi najwspanialsi przyjaciele, wielkiego serca, umysÂłu i szlachetnoÂści, to wÂłaÂśnie ÂŁodzianie. PrzyjaŸù ta  trwa niezmiennie ok. ĂŚwierĂŚ wieku. KaÂżdemu ÂżyczĂŞ takich wiĂŞzi, ktĂłrej nie podzieliÂły ani czas, ani odlegÂłoœÌ.

koliberek
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 19:33:54 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Gość
« Odpowiedz #247 : Maj 24, 2010, 07:01:33 »

- zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).

Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie.
Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest  jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek.
Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony  marek324.Jak to wlasnie On  uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela

ela, rafaela, channel, thotal, etc. - proponujê zapoznaÌ siê z etymologi¹ s³owa nagabywanie. bo jest ogromna ró¿nica pomiêdzy natrêtnym nak³anianiem kogoœ do rozmowy a komentowaniem jego wypowiedzi. wrêcz zasadnicza. ka¿dy z forumowiczów umieszczaj¹c na forum post z za³o¿enia zgadza siê na jego komentowanie. i tego mi zabroniÌ mi nie mo¿ecie, nikomu innemu zreszt¹ te¿. je¿eli wam ta forma nie odpowiada proponujê przenieœÌ siê na blog - a przecie¿ i tam wystêpuj¹ komentarze zamieszczanych wypowiedzi - albo w ogóle siê publicznie nie wypowiadaÌ.
a swoj¹ drog¹ wasze wypowiedzi nie reprezentuj¹ sob¹ nic nowego - ot, dalsza kontynuacja ma³ostkowoœci, zawziêtoœci i pamiêtliwoœci jakiœ tam zasz³ych epizodów Chichot zamiast patrzeÌ w przysz³oœÌ wolicie roztrz¹saÌ ma³o znacz¹ce zasz³oœci historyczne... jakie¿ to patetyczne. i zamiast kojarzyÌ siê z rozwojem bardziej przypomina cofanie siê...

... i  ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse.. Nalezy tez wiedziec. ze nie nalezy wkadac rak tam gdzie nie trzeba.

nie wiem rafaela za kogo siĂŞ uwaÂżasz i jak wielkie masz o sobie mniemanie, ale twoje stwierdzenie: "ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse" nazywa siĂŞ megalomaniÂą. nie jesteÂś nikim szczegĂłlnym ani wogĂłle, ani dla mnie wiĂŞc trochĂŞ wiĂŞcej samooceny i obiektywizmu.
nie jesteÂś teÂż Âżadnym wyznacznikiem gdzie naleÂży, a gdzie nie naleÂży wkÂładaĂŚ rÂąk. o tym kaÂżdy sam decyduje. najwyÂżej sobie je przytrzaÂśnie.

pozdrawiam was serdecznie Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 11:21:45 wysłane przez marek324 » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #248 : Maj 24, 2010, 12:46:08 »

Mam od wielu, wielu lat przyjaciela w ÂŁodzi UÂśmiech

W moich wypowiedziach przysÂłowiowa ÂŁĂłdÂź odnosi siĂŞ do tworzenia regionalnej sitwy, widocznej najbardziej w gminnych zaÂściankach...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #249 : Maj 24, 2010, 13:15:58 »

Nie wiem czy coÂś przebije  tzw.WarszawkĂŞ ( nie myliĂŚ z rdzennymi Warszawiakami, ktĂłrych jest nadto maÂło by mogli zrĂłwnowaÂżyĂŚ te szowinistyczne zapĂŞdy), KrakusĂłw, etc... Gminne wiĂŞc zaÂścianki majÂą siĂŞ nijak do tej  megalomaĂąskiej "struktury", gdzie np. poza WarszawÂą wszystko jest prowincjÂą, ale jeÂśli spĂŞdziĂŚ miÂłe chwile, zrobiĂŚ festiwal z zaÂżyczeniem najdroÂższych hoteli i najlepszych warunkĂłw za koszmarne pieniÂądze mieszkaĂącĂłw gminy tejÂże prowincji, to czemu nie!!! ZwÂłaszcza jeÂśli to sÂą kurorty, miejscowoÂści nadmorskie etc...

Znam z autopsji tê niewyobra¿aln¹ rozrzutnoœÌ, nie za swoje, czy warszawskie pieni¹dze, i to w kraju, gdzie bieda piszczy bardziej, ani¿eli mo¿na przypuszczaÌ! Mno¿y siê coraz to nowe formu³y, nowe festiwale, by pod pozorem krzewienia kultury zrobiÌ sobie tydzieù (w ramach pracy, oczywiœcie) znakomitego urlopu, najlepiej z morsk¹ bryz¹... Gdyby nie ten rozbuchany splendor, idea by³aby s³uszna, a tak na kilometr pachnie cwaniactwem i wykorzystactwem, ¿e tak pozwolê sobie to okreœliÌ po swojemu.

La waltze Grand Hotel

tÂłumy kwieciste, zadowolone
laureaci nastĂŞpnego z wielu, festiwalu
w tym kraju zboÂżnie rozdartym,
pociĂŞtym na treÂści, banaÂły i role

ach, witam, gratulujĂŞ, podziwiam
och, co to za wielkie dzieÂło i trud!

przepraszam, czy mogĂŞ z tak wielkim i wielkÂą
choĂŚ zdjĂŞcie i uÂścisk dÂłoni na pamiÂątkĂŞ mĂłc?

bo, widzi pani, to epokowe dzieÂło
trzeba je byÂło zrobiĂŚ wÂłaÂśnie tak,
a nie powielaĂŚ jakiegoÂś tam
bĂłluszarpania i rozdzierania szat

sztuka, zawsze piĂŞkna, miÂłoÂści wymaga,
znajomoÂści czÂłowieka lecz w aspekcie dzisiejszego dnia

........................................................................................

o tak! znĂłw sztuka siĂŞ dzieje i wielka rzecz
i coraz bardziej dÂławi i krztusi papierosowym dymem

la grand waltze w szaroniebieskich
oparach tytoniu i czegoÂś tam jeszcze
...........................................................

odwraca pani gÂłowĂŞ? czyÂżby ten kawior pani nie w smak?

(Sopot 2005)

« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 14:17:30 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: