Najlepszym argumentem przeciw przekazom Enki jest to ¿e wszystko w PCh siê opóŸnia co jasno pokazuje jak nie trafne s¹ przekazy.
nie trafne moÂże byĂŚ to jak sÂą ODBIERANE - pomyÂślaÂłeÂś o tym???
718'
Kap³anie mam doœÌ wymówek, mam doœÌ prób t³umaczenia siê. Enki robi to tak nie udolnie ¿e nie wierzê jego s³owom ja wiem ¿e nie ma dobrych intencji(kimkolwiek jest).
Jedna lub dwie wtopy moÂżna zrozumieĂŚ ale nie ciÂągÂłe i to ciÂągÂłe naginanie prawdy. Nie ktĂłre teorie Enkiego przechodzÂą pojĂŞcie. W ogĂłle zastanĂłwcie siĂŞ o czym piszecie. Gwiezdne Wrota pod Bagdadem? CzyÂżby Star Gate ktoÂś za duÂżo siĂŞ naoglÂądaÂł?
Pierwsze co to osoba ktĂłra to powiedziaÂła niech dostarczy mi dowodĂłw na istnienie tych gwiezdnych wrĂłt a wtedy moÂżemy podyskutowaĂŚ.
Dlaczego musi byÌ tak ¿e gdzie nie spojrzê to widzê manipulacje? To a¿ boli jak siê czyta. Mam proœbê do paru osób przemyœlcie sobie pewne sprawy albo mo¿e zacznijcie siê zastanawiaÌ co bêdzie jak za 5, 10, 15 lub 25 lat oka¿e siê ¿e te wasze teorie oka¿¹ siê stekiem bez miêsa?
Im d³u¿ej ktoœ poddaje siê kontroli(manipulacji) tym potem trudniej go wyci¹gn¹Ì. I choÌby dla przyk³adu podam zakonnice betanki z klasztoru(który zosta³ zamkniêty). Te kobiety by³y tak zmanipulowane ¿e wyjecha³y z swoim Guru nie wiadomo gdzie. Ba on je tak omami³ ¿e nawet nie myœl¹ o powrocie do rodzin(by³o o tym w Rozmowach w Toku).
To jest jeden z wielu przykÂładĂłw manipulacji ktĂłry jest stosowany wobec ludzi dla osiÂągniĂŞcia celu.