arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #275 : Wrzesień 16, 2009, 21:07:55 » |
|
Mi³o by³oby us³yszeÌ konkrety i rzeczow¹ dyskusjê zamiast p³askich epitetów. Ale jak nie ma siê nic do powiedzenia a jednoczeœnie odczuwa przemo¿na chêÌ dogryzienia dla zasady to i tak mo¿e przejawiaÌ siê wœciek³a bezsilnoœÌ... do tego w ustach osoby kóra chce nauczaÌ "rozwoju"... Dziêkujê postojê. Ale pomimo wszystko szkoda.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #276 : Wrzesień 16, 2009, 21:11:57 » |
|
Mo¿e nastêpne wcielenie pozwoli Ci dar rozumienia innych posi¹œÌ,jeœli szansê tak¹ w ogóle
otrzymasz,bo to nie jest takie pewne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 22:03:13 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #277 : Wrzesień 16, 2009, 21:16:11 » |
|
PisaÌ mo¿esz co Ci siê podoba, bylebyœ zawsze umia³ ponieœÌ ewentualne konsekwencje za swoje s³owa. A ¿eby ju¿ nie zbaczaÌ dalej z tematu o reinkarnacji, to zapoznajcie siê z tymi badaniami, o których mówicie, ¿e s¹ ca³y czas prowadzone - http://www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/04/reinkarnacjaIlu z tych, którzy przyznali siê tu do pamiêci poprzednich wcieleù, by³o poddawanych hipnozie? Ilu z Was jest kreatywnych, twórczych, ilu wiersze pisze, obrazy maluje?
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #278 : Wrzesień 16, 2009, 21:26:54 » |
|
Wiem niewiele, ale to co wiem, napawa mnie radoÂściÂą, czÂłowiek rodzi siĂŞ z potrzebÂą twĂłrczoÂści, jeÂśli dokona czegokolwiek w pozytywnym sensie, to CHWAÂŁA mu. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 21:42:57 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #279 : Wrzesień 16, 2009, 21:33:38 » |
|
UmiejêtnoœÌ s³uchania.. czytania równie¿.. Polega na s³yszeniu tego, co Drugi cz³owiek ma do powiedzenia - A nie tego, co chcielibyœmy us³yszeÌ. S³uchanie ¿yczeniowe -to w istocie POKAZ IGNORANCJI. CHAMSTWA. Nie jestem zainteresowany zamykaniem komukolwiek ust, czy przekonywaniem niedowiarków. O raju! Oœmieli³em siê podzieliÌ niektórymi prze¿yciami, które onegdaj by³y moim doœwiadczeniem. DosyÌ osobistymi zreszt¹. Ponadto o ile pamietam, co napisa³em ..to raczej - ¿e by³ k³opot, a wiêc 'nieumiejêtnoœÌ'. Tak wiêc wyj¹tkowe przechwa³ki! Nie b¹dŸ zazdrosny - rozk³adasz mnie w nieumiejêtnoœciach na ³opatki. Nie mam szans mój Ty Boski artequ. i juz siê zaczyna: "udowodnieniu tych przechwa³ek" ?! "Chêtnie zaproszê na oddzia³ i przekonany siê o Twoich "umiejêtnoœciach". Czy na prawdê dopuszczasz myœl, ¿e mia³bym ochotê cokolwiek komukolwiek udowadniaÌ??? A mo¿e tak wreszcie czas DopuœciÌ mysl ¿e ja mam takich jak oni po prostu w Dupie. Sam sobie poÌwicz na sobie - moze sam siebie do czegoœ przekonasz. zTeologizowany Doktorku  I nie wys³uguj siê tu innymi. To jest ryzyko. Nigdy siê do niczego nie przekonasz wys³uguj¹c siê innymi. Ci którzy przeprowadzali experyment philadelphijski*- te¿ zostali ostatecznie z informacj¹ jedynie. Prawdziwa Wiedza pozosta³a w Duszach tych, którzy fizycznie przez to przeszli. *Filadelfia: potocznie "braterska mi³oœÌ"A te... ju¿ nie wiem zupe³nie jak to nazwaÌ.. cwaniaczki - ju¿ chc¹ robiÌ naukowe experymenty  )))) OCZYWIŒCIE NIE NA SOBIE. ..no jest to jakiœ pomys³. Mo¿e te¿ sobie poeksperymentujê na kimœ..
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 21:36:55 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #280 : Wrzesień 16, 2009, 22:00:40 » |
|
Ostatnie dwie strony bardziej pasujÂą do
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3527.0
dlatego proszĂŞ autora wÂątku o wypowiedzenie siĂŞ, czy nie byÂłoby rozsadnym ukruciĂŚ ten oftop i powrĂłciĂŚ do tematu przewodniego.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #281 : Wrzesień 16, 2009, 22:10:04 » |
|
W odniesieniu do: http://www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/04/reinkarnacjaDziêkujê bardzo, tak ingerowaÌ w podœwiadomoœÌ i bawiÌ siê w jej programowanie.  Artyku³ jest nieprzekonywuj¹cy. Nie wiadomo, jak dalece "sugerowano" podœwiadomoœci, która jest zwyczajnie "g³upia" jeœli chodzi o jakiekolwiek ingerencje. Poza tym ludzie z tzw. fantazj¹ ca³kiem nieŸle pos³uguj¹ siê praw¹ pó³kul¹, artyœci zawsze mieli problemy z przyziemnoœci¹, logicznym selekcjonowaniem, zapamiêtywaniem. A to dlatego, ¿e w ich ¿yciu dzieje siê o wiele wiêcej, gdy¿ doszli do twórczych aspetków, poprzez to, ¿e o wiele wiêcej doœwiadczyli, nauczyli siê, (a wiêc zmagazynowali w sobie), ani¿eli zwykli, proœci "zjadacze chleba". Nie znaczy to, ¿e nie potrafi¹ byÌ logiczni, czy s¹ mniej logiczni, etc..., wrêcz przeciwnie, jednak poruszaj¹ siê lepiej i czêœciej ju¿ w innych rewirach. Co innego ju¿ zaprz¹ta ich uwagê bardziej, ktoœ by powiedzia³, ¿e "wy¿sze" treœci. Dlatego takich ludzi, jak te¿ i wielkich naukowców nierzadko uwa¿a siê za roztargnionych, z g³ow¹ w chmurach, co najmniej. Có¿, wiêc jakieœ tam proste nazwiska. Dla takich umys³ów, s¹ to niepotrzebne œmiecie, a przynajmniej mniej znacz¹ce informacje, do których nie przywi¹zuj¹ a¿ takiej wagi, gdy¿ umys³y maj¹ zaprz¹tniete powa¿niejszymi ideami. £atwiej im zatem albo nie zwróciÌ specjalnej uwagi, albo "poci¹gn¹Ì" we w³asne "wy¿yny", co nie przeczy faktowi reinkarnacji. Poza tym zni¿yÌ wibracje wy¿ej wibruj¹cemu, bez konretnego powodu, nie jest a¿ takie proste, jeœli nie idzie za tym potrzeba, czyli konretnie uzasadniona idea, poniewa¿ przymus na wolne umys³y dzia³a naprawdê deprymuj¹co, oraz zak³ócaj¹co i to w powa¿nym stopniu. Artyœci, to doœÌ czyste "dusze", zatem ufne jak dzieci. Biada wiêc tym, którzy œmi¹ na takich umys³ach, bawiÌ siê w takie eksperymenty, jaki nam tu zaprezentowano. Wci¹¿ proszê o odniesienie siê do przyk³adu dziewczynki opowiadaj¹cej o swoim ¿yciu przed jej narodzinami (strona 5) Nikt jej niczego nie sugerowa³. Pochodzi³a z ma³ej miejscowoœci, gdzie o reinkarnacji nikt nie s³ysza³. Widzia³em ten program w TVP. Telewizja Polska zrobi³a z tego znakomity reporta¿, gdy¿ id¹c œladami opowieœci dziecka o jej poprzrednim ¿yciu, sprawdzi³a, i¿ jej opis potwierdza rzeczywistoœÌ. ( Jej poprzedni rodzice, rodzice chrzestni, i wszyscy inni, przez ni¹ opisani, ¿yj¹ teraz jeszcze). Udowodnieù tego typu, na œwiecie by³o wiêcej. Jednym z takich poszukiwaczy by³ amerykaùski naukowiec z tytu³em profesora. ByÌ mo¿e ktoœ z Paùstwa pamiêta jego nazwisko. koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 22:20:04 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #282 : Wrzesień 16, 2009, 22:25:09 » |
|
Phi dlaczego nie potrafisz dyskutowaÌ merytorycznie? Dlaczego jakiekolwiek próby weryfikacji/poddania w w¹tpliwoœÌ TWoich teorii tak Ciê irytuj¹? Dlaczego uciekasz siê do wyœmiewania w miejsce dyskusji? Dlaczego nie potrafisz wzi¹Ì odpowiedzialnosÌi za w³asne s³owa i deklaracje? Zauwa¿, ¿e zgodnie z Twoim ¿yczeniem nie mogê poeksperymentowaÌ na sobie poniewa¿ uwa¿am Twoje tezy w w/w poœcie za bzdury, owszem uwa¿am, ¿e jest to ryzykowne bo jest nieprawdziwe. Ostawiam jednak ma³y margines na b³¹d z mojej strony - st¹d proœba o naoczne przekonanie mnie do tego, ¿e Twoje s³owa s¹ prawdziwe. W zamian otrzymujê kpiny - czy to jedyna linia obrony jak¹ dysponujesz? Wierzê, ¿e cz³owiek ma pewn¹ moc autosugestii, lecz jest ona ograniczona i wed³ug mnie Twoje "newsy" znacznie j¹ przekraczaj¹. Jednak chêtnie przekonam siê, ¿e mogê siê myliÌ. Racz równie¿ zauwa¿yÌ, ¿e to nie ja twierdzê, ¿e potrafiê na ¿yczenie wstrzymaÌ akcjê serca [oddech jak najbardziej] czy te¿ staÌ siê na ¿yczenie nieczu³ym na ból - Ty twierdzisz, ze to potrafisz, ja uczciwe przyznajê, ze nie potrafiê i nie wierzê w takie mo¿liwoœci.
Zdarzaj¹ mi siê silne bóle g³owy zwi¹zane najprawdopodobniej ze stresem, potrafiê je czêsto uœmierzyÌ b¹dŸ ograniczyÌ a raczej zniwelowaÌ skupiaj¹c siê i kieruj¹c myœli w inn¹ stronê, po chwili/kilku próbach ból potrafi min¹Ì czêsto jednak nie. Jest to pewna si³a sugestii b¹dŸ wyuczone, podœwiadomie uwalnianie naturalnych œrodków p.bólowych. Sytuacja dosyÌ znana. Ale ma to swoj¹ granicê i wybiórcz¹ skutecznoœÌ. Mo¿emy wstrzymaÌ oddech, spowolniÌ pracê serca, lecz nie wy³¹czyÌ/zatrzymaÌ w dowolnej chwili. Organizm sam w pewnych sytuacjach potrafi siê broniÌ przed bólem. Znana jest adrenalina. Kilkanaœcie lat temu pomagaj¹c rodzinie przy ¿niwach mia³em pewna sytuacjê która udowadnia moje powy¿sze stwierdzenia. Stoj¹c obok ci¹gnika chcia³em uruchomiÌ silnik, na nieszczêœcie by³ w³¹czony bieg. Ci¹gnik nagle "skoczy³" naje¿d¿aj¹c ni na nogê, nie by³em w stanie jej wyrwaÌ spod ko³a, przesz³a mi jedynie myœl aby spróbowaÌ siê odchyliÌ. Dziêki temu prze¿y³em. Tocz¹ce siê ko³o przewróci³o mnie, a nastêpnie przejecha³o na ukos po nogach, miel¹c spodnie z naskórkiem. Ci¹gnik przejecha³, wsta³em, odszed³em oko³o 40 m - nadal nie czu³em bólu, przynajmniej bardzo dalekiego od tego na jaki wskazywa³yby obra¿enia, potem noga mi siê wywinê³a [okaza³o siê, ¿e by³a po³amana w kolanie i ³ydce] i upad³em. Bólu w tej sytuacji nie czu³em, poza pierwszym sekundowym pikiem - przynajmniej nie pamiêtam tego, by³em po prostu w szoku. Organizm b³yskawicznie wytworzy³ potê¿ne iloœci adrenaliny. I nie jest to ¿adna "wyj¹tkowa" mo¿liwoœÌ lecz naturalna cecha organizmu który wstrzymuje ból aby mo¿na by³o oddaliÌ siê od niebezpieczeùstwa. Po kilku minutach noga ju¿ cholernie bola³a, momentalnie puch³a. I chocia¿ zaciska³em zêby ból nie raczy³ odejœÌ. Tak jak napisa³em - organizm ma pewne mechanizmy autoograniczania bólu, gdy sobie z nim nie radzi to potrafi siê wy³¹czyÌ - cia³o mdleje z bólu. Lecz nie takie mo¿liwoœci jak Ty sobie przypisujesz. Swoje powy¿sze stwierdzenia jestem w stanie udowodniÌ, a dlaczego ty nie potrafisz swoich?
Gdy w dyskusji/rozmowie brakuje argumentĂłw moÂżna albo uczciwie to przyznaĂŚ, albo uciekaĂŚ siĂŞ w "nie bĂŞdĂŞ z TobÂą dyskutowaÂł" pomimo, Âże wczeÂśniej usta siĂŞ nie zamykaÂły lub teÂż uciekaĂŚ siĂŞ do wyÂśmiewania, czczego wyÂśmiewania za ktĂłrym nic nie stoi, Âżadne argumenty, ostatecznie prĂłba zmiany tematu. SÂą to wÂłaÂśnie najczĂŞstsze postawy osĂłb zÂłapanych na kÂłamstwie.
edit: Darek, jeÂżeli bĂŞdziesz dzieliÂł/przenosiÂł temat to pozostaw post. JeÂżeli nie i uznasz - sÂłuszniue za offa - wyrzuĂŚ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 22:27:16 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #283 : Wrzesień 16, 2009, 22:33:37 » |
|
ale¿ nie wmawiej mi.. ja jestem ubawiony -nie zirytowany - dalej nawet nie czytam, bo widzê ¿e na fundamencie b³¹dzisz
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #284 : Wrzesień 16, 2009, 22:44:24 » |
|
Ubawiony? JeÂżeli u ciebie ubawienie przejawia siĂŞ irytacjÂą w wyniku ktĂłrej miast konkretĂłw uciekasz siĂŞ do czczego wyÂśmiewania - niech i tak bĂŞdzie. Pomimo wszystko tchĂłrzysz przed weryfikacjÂą - kolejny raz. W zwiÂązku z tym mam peÂłne moralne prawo traktowaĂŚ Twoje wypowiedzi w temacie swoich "umiejĂŞtnoÂści" jako czcze przechwaÂłki. Tyle ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #285 : Wrzesień 16, 2009, 22:48:00 » |
|
A to zdumiewajÂące, wyznawca nauk Jezusa odrzuca tzw. "cuda". A co z joginami, kĂłrych zakopuje siĂŞ na dwa miesiÂące i nic im nie jest. Jest tyle doniesieĂą na ten temat?
Opowiem o swoim przyk³adzie. DoœÌ dawno temu mia³em zapalenie otrzewnej. Jest to nieludzki ból, tak jakbyœ mia³ ca³y czas w brzuchu rozrza¿one wêgle. Brzuch jest powiêkszony i naprê¿ony jak bêben. Wiêc mnóstwo tych "wêgli" by³o. Na operacjê by³o ju¿ za póŸno. Podano kroplówki i silne œrodki p-bólowe, oraz lód. Wreszcie zasn¹³em. Gdy siê o œwicie obudzi³em, œrodki p-bólowe przesta³y dzia³aÌ i to by³o najokrutniejsze, co mog³o mnie spotkaÌ. Powrót do bólu.
Gdyby nie dzieci, chcia³oby siê umrzeÌ, by tak wiêcej nie cierpieÌ.. Poniewa¿ szok by³ tak straszny zdecydowa³em, ¿e to zbyt okrutne przechodziÌ ze stanu prawie, ¿e bez bólu, z powrotem w okrutny ból. Postanowi³em zatem nie przyjmowaÌ wiêcej œrodków. ZaakceptowaÌ ten ból, wejœÌ weù do koùca. No i uda³o siê. ¯y³em odt¹d ca³e lato w szpitalu w bólu, ale jakby zupe³nie bez niego.
W tym czasie, co oko³o piêÌ dni robiono mi USG, poniewa¿ by³y tam jeszcze dwa ropne guzy wielkoœci pomaraùczy. Kaza³em dzieciom przynieœÌ utarte ziemniali z czosnkiem i ok³adano mi chory brzuch. Poniewa¿ lekarze nie mieli nadziei na uratowanie mnie, przyzwolili mi na zastosowanie innych metod. Tak siê z³o¿y³o, ¿e tak siê nauczy³em s³yszeÌ swój organizm, ¿e wiedzia³em na ile mój guz siê powiêkszy³, co do milimetra, a na ile który i kiedy zmniejszy³. Lekarze byli bardzo zdumieni, sk¹d mogê to wiedzieÌ.
Nie uwa¿am, to za cuda i wierzê w prze¿ycia Kiary i PHi. Trzeba byÌ wielkim arogantem i ignorantem, by od razu poddawaÌ w w¹tpliwoœÌ cudze prze¿ycia. To, mówi¹c innymi s³owy, jest niczym innym, jak nazywanie kogoœ k³amc¹. Ma prawo zatem taka osoba przestaÌ byÌ merytoryczna i wyraziÌ na swój sposób niezadowolenie i dezaprobatê. Wiêc "œwiête oburzenie" jest ca³kiem nie na miejscu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 23:29:58 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #286 : Wrzesień 16, 2009, 22:57:02 » |
|
aaartek moÂżesz pieprzyĂŚ o swoich "moralnych prawach"... i Zrobisz z tym co chcesz.
Raz ju¿ powiedzia³em , ¿e nie mam zamiaru braÌ udzia³ w meandrach cudzych umys³ów, kiedy nie mam na to ochoty po prostu. A tym bardziej odgrywaÌ tam jakies narzucone role.
Ja rozumiem twĂłj tok myÂślowy - ale go nie podzielam.. wiĂŞc musisz pozostaĂŚ sam z tÂą przypadÂłoÂściÂą.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #287 : Wrzesień 16, 2009, 23:24:01 » |
|
To dowód, na mo¿liwosÌ od³¹czenia œwiadomoœci cia³a w lokalnym miejscu. Tu mogê s³u¿yÌ empirycznym/naukowym doœwiadczeniem, przyk³ad z autopsji: Po pierwsze trudno mi by³o do tego przekonaÌ dentystkê.. (hehe.. nie chcia³a odpowiadaÌ za moj¹ niebawemn¹ œmierÌ). Ale w koùcu da³a za wygran¹. Okaza³o siê wówczas, ¿e moje znieczulenie jest jedynie 'odciêciem czucia' - nie mia³o jednak wp³ywu na: POD- i NAD- Œwiadome reakcje i po³¹czenia wewn¹trz-organizmowe. Krótko mówi¹c system nerwowy dokonywa³ sukcesywnej dezorganizacji rytmów funkcjonowania organizmu, w pierwszym rzêdzie dobieraj¹c siê do serca i muzgu. Przy wstêpnym wyci¹ganiu z tej zapaœci wspiera³ mnie wówczas 'tajemniczy aborygen', który ¿yje w ciele polaka aktualnie i czasem siê nasze œcie¿ki przecinaj¹. Totalne rozregulowanie organizmu na 3-5 dni nast¹pi³o. Mia³em wówczas 3-ci¹ okazjê przestudiowania wielu mechanizmów z pograincza ¿ycia i œmierci.
Pozniej robi³em tez i takie jaja z wy³¹czaniem akcji pod EKG, mia³em ubaw, kiedy babka kopa³a/puka³a w sprzêt .. ¿e niby coœ nie kontaktuje ..no bo jak to jest, ze facet bez akcji serca nawija do niej ..i jeszcze sobie dowcipkuje. (przecie¿ "to niemozliwe") No faktycznie zabawny jesteœ... Najpierw piszesz, ¿e na dowód od³¹czenia œwiadomoœci podasz swój przyk³ad, by po chwili entuzjastycznie pochwaliÌ siê, jak to siê mêskoœci¹ i odwag¹ popisa³eœ przed dentystk¹ podczas leczenia kana³owego zêba. Niestety podryw nie zadzia³a³ i skoùczy³ siê dla Ciebie doœÌ nieprzyjemnie. Potem z zapaœci wyci¹ga³ Ciê pojemnik na kszta³t cz³owieka polskiej narodowoœci, w którym znajdowa³ siê Aborygen, musia³eœ dochodziÌ do siebie 3 - 5 dni (gdybyœ wczeœniej zgodzi³ siê na znieczulenie doszed³byœ natychmiast wraz z opuszczeniem gabinetu stomatologicznego). Podobno Polak m¹dry po szkodzie, ale Ty i tak nie wyci¹gn¹³eœ wniosków z tej sytuacji i gdy znowu natrafi³o siê spotkanie z pani¹ w bia³ym fartuchu, postanowi³eœ znowu zaszpanowaÌ. Jak mantrê zacz¹³eœ powtarzaÌ dowcipy, wszystkie jakie znasz i jeden po drugim. Znu¿y³o Ciê to do tego stopnia, ¿e zasn¹³eœ. Œni³o Ci siê, ¿e pani doktor jest pe³na podziwu dla cudu, jaki przed ni¹ na ³ó¿ku le¿y, a¿ nagle s³yszysz bum... bum bum bum... Otwierasz oczy i widzisz j¹ jak kopie nog¹ w aparat EKG ¿eby przysun¹Ì go bli¿ej Ciebie mówi¹c, ¿e w³aœnie znowu straci³eœ przytomnoœÌ. Ile dni z tego wychodzi³eœ? Tego ju¿ nawet najstarsi Aborygeni nie wiedz¹.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #288 : Wrzesień 16, 2009, 23:41:55 » |
|
Zdaje siê, ¿e to temat o reinkarnacji, a nie miejsce na wylewanie z³oœci, uszczypliwoœÌi itp....Kolejny raz zada³em pytanie dotycz¹ce reinkarnacji, proszê wiêc zatem jej przeciwników o merytoryczne ustosunkowanie siê, a nie sianie destrukcji, nienawiœci i pos³ugiwanie siê bardzo nieprzychylnymi osobistymi wycieczkami. Takie ukryte, czyli perfidne offtopy, powinny byÌ karane i to surowo. Zdaje siê, ¿e pewne granice winny byÌ zachowane i poziom kultury na takim zw³aszcza forum jest szczególnie obowi¹zuj¹cy! Prezentowana wy¿ej postawa nie jest oznak¹ inteligencji i lotnego umys³u, ale braku co najmniej uczuÌ wy¿szych. koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 23:42:49 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #289 : Wrzesień 16, 2009, 23:45:03 » |
|
Alez Ptaku, chodzi o to, ¿ebym siê w³aœnie abym siê przekona³, ¿e mówicie prawdê. Zanim powiedzia³em, ¿e w przypadku phi zdecydowanie w to nie wierzê poprosi³em o mo¿liwoœÌ weryfikacji - dlatego nies³usznie zarzucasz mi ¿e "od razu" ich wspania³oœÌ odrzuci³em. Na samym pocz¹tku ucieszy³em siê bo Phi móg³by pomóc ludziom - konkretnie dzieciom. Dlatego insynuacje o bycie arogantem i ignorantem s¹ nieco przedwczesne. Gdyby Phi udowodni³ swoje "w³aœciwoœci/umiejêtnoœci" a ja nadal twierdzi³bym, ¿e to nie mia³o miejsca - wtedy zas³ugujê na takie miano. Dziwne, ¿e im wyzej we w³asnym mniemaniu stoi osoba tym mocniej opiera siê przed poddaniem w w¹tpliwoœÌ swojej "wspania³oœci" - widaÌ bardzo przejrzyœcie tak¹ "przypad³oœÌ". A to zdumiewaj¹ce, wyznawca nauk Jezusa odrzuca tzw. "cuda". A co z joginami, których zakopuje siê na dwa miesi¹ce i nic im nie jest. Jest tyle doniesieù na ten temat? Skoro "jest tyle" doniesieù o 2 miesiêcznym zakopywaniu to mo¿e wska¿ jedno konkretne i udowodnione, a nie, ¿e ktoœ... gdzieœ... W cuda wierzê, ale przyznam siê, ¿e ciê¿ko uwierzyÌ mi w takie o jakich mówi Phi i do tego w jego wykonaniu. Na operacjê by³o ju¿ za póŸno. Podano kroplówki i silne œrodki p-bólowe, oraz lód. Czy mo¿esz sprecyzowaÌ dlaczego na operacjê by³o za póŸno? Mam równie¿ jeszcze pytanie - czy ca³e lato trzymano Ciê na oddziale pomimo - sam napisa³eœ - nie by³o dla Ciebie ratunku? Phi - oczywiœcie mogê spe³niÌ Twoj¹ proœbê o zaprzestaniu "piep..." [czy¿byœ znowu siê ubawi³? - bo s³ownictwo wskazywa³oby] zaraz po tym jak sam dasz taki przyk³ad.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2009, 23:47:21 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #290 : Wrzesień 16, 2009, 23:58:47 » |
|
Je¿eli uczuciem wy¿szym jest dla Ciebie tolerowanie czyichœ k³amstw to faktycznie to uczucie nie le¿y w moim repertuarze. Kiedyœ powiedzia³am na forum, co myœlê o New Age, ale nie mog³am tego natychmiastowo poprzeÌ argumentami, Phi powiedzia³ wtedy, ¿e jak zwykle stosujê metodê "wiem, ale nie powiem". Otworzy³am wiêc nowy temat, w którym przedstawi³am swoje myœli. Dzisiaj on sam zrobi³ to samo, powiedzia³ "Umiem, ale nie poka¿ê". Nie doœÌ, ¿e poproszony nie pokaza³, to jeszcze sam zapocz¹tkowa³ off'a, o jakiego mnie pos¹dzasz Koliberku. Zdaje siê te¿, ¿e nie ostatnio wyraŸnie stwierdzi³aœ, ¿e dopóki nie zmieniê stylu swoich wypowiedzi, nie bêdziesz ze mn¹ dyskutowa³a. Oboje jak widaÌ macie problemy z ponoszeniem konsekwencji za swoje s³owa.
Ta historia, jak¹ napisa³am, jest wersj¹ zdarzeù, jaka mog³a mieÌ miejsce. Na podstawie szcz¹tkowych informacji, jakimi Phi nas uraczy³ stworzy³am hipotetyczny przebieg sytuacji wyjaœniaj¹cy poniek¹d, ¿e pamiêta to, co pamiêta. Obie historie opowiedziane przez niego mia³y miejsce podczas bardzo stresuj¹cych dla cz³owieka sytuacji, w gabinecie dentystycznym czy lekarskim. To powinno dawaÌ do myœlenia... Poda³am te¿ link do artyku³u, z którego wynika, ¿e ludzie którzy maj¹ bogat¹ wyobraŸniê cechuj¹ siê wiêksz¹ podatnoœci¹ na wiarê w reinkarnacje. Phi cechuje siê i jednym i drugim. Co uszczypliwego jest w widzianej przeze mnie wersji wydarzeù szcz¹tkowo opisanej i nie udowodnionej przez autora? I jeszcze odpowiem na Twoje pytanie o jak¹œ dziewczynkê czy inn¹ osobê, która by³a "dowodem" na reinkarnacjê, tylko to by³o w jakieœ audycji kilka lat temu, o której ju¿ nikt dawno nie pamiêta, a Ty do niej linka nie poda³eœ - nie mam jak siê do tego ustosunkowaÌ. Ani nie widzia³am jej relacji ani jej nie znam, ani z ni¹ od urodzenia nie przebywa³am. A sk¹d mam wiedzieÌ, ¿e rodzice od dziecka nie szprycowali jej bajkami na dobranoc, w które ma³a za bardzo uwierzy³a? A sk¹d pewnoœÌ, ¿e w ogóle to, co mówi³a by³o prawd¹ a nie fabu³¹ dla programu w czasie, kiedy nic innego nie by³o, a reinkarnacja - zawsze modna. Powiedz Koliberku - czemu mam ufaÌ ludziom, którzy siê jedynie przechwalaj¹, a udowodniÌ nic chocia¿ mog¹ - nie chc¹?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #291 : Wrzesień 17, 2009, 00:02:48 » |
|
Artequ! Te¿ mam jakieœ tam ( choÌ nie jako jedyne) wykszta³cenie medyczne. Mog³em rozmawiaÌ wprost z ordynatorem, lekarzem prowadz¹cym zarazem. Nie ukrywa³, ¿e s¹ bezradni i pozwoli³ mi na stosowanie œrodków tzw. ludowych, w tym zió³, akupresury. Czemu by³em na oddziale? Otó¿, nie chodzi³em, by³em uzale¿niony (od basenu, lodu itp), le¿a³em te¿ pod aparatem tlenowym jakiœ czas i wymaga³em sta³ej opieki i pielêgnacji, mimo podawanych antybiotyków, poprawy nie by³o. W domu by³y w tym czasie tylko nieletnie dzieci. Rodzina by³a ponad 600 km. dalej. Zreszt¹, nigdy nie ka¿ê ich powiadamiaÌ, czy kogokolwiek, gdy mam problem. Najwa¿niejsza sprawa-le¿a³em na "sepsie". Z tego wzglêdu musia³em te¿ byÌ odizolowany od spo³eczeùstwa. Wyczerpano ca³y asortyment dostêpnych antybiotyków i nic. Dopiero œrodki tzw. ludowe dokona³y prze³omu, a ordynator siê przyzna³, ¿e nic ju¿ wiêcej nie mog¹ zrobiÌ, bo brakuje im odpowiednich leków, ¿e jego "babcia leczy³a inaczej i pomaga³a ludziom"... To by³a komuna i to w czasie g³êbokiego rozk³adu, gdy kryzys opanowa³ wszystko. Ale w szpitalu mo¿na by³o le¿eÌ, gorzej by³o z lekami, aparatur¹. Wiêcej by³o dobrej woli, ani¿eli mo¿liwoœci. A propos, PHI, to gdybyœ napisa³ to Niego z innej pozycji, np. ¿e chodzi Ci o to np. by pomóc dzieciom, to mo¿e inaczej do tego by siê odniós³. I gdybyœ to napisa³ mu prywatnie. Mia³oby to zupe³nie inny wydŸwiêk. Tak przynajmniej myœlê. Pozdrawiam. ptak Janneth! To nie by³o osobiste zwrócenie siê, ale reakcja na pewien casus. Ale skoro ju¿ nawi¹za³aœ kontakt, to proszê bardzo. Nie czujê niechêci do nikogo, choÌ nie aprobujê zachowania poni¿ej poziomu u osób, które staÌ na wiêcej, i wyra¿am jasno, na ile tylko potrafiê, swoje stanowisko. Uwa¿am, i¿ nie masz tak¿e dowodu na to, ¿e pewne osoby k³ami¹. To baardzo powa¿ne oskar¿enie. Jak myœlisz, dlaczego nikt nie zakwestionowa³ Twoich osobistych prze¿yÌ, o których wspomnia³aœ.... A program w TV nazywa³ siê "Nie do wiary" ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Nie_do_wiary) Prowadzi³ go Maciej Trojanowski, bardzo dociekliwy, maj¹cy ambicje obiektywnego badacza, dziennikarz, który chcia³ wiedzieÌ, jak to jest naprawdê. Trzeba by by³o napisaÌ do TVN. Musz¹ to mieÌ w archiwach. Nie by³ ten program zrobiony na zasadzie sensacji, ale dochodzenia do prawdy. By³y czasem inne równie sensacyjne tematy, ale zosta³y po sprawdzeniu obalane, gdy¿ dziennikarzowi zale¿a³o na prawdzie, a nie na jej naci¹ganiu. Nie by³y to jeszcze czasy wszechpanuj¹cego internetu. Nie mogê Ciê zatem zadowoliÌ. I albo jednoznacznie stwierdzisz, ¿e k³amiê jak PHI, albo przynajmniej pomyœlisz. Pisano te¿ o takich zjawiskach w ksi¹¿kach. Równie¿ i dzieci badano, by nie by³o przek³amaù. Mam nadziejê, ¿e dotrzesz do tych faktów kiedyœ, skoro ten problem le¿y Ci na sercu. Szkoda, ¿e nie mogê Ci pomóc. Nie s¹dzi³em dzieœcia lat temu, ¿e bêdzie internet i ludzie bêd¹ dyskutowaÌ jawnie na takie tematy. Myœmy po prostu du¿o czytali i nie przywi¹zywali, a¿ tak bardzo uwagi, do tego jaki tytu³, czy autor, ale czy to jest mniej, lub bardziej wiarygodne...I czy podejœcie do tematu nie jest amatosrkie, lub zbyt sensacyjne. koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 14:12:02 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #292 : Wrzesień 17, 2009, 09:51:29 » |
|
A propos, PHI, to gdybyÂś napisaÂł to Niego z innej pozycji, np. Âże chodzi Ci o to np. by pomĂłc dzieciom, to moÂże inaczej do tego by siĂŞ odniĂłsÂł. I gdybyÂś to napisaÂł mu prywatnie. MiaÂłoby to zupeÂłnie inny wydÂźwiĂŞk. Tak przynajmniej myÂślĂŞ. AleÂż wÂłaÂśnie napisaÂłem, Âże chodzi o dzieci/dziecko. Dlaczego miaÂłbym uciekaĂŚ siĂŞ do PW skoro dyskusja byÂła prowadzona oficjalnie na forum? Nawet w ten sposĂłb miaÂł wiĂŞkszÂą szansĂŞ przekonaĂŚ wszystkich forumowiczĂłw. A zachowaÂł siĂŞ jak siĂŞ zachowaÂł...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #293 : Wrzesień 17, 2009, 10:17:16 » |
|
Mia³em kiedyœ wrzody ¿o³¹dka, zjada³em ogromne iloœci NO-SPA... Ale pewnej nocy pozbawiony uœmierzacza (nie nazwê go lekiem), po³o¿y³em d³onie na brzuchu i ból powoli mija³. Zacz¹³em eksperymentowaÌ czêœciej z coraz lepszym skutkiem. Nie domagam siê niczyjej wiary, nie interesuj¹ mnie sceptyczne uwagi, bo to co zadzia³a³o, by³o tylko dla mnie. Chyba ¿e ktoœ, kto czyta, sam zdecyduje siê poeksperymentowaÌ z w³asnym bólem. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #294 : Wrzesień 17, 2009, 11:54:36 » |
|
Thotal - wrzodów ¿o³¹dka nie mia³am, ale swego czasu te¿ musia³am braÌ ogromne iloœci No-Spy, pisa³am o tym na forum. Te¿ dziêki dotykaniu siê odczuwa³am ulgê, a ból przechodzi³. Jednak ja uda³am siê z tym w koùcu do lekarza, wyt³umaczy³ mi, w jaki sposób dotyk dzia³a³ na ból. W ten sam co No-Spa. Rozszerza³ naczynia. Je¿eli siê rozluŸnia³eœ przy tym, dotyka³eœ delikatnie okolicy bol¹cej to naprawdê jest to ca³kiem normalne i nie "nadprzyrodzone" zjawisko. Mam nadziejê, ¿e zrobi³eœ ju¿ z wrzodami porz¹dek, bo nieleczone prowadz¹ do powa¿nych powik³aù, a poza tym po co siê mêczyÌ? W Twoim przypadku Thotalu - wierzê, ¿e dotyk i relaks przynosi³ ukojenie i ulgê, ¿e niwelowa³ ból. Sama by³am w podobnej sytuacji, ale jak siê okaza³o - da³o siê j¹ wyjaœniÌ. W przypadku dentysty ju¿ nie wierzê, a ju¿ na pewno nie dam wiary w szczebiocz¹cego Phi podczas ustania pracy serca. Uwa¿am, i¿ nie masz tak¿e dowodu na to, ¿e pewne osoby k³ami¹. To baardzo powa¿ne oskar¿enie. Jak myœlisz, dlaczego nikt nie zakwestionowa³ Twoich osobistych prze¿yÌ, o których wspomnia³aœ....
Bo wyraÂźnie napisaÂłam, Âże sÂą one najprawdopodobniej wynikiem zaburzenia pracy mĂłzgu, co byÂło by Wam na rĂŞkĂŞ wiĂŞc tego nie negowaliÂście. I jeszcze coÂś - naprawdĂŞ sÂądzisz, Âże nie mam dowodu na to, Âże ten koleÂś kÂłamie? A znasz jakiÂś przypadek gadajÂącego trupa? I przypominam, Âże do Halloween zostaÂło jeszcze dwa miesiÂące.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #295 : Wrzesień 17, 2009, 11:55:20 » |
|
Zdaje siê, ¿e to temat o reinkarnacji, a nie miejsce na wylewanie z³oœci, uszczypliwoœÌi itp....Kolejny raz zada³em pytanie dotycz¹ce reinkarnacji, proszê wiêc zatem jej przeciwników o merytoryczne ustosunkowanie siê, a nie sianie destrukcji, nienawiœci i pos³ugiwanie siê bardzo nieprzychylnymi osobistymi wycieczkami. Takie ukryte, czyli perfidne offtopy, powinny byÌ karane i to surowo. Zdaje siê, ¿e pewne granice winny byÌ zachowane i poziom kultury na takim zw³aszcza forum jest szczególnie obowi¹zuj¹cy! Prezentowana wy¿ej postawa nie jest oznak¹ inteligencji i lotnego umys³u, ale braku co najmniej uczuÌ wy¿szych.
koliberek33. Smutny DokÂładnie. ChoĂŚ Nie wnikam w kwestie skali uczuĂŚ, to forum PCh niekiedy niepotrzebnie oscyluje w kierunkach tolerowania zalegalizowanego sukinsyĂąstwa. Zasady obowiÂązujÂące na Forum wszelkie sÂłowne utarczki zaÂłatwia siĂŞ prywatnymi wiadomoÂściami lub na Forumowym Chacie. Zakaz pisania wiadomoÂści nie na temat (OffTopic). w reinkarnacji mamy powiazany offtop dotyczÂący ÂświadomoÂści wystarczylo pisaĂŚ w ÂśwadomoÂści i podlinkowaĂŚ konkretne posty, ewent potem podlinkowaĂŚ powrĂłt do dyskusji w reinkarnacji. do offtopa o funkcjach ÂświadomoÂści dodaÂłem info sÂłuzace podzieleniu siĂŞ empirycznym doÂświadczeniem w temacie omĂłwienia - owej dygresji offtopowej. precyzyjnie nawiÂązujÂące do tematu. Potem poszÂła seria oftopĂłw nasÂączonych nic nie wnoszacymi ocenami i pomĂłwieniamiWszelkie przejawy nabijania postĂłw bĂŞdÂą skrupulatnie zwalczane. Rozumie siĂŞ przez to rĂłwnieÂż posty typu "Gdybym wiedziaÂł to bym Ci powiedziaÂł, ale nie wiem" Posty arteka i janeth majÂą dokladnie taki charakter: "czyli nic nie mam do zaoferowania-ale bĂŞdĂŞ siaÂł obstrucjĂŞ". Wszelkie osoby dziaÂłajÂące w jakikolwiek inny sposĂłb na niekorzyœÌ Forum zostanÂą ukarane. DziaÂłajÂą na szkodĂŞ kaÂżdego uÂżytkownika, ktĂłry musi traciĂŚ czas na czytanie bzdetĂłw, kÂłamliwych interpretacji sĂłw innych autorĂłw, nagminnych wypaczeĂą i przeinaczeĂą wypowiedzi pozostaÂłych uÂżytkownikĂłw juz niemal w kolejnym poÂście, ktĂłre nieustannie potem trzeba porĂłwnywaĂŚ z oryginaÂłem, CO w istocie KRADNIE ENERGIĂ... Oni tworzÂą jedynie stertĂŞ muÂłu, ktĂłra ma w zamierzeniu pokryĂŚ wypowiedzi innych urzytkownikĂłw.. A w istocie jedynie KRADNÂĄ ENERGIĂ, czytelnikĂłw, ktĂłrzy w ten MUÂŁ wdepnÂą lub SPOJRZÂĄ, a takÂże modĂłw, itd. Ewidentne buractwo, Ewidentna hipokryzja i kÂłamstwa. Potem z zapaÂści wyciÂągaÂł CiĂŞ pojemnik na ksztaÂłt czÂłowieka polskiej narodowoÂści, w ktĂłrym znajdowaÂł siĂŞ Aborygen, i prosze tu sie nie kreowaĂŚ na badawczo -naukowe nastroje sÂłowem: "udowodnij". Wy na razie udowodniliÂście swoje intencje dosyĂŚ dobitnie. UwaÂżam Âże wasze posty w 90% powinny lÂądowac w Âśmietniku. Bo Sa sprzeczne z DUCHEM regulaminu. UdajÂą tylko rzetelnosĂŚ poznawcza czy badawczÂą poprzez uÂżywanie zrĂŞcznych sformulowaĂą. Sama janeth NIE KRYÂŁA SIĂ z CELEM Wyprowadzania z rĂłwnowagi. BEZSENSOWNE wydaje siĂŞ tolerowanie takiej dziaÂłalnoÂści. Jesli chodzi o moja wypowiedx, to PodaÂłem faktyczne doÂświadczenie. KtĂłre jest konkretnÂą informacjÂą dla tematu. ..To co?! Jak teraz nie zechcĂŞ dla kazdego nowo zalogowanego betona przeprowadzaĂŚ demonstracji - to juÂż moje sÂłowa automatycznie sÂą kÂłamstwem?  Demagogia! KRĂTACTWO. Funkcjonowanie forum zostaÂło zniszczone poprzez doprowadzeenie do stanu, Âże z kazda wypowiedz trzeba tÂłumaczyĂŚ.. bo komentujÂą je ZAPROGRAMOWANE BOTY pozbawione jakiejkolwiek EMPATII. Nie zamierzam siĂŞ tÂłumaczyĂŚ z kaÂżdej wypowiedzianej kwestii - tylko dlatego, Âże zasady DUCHA regulaminu nie sa respektowane, przy pozornym respekcie dla jego LITERY. Taki Âświat juÂż mieliÂśmy.. mnie udziaÂł w takim nie interesuje. Experymenty, ktĂłre przeprowadziÂłem na SWĂJ uÂżytek i GRZECZNIE siĂŞ DZIELĂ ich wynikiami za DARMO, pomimo ich sporych KOSZTĂW nie sÂą dla wszystkich najwyraÂźniej. Jesli nie sÂą dla Ciebie - to NIE BIERZ, NIE KRADNIJ tego - co nie tobie przynalezy po prostu. Nie jest tak Âże najciemniejszy tÂłuk decyduje o pozycji planety w kosmosie. Nie jest tak Âże ona poczeka az Âłaskawie tÂłuka ktoÂś zupgraduje przy jego nastawieniach na zachowanie programu tÂłuka. A jak ktoÂś zdecydowaÂł Âże nie popuszcza programu, ktĂłry juÂż wszem wiadomo Âże jest bezsensu.. niech zachowa swÂą duszĂŞ i obraca siĂŞ wraz zniÂą w PUSTYnny piach. Od DZISIAJ - NIC juÂż NIE BĂDĂ ROZDAWAÂŁ za Darmo. DLA KATOLIKĂW cena dostĂŞpu 4400 % ceny nominalnej. Za jakiekolwiek PierdniĂŞcie. Trzeba teÂż byĂŚ i chamskim bardzo, podejmujÂąc PRĂBY WYMUSZANIA (charakterystyczne dla SEKTY KATOLICKIEJ, w najbardziej archaicznym i inkwizytorsko-perfidnym posmaku) dowodĂłw na kazdÂą wypowiedzianÂą kwestiĂŞ. To jest forum, a nie placĂłwka experymentalno-naukowa. Tolerowanie takiego zachowania jest nu¿¹ce. Ja nie zajmujĂŞ siĂŞ wyÂśmiewaniem kogokolwiek - niemniej jeÂśli niektĂłrzy posuwajÂą siĂŞ w KÂŁAMSTWIE i CHAMSTWIE, przekraczajÂąc granice, ktĂłra wyzwala zwyczajne rozbawienie ..daje temu wyraz. Niestety podryw nie zadziaÂłaÂł i skoĂączyÂł siĂŞ dla Ciebie doœÌ nieprzyjemnie. Dziecko naiwne! Ta pani wĂłwczas... mogÂłabybyĂŚ mojÂą BabciÂą  )) WiĂŞc nie brnij w swoje MUÂŁY muzgowe. Wystarczy grzecznie zapytaĂŚ - ale CHAM nie pyta CHAM wie LEPIEJ. Moim skromnym zdaniem tacy ludzie w cyklu reinkarnacyjnym utracÂą mowĂŞ. Jako NIe inkarnujÂą, ale po demontazu ciaÂł ich prochy uÂżyÂźniÂą glebĂŞ pod stopy ZWIERZÂĄT. ..wracamy to tematu
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 13:31:51 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #296 : Wrzesień 17, 2009, 12:29:59 » |
|
W odniesieniu do: http://www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/04/reinkarnacja zgadzam siê z Koliberkiem. Szczególnie rozbawi³ mnie ten "wniosek" : Okaza³o siê, ¿e, w porównaniu z ludŸmi odrzucaj¹cymi ideê reinkarnacji, osoby wierz¹ce w ni¹ pope³nia³y niemal dwukrotnie wiêcej b³êdów. Dok³adnie rzecz bior¹c, zdradza³y tendencjê do uznawania osób z listy, któr¹ czyta³y wczeœniej, za s³awne. Ten rodzaj pomy³ki, nazywany zaburzeniem monitorowania Ÿród³a, wskazuje, ¿e osoba ma trudnoœci z rozpoznawaniem, sk¹d pochodzi dana informacja w pamiêci. Równie dobrze mo¿na by³oby napisaÌ, ¿e osoby uwielbiaj¹ce mleko pope³nia³y wiêcej b³êdów przy prawid³owym wyborze serów. Przy odpowiednio dobrej manipulacji mo¿na wykazaÌ wszystko, ale mija siê to z celem, bo kogo to obchodzi ? Sk¹d u ludzi przekonanie, ¿e pamiêÌ musi byÌ przypisana ALBO do mózgu, ALBO do œwiadomoœci. Argument ten ³atwo obaliÌ stosuj¹c zapis pamiêci na ró¿nych noœnikach. PamiêÌ mo¿e byÌ skopiowana na inne noœniki i w dodatku dobrze zabezpieczona przed odczytem. Przypominam, ¿e w reinkarnacji nie chodzi o pamiêtanie. PamiêÌ jest raczej skutkiem ubocznym. Gdybyœmy mieli pamiêtaÌ swoje poprzednie ¿ycie, to obecne by³oby tylko kontynuacj¹ poprzedniego , a nie ca³kiem nowym doœwiadczeniem jakim ma w³aœnie byÌ. Podobnie jak osobiste "cudowne" prze¿ycia reinkarnacja nale¿y do osobistych doœwiadczeù, bo dotyczy indywidualnego istnienia. Dlatego nie rozumiem dlaczego Arteq stawiasz takie ¿¹danie chodzi o to, ¿ebym siê w³aœnie abym siê przekona³, ¿e mówicie prawdê. Janneth ¿¹dasz weryfikacji i fantazjujesz sobie naœmiewaj¹c siê z prze¿yÌ PHI. Kogo obchodzi Wasze poczucie prawdy ? Cz³owiek dzieli siê swoj¹ prawd¹ i osobistym doœwiadczeniem i to nale¿y doceniÌ, moim zdaniem, a nie ¿¹daÌ dowodów. Nawet , gdyby Wam koliberek pokaza³ czarno na bia³ym historiê swojej choroby, a PHI zrobi³ reporta¿ z wywiadem z dentystk¹, to jaki to mia³oby wp³yw na temat o którym tu dyskutujemy ,czyli na reinkarnacjê ? Kiedyœ tu pisa³em ju¿ o Milarepie. Ten mnich buddyjski ¿yj¹cy oko³o roku 1050 demonstrowa³ ludziom przenikanie przez ska³y, ale nie po to, aby siê tym chwaliÌ . Udowadnia³ tym samym, ¿e to nie s¹ cuda , tylko ,¿e natura rzeczy jest pusta. Ma naturê iluzji. To ludzie czyni¹ cuda sprawiaj¹c, ¿e iluzje staj¹ siê rzeczywistoœci¹. Milarepa, tak jak i Jezus by³ postaci¹ historyczn¹. Zastanawiaj¹ce, ¿e ludzie wierz¹ w niezwyk³e czyny dokonywane przez jednego ( chocia¿ ich nie widzieli osobiœcie ), a drugiego zupe³nie ignoruj¹. Tê sam¹ zasadê stosujecie do PHi oraz Koliberka, chocia¿ oni osobiœcie swoim dobrym imieniem zaœwiadczaj¹ o tym, co ich spotka³o i czego doœwiadczyli. Nie chcesz - nie musisz wierzyÌ ich œwiadectwa, ale dlaczego zaraz musisz zarzucaÌ k³amstwo ? Ludzie tak ³atwo daj¹ fanatyczn¹ wiarê opowieœciom takim , jak cudowne objawienia ( Matki Boskiej Fatimskiej ), co jest znacznie bli¿sze naturze reinkarnacji , wszak tam objawiaÌ siê mia³ konkretny duch, który kiedyœ ¿y³ jako cz³owiek, a jednoczeœnie z takim okrutnym lekcewa¿eniem odnosz¹ siê do zwyczajnych-niezwyczajnych, których spotykaj¹ na codzieù . Hipokryzja ?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #297 : Wrzesień 17, 2009, 13:02:48 » |
|
Dusze "Wszystkich œwiêtych" pomaga³y i pomagaj¹ wiernym... Œw Antoni odnajduje zguby, œw Krzysztof opiekuje siê podró¿nymi, do œw Ojca Pio modl¹ siê codziennie tysi¹ce wiernych. Czy ich dusze zniknê³y nagle w przestworzach "NIEBA"? Nie "one" dalej ¿yj¹, jak wszyscy po uwolnieniu siê z fizycznego cia³a. Mo¿na by pomyœleÌ, ¿e grupa zidiocia³ych dewotów zapatruje siê w obrazki œwiêtych i wierzy w uzdrowienie, ale co zrobiÌ z dusz¹ Bruno Gronniga?. Czy ten wielki potencja³ duchowego oddzia³ywania miêdzy innymi na zwierzêta mo¿na tak spokojnie wywaliÌ do "œmieci"? Zwierzêta nie ¿¹gluj¹ nad, pod i zwyk³¹ œwiadomoœci¹, a "ENERGIA" Bruna dzia³a... codziennie  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #298 : Wrzesień 17, 2009, 13:17:44 » |
|
Zdarzy³o mi siê tak: po przepracowaniu i przemêczeniu mam bardzo silny ból serca. Aparat ciœnieniowy nie pokazuje ciœnienia, ani têtna, a fonendoskop przez dwie minuty nie wys³uchuje uderzeù serca. Czyli jest nie weso³o, objawy i rodzaj bólu by³ doœÌ ewidentny. Mimo to, kontaktujê siê z Energi¹...(okreœlaj¹c to bardzo umownie), by siê zasiliÌ i dzwoniê po pomoc. Oczywiœcie komórkê mam w zasiêgu rêki. Sytuacja trochê odwrócona, ale mia³a miejsce. Podobne zdarzenie mia³o miejsce podczas mego pobytu w Warszawie. I mam na to œwiadka. Ró¿ne wiêc siê rzeczy dziej¹. Oj, ró¿ne...  wierzyÌ nie wierzyÌ... miast energiê na przepychanki marnowaÌ lepiej siê skupiÌ, jady w³asne zneutralizowaÌ i niejeden "ból" uœmierzyÌ. ( by nie "popaœÌ w mu³"  ) gdy¿ przyznam szczerze, gdy czytam pewne posty to i mnie siê "punkowaÌ" chce ¿em dot¹d tego nie uczyni³, sam siê dziwiê, byÌ mo¿e i takie wcielenie przejawiÌ zechce siê te¿!  Za humor i prawdê w wypowiedzi, b³yskotliwy umys³, argumenty nie do przebicia dla PHI potê¿ny puknt od koliberka33 i oczywiœcie dla Easta serdeczne uk³ony te¿ za..... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 13:22:28 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #299 : Wrzesień 17, 2009, 13:30:48 » |
|
No có¿ . Sam Jezus zapowiedzia³ reinkarnacjê. To znaczy to, ¿e przyjdzie w chwale.
|
|
|
|
|
|
|
|