janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #450 : Kwiecień 12, 2010, 21:46:48 » |
|
Jeszcze nie potrafisz janneth nie byc zlosliwa , a szkoda.
Oczywiœcie, ¿e nie potrafiê, ale siê do tego jawnie i publicznie przyznajê! Jestem cz³owiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce. Mam w sobie zarówno pozytywne, jak i negatywne uczucia. Inaczej by³abym nudna jak flaki z olejem. Mam coœ, czego inni tak naprawdê siê wypieraj¹ - nazywa siê osobowoœÌ... Jestem prosta i szczera, a ¿e do tego bezpoœrednia - nie bez powodu. Janneth, nie musisz siê obawiaÌ, ¿e przybiegnie Barbarax aby Ciê oceniaÌ i wlepiÌ minusa.
DziĂŞkujĂŞ, Âże mnie uspokoiÂłaÂś. SpaĂŚ przez to nie mogÂłam  Janneth, Ty wiesz najlepiej, kto jest psycholem, a kto nie, chciaÂłabyÂś dyktowaĂŚ prawa na tym forum i robisz to za (wymuszonym przez siebie) pozwoleniem...
MĂłgÂłbyÂś mi w PW napisaĂŚ, co jeszcze o mnie wiesz, bo wywlekanie takiej prywaty (jak wymuszanie wpÂływĂłw) na ÂświatÂło dzienne bardzo mnie krĂŞpuje? Zawsze milej bĂŞdzie o takich intymnoÂściach porozmawiaĂŚ prywatnie, tym bardziej Âże z chĂŞciÂą dowiem siĂŞ o sobie czegoÂś nowego i jakÂże interesujÂącego Ach i zapomniaÂłabym. Wydaje mi siĂŞ, Âże teÂż ciÂągnie ciĂŞ do dyktowania prawa na forum skoro piszesz coÂś takiego: JeÂśli masz takie potrzeby, to rĂłb tak dalej, ale nie TU.
Ty najlepiej wiesz, jakie sÂą moje potrzeby i teraz, gdy wreszcie je zrozumiaÂłam, zmieniÂłam zdanie. ZostanĂŞ tu jednak  I nie zrezygnujĂŞ z funkcji moderatora. Tak wiĂŞc Rafaelo, niespodziewanie miaÂłaÂś racjĂŞ piszÂąc: Z utesknieniem patrzymy w strone Dariusza i Twoja co bedzie dalej? to pytanie zadaja sobie wszyscy. Losy forum leza w Waszych rekach.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #451 : Kwiecień 12, 2010, 22:25:56 » |
|
Droga Jannet, ja mam zawsze racje. Czas abys nareszcie wziela sie do pracy i zaskoczyla nas wszystkich. Tak jak napisalam , forum lezy w twoich rekach i teraz pokaz co potrafisz. Pracy jest duzo i bardzo psychologicznej. Zycze pomyslnosci Rafaela.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 22:28:49 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #452 : Kwiecień 12, 2010, 22:38:00 » |
|
Droga Jannet, ja mam zawsze racje.
JesteÂś dla mnie jak bogini... PiĂŞkna, wyniosÂła, pyszna i... NieosiÂągalna. Niemal jak postaĂŚ mitologiczna. Skoro wszystko wiesz, to zdajesz sobie takÂże sprawĂŞ, Âże ja i kaÂżdy inny zwykÂły Âśmiertelnik ma prawo decydowaĂŚ, czy chce czciĂŚ tak pyszne bĂłstwo... MoÂżesz mnie straszyĂŚ, karciĂŚ... A ja i tak pĂłjdĂŞ swojÂą drogÂą, bo mam wolnÂą wolĂŞ. I juÂż ci kiedyÂś powiedziaÂłam... Kogo, jak kogo. Ale mnie naciskami i stawianiem warunkĂłw "przyjaÂźni" nie zwabisz.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #453 : Kwiecień 12, 2010, 22:49:26 » |
|
Jestes bardzo zadufana w sobie, uwazaj abys nie pobladzila. Idac ta wlasna droga nie nalezy tylko patrzyc ale tez sluchac, a z tym to niestety masz problemy. Raczej wolisz ludziom wkladac slowa ktore nigdy nie zostaly powiedziane. Boginia nigdy dla ciebie nie bylam i nie bede, nie mam w zwyczaju komus rozkazywac, ale mam tu prawo oceniac i niestety jak dotad to zawsze dobrze ci wychodzi robienie zamieszania i nieporozumien. Nie wiem kto cie wybral na to stanowisko, teraz powinien ocenic twoja prace i wyciagnac wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #454 : Kwiecień 12, 2010, 23:04:45 » |
|
Val Dee- nie organizuj paczek na forum, przeciesz ciagle z tym walczysz.
nieprawda - walczĂŞ co najwyÂżej z wiatrakami  paczka to fajna rzecz, nawet moÂże sektĂŞ by siĂŞ udaÂło zaÂłoÂżyĂŚ - juÂż mam nazwĂŞ: "Czciciele Zdrowego RozsÂądku"... ale coÂś mi siĂŞ wydaje, Âże na tym forum nie znalazÂłbym wielu zwolennikĂłw 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #455 : Kwiecień 14, 2010, 07:10:15 » |
|
"Ad.2. po raz kolejny apelujê o poprawnoœÌ formy wyra¿ania swoich opinii. jeœli nie umiesz poprawnie pisaÌ po polsku to nie pisz tu na forum, wróÌ do szko³y, odrób zaleg³oœci a nie katuj nas twoim kulej¹cym i fatalnym stylem."
Odp: PrĂŞgierz - czyli bany, ostrzeÂżenia, kary itp. Odpowiedz #29 : KwiecieĂą 13, 2010, 23:05:13
"Marek324 po raz kolejny w dwóch punktach naruszy³es regulamin tego forum . 1. zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem 2. Uwagi dotycz¹ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaÌ autorowi u¿ywaj¹c Prywatnej Wiadomoœci. Ca³y dzieù czeka³am na reakcjê któregoœ z moderatorów (prawie wszyscy zagl¹dali na forum w ciagu dnia)¿eby nie byc pos¹dzon¹ o stroniczoœÌ,ale siê nie doczeka³am.Dajê ci wiêc ostrze¿enie i nastepnym razem nie bedê pob³azliwa. chanell"
chanell: w cytowanym fragmencie nie ma ¿adnych przejawów chamstwa, obra¿ania u¿ytkowników, naruszenia czyjejœ godnoœci czy te¿ u¿ywania s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe. ponadto jeœli mówimy o poprawnej pisowni to tak naprawdê co mamy na myœli? ortografiê, literówki czy poprawn¹ stylistykê? bo to nie jest to samo. i o ile na literówki i b³êdy ortograficzne przymykam oko i wogóle tego nie komentujê o tyle stylistyka wypowiedzi jest bardzo wa¿na. i to nie tylko nam jako zwyk³ym u¿ytkownikom tego farum ale równie¿ moderatorom powinno zale¿eÌ na zachowaniu czystoœci jezyka w którym siê wypowiadamy. tak wiêc jesteœ stronnicza. jesteœ nie tylko stronnicza ale równie¿ przewra¿liwiona. i to bardzo personalnie. i teraz pytanie za 100 pkt.: ciekawe jak zaklasyfikujesz powy¿szy akapit: jako przejaw chamstwa, obra¿ania ciebie, naruszenia twojej godnoœci czy te¿ u¿ywania s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #456 : Kwiecień 14, 2010, 07:44:59 » |
|
Posty stanowiÂące naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. TwĂłj post byÂł naruszeniem godnoÂści uÂżytkownika Rafaela ( takie jest moje zdanie ) , z resztÂą definiuje to wyraÂźnie punkt regulaminu naszego forum ktĂłry brzmi : " - Uwagi dotyczÂące poprawnej pisowni naleÂży zgÂłaszaĂŚ autorowi uÂżywajÂąc Prywatnej WiadomoÂści. " WÂłaÂśnie takiej formy powinieneÂś uzyĂŚ .Wiem Âże moÂże ciĂŞ raziĂŚ stylistyka i ortografia niektĂłrych piszÂących tu osĂłb ,ale niedopuszczalne jest wytykanie im tego publicznie .
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #457 : Kwiecień 14, 2010, 07:54:11 » |
|
godnoÂści? zwrĂłcenie komuÂś uwagi Âże powinien zwrĂłciĂŚ wiĂŞkszÂą uwagĂŞ na logikĂŞ jak i formĂŞ swojej wypowiedzi, zwÂłaszacza pisanej - nie jest naruszaniem niczyjej godnoÂści.
"dajcie mi czÂłowieka a ja znajdĂŞ paragraf" - odzwierciedla w 100% twoje dziaÂłanie. bez komentarza. a to Âże mimo obecnoÂści innych modĂłw tylko ty zwrĂłciÂłaÂś na to uwagĂŞ potwierdza tylko moje poprzednie stwierdzenie Âże jesteÂś stronnicza. jesteÂś nie tylko stronnicza ale rĂłwnieÂż przewraÂżliwiona. i to bardzo personalnie.
" - Uwagi dotyczÂące poprawnej pisowni naleÂży zgÂłaszaĂŚ autorowi uÂżywajÂąc Prywatnej WiadomoÂści. " chanell
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 08:00:09 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #458 : Kwiecień 14, 2010, 08:15:36 » |
|
a czym wg ciebie jest poprawna pisownia? ortografiÂą, interpunkciÂą czy stylistykÂą? bo jakoÂś tego nikt nie okreÂśliÂł i jednoznacznie nie zdefiniowaÂł.
i tak jest wÂłaÂśnie metyroryka nadawanych przez ciebie kar, upomnieĂą i uwag.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 08:56:07 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #459 : Kwiecień 14, 2010, 09:05:33 » |
|
Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie, wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj. Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #460 : Kwiecień 14, 2010, 09:11:29 » |
|
Marku, ciagle szukasz kija, aby kogos udezyc. Robisz to codziennie. Jeszcze raz , prosze o pozostawienie mnie w spokoju. Po wczorajszym dniu widze ze jestes jeszcze pewniejszy, bo na wczorajsze obelgi w moja strone nie bylo zadnej reakcji ze strony moderatorow. Jesli ci sie nie podoba to co ja pisze, to jest prosta sprawa prosze nie czytac i omijac moje wiadomosci. Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie, wystarczy. Tym razem poprosze o pomoc inne osoby, ktore beda musialy cie poprosic o spokoj. Ta wiadomosc wysylam do Darka i Jahnnet.
bardzo dobrze ¿e sama siê zg³osi³aœ do darka i janneth. bardzo jestem ciekaw ich reakcji w kontekscie niniejszego postu, a dok³adnie naruszenia regulaminu forum w zakresie: "Jesli to jeszcze raz sie powtorzy, bedziesz dlugo pamietal mnie" - bêd¹cych pogró¿kami wobec innych osób (art. 190 Kodeksu karnego). Moderator winien zareagowaÌ przyznaj¹c u¿ytkownikowi -10pf (równoznaczne z zablokowaniem dostêpu do forum na 7 dni). darek, janneth - niniejszym formalnie zg³aszam naruszenie regulaminu.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #461 : Kwiecień 14, 2010, 09:19:48 » |
|
Wtedy zwroce sie do Stolo, to mialam na mysli. A jezeli to nie pomoze, to pewnie trzeba baedzie zwrocic sie do nastepnej osoby po Stolo. Najprawdopodobnie Stolo nie jest dla cieb tez zadna osoba, abys mial przed nim respekt.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #462 : Kwiecień 14, 2010, 09:34:27 » |
|
nie wycofuj siĂŞ rakiem. nie interesuje mnie co miaÂłaÂś na myÂśli. waÂżne jest co zostaÂło powiedziane i napisane.
poza tym czÂłowiek poczytalny odpowiada zarĂłwno za swoje czyny jak i sÂłowa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 09:51:40 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #463 : Kwiecień 14, 2010, 09:39:04 » |
|
Nie widze zadnego negatywu w samej wypowiedzi ;" jezeli jeszcze raz to powtorzysz bedziesz dlugo pamietal mnie...." moze byc to rownie tobrze pamietanie bardzo pozytywne w formie zachwytu nad wielkodusznoscia i piekna reakcja danej osoby. Rafaela jest osoba ciepla , pelna dobra i delikatnosci , i taka mozna ja pamietac dlugo , to jest wlasciwy kontekst jej wypowiedzi. Jezeli ktos szuka negatywnego wydzwieku i sposobu ukarania kogos z powodu wymuszamia reakcji nad ktorymi trudno jest niektorym zapanowac i robi to od dluzszego czasu z premedytacja, to ta osoba powinna byc ukarana. Prowokacje sa az nadto widoczne, jeszcze raz nie karmcie trola moi mili on iumrze smiercia naturalna. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #464 : Kwiecień 14, 2010, 09:39:17 » |
|
Jeszcze raz prosze cie o pozostawienie mnie w spokoju, my nie mamy juz nic wiecej sobie do powiedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #465 : Kwiecień 14, 2010, 09:51:12 » |
|
Nie widze zadnego negatywu w samej wypowiedzi ;" jezeli jeszcze raz to powtorzysz bedziesz dlugo pamietal mnie...." moze byc to rownie tobrze pamietanie bardzo pozytywne w formie zachwytu nad wielkodusznoscia i piekna reakcja danej osoby. Rafaela jest osoba ciepla , pelna dobra i delikatnosci , i taka mozna ja pamietac dlugo , to jest wlasciwy kontekst jej wypowiedzi. Jezeli ktos szuka negatywnego wydzwieku i sposobu ukarania kogos z powodu wymuszamia reakcji nad ktorymi trudno jest niektorym zapanowac i robi to od dluzszego czasu z premedytacja, to ta osoba powinna byc ukarana. Prowokacje sa az nadto widoczne, jeszcze raz nie karmcie trola moi mili on iumrze smiercia naturalna. Kiara  kiara, nie Âżartuj - jak zwykle starasz siĂŞ odwrĂłciĂŚ kota ogonem. kontekst tej wypowiedzi jest bardzo wyraÂźny - jest nim groÂźba. rafaela: wiem, juÂż to kiedyÂś pisaÂłaÂś - chyba nawet nie raz. tylko konsekwencji jak widac brak.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 11:23:36 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #466 : Kwiecień 14, 2010, 12:19:03 » |
|
Co sobie zyczysz jako konsekwencje?
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #467 : Kwiecień 14, 2010, 17:47:29 » |
|
Nie zgadzam siê z kar¹ dla Rafaeli. Nie uwa¿am jej s³ów za pogró¿ki czy te¿ groŸby. Z ca³ym szacunkiem janneth ale jak policjant mówi zatrzymanemu (za przekroczenie prêdkoœci) s³owa: "jak jeszcze raz Ciê z³apie tutaj to mnie popamiêtasz" to nikt tego nie traktuje jako groŸby tylko jako lojalne ostrze¿enie: jak tu przejedziesz jeszcze raz naruszaj¹c przepisy to wlepiê ci taki mandat, ¿e popamiêtasz". Nie jest to w ¿adnym stopniu groŸba!
Dlatego proszĂŞ o anulowanie kary dla niej.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #468 : Kwiecień 14, 2010, 17:54:07 » |
|
Val Dee, ja nie mogĂŞ tego zrobiĂŚ. Jedyna osoba, ktĂłra moÂże to administrator. I napisaÂłam, Âże jeÂśli ktoÂś chce uchylenia decyzji, musi zgÂłosiĂŚ siĂŞ do Darka. Moja byÂła taka. Jaka bĂŞdzie jego - nie mam pojĂŞcia.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #469 : Kwiecień 14, 2010, 18:21:07 » |
|
też nie odbieram tego jako pogróżki, dziwię się że ciągle przymyka się oko na trolowanie Marka i często gęsto obrażanie innych w sposób brzydki tak jak np Kiarę obrażał, dziwię się że nie ma reakcji.... a jak jest to jakiś tam -1 pkt, a Rafaell, która dużo wnosi na forum od razu -10.. za co? za to, że miała zamiar poskarżyć się to Stolo? dziwny jest ten świat  edit nie chce mi się przeszukiwać forum, ale było na nim wiele o wiele więcej gorszych słów... bez reakcji modów...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 18:22:18 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #470 : Kwiecień 14, 2010, 18:21:45 » |
|
Za co -10
Za to ze nie moge spokojnie na forum pisac, bo jestem ciezko obrazana. Co znaczy kogos omijac, mnie nie bylo na forum kiedy dzisiaj bylo zle pisane o mnie. Jak sadzisz, kim ja jestem ze mozesz sobie swoje frustracje wspolnie z innym forumowiczem na mnie wylewac. Pytam , jak dlugo to bedzie trwalo? To tez nie chodzi tylko o mnie, jest duza grupa ludzi na tym forum, ktora miala, lub ma te same problemy co i ja. Jesli oczekujesz ze odejde, to sie gleboko pomylilas, nigdy tego nie zrobie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 18:22:10 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #471 : Kwiecień 14, 2010, 18:25:58 » |
|
Nie zgadzam sie z ukaraniem Rafaeli , nie ma ZADNEGO POWODU DO DANIA JEJ -10 punktow , ZADNEGOProsze o uzasadnienie za co konkretnie je otrzymala. A druga sprawa dlaczego moderator nie odpowiada , nie reaguje w zaden sposob na wyslane do niego raporty -skargi? Czy ma taki obowiazek , czy nie? janneth perfidnie naduzyla swoich praw w stosunku do Rafaeli , "popamietasz mnie..." zeby mialo negatywny wydzwiek musi miec dsalszy ciag negatywny , w tym wypadku NIE BYLO NIC!!! , rownie dobrze moze byc to poztywne o czym pisalam powyzej , kwestia osobistej interpretacji. Niezauwazanie obrazliwych slow wypowiadanych przez marka w kazdym poscie do kogos jest domena janneth ,stronniczosc , zlosliwosc i brak prawosci. To nie sa cechy osoby , ktora podjela sie bycia moderatorem , czyli uczciwej , janneth taka nie jest , chyba juz wystarczajaco czesto to zademonstrowala.W takim ukladzie nie wlno nam bedzie napisac nic co nie spodoba sie stronniczej janneth , prosze o interwecje Stolo i Darka i prosze nie skladac decyzjalnosci jeden na drugiego, miejcie odwage powiedziec wlasne zdanie. Kiara. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 18:40:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #472 : Kwiecień 14, 2010, 18:33:00 » |
|
Wiecie moi kochani przyjaciele, jestem tu najlepsza. Nikt nie ma na forum -10 punktow. Czekam na gratulacje. Mam pytanie, ile mozna miec najwiecej? To nalezy zapamietac, ale dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #473 : Kwiecień 14, 2010, 18:38:01 » |
|
Rafaelo, po pierwsze: "Ad.2. po raz kolejny apelujê o poprawnoœÌ formy wyra¿ania swoich opinii. jeœli nie umiesz poprawnie pisaÌ po polsku to nie pisz tu na forum, wróÌ do szko³y, odrób zaleg³oœci a nie katuj nas twoim kulej¹cym i fatalnym stylem. Albo wyolbrzymiasz te "obrazy" albo nie rozumiesz ich znaczenia! Nie pisz do mnie, ¿e nie masz polskiej klawiatury i st¹d b³êdy ortograficzne, bo nie o to sprawa siê rozchodzi! Zarzuty Marka dotycz¹ stylistyki, sposobu w jaki formuujesz swoje myœli. Jeœli napiszesz zdanie niepoprawne stylistycznie, niezrozumia³e dla odbiorcy - nie dziw siê, ¿e ktoœ zrozumie zawart¹ w nim treœÌ inaczej ni¿ chcia³aœ j¹ wyraziÌ! I to nie jest obraza, ¿e ktoœ ciê prosi byœ jaœniej siê wyra¿a³a. Jeœli ja powiem, ¿e czasem nie rozumiem twoich wypowiedzi, bo s¹ nielogiczne, to te¿ uznasz to za zniewagê? Czym jeszcze tak bardzo obrazi³ ciê Marek (mam na myœli wypowiedzi publiczne)? Ma³o tego - ustosunkujê siê jeszcze do czegoœ. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4991.msg58025#msg58025Jest to wypowiedŸ za któr¹ Chanell przyzna³a Markowi -1pf podpieraj¹c siê z³amaniem nastêpuj¹cych dwóch punktów: 1. zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf) 2. Uwagi dotycz¹ce poprawnej pisowni nale¿y zg³aszaÌ autorowi u¿ywaj¹c Prywatnej Wiadomoœci. O ile za drugi poza usuniêciem nie przys³uguje ¿aden ujemny pf, to za pierwszy i owszem. Punkt by siê nale¿a³, GDYBY by³o w tekœcie s³owo powszechnie uznane za obraŸlwe. A wiêc czytam wypowiedŸ Marka i do diaska... Nie ma nic. No mo¿e w ostatecznoœci, gdybym mia³a ju¿ na si³ê szukaÌ haka - upar³abym siê na s³owo 'trucizna' u¿yte w sformu³owani: "trucizn¹ nazwa³bym raczej dzia³anie takich osób jak ty, kiara etc, a raczej g³oszone przez was treœci." Ale jak to? Marek mówi tak, jakbyœ to ty pierwsza tego s³owa u¿y³a. Czytam wiêc twoj¹ wypowiedŸ, która z reszt¹ zosta³a zacytowana i co widzê? "Twoja dzialalnosc na forum rujnuje wszystko co masz pod reka, ty nic nie budujesz, jestes chodzaca trucizna, ktora oryskujesz wszystkich i na okolo" Wiêc mamy prowodyra i tego, co siê da³ sprowokowaÌ, a mo¿e na odwrót, bo oboje siê wzajemnie nakrêcacie. W tej sytuacji jednak tylko Marek zosta³ ukarany, a wina le¿y ewidentnie po obu stronach. Ja osobiœcie nie kara³abym ani jednego ani drugiego, poniewa¿ nie uwa¿am s³owa 'trucizna' za powszechnie uznane za obraŸliwe. ChoÌ w wydŸwiêku opryskiwania wszystkich dooko³a mo¿e faktycznie byÌ nieprzyjemnie odbierane. Nie dziwiê siê, ¿e ta awantura miêdzy wami siê toczy³a, toczy i toczyÌ bêdzie siê dalej. Ani jedno ani drugie nie umie faktycznie zacz¹Ì siê ignorowaÌ. Tyle mówisz, ¿e to koniec, ¿e ju¿ cisza. I co? Post, za który ciê ukara³am, moim zdaniem stanowi z³amanie regulaminu i nie odst¹piê od swojej decyzji. Mo¿e to zrobiÌ tylko Darek. I nie oczekujê, ¿e opuœcisz forum. To, ¿e masz tendencjê do nadinterpretacji ju¿ mnie w ogóle nie dziwi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2010, 18:40:12 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #474 : Kwiecień 14, 2010, 18:40:07 » |
|
Panie Administratorze Dariuszu, a dlaczego forumowiczka - moderator Janneth nie zostaÂła zbanowana za liÂścik, ktĂłry napisaÂła w imieniu
Thotala i wystawiÂła go na forum? PoniewaÂż Pan tak szybko o tym incydencie zapomniaÂł, wiĂŞc pozwoliÂłam sobie Panu to przypomnieĂŚ.
To wÂłaÂśnie za poniÂższy liÂścik Pan przydzieliÂł jej tylko jednego minusika i jedynie jÂą poinformowaÂł, Âże jest to niczym innym jak
w³o¿eniem tych s³ów w "usta" danego forumowicza.  Wnoszê o równe traktowanie wszystkich forumowiczów.
P.S. Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ podjĂŞcia trafnej decyzji. Janeth -1pf za ten post: Szanowny Panie Administratorze,
Jestem cz³owiekiem uduchowionym, dawno ju¿ odrzuci³em swoje ego na korzyœÌ bardziej obiektywnego spojrzenia na œwiat i wyzbycia siê pychy, która mn¹ kierowa³a. Pan o tym wiedzia³ przydzielaj¹c mi odpowiedzialne zadanie opieki nad tym forum. Jestem Panu za to wdziêczny, lecz chcia³bym wyraziÌ zaniepokojenie panuj¹c¹ tu obecnie sytuacj¹. Postanowi³em zwierzyÌ siê ze swojego spotkania z UFO w jednym z dzia³ów moderowanych przez kole¿ankê po fachu - Janneth. W podsumowaniu krótkiej relacji napisa³em, cyt. "Oczywiœcie, dziewczyny œmiej¹ ze mnie, a ja czekam na ODZEW..." Na reakcje nie musia³em d³ugo czekaÌ, poniewa¿ jeden z forumowiczów (notoryczny podrzegacz i niszczyciel ciekawych w¹tków) skwitowa³ mnie s³owami, cyt. "Teraz ju¿ nie tylko dziewczyny". Wyœmia³ mnie publicznie, zmiesza³ z b³otem i bezmyœlnie obrazi³. Takie sytuacje NIE MOG¥ mieÌ miejsca! Ja siê im sprzeciwiam! Nie pozwolê siê poni¿aÌ! Na jego perfidn¹ zaczepkê odpisa³em co nastêpuje: "A Ty Walduœ lubisz czasem poœmiaÌ siê z siebie? Czy jesteœ ci¹gle sztywno zaprogramowanym DUPKIEM?". Jedna z ¿yczliwych mi osób, Chanell, spostrzeg³a, ¿e mogê za takie okreœlenie zostaÌ ukaranym przez t¹ stronnicz¹ moderatorkê owego dzia³u - Janneth. Swoj¹ drog¹ jest to si³a o czarnym obœlizg³ym futrze z niewidocznymi pazurami, ¿¹dna w³adzy bestia i manipulatorka. Przestraszy³em siê nie na ¿arty, no bo jak to... Ja ukarany? Za co? Przecie¿ to on mnie obrazi³. Szczêœcie w nieszczêœciu, ¿e przed czarn¹ panter¹ do akcji wkroczy³a moja poplecznica - sprawiedliwa Barbarax. To mi gwarantowa³o spokój, poniewa¿ moderator nie mo¿e zmieniÌ zdania innego moda, co najwy¿ej zg³osiÌ zastrze¿enia wzglêdem jego pracy do Pana, Panie Administratorze. Barbarax "uniewinni³a mnie" i nie usuwaj¹c mojego posta, w którym nazwa³em u¿ytkownika sztywno zaprogramowanym dupkiem poprosi³a obie strony o polubowne zakoùczenie sprawy. Z reszt¹ Val Dee napisa³, ¿e nie czuje siê obra¿ony, wiêc nie wiem o co to wielkie halo. Dzieù póŸniej otrzyma³em -1pf, co dodatkowo mnie ubod³o i siê pytam: ZA CO? Na pocz¹tku swoje pretensje zamieœci³em w nieodpowiednim do tego dziale i obœlizg³ego futra pantera usunê³a je do œmietnika jako mój kolejny offtop. Piszê wiêc tutaj - w dziale o karach. Wybra³em ten zamkniêty, poniewa¿ nie chcê, ¿eby do naszej rozmowy miesza³y siê inne postronne osoby, takie na przyk³ad jak Enigma, która napisa³a, co nastêpuje: "Hm, Thotalu... To co napisa³eœ w w¹tku "Kary, bany..." brzmi niepokoj¹co. Nieporozumienia w kadrze powinno siê za³atwiaÌ na priva. Do kogo bowiem ma byÌ skierowane owo ¿¹danie "wystawienia postawy...'? Po za tym chyba ju¿ wiesz, ¿e zachowa³eœ sie jak na modka nie³adnie. Takie przytyki pasuj¹ nam, zwyk³ym userom - to my mozemy sobie broiÌ natomiast od osób ponosz¹cych odpowiedzialnoœÌ oczekujê pewnego przyk³adu.
Co do relacji ze spotkaù z ufo - nie widzê nic takiego obraŸliwego w wypowiedzi Val Dee. Wiele osób nie dzieli siê doœwiadczeniami, bo naprawdê trudno to udowodniÌ. Ale przecie¿ w postach, nie raz nie szczêdzimy sobie krytycznej i zdrowej satyry. Imho to reakcja pani Barbarax by³a odrobina przesadzona. Nie ma co unosiÌ sie honorem, gdy¿ nikt nie jest tu 'nietykalny'. Ja sama bardzo bym sie krêpowa³a napisaÌ swoje 'spotkanie' z ufo, gdy¿ mia³o miejsce na pograniczu snu-jawy lub g³êbokiego transu, zmieszanego z podejrzanym omamem. Po takim opisie Val dee pewnie przylepi³ by mi etykiete psychiatryka, ale czy mo¿na sie mu dziwiÌ? Moim zdaniem zupe³nie, nie".
Winni muszÂą zostaĂŚ ukarani. ÂŻÂądam ukarania Val Dee'ego (za to Âże naÂśmiewa siĂŞ ze mnie tak jak moja rodzina) oraz wystawienia postawy Janneth, ktĂłra nie wiedzieĂŚ czemu zakwestionowaÂła sposĂłb moderacji przez Barbarax i najprawdopodobniej zgÂłosiÂła to Panu Administratorowi.
Z powa¿aniem, Thotal. Janeth, niedopuszczalnym jest zamieszczanie swoich przemyœleù, wywodów i podpisywanie siê pod tym czyimœ nikiem. Jest to niczym innym jak w³o¿eniem tych s³ów w "usta" danego forumowicza.
|
|
|
|
|
|
|
|