Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Maj 28, 2025, 20:41:42

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 42 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pręgierz -> komentarze i pytania  (Przeczytany 508031 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #375 : Luty 23, 2010, 19:19:46 »

A ja pytam publicznie! Czy posiadacz dzioba to zwierzĂŞ, czy ptak? 
kot
Gość
« Odpowiedz #376 : Luty 23, 2010, 19:20:31 »

Sory Janneth ale chyba nie czytaÂłaÂś,jak przyjaciel TwĂłj odniĂłsÂł siĂŞ do Kiary.

MyÂślĂŞ,Âże do matki swojej nigdy by siĂŞ tak nie odniĂłsÂł,bo by momentalnie z liÂścia w fejs zaliczyÂł.

Wstyd siĂŞ bulwersowaĂŚ. UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 19:27:56 wysłane przez kot » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #377 : Luty 23, 2010, 19:32:57 »

A ja pytam publicznie! Czy posiadacz dzioba to zwierzĂŞ, czy ptak? 

Wpisz proszĂŞ w google frazĂŞ: "kÂłapaĂŚ dziobem". Wyskoczy sporo wynikĂłw. WejdÂź w pierwszy. Jest to baza synonimĂłw dla sÂłowa gadaĂŚ.
ZnalazÂłaÂś zwrot "kÂłapaĂŚ dziobem"? Jest synonimem gadania? Czy zwierzĂŞta gadajÂą? Nie... Jest to synonim bardzo powszechnie uÂżywany. A Âżeby przekonaĂŚ siĂŞ jak bardzo powszechnie, przejdÂź z powrotem do wynikĂłw wyszukiwania google.
Znajdziesz mnóstwo artyku³ów tych bardziej powa¿nych i tych bardziej ironicznych. Okreœlenie to jest u¿ywane w stosunku do ludzi (baa... nawet tych wy¿szych rang¹, polityków, trenerów sportowych, biznesmenów).
Czemu nagle typowy polski zwrot staje siĂŞ obrazÂą?

Barbarax - oto nastĂŞpna podpowiedÂź:
http://pl.wiktionary.org/wiki/dziĂłb
WyraÂżenie "kÂłapaĂŚ dziobem" jest zwiÂązkiem frazeologicznym, tak samo jak na przykÂład "dostaĂŚ w dziĂłb".

Zwi¹zek frazeologiczny - utrwalone w u¿yciu po³¹czenie dwóch lub wiêcej wyrazów, które ma znaczenie symboliczne, np. bia³a flaga, marzenie œciêtej g³owy, wypiÌ duszkiem albo pójœÌ po rozum do g³owy.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 19:42:24 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Mobius
Gość
« Odpowiedz #378 : Luty 23, 2010, 19:43:27 »

Barbarax ma stare urazy do Arteq i nie liczy siĂŞ dla niej w ogĂłlnie co zostaÂło napisane, a kto to napisaÂł,czyli np. Kot-u moÂżna pisaĂŚ coÂś czego Arteq pisaĂŚ juÂż nie wolno.Co byÂło widaĂŚ jeszcze zanim zostaÂła moderatorem ,wiĂŞc na sprawiedliwe traktowanie z jej strony nie ma raczej co liczyĂŚ.
kot
Gość
« Odpowiedz #379 : Luty 23, 2010, 19:50:37 »

U nas kÂłapie sie kÂłapakiem.

CaÂły post jest jednym wielkim wylaniem pomyj na KiarĂŞ.Tu nie chodzi o ten dziĂłb.

Czy tego nie widaĂŚ?Przeczytajcie to choĂŚ raz.

Autor postu wyjÂątkowo byÂł niegrzeczny i dziwiĂŞ siĂŞ,Âże w skruszeniu gÂłowy nie pochyli,tylko sÂłaby punkt

odsÂłania demaskujÂąc,jak dotkliwa jest ta kara. UÂśmiech MrugniĂŞcie

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #380 : Luty 23, 2010, 19:55:36 »

U nas kÂłapie sie kÂłapakiem.

CaÂły post jest jednym wielkim wylaniem pomyj na KiarĂŞ.Tu nie chodzi o ten dziĂłb.

Czy tego nie widaĂŚ?Przeczytajcie to choĂŚ raz.

Autor postu wyjÂątkowo byÂł niegrzeczny i dziwiĂŞ siĂŞ,Âże w skruszeniu gÂłowy nie pochyli,tylko sÂłaby punkt

odsÂłania demaskujÂąc,jak dotkliwa jest ta kara. UÂśmiech MrugniĂŞcie

WidzĂŞ, Âże powoli dochodzimy do meritum, z czego siĂŞ bardzo cieszĂŞ...
Czyli jednak 'kÂłapaĂŚ dziobem' nie do koĂąca zasÂługiwaÂło na -1pf. A co za tym idzie - jak majÂą w obliczu tak niejasnego postĂŞpowania jednego z moderatorĂłw podchodziĂŚ, podchodziĂŚ do nastĂŞpnych zgÂłoszeĂą inni moderatorzy?
Czy takÂże majÂą karaĂŚ za caÂłoksztaÂłt? Czy karaĂŚ za zwiÂązki frazeologiczne, od ktĂłrych roi siĂŞ w kaÂżdej wypowiedzi?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Gość
« Odpowiedz #381 : Luty 23, 2010, 20:06:25 »

JeÂśli to obraÂża i jest skarga i przeprosin woli nie ma-to na punkt to zasÂługuje.
Tam przewinieĂą byÂła caÂła masa i myslĂŞ,Âże Barbary motywacja w uproszczeniu taka byÂła.

KubeÂł pomyj-tak ten post nazwijmy -nie zasÂługuje na dyskusjĂŞ,czy ukaraĂŚ autora,jeno prĂŞdzej-jak ukaraĂŚ aby autor wiĂŞcej do nikogo tak nie pisaÂł.

Bo ja w speÂłnienie podstawowych zaÂłoÂżeĂą wychowawczych tak Âłagodnej kary nie wierzĂŞ w tym przypadku. UÂśmiech UÂśmiech

ptak
Gość
« Odpowiedz #382 : Luty 23, 2010, 20:09:55 »

Cytat: Janneth

Ty mnie o to Janneth nie pytaj, bo i skÂąd mi to wiedzieĂŚ?
Wiem jedynie, Âże nic nie dzieje siĂŞ bez przyczyny. Jest akcja i reakcja… reszta to juÂż wyÂższa matematyka egĂłw…  DuÂży uÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #383 : Luty 23, 2010, 20:21:49 »

Janeth  UÂśmiech
Problem polega na tym Âże Arteq nie pierwszy raz tak siĂŞ odnosi do Kiary,myslĂŞ Âże gdyby to byÂło napisane w sposĂłb Âżartobliwy z pewym przekÂąsem to Kiara nie poczuÂłaby siĂŞ uraÂżona i pewnie odpowiedziaÂłaby mu w spsĂłb Âżartobliwy.Niestety prawie wszystkim znane sÂą potyczki Artqa i Kiary ze starego forum i mozna je wszystkie sprawdziĂŚ w archiwum.Mozna teÂż wpisaĂŚw wyszukiwarkĂŞ na obecnym forum  sÂłowa " kÂłapaĂŚ dziobem" , oszustka,kÂłamliwa manipulatorka by przekonaĂŚ siĂŞ ktĂłra osoba je napisaÂła.Jest teÂż parĂŞ osĂłb ktĂłre uzyÂły tych okreÂśleĂą ,ale w innym konteksie i w sposĂłb nie obraÂźliwy.Nie przypominam sobie sytuacji w ktĂłrej Kiara obraziÂłaby ,lub nasmiewaÂła siĂŞ z poglÂądĂłw innych forumowiczĂłw.

MyslĂŞ Âże powinnismy wyciÂągaĂŚ konsekwencje w stosunku do wszystkich osĂłb na forum,ktĂłrzy poniÂżajÂą i naÂśmiewaja siĂŞ z pogladĂłw innych.
To tyle ode mnie i to sÂą tylko moje przemyslenia.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #384 : Luty 23, 2010, 20:29:51 »

Cytat: Janneth

Ty mnie o to Janneth nie pytaj, bo i skÂąd mi to wiedzieĂŚ?
Wiem jedynie, Âże nic nie dzieje siĂŞ bez przyczyny. Jest akcja i reakcja… reszta to juÂż wyÂższa matematyka egĂłw…  DuÂży uÂśmiech

Ptaku UÂśmiech NieÂświadomie postawiÂłaÂś kropkĂŞ nad i w temacie tego ostrzeÂżenia i rozmowy Kiary z Artkiem. To samo non stop ciÂśnie mi sie na usta. To wszystko to sprawka wyolbrzymionego ego.
ChciaÂłabym, Âżeby kaÂżdy z nas miaÂł wiĂŞcej dystansu do wÂłasnej osoby. Tak jak ja nie ukaraÂłam Thotala za podobne wyzwiska, tak Kiara (gdyby byÂła podobnie do mnie Âświadoma swojej wartoÂści) nie prosiÂłaby o ukaranie Artka, tudzieÂż - zabronienie mu wypowiadania siĂŞ w jej stronĂŞ. Nie chcĂŞ jednak roztrzÂąsaĂŚ zachowania Kiary i Artka. Od zarania dziejĂłw mieli ze sobÂą na pieĂąku i tysiÂąc razy juÂż obraÂżali na siebie wzajemnie twierdzÂąc, Âże to definitywny koniec ich rozmĂłw.
ChcĂŞ wiedzieĂŚ, czemu Barbarax przyznaÂła za okreÂślenie 'kÂłapaĂŚ dziobem' ostrzeÂżenie. I tyle...
Jest to dla mnie istotne, poniewaÂż jeÂśli za chwilĂŞ usÂłyszĂŞ na swĂłj temat np. Âże daleko moje "macki siĂŞgajÂą" to chcĂŞ wiedzieĂŚ jak w takiej sytuacji siĂŞ zachowaĂŚ.

Zachowanie moderatorĂłw i przede wszystkim sposĂłb ich postĂŞpowania powinien byĂŚ ujednolicony i zgodny.
Jeœli mod karze za coœ danego u¿ytkownika, zdaj¹c sobie sprawê, ¿e "wczoraj" za gorsze przewinienie kaza³ jedynie przeprosiÌ, to jedynie kwesti¹ czasu jest zarzut o braku obiektywizmu. Nazajutrz siê okazuje, ¿e jest grupa osób, która stronniczoœÌ dostrzeg³a i nie boi siê o tym g³oœno napomkn¹Ì. Czy ta grupa bêdzie mia³a racjê? Ano bêdzie. Wówczas ca³y zespó³ moderacji odpowiada za nieodpowiedzialne postêpowanie jednego jej cz³onka. A gdyby tego by³o ma³o - kiedyœ inny moderator nie ukarze jakiegoœ u¿ytkownika za podobne stwierdzenie i wówczas dojdzie do tego, ¿e ktoœ siê przypomni: "A jak Arteq mówi³ o k³apaniu dziobem, to dosta³ minusa. Teraz te¿ siê nale¿y".

Barbarax - jeszcze raz CiĂŞ proszĂŞ. WyjaÂśnij mi to czarno na biaÂłym. Jaki punkt regulaminu zÂłamaÂł Arteq. Za co zostaÂł mu przyznany minus?

Janeth  UÂśmiech
Problem polega na tym Âże Arteq nie pierwszy raz tak siĂŞ odnosi do Kiary,myslĂŞ Âże gdyby to byÂło napisane w sposĂłb Âżartobliwy z pewym przekÂąsem to Kiara nie poczuÂłaby siĂŞ uraÂżona i pewnie odpowiedziaÂłaby mu w spsĂłb Âżartobliwy.Niestety prawie wszystkim znane sÂą potyczki Artqa i Kiary ze starego forum i mozna je wszystkie sprawdziĂŚ w archiwum.Mozna teÂż wpisaĂŚw wyszukiwarkĂŞ na obecnym forum  sÂłowa " kÂłapaĂŚ dziobem" , oszustka,kÂłamliwa manipulatorka by przekonaĂŚ siĂŞ ktĂłra osoba je napisaÂła.Jest teÂż parĂŞ osĂłb ktĂłre uzyÂły tych okreÂśleĂą ,ale w innym konteksie i w sposĂłb nie obraÂźliwy.Nie przypominam sobie sytuacji w ktĂłrej Kiara obraziÂłaby ,lub nasmiewaÂła siĂŞ z poglÂądĂłw innych forumowiczĂłw.

MyslĂŞ Âże powinnismy wyciÂągaĂŚ konsekwencje w stosunku do wszystkich osĂłb na forum,ktĂłrzy poniÂżajÂą i naÂśmiewaja siĂŞ z pogladĂłw innych.
To tyle ode mnie i to sÂą tylko moje przemyslenia.

Chanell, ja wiem Âże jesteÂś osobÂą wraÂżliwÂą, delikatnÂą i przesympatycznÂą. Tak samo jak ja nie przejdziesz obojĂŞtnie wobec takich sytuacji. CeniĂŞ CiĂŞ za to bardzo i chciaÂłabym, ÂżebyÂś o tym wiedziaÂła.
Nie mogĂŞ siĂŞ jednak zgodziĂŚ z tym, Âże to jedynie Arteq obraÂża KiarĂŞ. Kiara notorycznie w niemal kaÂżdej swojej wypowiedzi dotyka draÂżliwej dla niego tematyki, jest to swoistego rodzaju prowokowanie. Oboje caÂłym sercem wierzÂą w wartoÂści, w ktĂłrych obronie stajÂą.
O ile ich rozmowa jest rzeczowa, wszystko jest w porzÂądku i nawet przyjemnie jest ich dialogi czytaĂŚ. Ja przynajmniej lubiĂŞ UÂśmiech
Ale w takiej sytuacji jak ta, jestem zmuszona zapytaÌ jaki by³ powód ukarania Artka. Bo jeœli za ca³okszta³t, to oznacza to ¿e teraz po kolei ka¿dy "pokrzywdzony" mo¿e siê zg³osiÌ do moderacji z ¿¹daniem ukarania kogoœ za "wylewanie na niego pomyj" (w dodatku gdziekolwiek - konkretny przyk³ad jest zbêdny).
BÂądÂźmy sprawiedliwi, zmniejszmy swoje oczekiwania wzglĂŞdem innych, a podnieÂśmy te wzglĂŞdem siebie samego.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 20:39:28 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #385 : Luty 23, 2010, 22:15:15 »

Na forum kaÂżdy moÂże zaÂłoÂżyĂŚ temat,w ktĂłrym moÂże wyraziĂŚ
swoje widzenie otaczajÂącego nas Âświata.KaÂżdy z nas moÂże
siĂŞ z nim zgadzaĂŚ lub nie zgadzaĂŚ,ale naleÂży to robiĂŚ w granicach
przyzwoitoÂści.Zamykanie komuÂś ''dzioba'' poprzez stwierdzenie,
Âże ktoÂś nim kÂłapie jest napewno jednoznacznym okreÂśleniem,
obraÂżajÂącym przedmĂłwcĂŞ,a takÂże prowokujÂącym i prowadzÂącym
w konsekwencji do dalszej nieprzyjemnej wymiany zdaĂą.Dlatego
postĂŞpowanie Barbary i Chanell byÂło jak najbardziej prawidÂłowe.
DziaÂłanie ''sÂłuÂżb porzÂądkowych'' ma za zadanie uÂświadomienie i przypomnienie
forumowiczom,Âże dyskusjĂŞ naleÂży prowadziĂŚ w spokojny,kulturalny sposĂłb,
nie oÂśmieszajÂący drugiej osoby.Swoje przemyÂślenia i argumenty broniÂące wÂłasnej filozofii Âżyciowej  moÂżna przecieÂż przedstawiĂŚ w nowym zaÂłoÂżonym samodzielnie temacie.JeÂśli nie ma w nim wulgaryzmĂłw,regulamin nikomu tego nie zabrania.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 22:18:04 wysłane przez janusz » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #386 : Luty 23, 2010, 22:35:14 »

Ptaku odnoÂśnie twojego pytania z poczÂątku strony to przypominam dziobaka australijskiego ktĂłry ma dziĂłb znosi jaja i jest ssakiem wiĂŞc trudno powiedzieĂŚ . KÂłapiÂą dziobem teÂż m.in. bociany a Âże to klekotem nazywajÂą  UÂśmiech no có¿  Arteq na przyszÂłoœÌ bĂŞdzi musiaÂł uÂżywaĂŚ opcji " proszĂŞ nie klekotaĂŚ"  DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #387 : Luty 23, 2010, 22:57:09 »

Ptaku odnoÂśnie twojego pytania z poczÂątku strony to przypominam dziobaka australijskiego ktĂłry ma dziĂłb znosi jaja i jest ssakiem wiĂŞc trudno powiedzieĂŚ . KÂłapiÂą dziobem teÂż m.in. bociany a Âże to klekotem nazywajÂą  UÂśmiech no có¿  Arteq na przyszÂłoœÌ bĂŞdzi musiaÂł uÂżywaĂŚ opcji " proszĂŞ nie klekotaĂŚ"  DuÂży uÂśmiech

Faktycznie, masz racjĂŞ, zapomniaÂłam o dziobakach. Co do klekotania, to trudno bĂŞdzie siĂŞ powstrzymaĂŚ, wiosna idzie…  MrugniĂŞcie a Âże Arteq bocianĂłw unika, wiĂŞc chyba zgrzytĂłw nie bĂŞdzie…  DuÂży uÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #388 : Luty 23, 2010, 23:54:00 »

Z kad wiesz czy Artek unika bocianow, mysle ze lubi te sympatyczne ptaszki.
Badzmy dobrej nadziei, ze wiosna przyniesie z soba wiele radosci i spokoju tez na naszym kochanym forum.
Pozdrawiam wszystkich Rafaela.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #389 : Luty 24, 2010, 00:53:22 »

Dlaczego nie byÂłaÂś tym w Âżaden sposĂłb oburzona gdy wczeÂśniej na tym forum padaÂły takie okreÂślenia z ust np. Enigmy?

Nie zrównuj swojego 'k³apania dziobem' z moj¹ wypowiedzi¹ dotycz¹c¹ 'zamykania dzioba' bo pad³a ona w zupe³nie innym kontekœcie, wypowiadania siê w imieniu osób których siê nie reprezentuje. Ty posumowa³eœ styl czyjejœ wypowiedzi, ja natomiast zasugerowa³am czynnoœÌ.

Dla mnie bardzo zauwaÂżalnym jest na tym forum brak konsekwencji i hipokryzja w ocenach - zdumiewajÂące jest to zwÂłaszcza w poczynaniach "sÂłuÂżb porzÂądkowych".
Zdumiewaj¹ca to jest tu twoja nieustêpliwoœÌ

> KONSEKWENCJÊ - nie mo¿e byæ tak, ¿e to samo s³owo/zwrot/okre¶lenie w ustach jednego forumowicza jest uwa¿ane za dopuszczalne i nie ma jakichkolwiek zastrze¿eñ, natomiast gdy u¿yje je inny forumowicz to nie dosyæ , ¿e nagle z niezrozumia³ych wzglêdów jest piêtnowane to jeszcze podlega karze

PrzypasowaÂłeÂś sÂłowo z mojego okreslenia do okreslenia zupeÂłnie innego. To coÂś jakby napisaĂŚ... niech bĂŞdzie o tej dupie

"SÂłowo "Dupa" jest dopuszczone w sÂłowniku polskim i nie jest cenzurowane." Dlaczego wobec tego nie wykazaÂła siĂŞ podobnÂą reakcjÂą i w tym przypadku i nie siĂŞgnĂŞÂła do sÂłownika

Tego akurat nie wiem czy sÂłowo 'dupa' nie jest na liÂście automatycznego-cenzora, trzebaby spytaĂŚ kogoÂś, kto to ten mechanizm stosuje.
Samo s³owo mo¿e byÌ u¿yte w ró¿nych kontekstach, 'np podnieœÌ dupê' - jest opisem czynnoœci, a 'zachowujesz sie ja dupa' - okreœleniem osoby i mo¿e byÌ odebrane jako niemi³e.

Edit> jesli jednak arteq czujesz siĂŞ niesprawiedliwie potraktowany, to prosze bardzo moÂżna i mi wlepiĂŚ -1pf, za tamto wyrazenie - nie obraÂże sie ani nie bĂŞdĂŞ buntowaĂŚ. Barbara jest chyba krĂłcej na tym forum niÂż my, mogÂła wiĂŞc przeoczyĂŚ tamten mĂłj post. BiorÂąc to pod uwagĂŞ, uznam takÂą decyzjĂŞ za sÂłusznÂą.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 01:15:24 wysłane przez Enigma » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #390 : Luty 24, 2010, 01:33:21 »

MyÂślĂŞ,Âże do matki swojej nigdy by siĂŞ tak nie odniĂłsÂł,bo by momentalnie z liÂścia w fejs zaliczyÂł.
Na szczĂŞÂście moja matka nie dopuszcza siĂŞ pomĂłwieĂą i kÂłamstw. I sama uczyÂła mnie odpowiedzialnoÂści za sÂłowa i czyny. I bĂŞdĂŞ bardzo rad gdy zostawisz jednak Kocie mojÂą matkĂŞ w spokoju, chyba, Âże chcesz porozmawiaĂŚ rĂłwnieÂż i o Twojej i Waszych wzajemnych relacjach. WybĂłr pozostawiam Tobie - Ty wciÂągasz w to mojÂą matkĂŞ.

Autor postu wyjÂątkowo byÂł niegrzeczny i dziwiĂŞ siĂŞ,Âże w skruszeniu gÂłowy nie pochyli,tylko sÂłaby punkt odsÂłania demaskujÂąc,jak dotkliwa jest ta kara.
Nie twierdzĂŞ, Âże jestem wzorem grzecznoÂści - jak na razie regulamin jej nie wymusza. Nie czujĂŞ siew obowiÂązku byĂŚ grzecznym w stosunku do osoby ktĂłra dopuszcza siĂŞ kÂłamstw na mĂłj temat.

Nie przypominam sobie sytuacji w ktĂłrej Kiara obraziÂłaby ,lub nasmiewaÂła siĂŞ z poglÂądĂłw innych forumowiczĂłw.
ProponujĂŞ jednak wytĂŞÂżyĂŚ nieco pamiĂŞĂŚ. MogĂŞ podaĂŚ kilka takich osĂłb - np. Leszka
Brawo - przecie¿ o to od dawna proszê. Racz mi w takim razie powiedzieÌ dlaczego tak wybiórczo reagujesz? Czy kolejny raz mam podaÌ dowody na Twoj¹ wybiórczoœÌ reakcji?
Tak, Chanell w kilku sprawach nazwaÂłem sÂłowa Kiary kÂłamstwem/oszczerstwem i w ÂŻADNYM przypadki NIE DOWIEDZIONO, Âże moje zarzuty byÂły chybione. Gdyby byÂły chybione to Kiara nie spoczĂŞÂłaby zanim tego by nie dowiodÂła. Dlatego nie miej do mnie pretensji, Âże nazwaÂłem rzeczy po imieniu.

Zamykanie komuÂś ''dzioba'' poprzez stwierdzenie, Âże ktoÂś nim kÂłapie jest napewno jednoznacznym okreÂśleniem, obraÂżajÂącym przedmĂłwcĂŞ,a takÂże prowokujÂącym i prowadzÂącym w konsekwencji do dalszej nieprzyjemnej wymiany zdaĂą. Dlatego postĂŞpowanie Barbary i Chanell byÂło jak najbardziej prawidÂłowe.
Zadam pytanie wobec tego po raz setny - wyt³umacz mi dlaczego wobec tego wczeœniej nie zareagowaliœcie na ten zwrot? Dlaczego wczeœniej nie by³ uznany za obraŸliwy? Janusz na jakiej podstawie wydajesz os¹, ¿e "k³apaÌ dziobem" jest obraŸliwe? S³ownik, opracowania jêzykoznawców, w³asne "widzi mi siê"? WeŸ mi Janusz w takim razie ³opatologicznie wyt³umacz dlaczego Twoim zdaniem zwroty "macie najebane z tym enkim" czy "banda idiotów [jako okreœlenie zwolenników pch] by³y "ukarane" jedynie usuniêciem posta, a nie minusem? Pytam siê, bo zdaje siê, ¿e to TY ten post usun¹³eœ. Czy czujesz ró¿n¹ gradacjê "k³apaÌ dziobem" a "masz najebane [...] bando idiotów". Wyt³umaczysz swoj¹ postawê? Nie tchórz, odpowiedz.
Dlaczego nie zareagowa³eœ ma moje zg³oszenie, ¿e stwierdzenie Kiary "do niedawna doktryna KK nie uznawa³a kobiety za cz³owieka" jest k³amstwem i oszczerstwem? Jej wyssana z palca [b¹dŸ otrzymana od bli¿ej nieokreœlonych myœlicieli] "wiedza" nie jest ¿adnym dowodem, a w¹tpliw¹ jakoœÌ tej¿e wieloktrotnie udowodnia³em. Poprosi³em abyœ wskaza³ gdzie to udowodni³a - nie zrobi³eœ tego. Ona po prostu nie ma i nie bêdzie w stanie przedstawiÌ dowodu, bo nale¿y odró¿niÌ doktrynê od pojedynczych opinii cz³onków. Nadal wnoszê o rozliczenie jej z tych s³ów - ale jakoœ to cichnie, dziwnie, ¿e w gronie tak "wyczulonych i wra¿liwych" modów jak Ty, Barbarax czy Chanell.

Oboje caÂłym sercem wierzÂą w wartoÂści, w ktĂłrych obronie stajÂą.
Zapewne tak. "Subtelna" ró¿nica polega na tym, ¿e ja nie zabraniam Kiarze krytyki np. KK, ba - w pewnych prawdziwych os¹dach przyznajê jej racjê, pewne sam wytykam. Natomiast kiedy uwa¿am, ¿e oceny s¹ niesprawiedliwe czy wrêcz k³amliwe - reagujê, nazywam k³amstwem i proszê o dowody. Gdyby by³a w stanie je przedstawiÌ wtedy ja zosta³bym rozliczony ze stawianych zarzutów. Proste. Nie wymagam tak¿e aby nie pisa³a pod moimi postami czy te¿ w wybranym w¹tku nikt nie mia³ prawa pisaÌ.

Wydaje mi siĂŞ, Âże swoim dziaÂłaniem Kiara zaczyna osiÂągaĂŚ swĂłj cel - krzykiem o tÂłamszeniu wypowiedzi odwraca uwagĂŞ od wypowiedzianego kÂłamstwa [taka jest moja opinia] - ktĂłre nadal wisi i z ktĂłrego nadal nie zostaÂła rozliczona. Wydaje mi siĂŞ, Âże zdaÂła sobie sprawĂŞ, Âże kolejny raz przeholowaÂła, a przyznanie siĂŞ do oczerniania KK jest dla niej niewyobraÂżalne.

jesli jednak arteq czujesz siĂŞ niesprawiedliwie potraktowany, to prosze bardzo moÂżna i mi wlepiĂŚ -1pf, za tamto wyrazenie - nie obraÂże sie ani nie bĂŞdĂŞ buntowaĂŚ.
Tak, czujĂŞ siĂŞ potraktowany po raz kolejny stronniczo - udowadniam dlaczego. PrzytaczajÂąc TwojÂą wypowiedÂź chciaÂłem unaoczniĂŚ pewnÂą hipokryzjĂŞ - nie byÂło moim celem domagaĂŚ siĂŞ za takie sÂłowa minusa dla kogokolwiek, poniewaÂż uwaÂżam to za idiotyzm.

« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 01:40:25 wysłane przez arteq » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #391 : Luty 24, 2010, 02:45:39 »

Punktowanie wypowiedzi uwaÂżam od samego poczÂątku za idiotyczne... DuÂży uÂśmiech
Bo zwyk³a sprawiedliwoœÌ nakazywa³aby dodaÌ plus ka¿demu, kto wnosi wiedzê, nowe pomys³y, wy¿sze uczucia, ale jest inaczej... Zwyk³a sprawiedliwoœÌ nakazuje odjêcie punktu minusa, za wprowadzanie destrukcji, czyli podwa¿anie zdania przedmówcy.
Rozumiem, Âże moÂżna mieĂŚ inne zdanie, innÂą teoriĂŞ na dany temat, ale uwaÂżam, Âże trzeba jÂą wyraziĂŚ.

WYRA¯ANIE siebie za pomoc¹ wytykania innym b³êdów prowadzi do katastrofy, a inteligentnym, pe³nym erudycji osobnikom nie wypada tego czyniÌ.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech   
kot
Gość
« Odpowiedz #392 : Luty 24, 2010, 09:13:42 »

SkoroÂś kolego Artqu taki regulaminowy-to przestrzegaj tych dziesiĂŞciu podstawowych-chyba,Âże nie zasÂługujemy na to,bo jak piszesz:

"Nie czujĂŞ siĂŞ w obowiÂązku byĂŚ grzecznym w stosunku do osoby,ktĂłra dopuszcza siĂŞ do mnie kÂłamstw na mĂłj temat".

Znaczy siê,¿e deklarujesz niegrzecznoœÌ,bo uwa¿asz,¿e na Twój temat niektórzy k³ami¹ a nie s¹dzê aby z dniem dzisiejszym coœ siê zmieni³o w postrzeganiu Ciebie.

MaÂło tego-nikt nie kÂłamie na TwĂłj temat.

A ja myÂślaÂłem,Âże Ty drugi nam policzek nadstawisz-a tu skruchy nawet nie ma-wrĂŞcz dotychczasowy ton wyczuwam. UÂśmiech MrugniĂŞcie

MyÂślĂŞ,Âże TwĂłj dziesiĂŞciopunktowy regulamin by wystarczyÂł.Nie musisz siĂŞ dostosowywaĂŚ do forumowego,bo on nie jest tak doskonaÂły,jak widzisz,bo ludzie siĂŞ bulwersujÂą na Ciebie,gdy wydaje Ci siĂŞ ,Âże go przestrzegasz.

Forumowy jest niedoskona³y na wypadek,jakby ktoœ w towarzystwie nie potrafi³ siê odnaleŸÌ.

Nie musisz go na si³ê  stosowaĂŚ,gdy z tym lepszym Ci koliduje. UÂśmiech UÂśmiech
Enigma
Gość
« Odpowiedz #393 : Luty 24, 2010, 17:29:47 »

PrzytaczajÂąc TwojÂą wypowiedÂź chciaÂłem unaoczniĂŚ pewnÂą hipokryzjĂŞ -

KÂłamczuchu (i nie gniewaj siĂŞ, uÂżyÂłam bowiem twojego ulubionego sÂłowa) nie przytoczyÂłeÂś mojej 'wypowiedzi', tylko posÂłuÂżyÂłeÂś siĂŞ oderwanym sÂłowem (topic WyraÂź siebie).
I zrobiÂłeÂś to celowo, aby wykorzystaĂŚ ten fakt dla swojejgo celu, bo gybyÂś przytoczyÂł szerszÂą 'wypowiedÂź' dyskusja na temat kontekstu byÂłaby inna.
arteq
Gość
« Odpowiedz #394 : Luty 24, 2010, 18:10:22 »

Chodzi³o Enigmo o u¿ycie s³owa "dziób"+czasownik w odniesieniu siê do innego forumowicza, przy czym ja u¿y³em "k³apaÌ dziobem", a Ty "zamknij dziób" tutaj widzê jasn¹ zbie¿noœÌ i tym samym hipokryzjê w zachowaniu niektórych forumowiczów.
OczywiÂście, Âże cytat uÂżyÂłem celowo i we wÂłasnym celu, ktĂłrym byÂło dowiedzenie stronniczoÂści.

Na temat kontekstu moÂżna by byÂło dyskutowaĂŚ i dyskutowaĂŚ... MyÂślĂŞ, Âże cel i kontekst byÂł podobny, dlatego nie zakÂładam, ze chciaÂłaÂś kogoÂś obraziĂŚ czy zelÂżyĂŚ [matko, no bo jak moÂżna zelÂżyĂŚ dziobem?]
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #395 : Luty 24, 2010, 18:11:24 »

Witaj Arturze.
TwĂłj brak szacunku do oponenta ukazuje poniÂższy cytat.
''Jej wyssana z palca [bÂądÂź otrzymana od bliÂżej nieokreÂślonych myÂślicieli] "wiedza" nie jest Âżadnym dowodem''.
Dalej znowu to samo.
''Ona po prostu nie ma i nie bĂŞdzie w stanie przedstawiĂŚ dowodu''.
JeÂśli taki jest TwĂłj stosunek do kogoÂś kto ma inne zdanie na dany temat,
to po co ¿¹dasz tych dowodów od osoby,która ''nie ma'' o tym zielonego pojêcia.

Wydawnictwo ''Uraeus'' za³o¿one w 1993 roku znane jest szczególnie z ksi¹¿ek
ktĂłre inspirujÂą i prowokujÂą do dyskusji nad problemami uniwersalnymi, zawsze aktualnymi i budzÂącymi wiele emocji, takimi jak historia, religia, filozofia, przemiany spoÂłeczne, psychologia czy rozwĂłj duchowy.
Uta Ranke-Heinemann,Karlheinz Deschner.Hubertus Mynarek,Hors Herrman to
autorzy,których ksi¹¿ki publikuje w/w wydawnictwo.
WÂśrĂłd dzieÂł przez nich wydanych napewno znajdziesz odpowiedÂź na temat
dotyczÂący stosunku koÂścioÂła do kobiety.
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,662
http://ksiazki.wp.pl/katalog/autorzy/id,3476,autor.html
http://www.racjonalista.pl/ks.php/s,11/p,117
http://www.lideria.pl/Ksiazeta-Kosciola-Horst-Herrmann/sklep/opis?nr=6845#o
Autorzy tych ksi¹¿ek to profesorowie teologii i znawcy koœcio³a.
ÂŻyjemy w czasach wolnoÂści wypowiedzi,zakaz samodzielnego myÂślenia zostaÂł
juÂż dawno odÂłoÂżony do lamusa historii.
Dlatego zarzut karania Kiary za jej wÂłasne przemyÂślenia jest bezpodstawny.
Natomiast obraÂżliwe zachowanie wobec forumowiczĂłw i wprowadzanie
atmosfery konfliktu bĂŞdzie traktowane jako wykroczenie wobec zasad
i norm tutaj panujÂących.
kot
Gość
« Odpowiedz #396 : Luty 24, 2010, 18:31:08 »

Januszu!!

TÂłumaczysz autorowi to,co z serca mu wypÂływa.
On wie dobrze o tym,jakim szacunkiem obdarowuje innych.

Jesli chodzi o argumentacjĂŞ,ktĂłrej siĂŞ domaga-to stary,otrzaskany sposĂłb na wywoÂłanie wraÂżenia o racji swojej.
PrzerabiaÂłem sprawĂŞ wielokrotnie-gdy brak argumentĂłw wytykano mi.

Kiedy je przedstawiaÂłem-ponownie sÂłyszaÂłem to samo-brak argumentĂłw.
Tu nie chodzi o jakÂąs racjĂŞ,o jej wykazanie-tylko o zwykÂłe wywoÂłanie wraÂżenia,Âże rozmĂłwca nie ma argumentĂłw,wiĂŞc i racji rĂłwnieÂż.
KÂłamstwo powtarzane,niczym mantra moÂże komus prawdÂą siĂŞ wydawaĂŚ.

I tu autor takich sztuczek uÂżywa-bazujÂąc na tym,Âże maÂło kto siĂŞ w temat wgryza a wraÂżenie staje siĂŞ arbitrem wtedy. UÂśmiech MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #397 : Luty 24, 2010, 18:34:20 »

Przedstawiam swoje zdanie wedle którego nie bêdzie w stanie przedstawiÌ takich dowodów bo wiem co jest napisane w doktrynie [katechizmie] KRK. Pomimo to, ¿¹danie ukarania bez prawa g³osu osoby wskazanej by³oby tyrani¹.

Czy Januszu potrafisz precyzyjnie okreÂśliĂŚ Kiary myÂślicieli? Kto to jest, jak siĂŞ z nim skontaktowaĂŚ, co i kiedy mozna od nich oczekiwaĂŚ? JeÂżeli tak to czekam na te precyzyjne dane, jeÂżeli nie to nie rozumiem dlaczego czepiasz siĂŞ o przymiotnik "bliÂżej nieokreÂśleni".

W wielu przypadkach "wiedzĂŞ" Kiary okreÂślam jako nieprawdziwÂą, czyli okreÂślenie "wyssana z palca" wtedy pasuje [czy to okreÂślenie jest znowu obraÂźliwe?] - zawsze piszĂŞ kiedy i dlaczego i udowadniam to. Do "pomyÂłek" moÂżna zaliczyĂŚ:
- miaÂłem byc socjologiem
- miaÂłem byĂŚ bojĂłwkÂą KK
- miaÂłem byĂŚ Lazarem
- wszystko co oparte na k³amstwie mia³o upaœÌ do koùca 2009 r.
wystarczy?

PodaÂłeÂś linki i ksi¹¿ki, OK. Tylko teraz wskaÂż mi proszĂŞ ktĂłra z nich jest przez KK uznana jako zgodna z jego doktrynÂą [a Kiara o doktrynie mĂłwiÂła]. Potrafisz wskazaĂŚ? Bo o takim wÂłasnie dowodzie mĂłwiĂŞ  i takiego oczekujĂŞ i tylko taki moÂże usprawiedliwiĂŚ/poprzeĂŚ wypowiedÂź Kiary.

Skoro moÂżna dowolnie wyraÂżaĂŚ dowolne przemyÂślenia to dlaczego czepiasz siĂŞ o moje posty? JeÂżeli ja w swoich przemyÂśleniach bĂŞdĂŞ kÂłamaÂł na czyjÂś temat, wkÂładaÂł mu w usta sÂłowa ktĂłrych nie powiedziaÂł to bĂŞdzie w porzÂądku? Dla mnie obraÂźliwym jest rĂłwnieÂż kÂłamanie na temat osĂłb/instytucji z ktĂłrymi czujĂŞ siĂŞ zwiÂązany. Normy? Ale o ktĂłrych mĂłwisz? Bo jak widzĂŞ i udowadniam, a takÂże Ty swoim tÂłumaczeniem, to sÂą co najmniej dwie.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #398 : Luty 24, 2010, 19:16:07 »

Chodzi³o Enigmo o u¿ycie s³owa "dziób"+czasownik w odniesieniu siê do innego forumowicza, przy czym ja u¿y³em "k³apaÌ dziobem", a Ty "zamknij dziób" tutaj widzê jasn¹ zbie¿noœÌ i tym samym hipokryzjê w zachowaniu niektórych forumowiczów.
OczywiÂście, Âże cytat uÂżyÂłem celowo i we wÂłasnym celu, ktĂłrym byÂło dowiedzenie stronniczoÂści.

No to widzĂŞ Âże przyznaÂłeÂś siĂŞ do 'celowego kÂłamstwa', bo tutaj poraz pierwszy zacytowaÂłeÂś moje 'wyraÂżenie' ('zamknij dziub' a nie samo sÂłowo 'dziĂłb') Na szkodliwoÂściÂą zwrotĂłw, moÂżna dyskutowaĂŚ, ocene czy dane wyraÂżenie zasÂłuÂżyÂło na nagane, zgodnie z tym co napisaÂłam wyÂżej pozostawiam administracji.

Mam nadziejĂŞ Âże nie zdziwi cie mĂłj nowy podpis (zresztÂą sam taki zastosowaÂłeÂś wobec Kiary) w Âświetle tego jak bardzo puszyÂłeÂś siĂŞ stwierzeniami 'jeÂśli skÂłamaÂłem nazwi mnie kÂłamcÂą'. To wele Âżyczenia
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #399 : Luty 24, 2010, 19:46:14 »

Arturze.
Jednej podstawowej prawdy starasz siĂŞ nie zauwaÂżaĂŚ.
Nie jesteÂśmy na forum KK i nie panujÂą tutaj normy wprowadzone przez w/w.
Tutaj kaÂżdy z nas moÂże zaÂłoÂżyĂŚ swĂłj wÂłasny temat
i przedstawiaĂŚ w nim to co go ''boli''.Masz prawo braĂŚ
udziaÂł w dyskusji we wszystkich tematach i broniĂŚ
swoich racji,ale nie narzucaj zmiany myÂślenia
prelegentom bo nie ma w tym sensu,wywoÂłujesz w ten
sposób niepotrzebne k³ótnie.Zarzucanie k³amstwa i oszczerstwa
komuÂś kto myÂśli na dany temat inaczej niÂż Ty,moÂże z twego
punktu widzenia jest prawidÂłowe ale w sumie tym postĂŞpowaniem
i tak nic nie zyskasz,bo to ty uznajesz katechizm,a nie uznaje
go pomysÂłodawca danego tematu.
JeÂśli chodzi o myÂślicieli,poniÂżej zamieszczam strony na ktĂłrych
moÂżesz dowiedzieĂŚ siĂŞ wiĂŞcej na ten temat.
http://nowalska.com.pl/ksiazki
http://www.nowalska.com.pl/
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 42 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: