janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #1050 : Listopad 17, 2010, 00:55:56 » |
|
Jako ciekawostkê podam... mi te¿ kiedyœ mówili ¿e mam dysortografiê i dysgrafiê... zamiast u¿alaÌ siê nad tym i zmuszaÌ ludzi do tortur po prostu popracowa³em troszeczkê nad tym i b³êdów praktycznie w ogóle nie pope³niam i piszê wyraŸnie.
Nie ka¿dy cechuje siê ambicj¹ w d¹¿eniu do perfekcjonizmu. I dobrze! Dziêki takim ró¿nicom ka¿dy piastuje swoje miejsce, zale¿ne od w³asnych mo¿liwoœci, og³ady i pracowitoœci. Gratulujê samozaparcia i osi¹gniêtych dziêki temu wyników 
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1051 : Listopad 17, 2010, 12:55:37 » |
|
Szmer..japonski? to wysylam dla ciebie.. cos
mumonkan
24
odrzuc mowe i slowa
pewien mnich zapytal kiedys mistrza fuketsu: - jak mozna wyrazic istote rzeczy poza slowami i milczeniem? fuketsu odrzekl: z czuloscia wspominam marzec w konan, glosy przepiorek i pachnace kwiaty.
translated by sumiko kudo
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1052 : Listopad 17, 2010, 18:24:34 » |
|
a-k-c-e-p-t-a-c-j-a nie da sie zmienic innych mozna zmienic siebie lub jesli nie mozna siebie w calosci to mozna samo nastawienie MrugniĂŞcie
Mo¿na zmieniÌ... a ja wiem to z pierwszej rêki. Tu nie chodzi o zmianê kogoœ, ka¿dy mo¿e zmieniÌ siebie, poprawiÌ siebie a inni mog¹ w tym pomóc. Natomiast jeœli ktoœ gardzi pomoc¹ i uwa¿a siê za najm¹drzejszego to faktycznie... nic tutaj konstruktywnego nikt nie zdzia³a. Akceptacja? czyli co? na wszystko mam siê godziÌ? dam sobie wejœÌ na g³owê ca³emu œwiatu bo komuœ jest tak wygodniej? A dla mnie jêzyk polski to kwestia bardzo wa¿na i szkoda ¿e nie widzisz ¿e ktoœ kaleczy i mój jêzyk i mnie samego. Akceptacja... pff. Nie zamierzam niczego akceptowaÌ... tym bardziej nie w sytuacji gdy ktoœ tym gardzi albo zmusza mnie abym siê z tym pogodzi³. Skoro ktoœ nie zna polskiego to niech idzie na forum, na którym u¿ytkownicy wypowiadaj¹ siê w innym jêzyku. Znam te¿ angielski, niemiecki i japoùski... jak ktoœ chce to chêtnie z nim podyskutuje w tych jêzykach je¿eli ma problem z jêzykiem polskim. Mo¿na Ci przyznaÌ racjê z jednej strony, a z drugiej wcale. Wiele wymagasz od innych, ale pamiêtaj, ¿e jêzyk polski i ka¿dy inny, to tak¿e interpunkcja. A masz tu niema³e braki jeszcze. Nie mówi¹c o sk³adni, gdy¿ osobiœcie wci¹¿ siê jeszcze na tym ³apiê. To bardzo wa¿ne dla przekazu, wa¿niejsze od b³êdów w samym s³owie, a to dlatego, i¿ mo¿e zmieniÌ znaczenie zdania. A akceptacja? Zawsze i wszêdzie... Ps. Lepiej nie byÌ tym kot³em, co to garnkowi przygania³... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2010, 18:28:26 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1053 : Listopad 28, 2010, 01:19:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1054 : Styczeń 08, 2011, 12:25:14 » |
|
Kahuna, nikt CiĂŞ nie zmusza do czytania tego co przedstawia JACK. Nikt CiĂŞ teÂż nie zmusza do przebywania na tym forum, skoro CiĂŞ to mĂŞczy. Barbarax[/color
Ciebie te¿ nikt nie zmusza do tego, wiêc o co Ci biega? Siedzisz cicho, i bardzo dobrze, i nie musisz o sobie przypominaÌ.... nie ma takiej potrzeby;... Kamil, wyobraŸ sobie, ¿e ja to czytam dobrowolnie i nikt mnie nie zmusi do tego abym zaprzesta³a, nawet Twoje, jak równie¿ innych wypowiedzi. Cicho siedzê, bo wolê spokojnie czytaÌ ni¿ traciÌ energiê na takie chocia¿by dyskusje jakie Ty uprawiasz. Jak zajdzie potrzeba, to oczywiœcie o sobie przypomnê. Gdybyœ chcia³ dalej ci¹gn¹Ì swoje wywody, to przenieœ je do odpowiedniego w¹tku. Barbarax
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2011, 14:45:54 wysłane przez Barbarax »
|
|
|
|
|
Robin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1055 : Styczeń 08, 2011, 12:38:01 » |
|
Kahuna, nikt CiĂŞ nie zmusza do czytania tego co przedstawia JACK. Nikt CiĂŞ teÂż nie zmusza do przebywania na tym forum, skoro CiĂŞ to mĂŞczy. Barbarax[/color
Ciebie teÂż nikt nie zmusza do tego, wiĂŞc o co Ci biega? Siedzisz cicho, i bardzo dobrze, i nie musisz o sobie przypominaĂŚ.... nie ma takiej potrzeby;... AleÂż ty jesteÂś chamski i bezczelny .Sam siedÂź cicho.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1056 : Styczeń 08, 2011, 13:03:26 » |
|
Bedziecie wy wszystkie cicho, czy nie 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1057 : Styczeń 13, 2011, 22:11:14 » |
|
PrzechodŸ spokojnie przez ha³as i poœpiech, i pamiêtaj, jaki spokój mo¿na znaleŸÌ w ciszy. O ile to mo¿liwe, bez wyrzekania siê siebie, b¹dŸ na dobrej stopie ze wszystkimi.
Wypowiadaj sw¹ prawdê jasno i spokojnie i wys³uchaj innych, nawet têpych i nieœwiadomych, oni te¿ maj¹ swoj¹ opowieœÌ. Unikaj g³oœnych i napastliwych, s¹ udrêk¹ ducha.
Porównuj¹c siê z innymi, mo¿esz staÌ siê pró¿ny lub zgorzknia³y, zawsze bowiem znajdziesz gorszych i lepszych od siebie. Niech twoje osi¹gniêcia, zarówno jak i plany, bêd¹ dla ciebie Ÿród³em radoœci.
Wykonuj swÂą pracĂŞ z sercem, jakkolwiek byÂłaby skromna; jÂą jedynie posiadasz w zmiennych kolejach losu. BÂądÂź ostroÂżny w interesach, na Âświecie bowiem peÂłno oszustwa, niech ci to jednak nie zasÂłoni prawdziwej cnoty.
Wielu ludzi d¹¿y do wznios³ych idea³ów i wszêdzie ¿ycie jest pe³ne heroizmu. B¹dŸ sob¹, zw³aszcza nie udawaj uczucia, ani nie podchodŸ cynicznie do mi³oœci, albowiem wobec osch³oœci i rozczarowaù ona jest wieczna jak trawa.
Przyjmuj spokojnie, co ci lata doradzaj¹, z wdziêkiem wyrzekaj¹c siê spraw m³odoœci. Rozwijaj si³ê ducha, aby mog³a ciê os³oniÌ w nag³ym nieszczêœciu.
Nie drĂŞcz siĂŞ tworami wyobraÂźni, Wiele obaw rodzi siĂŞ ze znuÂżenia i samotnoÂści. Obok zdrowej dyscypliny bÂądÂź dla siebie Âłagodny. JesteÂś dzieckiem wszechÂświata nie mniej niÂż drzewa i gwiazdy. Masz prawo byĂŚ tutaj. I czy to jest dla ciebie jasne czy nie, wszechÂświat jest bez wÂątpienia na dobrej drodze.
Tak wiĂŞc Âżyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek siĂŞ trudnisz i jakiekolwiek sÂą twoje pragnienia. W zgieÂłku i pomieszaniu Âżycia zachowaj spokĂłj ze swÂą duszÂą. Przy caÂłej zÂłudnoÂści i znoju i rozwianych marzeniach jest to piĂŞkny Âświat. BÂądÂź uwaÂżny. Staraj siĂŞ byĂŚ szczĂŞÂśliwy.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1058 : Styczeń 13, 2011, 23:16:32 » |
|
Piêknie, g³êboko i m¹drze siê wyrazi³aœ, Rafaello! Takie sentencje zas³uguj¹ na dodanie ich do oficjalnych Dziesiêciu Przykazaù. Sêk w tym, ¿ebyœmy nie MUSIELI, lecz CHCIELI je przestrzegaÌ...
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1059 : Styczeń 13, 2011, 23:21:57 » |
|
To jest wlasnie ta najwieksza tajemnica, ktora wszyscy znamy, ale w wiekszosci nie stosujemy.
Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 23:22:23 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1060 : Styczeń 27, 2011, 21:13:46 » |
|
Kamil771, te dowody - cytaty chcesz teraz czy po banie ktĂłrego zapewne zarobisz?
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1061 : Styczeń 27, 2011, 21:20:21 » |
|
Kamil771, te dowody - cytaty chcesz teraz czy po banie ktĂłrego zapewne zarobisz?
A co, czy¿byœ gra³ na czas? Proszê o wskazanie tych cytatów, a mo¿e masz z tym jakiœ problem techniczny? Nie mo¿esz czegoœ znaleŸÌ czy coœ?
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1062 : Styczeń 27, 2011, 21:25:59 » |
|
Panowie, co Was tak goni. Popiliscie dzisiaj rycynusu? Czy naprawde nie rozumiecie, ze taka dyskusja do niczego nie doporowadzi. To wszystko nie jest takie proste. Ja w 1967 /68 w Polsce przezylam ogromna niesprawiedliwosc, ktora miala ogromny wplyw na moja przyszlosc. Z powodu ze mam na imie Rafaela nie Rahela- zostalam zyzucona z szkoly zawodowej, bo prawdopodobnie narysowalam tow. Gomulce wasy w przeddzien 1 maja. Zaraz po pierwszym maju, kiedy przyszlam do szkoly, powiedziano mi ze nie mam prawa przebywac w szkole, bo jestem sjonistka. W tym momecie okazalo sie ze na caly rok jestem zawieszona w jakichkolwiek prawach i wszystkie szkoly byly dla mnie zamkniete. Moj przypadek byl dyskutowany na wszystkich zebraniach partyjnych we Wroclawiu. Powiedziano mi ze jestem sjonistka, nie mialam pojecia co to znaczy, ktos mi wyjasnil ze prawdopodobnie jestem zydowka. Po raz pierwszy pisze to moje przezycie. W tym momecie mialam uczucie ze zostaje mi tylko utopic sie. Nigdy tego nie zapomne. Ja niczemu nie bylam winna. Jeszcze jedna dziewczynke tez tak potraktowali, bo mialysmy obie dyzur w klasie. Jej mama w tym czasie umierala na raka. Powiedzcie Panowie, czy w tym przypadku moglam sie domagac sprawiedliwosci, nikt nigdy nie podal mi reki. W domu byla macocha i ojciec ktory robil to co ona mu powiedziala. Kiedy czytam tu takie historie, to rece mi opadaja. Niekiedy smieje sie ze powinnam upomniec sie o odszkodowanie.Szkoda slow. Zanim rozpoczniecie jakies utarczki, to pomyslcie, ze ile ludzi jest na swiecie tyle roznych losow.
Ja naprawde nie jestem zydowka i w rodzinie tez nie ma korzeni zydowskich.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2011, 21:39:16 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1063 : Styczeń 27, 2011, 22:29:29 » |
|
A co, czy¿byœ gra³ na czas? Proszê o wskazanie tych cytatów, a mo¿e masz z tym jakiœ problem techniczny? Nie mo¿esz czegoœ znaleŸÌ czy coœ?
Pos³uchaj uwa¿nie - niech dojdzie do Twojej œwiadomoœci, ¿e ludzie maj¹ ro¿ne sprawy na g³owie i nie musz¹ staÌ przy Tobie na bacznoœÌ, rzucaÌ wszystkiego i pisaÌ gdy tego za¿¹dasz. Powiedzia³em, ¿e dam dowody, to dam. Nie Ty bêdziesz mi dyktowa³ czy ma to byÌ za godzinê, dwie czy dzieù. Myœlê, ¿e minimum przyzwoitoœci wymaga aby daÌ komuœ czasu tyle ile samemu siê udziela odpowiedzi - zobacz jak to wygl¹da w Twoim przypadku - kilka ³adnych dni, do tego nie raczysz udzielaÌ odpowiedzi na pewne z zadanych pytaù [ostatnio w w¹tku o katastrofie smoleùskiej]. Wiêc przestaù pokrzykiwaÌ. Nie mia³em najmniejszych trudnoœci aby znaleŸÌ i zaprezentowaÌ tylko nieliczne próbki z Twoich "wysublimowanych" poczynaù. Proszê oto one, wraz z podaniem w¹tku: Katastrofa w Smoleùsku - DLACZEGO - refleksje i ... spekulacje To jest ¿a³osne, ale niestety, nasz rz¹d z premierem Tuskiem i prezydentem Bronis³awem ''¿ubrem'' Komorowskim i reszt¹ œwity jest widocznie tak s³aby i strachliwy ¿e nie jest w stanie walczyÌ o godnoœÌ i honor Polski i polaków.
A jakoœ nie wspominasz Towarzyszu Constanitin o kontrolerach którzy Ÿle naprowadzali samolot, podaj¹c b³êdne informacje?
Jezus Chrystus - Prawda Wyjawiona Mam dosyĂŚ juÂż takich popapranych kretynĂłw, ktĂłrzy nic w Âżyciu nie osiÂągnĂŞli bo sÂą za tĂŞpi i leniwi a jedynie co potrafiÂą robiĂŚ to podnosiĂŚ ciÂśnienie innym osobom i czytaĂŚ sekciarskie strony internetowe, moÂże niektĂłrych to podnieca? Intel..coÂś tam kup sobie moÂże gumowÂą lalĂŞ i przestaĂą denerwowaĂŚ normalnych ludzi.
Ech! Cyganie.... Prawda jest taka, Âże cyganie sÂą poniekÂąd sami winni takiej sytuacji.... PamiĂŞtaj jak wielkie wzburzenie wywoÂłaÂła deportacja RomĂłw z Francji, nie wiem dlaczego. WedÂług mnie byÂła to trudna ale sÂłuszna decyzja.
Upadek Moralny Poda³eœ œwietny przyk³ad co siê dzieje w paùstwie w którym rz¹dz¹ lewaccy socjaliœci; tak w³aœnie wygl¹da œwiat wed³ug twojego modelu ¿ycia bez poczucia odpowiedzialnoœci, bez klarownych utrwalonych przez tradycjê zasad moralnych. Paùstwo oparte na twoich lewackich pogl¹dach jest s³abe, z wysokim wspó³czynnikiem przestêpczoœci i korupcji, paùstwo które nie zapewnia bezpieczeùstwa swoim obywatelom.
w¹tek offtopowy Nie bêdê komentowa³ prowokacyjnych wpisów postkomunistycznych, lewackich forumowiczów ( którzy stanowi¹ tutaj wiêkszoœÌ) bo to nie ma sensu ¿adnego.
Sesja #112,Chicago... Jest nas aÂż 7 miliardĂłw, a ile ludzi ktĂłrzy nie zasÂługujÂą na Âżycie korzysta z dobrodziejstw naszej planety? TysiÂące! SiedzÂą sobie w cieplutkich wiĂŞzieniach, majÂą telewizory, sale komputerowe, biblioteki, siÂłownie, fitnes i tak dalej, jedzÂą, pijÂą, oddychajÂą, po co siĂŞ pytam?
Aborcja - tak/nie? Setki tysiĂŞcy nieosÂądzonych morderczyĂą chodzi sobie po ulicach naszych wsi i miast jakby nigdy nic! JuÂż kiedyÂś pisaÂłem co w tej sytuacji naleÂżaÂło by zrobiĂŚ. WysÂłaĂŚ je na kilka lat na SyberiĂŞ i niech sobie tam robiÂą co chcÂą, miejsca jest duÂżo, ciĂŞÂżka praca ( miaÂły by czas na refleksjĂŞ) a surowy klimat moÂże by je otrzeÂźwiÂł. Po tym okreÂślonym czasie mogli by wrĂłciĂŚ do kraju, to z pewnoÂściÂą wiele by je nauczyÂło.
Nie dotarÂło! wyp...... stÂąd! Nie masz z kim pogadaĂŚ w realu>?
PrĂŞgierz -> komentarze i pytania A!!!! i wyszÂło szydÂło z worka. WÂłaÂśnie udowodniÂłeÂś jaki z ciebie administrator! Beznadziejny! tak jak reszta twojej Âświty.
Janneth, ale (t)y jesteœ têpa, naprawdê,szkoda s³ów; Nie wiem ile razy ju¿ apelowa³em aby moderatorzy\administratorzy zdecydowali siê w koùcu czy regulamin obowi¹zuje wszystkich, czy tylko "wybranych" forumowiczów. Moglibyœcie siê jakoœ okreœliÌ, a (t)y "kole¿aneczko" zanim zaœwita (c)i coœ w tej twojej nienasyconej g³ówce, napij siê zimnej wody i zastanów siê na tym co robisz.
Jezus - jak to z nim wÂłaÂściwie jest... Tenebreal i reszta "uduchowionych" proszĂŞ was,nie bÂądÂźcie gÂłupsi niÂż jesteÂście;
Islam-religia zÂła W Iraku,Afganistanie i Pakistanie IslamiÂści pod wpÂływem swojej chorej religii mordujÂą siĂŞ nawzajem,
CUD W TERESPOLU! MATKA BOSKA P£ACZE Z OBRAZU! Jesteœ jak¹œ star¹ wiedŸm¹ która nauczy³a siê obs³ugiwaÌ komputer na jakimœ kursie dla 70-latków, i na emeryturze zamiast spêdzaÌ czas z wnukami,to czytasz jakieœ chore ksi¹¿ki,i ogl¹dasz debilne filmy, które ca³kowicie wypra³y ci mózg. Takim pisaniem obra¿asz wiele osób,nie ¿yczê sobie tego! WeŸ idŸ siê rozbierz i pobiegaj sobie trochê po mieœcie.
Uzaleznienia a silna wola Dlaczego mĂŞÂżczyÂźni wpadajÂą w alkoholizm? Odpowiedz jest prosta-przez kobiety.
Kara ÂŚmierci. Tak czy Nie? / upadek moralny Tylko,Âże ja nie ÂżyczĂŞ nikomu Âśmierci,albo Âżeby jakieÂś nieszczĂŞÂście spotkaÂło drugÂą osobĂŞ,nawet jeÂśli jestem na kogoÂś wkurzony,wiĂŞc lepiej juÂż zamilcz bo pokazaÂłeÂś jaki naprawdĂŞ jesteÂś. [… nieco dalej w temacie] Zawsze byÂłem za karÂą Âśmierci, […] Taki bandyta nie zasÂługuje na Âżycie,musi zostaĂŚ wyeliminowany ze spoÂłeczeĂąstwa,jest on nam zupeÂłnie niepotrzebny. […] OczywiÂście,Âże zabicie okrutnego mordercy pozostawi Âślad w spoÂłeczeĂąstwie. Pozytywny Âślad.
E-Galerianki dokÂładnie.Gorzej jak zwierzĂŞta. wywieŸÌ takie [tzw. galerianki – przyp. arteq] na SyberiĂŞ na dwa lata,moÂże siĂŞ czegoÂś nauczÂą.
Prêgierz -> komentarze i pytania Dla mnie 14 letnia dziewczyna która uwodzi starszego mê¿czyznê i wskakuje mu do ³ó¿ka jest dziwk¹,nie szanuje jej i mam do tego prawo. [..] Jak trochê posiedzi,na pewno zm¹drzeje,a ju¿ na stówê bêdzie wiedzia³a,ze trzeba ponosiÌ konsekwencje za takie zachowania. Przyda jej siê taka szko³a.
Upadek Moralny Wystarczy,ze postawisz dziewczynie soczek,albo jakieœ piwo,zagadasz z ni¹,troszeczkê z ni¹ potaùczysz i ju¿ jest twoja. Oczywiœcie mile widziane jest jak masz trochê wiêcej kasy,fajne ciuchy,jak¹œ bransoletê,a jak masz dobry samochód to mo¿esz iœÌ w ciemno-sukces murowany. Ale i bez samochodu te¿ siê da, ja osobiœcie nie lubiê takich dziewczyn,nie interesuj¹ mnie ³atwe zdobycze ( a taka jest niestety wiêkszoœÌ dziewczyn) wolê bardziej spokojne,które nie pójd¹ z byle kim i byle gdzie-
Nasza SzczeroœÌ le nie zapominaj,ze to kobieta rodzi,to kobieta przez 9 miesiĂŞcy nosi dziecko w brzuchu,to ona jest matkÂą,i to ona jest najbardziej winna, Jak kobieta moÂże byĂŚ tak nieodpowiedzialna? jak moÂże skazywaĂŚ na biedĂŞ czwarte,piÂąte,jedenaste dziecko? to jest chore przecieÂż.... […] JeÂżeli kobieta ktĂłra ma 11 dzieci,i ma pretensje do caÂłego Âświata,Âże nie ma pieni¹¿kĂłw,to ja siĂŞ pytam gdzie ona byÂła gdy pan BĂłg rozum rozdawaÂł? juÂż kiedyÂś na na temat rozmawiaÂłem tutaj na forum, taka kobieta jest dla mnie nieodpowiedzialnym czÂłowiekiem,o niepohamowanym instynkcie zwierzĂŞcym,jej miejsce od dawna jest w psychiatryku,Âżal mi oczywiÂście dzieci,bo w niczym nie zawiniÂły......
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1064 : Styczeń 29, 2011, 14:30:59 » |
|
A Wy znĂłw i dalej prowadzicie wojnĂŞ miĂŞdzy sobÂą, rzucacie miĂŞsem kto dalej?
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1065 : Styczeń 29, 2011, 15:40:20 » |
|
Sa ludzie ktorzy nie rozumia ze wiele sie dzieje bez nas, ze nie mamy zadnego wplywu i miec nie bedziemmy. Nie moga tego zrozumiec, ze zmiany moga nastapic dyrekt kolo nas, ze my osobiscie mamy wszystko w reku. Jezeli ludzie by to zrozumieli, to bylaby tak ogromna sila, ze nasi przeciwnicy nie mieli by zadnych szans. Tylko ze na taki sposob myslenia ludzkosc musi jeszcze dlugo czekac i zadne tlumaczenia nie pomoga. Czytajac wypowiedzi niektorych forumowiczow, kazdy gdzies ma racje, ale globalnie to zanika zupelnie. Nalezy dbac najpierw o siebie, dbac o wlasna jazn, poglebiac, pielegnowac. Jesli jest sie wystarczajaco silnym , mozna pomagac innym, oczywiscie bezinteresownie. Wyzywanie sie, ublizanie , ponizanie- jest to bardzo zla droga dla kazdego z nich. Jednak o tym ludzie nie chca myslec, uwazaja sie za bardzo silnych i madrych. Jednak ta sila nie ma nic wspolnego z sila pozytywna i tworcza.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1066 : Styczeń 29, 2011, 15:42:15 » |
|
RzetelnoœÌ wymaga³a ode mnie abym przedstawi³ to Kamilowi771. Ale jak widzê to kolega nie omieszka³ skierowaÌ tu swoich kroków... W kwestii "rzucania miêsem" - czy¿ nie to by³o przyczyn¹ bana u obu z Was?
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1067 : Styczeń 29, 2011, 15:55:37 » |
|
Masz racje, dlatego postanowilam nieco sie wypowiedziec.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1068 : Styczeń 29, 2011, 17:08:04 » |
|
W sumie nie obchodzi mnie to jak Wy mnie postrzegacie, nie jest mi to do niczego potrzebne. Istniejecie tutaj - teraz wirtualnie w swoich maskach i wirtualnie staracie sobie coœ udowodniÌ. Ja tego nie potrzebujê. A ban no có¿ - powiewa mi to, nie zale¿y mi na kontakcie z T¹ spo³ecznoœci¹. Czujê ¿e s¹ bardziej przyjazne fora ni¿ to, gdzie de facto prawdziwie mo¿na siê czegoœ nauczyÌ - natomiast tutaj jest to rzadkoœci¹. Zauwa¿y³em pewn¹ zale¿noœÌ miêdzy nowymi a starymi userami ale zostawiê to dla siebie. Wierzcie w co chcecie, palcie siebie i rzucajcie stêch³ym miêsem i tak wam to nie pomo¿e. Nie czujê siê te¿ zobowi¹zany aby przed kimkolwiek na tym forum odpowiadaÌ - poniewa¿ to ¿ycie realne odpowiada za nas, a nie puste slogany o mi³oœci i pokoju - a miêdzy tym wzajemne wrzucanie sobie jaki to ktoœ nie jest. Pojmijcie wreszcie ¿e robicie b³¹d - walczycie z innymi jak z wiatrakami. Wam nie chodzi o prawdê ale o to czy to Wy macie racje. ¯eby zaspokoiÌ swoje rz¹dzê. Pozdro Od S. and T. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2011, 17:08:40 wysłane przez Sventer »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1069 : Styczeń 29, 2011, 18:33:19 » |
|
CzyÂż to ma byĂŚ kolejne "ostateczne" poÂżegnanie?  Nie mi decydowaĂŚ kto ma byĂŚ, a kto nie na tym forum - zauwaÂżam jednak Âże coÂś przemoÂżnie CiĂŞ tutaj trzyma, kolejne odsÂłony, kolejne maski (wspominaÂłeÂś coÂś o maskach, tak?) i kolejny raz deklarujesz, Âże nic CiĂŞ tu nie trzyma, nic nie da siĂŞ nauczyĂŚ i forumowicze niedobrzy... Masochista czy co? Tyle ode mnie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2011, 18:35:02 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1070 : Styczeń 29, 2011, 18:38:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1071 : Styczeń 29, 2011, 19:57:07 » |
|
CzyÂż to ma byĂŚ kolejne "ostateczne" poÂżegnanie?  Nie mi decydowaĂŚ kto ma byĂŚ, a kto nie na tym forum - zauwaÂżam jednak Âże coÂś przemoÂżnie CiĂŞ tutaj trzyma, kolejne odsÂłony, kolejne maski (wspominaÂłeÂś coÂś o maskach, tak?) i kolejny raz deklarujesz, Âże nic CiĂŞ tu nie trzyma, nic nie da siĂŞ nauczyĂŚ i forumowicze niedobrzy... Masochista czy co? Tyle ode mnie. CzÂłowieku Ty masz manie przeÂśladowczÂą... WymyÂśliÂłeÂś sobie coÂś i CiĂŞ to przeÂśladuje. ========================== Arteq czy Ty jako osoba wierzÂąca w Boga, Jezusa itd. przestrzegasz przykazaĂą koÂścielnych? ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 20:36:47 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1072 : Styczeń 31, 2011, 17:38:42 » |
|
Wam nie chodzi o prawdĂŞ ale o to czy to Wy macie racje. ÂŻeby zaspokoiĂŚ swoje rzÂądzĂŞ. Pozdro Od S. and T.  niestety to prawda smutna ale prawda...................
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1073 : Luty 01, 2011, 13:05:30 » |
|
Kiaro, Kiaro, jestm kompletnie zaskoczony zarzutami o rozmydlaniu tematów. Pora¿ony, ¿e pad³o to w³aœnie z Twoich ust - osoby która w³aœnie bardzo czêsto ucieka od merytorycznych pytaù i merytorycznych dyskusji w³aœnie w wodolejstwo czy "tyranizm pogl¹dowy". Przekona³em siê, ¿e dla Ciebie merytoryczna dyskusja mo¿e byÌ jedynie w przypadku zgadzania siê z Twoimi teoriami. Oponent pytajacy czy wyra¿aj¹cy swoje zdanie to wed³ug Ciebie rozmywacz tematu czy wrêcz pyskuje... Smutne. Czy merytoryczne pytania obra¿aj¹ Twoj¹ inteligencjê? W jaki sposób? A mo¿e jednak brak zachwytu, poklasku dla Twojej "wiedzy" jest tym czynnikiem obra¿ajacym? Widzisz, w przeciwieùstwie do Twoich deklaracji (ale juz nie czynów) zawsze uwa¿a³em, ¿e wa¿na jest zarówno treœÌ jak te¿ i postawa osoby która j¹ g³osi, mo¿e dlatego moje uwagi odbierasz jako pyskówki. Nigdy nie zaprzeca³em, ¿e poddajê ocenie zarówno treœci jak i postawê g³osz¹cego. Ty w swoich deklaracjach zaprzecza³aœ temu (twierdzi³aœ, ¿e oceniasz czyny, a nie osoby), ale nie przeszkadza³o Ci np. okreœlic mianem szczurów pewn¹ grupê osób...
To, Âże wyraÂżasz poparcie dla Phi jest dla mnie bardzo oczywiste. Wielokrotnie daÂłaÂś dowody, Âże nie tylko przymkniesz oczy, ale wrĂŞcz weÂźmiesz w obronĂŞ osobĂŞ ktĂłra lÂży, wyklina, wyzywa innych, byle ta osoba zgadzaÂła siĂŞ z Twoimi poglÂądami i/lub atakowaÂła katolikĂłw/KK - sytuacja z niejakim KapÂłanem718..., teraz PHI...
Kiaro, znowu insynuujesz, ¿e mam jak¹œ misjê na forum, misjê aby nie dopuœciÌ do szerzenia "prawdy". Przypomnê tylko, ¿e kiedyœ wyartyku³owa³aœ to jasno... i musia³aœ siê z tego wycofaÌ z braku jakichkolwiek dowodów. Dlaczego ostatnio znowu w to brniesz? Proszê abyœ równiez nie insynuowa³a ¿e zamykam komukolwiek usta - nie broniê wypowiedzi, broniê tylko absolutnego minimum kultury wypowiedzi i szacunku dla innych. Co do zakazu wypowiedzi w jakims w¹tku dla innych forumowiczów - to w³aœnie Ty tego ¿¹da³aœ. Œmia³o krytykujcie, ale nie l¿yjcie, nie wyklinajcie, nie pomawiajcie. Kiaro, wedle mojego os¹du i obserwacji zarówno na tym forum jak i w ¿yciu - gdybyœ rzeczywiœcie mia³a prawdziwe informacje, prawdziw¹ wiedzê po prostu prawdê do przekazania to nie ucieka³abyœ od pytaù, nie ucieka³abys od dyskusji, weryfikacja zapowiedzi by³aby pozytywna, a nie jak to miewa³o miejsce - negatywna czy w koùcu dos³ownie szasta³abyœ dowodami.
Kiaro zastanĂłw siĂŞ co tak naprawdĂŞ Ci przeszkadza i CiĂŞ zÂłoÂści. Wydaje mi siĂŞ, Âże nie wyssane z palca obraÂżanie. Podejrzewam, Âże niewygodne pytania, dopominanie siĂŞ o wyjaÂśnienia, wskazywanie rozbieznoÂści czy teÂż negatywnej weryfikacji, rzeczowe podwaÂżanie Twojej "wiedzy" i przekazĂłw. Dlaczego rĂłwineÂż tak niebezpieczny jest dla Ciebie KK, Âże zwalczasz go z takÂą zaciekÂłoÂściÂą?
JeÂżeli uwaÂżacie, Âże w jakiejÂś wypowiedzi Was obraÂżam - wskaÂżcie gdzie i dlaczego, zgÂłoÂście do modĂłw/administracji, argumentujcie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1074 : Luty 01, 2011, 13:19:23 » |
|
Wybacz ale jakie kolwiek polemiki z TobÂą to stracony czas i energia. NaprawdĂŞ istniejÂą ciekawsze zajĂŞcia jak wysÂłuchiwanie slow zaciĂŞtej "katarynki". Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|