Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czerwiec 18, 2025, 21:09:28

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 252925 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #475 : Październik 17, 2009, 21:45:21 »

MoÂże nie jestem specjalnie zorientowany w temacie, ale w przeciwieĂąstwie do wszystkich wczeÂśniejszych "koĂącĂłw Âświata" 2012 jest deczko inaczej postrzegany.
Tzn. sÂą niejako dwa nurty:
  - definitywny "koniec Âświata"
  - zmiany -  jakie nastÂąpiÂą 

OsobiÂście mĂłgÂłbym podpisaĂŚ siĂŞ pod Twym twierdzeniem "gÂłupota" w odniesieniu do pierwszego okreÂślenia.
UwaÂżam jednak Âże drugie jest tym co przed nami.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 21:46:07 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Torton
Gość
« Odpowiedz #476 : Październik 17, 2009, 21:51:19 »

Najlepszym argumentem przeciw przekazom Enki jest to ¿e wszystko w PCh siê opóŸnia co jasno pokazuje jak nie trafne s¹ przekazy.

nie trafne moÂże byĂŚ to jak sÂą ODBIERANE - pomyÂślaÂłeÂś o tym???

718'

Kap³anie mam doœÌ wymówek, mam doœÌ prób t³umaczenia siê. Enki robi to tak nie udolnie ¿e nie wierzê jego s³owom ja wiem ¿e nie ma dobrych intencji(kimkolwiek jest).

Jedna lub dwie wtopy moÂżna zrozumieĂŚ ale nie ciÂągÂłe i to ciÂągÂłe naginanie prawdy. Nie ktĂłre teorie Enkiego przechodzÂą pojĂŞcie. W ogĂłle zastanĂłwcie siĂŞ o czym piszecie. Gwiezdne Wrota pod Bagdadem? CzyÂżby Star Gate ktoÂś za duÂżo siĂŞ naoglÂądaÂł?

Pierwsze co to osoba ktĂłra to powiedziaÂła niech dostarczy mi dowodĂłw na istnienie tych gwiezdnych wrĂłt a wtedy moÂżemy podyskutowaĂŚ.

Dlaczego musi byÌ tak ¿e gdzie nie spojrzê to widzê manipulacje? To a¿ boli jak siê czyta. Mam proœbê do paru osób przemyœlcie sobie pewne sprawy albo mo¿e zacznijcie siê zastanawiaÌ co bêdzie jak za 5, 10, 15 lub 25 lat oka¿e siê ¿e te wasze teorie oka¿¹ siê stekiem bez miêsa?

Im d³u¿ej ktoœ poddaje siê kontroli(manipulacji) tym potem trudniej go wyci¹gn¹Ì. I choÌby dla przyk³adu podam zakonnice betanki z klasztoru(który zosta³ zamkniêty). Te kobiety by³y tak zmanipulowane ¿e wyjecha³y z swoim Guru nie wiadomo gdzie. Ba on je tak omami³ ¿e nawet nie myœl¹ o powrocie do rodzin(by³o o tym w Rozmowach w Toku).

To jest jeden z wielu przykÂładĂłw manipulacji ktĂłry jest stosowany wobec ludzi dla osiÂągniĂŞcia celu.
Linda
Gość
« Odpowiedz #477 : Październik 17, 2009, 22:12:03 »

UÂśmiech
podobnie jak siĂŞ bierze data 2012 jako koniec Âświata - teÂż z gÂłupoty...

No i oczywiscie....JeÂśli uwierzymy w efekt "setnej maÂłpy"..(w ktĂłry ja uwierzyÂłam) to sami sobie ten koniec Âświata na gÂłowĂŞ sciÂągniemy .To bezustanne sianie strachu w ludziach ,robi swoje i wywoÂła w koĂącu ten efekt.
Dla mnie za ma³o jest teorii równowa¿¹cych te przepowiednie o roku 2012 .Skoro tworzymy rzeczywistosÌ to czy nie warto skupiÌ siê na tych teoriach ,które zaprzeczaj¹ a wrêcz wykluczaja taki przebieg zdarzeù .
Rozmawiajmy wiec ze swojÂą podÂświadomosciÂą,kodujmy fantastycznÂą wizjĂŞ Âświata i wÂłasnej przyszÂłosci. ZaszkodziĂŚ nie zaszkodzi.....moÂże tylko pomĂłc... Chichot Chichot Chichot
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #478 : Październik 18, 2009, 06:43:50 »

MoÂże nie jestem specjalnie zorientowany w temacie, ale w przeciwieĂąstwie do wszystkich wczeÂśniejszych "koĂącĂłw Âświata" 2012 jest deczko inaczej postrzegany.
Tzn. sÂą niejako dwa nurty:
  - definitywny "koniec Âświata"
  - zmiany -  jakie nastÂąpiÂą 

OsobiÂście mĂłgÂłbym podpisaĂŚ siĂŞ pod Twym twierdzeniem "gÂłupota" w odniesieniu do pierwszego okreÂślenia.
UwaÂżam jednak Âże drugie jest tym co przed nami.

Zmiany w Âświecie zachodzÂą caÂły czas - wiĂŞc i pewnie w 2012 teÂż jakieÂś zajdÂą wiĂŞc nie rozumiem za bardzo w czym problem ;P

Ale opieranie siĂŞ na:
- bajkach SumerĂłw (dawno juÂż wymarÂłej cywilizacji) i przedstawianie tego jako fakty historyczne
- bajkach dawno ju¿ wymar³ej cywilizacji Majów - to tak jakby ktoœ siê zacz¹³ martwiÌ, ¿e œwiat siê skoùczy w tym roku - poniewa¿ kalendarz siê na tym roku koùczy - no sorki... to chyba lekka g³upota... jakoœ du¿o kalendarzy siê wczeœniej koùczy³o i œwiat trwa³ jak trwa ;P
- przed ka¿d¹ dat¹ mog¹c¹ mieÌ jakieœ znaczenie (z punktu widzenia fanatyków) powstaj¹ sekty i inne organizacje próbuj¹ce uratowaÌ ludzkoœÌ, lub jej czêœÌ lub przygotowaÌ j¹ na nadchodz¹c¹ apokalipsê, ostatnia mia³a byÌ w roku 2000... jakoœ nic siê nie sta³o ;P
Linda
Gość
« Odpowiedz #479 : Październik 18, 2009, 07:14:21 »

UÂśmiech
Ale opieranie siĂŞ na:
- bajkach SumerĂłw (dawno juÂż wymarÂłej cywilizacji) i przedstawianie tego jako fakty historyczne

Na forum Leszka jest Âświetny materiaÂł mĂłwiÂący o badaniach dr.Heisera,ktĂłre caÂłkowicie kwestionujÂą prace Sitchina.
Wed³ug niego Sumerowie nie wiedzieli o istnieniu dwunastu planet.Uwa¿ali ,¿e istnieje piêc,a Nibiru nie istnieje jako planeta w tablicach astonomicznych.Naukowiec ten mówi o fabrykowaniu przez Sitchina faktów i materia³ów.Podwaza jego wiaygodnosÌ.
NaprawdĂŞ warto przeczytaĂŚ. UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #480 : Październik 18, 2009, 11:46:48 »

Lindo jesli moÂżesz to podaj linka UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Torton
Gość
« Odpowiedz #481 : Październik 19, 2009, 11:35:35 »

Ehh nie lubiĂŞ takich dÂługich postĂłw. Tego nie da siĂŞ czytaĂŚ. Jak dlamnie zbyt duÂżo inf. do ogarniĂŞcia.
To nie problem dÂługoÂści tekstu. Mi teÂż siĂŞ go nie chce czytaĂŚ poniewaÂż jest nieczytelnie umieszczony a po za tym jak widzĂŞ hasÂło gagoidy to... wÂątpiĂŞ Âże ten tekst ma coÂś wspĂłlnego z prawdÂą.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #482 : Październik 19, 2009, 16:36:49 »

Ciekawe, co powie o tym Samcio w nastĂŞpnych przekazach.UÂśmiech
kamil771
Gość
« Odpowiedz #483 : Październik 23, 2009, 07:06:38 »

Ciekawe, co powie o tym Samcio w nastĂŞpnych przekazach.UÂśmiech

Samcio nie istnieje,jest on wymys³em wroc³awskiej emerytki która postanowi³a na starte lata prze¿yÌ doœÌ ciekaw¹ przygodê,a przy okazji jeszcze zarobiÌ jakieœ pieni¹dze.
U³o¿yÌ tak¹ sesjê jest bardzo ³atwo,pytania które padn¹ na sesji Lucia zna du¿o wczeœniej i mo¿e siê do nich dobrze przygotowaÌ (oczywiœcie czasami nawet tego nie potrafi,ale to szczegó³) Ludzie z projektu Cheops pomagaj¹ Luci w tworzeniu przekazów Enkiego,jest tam kilku bajkopisarzy,ale ju¿ nied³ugo to potrwa, w 2010 roku projekt Upadnie.
east
Gość
« Odpowiedz #484 : Październik 23, 2009, 16:08:44 »

Symeon napisaÂł
... sprawa S³awy, profanacja Koœció³ka na Œlê¿y, który kiedyœ by³ podobno miejscem kultu Maryi ...

a KoÂśció³ek - jego postawienie - jest sprofanowaniem  budowli ( ÂświÂątyni ?)  , ktĂłra staÂła tam wczeÂśniej ...
Oburzysz siĂŞ moÂże, Âże tak piszĂŞ, moÂże poczujesz zÂłoœÌ, albo irytacjĂŞ , zniesmaczenie  ... ale fakt jest faktem. Zanim na tych ziemiach nastaÂło chrzeÂścijaĂąstwo czĂŞsto wymuszane na rdzennej ludnoÂści ogniem i mieczem , ta ziemia byÂła usÂłana miejscami wielkiej mocy i Âświadectwami ,ktĂłre potem KoÂśció³ potraktowaÂł jako budulec dla swoich przybytkĂłw. UÂżalanie siĂŞ nad losem najeÂźdÂźcĂłw to hipokryzja.
Lucyna
Gość
« Odpowiedz #485 : Październik 23, 2009, 17:12:56 »

HI
Tutaj coÂś pisza o przekrĂŞtach En-Ki  http://www.eioba.pl/a111130/projekt_cheops_czyzby_dezinformacja
BBernard
Gość
« Odpowiedz #486 : Grudzień 05, 2009, 01:08:04 »

pytania ktĂłre padnÂą na sesji Lucia zna duÂżo wczeÂśniej i moÂże siĂŞ do nich dobrze przygotowaĂŚ

SÂą tacy co widzÂą w sesjach kilka teori spiskowych. ZakÂładajÂąc Âże to prawda, Ty tworzysz teoriĂŞ spiskowÂą do teorii spiskowych. NieprawdÂą jest to co napisaÂłeÂś. Inaczej mĂłwiÂąc zmyÂśliÂłes to dla swoich potrzeb.

ps.Chyba Âże duzo wczeÂśniej oznacz dla ciebie kilka minut.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 01:09:36 wysłane przez BBernard » Zapisane
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: