Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #225 : Marzec 17, 2010, 21:02:15 » |
|
Koliberku , piszesz naprawde bardzo ladne wiersze, czyta sie Ciebie z wielka przyjemnoscia. Pisz prosze nadal i sluchaj swojego serduszka a nie cudzych zlosciwosci. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #226 : Marzec 17, 2010, 21:16:09 » |
|
Bardzo pięknie Wam dziekuję a i Tobie Kiaro też i wciąż czekam na Twój piękny wiersz I co inni, oraz Channel nam zrymują smakować ja pragnę wciąż i nie jest mi smutno gdy krytykę popełni jaki mąż przynajmniej coś się dzieje gdy wiatr oceny wieje koliberka to cieszy - gdyż do klepanek następnych inspiruje. .
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 21:17:34 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #227 : Marzec 17, 2010, 23:21:38 » |
|
Wiersze cudne przyleciały, przyniósł je koliber mały ? Toć to przecie świata dziwy, By udźwignął tyle siły ! Dmucha, chłodzi, wiater wieje, Tu zahuczy, tam uderzy. Żaden podmuch mu nie straszny, bo ma skrzydła z mocnych pierzy. Ma też twórczą serca pasję, Która daje siły – właśnie. Wykorzysta wszystkie wiry, aby w górę go wznosiły. Trudno kogoś chwalić w locie, gdy tak sprawnie w przód pomyka. Nie uchwycisz przecież w garści. Chyba, że sam za nim będziesz brykał ! Niech nie sili się zły zamiar, tam gdzie lata nasz koliber. Bo rozstroił mu się namiar i wprowadził w błąd kaliber. Można by tu więcej pisać, zmieniać pióra i pisarzy. Będzie to ważne do dzisiaj, póki znów się coś nie zdarzy.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #228 : Marzec 17, 2010, 23:57:02 » |
|
Przyszła teraz nocna pora, przecież wiecie że z wieczora, lepiej rymy się układa . Thotal,zigrin ,koliberek wierszem sypia nam z rękawa , Dla nich ,dla nas ,to zabawa. Rymem bawmy się kochani, niech nas śmieszy ,kusi ,wzrusza, niech go zaden troll nie rusza.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 17:50:23 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #229 : Marzec 18, 2010, 00:34:25 » |
|
Przyszła teraz nocna pora, Czas pokładać się do łóżek. Nie wypatruj z gniazda Trolla, i zbyt długich jego nóżek. Nie dostanie się do gniazda, Zawieszonych pod niebiosach. śpij spokojnie, patrzaj w górę. Póki sam(a) k niemu nie sfruniesz... Dobranoc
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #230 : Marzec 18, 2010, 08:31:43 » |
|
Dzyndzel wisi u marysi, a markowi wszystko wisi
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #231 : Marzec 18, 2010, 14:57:31 » |
|
zigrin pięknie się objawił thotal wrzucił słowo cięte a i channel nam błysnęła wszem i wobec ja objawiam, iż - w poetów poczet są przyjęci! niech im Muzy ścieżki ścielą niech śpiewają im anieli niech im mostem będzie tęcza niech ich życie nie umęcza! a to z serdecznym pozdrowiem: koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 19:43:19 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #232 : Marzec 18, 2010, 19:47:38 » |
|
|
|
|
|
Pozwól sobie być sobą, a innym być innymi.
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #233 : Marzec 18, 2010, 23:15:26 » |
|
Wiosna
Odchodzą w dal zimowe szarości, ochodza wszelkie spory i złości Nadchodzi Ona ,piekna,radosna. Wita nas słońcem ,ona ,ta wiosna! Zapachem fiołków wabi nas, przychodź kochana juz nadszedł czas.
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #234 : Marzec 18, 2010, 23:39:37 » |
|
Wiosna nam gwiezdnym się świtem zapowie niebem i sercem odkrytem dla tych co słuchać jej skorzy racji dostroją się do jej niebiańskiej wibracji ... Wiosenne rytmy zagrają w dolmenach rozkwitną potęgą wśród megalitów Promiennie zwibrują w Piramid cieniach melodię zwiastunów epoki świtu Lecz tak na prawdę wiosenna lira rozedrgać ma ciszę w Twojej duszy w kosmicznej zadumie strun Apollina Znaczenie jej w tym, co CIEBIE poruszy.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #235 : Marzec 19, 2010, 08:34:44 » |
|
East pieknie !!! to miód na serce z samego rana
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #236 : Marzec 27, 2010, 13:05:51 » |
|
płyną nuty...płyną nuty błękitne złote i szkarłatne jak powstańców krew bociani klekot i skowronków w Polszcze dalekiej śpiew tętnią klawisze uderzeniem tęsknoty i serca paryski bruk cholerą spowity tytani wysiłek Honore i Georg podszyty wolności skandalem węgierski taniec z palców Ferenca ognistych polonez i walc brillante echem szerokim z nokturenem od Majorki się niesie gdzieś na poddaszu na suchoty wizjoner z ducha genezis usycha nieopodal Pól Elizejskich umiera wszechczasów fortepianu Mistrz niepospolity http://www.youtube.com/watch?v=UmKlYaygCek&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=A799HrP3POM&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2010, 13:23:37 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #237 : Kwiecień 07, 2010, 12:15:12 » |
|
związany świat
świat się zawiązał według słów, myśli moich sam w siebie zapatrzył uwikłał, poniechał tylu i tyle innego wszystkiego dobrego
to nie misterna sieć pajęcza czyniona świadomie by muchę pojąć
to śmierć namiętna twórczości nićmi lęku pleciona bólem ważona, wyobraźni uwiądem w y z n a c z a n a…
nie ma więc złego innego prócz splątania tego zapatrzenia, zamyślenia… bezmyślnego
prócz i s t n i e n i a podłą myślą w y k l ę t e g o
========================================
ptak i ojciec
siedzę przy stole spokojnie bo przy stole zawsze jest tak
przez okno z nagła wpada mi do ręki mały ptak
odfrunąć nie chce w dłonie garnie się przestraszone gdyż one jedną tylko znają opowieść
że jeśli znienacka ptak do mieszkania wpada rychłą to śmierć wróży i ból lub zwadę
jednak zabić go nie pozwoliły tobie siedzącemu obok
a gdy się obudziłam jeszcze nigdy nie śmiałam się tak długo i mocno przez łzy
ze szczęścia które przyniósł
i położył na nasz duży stół twój ojciec nowonarodzony
Scaliłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 21:12:18 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #238 : Kwiecień 11, 2010, 11:29:20 » |
|
dwie minuty ciszy…
dwie minuty syreny cięło niebo
dwie minuty stalowy ptak mgłę nadaremno
w słup soli zmieniony przechodzień…
mieszkańcy z nad drugiego brzegu Styksu zgody, miłości złaknieni na Ziemi
ze smutkiem tak długo pamiętających
przyjęli
11 kwiecień 2010
lotnikom...
nić się zerwała słup ognia przepalił do końca łzy się zagotują więc nie płacz drogę znaczy blask w pełni białego miesiąca
szlak szeroki dla tych co po niebie odważnie płynęli
dokonał się strach na szczęście odeszli razem choć nieco bladzi i nieco...
zdziwieni
styczeń 2008
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2010, 11:29:39 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #239 : Kwiecień 11, 2010, 12:21:43 » |
|
Przemijanie
niczym wiatr zapisujacy swoj zywot malowidlami chmur na niebie
niczym slonce znaczace swoje istnienie osuszaniem mokrych zielonosci lak
niczym ciemnosc utrwalajaca siebie usypianiem dnia
tym jest los czlowieka , ktory przybyszem bedac na ziemi
znaczacym mysla i uczyciem czyny swoje w przemijaniu dni kroczy
tym jest kruchosc zycia , co tak wiele moc by chciala , a tak malo zdecydowac moze
zatem gest serca , napelniony miloscia i dziekuje za kazda chwile podarowana drugiemu czlowiekowi
niech nas zjednoczy , niech cieplo wspolczujacego uczucia i swiatlo wiary w dobro towarzysza ochodzacym
niech ICH od nas odchodzenie bedzie powrotem do DOMU , w ktorym sa witani radoscia i miloscia oczekujacych ICH tam najblizszych.
przemijanie TU jest przeolbrzymim Istnieniem TAM.
Lzy smutku niechaj stana sie lzami radosci.
Dziekuje Wam Wszystkim za chwile bycia ze mna na tym swiecie.
[ * * * ]
Kiara.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2010, 15:14:52 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #240 : Maj 04, 2010, 11:49:03 » |
|
czas miłości...
ona tłumaczyła, on zatrzasnął drzwi do kolejnego stulecia. ona płakała on myślał, że orłem znowu uleciał…
mijają słońca, galaktyki rodzą się nowe oni niezwyciężeni wciąż włos dzielą na czworo
kiedy powrócą, bo wreszcie zabraknie im słów świat przestanie istnieć na chwilę - odpocznie sobie
po tej miłości, w nieustannej wojnie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #241 : Maj 04, 2010, 12:09:43 » |
|
czas miłości...
ona tłumaczyła, on zatrzasnął drzwi do kolejnego stulecia. ona płakała on myślał, że orłem znowu uleciał…
mijają słońca, galaktyki rodzą się nowe oni niezwyciężeni wciąż włos dzielą na czworo
kiedy powrócą, bo wreszcie zabraknie im słów świat przestanie istnieć na chwilę - odpocznie sobie
po tej miłości, w nieustannej wojnie.
Bardzo piekny wiersz Koliberku, naprawde bardzo gleboki. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #242 : Maj 05, 2010, 10:08:17 » |
|
Stary on ci jest, ale istotny, to fakt. Dziękuję Kiaro za zauważenie i opinię.
anioł rzekł
byłem twoim cieniem cały czas noc i dzień
zapędzony zabiedzony do pracy do dziecka do żony przywykłeś do cienia. co
bez ciebie niczego nie poprawia bez ciebie niczego nie zmienia
gdy barwy życia spłowiały boś za bary za bardzo się z nim się brał stałem się coraz bardziej odległy
samotny i skarlały
lecz zmęczony i wreszcie zadumany zobaczyłeś mnie znów
jak za dawnych dziecięcych lat
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 10:10:06 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #243 : Maj 14, 2010, 15:53:26 » |
|
pognałam ci ja... pognałam ci ja dziś za tęczą na przekór wichrom, na przekór deszczom słońca wypatruję, co jej drogi ściele wyszło, mrugnęło, za darmo ty chcesz pomodlić się, nie łaska w jakim monastyrze albo kościele... światłość, światłość łaski pełna i muzyka drogi mlecznej sprowadź tęczę mi koniecznie co mi będzie szczęście - co mi zdrowie będzie wróżyć co na przekór wszelkiej burzy wyszła tęcza, popatrzyła może byś tak: ciszej miła!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 15:54:33 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #244 : Maj 14, 2010, 19:57:52 » |
|
Gorace lato....Juz niedlugo slonce wzejdzie swoim blaskiem dzien rozswieci wowczas Czlowiek bedzie duzy juz wyrosnie z Ludzkich dzieci czas ku temu nas prowadzi mierzac droge swa miloscia Czlowiek mysla ja wzbogaca choc przemierzal bezradnoscia patrzec na to sercem trzeba by zobaczyc uczuc cieplo sa zwiastunem nieba wiosna sa jak usmiech nieba troska jednak lato juz za pasem z goracoscia uczuc zmierza ono tchnieniem jednym pieknym z giermka czyni juz rycerza.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 19:58:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #245 : Maj 15, 2010, 10:37:01 » |
|
jest
jest we mnie wszystko jest we mnie nic jak dobrze jak pięknie żyć
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #246 : Maj 15, 2010, 11:28:07 » |
|
Się bywało już w niebycie, jednak kocham kochać w życie... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #247 : Maj 15, 2010, 13:18:43 » |
|
Kochać życie, nawet w życie, to Thotala treść na bycie… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #248 : Maj 15, 2010, 21:03:14 » |
|
Powiem skrycie, miłość w życie, to jest pierwsza myśl o świcie, ale druga myśl jest taka, żeby posiąść polot ptaka... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #249 : Maj 15, 2010, 21:57:01 » |
|
Się uśmiałam z waszych fraszek, żyta ,życia,słów igraszek polot Ptaka mój Thotalku , lepiej posiąść o poranku. Myśl się wtedy lepiej spręża mózgu wcale nadwyręża.
|
|
|
|
Księga Koheleta 3,1
|
|
|
|