Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1275 : Maj 22, 2011, 20:01:10 » |
|
Na wszystko jest w³aœciwy czas , na mnogoœÌ z³a i nieprawoœci jak i na piêkno i dobro , które nieodzownie po nich nastêpuj¹. Wytrwa³oœÌ w cierpliwoœci i cierpliwoœÌ w wytrwa³oœci! Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1276 : Maj 22, 2011, 20:10:14 » |
|
Bolszoje spasiba! DziekujĂŞ bardzo! Pozdrawiam: koliberek33 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1277 : Maj 22, 2011, 20:40:03 » |
|
Im serdeczniejszy jest czlowiek,tym dalej znajduje sie na drodze odnalezienia siebie.
Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1278 : Maj 22, 2011, 21:44:00 » |
|
Dziêki za Twoj¹ têsknotê Ptaku , mi³o moi. Mi jeszcze milej, ale dziœ wiêcej nie napiszê, bom po imprezie urodzinowej u Alicji i w g³owie szumi od nadmiaru wina. Dlatego, by g³upot nie pisaÌ powiem tylko, ¿e kocham Was wszystkich! I to jest prawda szczera. Jak to dobrze i cudownie ludzi kochaÌ! Koliberka, nicponia te¿ kocham!  Ech... ¿iŸù moja... 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1279 : Maj 22, 2011, 22:20:26 » |
|
O¿esz Ty Patku!We w g³owie siê Ci przewróci³o, ¿e wreszcie zrobi³o siê mi³o!. A pódŸ¿e TY do mnie, a winem Ciê uraczê, to mi mi³oœc tete a' tete wreszcie jak trzeba wygdaczesz Spróbuj na trzeŸwo zapomnieÌ o tym, po piórach oberwiesz i nie myœl, ¿e obsypiê z³otem! Alicjê serdecznie uca³uj, ¿yczenia ode mnie z³ó¿ szkoda, ¿e miê tam nie ma, ale to Ptak narozrabia³  mówi siê zatem có¿...wózek niech toczy siê dalej a Ty Mi³a nalej Ptakowi, proszê jeszcze nalej  Mo¿e jeszcze co us³yszê mi³ego, ¿em siê stêskni³ nie ukrywam ja tego! I tak oto sta³ siê cud: Ptaszysko koliberka lubi dlatego od lat tak siê z nim czubi... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:21:57 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1280 : Maj 22, 2011, 22:28:16 » |
|
Kiaro! Mialysmy umowe,ze Ja sie nie bede odzywala na temat Twojej osoby do mometu az Ty sie nie bedziesz odzywala tu na forum.Widze jednak,ze nie potrafilas dotrzymac danego slowa.Dlatego i Ja jestem zwolniona z danego Twoim kaplanka jak rowniez i Tobie slowa.Bardzo Cie prosze , przestan pisac na temat milosci, gdyz nie wiesz co to znaczy.Jedno co umiesz do perfekcji to wykorzystywac ludzi, oraz robic im z muzgu wode.Udawalo Ci sie to do pewnego mometu rowniez i w stosunku do mojej osoby.Chwala Panu za to , ze kurtyna spadla w Egipcie.W danym momecie Jestem wolnym czlowiekiem , chociaz w/g Ciebie czlowiekiem o niskiej energii. Wczesniej Mi mowilas , ze Moja energia sie zwieksza poniewaz mam z Toba kontakt.Ja i moja rodzina jak rowniez moi przyjaciele uwazamy inaczej.Nie mam ochoty na zadne kontakty z Toba , jak rowniez z Twoja "herezja".Bylas w Warszawie w domu mojego Brata dlatego wiem i to bardzo dobrze kim Jestes i co soba reprezentujesz.Jezeli chcesz uslyszec jeszcze wiecej to bardzo prosze wypowiadaj sie na tym forum, Ja wowczas napisze Wszystko to co wiem.Zapewniam Cie ( chociaz Ty juz wiesz na co Mnie stac - a stac jest Mnie na napisanie calej prawdy o Tobie).Dlatego radzilabym Ci trzymania sie Naszej umowy, poniewaz to bedzie Najlepsze wyjscie dla Ciebie.Pozdrowienia dla Wszystkich milusiego dzionka - Elzbieta
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:30:55 wysłane przez Elzbieta »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1281 : Maj 22, 2011, 22:48:54 » |
|
Koliberku, wytrzeŸwiÌ najpierw muszê, potem pogadamy. El¿bieto, w szoku jestem, có¿ to za zmiany? A w ogóle idê spaÌ! Dobranoc i mi³ych snów Wszystkim 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1282 : Maj 22, 2011, 23:07:26 » |
|
Amen! 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1283 : Maj 23, 2011, 05:30:48 » |
|
Pierwsza i podstawowa sprawa , z nikim nie zawiera³am ¿adnej umowy o niepisaniu na ¿adnym forum!To chyba ktoœ inny komuœ innemu dawa³ s³owo na pozostawienie swoich domniemaù na mój temat do roku 2012. Bynajmniej moje na nim pisanie nie mam z tym nic wspólnego. Nikt mnie niczym zastrasza³ i szanta¿owa³ nie bêdzie , jestem wolnym Cz³owiekiem i nie uda siê nikomu manipulowaÌ moj¹ wol¹! I zamykaÌ mi buzi swoimi nakazami. Sprawy osobiste i niespe³nione cudze oczekiwania maj¹ swoje miejsce do wynurzeù. Zakulisowych plotek na mój temat jest wystarczaj¹co du¿o , ludzi którzy s¹ nimi zainteresowani równie¿. Zatem powodzenia. Ja publicznie moich refleksji opisywaÌ nie bêdê bo uwa¿am to za osobist¹ niegodnoœÌ , czas zrobi swoje niezale¿nie od niczyich insynuacji. Kiara  ps. Temat uwa¿am za zamkniêty. Na szczêœcie w tych opisywanych wydarzeniach bra³y udzia³ równie¿ inne osoby ( neutralne) , które maj¹ zupe³nie inne odbiory i inne refleksje , oraz inne wysnu³y wnioski.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 06:10:01 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1284 : Maj 23, 2011, 09:22:26 » |
|
El¿bieto, jestem zaskoczony, bo widzia³êm jak Ciebie zmanipulowano, omotano, zrobiono wodê z mózgu - moje posty o tym mówi¹ce s¹ jescz na tym forum. Pamiêtam jak za¿arcie walczy³aœ ze mn¹ gdy oœmieli³em siê na krytykê niektórych zachowaù Kiary. Myœla³em, ¿e z Twoim powrotem do rzeczywistego ogl¹du sprawy bêdzie du¿o, du¿o gorzej. Cieszê siê, ¿e ktoœ z Twoich bliskich, rodziny czy znajomych by³ na tyle silny i zdeterminowany, ¿e walczy³ o Ciebie. Cieszê siê, ¿e kolejnej osobie uda³o siê przejrzeÌ na oczy i wychodzi prawda na jaw.
Kiaro, to nie s¹ zakulisowe plotki - El¿bieta mia³a na tyle odwagi aby powiedzieÌ Ci to wprost, w oczy, publicznie, a nie mrucz¹c coœ zaœciankowo. To, ¿e bêdziesz chcia³a uci¹Ì terozmowê/dyskusjê na wszelkie mo¿liwe sposoby jestem przekonany... WidaÌ Twoja pycha Ciê znowu zgubi³a, pokrzy¿owa³a plany, myœla³¹œ zapewne, ¿e El¿bieta jest ju¿ na tyle urobiona i zmanipulowana przez Twoj¹ "wyj¹tkowoœÌ i zdlonoœÌ nauczania", ¿e bêdzie œlepo pos³uszna i bezkrytycznie wpatrzona. Zapewne nie docenia³aœ tak¿e determinacji jej bliskich i - podejrzewam - si³y modlitwy. Co do "niegodnoœci" to za ni¹ uwa¿am manipulacjê ludŸmi i wmawianie im k³amstw. Coœ wyjazdy wycieczkow Ci nie s³u¿¹ - otwieraj¹ ludziom oczy. I jakie¿ to typowe - najpierw wmawianie wysokiej energii, wyj¹tkowoœci, misji, etc. a w przypadku gdy ktoœ przejrzy i siê wycofuje - automatycznie jest z³y, niegodny i o niskich wibracjach - jako ¿ywo przypomina mi to zagrywki samcia z jaskó³kami, szczególnie by³ymi czy te¿ wst¹pieniem do mafii czy sekty.
ElÂżbieto, Twoja decyzja, Twoje Âżycie lecz zapewne wiesz, Âże Twoje doÂświadczenia i przeÂżyta sytuacja moÂże ochroniĂŚ innych, przestrzec.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 09:24:44 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1285 : Maj 23, 2011, 10:18:42 » |
|
I jak tu nie wierzyĂŚ w obroty sfer niebieskich? SzczegĂłlnie w te po³ówkowe (jednak nie poÂłowiczne) o 180 stopni?  RacjĂŞ miaÂł sÂłynny filozof gÂłoszÂąc, Âże wszystko pÂłynie i przemija. Od siebie dodam, iÂż koĂące ÂświatĂłw i iluzji rĂłwnieÂż… Ale, jeÂśli wszystko pÂłynie po okrĂŞgu, to dokÂąd zmierzamy? Pozostaje tylko wierzyĂŚ we wznoszÂącÂą ÂświĂŞtÂą spiralĂŞ, nie mniej ÂświĂŞtej geometrii… Pozdrawiam w ciÂągÂłym ÂświĂŞtowaniu, ptak 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 10:20:25 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1286 : Maj 23, 2011, 10:39:36 » |
|
Wiecie co,przykro czytac te wszystkie "informacje". Jezeli Elzbieta ma cos do Kiary,to niech jej to powie,ale nie na forum! Sa to ich osobiste sprawy! Caly czas piszecie o milosci,wzajemnym zrozumieniu i poszanowaniu itd.itp.a jak tylko sie pojawiaja inne tresci,to co?Sloma wylazi z butow.Wstyd! Wieczne "a nie mowilem",zwlaszcza w wykonaniu artqa. Nie interesuja mnie osobiste sprawy innych ludzi.Kazdy ma glowe na swoim miejscu i wolna wole i to od niego zalezy,co z tym zrobi. Ja osobiscie,chcialabym czytajac to forum,jak najwiecej sie dowiedziec nowych,innych informacji.Spojrzec na nie,z mojego punktu widzenia,wybrac dla siebie to,co jest dla mnie najlepsze.Ale nie ma miejsca w tym wszystkim,na czytanie a tym bardziej na osadzanie,czyichs osobistych spraw! Kazdy z nas ma prawo sie mylic,wyciagac bledne wnioski i robic zle!Ale na Boga,nie sadzmy innych nasza miarka! Ledwo ktos napisal,ze bez Kiary jest na forum nudno,a juz prosze,co sie dzieje? Zdecydujcie sie:chcecie Kiary czy nie?! Jezeli tak,to dajcie jej powiedziec,co ma do powiedzenia,polemizujcie z nia,sprzeczajcie sie,ale niech to na jakies ludzkie formy! Jezeli nie chcecie,zeby dalej pisala,to po prostu jej o tym powiedzcie,a nie czyncie chwytow ponizej pasa!
Szkoda,ze tak sie to wszystko odwrocilo. Nie zamierzam brac w tym udzialu.
Ale wiesz Elu,to Twoje "milusiego dzionka",jakos nie pasuje do tego ,co napisalas powyzej.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1287 : Maj 23, 2011, 12:54:52 » |
|
Ale co Ciê uwiera Greto? Czy to, ¿e to moje "a nie mówi³em" ma solidne postawy? Przecie¿ gdy wczeœniej coœ wskazujê jako naganne, nieprawdziwe, k³amliwe czêsto zostajê spychany ró¿nymi fochami, pokrzykiwaniami, czy wyœmiewaniem - ok, wiêc spokojnie czekam na rozwój wypadków. Kiedy ju¿ czas zaczyna weryfikowaÌ zgodnie z moimi wczeœniejszymi przewidywaniami, wskazaniami dane rzeczy wtedy mam prawo przypomnieÌ, ¿e przestrzega³em przed takim rozmojem wypadków czy prawdziwym obliczem pewnych spraw. Zamiast "a nie mówi³em" mo¿esz sobie wstawiÌ "po owocach ich poznacie", a pewne rzeczy widzê juzna etapie zawi¹zek tych owoców i mówiê "to cieprkie" na co s³yszê "co siê czepiasz, bêd¹ s³odziutkie i soczyste". Znam ju¿ z doœwiadczenia pewne zagrywki i sposoby prób manipulacji, czesto rozpoznajê je intuicj¹ju¿ po kilku odczytach, tak by³o m.in.: z Baldurem Mory, z jego kolejnymi ods³onami - gdy siê oburza³ gdy to zauwa¿y³em, z zapowiedziami (bardzo licznymi) pch, ""wiedz¹" i "proroctwami" Kiary, ucieczk¹ niektórych forumowiczów... Mnie nie interesuj¹ pewne prywatne sprawy forumowiczów - np. w co siê ubieraj¹, z kim chc¹ spêdzaÌ czas, jak spêdzaj¹ wolny czas, etc. Natomiast interesuj¹ mnie sprawy które mówi¹ o rzetelnoœci i wiarygodnoœci danego forumowicza, bo to ma bezpoœrednie prze³o¿enie na rzetelnoœÌ i wiarygodnoœÌ przekazywanych informacji. Wiêc to w takim przypadku ju¿ nie jest tak "prywatnie osobiste". Po to jest forum aby prezentowaÌ tezy, pogl¹dy i je oceniaÌ, w tak¿e rzeczowo krytykowaÌ czy wykazywaÌ ich nieprawdziwoœÌ. Wydaje mi siê Greto, ¿e w swoim poœcie/wnisku ¿¹dasz jakiegoœ swoistego listu ¿elaznego dla Kiary.
Tak, ka¿dy ma prawo siê myliÌ, lecz pomimo licznych wpadek nadal kreowaÌ siêna osob¹ nieomyln¹ ju¿ nie przystoi. Co do bytnoœci b¹dŸ nie innych forumowiczów - nie mam ¿adych ci¹got aby kogokolwiek wykluczaÌ. Ka¿dy ma prawo siê wypowiedzieÌ i napisaÌ w dowolnym temacie (pomimo, ¿e niektórzy forumowicze mieli ju¿ takie pomys³y - na wy³¹cznoœÌ) co myœl¹. Zawsze tak twierdzi³em i nie zamierzam nikogo blokowaÌ - chyba wystarczaj¹co jasno siê wyrazi³em. Prosi³bym jedynie o odpowiedzialnosÌ za wypowiadane s³owa.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1288 : Maj 23, 2011, 13:00:32 » |
|
No tak. Uwazam ze powinno sie mowic na rozne tematy, a to po to, aby ktos kto ma zle zamiary wobec innej osoby wiedzial ze jego czyn nie bedzie tajemnica. Wlasnie "Wyraz siebie" jest miejscem na takie wypowiedzi. Czesto sie dzieje, ze ofiary milcza- komu to ma sluzyc?. To dobrze ze Ela ma odwage na glos powiedziec co jej sie przytrafilo. Ela jest osoba bardzo otwarta i to dobrze. Cenie ludzi za ich otwartosc, to jest jedyna droga do prawdy, ktora tu nam wszystkim chce opowiedziec. Ludzie w internecie przedstawiaja sie czesto za osoby z ktorymi sami nie maja nic wspolnego /moze marzenia aby taka byc/. Duzo przykrych historii sie zdaza, a ofiary musza cierpiec. Dlatego uwazam ze to dobrze ze zdazaja sie ludzie ktorzy mowia stop. Pozdrowienia. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1289 : Maj 23, 2011, 14:15:03 » |
|
Arteq,nie mnie nie uwiera.Przepraszam jezeli tak to odebrales. Uwazam ,po prostu,ze osobiste sprawy ludzi,nie powinny byc roztrzasane na forum publicznym. Koniec.Kropka. Jezeli zauwazyles cos niepokojacego,w manipulacji innymi ludzmi,to rowniez powinienes zasygnalizowac to ale na priv.Tak uwazam. Skoro jednak temat "Wyraz siebie"zrobil sie plotkarski i ludzie wylewaja swoje zale,to ja w tym nie chce uczestniczyc.Nie bede komentowac,ani nikogo rozliczac ani radzic,co powinno sie zrobic w danej sytuacji a co nie. Jezeli ktos chce sie z koms przyjaznic,a pozniej jezeli ta przyjazn nie wypali wylewa wszystko na forum publiczne,to jest to dla mnie nie fair.Powinnismy ponosic skutki swoich blednych decyzji osobiscie,a nie czekac na utulenie w potrzebie. Czy ja,rozpisuje sie o moich nieudanych przyjazniach?Nie!Bo ,co to kogo obchodzi! Uwazam,ze kazdy z nas powinien tak sobie dobierac przyjaciol,zeby bylo to dobre i z pozytkiem dla nas.Wtedy brak jest jakichkolwiek problemow z ta przyjaznia.
Jeszcze raz przepraszam,jezeli kogos urazilam.Nie bede sie wiecej wypowiadac w takich wlasnie sprawach. Jak najbardziej jestem odpowiedzialna za wypowiadanie swoich slow.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1290 : Maj 23, 2011, 14:51:53 » |
|
Greto, ok. Poproszê abyœ tytu³em przeprowadzenia doœwiadczenia przeanalizowa³a temat znajomoœÌi El¿bieta - Kiara przy kilku nieco odmiennych za³o¿eniach: 1. to nie by³a ¿adna przyjaŸù 2. jedna ze stron zosta³a z premedytacj¹ zmanipulowana i oszukana 3. jedna ze stron - ta sama co w pkt. 2 manipulowa³a - od pocz¹tku udawa³a inn¹ ni¿ ma to miejsce w rzecywistoœci aby wzbudziÌ zaufanie.
Greto, zadam jeszcze jedno pytanie: czy np. informacje o osobie która oszukuje innych, dzia³a na ich szkodê manipuluj¹c, nale¿y schwaÌ g³êboko pod dywan czy mo¿e ostrzec innych aby nie dali siê wmanipulowaÌ vel skrzywdziÌ? Wielokrotnie przekona³êm siê, ¿e gdy ktoœ oszukuje, k³amie to bardzo zale¿y mu aby rozmowa nie by³a otwarta i wiele robi aby rozmyÌ temat, a w ostatecznoœci strzeliÌ focah i np. zamkn¹Ì usta. Unikaj¹ konkretów i jasnoœci.
Greto, jeÂżeli mam coÂś do powiedzenia to mĂłwiĂŞ w oczy a nie pokÂątnie po privach, i ze mnÂą moÂżna takÂże w ten sam sposĂłb. SzczegĂłlnie jeÂżeli dotyczy to spraw bĂŞdÂących moim publicznym dziaÂłaniem. PiszÂąc o odpowiedzialnoÂści za sÂłowa /w sensie jej braku/ nie miaÂłem na myÂśli Ciebie - tak dla jasnoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1291 : Maj 23, 2011, 20:08:18 » |
|
Arteq,nie bede wiecej nic komentowac.Przepraszam.Rozumiem,ale jak powiedzialam,to nie moja sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #1292 : Maj 23, 2011, 20:21:07 » |
|
Greto, ElÂżbieta broniÂła kiedyÂś Kiary dokÂładnie w ten sam sposĂłb, w jaki teraz ty to robisz. Historia lubi siĂŞ powtarzaĂŚ.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1293 : Maj 23, 2011, 20:30:27 » |
|
Osobiœcie uwa¿am, ¿e post >El¿biety< jest wystarczaj¹cym znacznikiem. Roztrz¹sanie tego na forum nie ma sensu, a ka¿dy zainteresowany mo¿e uzyskaÌ wiêcej informacji na pw. Przys³owie mówi "wysz³o szyd³o z worka". M¹dre powiedzonko, ale nie znaczy to, ¿e owe szyd³o ma dziurawiÌ nasze forum. No i uwa¿am, ¿e dla jasnoœci i uczciwoœci ka¿dy zainteresowany poznaniem tej sprawy dok³adniej - oczywiœcie poprzez pw - zechcia³ zaczerpn¹Ì jêzyka z obu Ÿróde³.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 20:31:08 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1294 : Maj 23, 2011, 21:02:07 » |
|
Darku, czy chciaÂłbyÂś byĂŚ sÂądzony przez sÂąd niejawny, bez Twego udziaÂłu i moÂżliwoÂści obrony? W dodatku z przylepionÂą publicznie etykietkÂą pt. „wyszÂło szydÂło z worka”? PomyÂśl. Bo osobiÂście, nie widzĂŞ w tym uczciwoÂści.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 21:04:44 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1295 : Maj 23, 2011, 21:05:31 » |
|
Tak, wywlekanie spraw osobisto-prywatnych na forum jest ÂżenujÂące.
A ten taniec arteqa z radoÂści to poprostu dno.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1296 : Maj 23, 2011, 21:07:54 » |
|
Niby tak, ale jakkolwiek post¹pimy i tak nie bêdzie to wszystkich zadowala³o. No i publiczne roztrz¹sanie tego typu sprawy mo¿e rozpêtaÌ burzê, która wielu mo¿e zniesmaczyÌ. No przepraszam,pos³u¿y³em siê tym przys³owiem nie w celu ferowania wyroku a by jakoœ przenieœÌ ca³oœÌ nadchodz¹cej burzy na pw, widzê jednak, ¿e inaczej to zabrzmia³o za co najmocniej wszystkich przepraszam.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #1297 : Maj 23, 2011, 21:16:17 » |
|
Zgadzam siĂŞ z Ptakiem i nie nazywaÂłabym tego, co powiedziaÂła ElÂżbieta, sprawami prywatnymi. O ile intuicja mnie nie zawodzi, to ma to wiele wspĂłlnego z "dziaÂłalnoÂściÂą" Kiary na naszym forum. A skoro sama zainteresowana tak chĂŞtnie siĂŞ z nami swoimi pasjami przez lata dzieliÂła, to co jej teraz stanĂŞÂło na przeszkodzie? Czemu nagle pieczĂŞtuje je mianem "tajne"? Tutaj znalazÂła/poznaÂła ElÂżbietĂŞ i tutaj jÂą do siebie przekonaÂła. A co z tego wyszÂło? PĂłki co, to tylko Ela wie.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Ró¿owa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1298 : Maj 23, 2011, 21:53:38 » |
|
Pozwalam sobie na moj¹ wypowiedŸ w oparciu o wieloletni¹ znajomoœÌ z Kiar¹, wzajemne zrozumienie i wspólny odbiór tematów. Dopiero bezpoœredni kontakt ujawnia bliskoœÌ albo oddalenie, jest sprawdzianem nawi¹zanej ³¹cznoœci. Nie zawsze siê to udaje. To ja wyst¹pi³am z proœb¹ do El¿biety o zachowanie ciszy na Forum odnoœnie naszego wspólnego pobytu i spraw wynik³ych w Egipcie. Absolutnie nie by³o mowy o tym by Kiara ca³kowicie zaprzesta³a pisania tutaj. Przypuszczam, ¿e jest to wynikiem innego odbioru i zrozumienia mojej proœby do El¿biety.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1299 : Maj 23, 2011, 23:39:52 » |
|
Dlaczego uwa¿asz Enigmo, ¿e taùczê z radoœci? Nie taùczê, ale fakt, cieszy mnie, ¿e ktoœ by³ w stanie przejrzeÌ na oczy i wyrwaÌ siê spod tych "opiekuùczych" skrzyde³. Nie taùczê, bo mam œwiadomoœÌ co musia³a przechodziÌ osoba, a szczególnie jej bliscy, zanim oprzytomnia³a. Dlaczego pewne w¹tki nie uwa¿am za "prywatno-osobiste" ju¿ wyjaœnia³em. Przecie¿ sprawa dotyczy wiarygodnoœci tego co "nauczyciele", w tym i Kiara publicznie, i to z takim mozo³em nauczaj¹ tutaj od wielu lat. Postawa wiele mówi na temat tego co dana osoba g³osi - na temat wiarygodnoœci tego. Wystarczy po prostu byÌ spostrzegawczym i cierpliwie czekaÌ na owoce vel kolejne ods³ony. Nikt nie jest w stanie ok³amywaÌ przez d³u¿szy okres czasu bez wpadek czy nawet czêœciowego odkrywania prawdziwego oblicza. Dlatego idê o zak³ad, ¿e mogê wymieniÌ kilka tematów których Kiara bêdzie unika³a jak ognia z uzasadnionej obawy przed zdemaskowaniem - porusza³em je na tym forum, oczywiœcie samemu daj¹c przyk³ad i udzielaj¹c uprzednio - celem zachêty - wyjaœnieù na dany temat, np. Ÿród³o utrzymania /ale nie jego wielkoœÌ, wartoœÌ/.
MoÂże nie wszyscy juÂż pamiĂŞtajÂą, ale mi utkwiÂła w gÂłowie pewna, mocno paniczna reakcja Kiary na sÂłowa niejakiego Leszka, ktĂłry - zapewne doprowadzony do ostatecznoÂści postawÂą Kiary, ktĂłra szÂła w zaparte - powiedziaÂł "skoro tak, to przedstawiĂŞ pewne zdjĂŞcia /czy wypowiedÂź innej osoby/". PamiĂŞtam jak zaraz padÂły zarzuty o prĂłbĂŞ szantaÂżu lecz... nie podnosiÂła juÂż kwestii wiarygodnoÂści jego "wersji".
Spoko, nie bójcie siê, ¿e Kiara zniknie, co najwy¿ej weŸmie na przeczekanie, przynajmniej do czasu a¿ zdo³a wymyœliÌ jakieœ antidotum - to stara metoda. Jednak ka¿da godzina milczenia dzia³a wybitnie na jej niekorzyœÌ i zapewne jest tego œwiadoma. Sytuacja jest jednak dla niej powa¿na - jak rozumiem jest naoczny œwiadek i nie da siê tak ³atwo wykrêciÌ. Oczywiœcie mo¿e byÌ próba oœmieszenia, zdyskredytowania samej osoby skoro nie da siê dyskutowaÌ z faktami - ale teraz by³oby to bardzo widoczne. "Posi³ki" jak widaÌ ju¿ nadci¹gaj¹, ale du¿o mówi bardzo stonowana forma wypowiedzi - próba ³agodzenia skutku, a nie zasadnoœÌ przyczyny. Przypuszczam, ¿e i Ty Greto zaczynasz siê zastanawiaÌ...
OdnoszĂŞ rĂłwnieÂż wraÂżenie, Âże niektĂłrzy z aktywnych forumowiczĂłw mogliby takÂże opowiedzieĂŚ swoje podobne przygody lecz tkwiÂą w jakimÂś dziwnym pacie /nie myliĂŚ z paktem/ z KiarÂą, a w niektĂłrych przypadkach wrĂŞcz szachu...
NaprawdĂŞ ciekaw jestem dalszego rozwoju sytuacji, spokojnie czekam bo widzĂŞ, Âże pierwsze owoce zaczynajÂą byĂŚ widoczne, dojrzewajÂą.
|
|
|
|
|
|
|
|